Orijinalini görmek için tıklayınız : Beraber okuyoruz... (8. Kitabı Belirliyoruz)
Fasl-ı Gül yok. Kimse bu konuyla ilgilenmiyor :(
Kur'ânTalebesi
01-28-2010, 16:21
Meselâ Muhammed Bozdag'in "Ruhsal Zekâ" kitabi okunabilir :)
Güzel bir etkinlik. Herkes okumak istediği kitabın ismini söylerse sonunda topluca oylama yaparız. Benim tercihim minikkelebek'in kitabı ile aynı olabilir.
Üç günmü yetersiz efendim . Zaten sıkıntılı gündemler yaşıyoruz bu zaman uzatılsın yoksa bir balyoz darbesi de ben hazırlarım mahalledeki arkadaşlar ile. :)
Ya kitap mı okuycaz Öss mi hazırlancaz (:
Katılalım bari (: eee kitap ismi öneren varmı bana
Bi kitap ismi buldum ^^ BELGELERLE ERGENEKON ^^ kitabı
Ak_Urfalı
01-28-2010, 17:50
Bende daha iyisi var...
Yok satıyor :)
'' Baykılla Aşk-ı Memnu ''
EpiVaTeS
01-28-2010, 17:51
Amin Maalouf...Yüzüncü Ad...
Jean François Signier...Gizli Örgütler...
Urfalı Baykılla AŞK-I MEMNU kitabını nerde bulabilirim acaba (:
Ak_Urfalı
01-28-2010, 18:18
Valla Okadar Satıyorki Kara Borsaya Düşmüş...
Ama Senin Hatırın İçin Baykıla Reca Edip İmzalı Bi Kitabını Alırım :)
Jean François Signier...Gizli Örgütler...
bende bu kitabı isteyebilirim
ama baktım biraz, fiyatı 100 tl :ağla: ben öğrenciyim nasıl alacağım :hmm:(
bende bu kitabı isteyebilirim
ama baktım biraz, fiyatı 100 tl :ağla: ben öğrenciyim nasıl alacağım :hmm:(
Öyle mi? Toprağım ismi cismi hoşuma gittiydi, ama sahiden çok pahalı.
EpiVaTeS
01-28-2010, 18:36
Toprağım Kiralama sistemini deneyin...=)
Ben kiralıyorum...
Okuyup tekrar geri veriyorum...:)
EpiVaTeS
01-28-2010, 18:41
Tabii seçime göre...
Esasında ucuz kitaplar önerirdimde...
Bu kitap okunası bir kitap ondan önerdim...=)
Bende okuluma gideyimde, oralarda kiralamaya çalışayım o zaman :)
.::ReyyaN::.
01-28-2010, 19:07
bende katılmak isterdim ama şuan elimde olan kitap var :( bi dahaki okumaya inşALLAH
01-28-2010, 19:21
bende katılayım ya iki kitabı bir arada okurum :)
senin önerdiğin ilber oltaylı nın son immparatorluk osmanlı ile kelebeğin önerdiği muhammet bozdağın ruhsal zeka kitabı olabilir kendim için :)
Muhammed Bozdağ'ın Sevgi Zekası adlı kitabını öneririm şahane bir kitap çok seveceğinize eminim :)
01-28-2010, 20:14
ben bu sevgi zekasını merak ettim bunu da listeye alalım :)
Terennüm
01-28-2010, 20:16
şahsım gibi okuma özürlü birinin sizleri yönlendirmesini şık bulmuyorum.ama bizede bir rey hakkı verilmişse fikir atlasını tavsiye edebilirim..
Fettullah Gülen in kitabıda olabilir tarihsever =) ben çok severek okurum :)
Bu arada Hatice 2 kitap birden okuyuver canım ne olacak :) ben seçeceğimiz kitapla beraber 3. kitaba başlamış olacağım inşaAllah :) hem güzel oluyo sıkılınca bir diğerine geçiyorsun zaman kaybetmemiş oluyorsun :) vakit nakittir ne de olsa :)
01-28-2010, 20:19
son olarak iki kitap birden okumaya karar verdim ya :)
Ak_Urfalı
01-28-2010, 20:21
O zaman Bende...
Mahmud Semen'den
Ayşe Apo ( Dagdan İnenler ) Tavsiye Edebilirim..
Konusu Genelde Başörtüsü Üzerine...Adı Gigi Siyasi Degil Yani :)
Kur'ânTalebesi
01-28-2010, 20:58
Paulo Coelho ~ Simyaci :)
reyAKbay
01-29-2010, 00:44
Öncelikle Selam olsun...Ufak bir aradan sonra tekrar bu güzel organizasyonla beraber olduğumuz için sevindim.Benim önermek istediğim daha doğrusu birçok arkadaşımın önerdiği ,ne zamandır okumak istediğim fakat bir türlü nasip olmayan ve belkide buranın vesilesi ile okuyacağım kitap olan "Nazan bekiroğlu La / Sonsuzluk Hecesi " ...
Güzel bir faaliyet olacağından eminim,inşallah daha çok katılımcı ile daha da zevkli bir hale gelecektir.
http://kitap.antoloji.com/images/n.gif
http://kitap.antoloji.com/media/erenbooks/k/26/269244_k_4327.jpg
http://kitap.antoloji.com/images/n.gif
Bir gün Sabâ Melikesi Belkıs’tan, Âdem’le Havva’nın hikâyesini anlamanın bütün bir insanlığın da hikâyesini anlamak manasına geldiğini öğrendim. İnsanın bütün halleri Âdem’de gizliydi ve bütün macera onun hikâyesinde özetlenmişti.
Bu cümleyi yıllarca içimde gezdirdim de bir türlü kalemi elime alamadım, anlatmaya kalkışamadım
Ne zaman ki, kalmak için değil uğrayıp geçmek için kadem bastığımız, kök attığımız değil kısa bir gölge saldığımız şu dünyada bir cennet sürgünüyle yazgılandığımı anladım ve Kelimeler Kitabı-çift isimler sahifesinde, Âdem’le Havva’nın yanına bir de Habil’le Kabil’i ekledim. O zaman anladım anlatma zamanının geldiğini.
Hikâyenin ismi düştü dilime bir gece: LÂ. İLLÂ, dedim.
Bir ömür boyu aradığım hece harfinin LÂ olduğunu bildim.
reyAKbay
01-29-2010, 01:39
Sonsuzluk Hecesi ile aynı kitap zaten önerdiğim (:
İntifada
01-29-2010, 03:12
Hem osmanlıyı anlatacak hemde İlber Ortaylı anlatacak bence budur
Son İmparatorluk Osmanlı / İlber Ortaylı (1)
Ama tavsiye etmemi isteseniz ben Selam Kayabaşın-Muhafız adlı kitabını alacağım yakın bir zamanda.
bence hep beraber okuyabilriz.İlk kitabında gizli Türk teşkilatını geçmişten bugünümüze mükemmel bir şekilde anlatmıştı.Bu kitabıda harikadır bence
Ruhsal Zeka / Muhammed Bozdağ (3)
Gizli Örgütler / Jean François Signier (2)
Fikir Atlası / Fethullah Gülen (2)
Sonsuzluk Hecesi (Lâ) / Nazan Bekiroğlu (2)
Son İmparatorluk Osmanlı / İlber Ortaylı (2)
Sevgi Zekası / Muhammet Bozdağ (1)
Yüzüncü Ad / Amin Maalouf
Bab-ı Esrar / Ahmet Ümit
Aşye Apo (Dağdan İnenler) / Mahmut Semen
Apokalipse / Aydoğan Vatandaş
Afrikalı Leo / Amin Maalouf
Simyacı / Paulo Coelho
Muhafız / Selman Kayabaşı
Hazret-i Ali / Necip Fazıl
01-29-2010, 03:27
bi kitap vardı yazarını hatırlamıyorum ama ismi hz hatice idi... arkadaşım okuyordu anlattığına göre çok muhteşem bir kitap... peygamber efendimizin hz haticeyle tanışması ve yaşadıklarını ele alan bir kitap bildiğim kadarı ile... şimdi liste baya kabarık ama bunu da eklersek güzel olur,tabi önce yazarını öğrenmem gerek :ayutandım: ;1
İntifada
01-29-2010, 03:30
bi kitap vardı yazarını hatırlamıyorum ama ismi hz hatice idi... arkadaşım okuyordu anlattığına göre çok muhteşem bir kitap... peygamber efendimizin hz haticeyle tanışması ve yaşadıklarını ele alan bir kitap bildiğim kadarı ile... şimdi liste baya kabarık ama bunu da eklersek güzel olur,tabi önce yazarını öğrenmem gerek :ayutandım: ;1
Sibel Erarslanın bir kitabı vardı Çöl / Deniz Hz. Hatice diye o olabilirmi?
01-29-2010, 03:35
olabilir hiç hatırlamıyorum kitabın yazarını :) nasıl unuttum ya... kitabın dışı mor rengi idi... sen biliyormusun kitabın dışını
Roman okuyanın kuran okuyacak zamanı yoktur deyip Risaleden sözler kitabını tavsiye edebilirim sanırım.
olabilir hiç hatırlamıyorum kitabın yazarını :) nasıl unuttum ya... kitabın dışı mor rengi idi... sen biliyormusun kitabın dışını
Aradım ama mor renkli bulamadım; Akıncı'nın dediği ise mor değil. Sen kitabın adını öğrenmeye çalış, nasılsa başlık daha öneriye açık :)
01-29-2010, 03:47
ben netten baktım akıncının bahsettiği yazarın kitabına sanırım evet o benim bahsettiğim kitap :) mor renkti benim arkadaşın artık baskıda renk değişliğimi yaptılar bilemiyorum,ben onu öğreneyim... sağolasın
la / sonsuzluk hecesi Nazan Bekiroğlunun kitabını tavsiye etmişlerdi bana bir kaç gün önce :hmm ben çok kararsız kaldım hepsini okumak istiyorum ;ı:;ı:
Gülyüz'e Hasret ( Hz. Vahşi ) / Adem Saraç
Kardeşim şiddetle tavsiye etti : )) Elimdeki kitab biter bitmez bunu okuyacağım inşAllah.
Beraber olsun mu :)
Lâ kitabını bir kaç ay önce okudum müthiş bir kitab..
Ben çok beğendim cidden.. Okumanızı tavsiye ederim.
Alper Canıgüz - Oğullar ve rencide ruhlar okuma listemde.
Çoğunluğa uymaya çalışırım.
Masal kitabı okuyasım var ama bu aralar (:
Teşekkürler Tarihsever ;)
Simyacı / Paulo Coelho
/ [U]Alper Canıgüz
Simyacı -john carroll'un eseri değil miydi?
EpiVaTeS
01-29-2010, 19:03
Gül Kokusu...Es-Seyid Osman Hulusi Efendi Romanı...Raziye Sağlam...
Toprağım herkeseye uygun bir kitap...:)
Ertuğrul ÖZGÜL
01-29-2010, 20:08
Şamil TAYYAR'ın "Kıt'a Dur" kitabını tavsiye ediyorum...
mervesar
01-29-2010, 23:15
M. Fethullah Gülen - SÜKÛTUN ÇIĞLIKLARI
Sonsuzluk Hecesi (Lâ) / Nazan Bekiroğlu (3) güzel bir esere benziyor
01-30-2010, 18:09
hz hatice kitabı Ahmet Cemil Akıncı ya aitmiş...
01-31-2010, 02:59
ben listeye şöyle bir baktım ama okumak istediğim 2 taneden fazla kitap çıktı... ve aralarında seçim yapamıyorum
İntifada
01-31-2010, 03:08
TArih ve istihbarat türünü seviyorsanız muhafız muhteşem söyliyeyim ben yarın bitiririm istiyorsanız sizle tekrar başlarım ama :)
TArih ve istihbarat türünü seviyorsanız muhafız muhteşem söyliyeyim ben yarın bitiririm istiyorsanız sizle tekrar başlarım ama :)
Olsun size zahmet, iki adet kitap belirtin, beraber okuyalım hangisi çıkarsa :)
3 Adet de olabilir :)
İntifada
01-31-2010, 03:23
Olsun size zahmet, iki adet kitap belirtin, beraber okuyalım hangisi çıkarsa :)
3 Adet de olabilir :)
İlber Ortaylının kitabı veya muhafız :güzel::güzel:
reyAKbay
01-31-2010, 03:35
Arkadaşlar seçim yapamama konusunda bir sıkıntı yok.Birini malumunuz ki beraber okumak adına seçelim diğerlerini de artık daha sonra temin edip okuyabiliriz.Fakat benim bir başka önerim olacak.Eski sistemde hatırladığım kadarıyla anket açılyıordu ve gayet iyi bir yoldu.Şöyle yapsak 10 kitap arasında anket açılsa ve daha sonra oylar verilse.Yani herkes bir öneri vermek yerine bu 10 tane kitap arasından çoğunluğa göre bir kitap belirlesek sanırım ki daha sorunsuz ve yalın olur.Benimkisi yalnızca bir öneri.Taktir sizin...
İntifada
01-31-2010, 03:36
Çok mantıklı olur bence :)
01-31-2010, 04:01
tarih sever akıncıya 3 kitap da seçebilirsin demenden yüz bularak 3 kitap seçtim :)
Son İmparatorluk Osmanlı / İlber Ortaylı
Sevgi Zekası / Muhammet Bozdağ
H.Z Hatice / Ahmet Cemil Akıncı
hadi vatana millete hayırlı olsun :) 3kitap seçtim :)
Özgür Çağrı
01-31-2010, 19:26
Vıyy çok kitap var listemde daha ütopya bitecek sofinin dünyası bitecek :(
Felsefeyle boğuşuyorum :)
Ama Nazan Bekiroğlu Sonsuzluk Hecesi Okunabilir :)
veya Afrikalı leo da olabilir.
Terennüm
02-01-2010, 14:21
hakikaten abla sana ulaşmak başbakana ulaşmaktan zor:)
hakikaten abla sana ulaşmak başbakana ulaşmaktan zor:)
Ya ne yapayım işte üstat :) Açınca, parazitler saldırıyor sonra.
Terennüm
02-01-2010, 17:38
meyva veren ağaç taşlanır tabiidir:)
Ruhsal zekaya oy verdim ama alpercimin kitabı %0da kalmış. Üzüldüm.
Okudum ki:D
Sana tavsiye edebilirim ama. Çok espirili çok güzel bir kitap. Beğeneceğine eminim ;)
reyAKbay
02-01-2010, 20:01
Seçim yaparken ben de çok kararszı kaldım.Ruhsal zekayı da okumak çok isterim fakat önceliğim , lâ sonsuzluk hecesi.Katılım da güzel umarım daim olur
Ruhsal Zekaya ihtiyacım var buaralar. Kızıştırıyorum.
Ruhsal zeka diyenlere Çokonat ikramımız var :p
böyle güzel bir seferberliğe katılmayı çok isterdim ama 2 tane kitap okuyorum üçüncüyüde seçersem kitaplar birbirine karışacak ama forumda böyle bir konunun olması harika olmuş...TEBRİKLER Tarih Sever:güzel:
katılırsak bir de kitap seçmek lazım işte en zor kısım da burası,ben her kitaba uyarım siz seçin okuruz evelallah...
02-01-2010, 21:39
ben çok sabırsızlanıyorum okumak için... :)
günüde baya uzuun :)
fırat kardeş yerine bende nacizane cevap verebilirim.sanırsam burda yazan sözler Tarih Sever'in tabiriyle ansiklopedi gibi olan,küçük sözler diye bir dipnot düşülmemiş çünkü.izniniz olursa ben Risale-i Nur'lar hakkında yeni fikirler vermek isterim.mesela sözler ilk okuyanlar için biraz ağır ve birazda anlaşılmaz gelebilir Risaleleri anlamak için küçük kitaplardan yada tarihçe-i hayattan başlanabilir ne dersiniz?
Tarihsever alemsin sen ya: ) Bu nasıl bir oylama şeklidir hem: DD
Neyse şimdi ben diğerine ismimi yazdırmıştım hemi de en başa..Gel gelelim okuyamadım. Çünkü çok yoğunum. O açıdan katılamıyorum. Başka sefere belki: )
Şimdi diceksin ki okumuyorsun niye yazıyorsun, ama maruzatımı belirtme babında demiş idim.: )
reyAKbay
02-02-2010, 18:43
Hiçbirşey anlamadım.Neler oluyor burada?
Hep beraber kitap okumak için kitap isimleri verdik, şimdi ismini verdiğimiz kitapları oylamaya tabi tuttuk :) Hangisi daha çok oy alırsa forumca (katılmak isteyen arkadaşlar ile) onu okuyacağız :)
02-02-2010, 19:04
kaldı 8 günn... hz haticeyi okumak isteyenler yok galiba :(
Kur'ânTalebesi
02-02-2010, 19:06
Ruhsal zekâ'yi okumak isteyenler nerde? Dilemma çokonat veriyormus, bende biskrem versem ;D
Terennüm
02-02-2010, 20:52
:) başlasaydık şimdiye kadar bir kitabın hakkından gelmiştik:)
02-02-2010, 21:21
evet öyle :) bundan sonra birde 10 kitap arasından seçilmesini bekleyeceğiz
İntifada
02-02-2010, 21:30
Dahada kitap okumam :)
Dönem başladı zaten okula devam :)
02-02-2010, 21:33
neden ki sanki hiiiç vaktin yok :) karışmak gibi olmasın ama gel 1 el tavla oynayalım deseler hayır dermisin acaba ??? :)
İntifada
02-02-2010, 21:36
neden ki sanki hiiiç vaktin yok :) karışmak gibi olmasın ama gel 1 el tavla oynayalım deseler hayır dermisin acaba ??? :)
Tavla dediğini ders arasında 5 dakkada oynarsın :)
Şaka bir yana kitap belli olsada bizde meraktan kurtulsak ;D;D
Bu yaz ayında belli olur inşallah (:
02-02-2010, 22:05
Tavla dediğini ders arasında 5 dakkada oynarsın :)
Şaka bir yana kitap belli olsada bizde meraktan kurtulsak ;D;D
ben bilmem akıncı 5 dk da mı bietrde nusret abilerin oynadıkları zamanı hesaplarsak 5 dk bitmiyor diye dedim :)
neysee... evet bende çok merak ediyorum hangi kitap seçilcek... şimdilik nazan bekiroğlu gibi
İntifada
02-02-2010, 22:11
ben bilmem akıncı 5 dk da mı bietrde nusret abilerin oynadıkları zamanı hesaplarsak 5 dk bitmiyor diye dedim :)
neysee... evet bende çok merak ediyorum hangi kitap seçilcek... şimdilik nazan bekiroğlu gibi
Ya nette zarın gelmesi bi dert taşlrı çekmek bi dert taşları sağa sola çekmek bi dert reelde 5 dk olnlar
02-02-2010, 22:27
akıncı senin yüzünden oldu :)
tarih sever diğer 10 kitaptan olacak anketi kısa tutarız dimi :)
akıncı senin yüzünden oldu :)
tarih sever diğer 10 kitaptan olacak anketi kısa tutarız dimi :)
Evet, en azından 10 gün olmaz, onu 7 gün yaparız :)
02-02-2010, 22:33
:ağla: tüh yaaa
neyse napalım en azından 3 gün kardayız :)
reyAKbay
02-03-2010, 01:08
Ümit ediyorum ki La/Sonsuzluk Hecesi seçilecek ve ben de büyük bir keyifle okuyacağım bunca sıkıştırılmış anlarımın arasında...
ne oldu yahu bir türlü sonuç çıkmamış,kaç gündür giremiyordum ama değişen birşey yokmuş...artık başlasak diyorum arkadaşlar kardeşler can dostlarım...;1
02-04-2010, 18:14
:) şubatın 10 unda son bulacak anketimiz... sık giremeyenleri göz önünde bulundurarak bu kadar uzun sürüyır... bizlerde 4 gözle bekliyoruz zamanın dolmasını
02-04-2010, 18:44
ben kapansın 10 tanesini bekleyelim 10 şubata kadar derim... zaten topu topu 26 kişiciğiz :(
Yöneticilerimden ricâm, şunlardan oluşan anketi tekrar açmaları :)
Sonsuzluk Hecesi (Lâ) / Nazan Bekiroğlu
Ruhsal Zeka / Muhammed Bozdağ
Risale-i Nur Külliyatından Sözler
Hazret-i Ali / Necip Fazıl
Son İmparatorluk Osmanlı / İlber Ortaylı
Sükûtun Çığlıkları / M. Fethullah Gülen
Fikir Atlası / Fethullah Gülen
Sadece (1) oy kullanılabilsin bu sefer :)
EpiVaTeS
02-17-2010, 21:02
Ne okuyacağız Şimcik...=))
Ne okuyacağız Şimcik...=))
Henüz belli değil :)
EpiVaTeS
02-17-2010, 21:13
Kitap okumak için Demokrasi...;D
Neyse bekliyorum artık...=))
Belirtmeden geçeyim...Şu kullandığımız yöntemi yani usülü hiç bir kurum ve kuruluş kullanmıyor...
Sanki Rus Parlementosunun alt kanadı Dumaya üye seçip oradan parlementoya transfer edecekmiş gibi bir hisse kapıldım yaf...;D
reyAKbay
02-17-2010, 21:30
Oh şükürler olsun kavuşturana...En kısa zamanda oy kullanıp bitirelim şu faslı da başlayalım artık.Sabırsızlanıyorum LA/Sonsuzluk hecesi için :)
reyAKbay
02-18-2010, 01:16
Oy kullanamıyorum?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.