fatih kısaparmak balon baskılı balon Cep telefonundan korunmanın 10 yolu - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cep telefonundan korunmanın 10 yolu

NS
05-11-2009, 13:15
İşte o öneriler:

1- Çocukları uzak tutun: Çocuklarınızın çok acil durumlar dışında cep telefonu kullanmasına izin vermeyin. Çocuk beynine elektromanyetik dalgaların girişi çok daha kolaydır. Bu dalganın etkileri çocuklarda çok daha etkin hissedilir.

2- Kulaklık kullanın: Konuşurken vücudunuzdan uzak tutun. 0.9 metre uzak tutulan bir telefondan yayılan elektromanyetik dalga 50 kat daha düşüktür. Mümkün olduğunca kulaklıkla kullanın.

3- Toplu Ulaşımda Kullanmayın: Toplu taşıma araçlarında cep telefonu kullanıp başkalarına da zarar vermeyin.

4- Üzerinizde taşımayın: Telefonu üzerinizde taşımayın. Yatarken yanınıza koymayın ve mutlaka kapatın.

5- Tuş takımı dışarıya baksın: Üzerinizde taşıyacaksanız tuş takımının bulunduğu taraf dışarı baksın. Böylece dalgaların vücudunuza değil dışarı doğru yayılmasını sağlarsınız.

6- Kısa konuşun: Cep telefonunun etkisi kullanıldığı süreye bağlı olarak değişir. Konuşmalarınızın birkaç dakikayı geçmemesine özen gösterin.

7- Sürekli kulağınızı değiştirin: Cep telefonuyla konuşurken sık sık kulağınızı değiştirin. Karşı taraf açmadan telefonu kulağınıza götürmeyin.

8- Hızla hareket ederken kullanmayın: Sinyal seviyesi düşük olduğunda telefonla konuşmayın. Yüksek hızda arabada ya da trende giderken telefon baz istasyonlarını yakalamak için daha çok dalga yayacağı için telefonla konuşmayın.

9- SMS kullanın: Mümkün olduğunca SMS ile haberleşmeye çalışın.

10 - SAR oranına dikkat: SAR (Elektromanyetik dalga birimi) seviyesi düşük bir cep telefonu alın.

nazLI
05-11-2009, 14:27
babam bu konuda çok hassas

her gece ben yastığımın yanına koymaktan bıkmıyorum

babamda alıp çalışma masamın üzerine bırakmaktan bıkmıyor

canım babam iyi çalışıyor :) :)

Feride
05-11-2009, 14:51
Nazlı, baban çok haklı..Ben de bir zamanlar öyle yapardım lakin zararlarını öğrendikten sonra artık yapmıyorum (yapmamaya çalışıyorum diyeyim: D)
Artık konuşurken bile rahatsız oluyorum desem yeridir. : D
Paylaşım için teşekkürler..

nazLI
05-11-2009, 14:58
evet haklı da ne bileyim alışkanlık olmuş artık... :)

ya alarmı bahane ediyorum ya mesajlaşıyor oluyorum bi arkadaşımla derken

unutuyorum galiba :) babamda saolsun hiç aksatmıyor ... alır telefonu her gece :)

DadaşAkp
05-11-2009, 14:59
Tüm cep telefonlar kanser taşır yanımızda kanser bulunduruyoruz o halde hepimiz kanser teşkil ediyoruz

Feride
05-11-2009, 15:09
Tüm cep telefonlar kanser taşır yanımızda kanser bulunduruyoruz o halde hepimiz kanser teşkil ediyoruz

Bu ifade biraz tuhaf olmuş sanki. Yani şöyle dediniz heralde.. Cep telefonlarının kansere sebebiyet verme riski var. bu yüzden yanımızda taşırsak, bu risk altında oluyoruz: D demek istediniz heralde..

NS
05-11-2009, 15:11
Bu ifade biraz tuhaf olmuş sanki. Yani şöyle dediniz heralde.. Cep telefonlarının kansere sebebiyet verme riski var. bu yüzden yanımızda taşırsak, bu risk altında oluyoruz: D demek istediniz heralde..

abla seni gönüllerin eğitimcisi ve türkçecisi ilan ediyorum :w:;1:hihi2:

nazLI
05-11-2009, 15:13
:w::w:

Feride
05-11-2009, 15:15
abla seni gönüllerin eğitimcisi ve türkçecisi ilan ediyorum :w:;1:hihi2:

:)Abdullah kardeşim dayanamıyorum ..Bunu çok ciddi söylüyorum. İnşeAllah ukalalık olarak algılanmaz. Benim de yanlışlarım var muhakkak..Böyle böyle insanlar birbirini düzeltecek değil mi;;)

NS
05-11-2009, 15:17
:)Abdullah kardeşim dayanamıyorum ..Bunu çok ciddi söylüyorum. İnşeAllah ukalalık olarak algılanmaz. Benim de yanlışlarım var muhakkak..Böyle böyle insanlar birbirini düzeltecek değil mi;;)

son derece haklısın bu konuda abla :)
dilimize sahip çıkmamız lazım...
bu da ufak adımlarla oluyor...
ufak adımların için tesekkurler abla ;1 :)

nazLI
05-11-2009, 15:28
çok şirinsiniz siz ... söylemezsem olmaz :)

Feride
05-11-2009, 15:29
Nazlı katılıyorum ya.. Abdullah kardeşim gerçekten öyle hep..Takdir ediyorum her zaman kendisini: )

NS
05-11-2009, 15:29
çok şirinsiniz siz ... söylemezsem olmaz :)

estağfurullah :)
nazlı abla sen bir de tarihsever ablayla olan muhabbeti gör :w::w:

nazLI
05-11-2009, 15:31
artık buradayız inşaAllah görürürüz ablacım :)

DadaşAkp
05-11-2009, 15:50

evet öğretmenim öle demek istedim

Feride
05-11-2009, 15:52
evet öğretmenim öle demek istedim

: D Estğ. öğretmenlik taslama gibi bir niyetimiz yok. Sadece uyarı babında..

DadaşAkp
05-11-2009, 15:54
: D Estğ. öğretmenlik taslama gibi bir niyetimiz yok. Sadece uyarı babında..

Öğretmenimsin feride :P:

Feride
05-11-2009, 15:55
Öğretmenimsin feride :P:

saygı!!.....

ishakyilmaz
05-11-2009, 15:59
Cep telefonları yaşamın vazgeçilmez unsurları arasına girmiştir.Bende bütün günümü nerdeyse cep telefonları dünyasının içinde geçiriyorum.Korunma v.s gibi söylentilerde tamamen kuru laftan ibaret diye düşünüyorum:)

DadaşAkp
05-11-2009, 16:03
saygı!!.....

teşekkür