fatih kısaparmak balon baskılı balon Berlusconi'den Erdoğan'a:Tayyip kardeşim - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Berlusconi'den Erdoğan'a:Tayyip kardeşim

sudaduran
06-01-2010, 21:12
http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/201023/124501.jpg Berlusconi'den Erdoğan'a:Tayyip kardeşim

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İsrail'in yardım gemisine saldırısına tepki göstererek, ''Tayyip kardeşim ne istiyorsa yapmaya hazırım'' açıklamasını yaptı.

İtalya'da Papalık Devletlerle İlişkiler Sekreteri Fransız Başpiskopos Dominique Mamberti ve İtalya Devlet Sekreteri Gianni Letta ile bir araya gelen Başmüzakereci Egemen Bağış, daha sonra İtalya Başbakanı Berlusconi tarafından özel konutunda kabul edildi. İsrail'in Gazze'ye yardım götüren sivil gemilere Akdeniz'de saldırmasını, izahı mümkün olmayan olay olarak değerlendiren Berlusconi, Bağış aracılığıyla Başbakan Erdoğan'a şu mesajı gönderdi: ''Tayyip kardeşime söyleyin ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.''

Kabulde İsrail'in yaptığını izahının mümkün olmadığını söyleyen Berlusconi, ''Bu olayın mantıkla izahı mümkün değil. Bu olay İsrail çıkarlarına da hizmet etmeyen bir olaydır.'' dedi. Bağış da görüşmenin ardından Berlusconi'nin mesajını telefonla Başbakan Erdoğan'a iletti. (CİHAN)

01.06.2010 20:09:16

Seyyah
06-01-2010, 21:21
Çok güzel liderler böyle açıkça yerlerini belli etse, Amerikada şımarık oğlanının arkasından çekilir.
Almanya, Fransada gerçekden destek verse israile cok rahat yaptırımlar uygulanır.
İnşAllah bu olay bir başlangıç olur.

bedırın aslanı
06-01-2010, 21:47
hıc bırsey uygulnamaz bosuna ugrasmayın adamlar sadece yapıyor(mus) gıbı yapıyor hrıstıyanlar ve yahudıler bırbırının dostudur muslumanları sevmezler KURAN ı kerım boyle dıyor bu devletlerden medet ummak zaman kaybından baska bısey degıl...

akgurbetci
06-01-2010, 21:54
InsaAllah sadece lafta kalmaz bu söylenenler. Öyle olsa dahi islam ülkelerinin birlik olmasi bile israile karsi koymamiz icin yeterli olabilir. Ha ab ve abd'de (sözde degil özde) destekcimiz olursa ne ala.

rizzelli
06-01-2010, 22:00
hıc bırsey uygulnamaz bosuna ugrasmayın adamlar sadece yapıyor(mus) gıbı yapıyor hrıstıyanlar ve yahudıler bırbırının dostudur muslumanları sevmezler KURAN ı kerım boyle dıyor bu devletlerden medet ummak zaman kaybından baska bısey degıl...

yardım gemisinde hristyanlar,yahudiler yokmuydu?

dünyanın dört bir tarafında hristyan ve yahudiler israilin büyükelçiliklerinin önünde protesto yapmadılar mı?

Kur'an ı anlamak için çok gayret etmeniz gerekiyor.

Blur
06-01-2010, 23:52
Hala daha neden somut bi adım atmadık mantıklı şekilde izah edebilecek var mı ? Gerçekten saatler geçtikçe sinirlerimiz geriliyor haberleşemiyoruz kimseyle neden adım atılmıyor resti çekelim hukuki yol mol bunlar işin siyasi boyutu konuşun artık birisi konuşsun..

Duygu'Seli~
06-02-2010, 00:11
Araplarda bunlar kadar olabilse keşke..
Ben Fransa,İran ve Almanya'nın samimiyetine inanıyorum..
Başbakan olmadan dört tarafımız düşmanlarla çevriliydi..
Şimdi dört tarafımızda destekçimiz var..
En önemlisi Osmanlı torunu bir başbakan ve onun milyonlarca destekçileri..
Sırtımız yere gelmeyecek inşaAllah!
Başbakanımızın sabrına,temkinli ve sakin davranışlarına sonuna kadar destek veriyoruz!

bedırın aslanı
06-02-2010, 00:47
yardım gemisinde hristyanlar,yahudiler yokmuydu?

dünyanın dört bir tarafında hristyan ve yahudiler israilin büyükelçiliklerinin önünde protesto yapmadılar mı?

Kur'an ı anlamak için çok gayret etmeniz gerekiyor.

benım ne kadar anladıgımı ben cok ıyı bılıyorum ordan atıp tutmakla olmuyo bu ıs. daha gecenlerde ısraılı tanımak adına konusmalar yapan berlusconıden medet beklemek kusura bakmayın ahmaklıktan oteye gıtmıyecek bı ıstır ..

bız zaten oraya gıden hrıstıyan ve yahudılerden bahsetmıyoruz bızım hangılerınden bahsettıgımız cok acık sıyonıst ve evangalıstlerden bahsedıyoruz dunyaya yon vermeye calısanlardan...

rizzelli
06-02-2010, 01:00
benım ne kadar anladıgımı ben cok ıyı bılıyorum ordan atıp tutmakla olmuyo bu ıs. daha gecenlerde ısraılı tanımak adına konusmalar yapan berlusconıden medet beklemek kusura bakmayın ahmaklıktan oteye gıtmıyecek bı ıstır ..

bız zaten oraya gıden hrıstıyan ve yahudılerden bahsetmıyoruz bızım hangılerınden bahsettıgımız cok acık sıyonıst ve evangalıstlerden bahsedıyoruz dunyaya yon vermeye calısanlardan...

medet bekleyen kim?

ortada bir cinayet var,bunu batı insanlık adına işlenmiş olarak algılıyor ve geçmişte israile destek verenlerin ya da israilin teröristliğine sessiz kalanların şimdi Türkiye Başbakanına desteğini açık açık belirtiyorsa,komplocu ruhumuzdan uzaklaşıp yanımızda büyük devletlerin desteğini aldığımız için sevinmeliyiz.

Filistinin özgürlüğü için dünyada söz sahiplerinden destek almasını, Filistinin hayrına mı değil mi diye düşüneceğimize,ahmaklıktan bahsediyoruz.

bedırın aslanı
06-02-2010, 15:50
medet bekleyen kim?

ortada bir cinayet var,bunu batı insanlık adına işlenmiş olarak algılıyor ve geçmişte israile destek verenlerin ya da israilin teröristliğine sessiz kalanların şimdi Türkiye Başbakanına desteğini açık açık belirtiyorsa,komplocu ruhumuzdan uzaklaşıp yanımızda büyük devletlerin desteğini aldığımız için sevinmeliyiz.

Filistinin özgürlüğü için dünyada söz sahiplerinden destek almasını, Filistinin hayrına mı değil mi diye düşüneceğimize,ahmaklıktan bahsediyoruz.

bende dıyorum kı daha ıkı uc ay oncesınde ısraılı tanınmalı gıbı ısraıl yanlısı soylemler yapan berlusconıden medet yardım beklemek bostur dıyorum fılıstının hayrına degıldır dıyorum

kı son cumlesınde bu yaptıgı son ıs ısraılınde cıkarlarına aykırıdır dıyor alttan alta ısraıl sempetızanlıgı devam edıyor..
bunların yardımı bıze olmaz bıze yardım etmıs gıbı gozukup yıne sıyonızme hizmet eder .. umarım anlatabılmısımdır..

EZEL
06-02-2010, 16:28
Arkadaşlar Türkiye şu ana kadar zaten bu güne kadar yapılamıyanı yaptı. Sizler BM'ler güvenlik konseyinde daha öncede İsrail için önerilen sadece bir kınama önergesinin 60 defa veto yediğini biliyormsunuz bilmiyorsunuz Türkiye ağırlığını koydu bütün dünyanın gözleri artık İSRAİL de İsrail artık eskisi kadar rahat olmayacak bu gün BM'lerde vede dünyada Gazzedeki amborgonun kaldırılması Fislitinin bağımsızlığı konuşuluyor bunlar 3 günde olacak şeyler değil zaten . Hepimiz TV lerde uluslarası Starejistlerin konuşmalarını izledik hepsi ne diyordu BM lerden kınama çıkmasını beklemek hayal olur filan diyordular ne oldu peki Türkiye basırdı BM ler İsrailin yaptıklarını kınadı ve derhal gemilerin vede gemideki insanların serbest bırakılmasını ve bu olayın geçiştirilmeden sorumluluların yargılanmasını istedi .

El Emin
06-02-2010, 19:06
Ben ondan bundan şundan medet ummuyorum.Tek üzüldüğüm nokta hala arapların arap milliyetçiliği yapması ve ümmetçi düşünmemeleri beni üzüyor.Zaten sadece müslümanlar olarak birlik olsak hepimiz bir tükürük atsak israile okyanus olur boğulurlar.

bedırın aslanı
06-02-2010, 20:46
Arkadaşlar Türkiye şu ana kadar zaten bu güne kadar yapılamıyanı yaptı. Sizler BM'ler güvenlik konseyinde daha öncede İsrail için önerilen sadece bir kınama önergesinin 60 defa veto yediğini biliyormsunuz bilmiyorsunuz Türkiye ağırlığını koydu bütün dünyanın gözleri artık İSRAİL de İsrail artık eskisi kadar rahat olmayacak bu gün BM'lerde vede dünyada Gazzedeki amborgonun kaldırılması Fislitinin bağımsızlığı konuşuluyor bunlar 3 günde olacak şeyler değil zaten . Hepimiz TV lerde uluslarası Starejistlerin konuşmalarını izledik hepsi ne diyordu BM lerden kınama çıkmasını beklemek hayal olur filan diyordular ne oldu peki Türkiye basırdı BM ler İsrailin yaptıklarını kınadı ve derhal gemilerin vede gemideki insanların serbest bırakılmasını ve bu olayın geçiştirilmeden sorumluluların yargılanmasını istedi .

yapmayın lutfen daha ne kadar bekleyecegız artık yetmedımı bm ısraılın elınde kınama yapsa nolur yapmasa nolur kınayınca noldu ezılen haysıyetımız yerınemı geldı :kızdım:
artıık musluman kımlıgımızı takınmalıyız bunların bırbırının destekcısı oldugunu anlamalıyız

kınama laf soyleme artık bunlar yeterlı degıl bır once ısraıl buyukelcısı ıstenmeyen adam ılan edılmelı. tıcarı anlasmalar asgarı duzeye ındırılmelı hatta askıya alınmalıdır yoksa kınama ıle adam ol akıllı ol demek ıle hızaya gelmez yahudı kınamalardan korksa ıdı boyle bı olaya kalkısamazdı zaten.

Duygu'Seli~
06-02-2010, 21:06
kınama laf soyleme artık bunlar yeterlı degıl bır once ısraıl buyukelcısı ıstenmeyen adam ılan edılmelı. tıcarı anlasmalar asgarı duzeye ındırılmelı hatta askıya alınmalıdır yoksa kınama ıle adam ol akıllı ol demek ıle hızaya gelmez yahudı kınamalardan korksa ıdı boyle bı olaya kalkısamazdı zaten.

Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz..?
Kınamayla yetinilmiş,sadece kınama yapılmış gibi hey heyleniyorsunuz..?

Ticari,ekonomik,askeri ve hatta sanatsal her türlü faaliyet askıya alındı yada tamamen iptal edildi, bunları bütün haberler söylüyor görmüyor musunuz..?
Hemde yeni bile değil olayın öğrenildiği gecenin ilk günü yapıldı yaptırımların bir çoğu!

Başbakanın konuşmasını bir defa daha izlemenizi veyahut okumanızı tavsiye
ederiz!
Başbakan israili sadece Türkiye ile değil,bütün ülkeler ile vurmak istediği için hem BM yi topladı hemde hemen bütün ülke liderleri ile görüştü!

Dikkat edin yabancı milletlerden israile tepkilerin çoğu kınamayla kalmadı! Elçiliklerini çeken ve bizim gibi sportif/sanatsal faaliyetleirni durduran ve boykot kararı alan bir çok ülke ve ülke vatandaşı var!

Türkiye'nin başındaki adam Osmanlı torunu!
İşini öyle güzel biliyor ki sadece ülkemiz yönünden yaptırım uygulatmayıp bir çok ülkeyi israile karşı gaza getirip yaptırım uygulatma çalışmaları içinde!
Ve görüyor musunuz yoksa görmeyi istemiyorsunuz bilemem ama bunu başardı/başarıyor!
Dahasınıda başarıcak..

''Adam ol'' demek var birde''adam etmek''var!
Türkiye'nin israili şimdiden nasıl pişman edip hemen geri adım attırdığını görmemek kör olmayı gerektir..

EpiVaTeS
06-02-2010, 21:12
Bakar körlerden nefret ettiğimi herzaman söylemiştim...
Şimdi de tam üstüne denk geldi...

bedırın aslanı
06-02-2010, 21:27
Bakar körlerden nefret ettiğimi herzaman söylemiştim...
Şimdi de tam üstüne denk geldi...

kalp kalbe karsı demek aynen bende nefret ederım bakar korlerden...

bedırın aslanı
06-02-2010, 21:32
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz..?
Kınamayla yetinilmiş,sadece kınama yapılmış gibi hey heyleniyorsunuz..?

Ticari,ekonomik,askeri ve hatta sanatsal her türlü faaliyet askıya alındı yada tamamen iptal edildi, bunları bütün haberler söylüyor görmüyor musunuz..?
Hemde yeni bile değil olayın öğrenildiği gecenin ilk günü yapıldı yaptırımların bir çoğu!

Başbakanın konuşmasını bir defa daha izlemenizi veyahut okumanızı tavsiye
ederiz!
Başbakan israili sadece Türkiye ile değil,bütün ülkeler ile vurmak istediği için hem BM yi topladı hemde hemen bütün ülke liderleri ile görüştü!

Dikkat edin yabancı milletlerden israile tepkilerin çoğu kınamayla kalmadı! Elçiliklerini çeken ve bizim gibi sportif/sanatsal faaliyetleirni durduran ve boykot kararı alan bir çok ülke ve ülke vatandaşı var!

Türkiye'nin başındaki adam Osmanlı torunu!
İşini öyle güzel biliyor ki sadece ülkemiz yönünden yaptırım uygulatmayıp bir çok ülkeyi israile karşı gaza getirip yaptırım uygulatma çalışmaları içinde!
Ve görüyor musunuz yoksa görmeyi istemiyorsunuz bilemem ama bunu başardı/başarıyor!
Dahasınıda başarıcak..

''Adam ol'' demek var birde''adam etmek''var!
Türkiye'nin israili şimdiden nasıl pişman edip hemen geri adım attırdığını görmemek kör olmayı gerektir..

ben mı gormuyorum ısraıl gerım adım mı attı ???
boykot kararını devlet mı aldı yoksa sahıslar mı??
bızım vatandaslarımız ölüyor genc mıllılerı gerı cagırıyoruz bumu yanı o olaya denk olan olay cozulmusmudur ?

ınsallah umıt edıyoruz kı dahasını basaracak kalbımızle bunu ıstıyoruz TURKIYE CUMHURIYETI BASBAKANI olarak ulkemızın gurur ve haysıyetını en ıyı sekılde korumasını umıt edıyoruz ..

nokta bos tartısmalarla uzatmaya gerek yok selametle kalın ıns.

İntifada
06-02-2010, 21:37
bızım vatandaslarımız ölüyor genc mıllılerı gerı cagırıyoruz bumu yanı o olaya denk olan olay cozulmusmudur ?

ınsallah umıt edıyoruz kı dahasını basaracak kalbımızle bunu ıstıyoruz TURKIYE CUMHURIYETI BASBAKANI olarak ulkemızın gurur ve haysıyetını en ıyı sekılde korumasını umıt edıyoruz ..

neler öneriyorsunuz?

rizzelli
06-02-2010, 22:14

israil, gemilerdeki insanların provakatör ve kendilerince sözde İslami terör gruplarla bağlantıları olduğunu idda etmişti.bunun üzerine aktivistleri sorgulamaya başlamışlardı.

Türkiye'ye dönen ilk insanların ifadelerine bakın hepsi israilli yetkililer tarafından sorgulanmış.

Başbakanımız,Davutoğlu ve BM kararlarından sonra israil, tüm yolcuları,israil askerlerine saldıran yolcuları dahil sorgulamadan serbest bırakacaklarını basına bildirmek zorunda kalmışlardır.

İleriki günlerde Filistin ablukası da inşaAllah kalkacaktır.

milli görüşçülerin siyaset malzemesi yaptığı ımf gibi birçok konuyu, Ak Parti nasıl elinden almayı başarmışsa,Filistinin ablukasının kalkmasında ,özgürlüğünü kazanmasında başarılı bir yol izleyip sizlere fırsat vermeyecektir.

Duygu'Seli~
06-02-2010, 22:18
kalp kalbe karsı demek aynen bende nefret ederım bakar korlerden...

Ben nefret etmem!
Sadece acırım.. Acırım ve iynALLAH der güler geçerim!
Acınacak haldesiniz.. Neden? Çünkü siz gerçeken BAKIYORSUNUZ.. Bakıyorsunuz ama göremiyorsunuz.. ;;)

bedırın aslanı
06-03-2010, 00:30
israil, gemilerdeki insanların provakatör ve kendilerince sözde İslami terör gruplarla bağlantıları olduğunu idda etmişti.bunun üzerine aktivistleri sorgulamaya başlamışlardı.

Türkiye'ye dönen ilk insanların ifadelerine bakın hepsi israilli yetkililer tarafından sorgulanmış.

Başbakanımız,Davutoğlu ve BM kararlarından sonra israil, tüm yolcuları,israil askerlerine saldıran yolcuları dahil sorgulamadan serbest bırakacaklarını basına bildirmek zorunda kalmışlardır.

İleriki günlerde Filistin ablukası da inşaAllah kalkacaktır.

milli görüşçülerin siyaset malzemesi yaptığı ımf gibi birçok konuyu, Ak Parti nasıl elinden almayı başarmışsa,Filistinin ablukasının kalkmasında ,özgürlüğünü kazanmasında başarılı bir yol izleyip sizlere fırsat vermeyecektir.

elınde olan tutukluları zaten bıracaktı bukadarını goze alamz zaten yapacagı en buyuk seyı yaptı ınsanlarımız sehıd ettı malzemelere el koydu bırcok delılı kamera vs elınde butun suc aletlerı onlarda yanı yavuz hırsız rolunu oynuyor su an . kım bılır belkı ne goruntuler elınde ..

keşke abluka kalksa bıze fırsat gelmese ummet ıcın konusur ummet ıcın susarız elhamdulıllah. bu bır ummet meselesıdır sıyaset konusu degıl bu bır turkıye meselesıdır ak partı meselesıde degıldır onuruyla oynanan ak partı hukumetı degıl turkıye dır bu yuzden sıyası gayret ıcınde olmak hızıpcılık ten baska bırsey degıldır. ınsallah basbakan kendınden beklenen onurlu durusu bır an once sergıler vatanımızın gucunu dunyaya gosterır tek temennımız budur ..

bedırın aslanı
06-03-2010, 00:31
Ben nefret etmem!
Sadece acırım.. Acırım ve iynALLAH der güler geçerim!
Acınacak haldesiniz.. Neden? Çünkü siz gerçeken BAKIYORSUNUZ.. Bakıyorsunuz ama göremiyorsunuz.. ;;)

siz ne tartısabılırsın nede konusabılırsınız sız anca sıyaset uzerınden ınsanlara satasabılırsın buyrun devam edın tek basınıza sıze noktayı koymustum zaten ..kımın bakıp kımın gordugu asıkar.

selametle kalın ıns..

bedırın aslanı
06-03-2010, 00:41
neler öneriyorsunuz?

şimid kınama kesınlıkle bır cozum degıldır kınama cozum olsa emın olun kımse kınama yapmazdı ..
su an ıcın ılk yapılması gereken TURKIYEDE Kı ısraıl buyuk elcısı ıstenmeyen adam ılan edılmelı ulkesıne gonderılmelıdır
ıkıncı asamada ıse en cok canını yakıcak olay budur tıcarı ılıskıler asgarı duzeye ındırılmelı hatta askıya alınmalıdır.
3 tatbıkatımız ıptal olmus mıllı mac ıptal olmus bunlar gercekten ısraılın umrunda bıle degıl

bır olay daha varkı yapılan bunu soylemeye dılım varmıyor tbmm dekı ısraıl dostluk grubundan ıstıfa etmıs akp mılletvekıllerımız
bu grubun hıc olmaması gerekırdı bunu fes etmek bı olay degıldır bunlar ısraılı korkutacak adımlar degıldır kı bu olayların hepsı olduktan sonra netabyahu gdıp askerlerını bırebır tebrık etmıs buyuk ıs basardınız demıstır yıne gelırsenız daha agır ceavp verırız demıslerdır
goruldugu gıbı bunlar onların gozunu korkutmamıstır .

ıns. basbakanımız hayırlı ıcraatler ıle ulkemızın gucunu gosterır tum dunyaya..

İntifada
06-03-2010, 01:00
şimid kınama kesınlıkle bır cozum degıldır kınama cozum olsa emın olun kımse kınama yapmazdıbu cümleden bir şey anlamadım..Başbakanımız yaptığı konuşmada kınıyorum demedi lanetliyorum dedi..korsanlık haydutluk bile sana iltifat gelir daha aşağılıksın dedi...

büyükelçimizi çektik bunun diplomatik alanda bir tepki olduğunu biliyorum ama büyükelçi yollamanın gerçekten nedemek olduğunu bilmiyorum daha önce böylr birşey hiç yapıldımı bilmediğimden soruyorum?

ıkıncı asamada ıse en cok canını yakıcak olay budur tıcarı ılıskıler asgarı duzeye ındırılmelı hatta askıya alınmalıdır.
3 tatbıkatımız ıptal olmus mıllı mac ıptal olmus bunlar gercekten ısraılın umrunda bıle degıl ilk adım olarak yapılanlardır altta verdikleriniz..kısa vade planları bunlardır..israilin elinde insanlarımız var bütün ilişkileri kesmek kozumuz durumunda şu an kısa vadede şu vatandaşlarımız tam oalrk dönsün bütün bürokrasinin yeniden düzenleneceğini düşünüyorum..zaten bir kaç yıldır israille ilişkilerimiz iyi değil bu yapılanlarda bunun kanıtıdır hamas yönetimi israile karşı olan tutumumuzu takdir etmektedir ve bize saygı duymaktadır...

bır olay daha varkı yapılan bunu soylemeye dılım varmıyor tbmm dekı ısraıl dostluk grubundan ıstıfa etmıs akp mılletvekıllerımız
bu grubun hıc olmaması gerekırdı bunu fes etmek bı olay degıldır bunlar ısraılı korkutacak adımlar degıldır kı bu olayların hepsı olduktan sonra netabyahu gdıp askerlerını bırebır tebrık etmıs buyuk ıs basardınız demıstır yıne gelırsenız daha agır ceavp verırız demıslerdır ...

açıkça görülmektedir ki bu lanet olay israille olan ilişkilerimizin kötüşüğünden kaynaklanmaktadır...
Ben başbakanımızın yaptığı konuşmayı ilk planda yeterince sert buldum...
Gerekli politikalar uygulanacaktır...
Ama davostaki çıkışa bile popüşist eylem diyen sizler bu politikalrı yeterli bulacakmısınız bilmiyorum?

rizzelli
06-03-2010, 01:03
elınde olan tutukluları zaten bıracaktı bukadarını goze alamz zaten yapacagı en buyuk seyı yaptı ınsanlarımız sehıd ettı malzemelere el koydu bırcok delılı kamera vs elınde butun suc aletlerı onlarda yanı yavuz hırsız rolunu oynuyor su an . kım bılır belkı ne goruntuler elınde ..

keşke abluka kalksa bıze fırsat gelmese ummet ıcın konusur ummet ıcın susarız elhamdulıllah. bu bır ummet meselesıdır sıyaset konusu degıl bu bır turkıye meselesıdır ak partı meselesıde degıldır onuruyla oynanan ak partı hukumetı degıl turkıye dır bu yuzden sıyası gayret ıcınde olmak hızıpcılık ten baska bırsey degıldır. ınsallah basbakan kendınden beklenen onurlu durusu bır an once sergıler vatanımızın gucunu dunyaya gosterır tek temennımız budur ..

siz temennilerde bulunurken,dünya onurlu duruşu Türkiye'den Başbakanımızın şahsiyetinde görmüştür,alkışlamıştır,desteklemiştir.

meseleye siyasi yönden bakmıyoruz derken bir yandan hükümete yüklenmeyi siyasetten,hizipçilikten saymayacaksınız.

ümmetin problemi deyip araya siyasi eleştiriler sıkıştırarak israil zulmüne tek ses olmak varken bu havayı bozacaksınız,biz de bunu masum göreceğiz.

ya milli görüş gömleği giy ya da bu gömleği giyenlere yol ver mektuplarınız, siyasi temennileriniz samimi gelmiyor.

ya olduğunuz gibi görünün,ya da göründüğünüz gibi olun.

EZEL
06-03-2010, 01:32
İsrail ile ticari ilişkilerl bitirsen ne yazar adamlar başka ülkeler üzerinden zaten sana mal satıyor .

zilzal
06-03-2010, 06:07
[QUOTE=rizzelli;748424]siz temennilerde bulunurken,dünya onurlu duruşu Türkiye'den Başbakanımızın şahsiyetinde görmüştür,alkışlamıştır,desteklemiştir.

meseleye siyasi yönden bakmıyoruz derken bir yandan hükümete yüklenmeyi siyasetten,hizipçilikten saymayacaksınız.

ümmetin problemi deyip araya siyasi eleştiriler sıkıştırarak israil zulmüne tek ses olmak varken bu havayı bozacaksınız,biz de bunu masum göreceğiz.

ya milli görüş gömleği giy ya da bu gömleği giyenlere yol ver mektuplarınız, siyasi temennileriniz samimi gelmiyor.

BİZ OLDUĞUMUZ GİBİ GÖRÜNÜYORUZ,AMA SİZ MAŞAALLAH BIRAKMIYORSUNUZ,HAKARET EDİP HEMEN BANLIYORSUNUZ.HAKARETİN,KÜFÜRÜN OLMADIĞI EN UFAK ELEŞTRİYE TAHAMMÜLÜNÜZ YOK.EĞER BU FORUM BİRBİRİNİZİ ÖVMEK İÇİN KURULMUŞSA BUNUDA BİLELİM.

Ukbâ
06-03-2010, 09:58
[QUOTE=rizzelli;748424]siz temennilerde bulunurken,dünya onurlu duruşu Türkiye'den Başbakanımızın şahsiyetinde görmüştür,alkışlamıştır,desteklemiştir.

BİZ OLDUĞUMUZ GİBİ GÖRÜNÜYORUZ,AMA SİZ MAŞAALLAH BIRAKMIYORSUNUZ,HAKARET EDİP HEMEN BANLIYORSUNUZ.HAKARETİN,KÜFÜRÜN OLMADIĞI EN UFAK ELEŞTRİYE TAHAMMÜLÜNÜZ YOK.EĞER BU FORUM BİRBİRİNİZİ ÖVMEK İÇİN KURULMUŞSA BUNUDA BİLELİM.

Kardeş sürekli forum için bir şeyleri dile getirmek size yakışmıyor. Size ve bu asra uygun olmayan düşüncelerinize katlanarak hala yorum yapmanıza izin veriliyorsa bu toleransı çok daha uygun yorumlar yaparak harcayabilirsiniz.

Siyasi liderlerin bu tür meselelerde takiye yapması tabiiki muhalif cephelerde olanlar için söylüyorum kacınılmaz . Sp mensupları bana göre siyasi olarak bu yüzyıla uygun siyasi görüşleri taşımadıkları için tek beslenebilecekleri bu krizlerdir . İkdidar her ne şekilde olursa olsun bu anı çok iyi sürdürsede varlıkları bu krizlere bağlı olanların bu durumu istismar etmesi siyasetin doğasında var sanırım.

Haliyle muhalif cephenin ortaya cıkarak iktidarı zaafiyete ve yalnış adımlara sevketmek için mesnetsiz söylemler söylerek radikal cevrelerin duygularını sömürmek aslında hiç hoş değil. Diplomasinin etkili olduğu ve uluslararası haklardan yararlanmak için adımların radikal duruşlardan daha çok soğuk kanlı davranarak dünya ülkelerini arkana alma mücadelesinin doğru olduğu bir kulvarda hamaset yapmanın kısa süre prim yapabileceğini düşünmek çok doğru değil.

bedırın aslanı
06-03-2010, 12:48
bu cümleden bir şey anlamadım..Başbakanımız yaptığı konuşmada kınıyorum demedi lanetliyorum dedi..korsanlık haydutluk bile sana iltifat gelir daha aşağılıksın dedi...

büyükelçimizi çektik bunun diplomatik alanda bir tepki olduğunu biliyorum ama büyükelçi yollamanın gerçekten nedemek olduğunu bilmiyorum daha önce böylr birşey hiç yapıldımı bilmediğimden soruyorum?

ilk adım olarak yapılanlardır altta verdikleriniz..kısa vade planları bunlardır..israilin elinde insanlarımız var bütün ilişkileri kesmek kozumuz durumunda şu an kısa vadede şu vatandaşlarımız tam oalrk dönsün bütün bürokrasinin yeniden düzenleneceğini düşünüyorum..zaten bir kaç yıldır israille ilişkilerimiz iyi değil bu yapılanlarda bunun kanıtıdır hamas yönetimi israile karşı olan tutumumuzu takdir etmektedir ve bize saygı duymaktadır...

açıkça görülmektedir ki bu lanet olay israille olan ilişkilerimizin kötüşüğünden kaynaklanmaktadır...
Ben başbakanımızın yaptığı konuşmayı ilk planda yeterince sert buldum...
Gerekli politikalar uygulanacaktır...
Ama davostaki çıkışa bile popüşist eylem diyen sizler bu politikalrı yeterli bulacakmısınız bilmiyorum?

kac yıldır ısraıl ıle ılıskılerımız kotu dıyorsunuz gercekten keske boyle olsa daha yenı ısraıl ın lehıne iki olay yasandı bunlardan bırı ısraıl de nukleer varmıdır oylamsıydı buna TURKIYE ılk olarak oylamaya gırmedı daha sonra cekımser oy verdı bu olay olalı daha cok olmadı bunun akıbınde 1967 den berı kendını mesru gostermekiçin oecd ye uye olmak ısteyen ısraıl ılk defa mesru bır devlet konumuna geldı kı oecd yanı ekonımık kalkınma bırlıgı, bu bırlıkte 30 tane devlet var tek musluman ulke TURKIYE mız ve bır tane ulke dahı veto etse bu bırlıge ısraıl gıremıyor fakat red oyu cıkmadı ve bıkac hafta once buraya uye oldu ..

hamas hukumetı fılıstını destekleyen her adımı destekler kı butun ummetın bunu yapması lazım.
TURKIYE GERCEKTEN COK GUCLU bır ulke ınsanlarımız ılk once bunun farkına varması lazım .. boykotu turkıye oyle ı hale getırır kı ısraıl dahı sasırır tum ummetın lıderı hala TURKIYE DIR SAMIMI ulkelerın dahı boykotu ısraıle darbelerın en agırını tattırabılır

yaralılarımız yurda donduler sımdı artık gercek adımları beklıyoruz lakın sundan da korkmuyor degılız yaralıların ve ınsanlarımızın gelmesı bu ısın zaferı gosterılmesınden ve olayın ustu kapanmasından korkmuyor degılız artık baskabakanımızı dınlıyoruz hayırlı adımlar atacagını umıt edıyoruz. olanlar ınsallah hayırlara vesıle olur yepyenı baslangıcların kapısını ardına kadar acar.

selametle kalın ıns.

bedırın aslanı
06-03-2010, 12:51
İsrail ile ticari ilişkilerl bitirsen ne yazar adamlar başka ülkeler üzerinden zaten sana mal satıyor .

ozman bu saatten sonra yerlı malına donmelıyız kendımız uretım myapmalıyız dısarıdan gelen malları en asgarı duzeye almalıyız zaten boykot edılen malları almadıgımız takdırde evımızde bıtek ekmek bı peynır bıde arap sabunu kalır heralde oyle bır sarmıs kı bu yahudıler etrafımızı.. artık bunlardan kurtulma vaktıdır artık kendımıze osmanlımıza donmemın vaktıdır

selametle kalın ıns.

bedırın aslanı
06-03-2010, 12:55
siz temennilerde bulunurken,dünya onurlu duruşu Türkiye'den Başbakanımızın şahsiyetinde görmüştür,alkışlamıştır,desteklemiştir.

bu sekılde havayı bozan sızsınız kusura bakmayın basbakanımızn atcagı her olumlu adımın arkasındayız dedık en bastan berı bu bır sıyası mesele degıl TURKIYE meselesıdır ONURU kırılan ak partı hukumetı degıl TURKIYE mızdır ...
umarım anlatabılmısımdır ..

selametle kalın ıns.

Ukbâ
06-03-2010, 12:57
ozman bu saatten sonra yerlı malına donmelıyız kendımız uretım myapmalıyız dısarıdan gelen malları en asgarı duzeye almalıyız zaten boykot edılen malları almadıgımız takdırde evımızde bıtek ekmek bı peynır bıde arap sabunu kalır heralde oyle bır sarmıs kı bu yahudıler etrafımızı.. artık bunlardan kurtulma vaktıdır artık kendımıze osmanlımıza donmemın vaktıdır

selametle kalın ıns.

Yerli malına dönme stratejisi için çok geç kalınmadımı evet bir an önce buna dönmek güzel ama bu teknloljik dönüşümün ileri safhaya taşınması bir asırlık sürectir. Boykotun boyutu sadece yediğimiz içtiğimiz şeyler değil ki bunlar çok cılız şeyler teknolojik alanda varlıkları tarım alanında varlıkları en kötüsü borsada ki varlıkları varken tüketicilerin yediği içtiği şeylere dikkat etmesi hiç bir şeyi değiştirmez sadece vicdanları rahatlatır. Önce bireyler yani bizler adam gibi islamı yaşayacağız sonra adam gibi kendi değerlerimize saygılı devlet sistemi -kuracağız kendi iç sorunlarımızı halleteceğiz Kutsal kitabın kopmayan ipine sıkı sıkı sarılacağız ondan sonra o dedğiniz ruh zaten şahlanır bırakalım sağa sola saldırmayı kendimizi düzeltelim biz.

İntifada
06-03-2010, 12:59
kac yıldır ısraıl ıle ılıskılerımız kotu dıyorsunuz gercekten keske boyle olsa daha yenı ısraıl ın lehıne iki olay yasandı bunlardan bırı ısraıl de nukleer varmıdır oylamsıydı buna TURKIYE ılk olarak oylamaya gırmedı daha sonra cekımser oy verdı bu olay olalı daha cok olmadı bunun akıbınde 1967 den berı kendını mesru gostermekiçin oecd ye uye olmak ısteyen ısraıl ılk defa mesru bır devlet konumuna geldı kı oecd yanı ekonımık kalkınma bırlıgı, bu bırlıkte 30 tane devlet var tek musluman ulke TURKIYE mız ve bır tane ulke dahı veto etse bu bırlıge ısraıl gıremıyor fakat red oyu cıkmadı ve bıkac hafta once buraya uye oldu ..

hamas hukumetı fılıstını destekleyen her adımı destekler kı butun ummetın bunu yapması lazım.
TURKIYE GERCEKTEN COK GUCLU bır ulke ınsanlarımız ılk once bunun farkına varması lazım .. boykotu turkıye oyle ı hale getırır kı ısraıl dahı sasırır tum ummetın lıderı hala TURKIYE DIR SAMIMI ulkelerın dahı boykotu ısraıle darbelerın en agırını tattırabılır

yaralılarımız yurda donduler sımdı artık gercek adımları beklıyoruz lakın sundan da korkmuyor degılız yaralıların ve ınsanlarımızın gelmesı bu ısın zaferı gosterılmesınden ve olayın ustu kapanmasından korkmuyor degılız artık baskabakanımızı dınlıyoruz hayırlı adımlar atacagını umıt edıyoruz. olanlar ınsallah hayırlara vesıle olur yepyenı baslangıcların kapısını ardına kadar acar.

selametle kalın ıns.

..
eğer sen kalkıp israille ilişkiler kötü değildir dersen sana sadece gülerim...
tv5 ten başka kanalda izlemeni tavsiye ederim...
filistin hükümeti ve dünya bizim filistin için ve israile karşı yaptıklarımız için bizle övünürken ülkemizdekiler hiç birşey yapılmıyormuş gibi davranıyor...
siz oecd kabulu için verilen şartnameyi okudunuz mu bir sormak istiyorum?

ilk aşama yaralıların ve tutukluların ülkeye gelmesidir...bu zafer değil olması gerekendir zaten..bu durumda bile oturup devletimize şükretmeliyiz..bağımsız bir develte sahip olmanın önemini görmek gerekiyor...israil mahkemesine düşen bir filistinli kardeşimiz yıllar yılı çıkamıyor zindanlardan...

ve şundan emin olabilirsiniz Türkiye bu konuda gerekli bütün adımları atacaktır...
bu işten rant sağlamaya çalışanlar çok üzülecek

Ukbâ
06-03-2010, 13:00
bu sekılde havayı bozan sızsınız kusura bakmayın basbakanımızn atcagı her olumlu adımın arkasındayız dedık en bastan berı bu bır sıyası mesele degıl TURKIYE meselesıdır ONURU kırılan ak partı hukumetı degıl TURKIYE mızdır ...
umarım anlatabılmısımdır ..

selametle kalın ıns.

Türkiye meselesimi yahu yardım gemisi bile Türkiye gemisi değil kiralık bir gemi , sonra bu hareketi benimseyecek hangi parti mensubu var Ak partiden başka , hiç etrafınıza bakıyormusunuz hiç chp ve mhp tabanındaki insanlar ile konuşuyormusunuz siz sonra askeri sisteminiz filistin meselesine bakış acısını biliyormusunuz siz şimdi halktan tepki gelir diye görüşlerini saklasada filistin için kılını kıpırtatmaz bir sistemin içindesiniz , akşam aydın diye gezinen insanların bir çok insanın duygusunu ifade edercesine bu meseleye bakışları hakkında zerre fikrin olsaydı hamaset yerine çok daha mkul yorumlar yapardınız.

unnamed
06-03-2010, 14:45
zilzal ve bedirin aslanı ne gibi düşünce çinde, hagi zihniyetle buraya geldiğinizden o kadar eminim ki, bu kadar söylediğiniz boş laflara tanıdığım ve bildiğim insanların sizlere cevap vermesini hüsranla karşıladım... Deyim yerindeyse sizin kafanızı örümcek ağı bağlamış, herşeyi siz çok iyi biliyorsunuz değil mi? bu zihniyetsiz söylemlerinizden vazgeçmesseniz gereken cevabı en güzel şekilde size vereceğim!!!!

Ukbâ kardeşim, anlamazlar adamların zihniyeti bu, Ak Parti tamamen haklı bile olsa bunlara göre haksızdır...

ALmi´
06-03-2010, 15:47
Bu söyleminde ne kadar samimi bilemem ama herkesin bu şekilde hangi safta olduğunu açıkça belli ettirmesi gerek.
Bu arada Abd'nin de gerçek yüzünü de bir kez daha görmüş olduk.
Bir zamanlar birileri Obama geldi diye pek sevinmişti.
Ama sonuç ne oldu?
Yönetim şeklindeki despotluk az da olsa sona erdi ama yine de abd bildiğin abd!.
İsrail Abd'nin tek bir sözüne bakar.
Ağızlarından çıkacak tek bir sözle siyonist rejim biter.
Ama gel gör ki tüm bu vahşete rağmen bile abd'den Türkiyenin lehine bir yaklaşım yok!

bedırın aslanı
06-03-2010, 20:33
zilzal ve bedirin aslanı ne gibi düşünce çinde, hagi zihniyetle buraya geldiğinizden o kadar eminim ki, bu kadar söylediğiniz boş laflara tanıdığım ve bildiğim insanların sizlere cevap vermesini hüsranla karşıladım... Deyim yerindeyse sizin kafanızı örümcek ağı bağlamış, herşeyi siz çok iyi biliyorsunuz değil mi? bu zihniyetsiz söylemlerinizden vazgeçmesseniz gereken cevabı en güzel şekilde size vereceğim!!!!

Ukbâ kardeşim, anlamazlar adamların zihniyeti bu, Ak Parti tamamen haklı bile olsa bunlara göre haksızdır...

dogru anlatamadık veya anlayamadık selametle kalın ıns. tartısma ıcın gelmedık buraya veya akpartıye yuklenmek ıcın .. olması gerkenlerı paylasmak ıstedık. bundan sonra bu konuya cavp vermenıze gerek yok burada bıraktım zaten bundan sonrası tartısma seklıne dogru kayıcak kı tartısmadan kacınırız tartısma seytan ısıdır cunki biliriz..

tekrar selametle kalın ..