fatih kısaparmak balon baskılı balon Cübbeli "STV izleyen GAVUR olur" - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cübbeli "STV izleyen GAVUR olur"

manifesto
05-09-2011, 12:11
Uzun süredir "medyatik" açıklamarıyla gündeme gelmeyen Cübbeli Ahmet Hoca suskunluğunu bozdu ve Samanyolu Televizyonu'nu kızdıracak sözler sarfetti.

DİZİLERİ İZLEYENLER GAVUR OLUR

21 Nisan'daki vaazında dizilerden bahseden Cübbeli, "İslami dizi" olarak bilinen STV'deki dizileri izleyenlerin "gavur" olacağını söyledi. Cübbeli, "Saman Televizyonu" dediği STV'deki bir diziden örnek verdi ve Fethullah Gülen cemaatini küplere bindirecek sözler sarfetti.

http://www.rotahaber.com/cubbeli-ahmet-hoca-stvye-catti_166317.html

Bu adamın yediği naneler bini geçti artık.Haddini de aştı,belaltı muhabbetinden başka bir marifeti yok.Üzülüyorum bu kıllı hocaya.

sudaduran
05-09-2011, 12:16
sohbetini dinlemediğim için yorum yapamayacam

ama adnan oktar cübbeliyle çok uğraşıyor onu biliyorum :)

Sevban
05-09-2011, 12:18
Adnan oktar'da kılıçdaroğlu iyi adamdır diyen biri... :)

sudaduran
05-09-2011, 12:22
evet öyle herkesin iyi yönlerini söylüyor

cübbeli mehdilikten bahsedince,sevdiği bölümleri yayınlıyor,takdir ediyor

ak partilidir kendisi tahminimce

El Emin
05-09-2011, 12:23
Ülkedeki hocaların hali şuan yaramaz sınıftaki öğrenciler gibi..
Herkes bir birine kağıt atıyor saldırıyor..
Ama tutup sorsan hiç biri neden saldırdığını bilmiyor maksat gelenek bozulmasın..
Tabi olan her zaman ki önde oturup sırf ders için okula gelen çocuğa oluyor.
Başına atılan kağıtların hesabı yok lakin işte o asaletini bozupta kalkıp karşılığı vermiyor..
Dervişin hikayesi geldi aklıma bakalım bulacaklar belalarını ama bir bulacaklar pir bulacaklar..
İşte o zaman....Bolca konuşurlar...

unnamed
05-09-2011, 12:55
Üzülüyorum bu kıllı hocaya.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
bundan kastın sakalıysa seni şiddetle kınıyorum benhur.....http://www.motosiklet.net/forum/images/smilies/eskiler/new_smileyb.gif

İntifada
05-09-2011, 13:24
;D;D;D;D

Özgür Çağrı
05-09-2011, 14:04
Ben izlemiyorum ama şimdi gidip 5 dakika bakayım ki cübbelinin rivayet dininin gavuru olma şerefine ulaşalım :)

rivayeti arapça höbföfööbnön diye sallıyor millette ayet okuyor zannediyor
din mafyacısı tam ya;D

HaArP
05-09-2011, 14:26
Bir Mülahaza yapılıyor ifrat ve tefrit noktasından çıkılıyor... Haber merkezleride balıklama atlıyor fitne yayılıyor... !

Hem doğru Hem yanlış...! Lakin yanlış olan deccali şekilde yansıtılıp haber yapılmasının nedeni daha önemli !

manifesto
05-09-2011, 14:39
Evet, Cübbeli Hoca’nın ve ehli sünnet alimlerin sesi kısılacak, meydan internette de bidatçilere ve diyalogculara kalacak.
Bu grubun tavrı düşündürücü.Kime hizmet ettiklerini henüz bilemiyoruz ama özellikle Gülen cemaatine karşı olan açık husumetleri artık saklanabilecek türden değil.

Bu yukarıda ki yazı da yine kendi yumurtlamaları.
Bakalım
Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu.Cübbelinin takkesi ne zaman düşecek

HaArP
05-09-2011, 14:55
Gülen cemaatine karşı olan açık husumetleri artık saklanabilecek türden değil.

Bu mesele basit bir mesele değil... Derinliği olan bir mesele... 'Dinler arası diyaloğa' mesafe koydular... İslami ve İlmi münazaralarıda mevcut ayrıca siyasi ve stratejik noktalarda var ! Bu itibarla yüzeysel saldırılar yahut cevaplar kolay izah edemez...

Alimlerin bir araya gelip istişare yapmaları gerekli ki birbirlerini anlasınlar... Aksi takdirde her iki tarafta kendilerini savunup birbirleri ile mücadele ederken ! Deccali stratejiyi göremezler !

Sizlerde acizane kalplerinizi bozar ve tarafgir şekilde sadece günaha girersiniz Allah korusun..

İntifada
05-09-2011, 15:06
gavur değilde kanser olabilir...
çok sıkıcı be abi...

Hüdaverdi
05-09-2011, 15:16
Ne zamandan beri 1 hata veya 1 gaf veya 1 sindirememe durumu 1001 doğruyu götürüyor ? El insaf. Cübbeli gibisi yok değerini bilmek gerekir.

Özgür Çağrı
05-09-2011, 15:20
gavur değilde kanser olabilir...
çok sıkıcı be abi...

Çok gıcık deme reyiz ya hele o mahkeme ve sahte hakim birde şiddet gören eşin peşinden koşan kamera ve muhabirde ben yarılıyorum
flash tv gibi ;D

Ebuzer
05-09-2011, 17:50
Hocaefendi'nin yaptıklarının onda birini yapabiliyorsan ne mutlu sana!

Terennüm
05-09-2011, 18:33
daha önce açıldı bu konu ...konular bileştirlmeli...

El Emin
05-09-2011, 18:36
Hocaefendi'nin yaptıklarının onda birini yapabiliyorsan ne mutlu sana!

Ayağını bastın sakın kaldırma..
İşte tüm mesele orada.."Haset"

HaArP
05-09-2011, 18:46
Ayağını bastın sakın kaldırma..
İşte tüm mesele orada.."Haset"

Her iki taraf içinde de ''Haset'' yoktur dememekle beraber meselenin burada olduğunu düşünmüyorum... İlmi derinlik içinde sebebleri var, siyaset sebebleri var ve körükleyenler olduğunu anlamamız gerekiyor... !

El Emin
05-09-2011, 18:49
Her iki taraf içinde de ''Haset'' yoktur dememekle beraber meselenin burada olduğunu düşünmüyorum... İlmi derinlik içinde sebebleri var, siyaset sebebleri var ve körükleyenler olduğunu anlamamız gerekiyor... !

İyi ki diyorsun abi ilmi derinlik yani bizim motor o kadarını kaldırmaz..
Ne güzel demiş şair;
"İdraki meali bu küçük akla gerekmez zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez."
Bizde kendimizce bulduk sebebini oyalanıyoruz ne olsun.:)

Terennüm
05-09-2011, 18:50
Ne güzel demiş şair;
keçeli nerden buluyon bu lafları:)

El Emin
05-09-2011, 18:53
keçeli nerden buluyon bu lafları:)

:) Öyle denk geliyor ..:) Abi bu arada ayıptır sorması keçeli ne demek?:)

HaArP
05-09-2011, 18:56
Ne güzel demiş şair;

Elbette haklısın kardeşim acizane amacım vebal aldırmamaktır... İttihad-ı İslam noktasında acizane doğru sözü söylemeye çalışmaktır... Sen acizane haset dersen birileride haset der ! Bende acizane her iki tarafın hatalarını kabul ederek yanlışlarını söylemek zorunda kalırım benide günaha sokarsınız suistimale yer vermiş oluruz !:utangaç:

Terennüm
05-09-2011, 18:58
:) Öyle denk geliyor ..:) Abi bu arada ayıptır sorması keçeli ne demek?:)

1. Dünya Harbinde Üstad, doğu'da, özellikle de Bitlis'in savunmasında talebeleriyle birlikte savaşmıştır. O zaman Üstad, gönüllü bir milis alayı kurmuştu. Alaydakiler başlarına Keçe adı verilen bir başlık takıyordu. Doğu'da ün yapan bu orduya yöre halkı "Keçeliler" veya "Keçe külahlılar" diye hitap ediyordu. O tabir buradan geldi yani...

El Emin
05-09-2011, 19:00
1. Dünya Harbinde Üstad, doğu'da, özellikle de Bitlis'in savunmasında talebeleriyle birlikte savaşmıştır. O zaman Üstad, gönüllü bir milis alayı kurmuştu. Alaydakiler başlarına Keçe adı verilen bir başlık takıyordu. Doğu'da ün yapan bu orduya yöre halkı "Keçeliler" veya "Keçe külahlılar" diye hitap ediyordu. O tabir buradan geldi yani...

Anladım çok büyük iltifatta bulundun abim altında ezildim kaldım..
Ama umarım keçelilerden olabilirim.Zaten olamazsak vay halimize..

Ahmet Yasin
05-09-2011, 19:04
Çok gıcık deme reyiz ya hele o mahkeme ve sahte hakim birde şiddet gören eşin peşinden koşan kamera ve muhabirde ben yarılıyorum
flash tv gibi ;D

Bide gizli çekim yazıyor:)

Ahmet Yasin
05-09-2011, 19:05
Yanlış yapan varsa ALLAH ıslah etsin..

Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil hata aramaya kalkılırsa kimse kimsenin eline su dökemez...

HaArP
05-09-2011, 19:07
Yanlış yapan varsa ALLAH ıslah etsin..

Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil hata aramaya kalkılırsa kimse kimsenin eline su dökemez...

Amin çok doğrudur... Hataları örtmek bize yakışır... Aksi takdirde onların hatalarını yahut yanlışlarını dökecek acizane ilim ehli burada tanımıyorum kimse alınmasın şahsım dahil...

Terennüm
05-09-2011, 20:42
sormak lazım bazen samantv bazen mehtaptv izleyenin hali nicedir sayın hocam?

HaArP
05-09-2011, 21:39
sormak lazım bazen samantv bazen mehtaptv izleyenin hali nicedir sayın hocam?

Yaftalanan kavramlarla olmaya bilir lakin ! Cehdi bırakmayan müstesna... Bu şekilde İslami hükümlerin eksik olduğu kısımları normal görmeye başlayan ve ahir zaman bidayetinden etkilenen hatta bunun en doğru olduğunu sananlar için değerlendirirsek acizane benim görüşümde 'gevur olur' Allhualem...

Bu bir hüküm değil tahlildir acizane...Bu tahlili 'kalblerin birbirine benzemesinden' kaynaklandığını anlamak gerekebilir...

Mavera
05-09-2011, 22:31
yürü be hocam kim tutar seni..

CeVHeR
05-09-2011, 22:35
O değilde ben bu nurcuların konuşmasından bazen hiç birşey anlamıyorum...
Halka inin biraz yahu, herkesin anlayabileceği dilden konuşun... :)

unnamed
05-09-2011, 22:35
yeni fetva geldi kurtlar vadisini izlemek caiz degilmis;D

manifesto
05-09-2011, 22:42
STV izleyeceğine DANSÖZ izle diyor hoca
Dansözler konusunda ciddi bir birikimi olmalı.
Sohbetinde "yakında Paris Hilton ile de kasetim çıkar" diyordu cemaatin aklına hoca paris hilton'u nereden biliyon sen demek gelmedi tabi..
Bu kıllı hoca bakalım nereye kadar

HaArP
05-09-2011, 22:44
Kardeşlerim bu bir latifedir Adem kardeşimize...

Bu bir hüküm değil tahlildir acizane

manifesto
05-09-2011, 22:45
Hoca hızını alamamış bizi cehenneme de yollamış..
Kıllı hoca cidden sinir bozmaya başladın artık.
Yahudi Hristiyanları cennete doldurdular diyor
Ne o sana yer mi kalmadı endeşen bu mu?
http://www.gazeteciler.com/gundem/stv-dizilerini-izleyen-gavur-olur-34558h.html

CeVHeR
05-09-2011, 22:50
Sokak kedileri( nazik olmak için kedi yazdım, yoksa tabii kedi değil :) ) gibi bağırınıp durduğuna bakılırsa bu benhurun biri yine kuyruğuna basmış...

HaArP
05-09-2011, 22:51
Bu Cemaatin kesinlikle Cübbeliye 'Diyaloğu' detaylı anlatması lazım yoksa bu münazara cedelleşmeden öteye varacak gibi görünüyor ! Şeytan'da, Şeytanilerde pusuda !

HaArP
05-09-2011, 23:11
Cübbeli ile diyalogçulara şu videoyu hediye etmek lazım ! Acaba en çok Müslüman 11 Eylülden sonra olmasın ???;1

rMI-mX4lJAU

manifesto
05-09-2011, 23:28
Bu Cemaatin kesinlikle Cübbeliye 'Diyaloğu' detaylı anlatması lazım yoksa bu münazara cedelleşmeden öteye varacak gibi görünüyor ! Şeytan'da, Şeytanilerde pusuda !

HaArP Cübbeli'nin diyalog çalışmalarını anlamak gibi bir derdi yok.O cemaat içinde ve Türkiye'de daha fazla nasıl popüler olabilirim onun derdinde.
Bu Hoca ciddiye almaya deymez ama sinek küçüktür mide bulandırır sözünü de bir kenara atmamak gerek.Gülen Cemaati veya mensupları sustukça bu küstahlaşıyor.Bu insanlar sabır taşı değil..Hz.Eyyüp hiç değil.
Hoca bir gün gelicek ürettiği bu MAGAZİNDE boğulacak

unnamed
05-09-2011, 23:48
hala diyolog diyorlar....
diyolog nedir?
papazin hahamin imamin sirattan el ele gecmesimidir?
birakin artik bu diyolog islerini....
hala daha matah birsey gibi ovup duruyorsunuz....

HaArP
05-09-2011, 23:52
Hz.Eyyüp hiç değil.

Olmak zorundalar kardeşim... ''O zaman dağlar dümdüz olacak dümdüz yerler prüzsüz olacak ama azmetmek lazım'';1

manifesto
05-09-2011, 23:53

Ne yapılacak.Hangi diyalog işi bırakılacak
Mesela? neyi yapmayı bıraksınlar
Neyi yanlış yapmışlar ?
Hem sen diyalogcularla konuşma git dansöz izle
Mazallah kafir falan olursun

@yşenur
08-05-2011, 15:51
Ne yapılacak.Hangi diyalog işi bırakılacak
Mesela? neyi yapmayı bıraksınlar
Neyi yanlış yapmışlar ?
Hem sen diyalogcularla konuşma git dansöz izle
Mazallah kafir falan olursun

Hoca orda örnek verdi ama herkes işine geldiği yerden anladı yani imanınızı zedelicek şeyler izleyeceğinize dansöz izleyin sadece günahkar olursunuz demek istedi ne var bunda anlaşılan cemaattensin bencede stv yi izlemek dinsiz eder insanı putperestleri hristiyanları yahudileri cennete soktunuz varmı ötesi adam haklı ARKANDAYIZ HOCAM !!

İntifada
08-05-2011, 16:03
cemaat wars 2

unnamed
08-05-2011, 17:04
bunlar ağır laflar...

Hüdavendigâr
08-05-2011, 17:05
konunun hortladığı iyi olmuş..

daha söylendiği iddia edilen sözlerin yer aldıgı sohbeti dinlemeyip sazan gibi medya yönlendirmeleriyle konuyu açan ve hocaefendiyi tanımadan etmeden hakarete başvuran aklı evvel arkadaşa ithaf olunur:

Cübbeli Ahmet Hoca Basın Bildirisi(Samanyolu tv hakkındaki sözler hakkında)

Medyada müvekkil hakkında gerçeğe aykırı ithamlara iftiralara suçlamalara ve mesnetsiz iddialara yer verilen haberlere yer verilmektedir. Müvekkilimin haklarını ihlal eden bu ASILSIZ haber nedeniyle Basın Kanununun 14. maddesi uyarınca aşağıda sunduğumuz cevap ve düzeltme yazısının başlık ve metninde hiçbir yorum mülahaza ve işaret katmaksızın ve bu cevap ve düzeltme yazımız nedeniyle herhangi bir mütalaa belirtmeksizin aynen ve tamamen cevap ve düzeltmeyi gerektiren haberin yayınlandığı gazete sayfalarında, internet sayfalarında eş büyüklükte ve eş karakterde harflerle yayınlanmasını müvekkilim adına talep ederim. 10.5.2011
CEVAP VE DÜZELTME METNİ
Aşağıda müvekkil tarafından kaleme alınmış olan cevap ve düzeltme metni bulunmaktadır.

“STV İZLEYECEĞİNE DANSÖZ İZLE” SÖZÜ MÜVEKKİLE AİT DEĞİLDİR.
“Bazı gazetelerde ve İnternet sitelerinde bana atfen haber yapılan “STV izleyeceğine dansöz izle” sözü beni cidden rahatsız etmiştir, zira bu söz bu şekliyle bana ait değildir.

Sözlerin bir kısmını hazf edip kelimeler arasında ileri geri yaparak böyle sözler derleyip bu sözleri sarf etmemiş kişilere isnat etmek yalanın çeşitlerindendir. Hadisi şerifte ise “Müslüman günahı işler ama yalan söylemez” buyrulmuştur.

Benim bu husustaki sözüm “Gayrimüslimin (Müslüman olmayanların) ecrini Allahın zayi etmeyeceği” hususunda STV‘de yayınlanan bir dizi filminde sarf edilen söz hakkında olmuştur ki bu sözün dünya açısından bir geçerliliği vardır. Zira Allah kâfirlere de yaptıkları iyiliklerin karşılığı olarak sağlık sıhhat, zenginlik ve uzun ömür gibi mükâfatlar vererek iyiliklerini dünyada boşa çıkarmamaktadır. Ancak adı o dizide “cennette Müslüman olmayanlarla buluşabilecek miyiz?” sorusuna “Allah kimsenin iyiliğini zayi etmez” diye cevap verilerek Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’indeki birçok ayetine ters bir hüküm verilmekte ve Türkiye halkının inancı zedelenmektedir.

Nitekim İbrahim-18, Nur-39 ve Furkan-23 surelerinin ayetlerinde mealen: “kâfirlerin dünyada yaptıkları iyi amellerin ahirette mükâfat olarak kendilerine dönmeyeceği, bilakis çöldeki serap gibi faydasız olacağı ve kasırgaya tutulan kül gibi darmadağın olup sahiplerinin onlardan bir fayda temin edemeyeceği” beyan edilmiştir.

Dolayısıyla dizide İslam ahkâmına aykırı olarak verilen bu cevap ayeti kerimelere muhalif düşmektedir. Bu nedenle, bu diziyi izleyenlerin “gayrimüslimlerin cennete gideceği” şeklinde inandırılmaları Kur’anın açık beyanına ters düşeceğinden tarafımızdan Müslümanları uyarma gereği hâsıl olmuştur. Bu uyarı esnasında şahsım hiçbir şekilde “dansöz yayınlayan TV’leri izleyin” şeklinde bir söz sarf etmemdim. Bilakis “dansöz izlesen daha aşağı” diyerek, “dansöz izlemenin günah” olduğuna vurgu yapmış ancak “kâfirlerin ahirette iyiliklerinin zayi olmayacağına inanmanın “inkâr” manası taşıdığından, “günah” olandan daha tehlikelisinin “inkâr” olacağı”nı vurguladım. Gerçekten de Ehli Sünnet’e göre bu böyledir.

Geçen hafta FlashTV’de yaptığım konuşmanın ilk bölümünde geçtiği üzere; Kur’an-ı Kerim’de bu mealde ayetler bulunduğu bilinmeksizin böyle bir söz söylemek yahut dinleyip inanmak insanı kâfir etmez. Çünkü Kur’an’da bulunan bütün ayetlerin muhtevasını sıradan insanlar bir yana hoca geçinenlerin birçoğu dahi bilmemektedir. Ancak bir insana “Kur’an’da böyle buyruluyor” denilip, ayetler de gösterildikten sonra o hâlâ “ben buna inanmıyorum” der, Kur’an ayetlerini inkâr ederse se o zaman “kâfir” kabul edilir.

Benim bu konudaki sohbetim bazı internet sitelerinde kısmen mevcut ise de www.cubbeliahmethoca.tv (http://www.cubbeliahmethoca.tv/) adlı sitemde 21 Nisan Perşembe günkü konuşmamda bu konuşmamın tamamı mevcuttur. Söylediklerim oradan dinlenerek sözlerimin ne kadar çarpıtıldığı anlaşılabilir.

Konuşmamda STV yöneticilerine ve programlarının tümüne karşı bir itham söz konusu olmayıp, adı geçen dizi filmi hazırlayan kişileredir. O dizi filmi hazırlayanların bilgisizliklerinden kaynaklanan büyük bir hata gözden kaçmış olabilir. Bizim vazifemiz ise “iyiliği emredip kötülükten nehyetmektir.” Yoksa hiçbir TV kanalının bütün programları hakkında toptan bir değerlendirme yapmak hakkımız ve haddimiz değildir.

Benim bu hassasiyetim sadece adı geçen kanal hakkında olmayıp daha önce başka bir özel TV kanalında Ahmet Hakan adındaki sunucunun yaptığı programlarda birçok Ehli Sünnet dışı hocaları konuşturup insanların itikadını bozdurmasına dair de beyanlarım mevcuttur. Dileyenler internet kanallarında bunları da bulabilir.
Birkaç ay önce yine bir başka özel TV kanalında gösterilen “Hanımın çiftliği” adlı dizide idam olacak birinin helallık için ailesine mektup yazarken “ahiret var mı bilmiyorum ama …” şeklindeki sözü ve idamından sonra babasının Allah’a karşı bağırdığını sanarak yüksek sesle “şimdi rahat ettin mi?” şeklinde sarf ettiği şirk sözlerine karşı da sohbetlerimde ikaz ve reddiyelerim vuku bulmuştur.

Yukarıdaki örneklerden de anlaşılacağı üzere bizim derdimiz ne STV kanalını ne de başkaca TV kanallarını itham etmek değil, her nerede Kur’an’a ve Sünnete muhalif bir fikir ve söze rastlarsak buna cevap vermek ve halkı bu konuda uyarmaktır. Bundan başkaca da bir maksadımız yoktur.”
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 10.5.2011
Ahmet Mahmut ÜNLÜ Vekili
Av. Nuh Sami YILDIRIM

mErvE.G.
08-05-2011, 17:06
gavur olur talihsiz bir cümle olmuş..
çok izlemem zaten, ama izleyenlere böyle yakıştırma yapması
bir hocaya yakışmıyor..

unnamed
08-05-2011, 17:09
ya merve öyle biir durum söz konusu değil....
bak hüdavendigarın paylaştığı yazıya bak...

bayrakbekcisi_
08-05-2011, 17:09
bu adam ya çok akıllı,ya çok aptal

unnamed
08-05-2011, 17:10
akife rep verin..
acayip konuştu....

bayrakbekcisi_
08-05-2011, 17:12
abi ya

unnamed
08-05-2011, 17:14
noldu la?

bayrakbekcisi_
08-05-2011, 17:15
millete diyeceğinize siz elinizi cebe atıp rap bassanız?

unnamed
08-05-2011, 17:18
inşaAllah....
basarız akifim..
ak kelebek ablanı bul, o sana versin rep bende akabinde verecem...

bayrakbekcisi_
08-05-2011, 17:58
ok

unnamed
08-05-2011, 18:01
buldun mu akif?

Yıldırım
08-05-2011, 18:43
Seçimden 2 gün önce cübbeliye Mahmut Hoca Ak Parti ayarı çekti...Hala onun kızgınlığı olabilir.

Yıldırım
08-05-2011, 18:48
hala diyolog diyorlar....
diyolog nedir?
papazin hahamin imamin sirattan el ele gecmesimidir?
hala daha matah birsey gibi ovup duruyorsunuz....
Hz.Mehdi Müslümanlar ve Hristiyanların hoşgörü ve barış ortamında olduklarında gelecektir deniliyor.
O yüzden herkes ortamı hazırlamanın derdinde.

Cümbeli gibilere bırakılırsa kafirler zındıklar diye çok güzel hoşgörü ortamını oluştururuz.:)

xhidayet
08-05-2011, 18:49
Üzüldüm..Avamın önünde bu tip tartışmarlar.. İslama ne kazandırır?!.
Ah be hoca ah!...

Hüdavendigâr
08-05-2011, 18:53
Hz.Mehdi Müslümanlar ve Hristiyanların hoşgörü ve barış ortamında olduklarında gelecektir deniliyor.
kim diyor bunu ?

İntifada
08-05-2011, 18:55
Seçimden 2 gün önce cübbeliye Mahmut Hoca Ak Parti ayarı çekti...Hala onun kızgınlığı olabilir.

çok fantastik olaylar...

Yıldırım
08-05-2011, 18:57
çok fantastik olaylar...
Seçimden 2 gün önce bütün cemaat tek tek arandı Ak Parti'ye oy verilecek diye...

İntifada
08-05-2011, 18:58
haberim var...
o süreci iyi biliyorum...
saçma sapan bir olay bence...

Yıldırım
08-05-2011, 19:05
haberim var...
o süreci iyi biliyorum...
saçma sapan bir olay bence...

Mahmut hoca sanırım istihareye yatmış...sonra bu karar alınmış.Cübbeli patlamış tabi..

Hüdavendigâr
08-05-2011, 19:12

Seçimden 2 gün önce bütün cemaat tek tek arandı Ak Parti'ye oy verilecek diye...
Mahmut hoca sanırım istihareye yatmış...sonra bu karar alınmış.Cübbeli patlamış tabi..

bu arkadaş nerden öğreniyor bunları anlamam ;D

Yıldırım
08-05-2011, 19:25
bu arkadaş nerden öğreniyor bunları anlamam ;D
Hocam Hz.Mehdi ile alakalı kısmı dün gece okudum paylaşmak için tekrar bakıyorum.

Mahmut hocaya gelince bizde müritlerinin yalancısıyız.Ama tanıdığım bütün müritleri bizim hocalarımız tek tek aradı oylar Ak Parti'ye dedi ve herkese olaşın.Bizim bir komşumuz gece Saadetçi yattı Ak Parti'li kalktı:)

depare
08-05-2011, 20:06

Magazin sayfalarında mı buluyonuz bu tür haberleri sanki Cübbelin'in siyasi görüşü gizliydi de seçime 2 gün kala ayar çekmiş :)

Sürekli Mahmut Efendiyle Cübbeli hocan'ın arasın da bir problem,anlaşmazlık,kavga varmış emaresi oluşturmaya çalışanlar bu iki insanı'ın birlikte hareket etmelerine uyuz oluyor belli :)

Yıldırım
08-05-2011, 20:14
Magazin sayfalarında mı buluyonuz bu tür haberleri sanki Cübbelin'in siyasi görüşü gizliydi de seçime 2 gün kala ayar çekmiş :)

Sürekli Mahmut Efendiyle Cübbeli hocan'ın arasın da bir problem,anlaşmazlık,kavga varmış emaresi oluşturmaya çalışanlar bu iki insanı'ın birlikte hareket etmelerine uyuz oluyor belli :)
Cübbeli TV'lerde resmen Saadet Partisi'ne oy istemedimi?
Seçime son iki gün kala bütün cemaate ayar çekildi bunu sağır sultan bile duydu.Kime sorarsanda sor.Mahmut hocanın "Tayyip orada kalmalı" şeklindeki açıklamaları medyayada yansıdı.
Magazinden bulmuyoruz reel hayattan buluyoruz.Gördüğün bütün cemaat üyelerine sor seni hocan aradımı diye? Ozaman magazinmi gerçekmi anlarsın.Burada işkembeyi kübradan atmıyoruz gerçekleri konuşuyoruz.Karşı komşumuz seçimden önceki aşkam Saadet'e veriyoruz dedi.Geçe aramışlar Oylar Ak Parti'ye... Gittiler Ak Parti'ye oy verdiler..

Hüdavendigâr
08-05-2011, 21:28
Seçime son iki gün kala bütün cemaate ayar çekildi bunu sağır sultan bile duydu.Kime sorarsanda sor.Mahmut hocanın "Tayyip orada kalmalı" şeklindeki açıklamaları medyayada yansıdı.
Magazinden bulmuyoruz reel hayattan buluyoruz.Gördüğün bütün cemaat üyelerine sor seni hocan aradımı diye? Ozaman magazinmi gerçekmi anlarsın.Burada işkembeyi kübradan atmıyoruz gerçekleri konuşuyoruz.Karşı komşumuz seçimden önceki aşkam Saadet'e veriyoruz dedi.Geçe aramışlar Oylar Ak Parti'ye... Gittiler Ak Parti'ye oy verdiler..
ne Cübbeli Ahmet hoca nede Mahmud efendi bugüne kadar ne siyasi görüşlerini açıklamışlardır ne de falanca partiye oy istemişlerdir.sen gerçeklerle değil medyanın diliyle konuşuyorsun.eğer gerçekten konuya vakıf olsaydın gerçeklerin senin söylediklerininle uzaktan yakından alakası olmadıgını bilirdin..sana tavsiyem insanlar hakkında bilgin olmadan fikrin olmasın..

Özgür Çağrı
08-05-2011, 21:37

komşunuz koyun mu ?
iradesi yok mu ?

Özgürlüğü elinden mi alınmış ?

Yıldırım
08-05-2011, 21:43
ne Cübbeli Ahmet hoca nede Mahmud efendi bugüne kadar ne siyasi görüşlerini açıklamışlardır ne de falanca partiye oy istemişlerdir.sen gerçeklerle değil medyanın diliyle konuşuyorsun.eğer gerçekten konuya vakıf olsaydın gerçeklerin senin söylediklerininle uzaktan yakından alakası olmadıgını bilirdin..sana tavsiyem insanlar hakkında bilgin olmadan fikrin olmasın..
Ben bildiklerimi gördüklerimi söylüyorum.Birinci ağızdan duyduklamı anlatıyorum.Cemaatin içinde olan tanıdığın varsa sor son iki gün telefon trefiği yapılmışmı yapılmamışmı?
Bence siz bilmeden konuşuyorsunuz.

Yıldırım
08-05-2011, 21:45
komşunuz koyun mu ?
iradesi yok mu ?

Özgürlüğü elinden mi alınmış ?
Güzel kardeşim yokmu hiç İsmailağa cemaatinden mürid etrafınızda sorun ne olduğunu hepsi anlatsın.Ben bunu cemaatten diye bildiğim herkesin ağzından duydum.

manifesto
08-05-2011, 21:48
ya merve öyle biir durum söz konusu değil....
bak hüdavendigarın paylaştığı yazıya bak...

"Öyle bir şey yok" nasıl bir şey yok
Adam burada ve diyor
Bir "gavurun" biri ölmüş giye başlayan abuk subuk ifadeler..

SAMAN TV demesini ise ciddiye dahi almıyoruz
Zira hoca sakalı uzattıkça ufkunda kısalma olmaya başladı..

islami dizi ne demek ? Hoca hala milleti cehenneme yollama derdinde.
Diyalogla kafayı bozmuş..

Özgür Çağrı
08-05-2011, 21:49
Güzel kardeşim yokmu hiç İsmailağa cemaatinden mürid etrafınızda sorun ne olduğunu hepsi anlatsın.Ben bunu cemaatten diye bildiğim herkesin ağzından duydum.

doğrudur muhterem
burası türkiye
olur böyle olaylar

yazık la millete bir oy kullanacak onada kendi karar veremiyor .

manifesto
08-05-2011, 21:53
KoZNsWOFOwM&feature=player_embedded

Hüdavendigâr
08-05-2011, 22:02
"Öyle bir şey yok" nasıl bir şey yok
Adam burada ve diyor
Bir "gavurun" biri ölmüş giye başlayan abuk subuk ifadeler..

mesele anlaşıldı,bu arkadaş gavura gavur denmesinden pek hazetmiyor..
Diyalogla kafayı bozmuş..
o mu siz mi ?

CeVHeR
08-06-2011, 00:15
Bu konuyada bir dondurma ikramı şart, ama bunu hususi Maraşdan şoklu getirtmek lazım :)

BeldeiTAYYIBe
08-06-2011, 00:38
Valla cok bos konusuyoruz gibi geliyor bana.

Cübbeli Ahmet hoca uslubunu düzeltmedikce anlatmak istedigi dogrulari milletin algilamasi zorlasiyor.

Diyalogcu kardeslerimiz , diyalogun bir hedef degil yalnizca bir metod oldugunu ve bu metodun hatali yönlerini kabullenmedikleri müddetce elestiriye maruz kalacaklar gibi.

Birbirimizi anlamaya calismak cokmu zor acaba...?

Terennüm
08-06-2011, 02:56
Hocama sormak isterdim ben hem samanyolu hemde Mehtap tv izliyorum benim Halim nicedir diye??

İntifada
08-06-2011, 03:07
Hocama sormak isterdim ben hem samanyolu hemde Mehtap tv izliyorum benim Halim nicedir diye??

flash tv izleyerek bu vebalden kurtulabilirsin...

Blur
08-06-2011, 03:08
dinlerarası diyalog'un amacını hala kavrayamadıkları için normaldir :)

Terennüm
08-06-2011, 03:09
Yalcın abiyi mı izlemeliyim:)

İntifada
08-06-2011, 03:10

yok cübbeli reyiz orada program yapıyor ya :)
hem dansözde var o kanalda pavyon stayla falan filan :)
stv izleme :)

Hüdavendigâr
08-06-2011, 03:12
yok,yarından itibaren hilal tv ye başla abi.orda mustafa islamoğlu islami konuları kendi görüşleriyle ideolojik hale getiriyor.bambaşka bi dünya seni bekliyor.

Terennüm
08-06-2011, 03:18
İyisimi yumurcak Tv'yi izleyim..belki kurtarırız...

Seyyah
08-06-2011, 04:02
İslam bu konuya bakış,
Yanlış hatırlamıyosam hâdisti,
Diğer dinlerdeki insanların yaptığı iyilikler onların çekecekleri azablarını hafifletir deniyordu.
Bu konuda uyarlama yapan bir programdan dolayı ateş püsküren kişi veya kişiler;
Cebraile vahiyleri Hz. Muhammed s.a.v yazdırdı diyerek, haşa efendimizi değişik bir kefeye koyabiliyor, bu tepki bile almıyor...
Garip.. çok garip...

BeldeiTAYYIBe
08-06-2011, 04:21
İslam bu konuya bakış,
Yanlış hatırlamıyosam hâdisti,
Diğer dinlerdeki insanların yaptığı iyilikler onların çekecekleri azablarını hafifletir deniyordu.
Bu konuda uyarlama yapan bir programdan dolayı ateş püsküren kişi veya kişiler;
Cebraile vahiyleri Hz. Muhammed s.a.v yazdırdı diyerek, haşa efendimizi değişik bir kefeye koyabiliyor, bu tepki bile almıyor...
Garip.. çok garip...

Cübbeli vahiy konusunda böyle bir sey söylemisse, düz mantikla sacma geliyor. Fakat söylemek istedigi baska birseymi var diyede düsünüyorum acikcasi...ben tam izlemedigimden yorumda yapmak istemiyorum. Lakin cübbeli böyle birsey söylemisse aciklik getirmek zorundadir...en azindan konuyu aydinlatmak namina.

Fakat bu yanlislik,
bazi aciklamalarindaki yaptigi vurgularin önemsiz oldugunu göstermez.
iki durumuda ayri ayri kendi konumlarinda degerlendirmek gerekir.

Sahsi kanaatim...
söylediklerinde ilmi gerceklere dayali önemli uyarilar var....lakin uslubu bu gerceklerin, genelde toplum ve özelde diyalog yapan kardeslerimiz tarafindan algilanmasini engelliyor gibi.

Seyyah
08-06-2011, 04:54
Cübbeli vahiy konusunda böyle bir sey söylemisse, düz mantikla sacma geliyor. Fakat söylemek istedigi baska birseymi var diyede düsünüyorum acikcasi...ben tam izlemedigimden yorumda yapmak istemiyorum. Lakin cübbeli böyle birsey söylemisse aciklik getirmek zorundadir...en azindan konuyu aydinlatmak namina.

Fakat bu yanlislik,

Sahsi kanaatim...
söylediklerinde ilmi gerceklere dayali önemli uyarilar var....lakin uslubu bu gerceklerin, genelde toplum ve özelde diyalog yapan kardeslerimiz tarafindan algilanmasini engelliyor gibi.

Üstâdım,
Aslında anlatılacak çok şey varda,
Malesef ideolojik düşünme, arıtıcı tefekkürü engelliyor.
Detaya inilse tahmin ediyorum ki Tekfir'in önüne geçemeyiz.
O yüzden daha fazla yorum yapmak istemiyorum ama tek söyleyeceğim şüpheli olun, kötü oyunlar var ahir zamanda, çok yönlü bakmak lazım.

Özgür Çağrı
08-06-2011, 06:07

Fakat bu yanlislik,

Sahsi kanaatim...

2y40SFSSpTE&

bu nedir ?

BeldeiTAYYIBe
08-06-2011, 15:43
2y40SFSSpTE&

bu nedir ?

Peki...bu nedir?
Lakin cübbeli böyle birsey söylemisse aciklik getirmek zorundadir...en azindan konuyu aydinlatmak namina.

Hic kimse hatasiz degildir...bu cübbeli dahi olsa.
Bunu aciklamalidir.
En azindan cevresindekiler milleti aydinlatmali bu konuda.

Öyle ideolojik ve taassuba dayali bir düsünce yapimiz olmadi bu güne kadar...
Dogruya dogru dedik,
yanlisa yanlis...
Elbette haddimizi asmadan.!

Mavera
08-06-2011, 15:56
su cemaatler arasi tartismaya o kadar sinir oluyorum ki hele bir sadece kendilerini hak görüp, digerlerini batil ilan etmeleri yok mu..
sahsen ben gülen hocaefendiden de, cübbeli ahmet hocadan da, islamoglu hocadan da en üst seviyede faydalanmaya calisiyorum..
ümmetin derdi nedir onun üstüne egilmeliyiz!..

rengâhenk
08-06-2011, 18:12
Her bir yorumu okudum tek tek ve oldukca sasirdim. Defalarca zada bulunulmus. En urkutucu yani ise camia liderlerinin atismasi. Ne yazik!

Hepimiz pek âla biliyoruz ki medya olmayan nice ifadeler koyuyor onumuze olanlarin bazilarini da sisirerek sunuyor bizlere. Tum bunlari bilmemize ragmen nasil da goz ardi ediyoruz, saskinlik verici. Yine hepimiz biliyoruz ki Ahmet Mahmut Unlu Hocaefendi avam dili ile konusmakta. Elbette uslubunu elestirilmez kilmaz bu ama sirf boyle diye bilgisine hurmeten lakaid ifadelerden kacinilmasi gerekmez mi? Su da bir gercektir ki bir muslumani tekfir etmek oylesine 'gavur' denmesi gibi kolay degildir. Cok ince ve hassas bir meseledir bu.

Hepsini bir kenara birakalim da Ismailaga Camiasi oylari Ak Parti'ye verin diye mesajlar atti vs gibi mesajlarin ne luzumu vardi aklim almiyor bir turlu. Her ne kadar iyi niyetle de olsa kullanilan bazi ifadelerle bazi kesimlere malzeme verdigimizin unutulmamasini hatirlatmak istedim.

manifesto
08-06-2011, 18:29
Menkıbeleri gerçek sanmamak gerek.Hoca Cebrail vahiyleri kimden alıyorsun diye sorunca Hz.Muhammed "bilmiyorum bir perdenin arkasından alıyorum" o halde bir daha ki sefer perdeyi kaldır arkasında ne var bak..
bu gibi ifadeler GERÇEK değildir menkıbedir,dini çokça da menkıbelere boğmamak gerek.Perde mi var teşbih yoksa taç perdeyi sıyır falan olmaz.

Bu da değil mesele hocanın ifadeleri bazan düşündürüyor,misal..
Cübbeli Ahmet, “Paris Hilton diye bir kadın varmış. Şimdiki teknoloji ile Paris Hilton’la beni yatakta çırılçıplak bir araya getirmek çocuk oyuncağı.

Kaynak : http://www.internethaber.com/cubbeli-seks-kasedini-boyle-yorumladi-312937h.htm#ixzz1UFcyNYxf
Yani sen paris hilton'u nereden duydun öğrencilerinden mi..

İntifada
08-06-2011, 18:30
sen nereden duydun

Mavera
08-06-2011, 18:31
Menkıbeleri gerçek sanmamak gerek.Hoca Cebrail vahiyleri kimden alıyorsun diye sorunca Hz.Muhammed "bilmiyorum bir perdenin arkasından alıyorum" o halde bir daha ki sefer perdeyi kaldır arkasında ne var bak..
bu gibi ifadeler GERÇEK değildir menkıbedir,dini çokça da menkıbelere boğmamak gerek.Perde mi var teşbih yoksa taç perdeyi sıyır falan olmaz.

Bu da değil mesele hocanın ifadeleri bazan düşündürüyor,misal..

hoca ciktigi tv nin haberlerini izliyorsa birakta, tanisin :)

Hüdavendigâr
08-06-2011, 18:32
hocadan ziyade sana kim öğretti paris hiltonu ?

rengâhenk
08-06-2011, 18:34
Sizi anlamaya calisiyorum Benhur fakat Bu soruyu mantikli bulmuyorum ben. Linkteki yaziyi henuz okumadim fakat Paris Hilton'u nereden duydun? sorunuz ne kadar yerinde? Her ne kadar ilgilenmiyorum dese de boyle bir konumdaki kisinin kayitsiz kalamayacagi bilgiler var. Yani secilirlik ya da yadirganilacak bir durum olmamali bu. Genis dusunmekte fayda var diyorum.

Mavera
08-06-2011, 18:35
su birbirimizin acigini aramak yok mu isin en kolayi.. nedense kendi yanlislarimizi düzeltmek yerine karsimizdakinin hatalarini ariyoruz!

rengâhenk
08-06-2011, 18:37
su birbirimizin acigini aramak yok mu isin en kolayi.. nedense kendi yanlislarimizi düzeltmek yerine karsimizdakinin hatalarini ariyoruz!

Evet buna ben de katiliyorum. Biraz once bir tanidigim ile de konustuk bu konuyu ve bana muhtesem bir kissa iceren video gonderdi. Eski alimler birbirini alcaltmak bir kenara dursun yuceltiyor ovuyorlarken su anki duruma bakiniz. Cok kotu bir durum dogrusu.

Terennüm
08-06-2011, 18:39
kardeşim bırakın cüppeli hocamı benle uğraşın :) benim günahım daha çok:) belki sayenizde günahlarım hafifler:)

Özgür Çağrı
08-06-2011, 18:41
İyisimi yumurcak Tv'yi izleyim..belki kurtarırız...

yoh ya onuda küçük şakirtler izliyor

sabiler gavur olurmu bilemem

belki ordan yırtabiliriz ;D

Mavera
08-06-2011, 18:41
yoh ya onuda küçük şakirtler izliyor

sabiler gavur olurmu bilemem

belki ordan yırtabiliriz ;D

zaten o caliio da var, birseyler ;D;D

İntifada
08-06-2011, 18:43
kayu ah kayu :)
uykularımı mahveden kel velet...
ben evdeyken kuzenim bizde kalınca hep odama geliyor ve onu açıp izliyor...
ufacıkta kız gıkımı çıkartamıyorum :)

Terennüm
08-06-2011, 18:45
katılıyorum mesela bende var birtane 3 yaşında ama kanal değiştirince içinde ki canavar ortaya çıkıyor:)

İntifada
08-06-2011, 18:46
abi buda 5 yaşında ya...
bizde kalıyor ben istanbula gidince...
geliyo açıyo o kayuyu sesini sona veriyor bide yatağıma yatıp beni kenara itiyor :D

Özgür Çağrı
08-06-2011, 18:48
senimi kenara itiyor

onu nasıl beceriyor la :hihi2:

Terennüm
08-06-2011, 18:49
senimi kenara itiyor

onu nasıl beceriyor la :hihi2:
çocuk sesinin kaldırma kuvveti var sen bilmiyormusun?:)

İntifada
08-06-2011, 18:49
gık çıkaramadığım tek insan :D
itiyor abi kenara yat diyo bende mecbur duvara yapışıyom...

Mavera
08-06-2011, 18:51
hele benim oglan tam tv ye konsantre olmus mac, tartisma programi, dizi izliyorum baba callio ac bana :)

İntifada
08-06-2011, 18:52
abi ben evdeki masaüstüne indirdim bi kaç bölüm...
oradan izliyor açıp...

Özgür Çağrı
08-06-2011, 18:53
ben evdeki tek çocuk olduğum ve 9 yaşından itibaren tek çocuk büyüdüğüm için pek problem yok :)
az şımarıklık var tabi :p

İntifada
08-06-2011, 18:54
gen ben zaten tek çocuğumda işte kuzenler :)
abinin çocuğu olsun görürüm seni...
yeminle önünde oynatır

Özgür Çağrı
08-06-2011, 18:56
oynarız reyiz :)

valla eşşek gibi anıran dedeler bildiğimden oynamakta sıkıntı çekmem :hihi2:

depare
08-06-2011, 20:25

Tamam gidip Anneme sorayım o zaman oda cemaatin bir hocası olarak Ak partiye attı kesin aradılar onu :)

Sormama gerek yok ki beni niye aramadı bunlar herhalde o yoğunlukta arada kaynadık :hihi2:

Hepsi asparagas haber isteyen istediğine atar kimsen'in kimseyi aradığı yok..

manifesto
08-06-2011, 21:07
sen nereden duydun

Cübbeli Hocadan ;ı:

Bu konu falan hocayla filan hocayla atışma tartışma meselesi değil.Ben şahsen o noktada ki bir insanın saman tv , cehennem gittiler,kafir oldular,paris hilton..gibi sözleri gayet de rahat bir şekilde ifade etmesini normal bulmuyorum.
Yoksa benzetmeye başladık mı sonu gelmez.Sen saman tv dersin bir başkası da gelir sana öyle bir şey der ki sakalını yolarsın.. ;D

rengâhenk
08-07-2011, 01:28
Cübbeli Hocadan ;ı:

Bu konu falan hocayla filan hocayla atışma tartışma meselesi değil.Ben şahsen o noktada ki bir insanın saman tv , cehennem gittiler,kafir oldular,paris hilton..gibi sözleri gayet de rahat bir şekilde ifade etmesini normal bulmuyorum.
Yoksa benzetmeye başladık mı sonu gelmez.Sen saman tv dersin bir başkası da gelir sana öyle bir şey der ki sakalını yolarsın.. ;D

Evet bu konuda haklisiniz zira oyle konumdaki bir ilim insanindan beklenmeyecek ifadeler kullanmasi oldukca yanlis. Buradan sunu anlamaliyiz o halde din ilmini sadece namaz oruc olarak degerlendirmemek, adab-i muasereti kesinlikle goz ardi etmemek gerekiyor.
Ahmet Mahmut Unlu Hocaefendi bu konuda eksik biraz ne yazikki.

unnamed
08-07-2011, 01:31
gık çıkaramadığım tek insan :D
itiyor abi kenara yat diyo bende mecbur duvara yapışıyom...

yandın yavuzum;D;D

Yıldırım
08-07-2011, 03:13
Tamam gidip Anneme sorayım o zaman oda cemaatin bir hocası olarak Ak partiye attı kesin aradılar onu :)

Sormama gerek yok ki beni niye aramadı bunlar herhalde o yoğunlukta arada kaynadık :hihi2:

Hepsi asparagas haber isteyen istediğine atar kimsen'in kimseyi aradığı yok..

İstediğinizi söyleyin.Ben birinci ağızdan onlarca kişiden duydum.:saygılar:
Asparagas değil anlayacağınız.

Hüdavendigâr
08-07-2011, 03:14
İstediğinizi söyleyin.Ben birinci ağızdan onlarca kişiden duydum.:saygılar:
Asparagas değil anlayacağınız.
seni keklemişler keklemişler ;D

Yıldırım
08-07-2011, 04:38
seni keklemişler keklemişler ;D
Bunlar yaşanarak öğrenilecek şeyler...