fatih kısaparmak balon baskılı balon 'Cola'nın tadı kaçtı - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Cola'nın tadı kaçtı

Feride
12-27-2007, 15:57
İslam dünyasında dini konularda otorite kabul edilen Ezher Üniversitesi, formülleri açıklanmadığı için içerikleri “şüpheli” olan Coca Cola ve Pepsi'nin tüketilmemesi için çağrı yaptı. Mısır El Ezher Üniversitesi'ne bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi'nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin olabileceğini belirten Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi'yi içmemeye davet etti.
Coca Cola geçtiğimiz günlerde Hindistan'da, içinde çeşitli tarım ilaçları bulunduğu gerekçesiyle ülke çapında resmen yasaklanmıştı. Letonya'da da Sağlık Bakanlığı suni koku, renklendirici, tatlandırıcı ve kafein içeren içeceklerin alerjik reaksiyonlara yol açtığını, genç organizmaların bu kimyasal maddelerden zarar göreceğinini belirterek Coca Cola ve Pepsi gibi gazlı içeceklerin tüketimini yasaklama kararı almıştı.
yenişafak

Feyza
12-27-2007, 16:02
Hiç ağzıma sürmedim çok şükür, Asitli içecekleri sevmem zaten :D
Paylaştığın için Allah razı olsun feride
Ailemi ve arkadaşlarımı bu konuda uyarıcam İnşl.

Feride
12-27-2007, 16:04
Hiç ağzıma sürmedim çok şükür, Asitli içecekleri sevmem zaten :D
Paylaştığın için Allah razı olsun feride
Ailemi ve arkadaşlarımı bu konuda uyarıcam İnşl.

amin senden de inşallah. ben burada sadece cola olarak verildiği için haberi verdim ama asitli içecekleri tamamen içmemek gerektiği kanaatindeyim.

Necip Fazil
12-27-2007, 16:05
Ayni üniversite Fransa için " Başörtüsünü Yasaklayabilir " fetvasını vermişti ... Kola'nın yararı zararı tartışılır ama bunların verdiği fetvalarda kendilerini bağlar.

VesseLam

Yavuz_ErTürk
12-27-2007, 16:09
'''Mısır El Ezher Üniversitesi'ne bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi'nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin olabileceğini belirten Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi'yi içmemeye davet etti.''

yapılan incelemelerin ardında hala domuz etinden bazı maddelerin olabileceği şeklinde ki bir açıklama ne kadar ikna edici olur ki .Ya var dersin ya da yok.

Feyza
12-27-2007, 16:10
'''Mısır El Ezher Üniversitesi'ne bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi'nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin olabileceğini belirten Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi'yi içmemeye davet etti.''

yapılan incelemelerin ardında hala domuz etinden bazı maddelerin olabileceği şeklinde ki bir açıklama ne kadar ikna edici olur ki .Ya var dersin ya da yok.
Asitli içecekler zaten zararlı
içmeyin olsun bitsin ben içiyomuyum :D :D

Yavuz_ErTürk
12-27-2007, 16:11

Asitli içecekler zaten zararlı
içmeyin olsun bitsin ben içiyomuyum :D :D

bende içmem problem değil. Niksar Ayvaz Suyu içerim :)

Necip Fazil
12-27-2007, 16:14
Yine yaptın Dokat'ının reklamını 8) :)

VesseLam

Yavuz_ErTürk
12-27-2007, 16:15

VesseLam

:) Yoo aslında amacım reklam değildi sadece bir alternatifti :-[ :-[

Feyza
12-27-2007, 16:16

VesseLam
:) :D
Bende Erzincanın yapayım
Doğal soda Ekşi su için Asitli içecek içmeyin :D :D :D

Ak_Kelebek
12-27-2007, 16:18
Malesef bu kadar zararlı bir sıvıyı hala içmeye çalışıyoruyz tüm uyarılara rağmen...ben aşağı yukarı 1 sendir içmiyorum cola-pepsi...Ama nedense Türkiyede caydırıcı reklamlar veya haberler yapılacağına daha çok trilyonlar harcanıp halka güzel gösterilmeye çalışıyor >:( Bir Türk Binlerce Türk'e bu kötülüğü nasıl yapar ??? Lütfen bu konuda tartışmak yada eleştirmek dışında daha iyi sonuçlar alacak projeler üretelim.Benim çok canımı sıkmaya başladı bu konu gerçekten...Paylaşım için teşekkür ederim Feride.Emeğine sağlık..+1

Yavuz_ErTürk
12-27-2007, 16:19

VesseLam
Bende Erzincanın yapayım

:):):)

Feyza
12-27-2007, 16:21
Malesef bu kadar zararlı bir sıvıyı hala içmeye çalışıyoruyz tüm uyarılara rağmen...ben aşağı yukarı 1 sendir içmiyorum cola-pepsi...Ama nedense Türkiyede caydırıcı reklamlar veya haberler yapılacağına daha çok trilyonlar harcanıp halka güzel gösterilmeye çalışıyor >:( Bir Türk Binlerce Türk'e bu kötülüğü nasıl yapar ??? Lütfen bu konuda tartışmak yada eleştirmek dışında daha iyi sonuçlar alacak projeler üretelim.Benim çok canımı sıkmaya başladı bu konu gerçekten...Paylaşım için teşekkür ederim Feride.Emeğine sağlık..+1
Burada seni alkışlıyorum Kelebek Gerçekten çok güzel dile getirmişsin
İçmeyin içtirmeyin

Necip Fazil
12-27-2007, 16:21
Böyle giderse coca cola'nın alıcısı kalmayacak, : )) yokmu acaba bizim oraların meşhur suları ??? Ben bi araştırayım, bulursam bi reklamda biz yaparız 8)

VesseLam

Feyza
12-27-2007, 16:22
Böyle giderse coca cola'nın alıcısı kalmayacak, : )) yokmu acaba bizim oraların meşhur suları ??? Ben bi araştırayım, bulursam bi reklamda biz yaparız 8)

VesseLam

Doğal soda Ekşi su için
Sipariş için Erzincan'a gidin :D :D :D

Ak_Kelebek
12-27-2007, 16:25
Burada seni alkışlıyorum Kelebek Gerçekten çok güzel dile getirmişsin
İçmeyin içtirmeyin

Saol canım ben elimden geleni yapıyorum çevremde,herkesde bunu yaparsa bence zamanla coladan uzak durulacaktır inşa Allah...

Onlybullet34
12-27-2007, 16:29

VesseLam
Bende Erzincanın yapayım

:D :D

romakudüs
12-27-2007, 21:31
asitli bir maden suyu içiyorum

Feride
01-02-2008, 11:15
Ayni üniversite Fransa için " Başörtüsünü Yasaklayabilir " fetvasını vermişti ... Kola'nın yararı zararı tartışılır ama bunların verdiği fetvalarda kendilerini bağlar.

VesseLam

olabilir lakin benim bu haberi vememdeki amacım, zaten üzerinde bir çok spekülasyon olan, hem dini hem de sağlık açısından zararları bulunan bir markanın şüpheli oluşunu bir kez daha vurgulamaktı.

Feride
01-02-2008, 11:16

sevgili kelebek öncelikle teşekkürler. görüşlerine katılıyorum. çok güzel ifade etmişsin..