Orijinalini görmek için tıklayınız : Cengiz Han
Hüdaverdi
03-17-2008, 05:14
http://img515.imageshack.us/img515/5517/27093677xa5.png
Tür : Dram / Tarihi
Gösterim Tarihi : 14 Mart 2008
Yönetmen : Sergei Bodrov
Senaryo : Arif Aliyev , Sergei Bodrov
Görüntü Yönetmeni : Rogier Stoffers , Sergei Trofimov
Müzik : Tuomas Kantelinen
Yapım : 2007, Almanya / Kazakistan / Rusya / ABD
Oyuncular
Tegen Ao (Charkhu) , Ying Bai (Altın Yüzüklü Tüccar) , Khulan Chuluun (Börte) , Odnyam Odsuren (Genç Temuçin) , Honglei Sun (Jamuhka) , Tadanobu Asano (Temudgin)
Konusu:
Kazakistan’ın bu yılki Oscar adayı olan "Cengiz Han", Rus, Alman, Kazak ve Amerikan ortak yapımı bir film.
"Moğol" üçlemesinin ilk filmi olan Cengiz Han, genç Temuçin’in savaşarak esaretten kurtuluşunu ve dünyanın yarısını ele geçiren uçsuz bucaksız Moğol İmparatorluğu’nun kurucusu olan Cengiz Han ünvanına sahip oluşunu konu alıyor.
Film, etkileyici savaş sahnelerine sahip.
Hüdaverdi
03-17-2008, 05:18
Filmi aldığım sitede birisi şu notu eklemiş okumanızı isterim:
''sevgili arkadaşlar bir tarihçi olarak şunu belirtmeliyim ki cengiz han kesinlikle bir türk değildir...sadece en yakın danışmanları uygur devlet adamlarıdır...devlet teşkilanmasını türk teşkilatlanmasına benzeten moğolların bu devletine türk-moğol imparatorluğu denir...moğollar ayrı bir ırktır ve çok vahşidir...müslüman coğrafyasını yakıp yıkmışlardır...müslümanlar cengizi nefretle yüzyıllarca anmıştır...cengiz güneşe tapan bi pagandı...Moğollarla Türkler arasındaki farklar: Moğollar da soy anadan geçer Türklerde babadan...Moğollar domuz eti yer Türkler yemez...Moğollar da pagan inancı vardır Türklerde Gök Tanrı İnancı vardır...Sadece tek benzerlik iki toplum da atlı göçebedir ve iyi savaşçıdır...''
faruk_09
03-17-2008, 14:35
Filmi aldığım sitede birisi şu notu eklemiş okumanızı isterim:
''sevgili arkadaşlar bir tarihçi olarak şunu belirtmeliyim ki cengiz han kesinlikle bir türk değildir...sadece en yakın danışmanları uygur devlet adamlarıdır...devlet teşkilanmasını türk teşkilatlanmasına benzeten moğolların bu devletine türk-moğol imparatorluğu denir...moğollar ayrı bir ırktır ve çok vahşidir...müslüman coğrafyasını yakıp yıkmışlardır...müslümanlar cengizi nefretle yüzyıllarca anmıştır...cengiz güneşe tapan bi pagandı...Moğollarla Türkler arasındaki farklar: Moğollar da soy anadan geçer Türklerde babadan...Moğollar domuz eti yer Türkler yemez...Moğollar da pagan inancı vardır Türklerde Gök Tanrı İnancı vardır...Sadece tek benzerlik iki toplum da atlı göçebedir ve iyi savaşçıdır...''
Paylaşım için saol +1 benden...
Hüdaverdi
03-24-2008, 00:51
Filmi 3 gün önce aldımdün gece izledim.
Berbat ötesi.
Sakın alıp izlemeyin çok sıkıcı,ben sevmedim bilmem seven olur mu ama yinede tavsiye etmem :)
murat kurt
03-24-2008, 00:53
Filmi 3 gün önce aldımdün gece izledim.
Berbat ötesi.
Sakın alıp izlemeyin çok sıkıcı,ben sevmedim bilmem seven olur mu ama yinede tavsiye etmem :)
bende sana güvenip tam alacaktım ki iyi ki almamışım :D
Hüdaverdi
03-24-2008, 00:56
Alma alma,yok cengiz hanın babası ölmüş,yok karısını kaçırmışlar,yok karısını geri alacak,yok bilmem ne olacak derken filmin çoğu geçmiş bitmiş oluyor,savaş sahnesi desen '0'.
Yani çok az.
Kısacık.
Tam savaşacaklar 'aha film şimdi başlıyor' derken yağmur yağıyor,moğollarda yağmurdan korktuğu için savaşamıyorlar.
Kısacası cengiz hanın hayatını anlatan bir film,lider oluşu.
Dünyanın fetih edişi ile alakası yok :)
Almayın derim bence ;)
murat kurt
03-24-2008, 01:23
Alma alma,yok cengiz hanın babası ölmüş,yok karısını kaçırmışlar,yok karısını geri alacak,yok bilmem ne olacak derken filmin çoğu geçmiş bitmiş oluyor,savaş sahnesi desen '0'.
Yani çok az.
Kısacık.
Tam savaşacaklar 'aha film şimdi başlıyor' derken yağmur yağıyor,moğollarda yağmurdan korktuğu için savaşamıyorlar.
Kısacası cengiz hanın hayatını anlatan bir film,lider oluşu.
Dünyanın fetih edişi ile alakası yok :)
Almayın derim bence ;)
hadi ya afişe bakarsak yandık iyiki bu sitemiz var
Hüdaverdi
03-24-2008, 01:25
Bende afişe bakıp aldandım :D
Bir şey sanmıştım filmi,tam tersine zort gibi film çıktı :D
Eeee hayat hikayesi anlatılan filmden başka bir şey beklenmez :)
Haa,2. filmi çıkarsa işte o güzel olur ama bu filmden bir cacık olmaz bana göre.
Hatta küfür etmiştim zamanım boşa gitti diye :D
Gece 5 te açmıştım filmi hemde :-\
murat kurt
03-24-2008, 01:27
Bende afişe bakıp aldandım :D
Bir şey sanmıştım filmi,tam tersine zort gibi film çıktı :D
Eeee hayat hikayesi anlatılan filmden başka bir şey beklenmez :)
Haa,2. filmi çıkarsa işte o güzel olur ama bu filmden bir cacık olmaz bana göre.
Hatta küfür etmiştim zamanım boşa gitti diye :D
Gece 5 te açmıştım filmi hemde :-\
ya sen de ben gibi gece kuşusun ve sinema izliyorsun vay be
Hüdaverdi
03-24-2008, 01:35
Film izlemeyi severim,özellikle bir arkadaşımla kola cips alır izleriz sabaha kadar :)
Arkadaş gitti okumaya bileciğe,tek kaldım tek başıma yoluma devam,film izlemek için gelir hatta o derece filmciyiz :)
Arşiv yapıyoruz kendimizce,bir ara baya yapmıştık ama VCD olduğu için ve filmleri DVD CD'sine koyduğumuz içindağıldı,şimdi aldığımız filmleri biriktiriyoruz :)
murat kurt
03-24-2008, 01:38
Film izlemeyi severim,özellikle bir arkadaşımla kola cips alır izleriz sabaha kadar :)
Arkadaş gitti okumaya bileciğe,tek kaldım tek başıma yoluma devam,film izlemek için gelir hatta o derece filmciyiz :)
Arşiv yapıyoruz kendimizce,bir ara baya yapmıştık ama VCD olduğu için ve filmleri DVD CD'sine koyduğumuz içindağıldı,şimdi aldığımız filmleri biriktiriyoruz :)
Ben de koleksiyon yapıyor sayılabilirim.Kendi çapımda.Ve flim izlemeyi çok severim.Kendi başıma ailemle izleyebileceğim filmleri izlerim.Sinemaseverimdir :D
Hüdaverdi
03-24-2008, 01:41
Yok aile ile izlemem ,zaten bizimkiler izlemez :)
Tek başıma daha zevkli ;)
murat kurt
03-24-2008, 01:47
Kendi başıma ,ailemle izleyebileceğim filmleri izlerim
Hüdaverdi
03-24-2008, 01:52
pardon jeton paraşutle indi :D
murat kurt
03-24-2008, 01:58
pardon jeton paraşutle indi :D
est. ;D
faruk_09
03-27-2008, 00:01
Filmin orhinal dvd sinin çıkmasın meraklı gözlerle bekliyorum... :)
bende bu filme gitmeyi dusunuyordum, madem kimse begenmiyor vazgectim :D bu ture alternatif neyi onerir siniz? Guzel bol icerikli ilginc bir Tarih filmi olaraktan?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.