fatih kısaparmak balon baskılı balon Bunlar kimin nesli? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunlar kimin nesli?

Ertuğrul ÖZGÜL
02-18-2012, 14:11
http://www.habervaktim.com/resim/resim226700_1.jpg?t=

İHL'li öğrencilerin Atatürk büstü yanında çektirdiği fotoğraf üzerinden dindar kesimi ve Başbakan'ı hedef alan çevreler, geçtiğimiz 1 Mayıs'ta PKK yandaşlarının Atatürk heykeline teröristbaşı Öcalan'ın resmini asmasına seslerini çıkarmamışlardı. Şimdi soruyoruz; “İHL'li o 4 kız Erdoğan'ın nesli de, 1 Mayıs'ta Atatürk heykeline Apo resmi asanlar, Atatürk'ün büstüne iki kulak işareti yapanlar kimin nesli?.."

Kartal İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördüğü iddia edilen başı örtülü dört kız öğrencinin Atatürk büstünün burnuna, kulağına ve kafasına dokunarak çektirdiği fotoğraf, dine ve dindar kesimlere karşı linç kampanyasına dönüştürülmesi tepki gördü. Muzdarip muhalif Sözcü gazetesinin önceki günkü sayısında, “İşte Tayyip'in dindar nesli” başlığıyla sözkonusu fotoğrafı sürmanşetten vermesinin ardından internet ortamındaki sosyal paylaşım sitelerinde yapılan ağır ithamlar, daha önce benzer şekilde Atatürk büstlerine ve heykellerine yönelik hakaret ve aşağılamaları akıllara getirdi.

Aynı şekilde başı açık lise öğrencilerinin de Atatürk büstüne iki kulak yapan fotoğrafları ortaya çıkınca sessizliğe bürünen bu kimseler, hedeflerinin örtülü kızlar üzerinden dine, dindar nesle ve Başbakan Erdoğan'a saldırı olduğunu ortaya koydu.

BDP'LİLER APO RESMİYLE ATATÜRK'ÜN YÜZÜNÜ KAPATMIŞTI
1 Mayıs 2011 tarihli İşçi Bayramı'nın İstanbul'daki kutlamaları sırasında BDP'liler Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki Atatürk heykelini Öcalan'ın posteri ile kapatmışlardı. BDP bayrağını da Atatürk'ün boynunu asan ve KCK'lıların sokak eylemlerinde kullandığı sarı-kırmızı-yeşil renkli puşi ile Atatürk'ün yüzünü kapatmaları da Akit muhabiri tarafından kara kare görüntülenmişti. Akit, 2 Mayıs 2011 tarihli nüshasında bu rezaleti manşetten duyururken, bugün başörtülü kızların çektirdiği bir fotoğraf üzerinden yaygara koparanlar o günlerde bu rezalete sessiz kalmıştı.

KURALAY: GENELLEŞTİRME YAPILAMAZ
Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Başkanı İsrafil Kuralay, dört geç kızın eğlence amaçlı haylazlığı, üzerinden dindarlara, dindar nesle ve Başbakan Erdoğan'a eleştiri amacıyla kullanılmasını kötü niyetli bir davranış olarak adlandırdı. Aynı zamanda iletişimci olan İsrafil Kuralay, “Bunlar münferit olaylardır, bu olaylar üzerinden tüm dindarları ve Başbakan'ı kapsayacak şekilde genelleştirme yapmak yanlış bir davranıştır” dedi. Dindarlığın toplum için bir sigorta olduğunu söyleyen Kuralay, ufak meselelerin manşet yapılıp toplumun maneviyatına hakaret etmeye kimsenin hakkı olmadığını vurgulayarak, şu eleştiride bulundu: “Dindarlık toplum için ihtiyaçtır, bu olay üzerinden dindarları ve Başbakan'ı suçlamak insafa, vicdana sığmaz.”

NEBAHAT: BAŞBAKAN'I YIPRATMAYA ÇALIŞMAK ÇOK CİDDİYETSİZ BİR DAVRANIŞTIR
AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebahat ise, Sözcü gazetesinin İmam Hatipli kızların fotoğrafını manşetten verip bunun üzerinde dindarları ve Başbakan'ı suçlamasını, “Sözcü görevini yapıyor” diyerek alaylı bir dille eleştirdi. Genç çocukların farklı şekillerde resimler çektirmesinin normal olduğunu vurgulayan Nurettin Nebahat, bunu eleştirenlerin hiç çocukluklarını yaşamamış olduklarını söyledi. Nebahat, eleştirilerin ve suçlamaların çok ciddiye alınmamasını aktararak, “Bu olay üzerinden Başbakan'ı suçlamaya çalışmak çok ciddiyetsiz bir durumdur” dedi.

“EMPATİDEN YOKSUNLAŞIYORUZ”
Atatürk büstü ile fotoğraf çektiren başörtülü kız öğrencileri eleştirenler olduğu gibi sosyal paylaşım sitelerinde, eleştirilere cevap veren mesajlar da paylaşıldı. Toplumda var olan gerilimden rahatsız olan ve sosyal medyada bu yönde iletiler paylaşan kullanıcılardan bazıları, hem başı açık kızların hem de örtülü kızların Atatürk büstü yanında çekilen fotoğraflarına atıfta bulunarak, şu yorumlarda bulundular: “Bunlar liseli, 15-16 yaşında ergenler. Belki siz hiç genç olmadınız ama insaf edin yahu! Başörtülü ya da değil, Atatürk'ü seviyor ya da sevmiyor, başlarında kavak yelleri, deli dolu gençler işte.” Böyle tartışmaların kimseye fayda sağlamayacağını belirten duyarlı kullanıcıların şu yorumları dikkat çekti: “Neden 3-5 liselinin özel fotoğrafı üzerinden böyle tartışmalar yapılıyor? Artık tahammülsüz, empatiden yoksun, toleransız bir toplum olmaya doğru gidiyoruz.”

Koray Taşdemir / Akit

El Emin
02-18-2012, 14:24
Değerli bir hocamız atatürkün büstlerini çoğaltarak onu kıymetsizleştirdiler demişti..
İlkokul hayatımda hep başına çıkıp otururdum hademede gelip kovalardı sabahtan akşama kadar böyle..Bende oyun oynuyoruz mülahazasıyla yapardım..
Benim yaptığıma kimse yanlış diyemez yanlış onların her yere atatürk büstü koymasıdır demişti..Aklıma geldi biran..

Hüdaverdi
02-18-2012, 14:42
Bu yazar güzel dillendirmiş: http://www.akpartiforum.com/ataturke-hakaret-mi-yoksa-muziplik-mi-t160296.html?t=160296

Anayasa değişikliği öncesinde ak partili gençler taksimde 'evet' yürüyüşü yaparken bir kaç genç atatürk heykeline çıkıp evet yazılı şapka takmıştı heykele.Bunu gören bir angut kıçını başını yırtıp küfür etmiş haliyle bir güzel dayak yemişti,ha polis kurtardı o salağı başka ;D

İşin ilginç yanı bir şapka yüzünden laikçi kemalist takımıda kıçlarını yırtmıştı.
Bir ülkenin nasumu şerefi bir heykelcik mi yoksa o ülkenin bayrağı mı ? Bunu sormak lazım bu dangalaklara.1 mayısta chpliler de orada olduğu halde taksimde atatürk heykeli üstünde pkklılar tepiniyordu apo bayrakları açıyordu ama o chplilerin gıcı çıkmıyordu,grup yorumun şarkısına eşlik edip halay çekiyorlardı.Tüküreyim atatürkçülüklerine bunların.

Türk bayrağını ayağının altına alandan zaten zerre vatan sevgisi beklenmez,ha atatürk bahane ama sömürüsü acayip şahane ;D

Ha şu da var,ergenekoncular ergenekon protestosu sırasında atatürk posterinin üstüne oturmuşlardı,aradım ama bulamadım fotoyu,bu da hakaret değil mi ?

Veya chpliler basını da çağırıp ''sabaha kadar nöbet tutucaz'' demişlerdi bir ilde,atatürkün ölüm yıl dönümündemi ne.Basın oradan uzaklaşınca chplielrde hemen uzaklaşmıştı nöbet falan yok,sömürünün ta kendisi.

Veya,atatürk içki içmeyi sevmiyormuydu ? Hani chpli birisi faceye yazmış ''dindar olamdan önce adam olmak lazım'' diye ardından atatürkü anmış,yani atatürk didnar değil ama adam gibi adam.
Eee o halde bu fotoğrafa neden kızdılar ?

http://www.focushaber.com/icerik_foto/haber_foto/detay/1-39693.jpg
http://www.focushaber.com/ataturk-un-eline-bira-kutusu-tutusturdular--h-44008.html

Eee bu olayın dozu mozu kaçtıysa,ellerinde içki şişeleriyle ''atatürk gençliği görev başında'' diye kıçlarını yırtan ve içki şişelerini sağa sola atıp çevreyi kirletenler ne ayak la ?

Forumda neden kemalist yok :(

Allahını seven şu videoyu izlesin,aha atatürkçü dediğin budur geçmişlerinde nasıl boklarsa günümüzde de aynı boklar.Çanakkaleye bunların ataları nasıl rezillik içinde bir yolculuk yaparak gittiyse,o yolculuk sırasında bu gibi tohumları atmışlar demek ki.

http://www.focushaber.com/videogaleri/izmirliler-akp-ye-icti-v-988

EpiVaTeS
02-18-2012, 14:43
yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmadı...

Yıldırım
02-18-2012, 14:51
Atatürk düşmanı olarak lanse edilen başörtülü kızlarımıza yapılmadık hakaret kalmadı.Aynı tablo başı açık kızlarımız tarafında çizildiği zaman neden sessiz kaldı o Atatürk sevdalıları?

Özgür Çağrı
02-18-2012, 14:58
büstlere ve ritüellere gösterdikleri saygının birazını insan haklarına ve özgürlüklerine gösterseler samimiyetlerine inanabilirdim ama bunlar sadece müslümanlara ve dindarlara düşman oldukları için içlerindeki kini bu tip kareler vasıtasıyla döküyorlar.

Ertuğrul ÖZGÜL
02-18-2012, 15:03
Eğer bu ülkeninin yönetimi atatürkçüyüz diyenlerin eline geçse ismet inönünün yaptığından fazlasını bile yaparlar... acaba şimdi atatürkçü! şahıslar hiç mi tarih okumuyorlar ki de görmüyorlar m. kemale kim bu itibarı verdi... inönüye kalsa adını bile zor hatırlarlardı...

ali1986
02-19-2012, 17:59
siz milletin yediğine içtiğine ne karışıyorsunuz yaa içiyosa günahını çeker arkadaş varmı sanki sizin cennete yer hazır yanınıza arkadaş arıyorsunuz size ne içen içer içmeyen içmez atatürkün içkisi onun bunun başındaki örtü birde geliştirdik türkiyeyi diyosunuz hala geçmişiten kurtulamadınız başörtülü veya başı açık atatürkün büstüne yapılan 2 şeyde şerefsizliktir varmı buna karşı çıkan atatürke itibarı çanakkalede yatan 250000 şehit verdi arkadaşım hacılarınız hocalarınız değil hep atatürkle tayyipi karşılaştırıyosunuz o zaman 7 düvel gelmiş kapıya şavaş zamanı adam dünyaya kafa tutmuş şimdi bi irana laf geçiremiyor konuşuyosunuz savaş çıksa ilk kim kaçar acaba bu ülkeden bu son 10 yılın nesli akp neslidir ülkenin yarısından oy almışsınız hala kimin nesli diye tartışıyosunuz

İntifada
02-19-2012, 18:02
başörtülü veya başı açık atatürkün büstüne yapılan 2 şeyde şerefsizliktir varmı buna karşı çıkan

var ben karşı çıkıyorum...
ikiside şerefsizlik değildir...
normal,tabii bir olaydır...
tabii olmayan her sabah çoluğu çocuğu o heykelin karşısına dikip yolundan yürüyeceğim diye ant içirmektir...

İntifada
02-19-2012, 18:07
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/395254_222004241217925_198902626861420_498398_2131 404558_n.jpg

Hüdaverdi
02-19-2012, 19:22
siz milletin yediğine içtiğine ne karışıyorsunuz yaa içiyosa günahını çeker arkadaş varmı sanki sizin cennete yer hazır yanınıza arkadaş arıyorsunuz size ne içen içer içmeyen içmez atatürkün içkisi onun bunun başındaki örtü birde geliştirdik türkiyeyi diyosunuz hala geçmişiten kurtulamadınız başörtülü veya başı açık atatürkün büstüne yapılan 2 şeyde şerefsizliktir varmı buna karşı çıkan atatürke itibarı çanakkalede yatan 250000 şehit verdi arkadaşım hacılarınız hocalarınız değil hep atatürkle tayyipi karşılaştırıyosunuz o zaman 7 düvel gelmiş kapıya şavaş zamanı adam dünyaya kafa tutmuş şimdi bi irana laf geçiremiyor konuşuyosunuz savaş çıksa ilk kim kaçar acaba bu ülkeden bu son 10 yılın nesli akp neslidir ülkenin yarısından oy almışsınız hala kimin nesli diye tartışıyosunuzSakin ol la bir nefes al,madem Atatürkçüsün önce güzelim türkçene sahip çık nokta virgül kullan ki yazdıkların birbirine girmesin ;D Atatürke itibarı çanakkalede 250 bin kişi ne ayak ? Atatürke itibar ettikleri için mi şehit oldu bu kişielr ? Öyle ise,şehit değil ölüdürler.Ha onca insan itibar ettikleri için değil,üülkesi için ölmüştür bunu önce anlaman kavraman lazım ;) Ha illa itibarlıktan söz edeceksen bunu cumhuriyet dönemine bakarak yapmak lazım olaylar olaylar mevzular mevzular ;D

Bir heykele elle işaret yapmak şerefsizlik değildir.İlla şerefsizlik bekleniyorsa,şimdi yasaya hukuka küfür edicem olmucak gerisini sen anlayıver koçum ;D

Gazlayıp gazlayıp yolluyorlar la bunları da.Ama iyi oldu bekliyordum böle birisini ;D

ali1986
02-19-2012, 23:29
Sakin ol la bir nefes al,madem Atatürkçüsün önce güzelim türkçene sahip çık nokta virgül kullan ki yazdıkların birbirine girmesin ;D Atatürke itibarı çanakkalede 250 bin kişi ne ayak ? Atatürke itibar ettikleri için mi şehit oldu bu kişielr ? Öyle ise,şehit değil ölüdürler.Ha onca insan itibar ettikleri için değil,üülkesi için ölmüştür bunu önce anlaman kavraman lazım ;) Ha illa itibarlıktan söz edeceksen bunu cumhuriyet dönemine bakarak yapmak lazım olaylar olaylar mevzular mevzular ;D

Bir heykele elle işaret yapmak şerefsizlik değildir.İlla şerefsizlik bekleniyorsa,şimdi yasaya hukuka küfür edicem olmucak gerisini sen anlayıver koçum ;D

Gazlayıp gazlayıp yolluyorlar la bunları da.Ama iyi oldu bekliyordum böle birisini ;D

bu forumu bu yüzden seviyorum hekes yanlış anlıcak birini arıyor :) koçum şimdi şöyle tabiki insanlar ülkeleri için şehit oldular ama başlarında bir komtan vardı ve onun stratejisiyle başarı kazandılar itibar derken onu söyledim yasaya küfür etme sakın kendinize küfür etmiş olursun benden söylemesi birde heykel demişsin aklın sıra gazlıyosunda gelmem :) o değilde bunca karikatürist tayyip efendiyi çizdi diye soruşturma geçiriyor ona yapılınca kıyamet kopuyor atatürke gelince dut yemiş bülbülsünüz zorunuza gidiyor demi tepkiler neden bizim liderimiz için bu kadar tepki olmuyor diye olmaz koçum uğraşmayın atatürkün yerine geçmesi imkansızdır allah korusun bir savaş çıkarda başta giderse belki dicem ama başta gidermi lideriniz yoksa maami sahillerinemi tüyer evladının yanına :)

noktalama kullanmıyorum dilbilgisi zayıf göründüğü gibi kusura bakma artık :)

ali1986
02-19-2012, 23:38
var ben karşı çıkıyorum...
ikiside şerefsizlik değildir...
normal,tabii bir olaydır...
tabii olmayan her sabah çoluğu çocuğu o heykelin karşısına dikip yolundan yürüyeceğim diye ant içirmektir...

bir bakan geldimi okulun birine çoluk çocuk sıraya giriyor yaa o bakan kim yada başbakan kimki onun için sıraya giriyorlar bi andımızı okumak istiklal marşını okumakmı sorun oldu ben sizi biliyorum bir bakan geldimi vay bakan gelmiş diye asker olursunuz karşısında etten duvar örülür polis asker bir andımız zorunuza gidiyor her yerin bir adabı usulü vardır camiyede girerken sağ ayakla girersin besmele çekersin allah kitaba secdeye saygıdan okula girerkende andımız okunur bu kadar basit siz milleti dindende soğuttunuz vatan millet sevgisindede bide dindar nesil diyosunuz nasıl yetişecek dindar nesil hiçbir şeye saygı bırakmadınızki herşeyi sorguladınız atatürkü dini bayrağı atatürkün ve o dönemki insanların yaptıkları bu ülke için ütopyadır artık öyle bişey olmaz olamaz

İntifada
02-19-2012, 23:53
bir bakan geldimi okulun birine çoluk çocuk sıraya giriyor yaa o bakan kim yada başbakan kimki onun için sıraya giriyorlar bi andımızı okumak istiklal marşını okumakmı sorun oldu ben sizi biliyorum bir bakan geldimi vay bakan gelmiş diye asker olursunuz karşısında etten duvar örülür polis asker bir andımız zorunuza gidiyor her yerin bir adabı usulü vardır camiyede girerken sağ ayakla girersin besmele çekersin allah kitaba secdeye saygıdan okula girerkende andımız okunur bu kadar basit siz milleti dindende soğuttunuz vatan millet sevgisindede bide dindar nesil diyosunuz nasıl yetişecek dindar nesil hiçbir şeye saygı bırakmadınızki herşeyi sorguladınız atatürkü dini bayrağı atatürkün ve o dönemki insanların yaptıkları bu ülke için ütopyadır artık öyle bişey olmaz olamaz

ben onu savundum mu evladım yok,peki senin savunman mantıklı mı yok ;D
böyle bi savunmaya geçtiğine göre bakanların önüne sıraya geçilmesini yanlış buluyorsun,ve bunu büst karşısında sıraya geçmekle mukayese ettiğin için onunda yanlış olduğunu söylüyorsun bir nevi ;D
aferin bencede büstün karşısına geçmek saçma...

uff mukayeseye bak camiye girerken sağ ayakla besmele çekerek girersin o yüzden büstün karşısına geçip andımızı okuyacaksın
camiye gitmek zorunlumudur ? sağ ayakla girmezsen kovarlarmı ? namazın kabul olmazmı ?
peki andımız okunmadan okul başlıyormu yok,andımız okumak zorunlumu evet...
madem cami diyorsan camiye her milletten her ırktan her mezhepten insan gelir ve hepsinin farklılıklarına saygı vardır,kimseye değil Allaha tapılır...
ya andımız ? kişi atatürkü sevmek zorundamı değil ama devlet evet diyor,bir kürt türküm demeye neden zorunlu olsun nerede saygı ? neden atatürkün yolunda yürümeye and içsin insanlar ?
yer bulamazsam geçer camiide yatar uyurum ki uyumuşluğum vardır adabını,saygısını sen ve ideolojin belirlemiyor...

he milleti dinden soğuttunuz,millet alsın Kuran okusun din orada yazıyor,kendi işine gelmiyor diye bunuda bahane ederler dinden soğuttunuz ;D

sorgulayacağız tabi...
sroguladıkça bir bir çıkıyor ortaya yapılanlar...
evet olamaz,olmamalı zaten...
bu insanlar ezanın bozulmasını,Allah diyenin asılmasını hak etmiyor...

ali1986
02-20-2012, 00:07
ben onu savundum mu evladım yok,peki senin savunman mantıklı mı yok ;D
böyle bi savunmaya geçtiğine göre bakanların önüne sıraya geçilmesini yanlış buluyorsun,ve bunu büst karşısında sıraya geçmekle mukayese ettiğin için onunda yanlış olduğunu söylüyorsun bir nevi ;D
aferin bencede büstün karşısına geçmek saçma...

uff mukayeseye bak camiye girerken sağ ayakla besmele çekerek girersin o yüzden büstün karşısına geçip andımızı okuyacaksın
camiye gitmek zorunlumudur ? sağ ayakla girmezsen kovarlarmı ? namazın kabul olmazmı ?
peki andımız okunmadan okul başlıyormu yok,andımız okumak zorunlumu evet...
madem cami diyorsan camiye her milletten her ırktan her mezhepten insan gelir ve hepsinin farklılıklarına saygı vardır,kimseye değil Allaha tapılır...
ya andımız ? kişi atatürkü sevmek zorundamı değil ama devlet evet diyor,bir kürt türküm demeye neden zorunlu olsun nerede saygı ? neden atatürkün yolunda yürümeye and içsin insanlar ?
yer bulamazsam geçer camiide yatar uyurum ki uyumuşluğum vardır adabını,saygısını sen ve ideolojin belirlemiyor...

he milleti dinden soğuttunuz,millet alsın Kuran okusun din orada yazıyor,kendi işine gelmiyor diye bunuda bahane ederler dinden soğuttunuz ;D

sorgulayacağız tabi...
sroguladıkça bir bir çıkıyor ortaya yapılanlar...
evet olamaz,olmamalı zaten...
bu insanlar ezanın bozulmasını,Allah diyenin asılmasını hak etmiyor...

arkadaş anlamıyormusun anlamakmı istemiyorsun önce onu söyle ben dinle okulu mukayese etmedim öyle bişeyde yapmam her yerin bir adabı uslubu vardır onu anlatmaya çalışıyorum okula geç kaldın andımızı okumadın okuldan çıkarılıyormu çıkarılmıyor bu ülkede kimse hiçbirşeye mecbur değil atatürkü sevmiyebilirsin ama hakaret edemessin tepki görürsün kürt meselesine girmiyorum konu dağılmasın kürtlerden alacağınız oya karşılık yeterince küçüldü devlet denilen kurum bu ülkede gerçekten allah dediği için kim asılmış şeyh saitmi yoksa tuncelideki morukmu asıldıysa gebersinler işte sorguladınız sorguladınız adamları haksızken haklı yaptınız özürü dilediniz daha kimlere neler yapacaksınız devleti nasıl küçülteceksiniz bakalım görelim

İntifada
02-20-2012, 00:14
bak geç kaldın diyorsun yani normal şartlar dahilinde değil...
bu ülkede kimse hiçbirşeye mecbur değil hadi ya :)
daha düne kadar atatürkçü zihniyet başörtülü almıyordu okula,kamuya hala almıyorlar...
sisteme yemin etmeden memurda olamıyorsun vekilde :)
andımız okumadan okula giriş yok :)
cidden bu ülkede hiç mecburiyet yok ha :)

ben dinle okulu mukayese etmedim ;D
zaten senin mesajlarını ben editledim hiç öyle bi anlam çıkmıyor ;D

unnamed
02-20-2012, 00:20
arkadaş anlamıyormusun anlamakmı istemiyorsun önce onu söyle ben dinle okulu mukayese etmedim öyle bişeyde yapmam her yerin bir adabı uslubu vardır onu anlatmaya çalışıyorum okula geç kaldın andımızı okumadın okuldan çıkarılıyormu çıkarılmıyor bu ülkede kimse hiçbirşeye mecbur değil atatürkü sevmiyebilirsin ama hakaret edemessin tepki görürsün kürt meselesine girmiyorum konu dağılmasın kürtlerden alacağınız oya karşılık yeterince küçüldü devlet denilen kurum bu ülkede gerçekten allah dediği için kim asılmış şeyh saitmi yoksa tuncelideki morukmu asıldıysa gebersinler işte sorguladınız sorguladınız adamları haksızken haklı yaptınız özürü dilediniz daha kimlere neler yapacaksınız devleti nasıl küçülteceksiniz bakalım görelim
şeyh Sait'te kötü bir adamdı değil mi?
bu ülkede zorunlu hiçbirşey de yok he...
bu dediklerine kendin inanıyormusun acaba?

ali1986
02-20-2012, 00:28
bak geç kaldın diyorsun yani normal şartlar dahilinde değil...
bu ülkede kimse hiçbirşeye mecbur değil hadi ya :)
daha düne kadar atatürkçü zihniyet başörtülü almıyordu okula,kamuya hala almıyorlar...
sisteme yemin etmeden memurda olamıyorsun vekilde :)
andımız okumadan okula giriş yok :)
cidden bu ülkede hiç mecburiyet yok ha :)

ben dinle okulu mukayese etmedim ;D
zaten senin mesajlarını ben editledim hiç öyle bi anlam çıkmıyor ;D

tamam kardeş sen bildiğin gibi yaşa bu ülkede meclise girersen yemin etme hatta bu ülkede yaşama sen tayyibin oğlu gibi amerikaya git orda yaşa ben anladım seni ayazda çok beklemişsin sen ondan bu hırsın çocuğun olursada okula gönderme andımızı falaln okur anarşist olur cemaate almazlar atılırsın

ali1986
02-20-2012, 00:35
şeyh Sait'te kötü bir adamdı değil mi?
bu ülkede zorunlu hiçbirşey de yok he...
bu dediklerine kendin inanıyormusun acaba?

evet çok iyi insanlardı şeyhgillerden biride menemende subayın başını kesip direkte gezdirmişti çok iyi insanlar allah razı olsun isyan ettiler insanları devlete düşman ettiler keşke yaşıyor olsalar isterdiniz demi gerçi torunu var yanınızda bülen abiniz bak onu diyince ağlamaklı oldum şimdi :)

unnamed
02-20-2012, 00:39
evet çok iyi insanlardı şeyhgillerden biride menemende subayın başını kesip direkte gezdirmişti çok iyi insanlar allah razı olsun isyan ettiler insanları devlete düşman ettiler keşke yaşıyor olsalar isterdiniz demi gerçi torunu var yanınızda bülen abiniz bak onu diyince ağlamaklı oldum şimdi :)

yazma şeklinden ne kadar bilgili ve konuya hakim bir birey olduğun anlaşılıyor...
tebrik ederim seni...

ali1986
02-20-2012, 00:43
rica ederim

unnamed
02-20-2012, 00:45
la intifada nerdesin olum;D

ali1986
02-20-2012, 00:49
git dedimde bu kadar ciddiye alacağını bilmiyodum harbiden gittimi yoksa türkiyeden

İntifada
02-20-2012, 01:40
tamam kardeş sen bildiğin gibi yaşa bu ülkede meclise girersen yemin etme hatta bu ülkede yaşama sen tayyibin oğlu gibi amerikaya git orda yaşa ben anladım seni ayazda çok beklemişsin sen ondan bu hırsın çocuğun olursada okula gönderme andımızı falaln okur anarşist olur cemaate almazlar atılırsın

ben meclise girersem bu herhangi bir çatı altında olmazdı herhalde
amerika sevdamız yok,ümmet ve dünya bu haldeyken amerikada gönül eğlendirecek vaktim yok,bulunan gönül eğlendirmiyorsa Allah bereket versin...
zor şeyler söylüyorsun...
daha yakın,kolay şeyler söyleseydin keşke...
inönünün oğlu gibi git dolmabahçe sarayında ikamet et,
mustafa kemalin hindistan müslümanlarının kurtuluş savaşı için gönderdiği paralarla kurduğu ilk 'özel banka' olan iş bankasından sende oğluna okul masrafı ayır falan deseydşn...
böyle şeyler görmüş bu millet o yüzden...
anarşizmi a sını bilmediğini zaten tahmin ediyordumda bu kadar cahil olabileceğini tahmin etmiyordum ;D
anarşistler devlet tanımaz,o yüzden andla mandla işleri olmaz...;D

keşke önce bi anarşizm nedir onu bi öğrenseydinde sonra bi yorum yapsaydın,hani kemalistlerin genel bir kapasitesizlik sorunu var bilmekteyizde,bırakın bu bizim hüsnü kuruntumuz olarak kalsın kanıtlamak zorunda hissetmeyin kendinizi ;D

İntifada
02-20-2012, 02:08
yazma şeklinden ne kadar bilgili ve konuya hakim bir birey olduğun anlaşılıyor...
tebrik ederim seni...

kimin feyki acaba...

unnamed
02-20-2012, 02:10
kimin feyki acaba...
hakkaten kimin feyki;D
la azap nerdesin;D

ali1986
02-20-2012, 02:31
ben meclise girersem bu herhangi bir çatı altında olmazdı herhalde
amerika sevdamız yok,ümmet ve dünya bu haldeyken amerikada gönül eğlendirecek vaktim yok,bulunan gönül eğlendirmiyorsa Allah bereket versin...
zor şeyler söylüyorsun...
daha yakın,kolay şeyler söyleseydin keşke...
inönünün oğlu gibi git dolmabahçe sarayında ikamet et,
mustafa kemalin hindistan müslümanlarının kurtuluş savaşı için gönderdiği paralarla kurduğu ilk 'özel banka' olan iş bankasından sende oğluna okul masrafı ayır falan deseydşn...
böyle şeyler görmüş bu millet o yüzden...
anarşizmi a sını bilmediğini zaten tahmin ediyordumda bu kadar cahil olabileceğini tahmin etmiyordum ;D
anarşistler devlet tanımaz,o yüzden andla mandla işleri olmaz...;D

keşke önce bi anarşizm nedir onu bi öğrenseydinde sonra bi yorum yapsaydın,hani kemalistlerin genel bir kapasitesizlik sorunu var bilmekteyizde,bırakın bu bizim hüsnü kuruntumuz olarak kalsın kanıtlamak zorunda hissetmeyin kendinizi ;D

senin söylediklerinde doğru arkadaş ne yapsın adamlar imkan varken küpü doldurmuşlar sanki sizinkiler çok matah unakıtanlar bilmem kimler gördü bu ülke babasının hayrına yapmıyorlar başbakanlık bakanlık ben olsam bende yaparım sakın ben yapmam deme sende yaparsın tayyipte yapıyor siz kendinizi kaf dağında gördükçe biz anlaşamıcaz bunu biliyorum senin söylediklerin benimkinden daha zor bakan olacaksında dolmabahçeye gireceksinde yaşıyacaksın ötekini tayyip yapıyor mesela oğlunun okul masrafları abd tarafından karşılanmıyormu kanuyu nerden nereye getirdik yaa bide bir soru sarıyım biz kemalist siz nesiniz özgürlükçü demokrat falaln ağızı olmadan ben şunu savunuyorum diyebilirmisin

İntifada
02-20-2012, 02:38
senin söylediklerinde doğru arkadaş ne yapsın adamlar imkan varken küpü doldurmuşlar sanki sizinkiler çok matah unakıtanlar bilmem kimler gördü bu ülke babasının hayrına yapmıyorlar başbakanlık bakanlık ben olsam bende yaparım sakın ben yapmam deme sende yaparsın tayyipte yapıyor siz kendinizi kaf dağında gördükçe biz anlaşamıcaz bunu biliyorum senin söylediklerin benimkinden daha zor bakan olacaksında dolmabahçeye gireceksinde yaşıyacaksın ötekini tayyip yapıyor mesela oğlunun okul masrafları abd tarafından karşılanmıyormu kanuyu nerden nereye getirdik yaa bide bir soru sarıyım biz kemalist siz nesiniz özgürlükçü demokrat falaln ağızı olmadan ben şunu savunuyorum diyebilirmisin

olsam yaparım olsam yapmam bunlar saçma laflar...
değilim realiteden uzaklaşmamak lazım...

evet...
nesin diye sorarsan müslümanım başka sıfatlar kullanmayı gereksiz görüyorum...
adaleti ve hakikati savunuyorum...
adalet ve hakikat karşıtı herşeye ''LA''diyorum...
kriterlerime uyanı desteklerim,kriterime uymayan herşeyin muhalifi olurum...
ayrıca laik ve kemalist sistemden nefret ediyorum...
İslam düşmanlarına karşı mücadele vermeyi görevim olarak kabul ediyorum...
anarşistin ne demek olduğunu biliyorum bide ;D

ali1986
02-20-2012, 02:43
olsam yaparım olsam yapmam bunlar saçma laflar...
değilim realiteden uzaklaşmamak lazım...

evet...
nesin diye sorarsan müslümanım başka sıfatlar kullanmayı gereksiz görüyorum...
adaleti ve hakikati savunuyorum...
adalet ve hakikat karşıtı herşeye ''LA''diyorum...
kriterlerime uyanı desteklerim,kriterime uymayan herşeyin muhalifi olurum...
ayrıca laik ve kemalist sistemden nefret ediyorum...
İslam düşmanlarına karşı mücadele vermeyi görevim olarak kabul ediyorum...
anarşistin ne demek olduğunu biliyorum bide ;D

şimdi bu söylediklerini tek kelime olarak sana yazardımda neyse boşver işime geleni desteklerim gelmeyeni desteklemem bunuda siz getirdiniz ülkeye oda güzel ama sakattır biraz o görüş işine gelmeyen adamı değiştirirsin işine geleln seni kabul etmesse ortada kalırsın bide adın dönek olurki o hepsinden kötü anarşistite googleye sorucam yarın :)

ali1986
02-20-2012, 02:48
hakkaten kimin feyki;D
la azap nerdesin;D

arkadaş sende yemin ettin siteden attırmaya ortalığı karıştıryon fake değil öle kafam esti üye oldum valla hakaret yok bişey yok sohbet olsun diye

İntifada
02-20-2012, 03:00
şimdi bu söylediklerini tek kelime olarak sana yazardımda neyse boşver işime geleni desteklerim gelmeyeni desteklemem bunuda siz getirdiniz ülkeye oda güzel ama sakattır biraz o görüş işine gelmeyen adamı değiştirirsin işine geleln seni kabul etmesse ortada kalırsın bide adın dönek olurki o hepsinden kötü anarşistite googleye sorucam yarın :)

sen atatürkün partisi diye chpye,türklüğü savunuyolar(mış) diye mhp ye oy veren zihniyetten olduğun için kişisel düşünce nedir pek anlamazsın...
o ikisi bana dnyayı bağışlasa oy vermem mesela ben...
küfrünü açıktan söyleyen bir partiyle,kavmyietçilik yeri gelince müslüman kanı döken bir partiye oy vermeyi müslüman kimliğimle asla bağdaştıramam...
özgürlüğü ve islamı savunan partileride yetersiz görürsem boykot ederim seçimi problem değil...
kimse babamın oğlu değil,Allah bana akıl ve irade vermiş bunları kullanabildiğin ölçüde insan olursun ama sen anlaşılan bireysel özgürlüktende çakmıyorsun ;D

ali1986
02-20-2012, 03:46
sen atatürkün partisi diye chpye,türklüğü savunuyolar(mış) diye mhp ye oy veren zihniyetten olduğun için kişisel düşünce nedir pek anlamazsın...
o ikisi bana dnyayı bağışlasa oy vermem mesela ben...
küfrünü açıktan söyleyen bir partiyle,kavmyietçilik yeri gelince müslüman kanı döken bir partiye oy vermeyi müslüman kimliğimle asla bağdaştıramam...
özgürlüğü ve islamı savunan partileride yetersiz görürsem boykot ederim seçimi problem değil...
kimse babamın oğlu değil,Allah bana akıl ve irade vermiş bunları kullanabildiğin ölçüde insan olursun ama sen anlaşılan bireysel özgürlüktende çakmıyorsun ;D

sen bu söylediklerine inanıyorsan şimdiki oy verdiğin partide yanlış yazdığın gibi bir parti yok çünkü en yakını o mu dersen düşünüyorum oda değil tuturmuşsun bir müslümanlık müslümanlık için ne yaptınız kardeşiz kardeşiz kardeşizde laflada olmuyorki abd istesin malatyaya füze abd istesin suriyeye gider abd istesin bilmem ne bumu senin müslümanlık anlayışın yazdığın gibi kimse babamızın oğlu değil desemki kendi insanını düşünüyor senin partin açık söylemek gerekirse o da yok arkadaş vanlılar hala çadırda yaşıyor aksilik falaln laf siz sadece konuşmaya önem veriyorsunuz içraat olsun olması güzel konuşunda ne yaparsa yapsın one minute ne oldu 9 adam öldü sonra israille ilişkilerimiz bilmem kim düzeyine indirildi başımıza çuval içraat yine yok bunları yapan müslüman değil haa onu biliyosun zaten arab baharı bilmem ne diye dünyayı dolaştılar tamam gitsinler hatırlıyomusunuz o günlerdeki şehitleri şehit hergün oluyo canım boşver madem müslümanları düşünüyosunuz bunlarda olmasın ben biliyorum şimdi diyeceğini geçmiş dönemdede şöyle olmuştu suriyeyle şu olmuştu abd nin önünde boynumuz eğikti elimiz bağlıydı keşke yine öyle olsakta başımız dik olsa varsın elimiz bağlı olsun sizin en iyi yaptığınız şey reklam sanki 100 senedir pkk ya operasyon yapılmıyormuş gibi operasyon reklamları 12 senedir girilmeyen kazan vadisi bilmem ne 10 senedirde sen varsın o nasıl oluyo önemli olan 2 sene demi onlar gitti oslolara abi yapmayın demeye müslümanlık bunlarsa arkadaş yok ben müslüman değilim bireysel özgürlük dediğin şey kısacası paradır paran olduğu kadar gücün olduğu kadar özgürsündür onun maşallahı var türkiyede artık onu hallettiniz bi tamam paramız var ama huzurumuz yok parayla saadet olurmu :) biraz uzun oldu kusura bakma dilbilgiside zayıf :) van depreminide 99 depremiyle karşılaştırısın şimdi o zaman daha kötüydü o kabul ama o zamanda yazdı ben karşılaştırmıyım sen daha iyi yaparsın :)

İntifada
02-20-2012, 10:21
sen bu söylediklerine inanıyorsan şimdiki oy verdiğin partide yanlış yazdığın gibi bir parti yok çünkü en yakını o mu dersen düşünüyorum oda değil

cidden cok derin bir yorum...
tek sorun bir anlam cikmiyor...

tuturmuşsun bir müslümanlık müslümanlık için ne yaptınız kardeşiz kardeşiz kardeşizde laflada olmuyorki abd istesin malatyaya füze abd istesin suriyeye gider abd istesin bilmem ne bumu senin müslümanlık anlayışın

fuze kalkanina karsiyim,arap baharini destekliyorum...
ben biliyorum şimdi diyeceğini geçmiş dönemdede şöyle olmuştu suriyeyle şu olmuştu abd nin önünde boynumuz eğikti elimiz bağlıydı keşke yine öyle olsakta başımız dik olsa varsın elimiz bağlı olsun sizin en iyi yaptığınız şey reklam sanki 100 senedir pkk ya operasyon yapılmıyormuş gibi operasyon reklamları 12 senedir girilmeyen kazan vadisi bilmem ne 10 senedirde sen varsın o nasıl oluyo önemli olan 2 sene demi onlar gitti oslolara abi yapmayın demeye müslümanlık bunlarsa arkadaş yok ben müslüman değilim

pkkya 100 sene daha operasyon yapsan degisen hic bisey olmaz...
daha fazla asker ölur daha fazla pkkli ölür...
kaos surer...
hulumetin kurt acilimini cok eksik buluyorum

bireysel özgürlük dediğin şey kısacası paradır paran olduğu kadar gücün olduğu kadar özgürsündür onun maşallahı var türkiyede artık onu hallettiniz bi tamam paramız var ama huzurumuz yok parayla saadet olurmu

vah canim kapitalizmin carkina takilmis bu da...
para ozgurlugu satin alamaz...
hallettiniz derken akparti para verdi artik ozguruz demeye getiriyorsun galiba ;D

ali1986
02-21-2012, 00:02
vah canim kapitalizmin carkina takilmis bu da...
para ozgurlugu satin alamaz...
hallettiniz derken akparti para verdi artik ozguruz demeye getiriyorsun galiba ;D[/QUOTE]

yok öyle değil akp para verdide dolar parası türk parası değil başkasının parasıyla iş yapıyor abd babanız sağolsun sıcak sıcak gönderiyor paraları :) birde her şeyine karşısın herşeyi eksik hala tutlacak dal arıyosun :)

Sevban
02-21-2012, 00:05
Ne mutlu Türküm diyene...!

Garibüzzaman
02-21-2012, 00:07
Piyasada var olan likite bolluğunun kaynağı Abd değildir sevgili kardeşim!

İntifada
02-21-2012, 00:18
yok öyle değil akp para verdide dolar parası türk parası değil başkasının parasıyla iş yapıyor abd babanız sağolsun sıcak sıcak gönderiyor paraları :) birde her şeyine karşısın herşeyi eksik hala tutlacak dal arıyosun :)

amerika kendini borç krizini çözsün önce ;D
occupy wall streeti bi sonlandırsın ;D
ekonomiyi idare edemeyip avrupadan ithal bakan getiren 'kemalist solcu'larıda gördük ;D
türkiye imften borç almıyor kaç sene oldu,imfyi bu memleketin başına dert eden kemalistleri biliyoruz ;D

karşı olmadıklarım karşı olduklarımdan fazla idi seçim döneminden önce...
Allahın verdiği zekayı kullanmaya çalıştığım için birilerinin laflarıyla toptan kabul yada toptan inkar uygulamıyorum ;D

sen dal arama ;D
atatürkün partisine yada kontrgerilanın partisine(faşo kurtçular varya hani) ver oyunu ;D

ali1986
02-21-2012, 01:11
ekonomiyi idare edemeyip avrupadan ithal bakan getiren 'kemalist solcu'larıda gördük ;D
türkiye imften borç almıyor kaç sene oldu,imfyi bu memleketin başına dert eden kemalistleri biliyoruz ;D

karşı olmadıklarım karşı olduklarımdan fazla idi seçim döneminden önce...
Allahın verdiği zekayı kullanmaya çalıştığım için birilerinin laflarıyla toptan kabul yada toptan inkar uygulamıyorum ;D

sen dal arama ;D
atatürkün partisine yada kontrgerilanın partisine(faşo kurtçular varya hani) ver oyunu ;D

bide şu huyunuz varya beni öldürüyo yaa abd almanya büyük ülkelerin ekonomisiyle kendinizi bir tutuyosunuz orda kriz var bizde yok gibi falaln almanyadan çok büyüdük sen ve senin gibilerin yiyeceği yemler tam ama ben yemiyorum afiyet olsun ben zaten dışardan bakan getirenleri savunmuyorum o konudada içim rahat ama şundan bunda çok büyüdük diye milleti kandırmıyolarmı dev aynasında gösteriyorlar kendilerini ama küçücük ufacık içi dolu turşucuk seninkiler :)

İntifada
02-21-2012, 01:37
bide şu huyunuz varya beni öldürüyo yaa abd almanya büyük ülkelerin ekonomisiyle kendinizi bir tutuyosunuz orda kriz var bizde yok gibi falaln almanyadan çok büyüdük sen ve senin gibilerin yiyeceği yemler tam ama ben yemiyorum afiyet olsun ben zaten dışardan bakan getirenleri savunmuyorum o konudada içim rahat ama şundan bunda çok büyüdük diye milleti kandırmıyolarmı dev aynasında gösteriyorlar kendilerini ama küçücük ufacık içi dolu turşucuk seninkiler :)

ben amerika yada alman ekonomisyle türkiye ekonomisini birmi tutmuşum ;D
daha önce tc okulu ile camiyi bir tutup,sonra bir tutmam diyen bir adamın bir tutmanın manasını bildiğini varsaymak gaflet olur zaten ;D
türkiye ekonomisine dair ulusalararası verileri inceleyebilirsin ;D
ben yem yememde sen bilgi sahibi olmadığın konularda fikir sahibi oluyorsun ya bitiyorum ;D

ali1986
02-21-2012, 01:52
[QUOTE=İntifada;992181]

bu ne demek onlar bizden daha kötü demek olmuyormu uluslararası verilere sen bakarsın ben daha önce dediğim gibi yemiyorum onları birde ben iyi biliyorum almanyadan çok büyüdük almanya yüzde 2 türkiye yüzde 8 bilmem ne ayrıca yadıklarımızda kendine göre yorumluyosun sizin yaptıklarınızdan biride dinden vurmak onlar dinsiz biz dinli anlıyorum seni kardeş

İntifada
02-21-2012, 01:56
[QUOTE=İntifada;992181]

bu ne demek onlar bizden daha kötü demek olmuyormu uluslararası verilere sen bakarsın ben daha önce dediğim gibi yemiyorum onları birde ben iyi biliyorum almanyadan çok büyüdük almanya yüzde 2 türkiye yüzde 8 bilmem ne ayrıca yadıklarımızda kendine göre yorumluyosun sizin yaptıklarınızdan biride dinden vurmak onlar dinsiz biz dinli anlıyorum seni kardeş

onlar önce kendi sorunlarını çözsünler sonra bizim ekonomimizi düşünsünler demek ;D
hani bizim ekonomiyi onlar döndürüyormuş ya..

ayrıca yadıklarımızda kendine göre yorumluyosun sizin yaptıklarınızdan biride dinden vurmak onlar dinsiz biz dinli anlıyorum seni kardeş

çok şanslısın...
mesela ben seni anlayamıyorum kardeş :)
dersen ki niye yazıyon o zaman belki akledersin diyorum,ama ümitlerimi kırıyorsun...

ali1986
02-21-2012, 02:59
[QUOTE=ali1986;992215]

onlar önce kendi sorunlarını çözsünler sonra bizim ekonomimizi düşünsünler demek ;D
hani bizim ekonomiyi onlar döndürüyormuş ya..

çok şanslısın...
mesela ben seni anlayamıyorum kardeş :)
dersen ki niye yazıyon o zaman belki akledersin diyorum,ama ümitlerimi kırıyorsun...

ben bir tutumadım deyince olmuyo sen deyince bende oluyo baskı yapıyosun bana bak :) kim döndürüyo bizim ekonomimizi yerel şirketleri sattınız abdye ve güya türk ortaklarına herşeyimiz dışardan

sherkaniso
02-21-2012, 06:37
peki arkadaşlar işsizlik ve cari açık hakkında ne diyorsunuz ak gençlik olarak?

bu iki konu da biliyorsunuz ülkenin büyük sorunlarından.

Hüdaverdi
02-21-2012, 11:29
bu forumu bu yüzden seviyorum hekes yanlış anlıcak birini arıyor :) koçum şimdi şöyle tabiki insanlar ülkeleri için şehit oldular ama başlarında bir komtan vardı ve onun stratejisiyle başarı kazandılar itibar derken onu söyledim yasaya küfür etme sakın kendinize küfür etmiş olursun benden söylemesi birde heykel demişsin aklın sıra gazlıyosunda gelmem :) o değilde bunca karikatürist tayyip efendiyi çizdi diye soruşturma geçiriyor ona yapılınca kıyamet kopuyor atatürke gelince dut yemiş bülbülsünüz zorunuza gidiyor demi tepkiler neden bizim liderimiz için bu kadar tepki olmuyor diye olmaz koçum uğraşmayın atatürkün yerine geçmesi imkansızdır allah korusun bir savaş çıkarda başta giderse belki dicem ama başta gidermi lideriniz yoksa maami sahillerinemi tüyer evladının yanına :)

noktalama kullanmıyorum dilbilgisi zayıf göründüğü gibi kusura bakma artık :)Koçum moçum ayaklarını bırak yediririm o lafı sana sindiremezsin içinde patla.Adam ol insan gibi yorum yap.
O baştaki dediğin komutanın rütbesi neymiş ki strajiden bahsediyorsun ? Straji oyunu oynanmıyor burada tek kumanda merkezi olsun.
Ölmeyi emretmek ne zamandan beri savaş strajisi oldu ?

Yasalar benim yazdığım yasa değil veya bana yazılmış yasa değil,bu yüzden kendime küfür etmem söz konusu olamaz aslanım bunu kavra öncelikle ;)
Kaldı ki benim hakkımı kollayan bir yasa yok ortada,altı üstü bir kaç heykelciği koruyan yasa.Canlı diriden birisinden çok cansız,insan eliylşe yapılan anlamsız şeyler bunlar.
Anlamsızlıklarla bütünleşmiş isen bu senin sorunun acizliğin ;)

Karikatür dediklerin halkın seçtiği bir lidere küfürden hakaretten ibaret,sadece başbakana değil,onu çizenler aynı zamanda halkada zamanında hakaret ettiği gibi hala bunu gerçekleştiriyorlar.
Burada zorumuza giden ne oluyor ? Seninkisi laf ebeliğinden başka bir şey değil,'yazayım da ne olursa olsun dolu gözüksün' mantığı.
Başı boş olunca böyle davranılıyor demek ki.

Atatürk demişsin,dut yemiş bülbül olduğpumuzu kanıtla,kanıtlamazsan seni mal ilan edicem burada.Mdem bir şey söyledin,ispatla ;)

Hee savaşta liderler en önde savaşıyor di mi evlat ? Sen hala orta okul kafasındasın belli ki,atatürk mevzilerin en önünde savaşmışmış,yok savaş esnasında mevzinin önünde dolanıyormuş muş,kurşun isabet etmiyormuş muş.
Senin gibi çoluk çocuk inanır bunlara anca :) Sonrada senin gibi çoluk çocuklara uğraşırız böyle.
Bu bir yana,aklını kaybetmediysen ki kaybetmiş gözüküyorsun,tekrar elde ettiğinde aklını birdüşün hangi komutan savaş meydanında bulunur ? Veya hangi siyasetçi savaş meydanında bulunur ? Veya hangi komutan savaş durumunda mevzilere gider çatışır veya taktik straji uygular ?
Şimdi çıkıp Osmanlı döneminde ''Genç Osman şu kapıyı kendisi açtı'' diyerek mehter marşını eklemeyesin sakın buraya ;)

Keşke dil bilgin zayıf olsa sadece,akli dengende bir hayli zayıf senin.Sen git büyüklerin gelsin.

Şanslısın bilgisayarım bozuk yoksa zevkle sana giydirmesini bilirdim.

depare
02-21-2012, 13:41
Aaa..! kemalist gelmiş arkadaşı iyi ağırlayın her zaman bulamıyoruz sonra küsüp gitmesin ;D

ali1986
02-21-2012, 18:48
Koçum moçum ayaklarını bırak yediririm o lafı sana sindiremezsin içinde patla.Adam ol insan gibi yorum yap.
O baştaki dediğin komutanın rütbesi neymiş ki strajiden bahsediyorsun ? Straji oyunu oynanmıyor burada tek kumanda merkezi olsun.
Ölmeyi emretmek ne zamandan beri savaş strajisi oldu ?

Yasalar benim yazdığım yasa değil veya bana yazılmış yasa değil,bu yüzden kendime küfür etmem söz konusu olamaz aslanım bunu kavra öncelikle ;)
Kaldı ki benim hakkımı kollayan bir yasa yok ortada,altı üstü bir kaç heykelciği koruyan yasa.Canlı diriden birisinden çok cansız,insan eliylşe yapılan anlamsız şeyler bunlar.
Anlamsızlıklarla bütünleşmiş isen bu senin sorunun acizliğin ;)

Karikatür dediklerin halkın seçtiği bir lidere küfürden hakaretten ibaret,sadece başbakana değil,onu çizenler aynı zamanda halkada zamanında hakaret ettiği gibi hala bunu gerçekleştiriyorlar.
Burada zorumuza giden ne oluyor ? Seninkisi laf ebeliğinden başka bir şey değil,'yazayım da ne olursa olsun dolu gözüksün' mantığı.
Başı boş olunca böyle davranılıyor demek ki.

Atatürk demişsin,dut yemiş bülbül olduğpumuzu kanıtla,kanıtlamazsan seni mal ilan edicem burada.Mdem bir şey söyledin,ispatla ;)

Hee savaşta liderler en önde savaşıyor di mi evlat ? Sen hala orta okul kafasındasın belli ki,atatürk mevzilerin en önünde savaşmışmış,yok savaş esnasında mevzinin önünde dolanıyormuş muş,kurşun isabet etmiyormuş muş.
Senin gibi çoluk çocuk inanır bunlara anca :) Sonrada senin gibi çoluk çocuklara uğraşırız böyle.
Bu bir yana,aklını kaybetmediysen ki kaybetmiş gözüküyorsun,tekrar elde ettiğinde aklını birdüşün hangi komutan savaş meydanında bulunur ? Veya hangi siyasetçi savaş meydanında bulunur ? Veya hangi komutan savaş durumunda mevzilere gider çatışır veya taktik straji uygular ?
Şimdi çıkıp Osmanlı döneminde ''Genç Osman şu kapıyı kendisi açtı'' diyerek mehter marşını eklemeyesin sakın buraya ;)

Keşke dil bilgin zayıf olsa sadece,akli dengende bir hayli zayıf senin.Sen git büyüklerin gelsin.

Şanslısın bilgisayarım bozuk yoksa zevkle sana giydirmesini bilirdim.

bak arkadaşım koçum muhabbetini ben başlatmadım bana koçum diyen birine söyledim espiriyide anlamamışsın klavye delikanlılığı yapıyosun yapmayalım böyle şeyler

rütbeden bahsetmişsin ne rütbesi yüzbaşı teğmen ne farkeder sonuçta insanlara bir lider gerekiyordu o da atatürktü general olsaydı olmıcakmıydı cephe savaşlarında liderler en önde gider gayrinizami harpta önde gitmezler askerliği ziraat bankası kuyruğunda yaptın herhalde :) bilmiyosun ayrıca ülkede savaş olsa savaş diyorum bak başka ülkelerle savaş genelkurmay başkanı kaçarmı savaştan en önde o gider pkk ile gayrinizami harp vardır savaş değil orda tim komtanları bile en önde gitmez çünkü onlar baştır baş koparsa vicut dağılır yeterince aydınlandın inşallah :) siyasetçilerde savaşmaz onlar kaçarlar atatürk siyasetçi değildi başta subaydı görevinide layıkıyla yapmıştır savaş bitti cumhurbaşkanı oldu

mal ilan edicem demişsin asıl ben seni mal ilan ediyorum yazdığımı bir daha oku atatürke hakaretlerde en önde gitmiyomusunuz hakaretlere sessiz kamıyomusunuz tayyibe gelince kıyamet kopuyor onu demek istedim

heykel meselesine gelincede vatan için hizmet etmiş birinin ruhuna saygı duyuyosun demir parçasına değil ayrıca ölmüş bir insan hertürlü hakareti edip en büyük müslüman biziz dindar nesil diye ortalıkta hava yapıyosunuz tayyip bey ölse biride hakaret etse ne yaparsın klavye başında laflarını yedirirsin demi :)

bu kadar niye kızdın anlamadım ben sizin yazdıklarınıza kızmıyorum yazıyla kızsamda bir anlamı yok tarih bilgin belki iyi olabilir ama insanlara saygı 0 otur yerine :) yedirirm giydiririm falan tamam abi çok korktum yapmıcam bundan sonra :) yazdığınıda 4 defa okudum tarih genelkültür vb hepsi 0 sınıfta kaldın :) birde mehterden bahsetmişsin sanki siz mehter takımı dinlemiyorsunuz anadolu gençlik şenliklerinde falaln sakın yok deme gözlerimle gördüm :) en başta sen bana koçum demişsin birader bide konuşuyosun adam ol bilmemne ucuz klavye delikanlısı

ali1986
02-21-2012, 18:49
Aaa..! kemalist gelmiş arkadaşı iyi ağırlayın her zaman bulamıyoruz sonra küsüp gitmesin ;D

yok küsmem dindar nesil sen devam et :)

unnamed
02-21-2012, 19:39
biz dindarlığımızdan hiç utanmıyoruz...
en son taksim meydanında da gördük, biz kimin nesliyiz diyenleri ve sonrasın da çıkarttığı olayları....
sıkışınca dediğiniz ucuz laflardan bazıları;
siz dinle vurun, insanların dini duygularını kullanın...
bu çekememezlik nerden geliyor?
ülkeyi kaç sene kaos ortamında açlık ve sefaletle yönetmeye çalıştınıız....
insanlara ekmeği bile karneyle verdiniz...
şimdi gelip buraya hangi yüzle onları savunuyorsun?
hadi yüzü geçtim, aklındamı yok hiç?
en basiti İstanbul'un chp belediyesinde ki haline bak...
nasıl yönetmişler bir gör...
ama görsende ondan da haklı çıkaracak birşeyler bulursun, bu boş mantıkla...

ali1986
02-21-2012, 20:24
biz dindarlığımızdan hiç utanmıyoruz...
en son taksim meydanında da gördük, biz kimin nesliyiz diyenleri ve sonrasın da çıkarttığı olayları....
sıkışınca dediğiniz ucuz laflardan bazıları;
siz dinle vurun, insanların dini duygularını kullanın...
bu çekememezlik nerden geliyor?
ülkeyi kaç sene kaos ortamında açlık ve sefaletle yönetmeye çalıştınıız....
insanlara ekmeği bile karneyle verdiniz...
şimdi gelip buraya hangi yüzle onları savunuyorsun?
hadi yüzü geçtim, aklındamı yok hiç?
en basiti İstanbul'un chp belediyesinde ki haline bak...
nasıl yönetmişler bir gör...
ama görsende ondan da haklı çıkaracak birşeyler bulursun, bu boş mantıkla...

ben burda herhangi bir partiyi savunmuyorum ben sadece size ve sizin gibilere karşıyım dindar nesil dediğime bakmayın sizin dindar olduğunuzada inanmıyorum hala 12 eylülü konuşturuyorsunuz burlarda hiç gelecekten bahsedende yok

unnamed
02-21-2012, 20:30
ben burda herhangi bir partiyi savunmuyorum ben sadece size ve sizin gibilere karşıyım dindar nesil dediğime bakmayın sizin dindar olduğunuzada inanmıyorum hala 12 eylülü konuşturuyorsunuz burlarda hiç gelecekten bahsedende yok

sen bu boş kafayla devam et...
size göre dindarlar tv'lere çıkıp benim kalbim temiz diyen kokanalardır değil mi?
kimseye dindarım yada değilim ispat edecek değilim...
sonuçta mahkeme belli, herşeye o karar verecek...

İntifada
02-21-2012, 20:33

olmayabilirsin...
devlet dediğin kurumun görevi dindarınada dindar olmayanınada adalet ve özgürlük sağlamaktır...
siz dindarların bu halktan yararlanmasını felaket olarak gördüğünüz için isyanlardasın...
bak burada 3-4 sayfa yazdın...
hepsini oku tek tek senin dindarlığına yada dindar olmayışına edilen tek gelime göremezsin...
aştık çünkü biz onları...
kendini nasıl tanımlıyorsan öylesindir der bitiririz...
ama sen her konuda şöyle dinlisiniz,şöyle dinsizsiniz bla bla...
kuyruk acın ne ?

ali1986
02-21-2012, 20:43
olmayabilirsin...
devlet dediğin kurumun görevi dindarınada dindar olmayanınada adalet ve özgürlük sağlamaktır...
siz dindarların bu halktan yararlanmasını felaket olarak gördüğünüz için isyanlardasın...
bak burada 3-4 sayfa yazdın...
hepsini oku tek tek senin dindarlığına yada dindar olmayışına edilen tek gelime göremezsin...
aştık çünkü biz onları...
kendini nasıl tanımlıyorsan öylesindir der bitiririz...
ama sen her konuda şöyle dinlisiniz,şöyle dinsizsiniz bla bla...
kuyruk acın ne ?

kişisel olarak kimseye dinli dinsiz gibi şeyler söylemedim burda konun ismi zaten dindar nesil meselesinden çıkan kimin nesli madem siz yargılamıyorsunuz insanların dindarlığını veye dinsizliğini ne hakla dindar nesil yetiştirilecek deniyorki yada nasıl yetiştirilecek son 10 senenin iktidarı yüzde 50 oy almış bir parti yenimi nesil yetiştirmeye başladı evet yeni nesil yetiştiriyor söylediğiniz gibi sizin belli bir görüşünüz yok işinize geleni destekliyorsunuz bu sene baktılarki son bir taban yaratalım demeye başladılar demi geçti borun pazarı sür eşşeğini niğdeye hadi bakalım

unnamed
02-21-2012, 20:53
sizin dindar olduğunuzada inanmıyorum
itiraf ediyorum bu yorumu ben yazdım....

ali1986
02-21-2012, 21:00
itiraf ediyorum bu yorumu ben yazdım....

tam diyorumki adamlarla anlaşıcam onlar beni ben onları anlıcam yok arkadaş anlaşmıcaz diyosunuz ya ben anlatamıyorum ya siz anlamak istemiyosunuz ya arkadaş benim öyle bişey haddimmiki kişisel olara unnamed dinli dinsiz diyim ben seni tanırmıyım tanımam allah bilir onu siz görüşünüzü dine dayandırmıyomusunuz tabanınız sürekli dindarım dindarım deyip duygu sömürüsü yapan oy toplayıcıları değilmi ben onların dindar olmadığını söylüyorum sen onlardan görüyorsan kendini yapacak bişey yok

İntifada
02-21-2012, 21:01
madem siz yargılamıyorsunuz insanların dindarlığını veye dinsizliğini ne hakla dindar nesil yetiştirilecek deniyorki yada nasıl yetiştirilecek son 10 senenin iktidarı yüzde 50 oy almış bir parti yenimi nesil yetiştirmeye başladı evet yeni nesil yetiştiriyor söylediğiniz gibi sizin belli bir görüşünüz yok işinize geleni destekliyorsunuz bu sene baktılarki son bir taban yaratalım demeye başladılar demi geçti borun pazarı sür eşşeğini niğdeye hadi bakalım

madem siz yargılamıyorsunuz insanların dindarlığını veye dinsizliğini ne hakla dindar nesil yetiştirilecek deniyorki

nesilin sözlük manasını biliyo musun ?

yada nasıl yetiştirilecek son 10 senenin iktidarı yüzde 50 oy almış bir parti yenimi nesil yetiştirmeye başladı

valla bende devletten böyle bişey beklemiyorum...
laik devletten böyle bi beklentim yok...
mümin yetirştiren kurumların özgürlüğünü sağlasın yeter...
yo söyleme sırası şimdi geldi demek ki...
kemalist laik zihniyet maddi manevi öyle bi yasakçı ve batık bir devlet bıraktı ki geriye onlarla uğraşıyodu adamlar...

evet yeni nesil yetiştiriyor söylediğiniz gibi sizin belli bir görüşünüz yok işinize geleni destekliyorsunuz bu sene baktılarki son bir taban yaratalım demeye başladılar demi geçti borun pazarı sür eşşeğini niğdeye hadi bakalım

sizin deme senin de.bana bakarak siz deme...
ayrıca benim görüşüm bu konu içinde yazıldı...
senin gibi baba partisine oy veren biri için fazlaca şaşırılacak olay...
ama işine gelen derken mesela din düşmanı chp ve faşist mhp asla işime gelmez benim...
öyle de bi durum var,hassasiyetimi paylaşan partilerden seçim önceki şartlarını ve seçim sonraki projelerini dikkate alarak oy kullanırım...
eh iradesini hiçe sayan bir insana göre fazlaca cesur ve saçma gelebilir,o da senin sorunun ;D
belli bir görüşümüz yokmuş konuya yazmaya başladığından beri görmekteyizki hiç bir görüşe dair ortalama dahi bir bilgin yok ;D

unnamed
02-21-2012, 21:02
öncelikle kendi yazdıklarını bir idrak et..
anlamı nedir yazdıklarının dikkat et...
partinin yönetim konumundayım ve bu zamana kadar senin dediğin gibi hiçbir dinsel konuyla insanlardan oy istemedik, ki insanlardan biz hiç oy istemedik...
yapılan hizmetler neticesinde vatandaş bize oy verdi...
seninle daha tartışmayacam...

ali1986
02-21-2012, 21:22
nesilin sözlük manasını biliyo musun ?

valla bende devletten böyle bişey beklemiyorum...
laik devletten böyle bi beklentim yok...
mümin yetirştiren kurumların özgürlüğünü sağlasın yeter...
yo söyleme sırası şimdi geldi demek ki...
kemalist laik zihniyet maddi manevi öyle bi yasakçı ve batık bir devlet bıraktı ki geriye onlarla uğraşıyodu adamlar...

sizin deme senin de.bana bakarak siz deme...
ayrıca benim görüşüm bu konu içinde yazıldı...
senin gibi baba partisine oy veren biri için fazlaca şaşırılacak olay...
ama işine gelen derken mesela din düşmanı chp ve faşist mhp asla işime gelmez benim...
öyle de bi durum var,hassasiyetimi paylaşan partilerden seçim önceki şartlarını ve seçim sonraki projelerini dikkate alarak oy kullanırım...
eh iradesini hiçe sayan bir insana göre fazlaca cesur ve saçma gelebilir,o da senin sorunun ;D
belli bir görüşümüz yokmuş konuya yazmaya başladığından beri görmekteyizki hiç bir görüşe dair ortalama dahi bir bilgin yok ;D

dostum ben sizide iyi biliyorum mhp sinide chp sinide siyaset denilen haltın ne işe yaradığınıda dolaylı yoldan cahil diyosun ama o kadar değil :) hiç bir görüşüm yok diyorum ama oy verdiğimiz parti mhp dir faşiştlikle suçladığınız :) ama ben faşist falaln değilim mhplilerde faşist değildir türkiyede faşistlik yoktur bi kere onu söyliyim o size gaz verenlerin neticesinden uydurdukları chp lilerinde dinsiz olduğunu söylüyosunuz işte 1920 lerde camileri ahır yapmışlar falan şavaş var arkadaşım ülkede işgal var birileride direnmeye çalışıyor namusunu vatanını korumaya çalışıyor adamlar ne yapsın atlarını silahlarını nereye saklasın sen camide yatıyosunda adam vatan uğruna camiyi kullanmasınmı içlerinde ateist yokmudur tabi vardır onunda hesabı allaha bize ne ki asıl dinsiz camileri yakan kim biliyomusunuz devlet öldürdü diye özür diledikleriniz varya tuceliler tabi hepsi değil orda camiler yakıldı ordaki insanlar yaktı devlete attı suçu konu yine nerden nereye geldi yaa neyse uzattım kusura bakma artık :)

İntifada
02-21-2012, 22:04
dostum ben sizide iyi biliyorum mhp sinide chp sinide siyaset denilen haltın ne işe yaradığınıda dolaylı yoldan cahil diyosun ama o kadar değil :) hiç bir görüşüm yok diyorum ama oy verdiğimiz parti mhp dir faşiştlikle suçladığınız :) ama ben faşist falaln değilim mhplilerde faşist değildir türkiyede faşistlik yoktur bi kere onu söyliyim o size gaz verenlerin neticesinden uydurdukları chp lilerinde dinsiz olduğunu söylüyosunuz işte 1920 lerde camileri ahır yapmışlar falan şavaş var arkadaşım ülkede işgal var birileride direnmeye çalışıyor namusunu vatanını korumaya çalışıyor adamlar ne yapsın atlarını silahlarını nereye saklasın sen camide yatıyosunda adam vatan uğruna camiyi kullanmasınmı içlerinde ateist yokmudur tabi vardır onunda hesabı allaha bize ne ki asıl dinsiz camileri yakan kim biliyomusunuz devlet öldürdü diye özür diledikleriniz varya tuceliler tabi hepsi değil orda camiler yakıldı ordaki insanlar yaktı devlete attı suçu konu yine nerden nereye geldi yaa neyse uzattım kusura bakma artık :)

türkiyede faşist zihniyet yoktur öylemi :)
iyi izle ;D

http://a1111.hizliresim.com/r/8/dxr8.jpg
http://desmond.imageshack.us/Himg409/scaled.php?server=409&filename=40518148949098456830120.jpg&res=medium
O'nun ilk talebesi Mussolini'dir, ikinci talebesi de benim...
(hitler mustafa kemal için söylüyor dilersen internetten araştırabilirsin)

Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler!
(mahmut esat bozkurt-tek parti dönemi adalet bakanı)

oha harbi bu memlekette faşizm yokmuş ha ;D
mhp faşist bir kontrgerilla partisidir...
yetiştirdiği adamlar devletin faili meçhul cinayetlerinde kullandığı adamlardır...
80 öncesi faşizan bir çok eyleme imza atmışlar kendileriyle aynı düşünmüyor diye islamcı kesimin liderlerine dahi suikast düzenlemiştir...
İslamcılık diye bir davası olmadığını alparslan türkeş bizzat söylemiştir...

ı chp lilerinde dinsiz olduğunu söylüyosunuz işte 1920 lerde camileri ahır yapmışlar falan şavaş var arkadaşım ülkede işgal var birileride direnmeye çalışıyor namusunu vatanını korumaya çalışıyor adamlar ne yapsın atlarını silahlarını nereye saklasın sen camide yatıyosunda adam vatan uğruna camiyi kullanmasınmı içlerinde ateist yokmudur tabi vardır onunda hesabı allaha bize ne ki asıl dinsiz camileri yakan kim biliyomusunuz devlet öldürdü diye özür diledikleriniz varya tuceliler tabi hepsi değil orda camiler yakıldı ordaki insanlar yaktı devlete attı suçu konu yine nerden nereye geldi yaa neyse uzattım kusura bakma artık

he yavrum he...
1920 sonrasınıda biliriz sen rahat ol...
istiklal mahkemelerini,değiştirilen ezası,kuran okumanın yasaklanmasınıda biliriz...
bu memleketin kızlarının güzellik yarışmalarına gönderildiğinide biliriz...
camide saklanmakmış saklanacak başka yermi yoktu istanbulun göbeğinde sirkecinin falanca camisindede at mı sakladınız mihrapta dansöz oynatmak neyin nesi öyle ise ?
falih rıfkı diyor ki yunanla savaşta 5000 bin kayıp verdi bu memleket irtica ile savaşta bunun 100 katı kayıp verdi açıp kitabında okuyabilirsin ;D

tuncelide katledilen insanlar devletin o dönemki zihniyetini açıkça ortaya koyuyor zaten aferin iyi yere getirmişsin konuyu ;D

ali1986
02-21-2012, 23:12
http://www.facebook.com/note.php?note_id=145386905492356 kafa tası konusu adamlar ayrımcılık içinmi ölçmüş başka bişey içinmi iyi oku anla olurmu

http://www.hayta.net/genel/fasist-ne-demek bu konuyu çok iyi oku gerçek faşist kim anlarsın mhp mi akp mi özellikle ideoloji ve amaçları sadece ilk paragrafı oku yeter sana allahtan idam kalktı mhp sayesindede bizi kurtardı akp elinden :)

bide istiklal mahkemesine takmışsınız siz o dönemde şunu yapsalardı dediğin bişey varmı onu söyle istiklal mahkemeleri neden kuruldu kuranla ezanın kaldırılması içinmi yoksa halka zulüm edenleri cezalandırmak içinmi o dönemde sen ne yapardın onu söyle ondan sonra tartışalım bu konuyu

dersim konusunda devlet iyi etmiştir seyit rıza özerklik karşılığında ülkesini koruyacağını söyledi ruslara karşı devletten aldığı silah önce ruslara sonra devlete kafa tuttu özerklik alamayınca tabi devlette ayaklanınca cezalarını kesti askere gitmek istemeyen vergisini vermeyenlere karşı iyi etmiştir siz bu pkk atalarından özür dilediniz hala dersim katliamı diyosunuz iyi etmişler pkk lı ölünce üzülüyomusun sen evde doğru söyle

bide adam tabi camide saklanacak nerde saklanacak bi arkadaş dışarda kaldığında camide yattığını söyledi o nasıl oluyo yaa senmiydin o başa döndürme sayfaları şimdi bana bide iftira atıyosunki dansözmüş adamlar düşmüş vatan derdine bide dansöz oynatcaklar belgen varmı yok ama tarihte var atların ve silahların camilerde saklandığını

asıl faşist sizsiniz sizin bi öldürmeniz eksik elinizden gelse onuda yaparsınız yaa iktidarı kaybetmemek için yapıyosunuz bitane mualefet basın varmı hadi söyle hep baskı ceza hakan fidana gelince devlet görevlisi herkesle görüşür evet görüşür ama devleti 3 kuruşluk örgütün kucağına oturtmaz hani ceza yok sen bunları söyliyemiyosun istiklal mahkemesi kafatası bilmem ne bi yerde savaş varsa adamda ölücek yaralancakta hainse asılcak türkiyenin tarihi 10 yıllık akp tarihi değil

bide hakan fidanın yaptığı ne kck yı kullanıyoruz demedilermi geçmiştekilerde aynı şeyi yapınca onlar suçlu siz suçsuzmu oluyosunuz
geçmiştekiler gidip el etek öpmediler ya öldüler ya öldürdüler apoyla gerekirse yine görüşürüz yaz gelsin sıra sıra şehitler gelsin ozaman görürüm ben sizi yazda bayrama geliyo ozamanda ses çıkarmassınız dindarsınız yaa ondan bayramda şehit olur pkklı ölü olmaz günah allah baba yakar bizi

İntifada
02-21-2012, 23:49
http://www.facebook.com/note.php?note_id=145386905492356 kafa tası konusu adamlar ayrımcılık içinmi ölçmüş başka bişey içinmi iyi oku anla olurmu Ari Türk Irkı'nın özellikleri ve kafatası ölçüleri anlatılıyorevet kendisine ırkçılık demekteyiz ;D

http://www.hayta.net/genel/fasist-ne-demek bu konuyu çok iyi oku gerçek faşist kim anlarsın mhp mi akp mi özellikle ideoloji ve amaçları sadece ilk paragrafı oku yeter sana allahtan idam kalktı mhp sayesindede bizi kurtardı akp elinden :)hee sen okudun anladın demek ;D
bak orada il paragrafta özellikleri arasında nasyonal sosyalizm yazıyor...
nasyonal sosyalizm ne demek desem cevap verebilirmisin :)
peki öğrendikten sonra fena yamulmuşum dermisin :)
uygulanmadı dediğiniz türkiyede 23 sene tek parti vardı :)
10 sene demokrasi uygulandı darbe yapıldı anti demokratik anlayacağın ve o darbecilerden biriside türkeşti ;D

bide istiklal mahkemesine takmışsınız siz o dönemde şunu yapsalardı dediğin bişey varmı onu söyle istiklal mahkemeleri neden kuruldu kuranla ezanın kaldırılması içinmi yoksa halka zulüm edenleri cezalandırmak içinmi o dönemde sen ne yapardın onu söyle ondan sonra tartışalım bu konuyu laik ve kemalist olmaya eyvallah demeyenlerin,sistemin ötekileştirdikleini tasfiye etmek için...
iskilipli atıfın şapka yüzünden asılması zulm edenleri cezalandırmak içindi değilmi :)
peki ya şark istiklal mahkemelerinde türkçe bilmediği için asılanlar ?
yıl oldu 2012 insanlar daha yeni yeni zabıtlara ulaşıyor kimi koruyorlar ?
ya da neden çekiniyorlardı saklarken ?
aslında adına mahkeme demek bile saçmalık tiyatro denilebilir belki...

dersim konusunda devlet iyi etmiştir seyit rıza özerklik karşılığında ülkesini koruyacağını söyledi ruslara karşı devletten aldığı silah önce ruslara sonra devlete kafa tuttu özerklik alamayınca tabi devlette ayaklanınca cezalarını kesti askere gitmek istemeyen vergisini vermeyenlere karşı iyi etmiştir siz bu pkk atalarından özür dilediniz hala dersim katliamı diyosunuz iyi etmişler pkk lı ölünce üzülüyomusun sen evde doğru söyle he iyi etmiştir ;D
çocuk katili devlet ;D
öyle iyi etmiştirki munzurdan kan akmıştır...
vergiymiş :) devlet önce vergiden muaf tutsun sonra vergi diye gırtlağa bassın ;D
seyyid rıza o operasyona katılanların hepsinden daha şerefli bir adamdı...
sevineyimmi memleketin bir ferdi daha öldü diye ?
ülkenin haline yanıyorum doğudan aldığım her ölüm haberinde...
askerde ölse,pkklıda ölse...
20 yaşlarında çocukları birbirine düşman eden sistem ve o çocukları ölüme gönderen önderlikler kahrolsun...

bide adam tabi camide saklanacak nerde saklanacak bi arkadaş dışarda kaldığında camide yattığını söyledi o nasıl oluyo yaa senmiydin o başa döndürme sayfaları şimdi bana bide iftira atıyosunki dansözmüş adamlar düşmüş vatan derdine bide dansöz oynatcaklar belgen varmı yok ama tarihte var atların ve silahların camilerde saklandığını camide yatılır,yaşanır,uyunur ama camiyi at barınağı yapamazsın...
tabi insanda zeka olacak camiyi koruyanlar barınağı koruyamıyormu diye sorması için ;D
he belge...
kemalist sistemin yalanları ;D
gel bi gün senle sirkeciye gidelim sana özal dönemine kadar pavyon olarak kullanılan camiyi anlatsın...
gel sur içine fatihe gidelim sana kapalı camiler göstereyim...

asıl faşist sizsiniz sizin bi öldürmeniz eksik elinizden gelse onuda yaparsınız yaa iktidarı kaybetmemek için yapıyosunuz bitane mualefet basın varmı hadi söyle hep baskı ceza hakan fidana gelince devlet görevlisi herkesle görüşür evet görüşür ama devleti 3 kuruşluk örgütün kucağına oturtmaz hani ceza yok sen bunları söyliyemiyosun istiklal mahkemesi kafatası bilmem ne bi yerde savaş varsa adamda ölücek yaralancakta hainse asılcak türkiyenin tarihi 10 yıllık akp tarihi değilhe he...
hür seçim oluyor adamlar her seçim oy oranlarını yükseltiyor ;D
cidden faşistler ha ;D
başbakanın anasına söven adam şu an chpde vekillik yapıyor cidden aşırı baskı var ;D
bir tane muhalif basın diyor yahu adam ;D
sana sırf bissürü gazete sayarım yav sözcüden girerim ortadoğudan çıkarım ;D
henüz özgürlükler konusunda başarılı bir ülke olamadık,hala sistemden kaynaklanan saçma sapan tutuklamalar var ama ak parti öncesi zihniyetten biride çıkıp özgürlükten bahsetmesin güleriz ;D
bu memlekete yaptıkları zulmü biliyoruz...

bide hakan fidanın yaptığı ne kck yı kullanıyoruz demedilermi geçmiştekilerde aynı şeyi yapınca onlar suçlu siz suçsuzmu oluyosunuz
geçmiştekiler gidip el etek öpmediler ya öldüler ya öldürdüler apoyla gerekirse yine görüşürüz yaz gelsin sıra sıra şehitler gelsin ozaman görürüm ben sizi yazda bayrama geliyo ozamanda ses çıkarmassınız dindarsınız yaa ondan bayramda şehit olur pkklı ölü olmaz günah allah baba yakar bizibişey dicem...
sen hem mhp ye oy veriyorsun yani milliyetçisin hemde bu türkçeyle ortalıkta mı dolaşıyorsun ;D
görüşülecek tabi...
kan istemiyorum ben,iki tarafında vampir faşistlerinin kan fetişizmi beni alakadar etmiyor...
sizin zihniyetin zulmüdür pkkyı bu hale getiren...

ali1986
02-22-2012, 00:36
evet kendisine ırkçılık demekteyiz ;D

hee sen okudun anladın demek ;D
bak orada il paragrafta özellikleri arasında nasyonal sosyalizm yazıyor...
nasyonal sosyalizm ne demek desem cevap verebilirmisin :)
peki öğrendikten sonra fena yamulmuşum dermisin :)
uygulanmadı dediğiniz türkiyede 23 sene tek parti vardı :)
10 sene demokrasi uygulandı darbe yapıldı anti demokratik anlayacağın ve o darbecilerden biriside türkeşti ;D

laik ve kemalist olmaya eyvallah demeyenlerin,sistemin ötekileştirdikleini tasfiye etmek için...
iskilipli atıfın şapka yüzünden asılması zulm edenleri cezalandırmak içindi değilmi :)
peki ya şark istiklal mahkemelerinde türkçe bilmediği için asılanlar ?
yıl oldu 2012 insanlar daha yeni yeni zabıtlara ulaşıyor kimi koruyorlar ?
ya da neden çekiniyorlardı saklarken ?
aslında adına mahkeme demek bile saçmalık tiyatro denilebilir belki...

he iyi etmiştir ;D
çocuk katili devlet ;D
öyle iyi etmiştirki munzurdan kan akmıştır...
vergiymiş :) devlet önce vergiden muaf tutsun sonra vergi diye gırtlağa bassın ;D
seyyid rıza o operasyona katılanların hepsinden daha şerefli bir adamdı...
sevineyimmi memleketin bir ferdi daha öldü diye ?
ülkenin haline yanıyorum doğudan aldığım her ölüm haberinde...
askerde ölse,pkklıda ölse...
20 yaşlarında çocukları birbirine düşman eden sistem ve o çocukları ölüme gönderen önderlikler kahrolsun...

camide yatılır,yaşanır,uyunur ama camiyi at barınağı yapamazsın...
tabi insanda zeka olacak camiyi koruyanlar barınağı koruyamıyormu diye sorması için ;D
he belge...
kemalist sistemin yalanları ;D
gel bi gün senle sirkeciye gidelim sana özal dönemine kadar pavyon olarak kullanılan camiyi anlatsın...
gel sur içine fatihe gidelim sana kapalı camiler göstereyim...

he he...
hür seçim oluyor adamlar her seçim oy oranlarını yükseltiyor ;D
cidden faşistler ha ;D
başbakanın anasına söven adam şu an chpde vekillik yapıyor cidden aşırı baskı var ;D
bir tane muhalif basın diyor yahu adam ;D
sana sırf bissürü gazete sayarım yav sözcüden girerim ortadoğudan çıkarım ;D
henüz özgürlükler konusunda başarılı bir ülke olamadık,hala sistemden kaynaklanan saçma sapan tutuklamalar var ama ak parti öncesi zihniyetten biride çıkıp özgürlükten bahsetmesin güleriz ;D
bu memlekete yaptıkları zulmü biliyoruz...

bişey dicem...
sen hem mhp ye oy veriyorsun yani milliyetçisin hemde bu türkçeyle ortalıkta mı dolaşıyorsun ;D
görüşülecek tabi...
kan istemiyorum ben,iki tarafında vampir faşistlerinin kan fetişizmi beni alakadar etmiyor...
sizin zihniyetin zulmüdür pkkyı bu hale getiren...

kürtler çerkezler lazlar türk değilmi asıl siz onları gazlaya gazlaya ırkçılık yaratıyosunuz kürtlük etnik kökendir ırkmıdır bu konuda bukadar sana

nasyonel sosyalizm hitler bunların türkiyede karşılığı yok atatürk dersin hemende atatürk halkına zulüm etmedi hitler anasını ağlattı almanyanın kavgam elinizden düşmüyor sizin ben sizide biliyorum :)

tek partili dönem saltanatın kaldırılmasından sonra oldu meclis açıldı sokaktan geçen adamı gel meclis açtık buyurmu diyeceklerdi seçim falaln deme bana o ortamda seçim diye bişey yok olamaz savaş var açlık var padişah var sen tek bir subay türkiye kurmaya çalışıyorsun dünyayla savaşıyorsun senin o dönemde 3 4 parti istemen akıla ziyandır yani imkan yoktu ki

iskilipli atıf konusunda haklısın ama istiklal makemelerinin amacı millete sarık değilde şapka giydirmekmiydi düz mantık yapıyımda ortam yumuşasın :) şapkayı taktım istediğimi yaparım mahkemeye çıktım şapka var ben gidiyorum bumuydu yani arkadaşım ya tarihi yazanlar uydurmuş ya sen hanginize inanayım sen söyle :) şark mahkemelerine bakıyorum sizin şeyhlerden sait çıkıyor diyarbakırda milleti ayaklandırıyor diye onun için kuruldu türkçe bilmeyenleri asmak için kurulamaz yaa olamaz böle bişey o zaman ermeni var arap var var oğlu var hangisini asacaksın türkçe bilmiyor diye adam kalmaz memlekette :S

cami konusunda kuranda yazan ne arkadaşım yaa islamda niyet önemli değilmi adamlar atları sıçırtmak içinmi camiye sokmuşlar tövbe adam bi atını koyacak yer bulamadı geldi cami benim dedi öylemi yüzde 90 müslüman olan ülkede şimdi olsa belediye başkanı bakan akrabadır cami imarsızdır falaln derim inanırımda o zaman olmaz tarihçilerde benim dediğimi diyor senin değil

darbeyi türkeş yaptıysa neden hindistana sürgün edildi yada neden hapis yattı salakmıydı yoksa suçsuzmu ozaman türkeşin rütbesi teymendi darbeyi yapan adam gk başkanı ayrıca türkeş darbeden zarar gören bir ideolojinin lideri oluyor sonra neden türkeş şimdikiler gibi adam değildi ne kadar araştırdın bilmiyorum çakma adam değildi öyle lafı söyleyip kaçmazdı türkeş olsaydı şimdi osloya falanda gidemezdiniz şimdi mualefete dua edin siz :)

dersim konusunda ve pkk konusunda ne yaptılar ne içirdiler bilmiyorum size pkklı ölyor diye üzülüyosun devam üzülmeye cenazesinede git malum şehit cenazelerinde çok yaygara oluyor bunu söyleyen ben değilim kim olduğunu iyi bilirsiniz

pkk yı bitiricem diye adamlara yapmadığınız yalakalık kalmadı ya yuh diyorum başka bişey demiyorum bide mhp yi suçlarsınız idami kaldırdı asamadılar ben olsaydım asardım diye sen gittin adamın kucağına hop oturdun hop kalktın yazık yani silahla bitmeyeceğini bende biliyorum ama bu kadar olmaz konuşmaylada bitmez toprak versen yine bitmez neden bitmez adamlar senede 1 milyar dolar kazanıyor sen bu adamı 657 memurmu yapıcaksın 1500 tl maaşla ama devlet öldürdüğü adam içinde özür dilemez bide bu adam hainse böyle rezillik küçüklük hiç bir ülkede yok başka ülke bizim insanımızı öldürdü özür diledimi bizde biz içimizdeki itler yüzünden özür diliyoruz anıt mezar diktiriyoruz çok güzel devam

ya ben ne diyorum dil bilgisi sıfır demiyormuyum diyarbakırdaki mhpli duymasın bu yazdıklarını onlarında türkçe kötü :)

unnamed
02-22-2012, 00:45
anlayan biri özet geçsin...

İntifada
02-22-2012, 01:00
kürtler çerkezler lazlar türk değilmi asıl siz onları gazlaya gazlaya ırkçılık yaratıyosunuz kürtlük etnik kökendir ırkmıdır bu konuda bukadar sana

la bu kesin birinin feyki bizi gazlıyo ya ;D
değiller...
çatlasanda patlasanda yarılsanda değiller...
kürtlül türklük gibi bir ırktır,hiç bir farkı yoktur,birbirlerine hiçbir üstünlüğü yoktur...
türklüğün hiç bir ırktan bir fazlası yoktur...

nasyonel sosyalizm hitler bunların türkiyede karşılığı yok atatürk dersin hemende atatürk halkına zulüm etmedi hitler anasını ağlattı almanyanın kavgam elinizden düşmüyor sizin ben sizide biliyorum :)

hemen bak googleden hitleri görünce yaz ;D
bana nasyonal sosyalizmin ilkesini söyle nedir nasyonal ;D
karşılığı yokmuş ulusalcılık resmen nasyonal sosyalizmdir...
ayrıca hitleride sevmem kitabınıda elime almam...

tek partili dönem saltanatın kaldırılmasından sonra oldu meclis açıldı sokaktan geçen adamı gel meclis açtık buyurmu diyeceklerdi seçim falaln deme bana o ortamda seçim diye bişey yok olamaz savaş var açlık var padişah var sen tek bir subay türkiye kurmaya çalışıyorsun dünyayla savaşıyorsun senin o dönemde 3 4 parti istemen akıla ziyandır yani imkan yoktu ki

he var var ;D
50 ye kadar savaş vardı,padişahlık vardı demi ;D
27 seneyi açıkla bakalım ;D
ulan neyin kafasını yaşıyorsun sen ya ;D
açlık vardı bak ;D

iskilipli atıf konusunda haklısın ama istiklal makemelerinin amacı millete sarık değilde şapka giydirmekmiydi düz mantık yapıyımda ortam yumuşasın :) şapkayı taktım istediğimi yaparım mahkemeye çıktım şapka var ben gidiyorum bumuydu yani arkadaşım ya tarihi yazanlar uydurmuş ya sen hanginize inanayım sen söyle :) şark mahkemelerine bakıyorum sizin şeyhlerden sait çıkıyor diyarbakırda milleti ayaklandırıyor diye onun için kuruldu türkçe bilmeyenleri asmak için kurulamaz yaa olamaz böle bişey o zaman ermeni var arap var var oğlu var hangisini asacaksın türkçe bilmiyor diye adam kalmaz memlekette :S

sistemin dediğini yapanlar mahkemeye çıkmadığı için öyle bi sorun yok,düz mantık yapana kadar önce mantık öğren ;D

şeyh saidin mahkeme tutanaklarında niye asıldığı yazıyor tabi senin ondanda haberin yok ;D
''mürteci şeyh said'' yazıyor...
yani suçu irtica ;D

şark istiklal mahkemesi savcısı ahmet süreyya özgeevren röportajında anlatıyor türkçe bilmeyen çocuğu şark istiklal mahkemesinde nasıl astıklarını ben senin gibi bol keseden atmam

cami konusunda kuranda yazan ne arkadaşım yaa islamda niyet önemli değilmi adamlar atları sıçırtmak içinmi camiye sokmuşlar tövbe adam bi atını koyacak yer bulamadı geldi cami benim dedi öylemi yüzde 90 müslüman olan ülkede şimdi olsa belediye başkanı bakan akrabadır cami imarsızdır falaln derim inanırımda o zaman olmaz tarihçilerde benim dediğimi diyor senin değil

oooww atını koyacak yer bulamadı parti binalarını,sarayları kullansalardı madem öyle ;D
daha sonra samanlar içinde bırakılan camiler ne oldu ?
devlet düzelttimi,tamir ettirdimi o camileri ;D
yok
hala yeni hükümetler tamir ettirip açıyor camiyi ;D
işte tipik bir türk milliyetçisi 2-3 kişiden duyduğu şeylerle amel eder ;D
tarihçiler benim dediğimi diyor vay anasını tarihçiler ermenide öldürülmedi hiç diyor napak inanak mı ;D

darbeyi türkeş yaptıysa neden hindistana sürgün edildi yada neden hapis yattı salakmıydı yoksa suçsuzmu ozaman türkeşin rütbesi teymendi darbeyi yapan adam gk başkanı ayrıca türkeş darbeden zarar gören bir ideolojinin lideri oluyor sonra neden türkeş şimdikiler gibi adam değildi ne kadar araştırdın bilmiyorum çakma adam değildi öyle lafı söyleyip kaçmazdı türkeş olsaydı şimdi osloya falanda gidemezdiniz şimdi mualefete dua edin siz :)

he he evet ;D
amerikada nasıl eğitim aldığını biliyoruz türkeşin ;D
teğmendide,basit bir askerdi ne arıyordu darbe kurulunda ;D
faşist bi adamdı işi Allaha kaldı...
şu akan kanın mimarlarından birisidir kendisi bize satma kimseyi olurmu ben senin gibi ülkücü abilerinden öğrenmedim kimseyi ;D

dersim konusunda ve pkk konusunda ne yaptılar ne içirdiler bilmiyorum size pkklı ölyor diye üzülüyosun devam üzülmeye cenazesinede git malum şehit cenazelerinde çok yaygara oluyor bunu söyleyen ben değilim kim olduğunu iyi bilirsiniz

evet türk milliyetçileri asker cenazesini,kürt milliyetçilerde pkk cenazesini provoke ediyor...
hani derler ya suçlu suçu işledikten sonra olay mahalline gider diye bu da o hesap...
kanın sorumluları gidiyor cenazeye...

pkk yı bitiricem diye adamlara yapmadığınız yalakalık kalmadı ya yuh diyorum başka bişey demiyorum bide mhp yi suçlarsınız idami kaldırdı asamadılar ben olsaydım asardım diye sen gittin adamın kucağına hop oturdun hop kalktın yazık yani silahla bitmeyeceğini bende biliyorum ama bu kadar olmaz konuşmaylada bitmez toprak versen yine bitmez neden bitmez adamlar senede 1 milyar dolar kazanıyor sen bu adamı 657 memurmu yapıcaksın 1500 tl maaşla ama devlet öldürdüğü adam içinde özür dilemez bide bu adam hainse böyle rezillik küçüklük hiç bir ülkede yok başka ülke bizim insanımızı öldürdü özür diledimi bizde biz içimizdeki itler yüzünden özür diliyoruz anıt mezar diktiriyoruz çok güzel devam

ecevit öldüde kalktınız kucağından yoksa hala kucaktaydınız kim bilir ;D
biter biter sen merak etme...
silahla bitme olasılığından çok daha büyük bir ihtimal diyalogla çözüm...

ya ben ne diyorum dil bilgisi sıfır demiyormuyum diyarbakırdaki mhpli duymasın bu yazdıklarını onlarında türkçe kötü :)

yok amedli çok insan tanıyorum gayet güzel türkçe imla kurallarına uyuyor...

bunlarda sana son cümlelerim olsun görünmekteki farazi yorumlar yapıyorsun ;D
bu kadar gerçeğe karşı saçma sapan düşüncelerle cevap veriyorsun...
almasını bilene gayet çok ibret var yorumlarımda...
yani duvara konuşsak bişeyler kapardı ama faşoya zor...
hadi selametle...
zırvaya devam edebilirsin istediğin kadar...

ali1986
02-22-2012, 01:02
anlayan biri özet geçsin...

sen boşver hocam takıl sen ver ayarı :)

ali1986
02-22-2012, 01:17
bende bişey demiyorum dostum ama tarihinize küfür ettiğinizin farkındasınızdır inşallah ama siz böyle bir yada daha iyi bir tarih yazamayacaksınız emin olun bundan bu ülkenin 1000 senelik tarihi var benim dediklerimin doğru olduğunu sizde biliyosunuz ama ne yazıkki diliniz varmıyor yüreğiniz yetmiyor ah koltuk sevdası :) neyse bakalım fena tarışma olmadı teşekürler :)