Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzindeki yüksek verginin nedenini şaşırtan şu sözlerle açıkladı
yusufurkan
01-20-2011, 14:03
Aldığnız her 100 liralık benzinin 65 lirasını neden vergi olarak ödediğinizi biliyor musunuz?
Bu sorunun yanıtı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan geldi. Ancak Babacan'ın açıklamaları devletin vergi toplamadaki acizliği ortaya koyan türden. Lafı hiç dolandırmayan Babacan, devletin gelir vergilerini toplayamadığını itiraf etti. Hal böyle olunca devletin toplamayı başaramadığı vergilerin acısıda sade vatandaşın omzuna ek vergi olarak yüklendi.
Devletin içinde bulunduğu durunu Babacan, "Bütün işadamları doktorlar, avukatlar topu topu 2 milyar lira gelir vergisi ödüyor. Oysa sadece sigaradan tıkır tıkır 15 milyar geliyor" diye özetledi.
Yani devlet gelir verilerini toplamayamadığı sürece vatandaşa 'tıkır tıkır' vergi ödetmeyi sürdürecekler.
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2010 yılının ekonomik verilerini değerlendirdiği bir televizyon programında dolaylı vergilerde indirim olup olmadığı ve KDV ile ÖTVE oranlarıyla ilgili soruları yanıtladı.
Vergilerde indirim olmasının mümkün olmadığını "2011 yılının bütçesini yaptık. 2011 yılında yani plan, program dışı, bütçe dışı herhangi bir şey yapmamız mümkün değil. Bütçemizi yaptık, oradan belli bir gelir beklentimiz var. Dolayısıyla KDV ve ÖTV ranlarında gelirimizi azaltıcı etki doğuran bir adımı atmamız mümkün değil" bu sözlerle açıkladı ve ekledi:
"Akaryakıt fiyatlarının üzerindeki ÖTV'nin yüksek. Ama bu Avrupa'daki her ülkede var. Az ya da çok her ülkede var. Biz yüksek birkaç ülkeden biriyiz Avrupa'da o doğru. Ama öte yandan gelir vergisi biz toplayamıyoruz. Türkiye'deki bütün iş adamları, avukatlar, iş dünyası, mühendisler, doktorlar topu topu ne kadar vergi ödüyorlar 2 milyar gelir vergisi."
Babacan, sadece sigaranın ÖTV'sinden her yıl "tıkır tıkır" gelen verginin 15 milyar lira olduğunu açıklamayı da ihmal etmedi.
"ÇOK ÇOK İYİ BİR NOKTADAYIZ"
Vergilerle ilgili durumu açıklamasının ardından Babacan, Türkiye'deki ekonomik durumun 'çok cok iyi' olduğunu söylemekten de çekinmedi.
http://www.ajans5.com/detay/2011/01/20/benzindeki-yuksek-verginin-nedenini-sasirtan-su-sozlerle-acikladi.html
bu haber eger ki doğruysa...
soyleyecegim sey...
ozru kabahatinden buyuk..
Bunun bir anlamı da avukattan doktordan iş adamından alamadıgımız vergiyi tum halktan almakla açığı kapatmıs oluyoruz ne diyelim o da guzel
bence suç vatandaşta! fişini bile almayı bilmeyen vatandaş elbette benzine vergi verecek.
herkes fişini istese vergi kaçıranların işi zorlaşır..
yusufurkan
01-21-2011, 14:18
bence suç vatandaşta! fişini bile almayı bilmeyen vatandaş elbette benzine vergi verecek.
herkes fişini istese vergi kaçıranların işi zorlaşır..
bilime dini karştırırsa bilim tam anlamıyla bilim olur, yani ALLAH ın koyduğu kuralların ne derece doğru olduğu ortaya çıkar.karıştırmassan dinsiz ilim olurki o ilimde ancak dinsizliği arttırır..
Darbeler ile devletin anasını ağlatan sözde sosyal ama özde askeri rejim ile yönetilen ülkeyi bu kadar iyi başka türlü zaten yönetemezdiniz. Hele devrim olsun hele şu darbeciler ayıklansın o zaman sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirerek nasıl vergi toplanırmış görürüz.
bilime dini karştırırsa bilim tam anlamıyla bilim olur, yani ALLAH ın koyduğu kuralların ne derece doğru olduğu ortaya çıkar.karıştırmassan dinsiz ilim olurki o ilimde ancak dinsizliği arttırır..
avrupadaki bilim adamları kilise dunya düz diyor diye.
dunyanın yuvarlak oldugu gerçegini saklasaydu şimdi ne durumda olurduk acaba??
dunya donuyor dedigi için galileo yu idam etmeye kalktılar ne çabuk unuttunuz.
dinle bilim bir araya gelemez.
yoksa islam ulkeleri teknolojide batıya bukadar muhtaç olmazdı..
Dünya yuvarlak değilde düz olduğuna inansaydık bu yönden cahil kalsaydık hayatımızdan en eksik olurduki merak etmiyor dğeilim bilim Allahın cilvesi zaten insan aklını calıştırır onu bulursa onun iradesini yakalamış olur gerisi teferuuat , eskiden arapca bilmeden asronomi ve diğer bilgilere ulaşamazdı batı ibni sina farabinin dönemlerinde hep böyle olmuştu ama ne yazıkki ne zaman kuranı ilimden uzaklşatırdır tek boyuta indik islam devletleri bu sefer batının tekniğine muhtac oldu haklısın
Dünya yuvarlak değilde düz olduğuna inansaydık bu yönden cahil kalsaydık hayatımızdan en eksik olurduki merak etmiyor dğeilim
o halde dunyanın okuzun boynuzları ustunde olduguna inanmakta size eksigi olmaz.
okuz boynuzunu sallayınca deprem oluyor.
ne cahilce bir yorumdur bu.
bilimle dini birleştirirsen bilimde ilerleyemezsin.
avrupa bunu anlayalı yuzyıllar oldu siz hala avrupanın ortaçag kafasındasınız.
o halde dunyanın okuzun boynuzları ustunde olduguna inanmakta size eksigi olmaz.
okuz boynuzunu sallayınca deprem oluyor.
ne cahilce bir yorumdur bu.
bilim ledini birleştirirsen bilimde ilerleyemezsin.
avrupa bunu anlayalı yuzyıllar oldu siz hala ortaçag kafasındasınız.
tabii olmaz pek önemli değil benim için dönsün de :w:
O dediğin inanışlar Kutsal kitapdan bir haber olan milletler için hamd olsun ktiabımıza sahip ve anlıyoruz , benim hanki çağa ait olduğumu nerden bildin yoksa ömür giderken sen geridemi kaldın
tabii olmaz pek önemli değil benim için dönsün de :w:
O dediğin inanışlar Kutsal kitapdan bir haber olan milletler için hamd olsun ktiabımıza sahip ve anlıyoruz , benim hanki çağa ait olduğumu nerden bildin yoksa ömür giderken sen geridemi kaldın
kuranın neresinde yazıyor dunyanın yuvarlak oldugu_?
guneşin etrafında dondugu.?
kuranın neresinde yazıyor dunyanın yuvarlak oldugu_?
guneşin etrafında dondugu.?
Kutsal kitap asroloji kitapımı sana verilen aklı onun ekseninde kullanarak bilimsel çalışma yaparak onuda sen bulacaksn , yoksa kutsal kitaba sen sadece asronomik gözlemi bakıyorsun her şey Kuranda yazmış olsaydı kaç tane kulliyat olacaktı acaba birini acıp okumuyorsun binlerce olsaydı ne yapacaktın ;ı:
.:Ay_Yıldız:.
01-21-2011, 22:58
"Sap"la samanı karıştırmayacaksın.
Avrupa dünya yuvarlak diyeni yakarken, engizisyon mahkemelerinde adam katlederken onların döneminden tam bin yıl önce İslam ile kız çocuklarının diri diri yakılması, kadınların mal olarak kullanılması yok edilmiştir. İleri düzeyde adımlar atılmıştır. Elin batıl diniyle bilimi karşılaştırırsan; böyle "sap" gibi ortada kalırsın.
kardeşim agzından çıkanı kulagın duyuyormu bilimle din nasıl yan yana gelebilir.
biri inançla hareket eder öbürü kanıtlar ölçümle.
İntifada
01-21-2011, 23:39
kardeşim agzından çıkanı kulagın duyuyormu bilimle din nasıl yan yana gelebilir.
sana artık cevap yazıp yorulmayacam...
koyacam linki önüne oku...
http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=article&aid=119
http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=show_qna&id=26&keyword=bilim
http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=article&aid=5205
http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=article&aid=2768&keyword=%C4%B0slam
http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=show_qna&id=25386
http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=show_qna&id=18840
http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=show_qna&id=41988
http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=show_qna&id=22750
http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=show_qna&id=23858
al bakalım bugün ki dersin bunlar...
01-21-2011, 23:50
Empirist filozofların girdiği hali gördük, biraz Rasyonalist olun. Rasyonalizmin kanıtı duyu organlarının algılayamadığı "ruh" kavramının var olmasıdır. Bilgiye yalnızca duyu organlarıyla ulaşılmaz. Akılla ulaşılır. Bugün gözümüzün görme ve kulağımızın duyma aralığının sınırlı olması bilimsel olarak kanıtlanmışken, neyin empiristliğini yapıyorsunuz? M.Ö'de kaldı o düşünce akımı. Açın okuyun biraz.
link koyma
her akli salim insan bilim ile dinin birleşemiycegini.
yada bilimin keşfettigi şeyleri dine uydurmak zorunda olmıycagını anlar.
yahu bikere bilim keşfettigi şeyleri neden kurana uydurmak zorunda olsun.
bilim ölçümle hareket eder.
bilim suyun 100 derecede kaynadıgına inanmaz.
bunu olçer emin olur bundan.
Empirist filozofların girdiği hali gördük, biraz Rasyonalist olun. Rasyonalizmin kanıtı duyu organlarının algılayamadığı "ruh" kavramının var olmasıdır. Bilgiye yalnızca duyu organlarıyla ulaşılmaz. Akılla ulaşılır. Bugün gözümüzün görme ve kulağımızın duyma aralığının sınırlı olması bilimsel olarak kanıtlanmışken, neyin empiristliğini yapıyorsunuz? M.Ö'de kaldı o düşünce akımı. Açın okuyun biraz.
ozaman sen gidegin yere giderken otomobille gitme ruhlar alemini kullan.
otomobilde bilimin eseri. unutma.
birisiyle haberleşirken telefon kullanma
ruhlar alemi ile haberleş.
01-21-2011, 23:55
ozaman sen gidegin yere giderken otomobille gitme ruhlar alemini kullan.
otomobilde bilimin eseri. unutma.
birisiyle haberleşirken telefon kullanma
ruhlar alemi ile haberleş.
Sen kaç yaşındasın?
Bilim kavramı o "deney tüplerinden" ibaret değildir.
Otomobil çizgi filmlerine ayıracağın vakti, felsefe okuyarak geçir.
Yorumlarındaki zihinsel gelişmeyi o zaman kavrarız.
İntifada
01-21-2011, 23:55
oku oku...
sana link koyuyorum...
adam gibi anlatıyorum anlamıyorsun...
ağzımı bozmaktansa link vermeyi tercih ederim...
o verdiğim linklerde soruna cevap var...
İslamla yönetilen endülüs,selçuklu,osmanlının yetiştirdiği ilim bilim adamları ortada...
senin gibi kamillerin bilimden anladığığı çökmüş evrim teorisiyse kusura bakma kabullenmiyoruz...
Biz akıllı insanlar çökmüş teorileri pek kaale almayız...
bilimi rahat bırakın bilim adamlarını rahat bırakın
bilim düşüncenin ozgur oldugu yerde gelişir.
bilimi bırakın kendi kulvarında gelişsin dinde kendi kulvarında.
Gerizekalı din ne ise odur. Helali bellidir haramı bellidir...
Din(islam) senin anlayamayacağın kadar gelişmiş ve her çağa göre yazılmıştır. Dini geliştirecek olan kim..
Gerizekalı din ne ise odur. Helali bellidir haramı bellidir...
Din(islam) senin anlayamayacağın kadar gelişmiş ve her çağa göre yazılmıştır. Dini geliştirecek olan kim..
oncelikle hakaretlerini sana iade ederim. musluman olmussun ama insan olamamıssın.
din tarihte herzaman dusuncenin fikrin özgür oldugu yerde gelişmiştir.
bu goremiycek kadar körmüsün.
bir bilim adamı dindar olabilir.
ama çalışmalarında dine göre hareket edemez.
goruyorumki erbakanın ogrencilerinin esamesi sizde yok
birde milligorusten gelme derler.
oncelikle hakaret vari soylemlerini asna iade ederim. musluman olmussun ama insan olamamıssın.
Lan gerizekalı sanane benim müslümanlığımdan...
"ilim cindede olsa aliniz" diyen bir dini sen nasilda bilim karsiti görürsün yada bilimin disina cikarirsin..
islam dini, bilimle ic icedir o kadarki her ibadetin, her yasagin bilimsel bir cok sebebi olabiliyor..
örnegin domuz etinin zarari, ickinin zarari, orucun yararlari, abdest almanin faydalari, namaz kilmanin faydasi, sünnetin gereksenimi gibi bir cok islami vurgu birebir bilimle örtüsür..
kaldiki Kuran-i Kerimde bilim adina bir cok bilgi yer almaktadir buna depreler, dogal afetler, yildizlar, denizleri katabiliriz..
ama size göre din dogmatikdir, dinin ne isi olur bilimle nede olsa bilim özgür düsünceye, sorgulamaya kapi aralar..
ama o bilim bir yerde duruyor ki eger bir insanin maneviyati yoksa kendini hemen boslukta bulabiliyor!
Lan gerizekalı sanane benim müslümanlığımdan...
nası muslumansın sen ya hala hakaret ediyon.
bende diyorum insanlar nasıl ateist olur..
senin gibi kendine musluman diyenleri gorunce dinden soğuyor insanlar tabi.
oncelikle hakaretlerini sana iade ederim. musluman olmussun ama insan olamamıssın.
goruyorumki erbakanın ogrencilerinin esamesi sizde yok
birde milligorusten gelme derler.
haddini asma! burada birilerinin adamligini sorgulayacak en son kisi sensin, tekrari durumunda bu kadar yapici olmam ;)
haddini asma! burada birilerinin adamligini sorgulayacak en son kisi sensin, tekrari durumunda bu kadar yapici olmam ;)
yapıcı olda hakaret edenlere bişey. yap..
peki o dinden soguyan geri zekalinin akli yok mu baskalarinin tavrina göre din gibi önemli bir konuda yargiya variyor!..
ama minareyi calan, kilifini uydurur yani namazda gözü olanin, ezanda kulagi yoksa ne desek bos!..
"ilim cindede olsa aliniz" diyen bir dini sen nasilda bilim karsiti görürsün yada bilimin disina cikarirsin..
islam dini, bilimle ic icedir o kadarki her ibadetin, her yasagin bilimsel bir cok sebebi olabiliyor..
örnegin domuz etinin zarari, ickinin zarari, orucun yararlari, abdest almanin faydalari, namaz kilmanin faydasi, sünnetin gereksenimi gibi bir cok islami vurgu birebir bilimle örtüsür..
kaldiki Kuran-i Kerimde bilim adina bir cok bilgi yer almaktadir buna depreler, dogal afetler, yildizlar, denizleri katabiliriz..
ama size göre din dogmatikdir, dinin ne isi olur bilimle nede olsa bilim özgür düsünceye, sorgulamaya kapi aralar..
ama o bilim bir yerde duruyor ki eger bir insanin maneviyati yoksa kendini hemen boslukta bulabiliyor!
ben islamı bilim karşıtı gormedimki nasıl okuyon yazdıklarımı :)
aksine bilime din adına karşı çıkanlara diyorum ben.
01-22-2011, 00:23
Bozuk plak gibisin. Otuz kere anlatsak yine kalın kafalılar gibi aynı şeyi tekrarlarsın.
Gerizekalı lafımda israr ediyorum. Ne zman gördün müslümanlıktan dem vurduğumu yada çok iyi bir müslümanım dediğimi yada herhangi dini bir konu paylaştığımı yada dini bir konuya yorum yaptığımı. Belkide değilimdir, bu forumda hiç bir yerde ben müslümanım demedim...
yapıcı olda hakaret edenlere bişey. yap..
sana daha öncede söyledim.. bana "emir kipi" kullanma.. adam gibi tartisacaksan eyvallah ama burada laf ebeligi yapacaksan, laf sokma derdine gireceksen orada sana bir dur deriz!..
Gerizekalı lafımda israr ediyorum. Ne zman gördün müslümanlıktan dem vurduğumu yada çok iyi bir müslümanım dediğimi yada herhangi dini bir konu paylaştığımı yada dini bir konuya yorum yaptığımı. Belkide değilimdir, bu forumda hiç bir yerde ben müslümanım demedim...
bende kabahat senin gibilerle tartışıyorum.
gorende ciddiye aldıgımı sanıcak.
ben islamı bilim karşıtı gormedimki nasıl okuyon yazdıklarımı :)
aksine bilime din adına karşı çıkanlara diyorum ben.
o zaman bilimle, dinin icice olmasinda ne gibi bir sorun var!..
o zaman bilimle, dinin icice olmasinda ne gibi bir sorun var!..
bilim ve din ayrı kavramlar.
ikisini yontemleride farklı.
ikisinin çalışma şekli farklı.
bilim ruhlar alemiyle çalışmaz.
bilim ve din çok farklı şeyler.
bende kabahat senin gibilerle tartışıyorum.
gorende ciddiye aldıgımı sanıcak.
Sen beni ciddiye alırsan ben kendimden şüphe ederim...
Sen beni ciddiye alırsan ben kendimden şüphe ederim...
yok yok seni ciddiye alıyorum ben.
xfce sana samimi birsey soracagim.. neden bu foruma takiliyorsun, neden bizim fikirlerimizi bildigin halde kendi düsüncelerini empoze etmeye calisyiorsun yani seni buna iten nedir cidden merak ediyorum yok birini boslukta yakalar, safimiza cekerim diyemi düsünüyorsun acaba..
İntifada
01-22-2011, 00:32
ne empoze edecek ya...
zerre bir şey bilmiyor bu adam zerre...
ne empoze edecek ya...
zerre bir şey bilmiyor bu adam zerre...
haci o konuda cok haklisin zaten adam kopyala, yapistir calisiyor.. bir tartismaya giriyorsun hemen tüyüyor, konuyu degistiriyor yok basemedeyecegini anlayinca o konuya ugramiyor..
xfce sana samimi birsey soracagim.. neden bu foruma takiliyorsun, neden bizim fikirlerimizi bildigin halde kendi düsüncelerini empoze etmeye calisyiorsun yani seni buna iten nedir cidden merak ediyorum yok birini boslukta yakalar, safimiza cekerim diyemi düsünüyorsun acaba..
seninde dedigin gibi saçma sapan mesajlara cevap vermeye deymez.
seninde dedigin gibi saçma sapan mesajlara cevap vermeye deymez.
cahil insan o "deymez" degil "degmez".. bakiyorumda cevir, kazi, yanmasin oynuyorsun :)..
görecegiz güzel günler görecegiz cocuklar..
cahil insan o "deymez" degil "degmez".. bakiyorumda cevir, kazi, yanmasin oynuyorsun :)..
görecegiz güzel günler görecegiz cocuklar..
türkçe ogretmenisin herhalde imla hataları ile ugrasıyon.
Dünyan'ın elips şeklinde olduğu Kuran da bildirilirken neredeydi senin o bilim adamların :)
Hemde yuvarlak denmiyor çünkü yuvarlak değil deve kuşu yumurtasına benzetilir oda tam bir elips şeklindedir...
Güneşin ve Ayın bir yörünge de hareket halinde yüzüp gittiği Kuran da bildirildiğin'de o çok övdüğün batı daha kadın'ın insan olmayıp bir şeytan türü olabileceği üzerine tartışıyordu :)
Bütün kötülüklerin,belaların kadınların kötü şeytani ruhları yüzünden olduğuna inanıyordu :)
Doğru Din ile Bilim bir araya gelmez çünkü Bilim ömrünü Allahın ezel de yaratıp tasarrufunu bitirmiş olduğu maddeyi incelemekle sürdürür..
Bilimin keşfettiği her bir şey o Din sahibi Allahın yarattığı ilmine hakim olduğu meseledir..
O halde mukayese etmen'in bile gülünç olduğu iki durumu bir araya getiremezsin :)
Ayrıca Din bütün hayatın kaynağı olduğu için insanın Dünya ve Ahiretine yarayacak öz bilgileri verir sadece..
Onun için Bilimin dallarını geliştirmeyen insanların yanlışlarını Dinin üzerine atamazsın..!
Hele bu Din okumaya ve ilim öğrenmeye teşvik ediyorsa..
türkçe ogretmenisin herhalde imla hataları ile ugrasıyon.
bu imla hatasi degilki yazim hatasi..
kaldiki benim türkceyle uzaktan, yakindan alakam yoktur 10 senedir günde 1 saat disinda türkce konusmam, sanal ortam disinda türkce yazmisligim yoktur ama hic bir neden ilkokulda ögrendigim "degil" ile "deyil" gibi yazim hatalarini yapmama sebeb degildir! ;)..
öyle ekonomiden, komunizmden dem vurana kadar biraz daha türkcemize özen gösterelim bir zahmet!..
Güneşin ve Ayın bir yörünge de hareket halinde yüzüp gittiği Kuran da bildirildiğin'de o çok övdüğün batı daha kadın'ın insan olmayıp bir şeytan türü olabileceği üzerine tartışıyordu :)
burdaki ifade çok muglaktır.
bilim için yeterli bir ifade degil.
bir yorunge ustunde gidiyor diyor ama
dunyanın guneş etrafında ondugunden bahsediyormu acaba.
hem bukadar az bir bilgi bilimin ne işine yarayacak.
Kuran-i Kerim ipucunu verir, onu arastirmak insanoglunun isidir.. ona bakarsak Kuranda nasil namaz kilinacagi, oruc tutulacagida yazilmiyor bunlarda sünnetle vücut bulmustur..
insani diger mahluklatlardan ayiran en önemli özellik akildir o halde insan aklini kullanarak cogu seyi bulur ki buna maneviyatta dahildir ;)..
Kuran-i Kerim ipucunu verir, onu arastirmak insanoglunun isidir.. ona bakarsak Kuranda nasil namaz kilinacagi, oruc tutulacagida yazilmiyor bunlarda sünnetle vücut bulmustur..
insani diger mahluklatlardan ayiran en önemli özellik akildir o halde insan aklini kullanarak cogu seyi bulur ki buna maneviyatta dahildir ;)..
ozaman turkiyeeki bilim insanlarını rahat bırakında evrim teorisini yada digerlerini araştırsınlar.
evrim teorisi isterse geerçekten kurana karşı gelsin. bırakın araştırılsın .
ne zararı var.
İntifada
01-22-2011, 01:05
burdaki ifade çok muglaktır.
bilim için yeterli bir ifade degil.
bir yorunge ustunde gidiyor diyor ama
dunyanın guneş etrafında ondugunden bahsediyormu acaba.
hem bukadar az bir bilgi bilimin ne işine yarayacak.
bırakın cevap vermeyin...
veriyorum linki...
okusun...
http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=show_qna&id=30496
öyle bir sorun mu var türkiyede? karistirdin herhalde türkiyede laiklik var yani diyanetin verdigi fetvalarin öyle yasal bir gecerliligi yok o acidan isteyen, istedigini arastirabilir öyle bir yasal mani yok he diyeceksen mahalle baskisi var kusura bakmada biz yillardir Müslüman mahallesinde salyangoz satanlarin baskisini yasiyoruz onun yaninda bu devede kulak kalir!..
öyle bir sorun mu var türkiyede? karistirdin herhalde türkiyede laiklik var yani diyanetin verdigi fetvalarin öyle yasal bir gecerliligi yok o acidan isteyen, istedigini arastirabilir öyle bir yasal mani yok he diyeceksen mahalle baskisi var kusura bakmada biz yillardir Müslüman mahallesinde salyangoz satanlarin baskisini yasiyoruz onun yaninda bu devede kulak kalir!..
ozaman bilim teknik dergisinin kapagına darwinin resmi koydugu diye neden bukadar yaygara yapıldı?
************************************************** ************************************************
TÜBİTAK’ın Bilim ve Teknik Dergisinde Garip Bir Durum: Darwin ve Yol Açtıkları
http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2009/03/10/fft16_mf195864.Jpeg
Milliyet’te bir haber çıktı: Sen misin Drawin?i kapak yapan!
Haberdeki iddiaya göre:
Kısa adı TÜBİTAK olan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu?nda, Darwin krizi yaşanıyor. TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dr. Çiğdem Atakuman, Evrim Teorisi?nin kurucusu Charles Darwin?i derginin mart sayısının kapak konusu olarak belirlediği gerekçesiyle, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Cebeci tarafından görevden alındı.
UNESCO, Darwin?in 200. doğum yıldönümü ve ?Türlerin Kökeni? adlı eserinin yayımlanmasının 150. yılı nedeniyle 2009?u ?Darwin yılı? ilan etti. Tüm dünyanın en önemli bilim kurumları Darwin?i çeşitli aktivitelerle anarken, en prestijli bilim dergileri yazılar yayımladı. Atakuman da, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi?nin Mart 2009 sayısının kapak konusu olarak belirlediği Darwin ile ilgili yazılara yer verdi.
Ancak geçen hafta başında dergi basım aşamasındayken, Yayın Kurulu Üyesi de olan Prof. Dr. Cebeci, son anda bu yazıları dergiden çıkarttı ve Atakuman?ı 6 Mart?ta odasına çağırarak, yayın yönetmenliğinin yanı sıra vekâlet ettiği Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı?ndan da aldı. Resmi bildirimin ise kısa süre içerisinde yapılacağı öğrenildi.
Haberin devamında tarafların açıklamaları biraz garibime gitti. Çiğdem Atakuman bir şeyler söylemekten kaçınıyor gibi. Diğer yandan burada sorulmuş bir soru var, kritik bir soru: Söz konusu görevden alma olmasa idi o kapak değişikliğinden haberdar olacak mıydık? Kendi adıma Mart ayının kapağının belirlenmesi ve eğer değiştirildi ise o sürece dair detayları doğru ve sağlıklı olarak öğrenmeyi çok istiyorum.
http://ileriseviye.org/blog/general/tubitakin-bilim-ve-teknik-dergisinde-garip-bir-durum-darwin-ve-yol-actiklari/
başka haber sitelerindede aynı haber var..
İntifada
01-22-2011, 01:08
bundan sonra linki ver geç...
bize ne bundan.. tübitak özerk bir kurum bizi ne ilgilendiriyor?
bize ne bundan.. tübitak özerk bir kurum bizi ne ilgilendiriyor?
sen dedinya turkiyede bilime ozgurluk var.
diye.
sen dedinya turkiyede bilime ozgurluk var.
diye.
ben dedim ki yasal bir yasak yok.. sen bana suyun görünen yüzünü örnek veriyorsun kim bilebilir o prof neden görevden alindi, arkadasi var mi, sonrasi varmi..
yok bilim adamlari uzaya ciktida birisi durmu dedi yada araba yaptilarda binmedik ki, kansere care bulunduda kullanilmadimi..
ben dedim ki yasal bir yasak yok.. sen bana suyun görünen yüzünü örnek veriyorsun kim bilebilir o prof neden görevden alindi, arkadasi var mi, sonrasi varmi..
yok bilim adamlari uzaya ciktida birisi durmu dedi yada araba yaptilarda binmedik ki, kansere care bulunduda kullanilmadimi..
yok bide yasa çıkartsalardı darwine karşı okadarda degil..
İntifada
01-22-2011, 01:17
adnan oktar darwinden daha bilim adamı :)
onu koysalar kapağa senin tayfa ne der acaba :)
yok bide yasa çıkartsalardı darwine karşı okadarda degil..
demeki ülkemizde demokrasi var cünkü diktatörlük olsaydi oda olurdu..
yani neymis efendim isteyen istedigini arastirir sorun yok, kisilerin yaptigini genele mal edemeyiz ;)
adnan oktar darwinden daha bilim adamı :)
onu koysalar kapağa senin tayfa ne der acaba :)
lafı degiştirme derler.
İntifada
01-22-2011, 01:23
:)
ah...
bu kitlenmelerin yokmu :)
yemin billah olsun benim kopek bu heriften daha akilliydi...
birsey deyince dinliyordu...
hayvana havlama diyordum susuyordu...
gelde simdi kiyas yapma...
yemin billah olsun benim kopek bu heriften daha akilliydi...
birsey deyince dinliyordu...
hayvana havlama diyordum susuyordu...
gelde simdi kiyas yapma...
ee kopeklik - yalakalık yapamıyorum ben kusura bakma.
ee kopeklik - yalakalık yapamıyorum ben kusura bakma.
buradan pek öyle görünmüyor :)
su 2.3 gelsede upload yapsak(:
yusufurkan
01-22-2011, 13:12
ne diyelim tarih bilincinin sıfır olduğunu gördükten sonra sana şunu söyleyebilirim ortaçağın karanlıklarından bahseden bazı aklı evveleri görürüsünüz tvlerde.bu bahsettikleri ortaçağ ve karanlık dönem batı dediğiniz ve tuvaleti bilmeyen,ömür boyunca hiç yıkanmadığını ve bunuda medeniyetin bir gereği gibi anlatan papazların dönemidir.ilim o zaman islam aleminde son noktada iken onlar melekleri tartışıyor ve insanları arenalarda aslanlara parçalatıp bundan zevk alıyorlardı.işte bu insanlara medniyeti ve insanlığı islam alemi öğretmiş ,abdullah gül ne kadar islam medeniyeti batı medeniyeti karşısına yenilmiştir desede bunun tamamen yalan ve uydurma olduğu gerçeğini ve batının düştüğü durumu değiştirmemiştir.batı ve zalimlikleri tarih boyunca değişmemiş bugün ulaştı görülen bilimi onların sadece zulmünü arttırmış buna islam ülkelerindeki devlet idarecileriyle destek bulmuşlardır.ülkemizde olduğu gibi bir ülkenin başbakanı one mınute deyip onlarda ödül alıyorsa,batının zalmliğini bilip ırak savaşında hertürlü desteği sırf masada söz sahibi olabilme adına 1 milyon insanın ölümüne ve ,6 milyon kadının dul kalmasına,binlerce çocuğun yetim kalmasına sebep oluyorsa oturup düşünmelidir.irana karşı kullanılıcak füzeleri ülkaqmize kabul ediyor ,afganistanda hergün masum insanları pardon deyip öldürenlerin yanında yer alıyorsa oturup düşünmelidir.işte bu ve daha da uzatabilecğimiz konuların tek nedeni dinsiz ilim kuralları,dinsiz siyaset kuralları ve demog denilen şeytanın oyuncağı olan nizamın içinde hareket etmelerinden dolayı ne yaptığını bilmez ve bilmediğinide anlamaz halde siyasete devam ediyorlar.ülke top yekün islama ve kurana dönmden yani ALLAH söz sahibi olmadan ve tek hükümran olmadan hiçbir şeyin düzelmeyeceği ve dinsiz ilimin insanlığa hiçbir fayda sağlamayacağı açıktır
Yahu ne kıt beyinli herif ilahi kitaplar bilim kitabı değil ki hala kıyas yapmaya çalışıyor :)
Kuran'da bilimsel bilgiler çok azdır çünkü bilim kitabı değil Din'in kutsal kitabı..
Buna kalsa Kuran'da Dna'ın yapısı,hücren'in görevi,yıldızlarda ki gezegen sayısı paralelleri,çapları vs bunlar da olmalı..
EvrenBilimci
01-23-2011, 00:55
Kuran sadece ibadet ve ibret alma kıtabı degıl aynı zamanda bılım kıtabıdır.
Bknz. Supernova = kuranı kerim.
Bknz. Büyük patlama = kuranı kerim google yazın çıkar.
Ama önce stephan hawkıng belgesellerı ızlemenızı önerıyorum pıyasada zor bulursunuz d-smart kanal dıscovery scıans.
karizmatix
01-23-2011, 00:57
ülkemizdeki her türlü verginin bir numaralı sebebi vergi affı ve vergi barışlarıdır.
vergisini ödemeyenlere yapılan aflar, vergisini ödeyenlere ihanettir.
0000000000
01-23-2011, 14:10
ülkemizdeki her türlü verginin bir numaralı sebebi vergi affı ve vergi barışlarıdır.
vergisini ödemeyenlere yapılan aflar, vergisini ödeyenlere ihanettir.
Vergi affı yok arkadaş , borçu olanın borçunu alabilmek için düzenleme var. Sosyal devlet olmamızı engelleyen lavuklar darbecilerdir. Bırakmadılar ki adam gibi yasalar cıkaralım çıkarmaya kalkarsın danıştay denilen mekanizma üstüne vazife olmadan her yasaya direnir. Sen suçlu arıyorsan önce bu hukukdan zerre nasibi olmayanları yargıla . Sanki mükemmel işleyen ara sıra demokrasiye comak sokan ayyaşlar yokmuş gibi konuşuyorsun.
yusufurkan
01-24-2011, 18:59
Vergi affı yok arkadaş , borçu olanın borçunu alabilmek için düzenleme var. Sosyal devlet olmamızı engelleyen lavuklar darbecilerdir. Bırakmadılar ki adam gibi yasalar cıkaralım çıkarmaya kalkarsın danıştay denilen mekanizma üstüne vazife olmadan her yasaya direnir. Sen suçlu arıyorsan önce bu hukukdan zerre nasibi olmayanları yargıla . Sanki mükemmel işleyen ara sıra demokrasiye comak sokan ayyaşlar yokmuş gibi konuşuyorsun.
bakıyorumda cevap adına ne saçmalıkar yapılıyor.hangi kanun vatandaş lehine çıktı bir yazsanızda görsek.bakın vergi yasaları 4.6 milyar dolar borcu olan doğanları kurtarma planlarıdır.adamın borcu ne zaman vergi affı meselesi ortaya çıksa 4 anında 1 kalıyor.sen hagi vergi affı değil safsatasını yutturuyorsun burada..
bakıyorumda cevap adına ne saçmalıkar yapılıyor.hangi kanun vatandaş lehine çıktı bir yazsanızda görsek.bakın vergi yasaları 4.6 milyar dolar borcu olan doğanları kurtarma planlarıdır.adamın borcu ne zaman vergi affı meselesi ortaya çıksa 4 anında 1 kalıyor.sen hagi vergi affı değil safsatasını yutturuyorsun burada..
kimsenin birşey yutturduğu yok..
senin hüsnükuruntun olmasın o....
açtığın konulardan yaptığın planlardan belli esasında...
sen biliyorsunda konusuyormusun yoksa konusmak icin mi konusuyorsun..
en basit örnegi benim babamda aftan yararlaniyor.. birikmis borclari vardi ve bu borclarin faizleri ana parasini bile gecmisti ama yapilan düzenlemeyle sadece ana parasini ödeyecek onuda belli bir periyoda yaydilar ama sizin gözleriniz var, görmemeye diretiyorsunuz!..
yusufurkan
01-26-2011, 15:50
sen biliyorsunda konusuyormusun yoksa konusmak icin mi konusuyorsun..
en basit örnegi benim babamda aftan yararlaniyor.. birikmis borclari vardi ve bu borclarin faizleri ana parasini bile gecmisti ama yapilan düzenlemeyle sadece ana parasini ödeyecek onuda belli bir periyoda yaydilar ama sizin gözleriniz var, görmemeye diretiyorsunuz!..
senin baban milletin parsını neden ödemiyorda vergi affına gerek duyuyor.bende vergi mükellefiyim ancak ben evime ekmek götürmden önce vergimi,sigortamı,elektrik,diğer giderlerimi devlete ödüyorum ondan sonra bir şey kalırsa evime rızık götürüyorum.ancak bu vergi affından yararlanalar daha fazla kazanalım daha fazla palazlanalım diye devleti es geçip yatırım yapalım yarınlara diyince işte ülke bu hale geliyor.senin babanda dahil bu aftan yararlananlar öyle yada böyle bu milletin hakkını gaspetmiş insanlar.ben enayi gibmi ödüyorum vergimi.çıkıp şimdi battıda çıktıda numarları yapma bizde bu ülkede vergi mükeelfiyiz ve olup bitenleri görüyoruz.ayrıca bu ülkede ne iş yaparsan yap ALLAHIN izniyle faize bulaşma yeter.ama çevremdekiler gibi palazlanayım diye gider bankanın iştahını kabartırsan son uçurum olur.onadan sonrada battım olur.evine ekmek götüren önce borcunu ödeyecek. o kadar...
Türkistan
01-26-2011, 16:10
bence benzine zam iyi oluyor.biraz daha yapsınlar.biz minübüslerde sıkış mıkış giderken tek kişi binmiş arabasına sallana salana gidiyor.bizim canımız yokmu .biz günde ancaqk sadece 4 tane halk ekmeği alabilirken ken onlar günde 4 litre benzine banamısın demiyo.biraz daha zam onlara durmak yok benzine zam.iyi oluyo onlara .:@
yusufurkan
01-26-2011, 18:25
bence benzine zam iyi oluyor.biraz daha yapsınlar.biz minübüslerde sıkış mıkış giderken tek kişi binmiş arabasına sallana salana gidiyor.bizim canımız yokmu .biz günde ancaqk sadece 4 tane halk ekmeği alabilirken ken onlar günde 4 litre benzine banamısın demiyo.biraz daha zam onlara durmak yok benzine zam.iyi oluyo onlara .:@
bu nasıl çarpık zihniyet .
sen herhalde komünizm döneminde yaşıyorsun hala.
kendine gel,dünyadasın
yanı başında ki ülkede 2.5 liraya benzin alınırken sende 4 lirayı geçmesi hala düşündürmüyorsa sen tekrar eski rejimine dönebilirsin.
zihniyete bak ya.
dünyada bir örneği olmayan şeyi savunuyor..
bu nasıl çarpık zihniyet .
sen herhalde komünizm döneminde yaşıyorsun hala.
kendine gel,dünyadasın
yanı başında ki ülkede 2.5 liraya benzin alınırken sende 4 lirayı geçmesi hala düşündürmüyorsa sen tekrar eski rejimine dönebilirsin.
zihniyete bak ya.
dünyada bir örneği olmayan şeyi savunuyor..
arkadaşım turkiye çok zengin bir ulkedir ama bu zenginlikten en buyuk payı alan işçiler degil patronlardır.
arkadaş laf söyle bal kabağı...
bu nasıl birşey yav.....
yeri geliyor bende tek başıma arabamla çıkıyorum...
ne yani çıkmayayım mı...
bu zihniyete bakıpta benzini 5 lirayamı alalım...
Allah'ım sana geliyorum...
bu nasıl birşey yav.....
ne yani çıkmayayım mı...
maşallah "komunist komunist konusma " mantıgıyla beana karşı çıkmanıza şaşırmamak gerek belki geliriniz iyi
aslıand bu forumda birçok kişi işçi degil patronluk yaptıgı için bana karşı çıkmaları şaşırtmıyor.
maşallah "komunist komunist konusma " mantıgıyla beana karşı çıkmanıza şaşırmamak gerek belki geliriniz iyi
aslıand bu forumda birçok kişi işçi degil patronluk yaptıgı için bana karşı çıkmaları şaşırtmıyor.
sana avarel dersem yeminle avarel bana dava açacak senin gibi çünkü nato kafa nato mermer bir adam görmedim...
elli defamı söyleyecez sana hiçmi anlamıyorsun?
bende şirkette çalışan bir insanım...
adam olda sende çalış birşeylerin sahibi olmaya bak...
18 yaşımda ilk arabamı aldım ben kendim çalıştım kendim kazandım...
senin gibi bütün gün bilgisayarın başında karpuzumu büyüterek almadım o arabayı...
sefil herif...
sana avarel dersem yeminle avarel bana dava açacak senin gibi çünkü nato kafa nato mermer bir adam görmedim...
elli defamı söyleyecez sana hiçmi anlamıyorsun?
bende şirkette çalışan bir insanım...
adam olda sende çalış birşeylerin sahibi olmaya bak...
18 yaşımda ilk arabamı aldım ben kendim çalıştım kendim kazandım...
senin gibi bütün gün bilgisayarın başında karpuzumu büyüterek almadım o arabayı...
sefil herif...
bende sana bişey desem diycemde hayır ben sana ssoylemiycem.
insanlar beni seninle aynı seviyede sanıcaklar .
birak sansinlarda adam yerine koysunlar...
Veeee bu adam basbakan yardımcısı.!!!
Oyum sana HARAM OLSUN AKP.!!Harama inaniyorlarsa tabi.!Ekonominin E sinden anladiginiz yok.!
En cok kullanilan ihtiyac maddesi su suya %5000 zam yap halkın kullanmaktamn baska caresi varmı yok.!
al sana yeni kaynak.!anlayıs bu sizide.!
evet benzinde dünya birincisiyiz.bütün petrol ülkeleri yakınımızda bulunduğu halde benzinde en pahalı ülke biziz
muhalefete bakarmısın yav;D
bunlar cahil, hemde çok cahil...
muhalefete bakarmısın yav;D
bunlar cahil, hemde çok cahil...
sizde burda doktora yapıyorsunuz heralde
Türkistan
03-27-2011, 12:53
bu nasıl birşey yav.....
ne yani çıkmayayım mı...
çıkam kardaşım çıkma:@ dört dane halk ekmeği bulamayan insan için çıkma.bence çok iyi kaşke daha zam yapsalar.aizin gibiler yüzünden benzine zam geliyor hep aslın da .
bakan dogru soylemiş haklı.
vatandaş fişini istemezse vergisini kdvsini odemezse
devlette boyle alır sonrada aynı vatandaş devlet nedne boyle dize sızlanır.
la xfce gelmiş...
aga noldu sana yav....
nerelerdesin?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.