Orijinalini görmek için tıklayınız : Cem Karaca'nın 1 Mayıs Marşı vs FenerBahçe 100.Yıl Marşı...
Tarantula_
05-03-2009, 02:05
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/B55by_RZ630&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/B55by_RZ630&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Benzerliğe bakamısınız...;ı::D
tek_hece
05-03-2009, 02:09
bunu ben de dinlemiştim.. kıraç a yakışmadı bence .. yani ne kadar inkar etse de iyi esinlenmiş :D
Tarantula_
05-03-2009, 02:13
bunu ben de dinlemiştim.. kıraç a yakışmadı bence .. yani ne kadar inkar etse de iyi esinlenmiş :D
Esinlenmiş demek biraz hafif kalmıyormu abi... ;D;ı::D
Supraliminal
05-03-2009, 14:34
Yok artık ya neresi benziyor .
İftira atmak kadar iğrenç birşey olamaz .
Supraliminal
05-03-2009, 14:37
Asıl siz buna bakın madem benzerlik arıyorsunuz.
TicCI3nwaNc
Aynısı benzerlik ne kelime.
ultrAstribun
05-03-2009, 14:38
bjektif;600005']Yok artık ya neresi benziyor .
100.yıl esnasında bu konu gündemde yerini korumuştu.
Ortak kanaat esinlenildiği yönündeydi.
Bir çok fenerli arkadaşımız bunu kabul etti.
Üstelik güzelde olmuş.:)
+
Sizin koyduğunuz videonun bestesini Galatasaray yapmamıştır.
Zaten bunu herkes biliyor.
Supraliminal
05-03-2009, 14:48
100.yıl esnasında bu konu gündemde yerini korumuştu.
Ortak kanaat esinlenildiği yönündeydi.
Bir çok fenerli arkadaşımız bunu kabul etti.
Üstelik güzelde olmuş.:)
+
Sizin koyduğunuz videonun bestesini Galatasaray yapmamıştır.
Zaten bunu herkes biliyor.
Başkaları kabullenebilir ben kabul etmiyorum.Biraz olsun müzik kulağı olan farkı ayırd eder.
3TyhE3G3d1E
Bir de demişsiniz ki benim koyduğum videonun bestesini Gs yapmamıştır.Zaten o videodaki orginal olan River Plate'in Marşı Sos Cagon.
Sizinki Bu.Tıpatıp aynısı sözleri değiştirilmiş.
sz6kBnv5Ubk
FarukARSLAN.
05-03-2009, 15:00
Vay be.. Bilmiyordum bunu..
Bende diyorum bu niye hoşuma gidiyor benim diye.. (:
Kemal Kılıçdaroğşunun müziği gibi sevmediğim yönün müziklerini beğenir olmuştum..
İkisi de çalıntı diye oldu demek ki.. Yoksa ne bi Fenerli öyle güzel bişe yapabilir ne de cehepeli.. (:
O çıldırın da çok çok öncenin bilindik marşı..
Galatasaray "bizim" diye üzerine konmamıştı zaten..
Uyarlama..
Femerin ki gibi cuk değil.. :D
Tarantula_
05-03-2009, 18:47
[O]bjektif nickine yakışır şekilde yaklaşmalısın olaya. :)
Senin dediğin gibi müzik kulağı olan birisi benzerliği fark eder. Dikkatli dinle 1 mayıs marşını vurgular ve ritimler ne kadar benzer...
Tarantula_
05-03-2009, 18:48
bjektif;600005']Yok artık ya neresi benziyor .
bjektif;600005']İftira atmak kadar iğrenç birşey olamaz .
Size hiç yakışmıyor böyle ithamlar. Ben marşınıza iftira atıcamda elime ne geçicek sadece benzerliği vurguladım. Lütfen yorumlarınızı saygı çerçevesinde yapınız.
politikaci
05-03-2009, 18:54
Zaten solcu marşları melodisindeydi anlamıştım..
yakışır :)
LİKİT_YUMURTA
05-03-2009, 19:09
Arkadaşlar evet GS2lilerin araklamacı tezahüratları pek fazla bu aşikar. Lakin Kıraç'ın yaptığı zaaten müzik formatı olarak ta marş diye geçer. Cem Karaca'nın da söylediği zaten aslı küba devreimi sırasında bestelenen marşın türkçe versiyonudur. Arajmandır. O dönemde bunu en çok yapan da Ajda Pekkandı malum. Yani yabancı şarkıların üzerine türkçe söz yazıp okumak. Kaldı ki marş formatındaki eserler, birbirei ile gerek tempo gerek ölçü biçimi bakımından benzeştiği sanılır. Müzik kulağı olan birisi ayıurt edebilir. Müzikte esinlenme vardır. Ama Kıraç2ın yaptığı tamamen askeri marş kıvamındadır tıpkı Cem Karaca'nın 1 mayıs şarkısı gibi. Bu yüzden bazı arkadaşlar özellikle GS'li arkadaşlar araklama diyebilir lakin objektif'in koyduğu videodaki alenen yabancı bir melodinin üzerine söz yazmaktır. Türkçe şarkılardada var bu. Eski ya da çok bilindik türkçe şarkılarının sözlerinin takıma uyarlama şekli. Ama artık Kıraç'ın Fenerbahçem için yazdığı 100. yıl marşına da araklama, esinleme gibi şeyler söylemek biraz ayıp olur.
Supraliminal
05-03-2009, 22:09
Kendi yaptıklarınızı görmüyorsunuz Fenerbahçeye bazı şeyler uyduruyorsunuz.Ben her konuya tarafsız yaklaşırım yaklaşmayanlarıda uyarıyorum zaten.
Tarantula_
05-03-2009, 22:11
bjektif;600422']Kendi yaptıklarınızı görmüyorsunuz Fenerbahçeye bazı şeyler uyduruyorsunuz.Ben her konuya tarafsız yaklaşırım yaklaşmayanlarıda uyarıyorum zaten.
Off be kardeşim tamam yahu sende kör fanatiklerdensin. Takım için kalb kırmaya değmez ama neyse. Tamam silinsin konu bu nedir böyle...
Supraliminal
05-03-2009, 23:57
Off be kardeşim tamam yahu sende kör fanatiklerdensin. Takım için kalb kırmaya değmez ama neyse. Tamam silinsin konu bu nedir böyle...
Fanatik olsam bir tane maçına giderdim fenerbahçeMin.
Gönülden Tam Destek !:güzel:
Bunu ilk çıktığında 2 yıl öncede tatışmışlardı...
Şimdi bütün müzikler birbirine benziyor zaten :w:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.