Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok İlginç Bir Sevda: Felsefik Sevda
tugba_007
05-23-2008, 20:06
İdealar dünyasından kovulduğum andan bu yana felsefe okurum zavallı bir bilgelik anlayışı içinde. Hani felsefe yaşam bilgisidir ya.
Konfiçyüs’ün ‘ Ama nerede bir insan?’ sözünü söylerken çıktın karşıma. İlk başlarda empirik görünürdün insanlara septikçe yaklaştığım dünyama. Fakat erken epoke yapmıştım. Bilimsel dünyamdan çıkarıp temellendirdim mutlak seni, koydum metafizik dünyama.
Zaten ben de sana tümden gelmemiştim. Tözler ve özler arası bir diyalektik sonucu sana tümden varmıştım.
Descartes gibi düşünürdük: mükemmel olan Tanrı’ydı bizim için. Ama düşünürdük ve bulurduk Tanrı’yı. Sonra derdik ki ‘Evet, varız!’ Sığ ve apriori bilgilerimize içgüdü ve zekanın sentezi olan sezgilerimizi ekler tapardık Tanrı’ya.
Tanrı’ya inanmak kötülük yapmamak değildir ki. Sokrates’in dediği gibi ikimizde bilerek kötülük yapmadık. Sonunda anladık ve birbirimizi kucakladık en güzel duygularla.
Her anımız değerliydi bizim için. Çünkü bilirdik ‘Aynı nehirde iki kez yıkanılmaz.’ Ne güzel söylemiş değil mi Herakleitos. Her şey değişiyor baksana. Artık yaşlandık. Tabi bu bir subjektif relativizm. Senin düşüncene göre birbirimizi ilk günki gibi seviyorsak hala genciz. Sevgi gençlik, sevgi heyecan, sevgi bir macera senin için. Ve sonra gölgeler dünyasında gerçekleri anlatan tek şey olan gözlerinle gözlerime bakarak diyorsun ki ‘Nietche’nin üstinsana olan aşkı kadar seviyorum seni.’ Daha ötesi var mı?
Hayatıma Monizmi katan sevgilim, benim biricik sevgilim Seni çok seviyorum…
sen mi yazdin tugba? :)
ilginc bir deneme +
Hıfz-ı lisan
05-23-2008, 20:08
anlamıyorum böyle sevda dan ben ya..Leyla ile mecnunu anlarım ben 8) ;D
Kırık_Çocuk
05-23-2008, 20:11
Tanrının dizi dibinde arşın gölgelerinde gölgelendirilmek metafiziksel bir düş değil Realist bir düşüncedir artık benim için..
Sana olan hislerim Düşsel bir paradox, Kuramsal bir paradigma
+11
haritaci70
05-23-2008, 20:12
Vayy beee insan hala böyle sevdalar aşklar kaldımı diye düşünmeden geçemiyor ne güzel yazmış....
+
tugba_007
05-23-2008, 20:14
sen mi yazdin tugba? :)
ilginc bir deneme +
Hıı ben yazdım.. Teşekkürler
Gülsüncüm eeh bulursun artık mecnunu masallar dünyasında ;D ;D
Vayy beee insan hala böyle sevdalar aşklar kaldımı diye düşünmeden geçemiyor ne güzel yazmış....
+
Yaşanmasa yazılır mı hiç ;)
tugba_007
05-23-2008, 20:15
Tanrının dizi dibinde arşın gölgelerinde gölgelendirilmek metafiziksel bir düş değil Realist bir düşüncedir artık benim için..
+11
:-* Çook hoş..
Hıfz-ı lisan
05-23-2008, 20:19
Masallar dünyası :o
''Sen İste Ben Acizim Kudret Senin Dedikce
Verenin Şanı Büyük Sen İste İstedikce ''
biz noksansız olmadığımız için acizane istiyoruz..O'nun izniyle olur yada olmaz :) ::)
mecnun kadar olmasa da vardır elbet ; )
Kırık_Çocuk
05-23-2008, 20:20
biz noksansız olmadığımız için acizane istiyoruz..O'nun izniyle olur yada olmaz :) ::)
:D +1
tugba_007
05-23-2008, 20:22
Elbette kardeşim. Layıkın elbette senin olacaktır..
Masallar dünyasını yanlış anlama sakın.. Böyle bir sevda uzak bizlere. Masalsı derler ya hani...
Hıfz-ı lisan
05-23-2008, 20:24
:D +1
Gayetin gayet ciddiyim...ciddiydim..ciddi
kırık sen gibi oldum değişik :D artı için teşekkür ettim efendim sizin felsefi konuşmalarınıza renk kattım değil mi 8) ::)
Hıfz-ı lisan
05-23-2008, 20:26
Elbette kardeşim. Layıkın elbette senin olacaktır..
Masallar dünyasını yanlış anlama sakın.. Böyle bir sevda uzak bizlere. Masalsı derler ya hani...
insan layık olduğundan daha fazlasını istermiş ya bizimkide ona benzedi..neyse saol canım anladım ben seni.. :)
Kırık_Çocuk
05-23-2008, 20:26
Ciddi olduğunu bliyorum hoşuma gitti diyede + verdim anaa daha ne istiyon beğendim walla :)
Hıfz-ı lisan
05-23-2008, 20:27
sana da teşekkür :) :D (kırık)
özgürtutsak
05-23-2008, 22:10
+11
ewet :D :D
özgürtutsak
05-23-2008, 22:16
güzel şeyler yazmışsın biricik sevgilin için
sevginin ve sevginizin her zaman daim olması dileğiylr
sana bi de +
Ve sonra gölgeler dünyasında gerçekleri anlatan tek şey olan gözlerinle gözlerime bakarak diyorsun ki ‘Nietche’nin üstinsana olan aşkı kadar seviyorum seni.’ Daha ötesi var mı?
İşte ben de en çok burasını beğendim.
tugba_007
05-23-2008, 22:55
güzel şeyler yazmışsın biricik sevgilin için
sevginin ve sevginizin her zaman daim olması dileğiylr
sana bi de +
Eyvallah kardeş. Güzel dileklerin için sağolasın...
Ve sonra gölgeler dünyasında gerçekleri anlatan tek şey olan gözlerinle gözlerime bakarak diyorsun ki ‘Nietche’nin üstinsana olan aşkı kadar seviyorum seni.’ Daha ötesi var mı?
İşte ben de en çok burasını beğendim.
Beğendiğinize sevindim ;)
Hıfz-ı lisan
05-23-2008, 22:57
Bende beğendim..+ ::) ;)
tugba_007
05-23-2008, 23:00
Hııı sen beğendiysen şimdi ben daha da bi sevindimm :D :D :D
Hıfz-ı lisan
05-23-2008, 23:01
Hııı sen beğendiysen şimdi ben daha da bir sevindimm :D :D :D
öhüm.. 8) ...
neyse.. :D :D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.