fatih kısaparmak balon baskılı balon Bu iğrenç filmin çıkmasına nasıl izin veriyorlar? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu iğrenç filmin çıkmasına nasıl izin veriyorlar?

**yanlız_02**
05-17-2008, 19:15
yakında sinemalarda izletilecek olan bu filmin ismini bile ağzıma almak istemiyorum ama affeersiniz filmin ismi >:( >:( >:((O....ÇOCUKLARI) >:( >:( >:( bu film çok zararlı hemen kaldırılmalı lütfen protesto edenler iletsinler inşAllah... :-* :-* :-* :-*

haritaci70
05-17-2008, 19:17
Oyuncular

Demet Akbağ (Mehtap Anne) , Özgü Namal (Dona) , Sarp Apak (Saffet) , Altan Erkekli (Lokman) , İpek Tuzcuoğlu (Hatice) , Sezin Akbaşoğulları (Meryem) , Deniz Özerman (Mediha)

Yıl 1981... Türkiye, askeri rejimin yönetimi altındadır. Hayat kadınlarının çocuklarına bakıcılık yapan emanetçi annenin, evinin ekseninde inanılmaz olaylar gelişecektir.

Çocuk psikolojisi, eğitim, töre, annelik duygusu, kadın erkek ilişkileri, toplumsal değer yargıları ve baskı ortamının sorgulandığı, tartışmalara yol açacak bir film.

Filmin konusuna bakıldıgında çok kötü bir film değil gibi ..Tamam ismi etik değil ama ön yargılı olmamak lazım diye düşünüyorum

Orhu_N_utu_Kuran
05-17-2008, 20:21
FİLMİN İSMİNİ KİM KOYMUŞSA ÇOK APTAL BİRİ OLMALI.KİMSE SİNEMA SALONUNDA,KAPISINDA O...ÇOCUKLARI AFİŞİ BULUNAN BİR SALONA GİRMEYE İSTEKLİ OLMAYACAKTIR.

YA DA İZLEYİCİLERİ GENELLİKLE ERGENLİK ÇAĞINA YENİ GİRMİŞ,EROTİZM BEKLENTİSİ OLANLAR OLACAKTIR

FİLMİ MERAK EDENLER KORSAN CD LERİYLE YETİNECEKLER DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BU DURUMDA AYDEMİR AKBAŞ IN FİLİMLERİ NE KADAR GİŞE YAPIYORSA BU FİLİMDE ONLARDAN DAHA FAZLA GİŞE YAPAMAYACAKTIR.

KENDİ KENDİLERİNİ REZİL ETTİLER.ÖZGÜ NAMAL İÇİN ÜZÜLDÜM..

RDönmezs
05-17-2008, 20:24
Sadece bir film ama ismi iyi olmamış..

Hüdaverdi
05-17-2008, 20:25
Bende bunu dile getirmiştim sinema-dizi forumunda :-*

Bir yandan göz yaşı dökerler ''emek harcıyoruz izleyen yok'' diye,diğer yandan abuk subuk isimler koyarlar.
Filmin adı zaten ofsayt,filmin içeriği her ne kadar güzel veya ilginç olsada ismi yüzünden izlicemi sanmıyorum.

Belli bir kesime hitap eden bir film sanırım,veya reklam olsun diye böyle bir isim seçmişler.
İsim sansürlüde olsa ne oldu belli,bu yüzden filmin ismi değiştirilmeli veya film yayından kaldırılmalı hemen :-*

suskun_prenses
05-17-2008, 20:28
filmin isminde takılmamak lazım konusu gerçekten çok güzel ayrıca oyunca kadrosuda öle bence ön yargıdan önce bi izlenmesi gerekio

büşranur54
05-17-2008, 20:37
12 eylül darbesini anlatan bir film bencede isim abes ama dikkat çekmek içinde kullanılmış olabilir ön yargılı yaklaşmamak lazım bence

merve
05-17-2008, 20:41
Filmin ismi uygunsuz ama konu ilgi çekici. Gösterimden kalkmasını gerektircek bir durum olduğunu sanmıyorum...

sadeceali
05-17-2008, 20:49
filmin isminde takılmamak lazım konusu gerçekten çok güzel ayrıca oyunca kadrosuda öle bence ön yargıdan önce bi izlenmesi gerekio

esra haklı kısmen.... yani o oyuncu kadrosu kendilerimi kötüleycek.. kariyerlerini riske atacak bişi yapmaz...

**yanlız_02**
05-18-2008, 13:59
bence hemen kaldırılmalı

Neşe
05-18-2008, 14:01
bencede kaldırılmalı bi film başlığında belli olur.........

**yanlız_02**
05-18-2008, 14:03
ismi byleyse içi nasıldır

Neşe
05-18-2008, 14:07

aynen öyle...

**yanlız_02**
05-18-2008, 14:09

aynen öyle...
TEŞEKKÜRLER

**yanlız_02**
05-18-2008, 14:21

aynen öyle... ALLAH RAZI OLSUN

Neşe
05-18-2008, 14:22

aynen öyle... ALLAH RAZI OLSUN

ne demek ya allah senden de razı olsun böyle bi paylaşım için.............

Mcht_Ln
05-18-2008, 14:26
Şu önyargılarımızı bi yıkabilsek...

**yanlız_02**
05-18-2008, 14:31
Şu önyargılarımızı bi yıkabilsek...
BUNUN ÖN YARGISIMI OLUR >:( >:( >:( >:( >:((HER ŞEY AÇIK)

Hıfz-ı lisan
05-18-2008, 14:32
Aslında yazmak uygun mu bilmiyorum yalnız okurken utandığım bir konunun açılmasına şaşırdım ( benim görüşüm inanın şahsa özel değil kırılmayın lütfen)

Gençlerin bu tür kitap okuduklarını dün bir konuda okumuştum..utanç ve üzüntü verici..Gidilmeyerek gerekni yapmış olunur diye düşünüyorum (isme göre yazdım içeriğini bilmiyorum ancak farklı olacak kanaatinde değilim) ..sinema ortamını pek bilmediğim için sadece gördüğüm kadarını yazdım..yanlışım var ise kusura bakmayın..=)

Gençliğimizin seyri..hayrola =)

ethemkara1
05-18-2008, 14:34
sansasyonel bir isim yapmışlar amacınada ulaşıyor eğer bizler konuşuyorsak filmden önce ismini yapımcı kazanmış ;)görüyor kendini vesselam .

**yanlız_02**
05-18-2008, 14:36
Aslında yazmak uygun mu bilmiyorum yalnız okurken utandığım bir konunun açılmasına şaşırdım ( benim görüşüm inanın şahsa özel değil kırılmayın lütfen)

Gençlerin bu tür kitap okuduklarını dün bir konuda okumuştum..utanç ve üzüntü verici..Gidilmeyerek gerekni yapmış olunur diye düşünüyorum (isme göre yazdım içeriğini bilmiyorum ancak farklı olacak kanaatinde değilim) ..sinema ortamını pek bilmediğim için sadece gördüğüm kadarını yazdım..yanlışım var ise kusura bakmayın..=)

Gençliğimizin seyri..hayrola =)
AYNEN DEİKLERİNİZE KATILIYORUM İNŞALLAH BU FİLME RAĞBET ETMEZLER

**yanlız_02**
05-18-2008, 14:38
sansasyonel bir isim yapmışlar amacınada ulaşıyor eğer bizler konuşuyorsak filmden önce ismini yapımcı kazanmış ;)görüyor kendini vesselam .
İSMİNDEN BİLE BELLİ NE OLDUĞU

Ak-Cengâver
05-18-2008, 15:08

sizlere katılıyorum :-*

haritaci70
05-18-2008, 15:11
Ne güzel demiş Albert einstein

Ön yargıyı parçalamak, Atomu parçalamak tan zordur diye...

Tamam filmin ismi güzel değil ama konu fena ya benzemiyor

Kırık_Çocuk
05-18-2008, 15:13
Sanki adı doğru dürüst olan sinema filmlerinde yeterince küfür-kötü söz yokmuş gibi..hepsinde var bunun da isminde var ne olmalıydı?
Hayat kadınlarının çocukları mı..Zaten bu kötü sözleri beyaz perdede fazlasıyla duyuyoruz.Bence yadırganmaması gereken bişey..
Kabadayı diyorlar filim güzel hoş..Ordaki küfürler niçin yadırganmıyor.Genel olarak toplumun kullanmadığı bişey mi ?Kullanan çok..O zaman gerçekçi olmak lazım değil mi...??

Hıfz-ı lisan
05-18-2008, 15:28
Sanki adı doğru dürüst olan sinema filmlerinde yeterince küfür-kötü söz yokmuş gibi..hepsinde var bunun da isminde var ne olmalıydı?
Hayat kadınlarının çocukları mı..Zaten bu kötü sözleri beyaz perdede fazlasıyla duyuyoruz.Bence yadırganmaması gereken bişey..
Kabadayı diyorlar filim güzel hoş..Ordaki küfürler niçin yadırganmıyor.Genel olarak toplumun kullanmadığı bişey mi ?Kullanan çok..O zaman gerçekçi olmak lazım değil mi...??
Black açılan bir konudada karşıt görüş yazmasan da şaşırsak :D :)

Kırık_Çocuk
05-18-2008, 15:32

ama sahiden adı sanı düzgün olan ve biçok izleyici tarafından tüketilen filmlerde küfür bolca var.Belki bunun sadece adında böyle kötü bi tabir kullanılmış ama Bu tabiri Türkiyede kullanmıyoruz bu sokak dilinde yoktur diyemeyiz.Realist olmak gerek.. :D

**yanlız_02**
05-18-2008, 17:41
Sadece bir film ama ismi iyi olmamış..
olurmu ya ismigibi kendisi de kötü

Hıfz-ı lisan
05-18-2008, 17:55

ama sahiden adı sanı düzgün olan ve biçok izleyici tarafından tüketilen filmlerde küfür bolca var.Belki bunun sadece adında böyle kötü bi tabir kullanılmış ama Bu tabiri Türkiyede kullanmıyoruz bu sokak dilinde yoktur diyemeyiz.Realist olmak gerek.. :D
:)

politikaci
05-18-2008, 17:56
filmin ismi kendilerini yansıtıyor demek >:(

taya
05-19-2008, 22:01

katılmamak elde değil.... özellikle diğer filmlerin içeriği mevzusunda çok haklısın.

sadeceali
05-20-2008, 09:02
ayrıca benim bir iki arkadaşım filmi izlemiş.... güzel olduğunu söylüyorlar.... ;)

**yanlız_02**
06-27-2008, 23:37
ÇOK İYİ OLUR

**yanlız_02**
06-27-2008, 23:38
ALLAH RAZI OLSUN :-* :-* :-* :-*

**yanlız_02**
06-27-2008, 23:48
ayrıca benim bir iki arkadaşım filmi izlemiş.... güzel olduğunu söylüyorlar.... ;)
NERESİ GÜZEL YA

Enfal
06-28-2008, 00:21
Güzel görecelidr. Bakış açısına göre değişir. Gayrı ahlaki bir film, kaliteli olabilir. Kadrosu çok iyi olan gayrı ahlaki bir film de olabilir. Söz konusu nitelikte olan film güzel de olabilir tabi. Bu seyircinin kriterlerine bağlıdır. Kriterlerinde neleri dikkate aldığına bağlıdır.
İsmi normal olup kendisi anormal olan filmler olduğu gibi kendisi normal olup ismi anormal olan fimler de olabilir.
Neticede bu seyir zevkiyle alakalı. Mesela ben bu zevke bağlı olarak seyretmeyeceğim.

Ben sadece ismi böyle olan bu fimi değil içeriği de buna benzer olan tüm filmleri protesto ediyorum.

cartman
06-28-2008, 11:17
Filmin içeriğine bakmaya gerek duymadan isminin doğru olmayacagını dusunuyorum..Kımsenın bu isimli afişleri yollarda boardlarda görmek isteyecegini tahmin etmiyorum..Filmin içinde gecen her kufur izleyeni ilgilendirir ama o isimdeki film tum topluma acık bir mesajdır..Amac sansasyonel bir isimle sıkınıtılı sinema hasılatlarında bir canlılık meydana getırmek , ismiyle dikkatleri üstünde toplamak istemek olsa gerek.

AK_Türk
06-28-2008, 14:16
arkadaslar isminde ne varki, herkes etik degil diyor :-[

isimsiz
06-28-2008, 14:55
Filmin içeriğine bakmaya gerek duymadan isminin doğru olmayacagını dusunuyorum..Kımsenın bu isimli afişleri yollarda boardlarda görmek isteyecegini tahmin etmiyorum..Filmin içinde gecen her kufur izleyeni ilgilendirir ama o isimdeki film tum topluma acık bir mesajdır..Amac sansasyonel bir isimle sıkınıtılı sinema hasılatlarında bir canlılık meydana getırmek , ismiyle dikkatleri üstünde toplamak istemek olsa gerek.

çok doğru bir yorum :-*+1

parabol
06-28-2008, 15:30
Filmin içeriği gayet güzel...ismi ise küfür anlamında kullanılmıyor gerçekten o işi yapan kadınların çocukları anlatıldığı için kullanılıyor....

Kusura bakmayında gora recep ivedik gibi filmler var kaldırılması gereken bu filme gelene kadar...çünkü film gerçekten bir şeyler anlatıyor en azından diğerleri gibi küfür ile milleti güldürmeye çalışmıyor....

hipermuhafazakar
06-28-2008, 16:18
İyice çığırından çıkardılar sinemayı iyice iplerini kopardılar lanet olsun ;)

LoNeLiNeSS
06-28-2008, 16:19
Belki de olumsuz yorum yapanların çoğu arkadaş Film izlemedi. Sadece isminden dolayı bu kadar eleştiriyorlar..

Önyargılı yaklaşmayalım..

hipermuhafazakar
06-28-2008, 16:45
Ben ülkemde böyle rezaletler görmek istemiyorum ! Milletimin görmesinide istemiyorum. İsterse en güzel mesajları versin (verdiği yok zaten) Milletten haberleri yok, ipleride yok. Rezaletleri ekrana getirmede dünyayla yarışıyorlar uyanamadı bazıları hala. Saçmalıkların sınırlarını zorlayıp taşırdıkları yetmedi rezaletlerinde sınırlarını taşırıyorlar..EKSİK OLSUN FİLMLERİDE O ÇEKİM MAKİNALARIDA SENARİSTLERİDE OYUNCULARIDA....BURASI TÜRKİYE ULAN AMERİKA DEĞİL

Hüdaverdi
06-28-2008, 16:54
Filmin içeriği ister Filistin halkıyla olsun isterse Çeçenistanla ilgili,yani filmin içeriği her ne kadar hoş-güzel-duygusal olursa olsun böyle bir isim ahlak dışıdır.Film istediği kadar güzellikler anlatsın,doğruyu göstersin,insanların ezikliğini anlatsın,önyargının kötülüğünü dile getirsin fark etmez.Filmin adı 'o.ç' mi ?
'O.ç' yi kısalatarak değil açarak yazalım bakalım,nede olsa film ismi.Hoşumuza gider mi ?

İçeriği güzel dediğiniz filmin adı kötü,çelişki :-*
Bilmeyen duymayana 'böyle böyle film var' desek 'şahin k. mı oynuyor' der.
Ne izler,ne eve sokar,nede tanıdıklarıma izletirim.
Ofsayta düştüler bi kere,dönüş yok :-*

LüGaT
06-28-2008, 17:02
Sokaklara, televizyona, parklara, bahçelere asılan bu tip resimler, afişler vs... milli kültürle yetişmiş insanlar üzerinde birer psikolojik baskı unsuru. Biraz "saygılı" olabilmek zor olmasagerek. Türkçe çok zengin bir kelime hazinesine sahip, sinema isimlerine konulacak bir sürü "sanatsal" kelimemiz var. İnsanların popularite uğruna feda etmeyecekleri şahsiyet, saygı, ahlak gibi değerleri olması gerekir.

Demokrat
06-28-2008, 17:40
Bu 12 eylül neymis böyle üstüne kac tane film yapildi ben sayisini unuttum 8)