Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu pazar seçim olsa AK Parti'nin oyu!
ümitli_bekleyis
07-18-2008, 03:12
Türkiye genelinde yaptılan ankette, halkın son siyasi gelişmelere ilişkin görüşlerini gözler önüne serdi. İşte barajı geçen üç parti...
GENAR'ın Türkiye genelinde yaptığı anket, halkın son siyasi gelişmelere ilişkin görüşlerini gözler önüne serdi. Erken seçim yapılması durumunda AK Parti’yle birlikte 3 parti barajı geçebiliyor. Halkın yüzde 62.6'sına göre ise Ergenekon bir terör örgütü.GENAR Araştırma Şirketi, Türkiye'deki son siyasi gelişmelerin toplum tarafından nasıl değerlendirildiği araştırdı.
ERGENEKON VE KAPATMA DAVASI GÖLGESİNDEKİ SON ANKET!
Türkiye genelinde 14 ildeki 2020 kişi üzerinde yapılan "Türkiye-Toplum-Siyaset Araştırması", yarın seçim yapılsa AK Parti'nin yine büyük farkla tek başına iktidar olacağını ortaya koydu. CHP ise, AK Parti'nin yarısı kadar oy alarak yine muhalefetteki yerini koruyor.
UFUKTA YİNE AK PARTİ VAR
Yarın bir genel seçim olsa AK Parti yine açık ara önde gözüküyor. Seçmenin yüzde 45.1'i AK Parti'ye oy vereceğini belirtirken, ankete katılanların yüzde 23.1'i CHP'yi iktidarda görmek istiyor. MHP ise yüzde 12.8 ile yine üçüncü sırada yer alarak meclise girebiliyor.
DTP'nin oy oranı yüzde 5.6, DP'nin yüzde 2.9 ve DSP'ninki yüzde 0.8 olarak gözüküyor. ANAP ise sadece yüzde 0.01 oy alabiliyor. Bugün bir yerel seçim yapılması durumunda ise, AK Parti üstünlüğünü kimseye kaptırmıyor. Seçmenin yüzde 48.5'i AK Partili belediye başkanlarının göreve gelmesini istiyor. CHP'li belediye başkanı isteyenlerin oranı ise sadece yüzde 24.3'te kalıyor.
ERGENEKON SİYASİ DEĞİL
Ankete katılanların yüzde 65.1'i Ergenekon'un siyasi bir operasyon olduğuna inanmıyor. Ergenekon'un rejimi koruma amaçlı kurulmadığını düşünenlerin oranı ise yüzde 74.2. Halkın yüzde 62.6'sı Ergenekon'un bir terör örgütü olduğunu söylüyor. Türk toplumunun yüzde 61'i Ergenekon oluşumunun çıkar amaçlı suç örgütü olduğunu, yüzde 57'si ise darbe yapmak için bir araya gelmiş bir oluşum olduğunu düşünüyor.
TÜRKİYE KAPATMAYA KARŞI
Türk toplumunun yüzde 60'ı AK Parti'nin kapatılmasına karşı çıkarken yüzde 40 kapatılmasını istiyor. AK Parti'nin kapatılmasına karşı olanların başında AK Parti'ye oy verenler gelirken bunu Saadet Partisi ve DTP'ye oy verenler izliyor. CHP'liler ise, AK Parti'nin kapatılmasından yana. Halkın yüzde 45'i AK Parti'nin kapatılması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yasak gelmesi durumunda Türkiye'de ekonomik kriz, yüzde 29'u ise siyasi kriz çıkacağını düşünüyor. Yüzde 4.2'lik kesim ise kapatma kararından ekonominin olumlu etkileneceğini savunuyor.
YENİ PARTİ İKTİDAR
AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması ve Recep Tayyip Erdoğan'a siyasi yasak gelmesi durumunda halk, yeni kurulacak partiyi iktidara taşıyacak. Bugün AK Parti'ye oy vereceğini söyleyen seçmenin yaklaşık yüzde 90'ı AK Parti'nin yerine kurulacak partiye yöneleceğini kaydediyor.
Anket, AK Parti'nin kapatılması durumunda, yerine kurulacak partinin diğer partilerden de oy alacağını gözler önüne seriyor. Yeni partinin şu andaki oy oranı yüzde 43.
AK Parti Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılıp, Recep Tayyip Erdoğan'ın bağımsız aday olması durumunda ise yine sürpriz yaşanmıyor. Erdoğan, hangi ilden aday olursa olsun halkın yüzde 43'ü onu mecliste görmek istiyor.
YARGININ MÜDAHALESİ
Türkiye Büyük Millet Meclisinde 411 milletvekilinin oyuyla kaldırılan başörtüsü yasağının Anayasa Mahkemesi tarafından iptali halkın yüzde 62'si tarafından doğru bulunmuyor. Toplumun büyük bölümü Anayasa Mahkemesi'nin bu konudaki kararını eleştirerek "yargı aracılığıyla Türkiye'de siyasal süreçlere müdahale ve milli iradeye müdahale" olduğunu düşünüyor.
İLGİNÇ SONUÇLAR
Anket, dikkat çekici birçok sonucu da gözler önüne serdi. Halk, siyasilerden en çok Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'a en az ise Deniz Baykal'a güveniyor. Toplumun büyük bölümü AK Parti hükümetini başarılı buluyor. AK Parti, sosyal yardımlar ve çetelerle mücadelede de en başarılı kabul edilirken, CHP, MHP ve DTP muhalefette başarısız bulunuyor.
Toplumun yaklaşık yüzde 57'si Türkiye'de bir toplumsal kutuplaşmanın olduğunu savunuyor. Yüzde 57'lik bir kesim önümüzdeki 6 ayın daha kötü bir 6 ay olacağını düşünürken, yüzde 23'ü hiçbir şeyin değişmeyeceğine, yüzde 20'si ise daha iyi bir altı ay olacağına inanıyor.
BUGÜN
ümitli_bekleyis
07-18-2008, 03:14
http://resim.samanyoluhaber.com/resim/180708_Akparti2.jpg
http://resim.samanyoluhaber.com/resim/180708_Akparti3.jpg
http://resim.samanyoluhaber.com/resim/180708_Akparti4.jpg
http://resim.samanyoluhaber.com/resim/180708_Akparti6.jpg
http://resim.samanyoluhaber.com/resim/180708_Akparti1.jpg
Supraliminal
07-18-2008, 17:20
bütün anketlere bakarak akpartinin oyu ortalama %52 gibi bir şey.
akparti kapatılırsa ekonomiyi olumlu etkiler diyenleri kapatıldıktan sonra görücem ekonomiyi olumlumu olumsuzmu.yüzleri kızarcakmı acaba..
Demokrat
07-18-2008, 17:22
o zaman bu pazar secim olsun :)
oguzdesouza
07-18-2008, 19:54
Bütün anketlerin şöyle bir ortalamasını aldığımızda en azından %40 falan...
Yani yine iktidarız... 8)
Ama ekonomi kötüye gidiyor :(
Supraliminal
07-18-2008, 19:58
%50 nin üzerinde oy çıkarıyorum ben (: ortalama .
oguzdesouza
07-18-2008, 20:02
Ocak'ta %54 gibiydik ama şu an düşdük...
Ama bütün ayların ortalamasını alırsan öle bir şey olur... Ama önemli olan şu an :)
Ekonomi'deki bozuk havadan dolayı çok oy kaybettik... :(
RDönmezs
07-18-2008, 20:04
Yine yeni yeniden ;) her zaman AK PARTİ ;)
Supraliminal
07-18-2008, 20:06
Ocak'ta %54 gibiydik ama şu an düşdük...
Ama bütün ayların ortalamasını alırsan öle bir şey olur... Ama önemli olan şu an :)
Ekonomi'deki bozuk havadan dolayı çok oy kaybettik... :(
ekonomiyi bozanlarıda halk çok iyi biliyor bence ekonomide dolayı oy kaybetmeyiz .
Parantez
07-18-2008, 20:06
oylar düşüyor gördüğünüz gibi
chp de artmış malesef...
ama bende açıkçası pek iyi görmüyorum türkiyeyi
yani 22 temmuzda gelen iktidar sanki eskisi değil
ne bileyim belki kapatma yüzünden ama
1 yıl geçti üstünden hiçbişey değişmedi sanki
4.5 yılda süper işler yapıldı ama geçen 1 yılda bana göre pekde
önemli iş yapılmadı...
umarım gelecek yıl daha iyi oluruz... :-\
RDönmezs
07-18-2008, 20:09
chp de artmış malesef...
önemli iş yapılmadı...
Alakası yok şuan AK PARTİ değilde başka bir parti olsaydı bu durumda böyle dayanamazdı ;) bu kadar ateşli bir gündemin içinde ekonomimiz eskisi gibi olmasada çok şükür iyi kriz yaşamadık ayaktayız ;)
YavuzSultanSelim
07-18-2008, 20:09
Halk biliyor Ak Partinin alternatifi olmadığını
Supraliminal
07-18-2008, 20:10
chp de artmış malesef...
önemli iş yapılmadı...
22 temmuzdan sonra cehepe +asker+medya vs hepsi birlikte hükümeti devirmek için ellerinden geleni yaptılar.Halada sürüyor.Bilmiyormuş gibi konuşuyorsun. :-*
Parantez
07-18-2008, 20:12
:o :o
ne olursa olsun şu anda iktidarda olan bir parti var
hizmet herşeye rağmen hızla devam etmeliydi...
biz tam yetkiyi verdik tamam zaten kapatma davası etkili olmuş olabilir ama
şöyle bir düşününce bakın 22 temmuzda türkiyenin yarısı destek verdi bu partiye
yeni bir 22 temmuz geldi ama çok da birşey değişmedi..
Supraliminal
07-18-2008, 20:15
22temmuz sonra aslında durmadıda hizmet çok şey yapıldı sen fazla takip etmiyorsun sanırım .
RDönmezs
07-18-2008, 20:15
:o :o
ne olursa olsun şu anda iktidarda olan bir parti var
hizmet herşeye rağmen hızla devam etmeliydi...
biz tam yetkiyi verdik tamam zaten kapatma davası etkili olmuş olabilir ama
şöyle bir düşününce bakın 22 temmuzda türkiyenin yarısı destek verdi bu partiye
yeni bir 22 temmuz geldi ama çok da birşey değişmedi..
Yoksa sendemi bir şeyler değişiyor Sümeyye.? ;)
Yukarıda yazdım okudun mu bilmiyorum ama AK PARTİ hep çalıştı hep çalışacak hiç durmadı durmayacak bu böyle biline ;)
Ömer_Furkan
07-18-2008, 20:16
yinede inş. erken seçim falan olmazz.hiçbir ülkede böle sacma sapan şeyler olmuyor..Allahın iziniyle yola devam durmak yok... 8)
Parantez
ha bir de medya ve asker tamam çok şeyler yaptı ama
bu olanlar geçen dönem yok muydu birde bunu düşünmek gerekir
geçen dönemde de medya aleyhimizde çalışırdı ki şimdi birçok medya kuruluşu
gerçekleri görerek yazmaya başladı :-*
geçen dönem ne yasa götürüldüyse veto eden bi cumhurbaşkanı ile çalıştık
bunu da unutmayın...
tüm bunlara rağmen ülkemizi 4.5 yılda müthiş hizmetler getiren akparti hükümetinden
daha fazla şey beklerdim beklemek de hakkım...
oguzdesouza
chp de artmış malesef...
önemli iş yapılmadı...
Sana katılıyorum.. :-*
Ama halk hükümetine güveniyor... Nasıl 2001 krizini bitirdiyse bu bunalım da son bulacaktır diyor... Tabi bu nereye kadar gider orası meçhul.. :-\
Zaten bizim en büyük şansımız iyi bir muhalefet yok... O yüzden halk alternatifi olmadığı için AK Parti diyor...
gerçek muhalif
07-18-2008, 20:18
akparti kapatılırsa ekonomiyi olumlu etkiler diyenleri kapatıldıktan sonra görücem ekonomiyi olumlumu olumsuzmu.yüzleri kızarcakmı acaba..
nasıl 52 oluyo parmak hesabımı yaptın :-\
Supraliminal
07-18-2008, 20:18
ha bir de medya ve asker tamam çok şeyler yaptı ama
bu olanlar geçen dönem yok muydu birde bunu düşünmek gerekir
geçen dönemde de medya aleyhimizde çalışırdı ki şimdi birçok medya kuruluşu
gerçekleri görerek yazmaya başladı :-*
geçen dönem ne yasa götürüldüyse veto eden bi cumhurbaşkanı ile çalıştık
bunu da unutmayın...
tüm bunlara rağmen ülkemizi 4.5 yılda müthiş hizmetler getiren akparti hükümetinden
daha fazla şey beklerdim beklemek de hakkım...
4.5 yılda ülkede yapılmayanları yaptı ve halada yapıyor .fakat 79 yılda onlar hiçbir şey yapmadı milleti soymaktan başka .Geri kalmaktan başka.akparti 1 yıl boş kalmış çok mu görüyorsun.hoş bu 1 yıl içinde Türkiyeyi kurtarmak için elinden gelenide yapıyor.
Supraliminal
07-18-2008, 20:20
nasıl 52 oluyo parmak hesabımı yaptın :-\
hayır benim öyle becerim yok parmakla %de hesaplayacak kadar eğer sen yapabiliyorsan ne mutlu sana .
Parantez
07-18-2008, 20:21
chp de artmış malesef...
önemli iş yapılmadı...
Sana katılıyorum.. :-*
Ama halk hükümetine güveniyor... Nasıl 2001 krizini bitirdiyse bu bunalım da son bulacaktır diyor... Tabi bu nereye kadar gider orası meçhul.. :-\
Zaten bizim en büyük şansımız iyi bir muhalefet yok... O yüzden halk alternatifi olmadığı için Ak Parti diyor...
teşekkürler :-*
birde neden eleştiriye tahammül edemiyorsunuz bunu anlamadım
'sende mi bişeyler değişiyor' bile dediniz yok artık!
ben burda sizin şahsınıza karşı bir yorumda yada eleştiride bulunmadım
sizlerde konu üzerinden konuşursanız sevinirim
bizde görüyoruz tabiki ne yapıp yapmadığını
düşünen bir akpartili olarak eleştirmek görevim
eleştiri kişi/kurumu yaralamaz eleştirilerden ders alınır ve daha iyiye gidilir... :-*
gerçek muhalif
07-18-2008, 20:22
hodri meydan
Supraliminal
07-18-2008, 20:23
hodri meydan
:D :D :D :D rüyalarına girer hayatın boyunca uyuyamazsın seçimden sonra .
Parantez
07-18-2008, 20:24
hodri meydan
kardeşim sana burdan malzeme çıkmaz hadi başka başlıklara ;)
gerçek muhalif
07-18-2008, 20:32
bir senedir tas tas üstüne konmadı.parti kapatılacaksa hizmet demi kapancaktı.iyi nasıl olsa beni kapatacaklar bende yatıyım assağa hıc birsey yapmayım.elini kolunumu bağladılar senin devam etsene madem hizmete.
Supraliminal
07-18-2008, 20:33
bir senedir tas tas üstüne konmadı.parti kapatılacaksa hizmet demi kapancaktı.iyi nasıl olsa beni kapatacaklar bende yatıyım assağa hıc birsey yapmayım.elini kolunumu bağladılar senin devam etsene madem hizmete.
kapatılmş bir parti hizmete nasıl devam etsin akıl var mantık var yahu ama kullanmasını bilene.
politikaci
07-18-2008, 20:34
:D :D :D ezik chp yine sürünecek :D :D :D chp ye anca atatürk şimdi çıkıp başına gelirse oy atarım ;D
hizmetler devam etmediği için zaten GAPa 11 bakan ve onlarca milletvekili ile çıkartma yapıldı!!!
kapatılınca biteceğine inandığımız için şuan tüm teşkilatlar var güçleri ile seçime hazırlık yapıyorlar...
ayrıca kış gelince kömür de dağıtacağız dertlenmeyin,müsterih olun!!!
Parantez
07-18-2008, 20:37
kardeşim abartma biz eleştirdik diye sende abartmışsın :o
nerde taş taş üstüne konmadı hangi dönemden bahsediyorsun şu an 2008'deyiz 2001 geride kaldı hemde çoktan
nerede bir hizmet yapılsa karşı çıkıyorsunuz fakire yardım etmeye bile
sosyalist geçinen sizler karşı çıkmayı kendinize görev biliyorsunuz
insanların eğitim hakkına bile karışacak hakkı kendinde bulan sizler
akparti hükümetine laf edecek kadar bu ülkeye yararınız oldu mu bir düşünün derim..
Supraliminal
07-18-2008, 20:38
nerde taş taş üstüne konmadı hangi dönemden bahsediyorsun şu an 2008'deyiz 2001 geride kaldı hemde çoktan
akparti hükümetine laf edecek kadar bu ülkeye yararınız oldu mu bir düşünün derim..
çok güzel cevaptı + :-*
gerçek muhalif
07-18-2008, 20:40
kapatılmş bir parti hizmete nasıl devam etsin akıl var mantık var yahu ama kullanmasını bilene.
kardesim hizmet için illa partilimi olacan.partisizde olsan hizmet askın varsa devam edeceksin.blr senedir yatıyor hükümet.sana ceza vereceklerse nasıl olsa bana ceza verecekler diye sendemi yatacaksın anlatmak istediğim bu.illa partlimi olmalı hizmet için çbuna katılmam mümkün değil.kim olursa olsun
gerçek muhalif
07-18-2008, 20:42
iyi anla bundan öcekine demiyorum .son bir sene
Parantez
07-18-2008, 20:45
kardesim hizmet için illa partilimi olacan.partisizde olsan hizmet askın varsa devam edeceksin.blr senedir yatıyor hükümet.sana ceza vereceklerse nasıl olsa bana ceza verecekler diye sendemi yatacaksın anlatmak istediğim bu.illa partlimi olmalı hizmet için çbuna katılmam mümkün değil.kim olursa olsun
http://www.tbmm.gov.tr/genser/kanun3.html parti mi olacak diyorsun gerçekten ilginç
önce şu kanunu iyice bir irdele sonra parti ne işe yarar anlayacaksın sana güveniyorum ;D
Supraliminal
07-18-2008, 20:46
boş boş insanlarla zaman harcıyoruz
muhalif git başka kapıya .
Supraliminal
07-18-2008, 20:47
http://www.tbmm.gov.tr/genser/kanun3.html parti mi olacak diyorsun gerçekten ilginç
önce şu kanunu iyice bir irdele sonra parti ne işe yarar anlayacaksın sana güveniyorum ;D
o siteye girip o konutu okuyacağına hiç inanmıyorum doğrusu gerçekleri öğreneceğinden korkuyodur yazıkk ya.
gerçek muhalif
07-18-2008, 20:51
tabi tabi sacmalama halk banamı oy verdi sanamı.kapatcaksa elini kolunu bağladımı.ortalık nefes alamıyor.piyaslar bitik.para dönmüyo.kim bunun sorumlusu.tamam belki kapatmadan dolayı moral bozulur.ama yiğitlik ondan sonra çıkmalı.
bir çeşit gizli kahramanlık.ne yazıkkı türk siyasetinin en büyük zafiyeti.illa markamı olcak hizmet için.
Parantez
07-18-2008, 20:52
son bir senede akpartinin bize alıştırmış olduğu standardın biraz altında kalmış olabiliriz
ama emin ol bizim standardımızın düşmüş hali bile
sizin canla başla çalıştığınız dönemden daha fazla yararlı olmuştur bu ülkeye
öyle bir dönemin olup olmadığından şüpheliyim ama neyse ;D
siz yalnızca koltuğunuza kurulup egolarınızı tatmin edersiniz
erzurumun doğusunun da türkiye sınırları içinde olduğunu birinin size hatırlatması gerekir
akparti bölge ayrımı yapmadan tüm türkiyeye hizmet getirdi
ışığı elektiriği yolu olmayan hastanesi okulu olmayan köyler vardı bilir misiniz?
oradaki insanlar bilgisayarı görünce çok şaşırdı 21. yüzyılın türkiyesinde
peki sorarım size şimdiye kadar siz vardınız peki neden hizmetin 'h'sini doğuya çok gördünüz?
Supraliminal
07-18-2008, 20:54
muhalif o dediklerinin sorumlusunu bilmiyorsan çok yazık.!
yanıt:sen+cehepe:zarar
gerçek muhalif
07-18-2008, 20:54
son bir senede akpartinin bize alıştırmış olduğu standardın biraz altında kalmış olabiliriz
ama emin ol bizim standardımızın düşmüş hali bile
sizin canla başla çalıştığınız dönemden daha fazla yararlı olmuştur bu ülkeye
öyle bir dönemin olup olmadığından şüpheliyim ama neyse ;D
siz yalnızca koltuğunuza kurulup egolarınızı tatmin edersiniz
erzurumun doğusunun da Türkiye sınırları içinde olduğunu birinin size hatırlatması gerekir
akparti bölge ayrımı yapmadan tüm türkiyeye hizmet getirdi
ışığı elektiriği yolu olmayan hastanesi okulu olmayan köyler vardı bilir misiniz?
oradaki insanlar bilgisayarı görünce çok şaşırdı 21. yüzyılın türkiyesinde
peki sorarım size şimdiye kadar siz vardınız peki neden hizmetin 'h'sini doğuya çok gördünüz?
hangi standartmıs o zenginin daha zengin fakirin daha fakir olma standartımı
Parantez
07-18-2008, 20:56
kendinle çelişiyorsun farkında mısın?
seni türk doktorlarına emanet ediyorum
iyi akşamlar herkese ;)
gerçek muhalif
07-18-2008, 20:57
seni Türk doktorlarına emanet ediyorum
iyi akşamlar herkese ;)
yok hemen iyi aksamlar cevap versene
gerçek muhalif
07-18-2008, 20:58
sıkısınca hakaret kolay tabi ;)
Supraliminal
07-18-2008, 20:59
sana gereken cevaplar yeterince
verildi zaten senin aklın almıyorsa
gerçekten bi doktora gözük !
Parantez
07-18-2008, 21:00
iyi akşamlar herkese ;)
sitemizin değerli üyesi duyguselinin bir özdeyişiyle son sözümü söylüyorum
'derdim derdim anlayan olsa derdim..' :-*
gerçek muhalif
07-18-2008, 21:04
iyi akşamlar herkese ;)
sitemizin değerli üyesi duyguselinin bir özdeyişiyle son sözümü söylüyorum
'derdim derdim anlayan olsa derdim..' :-*
evet bende öyle düsünüyorum.derdimiz anlatamdık kimseye.
gerçek muhalif
07-18-2008, 21:06
anlatamayıncada deli damgası yemek buranın hakareti oluyu
Supraliminal
07-18-2008, 21:07
anlatamayıncada deli damgası yemek buranın hakareti oluyu
git derdini paşaların dinlesin belki çare bulurlar derdine.
gerçek muhalif
07-18-2008, 21:08
artı ben cehepeli değilim :D
oyum ::)
senere
o zaman yanlış yerdesin YOH artık arka sokakta ;)
KAPİTALİST
07-18-2008, 21:32
AKP o kadar oy alamaz. Çünkü millet bilinçlendi. CHP iktidarı veya Koalisyon bekliyorum.
Ak Parti o kadar oy alamaz. Çünkü millet bilinçlendi. CHP iktidarı veya Koalisyon bekliyorum.
Miletle birlikte sen niye bilinçlenmeyi denemedin ? CHP iktidarı falan, kapitalist deryalarda fazlaca alkol aldın herhalde.
Deniz.Feneri
07-18-2008, 21:36
Ak Parti o kadar oy alamaz. Çünkü millet bilinçlendi. CHP iktidarı veya Koalisyon bekliyorum.
Miletle birlikte sen niye bilinçlenmeyi denemedin ? CHP iktidarı falan, kapitalist deryalarda fazlaca alkol aldın herhalde.
:D o bilinçleneceği yönü şaşırmış lügat hocam
KAPİTALİST
07-18-2008, 21:38
Bilinçlendiriyoruz. Siz kafanızı yormayın. Alkolle ne alakası var. Normalde içki içiyorum ama bu akşam daha almadım.
Ama göreceksiniz CHP tek başına iktidar olacak. Biraz sokağa çıkın görürsünüz. CHP li değilim ama ben gördüğümü söylerim.
Bilinçlendiriyoruz. Siz kafanızı yormayın. Alkolle ne alakası var. Normalde içki içiyorum ama bu akşam daha almadım.
Ama göreceksiniz CHP tek başına iktidar olacak. Biraz sokağa çıkın görürsünüz. CHP li değilim ama ben gördüğümü söylerim.
"Normal"de içki içiyormuşsun ama normal değilsin. Bence sen ne zaman içtiğini farkedemeyecek kadar sarhoşsun. Baksana sokak yerine CHP binasına girmişsin, ordan da ancak koalisyon çıkar zaten ;)
KAPİTALİST
07-18-2008, 21:42
"Normal"de içki içiyormuşsun ama normal değilsin. Bence sen ne zaman içtiğini farkedemeyecek kadar sarhoşsun. Baksana sokak yerine CHP binasına girmişsin, ordan da ancak koalisyon çıkar zaten ;)
Sen öyle san. Halkın içine girmiyorsunuz. Fildişi Kulelerinden bakıyorsunuz. CHP tek başına iktidara gidiyor. Bunu görüyorum. Ayrıca CHP binasına hiç bir zaman girmem.
Ufukta gözüküyor sag duyulu halkimiz bu akp partinin türkiyenin birlik beraberlik olacagi tam zamaninda sudan sebeplerden sacma supan türban olayi ergenekon olaylari türkiyenin barisa huzura ihtiyac varken anlasildiki sag duyulu halkimiz iyi ve dogruyu bilerek ufukta dogacak günesi Atatürkün cumhuriyeti ve onun kurdugu partiyi Cumhuriyet Halk Partisi birdahaki secimlerde günes gibi parlayip Türk Milletinin Huzura ve Sükünete ve refaha kavusacak günler cok yaklasti!
Deniz.Feneri
07-18-2008, 21:43
:D kapitalist seninle zamanımı öldürmek istemiyorum lügat'a devrediyorum seni :D
senin bu zihniyetini ben değiştiremem. sen hep chp'nin iktidar olacağına inan tamam mı? :D
sonunda neye uğradığına bile şaşıramayacak kadar sarhoş olursun belki yine düşünemezsin neye uğradığını seçimler sonuçlanınca :D ;)
Deniz.Feneri
07-18-2008, 21:44
Ben halkın içindeyim koçum her gün bozuk bilgisayarların servisine gidiyorum sen rahat ol yorma kafanı ;)
Fildişi kulelerden bakınca filler ne kadar da basit ve küçük görünüyormuş :) Sen kahve iç kahve, iyi gelir ;)
Supraliminal
07-18-2008, 21:45
bir insanın chpnin iktidar olmasını istemesi vahim bir durum.Doktora gözükmesi lazım bunu diyen insanın. :-*
KAPİTALİST
07-18-2008, 21:45
:D kapitalist seninle zamanımı öldürmek istemiyorum lügat'a devrediyorum seni :D
senin bu zihniyetini ben değiştiremem. sen hep chp'nin iktidar olacağına inan tamam mı? :D
sonunda neye uğradığına bile şaşıramayacak kadar sarhoş olursun belki yine düşünemezsin neye uğradığını seçimler sonuçlanınca :D ;)
CHP, gün geçtikçe büyüyor. AKP ise küçülüyor. Şener partiyi çoktan böldü. Asıl sen rüya görüyorsun.
KAPİTALİST
07-18-2008, 21:46
bir insanın chpnin iktidar olmasını istemesi vahim bir durum.Doktora gözükmesi lazım bunu diyen insanın. :-*
CHP'nin iktidar olması, AKP den iyidir. Laik ve demokratik bir Türkiye için CHP iktidarda olmalı.
YavuzSultanSelim
07-18-2008, 21:47
CHP, gün geçtikçe büyüyor. Ak Parti ise küçülüyor. Şener partiyi çoktan böldü. Asıl sen rüya görüyorsun.
CHP büyüyor mu :D :D :D :D :D
sağol yaa güldürdün beni
Supraliminal
07-18-2008, 21:48
CHP'nin iktidar olması, Ak Parti den iyidir. Laik ve demokratik bir Türkiye için CHP iktidarda olmalı.
sağlıklı bir insan bunları söleyemez :D :D :D.Hastaneye git sen yaa.
politikaci
07-18-2008, 21:49
CHP'nin iktidar olması, Ak Parti den iyidir. Laik ve demokratik bir Türkiye için CHP iktidarda olmalı.
meli malı .. gereklilik kipleri :D :D halk istemesse ne gereklilik kipleri işe yarar nede emirkipleri :D
KAPİTALİST
07-18-2008, 21:50
Korkunun ecele faydası yok. Ne çok CHP den korkarmışsınız. CHP iktidarı yakın. Seçim sonuçlarını görünce hastaneye sen gidebilir, kalp krizi geçirebilirsin.
YavuzSultanSelim
meli malı .. gereklilik kipleri :D :D halk istemesse ne gereklilik kipleri işe yarar nede emirkipleri :D
Gereklilik ve emir kiplerinin bittiği yerde Anayasa Mahkemesi devreye girer :D
Supraliminal
Korkunun ecele faydası yok. Ne çok CHP den korkarmışsınız. CHP iktidarı yakın. Seçim sonuçlarını görünce hastaneye sen gidebilir, kalp krizi geçirebilirsin.
korkmuyorum ki hodri meydan Allah'ım ya :D :D :D
YavuzSultanSelim
07-18-2008, 21:51
Sen ne biçim Kapitalistsin yaaa sol partiyi destekliyosun :D
Bunlar da bir garip yahu
politikaci
07-18-2008, 21:51
Gereklilik ve emir kiplerinin bittiği yerde Anayasa Mahkemesi devreye girer :D
ondan sonra halk bu siyaset adamlarını türkiyede osmanlı tokadı kipleriyle birdaha başa getirir :D
Supraliminal
07-18-2008, 21:52
Bunlar da bir garip yahu
bu üye önceden chpyi eleştiriyordu sanırım ya benmi yanlış hatırlıyorum :-\
Hüdaverdi
07-18-2008, 21:54
Gündemi takip etmeyip herangibir partiye oy verenlere,Ak partiyi halkı kışkırtmakla-bölmekle suçlayan deniz baykalın yaptıklarını görmemezlikten gelerek veya okumadan ona oy verenlere şaşıyorum.
terör örgütü avukatı onlardır yıldır siyasetin içinde,bunca zaman içinde yaptıkları(!) ak aprtinin yaptıklarının yanında geçer mi ? :-X
KAPİTALİST
07-18-2008, 21:55
Bunlar da bir garip yahu
bu üye önceden chpyi eleştiriyordu sanırım ya benmi yanlış hatırlıyorum :-\
CHP yi CHP liler de eleştirir.
politikaci
07-18-2008, 21:57
:D :D :D chp iktidara gelecek diyor ya :D :D artık bi 4 seçimm sonra bunu dersiniz baykal hala ölmez sonra bi 4 seçim daha baykal hala yaşar :D :D
KAPİTALİST
07-18-2008, 21:57
Siz gülün gülün. Siz tarikatlarda, karanlık odalardayken CHP liler çalışıyor.
Supraliminal
07-18-2008, 21:59
:D :D :D.e bu dediklerini birebir chp yapıyor çok ilginçsin yahu :D :D :D
politikaci
07-18-2008, 21:59
:D :D arkadaşım burası mizah komedi bölümü değil
KAPİTALİST
07-18-2008, 22:00
Dikkat çekmek için yalandan eşek olmaya ne gerek var. Ben burdayım de yeter.
Aynen laflarını sana iade ediyorum. Ben zaten burdayım. Ama ciddi bakımdan CHP iktidarı çok yakın.
politikaci
07-18-2008, 22:01
Aynen laflarını sana iade ediyorum. Ben zaten burdayım. Ama ciddi bakımdan CHP iktidarı çok yakın.
ufukta görünüyorrrr :D :D
RDönmezs
Sen bekle CHP iktidarını yıllarca bekliyenler avuçlarını yaladılar size bu ülkede iktidarlık yok ;)
Supraliminal
kapitalist sende başbakan olucan çok yakın görünüyor :D :D
Evet evet ciddi bir bakıma ihtiyacın var. Bu konuda bir tereddüt yok zaten.
Hüdaverdi
07-18-2008, 22:02
Arkadaş bak sana tavsiyem var,biz gülelim,karanlık odalarda kendi halimizde bulunalım,sıkma baş olalım,sakal bıyıkla boğuşalım,sizde sivilcelerinizi patlatıp iktidarı ele geçirin.Karanlık odalarımızdan ses dahi çıkartmayız,gülmemizi engellemen için çarpı tuşuna basıp bu karanlık siteden kaçmanıda tavsiye ediyorum ;)
politikaci
07-18-2008, 22:02
kapitalist sende başbakan olucan çok yakın görünüyor :D :D
:D :D :D :D benim koltuk sözüm var ona :D :D
eh mantıken iktidara en yakın parti ana MUHALEFET partisidir...gerçekleri görmeye başladın ;)
YavuzSultanSelim
07-18-2008, 22:09
Millet bize kapitalist der. Bu kapitalistte bizi eleştiriyor sol partiyi destekliyor :D
çok garip
RDönmezs
07-18-2008, 22:10
Mahluk cahilliğinin verdiği cesaretle saçmaladı ve gülünç duruma düştü,bu yüzden kafayı yiyip ne yapacağını şaşırdı.Adı lazım değil o kendisini biliyor ;)
özür dilerim abi ;)
Sus len Allah deme başına bela alırsın :D
Bende Gericiyim, Yobazım :D
sen nesin bir HİÇ ;)
Supraliminal
07-18-2008, 22:10
terbiye sınırlarını zorluyorsun biraz dikkatli konuşursan senin için iyi olur.
YavuzSultanSelim
07-18-2008, 22:12
İyi oldu ya uzun zamandır muhalif kimse gelmiyordu neyse ki bitmemişler :-X
Deniz.Feneri
07-18-2008, 22:21
ne yaptınız ya kapitalisti kaçırdınız mı? :D
halbuki onu psikiyatriste sevk eden raporu gönderecektim ona kendi ellerimle hazırlamıştım neyse sileyim de harddisk'imde fazla yer kaplamasın. 20 KB de olsa chp yi destekleyenler için gereksiz :D
Hüdaverdi
07-18-2008, 22:25
Kendisi kaçtı malesef :(
İşi inata bindirip cahilce söylemlerde bulununca komik duruma düşürdü kendisini ve küfür etti :(
;D
kapitalist kötü söz sahibinin koçum,küfürle bir yere varılamayacağını bilmicek kadar çok küçüksün,okuyorsundur umarım ;) Sivilcelerini katlatmakla uğraş sen :-*
Demokrat
07-19-2008, 00:15
bi kedi gördüm sanki :)
hakansükür
07-19-2008, 05:58
Ekonomik sorunlar Ak partiyr çok oy kaybetirdi.
Benim yaptığım oartalama olarak Akparti %30-35 arası bir oy kitlesi ile gelir şuan yarın nasıl gelir bilinmez.
chp elveda diyoruz inş. yakında birdaha çıkmamak için barajın altında boğulmaya doğru gidiyor.Şimdi boğaz sınırında ileriki günlerde boyunu aşacak ve boğulup gidecek.Hemde çok yakında
Mhp oyunu attırdı %15-20 arası filan şimdilik 3 partiyi çok araştırdım.
Sonumuz hayır olsun
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.