fatih kısaparmak balon baskılı balon Canan Bezirgan'dan çelişkili sözler - İZLE - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Canan Bezirgan'dan çelişkili sözler - İZLE

Hüdaverdi
06-13-2008, 00:58
İzleyin görün---------> http://www.samanyoluhaber.com/haber-105063.html

Hüdaverdi
06-13-2008, 01:02
Samanyoluhaber abartmış gibi geldi bana.
Orada birisi derken peygamber efendimizden söz etmemiş bence.Öyle olsaydı önder savın durumuna düşerdi.
Kartel basını gibi hereket etmiş samanyolu,kadını konuşturmamışlar,bazı cümlelerini cımbızla çekip başka anlamalr yüklemişler.
Sizce ?

Berika
06-13-2008, 01:16
bazen susmayı bileceksin :) zaten yeterince şeyle muhatap oluyoruz bi de bunla mı uğraşıcaz..

madem kötü niyeti yok sussun gitsin..

Üç mevsim
06-13-2008, 01:37
bazen susmayı bileceksin :) zaten yeterince şeyle muhatap oluyoruz bi de bunla mı uğraşıcaz..

Zeynep Hanım konuya dair yorumunuz bu mudur? O genç kadının başörtüsü eylemlerinde bebeği düşmüş, bir kolu kırılmış, telefonu dinlenmiş, telefonunu dinleyen derin bir sesin tehditine maruz kalmış... Sizin gibi bir insan konuya dair bunu mu söyleyebiliyor?.. Teessüf ediyorum.

Berika
06-13-2008, 01:40

Zeynep Hanım konuya dair yorumunuz bu mudur? O genç kadının başörtüsü eylemlerinde bebeği düşmüş, bir kolu kırılmış, telefonu dinlenmiş, telefonunu dinleyen derin bir sesin tehditine maruz kalmış... Sizin gibi bir insan konuya dair bunu mu söyleyebiliyor?.. Teessüf ediyorum.

et kardeşim canın sağolsun...

bana göre yanlış zamanda yanlış yerde konuşmuş....

ben de buna benzer şeyler yapıyım mı mesela biranda çıkıyım aşırı şeyler söyliyim sana bana davamıza faydası var mı?

başbakanımız böyle mi yapıyor?

hata yapacak lüksümüz yok bizim

benim fikrim bu...

tayyipleyiz
06-13-2008, 01:41
Bu olayın açığa çıkacağı günü merak ile bekler oldum. ;)

Demokrat
06-13-2008, 01:43
acikcasi banada samimi gelmedi bu bayan gerci söylediklerine yada söylemediklerin takilmadim...kendiside demis söyledikleri onu baglar, bütün basörtülüleri baglamaz ama gelde bunu birilerine anlat ;)

Beritan
06-13-2008, 01:47
ben izliyemiyorum sorun bendemi :-\

Üç mevsim
06-13-2008, 01:50
İzledim hiç de bir çelişki göremedim. Bir dönem Kanada'da yaşadığı ve Kanada vatandaşı olduğu belirtiliyor. Ayıp çok ayıp bunu samanyolu söylüyor bir de, bunu söyleyerek o kadının gizemli biri olduğu mu ima ediliyor?.. Benim teyzemin kızı da Kanada vatandaşı o da Nur Cemaati mensubu ne olacak şimdi?.. Kanada'ya keyfinden gitmemiş, neden gittiğini haber yaptık. Onur ve iffetleri için böylesine cefa çekmiş kimseler hakkında çelişkili, provokatör, ajan, Fadime Şahin yakıştırmaları yapanlar Nuray Canan Bezirgan'ın bu dramatik hayatını okuduktan sonra utanacaklar mı?..

Eşref
06-13-2008, 01:53
Samanyoluhaber abartmış gibi geldi bana.
Orada birisi derken peygamber efendimizden söz etmemiş bence.Öyle olsaydı önder savın durumuna düşerdi.
Kartel basını gibi hereket etmiş samanyolu,kadını konuşturmamışlar,bazı cümlelerini cımbızla çekip başka anlamalr yüklemişler.
Sizce ?

Nedendir bilmiyorum, ama bu bayana kanım hiç ısınmadı. Samanyolu'nun da dediği gibi şu sıkıntılı günümüzde gündeme resmen benzin döktü. Belki haklı belki değil. Ama her doğru her ortamda söylenmez. Susmasını ve sabretmesini de bilmek lazım. Zorla seni medyaya çıkarıp "Atatürk'ü sevdiğini söyle" diyen mi oldu? Şu ortamda medya medya dolaşıp "sevmiyorum" demek, yangına benzin dökmektir.

Birisi konusuna gelince. Röportaj kesilerek verilmiş. Tam bir anlam çıkarmak zor. Ama bana sanki birisi derken Atatürk'ü kastediyor gibime geldi. Yani şu şekilde algıladım ben;

Önder Sav'ın dediği gibi (Peygamber Efendimize gülerek hakaret ettiği gibi) ben de birisine (Atatürk'e) hakaret etmedim (Yani sadece sevmediğimi söyledim. Hakaret etmedim.)

Ben böyle algıladım. Ama Samanyolu birisi sözünün Peygamber Efendimiz olduğunu söylemiş. Ben Samanyolu'na çok güvenirim. Hoca Efendimizin bir kanalında böyle bir çelişkiye asla müsade edilmez. Hata olmuşsa da mutlaka düzeltilirdi. Kartelcilerle Samanyolu'nu aynı kefeye koyman da beni ayrıca rahatsız etti. Kusuruma bakma kardeşim.

Demokrat
06-13-2008, 01:55
murat su hayat hikayesini versene birde oradaki "birisi" nden kasti kesinlikle Peygamberimiz degil Atatürk ;)

tayyipleyiz
06-13-2008, 01:59
Benim öngörüm kesinlikle 2. bir Fadime Şahin vakasıdır. O zaman dinlediğimde Fadime Şahinide haklı buluyordum. tarih tekerrür ettirilmek isteniyor. Bugün Başrolde bu kızımız seçilmiş. Yönetmen de Reha Muhtar değil,Fatih altaylı olmuş. Bugünlere "ratgelmeside" büyük "tesadüf" değil mi?

Utanacak olanın ben olmadığıma da öngörümce eminim. Çok kolay bunu söylemem ama söyledim . Tartışmaya da asla girmem. Saygı bizden olsun. ;)

Üç mevsim
06-13-2008, 02:00
Buyur mavera
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=50838.0

samanyoluhaber.com bu haberi yayınlayabilecek mi acaba?.. Çelişkili dediğimiz insan bu dava uğruna ne çileler çekmiş, yazıklar olsun bize diyebilecekler mi?.. Ve bu sitenin gazına gelip, ileri geri konuşanlar...

Özür Borçlusunuz arkadaşlar özür. Bana değil Nuray Canan Bezirgan'a

Demokrat
06-13-2008, 02:02
murat istersen bu kadar emin konusma kardes, bende ilk fadime sahini izledigimde o kiza o kadar hak veriyordum ki simdi yogurdu üfkeyerej yiyorum..
Simdi bu kizimizin yaptigi ne kadar dogrudur resmen ortami gerdi, bizi birbirimize düsürdü, belli kesimlerin ekmegine yag sürdü!

Eşref
06-13-2008, 02:06
murat istersen bu kadar emin konusma kardes, bende ilk fadime sahini izledigimde o kiza o kadar hak veriyordum ki simdi yogurdu üfkeyerej yiyorum..
Simdi bu kizimizin yaptigi ne kadar dogrudur resmen ortami gerdi, bizi birbirimize düsürdü, belli kesimlerin ekmegine yag sürdü!

Aynı fikirdeyim. Ama Özgün genç'in paylaşımı kafamı karıştırmadı da değil. Şükür ki Allah herşeyi görüyor ve biliyor.

Ayşe_Berra
06-13-2008, 02:08
Ne çekiyorsak dilimizden çekiyoruz... Sever ya da sevmez şahsi bir kanaat ama her doğruyu her yerde söylememeyi öğrenemedik... Yok kardeşim burada özgürlük yok, burada yargı birilerinin tekelinde, anayasanın maddeleri kişisel çıkarlara göre insanların işine gelen maddeleri ile işlerlik gösterir... O zaman susacaksın.

Ne oldu şimdi? O kadar söz söyleniyor kaç tanesi onun şahsına, kaç kişi çıkıp bu onun kişisel fikri diyor... Hiç kimse... Birilerinin ekmeğine yağ sürülüyor bu şekilde ve bizim gibi mağdur olanlar daha zor durumda kalıyorlar. Çünkü genele atfediliyor... Şimdi ne diyecek? Bu benim şahsi fikrim demesi yeterli mi? Fatih Altaylıya başıma bir şey gelirse sorumlu siz olursunuz demişti ne olacak şimdi.. Yoksa kız savunmasında Fatih Altay'lı baskı yaptı falan mı diyecek onu mu suçlayacak...

Bence Fatih Altaylının programında hiç samimi değildi. Çok yapmacıktı. Tarihten bir şeyler söylemeye kalktı Sonra Fatih Altaylı gibi bir adam "Nene hatun Maraş'lı değil Erzurum'lu " dedi söylediklerinin tüm doğruluğu sıfıra indi...

Ayşe_Berra
06-13-2008, 02:14
Suizanda bulunmak istemiyorum ama yapmacık, inandırıcı değil...

nar
06-13-2008, 02:29
Fadime Şahin'e benzetmek istemem; fakat ben de provokatör olduğunu düşünenlerdenim. Bir taraftan da cahil diyesim geliyor, ama aldığı eğitime de bu sıfatı yakıştıramıyorum...

Şöyle bir gerçek var ki; Fatih Altaylı onu ekrana çıkartırken C. Bezirgan olarak çağırmadı. Bunu kendisi de biliyordu. Dolayısıyla söyleyeceği sözler bütün başörtülüleri bağlayacaktı. Şimdi çıkıp "bunlar benim görüşlerimdi" demenin anlamı yok. O Kanada'ya gidecek olan yine buradakilere olacak. Durum bu....

Üç mevsim
06-13-2008, 03:07

Aynı fikirdeyim. Ama Özgün genç'in paylaşımı kafamı karıştırmadı da değil. Şükür ki Allah herşeyi görüyor ve biliyor.

Arkadaşlar konuyu doğru zeminde tartışalım. Mavera ben de Fadime Şahin'e inanmıştım diyorsun, ben o günleri pek hatırlamıyorum, çok az biliyorum genç bir kadın ağlıyordu televizyonda hatta misafirlikteydik..

mavera Fadime Şahin'i sana kim savunuyordu Star Tv ve benzeri kanallar değil mi? Nuray Canan Bezirgan'ı biz savunuyoruz. Özgür-Der savunuyor: http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=50808.0 Hayat hikayesi ortada; http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=50838.0

"inandırıcı gelmedi" "samimi bulmuyorum" gibisinden tuhaf tuhaf laflar söyleyen arkadaşlara diyorum: Ne demek istiyorsunuz, önce ne demek istediğinize karar verin, sonra tartışalım.

samanyoluhaber ne derse o doğrudur sizin için öyle mi?.. Ama samanyoluhaber ya her zamanki gibi "rejime hoş görünme" çabasıyla bu kardeşlerimizi harcamaktan imtina etmiyorsa...

CeVHeR
06-13-2008, 03:13
Murat, senin böyle basit bir tezgahı yediğine inanamıyorum, inanmak istemiyorum...
Diyelim ki tezgah değil, kızlar öyle düşündükleri için söylediler...
Bu sözleri söylemenin zamanımıydı şimdi...
Bu forumda bile böyle tehlikeleri söylemlerin yapılmasını eleştiren sen değilmiydin...
Muhalifler koz olarak kullanabilir diyen sen değilmiydin...
Bir de sana çelişkili gelmiyor mu şu muhabbet:
-Humeyni' yi seviyormusun...
-Evet seviyorum...
-Ama o şii...
-Şii olması beni ilgilendirmez...
-Ama o İran' dakiş baskısıcı rejimin kurucusu...
-Ben İran' daki sistemi savunmuyorum...
-Ama bu sistemin kurucusu Humeyni...
-Olabilir ben Humeyni' yi seviyorum...

İyi güzelde arkadaş, sen bu Humeyni' yi neden seviyorsun. Herşeyine karşısın...

Üç mevsim
06-13-2008, 03:32
Nusret asıl sen bu gerçeği nasıl göremiyorsun da linç kampanyası ağzıyla konuşuyorsun. İkiside camiada yeri olan, bilinen kişiler... Eğer bir eleştiri yapacaksak, "yersiz söylem" üzerinden yapaılm.

Nusret ben forumda bu tür söylemlerin tehlikeli olduğunu söylerken ortalık güllük gülistanlıktı. Ama görüyorsun ki sağduyumuz hiçbir işe yaramadı. Bugün partimiz kapatılmanın eşiğinde, başörtüsü düzenlemesi iptal; herşey ortada, sağduyuculuk oynamanın lüzumu kalmadı artık. Muhaliflere o kadar koz yeter de artar bile Nusret, ihitayaçları da kalmadı. Ya da kozlarının olup olmaması hiçbirşeyi değiştirmiyor mesele de bu nusret bu sözün altını çiziyorum. Evet evet kozlarının olup olmaması hiçbirşeyi değiştirmiyor. Kozları yokken parti kapanıyor, kozları yokken başörtüsü düzenlemesi iptal oluyor. Sebepsiz yere bunları yapabiliyorsalar neden sağduyuculuk oynayayım.

O muhabbet bana hiç çelişkili gelmiyor. Zira biz İran Rejiminin baskıcı olduğu konusunda hemfikiriz. Devrim hedeflerini tam olarak gerçekleştiremedi, istenilen noktaya ulaşamadı, baskıcı bir yöne kaydı. Bizim sevdiğimiz; bir halk hareketiyle statükonun devrilmesi yani halk devrimi ve o devrimin lideri Humeyni..

Humeyni'ye karşı değil o... Şu anki baskıcı rejimden hoşnut değil sadece, yoksa Humeyni büyük bir devrimcidir.

CeVHeR
06-13-2008, 03:38
Anlaşılan sen kendi dünyanda tüm gemileri yakmışsın Murat...
Ne sağduyusu kardeşim, hiçbir işe yaramıyor bu sağduyu diyorsun...
Ama bunu kendi içinde yapabilirsin ancak, bu forum yeri değil...
Sağduyu ve ılımlılık konusunda sana hak vermiyor değilim ama burada böyle olacak. Bunun başka yolu yok. Böyle olmak zorunda...

Üç mevsim
06-13-2008, 03:52
Anlaşılan sen kendi dünyanda tüm gemileri yakmışsın Murat...
Ne sağduyusu kardeşim, hiçbir işe yaramıyor bu sağduyu diyorsun...
Ama bunu kendi içinde yapabilirsin ancak, bu forum yeri değil...
Sağduyu ve ılımlılık konusunda sana hak vermiyor değilim ama burada böyle olacak. Bunun başka yolu yok. Böyle olmak zorunda...

Yo bütün gemileri yakımş değilim. Ümitsizlik caiz değildir der dururum hep.. Forum konusunda tabi ki haklısın. Ona birşey demedik canım.

Nusret forumda tabi ki olmamalı bu tür söylemler, bunu forumda kimse yapmıyor zaten. Zira sorumluluğumuzun bilincinde olmak durumundayız. benim bu konuyla ilgili baştan beri söylediğim bu kişiler özgür kişilerdir, diledikleri gibi konuşabilirler, böyle dediler diye onlara kızma hakkımız yok, "sağduyuculuk" yöntemini bensimsemek durumunda değil herkes"...

rikopasa
06-13-2008, 10:30
ben de buna benzer şeyler yapıyım mı mesela biranda çıkıyım aşırı şeyler söyliyim sana bana davamıza faydası var mı?

Sinsice , planlı yalanlarla yapıyor dimi bunu başbakanınız ? işte olay bu ... söylenecek kelime yok bu açıklamaya ...

Berika
06-13-2008, 11:13

Sinsice , planlı yalanlarla yapıyor dimi bunu başbakanınız ? işte olay bu ... söylenecek kelime yok bu açıklamaya ...

saçmalama...

rikopasa
06-13-2008, 12:11
Alıntı

saçmalama...

Bu kadarmı söyleyeceklerin bu konuda ?

Ne saçmalayacağım , yazmışın işte açık açık ... sen saçmalama , arkasında dur söylediğin sözün.

Berika
06-13-2008, 12:17
Alıntı

saçmalama...

Bu kadarmı söyleyeceklerin bu konuda ?

Ne saçmalayacağım , yazmışın işte açık açık ... sen saçmalama , arkasında dur söylediğin sözün.

yaw kız haklı da olsa masum da olsa doğru da düşünse konuşmanın zamanı değildi.neyi nerede konuşacağını bilmek gerek.Başbakanımız gelir gelmez başörtüsünü serbest bırakabilirdi ama doğru zamanı bekledi.Halkı kışkırtıcı sözler söylemedi.Sözlerle vakit kaybetmedi.demek istediğin şeyi kastetmediğimi gayet iyi biliyorsun.bana laf ebeliği yapmaa

Meftun
06-13-2008, 12:35
berikayı kızdırmayın >:( :D

o kadar açık ki bu kız ya saf farkında değil yaptığının ya da provakatör...

ama bir tv programına konuk olabiliyorsa 'saf kızı kandırmışlar' demek bana mantıklı gelmiyor...
n
ne oldu? ertesi gün fatih altaylı balıklama atladı olaya yazı yazdı...'işte biz bundan korkuyoruz ,humeyniyi seviyorlar,rejim düşmanları' mealinde bir yazıydı...

TAM DA BU SIRADA ne kadar iyi geldi değil mi?

tevafuk işte....

rikopasa
06-13-2008, 12:41
Sn Ak Saliha ben bu dediğinizi dün yazdım zaten , olayın en fazla kime yarar sağladığını yazdım Fatih Altaylı ya dedim ama arkadaşlar sırf bu kızlar başörtülü diye bilinçsiz savunma yaptılar.
Bu kızlardan biri açık lise mezunu , olabilir tabii ama o konuyu yorumlayacak kişi o değil daha dolu biri çıkmalıydı oraya. Diğeri hem islamiyeti yaşayamıyorum diyen ama islamiyetle yönetilen ülkeler değilde kanada yı tercih eden biri. Şimdi bunları kalkıp burada korumayın diyorum , bunların söylemleri hatalı zarar verici insanları birbirine düşürücü ...

Bu arada kimseyi sinirlendirmek gibi bir amacım yok , tartışma ortamındayız ve biraz gerginlik olacak elbette ...

Eşref
06-13-2008, 12:42
Özgün Genç kardeşim. Tamam, bu bayan çok acılar çekmiş olabilir. Ama unutma ki tüm baş örtülü bayanlar bu ülkede zulüm görüyor. Yerlerde sürüklenmesi, evladını düşürmesi, polis tarafından dövülmesi elbette çok üzücü. Ama bana göre bir insana yapılabilecek en büyük zulüm, inancına yönelik zulümlerdir.

Düşün, bayanlarımız baş örtüsünü inancı gereği takıyor. Baş örtüsünü çıkartmak zorunda kalan bayanların, yaşadığı acıyı, utancı bir düşün! Bundan daha büyük bir ızdırap olabilir mi? Bundan daha büyük bir zulüm olabilir mi? Olmaz elbet. Demek ki bu zulme bu işkenceye maruz kalan sadece Canan Bezirgan değil. Şu forumdaki bayan kardeşlerimiz bile bu ızdırabı çekiyor.

Peki ben niye inandırıcı bulmuyorum? Bunu anlamak için Beziran'ın verdiği cevapları diğer cepheden düşünmelisin. F. Altaylı "Atatürk'ü seviyormusun?" diye sorduğunda (ve diğer pek çok sorusunda) amacı neydi? Amacı ortalığı karıştırmak değilmiydi? Yoksa iyi niyetli bir soru mu? Eğer iyi niyetli sordu diyorsan, o zaman sana söyleyecek bir sözüm yok. Ama iyi niyetli değildi. Amaç suyu bulandırmaktı. Altaylı'nın sinsice hazırladığı sorulardı ve Bezirgan'dan istediği malzemeyi de aldı. Ben başta bunu kabullenemiyorum. Altaylı'nın karşısına çıkması bile başlı başına bir yanlış. Niye böyle bir oyuna geliyorsun? Niye başındaki örtüyü malzeme ediyorsun? Cahil bir insanda değil ki.

Başta da söylediğim gibi bu ülkede zulüm gören birçok baş örtülü bayan var. Ve o bayanlar Bezirgan gibi Kanadaya gitmeyecek. Bezirgan'ın bulandırdığı suyun içinde yaşamaya devam edecekler. Ülkedeki siyasi sorunları da bir kenara bıraktım. Şimdi öyle bir tablo oluştu ki, sanki baş örtülü bayanlar Humeyni yanlısı, Atatürk düşmanı oldu. En azından basın öyle gösterme çabasında. Çünkü ellerine bir malzeme var. Altaylı'nın elde etmeye çalıştığı malzeme de buydu zaten. Bu sokağa çıkan bayanlarımızı ne kötü etkiler? Hiç düşünebiliyor musun?

Son olarak şunu da söylemek istiyorum. Bu ülkede acıların en büyüğü yaşanmaya devam ediyor. Hala baş örtüsüne el uzanıyor. Peki ülkemizde bu zulme uğrayan bir bayana desen ki "Çık Altaylı gibi birinin karşısına, anlat herşeyi?" Sence kabul eder mi? Kesinlikle etmez. Çünkü bilir ki onların amacı sorun çözmek değil, malzeme bulup sorunu daha da çıkmaza sürüklemek. Allah yolunda söylenecek her söz, atılacak her adım çok önemlidir. Bunu malzeme konusu edeni de, ettireni de ben sevmem.

Meftun
06-13-2008, 12:51
Sn Ak Saliha ben bu dediğinizi dün yazdım zaten , olayın en fazla kime yarar sağladığını yazdım Fatih Altaylı ya dedim ama arkadaşlar sırf bu kızlar başörtülü diye bilinçsiz savunma yaptılar.
Bu kızlardan biri açık lise mezunu , olabilir tabii ama o konuyu yorumlayacak kişi o değil daha dolu biri çıkmalıydı oraya. Diğeri hem islamiyeti yaşayamıyorum diyen ama islamiyetle yönetilen ülkeler değilde kanada yı tercih eden biri. Şimdi bunları kalkıp burada korumayın diyorum , bunların söylemleri hatalı zarar verici insanları birbirine düşürücü ...

Bu arada kimseyi sinirlendirmek gibi bir amacım yok , tartışma ortamındayız ve biraz gerginlik olacak elbette ...

ee iyi de ben de aynısını diyorum savunmayın bu kızları...bunlar bize zarar veriyor ve ben bizden olduklarını bile düşünmüyorum...

ama sen yukarıda öyle bir tavır takınmışsın ki berikanın söylediklerinden sonra sanki gizli bir gündemimiz var açıklamayı bekliyoruz gibi....

biz mesela başörtüsünün serbest olmasını istiyoruz demi...ama her fırsatta özgürlük vermeyenler şöyle kemalist böyle faşist diye söylenip ortalığı germiyoruz...

neden? çünkü, HERŞEYİN BİR YERİ ZAMANI VE ZEMİNİ VARDIR...

rikopasa
06-13-2008, 12:52
o bayanlar Bezirgan gibi Kanadaya gitmeyecek. Bezirgan'ın bulandırdığı suyun içinde yaşamaya devam edecekler.

İmza ....

Berika
06-13-2008, 13:01
tamam bugünkü talihli benim çok güzel...

anlaman için baştan anlatıyorum tek tek....

bak kardeş bu kız başörtülü mü?bir yerde beni temsil ediyor mu? ediyor...

fatih altaylı gibi din düşmanı bir adamın programına çıkıyor ve benişm düşünce tarzıma göre saçmalıyor mu?saçmalıyor...

beni düşünmediğim düşünce tarzlarıyla muhatap ediyor mu ediyor aynen şu an olduğu gibi...

ben mesela Atatürkü severim.Borçlu olduğumuz şeyler çok fazla..Ama Atatürkün arkasına sığınıp bize bin bir türlü baskı yapan insanları sevmiyorum.Bakınız Deniz Baykal....

yani ben bu kız gibi düşünmüyorum.Eeee bu kız o zmana haddini bilecek tüm başörtülüleri temsil ettiği bir programda susacak...
bu resmen oyuna gemektir.

benim derdim bu...

Ben başbakanı çok severim ve örnek alırım..

Kötü olaylar karşısındaki duruşunu hep takdir etmişimdir.
demek istediğim şu başbakan nasıl bizi zor duruma düşürecek konuşmalar yapmıyorsa aklı selim davranıyorsa biz de olmalıyız...

atıyorum asker hakkında zamanında ahmet necdet sezer hakkında aklı selim davrandıysa biz de davranıcaz..rejim falan bunları kastetmeiğimi gayet iyi biliyorsun...

ha daha iyi anlamak istersen erbakan döneminde başbakanlıkta şeyhlerle yemek yemek falan filan bunlar bize zarar veriyorsa bana göre aşırıdır..
beklediği zaman meselesine gelince...gün gelecek bu ülkede insanlar fikirleri yüzünden soruşturma geçirmeyecek...gün gelecek fikir özgürlüğü olacak bu ülkede kimse mahkı-um omayacak..işte o zaman fikrini söylesin beni ilgilendirmezzzz....

Meftun
06-13-2008, 13:05
++++

rikopasa
06-13-2008, 14:02
Yahu zamanında Şii adetleri müslümanlığa girmesin diye Osmanlı çok uğraşmıştır ama bu kızımız gidip Şii Humeyni'yi seviyorum diyor ... Cehaletten başka bir şey değil ve bu gibi insanlar tarafından temsil edilmek hoşuna gittiyse sana ve seni + lara boğanlarada diyecek lafım yok ...

Berika
06-13-2008, 14:05
Yahu zamanında Şii adetleri müslümanlığa girmesin diye Osmanlı çok uğraşmıştır ama bu kızımız gidip Şii Humeyni'yi seviyorum diyor ... Cehaletten başka bir şey değil ve bu gibi insanlar tarafından temsil edilmek hoşuna gittiyse sana ve seni + lara boğanlarada diyecek lafım yok ...

türkçe sıfır :-X iyi bak ben o kızı eleştiriyorum :D

Meftun
06-13-2008, 14:06

biz başörtülülerin en nefret ettiği şey şudur..bir başörtülü birşey yapar ve sanki biz bir sürüymüşüz gibi insanlar der ki 'başörtülüler şöyle başörtülüler böyle'
yani bu bizim isteğimiz çerçevesinde olan birşey değil...
tekrar tekrar söylüyorum ama birkez daha söyleyeceğim...bu kız bunu deyince 'bütün başörtülüler rjim düşmanı gibi lanse edildi.'
yani problemimiz kızın humeyniyi sevmesi değil...

rikopasa
06-13-2008, 14:17
biz başörtülülerin en nefret ettiği şey şudur..bir başörtülü birşey yapar ve sanki biz bir sürüymüşüz gibi insanlar der ki 'başörtülüler şöyle başörtülüler böyle'

Nokta atışı yapmışsın ... süper ... işte bizim gibilerde önder sav la aynı kefeye konuyor , oluyor böyle şeyler maalesef ...

rikopasa
06-13-2008, 14:18
hanımlarla muhabbet iyi geldi be valla ... kısır varmı acılı ... :)

Berika
06-13-2008, 14:48
çiğ köfte var en ACILIsından

Ayşe_Berra
06-13-2008, 15:11
"inandırıcı gelmedi" "samimi bulmuyorum" gibisinden tuhaf tuhaf laflar söyleyen arkadaşlara diyorum: Ne demek istiyorsunuz, önce ne demek istediğinize karar verin, sonra tartışalım.

Hiçte tuhaf falan değil inanmıyorum, yapmacık... Söylediğimde gayet apaçık kız hiç samimi değil... -Ayrıca kızın Fatih altaylının programında sorulara cevap verirken ki bir çok tavrı, mimikleri bile yanlıştı. Tıpkı bu stv nin videosunda muhabirin ilk sorudugu sorudan sonra gösterdiği o tavrı var ya alaycı bir gülümseme olan o şekilde yani...-Şu da bir gerçek mesela kim olsa muhabirin yerinde aynı soruyu sorardı.

Ayrıca eklenen diğer konuda yani hayat hikayesinde diyor ki;

"Yaklaşık 7 yıl Kanada’da eğitim gören Bezirgan, diplomasını alarak geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye 2005 yılında dönmüştü."1999’a göre insanların refah seviyeleri artmış" diyen Bezirgan, "Ancak düşünce ve fikir özgürlüğü alanında pek bir şey değişmemiş. İrtica yaygarasında Türkiye aynı Türkiye."

2005 yılında Türkiye'ye geri dönüş yapmış susmuş susmuş 2 sene -ki aynı sorunlar hep vardı kendide ifade etmiş yani 2 sene neden sustun da böyle bir zamanda çıkıp konuşuyorsun... Hadi ifade edecektin Allah'ını seversen hiç mi adam kalmadı din düşmanının oyunlarına geldin...

samanyoluhaber ne derse o doğrudur sizin için öyle mi?.. Ama samanyoluhaber ya her zamanki gibi "rejime hoş görünme" çabasıyla bu kardeşlerimizi harcamaktan imtina etmiyorsa...

Ayrıca samanyolunun tavrıda beni ilgilendirmez ben kurumlar üzerinden doğruluk tartısması yapmıyorum.Fatih altaylıda söylediği cümleler kızın tavrı hakkında yorum yapmak için yeterli.

Bu arada harcanan birisi varsa emin ol bizleriz.. Canan Hanım hayatı adına bir çok şeyi düzene oturtmuş zaten. YAni üniversitede başörtüsü ile okumak gibi bir derdi yok, amma velakin ne oldu bir nebze umudu olan, bunun mücadelesini veren insanların tüm yaşadıklarını harcadı... O lafın nereye gideceğini bildiği halde söylediği 3-4 cümle ile...

Demokrat
06-13-2008, 15:44
Sabah bu bayan hilal tv ye katildi kendisini, davasini anlatmaya calisti ancak acikcasi benim süphelerim dahada artti!..

Berika
06-13-2008, 18:12
rikopaşa gitmiş daha kısır yiyecektik tüh :-X

Eşref
06-13-2008, 18:16

Zıkkımın kökünü yesin diycem ama bana yakışmayacak.

Berika
06-13-2008, 18:17

Zıkkımın kökünü yesin diycem ama bana yakışmayacak.

:D

ENGİNEER
06-13-2008, 18:49
Ben kızım samimiyetinden ve inancından asla şüphe etmiyorum ama bu kızlar ve bir tane de erkek vardı..32. gün'e çıktıklarında farketmiştim..Aşırı derecede açık sözlü ve cazgırlardı...

Fatih Altaylı'da bunu farketti ve aynı kızları tekrar çağırdı...Aslında medya kzların iyi niyeti üzerinden büyük prim ve düzenbazlı yapıyor ama kızları birilerinin uyarması gerek...

isimsiz
06-13-2008, 19:49

susmak çözüm oluyor mu? biz baş örtüsüyle ilgili yıllarca sustukta ne oldu sola boyun eğmekten başka ne yapabildik. suçu ne içinden geçenleri korkusuzca söylemek mi?

Berika
06-13-2008, 19:51

susmak çözüm oluyor mu? biz baş örtüsüyle ilgili yıllarca sustukta ne oldu sola boyun eğmekten başka ne yapabildik. suçu ne içinden geçenleri korkusuzca söylemek mi?

bu konuda bütün yazdıklarımı okursan beni anlarsın..bozuk plak gibi aynı şeyi tekrarlamıyım...

isimsiz
06-13-2008, 19:57

bu konuda bütün yazdıklarımı okursan beni anlarsın..bozuk plak gibi aynı şeyi tekrarlamıyım...

yazdıklarınızı okudum bir hata yapmış olablir yanlış yerde konuşmuş yanlış zamanda konuşmuş olabilir ama sonuçta başörtüsü yüzünden zulum görmüş bir insan o. ona provakatör damgası vurmak ne kadar doğru sizce? neyse siz bugün yorulmuşsunuz birazda ben yormayayım sizi :)

Berika
06-13-2008, 19:58

içinden geçenler pek de masum şeyler değil bi kere..

herkes mücadele veriyor..

ben yıllardır aç kapa yapıyorum

3 senedir okulda başımda aptal bir perukla geziyorum

yeri geliyo yüksek not aldığım derslerden düşük alanlar geçtiği halde ben kalıyorum

onu yapıyorum bunu yapıyorum mücadelemi veriyorum

haa anayasa mahkemesi darbe yapmasaydı biz şimdi başörtümüzle okuyorduk.Ama eylem yaptığımız için falan değil,her düşüncemizi korkusuzca söylediğimiz için değil..bu uğurda bişeyler feda ettik biz..

onun mücadelesidir saygı duyarım ama beni zor durumda bırakamaz..kendini bilmez bir adama gidip her düşündüğünü söylerse ben de ona susmasını öneririm..

Meftun
06-13-2008, 20:02
fatih altaylıya atatürkü sevmiyorum demek mücadele mi?

isimsiz
06-13-2008, 20:03

içinden geçenler pek de masum şeyler değil bi kere..

herkes mücadele veriyor..

ben yıllardır aç kapa yapıyorum

3 senedir okulda başımda aptal bir perukla geziyorum

yeri geliyo yüksek not aldığım derslerden düşük alanlar geçtiği halde ben kalıyorum

onu yapıyorum bunu yapıyorum mücadelemi veriyorum

haa anayasa mahkemesi darbe yapmasaydı biz şimdi başörtümüzle okuyorduk.Ama eylem yaptığımız için falan değil,her düşüncemizi korkusuzca söylediğimiz için değil..bu uğurda bişeyler feda ettik biz..

onun mücadelesidir saygı duyarım ama beni zor durumda bırakamaz..kendini bilmez bir adama gidip her düşündüğünü söylerse ben de ona susmasını öneririm..

size saygı duyuyorum başörtülü okumanın ne kadar zor olduğunu bilmeyen biri değilim. ben kız hatasız demiyorum özellikle ingiliz mandasıyla ilgili söyledikleri tabiki hatalı ama hata yaptı diye çıkıp bu kız kötü niyetli bu kız provakatör bu kız ortalığı karıştırmak için bilerek yaptı denilmesine karşıyım :) çünkü ben o söylediklerini ortalığı karıştırmak için söylediğini düşünmüyorum. neyse dediğim gibi bugün birilerine laf anlatmaktan çok yorulmuşa benziyorsunuz birde ben yormayayım sizi

Demokrat
06-13-2008, 20:04
Gecen arkadasin birisi cok güzel söyledi canan hanim kafasi esince kanadaya gidebilir ya zan altinda kalan diger basörtülüler ;)

Meftun
06-13-2008, 20:05
+ öztürks
başkaları yüzünden bedel ödemekten bıktık >:(

Akmehmet_Akif
06-13-2008, 20:07
Muhalefetlere:
Kahvede İki adam oturup konuşuyor vay anak Akp şöyle yaptı böyle yaptı ne kötü çağar ikisini.
Deki:Sen Bu devlet için ne yaptın de?Maddi manevi söylesin 5 tane yaptığını söyleyemez.
Desin oğlumu şehit verdim yada bir altın verdim Gücünün yettiği kadar bu ülkeye maddi manevi ne verdin ak partinin
yapmadığı şeyler için birşey yaptınmı.Terör mesela:Adam diyor terörü akp bitiremedi
Sen bitirmesi için maddi manevi ne yaptın gücünün yettiği kadar söylesin Askeriyeye bağışta bulundum heray desin altın bağışlamın desim.O tip muhalefetleri çağır 5 tane yaptığı şeyi söyleyemez.Ama konuşmaya gelicence güzel konuşur.Bizimde birşeyler dememiz için bu vatana bir yarar sağlamalıyız.Buna bende dahil herkez.Sen elinden gereğini yaptınmı tamam.Şimdi senin söz hakkın var.Sen elinden geleni yaptıysan gerisi hükümete kalmış yapmassa istediğin kadar konuş.

Berika
06-13-2008, 20:10
biri gidiyo biri geliyor :)

ahmet abi niye tartışmalrdan keyif alıyor şimdi anladım :)

tayyipleyiz
06-13-2008, 20:10
Seviyeni korumalısın sanırım. Tabi varsa ... :)

Demokrat
06-13-2008, 20:11
konuyla alakasi yorumlar silinmistir, pravakatörlerin konuyu dagitmasina izin vermiyoruz!...tekrari halinde gereken ceza verilecektir!

Demokrat
06-13-2008, 20:12

ya bunlar o kadar yüzsüz ki bacadan kovsan, kapidan giriyorlar!...ben banlandigim siteye bir daha girmem ama insanda yüz olmayinca ne desek bos kardes ;)..
Dindariz diye gecinen pravakatörler iste, bizi birbirimize düsürmeye calisan kisiler!

Meftun
06-13-2008, 20:12
samimi veya değil bu kız gibileri varken,buna destek çıkanlar varken,içinden geçeni söylemişcanım içinde mi kalsın diyenler varken,ve eleştireyim derken cemaat liderlerine laf söyleyenler varken bizim kemalistlere laisistlere ihtiyacımız kalmıyor...
maşallah!

Meftun
06-13-2008, 20:13

ya bunlar o kadar yüzsüz ki bacadan kovsan, kapidan giriyorlar!...ben banlandigim siteye bir daha girmem ama insanda yüz olmayinca ne desek bos kardes ;)..
Dindariz diye gecinen pravakatörler iste, bizi birbirimize düsürmeye calisan kisiler!

ahmet abi günlerde gelininden şikayet eden kaynanalar gibi yazmışsın :D

Berika
06-13-2008, 20:14

:D

Demokrat
06-13-2008, 20:14

Böyle giderse oklavayla kovalacam bunlari :)

Akmehmet_Akif
06-13-2008, 20:16

abi bu aralar birşeyler oluyor dikkat ederseniz Din kagası olyuyor sanki önce Hıristiyanın bu siteye üye olması sonra dinci gibi davranan kişiler Sonra siteye üye olan Türk Hacker ALLAH sonumuzu hayıretsin.Şuan devrimci adlı üye haberler bölümünde bir muhalefet 2 saatir habarler bölümünde ama birşey yazmıyor sevgi_akp

Demokrat
06-13-2008, 20:28
Bazilari konuyu provoke etmek icin inat ediyor ama 9 kere oldugu gibi 10. kezde buradan kovulurlar ama bu konuyu provoke edemezler!..
Kaba olacak ama bizde bir deyim vardir, sözüm meclisten disari ;) "köpek bile istenmedigi yerde durmaz!"

Meftun
06-13-2008, 20:29
şimdi chpden ne farkınız kalıyor..
hocaefendinin nasıl başörtüsünü teferruat olarak gördüğünü söyleyebilirsiniz..birileri gibi sadece bir cümleyi alın böyle devam edin emi >:(
en önemli olanın iman olduğunu söylüyor...yani başörtüsüz cennete gidebilirsiniz ama imansız asla...
ama bu da sizi ikna etmez demi...
eleştirin bakalım devam edin...

tayyipleyiz
06-13-2008, 20:29
Birde demokrasiden dem vururlar ya ... ;)

Meftun
06-13-2008, 20:30
bu arada abi çocuğun yazıyı silmişsin benim ki havada kalmış...kendi kendime kızıyor gibi olmuşum :D

Demokrat
06-13-2008, 20:32
Iste bu nedenle bazi zümreler bütün türkiyeye kucaklayamiyor, samimi olamiyorlar cünkü onlar kendileri disinda olanlari disliyor, asagiliyor, kücümsüyorlar ama kendileri o kadar kücüldüler ki farkinda bile degiller!..
insanda azicik haysiyet olsa gelip burada ortaligi bulandirmaya ugrasmaz, azicik seref olsa insanlari birbirine düsürmek icin mesaj atmaz, azicik yüz olsa bu kadar laftan sonra burada durmaz!...
Ama duvara diyoruz, nafile birde bu yaptiklarini teblig adina yapiyoruz diyorlar dahada gülünc oluyorlar!...

ultrAstribun
06-13-2008, 20:36
Öyle yada böyle;
Atatürk zorla sevdirilemez..

Meftun
06-13-2008, 20:37
Öyle yada böyle;

konumuz da buydu zaten :-X

Demokrat
06-13-2008, 20:37
Öyle yada böyle;

sadece Atatürk degil yasin kardesim zorla güzellik hic bir sekilde olmaz ;) insanogluna Allah akil vermis oda düsünür,tasinir kendi kararini verir nasil devlet benim adima karar veriyor ve beni ilgilendiren bir konuda bana zorlama yapabiliyor!..

_Yeniden_
06-13-2008, 21:06
Başını aç dediklerinde gerekçe olarak neyi gösteriyorlar?
Laikliği....Atatürk'ün kurduğu laikliği....Atatürk'ün yürürlüğe koymadığı bu yasağı, Atatürk'ü kullanarak kabul ettirmeye çalışıyorlar, çünkü zaten mantıklı bir açıklaması yok.....

Şimdi kızda başını aç, çünkü Atatürk bu ilkeyi koydu, o yaşasa o da başını açmanı isterdi gibi mantık uyanıyor haliyle...Daha doğrusu öne sürülen gerekçe bu...Eee böyle olunca da onun Atatürk'ü sevmemesi normal ...

Şimdi biz, bize bu dayatmayı yapanları seviyormuyuz? Baykal'ı, Anayasa Mahkemesi üyelerini vs. vs.

Burda kızın kastettiği zaten Atatürk'ün milli mücadelede sergilediği kişilik, liderliği değildir...Bu açıdan bu kısımlar cımbızla çekilip, çarpıtılmış....Kaldı ki zaten Atatürk'ün eşi de çarşaflıydı....Kadınlarla ilgili giyim kuşam konusunda hiçbir kanun çıkarmadı...Ama şimdi ise sanki varmış gibi dayatılıyor...

İngilizler olayına hiç akıl erdiremedim zaten....

Ben bu kızı bir provakatör olarak görmüyorum...Sadece cahil buluyorum...Okumuş cahillerden...İyi niyetinin kullanılacağını, sözlerinin böyle çarpıtılacağını ve ortamın gerileceğini akıl edemeyecek kadar cahil ama tamamen kendi duygularını dile getirdi....

Kızda ki mantık şu : Atatürk yaşasa ve başımı açtırsa sevmezdim...Eee sen kalkıp başını aç, bu ilkeyi Atatürk çıkardı, yani yaşasa o da aç derdi gibi birşey öne sürersen olucağı bu...Bugün başörtüsü karşıtlarının zihniyeti budur...

Cahil cesareti var kendisinde....Ama biz başörtülüler o kadar hakaret işittik ve o kadar ezildik ki zaten artık korkacak birşey kalmadı...

Düşüncelerim bu yönde...

Ayşe_Berra
06-13-2008, 21:36
Ben hala anlamıyorum Türkiye'ye geleli 2 sene olmuş durdu durdu neden şimdi konuştu bu kız...Tam yasa iptal edildikten sonra, bu konuda söylenen sözler bomba gibi düşerken gündeme...

Üç mevsim
06-13-2008, 22:11
Ben kızım samimiyetinden ve inancından asla şüphe etmiyorum ama bu kızlar ve bir tane de erkek vardı..32. gün'e çıktıklarında farketmiştim..Aşırı derecede açık sözlü ve cazgırlardı...

Fatih Altaylı'da bunu farketti ve aynı kızları tekrar çağırdı...Aslında medya kzların iyi niyeti üzerinden büyük prim ve düzenbazlık yapıyor ama kızları birilerinin uyarması gerek...

Çok yerinde bir tespit tebrikler Emre.

Arkadaşlar biribirimizin düşünceleri hakkındaki yorumlarımızda daha rahat, sakin sözler seçmeye dikkat edersek, hem kırıcı olmamış oluruz hem de aramızda ikilik çıkmasını önleriz. Bu iradeyi gördüm burada..

Nusretle burada birşey konuşmuştuk. Başörtüsünü yasaklamak için ya da vb uygulamalar için ellerinde koz olmasına gerek duymadıkları görülüyor... Emre'nin dediği gibi 32. Gün'e de katılmıştılardı yanlarında erkek de vardı. O zaman da açık konuşuyorlardı... Ya dediğim gibi Özgür-Der'in felsefesi böyledir, açık ve net konuşurlar. Nasıl ki kendi fikriyatımıza (metod,yöntem anlamında) saygı duyulmasını bekliyorsak, başka grupların da fikriyatına (metod,yöntem anlamında) saygı duymak durumundayız.

Sözlerinin 'sadece kendisini bağlayacağını', 'sadece kendisini temsil ettiğini'; 'başörtülü diye tüm başörtülüleri temsil ettiği kanısının çok saçma olduğunu' belirterek konuşsa tabi ki daha iyi olacaktı.

Benim olaya yaklaşımım şudur; olan olmuş, şimdi bu bayanlara karşı başlatılan linç kampanyasında, kartelcilerin destekçisi olmak yerine "yersiz söylem"de de bulunmuş olsalar, bu kardeşlerimizi bu baskıdan korumaktır.

Eşref
06-13-2008, 22:53
Benim olaya yaklaşımım şudur; olan olmuş, şimdi bu bayanlara karşı başlatılan linç kampanyasında, kartelcilerin destekçisi olmak yerine "yersiz söylem"de de bulunmuş olsalar, bu kardeşlerimizi bu baskıdan korumaktır.

Bu sözünüze katılıyorum. Bence hata yaptı ama bu hataya bakıp kartelciler gibi bir darbede biz indirmemeliyiz. Korumamız daha doğru olacaktır. İnşallah o kızımızda yaptığı hatadan gerekli dersi çıkarır.

isimsiz
06-14-2008, 00:45

Bu sözünüze katılıyorum. Bence hata yaptı ama bu hataya bakıp kartelciler gibi bir darbede biz indirmemeliyiz. Korumamız daha doğru olacaktır. İnşallah o kızımızda yaptığı hatadan gerekli dersi çıkarır.

helal olsun anlatmak istediğim tam olarak buydu +1 :-*

Eşref
06-14-2008, 01:07

helal olsun anlatmak istediğim tam olarak buydu +1 :-*

Teşekkür ederim. Sanırım bende anlamışım.

ENGİNEER
06-14-2008, 01:19
Zeynep ve Saliha güzel bi resital sunmuş ama kaçırdım tüh :)

Üç mevsim
06-14-2008, 12:18
2000 yılında katıldığı bir başörtüsü eyleminde karşılaştıkları polis müdahalesiyle gözaltına alındığını anlatan Bezirgan, “O dönem ben hamileydim ve karnımda ikiz bebek taşıyordum. Polislere söylememe rağmen ite kaka araca bindirilerek gözaltına alındık. Uzun süre nezarette kaldım. Açlıktan kan şekerim düştüğü için baygınlık geçirdim. Beni hastaneye kaldırmışlar. Hastanede yapılan muayenede bebeklerden birinin öldüğünü öğrendik. Aynı gün kollarımdan serum iğnelerini sökerek mahkemeye çıkarıldım, tüm bunları belgeleyebilirim” diye anlattı. Bir telefon görüşmesinde, araya giren üçüncü bir şahsın küfürler ederek hayatta kalan çocuğunu da öldürmekle tehdit ettiğini anlatan Bezirgan, bu olaydan sonra yurtdışına gitme kararı aldıklarını söyledi

İşte kutlu bir mücadele örneği. Allah (c.c) kendisine sabırlar ihsan eylesin.