Orijinalini görmek için tıklayınız : Cübbeli: STV dizilerini izleyeceğine dansöz izle
akillisozler
05-07-2011, 18:36
http://www.birikimhaber.com/Haber/Gundem/07052011/Cubbeli-STV-dizilerini-izleyecegine-dansoz-izle.php
Cübbeli'de çok abartmış, vebalini günahını alıyorsa izleyelim... ALLAH ALLAH...
Beğenilmeyebilir lakin dansöz ile aynı kefeye koyulacak kadar da değil yavv...
cübbeliyi taktir ettim akıllı adammış.
Sadece küçülmüş..
Ayrıca elbette Allah kimsenin iyiliğini zayi etmez. Bundan daimi cennete girecekleri anlamı çıkarılmaz ki.
Sen izle dansözü!
Yoo gayrimüslim olunca yaptıklarınız mükafatını almıyorsunuz..
Hatta iyilik ve güzelliklerinizde günah olarak işliyor..:)
Zilzal suresi
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1. Yerküre kendine has sarsıntısıyla sallandığı,
2. Toprak ağırlıklarını dışarı çıkardığı,
3. Ve insan "Ne oluyor buna!" dediği vakit,
4. İşte o gün (yer) haberlerini anlatır,
5. Rabbinin ona bildirmesiyle.
6. O gün insanlar amellerini görmeleri (karşılığını almaları) için darmadağınık geri dönüp gelirler.
7. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür.
8. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür.
Muhakkak Allah doğruyu söylemiştir..
Terennüm
05-07-2011, 19:27
cennet babanın tapulu malıda sana mirasmı kaldı sayın cübbeli hoca? kendi ağzınla söylüyorsun..izlemedim diye.hemde Allah hiçbir iyiliği zayi etmez demeyle cennete gönderdiğini söylüyorsun..sen jet skilerle sefa yaparken mahmut efendi hzlerinin bu kanal ve zaman gazetesi savunmuştu..
bu uslub ve dille araya nifak sokuyorsun Allah gönlüne göre versin..
Bu adamı hiçbir zaman sevemedim, stand up'çı olması gerekiyor. ''Hoca''lık vasfı ağır gelmiş kendine , taşıyamıyor.
Tarantula_
05-07-2011, 20:38
Bu kadarda saçmalanmaz ki kardeşim...
İnsan ünvanından utanır bee yazıklar olsun.!
Yaptığı eleştriye bir bakın. Diyor ki;
-Saman Tv mi ne var. (Samanyolu olduğunu biliyor. Sırf hakaret amaçlı saman diyor.)
-Dizinin başını sonunu seyretmedim de... (Bre adam, başını sonunu izlemediğin diziyi nasıl eşetireceksin)
-Bu diziyi seyredeceğine dansöz seyret. (İzlemediğin diziyi yerden yere vurdun, bari milleti ahlaksızlığa yönlendirme)
Başta Cübbeli Hoca'ya büyük saygım vardı. Şimdi gözümde sıfıra düştü. Bunu dinleyeceğinize dansöz seyretmeyin, ibadet edin, vaktinizi hayırlı işlerle geçirin.
Hüdaverdi
05-07-2011, 20:48
Hocaya laf yok severim ben kendisini ;D
Lafın gelişi öyle demiş,yoksa dansöz açın keyif yapın demez asla :güzel:
Hocanın söylediklerinde bir yanlışlık mevcut değil... Acizane algı deccali zehirlerden etkilenerek diyalog, cennete doldurma ! Kavramlarından videoda verilen cevabı haşa 'cennete koyma' olarak anlıyor... Hocamızın bunu anlaması deccali zehirlerden alamadığı cevap olsa gerek...
Ne diyalogçular yahut hiç kimse yahudi ve hristiyanların müslüman olmadıkça cennete giremeyeceğini bilir...! Doğrusuda budur...!
Lakin Bakara Suresi 62nci ayet uyarınca verilen cevabta bir yanlışlık yoktur... Yanlışlık zehirli algılardan ve ilmi hatalar yapanlardan kaynaklanmaktadır...! Deccali zehirleyenler körüklemeye devam ediyor...!
Hocam anlamadım seni yine neresini hatalı buldun neresini doğru buldun biraz açıklayıcı yazsan inşaallah hepimiz anlayacağız..
Yani iyilik yapan gayrimüslim diye karşılığını almayacak mı? Allahın adaleti o değil siz benden daha iyi biliyorsunuz diyeceğim kimsenin iyi bilmesinede gerek yok ayetler apaçık ortada;
"7. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür.
8. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür."
Yani herkes karşılığını alacak demek cennete koymak mıdır? Yani ben bağlantı kuramadım..
Hocam anlamadım seni yine neresini hatalı buldun neresini doğru buldun biraz açıklayıcı yazsan inşaallah hepimiz anlayacağız..
Yani iyilik yapan gayrimüslim diye karşılığını almayacak mı? Allahın adaleti o değil siz benden daha iyi biliyorsunuz diyeceğim kimsenin iyi bilmesinede gerek yok ayetler apaçık ortada;
Yani herkes karşılığını alacak demek cennete koymak mıdır? Yani ben bağlantı kuramadım..
Kardeşim cevaplarım açık aslında olayların gelişimini anlatmaya gayret ediyorum ki meselenin bütününü anlayın !
Yani örnek vereyim acizane... Samanyolu tv'yi övenler samanyolunun verdiği hizmetleri övüyorlar ama başı açık olanları yahut islami hassasiyete uygun olmayan kısımları kınamıyorlar ! Kınayanları eleştiriyorlar ! Şimdi ne oluyor ! Kavramlar tarafgir hale geliyor...! İkiside haklı ! Kim haksız ! Kimse ! Peki bu konuyu dairelere bölelim şimdi :
a- İslami hassasiyetleri öğütleyenler ! Haklıdır... Lakin güzel bir uslüpla doğru olmadığını söylemelidir ! Tv'yi övenlerde bunun doğru olmadığını ! Lakin hizmetler adına daha iyi olabileceğine dair cehdlerini ve bu cehdde karşılarına çıkan problemleri hassasiyetleri öğütleyenlerle paylaşmalıdır !
b- Geneli ile hizmet edenler ! Haklıdır... Lakin herşey doğruymuş gibi savunulması, taassuba düşülmesi ! Sanki hassasiyeti öğütleyenlerin doğru olmadığı algısı üretmektedir...!
Algıyı deccali şekilde yçneten mihraklarda ! Üst perdeden körüklerler ! Taassuba düşen tarafların safları ayrılır ! Olan budur !!!
İnş... İzah edebilmişimdir...!
BlueMoon
05-07-2011, 22:01
hoca dansöz izleyin derken mecazi anlamda tabi cübbeliyi yıllardır tanırız. orada mantıken diyor ki "dansöz izlesen günaha girersin, ama yahudi ve hristiyanlar cennete girecek diyenleri tasdik edip onaylarsan kafir olursun diyor. demek istediği tam olarak bu. yoksa gidin dansöz izleyin demiyor tabi.
cübbeli sonuna kadar haklı kendisine katılıyorum. Artık zaman gazetesi ve samanyolu eski yolundan biraz saptı. diyalog ve yahudi hristiyan dostlukları üst seviyede.
peki buradan bişey sormak istiyorum. Samanyolunda neden dini program yok ? neden cuma geceleri bir hoca çıkarıp sohbet verdirmiyor ? flash tv diye ne idüğü belirsiz bir kanal bile hoca çıkarıyor, kanal 7 çıkarıyor da samanyolu cemaat kanalı neden dini program yapmıyor ?
gidin bir gülen cemaatine mensup bir hocaya sorun yahudi ve hristiyan cennete girecek mi diye ? asla ve asla girmeyecek diyemezler. mutlaka kıvırırlar. Canım ne bilelim filan derler. Doğru söylemekten korkanlarla işimiz olmaz arkadaşlar. Müslüman uyanık olmalıdır.
haydi hodri meydan gidin gülen cemaatinden bir hocaya yahudi ve hristiyanların durumunu sorun bakalım ne diyecekler ?
ayet ve hadisler var müslümanlardan başkalarının cennete giremeyeceğine dair. Boş yere cübbeli hocaya tepki göstermenize gerek yok.
Ben hem kanalı yeriyorum, hem de kanalı haksız mesnetsiz yerenleri yeriyorum.
Kanalı kınama kısmını geçelim, elbette kanalın da eleştirilecek çok yanlışları var.
Ama hocanın elle tutulur bir gerekçesi var mı şu videoda hocam?
İzlemediği bir sahneyi hangi akla hizmet eleştirir bir insan. Eleştirirken hakaret etme hakkını nerede bulmuştur, bu o kanalın izleyicisine de hakaret değil midir? Kollama izliyorum ben de kanalda, ne yapmalıyım şimdi? Onun yerine açıp abime, babama dansöz mü izleteyim?
Diyalogu eleştirecekse adam gibi eleştirsin, yakışıyor mu bu sözler bu hocaya?
Komiklik yapacağım diye lafları alelade savurursa komedilik olur, bizler de dansöz lafını cımbızlar kendisine böyle iade ederiz.
Sanmıyorum ki Cübbeli hocaefendi, sizin deccali afete yaklaştığınız samimiyetle bu eleştiriyi yapmış olsun. Samimi bulmadım bu konuşmayı.
Ben acizane basit bir formul ile anlatmayı uygun buldum ki dairelereki derinlik uçuruma gitmesin lakin bu sizi tatmin etmedi sanırım...
Meseler derindir... Yüzeysel değildir... Algıları oluşturan makenizma 'Dinler Arası Diyalog' ismidir... Bir Müslüman bunu duyduğu anda karşı çıkar ! Şimdi meselenin aslında bu kavramdan yola çıkıyor ! Hmmm dinler arası ! aaa birde yahudi hristiyan cennete mi ? Birde Amerika'da ! Bunlar deccali şekilde zehirlerin tesiri ! Birde buna taassub sahibi sahip çıkmaya çalışanlar yok mu ! Diyaloğa ait ayetler diye ! Şimdi gel sen bunu Müslümana anlat !!!
Elbetteki meselelerin algı boyutu, açıklanma boyutu çok önemlidir ! 'Dinler Arası Diyalog' stratejik olarak zaten islam'a düşman olan zehirlerden dolayı islam deyince terörden başka bir iey anlamayan ve sizi asla dinlemeye yanaşmayan kimselerin ! Zehirlerini temizleyebilmek adına ! Uygulanan bir zehir temizleme sistemidir...! Doğrudur ! Lakin bu şekilde anlatmaz iseniz birde sağda solda hata eden ilmi zayıf kimseler cennete de girer der ise !(Ben acizane çok örneğini gördüm) Algı zor olan işi aşırı savunma taassubu nedeniyle kavramından uzaklaşır ! Ülkemizde MaşaAllah Müslümanların arasını bozmak isteyen kimse olmadığı içinde !!! deccali stratejilerle nakşedilen parapisikolojik harbler sonucu yalan haberler ile saflar algılardan ayrılır !!!
Genelinde herkes İslam'ı savunuyor ! Sıkıntı yok ! Sıkıntı Algıda ve Şeytani şekilde algıyı doğrudan kaydıranlardadır !!!
Hocaefendi haklı derken dairesinde haklı ! Çünkü Algısı yukarıda izah ettiğim gibi inandırıcı bulmayınca diyor ki Cennete dolduruyorsunuz ! O zaman itikadi şekilde dansöze baksan ! haram işler günaha girersin ! Lakin cennete doldurursan ayeti inkar edersin diye açıklama yapıyor ! Algısında doğru değil ama söylediğinde doğru ! E Videodaki kadının söylediği cevapta doğru ! cennete dolduranda yok ! Peki mesele ne !
Deccali Stratejik yçnetilen algı... !!!
akillisozler
05-07-2011, 22:16
cennet babanın tapulu malıda sana mirasmı kaldı sayın cübbeli hoca? kendi ağzınla söylüyorsun..izlemedim diye.hemde Allah hiçbir iyiliği zayi etmez demeyle cennete gönderdiğini söylüyorsun..sen jet skilerle sefa yaparken mahmut efendi hzlerinin bu kanal ve zaman gazetesi savunmuştu..
videoyu ya izlemediniz yada taraflı subjektif konuşuyorsunuz.
soru açık onlarla cennette beraber olacakmıyız
cevap ALLAH kimsenin iyiliklerini zayi etmez..
burada islami samantv ehli sünnet doğrultusunda bir şeyler vermekse topluma gayesi
verilecek cevap evladım cennete ancak müslümanlar girecek olmalı değilmi..
birşeyleri savunacağım diye itikadınızı tehlikeye atıyorsunuz..bilmiyorsanız susun ki ahirette sorumlu olmayın
videoyu ya izlemediniz yada taraflı subjektif konuşuyorsunuz.
soru açık onlarla cennette beraber olacakmıyız
cevap ALLAH kimsenin iyiliklerini zayi etmez..
burada islami samantv ehli sünnet doğrultusunda bir şeyler vermekse topluma gayesi
verilecek cevap evladım cennete ancak müslümanlar girecek olmalı değilmi..
birşeyleri savunacağım diye itikadınızı tehlikeye atıyorsunuz..bilmiyorsanız susun ki ahirette sorumlu olmayın
İşte bu kardeşimizin yaptığı doğru ! Lakin tarafgirliği yanlış !
Yok hocayı tanırız demesi hocanın yaptığı dansöz izle kelimesinin hatalı oluşunu söylememesi ! İşi tarafgir hale getiriyor !!!
akillisozler
05-07-2011, 22:21
Ben hem kanalı yeriyorum, hem de kanalı haksız mesnetsiz yerenleri yeriyorum.
Kanalı kınama kısmını geçelim, elbette kanalın da eleştirilecek çok yanlışları vardır. Medya sektöründe hatalar olabilir.
Ama hocanın elle tutulur bir gerekçesi var mı şu videoda hocam?
İzlemediği bir sahneyi hangi akla hizmet eleştirir bir insan. Eleştirirken hakaret etme hakkını nerede bulmuştur, bu o kanalın izleyicisine de hakaret değil midir? Kollama izliyorum ben de kanalda, ne yapmalıyım şimdi? Onun yerine açıp abime, babama dansöz mü izleteyim?
Diyalogu eleştirecekse adam gibi eleştirsin, yakışıyor mu bu sözler bu hocaya?
Komiklik yapacağım diye lafları alelade savurursa komedilik olur, bizler de dansöz lafını cımbızlar kendisine böyle iade ederiz.
Sanmıyorum ki Cübbeli hocaefendi, sizin deccali afete yaklaştığınız samimiyetle bu eleştiriyi yapmış olsun. Samimi bulmadım bu konuşmayı.
bak iman ile amel arasındaki ilişkiyi anlamadığından böyle abuk subuk yazıyorsun..
cübbeli hocaefendinin bunu seyredeceğine dansöz seyret derekn gerçekten seyret demiyor.
altındaki mana butür sözlerin geçtiği filmler insanın itikadını bozar ALLAH göstermesin dinden çıkarır.yani ebedi cehennem
dansöz seyretmek ise amele taaluk eder ve iizleyeni günahkar yapar ancak haram olduğunu kabul ediyorsa dinden çıkarmaz..
konu çok önemli aman itikadımıza bir halel gelmesin.
ALLAH rızası için dikkat edelim kardeşler..
birbirimizi uyaralım nihayetinde sonumuz ölüm ne bizi siyaset ne cumhurbaşkanı nede başbakan kurtarabilir.çünkü yarın ırak ,afganistan ve libyalı müslümanlarla çok işleri olacak ahirette...
Herkes MaşaAllah tarafgir... Meselenin Algı boyutu ! Kaynağı ! Nelerden kaynaklandığı ! İslami Hükümlerin daire daire doğruluğu incelenmediğinde ! Taraflar uzlaşamazlar şeytan apaçık dümanımız değil mi ???
akillisozler
05-07-2011, 22:26
bakın zilzal suresinin o ayetlerine göre herkes yaptıklarının karşılığını alacak.ancak
bu nasılolacak ebedi cehennemlik olan kafirler yancaklardı 100000 dercede de yaptıklarına karşılık ALLAH TEALA yakar 10000 dercede
bu olur .yoksa onlar ebedi cehenemdeler...
Hüdaverdi
05-07-2011, 22:27
Herkes MaşaAllah tarafgir... Meselenin Algı boyutu ! Kaynağı ! Nelerden kaynaklandığı ! İslami Hükümlerin daire daire doğruluğu incelenmediğinde ! Taraflar uzlaşamazlar şeytan apaçık dümanımız değil mi ???Hacım bir soru,Ladin'en evi 1 milyon dolar değerindeymiş.İnandın mı buna ? Pakistan gibi bir yerde,pakistan parasıyla veya dolarla,o ev o kadar tutar mı ?
Hacım bir soru,Ladin'en evi 1 milyon dolar değerindeymiş.İnandın mı buna ? Pakistan gibi bir yerde,pakistan parasıyla veya dolarla,o ev o kadar tutar mı ?
Elbette vereceğim cevap acizane tahmini olacaktır... Bu haberlere itibar etmem imkansızdır... Usame bin Ladin'in Suudi Arabistandaki evinde kilimden başka bir şey yoktu ! Sudanda kaldığı dönemde ona ayarlanan ev devlet düzeyinde olduğu için biraz daha iyiydi ! Lakin Afganistanda kaldığı yerler dağlar !
Kendisini tanıdığım kadarı ile imkansız görünüyor kardeşim acizane! Ama birde pakistanda o bölgede olması daha da imkansız gibi !
“İnkâr edenler ve (insanları) Allah yolundan alıkoyanlar var ya; işte Allah onların bütün amellerini boşa çıkarır.” (Muhammed, 1)
“İnkâr edenlere gelince, yıkım onlara! Allah, onların işlerini boşa çıkarmıştır. Bu, Allah’ın indirdiğini beğenmemeleri ve Allah’ın onların amellerini boşa çıkarması sebebiyledir.” (Muhammed, 8-9)
"Kafirlere gelince, onların amelleri, ıssız çöllerdeki serap gibidir ki, susayan onu su zanneder, nihayet ona vardığında orada herhangi bir şey bulamamış, üstelik yanıbaşında da (inanmadığı, kendisinden sakınmadığı) Allah'ı bulmuştur. Allah ise onun hesabını tastamam görmüştür. Allah hesabı çok çabuk görür." (Nur-39)
Bu ayetleri de görelim bir zahmet ne yani çelişki mi var..?
Kafirler yaptıkları iyi amellerin karşılığını Dünya da görecekler ahirette hiç bir faydası olmayacak..
Bu kadar basitleştirmeyin çocuk cennette buluşabilirmiyiz diye soruyor.
Kadın'ın cevabı Herkes yaptığı iyiliğin karşılığını görecek ancak Müslüman olmayan hiç kimse cennete giremez olsaydı o zaman araya bir "belki" ifadesi koyabilirdik :)
Çocuk iyiliğin karşılığını sormuyor cennette buluşacakmıyız diyor..
Onun için kıvırmanın lüzumu yok neyin ima edildiği ortada..!
Tek bir insan bile olsa bunu izleyip bak sen demek ki onlarda yaptıkların'ın karşılığını bulup cennete girecek diye inanırsa bu dansöz seyretmek ten bin kat beterdir..!
Daha bir kaç yıl önce olsa kınayacak olan bir çok kişi bugün kalkmış savunuyor narkoz mu yediniz bu ne hal..?
Hüdaverdi
05-07-2011, 22:34
Elbette vereceğim cevap acizane tahmini olacaktır... Bu haberlere itibar etmem imkansızdır... Usame bin Ladin'in Suudi Arabistandaki evinde kilimden başka bir şey yoktu ! Sudanda kaldığı dönemde ona ayarlanan ev devlet düzeyinde olduğu için biraz daha iyiydi ! Lakin Afganistanda kaldığı yerler dağlar !
Kendisini tanıdığım kadarı ile imkansız görünüyor kardeşim acizane! Ama birde pakistanda o bölgede olması daha da imkansız gibi !Peki hacım,yüksek duvarlar,arazinin biraz büyük olması,bahçesinde sebze meyve vs. yetiştirilmesi,evin içi var sayılan görüntülere baktığımzda kanlı yatakodasındaki ev eşyaları,evin 2 katlı olması,dışarıda küçük bir klübe olması,ahır ve bir kaç hayvanın bulanması,Ladin'in verdiği tavşanları ve aldığı kolaları da sayarsak,evin değeri yine de 1 milyon dolar olur mu ?
Peki hacım,yüksek duvarlar,arazinin biraz büyük olması,bahçesinde sebze meyve vs. yetiştirilmesi,evin içi var sayılan görüntülere baktığımzda kanlı yatakodasındaki ev eşyaları,evin 2 katlı olması,dışarıda küçük bir klübe olması,ahır ve bir kaç hayvanın bulanması,Ladin'in verdiği tavşanları ve aldığı kolaları da sayarsak,evin değeri yine de 1 milyon dolar olur mu ?
O daha imkansız !
peki buradan bişey sormak istiyorum. Samanyolunda neden dini program yok ? neden cuma geceleri bir hoca çıkarıp sohbet verdirmiyor ? flash tv diye ne idüğü belirsiz bir kanal bile hoca çıkarıyor, kanal 7 çıkarıyor da samanyolu cemaat kanalı neden dini program yapmıyor ?
Hoca çıkarmak zorunda mı stv? Cübbelinin küçümseyip alay ettiği o yayınlanan diziler , birçok hocayım deyip tv ye çıkan kişilerin anlattığından daha manidar geliyor bana ve birçok kişiye. Bu durumda illa bir ''hoca'' çıkarmak zorunda değil bu kanal.
gidin bir gülen cemaatine mensup bir hocaya sorun yahudi ve hristiyan cennete girecek mi diye ? asla ve asla girmeyecek diyemezler. mutlaka kıvırırlar. Canım ne bilelim filan derler. Doğru söylemekten korkanlarla işimiz olmaz arkadaşlar. Müslüman uyanık olmalıdır.
haydi hodri meydan gidin gülen cemaatinden bir hocaya yahudi ve hristiyanların durumunu sorun bakalım ne diyecekler ?
Çok iddialı konuştunuz. Burdan cemaate mensup isimler var. Aynı soruyu onlara da sorabiliriz. Ben de cevabını merak ettim.
Hüdaverdi
05-07-2011, 22:41
O daha imkansız !Çevresindeki binaları katsan dahi 999 bin dolar bile etmez. stv ye göre 1 milyar dolar evin fiyatı,tabi abd kaynaklı.Koyver gitsin hacı ;D
xg0uop
Çevresindeki binaları katsan dahi 999 bin dolar bile etmez. stv ye göre 1 milyar dolar evin fiyatı,tabi abd kaynaklı.Koyver gitsin hacı
Senin tvye bakalım o zaman cübbeli gözüyle ! O Ajanslardaki haberlere tahmini yorumlar yapıyor diyelim ! Yanlışlık yanlış tahmin olur !
Senin tv ise içki teşhirciliği !
Hüdaverdi
05-07-2011, 22:48
Aga sandalyenin üstüne çıktım öyle yazıyorum haydeeeeeeeee ;D
Göz var nizam var, ıkınsalar 1 milyon dolarlık ev çıkaramazlar oradan.Üstüne stv yi ekleseler yine de çıkmaz.
Göz var nizam var, ıkınsalar 1 milyon dolarlık ev çıkaramazlar oradan.
Ne demek istediğini anlıyorum kardeşim lakin sandığın gibi değil... Derin konular... Hele bu forumda hiç girmek istemem acizane... Suistimali yüksek... Amerika'da Lobi faaliyeti yürütmenin tek yolu budur ! Kalble buğz işlevi !
Harp abi ben sağı solunu bilmem sana tek bir soru soracağım deccali medyayı içine katmadan tek cümlelik cevap istiyorum;
İyilik yapan gayri müslimde olsa ahirette karşılığını alacak mı almayacak mı?Bak cennete girecek mi girmeyecek mi demiyorum.Karşılık alacak mı almayacak mı.
Sonuçta cehennemdede katmanlar var herkes aynı derece ceza çekmeyecek...
Harp abi ben sağı solunu bilmem sana tek bir soru soracağım deccali medyayı içine katmadan tek cümlelik cevap istiyorum;
İyilik yapan gayri müslimde olsa ahirette karşılığını alacak mı almayacak mı?Bak cennete girecek mi girmeyecek mi demiyorum.Karşılık alacak mı almayacak mı.
Sonuçta cehennemdede katmanlar var herkes aynı derece ceza çekmeyecek...
Güzel kardeşim ayetler belli bağlantılarla incelenir... Belegat çok önemlidir... Kim deyince Arapça'daki zamirleri herkese yükleyemez olduğun bölümler vardır...
Ayet Bakara 62 açıktır...
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla
Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hristiyanlar ve Sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri/mükâfatları Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de." (Bakara, 2/62)
Bu ayeti kerimede açıktır... Lakin bu cennete girecek demek değildir...! En doğrusunu Allah c.c. bilir...
Rahman ve Rahim olan Allah'ın Adıyla
Al-i İmran
85. Kim İslâm'dan başka bir din ararsa ondan asla kabul edilmeyecek ve o ahirette de zarar edenlerden olacaktır.
Sadakallahulazim..Amenna ve Saddakna..Eyvallah..
Mesele illa samanyolunu eleştirmekse adam akıllı bir şey bulsunlar.
Biz samanyolu dört dörtlüktür demiyoruz.Sonuçta kanalı yönetenler peygamber değil ki dört dörtlük olsun.
Elbetteki hataları yanlışları olacaktır.Lakin her şeyin bir adabı bir edebi vardır.
Telefon açılır düzgünce uyarılır dikkate alınmıyorsa nazikçe basın yoluyla uyarılır.
Kalkıpta saman tv mi ahır tv mi demekle kendini küçültmenin alemi yok..
Filmde ayetin hakikati söylenmiş kalkıp ayeti inkar etmeyede olayı çok farklı boyuta çekip vurmaya çalışmakta hoş değil.Mümin sıfatı değildir ve böyle arkasında büyük bir kitle olan dini bir önder buna dikkat etmesini bilmeli..
İsra suresi 53. ayet: Kullarıma söyle, sözün en güzelini söylesinler. Sonra şeytan aralarını bozar.
İntifada
05-07-2011, 23:32
ne cübbelinin cemaatindenim ne gülenin...
o sözü edilen diziyi eleştirdimbende forumada taşımıştım konuyu ki zaten stv izlemiyorum...
ama cübbelinin sözüde acayip...
içkiyi bırak eroin kullan demek gibi bişey olmuş :)
o sözü edilen diziyi eleştirdimbende forumada taşımıştım konuyu ki zaten stv izlemiyorum...
Hobaa.. :şaşkın:
Şimdi tartışma başlar işte.. Olaya nasıl bir bakış açısıyla baktın sen öyle..
Dayı merak ettim;
"Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hristiyanlar ve Sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri/mükâfatları Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de." (Bakara, 2/62)
Zilzal;
Eğer allahın ayetlerinde yanlışlık yoksa iyilik yapanda kötülük yapadan müslim veya gayri müslim allah katında alacak mükafatını bu yalan veya yanlış bir şey mi?Ki yanlışsa kurandaki ayetler onu söylüyor bir şey diyeceğim dilim varmıyor.:)
cübbeli biraz şovmenliği seviyor anlaşılan ağzından çıkanı kulağı duymuyor misali, bir tv yi karalayacağım diye bazı ayetleri unutuvermiş herhalde.. Allah iyilik yapanların iyiliklerini zayii etmez. ne yani şimdi başka dinlerde aynı Allah'a inanmıyormu? peygamber dönemindeki hadiseleri hatırlayalım..
şimdi ben buna şaklaban derim..o varsın dansöz izlesin.. bu kadar aşağılayıcı bir konuşmayı esefle karşıladım bir din adamı bunu söyleyemez..
ben şimsi buna cübbeli değilde (çüşşşeli ahmak hoca) desem yakışırmı bunun medyatik konuşmalarını izleyeceğinize ...........bunu işleyin desem olurmu?
önce konuşacağın kelimeleri tartacaksın rahmetli Erbakan hocanın bir sözü var kırk ölçecek bir biçeceksin.. sonra konuşacaksın..
"Kafirler yaptıkları iyi amellerin karşılığını Dünya da görecekler ahirette hiç bir faydası olmayacak.
"
Yazmıştım kaynaksız konuşmam bunu da işkembeden uydurmadım elbet..
Bu benim değil İbni Abbas'ın (r.a.) gürüşüdür.. hadis ve tefsir kaynağı versem uydurma denilerek işin içinden çıkılıyor onun için verme gereği duymadım..
Belki Bediüzzaman hazretlerin'in görüşü birilerini bağlayıcı kılabilir :)
"Müminler, genellikle günahlarının cezasını dünyada gördükleri sıkıntı ve musibetlerle çektikleri için dünya onlar için bir nevi cehennem, zindan ve hapis olur. Kâfirler ise, yaptıkları iyi işlerinin karşılığını kısmen dünyada-sağlık, sıhhat, nimetlerle-gördükleri için dünya onlar için bir nevi mükâfat yeri olan cennet gibi olur. Ayrıca, dünya –müminler için-cennete nispeten bir zindandır, kâfirler için de cehenneme nispeten bir cennet gibidir(bk. Bediüzzaman Said Nursi, Lemalar/ 10. Lemanın sonu).
Cehennemin tabakaları da yine günahlara göre belirlenir iyiliklere göre değil..
Tabi bazı istisnalar olmuştur Ebu Talib Peygamberimize (s.a.v) çok yardım ettiği için onun Cehennemde ki durumu farklıdır..
Allahın ayeti varken başka delile gerek yoktur.
Zira beddüizzamanda kısmen diyor tamamen demiyor.
BeldeiTAYYIBe
05-07-2011, 23:51
Cübbeli dansöz izleyin diye tesvik etmiyor kardesim.
Bir kiyas yapiyor...
Amel ile itikat arasindaki farka vurgu yapiyor.
Uslubu biraz düzgün olsa daha isabetli olurdu.
Bu uslubta dogal olarak karsi tarafin tepkisini cekiyor.
Fakat hissi hareket etmeyin...yazilan bu kadar ilmi mesajlar var...onlardan birseyler cikarmaya calissak daha iyi olur.
İntifada
05-07-2011, 23:52
Dayı merak ettim;
"Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hristiyanlar ve Sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri/mükâfatları Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de." (Bakara, 2/62)
Zilzal;
Eğer allahın ayetlerinde yanlışlık yoksa iyilik yapanda kötülük yapadan müslim veya gayri müslim allah katında alacak mükafatını bu yalan veya yanlış bir şey mi?Ki yanlışsa kurandaki ayetler onu söylüyor bir şey diyeceğim dilim varmıyor.:)
“Rablerini inkâr edenlerin durumu şudur: “Onların amelleri, fırtınalı bir günde şiddetli rüzgârın uçurduğu küle benzer. Kazandıklarından hiçbir şeyi elde edemezler. İşte haktan en uzak sapıklık budur”(İbrahim, 14/18)
Benim tek duyduğum ve tek söyledikleri la ilahe ilallah muhammed resulallah demeyen üç çeşit insan cennete girebilir;
-Gerekli yaşa gelmemiştir.Zaten gerekli yaşa gelmeyen herkes müslümandır.Şehadet getirmesede yeri inşaallah cennettir.
-Fetret devri gibi bir karanlıktatır inşaallah bunlarda cennete girecektir.-Bazı alimlerde toprak olup yok olurlar ahirette diyorlar yani ne cennete girer ne cehenneme-
-Öyle sahabilerde vardır ki savaş anında iman etmiştir o durumdan daha iki rekaat namaz bile kılmadan savaşta şehit olmuştur onlar cennetliktir inşaallah..
Eğer bunlar yanlışsa bunu hocaefendi veya günümüz alimleri değil yüz yıllardır süre gelen alimler zincirinden en az %80 alim diyor..:)
Hüdaverdi
05-07-2011, 23:55
Bendne size bu şarkı gelsin Serdar Ortaç - Binlerce Dansöz Var :w:
“Rablerini inkâr edenlerin durumu şudur: “Onların amelleri, fırtınalı bir günde şiddetli rüzgârın uçurduğu küle benzer. Kazandıklarından hiçbir şeyi elde edemezler. İşte haktan en uzak sapıklık budur”(İbrahim, 14/18)
Ayetlere tam hakim olan biri değilim bende apaçık ayetleri gösterdim.
Müfessirlik yapabilecek alimlere danışmak gerekir.
Hz.Muhammed (s.a.v)'in amcasıyla ilgili bir menkıbe duymuştum.
Sırf bazı iyiliklerinden ötürü azabı azaltılmıştı.
Yani çok sağlam bir kaynaktan duymuştum.
O aklıma geldi benim bu güne kadar okuduğum eserler tefsirler hep gayri müslimde olsa bir şekilde mükafatını alır cehennemdeki azabı azaltılır ama illa ki alır.Zira allah hiç bir ameli boşa çıkarmaz asla..
BeldeiTAYYIBe
05-07-2011, 23:58
Hmm, merak ettim şimdi ve soruyorum: Yahudi ve Hıristiyan cennete girecek mi?
Bu cemaate mensup bir hoca varsa cevabı alalım madem :)
Mevzubahis cemaatten degilim kardesim lakin bu sorunun cevabini vermek icin bir cemaate intisab gerekmez. Iman sahibi herkesin verecegi tek bir cevap vardir...Peygamber Efendimiz'in risaletinden kiyamete kadar gelecek olan tüm gayrimüslimlerin cennete giremeyecegi, ehli sünnet kaynaklarinda yazilidir...böyle bilir böyle iman ederiz.
İntifada
05-08-2011, 00:04
http://dosya.beyn.org/yazilar/my-name-helal-et.jpg
senaryosuda aynı :)
kelime-i şehadet getirmeyen her kimse cennete giremeyecek...
bu ayet ve hadislerle sabittir...
Adam Allah'a ve Peygamberine inanmıyorsa onun cennete girermi acaba diye sorgulamak bile yalnış olur...
bakınız ne diyor Cenab-ı Hak kitabında;
Allah katında hak din İslam'dır....
Bu ayetten bahsediyorsan burda bahsedilen Yahudilerin,Hristyanların İslam gelmeden önce dinlerin'in bozulmamış haline inanan insanlar olduğunu bilmen gerekir bu ayet İslam geldikten sonra ki gayri müslimler den bahsetmiyor :)
Ayetin sonun da onlar korkmayacak ve üzülmeyecek ifadesi geçiyor bu da zaten cennete gideceklerini gösteriyor ...
Eğer öyle olmasaydı bu ayet bütün Ehli Kitabın cennetlik olduğunu müjdeliyor olurdu o zaman da adama madem hepsi cennetlikti İslam Dini ne diye geldi diye sormazlarmıydı :)
"Kim zerre misali iyilik yaparsa karşılığını görecektir" ayetin'in tefsirinde'de İbni Abbas Kafir olanlar karşılığını Dünya da görecek diye tefsir ediyor ve bir çok alim bu ayeti bu şekilde tefsir etmiş..
Ben ayet yorumcusu değilim bu sağlam kaynaklara itibar ederim gerisini bilmem..
Benim tek duyduğum ve tek söyledikleri la ilahe ilallah muhammed resulallah demeyen üç çeşit insan cennete girebilir;
-Gerekli yaşa gelmemiştir.Zaten gerekli yaşa gelmeyen herkes müslümandır.Şehadet getirmesede yeri inşaallah cennettir.
-Fetret devri gibi bir karanlıktatır inşaallah bunlarda cennete girecektir.-Bazı alimlerde toprak olup yok olurlar ahirette diyorlar yani ne cennete girer ne cehenneme-
-Öyle sahabilerde vardır ki savaş anında iman etmiştir o durumdan daha iki rekaat namaz bile kılmadan savaşta şehit olmuştur onlar cennetliktir inşaallah..
Eğer bunlar yanlışsa bunu hocaefendi veya günümüz alimleri değil yüz yıllardır süre gelen alimler zincirinden en az %80 alim diyor..:)
...........
Bu ayetten bahsediyorsan burda bahsedilen Yahudilerin,Hristyanların İslam gelmeden önce dinlerin'in bozulmamış haline inanan insanlar olduğunu bilmen gerekir bu ayet İslam geldikten sonra ki gayri müslimler den bahsetmiyor
İşte diyaloğun nedeni ! Zehirleri temizlemek !
akillisozler
05-08-2011, 13:33
hoca dansöz izleyin derken mecazi anlamda tabi cübbeliyi yıllardır tanırız. orada mantıken diyor ki "dansöz izlesen günaha girersin, ama yahudi ve hristiyanlar cennete girecek diyenleri tasdik edip onaylarsan kafir olursun diyor. demek istediği tam olarak bu. yoksa gidin dansöz izleyin demiyor tabi.
cübbeli sonuna kadar haklı kendisine katılıyorum. Artık zaman gazetesi ve samanyolu eski yolundan biraz saptı. diyalog ve yahudi hristiyan dostlukları üst seviyede.
ayet ve hadisler var müslümanlardan başkalarının cennete giremeyeceğine dair. Boş yere cübbeli hocaya tepki göstermenize gerek yok.
tebrikler kardeşim..
ehli sünnet savunucusu birinin olması çok güzel,,
son sözünüz çok doğru
hayrettin karamanın polemik ve dialog kitabını okumayan bazı hamlar konuşuyo işte.
akılları sıra birilerini savunuyor ancak itikad ne olacak ahiret ne olacak..
akıllı olun ve akilli sözler kullanın çünkü her şeyinizden sorumlusunuz..
akillisozler
05-08-2011, 13:39
İşte diyaloğun nedeni ! Zehirleri temizlemek !
ne kadar saf ve cahilce yazıyorsun.
eline bir gün kuranı kerimi alıp en azından mealden okudunmu ?
hayrettin karamanda senin sözlerine benzer bir makale kaleme almış.
diyorki hazarat diyorki islamın doğru anlaşılması için çalışıyormuş
sorarlar adama 1400 yıldır yanlış anlaşılıyorduda
bugünmü doğruları sizin gibiler gördü..
ehli sünnet tehlikede bakın ak parti 1. bölge 7. sıra adayı dialogcuların mimarlarından muhammed çiftçiyi aday gösterildi.
bu neye hizmet.parti neyin peşinde.
bugün gizli yarın tv,dergi lerle milletin itikadını bozacaklar ..
buna erdoğan gibi ehli sünnet bir parti nasıl yapar..
İntifada
05-08-2011, 13:42
ne ehli sünnetmiş arkadaş...
ne güzel parsellediniz koskoca ekolü...
din mafyalığı yapıyorsunuz resmen...
Özgür Çağrı
05-08-2011, 13:42
Yavuz reyiz doğru demiş bu ne la içkiyi bırak zinaya başla resmen :)
İçkiyide bırak tövbe et diyeceğine ne demiş :hihi2:
Cübbeli gitsin kertenkele avlasın veya iki arapça rivayet okuyup cemaatini coştursun.
Biz zaten onun dininin kafiriyiz onun için salla gitsin :p
Özgür Çağrı
05-08-2011, 13:44
Cübbeli reyiz için yazılmış mükemmel bir yazı osman abi tam oturtmuş :hihi2:
HAŞEVİ
Nasıl bir insan bu?
Tam bir Haşevî.
Arapça "h-ş-y" kökünden türetilmiş bir kelimedir Haşevî. Batın bölgesinden bulunan dalak, karaciğer, işkembe ve benzeri şeylerin hepsine birden el-haşa denilir. Aynı kökten türeyen Hışve Huşve, bağırsaklar anlamına; "Mahaşî" ise kıç manasına gelmekte, yahut ondan kinaye olarak kullanılmaktadır. "El-Haşiyyetu", kadınların kendilerini gelişmiş, yapılı göstermek için giyindikleri altlığın adıdır. "El- İhtişa" ise, doldurmak anlamındadır. Kadınların özel günlerinde kullandıkları pamuğun adı da "el-Haşv"dır; bu aynı zamanda yatak, yastık dolgusu olarak da kullanılan pamuğun da adıdır. Eğer sözü yahut insanı niteleyen bir sıfat olarak kullanılırsa el-Haşv; İtimat edilmeyecek boş söz veya kimse anlamına gelir. Mesela şiirde lüzümsuz ve faydasız olarak zikredilen ziyade ifadelere "Haşv" denir.
(Mehmet Emin ÖZAFŞAR/İdeolojik Hadisçiliğin Tarihi Arka Planı/23/ Ankara Okulu Yay.)
Türkçe kullanımda da aynı kökten türemiş "Haşat" kelimesini argoca ifade ederiz. İşe yaramaz, paspal, zıvanadan çıkmış, pespaye vs. anlamlara gelir.
Haşevî sıfatı, Hicri üçün cü yüzyılın ortalarında, İslam dinini vahy dini olmaktan çıkarıp, rivayet dini haline getiren, hadis toplayıcılarına verilen bir sıfattır. Ahmed b. Hanbel`in vefatından sonra tavan yapmışlardır.
Haşevîlerin mesleği hadis toplamak ve topladıkları hadisleri de halk arasında yaymaktı. Bu iş öylesine popüler ve öylesine rant getiren bir işti ki, hem maddi kazançlar hem de sahte mansıplar (manevi makamlar) sağlıyordu.
Zalim sultanların yönetimleri altında cehaletin zirvesinde yaşamakta olan zavallı müslüman halklar, Haşevîlerin uyduruk, İslam`a aykırı ve akıl dışı rivayetleriyle dini öğrenir olmuşlardı. Öyle ki, aradan nerdeyse bin yıl geçmesine rağmen, müslüman halklar nezdinde Haşevîlik hâlâ prim yapmakta ve İslam dini hâlâ, rivayet dininin esareti altında bulunmaktadır.
İbn-i Asâkir`in de dediği gibi; Değil bir muvahhidin, bir mülhidin bile hoş göremeyeceği derecede çirkin, iğrenç, bid`at ve hayasızlıklar saçıyorlardı.
Haşevîler, İslam dinini anlamak için aklını kullanan kim varsa hepsini tahkir ve tekfir ederek, saldırdılar. Bu saldırılarından ne Mu`tezilîler ne Şafiîler ne de Hanefîler kurtulabildi. Aklını ve reyini kullanan herkesi İslam`ın dışına atarak, ağır sövgülerde bulunup, ağır suçlamalarla, sünnetin dışına çıkmakla itham ettiler. Onlar için geçerli tek delil, rivayetlerdi. İşi o dereceye kadar ilerlettiler ki; rivayetlerin, ayetlerin hükümlerini ortadan kaldırdığına kadar götürdüler.
İslam`dan önceki cahiliye devri milletlerin dinlerinden arta kalan ne kadar batıl varsa, hepsini bir bir hadis adı altında toplayarak, adı peygamber olan altın bir tasın içine pislikleri koyarak, müslüman halklara sunmaktan zerre kadar utanmadılar.
Allah Teala hakkında ne aklın ne de vahyin tasdik etmeyeceği yakıştırmalarda bulundular. Gerek Ehl-i Kitab`ın, gerek İran dinlerinin ve gerekse de Bizans felsefelerinin ne kadar şirke bulaşmış tanrı telakkileri varsa hepsini Allah Teala`ya yakıştırdılar. Eğer, kafalarına göre hadis bulamazlarsa oturup, yüzlerce, binlerce uydurdular.
Biz müslümanlar, dünyanın dört bir yanında hâlâ, onların bu saçmalıkları ile İslam dinini anlamaya gayret ediyoruz, maalesef... İslam dini hâlâ bir vahy dini olarak değil, bir rivayet dini olarak tanımlanıyor, müslüman toplumlarda. Onların uydurdukları ve uydurulmuş İslam dışı hadis rivayetleri ile, kurduğumuz İslam devletlerinin anayasalarını dahi yapmaya devam ediyoruz, ne yazık ki...
Haşevîye göre bir hadisin zayıfı veya sahihi olmaz. Değil mi ki, kimi eserlerde yer almıştır, o halde o söz ayet gibidir. Diyelim ki senin kafan almadı ve aklın yatmadı, o halde nasipsiz olan sensin, hadiste hiç bir kusur bulunamaz.
Mesela Haşevî, kertenkele öldüren birinin büyük sevaplar elde edeceğine dair bir rivayet söyledi ve sen de "Bu nasıl olur, mümkün müdür?!" diye şüphe ile baktın. Haşevî, hemen o rivayetin arapçasını bir ayet-i kerime okur gibi okur ve Allahu Teala`nın böyle hikmetlerinin de olduğunu söyleyiverir. Senin buna hala kafan basmıyorsa, "Eh, sen sünneti inkar ediyorsan ben ne yapayım, Allahu Teala sana sünnet ehli olmayı nasib etmemişse ne diyeyim!" deyiverir ve sen kendini cehennemin dibinde buluverirsin.
Eğer sen, "Ben, Kur`an-ı Kerim`de hiç böyle bir emir veya tavsiye görmedim. İslam tarihinin içinde de Hz. Muhammed`in (aleyhisselam) elinde bir sopayla, sevap kazanmak için kertenkele avı partisi düzenlediğine dair bir bilgi okumadım. Ne Bilal-i Habeşî`nin, ne Habbab bin Eret`in ne de diğer mümtaz ashabın, "Haydin arkadaşlar, boş boş oturmayalım, sevab heybemizi doldurmak için kerkentele cihadına çıkalım" dediklerine dair bir şey okumadım, duymadım" dersen, haşevîye göre o dakika hem sünneti inkar etmiş oldun hem de ahiretini kaybettin demektir.
Haşevî, zemzem suyunun çok büyük bir kutsallık içerdiğini ve hatta mümin ile münafıkın arasındaki farkın alameti olduğunu söyler, sen de kazârâ, "Yahû, bu su bu kadar kutsaldı da Allah Teala niçin bir kez olsun adını anmadı, bir kutsallığı bulunmadığı halde zeytinden incirden söz etti de niye zemzemden söz etmedi?" diye şaşıracak olursan, o, senin İslam dininden ve sünnetten sapmış bir şaşkın olduğunu hemen ilan edecektir.
Haşevî, aklını çöpe atmıştır ve senden de aynısını yapmanı ister. Rivayet dinine ait hükümleri okuduğunda, bunların akılla veya dinle ilgisinin ne olduğu onu ilgilendirmediği gibi seni de asla ilgilendirmemelidir.
Haşevî, Allah Teala`nın arşına, putlaştırdığı peygamberi oturtmaktan da asla ictinab etmez. Hem Allah Teala hazretlerine hem de peygambere ağır hakaretlerde bulunur ama, bunun farkında bile olmaz. Farkında olup, olmaması da önemli değildir aslında. Haşevînin derdi, kustuğu şeylerin neler olduğunun farkında olmak değil, kurduğu tezgahın istikrarlı bir şekilde devam edip etmediğidir.
Haşevî, en değerli İslam aliminden daha fazla dinleyici bulur kendisine. Bu çok doğaldır. Hicri üçün cü yüzyılda bir Heşevî etrafına onbinlerce dinleyici toplayabiliyormuş. Bu, şaşırılacak bir şey değil. Allah Teala`nın dediği gibi, onların ekserisi şirk koşmadan Allah`a iman etmezler.
Haşevînin okumaktan kaçtığı iki ayet-i kerime yazarak, yazıyı bitireyim.
Doğrusu o Kur`an, senin için de, kavmin için de bir öğüttür ve siz ileride ondan sorguya çekileceksiniz. (Zuhruf Suresi: 44. Ayet-i Kerime)
İşte bunlar, Allâh`ın âyetleridir, onları sana gerçek ile okuyoruz. Allah`tan ve O`nun âyetlerinden sonra hangi hadise (söze) inanacaklar? (Casiye Suresi 6. Ayet-i Kerime)
CananOsman Aran
cübbeliyi severek dinlerim ama son zamanlardaki haddini asan, medyatik, birilerine yaranmaya calistigi aciklamari nedeniyle kendisine itibar etmeme karari aldim..
kendisi isterse dansöz izleyebilir ben stv izlemeye devam edecegim!
İntifada
05-08-2011, 14:20
gelin dansözde izlemeyelim stv de izlemeylim :)
hadi orta yolu ben buldurayım size...
isteyen, istedigini izlemekde özgürdür.. acikcasi cogunlukla haber ve spor kanali izlerim ama firsat buldukca bazi dizileride izliyorum gerci son zamanlarda stv nin dizilerini izleyemiyorum ama yinede tartisma, haber ve özellikle belgesel programlarini zevkle izliyorum..
ayna ve maceraci favori programlaridir mümkün oldukca kacirmamaya calisiyorum..
bu arada arkadaslar a haber diye bir kanal cikti hd yayini yapiyor bence cok kaliteli bir kanal tavsiye ederim..
Acizane tavsiyem, hiç tv seyretmeyin...
İnternet var iken tv ye ne hacet, hele birde sınırsız ise :)
Terennüm
05-08-2011, 15:47
cübbeli hocanın mesajı açık..stv izlemeyin dinden çıkarsınız..onun için dansöz izleyin en azından günahkar olursunuz..
söyleyecek bişey yok son sözü yine samatvden alalım ozaman..
http://galeri.uludagsozluk.com/9/adam-hakl%C4%B1-beyler_16147.jpg
BlueMoon
05-08-2011, 16:31
mavera kardeşim,
adam yanlış düzeni eleştiriyor. zamanında diyanet hocalarına da çok kızıyordu ne yani şimdi diyanet düşmanı mı oluyor ? Kim yanlış bişey söylerse insanlara doğru yol göstermek amacıyla eleştiriyor.
samanyolu masum bir kanal mı sanki ? haa bişey söyleyeyim stv yi en çok izleyenlerden birisiyim. gece gündüz shaber ile samanyolu tv izliyorum. ama son zamanlarda 50 dakikalık haber bülteni 45 dakikası ergenekon davası. ses kayıtları vs.
filistinde lübnanda hergün binlerce insan ölüyor bi kere bahsetmediler. israili bir kere suçlamadılar. kanal 7 hergün filistin haberleri verirken stv özellikle bahsetmedi. bir tane dini program yok. bu nasıl cemaat kanalı ? nasıl muhafazakarlık ? soruyorum ?
cübbeli Ahmet hoca her sohbetinde sandalye koltuk derdimiz yok derdimiz insanlara bi kelime fazla öğretmek, yanlış bilinenleri merak edilen konuları açıklığa kavuşturmak. yıllar önce bir sohbetinde fethullah gülen hocaefendiyi çok sevdiğini, kuran-ı kerim okuyuşunu çok beğendiğini söylemişti. cemaatinden bir kişi yada birileri yanlış yaptığında veya yanlış bişey söylediğinde bunu tüm cemaate mal etmenin yanlış olduğunu söylemişti. kısacası kimse karşı kini yok. onun derdi son zamanlarda dinde yapılmaya çalışılan reformların karşısında durmak. bir nevi din kurallarını hafifletme çabası karşısında durmak. Adam ayet hadis bellidir neyin reformu ne yahudi ve hristiyanların cennete girmesi diyor ?
son zamanlarda yine bu stv de hristiyanlara kız verilebileceği ima edilmemişmiydi ? ben mi yanlış hatırlıyorum ?
orada kız annesine hristiyan ve yahudilerle cennette buluşacakmıyız ? diye soruyor. ben de soruyorum
varan 1 : böyle bir işe küçük çocuk nasıl alet edilebiliyor ?
varan 2 : işte burada bir "uyanıklık" var. direk cennete gidecek denmiyor "Allah hiçbir iyiliği zayi etmez" deniyor. cennete girmek ile hristiyanın iyiliğinin ne alakası var ? bu cevap sorunun cevabı da değil ? ne evet ne de hayır deniyor. gerisini siz anlayın ?
varan 3 : böyle bir soru sorulmasına neden ihtiyaç duyuluyor ? kendileri cenneti garantilemiş mi ki bi de hristiyanlarla orada buluşacaklarını düşünüyorlar ?
Terennüm
05-08-2011, 16:33
mavera kardeşim,
adam yanlış düzeni eleştiriyor. zamanında diyanet hocalarına da çok kızıyordu ne yani şimdi diyanet düşmanı mı oluyor ? Kim yanlış bişey söylerse insanlara doğru yol göstermek amacıyla eleştiriyor.
samanyolu masum bir kanal mı sanki ? haa bişey söyleyeyim stv yi en çok izleyenlerden birisiyim. gece gündüz shaber ile samanyolu tv izliyorum. ama son zamanlarda 50 dakikalık haber bülteni 45 dakikası ergenekon davası. ses kayıtları vs.
filistinde lübnanda hergün binlerce insan ölüyor bi kere bahsetmediler. israili bir kere suçlamadılar. kanal 7 hergün filistin haberleri verirken stv özellikle bahsetmedi. bir tane dini program yok. bu nasıl cemaat kanalı ? nasıl muhafazakarlık ? soruyorum ?
cübbeli Ahmet hoca her sohbetinde sandalye koltuk derdimiz yok derdimiz insanlara bi kelime fazla öğretmek, yanlış bilinenleri merak edilen konuları açıklığa kavuşturmak. yıllar önce bir sohbetinde fethullah gülen hocaefendiyi çok sevdiğini, kuran-ı kerim okuyuşunu çok beğendiğini söylemişti. cemaatinden bir kişi yada birileri yanlış yaptığında veya yanlış bişey söylediğinde bunu tüm cemaate mal etmenin yanlış olduğunu söylemişti. kısacası kimse karşı kini yok. onun derdi son zamanlarda dinde yapılmaya çalışılan reformların karşısında durmak. bir nevi din kurallarını hafifletme çabası karşısında durmak. Adam ayet hadis bellidir neyin reformu ne yahudi ve hristiyanların cennete girmesi diyor ?
son zamanlarda yine bu stv de hristiyanlara kız verilebileceği ima edilmemişmiydi ? ben mi yanlış hatırlıyorum ?
izleme kardeşim değiştir kanalı dansöz izle:)
BlueMoon
05-08-2011, 16:36
adem abi,
ben izlemem demiyorum ama maalesef hocanın bazı dedikleri doğru. orada size islami kanal adı altında ne zehirler yutturuluyor diyor. o sohbetin geçmesi bile ne kadar düşündürücü...
mesele dansöz izlemek değil ki ? siz anlamak istemiyorsunuz. dansözü izlesen günaha girersin ama bu sohbeti dinleyip onaylayıp kabul edersen dinden çıkarsın diyor.
islami bir kanalda "anne yahudilerle cennette buluşacakmıyız " denmesi bile başlı başına faciadır. orada derin imalar gizli. "siz ne anlarsanız artık" iması var.
yoksa ben f.gülen cemaatini de stv yi de severim ama son zamanlarda bunların tartışılması bile çok kötü. ve gereksiz.
çünkü sen bu sohbeti tasdik ettiğinde direk olarak Ayet-i kerime ve hadisleri inkar etmiş oluyorsun.
Terennüm
05-08-2011, 16:45
stv haberi izliyorsun ya hani 60 dakikanın 45 dakikası ergenekon..sırf bunun için bile stv izlenir..bu milletin ensesinde yıllarca boza pişiren zihniyeti açığa çıkartanlar destek vermek niye rahatsız ediyor sizi anlamış değilim..
bu cübbeli cemaati daha düne kadar tvyede karşıydı şimdi her akşam bir kanalda..hatta facebooku ihvanlarına yasakladı..
ama kendisi facebookta videoları geziyor..tezat değilmidir bu?
sayın cübbeli madem saman tviyi beğenmiyorsun buyur kendi meşrebine uygun bir kanal açta hep berarber izleyelim..ama dansöz olmasın...
bu bölüm her müslümanı rahatsız ediyor... Lakin eleştirmek için bahane olamaz... ! Zehirleri temizlerken buradan bahsederseniz sizi 'Terörist' ilan ederler ve deccali tuzaklar o kadar büyür ki ! artık derdinizi anlatamaz olursunuz ! Lakin cemaatin üst kısmındakilere sorun bakalım ne diyorlar !!! Bilmediğimiz şeylerden birbirimize düşmemek lazım gelir...!
BeldeiTAYYIBe
05-08-2011, 16:48
izleme kardeşim değiştir kanalı dansöz izle:)
Üstat,
Cemaatten kardeslerimizde illa bu kanali izleyin, digerlerinde dansöz var, izlemeyin diyorlar...
BeldeiTAYYIBe
05-08-2011, 17:02
Biz zaten onun dininin kafiriyiz onun için salla gitsin :p
Kardesim. Burda ne denmek isteniyor?
Yanlis anlasilmalara vesile olunmamasi icin biraz aydinlatirmisiniz?
Beylerbeyi
05-08-2011, 17:23
sözlerine katılıyorum, cübbeli ahmet'in sözleri saçmalığın daniskasıdır. kendini iyice küçültmüştür, cübbeli medyatik olmayı seviyor, heralde gündemden düşmüşken yeniden gündeme gelmek istedi ve kale alınmayacak sözler söyledi.
yalnız daha önce "Allah İran'ı daha da karıştırsın" şeklinde bir sözü olduğu iddia edildi. bana göre bu söz başlıkta geçen sözden daha ağırdı ama aynı tepkiyi görmemişti cübbeli. hatta bazı cemaatçi arkadaşlarım "cübbeli haklı", "cübbeli çok iyi bir din adamı" demişlerdi. bu sözden sonra cübbeli ahmed hoca artık cemaatçiler için de "kötü adam" olmuştur..!!
bu arada dikkatimi çekti, başlığı açan kişi banlanmış! çok fazla foruma takılmadığım için bilmiyorum, sadece merak ettim, acaba bu başlığı açtığı için mi banı yedi ?
yok asker kardesim bu baslikla alakasi yok kendisini akilli sandigi icin arkadasi yolladik :)
bardakcı
05-08-2011, 18:35
ben sadece şunu merak ediyorum ilk zamanlarda stv kandillerde olsun kutludoğum haftasında olsun yayın akışında ona göre düzenlemelr yapar ve herkesin izleyebileceği saatlerde program yapardı..son bi kaç senedir gece yarısında bu programlar yayınlanır oldu..nedeni ne çok merak ettim!
Özgür Çağrı
05-08-2011, 21:18
Kardesim. Burda ne denmek isteniyor?
Yanlis anlasilmalara vesile olunmamasi icin biraz aydinlatirmisiniz?
sürekli tekfir edip din dışı gavur ilan ettiğinden biz baştan onun dininin kafiri olmayı kabul ediyoruz yani :)
adam meal kitabı yazmış ayetlerin sonunda parantez açıp ehli sünnet vel cemaat yazıyor :hihi2: tarikat milliyetçisinide ilk defa görüyorum he ;D
BeldeiTAYYIBe
05-08-2011, 21:33
Konusmalarini kendinizce hatali buluyorsaniz elestirirsiniz.
Fakat, onun dini nedirki, siz o dininin kafiri olmayi kabul ediyorsunuz?
Yanlış anlaşılmak Cübbeli Hocan'ın kaderi illaki çıkıp yine "Benim şakirtlerle,nurcularla bir sorunum yok ben şahıslara ve bazı kurumlara kızıyorum Dansöz benzetmesini İtikat ile amel konusun'un ne kadar farklı olduğunu anlatmak için söyledim yoksa kimse Dansöz falan izlememeli" demesi mi lazım her lafına illaki açıklamamı yapması lazım :)
Etliye,sütlüye karışmayıp malum odakların kendisine teklif ettiği gibi Cenneti,Cehennemi anlatıp milleti uyutup,oyalasa ne kadar şeker ve cici bir hoca olacak değil mi :)
Birisi Ehli Kitapla Amentü birliği kurmuş,olsun o onların görüşü biz kendi işimize bakalım dese..
Birisi Peygamberin mucizelerini ve şefaatini inkar etmiş olsun oda kardeşimiz kendi görüşü bizi bağlamaz dese..
Birisi Sahabeye sövmüş hiçe saymış,bol keseden hadis uydurmuş olsun oda hak mezhebtir biz işimize bakalım dese..
Tıpkı ilk çıktığı televizyon programında ki gibi Cennet,Cehennem,tövbe etmen'in önemi vs hep bu çizgide gitmeliydi öyle değil mi..?
Aslında sistemin çarpıklığın'ın bir dışa vurumudur bu biz istiyoruz ki nasıl normal hayatta ve siyasette her farklı fikire,inanca ve görüşe saygı duyulup önüne set çekilmemesini amaçlayan Demokrasi Din'in içine de girsin herkes kendi Din görüşüyle bağımsız bir durum da faaliyetini yürütsün kimse kimseye bunu dinlemeyin buna uymayın demesin derse de engellemeden desin ortada 100 farklı Din idolü de olsa Demokrasi hepsini kucaklasın bunu istiyoruz...
Cübbeli Hocan'ın katılmadığım bir kaç görüşünden biride işte bu bağlam da o ben beni kale alanlara şunu dinlemeyin buna uymayın diyebilmeliyim karşı tarafta bana set çekip engellemedikten sonra bunu demeli her kesim özgür olmalı diyor..
Ben buna da bu sistem de karşıyım kontrol sende değilse Din de demokrasiye izin verilmemeli..
Neden bunu yazdım çünkü bugün bazıları yüzünden cebelleşiyorsak bunu her bağımsız görüşü bir arada tutup hepsin'in eline özgürlük veren Demokrasiye borçluyuz da ondan :)
Etliye,sütlüye karışmayıp malum odakların kendisine teklif ettiği gibi Cenneti,Cehennemi anlatıp milleti uyutup,oyalasa ne kadar şeker ve cici bir hoca olacak değil mi :)
!
Birisi Ehli Kitapla Amentü birliği kurmuş,olsun o onların görüşü biz kendi işimize bakalım dese..
!
Bu tarafgirlik sadece İslam'a zarar vermektedir... Israrla ve şiddetle İttihad-ı İslam diyorum...
Herhangi bir konu hakkında ilmi, sahih ve sarih bilgilere sahip değilseniz sadece vebal almaktan öteye gidemessiniz kardeşlerim... Eğer varsa ilmi delilleriniz devam ediniz... Amacım müslüman kardeşlerimizin deccali stratejiyi görmesi üzerine...
Bu tarafgirlik sadece İslam'a zarar vermektedir... Israrla ve şiddetle İttihad-ı İslam diyorum...
Herhangi bir konu hakkında ilmi, sahih ve sarih bilgilere sahip değilseniz sadece vebal almaktan öteye gidemessiniz kardeşlerim... Eğer varsa ilmi delilleriniz devam ediniz... Amacım müslüman kardeşlerimizin deccali stratejiyi görmesi üzerine...
Tarafgirlik falan yok hocam bu camia meselesi değil şahıs,şahıslar meselesi..
Bana hala nasıl delil diyebiliyorsun hakikaten çok ilginç bunu gülümseyerek karşılıyorum :)
Gazete manşetlerin den iftira atıldığın da burda İttihad-ı İslama çağıran yoktu sus pustu herkes şimdi buna da ünlem işareti koyarsın sen :)
İlmi,sahih bilgi sahibi olmam dan öte zaten bunu karşı taraf inkar etmiyor ki vebal alayım..
Ben o dediğiniz tarafgirlik tartışması olmasın diye isim vermedim..
Bilmiyormuş(!) edasına kapıldığınız için vereyim o zaman Dinler arası Diyalog projesin'in baş Aktörlerin den Hayrettin Karaman'ın "Polemik değil Diyalog" adlı kitabın da ki kendi görüşünü söyledim..
Kitabı piyasa da gidin alın sayfasını da vereyim isterseniz :)
Ben şahıs olarak o şahısa taraf olurum onun mensup olduğunu iddia ettiği Nur camiasına tarafgir olmam..
Herşeye strateji diyerek teoriler üretiyorsunuz her şey teoriden ibaret değil ortada gerçekler var..
"Etliye,sütlüye karışmayıp malum odakların kendisine teklif ettiği gibi Cenneti,Cehennemi anlatıp milleti uyutup,oyalasa ne kadar şeker ve cici bir hoca olacak değil mi "
Bu yazdığımın içine Hristyanı,Yahudisi de girer çünkü tek bir merci değil çok kişiden yapılmış teklifler :)
Ha şunuda söyleyeyim bunları bana yazdırdınız biraz dan konu kilitlenir çünkü kimse benim yoğurdum ekşi demeyeceği için tartışma çıkacaktır...
n anılan konuşmamda, bu üç görüşü naklettim, her birinin delil ve dayanaklarını verdim ve özetle şunu dedim: Başka dinlerde, ötekilere böyle bir bakış mevcut değil, ama İslam düşüncesinde böyle bir görüş ve bakış mevcuttur. Kendim üçüncü görüşü benimsediğimi söylemedim ve savunmadım, yalnızca naklettim ve delillerini verdim. Ayrıca bu görüşün de savunulabileceği kanaatindeyim.
http://www.hayrettinkaraman.net/makale/0315.htm
konu öyle komik yerlere kaymış ki...
ne desek boş yine anlaşılmayacak ve isteyen istediği noktaya çekecek...
şuna bakın ki ben müslümanım diye geçinen bir kanalda yayınlanan programda anne biz cennette yahudilerle buluacakmıyız gibi bir kelam ediliyor...
hangi mantığa ve akla sığar böyle bir düşünce anlamış değilim....
diyolog diyolog dediniz islam'ı millete yalnış öğrettiniz...
bu din inşaAllah sizden hakkını sonuna kadar alacaktır...
o zaman görürüm imamınız sıratttan nasıl geçiyor....
n anılan konuşmamda, bu üç görüşü naklettim, her birinin delil ve dayanaklarını verdim ve özetle şunu dedim: Başka dinlerde, ötekilere böyle bir bakış mevcut değil, ama İslam düşüncesinde böyle bir görüş ve bakış mevcuttur. Kendim üçüncü görüşü benimsediğimi söylemedim ve savunmadım, yalnızca naklettim ve delillerini verdim. Ayrıca bu görüşün de savunulabileceği kanaatindeyim.
http://www.hayrettinkaraman.net/makale/0315.htm
Benimsediğimi söylemedim ama bu görüşün savunulabileceği kanaatindeyim bak hele bak deccali stratejiye bak :)
İstemem yan cebime koy bunu kitabına yazdı o kitabı belki on binlerce insan okudu ve bunu böyle kabul ettiyse gerçi se si fazla oldu..
Bu kafa karıştırma dan öte itikadı bozan görüşü verip insanların itikadi inancıyla oynamak ve onları Dinden çıkartacak görüşlere sürüklemeyi neyle açıklayabiliriz..?
Ayrıca Mason olan Abduh ve Rızayı alim olarak kabul edip milletin önüne seriyor bunu neyle izah edeceksiniz bu adamların mason olduğun'un belgesi var gördüm diyor Cübbeli Hoca ne yani yalan mı konuşacak :)
Bu ikisi İslamı bozup yok etmek için kendi dönemlerin de görülmemiş gayret sarfeden sapıktan ibaret..
Bundan ötesi insanların Müslüman olmaları Kuran'ın hedefi değil ne demek yahu..?
Peygamber (s.a.v) Hristyanlara,Yahudilere Müslüman olun demedi ne demek Peygambere (s.a.v) nasıl yapılır bu iftira tek kelimeyle yazık...!!
Peygamberimiz'in (s.a.v) bir krala yazdığı ve direk islama davet ettiği orjinal mektup Topkapı da dururken bu ne demektir..?
Mektuba da ihtiyacımız yok bunu demeyecekti o zaman neden geldi İslam Dini..?
Karma bir Din kurma sevdasın da olanların bu sözleri amaçlarını gayet net belli ediyor..
Müslümanlar Peygamberlerin'in bütün Din saliklerini İslama çağırdığını sanır demiş yok neye çağıracaktı Budizme mi ,Ehli Kitaba mı bu kadar olur ancak yahu..!
Hem çağırmadıda 130 bin sahabe nasıl Müslüman oldu sahabeler 40 kişiyken dışarı çıkıp bağıra,bağıra insanların İslama girmelerini,Müslüman olmalarını istemelerini ve bu uğurda işkence görmelerini neyle açıklayacağız..?
"Sizi kandırırlar , Biz Hristyanlar,Yahudiler Peygamberi kabul etmesin demedik kabul etsinler ama uymaları şart değil(!) dedik derler" (C.A.Hoca)
Bazı sözlerinizde haklılık payınız var evet Abduh ve Rıza masondur... Hatta şu andaki Ezher bile onların elindedir... Lakin
Karma bir Din kurma sevdasın da olanların bu sözleri amaçlarını gayet net belli ediyor..
Sizi böyle bir algıya götürmesi de normal Lakin öyle değildir... İçlerine girdiniz mi ? Cemaatten bahsetmiyorum... Yapılan işlemlerin üst düzeyinden bahsediyorum ?
rizzelli
05-10-2011, 15:24
depare......
sizin H.Karaman hocayı tenkit eden düşünceleriniz hatta aşıraya giderek tekfir eden hocalarınızın temelde yanıldığı noktalar var.
necat vs . konularda tüm İslam alimlerinin görüşlerinin tamamını naklettiği halde, bir görüşü cımbızlayıp Karaman hocanın görüşü gibi ona mal etmeye çalışıyorsunuz yada öyle inanmak istiyorsunuz.
Karaman diyor ki "onlara göre, böyle düşünenlere, yorumlayanlara... göre" diye alimlerin görüşünü açıklıyor.
ve bakın Hayrettin Karaman hocanın kendi görüşü ehli sünnete aykırı mı değil mi karar verelim.
"Son Peygamber'in tebliğ ettiği din de bu temele (İbrâhîmî tevhîde, İslam'a) uygundur ve yeryüzünde, ilâhî vahyi aldığı gibi halka ulaştıran, ulaştırdığı vahiy de asla değişmemiş, bozulmamış, içine Allah'a ait olmayan sözler katılmamış tek din O'nun tebliğ ettiği dindir. Daha önce gelmiş, asılları ilâhî, genel adı da İslam olan dinlerin kitapları zaman içinde bozulmuştur. Ama bu kitapların içinde Allah'ın sözleri de vardır. Ayrıca şirke sapan ehl-i kitap olduğu gibi onların içinde tevhîd çizgisini koruyan bir gelenek de vardır. Bütün peygamberlerin ortak inançları ve salih amellerine tabi olanlar "İslam"dan sapmış olmazlar. Ancak hem tevhîd inancının hem de salih amelin test edileceği ölçüyü veren tek kitap kalmıştır ki, o da Kur'an'dır; Kur'an'ı ve onun Peygamberini dışlayarak tevhîd inancına ve Salih amele ulaşmak imkansızdır. Bu sebepledir ki, bugün ehl-i kitaba dahil olan Yahudi ve Hristiyanların büyük çoğunluğu ya tevhîdden veya salih amelden uzaklaşmışlardır."
sonuç olarak Kur'an-ı Kerim'i kitabı ve Hz. Muhammed (s.a.v) peygamber olarak tanımayan kâfirmidir değilmidir?
hele buna bir cevap verin....
sonuç olarak Kur'an-ı Kerim'i kitabı ve Hz. Muhammed (s.a.v) peygamber olarak tanımayan kâfirmidir değilmidir?
Kafirdir... Kafir'in bir manası da hakikati örtmektir ayrıca...!
Peki Kafir'in zulm etmeyenine Tebliğ etmek Müslümanların görevi mi değil mi ?
Ahir zaman bidayetleri ile birlikte Masonların uyguladığı zehirleri temizlemek Müslümanların görevi mi değil mi ? Bir cevap alalım ???
rizzelli
05-10-2011, 15:47
Ancak hem tevhîd inancının hem de salih amelin test edileceği ölçüyü veren tek kitap kalmıştır ki, o da Kur'an'dır; Kur'an'ı ve onun Peygamberini dışlayarak tevhîd inancına ve Salih amele ulaşmak imkansızdır. Bu sebepledir ki, bugün ehl-i kitaba dahil olan Yahudi ve Hristiyanların büyük çoğunluğu ya tevhîdden veya salih amelden uzaklaşmışlardır."
hele sen burdan nasıl bir sonuç çıkarıyorsun?
rizzelli
05-10-2011, 15:54
Peki Kafir'in zulm etmeyenine Tebliğ etmek Müslümanların görevi mi değil mi ?
Ahir zaman bidayetleri ile birlikte Masonların uyguladığı zehirleri temizlemek Müslümanların görevi mi değil mi ? Bir cevap alalım ???
tam 12 den vurdunuz abi...
bu diyaloğa onlarla iletişime kurmaya karşı çıkanlar bu tebliğ vazifesini nasıl yapacaklar??..
sırtlarını dönerek ya da oturdukları yerden hakaret ederek galiba??
bu diyaloğa onlarla iletişime kurmaya karşı çıkanlar bu tebliğ vazifesini nasıl yapacaklar??..
Yok kardeşim öyle söyleme onların söylediklerindede hayır aramak lazım... Onlarda hakaret ve taassubda ileri gitmemeleri gerekir... Lakin her türlü sakıncalarını düşüncelerini paylaşmalılar ! Yoksa Müslüman kardeşlerimiz öncedir...! Önceliklidir... Bazı cahil insanların yaptığı savunmalar yada hatalara binaen kızmalarına karşı topyekün savunma psikolojisinin yanlışlığınıda hakkaniyetle dile getirmek icab eder...!
rizzelli
05-10-2011, 16:12
Yok kardeşim öyle söyleme onların söylediklerindede hayır aramak lazım... Onlarda hakaret ve taassubda ileri gitmemeleri gerekir... Lakin her türlü sakıncalarını düşüncelerini paylaşmalılar ! Yoksa Müslüman kardeşlerimiz öncedir...! Önceliklidir... Bazı cahil insanların yaptığı savunmalar yada hatalara binaen kızmalarına karşı topyekün savunma psikolojisinin yanlışlığınıda hakkaniyetle dile getirmek icab eder...!
samimi şekilde endişeler sorulsa ve doğruyu bulmak adına gerçeklerin peşinden gidilse amenna...
pompalanan ön yargılı hükümler düz mantık ile düşünenleri hakkı bulmak adına harekete geçirmiyor aksine bir müslumanın ağzına alamayacağı hakaretlere,tekfirlere dönüşüyor.
Terennüm
05-10-2011, 16:15
bununla ilgili hayrettin karaman hocanın yazısı..http://www.akpartiforum.com/showpost.php?p=893437&postcount=1
samimi şekilde endişeler sorulsa ve doğruyu bulmak adına gerçeklerin peşinden gidilse amenna...
pompalanan ön yargılı hükümler düz mantık ile düşünenleri hakkı bulmak adına harekete geçirmiyor aksine bir müslumanın ağzına alamayacağı hakaretlere,tekfirlere dönüşüyor.
Kendimizde de suç aramalıyız... Algıya destek vermiyoruz mu ??? ''Kafirle hoşgörü bizim izzetli çıkışlarımıza saldırı'' algısı bizlere samimi değil hakaret bile gelse adap ve sabırla, ahlaklı bir duruşla hakikatleri izar etmek lazım gelir... Daire daire incelemek yapılan yanlışların örtülmesini bile güzel şekilde izah edebilmek gerekir...
Yokmu yanlışları... Cahilin biri çıkıyor bu zamanda Haşa ve Kella 'İlimle cihad edilir' diyor... Cemaatin hizmeti dağılmasın diye ses edilmiyor ! Müslüman kardeşlerimizde böyle sanıyor... ! Meseleyi daire daire incelemeli hatalara hata ! yanlışlıklara yanlışlık ! denmeli ki mesele hakikate kavuşsun... Ön yargılar ve deccali stratejiler hatta şeytanın ve avanelerinin körükleri sönsün !
rizzelli
05-10-2011, 16:32
Kendimizde de suç aramalıyız... Algıya destek vermiyoruz mu ??? ''Kafirle hoşgörü bizim izzetli çıkışlarımıza saldırı'' algısı bizlere samimi değil hakaret bile gelse adap ve sabırla, ahlaklı bir duruşla hakikatleri izar etmek lazım gelir...
Medyatik hocaların çıkışlarını izzetli olarak kabul edemiyorum artık kusura bakmayın.
Mevzu bahis müslumanların arasındaki uhuvveti bozmak değil .
Hoca vasfını taşıyanların edepsiz çıkışlarına en azından saygı duymamı beklemeyin benden.
Medyatik hocaların çıkışlarını izzetli olarak kabul edemiyorum artık kusura bakmayın.
Mevzu bahis müslumanların arasındaki uhuvveti bozmak değil .
Hoca vasfını taşıyanların edepsiz çıkışlarına en azından saygı duymamızı beklemeyin benden.
Muhabbet fedaisi isen acizane kannatime göre işin bu kardeşim... Eğer kızarsan şeytan-ı Müslüman kardeşlerinle arana almış olursun... O zaman zehirler taasuba dönüşür... Zehirleri temizlemek adına yaptığın HAKLI DAVA'da Hristiyan yahutta Yahudi'nin zehirlerini temizleyeyim de Müslümanlar zarar görmesin davanda UNUTTUĞUN ve ARKANDA bıraktığın Müslüman kardeşlerinin VEBALLERİNİ taşırsın !!!
Terennüm
05-10-2011, 16:46
sevgili haarp muhabbet fedasinin ölçüsünü muhterem fethullah gülen şöyle ifade eder.
…gönlünüzde herkesin oturabileceği bir sandalye bulunmalıdır; fakat, kimi nereye oturtacağınız ve kimlere öncelik tanıyacağınız hususunda ölçü muhataplarınızın Allah’a kurbeti olmalıdır.
Terennüm
05-10-2011, 16:51
tek soru soruyorum cübbelinin dansöz izleyin çıkışına ihvanlar ne diyor?
Muhabbet fedaisinin ölçüsü 'husumete vaktimiz' yoktur ! Husumete vakit ayıran olursa ne önerirsiniz ?
Terennüm
05-10-2011, 17:01
bu soruyu şahsıma alıyor ve soruyorum..şuana kadar hangi yorumumda hamaset ve husumet gördünüz?
bu soruyu şahsıma alıyor ve soruyorum..şuana kadar hangi yorumumda hamaset ve husumet gördünüz?
Asla böyle bir şeyden bahsetmiyorum acizane... Lakin empati dilinde söylediklerimin hatalı olduğuna kanaat getiriyor musunuz ?
Terennüm
05-10-2011, 17:09
yapılan hakaret ve iftiralar karşısında muhabbet fedailerin yorumlarını hatalı görüyorsanız açıklanan bu yorum normaldir anlamına mı geliyor?bu açıklamayı yıllardır hoşgörü ve sevgi tohumu eken bu kesime karşı yapılmış haksızlık olarak görüyorum..ve hala daha bu sözü savunanlarıda anlamkta zorlanıyorum
yapılan hakaret ve iftiralar karşısında muhabbet fedailerin yorumlarını hatalı görüyorsanız açıklanan bu yorum normaldir anlamına mı geliyor?bu açıklamayı yıllardır hoşgörü ve sevgi tohumu eken bu kesime karşı yapılmış haksızlık olarak görüyorum..ve hala daha bu sözü savunanlarıda anlamkta zorlanıyorum
Hatalı görüyorum demiyelimde onlardan daha fazla empati... onlardan daha fazla sabır beklemeleri gerektiğini ifade ediyor gibi algılanmalıdır...
Bu Yolun 'Alevlerde yürüme yolu' olduğunu bilmek lazım gelir...
sudaduran
05-10-2011, 17:32
cübbeli gözümden düştü
yeni şafak'ın attığı manşetler doğruymuş
cübbeli ergenekoncudur
Terennüm
05-10-2011, 17:40
cübbeli gözümden düştü
cübbeli ergenekoncudur
kardeşim cübbelin şahsıyla ilgili yorum yapmayalım..derdimiz cübbeli değil derdimiz yaptığı yorumlar..
Özgür Çağrı
05-10-2011, 17:46
cübbeli gözümden düştü
cübbeli ergenekoncudur
;D;D;D;D;D
Delilin NuR
05-10-2011, 20:58
Çok yazık ...
cübbeli ergenekoncudur
dayı hangi frekanstasın sen o.O
Cübbeli artık fazlasıyla beni düşündürmeye başladı..
Çok ama çok konuşuyor..Her konuşmasında birilerine saldırıyor..
Bu kadar hocaya saldıracağına şaraba,zinaya karşı savaşsa daha hayırlı olur..
Sabah akşam saldırdığı m.islamoğlu ondan yüz kat temiz saf ve ilim sahibi geliyor bana.
Yahu konu benim ilgi alanımın sağından solundan önünden arkasından geçmiyor ama bakıyorumda müslamanlara zulmedenlere diyalog kapsamında her türlü hoşgörüyü gösterebilen kesim, söz konusu Cüppeli olunca tahammülsüzlük en üst seviyelere çıkıyor. Neden çünkü Cüppeli cemaati eleştirdi...
Ayrıca cemaati savunma sevdanız, herşeyin üstünde. Cemaate kimse dokunmasın cemaati kimse eleştirmesin de dünya yansın umurunuzda değil. BEn bunu gözlemliyorum ve bu durum beni hayli endişelendiriyor...
BeldeiTAYYIBe
05-10-2011, 21:37
Size diyalog konusunda öyle tecrübelerden anlatirimki...Fakat bu ihtilaf cukurunun derinlemesine hizmet eder yalnizca.
Biraz anlayis ...HaArP hocanin dedigi gibi... empati.
Delilin NuR
05-10-2011, 23:21
Burda hazmedilmeyen şey cübbeli hocanın diyalogcuları eleştirmesi değil ...
Hoca sıfatını taşıyan birinin bu kadar seviyesi düşük konuşmalar yapmasını, müslümanları bu kadar haksızca eleştirmesini, fitneye mahal vermesini, aşırıya kaçıp sapıtmasını hazmedemiyor insanlar...
Bir alim olarak gördüğümüz cübbeli hocanın son zamanlarda neredeyse kendisinden başka kimseyi müslüman olarak görmüyormuş gibi bir hal içerisine girip ona buna saldırması gözden kaçmıyor...
Bir bakıyorsunuz Akpartiye verip veriştiriyor...
Bir bakıyorsunuz cemaati eleştiriyor...
Bir bakıyorsunuz başka bir islam büyüğünü müslüman olmamakla suçluyor...
Nedir bu ?
Yakışıyormu bu davranışlar bir hocaya...?
Ama cemaate sallayana kadar, diğer yaptıkları için kimse ağzını açmamıştı. Özelliklede cemaat ahalisi ;)
Delilin NuR
05-10-2011, 23:34
Bu çok normal bence...
Diğer yaptıkları içinde bir zahmet diğerleri bir şey desin...
Herşeyi cemaat ahalisinden beklememek lazım... :)
İntifada
05-11-2011, 00:34
yav hiç bir kanalda dansöz bulamadım :P
tüh bi daha böyle fetvayı nereden bulacaz:)
akobalı-akkurt
05-11-2011, 02:00
köçek dümbüklerin cirithanesi flash tv ahlaksızlarının kanalında karga gibi öten cübbeli yi yakında aynı kanalda köçek gibi oynatırlar,aslında oynuyorda gören göz yok...
İntifada
05-11-2011, 02:06
köçek dümbüklerin cirithanesi flash tv ahlaksızlarının kanalında karga gibi öten cübbeli yi yakında aynı kanalda köçek gibi oynatırlar,aslında oynuyorda gören göz yok...
Seninle aynı atmosferi paylaşmanın verdiği mutluluğu tahmin dahi edemezsin...
Seninle aynı atmosferi paylaşmanın verdiği mutluluğu tahmin dahi edemezsin...
offf;D;D;D;D;D;D
bardakcı
05-12-2011, 00:42
yahu ne kadar saygı çerçevesinde olmuş cübbeliye saldırlarınız..yazık bizlere..sonuçta söz konusu olan bi alim..hadi sizler onu alim yerine koymaya layık görmüyorsunuz ki vah vah..sonuçta yinede sizlerden üstün bi vasfı olduğu kanaatindeyim..ve söylediği önemli şeyler var..bu kadar savunmaya ihtiyaç duydunuz demekki hoca haklı..ve hala anlam veremiyorum stv zihniyetini..neden eskisi kadar dini programların yerine doğu sorunlarına odaklı diziler çevrilmekte!!!bu zamana kadar hoca o kadar çok içki kumar zina vs..konularından bahsettiki takipcileri bilir..siz sadece cemaate söylediklerini kaale alıp cevap veriyorsunuz neden çünkü haklı..diyalog diyerek neler oynanıyor artık uyanın ... DİNLER varmı bana bunun cevabını verin o zaman derimki cübbeli abartmış derim...
yahu ne kadar saygı çerçevesinde olmuş cübbeliye saldırlarınız..yazık bizlere..sonuçta söz konusu olan bi alim..hadi sizler onu alim yerine koymaya layık görmüyorsunuz ki vah vah..sonuçta yinede sizlerden üstün bi vasfı olduğu kanaatindeyim..ve söylediği önemli şeyler var..bu kadar savunmaya ihtiyaç duydunuz demekki hoca haklı..ve hala anlam veremiyorum stv zihniyetini..neden eskisi kadar dini programların yerine doğu sorunlarına odaklı diziler çevrilmekte!!!bu zamana kadar hoca o kadar çok içki kumar zina vs..konularından bahsettiki takipcileri bilir..siz sadece cemaate söylediklerini kaale alıp cevap veriyorsunuz neden çünkü haklı..diyalog diyerek neler oynanıyor artık uyanın ... DİNLER varmı bana bunun cevabını verin o zaman derimki cübbeli abartmış derim...
O zaman bazı sorular sormak lazım gelir... cevapların samimiyetine göre durum değişir zannediyorum...
1) Cübbeli ne gibi hizmetler yapıyor ?
2) Cübbeli yahudilerle andlaşanlar kanala çıkar diyordu ne oldu da kanallarda boy göstermeye başladı ?
3) Alim olan biri için Hristiyan yahut Yahudilik mi kaldı dünyada ahir zaman bidayetinde ! Deccali vakalarda Eski ahid yani tevrat okutmak suretiyle evangelist hristiyanlar bu zehirlerle Masonlara dönüşmedi mi ? Onların temizlemenmesine İlluminati'nin şeytana tapan avanelerine karşı Tüm Dinlere düşman olanlara hangi güçle karşılık verecek ???
4) Neden Laiklik ve Atatürk karşıtlığı ile ünlü iken ! Zamanlamasına dikkat ettiğimiz bu zamanlarda Ergenekona yakın açıklamalarla bu projeleri hedef almakta !!!
5) Filistin meselesi için ve dünyanın şeytana tapanların yönettiği küresel finansın içinde çözüm önerisi nedir ???
yav durup durup şu konuyu güncellemeyin Allah aşkına yeter....
akobalı-akkurt
05-12-2011, 09:42
maraşal fevzi çakmak ın şeyhi çükük ( küçük ) hüseyin efendi de sözde şeyhdi...
yahudi bir hain olduğu yeni ortaya çıkdı...
ortaya çıkmasıda üzeyir garihin cesedinin fevzi çakmakla çükük effendinin arasına atılmasıydı...
kabala ilmi ile dümbüklükler sergileyenler ap açık meydanda arayıp bulacak kafa maalesef fazla yok...
işte chp yi görüyoruz...
tüm icraatlarında ilmi siyaset yapmakdalar, ve bu ilmi siyaset i icra ettiren makam da kabataist itler...
bir siyasetçi '' menfi tespit davası '' açsa tüm chp liler ve oy verenlerin tümü vatan haini damgası yer ve bu da belgelenir...
böylecede ne chp kalır nede bir demegoji,nede bir rüşvetçi, ne ufocu kalır,ne evrimci....
Tarantula_
05-12-2011, 10:24
yav durup durup şu konuyu güncellemeyin Allah aşkına yeter....
Hay Allah razı olsun...
Bazı sözlerinizde haklılık payınız var evet Abduh ve Rıza masondur... Hatta şu andaki Ezher bile onların elindedir... Lakin
Sizi böyle bir algıya götürmesi de normal Lakin öyle değildir... İçlerine girdiniz mi ? Cemaatten bahsetmiyorum... Yapılan işlemlerin üst düzeyinden bahsediyorum ?
Yani bir mason'un İslam Dini hakkın da ki fetvalarını(!) "İslam alimleri(!) bu konuda 3 görüş belirtmiştir" diyerek sunmak neyle izah edilecek birde bu görüşte savunulabilir diyorr...
İçlerine girdim ortaokul yılların da şakirtlerin evinde çok ders çalışmışlığımız vardır :)
Ben alt düzeyi daha çok beğeniyorum üst tarafa çıktıkça işler sarpa sarıyor şu sırat köprüsün den geçme olayı bayağı üst düzeydi mesela :)
Beni şahıslar bağlıyor sen Cübbeli Hoca üzerin den İsmailağa'ya düşman kesilmiyorsan(öyle tahmin ediyorum) bende Karaman üzerin den kimseye düşman kesilmem..
Hani bazen çok büyüdü bu hareket diyorlarya işte bu büyüklük cemaat içi bağımsız kadrolar oluşturuyor bunların yaptıkları da kendilerini bağlamalı..
Cübbeli Hocayı provakatör ilan eden Mahmud Efendin'in adını kullanıyor(!) diyen türlü yalanları dizen ertesi günde tükürdüğünü yalayan şu malum gazete yöneticileri ile normal cemaati asla bir tutamam şahsen :)
Tarafgirliğimizi bırakmadıkça İslam'a yarar sağlayamayız... Her meseleyi kendi dairesinde incelemeliyiz... Düşmanlık bizlere yakışan davranış olamaz... Dünyayı ifşa eden bu kadar mason varken müslümanların kendileriyle uğraşmasını kusura bakmayın ama cahillik olarak yorumlarım kardeşlerim...
Terennüm
05-12-2011, 11:59
Tarafgirliğimizi bırakmadıkça İslam'a yarar sağlayamayız... Her meseleyi kendi dairesinde incelemeliyiz... Düşmanlık bizlere yakışan davranış olamaz... Dünyayı ifşa eden bu kadar mason varken müslümanların kendileriyle uğraşmasını kusura bakmayın ama cahillik olarak yorumlarım kardeşlerim...
altına imzamı atıyorum..
BeldeiTAYYIBe
05-12-2011, 19:29
Katiliyorum.
Herkes tarafgirdir...
Tarafsiz insan yok gibidir.
Taraf kalalim fakat bir noktaya kadar... haddi hudutu asmayalim.
Müminler kardestir sözünün geregini yapalim ve ihtilaf degil ittifak noktalarimizda bulusalim. Ittihati Islam'a giden yol, karsIlikli saygi ve muhabbetten gecer. Yüreklerde Muhammedi bir muhabbet varsa bunu basarabiliriz ancak.
Saygi gösterelim,
sevgi besleyelim,
bir olalim , birlik olalim...
saygi, sevgi ve muhabbet ile...
Herkes tarafgirdir...
Tarafsiz insan yok gibidir.
Taraf kalalim fakat bir noktaya kadar... haddi hudutu asmayalim.
Kardeşim haklısın ama bahsetmeye çalıştığım hakikatlerde taraf hakikat tarafı olmalıdır...! Bu itibarla meseleleri daire daire incelersek hakikat taraf olduğumuz tarafta olmasa bile hakkı söylemek hakiki taraftır... İslam böyle bir dindir...!
BeldeiTAYYIBe
05-12-2011, 19:46
Kardeşim haklısın ama bahsetmeye çalıştığım hakikatlerde taraf hakikat tarafı olmalıdır...! Bu itibarla meseleleri daire daire incelersek hakikat taraf olduğumuz tarafta olmasa bile hakkı söylemek hakiki taraftır... İslam böyle bir dindir...!
Üstadim sizi gayet iyi anliyorum.
Fakat müsadenizle ...
Su forumda da yürütülen tartismalardan anlasilabilecegi gibi, herkes kendince islam adina birseyler söylüyor ve kendilerini hakikatten taraf gösteriyorlar. Bu durum hayattada böyledir.
Benim demek istedigim...fikirler, zikirler ne olursa olsun. Degismeyen gercekler var. Bu gerceklerin en basinda MÜMIN MÜMININ KARDESIDIR kaidesi gelir. Allah'a iman eden, ayni secdeye yönelen, ...insanlarin ihtilaf konularinda hengi tarafda olurlarsa olsunlar ( kismen forumdada oldugu gibi) yukarida zikrettigimiz kaideyi unutmasinlar ve oynanan oyunlara gelmesinler.
Yani özelde ayri gibi görünsekte , genelde biriz ve sizinde vurguladiginiz Ilahi nizamin tarafiyiz...
"Ey iman edenler adaleti ayakta tutarak Allah için şahitlik edenler olun. Kendinizin, ana ve babanızın aleyhinde bile olsa (şahitlik ettiğiniz kimseler) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. Adaleti yerine getirebilmek için hevâ ve hevesinize uymayın. Eğer eğri davranır veya yüz çevirirseniz, Allah yaptıklarınızdan haberdardır." (en-Nisa, 4/135)
Terennüm
05-12-2011, 19:53
Üstadim sizi gayet iyi anliyorum.
Fakat müsadenizle ...
Su forumda da yürütülen tartismalardan anlasilabilecegi gibi, herkes kendince islam adina birseyler söylüyor ve kendilerini hakikatten taraf gösteriyorlar. Bu durum hayattada böyledir.
Benim demek istedigim...fikirler, zikirler ne olursa olsun. Degismeyen gercekler var. Bu gerceklerin en basinda MÜMIN MÜMININ KARDESIDIR kaidesi gelir. Allah'a iman eden, ayni secdeye yönelen, ...insanlarin ihtilaf konularinda hengi tarafda olurlarsa olsunlar ( kismen forumdada oldugu gibi) yukarida zikrettigimiz kaideyi unutmasinlar ve oynanan oyunlara gelmesinler.
Yani özelde ayri gibi görünsekte , genelde biriz ve sizinde vurguladiginiz Ilahi nizamin tarafiyiz...
iyide kardeşim bu zikrettiğiniz kaideleri kimler parçalıyorsa lafınız onlara olsun..cevap veriyoruz kafirlere gösterdiğiniz hoşgörüyü niye müslümalara göstermiyorsuuz diyorlar..cevap vermiyoruz bu sefer:bak bu mevzuda cevap bile veremiyorlar deyip salvolarına devam ediyorlar..
peki size soruyorum siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz buyrunuz cevabınızı bekliyorum...
BeldeiTAYYIBe
05-12-2011, 19:53
"Ey iman edenler adaleti ayakta tutarak Allah için şahitlik edenler olun. Kendinizin, ana ve babanızın aleyhinde bile olsa (şahitlik ettiğiniz kimseler) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. Adaleti yerine getirebilmek için hevâ ve hevesinize uymayın. Eğer eğri davranır veya yüz çevirirseniz, Allah yaptıklarınızdan haberdardır." (en-Nisa, 4/135)
Amenna...
Lakin ben anlatamadim galiba.
Amenna...
Lakin ben anlatamadim galiba.
Sana katıldım ve ekledim kardeşim... Yazım dili yanıltıyor...;1
maraşal fevzi çakmak ın şeyhi çükük ( küçük ) hüseyin efendi de sözde şeyhdi...
yahudi bir hain olduğu yeni ortaya çıkdı...
ortaya çıkmasıda üzeyir garihin cesedinin fevzi çakmakla çükük effendinin arasına atılmasıydı...
kabala ilmi ile dümbüklükler sergileyenler ap açık meydanda arayıp bulacak kafa maalesef fazla yok...
işte chp yi görüyoruz...
tüm icraatlarında ilmi siyaset yapmakdalar, ve bu ilmi siyaset i icra ettiren makam da kabataist itler...
bir siyasetçi '' menfi tespit davası '' açsa tüm chp liler ve oy verenlerin tümü vatan haini damgası yer ve bu da belgelenir...
böylecede ne chp kalır nede bir demegoji,nede bir rüşvetçi, ne ufocu kalır,ne evrimci....
ufocu evrimci kemalist zihniyeti bitiren sözler..şimdi siteden defolup gidin şifresiz şifreciler..
BeldeiTAYYIBe
05-12-2011, 20:34
iyide kardeşim bu zikrettiğiniz kaideleri kimler parçalıyorsa lafınız onlara olsun..cevap veriyoruz kafirlere gösterdiğiniz hoşgörüyü niye müslümalara göstermiyorsuuz diyorlar..cevap vermiyoruz bu sefer:bak bu mevzuda cevap bile veremiyorlar deyip salvolarına devam ediyorlar..
peki size soruyorum siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz buyrunuz cevabınızı bekliyorum...
Üstadim, yazdigim bu kaideler basta kendim olmak üzere herkes icin gecerlidir.
Bir tarafin hatasi varsa diger tarafin yokda demiyoruz.
Ben acizane cübbelinin söyledikleri icin yorum yaparken, cübbeliyi savundugumdan yapmiyorum keza tarafimizdan savunulmayada ihtiyaci yok diye düsünüyorum. Anlattigi mevzuuda dikkate alinmasi gereken elestiriler var diye vurgu yapiyorum.
Fakat bu durum cübbeliyi hatasiz gördügümüz anlamini tasimaz...Basta üslub hatasi var. Zaten cogu hocaefendilerin gerek diyalog mevzuunde olsun gerekse diger meselelerde, en baslica hata uslubdur. Ilmi konusulursa meseleler aydinlanir. ikna edilemiyorsa ( tüm taraflar icin gecerli,) yapilacak elestiriler yine münasip bir lisanla yapilir. Fakat biri cikar ve derseki...Gülen gizli bir kardinaldir aslinda...o zaman kardesligin dibine dinamit atilmis olur...bunuda tasvip etmemiz , en azindan sahsim namina mümkün degildir.
Ben sizide gayet iyi anliyorum. Cevremde Mensubu oldugunuz cemaatten bir cok kardesim var. Vesileleriyle cok meselelerde aydinlandim. Olaylarin perde arkasini göre bilme imkanim dogdu. lakin elestirdigim hala bazi meseleler var. Arkadaslarin yanlis faliyetlerine baglamak istiyorum elestirdigim noktalari. Bir genellemeden hep kacinmak isterim...
Sorunuza gelince...en basta yapilan elestirileri ciddiye alip, hatali noktalarda hata yaptik demesini bilmek lazim. Cünkü özellikle diyalog faaliyetinde ...bakin bunu cok dikkatli söylüyorum...bazi uygulamalarda ( uygulamalarda) hakikaten hatalar var. Yani biz hatasisiz onlar anlamiyor mantigindan uzaklasmak gerekir.
Elestiren kesiminde elestirilerini daha dikkatli yapmasi lazim.
Islam ahlakina sigmayan karsilikli catismalara zemin olusturmamak icin caba sarf etmek.
Bunlar olmuyorsada, karsindakini hatasiyla birlikte MÜMIN MÜMININ KARDESIDIR sözünün sirri geregi buna ragmen kucaklamak.
Biliyorum bunlar zor isler ama bakin her mezhepten her mesrebten insan var burda...ortak noktamiz, AK parti ve Tayyip muhabbeti.
Burda basariyorsak, Ilahi nizam ugrunada basarmaliyiz.
ishakyilmaz
05-12-2011, 21:42
Açıkçası ilk kez izledim cübbelinin bu yorumlarını!ve şok oldum!Saçmalamış bu konuda değim yerinde ise...
[B]cübbeli haklı insan biraz kaliteli bişeyler çıkartır kolaya kaçmaz.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.