fatih kısaparmak balon baskılı balon Coca-Cola analizinden alkol çıktı.. - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Coca-Cola analizinden alkol çıktı..

Duygu'Seli~
07-17-2008, 16:52
Coca-Cola analizinden alkol çıktı

Tüketiciler Birliği, gazlı içeceklerden sonra Coca-Cola ile ilgili yaptırdığı alkol analizinden de alkol çıktığını açıkladı. İşte basına açıklanan laboratuar raporundaki bilgiler:

Gazlı içeceklerden sonra Coca-Cola alkol analizi ile ilgili bir değerlendirme yapan Tüketiciler Birliği Kayseri şube başkanı Mahmut Şahin; ' Gazozlardan sonra yaptığımız Coca-Cola alkol analizinde de alkol çıktı ' dedi.

Alkolsüz içeceklere ilişkin bir hukuki metinde, içecek içeriğinde alkol bulunmasına cevaz veren bu düzenleme dikkatimizi çekmiş ve konu ile ilgili olarak Tüketiciler Birliği tarafından bir çalışma başlatmıştık. Gazozlarda alkol olduğunu tespit etmiş ve elde edilen sonuçları Tüketiciler Birliği olarak 11 Ekim 2006 ' da ' Gazozlarda alkol var ' başlıklı basın açıklaması ile kamuoyuna duyurmuştuk. Bu basın toplantısından sonra tüketicilerden ' kolalarda da var mı? ' bunu neden açıklamıyorsunuz gibi tepki ve talepler aldık.

Bunun üzerine en popüler olan Coca-Cola ' da alkol olup olmadığının araştırılması konusunda Kayseri Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Laboratuarına müracaat ettik.

Çalışma kapsamında piyasada satılan Coca-Cola markalı ürünün, etiketleri üzerinde yapılan incelemelerde, içeriğinde alkol bulunduğuna ilişkin bir bilginin olmadığı tespit edildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kayseri Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Laboratuarına orijinal ambalajı içinde teslim edilen Coca-Cola şişesinde bulunan etil alkol analizi yaptırılmış ve şu sonuca ulaşılmıştır:

Coca-Cola ' da 0.075 g/l etil alkol tespit edilmiştir.

' Gazozlarda Alkol Var ' açıklamamızdan sonra kamuoyunda yapılan tartışmalar sonucu 10 üreticiden sadece 3 tanesi, ' ürünlerimizde alkol yok, var olan alkol, fermantasyon (mayalanma) sonucunda oluşan alkoldürr17; şeklinde görüş belirtmişlerdi. Yapılan açıklamalardan hiçbir bilim adamı ve tüketicinin tatmin olmadığı Tüketiciler Birliği ' ne gelen telefon, e-posta ve mektuplardan anlaşılmaktadır.
Bu açıklamamızdan sonra birçok bilim adamı ve mühendis ise gazlı ve kolalı ürünlerde bulunan Etil Alkolün fermantasyon sonucu oluşmadığı; tiryaki tüketici oluşturmak, dolum sırasında akışkanlığı hızlandırmak ve aroma çözücü olarak kullanıldığını ifade ve ispat etmişlerdi. Üç temel nedenin yanında etil alkol dışındaki çözücülerin daha pahalı olması nedeniyle, üreticilerin etil alkolü tercih ettikleri tespit edilmiş
haber7

Duygu'Seli~
07-17-2008, 16:54
Sağlığımıza zararı olan ne varsa dikkat etmeyip yiyip içiyoruz..İşte sonuçları..!!

isimsiz
07-17-2008, 17:01
yaklaşık 1.5 yıldır gazlı içecek içmemeye gayret ediyorum çokta memnunum herkese tavsiye ederim :-*

Ömer_Furkan
07-19-2008, 15:01
alkolmu cıktıı :o :o ben cok cola içiyorum ama ::) :( alkolikmi oldum ben şimdi :D

Duygu'Seli~
07-19-2008, 19:39
??? ;)

Sukût-u_Hayal
07-19-2008, 19:46
Tekirdağ'da yaşadığım için sürekli anason kokusuna maruz kalıyorum ... Cola da fazla tüketiyorum ben alkolik olmuşum :o :o :o :-\

Kafes
07-19-2008, 19:49
ben hic gazli icecek icmem zaten normalde ama gazli iceceklerinde yarari olabiliyormus hastalandigimda tavsiye ettiler

cartman
07-19-2008, 19:54
ben hic gazli icecek icmem zaten normalde ama gazli iceceklerinde yarari olabiliyormus hastalandigimda tavsiye ettiler

Zararının yanında faydası varsada devede kulakdır tabiri caizse.. Hangi hastalığa tavsiye ettiler merak ettim :-\

Kafes
07-19-2008, 19:54

Zararının yanında faydası varsada devede kulakdır tabiri caizse.. Hangi hastalığa tavsiye ettiler merak ettim :-\

soylemeyeyim acik acik miden bulanmasin :D

cartman
07-19-2008, 19:55

soylemeyeyim acik acik miden bulanmasin :D

Peki ama su baslıga bir goz at :) http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=49203.0 Sonra ne kadar zararlı oldugunu fark ederiz

Duygu'Seli~
07-19-2008, 19:58
Tek gazlı içecek kolamı sanki..? Sodalar doğal mineral sularıdır..Onlardanda faydalanabilirsiniz.. ;)

Mcht_Ln
07-19-2008, 20:02
Kola-Turka??

cartman
07-19-2008, 20:09
Tek gazlı içecek kolamı sanki..? Sodalar doğal mineral sularıdır..Onlardanda faydalanabilirsiniz.. ;)

Maden suyu niyetine soda içmeyelim de sodalar doğal içecekler değildir ;) Ben baslıkta koladan yola cıkarak onu kast edebileceği için cevap yazmıstım

YavuzSultanSelim
07-19-2008, 20:16
Coca Cola da alkol olsaydı ben çoook kez kafayı bulmuştum :D

Duygu'Seli~
07-19-2008, 20:21

Senin kafa yerinde değilki zaten.. ;D :D :D

YavuzSultanSelim
07-19-2008, 20:21

Senin kafa yerinde değilki zaten.. ;D :D :D

ben iyiyim böyle :D :D

politikaci
07-19-2008, 20:26
aman allahım ben alkolmu içtim yıllarca.. birde tiryakisiydim şimdi ya :'(

YavuzSultanSelim
07-19-2008, 20:27
aman Allahım ben alkolmu içtim yıllarca.. birde tiryakisiydim şimdi ya :'(

ben ne diyorum sen ne diyosun :D :D

Supraliminal
07-19-2008, 20:34
Coca-Cola içmemeniz ve almamanız için en büyük sebep.Hem Sağlığa Zararlı
Hemde alttaki linke bakın

http://ozel.ravda.net/include.php?path=content/articles.php&contentid=5

lütfen bakın

politikaci
07-19-2008, 20:35
aman Allahım ben alkolmu içtim yıllarca.. birde tiryakisiydim şimdi ya :'(

ben ne diyorum sen ne diyosun :D :D
iyide ben senin mesajına ceap vermedimki zaten :D :D

YavuzSultanSelim
07-19-2008, 20:36
Ya Allah aşkına ben hiç koladan ölen insan görmedim

politikaci
07-19-2008, 20:37
açıkla selim.. kaç yıldır coca cola fabrikasında çalışıyorsun :D

cartman
07-19-2008, 20:39
Bende sigaradan ölen kimse görmedim :)

Supraliminal
07-19-2008, 20:40
kimse verdiğim linke bakmadımı ?

YavuzSultanSelim
07-19-2008, 20:44
Bende sigaradan ölen kimse görmedim :)

abartma :D :D

AK_Türk
07-21-2008, 11:24
HERKES COLA TURKA ICSIN

http://www.bilgininefendisi.net/forum/colaturka.jpg
http://www.turksolu.org/114/foto/tayyip_cola_turka.jpg

Beylerbeyi
07-21-2008, 11:37
bu başlığı tam iki yıl önce bu forumla ideolojik olarak taban tabana zıt olan bir forumda açmıştım. dalga geçenlerde oldu, önemseyenlerde. ne yazık ki burda da bazı arkadaşlar hala işin dalgasındalar.

coca cola nın içinde ne olduğu nasıl üretildiği, nelerin kullanıldığı, formülü vs hala sır olarak duruyor.

coca colanın içinde alkol olmasının yanında siyonizme hizmet etmesi bakımından da tercih edilmemeli.

ayrıca ülkemizde coca cola nın distrübütörlüğünü yapan firma aynı zamanda efes pilsenin sahibi!!

aldığınız her coca colayla efes pilsenin elini de güçlendiriyorsunuz.

ille de kola içecem diyorsanız hem milli hem islami değerlere önem veren ülker ürünü colaturka yı seçebilirsiniz. inanın soğuk içtiniz mi hepsininde tadı aynı :)

Demokrat
07-21-2008, 14:20
cola turka da alkol daha dogrusu etil alkol olmadigini bana birisi kanitlayabilir mi :) ülkere ait camlica dada belli oranda etil alkola rastlanmisti ancak etil adi üstünde dogal alkol bu herhangi bir meyvede bile olabiliyor..

politikaci
07-21-2008, 14:21
HERKES COLA TURKA ICSIN

http://www.bilgininefendisi.net/forum/colaturka.jpg
http://www.turksolu.org/114/foto/tayyip_cola_turka.jpg
ıyyy onun tadı ne biçim :D

isimsiz
07-21-2008, 17:00
sorun sadece alkolde değil cola patenti amerikaya ait yan her kola içtiğinizde hangi marka olursa olsun siyonizme para ödüyorsunuz. yani filistine sıkılan kurşunlara. onlara destek olamıyoruz bari nefsimizi koladan uzak tutup köstek olmayalım bilmiyorum çok mu zor bu ;)

Demokrat
07-21-2008, 17:54
cola patentinin abd ye ait oldugunu kanitlayabilir misiniz :) ilk defa böyle birsey duyuyorum yani bir icecegin patenti bir ülkeye ait diye o zaman bizde ayrani, salgam suyunu patentliyelim kullananlardan para alalim :)

elif zeynep
07-22-2008, 09:16
Colanın içinde alkol var mı yok mu bilmiyorum, ama cola içerek siyonizme yardım eli olduğumuzun farkına varabilsek, tam bu noktada cola tüketimi yapmayalım... Hele coca cola 'ya asla el vurmayalım... Rabbimin bize emanet ettiği bedenimize bir zulüm, aynı zamanda kafirin destek kaynağına bir el atış olmaktan başka ne faydası var ? Bir anlık nefis için, nelerin ellerimizden kaydığını görmek gerekir.

Demokrat
07-22-2008, 12:01
Colanın içinde alkol var mı yok mu bilmiyorum, ama cola içerek siyonizme yardım eli olduğumuzun farkına varabilsek, tam bu noktada cola tüketimi yapmayalım... Hele coca cola 'ya asla el vurmayalım... Rabbimin bize emanet ettiği bedenimize bir zulüm, aynı zamanda kafirin destek kaynağına bir el atış olmaktan başka ne faydası var ? Bir anlık nefis için, nelerin ellerimizden kaydığını görmek gerekir.

cola Allahin nimeti degil mi! coca cola yahudinin diye cola seven birisi hic cola icmesin mi! ama sende haklisin önceden cola mi vardi su ici versinler :)..
ya tamam coca cola yi anladik yahudi malida Allahin bize gönderdigi nimetleri kullanmamak icin neden kendimizce bahaneler buluruz ki cola nin icilebilecek olanida vardir elbet 8)

isimsiz
07-22-2008, 13:49
kolayla ayran bir tutulamaz çünkü ayran yoğurdun içine su katarsın olur ama kola kimyasal işlemlerden sonra birçok formüllerle elde edilir evde kola üretemeyiz yani hatta formülünü coca cola açıklamıyor. kola turkada tahmini elinden geldiği kadar ona benzetmeye çalışıyor :-*

Beylerbeyi
07-22-2008, 13:51
uzun lafın kısası coca cola zıkkımından uzak duralım.

alkol konusunda olsun, siyonizme hizmeti olsun, ülkemizde de efes pilsen'in ürettiği bir içecek olması hasebiyle mutlaka ama mutlaka uzak durmamız gerek bu beladan.

isimsiz
07-22-2008, 13:52
uzun lafın kısası coca cola zıkkımından uzak duralım.

alkol konusunda olsun, siyonizme hizmeti olsun, ülkemizde de efes pilsen'in ürettiği bir içecek olması hasebiyle mutlaka ama mutlaka uzak durmamız gerek bu beladan.

bizde öyle düşünüyoruz ama hala aklamaya çalışanlar var tamam kendileri içebilir ama millete içmekte sakınca yok gibi göstermek olmaz :-*

Demokrat
07-22-2008, 13:55
cidden yorumlar cok komik :) cola kimyasal islemlerle yapiliyor meyve sulari, gazozlar, asitli icecekler dogal imal ediliyor :)..
tamam cola dan nefret ediyorsunuz ama colayi "tu kaka" yapmak icinde böyle komik nedenler bulmak hic ama hic gercekci degil 8)..
ben hala daha soruma cevap alamadim, bir laf ortaya atiyorsaniz buyrun kanitlayin "cola nin abd patenti oldugunu lütfen bu tezi ortaya atan kanitlasin"..
ben evde cola imal ediyorum ama abd ye patent parasi vermiyorum, ne yapacagiz simdi :)

Hıfz-ı lisan
07-22-2008, 14:07
İçmeyenler içmez tamam ama sanki abartılıyor gibi..Şimdi her içeceğin içinde var deniliyor..doğruluğu tartışılır..Burda bir bayan hazır su alırken dahi insanlar çekinir olmuştu..:) :D

Ahmet abi imal ettiğin kolayı bizlere de göndersene::)

isimsiz
07-22-2008, 14:09
tamam siz nasıl görmek stiyorsanız öyle görün içen içer içmeyen içmez. :-*

Hıfz-ı lisan
07-22-2008, 14:11
Biz onu diyoruz :) Herkesi düşünme kabiliyeti olduğuna göre en doğruyu şahsın kendisi verir..Afiyet olsun :D :)

Demokrat
07-22-2008, 14:12
simdi olmadi ben hala daha "cola nin patentinin abd ye ait olduguna dair belge" bekliyorum.. lütfen bu iddayi ortaya atan arakdas bunu kanitlayabilir mi yok kanitlayamazsa lütfen belirtsin ve bir dahada konusmus olmus icin konusmasin!...
evet beklemedeyim o belgeyi ona göre evde ürettigim colaya patent alacagimda :)

Müntesip
07-22-2008, 14:14
Bir bardak kolada fırtına kopmuş yahu :)
Evet kola'nın turkası olmaz ! Kola içinde alkolde vardır bu da dogru ancak etil alkolde patatesten üretilir ! Kola da alkol türevleri var bunda şüphe yok ancak alkol değil . Kola içilmesini sigara içmek gibi görüyorum ben ikisinde de insan sağlığına zarar veriyor bu sebeple caiz değildir deniyor ! Ayrıca Coca Cola açıkça israil'e yardım ettiği için daha sakıncalı :)

hakansükür
07-22-2008, 14:17
Coca cola içinde ben yıllardan beri alkol olduğunuda biliyorum.Ancak gel anlat anlatabilirsen.
Dinimizce coca cola içilmesi sakıncalıdır.Bu sözü din alimleri söylüyor.

Hıfz-ı lisan
07-22-2008, 14:19
Şüphelidir diyor alimler..Kesin olarak ifadede bulunmaktan çekiniyorlar..Çünkü daha içindeki maddelerin ne olduğu açıklanmış değil.. :) ek olarak şüpheli şeylerden uzak durmak en iyisi deniliyor ancak içenlere de günaha girdi demekten sakındıkları kesin :)

hakansükür
07-22-2008, 14:21
Şüphelidir diyor alimler..Kesin olarak ifadede bulunmaktan çekiniyorlar..Çünkü daha içindeki maddelerin ne olduğu açıklanmış değil.. :) ek olarak şüpheli şeylerden uzak durmak en iyisi deniliyor ancak içenlere de günaha girdi demekten sakındıkları kesin :)

Alimler coca cola içilmez colaturka süpheli diyorlar.
Bazı kişiler inanmayacak ama

Hıfz-ı lisan
07-22-2008, 14:21
Peki öyle diyorsanız,öyle olsun.. :)

Demokrat
07-22-2008, 14:22
hehe alimler colaturka süpheli diyormus :) kimmis o alimler bir söylesene :)..
el ezher colaya haram fetvasi vermisti ama durumunu bilmiyorum, sigarada tartismali bir konu yani cok su götürüen bir konu ikisinide icen düsünsün 8)

hakansükür
07-22-2008, 14:26
hehe alimler colaturka süpheli diyormus :) kimmis o alimler bir söylesene :)..
el ezher colaya haram fetvasi vermisti ama durumunu bilmiyorum, sigarada tartismali bir konu yani cok su götürüen bir konu ikisinide icen düsünsün 8)

Benim alim dediklerim Mahmut efendi hz cemmatidir.Dinlediğim hocalar sıradan hoca değildir.Mesala şehid bayram hoca ..vs

Ancak inanası gelmeyenlerin isterse en sevdiği ve dürüst kişi olsun inanmazlar

Hıfz-ı lisan
07-22-2008, 14:29
Net birşey ortada yok ki olmadığı için hiçbir Hoca net cevap veremez..Siz düşündüğünüze inanmak istiyorsunuz gibi geldi bana :)

Demokrat
07-22-2008, 14:29
inanmak yada inanmamak neyi degistirirki.. ben hala daha kaynak bekliyorum, böyle kulaktan dolma bilgilerle bilgilenemiyorum..
Su haram demis, bu haram demis yerine "niye haram", "günahi nedir" gibi sorulara cevap versek nasil olur.. peki sormasi ayip meyve suyu, fanta, gazoz un durumu nedir onlarida mi icmeyelim yada sadece salgam suyu icelim :)

Demokrat
07-22-2008, 14:31
hocam seni bulmusken sorayi "Red bull" un durumu nedir, o dami haram su anda iciyorumda yani yok bir sakatlik varsa bizi bilgilendirirmisin biz öyle sohbetlere katilma imkani bulamiyoruz güzel kardesim ;)

hakansükür
07-22-2008, 14:34
Net birşey ortada yok ki olmadığı için hiçbir Hoca net cevap veremez..Siz düşündüğünüze inanmak istiyorsunuz gibi geldi bana :)

Net bilgileri var ispatıda var.İçinde benim bilmediğim,benim bildiğim belki sizin bilmesiğiniz çok şey var ama anlatsam inanmazsınız geçende öyle oldu.
Gözleri görmeyene ve kulağı işitmeyene yol tarifi ademezsin.

Bence

İsminin anlamı bilsen içmemeye değer siz şimdi isminin anlamınada inanmazsınız.

Demokrat
07-22-2008, 14:35
dur tahmin edeyim söyle ters ceviriyorsun sonra mekkeye hayir, Muhammede hayir mi cikiyor :) pepsinin acilimi neydi :)..
sen cola turka nin acilimini biliyor musun ondan haber var, asil orada muhabbeti kaciriyorsun 8)

hakansükür
07-22-2008, 14:36
hocam seni bulmusken sorayi "Red bull" un durumu nedir, o dami haram su anda iciyorumda yani yok bir sakatlik varsa bizi bilgilendirirmisin biz öyle sohbetlere katilma imkani bulamiyoruz güzel kardesim ;)

Sen alay etmeye devam et bakalım ...

Hıfz-ı lisan
07-22-2008, 14:39
İsmiyle çok alakalı haberler çıktı,biliyorum...Benim dediğim kişi içmezse içmesin tamam ama neden birşeyler yakıştırılmaya çalışıyor..İsim anlamı,fetva vb. gibi..Yanlış anlamayın size yalan söylüyorsunuz diyemem ancak bende birçok kişiye sordum (hocalarıma)içmeyin diyemem çünkü bunu demeye hakkım yok..Sağlık açısından zararına inanıyorsan İslamda insana önem verdiğinden içmezsin dedi..Ama içene içme diye net bir fetva veremem dedi..bu kadar..Anlatabildim umarım :)

hakansükür
07-22-2008, 14:42
inanmak yada inanmamak neyi degistirirki.. ben hala daha kaynak bekliyorum, böyle kulaktan dolma bilgilerle bilgilenemiyorum..
Su haram demis, bu haram demis yerine "niye haram", "günahi nedir" gibi sorulara cevap versek nasil olur.. peki sormasi ayip meyve suyu, fanta, gazoz un durumu nedir onlarida mi icmeyelim yada sadece salgam suyu icelim :)

Ben çok kaynak gösteririm.
Ancak bilerek göstermiyorum.Kaynağı gösterdiğim hocaefendi'ye siz önyargılı bakmaya başlarsınız.Benim anlattıklarım yüzünden kimseye önyargılı bakılmasını istemem.

İnanası gelmeyenler kaynak göstersekte inanmazlar.

Tıpkı
peygamber efendimize Ay'ı ikiye böl sana inanalım dedikleri gibi...
Peygamber efendimiz Ay'ı ikiye böldü Allah (cc) izniyle sonra müşrikler inanmadılar.Peygamber efendimize büyücü sihirbaz dediler.Peygamber olduğunu inkar ettiler.

Şimdi inamayanlar kaynak gösterdiğim hocaefendiye laf atacaklar kesin benim yüzümden büyük hocalara laf atıpta günaha girmelerini istemem.

Hıfz-ı lisan
07-22-2008, 14:43
Benzetmeleriniz yanlış olmuş :)

hakansükür
07-22-2008, 14:45
İsmiyle çok alakalı haberler çıktı,biliyorum...Benim dediğim kişi içmezse içmesin tamam ama neden birşeyler yakıştırılmaya çalışıyor..İsim anlamı,fetva vb. gibi..Yanlış anlamayın size yalan söylüyorsunuz diyemem ancak bende birçok kişiye sordum (hocalarıma)içmeyin diyemem çünkü bunu demeye hakkım yok..Sağlık açısından zararına inanıyorsan İslamda insana önem verdiğinden içmezsin dedi..Ama içene içme diye net bir fetva veremem dedi..bu kadar..Anlatabildim umarım :)

Senin hocalarına saygım sonsuzdur.
Ancak süpheli olsa neyi değiştirir.Dinimiz şüpheliden kaçınız diyor.

ikincisi
Vücada zarar veren herşey haramdır.

Hıfz-ı lisan
07-22-2008, 14:48
Aynı düşüncelere çıkıyor sonuç..Kişi ''doğru''yu kendisi karar vermelidir..İçene haram demek olası bir durum olmadığına gören içmeyene söz düşmez..:) sizin benzetmeniz de sanki bizi hakkı,doğruyu kabullenmeyen gibi aksettirmiş..siz bilirsiniz ama doğru konumda benzetme değil..Hayırlı günler :)

hakansükür
07-22-2008, 14:48
Benzetmeleriniz yanlış olmuş :)

Değerli kardeşim bu forumdakilerin hepsi için bu benzetme yapılmamıştır bu bir.
ikincisi
Bu benzetme inanası gelmeyenler için yapımıştır.Ve ben bu forumda inanası gelmeyen kişiler gördüm görüyorumda....

Hıfz-ı lisan
07-22-2008, 14:50
Benzetme yapılır ancak dikkat edilerek.. :) Herkes için yazdığınızı düşünmüyorum zaten. Neyse acizane görüşlerim bunlar siz bilirsiniz.. :)

hakansükür
07-22-2008, 14:54
Aynı düşüncelere çıkıyor sonuç..Kişi ''doğru''yu kendisi karar vermelidir..İçene haram demek olası bir durum olmadığına gören içmeyene söz düşmez..:) sizin benzetmeniz de sanki bizi hakkı,doğruyu kabullenmeyen gibi aksettirmiş..siz bilirsiniz ama doğru konumda benzetme değil..Hayırlı günler :)

Tamam sizin sözünüz olsun diyelim.
Süpheliden kaçınalımak gerekiyor.Süpheli şeyler bütün camatler yenilmemesi gerktiği yerde buluşuyor.Bize ne oluyorki kendimiz karar veriyoruz.
Süpheli yeyip içen kişi ibadetlerinden lezzet alamaz.

Hıfz-ı lisan
07-22-2008, 14:55
:)

Demokrat
07-22-2008, 15:06
"cahille tartisan her zaman haksiz cikar".. biz kaynak göster diyoruz bize din dersi veriyor arkadas :).. bana yazili kaynak gösterin lütfen su hoca sunu dedi, bu hoca bunu dedi kulaktan dolma bilgi degil lütfen 8)

elif zeynep
07-22-2008, 17:25
mantık kabul eder , ruh kusar... İster içersin ister içmezsin, senin tercihin.

Üç mevsim
07-23-2008, 03:52
Kolanın insan tabiatına aykırı bir içeçek olduğunu düşünüyorum. Mümkün mertebe uzak duruyorum. Bazen arkadaşların ısrarıyla almak durumunda kaldığımız zaman da Cola Turka'yı tercih ediyoruz aksi düşünülemez.

Coca Cola logosunun testen okunuşundan çıkan anlam ile dalga geçenleri anlayamıyorum. Daha nasıl bir kanıt istiyorsun, bal gibi okunuyor işte.Aynaya tut oku La Mohammed La Mecca... Siz o yazıyla böyle kafa bulana kadar hiç incelediniz mi yorgun Demokrat? Bazı şeyleri fazla sallıyoruz sanki..

mesudum47
07-23-2008, 03:59
Kolanın insan tabiatına aykırı bir içeçek olduğunu düşünüyorum. Mümkün mertebe uzak duruyorum. Bazen arkadaşların ısrarıyla almak durumunda kaldığımız zaman da Cola Turka'yı tercih ediyoruz aksi düşünülemez.

Coca Cola logosunun testen okunuşundan çıkan anlam ile dalga geçenleri anlayamıyorum. Daha nasıl bir kanıt istiyorsun, bal gibi okunuyor işte.Aynaya tut oku La Mohammed La Mecca... Siz o yazıyla böyle kafa bulana kadar hiç incelediniz mi yorgun Demokrat? Bazı şeyleri fazla sallıyoruz sanki..

kalkıp kolanın faydalarını sayacak değilim yada kimlere hizmet ettiğini adamların görüşlerini anlamak için aynaya ayazı tutmaya gerek yok ve bunu yapmak da akıllıca değil... kusur görmek isteyen katlar çevirir ters okur illa ki bulur...

sonuç olarak ister içersin ister içmezsin... tercih...

nar
07-23-2008, 04:51

Tersten okunduğu zaman hiçbir netlik göremiyorum açıkçası. Bence bunu bu şekilde göstermek isteyenler netleştiriyor.

Bir de ve daha önemlisi işin mantığını anlamıyorum. Niye "La Muhammed La Allah"(haşa) değil. Bu daha can alıcı olmaz mıydı?
Ya da " La Kabe". Niye Mekke yani; şekil olsun diye mi? :)

Maalesef cola içen ve seven biriyim; fakat yıllardır bunu içmiyorum, tek kuruş para da vermiyorum. Bunu nedeni de bu tür gerçekliği tartışılır iddialar değil; yani benim için yahudi malı olması yeterli... :)

Hüdaverdi
07-23-2008, 05:05
Gazozta hala varmı merak ediyorum,kola Turka'da da var mıdır acaba ?
Coca cola içiyorum malesef,bizim büyük velet alırsa oda,gidip kendim almam.
Kola turka alırsam alırım.
Hayırlısıyla içmeyi bırakcam,ağızda yarattığı zararladan nasibimi aldım malesef.

Coca cola'nın yazısını ters çevirip o anlamın çıkması tesadüf değil bence,tesadüf olsa dahi bebek katillerine,işgalcilere,sapıklara,islam düşmanlarına para kazandırmak bilmem ne kadar mantıklıca hareket :-*

Beylerbeyi
07-23-2008, 11:31

gerçekten haklısın. bende ilk başta coca cola yazısı ters çevrildiğinde La Mohammed La Mecce yazdılığı söylendiğinde gülüp geçmiştim. 3 sene boyunca osmanlıca dersleri gördük. sahiden de ters çevrilip az bir değişmeyle dikkatli bakıldığında o yazının çıktığı görülüyor.

bazılarının ateşli bir şekilde coca colayı savunmalarını, bu beş para etmez coca cola yüzünden tartışma çıkarmalarını anlayamıyorum. hadi siz içiyorsunuz kimsenin bir dediği yok ama bari içmeyenlere saygı gösterin. defalarca söylüyorum coca cola içmek hem vücuda zararlı hem siyonizme hizmet hem de ülkemizde efes pilseni güçlendirmektir. bunlarda harama kaçıyor gibi :-\

yorgun Demokrat tabirinde yerinde olmuş :-*

FERM@N
07-23-2008, 14:07
"cahille tartisan her zaman haksiz cikar".. biz kaynak göster diyoruz bize din dersi veriyor arkadas :).. bana yazili kaynak gösterin lütfen su hoca sunu dedi, bu hoca bunu dedi kulaktan dolma bilgi degil lütfen 8)

sizi gören de coca cola yapımcısı zanneder...biraz düşünerek konuşsak veya gösterilen bu kadar örneğin gerçeklik payı vardır diye düşünsek herşey hallolur gibi...ama siz hala ne kaynak istiyosunuz anlayamadım doğrusu..."cahille tartisan her zaman haksiz cikar" bu sözü hiç yerinde kullanmamışsınız ; ne yani karşınızdaki herkes cahil mi yani??? Ayıp doğrusu...

Beylerbeyi
07-23-2008, 14:13

sizi gören de coca cola yapımcısı zanneder...biraz düşünerek konuşsak veya gösterilen bu kadar örneğin gerçeklik payı vardır diye düşünsek herşey hallolur gibi...ama siz hala ne kaynak istiyosunuz anlayamadım doğrusu..."cahille tartisan her zaman haksiz cikar" bu sözü hiç yerinde kullanmamışsınız ; ne yani karşınızdaki herkes cahil mi yani??? Ayıp doğrusu...

:-* :-*

sen bakma ona hep kendini haklı görür o. coca colayı yıllardır ateşli bir şekilde savunuyor. coca colada ortaklığı mı var acaba diye düşünüyorum bazen.

cahille tartışan her zaman haksız çıkar sözü içinde Demokrat beyden özür bekliyoruz. en azından onunla tartışanlar özür beklemekte haklılar. bu tartışma içerisinde kendisi gibi düşünen hemen hemen yok. karşısındaki herkes için "cahil" tabirini kullanması hoş olmamış. cahillik coca cola içmemekse bende cahilim!

FERM@N
07-23-2008, 14:20

:-* :-*

sen bakma ona hep kendini haklı görür o. coca colayı yıllardır ateşli bir şekilde savunuyor. coca colada ortaklığı mı var acaba diye düşünüyorum bazen.

cahille tartışan her zaman haksız çıkar sözü içinde Demokrat beyden özür bekliyoruz. en azından onunla tartışanlar özür beklemekte haklılar. bu tartışma içerisinde kendisi gibi düşünen hemen hemen yok. karşısındaki herkes için "cahil" tabirini kullanması hoş olmamış. cahillik coca cola içmemekse bende cahilim!

eyvallah; işte gerçekleri gören bir kardeşim...desene biz cahiliz...(coca cola içmiyoruz ya)

Hıfz-ı lisan
07-23-2008, 14:23
Herkesin şahsi görüşü kanıt istiyor diye neden başka konumda görüyorsunuz..Bazıları söylenilenlere inanır bazıları kanıt ile emin olmak ister..Şahsa özel yazılar yazmayalım lütfen :) kolay gelsin..

hakansükür
07-23-2008, 14:25
Demokrat bey
Demokrat olmayınız demoratik olunuz.Çünkü demokrat olanlar hep kaybedenlerdir.

Size bu konularda ne anlatsak boştur.Siz acaba coca colanın neresinde çalışıyorsunuz.Bir insan bu kadarda coca cola savunmaz yok yere.
La Muhammed La Mekke Lafınınada tesadüf diyorsun.Adam oturmuş bunu mu hazırlamış diyorsun? (bu lafların baika konudaki yazınızda söylemişsiniz)
İnanası gelmeyenler her ne şekilde olursa olsun inanmazlar.

Kötü söz kendisine aittir.

Demokrat bey Burası dingonun ağırı değil lütfen terbiyenizi takının (sadece bu konuda değil her konuda)

hakansükür
07-23-2008, 14:30
Herkesin şahsi görüşü kanıt istiyor diye neden başka konumda görüyorsunuz..Bazıları söylenilenlere inanır bazıları kanıt ile emin olmak ister..Şahsa özel yazılar yazmayalım lütfen :) kolay gelsin..

Kanıt göstersekte inanmazlar o bazı kişler dediğin.
Kör ve sağıra yol tarif edemezsin.

Neden inanmazlar arşivleri karıştırdım.Aynı konu bu ancak demokrat ve bazı kişiler inanmayı bırakın ve saygı duymayı saldırıya geçmişlerdir.
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=50832.75

Hıfz-ı lisan
07-23-2008, 14:31
Konu dışına çıkıp şahsı sorgulamak bize düşmez..Herkes aynı görüşte olmayabilir :) .Lütfen konu hakkında sadece düşüncelerimizi yazalım..Biri yada birilerini zan altında bırakmakla,kırmakla halledilecek durum yok :) Hayırlı günler

Hıfz-ı lisan
07-23-2008, 14:35
Arkadaşım inanmayan inanmasın size ne? Bakın kırmak istemiyorum ama inanıyor içmiyorsunuz daha ne? Somut deliller isteniyor diye cahil,kör,sağır yerine koymak nekadar akıllıca..Siz bildiklerinizi yazdınız,uzatmayın..Lütfen konuya dönelim,şahsa özel yazmayalım...!!!

hakansükür
07-23-2008, 14:37
Konu dışına çıkıp şahsı sorgulamak bize düşmez..Herkes aynı görüşte olmayabilir :) .Lütfen konu hakkında sadece düşüncelerimizi yazalım..Biri yada birilerini zan altında bırakmakla,kırmakla halledilecek durum yok :) Hayırlı günler

KOnu dışına çıkan yok başka konu dediğiniz buna benzer içeriği olan konudur.

Birilerini kırarak bir yere gidilmez ancak o bize hakaret ettiği zaman gidilir öyle mi?
Biz hakaret etsek bazı şahıslara ban cezası verirler bazı kişiler yapınca yapma kardeşim diyen yok.
Bu çifte standart değil mi?

Hıfz-ı lisan
07-23-2008, 14:41
Sizde sürekli konuyu başa sarıyorsunuz banlanma!..Ya inanmıyor diye zorla inandırmaya çalışacak hâliniz yok sanırım..Kendi düşüncelerinizi yazın geçin başka konuya..Çok mu zor..

Bakın kişi gerekmedikce ,banlanmaz(!)başka konu dediğim ise çalışma söz konusu,kimin ne iş yaptığı okadar önemli mi? Yetkililerin yerinde davrandığı muhakkaktır..Kişi hakettiği muameleyi görür.

Supraliminal
07-23-2008, 14:52
şu linke bir bakın

hakansükür
07-23-2008, 14:59
bjektif ]
şu linke bir bakın

Değerli kardeşim verdiğin linkteki bilgiler için teşk. +

Supraliminal
07-23-2008, 15:01
bjektif ]
şu linke bir bakın

Değerli kardeşim verdiğin linkteki bilgiler için teşk. +

rica ederim amacım halkı biraz olsun bilgilendirmek
+ için teşekkür ederim

Demokrat
07-23-2008, 15:20
demek coca cola nin anlami oymus :) neyse ben deveye hendek atlatmaya gidiyorum 8)

Duygu'Seli~
07-23-2008, 15:35
Konumu mahvetmişler yine..FesupanAllah..Bir kimse niçin ehli olmadığı konularda fikir belirtir..Kendince yorum yapar anlayamıyorum.. Öncelikle cola için kimse haramdır helaldir diyemez..Diyenlerede itibar edilmez hiçbiri ictihad ehli değil çünkü..
Yorumların hepsini teker teker baştan sona doğru inceledim..Biri günahtır diyor,biri değildir diyor.. ;)

Colanın patenti georgia atlanta'da yaşayan bir doktora ait..Dr.John S.Pemberton Jacob’s..Kendisi amerikalı değil ama bir müslümanda değil tabiki.. Şimdi bir müslüman icat etmemiş diye coladan vazgeçeceksek o halde başında bulunduğumuz bilgisayaralarımızdanda vazgeçerek işe başlayabiliriz.. :) Hatta sadece bilgisayarlar değil,hayatımızdaki bir çok icattan vazgeçmek zorunda kalacağız..Misal doktor tavsiyesi ile kullandığımız bir çok ilacın patenti gavurlara ait.. :) bu kanı bu düşünce çok saçmadır..Öncelikle yabancıların üretimi olduğu için,''haramdır,günahtır..'' gibi söylemlerden kaçınalım..

Bazı belli başlı markalar siyonistlere kar elde ettirdiği için vicdanen kullanmamakta haklı bulabilirm sizi..Bu tamamen farklıdır..Bende coca cola'ya karşıyım..Tersten okunduğunda yazan o iğrenç kelime doğrumu değilmi kesin olarak bilemem..Siyonizme gelir kaynağı teşkil etmesi yeterli bir sebeptir kullanmamam için..

Cocalanın içindeki alkole gelince..Ülkemizde üretilen bir çok içecek ve yiyecekte bazı araştırmalar sonucu alkol yada uyuşturucu gibi,domuz yağı gibi haram olan katkı maddeleri bulunmakta..Bu sadece kolaya mahsus değil ki..Ülkemizde gerekli inceleme ve araştırmalar yapıldıktan sonra bakanlık izniyle bir çok şeyi gönül rahatlığıyla yiyip içebiliyoruz..Yani koladan şüpheleneceksek her şeyden şüphelenmemiz lazım deil mi..? :) Ben demiyorumki yoktur..Evet yapan adi insanlar vardır..

Kolanın asitli olmasının nedeni içinde bulunan alkolden kaynaklanmaz..Kolanın ana maddesi meyan köküdür..Meyan kökünü alıp evde kaynatın ve bir gün bekletin..Sonrada onu için..Tadı acımsı,asitli ve ekşimsidir..Kola meyan kökünden yapılır ve asitli olmasının asıl nedeni budur..!!

Kolanın zararına gelince.. Çok fazla asitli ve şekerli olduğu için tam bir mide düşmanıdır..İçinde kafein olduğu için uyuşturucu mahiyetinde olduğunu savunanlar ve bu nedenle yine günahtır,haramdır deme gafletine düşenlerede şunu sormak istiyorum..Kahvenin içersindede kafein yokmudur..Ne diyor doktorlar..Fazlası zarardır diyor..O halde kahvede mi içmeyelim.. ;) İçinde kafein olduğu doğrudur..Canı isteyen içer.Kafein vardır diye günaha girerim korkusu yaşayanlar lütfen kahvedende uzak dursunlar.. :-*

''Vücuda zarara veren her şey haramdır..'' sözünüde yine kendi canlarının dilediği yerde kullanan kardeşlermiz var.. :) Her şeyin fazlası ZARARDIR..!! Siz böyle derseniz bakın bende şöyle söylerim.. :)

_Kahve içmeyelim..İçersinde kafein var..
_İçinde anason bitksinin özü bulunan uyuşturucu ilaçları,sakinleştiricileri,hastalıktan inlesek,acıdan gebersekte içmeyelim..Çünkü anason uyuşturucudur.. ;)
-Patlıcan yemeyelim içinde nikotin var..(sigaranında içinde olduğu gibi..)
_Soğan yemeyelim mide düşmanı..
_Sarımsak yemeyelim tansiyonu düşürüyor..Buda vücudu halsiz bırakıyor yani zararlı(!)
_Peynirden uzak duralım kabız yapıyor..Kabız olduğunuzda vücudunuz zararlı yiyecekleri dışarı atamaz ve bağırsaklarınızda çalışmaz..Yani buda zararlı(!) :)
_Kayısıda yemeyelim ishal yapıyor..İshal olunca tüm besinler ful dışarı..Sonra gelsin halsizlik,karın ağrısı vs..Buda vücuda zarar veriyor e buda haram(!)

Yapmayın Allah aşkına sizin bir şeylere haram deme yetkiniz var mı..? Şimdi diyeceksenizki biz bu besinleri dengeli tüketiyoruz..Her gün hepsinden tüketmiyoruz vs. Eee kolanında çoğu zararlıdır kabul..Sizde canınız dilerse az için..İçmek istemiyorsanızda başkalarına müdahele etmeyin..Tamam çok güzel kardeşlerimizi uyaralım kola vücuda gerçekten zararlı ama yerine göre insanın canı isteyince bir bardak ikii bardak içer..Bu haram değildir..Günahta değildir..'' Vücuda zarar veren her şey zararlı..'' dır lafını her yerde kullanırsanız bir çok yiyecek,içecektende vazgeçmeniz gerekiyor yeniden düşünün lütfen.. :-* Kendi mantığınıza göre kimseyi yönlendiremezsiniz..Her şeyin fazlası zarardır tabi..Önemli olan yeterince ve dikkatlice kullanmak..

Sonuç itibariyle dileyen dilediğini yer içer..Madem güveniniz yok o halde Türk mallarını kullanın,önerin..Kola içenlere ateş püskürenleri kınıyorum.. :) ???

Duygu'Seli~
07-23-2008, 15:37
KONU AMACININ DIŞINA ÇIKTIĞI İÇİN KİLİTLENMİŞTİR..