fatih kısaparmak balon baskılı balon BM Somali'de Çürümüş Gıda Dağıtıyor - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BM Somali'de Çürümüş Gıda Dağıtıyor

Ebuzer
08-07-2011, 00:57
Somali'de BM ve ABD yardım kuruluşlarının halka çürümüş ve zehirleyen gıda maddeleri dağıttığı ortaya çıkınca Şebab Grubu mücahidleri yardım malzemelerini toplayarak imha etti.

Somali'de BM Gıda Programı çerçevesinde dağıtılan çuvallar içindeki buğday, un ve mısırın çürümüş olduğu ortaya çıktı.

Dağıtılan ürünlerden zehirlenen çok sayıda kişinin tedavi altına alındığı ortaya çıkınca, Somali'de murted yönetime karşı cihad eden Şebab (Genç) grubu mücahidleri BM'nin dağıttığı malzemeleri toplayarak imha ettiler.

Genç Mücahidler daha sonra halka kendi imkanlarıyla satın aldıkları yardımları dağıttılar.

Şebab bütün İslami yardım organizasyonlarından yoksul Somali halkına yardımcı olmaları çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz yıldan itibaren misyoner çalışmalar yaptıkları gerekçesiyle Batılı yardım örgütlerinin bir çoğunun yardımını reddeden Şebab halka kendi imkanlarıyla yardımda bulunuyor. BM son dönemlerde Somali'yi kriz bölgesi ilan etmişti. Şebab Hareketi yaptığı açıklamada yardım faaliyetlerine izin vereceğini açıklamış ancak BM'nin Somali hakkındaki açıklamalarının politik gerekçelerle yapıldığını BM'nin yardımları murted Şeyh Şerif yönetimini güçlendirmek için kullanacağını açıklamıştı.
CİHADERİ.NET-CİHADTV.COM-Ajanslar

http://farm5.static.flickr.com/4138/4911637215_4a1d5e06c7_z.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4139/4912238534_ecb0fec555_z.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4122/4912238518_f8ba2da1f1.jpg
Genç Mücahidler halka yardım dağıttı

ak sevda
08-07-2011, 01:07
Gavurun Müslümana yardımı ancak böyle olur

İntifada
08-07-2011, 01:12
kızılderililere virüs enjekte edilmiş battaniye dağıtanlarda bunlar...
Afrikayi sömürenler zenginliklerini çalanlar bunlar...
Ne bekleriz...

Tarantula_
08-07-2011, 01:15
Allah bin belalarını versin bu kafirlerin...!

Ahmet Yasin
08-07-2011, 02:22
BirLEŞmiş milletlerden ne beklenir....

Hüdavendigâr
08-07-2011, 02:24
ne bekliyorduk ya aç bıraktıkları toplumu doyurmalarınımı ?

Ahmet Yasin
08-07-2011, 02:30
Afrika'da çıkarılan en kaliteli petrol sudan ve bu bölgede insanların ne hale geldiklerini görüyoruz ALLAH'ım sen bu mazlum mustazaf insanları sömürenleri KAHHAR isminle KAHRET...

Eşref
08-07-2011, 02:43
Arkadaş, suç bizde. Adamlar bakın ne diyor: "Şebab bütün İslami yardım organizasyonlarından yoksul Somali halkına yardımcı olmaları çağrısı yaptı."

Bu insanlar aahudi değil. Hıristiyan değil. Müslüman. Belki ağır olacak ama sokaktaki hayvanlar bile bu kadar başı boş bırakılmıyor. Bu insaları, islam dünyası neden kafire muhtaç ediyor? Hiç mi Kur'an bilmeyiz? Hiç mi şu Ramazan-ı Şerif'in anlamını bilmeyiz? Hiç mi peygamber sözü dinlemeyiz? Hiç mi Allah korkusu kalmadı bizde?

Keşke böyle dramlara şahit olacağımıza kıyamet kopsaydı da taş üstünde taş kalmasaydı diyeceğim, vAllahi zor tutuyorum kendimi.

BeldeiTAYYIBe
08-07-2011, 02:48
Bosna savasindada tarihi gecmis ilaclar dagitilmisti.

Arkadaş, suç bizde. Adamlar bakın ne diyor: "Şebab bütün İslami yardım organizasyonlarından yoksul Somali halkına yardımcı olmaları çağrısı yaptı."

Bu insanlar aahudi değil. Hıristiyan değil. Müslüman. Belki ağır olacak ama sokaktaki hayvanlar bile bu kadar başı boş bırakılmıyor. Bu insaları, islam dünyası neden kafire muhtaç ediyor? Hiç mi Kur'an bilmeyiz? Hiç mi şu Ramazan-ı Şerif'in anlamını bilmeyiz? Hiç mi peygamber sözü dinlemeyiz? Hiç mi Allah korkusu kalmadı bizde?

Keşke böyle dramlara şahit olacağımıza kıyamet kopsaydı da taş üstünde taş kalmasaydı diyeceğim, vAllahi zor tutuyorum kendimi.
:saygılar:
Aynaya bakma vakti geldide geciyor bile.

Hüdaverdi
08-07-2011, 02:54
Bu tür ürünlerin hemen kurtlanacağını hemen bilir.Sıradan bir kuş yemi bile nemli ortamda hemen kurtlanabiliyorken,sözde insanlık adına çalışan bu örgütler acaba bu açlıksorunu gerçekleşmeden önce neredeydi ? Bosna savaşında boşnakların öldürülmesi için sırplara teslim eden bm yardım etse ne olur etmese ne olur ? Edeceği de anca bu kadar olur. Kaldı ki bm bir yana,adını çöle yazdıran şerefsiz şeyhleri eleştirmek lazım.

bayrakbekcisi_
08-07-2011, 02:58
yanlış değilsem rahipler afrikada hiristiyan olmaları karşılığında yemek veriyormuş.Ancak Somali buna rağmen gende kabul etmeyip müslümanlıklarına devam etmişler.

serdary
08-07-2011, 13:58
Bu kadar çürümüş besini çöpe atacak değillerdi değerlendirilmesi lazımdı(!)

Ama medya bu çürümüş besinleri vermez. Medya der ki "21. yüzyılda açlıkla mücadele eden Somali'ye BM'den büyük yardım paketi geldi ve paket dört bir yanda dağıtılmaya başlandı"

Milletin gözünde BM pozitif değer kazanır ama yaptığı iş hep negatiftir.

ibocan
08-07-2011, 15:15
ALLAH'ın kahhar ismi ile kahrolsunlar inşallah..