Orijinalini görmek için tıklayınız : Bizi Zorla Komünist Yaptılar!
Bizi Zorla Komünist Yaptılar!
Geçenlerde bir tekel işçisiyle yapılan röportajda işçinin verdiği beyanattı bu; �bizi zorla komünist yaptılar�. Videoyu izleyince gülsem mi ağlasam mı karar veremedim. Ne demek zorla komünist olmak? Zorla katil olmak, zorla hırsız olmak, zorla suç işlemek gibi bir şey mi bu, anlamadım.
Abi komünist olmayı kötü bir şey zannediyormuş herhalde. Ömrü boyunca zenginin cebine çalışmak kutsal bir şey bizim işçimiz için işte. Komünistlik vatan hainliği, millet düşmanlığı olarak anlatılmış onlara. En doğru yol patrona itaat etmek, sabah onun için uyanmak, akşam onun için yatmak�
Hakları alınınca, yani haklar alınmasından kastım, artık yaşayamaz duruma gelince kendi yaşamını düşünüyor bizim işçimiz. Aslında hep kendini düşünüyorda, yanlış düşünüyor. Kendi kurtuluşunun bir sınıf dayanışmasından bağımsız olabileceğini sanıyor. �Bir yerden bir piyango vursada köşeyi dönsem� mantığı emekçinin elindeki oyuncak gibi. Bu mantıkla köle gibi yaşayıp gidiyor işçiler. Yaşamlarını milyonda bir insana vuracak bir şansa bağlıyorlar. Sadece kendi yaşamlarını? Hayır elbette, ailelerinin, çocuklarının yaşantılarınıda hiç uğrana bir şey için heba ediyorlar. Oysa kendi gibi eziyet çeken, yaşamak için emeğini satmak zorunda olan başkalarıyla dayanışma içinde olsa daha da güçlenecek aslında sesi. Ama o da haklı, bir sürü işçi var yarısı Kürt, bir kısmı Ermeni, diğer bir kısmı Alevi, Rum, gayri müslim falan. Yakışır mı bir Türk işçisine bu tarihi düşmanlarla işbirliği yapmak! Arkalarında kapı gibi Türk işadamları dururken olur mu öyle şey! Vatan haini değil ki bu adamlar, Türk işçisi! Ama yinede o kadar saf değil işçilerde, bakıyorlar ki başka kurtuluş yok, komünist oluyorlar hemen. Ama zorla! Ermeni de oluyor, Alevi de ama ne yapsınlar artık bıçak kemiğe dayanmış, komünist olmaktan başka hal çare yok. Yani feragat ediyorlar büyük patronların cebine çalışma sevabından!
E patronlar biliyor komünizmin onlar için nasıl bir bela olduğunu. Onu makbul bir şey olarak anlatır mı adamcağızlar işçiye? Tabi ki anlatmazlar. Komünist adam ahlaksız adamdır, vatan sevgisi yoktur içinde, din düşmanıdır, millet kavramını kabul etmez, kötü adamdır komünist adam. İşçi duyuyor bunları �yav eşitlik iyi hoş da komünist olmak ayıp be kardeşim� diyor içinden. Onun için bu �zorla komünist olmak� sözü çıkıyor ortaya. �Biz hakkımızı istemiyoruz aslında, ömür boyu patronlara çalışırız ama onlarda bizi iyice köle yerine koydu ZORLA KOMÜNİST YAPTILAR� demek istiyor o işçi kardeşimiz. Mecburen Ermenisiyle, Rumuyla, Alevisiyle, Kürtüyle, gayrimüslümüyle el ele verdik diyor zavallı işçi vatandaşımız. Yoksa komünist falan olacağı yok ha! Yanlış anlaşılmasın sakın. Adamın bir suçu bir günahı yok, şartlar zorlamış onu komünist olmaya, vatan hainliği yaptırmaya. Patronuna, ağasına, beyine çok bağlıdır benim emekçim aman ha yanlış anlamayın onu. Ekmeğini almayın sakın, zorla komünist yapmayın adamları!
Video; http://www.youtube.com/watch?v=lBWOCWvyde0
redyellow
07-09-2010, 01:01
Abi komünist olmayı kötü bir şey zannediyormuş herhalde
Komunist olmak kötü bir şey tabi, iyi bir şey mi?
İnanan bir insan için, inançlara değer veren bir insan için komunist olmak kötüdür be sayın novek.
Komunist olmak kötü bir şey tabi, iyi bir şey mi?
İnanan bir insan için, inançlara değer veren bir insan için komunist olmak kötüdür be sayın novek.
asıl inançlı birinin faizci kapitalist duzene karşı çıkması gerekir.
İntifada
07-09-2010, 01:17
Sana sonuna kadar katılıyorum...
Ama anti kapitalist olmak için komünist olmaya gerek yok..
Senin en baba komünist liderinden daha fazla anti kapitalistimdir...
Ama en az o kadarda komünizmden nefret ederim...
redyellow
07-09-2010, 01:19
Doğru, bizdre eğriye eğri doğruya doğru sayın novek.
İnançlı biri faizci kapitalist sisteme de karşı çıkar komunist sisteme de.
Al birini vur ötekine yani.
Hüdaverdi
07-09-2010, 02:12
Kutumu açmıştım ama neyse sildim,komonuzmi palovla benzetirim,komoustleri ise malum...
Şu her konuda dile getirilen 'faiz' lafı devam ederse konu kapatılacaktır.Her konuda 'faiz faiz faiz' demek mide bulandırmaya başladı.Kısır tartışmaların sonu getirilmesi lazım aksi halde getirilir elbet tarafımca..
.
xhidayet
07-09-2010, 06:55
Hakkını arayanlar kominist oluyorsa ben de ala kominst bu memlektte bulunmaz herhalde. Son 5 yıldır yılmadan inatla çalmadığım kapı kalmadı..
Ama bana en büyük destek Rab'bim di..İdeolojım, sendikam ve ağzı salyalı para babaları değil..;):)
Kominizm farkılı bir şey hak aramak, farklı..
Hakkını arayanlar kominist oluyorsa ben de ala kominst bu memlektte bulunmaz herhalde. Son 5 yıldır yılmadan inatla çalmadığım kapı kalmadı..
Ama bana en büyük destek Rab'bim di..İdeolojım, sendikam ve ağzı salyalı para babaları değil..;):)
Kominizm farkılı bir şey hak aramak, farklı..
senin hakkını araman yani işçi maaşının yukselmesi demek patronun gelirinin dusmesi demektir yada tam tersi.
senin hakkını araman yani işçi maaşının yukselmesi demek aptronun gelirinin dusmesi demektir yada tam tersi.
Biraz derinlemesine açıklar mısınız ?
Hakkını aramak için işçilerin birlik olup bütünlük içinde kendilerini ezen üç kuruş paraya çalışmaya mahkum eden patronlarına vesair karşı çıkıp kendilerini savunup hakları olanı almalarını her zaman desteklerim..
Hatta hakkını almak için uğraş vermedikleri için uyuz olurum ama sırf ideolojilerini aşılamak için,işçiyi,halkı piyon olarak kullanan Komünizm ve diğer sömürü, anarşi ve Din düşmanı sistemlerini zerre kadar sevmem..
İşçilerin hakalarını almaları için birlik olmalarını desteklemek için inan Din düşmanı ideolojilere ihtiyacın yok..
Bunlar her zaman insanların duygularını sömürmek için işçi,kardeşlik,barış vesair diye bağırırlar :)
80'li yıllar da ve daha öncesin de fakir,yoksul bir sürü genci Komünizm hülyalarına kaptıranlar sırça köşkler de keyif çatıyordu..
Biraz derinlemesine açıklar mısınız ?
patronun kazancı işçinin emeginin eksik verdigi kısmıdır.
mesela asgari ucretin reel olarak alım gucunun yukselmesi demek patronun alım gucunun eskisinden aşagı dusmesi demektir.
bir ülkede işçi maaşları yuksek ise ve sermaye sahipleri az kazanıyorsa. bu ülkeye işletme kurmazlar.
giderler daha çok kazanıcakları bir ulkede kurarlar.
işte kureselleşme de boyle bişey.
İşçilerin hakalarını almaları için birlik olmalarını desteklemek için inan Din düşmanı ideolojilere ihtiyacın yok..
tamam işte din dusmanı ideolojileri almayalım içerisinde dinin oldugu bir komunizm-sosyalizmi alalım diyorum zaten
patronun kazancı işçinin emeginin eksik verdigi kısmıdır.
Dar Alana haps ediyorsun gibi geliyor... Arz-Talep işletmenin alım ve genel-gider dengelerini görmek işinize gelmiyor sanırım ki siz patronsunuz sadece kendinizi düşünürsünüz mantığı bencil bir yaklaşımdır... ! Değirmenin suyu nerden geliyor diye soran olmuyor ! İşçiler'in hakkı verilen hakların yerine getirilmemesinden ibarettir ! İşçilerin Türkiye'deki ''Hantal Kadrolarını'' günde 2-3 saati geçmeyen çalışmalarına ait İşçiler yahut Sendikalar ne gibi önlemler almış ?
mesela asgari ucretin reel olarak alım gucunun yukselmesi demek patronun alım gucunun eskisinden aşagı dusmesi demektir.
Alakası bile yok ! Reel-Politik düzlemde Patronun kazancı ile Şirket'in giderlerini aynı kefeye koymuyorsunuz ! Kar Marjının belirlenmesi'ni Patron ismini veriyorsunuz !
bir ülkede işçi maaşları yuksek ise ve sermaye sahipleri az kazanıyorsa. bu raya işletme kurmazlar.
Bu rekabetçi zihniyetten gelmektedir... Aksi olursa zaten İşletmenin yaşama şansı yoktur ki Büyük Balığın Küçük balığı yuttuğu alanda İşçi kazanır ama işletme çöker ! Buda çözüm mü !
giderler daha çok kazanıcakları bir ulkede kurarlar.
işte kureselleşme de boyle bişey.
Küreselleşme başka bir şey !
Ahmet Yasin
07-09-2010, 12:36
Artık bıktım yahı bu gomunizcilerden ezberledikleri iki şey var kapitalist ve faiz başka bişey bilmezlermi.Ben İSLAMA bakarım kardeşim dinim ne diyorsa onu yaparım.
Nooveek değişik birşey varsa tamam bozuk plak gibi hep aynı nakarat sen komunizm propogandasını burda yaparak kimsenin sempatisini kazanmazsın
Şimdi öncelikle bizler Müslümanız... Haklının, Adaletin yanında yer alırız almayada mecburuz... Novek arkadaşa söylediğim gibi ''Sosyalizm doğruları'' İslam'ın içinde vardır zaten hemde tarafsız şekildedir...
İşçi haklıysa işçiyi Patron haklıysa Patronu savunur...
Kapitalizm ve Emperyalizm'i savunan bir Müslüman olamaz... ! Ama Komunizm'i savunanda olamaz ! İki açıdan olamazlar birincisi Bunlar sistemdir ve İslam Hükümlerine karşı birer Din Hükmündedirler ! İkincisi Acımasız, İnsan sömürüsü ve Kaynak sömürüsüdür ! Ama Reel hayattaki dengeler ve kendi alanında yürüyen kavramlar genelleştirilmemelidir...
Dar Alana haps ediyorsun gibi geliyor... Arz-Talep işletmenin alım ve genel-gider dengelerini görmek işinize gelmiyor sanırım ki siz patronsunuz sadece kendinizi düşünürsünüz mantığı bencil bir yaklaşımdır... ! Değirmenin suyu nerden geliyor diye soran olmuyor ! İşçiler'in hakkı verilen hakların yerine getirilmemesinden ibarettir ! İşçilerin Türkiye'deki ''Hantal Kadrolarını'' günde 2-3 saati geçmeyen çalışmalarına ait İşçiler yahut Sendikalar ne gibi önlemler almış ?
Alakası bile yok ! Reel-Politik düzlemde Patronun kazancı ile Şirket'in giderlerini aynı kefeye koymuyorsunuz ! Kar Marjının belirlenmesi'ni Patron ismini veriyorsunuz !
Bu rekabetçi zihniyetten gelmektedir... Aksi olursa zaten İşletmenin yaşama şansı yoktur ki Büyük Balığın Küçük balığı yuttuğu alanda İşçi kazanır ama işletme çöker ! Buda çözüm mü !
Küreselleşme başka bir şey !
açlık sınırı 900 lira asgari ucret 600 lira soyle bakalım o halde asgari ucret demek mantıksız degilmi köle ücreti desek daha dogru olucak.
Şimdi öncelikle bizler Müslümanız... Haklının, Adaletin yanında yer alırız almayada mecburuz... Novek arkadaşa söylediğim gibi ''Sosyalizm doğruları'' İslam'ın içinde vardır zaten hemde tarafsız şekildedir...
İşçi haklıysa işçiyi Patron haklıysa Patronu savunur...
Kapitalizm ve Emperyalizm'i savunan bir Müslüman olamaz... ! Ama Komunizm'i savunanda olamaz ! İki açıdan olamazlar birincisi Bunlar sistemdir ve İslam Hükümlerine karşı birer Din Hükmündedirler ! İkincisi Acımasız, İnsan sömürüsü ve Kaynak sömürüsüdür ! Ama Reel hayattaki dengeler ve kendi alanında yürüyen kavramlar genelleştirilmemelidir...
peki bir musluman neden sosyalist ekonomiyi savunamaz soylermisin
.
ama bak içersinde din ahlak gibi kavramlar olan sosyalizmden diyorum.???
Artık bıktım yahı bu gomunizcilerden ezberledikleri iki şey var kapitalist ve faiz başka bişey bilmezlermi.Ben İSLAMA bakarım kardeşim dinim ne diyorsa onu yaparım.
Nooveek değişik birşey varsa tamam bozuk plak gibi hep aynı nakarat sen komunizm propogandasını burda yaparak kimsenin sempatisini kazanmazsın
dinde yasaklayın diyor kapitalizmi? ve faizi?
bugun dünyanın bahçe sahipleri yan gelip yatıyorlar. lüks içinde yaşıyorlar üstelik kendileri çalışmıyor.
Ahmet Yasin
07-09-2010, 12:46
Bildiğimizi bize zorla değiştirmeye kalkan birine ne denir bilemiyorum.
Kendisi okuduğu bir kitapla bütün fikri değişmiş ve örnek verdiği işçi keza öyle okuduğu bir kaç yazı ile bütün fikirleri değişen birinden ne bekleyebilirsin.Başka biri biraz üsütne gitsin zaafını yakalsın yine fikrini değiştiri bu sefer kapitalizm savunucu olur.
Nooveekin artık kokmaya başlayan bu komunizm propogandasını protesto ediyorum.:@:@:@
Bildiğimizi bize zorla değiştirmeye kalkan birine ne denir bilemiyorum.
Kendisi okuduğu bir kitapla bütün fikri değişmiş ve örnek verdiği işçi keza öyle okuduğu bir kaç yazı ile bütün fikirleri değişen birinden ne bekleyebilirsin.Başka biri biraz üsütne gitsin zaafını yakalsın yine fikrini değiştiri bu sefer kapitalizm savunucu olur.
Nooveekin artık kokmaya başlayan bu komunizm propogandasını protesto ediyorum.:@:@:@
barışçan sen boşver bunları sana agır gelir. fakirlikte zenginlikte allahtan geliyor o zengin olanlara zenginligi allah vermiş yani hakediyorlar.
bak sizin çok sevip sayudıgınız zaman gazetesi tekel işçileri için neler soylemiş videoda var.
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dGfOBZnfqXA&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dGfOBZnfqXA&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
dinde yasaklayın diyor kapitalizmi? ve faizi?
EyvaAllah... Dinde Faiz ve Riba haramdır ! Lakin Türkiye Cumhuriyeti Devleti İslam Devleti değildir... Müslümanların çoğunlukla yaşadığı ve Haramların bireysel olarak işlendiği yahut red edildiği bir yerdir... Darül-Harb ve Darül İslam sınıflarına girmeyen bir Ülkedir...
İsviçre Kanunlarına göre Evlendirilen, İtalyan Ceza yasasına göre cezalandırılan, Alman ceza yasasına göre yargılanan, Fransız idare hukukuna göre idare edilen bir ülkedir !
EyvaAllah... Dinde Faiz ve Riba haramdır ! Lakin Türkiye Cumhuriyeti Devleti İslam Devleti değildir... Müslümanların çoğunlukla yaşadığı ve Haramların bireysel olarak işlendiği yahut red edildiği bir yerdir... Darül-Harb ve Darül İslam sınıflarına girmeyen bir Ülkedir...
İsviçre Kanunlarına göre Evlendirilen, İtalyan Ceza yasasına göre cezalandırılan, Alman ceza yasasına göre yargılanan, Fransız idare hukukuna göre idare edilen bir ülkedir !
o halde türkiye cumhuriyeti yasalarında komunizm olsaydı onada karşı çıkmayacaktın demekki. devammm..
o halde türkiye cumhuriyeti yasalarınad komunizm olsaydı onada karşı çıkmayacaktın demekki
Bilakis size bunu izah ettim... Komunizm Emperyalistler ve Masonlar tarafından kurulmuş Kitleleri yönetmek uğruna Anti-tez olarak kullanılmıştır ki Günümüzde oluşacak ''Sentez'' fikri doğabilsin !!! Biz Tez olan Emperyalizm'e de Anti-Tez olan Komunizm'e de ''Sentez'' yapmaya çalıştıkları Tek Dünya Devletine'de karşıyız !!!
Ahmet Yasin
07-09-2010, 13:01
barışçan sen boşver bunları sana agır gelir. fakirlikte zenginlikte allahtan geliyor o zengin olanlara zenginligi allah vermiş yani hakediyorlar.
bak sizin çok sevip sayudıgınız zaman gazetesi tekel işçileri için neler soylemiş videoda var.
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dGfOBZnfqXA&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dGfOBZnfqXA&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
Haddini aşıyorsun novek neyi kimi seveceğime seni gibi gomunistler bırak karar vermeyi yol bile gösteremezler.işine gelmeyince lafı eveleyip gevirme gomunistleri de tekel işçilerini senden iyi biliyorum onbinlerce tekel işçisinin adına üç beş ne idüğü belirsiz kişiler konuşamaz.
Bilakis size bunu izah ettim... Komunizm Emperyalistler ve Masonlar tarafından kurulmuş Kitleleri yönetmek uğruna Anti-tez olarak kullanılmıştır ki Günümüzde oluşacak ''Sentez'' fikri doğabilsin !!! Biz Tez olan Emperyalizm'e de Anti-Tez olan Komunizm'e de ''Sentez'' yapmaya çalıştıkları Tek Dünya Devletine'de karşıyız !!!
tek dunya devletini geç
işçi haklarını vericekmisin
yan gelip yatan zenginlerin haklarını vericekmisiniz ondan bahset.
asgari ucreti yukselticekmisiniz (tabi reel olarak market fiyatları artmadan.)
tek dunya devletini geç
işçi haklarını vericekmisin
yan gelip yatan zenginlerin haklarını vericekmisiniz ondan bahset.
asgari ucreti yukselticekmisiniz (tabi reel olarak market fiyatları artmadan.)
Tek Dünya Devletini, Komunizm'i, Emperyalizm'i, Kapitalizm'i geçtik !
''İşçi Hakları'' konusu doğru bir yaklaşım ki böylece ideolojik alandan kurtuldunuz inşaAllah...
''İşçi Hakları'' diye bir kavram söz konusu olamaz... ''Haklar'' diye bir kavram vardır ! Dünya Sistemi ve Dengeleri gözetmeden bunları konuşmak abesle iştigaldir... Lakin ''İşçi Hakları'' Kendisine verilen Kanuni Haklar ve Aldığı ücret konusunda eksik olan herşeydir ! Eksik olan bir şeyden mi yoksa beğenmemeden mi kaynaklanıyor burası münazara alanıdır !
''Yan gelip yatan zenginler'' detaya ve net örneklere ihtiyaç duyar ki İslami Hukuk açısından inceleyebilelim ! genelleme kavramı yerinden oynatır !
Verdiğiniz ''Tekel işçileri'' videonuzdaki bir örnekten gidelim ! İşçilerin Direnişi sizin deyiminizle ''Yan gelip yatan'' ''Boş depolarda görev alanların'' Alanlarının önceden uyarılması ve bilgi verilmesi sayesinde olan bir olaydır... ! Ayrıca Dini olarak Tekel'in Devlet eliyle kullanılması İslam Hukukuna aykırıdır !!!
Verdiğiniz ''Tekel işçileri'' videonuzdaki bir örnekten gidelim ! İşçilerin Direnişi sizin deyiminizle ''Yan gelip yatan'' ''Boş depolarda görev alanların'' Alanlarının önceden uyarılması ve bilgi verilmesi sayesinde olan bir olaydır... ! Ayrıca Dini olarak Tekel'in Devlet eliyle kullanılması İslam Hukukuna aykırıdır !!!
islam hukukuna gore işçinin maaşı nasıl olmalı?
aasgari ucret en az ne kadar olmalı?
zengin bir adam çalıştırdıgı işçileir asgari ucret verip kendisi ayda 20 milyar kazanıyorsa? islama hukukunun maddeleri ne der bu konuda?
islam hukukuna gore işçinin maaşı nasıl olmalı?
İslam Hukuna göre ''işçilerin'' değil çalışanların maaşları tercih ve andlaşmaya yani rızaya bağlıdır... Helal olan andlaşmayı yapar ve yaptığı andlaşma ne ise o uygulanır...!
aasgari ucret en az ne kadar olmalı?
Bu Devletin kaynakları ve Ülke hazinesine bağlıdır !
zengin bir adam çalıştırdıgı işçileir asgari ucret verip kendisi ayda 20 milyar kazanıyorsa? islama hukukunun maddeleri ne der bu konuda?
İslam işçinin de patronunda kazandığı ile değil ! Helal kazanması, Zekatını vermesi ile ilgilenir ! İmtihan'ın sırrı buradadır... ! Helal olduktan sonra ''İdeolojik olarak'' bir Müslüman'ın rahatsızlık duymaması gerekir !
İslam Hukuna göre ''işçilerin'' değil çalışanların maaşları tercih ve andlaşmaya yani rızaya bağlıdır... Helal olan andlaşmayı yapar ve yaptığı andlaşma ne ise o uygulanır...!
Bu Devletin kaynakları ve Ülke hazinesine bağlıdır !
İslam işçinin de patronunda kazandığı ile değil ! Helal kazanması, Zekatını vermesi ile ilgilenir ! İmtihan'ın sırrı buradadır... ! Helal olduktan sonra ''İdeolojik olarak'' bir Müslüman'ın rahatsızlık duymaması gerekir !
anlaşmaya rızaya baglı demisşin ama işçi aç kalma tehlikesi yaşıyor. patron ona ne verirse versin hayır diyemez aç kalmak dahamı iyi.?
Terennüm
07-09-2010, 13:34
novek kardeş haftanın konuğu olmanıza rağmen sorularımıza cevaplar gelmedi..yoğunum dediniz birşey demedik hüsnü zannımızı boşa çıkarmayınız..
anlaşmaya rızaya baglı demisşin ama işçi aç kalma tehlikesi yaşıyor. patron ona ne verirse versin hayır diyemez aç kalmak dahamı iyi.?
İslam Hukuku açısından dedim Türkiye Cumhuriyetin'deki reel olarak uygulanandan bahsetmedim... Zaten İslam Hukuku'nu bu ülkede ''uygulamak'' dediğiniz anda ilk karşı çıkacaklar Komunistlerdir !(Ayrı bir mevzu)
Sistem doğru değildir... Buna çözüm önerileri olarak ''İşçi''- ''Patron'' ayrımı değil ! Kurulacak İşletmeye başından Devletin Desteklemesi, Batmama ve Koruma garantisi gerekir buda Devlet hazinesine bağlıdır ! Devlet İşletmeyi korursa bu zaten İşletmeyi patronu ve işçileri korumak manasına gelir ! Böylece İşletmelere de düzenleme getirilir ! Tabi tüm Konuştuklarımız Ergenekon'a bağlanır ama tafsilatlıdır !
İslam Hukuku açısından dedim Türkiye Cumhuriyetin'deki reel olarak uygulanandan bahsetmedim... Zaten İslam Hukuku'nu bu ülkede ''uygulamak'' dediğiniz anda ilk karşı çıkacaklar Komunistlerdir !(Ayrı bir mevzu)
Sistem doğru değildir... Buna çözüm önerileri olarak ''İşçi''- ''Patron'' ayrımı değil ! Kurulacak İşletmeye başından Devletin Desteklemesi, Batmama ve Koruma garantisi gerekir buda Devlet hazinesine bağlıdır ! Devlet İşletmeyi korursa bu zaten İşletmeyi patronu ve işçileri korumak manasına gelir ! Böylece İşletmelere de düzenleme getirilir ! Tabi tüm Konuştuklarımız Ergenekon'a bağlanır ama tafsilatlıdır !
devlet butun market fiyatlarını vs. işçi ucretlerini vs kendisi belirlese yani butun fiyatları devlet belirlese ben onada razıyım zaten oda bir çeşit komunizm oluyor.
devlet butun market fiyatlarını vs. işçi ucretlerini vs kendisi belirlese yani butun fiyatları devlet belirlese ben onada razıyım zaten oda bir çeşit komunizm oluyor.
Bir çeşi Komunizm değil ama siz öyle tanımlayabilirsiniz...
Asıl Meseleyi burada Dar alana haps ediyoruz...
Asıl Mesele Her İnsanın Müreffeh bir şekilde huzurlu ve Refah sayesinde Haramlara düşmeden yaşamasını sağlamaktır... Bunun yolu iç içe geçmiş kapitalizm, emperyalizm, komunizm gibi ideolojilerden sıyrılmak ve reel anlamda bu ideolojilerle mücadele edebilmek için insanların nefes almasını sağlayacak ülke kaynaklarının yasaklı, gizli bölümlerini ortaya çıkarmak ve Hakça paylaştırabilmektir... Bunun Yolu Cihaddır... = Yani Kuvvetlice çaba harcamaktır...!
''Ergenekon Davası' nın en önemli bölümü budur ! İlluminati ile Küresel Mücadele ise D-8 gibi oluşumların yanında Medeniyetler İttifakı çerçevesinde geliştirmektir... Bunları acizane yapıyor demiyorum ! Yapmaya Tüm gücünü adayan Kimdir ! Başbakan ve Ak Partidir... Allah c.c. Başımızdan eksik etmesin inş...
İntifada
07-09-2010, 17:55
Pehh...
Yine boş bulmuş ortalığı...
Nereden öğrendi bilmiyorum yine kendince ekonomik teoremeler oluşturuyor...
SOnra bir şekilde dine endeksliyor...
Ama helal olsun akpartiforuma...
Sosyalist forum sabredememiş bu adama biz iyi sabrediyoruz...
Pehh...
Yine boş bulmuş ortalığı...
Nereden öğrendi bilmiyorum yine kendince ekonomik teoremeler oluşturuyor...
SOnra bir şekilde dine endeksliyor...
Ama helal olsun akpartiforuma...
Sosyalist forum sabredememiş bu adama biz iyi sabrediyoruz...
sosyalistforum da pkk teror orgutu derseniz banlanıyorsunuz .
bende dedimki onlara sizin forumunuzda kurdistan kurulması hayali komunizm hayalininde önune geçmiş dedimn beni banladılar dogru.
ama zaten forumdakilerin hepsi komunist degil çeşitli partiler var sosyalizm ile alakası olmayan.
mesela tkp yi çok eleştirirler tkp kurt sorununa farklı bakıyormus diye.
NOvek yinemi kopyala yapıştır...
yapma senin düşüncen yokmudur hiç?
Doğru, bizdre eğriye eğri doğruya doğru sayın novek.
İnançlı biri faizci kapitalist sisteme de karşı çıkar komunist sisteme de.
Al birini vur ötekine yani.
peki komunist sisteme neden bukadar karşısınız.
farz edelimki dini ve ahlaki bir sosyalizm sistemi olsa bunda dine aykır ıolan hangi taraf vardır.
hem kuranda ekonomik sistemle ilgili bilgi verilmez dersiniz hemde komuniz-sosyalizm islama uymaz dersiniz.
redyellow
07-26-2010, 13:01
peki komunist sisteme neden bukadar karşısınız.
farz edelimki dini ve ahlaki bir sosyalizm sistemi olsa bunda dine aykır ıolan hangi taraf vardır.
hem kuranda ekonomik sistemle ilgili bilgi verilmez dersiniz hemde komuniz-sosyalizm islama uymaz dersiniz.
Komunist sisteme niye karşıyım?
1- Din ile barışık olmadğı için,
2- Herkes eşit olacak hikayesini uydurduğu için, bu bir yalandır, yeryüzünde hiç bir zaman herkes eşit olamaz, fakir olacak, zengin olacak, paralı olacak parasız olacak, işçi olacak patron olacak vs.vs.
3- Dünyadaki uygulamalarında hep insanlara zulmettikleri için, milyonlarca insanı perişan ettikleri için, sürgünlerde, kamplarda yaptıkları zalimlikler için.
vs.vs.
2- Herkes eşit olacak hikayesini uydurduğu için, bu bir yalandır, yeryüzünde hiç bir zaman herkes eşit olamaz, fakir olacak, zengin olacak, paralı olacak parasız olacak, işçi olacak patron olacak vs.vs.
3- Dünyadaki uygulamalarında hep insanlara zulmettikleri için, milyonlarca insanı perişan ettikleri için, sürgünlerde, kamplarda yaptıkları zalimlikler için.
vs.vs.
Evet öyle.. Gel de anlat bazı ezbercilere bunu..!
Eşitlik nasıl olabilir. Az çalışan olacak çok çalışan olacak. Yan gelip yatan olacak, gecesini gündüzüne katan olacak. Başarılı olan olacak olamayan olacak..
Nasıl bir zihniyettir bu anlamak mümkün değil. İnşaAllah bir gün anlayabilmesi ümidiyle (novek ve onun gibilerin)..
EpiVaTeS
07-26-2010, 13:49
Ohoooo
Bende bizim Ezberci neredeydi diyordum...
Tam Kandil günü gelmiş...
Hiç boşuna uğraşma GOMUN efendi sana bugün cevap vermeyeceğim...
vs.vs.
herkes eşit olmayacak herkesinb maaşı aynı olmayacakki ben senden daha yetenekli isem senle neden aynı maaşı alıyım.
mesela bir muhendis, bilimadamı, daha fazla maaş alır.
kim dedi sana herkes aynı maaşı alıyor diye?
redyellow
07-26-2010, 15:38
herkes eşit olmayacak herkesinb maaşı aynı olmayacakki ben senden daha yetenekli isem senle neden aynı maaşı alıyım.
mesela bir muhendis, bilimadamı, daha fazla maaş alır.
kim dedi sana herkes aynı maaşı alıyor diye?
:)
yaf benim yazımda bir tane bile MAAŞ kelimesi var mı? :)
HERKES EŞİT OLACAK iddiası yokmuş komunistlerin, bu yalandır diyorum.
yaf benim yazımda bir tane bile MAAŞ kelimesi var mı? :)
HERKES EŞİT OLACAK iddiası yokmuş komunistlerin, bu yalandır diyorum.
sermayeyi tekellerine alanların para ile insanları sömürme hakkı yok.
kendisi yatarak yattıgı yerden zengin olma hakkı yok.
ama nerde anlamak istemeyene anlatmak zor.
redyellow
07-26-2010, 16:33
ama nerde anlamak istemeyene anlatmak zor.
Komunizme niye karşısınız dedin yazdım, Benim yazdıklarıma böyle kuru sloganlarla cevap verme:)
Asıl yatarak yattığı yerden zengin olmak hakkı sizin komunizmde politburolarda vardır. Halkı ezerler,kendileri yattıkları yerden zengin olurlar.
Biz tüm yattığı yerden zengin olanlara karşıyız.
Çünkü elhamdülillah müslümanız.
Ama sizin gibi servet düşmanı da değiliz, helal yoldan kazanmışsa, vergisini veriyorsa ZEKATINI VERİYORSA helal olsun deriz.
Komunizme niye karşısınız dedin yazdım, Benim yazdıklarıma böyle kuru sloganlarla cevap verme:)
Asıl yatarak yattığı yerden zengin olmak hakkı sizin komunizmde politburolarda vardır. Halkı ezerler,kendileri yattıkları yerden zengin olurlar.
Biz tüm yattığı yerden zengin olanlara karşıyız.
Çünkü elhamdülillah müslümanız.
Ama sizin gibi servet düşmanı da değiliz, helal yoldan kazanmışsa, vergisini veriyorsa ZEKATINI VERİYORSA helal olsun deriz.
devleti yonetenlerin maaşı fazla olmamalımı diyorsun?
eger oyle ise bizdeki milletvekilleri maaşı niye bukadar fazla?
EpiVaTeS
07-26-2010, 16:47
Nasıl bu kadar fazla...??
Başbakan 8,500 lira alıyor...
Aldığı para fazla mı...
Milletvekiline verilen o para çay parası...
zira gelenin gidenin haddi hesabı yok...
Sermayeyi Tekeline Alanları biliyoruz... Tekelinden çıkarmak için Yapılan Özelleştirmelere Karşı çıkmak nasıl solculuk ! Acizane ben söyliyeyim Solcuların başındakiler Ergenekona çalışıyor Koltukları Devrilsin istemez ! IMF'e peşkeş çektirmekten kurtaran Kim iyi okumak lazım gelir !!!
''Hak'' Allah c.c.'nün İsmidir... Örneğin Miras Haktır... Malı Helal Dairesine giriyor ise Kira geliri ile Allah Yolunda Hareket ediyor ise Zekat emri yerine getiriyor ise İlla İşçi Sınıfına girmek zorunda değil ! Kavramları Tek tip yaparsanız anlamanız zorlaşır...! Bireysel Mal ve Harcama ile Sahip olup Kullanma arasında fark vardır... İslam İsrafa, Gösterişe, İçtimayi Hayatta ihtiyaç dışına çıkmayı hoş görmez ! Yoksa Sahip Olduğu Malının fazlalığı Fayda olarak görülür Dava Adına !!! Karıştırmayın İnş... !
EpiVaTeS
07-26-2010, 16:48
Boşuna anlatmayın...
Dini İmanı Para olan birine bu lafları anlatmak için elleriniz yormayın...
Sermayeyi Tekeline Alanları biliyoruz... Tekelinden çıkarmak için Yapılan Özelleştirmelere Karşı çıkmak nasıl solculuk ! Acizane ben söyliyeyim Solcuların başındakiler Ergenekona çalışıyor Koltukları Devrilsin istemez ! IMF'e peşkeş çektirmekten kurtaran Kim iyi okumak lazım gelir !!!
''Hak'' Allah c.c.'nün İsmidir... Örneğin Miras Haktır... Malı Helal Dairesine giriyor ise Kira geliri ile Allah Yolunda Hareket ediyor ise Zekat emri yerine getiriyor ise İlla İşçi Sınıfına girmek zorunda değil ! Kavramları Tek tip yaparsanız anlamanız zorlaşır...! Bireysel Mal ve Harcama ile Sahip olup Kullanma arasında fark vardır... İslam İsrafa, Gösterişe, İçtimayi Hayatta ihtiyaç dışına çıkmayı hoş görmez ! Yoksa Sahip Olduğu Malının fazlalığı Fayda olarak görülür Dava Adına !!! Karıştırmayın İnş... !
vay be bi ben ergenekona çalışmıyorum herhalde herkes ergenekoncu:w::w:
vay be bi ben ergenekona çalışmıyorum herhalde herkes ergenekoncu
Hiç Şaka Yapmıyorum... Lakin yeri Burası değil ! Size Kesk'ten bir Başlarım Tapınak Şövalyelerindeki Simgelerinden çıkarım ama yeri değil ! Ergenekon Davasında Tutuklananların Sol Kesimin Bireysel Mal Varlıklarını İncelemenizi öneririm...!
redyellow
07-26-2010, 16:54
Ne alaka?
Türkiye cumhuriyetinde başbakan show tv ana haber spikerinin maaşı kadar bile maaş alamıyor:)
ATV ile özdeşleşen Ali Kırca artık Show TV'nin başarısı için ter dökecek. Alacağı maaşa bakılacak olursa bu teri severek dökecek...
Kırca yeni kanal yöneticileri ile sıkı pazarlık yaptı. Taraflar anlaştı. Sıkı durun Kırca'nın maaşı tam tamına 70 bin dolar. YTL'ye çevirirsek aylık ücreti 84 bin YTL.
http://www.haberlernet.com/habergoster.asp?id=4747
Devleti yönetenlerin maaşları yüksek olacak diyerek komunizmi savunmaya kalkıyorsan ama olmuyor be novek olmuyor:)
Ayrıca madem herkes eşit ise devleti yönetenlerin benden niye farkı var?
Nerde eşitlik?
Aynı Hassasiyette samimi ve Doğru olarak size alay şeklinde yazılar yazıldığında Acizane bende karşı çıktım... Lakin yazdığım size karşı özellikle bir tek mesaj bulamassınız... Gayet ciddi ve samimi yazılarım vardı ! Bu itibarla hoş karşılamadım... Bunuda Yazılan yazılara cevap verecek kuvvetli delillerinizin olmadığını bilerek yazdım acizane... Belki bir umut Sosyalizm'in içindeki Hakikatler ile yazılıyordur da O hakikatlere katılıp doğru ile eğriyi size ayrıştırmak istedim... Lakin Tavrınız Samimi olmadığınızı delillendirdi... ! Bu Sitede yazdıklarım acizane cevap olarak hepsine yetecektir kanaatindeyim...!
redyellow
07-26-2010, 17:46
Aynı Hassasiyette samimi ve Doğru olarak size alay şeklinde yazılar yazıldığında Acizane bende karşı çıktım... Lakin yazdığım size karşı özellikle bir tek mesaj bulamassınız... Gayet ciddi ve samimi yazılarım vardı ! Bu itibarla hoş karşılamadım... Bunuda Yazılan yazılara cevap verecek kuvvetli delillerinizin olmadığını bilerek yazdım acizane... Belki bir umut Sosyalizm'in içindeki Hakikatler ile yazılıyordur da O hakikatlere katılıp doğru ile eğriyi size ayrıştırmak istedim... Lakin Tavrınız Samimi olmadığınızı delillendirdi... ! Bu Sitede yazdıklarım acizane cevap olarak hepsine yetecektir kanaatindeyim...!
üretiyorumda cogu uye dalga geçer gibi cevap yazıyor.
o yuzden bende butun mesajlara karşı dalga geçer gibi cevap yazıcam. bundan sonra boyle.
Arkadaşım:
Eğer senin yazınla dalga geçiyorsa o kişinin seviyesini gösterir.
Başkası senin yazına alay ederek yazarsa o onun sorunu olur,sen niye aynı şeyi yaparak yanlışa yanlışla cevap veriyorsun.
Ciddi yazılan yazılara alayvari yazılan yazıların tamamını kastediyorum,bu ayıptır.
Ama sen de dikkat etmiyorsun, dini konularda insanların inançları konusunda dikkatsiz uslupla yazıyorsun, tahrik edici davranıyorsun, özellikle bugün.
Diğer başlıkta noveke bunu yazmıştım.
Size katılıyorum.
Teşekkürlerimle.
senin hakkını araman yani işçi maaşının yukselmesi demek patronun gelirinin dusmesi demektir yada tam tersi.
Komunizmde yeni iş alanları yeni iş sahalarını kim acıp iş alanlarını çoğaltıp işsizliği azaltıcak ?
Bu gün ülkemizde Sabancı ve KOÇ Gruplarında çalışanlar azmı maaş alıyor ? çok alıyorsa Sabancı ve Koçun azmı kazandığını gösterir ?
Türkiyedeki komunist liderler veya popüler komunistlerden namazında niyazında olan eline Kuranı kerimi alıp hacca giden kimler var ?
BlueMoon
07-26-2010, 20:15
novek siz hangi taraftasınız ?
komünistler zaten dini reddeder. kaldı ki hem müslüman hem de komünist olunmaz. komünizm şu yaşadığımız yüzyılda bile barınma olanağı bulamamıştır kendine. bu zamanda komünizmi savunanların zaten akli dengeleri yerinde değil.
novek siz hangi taraftasınız ?
komünistler zaten dini reddeder. kaldı ki hem müslüman hem de komünist olunmaz. komünizm şu yaşadığımız yüzyılda bile barınma olanağı bulamamıştır kendine. bu zamanda komünizmi savunanların zaten akli dengeleri yerinde değil.
faiz haram degilmi? kuranda
ee faizsiz bir düzen ancak sosyalizm de mumkundur.
çunku kapitalizmde faiz enfilasyonu ayarlama gorevi gorur kapitalizmde faiz olmazsa enfilasyon yukselebilir.
ama sosyalizmde enfilasyon olamaz zaten her işletme devletin fiyatlar devletin elinde yani.
faiz haram degilmi? kuranda
İslam'da Faiz Haramdır... Haram olan bir şeyi Müslüman yapmamalı, yaptırmamaya gayret etmelidir... Elbetteki Sistem üzere ülkemizde faiz sistemi mevcuttur... Lakin Sistemin Mevcut olması Müslüman'ın faiz yemesi için yeterli bir sebeb midir ??? Müslüman en azından bireysel ve cemaatsel bazda kaçınmalıdır...!
ee faizsiz bir düzen ancak sosyalizm de mumkundur.
Sosyalizm ile ilgili daha çok açıklamaya gerek yoktur... Ülke gerçeklerinde samimi olan sosyalistlerin düzendeki çıkarlara karşı olmasını desteklemekle birlikte sadace fikir hareketlerinin İslamda'da benzer olması hasebiyledir... Yoksa Sosyalizm adı altında zaten mevcut sistem yoktur... Ara geçiş şeklinde dizayn edilmiştir...!
her işletme devletin fiyatlar devletin elinde yani.
Ayrıca Komunizm olan Ülkeler'de de İnsanlar Anarşi, Yolsuzluk ve Hastalıklarla kasıp kavrulmaktadır... Herşey Devletin Elinde olunca gık diyenler Emperyalist olur... ''Hak'' kısmının en büyük gaspıda bu sistemde mevcuttur...
komunizm dini red ediyorsa; sovyetlerde bu camiler nasıl yapılmış olabilir veya kiliseler. vs.?
bakınız... http://www.akpartiforum.com/rusyadaki-camiler-rusyada-sovyetler-birligi-sscb-zamaninda-yaptirilan-camiler-t141586.html?t=141586
akobalı-akkurt
11-29-2010, 21:14
kominizm islamdan cımbızla çekilmiş topal bir ideolojidir...
en iyi koministe en tipik örnek hayatı boyunca sabun değmemiş gıçıgırık çekovera ve toppik örümcek d. perinçek.
akobalı-akkurt
11-29-2010, 21:15
komunizm dini red ediyorsa; sovyetlerde bu camiler nasıl yapılmış olabilir veya kiliseler. vs.?
bakınız... http://www.akpartiforum.com/rusyadaki-camiler-rusyada-sovyetler-birligi-sscb-zamaninda-yaptirilan-camiler-t141586.html?t=141586
ya nataşalar,sarhoşlar ayyaşlar...
en iyi koministe en tipik örnek hayatı boyunca sabun değmemiş gıçıgırık çekovera ve toppik örümcek d. perinçek.
:DDDDDDDDDDD
bende dedim sevgili novek gerimi döndü...
Ara verdim, geldim. Ta kaç ay önceki başlık gene yerinde: )
Moral bozucu bir durum: D
Bu arada novek farklı bir nikle burada sanırım. Biri var ben ona benzettim ama net bilgim yok: )
Ara verdim, geldim. Ta kaç ay önceki başlık gene yerinde: )
Moral bozucu bir durum: D
Bu arada novek farklı bir nikle burada sanırım. Biri var ben ona benzettim ama net bilgim yok: )
Feride sende hoşgeldin..
ulaşamadık sana bir türlü...
dedik herhalde gitti...
Feride sende hoşgeldin..
ulaşamadık sana bir türlü...
dedik herhalde gitti...
: ) Teşekkürler..Oluyor mecburen bazen, ara ara: )
İntifada
11-29-2010, 22:03
konuyu güncelleyen arkadaş..
feridede sağlam komünisttir...
konuyu güncelleyen arkadaş..
feridede sağlam komünisttir...
Tabi ne demezsin: ) Ben görüşlerimi beyan ettim. Aşağıda yazılıdır: D
http://www.akpartiforum.com/kendinizi-nasil-tanimliyorsunuz-size-hangi-gorus-daha-yakin-t139568p3.html
İntifada
11-29-2010, 22:19
forumda yobazdan geçilmez oldu...
aaaaa feride koministmi oldun görmeyeli(:
Hayır bir karar verseniz diyorum: D
Biri yobaz, diğeri kominist diyor: )
Fikir birliği yok heralde aranızda yazılarımdan hareketle tabi: D
Ya da ben değişik şekilde lanse ediyorum ki siz de her iki şekilde algılayabiliyorsunuz: )
Enteresan: D
İntifada
11-29-2010, 22:23
unnamed eski ya...
o yobaz hallerini hatırlıyor...
ben yeniyim komünist hallerini hatırlıyorum...
unnamed eski ya...
o yobaz hallerini hatırlıyor...
ben yeniyim komünist hallerini hatırlıyorum...
: ) Anlıyorum..
Her düşünceye açığız: D Desem de pek de öyle değil: D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.