fatih kısaparmak balon baskılı balon Bedelli Askerlik Olmalı mı? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bedelli Askerlik Olmalı mı?

unnamed
04-22-2010, 20:17
Yarın sn. Başbakanımız sn. Genel Kurmay Başkanımızla bu konuyu görüşeceklerdir.
Haberlerde halkın bir kısmı gelsin diyor, bir kısımda böyle birşey olamaz demektedir. Benim fikrim Vatan borcudur parayla ölçülemez, herkes gidip yapmalıdır...

İntifada
04-22-2010, 20:22
Benim düşüncem bedelli askerlik olmalıdır.
Şahsen çıkarsa paramda olursa dakka düşünmem giderim askere
Aslında şöyle üniversitelerdeki gibi bir denklik olsa filistinde yada çeçenistanda askerlik yapsakta türkiyede askerliğimiz düşse ama maalesef yok
Bedelli tarafarıyım

eSsra
04-22-2010, 20:24
Açıkçası çok bilinçli değilim bu konuda fakat şöyle bir düşününce artı milliyetçi kimliğimide üzerine ekleyince bana taraflı bir durum gibi gözüküyor.Şöyleki; içerisinde para sermayeli olan bir durumun para tanımaz bir konumda dahi ayrıcalık tanıdığı niteliğinde.Tabiki olumlu yaptırımları makul karşılanır nitelikte ise daima destekçisi olacağımız bir durumdur ama kişisel düşüncem bu yönde.

unnamed
04-22-2010, 20:28
Diyelim ki benim param yok, bu miktarı yatıramıyorum, o zaman çifte standarta girmiyormu?

Ak Koza
04-22-2010, 20:54
Bedelli askerliğin çıkmasını çok istiyorum özellikle kendim için (:

İntifada
04-22-2010, 20:58
Diyelim ki benim param yok, bu miktarı yatıramıyorum, o zaman çifte standarta girmiyormu?

o zaman vicdani ret kavramı getirilsin. .

.:Ay_Yıldız:.
04-22-2010, 20:59
Fakir şehit olacak, Zengin olduğu yerde yatacak! yok öyle birşey. Vatan borcudur vatan!

Sivil
04-22-2010, 21:01
Bence bedelli askerlik çıkmalı, parası olmayana haksızlık olur diyenlere de; siz hiç şehit olan bir bürokrat,işadamı çocuğu duydunuz mu ?

İntifada
04-22-2010, 21:02
Ya Allah aşkına siz neyden bahsediyorsunuz?Zengin zaten bu ülkede askerlik yapmıyor.Şu ülkede teşvikiye camiinden bi cenaze kalksa terör kalırmı sanıyorsunuz?Ben zengin bir aileye mensup değilim ama bedelli çıksın borc harç toparlar giderim.

Fırat
04-22-2010, 21:10
Paralı yapan adam zaten olası bir savaşta korkudan yedi dağın arkasına saklanacaktır. Biz bunları alıp o kadar masraf edip 1.5 yıl boşuna besleyip eğiteceğimize çıkaralım bedelli askerliği bir ay misafir edip silahıydı şusuyudu gösterelim olsun bitsin. Hem bu krizde iyide bir kaynak olur devlet için. Vatan borcuna gelince içten gelmedikten sonra bedava yapsalar ne yazar..

sarar
04-22-2010, 21:19
Askerden Son Zamanlarda Soğudum Açıkçası Yapmak İstemiyorum. Bedelli Olmalı Bana Kalsa Onuda Vermem Ama...

Fırat
04-22-2010, 21:23
Darbeler yüzünden bende soğudum birde dini konular yüzünden. Namaz kılan nice komutan görevden alınacak gelde o kurumda askerlik yap.. Ben asker olacam komutan benim bu gücümden yararlanıp halkın tepesine binecek. Ya ben o komutanı yada o beni :) Hasas konularımdan askerlik yarama yine tuz bastınız..

İntifada
04-22-2010, 21:34
Paralı yapan adam zaten olası bir savaşta korkudan yedi dağın arkasına saklanacaktır. Biz bunları alıp o kadar masraf edip 1.5 yıl boşuna besleyip eğiteceğimize çıkaralım bedelli askerliği bir ay misafir edip silahıydı şusuyudu gösterelim olsun bitsin. Hem bu krizde iyide bir kaynak olur devlet için. Vatan borcuna gelince içten gelmedikten sonra bedava yapsalar ne yazar..

kardeşlik ayıp oluo ya bizim askerlik meselemiz korkaklıktan değil

Fırat
04-22-2010, 21:36
kardeşlik ayıp oluo ya bizim askerlik meselemiz korkaklıktan değil
İstisnalar başka kardeşlik senin için değil seni anlıyorum..:)

hipermuhafazakar
04-22-2010, 22:17
bedelli askerlik olmasın, herkes 6 ay yapsın..nedir bu 15 ay askerlik yapmak bu kadar fazla

unnamed
04-22-2010, 22:22
bedelli askerlik olmasın, herkes 6 ay yapsın..nedir bu 15 ay askerlik yapmak bu kadar fazla

biz yaptık, yapmayada devam edenler var, süre konusu tartışmaya açık bir konudur, 12 ay olarak sabitlense belki de iyi olur...

hipermuhafazakar
04-22-2010, 22:27
biz yaptık, yapmayada devam edenler var, süre konusu tartışmaya açık bir konudur, 12 ay olarak sabitlense belki de iyi olur...

hocam 12 ayda çok fazla, 8 veya 6 ay olsun tatlıya bağlansın herkes 6 veya 8 ay yapsın :)

unnamed
04-22-2010, 22:30
hocam 12 ayda çok fazla, 8 veya 6 ay olsun tatlıya bağlansın herkes 6 veya 8 ay yapsın :)

Tamam kardeşim senimi kıracaz:) ama o kadar ineceğini zannetmiyorum, ideal olanı 12 aydır diye düşünyorum ben...

Sukût-u_Hayal
04-22-2010, 22:31
Fakir şehit olacak, Zengin olduğu yerde yatacak! yok öyle birşey. Vatan borcudur vatan!

Kesinlikle katılıyorum ... Çifte standart olur zenginsen tatil kıvamında askerlik yap fakirsen dağda askerlik yap...

novek
04-22-2010, 22:36
bedelli askerlik aslında zenginlere özel çıkarılmış bir yasa gibi geliyor.
zenginin cocugu gitmesin
fakir ahmet mehmet şehit olsun oh ne guzel dunya be
herkes bu vatanın evladı herkes eşit yapacak yok oyle.

Mavera
04-22-2010, 22:42
Gelecek sene askerligini bedelli yapacak birisi olarak konuya müdahil olmak isterim.. Tabiki bizim bedelliligimiz yurt disinda ikametimizden kaynaklanan bir dogal haktir ve uzun süreli askerlik yapmamiz yasadigimiz ülkedeki haklari kaybetmemize neden oldugu icin Yurt disinda yasayanlar icin böyle bir kolaylik saglanmistir..
Acikcasi olaya su boyuttan bakalim bana göre bedelli olmalidir ancak 30 yasini doldurmus kisiler icin gecerli olmalidir..
Neden derseniz 30 yasini doldurmus birisi bu yasa kadar ertelediyse zaten önemli bir gerekcesi vardir mesela okul gibi..
simdi bir cok gencimiz tip, hukuk,mühendislik egitimi aliyor tabiki seneler uzuyor o sirada evlenip, coluk, cocuga karisiyorlar simdi siz bu kisilere 6 ay yada 12 ay isini, gücünü birakip askere git derseniz hem isgücü olarak kayipta olursunuz hemde o yastaki birinden askerde tam verim almama durumu ortaya cikar..
O acidan 30 yasini doldurmus kisilerin askerligi bedelli yapmalarina imkan saglanabilir simdi diyeceklerki parasi olan askerlik yapacak söyle ifade edeyim mesela ben bedelli askerlik icin 5100 euro ödeyecegim istenildigi takdirde bunu 4 taksite bölüp, 1 yila yayabiliyorum..
Sonucta bu miktar askerdeki isgücü kaybini hesap ettigimiz zaman orta seviyeli birisi icinde öyle cok yüksek bir rakam degil ki bankalar ayni 99 da oldugu gibi kredi imkani sunacaklardir..
Sonucta ülkemizin asker ihtiyaci bellidir ve malesef bazi askerlerimiz cok gereksiz islerde kullaniliyor..
Bana kalsa düzenli orduya gecilmeli tabiki askerlikte olmali ama askerlige ayni yurtdisinda oldugu gibi sivil hizmet eklenmeli..
Bu nasil oluyor derseniz bir doktor, bir ögretmen askerligini sivil olarak ülkemizin herhangi bir yerinde yapmali hem ondan o bölgenin halki yararlanmali hemde o isinden uzak kalmamis olur..
Ayrica bedelli askerlikten gelecek maddiyatta ülkeme yarayacakdir, oradan para dogru kullanildigi takdirde ülkemizin herhangi bir acigi kapatilabilir..
Tabiki arkadaslar olaylara hakkaniyet boyutundan baktigi icin parasi olanla, olmayan nasil bir olur diyebilir ancak olaya birazda ülkemiz gerceklerinden bakmak gerekir malesef esitlik olgusu tam olarak isliyorki askerlikte islesin..
Kaldiki parasi olan bir sekilde askerlikten ya cürük alarak yada kendisini yurtdisinda calisiyor göstererek kurtariyor bunun icin devlet denetimden bir bedelli askerlik daha faydali olacakdir..

novek
04-22-2010, 23:15
bazı zengin cocuklarıda bedelliden yararlanmak için 1 kaç ay yurt dısına çıkıyorlar ve tabi hakları oluyor?
bu yuzden bedellini her turlusune karşıyım.
parası olmayanada hak tanısınlar o halde.
ben forumda bosuna kapitalizmi eleştirmiyorum.

unnamed
04-22-2010, 23:22
bazı zengin cocuklarıda bedelliden yararlanmak için 1 kaç ay yurt dısına çıkıyorlar ve tabi hakları oluyor?
heh getirdin konuyu yine aynı yere... eleştiri yapmadan önce araştır, benim bildiğim kadarıyla kimse 2 yada 3 ay yurtdışında kalıpta burda bedelli askerlik yapmıyor...

redyellow
04-22-2010, 23:30
Ben bedelli askerliğe karşıyım, olmamalı.

Ben nasıl yaptıysam, benim yavrum nasıl yapacaksa parası olanlarda aynı şekilde yapmalıdır.

Bu vatanı sadece parası olmayanlar mı seviyor yahu?

Biraz da parası olanlar sevsin!

Mavera
04-22-2010, 23:32

bari bir konuda vakif degilsin susta bilmedigini caktirma!..bedelli askerlikten yararlanabilmek icin en az 3 yil yurtdisinda ikamet etmek ve bu ikamet süresince calismis olmak gerekir!..

unnamed
04-23-2010, 00:21
bari bir konuda vakif degilsin susta bilmedigini caktirma!..bedelli askerlikten yararlanabilmek icin en az 3 yil yurtdisinda ikamet etmek ve bu ikamet süresince calismis olmak gerekir!..
Cevap vermez şimdi...

Mavera
04-23-2010, 00:25
yok verse ne yazar.. bu yasadan bizati yararlandigim icin konuya yeterince vakifim ama ben söyle herkesin anlayabilecegi örnekler vereyim..
mesela nihat, emre, fatih tekke, tümer metin gibi futbolcular 3 yil araliksiz yurt disinda futbol oynadigi veya oynayacak olduklari icin bu haktan yararlandilar ve yararlanacaklar..
mesela tümer metin fenerden niye yurt icine degilde yurt disina gitti hemde yunanistan gibi bir ligin takimina tamamen bedelli askerlik nedeniyle ayni sekilde fatih tekke niye trabzonspora transfer olmadi bundada bedelli askerligin faktörü fazladir..
yok eger bu yasada suistimaller varsa bu tamamen genelkurmay baskanliginin insiyatifindedir yani bu konudada hükümetizi suclamak izana sigmaz..

redyellow
04-23-2010, 00:28
Benim aklım karıştı.

Arkadaşlar bu tarkan, serdar ortaç vs. nasıl bedelli askerlik yaptı?

Yurtdışında mı göründü bunlar?

Yoksa bunlara özel bir madde mi var acaba?

unnamed
04-23-2010, 00:30
Saın novek yanlış biliyor, resmi olarak evet 1095 gün şartı var.

Fakat benim aklım karıştı.

Güzel soru abim, ama hiçbirinin cevaplarına kâdir değilim...

Mavera
04-23-2010, 00:34
Saın novek yanlış biliyor, resmi olarak evet 1095 gün şartı var.

Fakat benim aklım karıştı.

abicim söyle bir durum var evet bazilari yurtdisinda calisiyor diye kendilerini gösterip, askerlikten yirtmaya calisiyorlar..
tarkan, sertar ortac ise 99 da deprem sonrasi cikarilan bedelli askerlikten yararlandi hatta bu yasanin kacak olan tarkan icin cikarildigini söyleyenler bile var..
simdi söyle bir durum var arkadaslar yurtdisinda yasayanlarin ne ayricaligi var diyeceksiniz..
söyle bir durum var yurtdisinda yasayan insanlar türkiyede dogup, büyümediler ve oranin düzenini bilmiyorlar burada belirli bir düzenleri var, isleri var, aileleri var ve yasalar geregi öyle 6 ay, 12 ay, 15 ay islerinden uzak duramiyorlar, ülke disinda kalamiyorlar is anlaminda, vize anlaminda, sosyal yardim anlaminda cok büyük sorunlar olusuyor..
mesela ben devlet memuruyum ve 6 ay askerlik yapmam bile isimi kaybetmeme, düzenimi bozmam anlamina geliyor kaldiki bizler yillik izinlerimizi askerlige denk getirerek askerligi aradan cikariyoruz..
yoksa askerlik yapmamak gibi bir derdimiz yok kaldiki o kadar kolayci olsaydik bulundugumuz ülkemizin vatandasi olur,askerlikten feragat ederdik ama bizler türk vatandasi olmaktan gurur duyuyoruz bu vesileyle askerliginde bizlerin düzeninde teskil etmemesi icin devlet bize böyle imkan sunduysa yararlanmakta en tabi hakkimizdir diye düsünüyorum..

redyellow
04-23-2010, 01:04
Unnamed teşekkür ediyorum, sağolasın.

Galevera:

Yurtdışında ikamet edenler için bu bedelli askerlik olabilir,söylediklerin çok makul.

Serdar ortaç, tarkan gibiler için söylediğin herhaled yurtdışı şartı olmadan uygulandı yanlış anlamadım değil mi?

peki yurtdışındakiler için yaş sınırı var mı?

Mavera
04-23-2010, 01:09
Unnamed teşekkür ediyorum, sağolasın.

Galevera:

Yurtdışında ikamet edenler için bu bedelli askerlik olabilir,söylediklerin çok makul.

Serdar ortaç, tarkan gibiler için söylediğin herhaled yurtdışı şartı olmadan uygulandı yanlış anlamadım değil mi?

peki yurtdışındakiler için yaş sınırı var mı?

evet abicim tarkan ve diger ünlüler 99 da cikarilan bedelli askerlikten yararlandilar..

yurt disinda askerlik icin belli bir yas siniri yok 39 yasina kadar erteleme imkanimiz var dedigim gibi 3 yil yurtdisinda ikamet edip, kesintisiz 3 yil calisan herkes bu haktan yararlanabilir..
ücretlendirmesi 5100 euro olup onuda taksitlendirme yapiyorlar ister yaz, ister kis döneminde gidebiliyorsun..
burdurda yapilan askerlikte daha cok silah tutmak, basit askeri hareketler gibi 21 günde ögretilecek seyler ögretiliyor..
tabiki yasadigimiz ülkenin vatandasligini alirsak askerlikten muaf oluyoruz ve yasadiginiz ülkedeki askerlik durumu nasilsa ona tabi oluyorsunuz..

redyellow
04-23-2010, 01:26
çok teşekkürler.

Bu arada hangi ülkedesin arkadaşım?

İntifada
04-23-2010, 01:42
Ben bedelli askerliğe karşıyım, olmamalı.

Ben nasıl yaptıysam, benim yavrum nasıl yapacaksa parası olanlarda aynı şekilde yapmalıdır.

Bu vatanı sadece parası olmayanlar mı seviyor yahu?

Biraz da parası olanlar sevsin!

Sayın abim zaten sorunda burada zengin çocukları askerlik yapmıyor zaten.
Hep zengin olmayan kişilerin çocukları ölüyor.Vebu zümre sesini duyuramıyor.Yine tekrarlıyorum bu sözü teşvikiye camiinden bir şehit cenazesi nişantaşı camiinden bir şehit cenazesi kalksa Türkiyede terör çoktan biterdi.

Olayı sadece fakir-zengin oolarak görmeyin.Askerlik yapmak istemeyn ama yapmak zorunda olan bir çok insan var.Bir çok adam tanıyorum çeçenistanda bosnada savaşmış ama Türkiyede askerlik yapmamış.Bedelli çıksın diye bekliyor.Sizce bu adamın ki para yada korkaklıkmıdır?

Askerlerin bastığı mayın tsk ya ait çıkıyorsa,intihar ettiği söylenen askerin kurşun sırtından girmişse,ceza diye elinde bomba patlayıp ölen askerler varsa,nasıl şehit edildiği hala belli olmayan askerler varsa,13 askerin şehit edildiği dağlıcada olaydan 1 ay sonra dansöz oynatıp içkili sofrası kuruluyorsa elbet birisininde çıkıp ben bu ülkede uzun dönem yada kısa dönem askerlik yapmak istemiyorum demeye hakkı vardır diye düşünüyorum

unnamed
04-23-2010, 02:25
Hep zengin olmayan kişilerin çocukları ölüyor.Vebu zümre sesini duyuramıyor.Yine tekrarlıyorum bu sözü teşvikiye camiinden bir şehit cenazesi nişantaşı camiinden bir şehit cenazesi kalksa Türkiyede terör çoktan biterdi.

Olayı sadece fakir-zengin oolarak görmeyin.Askerlik yapmak istemeyn ama yapmak zorunda olan bir çok insan var.Bir çok adam tanıyorum çeçenistanda bosnada savaşmış ama Türkiyede askerlik yapmamış.Bedelli çıksın diye bekliyor.Sizce bu adamın ki para yada korkaklıkmıdır?

Askerlerin bastığı mayın tsk ya ait çıkıyorsa,intihar ettiği söylenen askerin kurşun sırtından girmişse,ceza diye elinde bomba patlayıp ölen askerler varsa,nasıl şehit edildiği hala belli olmayan askerler varsa,13 askerin şehit edildiği dağlıcada olaydan 1 ay sonra dansöz oynatıp içkili sofrası kuruluyorsa elbet birisininde çıkıp ben bu ülkede uzun dönem yada kısa dönem askerlik yapmak istemiyorum demeye hakkı vardır diye düşünüyorum
Kardeşim katıldığım yönler var ama katılmadığım yönler daha çok, kimse kusura bakmasın Vatan bizim vatanımız, o adam kalkıp içki içiyorsa bu onun kendi vebalidir. Olaya birde şu taraftan bakalım, Ülke olarak her zman savaşan bir toplum olduk, yarın öbür gün bir şavaş patlak verdiğinde 21 günlük askerlik yapan bir adam, nasıl savaşacak? ordadamı para ödeyecek savaşa girmemek için? Yurtdışında çalışan, yada gitmeye mecbur kalanlar için diyecek hiçbirşeyim yok sonuçta, haklı ve geçerli sebepleri var, velakin bu ülkede yaşayan her genç belirli askeri eğitimden geçmek mecburiyetindedir...

İntifada
04-23-2010, 02:37
Bu vatan hepimizin elbet.Yarın bir gün savaş çıksa hepimiz gider svaşırız.
Zaten kısadönem askerlik yapan bir adamında askeri bilgisinin ben savaşa yeterli oalcağını düşünmüyorum ama içimizdeki iman bize yeter elhamdüliilah.

unnamed
04-23-2010, 02:42
Bu vatan hepimizin elbet.Yarın bir gün savaş çıksa hepimiz gider svaşırız.
Zaten kısadönem askerlik yapan bir adamında askeri bilgisinin ben savaşa yeterli oalcağını düşünmüyorum ama içimizdeki iman bize yeter elhamdüliilah.
Kardeşim amenna, önce bizim imanımız zaten cepheye götürür, ama eline hayatında bir kere bile tüfek almamış adam ne yapabilir? silahı görünce korkan çok DELİKANLI gördüm:)

redyellow
04-23-2010, 10:36

Kesinlikle katılmıyorum, hatta şiddetle karşı çıkıyorum bu düşünceye.

Allah korusun çok tehlikeli bir mantık.

Hadi şimdi az sayıda bu mantıkta olan kişi.

Bu ülkenin evlatlarının büyük çoğunluğunun bu mantıkta olduğunu düşünün, kim askerlik yapacak?

Kim bu vatanı bekleyecek?

Çok yanlış çok.

TSK içinde mutlaka yanlış yapanlar var, yukarda yazdıklarınız kesinlikle doğru ama bu askerliğe karşı çıkmayı, askere gitmemeyi mazur göstermez ki.

ha şunu diyebiliriz:

Yukardaki bahaneleri hiç söylemeden (çünkü bunlar askerliğe karşı çıkacak bahane değildir) profosyonel askerlik çıkarılsın, yeterli sayıda profosyonel asker oluşturulsun, diğer askerlik çağına gelen gençler ise 2-3 ay gibi temel bir eğitimle askerliği tamamlasın.

buna evet derim.

Ama tsk içinde yanlış yapanlar var diye askere gitmeyelim mantığına her zaman karşı çıkarım.

Bu vatan tsk içindeki yanlış yapanların değil, bizimdir. Onlar ilk tehlike anında isvicrede, kanarya adalarında soluğu alırlar.

Ama biz????

dua ile.

novek
04-23-2010, 10:45
kapitalizm de herzaman fakirler ezilir zaten bedellide zenginlere yarayacak.

Hüdaverdi
04-23-2010, 10:47
Polisler için bedelli kesilikle çıkmalı.
Vatani görevlerini zaten yapıyorlar,işleri çokta zor,en az asker kadar çalışıyorlar hatta askerler daha rahat.
Polisler için şart.

Kısa dönem yapanlar var.
Askerliğim boyunca 3 tane kısa dönem gördüm.Bir yığın okumuş insan.
Zaten bunların uzun dönemlerle arası açık.Poşetlerin artık olmaması gerek.
Hem işlerini yapmaları açısından,hem de TSK ya zarar vermeleri.
Bir işe yaramamaktadırlar çünkü.
1 ay acemilik,diğer kalan aylar genellikle nöbet işi.
Çoğuda aile babası,iş sahibi insanlar.
Hem onlar için hem ülke kazancı için gerekli bedelli askerlik.

Poşet demişken dile getireyim.
Bir ara bu ahmaklar ayaklanma yapmıştı askeriyede ;D
Sebebide kahvatı yetmiyormuş,bizden -Taburun asıl askerleri- sonra kahvatı yaptıklarından şikayetçilermiş.

Ayaklanmanın bedeli hem hapis hemde vatan hainliğidir.Çok çekmişlerdi o günlerde ;D
Az ezmedim bende ;D
Dediğim gibi uzun dönemler olarak sevmezdik biz.
Bizler dağdan sırılsıklam uykusuz yorgun geldiğimizde onlar yeni çarşaflarıyla keyif yapıyorlardı.
Askerin moralini dağa çıkmak değil,bunların rahat duruşları bozuyordu.
Sağolsun komutanlarımız hem eziyor hemde gerekli yetkiyi veriyorlardı bizede ;D

Herkesin hayrı için bedelli şart.

EZEL
04-23-2010, 10:52
Bedelli askerlik kesinlikle olmalı kazanılan paraylada diğer askerlerin harçlıkları arttırılmalı askerdeki evladına para gönderemiyecek durumda bir sürü aile var ayrıca akademik kariyer yapan kişlerin önleri askerlikle kesilmemeli ... Asker sayısının yetersizliği muhabbetide yalandan başka birşey değil bedelsizi Ak Parti iktidarı varken çıkarıpta hükümete kaynak yaratmak istemiyorlar ... Bu ülkede terörün en şiddetli zamanında bedelli askerlik çıktı şimdi ise bin dereden su getiriyorlar ...

novek
04-23-2010, 11:08
Bedelli askerlik kesinlikle olmalı kazanılan paraylada diğer askerlerin harçlıkları arttırılmalı askerdeki evladına para gönderemiyecek durumda bir sürü aile var ayrıca akademik kariyer yapan kişlerin önleri askerlikle kesilmemeli ... Asker sayısının yetersizliği muhabbetide yalandan başka birşey değil bedelsizi Ak Parti iktidarı varken çıkarıpta hükümete kaynak yaratmak istemiyorlar ... Bu ülkede terörün en şiddetli zamanında bedelli askerlik çıktı şimdi ise bin dereden su getiriyorlar ...

bu dedigin yanlış parayı veren yapmayacak ustelik yapanında harçılıgı zengin verecek.

redyellow
04-23-2010, 11:13

Bunu bedellil askerlik olmadan da yapmalı devlet, devletin asli vazifesi budur zaten.

Bedelil olmayınca kaynak yok mu? her şeye kaynak bulan devlet isterse buna da bulur.

Yurtdışında ikamet eden çalışan sabit işi olanlar için belki ama genel anlamda bedelliye karşıyım. Bunun partiyel alakası yok bu genel bir karşı olmaktır.

Ben nasıl yapıyorsam parası olan da aynısını yapmalıdır.

Bu ülke sadece fakirlerin, fukuraların parası olmayanların değil ki.. herkesin... Bu durumda herkes eşit olmalı.

(asker sayısı yetersiz lafı uydurma kesinlikle katılmam, bugün bir gazetede vardı orduevlerinde vs. olan er sayısı 65.000.... orduevlerinde erlerin hizmet etmeleri iptal edilsin al sana tasarruf!)

novek
04-23-2010, 11:20
birileri parasını gverir gitmez birileri parası olmadıgı için okuyamaz 15 ay yapar.
ee nerde kaldı askerde birlik beraberlik?
yoksa hepsi lafmıydı?

EZEL
04-23-2010, 11:27
Bunu bedellil askerlik olmadan da yapmalı devlet, devletin asli vazifesi budur zaten.

Bedelil olmayınca kaynak yok mu? her şeye kaynak bulan devlet isterse buna da bulur.

Yurtdışında ikamet eden çalışan sabit işi olanlar için belki ama genel anlamda bedelliye karşıyım. Bunun partiyel alakası yok bu genel bir karşı olmaktır.

Ben nasıl yapıyorsam parası olan da aynısını yapmalıdır.

Bu ülke sadece fakirlerin, fukuraların parası olmayanların değil ki.. herkesin... Bu durumda herkes eşit olmalı.

(asker sayısı yetersiz lafı uydurma kesinlikle katılmam, bugün bir gazetede vardı orduevlerinde vs. olan er sayısı 65.000.... orduevlerinde erlerin hizmet etmeleri iptal edilsin al sana tasarruf!)

600-700 bin kişiden bahsediyoruz devlet kaynak bulsa askere ekstra para vermekten önce evlerinde çoluk çocuğu aş bekleyen işsizlikten evlenemeyen kişiler için harcar bizim dediğimiz askeriye kendi kaynağını kendi yaratsın işte ..

novek
04-23-2010, 11:29
600-700 bin kişiden bahsediyoruz devlet kaynak bulsa askere ekstra para vermekten önce evlerinde çoluk çocuğu aş bekleyen işsizlikten evlenemeyen kişiler için harcar bizim dediğimiz askeriye kendi kaynağını kendi yaratsın işte ..
bu ulkede şirket sahibi olan.
5 vakit namaz kılanlar var.
aynı kişilerden vergi kaçırmak için 9 takla atanlar var.
çalışanlarını insanlık dısı kosullarda çalıştırıp 3 kurus maaş veren.
jeep lere binenler var.

devlet faturayı fakir fukara gençlerden çıkartacagına bunların yakasına yapışsın.

EZEL
04-23-2010, 11:34
bu ulkede şirket sahibi olan.
5 vakit namaz kılanlar var.

İsim, şirket ve çalışma koşullarını gösteren kaynak ver bekliyorum . Tabii namaz kılan şirket patronlarından bahsediyorum ..

novek
04-23-2010, 11:35
İsim, şirket ve çalışma koşullarını gösteren kaynak ver bekliyorum . Tabii namaz kılan şirket patronlarından bahsediyorum ..

isim veremem dogru olmaz ama
aynı tarife uyan bir şirkette çok yakın bir arkadaşım muhasebecilik yapıyor.
şirket patronları auidi marka otomobillere, mercedeslere, jeeplere biniyorlar.
ama çalışanın ssk sını tam odemiyorlar.
bide 5 vakit namaz kılarlar mescit yaparlar iş yerlerine.
devlet asıl bunların yakasına yapışsın hep dolaylı vergilerle fakire yapısıyorlar.
işçiden daha fazla vergi alınıyor.

EZEL
04-23-2010, 11:40
isim veremem dogru olmaz ama
aynı tarife uyan bir şirkette çok yakın bir arkadaşım muhasebecilik yapıyor.
şirket patronları auidi marka otomobillere, mercedeslere, jeeplere biniyorlar.
ama çalışanın ssk sını tam odemiyorlar.
bide 5 vakit namaz kılarlar mescit yaparlar iş yerlerine.
devlet asıl bunların yakasına yapışsın hep dolaylı vergilerle fakire yapısıyorlar.
işçiden daha fazla vergi alınıyor.

Neden doğru olmuyor neden çekiniyorsun senimi bulacaklar ? Madem bu konuda tepkilisin sen göster önce cesaret sen afişe et ne yani sendemi sessiz kalıyorsun bu duruma ? Yoksa ezberemi salladın birdaha emin olmadığın konularda insanın miğdesini bulandırma birde bir kişinin yaptığı hatayıda bütününe mal etme huyundan vazgeç ....

novek
04-23-2010, 11:53
Neden doğru olmuyor neden çekiniyorsun senimi bulacaklar ? Madem bu konuda tepkilisin sen göster önce cesaret sen afişe et ne yani sendemi sessiz kalıyorsun bu duruma ? Yoksa ezberemi salladın birdaha emin olmadığın konularda insanın miğdesini bulandırma birde bir kişinin yaptığı hatayıda bütününe mal etme huyundan vazgeç ....
illa şirketle başımı belayamı sokacaksınız hem sadece bu şriket degil turkiyede nerdeyse her şirket. bu herkes tarafından bilinen birşey
ama dedigim şirket yurtdısından kozmetik malzemleri ithal eden turkiyenni her yerinde kozmetik malzemeleri satan şubeleri olan bir firma ltd şirket.
1 milyar maaş alan arkadaşımın maaşınıda asgari ucretten yatırıyor sgk ya.

EZEL
04-23-2010, 12:14
illa şirketle başımı belayamı sokacaksınız hem sadece bu şriket degil turkiyede nerdeyse her şirket. bu herkes tarafından bilinen birşey
ama dedigim şirket yurtdısından kozmetik malzemleri ithal eden turkiyenni her yerinde kozmetik malzemeleri satan şubeleri olan bir firma ltd şirket.
1 milyar maaş alan arkadaşımın maaşınıda asgari ucretten yatırıyor sgk ya.

Vay demek ezileni korumuyorsunda ezeni hırsızı koruyorsun ne olcak senin gibi Komunistdende bu beklenir .....

novek
04-23-2010, 12:33
Vay demek ezileni korumuyorsunda ezeni hırsızı koruyorsun ne olcak senin gibi Komunistdende bu beklenir .....
senin probleminmi var ismini yazarsam şirket bana dava açar.
zaten sen hemen yetiştirirsin.
iddamı kanıtlama gibi bir imkanımda yok. olsa zaten ben ihbar edicem.
ama ihbar edipte kanıtlayamazsan yasalar onunde sen suçlusun. (şirket iftira atmaktan sana dava açma hakkına sahip )
senle laf yarıştıramam gule gule.

novek
04-23-2010, 20:41
Birde yurtdışı dövizle askerlik olayına bir el atsalar çok güzel olur.Mesela 3 yıl yerine en az 15 yıl olmalı ki belli olsun kalanla kalmayan ,zaten zenginlerin çocukları 3 yıl yurtdışında kalıyor(okul vb.) buda bir bakıma bedelli askerlik oluyor.

unnamed
04-23-2010, 23:46
Novek konuyu sapıtmada üstüne yok, yazdığın yorumlara bakıyorum çok dengesiz, adamlar bunları yapıyor diyorsun , arkdaşım maaşı üstünde ödemiyorlar diyorsun, zaten bu bir kanıt değil mi? Sen burdakileri ne zannediyorsun? Cahil görmek istiyorsan yanlış yerdesin, sana tavsiyem aynaya bak...

Mavera
04-24-2010, 00:22
Novek konuyu sapıtmada üstüne yok, yazdığın yorumlara bakıyorum çok dengesiz, adamlar bunları yapıyor diyorsun , arkdaşım maaşı üstünde ödemiyorlar diyorsun, zaten bu bir kanıt değil mi? Sen burdakileri ne zannediyorsun? Cahil görmek istiyorsan yanlış yerdesin, sana tavsiyem aynaya bak...

novek adli sahsi ciddiye almayin söylediklerinin 10 da 9 u yalandir.. ve lafi ortaya atar, sonrada ortadan kaybolur..
bu yalanci arkadasimiz dün zengin cocuklarinin 2-3 ay yurtdisinda calisip, bedelli hakki kazandigini idda etmisti..
ancak daha bedellinin hangi sartlarda yapildigini bilmeyen bu yalanci sahsiyet hic bir delile dayanmayan, tutarli olmayan iddalar ortaya atip aklinca kendi geri kalmis tezlerini desteklemeye calisiyor..
ama bilmedigi nokta yalancinin mumu yatsiya kadar yanar!

unnamed
04-24-2010, 00:52
Yok abicim, normalde elimden geldiğince cevap vermiyorum bu şahsa zaten, sabrın taştığı zamanlar olumuyor değil, dediklerinize '''' atmak en güzelidir herhalde...

0000000000
04-24-2010, 10:45
Bedelli askerliğin olup olmamasını Başbakanımızın Genel Kurmaya danışayım demesi demokratik kusurdur bunu ifade etmekte fayda var . Ha ihtiyaç hasıl değilse bir şekilde bunun haberini alabilir ama medya karşısında bu şekilde konuşmak doğru değil. Bedelli askerliğe gelince bana pek makul bir şey gibi gelmiyor Anayasanın temeline aykırı eşitsizlik kisvesi ile dolu geçmişte belki uygulanmıştır ama uygulanmış olması doğru anlamına gelmez bedelli yerine profosyonel askerlik üzerinde durulması gerekir o vakit de bedelli ihtiyacı hissedilmez.

novek
04-24-2010, 10:57
Bedelli askerliğin olup olmamasını Başbakanımızın Genel Kurmaya danışayım demesi demokratik kusurdur bunu ifade etmekte fayda var . Ha ihtiyaç hasıl değilse bir şekilde bunun haberini alabilir ama medya karşısında bu şekilde konuşmak doğru değil. Bedelli askerliğe gelince bana pek makul bir şey gibi gelmiyor Anayasanın temeline aykırı eşitsizlik kisvesi ile dolu geçmişte belki uygulanmıştır ama uygulanmış olması doğru anlamına gelmez bedelli yerine profosyonel askerlik üzerinde durulması gerekir o vakit de bedelli ihtiyacı hissedilmez.
elbbette genel kurmaya danısıcak.
başbakan askerlik konusunda uzman degildir. herhalde
zaten bir çok konuda tanışmanlarına danışır.
genel kurmayında fikrini almak bence çok dogal .

0000000000
04-24-2010, 11:10
elbbette genel kurmaya danısıcak.
başbakan askerlik konusunda uzman degildir. herhalde
zaten bir çok konuda tanışmanlarına danışır.
genel kurmayında fikrini almak bence çok dogal .

Novek , demokratik düzeyde yürütme uygun görürse uygundur , stratejik olarak danışabilir ama bunu medya karşısında üst perdeden dillendiremez, askeri vesayet zaten herkesin iliklerine kadar işlemiş askeriyeyi bu ruh halinden cıkarmak için çalışırken askeri yürütmenin üstünde bir kurum olarak sunmanın veya bu anlama gelecek beyanlarda bulunmanın gereği yok . Dünya bilimsel teknolojik silaha geçmiş biz hala asker çokluğu ile övünüyoruz . Cephe savaşları bitti anadolunun genç nufusunu belli yaşta askere alıp onları kullanmanın asrı bitti her şey teknik genel kurmay bu yeniliği yapmak zorunda

novek
04-24-2010, 11:15
Novek , demokratik düzeyde yürütme uygun görürse uygundur , stratejik olarak danışabilir ama bunu medya karşısında üst perdeden dillendiremez, askeri vesayet zaten herkesin iliklerine kadar işlemiş askeriyeyi bu ruh halinden cıkarmak için çalışırken askeri yürütmenin üstünde bir kurum olarak sunmanın veya bu anlama gelecek beyanlarda bulunmanın gereği yok . Dünya bilimsel teknolojik silaha geçmiş biz hala asker çokluğu ile övünüyoruz . Cephe savaşları bitti anadolunun genç nufusunu belli yaşta askere alıp onları kullanmanın asrı bitti her şey teknik genel kurmay bu yeniliği yapmak zorunda
teknolojiyi yapacak olan bilimdir bir ulke dışardan ithal etmek yerine kendi bilimsel tesislerini kurmalıdır.
mesela ornek japon mucizesi şoyle olmuş.
adamlar bilim şehirleri kurmuslar sadece bilmi adamlarının yaşadıgı bir şehir dusun sadece bilimsel araştırmalar yapılıyor.
genel kurmaya sen ne verirsen o teknolojiyi kullanır.
genel kurmay nasıl bilimsel araştırma yapsınki?

0000000000
04-24-2010, 11:22
Bilimden kasıt kendini teknolojik olarak yenilemesidir. Enerjisini milletin seçtiklerine karşı komplalar kurarak veya başörtüsüne karşı istihbarat birimleri geliştirerek harcamamasıdır. Eğitimli asker üreterek profosyonel kimliğe bürünmesidir. Subay yetiştirir iken bu milletin değerlerine karşı yabancı insan kimliği yetiştirmemeleridir , kısacası her hali ile reforma şart bir kurum.

El Emin
04-24-2010, 15:00
5 yıllık gibi bir süre sınırı varsa desteklerim çünkü maliye'ye büyük katkısı olacaktır.Fakat eğer devamlı bir kuralsa vay halimize eğer hele bunu getiren Ak Parti ise yazıklar olsun bize demekten asla sakınmam.Zengin fakir noktası askerlik mevzusunda indirgenirse "YAZIKLAR OLSUN!" der içimdeki muhammet.

El Emin
04-24-2010, 18:59
Gazeteyi almıştım fakat okumak nasip olmadı az evel okudum ve sevdiğim bir köşe yazarının yazısını okuyunca Bedelli askerlik olmalı diye düşündüm.Çünkü bilmediğim hususları göz önüne sermişti.Fakat onunda belirttiği temel nokta bir an önce askeriyemizin düzene oturtulması.

novek
04-25-2010, 12:52
bedelli askerlik olsada zaten bizim milletimiz 15 degil 20 ay yapar gonullu olarak.

montenegro
04-25-2010, 13:07
bedelli askerlik olsada zaten bizim milletimiz 15 degil 20 ay yapar gonullu olarak.

hadi canım sende hiçte bile

ha bu arada eskiden komünist partiler seçim zamanı konvoylarda meydanlada askerliğin kalkmasını isterlerdi :) hayırdır şimdi savunuyorlar gliba

mesela Ufuk Uras ÖDP nin başındayken sölerdi bunu diğer komünist partilerde askerlğe karşıydı

dilemma
04-25-2010, 13:21
Bedelliyi bekleyen birçok kişi var tanıdığım. Zamanında gitmeyip, sonradan işlerini düzene oturtup şimdi de ben gidersem bu düzen bozulacak diyerek, bedelli askerliği dört gözle bekleyen.
Bir açıdan hak veriyorum, bir açıdan vermiyorum. Hangi açıdan bakarsam olumlayacak ya da olumsuzlayacak bir yön buluyorum. Bu yüzden, bedelli askerlik gelecekse dahi parası olmayanların hakkına girilmeden, ince ayarlarla ve belli süreliğine getirilip, haksızlığa mahal vermemelidir.

Hüdaverdi
04-25-2010, 13:35

ha bu arada eskiden komünist partiler seçim zamanı konvoylarda meydanlada askerliğin kalkmasını isterlerdi :) hayırdır şimdi savunuyorlar gliba

mesela Ufuk Uras ÖDP nin başındayken sölerdi bunu diğer komünist partilerde askerlğe karşıydı:şaşkın: Daha neler.
Onlar askere gönüllüdür (=:

Bir forumdan:

http://img406.imageshack.us/i/sosv.png/

depare
04-25-2010, 13:57

mesela Ufuk Uras ÖDP nin başındayken sölerdi bunu diğer komünist partilerde askerlğe karşıydı

Genel de dağa çıkmak istedikleri için karşı olmaları normal :)

İntifada
04-25-2010, 14:02
Vicdani ret isteyen adama kızma hakkımız yok diye düşünmekteyim.
Bedelli askerliğinde sadece zengin-fakir meselesi olmadığı kanaatindeyim .Zengin çocukları için zaten burdurda 28 günlük askerlik hali hazırda beklemekte.
eğer bu tartışmalar olmasın istiyorsak düzenli bir ordunun kurulması şart

Hüdaverdi
04-25-2010, 14:24
Ben kızarım :)

Eli ayağı tutan herkes gitmeli.Gitmicem diye bir hak isteme gibi bir şeyi olamaz bence.Ailevi sorunu olur,sağlık sorunu olur vs. bu sebebten dolayı gitmeme gibi isteği olabilir.
Bunlara rağmen gönlünde gitme isteğide olmalı.
Bedelli isteyebilir,yarı yarıya kurtulmak için kısa dönem de yapabilir ama o anketi aldığım forumdaki soslu komlar gibi ''elime zorla silah verdirilip insan öldürtemezler'' deme haklarıda olamaz.

Her askerin doğuya gitmediği düşünürsek,o lafı diyenlerin vatan haini olduğunu açıkca vicdanım rahatça vatan haini olduğunu söyleyebilirim :saygılar:

İntifada
04-25-2010, 14:28
Sen herşeyi çok açıkça söylüyorsun zaten insanların herşeye senin baktığın çerçeveden bakmıyor olabilir altındaki nedeni araştırmadan kimseye vatan haini diyemezsin.
Belkide vatan hainlerinin emri altında askerlik yapmak istemiyordur?

İntifada
04-25-2010, 14:37
Eli ayağı tutan herkes gitmeli.Gitmicem diye bir hak isteme gibi bir şeyi olamaz bence.Ailevi sorunu olur,sağlık sorunu olur vs. bu sebebten dolayı gitmeme gibi isteği olabilir.
Bunlara rağmen gönlünde gitme isteğide olmalı.

Sonuna kadar katılırım bu görüşüne askerlik ocağımız Muhammed Ocağıdır askerimizin adı mehmettir ama bu şartlar altında askerliğin hiç bir maneviyatını bırakmadılar ne yazık ki.
Artık gelen şehit haberlerine şüpheyle bakar olduk.
Yine tekrarlıyorum genelkurmay bu vatanın evlatlarını önemsemiyor.Bu çatışmanın bitmesini istemiyor çünkü biliyor bu çatışma biterse kendisinin saygınlık duyulacak başka tarafı kalmayacak.O yüzden 2 aylık eğitimden geçmiş askeri salıyor eli kanlı şerefsiz pkknın üstüne çünkü biliyor biz şehadetten korkmayız.

Hüdaverdi
04-25-2010, 14:38
Dilimi eşşek arısı soksun;ı:

''elime zorla silah verdirilip insan öldürtemezler'' diyenler için vatan haini diyebilirim.

Ha ne olur,kişi 'toptur',fazla hüman takılır,kan görünce bayılır tamam derim.
Ama o forumdakilerin sebeblerine bakınca ne bunları yazmaktalar,ne de aile sorunları,maddi durum,psikolojisini, veya ''hak veriyorum'' denecek başka sebebler olmadığından vatan haini ifadesini kullanabiliyorum pek rahat.;;)

Zaten herifler kendince sözde ordu terör örgütleri kurmuşlar.Askerliğe karşı çıkmalarıda pek doğal,bu konuda hak veriyorum kendilerine:çiçek:

Vatan hainleri emri altında bende yapmak istemem ama bunu bahane edip 'vidanıma kurt düştü' diyemem.

Ama istememde asker olmalarını.Dağlıcadakiler gibi silah bırakıp koyunlarına giriverirler teröristlerin.Soslu komlardan ben herşey beklerim:saygılar:

İntifada
04-25-2010, 14:47
Anlaşılan senin bu anketi aldığın forumdakilerin olaya bakışa açısı benimkiyle yüzde 1500 farklı.

Ama şunuda söyliyeyim genelkurmayada bu işin böyle süremeyeceğini anlatmamız lazım.Bu terörün üstüne sağlam adımlarla gidilmeli 1 ay eğitim almış çocuklarla değil

Hüdaverdi
04-25-2010, 14:56
apoya 'başkan' sıfatı kullananlar onlar;;)

Şunuda söyleyim,herkesin 'askere gitmesi gerektiği'ni söylüyorum,tabi ki gitmeliler.
Ama doğuya dağlara değil.Buna kesinlikle karşıyım.
Araziyi ve bölgeyi çok iyi bilen,silahı çok iyi kullanan,araziyi evi edinmiş,nerde nasıl hareket edeceğini bilen ve saklanma/saldırma/savunma konumunda daha başarılı olan teröristlere karşın,dediğin gibi 1-2 ay eğitim almış çerezleri çıkarmamak lazım.Çerez diyorum çünkü teröristler için gerçektende çerezdik biz.

2-3 terörist çok basit bir şekilde,isteseler çok ağırdarbe vurabilirler,çok basit ve bebek işi bu onlar için.Yapmamalarıda ilginç,yapmazlarda inşaAllah.

Askerlik kısalsın,gerekli harp sanatı öğretilsin,terörle mücadele uzman askerlere bırakılması yönünde benim düşüncem.

O forumdakiler bunları dese eyvallah ama düşünceleri niyetleri yazdıkları ortada:saygılar:

Onlarında böyle düşündüğünü sandın sanırım,keşke böyle olsa.

rizzelli
04-25-2010, 15:25
Bedelli askerliğin olup olmamasını Başbakanımızın Genel Kurmaya danışayım demesi demokratik kusurdur bunu ifade etmekte fayda var . Ha ihtiyaç hasıl değilse bir şekilde bunun haberini alabilir ama medya karşısında bu şekilde konuşmak doğru değil.

23 nisan da Başbakanımız şöyle dedi; Milli savunma bakanım ve Genel kurmay başkanımla görüşeceğiz dedi.

eskiden askerin karşısında selam veren siyasiler varken.
şimdi genel kurmay başkanını milli savunma bakanıyla eşitleyeme çalışan siyasilerimiz var.

yeterli mi?
kesinlikle hayır.

Genel kurmay başkanı başbakanımızı değil milli savunma bakanını muhattap almalı.başbakan ile sık sık görüşmesinden rahatsızım.

gece yarısında yapılan e-muhtıraya karşı hemen ertesi günü Genel kurmay başkanlığı başbakanlığa bağlıdır diyen güçlü hükümetimiz,demokrasi güçlenmeye devam ettikçe bu kurumu tamamen milli savunma bakanlığına bağlayacaktır eminim.

demokratik kusur değil aksine demokrasinin işleyişine güzel örnektir.çünkü bedelli askerliğin olmayacağını başbakanlık resmi sitesinde yayınladı asker değil.

yani ortada siyasi irade var.

Beritan
04-25-2010, 15:29
hiç ama hiç bedelli askerliği istemiyorum

0000000000
04-25-2010, 15:39
23 nisan da Başbakanımız şöyle dedi; Milli savunma bakanım ve Genel kurmay başkanımla görüşeceğiz dedi.

eskiden askerin karşısında selam veren siyasiler varken.
şimdi genel kurmay başkanını milli savunma bakanıyla eşitleyeme çalışan siyasilerimiz var.

yeterli mi?
kesinlikle hayır.

Genel kurmay başkanı başbakanımızı değil milli savunma bakanını muhattap almalı.başbakan ile sık sık görüşmesinden rahatsızım.

gece yarısında yapılan e-muhtıraya karşı hemen ertesi günü Genel kurmay başkanlığı başbakanlığa bağlıdır diyen güçlü hükümetimiz,demokrasi güçlenmeye devam ettikçe bu kurumu tamamen milli savunma bakanlığına bağlayacaktır eminim.

demokratik kusur değil aksine demokrasinin işleyişine güzel örnektir.çünkü bedelli askerliğin olmayacağını başbakanlık resmi sitesinde yayınladı asker değil.

yani ortada siyasi irade var.

Geçmişe göre düşündüğümüzde mutlak büyük ivme var demokrasi adına , ama yeryüzünde işler konumdaki parlementor sistemlerde olmayan askeri refleksler hala kırıntı halinde de olsa ülkemizde mevcut . Mutlaka uzun vadede bu dengelerde korunacaktır buna karşı zerre şüphem yok , gelişmeler ortada kurumlar arası had bilmeler ortada ;;)

ALmi´
04-25-2010, 16:54
Olmasını istemiyordum ki iyiki de öyle oldu.

erdemkepenek
04-25-2010, 22:42
Yakında bankalar bedelli askerlik için bile kredi verirler. Bedelli ihtiyaç kredisi:)

sarar
04-25-2010, 22:46
Yakında bankalar bedelli askerlik için bile kredi verirler. Bedelli ihtiyaç kredisi:)

Hahaha Süper xD =D=D=D

manifesto
04-25-2010, 22:49
Zorunlu askerlik zaten gereksiz
Piyade ordusu olarak kaldık.21 yüzyılda ne cazibesi varsa
Disiplinli bilmem neli ORDU diye şişirdi durdular yıllarca.
Ortada KOCA bir yalan var...
Ve DAVUL ZURNA gürültüsü altında bu yalanlar kaynayıp gidiyor
Böyle bir sistemde asker olmak içimden gelmiyor.
İster bedelli ister bedelsiz askerlik bana uzak...
Pireye kızıp yorgan yakmak niyetinde değiliz
Ama DÜNYA profesyonelleşirken biz papates soymakla yada albaya şöför olmakla askerlik yapacaksak vatan bundan NE KAZANACAK???

unnamed
04-26-2010, 13:14
Zorunlu askerlik zaten gereksiz
Piyade ordusu olarak kaldık.21 yüzyılda ne cazibesi varsa
Disiplinli bilmem neli ORDU diye şişirdi durdular yıllarca.
Ortada KOCA bir yalan var...
Ve DAVUL ZURNA gürültüsü altında bu yalanlar kaynayıp gidiyor
Böyle bir sistemde asker olmak içimden gelmiyor.
İster bedelli ister bedelsiz askerlik bana uzak...
Pireye kızıp yorgan yakmak niyetinde değiliz
Ama DÜNYA profesyonelleşirken biz papates soymakla yada albaya şöför olmakla askerlik yapacaksak vatan bundan NE KAZANACAK???
Olaylara çok geriden baktığınız belli, eskidendendi patates soyma gibi meseleler, askerler şimdi çok daha iyi şekilde eğitim almakta, bu hem sosyal-kültürel anlamda hemde silah kullanma ve tanıma gibi konularda. her gencin gidipo ortamı görüp içinde bulunması lazımdır diye düşünüyorum, bu vatani görevinizi yapmadığınız belli, bir gün gittiğiniz zaman gerçekten her gencin burdan geçmesi gerektiğini anlayacaksınızdır...

İntifada
04-26-2010, 20:52
Atan: "MEHMET ALİ KIŞLALI" Karşılayan: "EMRE USLU" (http://www.facebook.com/video/video.php?v=116767818351410)

izlemeye değer ....