fatih kısaparmak balon baskılı balon Baykal:AK Parti yüzde 60'a dayandı derhal yemin etmeliyiz - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baykal:AK Parti yüzde 60'a dayandı derhal yemin etmeliyiz

Yıldırım
07-09-2011, 18:32
AK Parti yüzde 60'a dayandı derhal yemin etmeliyiz
http://medya.zaman.com.tr/2011/07/09/kilicdaroglu.jpg
HABİB GÜLER - 09.07.2011

CHP'nin halef-selef genel başkanları, yemin krizini ele almak üzere dün baş başa bir görüşme yaptı. Baykal, Kılıçdaroğlu'nun 'boykot' stratejisini eleştirerek bu yanlış politika sonucu AK Parti'nin oylarının yüzde 60'a dayandığını, CHP'nin ise gerilediğini belirtti. Ardından, "Derhal Meclis'e girip yemin edelim." önerisinde bulundu. Ancak Kılıçdaroğlu dikkate almadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partili milletvekilleriyle yaptığı özel görüşmeler çerçevesinde dün Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkan Deniz Baykal'la bir araya geldi. Baykal, Kılıçdaroğlu'na yemin boykotu konusunda süreci iyi yönetemedikleri eleştirisinde bulundu ve gelişmelerin CHP'nin aleyhine işlediğine dikkat çekti. AK Parti'nin kriz sürecinde oyunu yüzde 60'a çıkardığını, CHP'nin ise oy kaybettiğini belirten Baykal, "Kendi sözlerimizin tutsağı olmamalıyız; derhal, bugün yemin etmeliyiz." tavsiyesinde bulundu. Ancak Kılıçdaroğlu, bu uyarıları şimdilik dikkate almadı. CHP'li milletvekilleri, dünkü Genel Kurul oturumunda Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in çağrısına rağmen yine yemin etmedi.
Dün öğle saatlerinde Kılıçdar-oğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaret eden Deniz Baykal, kriz sürecine ilişkin eleştirilerini halefinin yüzüne anlattı. Alınan bilgilere göre Baykal, yemin edilmesi gerektiği konusunda gerekçelerini anlatırken saatine bakarak, "Genel Kurul'a daha bir saat var; derhal bir karar alıp bugün yemin edebiliriz." teklifinde bulundu.
Bir saati aşkın süren görüşmede, sürecin 'yemin krizi' olarak adlandırılmasının CHP'yi sıkıntıya soktuğuna işaret eden Baykal, "CHP'nin uzun süre Meclis çalışmalarından uzak kalması partiye zarar vermeye başladı. Saf Anadolu delikanlısı gibi onlardan bu krizin çözmelerini bekleyemeyiz." değerlendirmesinde bulundu. Eski CHP lideri, AK Parti'nin süreçten kârlı çıkacağına da işaret ederek, "Bu iş sürdürülürse Türkiye bir ara seçime değil, bir erken genel seçime kadar gider. Kriz sonrası oylarını yüzde 10 artırdıkları söyleniyor. Bizim de oy kaybettiğimiz görülüyor. Tabanda, hatta MYK üyeleri içinde bile sıkıntı var." uyarılarını yaptı.
CHP, PAZARTESİ GÜNÜ YEMİN EDEBİLİR
CHP'li bazı isimlerin kriz sürecindeki açıklamaları için 'uçuk kaçık öneriler' nitelemesinde bulunan Baykal, 'Meclis anamuhalefet partisi olmadan çalışamaz', 'Divan'a üye vermeyiz', 'Komisyonlar çalışamaz' gibi çıkışların anlamsız olduğunu kaydetti. "Nitekim Meclis açıldı ve çalışmaya başladı." diyen Baykal, bazı CHP'lilerin savunduğu "Yemin etmeden Meclis çalışmalarına katılabiliriz, konuşabiliriz." görüşünün de saçma olduğunu ifade etti. Ardından, "Eğer konuşacaksanız, niçin yemin etmiyorsunuz? Bizim yemin ile bir derdimiz yok. BDP'lilerin derdi var." şeklinde konuştu.
CHP, yemin krizine ilişkin ayrıntılı değerlendirmeyi bugünkü Parti Meclisi (PM) toplantısında yapacak. Toplantıda, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in sorunun çözümü noktasındaki çabasının gerekçe gösterilerek önümüzdeki hafta başındaki hükümet programı üzerine yapılan görüşmelerde yemin edilmesi yönünde karar alınabileceği kaydediliyor.
İSA GÖK: AKP DİZ ÇÖKECEK
CHP'den krizin çözümü yönündeki beklenti artarken Mersin Milletvekili İsa Gök'ün, ortamı geren açıklamaları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında, "AKP kuzu kuzu gelecek, önümüzde diz çökecek." diyen, ancak daha sonra bu sözleri söylemediğini savunan Gök, dün aynı ifadeleri bir kez daha kullandı. Gök, TV 8'e yaptığı değerlendirmede, "AKP'nin direnmesinin anlamı yoktur. Demokrasi, insan hakları, uluslararası sözleşmeler ve millet iradesi önünde diz çöküp, kuzu kuzu gelecekler. Aksi halde durum Recep Tayyip Erdoğan'ın sultanlığına dönüşür." iddiasında bulundu.

Hüdaverdi
07-09-2011, 18:50
Maksat içerdekiler değil,maksat acıtasyon yapıp oy toplamaktı ama beceremediler,ters tepti.
chp nin oyu yükselseydi ederler miydi yemin ? Etmezlerdi tabi.Yumurta dayanınca malum yere,yemine başvuruyorlar hemen.
Zaten yemine değer vermediklerinin bir göstergesi bu.Boş,içten gelmeyen yemini etseler ne olur etmeseler ne olur ?
Tükürük oldu balgam,yalayın hadi.

Cihannur
07-09-2011, 18:52
CHP'li milletvekilleri, Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay yemin etmeden yemin ederlerse, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tükürdüklerini yalayacaklar." sözünü doğrulamış ve tükürdüklerini yalamış olacaklar. CHP'li milletvekillerinin, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay yemin etmeden yemin etmeleri CHP'ye büyük darbe vuracağı gibi, Etro Kemal'in de itibarını sıfırlar. CHP'yi dizayn etmeye çalışanların Etro Kemal'den umutlarını kestiklerini ve onların yeni umutlarının Biçare Sarıgül olduğunu tahmin ediyorum. CHP'yi dizayn etmeye çalışanlar, CHP'li milletvekillerini yemin etmeye zorlayarak Etro Kemal'i bitirip onun yerine Biçare Sarıgül'ü getirmeyi plânlıyor olabilirler.

Terennüm
07-09-2011, 18:55
artık komedi filmleri izlemiyorum onun yerine kılıçdaroğlu ve YeniCHPyi izliyorum:)

Cihannur
07-09-2011, 19:14
artık komedi filmleri izlemiyorum onun yerine kılıçdaroğlu ve YeniCHPyi izliyorum:)

Etro Kemal, 1 yıl 2 ay gibi bir süre içinde hem kendini hem de CHP'yi perişan etti. CHP'ye bundan böyle yeni zararlar verme sırası Biçare Sarıgül'e gelmiş olabilir. CHP'ye Deniz Baykal ve Etro Kemal gibi kendi liderleri tarafından çok kötülükler yapıldı. CHP'yi dizayn etmeye çalışanlar CHP'nin başına Biçare Sarıgül'ü getirirlerse, Biçare Sarıgül'ün de CHP'ye pek çok kötülükler yapacağını tahmin ediyorum.

Terennüm
07-09-2011, 19:19
daha öncede yazdım yine yazayım..chpde merhum adnan menderesin ahı var..bu saatten sonra kim gelirse gelsin chpnin iflah olması zor..

Hakan Özkan
07-09-2011, 19:26
Yumurta dayandı . Ne yapsanız halka hizmet edemessiniz.

Yıldırım
07-09-2011, 19:31
Bunların derdi oy toplamak değil Kılıçdaroğlu'nu göndermek.

Hakan Özkan
07-09-2011, 19:34
Bunların derdi oy toplamak değil Kılıçdaroğlu'nu göndermek.

Teşkilat sahip cıkıyor ona , yeteri kadar imza bulamadılar.

Yıldırım
07-09-2011, 19:42
Teşkilat sahip cıkıyor ona , yeteri kadar imza bulamadılar.
Umarım sahip çıkıyordur.CHP teşkilatının Kılıçtaroğlu gibi bir genel başkanı benimsemesi söz konusu olmadığını o koltukta vekaleten oturduğunu düşünüyorum.Hatırlayalım Baykal ve Önder Sav düne kadar kanlı bıçaklı gözüküyorlardı şimdi tekrar bir oldular.Teşkilatın sahip çıkmasıda hikaye olabilir.Ben Kılıçtaroğlu'nun 2012'ye genel başkan olarak giremeyeceğini düşünüyorum.

Hakan Özkan
07-09-2011, 19:45
Büyük ihtimal gelecek için öyle olur , en azından şimdilik cehabeye şekil verenler bu şekilden memnun . Cehapeyi kralı gelse iktidar yapamaz başka bir arkadaşın dediği gibi lanetlenmiş bir parti milletin ahı var.

Terennüm
07-09-2011, 19:48
pazartesi chpliler aşka gelip yemini vallahi billahi diye etmesinler:)

Yıldırım
07-09-2011, 19:51
pazartesi chpliler aşka gelip yemini vallahi billahi diye etmesinler:)
Vallahi olurmu olur.Popilizmin kucağında herşey beklenir CHP'den.Nasıl olsa kullan at genel başkanı var.

Cihannur
07-09-2011, 20:02
daha öncede yazdım yine yazayım..chpde merhum adnan menderesin ahı var..bu saatten sonra kim gelirse gelsin chpnin iflah olması zor..

Sadece merhum Adnan Menderes'in mi ahı var zalim CHP'de? CHP'nin 1923'den 1950'ye kadar Türk Milleti'ne yaptığı kötülükler unutulacak mı? Hayır, asla! 27 senelik tek parti diktatörlüğü, Ezan-ı Muhammedî'nin Türkçe okutulması zorlaması, Kur'an-ı Kerim'in öğretilmesine getirilen kısıtlamalar, Kürtlere yaptığı katliamlar, 1937-1938'de Dersim'de Alevilere yaptığı katliamlar, 1942 Varlık Vergisi'yle gayrimüslim vatandaşlarımıza yaptığı zulümler, 1946 Hileli Genel Seçimiyle Demokrat Parti'nin iktidarını eşkiyalıkla gasp etmesi, CHP'nin bunlar gibi nice zulümleri hiç unutulmayacak! CHP denilen zalim parti, kurulduğundan bugüne sanki Türk Milleti'nin düşmanıymış gibi varoldu ve varlığı süresince Türk Milleti'ne çok kereler zulümler ve kötülükler yaptı.

28 Şubat 1997 Askerî Darbesi'nden sonra binlerce başörtülü genç kızın üniversitelerde başörtüleriyle öğrenim görmeleri CHP'nin de gayretleriyle engellendi. Zulme uğramış olan o başörtülü kızların gözyaşları, zalim CHP'nin bugün yaşamakta olduğu rezillik ve perişanlığın nedenleri arasında önemli bir yer tutmaktadır diye düşünüyorum. Tarihin; katliam, zulüm, kötülük, haksızlık, ahlâksızlık ve halka düşmanlık tarihidir zalim CHP. Gözyaşlarını akıttığın masumların gözyaşlarında boğul CHP!

Âlemlerin Rabbi olan Allah'a havale ediyorum zalim CHP'yi. Allah hakkından gelsin CHP'nin.

Hüdavendigâr
07-09-2011, 20:24
valla chp pazartesi günü yemin ederse şimdiye kadar neyin savaşını verdiniz diye sorarlar adama.ulan bu kadarda toyluk olmaz ki be kardeşim.

JonTurk
07-10-2011, 03:04
Valla Merhum Menderes in ahı var . CHP bir daha belini doğrultamaz . Şimdi bıçak kemiğe dayandı ara seçimi göze alamıyolar sıkıştılar tabi yemin edelim sesleri yükseliyo . Bide artistlik yapıyolar diz çökecekler gibisine . Bende Sarıgül için için ortam hazırlanıyor diye düşünüyorum . Çünkü Sarıgül ün sesi hiç çıkmadı sessizliğini korudu bence bi anlaşma var diye düşünüyorum sen sus nasılsa iktidar olamayacak başkanlığa seni getirecez gibi bişey olabilir yani...

EpiVaTeS
07-10-2011, 03:14
paçalar tutuşmuş...

Terennüm
07-11-2011, 21:23
ya kemal şimdi saçmaladın madem bu adam akpartiye çalıştı niye vekil yaptınız adamı?

Terennüm
07-11-2011, 21:32
Bir daha ki seçime kalmaz Baykal gibiler. Artık halkla kucaklaşan adaylar olmalı.

kemal beyin bir dahaki seçimi başkan olarak görebileceğine inanıyormusun?

Terennüm
07-11-2011, 21:40
başörtülüleri rahibeye benzeten bir inanç özgürlüğünü savunyorsunuz?

HaArP
07-11-2011, 21:43
Yoksa başörtülü kardeşlerimizin üniversitelerde baş örtüleriyle özgürce okumasından yanayız.

Hakikatte ''üretilmiş İdeolojilerinde'' değişmesinden yana mısınız ?

nrsbh
07-11-2011, 21:45
bunlar boş lafsata kemal kardeşim.... laf kalabalıgı yapma

Hüdaverdi
07-11-2011, 21:46
Başörtülü kardeşlerimizin başımın üstünde yeri var. O söylediğin kişi adına Kılıçdaroğlu özür dilemiştir. Yoksa başörtülü kardeşlerimizin üniversitelerde baş örtüleriyle özgürce okumasından yanayız.Hadi oradan zavallı,meydanlarda ''ak parti yaptı bunu' diye bağğıran kimdi ? Kendi bokunuzu başkasına atmakta üstünüze yok.Sen liderini takip mi etmiyorsun ? Yoksa bizi kendine benzetip mal yerine koyup 'yuttururum' havasında mısın ?

Terennüm
07-11-2011, 21:46
peki o şahıs niye hala görevinde?

peki burdaki imza kime ait?

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/217549_201304203235326_192475224118224_565429_5514 787_n.jpg

HaArP
07-11-2011, 21:48
Evet kesinlikle. İdeolojilerin dönemi kapandı.

Acizane bence yeni başlıyor ! Yeni Chp'nin ideoloji nedir ?

nrsbh
07-11-2011, 21:49
Acizane bence yeni başlıyor ! Yeni Chp'nin ideoloji nedir ?

hamileligi üç aya indirmek olabilir.... :w:

Hüdavendigâr
07-11-2011, 21:50
Başörtülü kardeşlerimizin başımın üstünde yeri var. O söylediğin kişi adına Kılıçdaroğlu özür dilemiştir. Yoksa başörtülü kardeşlerimizin üniversitelerde baş örtüleriyle özgürce okumasından yanayız.
S_RReWD4uyo

şunu iyi izle o zaman.

Terennüm
07-11-2011, 21:51
yani diyorsun ki sabah söylediğini akşam inkar eden biri için iki yıl önce atılmış yok hükmündedir!

Hüdaverdi
07-11-2011, 21:53
2 yılda insan değişir mi lan ;D
Bakın kansız örtü düşmanı bir mahluk var kadın hani,sarı saçlı,partisini söylemeye gerek yok.
ntv de ne diyor ? ''benim düşüncem bana ait,ayrı ama partimin gereğince (...)'' diye devam ediyor,ne demek bu ? Ben hala yasağı doğru bulluyorum ama partimin programı var ona uymak zorundayım.Ne demek bu ? İktidar olana kadar özgürlük yandaşıyız,iktidar olunca sok pamuğu Rahmana gitsin.Siz kimi kandırıyorsunuz yavrum ?

HaArP
Yeni CHP, sosyal demokrat bir partidir. İnsan haklarını, demokrasiyi ve özgürlükleri baz almaktadır. Yani o eski halka kapalı, halkı aşağılayan CHP yok.

Bu aldığı emirdir ! Biz Dış siyasette Akp dış siyasette İran'da uzlaşamazsak ! yerine sizi getirecez sözü alınan Washington'dan bahsedelim ! Neo-Emperyal Sol'un tanımını böyle yaptınız !

Terennüm
kemal beyin söylediği stocholm sendromuna ne diyeceksin?

Hüdavendigâr
07-11-2011, 21:56
Yeni CHP, sosyal demokrat bir partidir. İnsan haklarını, demokrasiyi ve özgürlükleri baz almaktadır. Yani o eski halka kapalı, halkı aşağılayan CHP yok.
eski chpde bunları baz alıyorduda bir numarasını göremedik ;D yeni chpnin önceliklerinde bence "genel af,özerklik,600 lira,silivriden meclise tünel,türbanı meclise sokmama,askerliği 18 aydan 9 aya indirme,yunanistanı krizden kurtarma,türkiyeyi israile,almanyaya şikayet etme" -daha sayarım ;D-falan var.

nrsbh
07-11-2011, 21:56

kendinde kabul ediyorun yani chp nin halka kapalı oldugunu..... sende bira gelişme görüyorum :w:

Hüdaverdi
07-11-2011, 21:58
kemal beyin söylediği stocholm sendromuna ne diyeceksin?Hacı onu bunu salla daha vahimleri var,hani geçen gün katıldı bu cnn türke,yandaşlarının karşısına çıktı,saçma sapan sorular yalan dolan cevaplar vermişti.Ne diyor ? ''Biz ülkemizi kötülücek mektup yazmadık hiç bir zaman,ülkemizi kötülemedik dışarıda'',israile ağlayan,almanyada olsun avrupada olsun yetki verip göderdiği kişiler ülkemizin anasını satmadığı kalmıştı,küfüre başvurmamışlardı bir tek.Ama sen çık tv de deki ''biz ülkemizi kötülemedik hiç''. Yunana lideri ülkemizin ekonomisini överken,kemal neden ona demedi acaba ''ileride batacağız ekonomimiz çok kötü'' diye ? Sırıttı ama bunu demek yerine ;D Bu yüzden çok pis gıcığım bu partiye ;D feneri tutarım ama chpyi asla tutmam o derece ;D

nrsbh
07-11-2011, 22:07
Kılıçdaroğlu, videoda toplumsal uzlaşmadan söz ediyor ve CHP iktidarında başörtüsü meselesini çözeceğiz diyor.

İnsanların fikirleri değişebilir. Başbakan Erdoğanın da zaman zaman fikirlerini değiştiğini görebiliyoruz. Bu olgunlukla karşılanmalı.

Nur Serteri kastediyorsunuz. Nur Serteri ben de beğenmiyorum. Başörtüsü yasağını savunamayız. Yasaklarla bir yere varamayız. Sözleri kendisini bağlar.

Kemal bey öyle demediğini söyledi. Benim kendi görüşüm, bu tür ifadeleri kabul edemem. Hangi partiye oy verirse versin halkın tercihlerinin başımızın üstünde yeri vardır.

klasik chp li... her soruya dönek bir cevabı var

Yıldırım
07-11-2011, 22:08
2 yılda insan değişir mi lan ;D
Bakın kansız örtü düşmanı bir mahluk var kadın hani,sarı saçlı,partisini söylemeye gerek yok.
ntv de ne diyor ? ''benim düşüncem bana ait,ayrı ama partimin gereğince (...)'' diye devam ediyor,ne demek bu ? Ben hala yasağı doğru bulluyorum ama partimin programı var ona uymak zorundayım.Ne demek bu ? İktidar olana kadar özgürlük yandaşıyız,iktidar olunca sok pamuğu Rahmana gitsin.Siz kimi kandırıyorsunuz yavrum ?
Omurga lazım dik durabilmek için.

Hüdaverdi
07-11-2011, 22:09
Sözler kendisini mi bağlar :şaşkın:
Yahu harbi senin okuma yazma seviyen benden daha beter.
Kadın ne diyor anlamıyor musun ? ''parti planımız budur uymak zorundayım'' diyor.
Bir yasakçı,karşıt görüş,örtü düşmanı,ömrünü buna harcamış birisi,parti programı gereği örtü yasağına karşı gelmiyor benimsemeyerek hemde,bu ne demek anlamıyor musun sen ? ''İktidar olana kadar pinokyoculuk oynucaz,iktidardan sonra yasağa devam'' mantığıdır bu.İnsan benimsemediği,yıllarını yasak için harcayan birisi örtü özgürlüğü için çalışabilir mi ? Zaten kemale olsun baykala olsun bu konuda en büyük muhalefet olmuş birisidir kendisi,buna rağmen bu sakinliği gösteriyor sahtekarlıklarını.
Merme Kavakçıyı linç eden zihniyet şuan chp de,taklitçilikle hiç bir yere varılmaz.

nrsbh
07-11-2011, 22:10
Bu tür görüşlere de saygı duyacağız.

yakında cennete de hüri olursunuz :w:

Yıldırım
07-11-2011, 22:15
Bu tür görüşlere de saygı duyacağız.
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sitemize teşrif etmişler.
Beni nereden tanıdın diyecekseniz çevirdğiniz kazları gördüm böyle bir cevapda ancak siz Kemal Kılıçtaroğlu'ndan gelebilir.Hoş geldiniz efendim.
Ah bide gelecek zaman kipinin ne anlama geldiğini bilseniz yapacağız edeceğiz üfff kül kalmadı mangalda vallahi

Cihannur
07-11-2011, 22:24

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'yi YCHP olarak sosyal demokrat bir siyasi parti yapmaya çalışıyor; ama CHP'nin tabanındaki ve teşkilatlarındaki bazı laikçiler, CHP'nin laikçi bir siyasi parti olarak kalması için mücadele ediyorlar. CHP'nin laikçi bir siyasi parti olmaktan kurtulup YCHP olarak sosyal demokrat bir siyasi parti olması ülkemizin ve milletimizin yararınadır.