fatih kısaparmak balon baskılı balon Bir Müslüman Hele Bir Cemaat Ferdi Nasıl Bu Hale Gelir ? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Müslüman Hele Bir Cemaat Ferdi Nasıl Bu Hale Gelir ?

Ammar
07-01-2011, 03:24
selamun aleykum

konunun konusu :

" islami cemaat televizyonları ve kendini muhafazakar gösteren televizyonların reklamlarında islama zıt islami ahlakla çelişen görüntüler. "

kardeşlerim sizin bu konudaki fikirleriniz. merak ediyorum. bir cemaat bir cemaat medyası ve günahtan nasıl para kazanır ?
nasıl çekinmeden yarı çıplak kadınları binlerce hatta belki onbinlerce ailenin içine gözüne sokmaktadır.
paraya olan ihtiyaç bunu zorunlu kılar mı ?
bunun zorunluluğu olur mu ? ve o cemaatin fertleri nasıl bu kadar tepkisiz kalabiliyor ve rahatsızlık duymuyor.

sizce nedenleri sebepleri ne olabilir.

belki bir çoğunuz bu reklamlarla karşılamıştır.

resimleri istekler üzerine koyarım.

İntifada
07-01-2011, 03:25
neden bahsediyon molla...

Ammar
07-01-2011, 03:27
islami cemaat televizyonları ve kendini muhafazakar gösteren televizyonların reklamlarından bahsediyorum sanırım bazı cümleler eksik kaldı. :)

TYH
07-01-2011, 03:27
ben bir adet rica edeyim.

İntifada
07-01-2011, 03:29
evet...
reklam işi sıkıntılı...
kendilerine yakışmayacak reklamları alıyorlar...

Ammar
07-01-2011, 03:31
ben bir adet rica edeyim.

buyrun

kanalı sildim çünkü bir çok kanalda var.

az önce karşılaştım

http://img382.yukle.tc/images/6325122222.jpg

İntifada
07-01-2011, 03:32
ben resmi göremiyorum molla...
tinypice upload etsene sana zahmet :P

Ammar
07-01-2011, 03:33
düzeltim şimdi görünmesi lazım videosunuda çektim.

İntifada
07-01-2011, 03:34
görmüyorum hala...
salla neyse...

rengâhenk
07-01-2011, 03:34
Kanal7 de calisan bir tanidigimiza sormustum bunu ve o da reklamlarin paket halinde geldigini bu sebepten engelleyemediklerini soylemisti.

Ammar
07-01-2011, 03:36
görmüyorum hala...

http://i54.tinypic.com/eanvhx.jpg

İntifada
07-01-2011, 03:37
kaldır molla :)
abartmışsın işi herifin yakaldığı kareye bak :)
kanalı saklama ben yaşlandırma tekniğiyle bulurum onu...

Ammar
07-01-2011, 03:38
Kanal7 de calisan bir tanidigimiza sormustum bunu ve o da reklamlarin paket halinde geldigini bu sebepten engelleyemediklerini soylemisti.

peki sizce biz müslümanın tutumu paketi alıp yarı çıplakları müslümanaların evine sokmak mı yoksa red edip. bu günahtan uzak durmak mıdır ?

Ammar
07-01-2011, 03:40
kaldır molla :)
abartmışsın işi herifin yakaldığı kareye bak :)
kanalı saklama ben yaşlandırma tekniğiyle bulurum onu...

valla daha düzgün bir foto koymak isterdim ama milletin evine o kadar çok sokulmuş ki bu koyduğum bile artık normal karşılanıyor ne var bunda falan deniliyor.

rengâhenk
07-01-2011, 04:04
peki sizce biz müslümanın tutumu paketi alıp yarı çıplakları müslümanaların evine sokmak mı yoksa red edip. bu günahtan uzak durmak mıdır ?

Teknik olarak mumkun mudur bilemiyorum bu yuzden savunmam eksik kalacaktir. Ama sunu da dile getirmek gerekir ki artik evi sokagi kalmadi bunun. Siz bu fotografi buraya koyabiliyorsaniz baska soz soylenemez. Illa fotografi eklemeniz gerekmezdi kanaatimce. Nitekim soz ile de ifade edilebiliyor bazi seyler.

İntifada
07-01-2011, 04:08
taviz tavizi doğurdu başka açıklaması yok bunun...
millet islami kanal izleriz diye bileziklerini sattı yardım etti cemaatlere...
tgrtnin sonunu biliyoruz sibel canlara seda sayanlara çuvalla para döktüler...
tv5 desen karasal yayın hakkını sattı aydın doğana
stv zaten bu konuda rahat her reklamı yayınlıyor...
kanal 7 de aynı samanyolu gibi...
fe eyne tezhebun diyorum...

TYH
07-01-2011, 04:11
bu sektördeysen hiçbir anlamda muhafazakar davranamazsın ki..internette bile aldığın google reklamlarında misyonerler cirit atıyor.

Ahmet Yasin
07-01-2011, 04:12
Para para para....
Var mı ötesi...

İntifada
07-01-2011, 04:14
ben hilal tvyide izliyorum.
benim gözümemi çarpmıyor yoksa çokmu hüsnüzanla bakıyorum bilmiyorum ama bu açık saçık reklamlar hatırlamıyorum orada...

İntifada
07-01-2011, 04:18
Para para para....
Var mı ötesi...

bu kadar tapılan bir put daha varmıydı acaba...

Ammar
07-01-2011, 04:26
Teknik olarak mumkun mudur bilemiyorum bu yuzden savunmam eksik kalacaktir. Ama sunu da dile getirmek gerekir ki artik evi sokagi kalmadi bunun. Siz bu fotografi buraya koyabiliyorsaniz baska soz soylenemez. Illa fotografi eklemeniz gerekmezdi kanaatimce. Nitekim soz ile de ifade edilebiliyor bazi seyler.

size katılıyorum sözle olabilir ama açıklayıcı olamaz. ayrıca açıklığın yüzde 50 sini de silmişim hala rahatsız ediyor ama bunu yayınlayan bir cemaat televizyonu video olarak yayınlanıyor.
aslında koymak istemezdim ilk mesaja koymadım. illa kanıt isteyenler olduğu için...

ben hilal tvyide izliyorum.
benim gözümemi çarpmıyor yoksa çokmu hüsnüzanla bakıyorum bilmiyorum ama bu açık saçık reklamlar hatırlamıyorum orada...

hilal tv de bir ara iş bankası reklamı görmütüm açıkçası şaşırmıştım. hala devam ediyor mu bilmiyorum. aça en temiz televizyonlardan biri.

BeldeiTAYYIBe
07-01-2011, 13:01
Ya bu deveyi güdeceksin,
yada bu diyardan gideceksin...

HaArP
07-01-2011, 13:35
Bunlar Kabul edilemez... Burger King, Vodafone, Coca Cola, Iphone gibi reklamlar dahi kabul edilemez ölçülerdedir... Lakin İslami hassasiyetleri göz önünde bulundurmak zorundalar !

Terennüm
07-01-2011, 13:49
madem o kadar hassasınız ehli küfür olan herşeyi hayatınızdan çıkarın..

Ammar
07-01-2011, 14:11
madem o kadar hassasınız ehli küfür olan herşeyi hayatınızdan çıkarın..

bu çok klasik bir savunma. içim temiz kardeşim demek gibi bir şey...

millete islami anlatıyorsun helali haramı anlatıyorsun bakacak diyecek bir şey yok ya ona bakarsan nesef almak bile haram deyip işin içinden çıkmaya çalışıyorlar.

sizin dediğiniz egelince yüzde 1000 haklısnız. atmalıyız. inanıyoruz ki çabamızda o yönde. lakin inanın elinde olan şeyler var olmayan şeyler var. mesela ben islami kurallar çerçevesinde yasaları olan bir devlette yaşamak isterim ancak bu şimdilik imkansız gibi ancak şunu anlama gelmiyor o zmana oturacak isteğimiz ortamın olması için çabalicaz. bide inasının elinde olan şeyler vardır. atılması gereken mesela bir tv isterse o reklamı almaz. şunuda belirtmekte yarar var. reklamcıların hedefi daha çok kitleye ulaşmaktır. eğer islami medyanın hasasiyeti olsaydı harama girmektense zor geçinmeyi yeğleseydi emin olun o paketler de bölünürdü islami tvler için paketler yapılırdı ama ne yazık para gözü gör ettiği için. tamam kardeş ne yapalım ver ver deyince reklam şirketleride neden işlerini zorlaştıorsın ki yapar paket verir. cemaate cemaate gözümüze gözümüze sokar.

Terennüm
07-01-2011, 14:16
sizin dediğiniz egelince yüzde 1000 haklısnız. atmalıyız. inanıyoruz ki çabamızda o yönde. lakin inanın elinde ....

bu yazının devamında dediğiniz gibi hepsini bırakıyorum demniz lazımdı..lakin le devam etmeniz yazdıklarınıza muhaliftir.. hem karşısn hemde kullanıyorsun? bu nasıl bir çelişki bunu bana izah edermisin?

Ammar
07-01-2011, 14:20
sizin dediğiniz egelince yüzde 1000 haklısnız. atmalıyız. inanıyoruz ki çabamızda o yönde. lakin inanın elinde ....

bu yazının devamında dediğiniz gibi hepsini bırakıyorum demniz lazımdı..lakin le devam etmeniz yazdıklarınıza muhaliftir.. hem karşısn hemde kullanıyorsun? bu nasıl bir çelişki bunu bana izah edermisin?

ne o ülkeyi terk etmemiz gerektiğini aksi halde günahta yüzmemizin caiz oldunu mu idaa ediyorsunuz ? ben her türlü günahtan uzak durulması gerekir diyorum. islami kaidelerinin cemaatlere kurban etmesek diyorum hani sırf cemaatin eleştirilmesin diye...

Terennüm
07-01-2011, 14:24
lafı kıvırmya gerek yorumum çok açık ve net.. madem islami menşeili değil heleki ehli küfre hizmet ediyor kullnamaycaksın.. sen bunu idda etmiyormsun?

unnamed
07-01-2011, 14:25
molla senide çağdaşlaştıracağız;D
arkadaşlar bunlar medeniyetin bize getirdikleridir...
lütfen daha çağdaş yaklaşımlarda bulunalım;D

Terennüm
07-01-2011, 14:27
molla senide çağdaşlaştıracağız;D
arkadaşlar bunlar medeniyetin bize getirdikleridir...
lütfen daha çağdaş yaklaşımlarda bulunalım;D
bak gördünmü modernist müslümanı hem namaz kılar hem bilgisyar kullanır hemde japan menşeili yamaha ya biner hız yapar:)

Tarantula_
07-01-2011, 14:28
Güzel abim ben daha önce protesto bölümüne reklamlardan duyduğum rahatsızlığı anlattım ancak bazı abilerim, kardeşlerim olayın ticari boyutunu, hayatın benim gördüğüm gibi duygulardan ibaret olmadığını ve iktisadi açıklamalarını sıraladılar fakat ben duygusal olarak mutluyum.. Çizginiz belliyse israilden nasıl reklam alırsınız? Bunun bende cevabı yok cevabınada itibar edemem arkadaş...

İntifada
07-01-2011, 14:30
bak gördünmü modernist müslümanı hem namaz kılar hem bilgisyar kullanır hemde japan menşeili yamaha ya biner hız yapar:)

yok yav kanuniye biniyo anca daha yamaha görmedik ;D

unnamed
07-01-2011, 14:31
yok yav kanuniye biniyo anca daha yamaha görmedik ;D

yuh arkadaş....
bi resim koyayımda utan:V:V

İntifada
07-01-2011, 14:32
yuh arkadaş....
bi resim koyayımda utan:V:V

bende karşı komşumun x6 sında poz veririrm aslanım o mesele değil ;D

Terennüm
07-01-2011, 14:33
Güzel abim ben daha önce protesto bölümüne reklamlardan duyduğum rahatsızlığı anlattım ancak bazı abilerim, kardeşlerim olayın ticari boyutunu, hayatın benim gördüğüm gibi duygulardan ibaret olmadığını ve iktisadi açıklamalarını sıraladılar fakat ben duygusal olarak mutluyum.. Çizginiz belliyse israilden nasıl reklam alırsınız? Bunun bende cevabı yok cevabınada itibar edemem arkadaş...

bende onu diyorum madem bu kadar hassasınız kullanmayabilirsiniz hem protesto edip hmede kullanmanız ne kadar anlamlı?

israile lanet mitingine levis kotla katılan bir gencin Starbucks cafede marlbora sigara içmesine benziyor tavrınız...

İntifada
07-01-2011, 14:36
madem öyle biz islami kanalız diyerek kanal açanların tavrı neye benziyor ?
benim için problem değil artık tvyi bile netten izliyorum kumandanın tuşlarını unuttum ama izleyene izleme neden diyeyim ?
internette bozuk bi alem internette bozuk diye bu bana bu forumda açık saçık resimler paylaşma hakkı verir mi? karşı çıkana girme derim olur biter
adam hem benim islami hassasiyetlerimi kullanarak reytin alacak sonrada bu reklamlarla para kazanacak...
nedir bunun adı ?

unnamed
07-01-2011, 14:37
la yavuzum kapak olsun sana...
siyah olan honda dylan...
gri yamaha fazer 600;D
http://i1107.hizliresim.com/2011/7/1/4756.jpg
http://i1107.hizliresim.com/2011/7/1/4760.jpg

İntifada
07-01-2011, 14:38
görmüyorum aslanım :D
milletin motorunda ver pozu bize hava yap kendininki ney :D

Tarantula_
07-01-2011, 14:39
bende onu diyorum madem bu kadar hassasınız kullanmayabilirsiniz hem protesto edip hmede kullanmanız ne kadar anlamlı?

israile lanet mitingine levis kotla katılan bir gencin Starbucks cafede marlbora sigara içmesine benziyor tavrınız...

Abi bir bireyle, kocaman kitlelere hitap eden toplulukları nasıl karşılaştıra biliriz ? Hem bugün bazı şeylere alternatif bulamıyorsak, büyük grupların hasas davranmaması sebebiyledir abi, ben bu zamana kadar boykotu benimsemiş ve bu konu hakkında halkı teşvik edici, halkı bilgilendirici yayınlar yapan büyük yayın grupları görmedim hiç, yerli, küçük bir kaç yayın organı gördüm sadece... Güzel abim nitelemeniz biraz haksız olmamış mı sonuçta herkesin hayatını en ince ayrıntısına kadar bilmiyoruz belki boykota sonuna kadar uyan muhteremlerde var.

Terennüm
07-01-2011, 14:44
Abi bir bireyle, kocaman kitlelere hitap eden toplulukları nasıl karşılaştıra biliriz ? Hem bugün bazı şeylere alternatif bulamıyorsak, büyük grupların hasas davranmaması sebebiyledir abi, ben bu zamana kadar boykotu benimsemiş ve bu konu hakkında halkı teşvik edici, halkı bilgilendirici yayınlar yapan büyük yayın grupları görmedim hiç, yerli, küçük bir kaç yayın organı gördüm sadece... Güzel abim nitelemeniz biraz haksız olmamış mı sonuçta herkesin hayatını en ince ayrıntısına kadar bilmiyoruz belki boykota sonuna kadar uyan muhteremlerde var.
sizler cemaatin içindeki insanların yaşantısnı en ince ayrıntısnıa kadar biliyormusnuzda kanaldaki reklamları cemaate bağlıyorsunuz?

unnamed
07-01-2011, 14:44
görmüyorum aslanım :D
milletin motorunda ver pozu bize hava yap kendininki ney :D

la olum millette doğru anlayacak he:kızdım:

HaArP
07-01-2011, 14:46
sizler cemaatin içindeki insanların yaşantısnı en ince ayrıntısnıa kadar biliyormusnuzda kanaldaki reklamları cemaate bağlıyorsunuz?

Evet kardeşlerim gelinmesi gereken nokta budur...!

Sempatizanlıkla, kendini cemaate atfeden insanların geniş dairede yapılan iyiliklerin geniş kitle tarafından desteklenmesi ile Cemaati ayırmak lazım gelir...!

unnamed
07-01-2011, 14:46
http://www.hizliupload.com/viewer.php?file=76861632474094534769.jpg

Tarantula_
07-01-2011, 14:53

Ben insanları hedef almadım ki abi ben İslam'i hasassiyetle yayın yapan sonrada bu hasassiyete tamamen ters olgulardan hangi sebeple olursa olsun reklam alan kanallardan, gazetelerden bahsediyorum. Benim anlayışımda bunun yeri yoktur abi sadece kişisel bir kanı hepsi bu kimseyi zan altında bırakmıyorum ama el adama sorar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye...

Terennüm
07-01-2011, 14:55
Ben insanları hedef almadım ki abi ben İslam'i hasassiyetle yayın yapan sonrada bu hasassiyete tamamen ters olgulardan hangi sebeple olursa olsun reklam alan kanallardan, gazetelerden bahsediyorum. Benim anlayışımda bunun yeri yoktur abi sadece kişisel bir kanı hepsi bu kimseyi zan altında bırakmıyorum ama el adama sorar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye...
sen niye üzerine aldın ki? konuyu kim açmışsa cevabım onadır..

Özgür Çağrı
07-01-2011, 15:03
sanırım iyi işler cemaatleri bağlarken kötü işler cemaatleri bağlamıyor .

Hüdavendigâr
07-01-2011, 15:06
Bir cemaatin yaptıgı çoğu faaliyeti desteklediğimiz gibi yaptıgı yanlışlarıda kabul etmemiz gerekir,benim görüşüm budur.aksi takdirde körü körüne bağlanmaktan farkı kalmaz.

Terennüm
07-01-2011, 15:09
sanırım iyi işler cemaatleri bağlarken kötü işler cemaatleri bağlamıyor .
bu yorumu önemsiyorum demekki bazı güzel işleri de varmış cemaatin ..

Tarantula_
07-01-2011, 15:18

Abim... ;D Karşılıklı alıntılarla süren bir diyalogda mesajınızı üzerime alınmam pek tuhaf olmasa gerek... :)

serdary
07-01-2011, 15:24
Bir cemaatin yaptıgı çoğu faaliyeti desteklediğimiz gibi yaptıgı yanlışlarıda kabul etmemiz gerekir,benim görüşüm budur.aksi takdirde körü körüne bağlanmaktan farkı kalmaz.

Katılmamak mümkün değil... Yanlışları göstermek cemaatin de yararına olacaktır...

Terennüm
07-01-2011, 15:50
Çok garip bir yorum doğrusu :)
Yani sizin için bir problem yok, reklamlar yerli yerinde, rahat, konforlu ve huzurlu öyle mi? :)
bu yorumu böyle anlamanız manidar? devamındaki yorumlarımı okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız?bektaşilik yapmaya gerek yok:)

Özgür Çağrı
07-01-2011, 15:54
bu yorumu önemsiyorum demekki bazı güzel işleri de varmış cemaatin ..

İyi işleri kötü işlerinden çoktur elbet ama kötü işleri müslümanları derinden yaralıyıci olduğundan göze çok batıyor.

mErvE.G.
07-01-2011, 17:03
kannatimce de insnların hassasiyetlerinin umulmadık tv kanallarınca inceltilmesi hiçde savunulur bir tarafı olamaz..bu kadar reklam dünyası içinde elbette daha makul reklam bulunabilir diye düşünüyorum..

Ammar
07-01-2011, 17:14

tamam üstüme alınıyorum.

baştan söyliyim sırf cemaatini savunmak için günahları normalleştirme bir müslümana yakışmamaktadır. kim olursa olsun yanlış yanlıştır dillenmelidir. düzeltilmelidir.

gelelim bizim konuya .

sizin ilk mesajınıza katıldığı söyledim zaten bir müslüman küfür içeren herşeyden arınmalıdır. uzaklaşmalıdır. içinde zorunluluk olsa dahi içinden kurtulmak için çabalamalıdır. yani kalben tahamul sıfır olmalıdır.

ikincisi. bir günah diğer günahları meşrulaştırmaz. diyelim ki dişarı çııktım yazın herkesin malumudur. dışarda yarı çıplaklardan dolayı günaha girdim. ( burda zorunluluktan bahsediyoruz.) madem günaha girdim o zaman keyfim nasıl isterse öyle yapacam diye birşey yok. sizin ilk mesajda verdiğiniz mesaj bundan başka birşey değil. resmen diyorsunuz ki günahınız varsa o zaman başka hiç bir yanlışı dillendimeyin. işleyen işlesin.

üçüncüsü: günahların tekrarlanması. bahsettiğimiz konu çok vahim bir konudur. her 40-45 dk da bir tekrarlanan bir günahtır bunu daha vahim kılan 10 binlerce müslümanın evinde tekrarlanmasıdır. ( burda da bir tehlike var bunu gören ailelerden olumsuz etkileyenler mutlaka mardır çok güvendiği cemaat televizyonu bunu yayınlıyorsa demek ki bir mahsuru yok.

dördüncüsü fertlerin günahı ile alimlerin gunahi bir tutlamaz. bir cemaat ferdinin yanlışı ile bir cemaatin yanlışı çok büyük farklar içerir. en önemlisi fert yanlış yapınca sadece kendisi yanlış yapar ama cemaat veya alim veya cemaat lideri bir yanlış yapınca onu takip eden bir cemaat tehlikededir. onlarında. bu yanlışı yapması olasıdır.

beşincisi; ben konu açarken eğer okuduysanız konu geneldir bir çok islami tv ve muhafazakar kesim dedim özel bir isim kullanmadım. paylaştığım resimde de tv logosunu sildim. ki konu şuan olduğu gibi sadece bir yere kaymasın.

küçük bir fıkra.

bir gencin babası ölür oda imama girde babasının durmunu sorar.
- baban namaz kılar mıydı ?
- kılmazdı ama cuma öldü !
-peki içki içermiydi
- evet içerdi ama cuma öldü
-peki başka nesi vardı ?
-valla her bişeyi vardı ama cuma öldü
imam = cumartesi gelmiyecek misin sanıyor cumartesi günü melekler cumayı gösterecekler ona ......

yani cemaat haftalık ders yapıyor haftalık islami program yapıyor. ama saatlik hatta yarım satte bir islamla çelişen reklamlar yayınlıyor. bu ne iş arkadaş. ben ne anladım o reklam aralarında islamla çelişen reklamların verildiği islamı programı

Terennüm
07-01-2011, 17:35
İyi işleri kötü işlerinden çoktur elbet ama kötü işleri müslümanları derinden yaralıyıci olduğundan göze çok batıyor.
zaten tartışmada buradan başlıyor..sizlerin kötü gördüklerinizn amacında rizaı ilahiyeyi kovalama vardır.yani uslub farkından kaynaklanıyor..Türkçe olimpiyatlarını eşleştirebilirsiniz ama ne yararı var gibi söylemlere girdiğiniz andan itibaren bende size ister anlayın ister anlamayın yararlarını dilimin döndüğünce izah etmeye çalışırım..

Katade
07-01-2011, 17:38
Grevs iş başındaa

Ammar
07-01-2011, 17:44
Grevs iş başındaa

Allah seni Affetsin :)

Terennüm
07-01-2011, 17:47
siteye girişte pano asılmalı..bu sitede grevs var:)

HaArP
07-01-2011, 17:50
Eliyle mücahede bu ülkede mümkün değil... Lakin Diliyle ve Kalbiylede buğz edemesse İmanından şüphe edilir... Bu itibarla Hak sözü söylemek icab eder... Yalnız Geniş Dairede yapılan iyi ve güzel işleride ''Kin'' olmaksızın söylemekde o hakikattir... Lakin iyi şeylerin örtülüp düşmanların stratejilerine bina olmayacaksa eksik ve hatalı kısımların onarılmasına yönelik samimi açıklamalar daha faydalıdır...

Savunma psikolojisi yerine Empati'yi sağlam deliller ile yapma cehdine de girmek lazım gelir !

Katade
07-01-2011, 18:06
Allah seni Affetsin :)

Allah razı olsun senden :)

Terennüm
07-01-2011, 18:11
Eliyle mücahede bu ülkede mümkün değil... Lakin Diliyle ve Kalbiylede buğz edemesse İmanından şüphe edilir... Bu itibarla Hak sözü söylemek icab eder... Yalnız Geniş Dairede yapılan iyi ve güzel işleride ''Kin'' olmaksızın söylemekde o hakikattir... Lakin iyi şeylerin örtülüp düşmanların stratejilerine bina olmayacaksa eksik ve hatalı kısımların onarılmasına yönelik samimi açıklamalar daha faydalıdır...

Savunma psikolojisi yerine Empati'yi sağlam deliller ile yapma cehdine de girmek lazım gelir !
eleştiri yapalım ama nasıl bir eleştiri yapıcı bir elşetiri bana birtane yapıcı eleştiri gösterebilirmisiniz?

cartman
07-01-2011, 18:59
Hangi kanllar hangi reklamlar açıklarsan biz de izleyicisi oldugumuz bir kanalsa tepkimizi gösterelim.Şimdi niye kullanıyorları tartısmak yerıne cevabı onlardan dinlememız gerekir kanımca

Hüdaverdi
07-01-2011, 19:04
Sorun reklam mı ? Yapmayın Allah aşkına ;D

Terennüm
07-01-2011, 19:05
Sorun reklam mı ? Yapmayın Allah aşkına ;D
reis hayırlı cumalar deyip dükkanı kilitlemeyesin:)

Hüdaverdi
07-01-2011, 19:12
Nasıl anlamadım :S ;D

Terennüm
07-01-2011, 19:13
Nasıl anlamadım :S ;D
olimpiyat konusnda hayırlı kandiller deyip konuyu kapatmıştın ya ona istinaden:)

Hüdaverdi
07-01-2011, 19:19
Ha bak olabilir neden olmasın ;D
Hatta şöyle de kapatabilirdim (ki olabilirde),bu tür reklamlardaki ürünleri mesela magnum ürününü tanıtmak için kiraz dudaklı derin yırtmaçlı bir hatun reklamda oynarken ''ay bu kız açık bacaklı dolgun dudaklı tahrik edici' diyip almamazlık yapmıyoruz veya yapılmıyor veya yapmıyor kimse falan filan,alıp yemesini biliyoruz o ürünü.
Veya traş jileti/köpüğü reklamlarında karı gibi pürüzsüz vücudu olan,yarı çıplak şekilde kamera karşısına geçen erkeki görünce almamazlıkta yapmıyoruz.

Aldığımız ünlü markaların çoğunun reklamında illa ki seiksilik var.
Herkes banyosuna gitsin,şampuanının markasına baksın,sonra reklamını araştırsın.
Banyoda başını yıkayan hatun veya erkek yoksa kendimi banlıcam ;D
Bu yüzden şikayet etmek kimsenin hakkı değil.

Ammar
07-01-2011, 20:13
Ha bak olabilir neden olmasın ;D
Hatta şöyle de kapatabilirdim (ki olabilirde),bu tür reklamlardaki ürünleri mesela magnum ürününü tanıtmak için kiraz dudaklı derin yırtmaçlı bir hatun reklamda oynarken ''ay bu kız açık bacaklı dolgun dudaklı tahrik edici' diyip almamazlık yapmıyoruz veya yapılmıyor veya yapmıyor kimse falan filan,alıp yemesini biliyoruz o ürünü.
Veya traş jileti/köpüğü reklamlarında karı gibi pürüzsüz vücudu olan,yarı çıplak şekilde kamera karşısına geçen erkeki görünce almamazlıkta yapmıyoruz.

Aldığımız ünlü markaların çoğunun reklamında illa ki seiksilik var.
Herkes banyosuna gitsin,şampuanının markasına baksın,sonra reklamını araştırsın.
Banyoda başını yıkayan hatun veya erkek yoksa kendimi banlıcam ;D
Bu yüzden şikayet etmek kimsenin hakkı değil.

sizin dediğiniz ayrı bir konu. başka bir başlık altında tartışılabilir.

biz burda müslümanların o reklamları rahatsızlık duymadan yayınlaması ve izlemesini konuşuyor.

Hüdaverdi
07-01-2011, 20:23
Yoo başka bir konu değil.
Sonuçta reklamda karılar bacaklarının,dudaklarının,seksiliklerinin reklamını yapmıyor.
Bir ürün söz konusu,marka oynatıyor o kızları hatunları,veya erkekleri.
O ürünleride kullananlar bizleriz,müslümanlar veya yarı müslümanlar veya kendisini tamamlamaya çalışanlar vs. her neysek işte.
Bu reklamları ha samanyolu yayınlamış,ha star yayınlamış,tüketici değişiyor mu ? Hayır.
Alım gücü olmasa zaten o reklam çekilmez,kaliteli çekilmez,baş döndüren yayın parası verilmez.

Ammar
07-01-2011, 20:32
Yoo başka bir konu değil.
Sonuçta reklamda karılar bacaklarının,dudaklarının,seksiliklerinin reklamını yapmıyor.
Bir ürün söz konusu,marka oynatıyor o kızları hatunları,veya erkekleri.
O ürünleride kullananlar bizleriz,müslümanlar veya yarı müslümanlar veya kendisini tamamlamaya çalışanlar vs. her neysek işte.
Bu reklamları ha samanyolu yayınlamış,ha star yayınlamış,tüketici değişiyor mu ? Hayır.
Alım gücü olmasa zaten o reklam çekilmez,kaliteli çekilmez,baş döndüren yayın parası verilmez.

haklısın peki buna ilk tepkiyi kim koymalı. tepki kimden gelirse etkili olur nereden başlanırsa etkili olur.

bana kalır bu işi üstlenecek olanlar öncelikle cemaatler vakıflardır derneklerden oralardan fertlere inmeli ve bilinç kazandırılmalıdır. cemaat yayınlırsa fert nasıl sağlıklı düşüne bilir veya tepkisini koyabilir. tepkiler organizeli olursa etkili. olur. mesela muhafazakar medya kuruluşları ben bunu yayınlamam derse bak bakalım aleternatif geliyor mu gelmiyor mu ?

ve bu tepkilerin önünün kesilmesi de bu reklamların verilmesi iledir. veriyor tvye reklamı ee reklamını yaptığı şeye nasıl tepki koyacak koyamaz.

bir örnek anlatayım. diyarbakır çağrı fm boykot listesinde olan danone mallarını boykota çağırıyordu... danone ona milyarlık reklam anlaşmaları sundu. ve bu halkla paylaştırlar yapılan teklifleri. yani veriyor parayı susturuyor.

BeldeiTAYYIBe
07-01-2011, 20:33
Türkçe olimpiyatlarını eşleştirebilirsiniz ama ne yararı var gibi söylemlere girdiğiniz andan itibaren bende size ister anlayın ister anlamayın yararlarını dilimin döndüğünce izah etmeye çalışırım..

Sahsen cok önemsedigim bir nokta...

Bu konudaki elestirilerin cogunun ( hepsi degil) yapicilik namina olmadigini düsünüyorum. Bir seyi elestireceksek yapici olmak icin yola cikilmali...yikicilik bize fayda vermez.
Olimpiyat meselesinde ISLAMI perspektiften bakarsak ki bakmaliyiz, elestirilecek cok nokta buluruz. Lakin bu elestirilerden yola cikarak sizinde söylediginiz gibi " ne yarari var?" demek ayri bir yanlislik olur. Halbuki sahsen cok yararli oldugunu düsünüyorum ama usuldeki hatalarin düzeltilmesi mutlaka gerceklestirilmeli.
Yani bizler üzüm yiyelim, bagciyi dövmiyelim derim...

Konuya dair yalnizca sunu söylemek istiyorum.
Yayincilik ya hizmet amacli yapilir ya ticari amacli.
Bu devirde hizmeti ve ticareti ayni anda idare edebilmek olagan üstü bir durum olur. Hizmet amacli yapiliyorsa ticari kaygilar bertaraf edilmeli ve ilkelerden taviz verilmeden yapilmali....taviz tavizi dogurur...bu sebeple bir cok mütedeyyin yayin organi zamanli erozyona ugradi.
Eger ticari amacli yapiliyorsa, bu durumda yorum yapmaya bile gerek duymam...

Bizler zahire göre hüküm veririz...eger muhafazakar bir yayin organi taviz veriyorsa, biz SEVDIGIMIZDEN ötürü elstiririz. Cünkü onu referans alan belkide milyonluk bir kitle vardir.

Fakat bastada dedigim gibi, vur abaliya mantigini terk etmeliyiz...eletiri yapici olmali yikici degil.

fenerliyim_
07-01-2011, 20:37
Acin o zaman hep birlikte arayalim boyle konusarak bir yere varilmaz

Ammar
07-01-2011, 20:42
Sahsen cok önemsedigim bir nokta...

Bu konudaki elestirilerin cogunun ( hepsi degil) yapicilik namina olmadigini düsünüyorum. Bir seyi elestireceksek yapici olmak icin yola cikilmali...yikicilik bize fayda vermez.
Olimpiyat meselesinde ISLAMI perspektiften bakarsak ki bakmaliyiz, elestirilecek cok nokta buluruz. Lakin bu elestirilerden yola cikarak sizinde söylediginiz gibi " ne yarari var?" demek ayri bir yanlislik olur. Halbuki sahsen cok yararli oldugunu düsünüyorum ama usuldeki hatalarin düzeltilmesi mutlaka gerceklestirilmeli.
Yani bizler üzüm yiyelim, bagciyi dövmiyelim derim...

Konuya dair yalnizca sunu söylemek istiyorum.
Yayincilik ya hizmet amacli yapilir ya ticari amacli.
Bu devirde hizmeti ve ticareti ayni anda idare edebilmek olagan üstü bir durum olur. Hizmet amacli yapiliyorsa ticari kaygilar bertaraf edilmeli ve ilkelerden taviz verilmeden yapilmali....taviz tavizi dogurur...bu sebeple bir cok mütedeyyin yayin organi zamanli erozyona ugradi.
Eger ticari amacli yapiliyorsa, bu durumda yorum yapmaya bile gerek duymam...

Bizler zahire göre hüküm veririz...eger muhafazakar bir yayin organi taviz veriyorsa, biz SEVDIGIMIZDEN ötürü elstiririz. Cünkü onu referans alan belkide milyonluk bir kitle vardir.

Fakat bastada dedigim gibi, vur abaliya mantigini terk etmeliyiz...eletiri yapici olmali yikici degil.

ben son derece yapıcı bir konu açtığımı düşünüyorum hiç bir kesimi hedefte göstermedim. konu duruyor. sağa sola çekmeye gerek yok ortada bir yanlış var sonuçta. değerli kardeşlerimizin fikirlerini sorduk önerilerini sorduk.

Hüdaverdi
07-01-2011, 20:43
Eee hacı,cemaat kanalı yayınlıyor diye,fert sağlıklı düşünemiyorsa bu onun geri zekalılığıdır.İnsanın düşünme kabiliyeti var neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilir,kanallardan öğrenmez.Prize metal sokmanın zararını tv den öğrenecek veya tastik ederek öğrenecek değiliz elbet.
Dinine son derece bağlı disiplinli birisi bakar,yanlış olduğunu anlar,mail yollar,tepkisini koyar ortaya,veya izlemez o kanalı bir daha.Bunu yapan kişi zaten o ürünüde almayan birisidir tabi ki.
Bir karının dudağına kanıp herkes magnum dondurma yeseydi ooo ;D

Tepkiyi izleyici koyar,gerisi kanala kalmış.Devamı gelirse izleyici zaten izlemez.
Kanal ''kardeş ben islami yayın yapan bir kanalım' diye duyuru yaptıysa,bu tür reklam yayınlaması zaten mallık.
Ha 'islami kanal değiliz' diye açık bir ifadesi yoksa,'biz her kesime hitap eden kanalız' anlamı çıkar bundan,o zaman her türlü reklamı yayınlama hakkına sahiptir.Sonuç olarak yine izliyen kişiye kalmıştır izlemek veya izlememek.
Hepimiz kanal d yi sevmeyiz ama 32.gün için izleriz,beyaz show için,disko kralı için izleriz.Veya izlerim.İlla ki çeken bir şey vardır,bu reklamların fiyatıda kanalları coşturur,yayın yaparlar bu yüzden.

Bu reklamlardan ziyade,mesela başörtü reklamları var.
İlla ki bacak,dudak show yapılacak değil.Bu başörtüsü reklamlarında mankenler fıstık gibi,çoğu yabancı,şeytan gözlü,parlak dudaklı.Bu,senin söylediğin reklamlardan bin kat daha sakıncalı kıyas yaptığımda.
Banyoya git,bana şampuan markanı söyle bir zahmet ;D
Hemen reklamını ekleyim buraya.

Ammar
07-01-2011, 21:01
Eee hacı,cemaat kanalı yayınlıyor diye,fert sağlıklı düşünemiyorsa bu onun geri zekalılığıdır.İnsanın düşünme kabiliyeti var neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilir,kanallardan öğrenmez.Prize metal sokmanın zararını tv den öğrenecek veya tastik ederek öğrenecek değiliz elbet.
Dinine son derece bağlı disiplinli birisi bakar,yanlış olduğunu anlar,mail yollar,tepkisini koyar ortaya,veya izlemez o kanalı bir daha.Bunu yapan kişi zaten o ürünüde almayan birisidir tabi ki.
Bir karının dudağına kanıp herkes magnum dondurma yeseydi ooo ;D

Tepkiyi izleyici koyar,gerisi kanala kalmış.Devamı gelirse izleyici zaten izlemez.
Kanal ''kardeş ben islami yayın yapan bir kanalım' diye duyuru yaptıysa,bu tür reklam yayınlaması zaten mallık.
Ha 'islami kanal değiliz' diye açık bir ifadesi yoksa,'biz her kesime hitap eden kanalız' anlamı çıkar bundan,o zaman her türlü reklamı yayınlama hakkına sahiptir.Sonuç olarak yine izliyen kişiye kalmıştır izlemek veya izlememek.
Hepimiz kanal d yi sevmeyiz ama 32.gün için izleriz,beyaz show için,disko kralı için izleriz.Veya izlerim.İlla ki çeken bir şey vardır,bu reklamların fiyatıda kanalları coşturur,yayın yaparlar bu yüzden.

Bu reklamlardan ziyade,mesela başörtü reklamları var.
İlla ki bacak,dudak show yapılacak değil.Bu başörtüsü reklamlarında mankenler fıstık gibi,çoğu yabancı,şeytan gözlü,parlak dudaklı.Bu,senin söylediğin reklamlardan bin kat daha sakıncalı kıyas yaptığımda.
Banyoya git,bana şampuan markanı söyle bir zahmet ;D
Hemen reklamını ekleyim buraya.

cemaatın bir anlamı var değil mi ? organize demek değil mi ? toplu iş yapma toplu karar alma değil mi ?

tama bir müslüman bir yanlış gördüğünde tabiki cemaatı bi tarafa bırakır ve tepkisini gösterir. buna eyvallah ama her fert bilinçli değildir. bir müslümanın ben islami bir kanalım demesi gerekmez müslümanım demesi yeterdir. istediği gibi hiçte hareket etme istediği reklamı verme hakkı yoktur. müslümansa ölçüsü bellidir.

ben şampuan kullanmıyorum :) sen reklamı getirip koyacam diyorsun islamda bu malı kullanmam caizmi değil bu benim için önemlidir. adam malının reklamını haram yapmışsa o onun sorunu benim izleyip izlemediğim izletip izletemediğim önemlidir. İslamda helal olan gavur malı kullanılabilir. özel durumlar hariç ( coco cola vb... )

adam haram malla araba yapar ben gide helal paramla alırım. onun parasını nasıl kazandığı benim değil onu ilgilendirir. ben onun gibi yapmadığım sürece onu tastik etmediğim keyifle seyretmedikten sonra.

BeldeiTAYYIBe
07-01-2011, 21:05
ben son derece yapıcı bir konu açtığımı düşünüyorum hiç bir kesimi hedefte göstermedim. konu duruyor. sağa sola çekmeye gerek yok ortada bir yanlış var sonuçta. değerli kardeşlerimizin fikirlerini sorduk önerilerini sorduk.

Bu sizin actiginiz bu konuyla veya yaptiginiz yorumla alakali degil.

Ben genel anlamda yaptigimiz elestirilerin yapicilik esasini gözeterek yapilmasi gerektigini söylemek istedim.

Diger bazi tartismali konularda bunun örnegini defaatlerce gördük. Sirf cemaat faaliyeti diye objektif olmak söyle dursun, vurun abaliya mantigi galib geliyor gibi...en azindan bizdeki intiba böyle.

Bu genel bir hatirlatma...yani size özel degil.

Hüdaverdi
07-01-2011, 21:07
Ben anlamam cemaat nedir,tek bildiğim cemaat camii de toplananlardır,sonra dağılanlardır ;D İsim altında takılanları anlamam,anlasaydım kendi cemaatim olurdu ;ı:
Adamlar izliyorsa benimsemiş.Yayın organını başkanı vs. yayınlama kararı aldıysa bizi ilgilendirmez.Dediğim gibi 'islami kanalız' diye açıklama yapıldıysa başka,yapılmadıysa her kesime açık olduğundan yayınlayabilirler.Gerisi fasa fiso.
Ayrıca her şey dört dörtlük olacak değil,dünya da yaşıyoruz ;D
Kanalın bahçesine muska göm,büyü yap,tutar belki :p

İntifada
07-01-2011, 21:15
.Dediğim gibi 'islami kanalız' diye açıklama yapıldıysa başka,yapılmadıysa her kesime açık olduğundan yayınlayabilirler.

hepsi o maksatla açıldı zaten...
islami hassasiyetleri olan kanal olarak...
islami bir cemaatin kanalı zaten müzik kanalıyız diye açılacka değil ya ;D

Ammar
07-01-2011, 21:16
benden önce muska gömenler var bak sana reklamlar tıkır tıkır işliyor harıl harıl izleniyor :)

İntifada
07-01-2011, 21:21
benden önce muska gömenler var bak sana reklamlar tıkır tıkır işliyor harıl harıl izleniyor :)

çık aradan molla...

Terennüm
07-01-2011, 21:21
bu kanalları eleştiriyorsun ama reklamına kadarda izliyorsun galiba?

İntifada
07-01-2011, 21:22

adam caps bile almış sırf izlemekle kalmıyor ;D
evde televizyonda var demek ki hımmm...

Hüdaverdi
07-01-2011, 21:23
Aha merak ediyordun türkçe olimpiyatında doğu ezgisi vs. var mı diye,diyarbakırda şembambe çalıp oynaşmışlar,kürtçe şarkdıa söylemişler ;D

Terennüm
07-01-2011, 21:27
ganadan gelenlerde horon tepip birde mesaj vermişler.. bak ne diyo elin ganadenizlisi :
bize her yer tarbzon:)

Ammar
Aha merak ediyordun türkçe olimpiyatında doğu ezgisi vs. var mı diye,diyarbakırda şembambe çalıp oynaşmışlar,kürtçe şarkdıa söylemişler ;D

yaşasın yaşasın :) :))) artık bizde dünya dili olacağız.

Terennüm
adam caps bile almış sırf izlemekle kalmıyor ;D
evde televizyonda var demek ki hımmm...
net bir çekim led fakan olmasın:)

Ammar
07-01-2011, 21:31

valla çay içmeye gittim salona :)

ganadan gelenlerde horon tepip birde mesaj vermişler.. bak ne diyo elin ganadenizlisi :
bize her yer tarbzon:)

sonra bu bize her yer trabzon dedikten sonra reklamlar girdi reklamları görünce aklıma konu açma geldi yoksa tv izlediğim yok :)

olimpiyatları izledim biraz yani anladuk mu ? islemesen nerden bilecen ne yaptıklarını

İntifada
07-01-2011, 21:31
hmm...
çekim net olduğuna göre makinasıda kaliteli sonymi ne acaba...

Ammar
07-01-2011, 21:33
hmm...
çekim net olduğuna göre makinasıda kaliteli sonymi ne acaba...

nikon :D bak videoyuda koyarım he :) orda kanalı sansürleme kabilyetim yok. ona göre

rizzelli
07-02-2011, 06:58
ben doğru dürüst tv izlemem.sevdiğim Stv dizilerini netten takip ederim ve vakit buldukça da S haberi izlerim.reklamlardan ben de muzdaribim ve Stv bu konuda kendine çeki düzen vermeli.reklam pastasından payını iyi almalı ki bize kaliteli yayın ,programlar,diziler sunabilsin.reklamlara dikkat edilmeli,bu konuda yapılan iyi niyetli eleştirilerin hepsi yerinde.

yanlız benim konunun başlığı dikkatimi çekti.

Bir Müslüman Hele Bir Cemaat Ferdi Nasıl Bu Hale Gelir ?

grevs kardeşim, anlamamaya programlanmış düşüncelerin , cemaatin faaliyetlerine,hizmetlerine,kurumlarına alerjin olabilir.

attığın başlıkta kötü niyetin olduğunu gösteriyor.ortada eleştirilmesi gerekilen Stv dir yayın anlayışıdır.bunun altını çizerek cemaat ferdi diye hedef tahtasına oturtmaya çalışman kötü niyetinin göstergesidir.

BlueMoon
07-02-2011, 10:50
Yahu üstadım sizin imzanizdaki merhum menderesin resmi her seferinde moralimi bozuyor, o karanlık 27 mayıs darbesi aklima geliyor

Ammar
07-02-2011, 14:23
ben doğru dürüst tv izlemem.sevdiğim Stv dizilerini netten takip ederim ve vakit buldukça da S haberi izlerim.reklamlardan ben de muzdaribim ve Stv bu konuda kendine çeki düzen vermeli.reklam pastasından payını iyi almalı ki bize kaliteli yayın ,programlar,diziler sunabilsin.reklamlara dikkat edilmeli,bu konuda yapılan iyi niyetli eleştirilerin hepsi yerinde.

yanlız benim konunun başlığı dikkatimi çekti.

Bir Müslüman Hele Bir Cemaat Ferdi Nasıl Bu Hale Gelir ?

grevs kardeşim, anlamamaya programlanmış düşüncelerin , cemaatin faaliyetlerine,hizmetlerine,kurumlarına alerjin olabilir.

attığın başlıkta kötü niyetin olduğunu gösteriyor.ortada eleştirilmesi gerekilen Stv dir yayın anlayışıdır.bunun altını çizerek cemaat ferdi diye hedef tahtasına oturtmaya çalışman kötü niyetinin göstergesidir.

o sizin kötü niyetiniz. bir yerde muzdaribim diyeceksiniz sonra konuyu çarpıtmaya çalışacaksınız.

başlığım çok yerinde ve hedefide bellidir. Cemaat fertleri eğer tepkisini dile getirmiş olsaydı böyle davranmazlardı. çünkü hedef paradır. tepki çekse izlenmese o reklamları bal gibi ayrıştırırlar.

bende dertliyim deyip sonra ama ekleyip işin içinden çıkılmaz. ayrıca konuyu takip etmediğini belli 10 yorum tek cemaat tv ismi geçmemiştir. benim tarafımdan. ama ne yazık bazı g. cemaatin gönüldaşları temize çıkarma peşindeler.

ibocan
07-02-2011, 14:24
çok ama çok ısrarcı olunamıyor bazen abiler , arkadaşlar.

mesela

sen baş örtünü takmamışsın neden takmadın günah değilmi ! sen şuraya neden baktın günah değilmi ! sen şuşu şahısla evlenmelisin lakin o kişi dindar değilimi !! şu marketten alışveriş yapma içki satıyor günah değilmi !! şu tv lere bakma günah değilimi !! şu reklamı izleme şu filmi izleme çünkü öpüşme var !! bakma kızıM elin erkeğini ! bakma oğlum elin kızına ! namazlarını kıl hesap var !

bir yandanda şöyle yanıtlar geliyor mesela ::

yok ya bu kadarda olurmu, evemi kapanalım, niyetim kötü değilki nerden biliyorsun , yobaza bak, belkide evlenecem nerden biliyorsun niye bakmayalım ki, bu kızı tanıyamammı belki gönlü yok , namazın kazası yokmu, ALLAH ile kul arasına girilirmi ,neden bana karışıyorsun, islamda özgürlük yokmu ??
================================================== ==========

bu konuda aslında birbirlerimize ısrarcı olmamamız lazım gerekiyor kanımca..

ÇÜNKÜ BİZLER AHİRETE İNANIYORSAK BİR GÜN İÇİN ÖLECEĞİMİZİDE İNANIYORSAK !!
BIRAKALIM ÖLÜMÜ BEKLEYELİM ARKADAŞLAR, İYİYSEKTE KÖTÜYSEKTE BÖYLE SORULAR VE CEVAPLAR BİZİ ADAM EDEMİYORSA AHİRETTE YÜCE DİVANA HEPİMİZİN VABALİ GÜNAHUI SEVABI ZATEN SORULACAK,,
NASIL YAŞAMAMIZ GEREKTİĞİ KONUSUNDA PEYGAMBER EFENDİMİZ SAV in YAŞANTISI YANİ ''SÜNNET YAŞANTISI, DİĞER MÜBAREK PEYGAMBERLERİN YAŞANTISI , EVLİYALARIN YAŞANTISI BİZE ZATEN BİR YOL TEBLİĞ EDİLMİŞ ,,ARTIK AHİR ZAMAN GÜNLERİNDE OLDUĞUMUZ İÇİN HERKESİN İMANI KENDİNE,,YANİ ''LEKÜM DİNİKÜM VELİYE DİN '' SENİN DİNİN SANA, BANİM DİNİM BANA '' KAFİRUN SURESİNİN SON AYETİDE ZATEN BU KONUDA BİZİ KESİN UYARIYOR.

BİZLER İSTER UYARIZ İSTER UYMAYIZ,İSTER BAKARIZ İSTER BAKMAYIZ,İSTER BU GÜNAHI İŞLERİZ İSTERSEK İŞLEMEYİZ,,

Terennüm
07-02-2011, 14:29
Yahu üstadım sizin imzanizdaki merhum menderesin resmi her seferinde moralimi bozuyor, o karanlık 27 mayıs darbesi aklima geliyor
Türk milleti zekidir ama çabuk unutur..bazı şeylerin kıymetinin bilinmesi ve unutulmaması için o kare orada..yoksa o kare benimde yüreğimi dağlıyor..

rizzelli
07-03-2011, 16:57
o sizin kötü niyetiniz. bir yerde muzdaribim diyeceksiniz sonra konuyu çarpıtmaya çalışacaksınız.

başlığım çok yerinde ve hedefide bellidir. Cemaat fertleri eğer tepkisini dile getirmiş olsaydı böyle davranmazlardı. çünkü hedef paradır. tepki çekse izlenmese o reklamları bal gibi ayrıştırırlar.

bende dertliyim deyip sonra ama ekleyip işin içinden çıkılmaz. ayrıca konuyu takip etmediğini belli 10 yorum tek cemaat tv ismi geçmemiştir. benim tarafımdan. ama ne yazık bazı g. cemaatin gönüldaşları temize çıkarma peşindeler.

biraz dürüst olda hedeflediğin kanalı cemaati mertçe söyle.kelimeleri bükerek edebiyat parçalıyorsun.

temize çıkarma gibi bir derdim yok.doğru dürüst Stv bile izlemiyorum.reklamlardan etrafımdaki insanlarda rahatsızlıklarını dile getiriyor bu konuda Stv yi eleştiriyorlar.ben de eleştirileri yerinde buluyorum dedim.

ama senin başlıkta ki kışkırtıcılığın,tahrik etmen bir uzvunuz haline gelmiş hastalığınızdan kaynaklanıyor.

Ammar
07-03-2011, 17:00
biraz dürüst olda hedeflediğin kanalı cemaati mertçe söyle.kelimeleri bükerek edebiyat parçalıyorsun.

temize çıkarma gibi bir derdim yok.doğru dürüst Stv bile izlemiyorum.reklamlardan etrafımdaki insanlarda rahatsızlıklarını dile getiriyor bu konuda Stv yi eleştiriyorlar.ben de eleştirileri yerinde buluyorum dedim.

ama senin başlıkta ki kışkırtıcılığın,tahrik etmen bir uzvunuz haline gelmiş hastalığınızdan kaynaklanıyor.

sizin cemaati her yanlışını savunma hastalığınızdan ve cemaatin bol bol islami yanlış yapma hastalığı olmasın. ben cemaati eleştireceksem. adını veririm geçmiş konularım buna örnektir. ben bilerek cemaat ismi vermedim. ama ne yapalım yarası olan göcündüğü için zaten nerden başlasan cemaate geliyor Maşallah...

İntifada
07-03-2011, 17:10
Rizzeli tek cemaat kanalı stvmi
Bütün kanallar için geçerli bu
Millet seda sayanı izlemek için para toplamadı tgrtye
Yada aydın doğana satsınlar diye tv5 e yardım toplamadı
Aynı şekilde stv ve kanal 7 de öyle
Benim evimde ben 6 7 yaşıma gelene kadar tv yoktu ve kanal 7 stv tgrt gibi kanalların varlığına güvenilip eve alındı...
Sonra taviz tavizi doğurdu her kanalı izler olduk o başka mevzuda :)
E şimdi büyüklerim dedem falan stvdeki kanal7 deki reklamları görünce deli oluyorlar...
Bence belli bir kesimin hassasiyetleri sonucu ortaya çıkan kanalların daha dikkatli olması gerekiyor...

rizzelli
07-03-2011, 17:22
sizin cemaati her yanlışını savunma hastalığınızdan ve cemaatin bol bol islami yanlış yapma hastalığı olmasın. ben cemaati eleştireceksem. adını veririm geçmiş konularım buna örnektir. ben bilerek cemaat ismi vermedim. ama ne yapalım yarası olan göcündüğü için zaten nerden başlasan cemaate geliyor Maşallah...

ben burada yanlışı savunmuyorum..bunu 3.defa belirtiyorum ama yine anlamamakta ısrar ediyorsun.

tüm mesajları okudum.önceki mesajlarında konuyu nasıl stv ye çektiğin o kadar aşikar ki.

bir cemaat ferdi nasıl bu hale gelir diyeceksin,sonra ben stv yi kastetmedim diyip mesajlarında konuyu stvye getireceksin.

stv harici kimmiş bu cemaat kanalı söylede zan altında bırakma hepsini.

Stv reklam almayı bıraksa yine tatmin olmazsın.niyetin doğruyu güzeli söylemek değil kuyruk acını her fırsatta cemaatin hizmetlerine,kurumlarına çemkirmek.

rizzelli
07-03-2011, 17:23
Rizzeli tek cemaat kanalı stvmi
Bütün kanallar için geçerli bu
Millet seda sayanı izlemek için para toplamadı tgrtye
Yada aydın doğana satsınlar diye tv5 e yardım toplamadı
Aynı şekilde stv ve kanal 7 de öyle
Benim evimde ben 6 7 yaşıma gelene kadar tv yoktu ve kanal 7 stv tgrt gibi kanalların varlığına güvenilip eve alındı...
Sonra taviz tavizi doğurdu her kanalı izler olduk o başka mevzuda :)
E şimdi büyüklerim dedem falan stvdeki kanal7 deki reklamları görünce deli oluyorlar...
Bence belli bir kesimin hassasiyetleri sonucu ortaya çıkan kanalların daha dikkatli olması gerekiyor...

ben de farklı birşeyi söylemiyorum.

Ammar
07-03-2011, 18:06
ben burada yanlışı savunmuyorum..bunu 3.defa belirtiyorum ama yine anlamamakta ısrar ediyorsun.

tüm mesajları okudum.önceki mesajlarında konuyu nasıl stv ye çektiğin o kadar aşikar ki.

bir cemaat ferdi nasıl bu hale gelir diyeceksin,sonra ben stv yi kastetmedim diyip mesajlarında konuyu stvye getireceksin.

stv harici kimmiş bu cemaat kanalı söylede zan altında bırakma hepsini.

Stv reklam almayı bıraksa yine tatmin olmazsın.niyetin doğruyu güzeli söylemek değil kuyruk acını her fırsatta cemaatin hizmetlerine,kurumlarına çemkirmek.

o zaman kuyruk acıtmıcan kardeş hele müslüman kuyruğu hiç acıtmican. bilmem anlatabildim mi ? boşuna yarası olan göcünür demiyorum. acıttığınızı kabul ediyorsunuz oda güzel. akıncının dediği gibi kanal7 nin ne oldu belli olmadığı için onu katmıyorum ama diğer islami kanalların daha doğrusu islami olduğunu idaa edenler belirli çevre ve cemaat tvleridir sadece STV değil. ama ne yazık stv izleyen biri stv geçmişi bilmezse islami olduğuna inanmayacak bile ki çoğu artık cemaat fertleri dahi kardeşim onlar islami değil sadece muhafazakar demeye başladılar cünkü savunulacak yeri yok.

rizzelli
07-03-2011, 18:24
o zaman kuyruk acıtmıcan kardeş hele müslüman kuyruğu hiç acıtmican. bilmem anlatabildim mi ? boşuna yarası olan göcünür demiyorum. acıttığınızı kabul ediyorsunuz oda güzel. akıncının dediği gibi kanal7 nin ne oldu belli olmadığı için onu katmıyorum ama diğer islami kanalların daha doğrusu islami olduğunu idaa edenler belirli çevre ve cemaat tvleridir sadece STV değil. ama ne yazık stv izleyen biri stv geçmişi bilmezse islami olduğuna inanmayacak bile ki çoğu artık cemaat fertleri dahi kardeşim onlar islami değil sadece muhafazakar demeye başladılar cünkü savunulacak yeri yok.

Stv nin yaptığı programlar sayesinde namaza başlayan,İslam a kalbi ısınan, Allah için gözyaşı döken birçok insan tanıyorum ki bunlar İzmir gibi biryerde gerçekleşiyor hamdolsun.

yani bu kir heryerde tutmaz..kin,nefret,kıskançlık ile şunun bunun müslumanlığını islami olup olmadığını sorguluyorsunuz.o mühür sizde değil SAHİBİN de.

Ammar
07-03-2011, 18:35
Stv nin yaptığı programlar sayesinde namaza başlayan,İslam a kalbi ısınan, Allah için gözyaşı döken birçok insan tanıyorum ki bunlar İzmir gibi biryerde gerçekleşiyor hamdolsun.

yani bu kir heryerde tutmaz..kin,nefret,kıskançlık ile şunun bunun müslumanlığını islami olup olmadığını sorguluyorsunuz.o mühür sizde değil SAHİBİN de.

o mühür bizde değil bize mühür vuranlar da canım kardeşim. yanlışlar göz önünde. islam zahire bakar...