fatih kısaparmak balon baskılı balon Cemaat Şimdi Haddini Aştı! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cemaat Şimdi Haddini Aştı!

Ammar
04-05-2011, 13:42
Gülen Hareketinin kendileri dışındaki yapıları dışlayıcı tavırlardan rahatsızlığını dile getiren yazar İsmail Kizir, Zaman gazetesi yazarlarından Ali Ünal’ın Fethullah Gülen’i ‘insanüstü’ gösterme çabasına girmesini bakın nasıl değerlendirmiş.

İşte o yazı...

Cemaat Şimdi Haddini Aştı!

Fethullah Gülen Hocaefendi`yi bir Hızır Aleyhisselam ile kıyaslamadıkları kalmıştı, o da oldu. Zaman Gazetesi yazarı, Hocaefendi`yi "kaderin eli" ilan etti!

Birkaç yıl evvel, Ergenekon Operasyonu`nu çok yakından bilen, devletin hassas kurumlarından birinde yer alan, "Cemaatten" bir dostumuza şöyle bir cümle sarfetmiştik:

"1980 öncesinde de tüm ülke, sağ-sol olarak ikiye ayrılmış, insanlar bunlardan birini seçmeye mecbur bırakılmış, ülke karanlığa sürüklenmişti. Benzeri bir `safları sıkılaştırma` işlemi yapılıyor gibi. Bu iş kontrolden çıkarsa çok tehlikeli olabilir."

Aradan zaman geçti, işler iyice zıvanadan çıktı.

Ama doğru ama yanlış, bu işin tüm günahı da cemaatin üstüne kaldı.

Eleştiriler karşısında soğukkanlılığını iyice yitiren Cemaat, gittikçe saldırganlaşmaya ve hata üstüne hata yapmaya başladı.

Hatalara karşı yapılan eleştiriler ise, ya Ergenekonçu yaftası ile, ya da zımni olarak neredeyse "imansızlık" suçlamaları ile karşılanır oldu.

Bugün ise, bir "zirve noktası" gerçekleşti. Zaman Gazetesi Yazarı Ali Ünal, Fethullah Hocaefendi`yi Hızır Aleyhisselam ile mukayese eden, O`nu, "kaderin eli" ilan eden bir yazı kaleme aldı. Yazının tamamını aşağıda yayımlayacağız. Lakin edilmesi gereken üç beş çift lafımız var:

Fethullah Gülen Hocaefendi`nin şahsında somutlaşan Cemaat, artık eleştirilerde dost-düşman tanımaz oldu.

Haydi, Devlet Bahçeli, bazı konularda sicili kabarık bir isim ...

Acaba, Cemaat, mütedeyyin kitlede kendisine yönelik büyük rahatsızlığın farkında mı? Mesele, sadece devlet de değil; Devletin, Özel Sektörün, kısacası hayatın her alanında başkalarına hayat hakkı tanımayacak şekilde davranıyorlar.

Açıkça söyleyeyim, kendileri dışındaki tüm ama tüm diğer cemaatlerde Fethullah Gülen Hocaefendi Cemaati`ne karşı gittikçe artan bir kırgınlık söz konusu.

Bizzat yaşayanlardan dinlediğim sayısız örnek var ama kişiler ve kurumlara zarar vermemek için, sadece iki örnek yazacağım, diğerleri bunların türevleri:

Birincisini, Tarikat ehli bir genç bir dostumdan bizzat dinledim. Bu dostum, devletin en önemli kurumlarından birinde orta düzey bir memur. Bana: "İsmail Bey, burada devamlı birlikte cemaat halinde namaz kıldığım Fethullah Gülen Hocaefendi`nin cemaatinden dostlarım var. Birlikte secde ediyoruz, ayrımız gayrımız yok sanıyordum. Bir gün yurtdışına gittik kafile halinde, sabah namazına beni kaldırmadan kendileri cemaat yapmışlar. Aralarından bana daha yakın olan safça bir tanesine sordum, "Valla ben de anlamadım, sordum Ağabey`e, O gelmese de olur, bizden değil" mealinde bir cevap aldım dedi.

İkinci olay, nur cemaati dışındaki diğer cemaatlerde bugünlerde sıkça konuşan konulardan biri. İsmi lazım olmayan bir bakanlığa yeni atamalar yapılmış. Yapılan atamalardan %70`inden fazlası sadece Fethullah Gülen cemaatinden olduğu halde, kıyameti kopartıyorlar, "Müsteşarın kellesini isterük" tehditleri savuruyorlarmış.

İnanın çok daha çarpıcı örnekler var. Bizzat yaşadığımız korkunç işler var. Ama bir yerde durmak zorundasınız, fitne çıkarmak değil amacımız.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Yine devletin içinde, hem güvenlik ve istihbaratta, hem de diğer devlet kurumlarında, gördüğümüzde bize "Allah"ı hatırlatan, Nur Talebesi dostlarımız var. Allah onlardan razı olsun.

Ama cemaat artık yanlışı görmek zorunda ...

Şu tarikattan desen, "Onlar zaten Milli Görüşcü", bu tarikat desen, "Onlar zaten Ergenekoncu", bu cemaat desen, "Onlar MİT ilişkili", cemaati olmayan cami cemaati desen, "Onlar gerçekleri bilmiyor, biz herşeyi biliyoruz, anlatırız" ... Neredeyse, Fethullah Gülen cemaatinden olmayan kimse "müslüman" kabul edilmeyecek. Herkes hatalı, herkes yanlış görüyor, herkeste kusur var.

En çirkini ise, iki kelam eleştiri yapanın, özel hayatındaki yanlışların bir sürü "Mütedeyyin" gazete tarafından ortaya dökülmeye başlaması! "Nasıl olsa günahsız insan yok! Buluruz bir açığını sustururuz!". Bu nasıl bir "müslüman ahlakıdır"? Basit bir müslümanın ellerini başına koysa, "ben ne yapıyorum, nereye gidiyorum? Ahlaksızlaştım" diye hayıflanacağı vahim hatalar, bir Cemaat tarafından yapıldığında "kurumsallaşıyor" ve bunun hiçbir sorumlusu olmuyor, öyle mi? Bir de üzerine, "Hızır Aleyhisselam" kıssası anlat, yedirebildiğine yedir! Ayıptır! Günahtır!

Madem Kur`an meali yazabilecek bir din alimisin, öğrenci evlerindeki binlerce pırıl pırıl Anadolu Evladı`na, "Şura Suresi"ni, "Hurma aşılama" hadisini anlat!

Allah-u Teala, Kur`an-i Kerim`de, apaçık bir şekilde, hem de Peygamber Efendimiz`e "Herkesin fikrini özgürce söyleyebileceği ortamda karar almayı emrediyor".

Hadis-i Şerif`de ise, bizzat Peygamber Efendimiz`in ağzından, "Dünya işlerinde bana da muhalefet etmelisiniz" deniliyor.

Üstad Bediüzzaman, "Asya`nın bahtının miftahı meşveret ve şuradır" diyor... "Herkesin bir reyi var, benim de bir eşit reyim var" diyor...

Ali Ünal ise tutmuş, işine gelen gelen şekilde, hem de haddini fazlası ile aşarak, vaziyeti "Hz. Hızır" kıssasına uyduruyor!

Parası ve gücü olmayan kişi ve gruplar küçümseniyor. Gayrimüslimler ile olan "diyalog" çabasının yüzde biri bile öz be öz müslümanlara karşı gösterilmiyor. Diyalog olsa ne olacak? "Ne istiyorsun?" diye sorulacak. Biz söyleyelim, sadece modernist kesim değil, mütedeyyin insanlar da "Cemaat dayanışması"nın "liyakat"in önüne geçmesinden fazlası ile rahatsız. Bırakın devleti, gidin ticaret yapanlara sorun, bir dokunun, bin ah işitin!

Din alimlerinin bir kısmının caiz görmediği bir iş yapılıyor: Zekat paraları kurumsal olarak toplanıyor. Bu durum ise, "Gayrimüsleri ısındırmak amacı ile caiz görülmüştür" diyerek savunuluyor. Aslında bireylerin bizzat ihtiyaç sahibini bularak vermesi gereken bu paralar ticarethenelerde değerlendiriliyor, üstüne üstlük diğer ticaret erbabına haksız rekabet oluşturuyorsa vay bu işi yapanların haline! Vay ki vay!(Ticarette değerlendirildiği konusunda kesin bir bilgiye sahip değiliz, müfteri durumuna düşmek istemeyiz, ama zekatların cemaatçe toplandığı bilgisi çokça yazılıp çizilen, tartışılan bir uygulamadır)

ABD`nin beşinci sınıf üniversitesinde üçüncü sınıf bir akademisyen, Fethullah Gülen Hocaefendi ya da Cemaat hakkında akademik değeri meçhul bir çalışma yaptığında, manşetlerden görülüyor, ama pek çok akil insan endişelerini dile getirince her birine ayrı kulp bulunuyor. Bu nasıl bir komplekstir? Irkçı Jirinovski`yi bile, nedendir bilinmez, cemaat hakkında bir iki iyi laf etti diye manşetlerine taşıdılar. Övgüye bu kadar meftun olmak İslam`ın neresinde yer alıyor? Şöhrete bu kadar meraklı olmanın hükmü nedir? Hele ki bu övgüler Jirinovski gibilerinden geliyorsa?

Müslüman, elinden belinden dilinden emin olunan kimsedir. Eğer mütedeyyin kesimden çok fazla tepki gelmiyorsa, bunun yarı sebebi fitne çıkmasın kaygısı, diğer yarısı ise, insanların Cemaat`in tepkisinden emin olamamasıdır.

İslam`da, Allah-u Teala`nın zatına tapmak asıldır. Cemaat ise, Allah-u Teala`nın "Muktedir(CC)" sıfatına tutunmuş gidiyor. "Kudret"e kendisinden başka hiçbir ortak istemiyor. Bu durum, Allah korusun, zamanla imani zaafiyetlere de yol açar. Tek sıfatın tecellisi ile kemalat bulunmaz!

İyi niyetle yazıyoruz, gördüğümüz gerçekleri, gözlemlerimizi aktarıyoruz. Cemaat iyi yolda değil. Rahatsızlık, sadece "laik hassasiyetleri olan şeklinde tabir edilen" kesimden gelmiyor. Bizzat mütedeyyin kesimde büyük bir rahatsızlık var.

Ali Ünal`ın aşağıdaki yazısı da, artık işlerin zıvanadan çıktığının delili sayılabilir mi, bilemiyoruz. Ama şunu söylemek isteriz: Abdülkadir Geylani Hazretleri(KSA), "Benim ayaklarım tüm evliyanın omuzlarındadır" dediğinde, Ahmed Er-Rufai Hazretleri(KSA) binlerce kilometre uzakta başını eğmiştir.

Evliyanın kibir gibi gözüken işi aslında kibir değildir, emirle olur. Eğer Hocaefendi`ye böyle bir söz söyleme emri verilir ise, kendi ağzı dili var, kendisi söyler. Bu söz karşısında başını eğecek olan da eğer!

Ama bu iş, Ali Ünal veya bir başkasının üzerine vazife değil. Herkesin haddini bilmesi gerek!

İsmail Kizir/ tumgazeteler.com

Ali Ünal`ın Zaman Gazetesi`ndeki yazısı

Hz. Musa-Hz. Hızır kıssasını anlamayan

1980 yılında İsmail Kıllıoğlu Bey anlatmıştı: "Bir arkadaşım var. Askerliğini yedek subay olarak bir kurmay subayın yanında yapıyor. Kurmay subayın `Türkiye`de Dinci Hareketler` isimli bir çalışması var. Subay, bu çalışmasında şu değerlendirmede bulunuyor: "Komünistleri anlıyor ve çözebiliyoruz. Ülkücüleri anlıyor ve çözebiliyoruz. Fakat dincilerin örgütlenme ve haberleşme yapısını hiç anlamıyor ve çözemiyoruz. Bir hadise oluyor, Erzurum`daki dinci ile İstanbul`daki dinci aynı anda aynı tepkiyi veriyor; bu haberleşmeyi anında nasıl sağlıyorlar, bir türlü çözemiyoruz."

Hadiselere sadece zahirî sebep-sonuç ilişkisi penceresinden, yani materyalist açıdan bakan, dinî aklîliği veya rasyonaliteyi bilemeyen, Din`e ya Hıristiyanca veya materyalist bilim açısından yaklaşan insan, İslâm`ı da, Müslüman`ı da, Müslümanların davranışlarındaki maksadı, sebep ve faktörleri de anlayamaz; anlayamayınca herhangi bir hadiseye Erzurum`daki "dinci" ile İstanbul`daki "dinci"nin aynı anda aynı tepkiyi vermesinde bir örgüt yapısı ve örgüt haberleşmesi arar; ortada böyle bir şey olmadığı için aradığını bulamaz; bulamayınca uydurur. İşte, Fethullah Gülen Hocaefendi ve bütün faaliyetleriyle "cemaat", bu anlayamamanın, daha da kötüsü, yanlış anlamanın ve uydurmanın kurbanıdır.

Kur`an-ı Kerim`de anlatılan Hz. Musa (as) ve Hz. Hızır (as) kıssası, bize Hocaefendi`yi, "cemaat"i ve "cemaat" etrafındaki spekülasyonları anlamamıza ışık tutuyor. Bu kıssada insanlık tarihindeki bütün hadiselerin manâsını, hadiselerdeki hikmetleri, Kader-insan iradesi münasebetini, hiçbir hadisenin başka hadiselerden bağımsız tekil bir hadise olmadığını, konjonktür dediğimiz şeyin aslında Kader-insan iradesi münasebetleri temelinde hadiseler bileşkesi olarak Kader`in örgüsünden ibaret bulunduğunu ve manânın madde üzerindeki hakimiyetini okuruz.

Söz konusu kıssa, Hz. Musa ile Hz. Hızır`ın bir yolculuğunu anlatır. Hz. Musa, insanlık âleminin zahirinde, Hz. Hızır ise bâtınında vazifelidir. Hadiseleri anlamak, zahir ile bâtını birlikte görmeyi gerektirdiği için, Cenab-ı Allah (cc) bâtında yaptırdığı bu yolculukla Hz. Musa`ya bir bakıma seyr u sülûkünü veya miracını tamamlatır. Bu yolculukta Hz. Hızır, bindikleri gemiyi sağlam gemileri gasbeden kraldan kurtarmak için deler; büyüdüğünde şerli olacak, anne-babasını da yoldan çıkaracak diye bir çocuğu öldürür; yıkılmakta olan bir duvarı doğrultur ve karşılığında ücret almaz. Yapılan bu üç işten birincisi sahibinin izni olmadan yapıldığı için, ikincisi ise mutlak manâda Şeriat`ın zâhir hükümlerine terstir; bu bakımdan Hz. Musa itiraz eder. Önce hemen belirtelim ki, Hz. Hızır, yaptıklarını zâhir veya maddî âlemde yapmamıştır; öyle yapmış olsaydı, Hz. Musa itirazlarında elbette haklı olurdu. Çünkü, meselâ gelecekte şerli biri olacak diye masum bir çocuk öldürülmez. Hz. Hızır, yaptıklarını bâtın, manâ veya sırf Kader âleminde yapmıştır; onları maddi âlemde icra eden ise başkaları olabilir. Yani bir başkası keyfî olarak gemiyi delmiştir veya gemi bir kayaya vurarak delinmiştir. Çocuk zahirde başka bir sebeple ölmüştür. Hz. Hızır, sırf Kader`in elidir, hadiselerdeki manâyı ve asıl hikmeti temsil eder. Onun sırf Kader, bâtın veya manâ âleminde yaptığını, maddî âlemde bir başkası bir başka sebeple icra eder. Kader, hem aslî hem zahirî sebeple neticeye bir bakar; yani sebep ve netice için iki ayrı kader yoktur. Masum çocuk bir sebeple ölür veya onu bir başkası bizzat iradesiyle öldürür; oysa onun ölümüne hükmeden Kader`dir. Fakat Kader hükmünü verirken, onu icra edecek iradeyi de elbette nazara alır. Dolayısıyla kimse yaptığından Kader`i sorumlu tutamaz.

Hocaefendi, bir bakıma manânın, Kader`in elini temsil eder. Manâ hükmünü verdiği zaman, (donmuş) nazik suyun demiri parçaladığı gibi, madde onun önünde duramaz. Her şeye maddî açıdan bakanlar da ortada örgüt arar, "ordu" arar; bulamayınca da uydururlar ve kendilerini mahkûm edecek hata üstüne hata yaparlar; Bahçeli ve diğerleri gibi.

HaArP
04-05-2011, 13:51
Eğer meseleleri Fethullah Hocaefendiye Psikolojik Harb haline getirecekseniz ! Uyarayım ki buna izin vermem !!! Manevi iklimdeki cümleleri cımbızla çekip stratejik bir saldırı haline almaya başlar ise durum değişir !

unnamed
04-05-2011, 13:52
çok yalnış işler...
en güzeli susup izlemek diyeceğim ama buna gönlümüzde razı değil....

Ammar
04-05-2011, 14:00
Eğer meseleleri Fethullah Hocaefendiye Psikolojik Harb haline getirecekseniz ! Uyarayım ki buna izin vermem !!! Manevi iklimdeki cümleleri cımbızla çekip stratejik bir saldırı haline almaya başlar ise durum değişir !

bana mı diyorsunuz ?

unnamed
04-05-2011, 14:02
yok kardeşim üstat sana dememiştir..
yük ihtimal yazıyı yazan şahış için dile getirmiştir...

HaArP
04-05-2011, 14:04
bana mı diyorsunuz ?

Sizin bu işin neresinde olduğunuzu bilmiyorum bu itibarla uyarı görevimi yapmaya çalıştım acizane ! Lütfen Hizbullah'ın varsa samimi insanları onların devlet, polis ekseninde itiraz ve haklı olduğunuzu düşündüklerinizi yazabilirsiniz özgür bir portaldır !

Lakin Hizbullah'ın salıverilmesi olayında mit raporunun ve irtica eylem planına göre konuları Fethullah Gülen Hocaefendiye saldırıya dönüştüğü an 'Psikolojik Harb' planı çerçevesinde kabul ederim !

Pkk'nın Altını oyduğunu kabul ettikleri bir alanda eğer haklı olduğunuzu iddia ediyorsanız bile ki stratejik olarak Gülen Hocaefendiye destek vermeniz gerekir ! Eğer yok saldıracaksanız ! Mesele başkalaşır ! Uyarıyorum !

Ammar
04-05-2011, 14:23
Sizin bu işin neresinde olduğunuzu bilmiyorum bu itibarla uyarı görevimi yapmaya çalıştım acizane ! Lütfen Hizbullah'ın varsa samimi insanları onların devlet, polis ekseninde itiraz ve haklı olduğunuzu düşündüklerinizi yazabilirsiniz özgür bir portaldır !

Lakin Hizbullah'ın salıverilmesi olayında mit raporunun ve irtica eylem planına göre konuları Fethullah Gülen Hocaefendiye saldırıya dönüştüğü an 'Psikolojik Harb' planı çerçevesinde kabul ederim !

Pkk'nın Altını oyduğunu kabul ettikleri bir alanda eğer haklı olduğunuzu iddia ediyorsanız bile ki stratejik olarak Gülen Hocaefendiye destek vermeniz gerekir ! Eğer yok saldıracaksanız ! Mesele başkalaşır ! Uyarıyorum !

ben özellikle yazıya mudahil olmadı ve yorumda bulunmadım. sizin şu tavrınız yazıyı yazanı haklı çıkarmaktadır. eleştiriye tahammul sıfır.

bide Hizbullahın Fethullah hocayı savunması gerektiğini söylüyorsunuz doğrudur normal şartlarda böyle olması gerekir ki Fethullah gülen medyasında hizbullaha İftira çamur karalama ve vb. belki 1000 haber çıarırım size siz hizbullahın tüm yayın organlarını tarasanız buna benzer 2 haber bulamazsınız. ve şunu benkendim biliyorum ve şahidim tüm bu haberlere rağmen Hizbullah cemaati mensupları şunu derdi Fethullah hocanın bunlardan haberi yok yada onları durduramıyor TAKİ şu videoya yani kendi ağzı ile içindekini çıkarana kadar http://videonuz.ensonhaber.com/izle/fethullah-gulen-yeni-bir-irtica-yaygarasi-koparilabilir bu videonun 01:11 dk sına dikkat ! size soruyorum Fethullah güleni savunması gerektiğini düşündüğünüz Bir cemaate Bizzat Hoca efendi Hakaret ediyor sizin buna söylicek bir çift sözünüz var mı ?

şunuda sölemek istiyorum ben İslama saldıranlara karşı fethullah hocayı savunurum savunmuşumda savunacamda. ama onun üzerinden islama saldırıldğı zaman. biz kendi kendimize olduğumuzda yani islami yaşayan ve bilenler olarak eleştirim ve eleştirebilmeliyiz. ben hizbullahın için Hizbullah eleştirilmezdir diye bişey görmedim duymadım. kendşmde çoğu kes kendimce beğenmediğimi söylemişimdir. cevaplar beni tatmin ediyorsa ne ala !

HaArP
04-05-2011, 14:31
ben özellikle yazıya mudahil olmadı ve yorumda bulunmadım. sizin şu tavrınız yazıyı yazanı haklı çıkarmaktadır. eleştiriye tahammul sıfır.

bide Hizbullahın Fethullah hocayı savunması gerektiğini söylüyorsunuz doğrudur normal şartlarda böyle olması gerekir ki Fethullah gülen medyasında hizbullaha İftira çamur karalama ve vb. belki 1000 haber çıarırım size siz hizbullahın tüm yayın organlarını tarasanız buna benzer 2 haber bulamazsınız. ve şunu benkendim biliyorum ve şahidim tüm bu haberlere rağmen Hizbullah cemaati mensupları şunu derdi Fethullah hocanın bunlardan haberi yok yada onları durduramıyor TAKİ şu videoya yani kendi ağzı ile içindekini çıkarana kadar http://videonuz.ensonhaber.com/izle/fethullah-gulen-yeni-bir-irtica-yaygarasi-koparilabilir bu videonun 01:11 dk sına dikkat ! size soruyorum Fethullah güleni savunması gerektiğini düşündüğünüz Bir cemaate Bizzat Hoca efendi Hakaret ediyor sizin buna söylicek bir çift sözünüz var mı ?

şunuda sölemek istiyorum ben İslama saldıranlara karşı fethullah hocayı savunurum savunmuşumda savunacamda. ama onun üzerinden islama saldırıldğı zaman. biz kendi kendimize olduğumuzda yani islami yaşayan ve bilenler olarak eleştirim ve eleştirebilmeliyiz. ben hizbullahın için Hizbullah eleştirilmezdir diye bişey görmedim duymadım. kendşmde çoğu kes kendimce beğenmediğimi söylemişimdir. cevaplar beni tatmin ediyorsa ne ala !

Tahammülsüzlük söz konusu değildir... Bu tarz psikolojik harekat gerçekleştirenler ve saf insanları buna alet edenleri anlamak kolay değildir...!

Öncelikle size İstihbarat psikolojik harblerinden bahsetmek isterdim lakin bu çok zaman alır...

Kısa bir şekilde özetlemek gerekirse bu vermiş olduğunuz videoyu'da içindeki 'Tahşiye' kısmınıda acizane iyi bilmekteyim !!!

'Tahşiye' ve 'Hizbullah' kelimelerinin karşılığı o insanların buna 'kast' etmesi değil ! 'Birilerinin' bunu 'kast' ederek suyun akışına göre 'O' ortam için zemin hazırlamasıdır ! Hepimiz biliriz ki İslam'da Dahilde kılıç çekilmez ! Bu itibarla Dahil'de kılıç çekilir hale getirip bu itibarla 'Olağan Üstü Hal' üzerinden ne fitne çevireceklerini bilmemeniz abesle iştigal olur !!! Kavramları iyi değerlendirmek gerekir !!!

Ammar
04-05-2011, 15:03
Tahammülsüzlük söz konusu değildir... Bu tarz psikolojik harekat gerçekleştirenler ve saf insanları buna alet edenleri anlamak kolay değildir...!

Öncelikle size İstihbarat psikolojik harblerinden bahsetmek isterdim lakin bu çok zaman alır...

Kısa bir şekilde özetlemek gerekirse bu vermiş olduğunuz videoyu'da içindeki 'Tahşiye' kısmınıda acizane iyi bilmekteyim !!!

'Tahşiye' ve 'Hizbullah' kelimelerinin karşılığı o insanların buna 'kast' etmesi değil ! 'Birilerinin' bunu 'kast' ederek suyun akışına göre 'O' ortam için zemin hazırlamasıdır ! Hepimiz biliriz ki İslam'da Dahilde kılıç çekilmez ! Bu itibarla Dahil'de kılıç çekilir hale getirip bu itibarla 'Olağan Üstü Hal' üzerinden ne fitne çevireceklerini bilmemeniz abesle iştigal olur !!! Kavramları iyi değerlendirmek gerekir !!!

yine çift sözünü esirgeyip konuyu dağıttınız

o zaman size şunları tavsiye ediyorum.

PKK-Hizbullah Çatışmasının Geçmişi

http://www.akpartiforum.com/pkk-hizbullah-catismasinin-gecmisi-t146587.html?t=146587

ERGENEKON TİPİ YAPILANMALAR VE HİZBULLAH

http://www.huseynisevda.net/articles.php?cat_id=14

REJİM'İN KARANLIK VE KİRLİ PERDELERİ

http://www.huseynisevda.net/articles.php?cat_id=3

ERGENEKON TİPİ YAPILANMALARIN POLİS AYAĞI VE KİRLİ FAALİYETLERİ

http://www.huseynisevda.net/articles.php?cat_id=15

HİZB-İ KONTRA GERÇEĞİ

http://www.huseynisevda.net/articles.php?cat_id=24

6 NOLU AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA Cemal Tutarın savunması

http://huseynisevda.net/articles.php?cat_id=18

POLİS VE JİTEMİN İFSAT YÖNTEMLERİ ( şuan devam ediyor )

http://huseynisevda.net/articles.php?cat_id=26

Hizbullah PKK ve Ergenekon'a karşı Hayatta kalma mucadelesi verip kanı akıtılırken

Fethullah hocanın Vaazlarda koltuklarda göz yaşları akıyordu.

Villalarda rahat koltuklarda Hakaret edip İftira atıp bilmedne konuşmak kolaydır.

evet kılıç alınmaz verilir ke yazık ki hizbullaha da verildi Dayatıldı. ve Karalandı Hatta Fethullah gülen gibi bir alim bile karalamaktan çekinmeyeceği kadar karalandı.

HaArP
04-05-2011, 15:08
yine çift sözünü esirgeyip konuyu dağıttınız

Ya anlamıyorsunuz yada psikolojik harbten anlamıyorsunuz yahutta psikolojik harbin içinde yeriniz var !!!

O zaman lütfen cevap veriniz ;

1) Hizbullah neden bu zamanda salıverildi ? Kimler Tarafından ?

2) Hizbullah Polisle mi uğraşmalı 'Polis' yahut 'o döneme' ait Ergenekoncu zihniyetle mi ?

3) Bu dönemlerde özellikle 'Polis' ve 'Cemaat' ile mi ilgilenmeniz gerekir ? Neden Jitem yahut Jandarma'dan bahsetmiyorsunuz ! Yoksa 'sizi çıkaranlara' söz mü verdiniz ???

Ammar
04-05-2011, 15:19
Ya anlamıyorsunuz yada psikolojik harbten anlamıyorsunuz yahutta psikolojik harbin içinde yeriniz var !!!

O zaman lütfen cevap veriniz ;

1) Hizbullah neden bu zamanda salıverildi ? Kimler Tarafından ?

2) Hizbullah Polisle mi uğraşmalı 'Polis' yahut 'o döneme' ait Ergenekoncu zihniyetle mi ?

3) Bu dönemlerde özellikle 'Polis' ve 'Cemaat' ile mi ilgilenmeniz gerekir ? Neden Jitem yahut Jandarma'dan bahsetmiyorsunuz ! Yoksa 'sizi çıkaranlara' söz mü verdiniz ???

1. BUnu fethullah hocaya sormak lazım. o herşeyin en iyisini bilir( hizbullah sitesine ve sitelerine bakarsan bunu cevaplarını bulursun. ki bu soru soru bile değil. sizin şuan bu soru ile bu salı vermelerle AK partiye yüklenenlerle aranıda hiçbir fark yok

Hizbullahtan 20 kişi PKK dan 40 ki ve diğer sol gruplardan birkaç kişi ve 1000 en yakın salı verme siz destek istediğiniz hizbullah'a takılıp kalmışsınız. Sonra hizbullah cevap verince yaygara koparılır yok efendim saldırıya uğruyor PKK mantığı saldır sonra mazlum ayaklarına yat.

2. Verdiğim Yazıları okumuş olsaydınız BU soruyu sormazdınız. K, erkenekon ile ilgili yazıdisi o verdiğim link. ve POlisin o zamanki Ayağından bahsediyor. Tamam Fethullah hocayı dinliyelim ama birazda başka kaynak okuyalım.

3.Polisle cemaatle ilgilendiğimiz yok. verdiğim liklerin hiç birinde Cemaatle yani gülen cemati veya başka bir cemaatle ilgili yazı yok daha Hizbullah cemaati o kadar düşmedi. verdiğim link başlıklarını okumadınız belli oluyor. "ERGENEKON TİPİ YAPILANMALAR" "REJİM'İN KARANLIK VE KİRLİ PERDELERİ" ve diğerleri jandarma demeye gerk yok ki Ergenekon demek o demek ayrı isime gere mi var ki ?

bu sefer büyük harflerle yazacam O YAZI DİZİLERİNİ TAVSİYE EDİYORUM tüm içtenliğimle söylüyorum eğer o yazıları okumuş olsaydınız bu soruları sormazdınız başka sorumu sorardın söylicek birşey mi bulamazdın orasını bilemiyorum.

HaArP
04-05-2011, 15:24
1. BUnu fethullah hocaya sormak lazım. o herşeyin en iyisini bilir( hizbullah sitesine ve sitelerine bakarsan bunu cevaplarını bulursun. ki bu soru soru bile değil. sizin şuan bu soru ile bu salı vermelerle AK partiye yüklenenlerle aranıda hiçbir fark yok

Hizbullahtan 20 kişi PKK dan 40 ki ve diğer sol gruplardan birkaç kişi ve 1000 en yakın salı verme siz destek istediğiniz hizbullah'a takılıp kalmışsınız. Sonra hizbullah cevap verince yaygara koparılır yok efendim saldırıya uğruyor PKK mantığı saldır sonra mazlum ayaklarına yat.

2. Verdiğim Yazıları okumuş olsaydınız BU soruyu sormazdınız. K, erkenekon ile ilgili yazıdisi o verdiğim link. ve POlisin o zamanki Ayağından bahsediyor. Tamam Fethullah hocayı dinliyelim ama birazda başka kaynak okuyalım.

3.Polisle cemaatle ilgilendiğimiz yok. verdiğim liklerin hiç birinde Cemaatle yani gülen cemati veya başka bir cemaatle ilgili yazı yok daha Hizbullah cemaati o kadar düşmedi. verdiğim link başlıklarını okumadınız belli oluyor. "ERGENEKON TİPİ YAPILANMALAR" "REJİM'İN KARANLIK VE KİRLİ PERDELERİ" ve diğerleri jandarma demeye gerk yok ki Ergenekon demek o demek ayrı isime gere mi var ki ?

bu sefer büyük harflerle yazacam O YAZI DİZİLERİNİ TAVSİYE EDİYORUM tüm içtenliğimle söylüyorum eğer o yazıları okumuş olsaydınız bu soruları sormazdınız başka sorumu sorardın söylicek birşey mi bulamazdın orasını bilemiyorum.

Öncelikle sizin bir şeyden haberiniz yok ! Bu itibarla diğer forumlarda başlayan psikolojik harblerin temelini oluşturan 'Polis' ve 'Cemaat' saldırılarına karşı parapisikolojik şekilde Cemaat'e meseleleri getirmeme konusunda uyarmaya çalışıyorum ! Ana Fikirde 'Cemaat' ve 'Polis' hedefinde olduğu görülmektedir ve bu çok açıktır ! Bu algı 'İmamın Ordusu' gibi temeli zayıf stratejilerinde bağlantısını kuracak bir algıdır !

Ayrıca Türk Hizbullah'ının AhmediNejad'ın deyimi ile 'Ankara'nın Oyunu' açıklamasıda manidardır !

HaArP
04-05-2011, 15:32
MİT Müsteşarı, Hizbullah terör örgütünün bir dönem devlet tarafından kullanıldığını doğrulamış. Yıllardır bu iddia konuşulurdu ama devletin en ‘mahrem’ kuruluşunun başındaki görevlinin bu iddiayı doğrulaması çok önemlidir.

Sıkı durun. Dahası var. Diyor ki: ‘Hizbullah uzun süredir sessizliğe bürünmüştü. Yeniden harekete geçirme faaliyetleri var. Takip ediyoruz. Yakında yeniden seslerini yükseltmek isteyebilirler.’ Mealen cümle böyle.

Peki neden? İşte orası meçhul. Bu tezin gerekçesi anlatılmamış. ‘Olsa olsa’ diyerek yorumlar yapmak mümkün: Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde bazı çevreler terörü tırmandırmak isteyebilir. Bazı sol aydınlara yönelik suikast girişimleri düzenlenerek laik/anti-laik çatışması körüklenebilir. Türkiye’de istikrarın bozulması için hükümet ile asker arasında gerginliğe yol açabilecek eylemler düzenlenebilir. Vesaire, vesaire. Anlaşılıyor ki, puslu havada avlanmayı sevenler yine iş başında.

YAŞ’ın sırrı şimdi anlaşıldı

Bu yazıyı kaleme aldıktan sonra Yazı İşleri Müdürümüz Ayşegül Akın aradı. 1 Aralık Cuma günü toplanan Yüksek Askeri Şura’daki Hizbullah brifingini hatırlattı. Haklıydı. MİT Müsteşarı’nın bu önemli açıklamalarının hemen ardından gerçekleştirilen YAŞ’ta sürpriz şekilde Hizbullah brifingine ihtiyaç duyulması, uyuyan tehdidin uyanma tehlikesinden kaynaklanıyor olmalıydı.

Şimdi daha iyi anlaşılıyor. Gazetelere ‘Hizbullah, STK olmaya çalışıyor’ şeklinde yansıyan ve toplantıda ‘İç tehdit’ ara başlığı altında verilen Hizbullah brifinginin gerisinde çok önemli tespitler var. MİT bu endişelerini sadece milletvekilleriyle paylaşmamış, sivil ve askerlerin bir araya geldiği YAŞ gündemine de taşımıştı.

Tabii, hadisenin bir de öbür tarafı var. Canavarı kendimiz büyüttük, şimdi canını almaya çalışıyoruz. Umut ederim, bu yaşananlardan gerekli dersleri çıkarırız.

Ortadoğu’da 6. şart ABD

Uzun sohbet sırasında MİT Müsteşarı, Ortadoğu’daki yeniden yapılanma sürecine ilişkin genel bir perspektif de çiziyor. Büyük Kürdistan’ın kurulması için bazı ABD ve İsrail kaynaklarının Türkiye’yi hizaya getirme çabalarının yoğunlaştığına dikkat çeken Taner, bu hedef için önümüzdeki yedi yılın çok önemli olduğuna işaret ediyor. Türkiye’de ve Kuzey Irak’ta PKK’lı terörist sayılarını ayrıntılı olarak anlatıyor.

İşte sohbetin bu bölümünde Müsteşar ilginç bir espri yapıyor. Esprinin adresi, Müslüman ülkeler. Özetle şöyle: ‘İslam’ın şartı beştir. Ama Ortadoğu’da altı diye bakılır. Altıncısı ABD’dir. Bunu kabul etmeyenleri ABD hemen hizaya getirir.’

http://www.stargazete.com/gazete/yazar/samil-tayyar/mit-in-itirafi-138658.htm

Ammar
04-05-2011, 15:41
Öncelikle sizin bir şeyden haberiniz yok ! Bu itibarla diğer forumlarda başlayan psikolojik harblerin temelini oluşturan 'Polis' ve 'Cemaat' saldırılarına karşı parapisikolojik şekilde Cemaat'e meseleleri getirmeme konusunda uyarmaya çalışıyorum ! Ana Fikirde 'Cemaat' ve 'Polis' hedefinde olduğu görülmektedir ve bu çok açıktır ! Bu algı 'İmamın Ordusu' gibi temeli zayıf stratejilerinde bağlantısını kuracak bir algıdır !

Ayrıca Türk Hizbullah'ının AhmediNejad'ın deyimi ile 'Ankara'nın Oyunu' açıklamasıda manidardır !

haberim var merak etmeyin elimden geldikçe de alet olmamaya çalışıyorum. bide merak etmeyin. kendi başımdan geçeni söyliyim. "imamın ordusu baskını diye haber çıkınca ben Fethullah gülen için baskın yapılmış dediğimde arkadaşım bana dediki inanma hele bu medyaya hiç inanma demek oldu. ve kesinlikle hak veriyorum. bu konuda haber yaptıklarınıda görmedim. amam ne yazık ki Gülen medyası arif doğanın Sözlerini Mehmet Göktaş hocamızın dediği gibi imanın 7. şartı gibi inanmış ve öyl ehaber yapıyor

c0NdsWc3dKA

Ayrıca "ankaranın oyunu " açıklaması bizim için hiç birşey ifade etmez ama sizin için edebilir Afir doğanın açıklamaları gibi ayrıca Ahmedi nejat demiş mi dememiş mi bilmiyorum ama Onu Allah için seviyoruz.

siz manidarlıklara devam edin herkeste olduğu gibi Hizbullata günahsız değil belki biraz yükünü hafifletirsiniz. :gül:

Ammar
04-05-2011, 15:46
MİT Müsteşarı, Hizbullah terör örgütünün bir dönem devlet tarafından kullanıldığını doğrulamış. Yıllardır bu iddia konuşulurdu ama devletin en ‘mahrem’ kuruluşunun başındaki görevlinin bu iddiayı doğrulaması çok önemlidir.

Sıkı durun. Dahası var. Diyor ki: ‘Hizbullah uzun süredir sessizliğe bürünmüştü. Yeniden harekete geçirme faaliyetleri var. Takip ediyoruz. Yakında yeniden seslerini yükseltmek isteyebilirler.’ Mealen cümle böyle.

Peki neden? İşte orası meçhul. Bu tezin gerekçesi anlatılmamış. ‘Olsa olsa’ diyerek yorumlar yapmak mümkün: Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde bazı çevreler terörü tırmandırmak isteyebilir. Bazı sol aydınlara yönelik suikast girişimleri düzenlenerek laik/anti-laik çatışması körüklenebilir. Türkiye’de istikrarın bozulması için hükümet ile asker arasında gerginliğe yol açabilecek eylemler düzenlenebilir. Vesaire, vesaire. Anlaşılıyor ki, puslu havada avlanmayı sevenler yine iş başında.

YAŞ’ın sırrı şimdi anlaşıldı

Bu yazıyı kaleme aldıktan sonra Yazı İşleri Müdürümüz Ayşegül Akın aradı. 1 Aralık Cuma günü toplanan Yüksek Askeri Şura’daki Hizbullah brifingini hatırlattı. Haklıydı. MİT Müsteşarı’nın bu önemli açıklamalarının hemen ardından gerçekleştirilen YAŞ’ta sürpriz şekilde Hizbullah brifingine ihtiyaç duyulması, uyuyan tehdidin uyanma tehlikesinden kaynaklanıyor olmalıydı.

Şimdi daha iyi anlaşılıyor. Gazetelere ‘Hizbullah, STK olmaya çalışıyor’ şeklinde yansıyan ve toplantıda ‘İç tehdit’ ara başlığı altında verilen Hizbullah brifinginin gerisinde çok önemli tespitler var. MİT bu endişelerini sadece milletvekilleriyle paylaşmamış, sivil ve askerlerin bir araya geldiği YAŞ gündemine de taşımıştı.

Tabii, hadisenin bir de öbür tarafı var. Canavarı kendimiz büyüttük, şimdi canını almaya çalışıyoruz. Umut ederim, bu yaşananlardan gerekli dersleri çıkarırız.

Ortadoğu’da 6. şart ABD

Uzun sohbet sırasında MİT Müsteşarı, Ortadoğu’daki yeniden yapılanma sürecine ilişkin genel bir perspektif de çiziyor. Büyük Kürdistan’ın kurulması için bazı ABD ve İsrail kaynaklarının Türkiye’yi hizaya getirme çabalarının yoğunlaştığına dikkat çeken Taner, bu hedef için önümüzdeki yedi yılın çok önemli olduğuna işaret ediyor. Türkiye’de ve Kuzey Irak’ta PKK’lı terörist sayılarını ayrıntılı olarak anlatıyor.

İşte sohbetin bu bölümünde Müsteşar ilginç bir espri yapıyor. Esprinin adresi, Müslüman ülkeler. Özetle şöyle: ‘İslam’ın şartı beştir. Ama Ortadoğu’da altı diye bakılır. Altıncısı ABD’dir. Bunu kabul etmeyenleri ABD hemen hizaya getirir.’

http://www.stargazete.com/gazete/yazar/samil-tayyar/mit-in-itirafi-138658.htm

havada gezen bir yazı değer sıfır. cumhurbaşkanlığı ve refurandumda bırakın tetik çekmeyi kargaşa çıkarmayı ve provatölük yapmayı aksine her iksinide desteklemiştir. işte Allah yalancıları böyle yüz üstü birakır birileride onları delil olarak ortaya atar. ispatlanmış diyor ne ispatlanmış ?? bokları ortadan işkembeden attıkları belli oluyor işte.

HaArP
04-05-2011, 15:49
Grevs siz benim açıklamalarımdan sizi hedef aldığımı sanıyorsunuz ! Sadece sözlerimi baştan aşağıya okusanız 'sizin dışınızda' 'bir gücün' bir şeyler yapmak istediğini anlatmaya çalıştığımı ve bu vesile ile sizi bu psikolojik savaşa düşmeyin ve 'Cemaat'e' stratejik olarak saldırmayın Uyarısında bulundum !!!

Sizler kendi haklı yahut haksızlığınızı anlatabilirsiniz !!! Lakin 'Bazı çevrelerin' stratejilerini anlamak zorundasınız !!! 'Bizi kullanmak isteyebilirler' 'Neden bu zaman' diye sormazda bilakis uyarı yapanları kınamaya dönerse ! Siz istemeden bile olsa Psikolojik Harekatın içinde olmuş olursunuz ! Diyeceğim ve dediğim budur !!!

Ammar
04-05-2011, 15:57
Grevs siz benim açıklamalarımdan sizi hedef aldığımı sanıyorsunuz ! Sadece sözlerimi baştan aşağıya okusanız 'sizin dışınızda' 'bir gücün' bir şeyler yapmak istediğini anlatmaya çalıştığımı ve bu vesile ile sizi bu psikolojik savaşa düşmeyin ve 'Cemaat'e' stratejik olarak saldırmayın Uyarısında bulundum !!!

Sizler kendi haklı yahut haksızlığınızı anlatabilirsiniz !!! Lakin 'Bazı çevrelerin' stratejilerini anlamak zorundasınız !!! 'Bizi kullanmak isteyebilirler' 'Neden bu zaman' diye sormazda bilakis uyarı yapanları kınamaya dönerse ! Siz istemeden bile olsa Psikolojik Harekatın içinde olmuş olursunuz ! Diyeceğim ve dediğim budur !!!

sizi anlıyorumda sen hareket var derken Hizbullahta bunun bu hareketin parçasıyımış gibi konuşuyorsun.

ayrıca şunuda söylemek istiyorum. eğer sen birine saldırısan hakaret edersen çamur atarsan ve hakaret edersen o kişi isteyerek veya istemeyek sana karşıu bir durumda olumsuz davranması kaçınılmaz olur işte Gülen cematti de bunu yapmıştır. yüzlerce iftira hakaret çamur haberi yapacaksın sonra hareketin içine girme diyeceksin çelişkidir.. ben tabiki imanın orducularını ergenekoncuları kemalistleri laikleri tasfip edip yanlarında durmam mümkün değildir Allah bizleri onlar uzak mı uzak kılsın. ve Allah yine bizleri onlardan gösterenlere. Onlardan ergenekonculardan beter olmasını niyaz ediyorum.

ve ben şahsım adına Asla hakkım helal değildir.

ayrıca Hizbullah böyle toparlanıyor kimleri nelre saldıracaksa artık

zaman, star. bügün, samanyolu ve samanyolu habere sormak lazım bizim bu konuda senaryolarımız yok.

EGtQ2J78Hpg&feature

HaArP
04-05-2011, 16:03
sizi anlıyorumda sen hareket var derken Hizbullahta bunun bu hareketin parçasıyımış gibi konuşuyorsun.

ayrıca şunuda söylemek istiyorum. eğer sen birine saldırısan hakaret edersen çamur atarsan ve hakaret edersen o kişi isteyerek veya istemeyek sana karşıu bir durumda olumsuz davranması kaçınılmaz olur işte Gülen cematti de bunu yapmıştır. yüzlerce iftira hakaret çamur haberi yapacaksın sonra hareketin içine girme diyeceksin çelişkidir.. ben tabiki imanın orducularını ergenekoncuları kemalistleri laikleri tasfip edip yanlarında durmam mümkün değildir Allah bizleri onlar uzak mı uzak kılsın. ve Allah yine bizleri onlardan gösterenlere. Onlardan ergenekonculardan beter olmasını niyaz ediyorum.

ve ben şahsım adına Asla hakkım helal değildir.

Eğer kırmızı işaretli kısmı anlayabiliyorsanız mesele çözülmüştür ! Anlayamıyorsanız Cemaat'e haksızlık etmeyin diyorum acizane ! Ortada söylenen cümlelere yalan yahut zan katılmış olabilir ! Bu Stratejinin derinliğinden gelmekte olabilir ! Bir çok İnsan bilmeyede bilir ! Lakin bu hassas stratejilerde doğruları yazmak önemlidir ! Lakin Dikkat edersen Konu başlığı alakasız bir şeyden ! Cemaat'in Karalanması değil midir ???

Meseleleri izah etmek doğru bir zemin bulmaya eyvallah ! Lakin saldırırsanız izin vermem dedim ! Dediğimin arkasındayım acizane !!!

Ammar
04-05-2011, 16:15
saldırmadım. saldırsaydım zaten saldırıdım yorumda bulunurdum yazının başında. köşe yazısının kendi başlığıdır benim başlığım değildir.

psikolojik harp savaş saldır her ne diyorsan var evet katılıyorum ve onlardan da taraf değiliz. ama şu var ki gülen cemaatine yapılan psikolojik harekat, Hizbullah'a yapılanların yanında devede pire kalır ama ne yazık yine diyorum ne yazık ki bu hareketin başlarını çekenlerden biride kartel medyasini geçecek şekilde Gülen medyası idi sende iyi bilirsiniz. ki kime izah etmeye çalşsak ama zaman dedi diye söze girişirler. zaman diyorsun kimden duydun valla polisler servis etti Arif abi söyledi ne biliyor iç güzarin biri sallamış bizde haber ettik falan işte. neyse Allah her şeyi gören ve bilendir. kalplerin içinide dışınıda bilendir görendir.

HaArP
04-05-2011, 16:21
saldırmadım. saldırsaydım zaten saldırıdım yorumda bulunurdum yazının başında. köşe yazısının kendi başlığıdır benim başlığım değildir.

psikolojik harp svatş saldır her ne diyorsan var diyorsun evet katılıyorum ve onlardan da taraf değiliz. ama şuna ki gülen cemaatine yapılan psikolojik harekat Hizbullah yapılanların yanında devede pire kalır ama ne yazık yine diyorum ne yazık ki bu hareketin başlarını çekenlerdn biride karteli geçecek şekilde Gülen medyası idi bend eiyi bilirsiniz. ki kime izah etmye çalşsak ama zamna dedik diye zöze girişirler. zaman diyorsun kimden duydun valla polisler servis etti arfi abi söyledi ne biliyor iç güzarin biri sallamış bizde haber ettik falan işte. neyse Allah her şeyi gören ve bilendir. kalplerin içinide dışınıda bilendir görendir.

Cemaat'in Taassubu 'Çeşitli Mihraklardan' kaynaklanmaktadır ! Hasan Nasrallah'ın ve AhmediNejad'ın sahiplenmediği ve Bilakis Jandarmanın ve bazı komutanların sahiplenmeye çalıştığı hatta 'Cemaat'e' karşı psikolojik harb haline getirilmek istendiği bu dönemlerde ! Eğer Cemaat yahut bir takım haberler içlerinde 'samimi olan' bazı Müslümanları incitiyor ise de ! Bu açıklamalar 'Çeşitli Mihraklar'a karşı önlem mahiyetinde önemlidir... !

Sizlerde biz o taraftan değiliz diyorsanız bu şekilde 'Cemaat'i' eleştirmek yerine 'Kendinize yapıldığını düşündüğünüz' haksızlıkları dile getirmeniz gerekir ! 'Cemaat haddini aştı' haberinde sizlerle alakalı bir şey görememekteyim acizane !!!

Ammar
04-05-2011, 16:29
Cemaat'in Taassubu 'Çeşitli Mihraklardan' kaynaklanmaktadır ! Hasan Nasrallah'ın ve AhmediNejad'ın sahiplenmediği ve Bilakis Jandarmanın ve bazı komutanların sahiplenmeye çalıştığı hatta 'Cemaat'e' karşı psikolojik harb haline getirilmek istendiği bu dönemlerde ! Eğer Cemaat yahut bir takım haberler içlerinde 'samimi olan' bazı Müslümanları incitiyor ise de ! Bu açıklamalar 'Çeşitli Mihraklar'a karşı önlem mahiyetinde önemlidir... !

Sizlerde biz o taraftan değiliz diyorsanız bu şekilde 'Cemaat'i' eleştirmek yerine 'Kendinize yapıldığını düşündüğünüz' haksızlıkları dile getirmeniz gerekir ! 'Cemaat haddini aştı' haberinde sizlerle alakalı bir şey görememekteyim acizane !!!

bizimle alakalı olsaydım yorum yapardım zaten. bir eleştiri var bunu siiznde görmeniz gerek. bunda ne yanlış var anlamış değilim. ben eleştiriye katılıyorum. ve bende görüyorum hizbullah cemaati için söylemiyorum diyelim ki Gülen medyası onları incittiği için duygusal davranabilirler. diğer kesimlerde çoğu müslüman cemaati bu tutumundan rahatsız diyalog meselesi ve kendi dışındaki cemaatleri karalama ve hiçe sayma konusuda. ayrıca mucadele yerleridne mucadeleceilere yapılan haksızlıklar konusunda.

başlığımı karşı çıkıyorsınız isterseniz sadece zaman gazetesinden sana istemediğin kadar başlık getiriyim hemde o başlıkları kendilerinin başlığı bu başlık ise köşe yazarının başlığıdır

zamandan başlık getirsem burda verdiğin tepkiyi onlarda verirsen başlığı değiştirir veya bi uyarı notu yazarım. ortak noktayı bulalım. buna benzer hizbullah cemaatını karalayan Gülen medyası başlıklarına tepki gösterirseniz bende tepki gösterecem karşılıklı yapalım madem !

HaArP
04-05-2011, 16:39
bizimle alakalı olsaydım yorum yapardım zaten. bir eleştiri var bunu siiznde görmeniz gerek. bunda ne yanlış var anlamış değilim. ben eleştiriye katılıyorum. ve bende görüyorum hizbullah cemaati için söylemiyorum diyelim ki Gülen medyası onları incittiği için duygusal davranabilirler. diğer kesimlerde çoğu müslüman cemaati bu tutumundan rahatsız diyalog meselesi ve kendi dışındaki cemaatleri karalama ve hiçe sayma konusuda. ayrıca mucadele yerleridne mucadeleceilere yapılan haksızlıklar konusunda.

başlığımı karşı çıkıyorsınız isterseniz sadece zaman gazetesinden sana istemediğin kadar başlık getiriyim hemde o başlıkları kendilerinin başlığı bu başlık ise köşe yazarının başlığıdır

zamandan başlık getirsem burda verdiğin tepkiyi onlarda verirsen başlığı değiştirir veya bi uyarı notu yazarım. ortak noktayı bulalım. buna benzer hizbullah cemaatını karalayan Gülen medyası başlıklarına tepki gösterirseniz bende tepki gösterecem karşılıklı yapalım madem !

Her mesele kendi dairesi içinde incelenmelidir... Nasrallah'ın ve Ahmedinejad'ın sahiplenmediği bir Hizbullah ! Bizim için Tehlike olabilir ! Eğer Dönemin Önemli Komutanları sahipleniyorsa bu herkesi düşünmeye sevk eder ! Hüseyin Velioğlu'nun nerede yetiştiği bilinmekte iken ! Onun suçunun olup olmaması ayrı bir mevzu ! Onun farkında bile olmadan nasıl kullanıldığına dair İstihbarat harbleri daha önem atfeder ! Cia-Mossad ve Gizli servisler Pkk-Hizbullah-El Kaide'yi çok net bir şekilde kullanıp yahut yönlendirmesini bilirken ! Buna önlem alırken söylenenleri 'İncindik' açıklamaları yerine 'Bize bu tarz haksızlıklar' yapıldı ! Delilleri şunlardır demek daha doğrudur ! Onlar bize yaptı ! Bizde saldıralım derseniz acizane beni inandıramassınız ! Çünkü bu tür haberleri sizler gibi yapan bir çoğuna karşı savunma hattında olmak benim için 'stratejik saldırıyı' haklı imajı oluşturmaktadır !!!

'Ve siz evet kızgınlığımız yüzünden bizde size saldırdık' diyebiliyorsunuz !!!

Şimdiye kadar bir çok veri paylaştınız size tek bir kelime ettim mi ???

Ne zaman iş Cemaat'e geldi ! Uyarı yaptım ve Uyarı'yıda açıkladım !!!

Cemaat'e saldırmayı Osikolojik Harb olarak görüyorum ! Yaptığınız anda bu alana giriyorsunuz ! 'Haksızlık olarak' görüyor iseniz Lütfen bir bölüm açın o bölümde paylaşın ! Farklı bir alandan girerseniz meseleye taassubumuz normal değil midir ???

Ammar
04-05-2011, 17:05
Her mesele kendi dairesi içinde incelenmelidir... Nasrallah'ın ve Ahmedinejad'ın sahiplenmediği bir Hizbullah ! Bizim için Tehlike olabilir ! Eğer Dönemin Önemli Komutanları sahipleniyorsa bu herkesi düşünmeye sevk eder ! Hüseyin Velioğlu'nun nerede yetiştiği bilinmekte iken ! Onun suçunun olup olmaması ayrı bir mevzu ! Onun farkında bile olmadan nasıl kullanıldığına dair İstihbarat harbleri daha önem atfeder ! Cia-Mossad ve Gizli servisler Pkk-Hizbullah-El Kaide'yi çok net bir şekilde kullanıp yahut yönlendirmesini bilirken ! Buna önlem alırken söylenenleri 'İncindik' açıklamaları yerine 'Bize bu tarz haksızlıklar' yapıldı ! Delilleri şunlardır demek daha doğrudur ! Onlar bize yaptı ! Bizde saldıralım derseniz acizane beni inandıramassınız ! Çünkü bu tür haberleri sizler gibi yapan bir çoğuna karşı savunma hattında olmak benim için 'stratejik saldırıyı' haklı imajı oluşturmaktadır !!!

'Ve siz evet kızgınlığımız yüzünden bizde size saldırdık' diyebiliyorsunuz !!!

Şimdiye kadar bir çok veri paylaştınız size tek bir kelime ettim mi ???

Ne zaman iş Cemaat'e geldi ! Uyarı yaptım ve Uyarı'yıda açıkladım !!!

Cemaat'e saldırmayı Osikolojik Harb olarak görüyorum ! Yaptığınız anda bu alana giriyorsunuz ! 'Haksızlık olarak' görüyor iseniz Lütfen bir bölüm açın o bölümde paylaşın ! Farklı bir alandan girerseniz meseleye taassubumuz normal değil midir ???

yani iftiralarınızda ısrar edeceksiniz anladım. ayrıca hizbullah ile ahmedi Nejadın sahiplenmediği safsatasını yine zaman mı yada cihan mı ortaya attı ilk defa böyle bişey duyuyorum. Hüseyin velioğlunun yetiştirildiği yeri belgelemeyen mufteridir. haysiyetten nasip almamıştır. imanın 7.şartı ( ergenekon adamlarının lafları hariş ) bi tek delil göster.

evet açık söylüyorum gülen cemaatine kırgınım bir çok faaliyetinide sevmiyorum. ama ben birşey yazdığım zamanda zaman gibi klavuzum erkenekon olmuyor yine Gülen medyasının kendi yazıları oluyor kaldı ki size videoda gösterdim bu yazımda açık kimin yazdığım hem ergenekon diye yaygara koparıyor hem imanın şartı gibi görüyorsunuz sözlerini.

eni psikolojik harbin içinde görmüşün görmemişin umurumda değil zaten hep görüyorsunuz yazdıklarında belli zaten.

Hizbullahın kullanıldığı söylüyorunda Mosadı otorite kabul eden Hizbullah değil ABD de Enstitü kuran Hizbullah değil.

"'Bize bu tarz haksızlıklar' yapıldı ! Delilleri şunlardır demek daha doğrudur !" Yine tavsiyemi yeniliyorum Verdiğim Yazı dizilerini okyunuz lütfen. deniliyorda okuyor musnu sanki vasa yoksa afir doğan.

gel senle en değelimiz üzerine yemin edelim VAR MISIN ?

HaArP
04-05-2011, 17:23
yani iftiralarınızda ısrar edeceksiniz anladım. ayrıca hizbullah ile ahmedi Nejadın sahiplenmediği safsatasını yine zaman mı yada cihan mı ortaya attı ilk defa böyle bişey duyuyorum. Hüseyin velioğlunun yetiştirildiği yeri belgelemeyen mufterdir. haysiyetten nasip almamıştır. imaın 7.şartı ( ergenekon adamlarının lafları hariş ) bi tek delil göster.

evet açık söylüyorum gülen cemaatine kırgınım bir çok faaliyetinide sevmiyorum. ama ben birşey yazdığım zamanda zaman gibi klavuzum erkenekon olmuyor yine Gülen medyasının kend yazıları oluyor kaldı ki size videoda gösterdim bu yazımda açık kimin yazdığım hem ergenekon diye yaygara koparıyor hem imanın şartı gibi görüyorsunuz sözlerini.

eni psikolojik harbin içinde görmüşün görmemişin umurumda değil zaten hep görüyorsunuz yazdıklarında belli zaten.

Hizbullahın kullanıldığı söylüyorunda Mosadı otorite kabul eden Hizbullah değil ABD de Enstitü kuran Hizbullah değil.

"'Bize bu tarz haksızlıklar' yapıldı ! Delilleri şunlardır demek daha doğrudur !" Yine tavsiyemi yeniliyorum Verdiğim Yazı dizilerini okyunuz lütfen. deniliyorda okuyor musnu sanki vasa yoksa afir doğan.

gel senle en değelimiz üzerine yemin edelim VAR MISIN ?

Meselenin özü meydana çıktı şimdi !!! Cemaate saldırıyorum çünkü nedeni : Otoriteye 'Mossad'ı' kabul ettiği için diyorsun !!!

Öncelikle sana Cemaate haksızlık olarak gördüğün varsa bir şeyi yaz ! Ama Cemaati karalama dedim ! Sen ne yaptın ! Hayır karalıyacağım çünkü... demiş oldun ! Bu Birincisi !!!

Ayrıca video konusunu izah ettim bence iyi anlıyorsunuz !!! 'İncindik' demek için bir neden yok !!!

Gazetelerde çalışan insanlar için 'zan altında' 'haksızlık etmişler' olabilir dedim ! Açıklayın lütfen ama böyle alakasız konulardan Psikolojik harb yapmayınd dedim ! Siz sahip çıkıyorsunuz !!! Demekki niyet bu aşamada !!!

'Hüseyin velioğlu' ile 'Artin Agopyan' yani 'Apo Öcçalan' Ankara Siyasal'da aynı sıra arkadaşı değiller miydi ???

Ammar
04-05-2011, 17:44
Meselenin özü meydana çıktı şimdi !!! Cemaate saldırıyorum çünkü nedeni : Otoriteye 'Mossad'ı' kabul ettiği için diyorsun !!!

Öncelikle sana Cemaate haksızlık olarak gördüğün varsa bir şeyi yaz ! Ama Cemaati karalama dedim ! Sen ne yaptın ! Hayır karalıyacağım çünkü... demiş oldun ! Bu Birincisi !!!

Ayrıca video konusunu izah ettim bence iyi anlıyorsunuz !!! 'İncindik' demek için bir neden yok !!!

Gazetelerde çalışan insanlar için 'zan altında' 'haksızlık etmişler' olabilir dedim ! Açıklayın lütfen ama böyle alakasız konulardan Psikolojik harb yapmayınd dedim ! Siz sahip çıkıyorsunuz !!! Demekki niyet bu aşamada !!!

'Hüseyin velioğlu' ile 'Artin Agopyan' yani 'Apo Öcçalan' Ankara Siyasal'da aynı sıra arkadaşı değiller miydi ???
saldırmıyorum eleştiriyorum bizi gülen medyası ile karıştırmayın. ben diyorum ki gerektiğinde yazarım bu konu ben yorum yapmadım. yapacağım zaman kimsedend e çekinmem.

" 'Hüseyin velioğlu' ile 'Artin Agopyan' yani 'Apo Öcçalan' Ankara Siyasal'da aynı sıra arkadaşı değiller miydi ???" bir müslüman bir müslümanın günahını ancak bu kadar güzel alır Allahtan kork bu nasıl delildir. aynı dönemde öğrencilik yapmışlar hiç bir ilişkileri yoktur. Öcalan komünistin teki iken Velioğlu Milli Türk Talebe birliğinde idi.

Erbakan Demirel'in sınıf arkadaşı ( rbakan 28 şubatçı mı oluyor
Gülen Bush'la aynı devlette yaşamata ( Gülen CİA m oluyor haçlı seferlerinin fetvacısı mı oluyor ) bunlara ne diyeceğiz.nasıl belge bu

HaArP
04-05-2011, 17:50
saldırmıyorum eleştiriyorum bizi gülen medyası ile karıştırmayın. ben diyorum ki gerektiğinde yazarım bu konu ben yorum yapmadım. yapacağım zaman kimsedend e çekinmem.

" 'Hüseyin velioğlu' ile 'Artin Agopyan' yani 'Apo Öcçalan' Ankara Siyasal'da aynı sıra arkadaşı değiller miydi ???" bir müslüman bir müslümanın günahını ancak bu kadar güzel alır Allahtan kork bu nasıl delildir. aynı dönemde öğrencilik yapmışlar hiç bir ilişkileri yoktur. Öcalan komünistin teki iken Velioğlu Milli Türk Talebe birliğinde idi.

Erbakan Demirel'in sınıf arkadaşı ( rbakan 28 şubatçı mı oluyor
Gülen Bush'la aynı devlette yaşamata ( Gülen CİA m oluyor haçlı seferlerinin fetvacısı mı oluyor ) bunlara ne diyeceğiz.nasıl belge bu

Şimdi siz Arif Doğan yalan mı söylüyor diyorsunuz !!! Bakın Gülen Medyası değil !!!

twCsXEYYZaY

http://www.youtube.com/watch?v=twCsXEYYZaY

Ammar
04-05-2011, 18:06
Şimdi siz Arif Doğan yalan mı söylüyor diyorsunuz !!! Bakın Gülen Medyası değil !!!

twCsXEYYZaY

http://www.youtube.com/watch?v=twCsXEYYZaY

sen videoyu izlemedn mi yayınlıyorsun. cenyt bey efendide afir doğanın söyledikleri tekrarlıyor. :w: :w: hayret doğrusu

alda arif doğanın HİZB-İ KONTRA dediği şeyi öğren hep afir doğandna mı dinliceksinzi boşuna demiyoruz gayri müslümlerin dışında müslümanları dilediğniz yok.

http://www.huseynisevda.net/articles.php?cat_id=24

böyle kim oduğu belli olmayan geri zekalıların videolarınbı paylaşırsanız gülenle ilgili Dünya kadar video koyarım buraya ve hiç yapmadığım şeyi yaparım. bir müslüman için ne zamandan beri Afir doğan gibi adinin biri kaynak olmuş hele ki bu denilenler müslümanlar hakında ise. Gülene gelince psikolojik harekat Hizbullah gelince imanın 7.şartı Yüzde 100 doğru ne güzel süper değil mi ?

HaArP
04-05-2011, 18:09
Öncelikle tekrar ediyorum ki Amacım asla kat'a Hizbullah'a saldırmak değildir... ! Bunu asla yapmam 'iftira etmek' gibi bir niyetim de asla söz konusu değildir... Lakin samimi olanların 'haklı-haksız' davasında sonuna kadar dinlerim ! Ama Cemaat'e saldırmak fikrinden hareketle acizane bir uyarı göstermeye çalıştım ! Bu uyarı eğer 'Cemaatin iftiraları şeklinde ise' ayrı bir bölüm açılmalı oarada saygılı ve güzel üslup ile münazara edilmesi ve Bir Müslümana yakışan edeple hareket edilmesini anlatmaya gayret ettim... 'Aslında Devletle birlikte Pkk' ya karşı Mücadele etmekde ! Yanlış bir şey olamaz ! Ama eğer 'Ergenekoncu bir taife' bir şeyler amaçlıyor ise düşünmek gerekir dedim !!!

Aslında bu yazıyı dikkate daha çok aldım ve tatmin oldum ! Lakin grevs arkadaşımız sanırım meseleye farklı bir yönden baktı :

Gelişebilecek hiçbir şiddet olayında kesinlikle Hizbullah olmayacaktır”

Liderleri Hüseyin Velioğlu polisle girdiği bir çatışmada öldürülen Hizbullah Örgütü, kamuoyuna yazılı bir açıklama yaparak son günlerdeki yaşanan olaylar hakkında örgütün tavrını açıkladı.
Örgüt bildirisinde Fetullah Gülen Cemaatini hedef aldı.

Hizbullah Basın Bürosu adına yapılan ve örgüte yakın internet sitelerinde yayınlanan açıklamada; kendilerinin bir oyunun içine çekildiği, ancak asla bu oyuna gelmeyeceklerini duyurdu.
Yapılan açıklamada, uzun süredir Fethullah Gülen grubunun hiç bir İslami ve insani ölçü gözetmeden birçok İslami oluşuma yalan ve iftiralarla saldırdığını iddia edilerek, “Bununla da yetinmeyerek son zamanlarda bu çirkin kampanyalarını TV dizileriyle yürüterek Müslüman Kürt halkının inanç ve değerlerine pervasızca saldırı ve düşmanlıklarını ileri bir düzeye götürdüğü görülmektedir” denildi.
Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde geçen açıklamada, şu ana kadar birçok Müslümanın Fethullah Gülen ve üst düzey yakın çevresi hakkında devamlı olarak hüsn-ü zan ettiği belirtilerek, “Farklı İslami oluşumlara karşı bugüne kadar yürütülen hasmane ve düşmanca tavırlardan beri olduklarını, aralarına sızan ve onları kontrol altında tutan İslam düşmanı bir azınlığın bu saldırı kampanyasını yürüttüğünü düşünüyordu” denildi. “Ancak Fethullah Gülen’in kendi dilinden ve görüntülü bir şekilde yayınlanan son konuşmasından sonra, herkesin görüp anlayabileceği bir şekilde olay tüm açıklığıyla, somut ve net bir şekilde ortaya çıkmıştır” ifadeleri kullanılan açıklamada, “Böylece bugüne kadar Fethullah Gülen ve grubuna iyi niyet ve hüsn-ü zanla yaklaşımda bulunan Müslümanlar için de mesele aydınlığa kavuşmuş bulunmaktadır. Ortaya çıkan bu hakikat ve mevcut hal, ciddi bir vaziyet arz etmektedir. Özellikle Hizbullah Cemaatine karşı karalama ve düşmanlığın bizzat Fethullah Gülen tarafından dile getirilmesi ve kamuoyuna açıklanması, gelinen tehlikeli boyutun ciddiyetini göstermektedir” denildi.
"Derin devlete bağlı çetelerle mücadele ettik"
Geçmişte yaşanan acı olayların tekrar yaşanmaması için tehlikelere karşı kamuoyuna açıklama yapmayı gerekli gördüklerine vurgu yapılan açıklamada “Bilindiği üzere Hizbullah Cemaati, 1990-2000 yılları arasında istemediği ve inanç, düşünce ve yöntem olarak karşı olduğu halde sıcak bir çatışma dönemi yaşadı. Kendisine tahmil edilen ve kaçınılmaz olarak içine girdiği bu çatışmalar döneminde, bir taraftan bu çatışmaların alevlendirilmesi, diğer taraftan kuşatılıp kontrol altına alınması ve darbe vurularak etkisiz hale getirilmesi için devletin istihbarat örgütlerine bağlı çete ve ajanların yoğun saldırısına maruz kaldı. Bunun üzerine Hizbullah Cemaati, özellikle 1996-2000 yılları arasında derin devlete bağlı bu unsurları etkisiz hale getirmek için bunlara karşı amansız bir mücadele verdi” görüşlerine yer verildi.
Gelinen süreçte ise Fethullah Gülen Grubunun öne sürülmek suretiyle 2000 öncesi dönemin yaşatılmak istendiğine değinilerek, “Bir taraftan İslami uyanış provoke edilip engellenmeye çalışılmak, diğer taraftan toplumsal kargaşa ve huzursuzluklar meydana getirilerek Müslüman Kürt halkına acılar yaşatılmak ve böylece haklı İslami ve insani taleplerinin önüne geçilmek istenmektedir” denildi.

Hiçbir şekilde bunlara şiddet uygulamayacağız
Sergilenen oyun ve tuzakların çok iyi bilindiği ve bu oyunlara karşı Müslüman halkın uyarıldığına dikkat çekilerek “Halkımız, tüm İslami kesimler ve mezkur grubun samimi olan tabanı şunu çok iyi bilsinler ki; biz ne pahasına olursa olsun asla bu oyuna gelmeyeceğiz. Hiçbir şekilde bunlara şiddet uygulamayacağız. Oynanmak istenen oyunu bozmak için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Bunların tüm tahrik, karalama, saldırı ve çirkefliklerini deşifre edip halkımıza göstereceğiz” denildi.
Şiddet olayında kesinlikle Hizbullah olmayacaktır”
Kendilerinin dışında birilerinin Hizbullah ismini kullanarak bazı tepkiler göstermesi halinde bu tavrın kendilerine ait olmayacağına vurguyla “Süreç içindeki gelişmeleri çok açık ve şeffaf olarak halkımızla paylaşacağız. Halkımız bizi çok iyi tanıyor ve güven duyuyor. Bu güvenini bugüne kadar her şekilde ortaya koymuştur. Aynı şekilde halkımız çok iyi biliyor ki hiçbir şekilde kendisini yanıltmadık ve yanlış bir şekilde bilgilendirmedik. Çünkü ya hakkı söyleriz veya susarız. Bugüne kadar bunun aksi bir tavrımız olmamıştır. Bu nedenle şimdiden uyarıyor ve söylüyoruz ki; istenmeyen bazı provokasyonlar ve olaylar gelişirse, bunun arkasında yukarıda değindiğimiz derin güçler vardır. Gelişebilecek hiçbir şiddet olayında kesinlikle Hizbullah olmayacaktır” denildi.

http://www.pressmedya.com/haber_detay.asp?haberID=1987

Bunu önemsiyorum... Lakin kavram kargaşası ve iftira suçlaması yakışmıyor ! İslami edep ile münazara etmek takdire şayandır acizane...

Ammar
04-05-2011, 19:26
Gülen medyası en 90lardan şimdiye kadar sürekli karalama yapmış Hizbullah 18 yıl sonra bir açıklamada bulunmuş çok mu ? çok mu zor geldi ? DİKKAt ettiysen boşuna Basın bildiri yayınlamamış bıçak kemiğe dayanmış demekki !

ORJİNALİ bu ! senin attığın haber yorum katılmış hali saf bildiri bu

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH’IN ADIYLA

HİZBULLAH CEMAATİNDEN

“Kim Allah'ı, O'nun Resulünü ve iman edenleri dost (veli) edinirse, hiç şüphesiz galip gelecek olan Hizbullah’tır.” (Maide 56)

Uzun bir süredir derin devlet mahsulü Ergenekon örgütlenmesine yönelik sözde bir operasyon yürütülmektedir. Başta şunu belirtelim ki; bu tür örgütlenmeler ve bunların karanlık ve kirli tüm eylem, ilişki ve faaliyetlerinin en ince detayına kadar ortaya çıkarılıp kamuoyu ile paylaşılmasını gönülden istemek ve dilemekle beraber, bu şekilde bir sonuca ulaşılacağına inanmamaktayız. Çünkü bu operasyonlardan amacın, böyle kapsamlı ve köklü bir sonuca ulaşmak olmadığını düşünmekteyiz. Aksi takdirde devletin şimdiye kadar kendi vatandaşlarına karşı işlediği çok çirkin ve ağır suçlar ortaya çıkacağı gibi Kemalist rejimin iç yüzünün de halk tarafından anlaşılacağı ve görüleceği muhakkaktır. Böyle bir endişeden dolayı bu gerçeklerin ortaya çıkmasına müsaade edilmeyeceği ve söz konusu operasyonlarla zevahiri kurtarmanın amaçlandığı görülmektedir.

Şimdiye kadar ortaya çıkan bilgi, belge ve gerçeklerin devede kulak misali çok küçük kaldığını ve derin devletin mahiyetini ortaya çıkaracak gerçek bilgi ve belgelerin gizlendiği ve gizleneceği kesindir.

Bununla birlikte, yürütülen sözde operasyon bağlamında görsel ve yazılı basında bir çok haber ve yorum yayınlanmaktadır. Son günlerde özellikle Fethullah hoca grubuna bağlı basın yayın organlarında Hizbullah Cemaatini bu necis Ergenekon yapılanmasıyla ilişkilendirme çabaları görülmektedir. Bunlar da bu konuda üzerlerine düşeni yapma gayretindedirler. Her halinden ısmarlama ve hayal ürünü olduğu anlaşılan bu yazı, doğruları yansıtmadığından dolayı baştan sona çelişkilerle doludur. Bu grubun, aynı istikamette masa başında ürettikleri hayal ürünü yalan ve iftiralarına geçmişte de şahit olduk. Temelden yalan ve iftiraya dayalı bu iddiaları tek tek ele alıp cevaplamayı bile gereksiz görmekteyiz. Çünkü bölgenin Müslüman halkı bu haber ve yayınlardaki çelişki ve iftiraları görecek kadar uyanık ve bilinç sahibidir. Örneğin; haberde söz konusu edilen ve bu haberin önemli bir kaynağı olarak gösterilen Molla Mansur Güzelsoy isimli Müslüman, Hizbullah Cemaatiyle beraber olmadığı gibi böyle bir öldürülme de olmamıştır. Bu Müslüman yakalandığı hastalık neticesinde İran’da vefat etmiş ve cenazesi Türkiye’ye getirilmiştir.

Şecere-i Tayyibe olan Hizbullah Cemaati bugüne kadar bu tür töhmet, yalan ve iftiralardan etkilenmediği gibi bundan sonra da etkilenmeyecektir. Ayrıca pak ve temiz olan Hizbullah’ın böyle düşmanca karalamalardan korkması ve tedirgin olması da söz konusu değildir. Aksine herkesin eteklerindeki taşları dökmesini, elinde ne tür bilgi ve belge varsa ortaya koymasını, yalan ve iftira atma yerine gerçeklerin tüm detaylarıyla ortaya çıkmasını arzuladığımızı herkesin bilmesini istemekteyiz. Hakkın ve doğruların ortaya çıkmasından ancak suçlular korkar.

Hizbullah Cemaati, böyle karanlık yapılanmalarla ilişkili olma bir yana, aksine bu tür şeytani şebeke ve örgütlenmelerin sürekli olarak hedefi olmuştur. Kuşatma, kontrol altına alma ve imha amacıyla Hizbullah Cemaatine yönelik derin devletin bu örgütleri tarafından bugüne kadar bir çok operasyon yürütülmüştür. “Kendi dilinden Hizbullah” Kitabında ve Hüseyni Sevda sitesinde bu çerçevede bir çok bilgi ve belge kamuoyu ile paylaşılmıştır. İnşallah bundan sonra da elimizdeki bilgi ve belgeleri Müslüman halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz.

Ancak bu münasebetle Fethullah hoca grubuna birkaç söz söylemek ve bazı hatırlatmalarda bulunmak isteriz.

Evvelen; dava edindiğiniz ve din olarak iman ettiğiniz İslam’a bağlılıkta eğer samimi iseniz, içinde bulunduğunuz bu hal, tavır ve eylemlerinizde İslam’ı ölçü olarak almanız gerekir. Bu tavır ve söylemlerinizi; yani delilsiz, mesnetsiz, belgesiz iftira ve ithamlarla karalama eylemlerini değil İslami bir Cemaate karşı yapma, kafir bile olsa hiçbir insana karşı böyle bir fiili işlemeye İslam cevaz vermemektedir.

Saniyen; bugün atılımlar ve çıkarmalarla yerleşmek istediğiniz Kürdistan’a gelip rahat faaliyet yürütme imkanını, bağlı bulunduğunuz derin devlet size sağlamamıştır. Aksine Hizbullah şehidlerinin Allah yolunda akıttıkları pak ve temiz kanlarının bereketiyle oluşan ortam sayesinde olmuştur. Doksanlı yıllarda Kürdistan’da içinde bulunduğunuz zillet ve alçaltıcı durumu unutmayın.

Salisen; Devlet nezdindeki konumunuzu güçlendirmek, maddi ve teşkilati varlığınızı korumak, efendilerinizin gözüne girmek ve kendinize bir yalancı meşruiyet ortamı bulmak için acımazsızca ve hiçbir İslami ölçüye sığmayan bir şekilde dışınızdaki İslami gruplara saldırı ve düşmanlık hakkını nereden alıyorsunuz? İçinde bulunduğunuz bu gayri İslami durum ve tutumunuzu aklı başında her insan ve tüm Müslümanlar elbette ki görmekte ve bütün bunları değerlendirmektedir.

Rabien; sadece derin devlete ve Kemalist rejime yaranmak için Kürt halkına hakaret içerikli dizileri televizyonunuzda yayınlatmaktasınız. Gayri İslami ve gayri insani olan bu ırkçı, şoven tutum ve tavrınızı İslami bir kamuflajla yaptığınız için bu hatalarınızın bedelini Müslümanlar ödemektedir. Bunun en büyük zararı insanları İslam’dan soğutmak olmaktadır. Her ne kadar bölge halkı sizi iyi tanıyor ve gerçek yüzünüzü biliyorsa da Türkiye genelinde bu yayınlarınızla iğfal ettiğiniz çok sayıda insan vardır. Bölgedeki uzantınız unsurlar bile bu durumdan rahatsızlıklarını gizlememekte ve gösterilen tüm tepkilere rağmen bu yanlışlıkta ısrar etmeye devam etmektesiniz. Bunların hesabının, bu dünyada sorulmazsa bile ahirette sorulacağını unutmayın.

Hamisen; Hizbullahi Müslümanlara bu şekilde saldırma ve onları karalamanın nedeni, gerçek kimliğinizin ve bağlantılarınızın ortaya çıkacağı telaş ve endişesi içinde olduğunuz gibi bir tedirginlik gözlenmektedir. İçeride derin devlet ve gayri meşru oluşumlarla, dışarıda ise uluslararası müstekbir güçlerle var olan karanlık ilişkilerin ortaya çıkmasından en çok korkusu olanlar sizler olmalısınız. Ayrıca Ergenekon operasyonunun tek tanığı olan ve şu anda Kanada’ya yerleşen şahsın da sizin televizyonun personeli olduğunu herkes bilmektedir…

Sözde İslami bir grubun böylesine İslami ölçülerden uzak ve mesnetsiz yalanlarını, iftiralarını ve kabih davranışlarını tel’in ediyoruz.

Yüce Allah her şeye kadirdir ve elbette bir gün bunlar detaylı olarak ortaya çıkacaktır. İslam’a ve Müslümanlara yönelik yapılan her türlü girişimi hassasiyetle ve ciddiyetle takip etmekle birlikte, şimdilik sabır ve metanetle bekliyor ve her şeyi Allah’a havale ediyoruz.

Müslüman halkımızın sağ duyusuna ve ferasetine güveniyor, onları duyarlı olmaya çağırıyor ve yüce Mevlamızdan hakkı hak olarak, batılı da batıl olarak ortaya çıkarıp bize ve tüm Müslümanlara göstermesini niyaz ediyoruz.

“Ey iman edenler! Siz kendinize bakın. Siz doğru yolda olunca sapan kimse size zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allah'adır. Artık O, size yaptıklarınızı bildirecektir.” (Maide 105)

22 Temmuz 2008

Hizbullah Basın Bürosu

http://huseynisevda.net/articles.php?article_id=77

pressmedya gerek yok. katılıyorum çokta doğru söylüyor.

Ammar
04-05-2011, 19:28
merak ediyorum sonu nereye gidecek...
bende merak etmiyor değilim. :hmm:hmm

ben şimdi çarçaf çarçaf kopyala yapıştır yapmak istemiyorum. afir doğan klavuzu olanlar yollarının sonu belli gibi.

Hangi cemaat hangi cemaati döver, hele bir görelim bakalım...

valal kim kimi döver bilmiyorum ama 20 yıla yakındrı gülen medyası ve oluşumları Hizbullahı dövmekte 20 yılda bir hizbullah yeter abi bu kadarda olmaz dediği için Ortalığı velveleye veriyorlar.

CeVHeR
04-05-2011, 19:33
Cemaatler çatışmasının yeri bura değil...
Bura hiçbir cemaatin reklam yeri de değil...
Bura Akparti' ye gönül vermiş insanların paylaşımlarını yapıp, davaya bir nebzede olsa katkıda bulunmak için zaman geçirdikleri bir yerdir. Üzerine basa basa söylüyorum Ak Partililerin...
Siyasi bir forumda sürekli cemaatlerin ön plana çıkması abesle iştigalden başka birşey değildir...
Bunların daha rahat tartışılacağı forumlar olduğundan eminim...

Ammar
04-05-2011, 19:37
Bura Akparti' ye gönül vermiş insanların paylaşımlarını yapıp, davaya bir nebzede olsa katkıda bulunmak için zaman geçirdikleri bir yerdir. Üzerine basa basa söylüyorum Ak Partililerin...
Siyasi bir forumda sürekli cemaatlerin ön plana çıkması abesle iştigalden başka birşey değildir...

bu tür tartışmalar sadece Akparti formunda olmuyor. tartşma amaçlıda burda değiliz. bir paylaşım yapmışız küfür yok hakaret yok saldırı yok. olduğu gibi paylaşılmış bir Köşe yazısı var. eleştiriyue cevap yerine . eleştiriye tahamulsüzlükten Başka cemaata saldırı karalama mevcut olmuyor. dikkat ettiyseniz ilk yorumlarımda da dedim ben yorumsuz yayınlamdım benim görüşlerimde değildir katıldığım yerler olmakla beraber ve şimdi ye kadar da karalamaktan özellikle kaçındım yoks abende kopyala yapıştır yapıp burayı videolarla doldurabilirim. ben kimseden alıntı yapmadım cevap verirken bizzat kendi dilleriden verdim.

Özgür Çağrı
04-05-2011, 19:48
Şu tek türkiyede korkunç müslümanlar olarak lanse dilen imam ve talebeleri falan hizbullahmıydı yoksa :)

CeVHeR
04-05-2011, 19:52
Seni anlıyorum arkadaşım, bende onu diyorum işte; böyle paylaşımlara siyasi bir forumda gerek yok. Bura hiçbir cemaatin forumu değildir. Hiçbir cemaatinde tekelinde değildir. Böyle bir yazı paylaşılmasa idi böyle bir tartışmada olmayacakdı değil mi...
Aynı şey diğer taraf içinde geçerli, Hocaefendinin eleştirilmesi istanmiyor ise Hocaefendi ile ilgili konular açılmamalı. Eğer açılır isede yapılan eletirilere tahammül edilmeli ve saygı, sevgi ve adağ çerçevesinde cevap verilmeli...
Ama dediğim gibi bu konuların hiç konuşulmaması en hayırlısı, tecrübelrim bunu söylüyor...

Ammar
04-05-2011, 19:52
Şu tek türkiyede korkunç müslümanlar olarak lanse dilen imam ve talebeleri falan hizbullahmıydı yoksa :)

ne yazık ki öyle Şehit edilen 500-600 kişi görmiyor sürgünleri, işkenceleri, hapisleri, ambargoları, cami ve ev saldırılarını, yollara konulan mayınlar,

sonrada niye yapıyorsunuz denildiğinde velvele kopuyor way efendim tehdit altındayız.

Özgür Çağrı
04-05-2011, 19:55
Desenize hizmet a.ş doğuda kendine yer açmak için resmen oradaki müslümanlara savaş açmış ve karalama kampanyası başlatmış. Bence hizbullah çok sakin davranıyor. Çünkü o dizideki iddaalar ve karalamalar yenilir yutulur cinsten değil. Hizbullah elbette karanlık çetelerin oyununa gelip illegal işlere girmemeli ama böyle saldırılarada prim vermemeli. Önce uyarı sonra tekrar uyarı ondan sonra müdahale ...

EpiVaTeS
04-05-2011, 19:57
Seni anlıyorum arkadaşım, bende onu diyorum işte; böyle paylaşımlara siyasi bir forumda gerek yok. Bura hiçbir cemaatin forumu değildir. Hiçbir cemaatinde tekelinde değildir...
eminmisin...:)

İntifada
04-05-2011, 20:00
Gençler halim yok 2 sınav bitirdim yarın 2 tane daha var zamanım yok konuya hakim olan birisi bi özet geçsin

CeVHeR
04-05-2011, 20:01
eminmisin...:)

Öyle ise bile değişeceğini umuyorum ;)

Ammar
04-05-2011, 20:05
Desenize hizmet a.ş doğuda kendine yer açmak için resmen oradaki müslümanlara savaş açmış ve karalama kampanyası başlatmış. Bence hizbullah çok sakin davranıyor. Çünkü o dizideki iddaalar ve karalamalar yenilir yutulur cinsten değil. Hizbullah elbette karanlık çetelerin oyununa gelip illegal işlere girmemeli ama böyle saldırılarada prim vermemeli. Önce uyarı sonra tekrar uyarı ondan sonra müdahale ...
Buda ikinci bildiri...

Uzun bir süredir Fethullah Gülen grubunun birçok İslami oluşuma ve özellikle Hizbullahi Müslümanlara yönelik, hiçbir İslami ve insani ölçü gözetmeden saldırıda bulunduğu, elindeki medya gücünü kullanarak yalan ve iftiralarla çok yönlü ve çirkin bir şekilde karalamalar yaparak bir dezenformasyon kampanyası yürüttüğü herkesin malumudur. Bununla da yetinmeyerek son zamanlarda bu çirkin kampanyalarını TV dizileriyle yürüterek Müslüman Kürt halkının inanç ve değerlerine pervasızca saldırı ve düşmanlıklarını ileri bir düzeye götürğü görülmektedir.

Bu grubun oluşum ve gelişim seyri her ne kadar Hizbullahi Müslümanlar tarafından çok iyi biliniyorsa dahi, genel olarak birçok Müslüman hüsn-ü zanda bulunarak; Fethullah Gülen ile üst düzey yakın çevresinin farklı İslami oluşumlara karşı bugüne kadar yürütülen hasmane ve düşmanca tavırlardan beri olduklarını, aralarına sızan ve onları kontrol altında tutan İslam düşmanı bir azınlığın bu saldırı kampanyasını yürüttüğünü düşünüyordu.

Bu Müslümanların bu şekilde hüsn-ü zanda bulunmalarının sebebi ise; genelde İslami oluşumlara ve özelde Hizbullahi Müslümanlara yönelik yapılan bu provokatif saldırıların bizzat Fethullah Gülen ve yakın çevresi tarafından açıkça dile getirilmediği için kamuoyu tarafından net bir şekilde bilinmemesi idi. Ayrıca bu grubun bölge düzeyindeki sorumluları ile yapılan görüşmelerde bu grubun icraatlarıyla ilgili dile getirilen itiraz ve rahatsızlıklara karşı, kendilerinin de yapılanlardan hoşnut olmadıklarını, yayın organlarının (TV, Gazete, Dergi vb) takip ettiği politikaları tasvip etmediklerini, bu konularda üstlerine itiraz ve şikâyetlerde bulunduklarını beyan etmişlerdi.

Ancak Fethullah Gülen’in kendi dilinden ve görüntülü bir şekilde yayınlanan son konuşmasından sonra, herkesin görüp anlayabileceği bir şekilde olay tüm açıklığıyla, somut ve net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Böylece bugüne kadar Fethullah Gülen ve grubuna iyi niyet ve hüsn-ü zanla yaklaşımda bulunan Müslümanlar için de mesele aydınlığa kavuşmuş bulunmaktadır. Ortaya çıkan bu hakikat ve mevcut hal, ciddi bir vaziyet arz etmektedir. Özellikle Hizbullah Cemaatine karşı karalama ve düşmanlığın bizzat Fethullah Gülen tarafından dile getirilmesi ve kamuoyuna açıklanması, gelinen tehlikeli boyutun ciddiyetini göstermektedir.

Bu gelişmeler üzerine; geçmişte yaşanan bazı acı olayların gelecekte tekrar yaşanabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurarak, böyle bir kaosun tekrar yaşanmaması için Müslüman halkımızı gelişebilecek olaylar ve tehlikelere karşı bilgilendirmek ve bu hususta kamuoyuna açıklama yapmayı gerekli görmekteyiz.

Bilindiği üzere Hizbullah Cemaati, 1990-2000 yılları arasında istemediği ve inanç, düşünce ve yöntem olarak karşı olduğu halde sıcak bir çatışma dönemi yaşadı. Kendisine tahmil edilen ve kaçınılmaz olarak içine girdiği bu çatışmalar döneminde, bir taraftan bu çatışmaların alevlendirilmesi, diğer taraftan kuşatılıp kontrol altına alınması ve darbe vurularak etkisiz hale getirilmesi için devletin istihbarat örgütlerine bağlı çete ve ajanların yoğun saldırısına maruz kaldı.

Bunun üzerine Hizbullah Cemaati, özellikle 1996-2000 yılları arasında derin devlete bağlı bu unsurları etkisiz hale getirmek için bunlara karşı amansız bir mücadele verdi. Bu sıcak mücadele, 17 Ocak 2000’de Rehber Hüseyin Velioğlu’nun şehid edilmesi ve ardından aralıksız olarak imha amaçlı ağır operasyonlarla günümüze kadar devam ede gelmiştir. Ki 2000 sonrası Hizbullah’a karşı yürütülen ağır operasyonlar ve psikolojik savaş kampanyaları herkesin malumudur.

Dikkat çekmek istediğimiz tehlike; yukarıda kısaca değindiğimiz 2000 öncesi dönemde yaşanılan olayların bir benzerinin tekrar yaşatılmak istenmesidir. Yani bu sefer de Fethullah Gülen grubu üzerinden, Türkiye genelinde ve özellikle Kürdistan’da çatışma ortamı oluşturarak bir fitne ateşinin fitilinin tutuşturulmak istendiği müşahade edilmektedir. Böylece özellikle Kürdistan’da oluşacak çatışma ortamı sayesinde; bir taraftan İslami uyanış provoke edilip engellenmeye çalışılmak, diğer taraftan toplumsal kargaşa ve huzursuzluklar meydana getirilerek Müslüman Kürt halkına acılar yaşatılmak ve böylece haklı İslami ve insani taleplerinin önüne geçilmek istenmektedir.

Kürdistan halkı ve tüm İslami kesimler çok iyi bilmektedirler ki; Fethullah Gülen ve grubu kendi iradesi ve öz gücüyle böyle tehlikeli bir işe kalkışabilecek bir konumda değildir. Yine herkes çok iyi biliyor ki böyle bir çatışma durumunda, özellikle de Kürdistan genelinde Hizbullah tarafından kısa süre içerisinde etkisiz hale getirilebilecek bir pozisyondadırlar. O halde bu gerçeklere rağmen bu insanların böylesine pervasızca Hizbullah’a saldırıda bulunmalarının ve adeta böyle bir çatışmaya davetiye çıkarırcasına tahrikte bulunmalarının ve provokatörlük yapmalarının, salt kendi özgün iradelerinin dışında başka bir anlam ve amacı olmalıdır.

Bu tutum ve tavırları; ya isteyerek ve bilinçli olarak kendilerine verilen bir görevi icra etmekten veyahut da bilinçsiz bir şekilde sürüklendikleri ve içine düştükleri durumdan kaynaklanmaktadır. Bilinçli veya bilinçsiz olsun, kendi iradeleriyle veya iradeleri dışında olsun, sürüklendikleri ve içine düştükleri bu durum, bir oyun ve tuzaktan ibaret olup neticesi fitneden başka bir şey değildir. Biz bu oyun ve tuzakların nasıl tezgâhlandığını çok iyi biliyor ve bunun perde arkasını iyi görebiliyoruz. Bu konuda başta kendilerini bu çirkin oyunlara karşı uyarıyor ve Müslüman halkımızın da bu oyunları görmesini ve bu konularda duyarlı olmasını istiyoruz.

Halkımız, tüm İslami kesimler ve mezkur grubun samimi olan tabanı şunu çok iyi bilsinler ki; biz ne pahasına olursa olsun asla bu oyuna gelmeyeceğiz. Hiçbir şekilde bunlara şiddet uygulamayacağız. Oynanmak istenen oyunu bozmak için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Bunların tüm tahrik, karalama, saldırı ve çirkefliklerini deşifre edip halkımıza göstereceğiz.

Buna rağmen birileri Hizbullah ismini kullanarak bazı tepkiler gösterebilir. Ancak halkımız şunu iyi bilsin ki; bizim cemaat olarak tavrımız, dile getirdiğimiz şekilde olacaktır. Bunun dışında gelişecek hiçbir tavır ve eylem Hizbullah’a ait olmayacaktır. Süreç içindeki gelişmeleri çok açık ve şeffaf olarak halkımızla paylaşacağız. Halkımız bizi çok iyi tanıyor ve güven duyuyor. Bu güvenini bugüne kadar her şekilde ortaya koymuştur. Aynı şekilde halkımız çok iyi biliyor ki hiçbir şekilde kendisini yanıltmadık ve yanlış bir şekilde bilgilendirmedik. Çünkü ya hakkı söyleriz veya susarız. Bugüne kadar bunun aksi bir tavrımız olmamıştır. Bu nedenle şimdiden uyarıyor ve söylüyoruz ki; istenmeyen bazı provokasyonlar ve olaylar gelişirse, bunun arkasında yukarıda değindiğimiz derin güçler vardır. Gelişebilecek hiçbir şiddet olayında kesinlikle Hizbullah olmayacaktır.

Tüm İslami kesimlerden ve Kürdistan Müslüman halkından isteğimiz; hem kendi aleyhlerine hem de İslam ve tüm Müslümanlar aleyhine gelişen bu ve benzeri durumlara karşı hassasiyet ve duyarlılıklarını terk etmemeleri ve gereken meşru tepkiyi göstermeleridir. Davamızın sonu Allah’a hamd etmektir.

HİZBULLAH BASIN BÜROSU

Ahmet Yasin
04-05-2011, 20:17
Bazıları, Maide suresinin (“Hazret-i Âdem’in oğlu Kabil, kardeşi Habil’e “Seni öldüreceğim” dediği zaman, Habil, “Sen beni öldürmek için elini uzatsan da, ben seni öldürmek için elimi sana uzatmam, çünkü ben Allah’tan korkarım” demiştir) mealindeki 27 ve 28. âyetlerinden dolayı Hazret-i Habil’i pasif ve korkak olarak vasıflandırıyorlar.

Halbuki Kur’an-ı kerimde, fitne kötülenmektedir. Birkaç âyet-i kerime meali şöyledir:

(Onlar öyle sapıklar ki, yeryüzünde fitne ve fesat çıkarırlar.) [Bekara 27]

(Onlara; “Yeryüzünde fitne fesat çıkarmayın” dendiği zaman, “Biz ancak ıslah edicileriz” derler.) [Bekara 11]

(Fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür.) [Bekara 217]

(Kalblerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak için, âyetleri kendilerine göre yorumlar.) [Al-i imran 7]

(Onlar fitne çıkarmak için can atarlar.) [Nisa 91]

(Onlar yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar; Allah ise bozguncuları sevmez.) [Maide 64]

(Fitneden sakının.) [Enfal 25]

(Yeryüzünde fitne fesat çıkaranlara lanet olsun.) [Rad 26]

Fitne, Müslümanlar arasında bölücülük yapmak, onları sıkıntıya, zarara, günaha sokmak, insanları isyana kışkırtmak demektir. (Hadika,Tarikat-ı Muhammediyye, Berika)

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Fitneden sakının! Söz ile çıkarılan fitne, kılıç ile çıkarılan fitne gibidir.) [İbni Mace]

Alıntıdır... (http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1227)

Ammar
04-05-2011, 20:21
Allah razı olsun abicim.

Ahmet Yasin
04-05-2011, 20:22
Biri İslamın radikal ve sert yüzünü diğeri ise İslamın yumuşak ve hoşgürü (biraz fazla olsada ) yüzünü savunan iki dini kesim.
Birbirlerinin hatalarını yargılamak yerine kendi hatalarını düzeltme yerine gitse ne güzel olur.

Sorun İSLAM'da değil sorun bizim müslümanlığımızda,herkes islamı kendisine göre yorumlarsa böyle fitne çok girer müslümanlar arasına

ALLAH(c.c) yolunda davası olan her cemaat tarikat birdir.Kimisinin hatası çoktur kimisinin az önemli olan ne kadar İSLAMA hizmeti vardır.

Mavera
04-05-2011, 20:24
Vallahi, billahi su cemaat haberlerinden gina geldi.. bir günde su forumda farkli birsey tartissak!

Özgür Çağrı
04-05-2011, 20:27
Valla ben grevs söyleyince haberim oldu şu tek türkiyedeki kirli sakallı korkunç müslümanların mustazaflar olduğu :) Daha önce haberim olsaydı internet üzerinden hukuki çerçevede ikaz ederdim.
Ama gerçekten çok ayıp bir şey. Allah ıslah etsin.

Ammar
04-05-2011, 20:30
Yaw Allah şahittir ki onlara kırgında olsak bazen kızgında olsak biz müslüman kardeşlerimiz diyoruz. ama onlar illaki Terörist diyecek var mı böyle bişey Allah aşkına Yani zorla almışlar jopları vura vura biz kardeş görmeyin bize yaklaşmayın diyorlar. ama biz öyle demicez. daha önce dediğim gibi eğer yorumların hespini okuyanlar varsa göreceklerki elimdem geldikçe cemaata atmamak için hasasiyet gösterdim.

Ammar
04-05-2011, 20:34
Valla ben grevs söyleyince haberim oldu şu tek türkiyedeki kirli sakallı korkunç müslümanların mustazaflar olduğu :) Daha önce haberim olsaydı internet üzerinden hukuki çerçevede ikaz ederdim.
Ama gerçekten çok ayıp bir şey. Allah ıslah etsin.

hizbullah demiyorda hzibulkıyam diyorlar.

şimdi hizbullaha has bir giyim şekli ( cuppe sarık şarval vb ) ve hitap şekli ( gavs, hocam hoca efendi gibi ) olmayınca karıştırıyorlar. bi ara gavs dediler Tarikatlar tepki gösterdi. sonra hoca dediler olmadı Hizbullaha uymuyordu. seyda dediler genel bir hitap oldu en son benim bildiğim Hizbulkiyam yapmışlardı. Allah ıslah etsin dediğiniz gibi.

Mavera
04-05-2011, 20:37
üstadim samimi birsey sormak isterim hizbullahin icinde hala daha silahli kanat var mi yani hala daha heran kan dökebilecek bir yapilanma var mi?

EZEL
04-05-2011, 20:38
Konudaki tesbitler iddiaları teyyit etmede yetersiz geldi bana ...

Ahmet Yasin
04-05-2011, 20:40
üstadim samimi birsey sormak isterim hizbullahin icinde hala daha silahli kanat var mi yani hala daha heran kan dökebilecek bir yapilanma var mi?

Yok öyle bir silahlı mücadele artık cihadın silahla kılıç kalkanla değil de ilimle bilgiyle ve akıl ile olacağına inanıyorlar...

Ammar
04-05-2011, 20:53

değerli kardeşim Hizbullah takip edilmeden konuşulduğu güneş gibi aşikar ve ortadadır. Hizbullah Fethullah gülene karşı PKK ve Derneklerine Karşı yapılan tüm saldırılara rağmen basın bildirileri yayınladı. ve dediki biz 1990 ile 2001 yılları arasında Biz savaşın içine sürüklendik. İstemeden kendimizi korumak haklarımızı muhafaza etmek için karşılık verdik ancak " Kamuoyuna çağrımız:
Daha önce değişik münasebetlerle kamuoyuna duyurduğumuz gibi şunu kesin ve açık bir dille belirtmek isteriz ki; “İslam’ı bireysel olarak öğrenme, yaşama ve toplumsal alanda örgütlenip tebliğ etmemize engel olunmadığı ve Müslümanlar haksız bir şekilde fiili saldırıya uğramadığı müddetçe, silaha başvurma veya güç kullanma gibi bir niyet, plan ve programımız yoktur.” diyorlar kaynak ve devamı :

http://huseynisevda.net/articles.php?article_id=333

daha nasıl açık desin ki. bu bi kaç yorum önce paylaştığım basın bidirilerinded e aynı şekilde tekrar etmektedirler.

HaArP
04-05-2011, 21:05
Gülenm medyası en 90lardan şimdiye kadar sürekli karalama yapmış Hşzbullauh 18 yıl sonra bir açıklamada bulunmuş çok mu ? çok mu zor geldi ? DİKKAt ettiysen boşuna Basın bildiri yayınlamamış bıçak kemiğe dayanmış demekki !

Parapisikolojik bir saldırıdan başka bir şey değildir... ! Dönüyor dolaşıyor 'Cemaat' üzerine getiriyorsunuz ! Amacınız şahsım adına anlaşılmıştır...!

Ayrıca 'Hüseyin velioğlu' konusunda ve Türk Hizbullah'ı konusunda ikna olmadım ! Lakin Haksız bir şekilde yermemde !

Sadece Gülen Medyası bize saldırdı ! Diyerek hedef şaşırtıyorsunuz !!!

HaArP
04-05-2011, 21:08
uGbaAnmgQXg

Ammar
04-05-2011, 21:16
Parapisikolojik bir saldırıdan başka bir şey değildir... ! Dönüyor dolaşıyor 'Cemaat' üzerine getiriyorsunuz ! Amacınız şahsım adına anlaşılmıştır...!

Ayrıca 'Hüseyin velioğlu' konusunda ve Türk Hizbullah'ı konusunda ikna olmadım ! Lakin Haksız bir şekilde yermemde !

Sadece Gülen Medyası bize saldırdı ! Diyerek hedef şaşırtıyorsunuz !!!

niye Gülen medyası ile Kartel medyasını aynı kefeye koymamızı mı istiyorsunuz ? biz kartel minnetsizdir kardeşim her bişeyi söyler. adamın herşi belli görüşü ideolojisi fikirleri yalanları saldırıları onlara sen niye atıyorsun diyemeyiz ki hangi hakla diyecez kardeşlik hakkı ile mi ? kul hakkı ile mi ? sevgi hakkı ile mi ? yani hangi hakla şimdi sen burda eğer dersin ki evet Gülen medyasıda medyadır Kartel medyasıda medyadır. bir birlerinden farkları yoktur. aynıdır dersen sana söz verecem daha nden müslümanların peşini bıramıyor demicem. kartele yaptığım muameleyi yapacam.

neden gülen medyası neden yapıyor diyoruz. ? müslüman bir medya hatta muhafazakarlığı geç bir cemaatin medyası neden başka bir cemaati hedife koysun ve insafsızca haber etsin karalasın hakaret etsin. baktığın zaman kartel mi islami medya mı ayırt edemesin evet neden ayırt edilemesin ??

Ammar
04-05-2011, 21:21
uGbaAnmgQXg

haşa haşa bu afir doğan Allah elçisi mi de hanerimiz olmadı ? gülen meduasının ve vcemaat mesuplarnın vazgeçilmez kaynağı olmuş. ben zaman hizbul-kontra ile ilgili yazı gönderdim okudun mu okusaydın arif doğanın neyi kast ettiğini anlardın.

ozaman eğer arif doğanın dedikleri doğru ise " imamın ordusuna ne diyecez. Güklen cemaatinin can ciğer eminyet mürüdü Hanefi Avcı için ne diyecez ? gülene gelince ergenekon iftira hizbullaha gelince arif baba demiş o zaman doğru.

en azındna hiç kimse arfi doğanla Hizbullah yakınlığına şahit olmamış video foro yazılı belge çıkmamıştır. ( şimdi çıkıp zaman gazetesi gibi hzb harfleridnen roman oluşturma ) hanefi avcı hem kendisi hemde hüseyin gülerce kendi ağızları ile söyledi ne kadar sevdiklerini ne kadar yakın olduklarını.

" klavuzu karga olanın burnu b.... çıkmazmış "

HaArP
04-05-2011, 21:27
niye Gülen medyası ile Kartel medyasını aynı kefeye koymamızı mı istiyorsunuz ? biz kartel minnetsizdir kardeşim her bişeyi söyler. adamın herşi belli görüşü ideolojisi fikirleri yalanları saldırıları onlara sen niye atıyorsun diyemeyiz ki hangi hakla diyecez kardeşlik hakkı ile mi ? kul hakkı ile mi ? sevgi hakkı ile mi ? yani hangi hakla şimdi sen burda eğer dersin ki evet Gülen medyasıda medyadır Kartel medyasıda medyadır. bir birlerinden farkları yoktur. aynıdır dersen sana söz verecem daha nden müslümanların peşini bıramıyor demicem. kartele yaptığım muameleyi yapacam.

neden gülen medyası neden yapıyor diyoruz. ? müslüman bir medya hatta muhafazakarlığı geç bir cemaatin medyası neden başka bir cemaati hedife koysun ve insafsızca haber etsin baktığın zaman kartel mi islami medya mı ayırt edemesin eve neden ayırt edilemesin ??

Bazı İstihbaratçılar ve Komutanlar tarafından üret,len bir Hizbulkontra mevcuttur ! Bunu sizinle tartışmam bile !

Lakin biz onlar değiliz diyorsanız sizi ayırırım ! Lakin sizde bahsettiğim psikolojik harekatı yapıyorsanız ! Ki yaptığınız çok açık ! Gözümde sizi ayıracak bir taraf bulamıyorum !!!

Bulabilmem için Cemaati bir köşeye çekipte Biz Hizbullah olarak buyuz amacımız budur dersiniz bizde saygı gösterir araştırırız !

Öyle yok cemaat tüm 'islami kısımları hedef alıyormuş' açıklamaları yetmez ! Eğer acizane bu forumda iyice yazılarımı incelerseniz ! Bazı bölgelerde Taliban ! 'El Kaide' adı altında Mücahidleri hatta Lübnan Hizbullah'ına kariı tavrımı net görebilirsiniz !!!

Ahmet Yasin
04-05-2011, 21:35
Bazı İstihbaratçılar ve Komutanlar tarafından üret,len bir Hizbulkontra mevcuttur ! Bunu sizinle tartışmam bile !

Lakin biz onlar değiliz diyorsanız sizi ayırırım ! Lakin sizde bahsettiğim psikolojik harekatı yapıyorsanız ! Ki yaptığınız çok açık ! Gözümde sizi ayıracak bir taraf bulamıyorum !!!

Bulabilmem için Cemaati bir köşeye çekipte Biz Hizbullah olarak buyuz amacımız budur dersiniz bizde saygı gösterir araştırırız !

Öyle yok cemaat tüm 'islami kısımları hedef alıyormuş' açıklamaları yetmez ! Eğer acizane bu forumda iyice yazılarımı incelerseniz ! Bazı bölgelerde Taliban ! 'El Kaide' adı altında Mücahidleri hatta Lübnan Hizbullah'ına kariı tavrımı net görebilirsiniz !!!

Ee hocam madem siz cemaat adına savunma yapıyorsanız yaptıkları hatalarıda kabul etmeniz lazım.

HaArP
04-05-2011, 21:40
Ee hocam madem siz cemaat adına savunma yapıyorsanız yaptıkları hatalarıda kabul etmeniz lazım.

Elbette... Lakin dediğim gibi her mesele kendi dairesinde incelenmelidir... Bu zaman dilimi içerisinde yapılacak olan stratejik saldırıyı biliyorum ! Bu itibarla yapılan şeyleri o taassub içinde karşılıyorum ! Neden şimdi ? Neden bugün ?

Ha yapılan haksızlık var ise onları tek tek ele almak gerekir ! Lakin bu başlık bile yanlış !!!

Ama şüpheleri gidermeden nasıl ?

Örneğin :

Bülent Orakoğlu, Hüseyin Velioğlu’nun hâlâ hayatta olduğuna dair ciddi şüphelere sahip…
Türkiye’nin en çalkantılı yıllarında Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı yapan, deneyimli istihbaratçı Bülent Orakoğlu gündemdeki konularla ilgili çok özel açıklamalar yaptı. Orakoğlu, Yargıtay kararıyla cezaevinden salıverilen Hizbullah üyeleriyle birlikte yeniden gündeme gelen Hizbullah örgütü ile ilgili şok bir iddia ortaya attı. 11 yıl önce İstanbul Beykoz’daki operasyonda öldüğü açıklanan örgüt lideri Hüseyin Velioğlu için “Yaşıyor olabilir” dedi. Devlet içindeki hukuksuz yapıların kullandıkları kişi veya örgütleri kullanma amacı bittiği zaman ya öldürdüğünü, ya da uykuya çektiğine dikkat çeken Bülent Orakoğlu, “Hüseyin Velioğlu’na hangisi uygulandı belli değil.
HİZBULLAH KULLANILMAK İSTENİYOR
Bülent Orakoğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanırken, bir anda serbest kalan Hizbullah üyelerinin tahliyesinin tesadüf olmadığını düşünüyor. Orakoğlu, “Türkiye’de sistemin boşluklarını çok iyi kullanan çeteleşmiş yapılar var. Geçmişte Mehmet Ali Ağca’yı kaçıran zihniyetle, bugün Hizbullah üyelerini cezaevinden çıkarttıran, derin yapı aynıdır. Amaç, ülkede kaos, kargaşa oluşturmaktır” dedi.
ÖLDÜRÜLEN VELİOĞLU DEĞİL Mİ?
Hizbullah’ın haziran seçimlerinde Güneydoğu’dan 5-6 bağımsız milletvekili çıkarabileceğine yönelik iddiaları hatırlatan deneyimli istihbaratçı, “Bu durum AK Parti’nin tek başına iktidar olmasını engellemek için yapılmış bir organizasyon gibi gözüküyor bana. AK Parti’ye karşı bir blok oluşturmaya çalışılıyor. Hizbullah hem legal anlamda hem illegal anlamda kullanılmak isteniyor” şeklinde konuştu.
Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, “Beykoz operasyonunda öldürüldü “denilen, Hizbullah örgütünün lideri Hüseyin Velioğlu’nun hâlâ yaşıyor olabileceğini söyledi. Orakoğlu’nun bu iddiasıyla ilgili olarak ciddi tesbitleri ve endişeleri var. İşte Orakoğlu’nun bu konudaki sözleri: “Devlet içindeki hukuksuz yapılar kullandıkları kişi veya örgütleri kullanma amacı bittiği zaman ya öldürürler, ya uykuya çekerler. Burada Hüseyin Velioğlu’na hangisi uygulandı belli değil. Hüseyin Velioğlu’nda, özellikle kafasında çok fazla mermi var. Edip Gümüş’le Cemal Tutar aynı yerde sağ ele geçirildi. Orada atılan yüzlerce mermi varken, iki kişide bir kurşun yarası bile yok. Ölü ele geçirildiği söylenen Velioğlu’nun ailesi teşhiş etti mi etmedi mi? Yatan o mudur, değil midir, DNA testi yapıldı mı?” bunları bilen yok.”

BU GÖRÜNTÜLER YENİ Mİ ÇEKİLDİ?
Hizbullah’ın internet sitesinde Beykoz Operasyonunun 11. yıldönümü olan 17 Ocakta konulan bir video görüntüsü ise akılları iyice karıştırdı. İlk defa yayınlandığı belirtilen 6 dakikalık videoda, Hüseyin Velioğlu bilgisar başında çalışırken görülüyor. Masanın üzerinde otomatik bir tabanca, arkasında ise kütüphaneye yaslanmış halde bir kaleşnikof tüfek dikkat çekiyor. Bu hâliyle Hüseyin Velioğlu’nun her çatışmaya hazır beklediği anlaşılıyor. Görüntülerde Hüseyin Velioğlu’nun çekimden haberdar olduğu ve adeta çekimi yapan kişiye poz vermesi dikkat çekiyor. Velioğlu’nun başını örten poşu ve uzamış sakalı ile El-Kaide Lİderi Usame Bin Ladin’e benzerliği dikkat çekiyor. Hizbullah örgütünün ellerindeki bu görüntüyü yayınlamak için neden 11 yıl beklediği anlaşılamazken, Bülent Orakoğlu’nun “Velioğlu yaşıyor olabilir” iddiasından sonra, acaba “bu görüntüler de yeni mi çekildi ?” sorusu akılları kurcalamaya başladı.
Polisler tanıyamamıştı
17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul Beykoz’da gerçekleştirilen operasyonda ölü ele geçirilen kişinin, Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu olduğu açıklanmıştı. Öldürülen kişinin Hüseyin Velioğlu olduğuna ilk başta operasyonu gerçekleştiren polisler bile inanmadı. Çünkü eldeki istihbarat bilgilerine göre Hizbullah lideri o sırada Kuzey Irak’taydı. Polisler yüzü gözü delik deşik olan cesedin kimliği konusunda çelişkiye düşünce, Velioğlu’nun çok iyi tanıyan, üç itirafçı tek tek villaya götürülerek cesetle yüzleştirilmişti. Bu itirafçıların üçü de ölen kişinin Hüseyin Velioğlu olduğunu söyleyince, ancak ondan sonra inanmışlardı. Velioğlu’nun teşhis eden bu itirafçılardan Bingöllü kadayıfçı Şaban Elaltunteri bir süre sonra İstanbul’da otomobilinde çapraz ateşe tutularak oğluyla birlikte öldürüldü. Beykoz’da öldürülen kişinin Hüseyin Velioğlu olduğuna dair bir başka önemli delil ise, operasyonda sağ ele geçirilen örgütün üst düzey yönetici Cemal Tutar’ın ifadesiydi. 198 silahlı saldırı, 156 cinayet ve 80 yaralamadan sorumlu tutularak 15 arkadaşıyla birlikte müebbet hapis cezasına çarptırılan Tutarı mahkemede “Hüseyin Velioğlu, gözlerimizin önünde, vücuduna isabet eden otuzun üzerinde kurşunla şehit olup rabbimizin rahmetine kavuşmuştur” demişti.

http://haber.nazlimcafe.com/2011/01/hizbullaha-yonelik-operasyonda-oldurulen-huseyin-velioglu-yasiyor-iddiasi.html

Ammar
04-05-2011, 21:42

yaw kardeşim dedim ki gel hep beraber karşı çıkalım hizbullah gülene atınca karşı çıkalım gülen hizbullaha atınca karşı çıkalım yok yanaşmıyorsun

dedim ki gel bu yalan ve iftiralarla ilgili olarak en değelimiz üzerine yemin edelim yok yanaşmıyorsun

dedim ki idalarını ispatlamayan mufteridir. Velioğlunun Öcalanın sıra arkjadaşı olduğunu söylüyorsun ( ki, yalan yok öyle bir şey sadece aynı dönemde öğrenci olmuşlar )

dedim ki. gel deki gülen medyası ile kartel medyası aynıdır hiç neden yapıyorlar demicem dedim yok yine yanaşmıyorsun

dedim ki al bu yazıları yazı dizilerini madem hizbullaha atıyorsun hayatında bir hata yapta Hizbullah'ı kendi dilinden onu dinle sonra kararını ver yok yine yanaşmıyorsun.

VARSA YOKSA ARİF BABA töbe töbe ya rabbi ya...

Özgür Çağrı
04-05-2011, 21:59
Valla ben ortada stratejik bir harb falan görmüyorum abartmayın bence ...
Psikolojik harekat adı altında gülen hareketi eleştirilemez bir noktaya taşınmaya çalışıyor. Müslümanların sesi kesilmeye ve tepkisizleştirilme operasyonu yapılıyor. Ama bu maya doğuda tutmayınca insanların bilincini ve vahdet şuurunu diri tutmaya çalışan hareketlere karşı karalama iftira kampanyaları başlatılıyor. Milyonlarca insana dinci yobaz gerici terörist damgası yapıştırılmaya çalışılıyor. Evlerine sürekli baskınlar yapılarak yıldırılmaya çalışılıyor. O vakitlerde herkes sus pus olup gelişmeleri gizliden gizliye takip ederken o insanlar zindanlarda günlerce tutuluyor sonra salıveriliyor.Gördüğüm kadarıyla bu insanlara karşı belirli çevreler bütün medya gücünü yargı gücünü polis gücünü parasal gücünü kullanarak saldırıyor yıpratmaya çalışıyor. Buna tepki gösterilince olay cemaate karşı psikolojik harb maskesi altında derin bir mevzu gibi gösteriliyor. Hani herkes kendi hizmetinde olmalıydı ?
eeee nedir bu karalamalar medya yargı polis gücüyle baskı altında tutmaya çalışmalar ...
Bardağında biraz bu tarafından bakalım lütfen ...
Herkes zaten mülkü olanın gücü olanın yanında kimse mazlumları düşünmüyor...

Ammar
04-05-2011, 22:05
Elbette... Lakin dediğim gibi her mesele kendi dairesinde incelenmelidir... Bu zaman dilimi içerisinde yapılacak olan stratejik saldırıyı biliyorum ! Bu itibarla yapılan şeyleri o taassub içinde karşılıyorum ! Neden şimdi ? Neden bugün ?

Ha yapılan haksızlık var ise onları tek tek ele almak gerekir ! Lakin bu başlık bile yanlış !!!

Ama şüpheleri gidermeden nasıl ?

Örneğin :

Bülent Orakoğlu, Hüseyin Velioğlu’nun hâlâ hayatta olduğuna dair ciddi şüphelere sahip…
Türkiye’nin en çalkantılı yıllarında Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı yapan, deneyimli istihbaratçı Bülent Orakoğlu gündemdeki konularla ilgili çok özel açıklamalar yaptı. Orakoğlu, Yargıtay kararıyla cezaevinden salıverilen Hizbullah üyeleriyle birlikte yeniden gündeme gelen Hizbullah örgütü ile ilgili şok bir iddia ortaya attı. 11 yıl önce İstanbul Beykoz’daki operasyonda öldüğü açıklanan örgüt lideri Hüseyin Velioğlu için “Yaşıyor olabilir” dedi. Devlet içindeki hukuksuz yapıların kullandıkları kişi veya örgütleri kullanma amacı bittiği zaman ya öldürdüğünü, ya da uykuya çektiğine dikkat çeken Bülent Orakoğlu, “Hüseyin Velioğlu’na hangisi uygulandı belli değil.
HİZBULLAH KULLANILMAK İSTENİYOR
Bülent Orakoğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanırken, bir anda serbest kalan Hizbullah üyelerinin tahliyesinin tesadüf olmadığını düşünüyor. Orakoğlu, “Türkiye’de sistemin boşluklarını çok iyi kullanan çeteleşmiş yapılar var. Geçmişte Mehmet Ali Ağca’yı kaçıran zihniyetle, bugün Hizbullah üyelerini cezaevinden çıkarttıran, derin yapı aynıdır. Amaç, ülkede kaos, kargaşa oluşturmaktır” dedi.
ÖLDÜRÜLEN VELİOĞLU DEĞİL Mİ?
Hizbullah’ın haziran seçimlerinde Güneydoğu’dan 5-6 bağımsız milletvekili çıkarabileceğine yönelik iddiaları hatırlatan deneyimli istihbaratçı, “Bu durum AK Parti’nin tek başına iktidar olmasını engellemek için yapılmış bir organizasyon gibi gözüküyor bana. AK Parti’ye karşı bir blok oluşturmaya çalışılıyor. Hizbullah hem legal anlamda hem illegal anlamda kullanılmak isteniyor” şeklinde konuştu.
Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, “Beykoz operasyonunda öldürüldü “denilen, Hizbullah örgütünün lideri Hüseyin Velioğlu’nun hâlâ yaşıyor olabileceğini söyledi. Orakoğlu’nun bu iddiasıyla ilgili olarak ciddi tesbitleri ve endişeleri var. İşte Orakoğlu’nun bu konudaki sözleri: “Devlet içindeki hukuksuz yapılar kullandıkları kişi veya örgütleri kullanma amacı bittiği zaman ya öldürürler, ya uykuya çekerler. Burada Hüseyin Velioğlu’na hangisi uygulandı belli değil. Hüseyin Velioğlu’nda, özellikle kafasında çok fazla mermi var. Edip Gümüş’le Cemal Tutar aynı yerde sağ ele geçirildi. Orada atılan yüzlerce mermi varken, iki kişide bir kurşun yarası bile yok. Ölü ele geçirildiği söylenen Velioğlu’nun ailesi teşhiş etti mi etmedi mi? Yatan o mudur, değil midir, DNA testi yapıldı mı?” bunları bilen yok.”

BU GÖRÜNTÜLER YENİ Mİ ÇEKİLDİ?
Hizbullah’ın internet sitesinde Beykoz Operasyonunun 11. yıldönümü olan 17 Ocakta konulan bir video görüntüsü ise akılları iyice karıştırdı. İlk defa yayınlandığı belirtilen 6 dakikalık videoda, Hüseyin Velioğlu bilgisar başında çalışırken görülüyor. Masanın üzerinde otomatik bir tabanca, arkasında ise kütüphaneye yaslanmış halde bir kaleşnikof tüfek dikkat çekiyor. Bu hâliyle Hüseyin Velioğlu’nun her çatışmaya hazır beklediği anlaşılıyor. Görüntülerde Hüseyin Velioğlu’nun çekimden haberdar olduğu ve adeta çekimi yapan kişiye poz vermesi dikkat çekiyor. Velioğlu’nun başını örten poşu ve uzamış sakalı ile El-Kaide Lİderi Usame Bin Ladin’e benzerliği dikkat çekiyor. Hizbullah örgütünün ellerindeki bu görüntüyü yayınlamak için neden 11 yıl beklediği anlaşılamazken, Bülent Orakoğlu’nun “Velioğlu yaşıyor olabilir” iddiasından sonra, acaba “bu görüntüler de yeni mi çekildi ?” sorusu akılları kurcalamaya başladı.

Polisler tanıyamamıştı
17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul Beykoz’da gerçekleştirilen operasyonda ölü ele geçirilen kişinin, Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu olduğu açıklanmıştı. Öldürülen kişinin Hüseyin Velioğlu olduğuna ilk başta operasyonu gerçekleştiren polisler bile inanmadı. Çünkü eldeki istihbarat bilgilerine göre Hizbullah lideri o sırada Kuzey Irak’taydı. Polisler yüzü gözü delik deşik olan cesedin kimliği konusunda çelişkiye düşünce, Velioğlu’nun çok iyi tanıyan, üç itirafçı tek tek villaya götürülerek cesetle yüzleştirilmişti. Bu itirafçıların üçü de ölen kişinin Hüseyin Velioğlu olduğunu söyleyince, ancak ondan sonra inanmışlardı. Velioğlu’nun teşhis eden bu itirafçılardan Bingöllü kadayıfçı Şaban Elaltunteri bir süre sonra İstanbul’da otomobilinde çapraz ateşe tutularak oğluyla birlikte öldürüldü. Beykoz’da öldürülen kişinin Hüseyin Velioğlu olduğuna dair bir başka önemli delil ise, operasyonda sağ ele geçirilen örgütün üst düzey yönetici Cemal Tutar’ın ifadesiydi. 198 silahlı saldırı, 156 cinayet ve 80 yaralamadan sorumlu tutularak 15 arkadaşıyla birlikte müebbet hapis cezasına çarptırılan Tutarı mahkemede “Hüseyin Velioğlu, gözlerimizin önünde, vücuduna isabet eden otuzun üzerinde kurşunla şehit olup rabbimizin rahmetine kavuşmuştur” demişti.

http://haber.nazlimcafe.com/2011/01/hizbullaha-yonelik-operasyonda-oldurulen-huseyin-velioglu-yasiyor-iddiasi.html

bu yazıyı nerden tutsan elinde kalır ben olsam bu yazmaya utanırdım

HİZBULLAH KULLANILMAK İSTENİYOR = Hizbullah ne parti kurdu nede Bağımsız aday gösterde neden bu konuyu gündme getirdi. Kaosta oluşmadı gayet güzel digiyor. 70 olan Kutlu doğum mitingleri 125 e çıktı ( kusura bakmayın belki türkçe olimpiyatları kadar İslama hizmet değil ama idare edelim )

ÖLDÜRÜLEN VELİOĞLU DEĞİL Mİ? = Hizbullah savunmalar kitabını alıp okumanızı tavsiye ediyorum. Hizbullah ve avukatları diyor ki 11 yıldır her duruşmada ve her yazışmadan Beykoz arşivlerinin adli emanete alınıp halk kamuoyu ile paylaşımasınbı istedik istiyoruz ancak bu yapılmıyor. safları ve saflıkta yarışanların kafalarını böyle bulandırıyorlar.

bu arada arkasındaki islami kitaplar ve yerdeki seccade de onun dunyada yaşamış biri olduğunun göstergesidir. o zamna büyük ihtimalle olmemiştir. dünyada bir yerdedir.

ayrıca videoda 1998 yazıyor.

Polisler tanıyamamıştı = o çatışmadan penceredn en fazla 5 kurşun isabete etsin hınçlarının alamamış olacaklarkı içerde taradılar.

"Tutarı mahkemede “Hüseyin Velioğlu, gözlerimizin önünde, vücuduna isabet eden otuzun üzerinde kurşunla şehit olup rabbimizin rahmetine kavuşmuştur” demişti." = e tabi bu müslüman olduğu için inanmazsınız. ergenekon erif baba olsa yüzde yüz inanırsın ki inanmışın hala onların vasıtasıyla yaşadığını söylüyorsun.

HaArP
04-05-2011, 22:07
yaw kardeşim dedim ki gel hep beraber karşı çıkalım hizbullah gülene atınca karşı çıkalım gülen hizbullaha atınca karşı çıkalım yok yanaşmıyorsun

dedim ki gel bu yalan ve iftiralarla ilgili olarak en değelimiz üzerine yemin edelim yok yanaşmıyorsun

dedim ki idalarını ispatlamayan mufteridir. Velioğlunun Öcalanın sıra arkjadaşı olduğunu söylüyorsun ( ki, yalan yok öyle bir şey sadece aynı dönemde öğrenci olmuşlar )

dedim ki. gel deki gülen medyası ile kartel medyası aynıdır hiç neden yapıyorlar demicem dedim yok yine yanaşmıyorsun

dedim ki al bu yazıları yazı dizilerini madem hizbullaha atıyorsun hayatında bir hata yapta Hizbullah'ı kendi dilinden onu dinle sonra kararını ver yok yine yanaşmıyorsun.

VARSA YOKSA ARİF BABA töbe töbe ya rabbi ya...

Lütfen demegoji yapmayınız ! Sözlerimi baştan sona dikkatli okuyunuz ! Ne demek istediğim çok açıktır ! Yüzeysel bir açıklamadan başka bir şey göremiyorum ! Düşündüğümü söylemek isterdim ! Lakin islami hassasiyetlerim ve acizane derin stratejik konularda kardeşlerimin zihni karışmaması ve basit polemik haline gelmemesi amacıyla hüsnü zannımı açıklama gereği görmüyorum... ! Daha net ifadeler kullanmama rağmen siz yüzeysel geçiştirmelerle konuyu ne hale getiriyorsunuz !

Bua arada verdiğiniz linkleri okuyamadığımıda bildirmek isterim ! Açılmıyor !

Ammar
04-05-2011, 22:18
Lütfen demegoji yapmayınız ! Sözlerimi baştan sona dikkatli okuyunuz ! Ne demek istediğim çok açıktır ! Yüzeysel bir açıklamadan başka bir şey göremiyorum ! Düşündüğümü söylemek isterdim ! Lakin islami hassasiyetlerim ve acizane derin stratejik konularda kardeşlerimin zihni karışmaması ve basit polemik haline gelmemesi amacıyla hüsnü zannımı açıklama gereği görmüyorum... ! Daha net ifadeler kullanmama rağmen siz yüzeysel geçiştirmelerle konuyu ne hale getiriyorsunuz !

Bua arada verdiğiniz linkleri okuyamadığımıda bildirmek isterim ! Açılmıyor !

yani ergenekondan dert yanım başkasına karşı det yandıklarını yüzde yüz delil kabul edilince işte o zaman insanın tepesi atıyor.

verdiğim linkleri okumadığınızı tahmin ediyordum okusaydınız eminim temkinli konuşurdunuz.

ktunnel kullanabilirsiniz. Hizbullahın yayın hakkı yok.erişime kapatılıyor.

Ammar
04-05-2011, 22:23
Valla ben ortada stratejik bir harb falan görmüyorum abartmayın bence ...
Psikolojik harekat adı altında gülen hareketi eleştirilemez bir noktaya taşınmaya çalışıyor. Müslümanların sesi kesilmeye ve tepkisizleştirilme operasyonu yapılıyor. Ama bu maya doğuda tutmayınca insanların bilincini ve vahdet şuurunu diri tutmaya çalışan hareketlere karşı karalama iftira kampanyaları başlatılıyor. Milyonlarca insana dinci yobaz gerici terörist damgası yapıştırılmaya çalışılıyor. Evlerine sürekli baskınlar yapılarak yıldırılmaya çalışılıyor. O vakitlerde herkes sus pus olup gelişmeleri gizliden gizliye takip ederken o insanlar zindanlarda günlerce tutuluyor sonra salıveriliyor.Gördüğüm kadarıyla bu insanlara karşı belirli çevreler bütün medya gücünü yargı gücünü polis gücünü parasal gücünü kullanarak saldırıyor yıpratmaya çalışıyor. Buna tepki gösterilince olay cemaate karşı psikolojik harb maskesi altında derin bir mevzu gibi gösteriliyor. Hani herkes kendi hizmetinde olmalıydı ?
eeee nedir bu karalamalar medya yargı polis gücüyle baskı altında tutmaya çalışmalar ...
Bardağında biraz bu tarafından bakalım lütfen ...
Herkes zaten mülkü olanın gücü olanın yanında kimse mazlumları düşünmüyor...

Allah razı olsun değerli kardeşim. o müslüman kardeşlerimizin neler çektiklerini nelere katlandıklarını bilmiyorlar ama sanki profesörleriymiş gibi ahkam kesiyorlar.

em mümin kardeşlerimizin en zenginleri en fakirleri oldu. en fakirleri hicret etmek zorunda kaldı.iskence, sürgün, baskı zülüm hapis muebbetler verilen 12 yılar yargısız 10-12 yıldır devam eden davalar, yüzlerce kayıp, aynı aileden 5-6-7 kişi şehit verenler var. bu kardeşlerimizin günahına girmek yazık günahtır ya..

HaArP
04-05-2011, 22:35
yani ergenekondan dert yanım başkasına karşı det yandıklarını yüzde yüz delil kabul edilince işte o zaman insanın tepesi atıyor.

verdiğim linkleri okumadığınızı tahmin ediyordum okusaydınız eminim temkinli konuşurdunuz.

ktunnel kullanabilirsiniz. Hizbullahın yayın hakkı yok.erişime kapatılıyor.

Öncelikle bu islami bir görevdir ! Acizane bir yolunu bulup okuyacağıma emin olabilirsiniz... Lakin tutarlı bir bakış açısıyla söylediklerimi lütfen baştan sona dikkatlice tekrar okuyunuz ! Baştan itibaren anlatmaya çalıştığım şeyleri kendi dairesi içinde değerlendiriniz... !

Arif Doğan'a inanıp inanmamak çok ayrı bir mevzuudur !

Fethullah Gülen Hocaefendinin açıklaması çok farklı bir açıklamadır izah etmeye çalıştım !

'Gülen Medyası' kavramı çok ayrı bir mevzuudur !!!

Sizlerin haklı-haksız yanlarınızın açıklanması çok ayrı bir mevzuudur !

'Cemaate' psikolojik harb yapılması özelliklede seçimler öncesinde çok ayrı bir mevzuudur !

Ve yaptığınız alıntı ile başlayan konularda 'uyarım' çok açık olmasına rağmen bunu devam ettirmeniz çok ayrı bir mevzuudur !

Eğer Cemaat ile ilgili herhangi bir haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız ! Tek Tek ele alalım bir başka konu açın orada siz haksızlığı belirtin bende acizane islami edep ve ahlak ile cevap vermeye gayret edeyim !

Siz kendiniz ve samimi olduğunuza inandığınız sürece ! Ben size iftira atacak Haşa yalan söyleyecek değilim ! Allah c.c. üzerine yemin olsun ki sizlere en ufak şekilde haksızlık ediyor isem Rabbim beni mahv etsin !!! Sözlerimi dikkatli okuyunuz ve sizi 'Çeşitli mihraklara karşı' uyarmam ile çeşitli bilgileri aktarmamı sizlere iftira olarak değerlendirmeyiniz ! Meselenin özlerini teker teker ele almak daha doğru bir bakış açısı olacaktır !!!

Ammar
04-05-2011, 22:48
Öncelikle bu islami bir görevdir ! Acizane bir yolunu bulup okuyacağıma emin olabilirsiniz... Lakin tutarlı bir bakış açısıyla söylediklerimi lütfen baştan sona dikkatlice tekrar okuyunuz ! Baştan itibaren anlatmaya çalıştığım şeyleri kendi dairesi içinde değerlendiriniz... !

Arif Doğan'a inanıp inanmamak çok ayrı bir mevzuudur !

Fethullah Gülen Hocaefendinin açıklaması çok farklı bir açıklamadır izah etmeye çalıştım !

'Gülen Medyası' kavramı çok ayrı bir mevzuudur !!!

Sizlerin haklı-haksız yanlarınızın açıklanması çok ayrı bir mevzuudur !

'Cemaate' psikolojik harb yapılması özelliklede seçimler öncesinde çok ayrı bir mevzuudur !

Ve yaptığınız alıntı ile başlayan konularda 'uyarım' çok açık olmasına rağmen bunu devam ettirmeniz çok ayrı bir mevzuudur !

Eğer Cemaat ile ilgili herhangi bir haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız ! Tek Tek ele alalım bir başka konu açın orada siz haksızlığı belirtin bende acizane islami edep ve ahlak ile cevap vermeye gayret edeyim !

Siz kendiniz ve samimi olduğunuza inandığınız sürece ! Ben size iftira atacak Haşa yalan söyleyecek değilim ! Allah c.c. üzerine yemin olsun ki sizlere en ufak şekilde haksızlık ediyor isem Rabbim beni mahv etsin !!! Sözlerimi dikkatli okuyunuz ve sizi 'Çeşitli mihraklara karşı' uyarmam ile çeşitli bilgileri aktarmamı sizlere iftira olarak değerlendirmeyiniz ! Meselenin özlerini teker teker ele almak daha doğru bir bakış açısı olacaktır !!!

Anladım allah razı olsun değerli kardeşim aslında o dediğin tüm soru ve haberlere cevaplar verilmiş size verdiğim linklerde özellikle Cemal tutarın Savunmasında Hizbullah ana savunması olarakta geçer. bazı konuları geniş geniş girmiş. buna Gülen madyasında da çıkmış haberlerde dahildir.ben sizi gayet iyi anladım ve ikinci mesjdan sonra da cevap verdim alıntı yaptığımı ancak siz olayı Hizbullaha bağladınız konu öyle sürdü. ben de dedim ki bu başlık beni rahatsız etmiyor çünkü üzerine yazı yazılanlar bunun yüz katı ağır başlıklar maşetler ve ana haber bültenlerinde sayısız gerilimli haber yaptılar seni rahatsız edebilir. ama beni etmedi. çünkü kırgınım kırgınız. ben şahsım olarak zamna kaç defa saman yoluna da masj çektim kardeşlerim dedim biz sizi kardeş olarak görüyoruz kardeşlerimiz diyoruz siz neden bu kadar ileri gidiyorsnuz diye eminim ki yüzlerce msaj gitmiştir. ve benim bidiğim kadarıyla cemaatte bir değil defalarca bizzat Gülen cemaatine ulaşmış ve bu tavrındna vazgeçmesi gerektiğini aktarmıştır. ancak nafile. ve özellikle de mesajlarımda yazıyordum kırgınlıkla öfkeye dönüşmesin ama ne yazık ki şuan benim gördüğüm büyük çoğunluğu öfkeye dönüşmüş durumdadır. bunu hiç kimse inkar edemez. bun bir sebebide süreklilik arz etmesidir. yani bu haberler yılda bir deği 6 ayda bir de değil ya haftada bir yada ayda bir bi haber yada bi manşet patlatıyorlar.

cartman
04-05-2011, 23:02
Grevsin savunması takdire şayan.Bende bazen Stv sunucuları ve Zaman gazetesi yazarlarının yaklaşımlarından rahatsız oluyorum.Hizbullah Basın duyurusundan okuduklarimdan biri dikkatimi çekti

"Tüm İslami kesimlerden ve Kürdistan Müslüman halkından isteğimiz; hem kendi aleyhlerine hem de İslam ve tüm Müslümanlar aleyhine gelişen bu ve benzeri durumlara karşı hassasiyet ve duyarlılıklarını terk etmemeleri ve gereken meşru tepkiyi göstermeleridir."

Kürdistan müslüman halkından derken Hizbullah kendi tabirleriyle Kürdistan dediği bölgede mi davasını sürüklüyor.Bu söylem bence rahatsız edici boyle haklı davası olan bir örgüt adına

HaArP
04-05-2011, 23:04
Anladım allah razı olsun değerli kardeşim aslında o dediğin tüm soru ve haberlere cevaplar verilmiş size verdiğim linklerde özellikle Cemal tutarın Savunmasında Hizbullah ana savunması olarakta geçer. bazı konuları geniş geniş girmiş. buna Gülen madyasında da çıkmış haberlerde dahildir.ben sizi gayet iyi anladım ve ikinci mesjdan sonra da cevap verdim alıntı yaptığımı ancak siz olayı Hizbullaha bağladınız konu öyle sürdü. ben de dedim ki bu başlık beni rahatsız etmiyor çünkü üzerine yazı yazılanlar bunun yüz katı ağır başlıklar maşetler ve ana haber bültenlerinde sayısız gerilimli haber yaptılar seni rahatsız edebilir. ama beni etmedi. çünkü kırgınım kırgınız. ben şahsım olarak zamna kaç defa saman yoluna da masj çektim kardeşlerim dedim biz sizi kardeş olarak görüyoruz kardeşlerimiz diyoruz siz neden bu kadar ileri gidiyorsnuz diye eminim ki yüzlerce msaj gitmiştir. ve benim bidiğim kadarıyla cemaatte bir değil defalarca bizzat Gülen cemaatine ulaşmış ve bu tavrındna vazgeçmesi gerektiğini aktarmıştır. ancak nafile. ve özellikle de mesajlarımda yazıyordum kırgınlıkla öfkeye dönüşmesin ama ne yazık ki şuan benim gördüğüm büyük çoğunluğu öfkeye dönüşmüş durumdadır. bunu hiç kimse inkar edemez. bun bir sebebide süreklilik arz etmesidir. yani bu haberler yılda bir deği 6 ayda bir de değil ya haftada bir yada ayda bir bi haber yada bi manşet patlatıyorlar.

'Gülen Medyası' Cemaat Medyası olarak tam olarak değerlendirilmeli midir ?

İslami hassasiyetlerimiz çok net bir şekilde açık iken ! Söylenen kelimelerin Haber kanallarında yapılan şüphe yahut zanların Türk Kamuoyuna haber olarak yapılmasında İslami Hkümler ne kadar kullanılabilir ?

Haber kanallarının parapsikolojik hedefleri olduğu kadar farklı amaçlar ve belki iyi niyetli ama söylemeye mecbur olunan kavramları olabilir ! Ve vardır da !

Size bir örnek vereyim :

Müslüman Müslüman'ı vuran Nato'da ne işi vardır !

Müslüman asla buna izin vermemelidir ! Lakin Devlet'in andlaşması var ise ! Andlaşmaya Hüküm gereği yerine getirmesi başka bir olgu ! Diğer hükmü bağlamıyanların izin vermemesi ayrı bir olgudur ! Bu iki ayrı olguyu bir bütün haline getirip Tamamıyle yargılayan zihniyetlere ! İslami şekilde anlatmanın zoruluğu ise ayrı bir mevzuudur !

Yukarıdaki örnekten inşaAllah bir pay çıkarırsınız acizane !

cartman
04-05-2011, 23:07
Birincisini, Tarikat ehli bir genç bir dostumdan bizzat dinledim. Bu dostum, devletin en önemli kurumlarından birinde orta düzey bir memur. Bana: "İsmail Bey, burada devamlı birlikte cemaat halinde namaz kıldığım Fethullah Gülen Hocaefendi`nin cemaatinden dostlarım var. Birlikte secde ediyoruz, ayrımız gayrımız yok sanıyordum. Bir gün yurtdışına gittik kafile halinde, sabah namazına beni kaldırmadan kendileri cemaat yapmışlar. Aralarından bana daha yakın olan safça bir tanesine sordum, "Valla ben de anlamadım, sordum Ağabey`e, O gelmese de olur, bizden değil" mealinde bir cevap aldım dedi.

İkinci olay, nur cemaati dışındaki diğer cemaatlerde bugünlerde sıkça konuşan konulardan biri. İsmi lazım olmayan bir bakanlığa yeni atamalar yapılmış. Yapılan atamalardan %70`inden fazlası sadece Fethullah Gülen cemaatinden olduğu halde, kıyameti kopartıyorlar, "Müsteşarın kellesini isterük" tehditleri savuruyorlarmış

Hayatımda boyle sacmalık duymadım.Namaza cagırmayan bırı o bızden degil demesı ıcın hangı cemaat olursa olsun cemaatı baz almam bu kısının psikolojık sorunu
İkinci ifade boyle soylemler herkes bilirki cemaatten baskasına zarar vermez
iki verdigi ornekte mantıgıma yatmadı bu orneklerle cemaat suclanırmı yazarın falsosu

Ahmet Yasin
04-05-2011, 23:18

İkinci olay, nur cemaati dışındaki diğer cemaatlerde bugünlerde sıkça konuşan konulardan biri. İsmi lazım olmayan bir bakanlığa yeni atamalar yapılmış. Yapılan atamalardan %70`inden fazlası sadece Fethullah Gülen cemaatinden olduğu halde, kıyameti kopartıyorlar, "Müsteşarın kellesini isterük" tehditleri savuruyorlarmış

Hayatımda boyle sacmalık duymadım.Namaza cagırmayan bırı o bızden degil demesı ıcın hangı cemaat olursa olsun cemaatı baz almam bu kısının psikolojık sorunu
İkinci ifade boyle soylemler herkes bilirki cemaatten baskasına zarar vermez
iki verdigi ornekte mantıgıma yatmadı bu orneklerle cemaat suclanırmı yazarın falsosu

malesef insanlarda cemaatcilik (genel olarak) almış başını gidiyor.
Bizden olmayana günahınızı bile vermeyin zihniyeti korkutuyor beni.

Başımdan geçen bir olayı paylaşayım.4 sene evvel izmirde yatan kanser hastası olan yeğenim için acil kan lazım oldu çok yere başvurduk negatif grup olunca baya zorlandık sonra aklımıza cemaatlere basvurmak geldi bir kaç tanesine sorduk ALLAH razı olsun gelen çok insan oldu ama cahil birinin söylediği bir söz çok ağrıma gitti. Dediği ''Bizden değilsen sana kimse kan vermez.' dondum kaldım.

cartman
04-05-2011, 23:22
malesef insanlarda cemaatcilik (genel olarak) almış başını gidiyor.
Bizden olmayana günahınızı bile vermeyin zihniyeti korkutuyor beni.

Başımdan geçen bir olayı paylaşayım.4 sene evvel izmirde yatan kanser hastası olan yeğenim için acil kan lazım oldu çok yere başvurduk negatif grup olunca baya zorlandık sonra aklımıza cemaatlere basvurmak geldi bir kaç tanesine sorduk ALLAH razı olsun gelen çok insan oldu ama cahil birinin söylediği bir söz çok ağrıma gitti. Dediği ''Bizden değilsen sana kimse kan vermez.' dondum kaldım.

Ben yine bunu o kisiye baglarım yanlıs anlamayın bu soylemler kendini yakar kimseyi degil.Ama su gercektir bu soylemlerle kisisel yapılan yanlıslar cemaatin hatta hoca efendının soylemı olcagını sanmam

Ammar
04-05-2011, 23:25
Grevsin savunması takdire şayan.Bende bazen Stv sunucuları ve Zaman gazetesi yazarlarının yaklaşımlarından rahatsız oluyorum.Hizbullah Basın duyurusundan okuduklarimdan biri dikkatimi çekti

"Tüm İslami kesimlerden ve Kürdistan Müslüman halkından isteğimiz; hem kendi aleyhlerine hem de İslam ve tüm Müslümanlar aleyhine gelişen bu ve benzeri durumlara karşı hassasiyet ve duyarlılıklarını terk etmemeleri ve gereken meşru tepkiyi göstermeleridir."

Kürdistan müslüman halkından derken Hizbullah kendi tabirleriyle Kürdistan dediği bölgede mi davasını sürüklüyor.Bu söylem bence rahatsız edici boyle haklı davası olan bir örgüt adına

hizbullah tabikide bölgesel değil ulusal bir birlik beraberlik için çabalamaktadır. diyarbakıra verdiği önem kadar trabzonada vermektedir. ordaki müslüman da diyarbakırdaki müslümanda kardeşimiz. ancak öyle bir çağrının nedeni şu olabilir. bu cemaat Müslüğman kürtler kürdistanda filizlenmiş ağır bedeller ödemiş çok sayıda şehit vermiş ve bu günlere gelmiş. tabanında kürtlerin çoğunluk olması ve bölgenin provakatifliklere açık olması nedeniyle özel bir çağrı yapmış olabilir böyle düşünüyorum yoksa bölgsel çalışma olarak değil.

Hizbullah cihanın Cemaatidir... sınır ve ırklara takılı kalmaz.

CeVHeR
04-05-2011, 23:26
lider olmak gibi bir çabam yok. ayrıca biz burda ciddi bir konu konuşuyoruz.

Yüzbinlerin hakkına girenler var, ve yüzbinlerin hakkına giriliyor.

Bu hakkı aramanın yeri bura değil ki arkadaş...
Fuzuli yere birbirinize giriyorsunuz...
Buradan hiçbir sorunuda halledemezsiniz zaten...

Ammar
04-05-2011, 23:29
Ben yine bunu o kisiye baglarım yanlıs anlamayın bu soylemler kendini yakar kimseyi degil.Ama su gercektir bu soylemlerle kisisel yapılan yanlıslar cemaatin hatta hoca efendının soylemı olcagını sanmam

bend eöyle düşünürüm fertlerin yanlışlarını cemaatlere mal etmekten kaçınmak lazım. anacak herkesi rahatsız eden yanlışlar olmakta.

bi ara ekrem dumanlı Vakit gazetesi ile Milliyet gazetesinin bi farkı yok ikiside aynıdır demişti bir röportajında. şimdi burda Zamna gazetesinin yönetmenini fert olarak ele alamayız . çünkü sıradan bir insan değil işte bu tür yanlışlar tehlikeli.

Ahmet Yasin
04-05-2011, 23:29

Bende kişiye bağladım zaten. Hocaefendi cemaatinden değil bunu söyleyen kişi..

Ammar
04-05-2011, 23:31
Bu hakkı aramanın yeri bura değil ki arkadaş...
Fuzuli yere birbirinize giriyorsunuz...
Buradan hiçbir sorunuda halledemezsiniz zaten...

öyle bir derdim yok demiştim ama bide bence hal ediliyor neden hal edilmesin. çoğu kardeşimiz şimdiye kadar 3.cü kişileri dinlerken burda belki 1.kişi yani Hizbullahın kendi dilinden kendi sitesinden kendi yazdıklarını okuma fırsatı yakalıyor. buda bir vebaldan çıkmayı doğurur.

çünkü bir insanı tanımanın en iyi yolu yine kendi kendi yazıp çizdiği ortay aattığı fikirler ve görüşlerdir.

Ammar
04-05-2011, 23:32
Bende kişiye bağladım zaten. Hocaefendi cemaatinden değil bunu söyleyen kişi..

bunu söyeyen sakat kafa normal bi insan bunu demez. yada cemaatini kendince yüceltmek istemiştir bakın bir birimize sahip çıkıyoruz falan ne biliyim yaww :karizmatik:

manifesto
04-05-2011, 23:33

Ahmet Yasin şimdi bu kan muhabbetinin cemaatçilik ile ne ilgisi var.Yerli yersiz zihinleri bulandırıyorsunuz.
Şu günlerde herkesin cemaati özellikle de Gülen Hoca'yı diline dolamışken birileri de iftiralara cevap verince cemaatçilik mi oluyor.Cemaatsizlere herşey mübahmıdır? Hayırdır bu genişlik nereden geliyor.
Gülen'e yapılmaya çalışılan özellikle Bahçeli zevatının yüklendiği Perinçek misyonunu anlıyoruz da size ne oluyor?

HaArP
04-06-2011, 12:25
Sevgili Kardeşlerim... Öncelikle istemediğimiz şekilde gelişen bir münazara için sizden şahsım adına özür dilerim... Kelimelerin ve yazı dilinin yüzyüze mimiklerle olamayacağı ve anlaşılma kapasitesinin zorlanacağı noktasından hareketle gelişen ve yanlış anlaşılan yazılar için sizlerden helallik istirham ederim...

Biz Müslümanlara yakışan edep ve haya ölçüsünde 'Cemaat' kavramından çok Müslümanları korumaya acizane gayret edinmiş ve İttihad-ı İslam konusunda acizane hassasiyetimin bilindiğine inanmış naciz şekilde ''meseleleri algı düzeyine göre bölüp izah edip algılama düzeyine göre bütünleştirip'' kardeşlerimi uyarma noktasından hareket ile ülke genelindeki 'acizane hala anlaşılmadığını' düşündüğüm fitnelere gebe olan ülkemizdeki 'dönen dolapları' bir nebze olsun 'her şer gibi görünende hayır olabilir' düsturu ile faydalı bir münazara 'en azından' edep, ahlak ölçülerinde ve Müslümanca kardeşçe sonuçlanmıştır diyebilen kardeşlerimizden olduğunuzu umarım..

İçtimayi hayat bir tecrübe mekanıdır ki hepimiz her gün bir şey öğrenmekteyiz... Öğrendiklerimiz öğreneceklerimizin teminatı olmalıdır...

Selam ve Dua ile...

Ammar
04-06-2011, 14:28
HaArP kardeşimi çok iyi anladım. zaten baştan dediğim gibi temkinli davranmaya çalıştım. tartışmadan çok bilgilenme ve bilgilendirme olsun diye. bu açıdan kötüde sonuçlandığını düşmemekteyim. faydalı olduğunu ve bir birimizi kırmadığımızı düşünüyorum en azından. ben kırılmadım. her ne kadar bazı uygunsuz alıntılar olmuş olsada Bu millet Hizbullah'ı mutlaka anlayacaktır. desturuna dayanarak normal görüyorum. kafalar çok çok fazla kurcalanmış çok çok karıştırılmış ve çok çok görsel narkooz verilmiştir bu millete ama herşin bir sonu var Milletimiz uyanacak ve İslamı Kulpuna sımsıkı tutunacaktır. her kulpa Sayısız cemaat kardeşçe el atacaktır. gün gelecek iftira atanlar bu konuların açılmasını istemeyecek ve açıldığında utanacak ve başlarını önlerine eğecektir. tıp ku bugün başörütlülerin yanında ne konuşacağını şaşıran yasakçılar gibi tıpki HAMAS'ı Lübnan Hizbullahı nı Terösit görelerin Sürekli karalayanların bügün Laf edemedikleri gibi.

Allah kerim Ve rahimdir.

ZİLLET BİZDEN UZAKTIR:

HaArP kardeşime katılarak. Hakkınızı helal ediniz diyorum.

unnamed
04-06-2011, 14:40
beyler kolay gelsin..
.başlamış yine münazaranız(:

Ammar
04-06-2011, 15:06
yok yaw bitti daha nere gidecek :)

ALmi´
04-06-2011, 15:20

Biri İslamın radikal ve sert yüzünü diğeri ise İslamın yumuşak ve hoşgürü (biraz fazla olsada ) yüzünü savunan iki dini kesim.
Birbirlerinin hatalarını yargılamak yerine kendi hatalarını düzeltme yerine gitse ne güzel olur.

Sorun İSLAM'da değil sorun bizim müslümanlığımızda,herkes islamı kendisine göre yorumlarsa böyle fitne çok girer müslümanlar arasına

ALLAH(c.c) yolunda davası olan her cemaat tarikat birdir.Kimisinin hatası çoktur kimisinin az önemli olan ne kadar İSLAMA hizmeti vardır.

İki yoruma da kesinlikle katılıyorum.