fatih kısaparmak balon baskılı balon Cudi Dağı Sorumlusu Geberdi.... - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cudi Dağı Sorumlusu Geberdi....

Yıldırım
12-23-2011, 19:22
PKK, Cudi'de kıskaç altında: 15 terörist öldürüldü
23.12.2011 - 15:18
http://medya.zaman.com.tr/2011/12/23/m_cudi_k.jpg

Terör örgütüne yönelik operasyonda örgütün Cudi Dağı sorumlusu Serbest Haruni ve 14 terörist ölü ele geçirildi.

Silahlı teröristler kaçmak isterken güvenlik güçleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Onlara yardım eden 17 kişi gözaltına alındı.

Şırnak kırsalında da terör örgütünün cehennem deresi sorumlusu Agit Batman ölü ele geçirildi.
İnsansız hava araçları tespit etti
İnsansız hava uçaklarının elde ettikleri görüntülerin ardından harekete geçen güvenlik güçleri, Cudi Dağı'nda operasyon başlattı.
4 gün önce başlatılan operasyonlarda teröristler sıcak temas sağlandı.
Teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 15 terörist öldürüldü.
Teröristlerden birinin Cudi Dağı sorumlusu Serbest Haruni olduğu belirtildi.
Çatışmada Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu şehit oldu.
Cehennem Deresi sorumlusu öldürüldü
Şırnak'ın İdil ilçesi Cehennem Deresi Bölgesi'nde de bir grup terörist tespit edildi.
Bölgeye jandarma özel harekat birlikleri ve komandolar indirildi.
Terörist grupla sıcak temas sağlandı.
Çıkan çatışmada örgütün Cehennem Deresi sorumlusu olduğu belirtilen Agit Batman ölü ele geçirildi. (TRT haber)

Hüdaverdi
12-23-2011, 20:01
Son zamanlarda çok güzel operasyonlara imza atılıyor Allah bozmasın.

Beylerbeyi
12-24-2011, 00:38
bugün pkk nın bölge sorumlusunun cenazesinin ortasında bulduk kendimizi. birkaç kişi arabanın camlarına yapıştı ve bizden zafer işareti yapmamızı istedi. kendilerine mecburen el salladık ve geçtik oradan. dikkatimi çeken cenazeye az sayıda kişinin katılmasıydı. cenazenin olduğu mahallede herkes birbirini tanır, cenazeler kalabalık olurdu. artık olmuyor!

KCK operasyonları mutlaka devam etmeli. Güneydoğuda artık esnaf kepenk kapatmıyor! Sokaklarda pkk nın sözde bayrakları dolaşmıyor. eylemler olmuyor. rahatlık fazla batmıştı pkk militanlarına. daha önce tüm şehri dolaşarak (emniyetin karşısındaki dükanlar dahil) esnafa kepenk kapattıranlar artık ortalıkta görünmüyor.

pkk abartılacak bir güç değil. elimizdeki teknolojik silahlarla pkk yı susturmak rahat. yeterki işini dürüst yapan komutanlarımız olsun!

Mavera
12-24-2011, 00:54
son cukurca baskinindan sonra ordumuz üstündeki ölü topragini atti.. polisle, ortak istihbarat yaparak pkk ya agir darbe vurdular ayni sekilde bunan paralel olarak kck denilen sözde sehir yapilanmasina büyük darbeler vuruluyor..
bölge halkinin seside cok gür cikmaya basladi bu acidan bu sorunun cözümü adina sahsen umutluyum ki askeri ve hukuki hamlellera paralel kültürel haklari veren hamlelerde gelirse pkk tam anlamiyla köseye sikisacakdir!

EZEL
12-24-2011, 01:39
Bu haberler Başbakanın yakın tarihte Basın kuruluşlarının üst düzey yetkilileri yaptığı toplantıdan sonra sıkça çıkmaya başladı Ben terörle mücadelede eskiye nazaran herhangi bir değişiklik olduğuna inanmıyorum ikide bir önümüze gelen işte şu kadar üst düzey terörist öldürüldü haberlerinide komik buluyorum topu topu 5-6 bin kişilik bir terör örgütü olan PKK'nın her gün üst düzey yöneticileri öldürülüyor ama hiç birinin ismini daha önce duymadık ismi duyduklarımız ise hala yaşıyor ...

depare
12-24-2011, 03:49
14 değil son bilgilere göre 5 terörist teslim olmuş 27 terörist öldürülmüş çok güzel haber..

hazerfan
12-24-2011, 15:55
30 SENEDE BİTİRİLEMEYEN TERÖRÜN 4-5 AYDA BELİ KIRILDI DEMEKKİ BİTİYORMUŞ...
SEN SAĞLAMDURUSAN NE RÜZGAR NE FIRTINA SENİ KIMILDATAMAZ EĞER İÇİN BOZUK OLRSADA 30 SENEDE UĞRAŞIRSIN 50 SENEDE
ALLAH İÇİMİZDEKİ VATAN HAİLERİNE KAFİRE FIRSAT VERMESİN..

Özgür Çağrı
12-24-2011, 16:11
sadece üzüldüm.

Yıldırım
12-24-2011, 17:45
Polis, asker ve MİT'in operasyon yetkisi, valiliklerde tek elde toplanınca bürokrasi azaldı ve kordinasyon ve istihbarat paylaşımı ilk meyvelerini vermeye başladı.Pkk'yı bitirme konusunda devleti ilk defa bu kadar güçlü ve kararlı gördüm.Belki kamuoyunuda fazlası ile ses getirmesede yapılan operasyonlar Pkk'ya verilen zaiyat taktire şayan.

EZEL
12-24-2011, 23:04
sadece üzüldüm.

Biri gelsinde neden sadece üzüldüğünü bilmeden sana küfür etsin diyemi neden üzüldüğünü bu kadar hassas bir konuda açıklamadan yazıyorsun ? Yoksa forumda seni tanımayan veya yeni üyeler ziyaretçiler AK Parti forumda PKK'lılar cirit atıyor diye düşünmeleri içinmi bu kadar düşüncesizce yorum yazıyorsun

Özgür Çağrı
12-25-2011, 02:38
Biri gelsinde neden sadece üzüldüğünü bilmeden sana küfür etsin diyemi neden üzüldüğünü bu kadar hassas bir konuda açıklamadan yazıyorsun ? Yoksa forumda seni tanımayan veya yeni üyeler ziyaretçiler AK Parti forumda PKK'lılar cirit atıyor diye düşünmeleri içinmi bu kadar düşüncesizce yorum yazıyorsun

insanlar gereksiz bir çatışma yüzünden ölüyor diye sevineyimmi ne yapayım ?
asker ölümünede gerilla ölümünede üzülüyorum sonuçta bizim toprakların çocukları ölüyor . Bu işten çıkar sağlayan bir israil askeri amerikan askeri fransız askeri gelip bizim çocuklarımızın yerine ölmüyor.
ölende biz öldürende
o yüzden üzülüyorum.

EpiVaTeS
12-25-2011, 02:41
furkan saçmalamışsın net...

İntifada
12-25-2011, 02:44
tahmini 20 25 yaşlarında 14 genç ölmüş...
bayrammı yapsın çocuk...
keşke bu şartlar hiç oluşmasaydı...
kafir siyonist uşağı önderlikleri için ölüyorlar haberleri yok...

EpiVaTeS
12-25-2011, 02:45
uymasalarmış olm...
zorlamı pkk yaptılar...?
beni niye yapmıyorlar...
içlerinde büyüdük anasını satim ya...

İntifada
12-25-2011, 02:47
nerede büyüdün ?
istanbulun göbeğinde...
çok kolay konuşması...

EpiVaTeS
12-25-2011, 02:54
karabayır pkk yuvası evimle arasında bi cadde var reis...
istanbulun göbeği diyarbakırın köyü yok...
kandırılan her yerde kandırılır kananda heryerde kanar...

İntifada
12-25-2011, 03:01
karabayırda pkklı var diye bağcıları yaktılarmı ?
panzerlerle gelip evleri boşaltıp erkeklerin karşısında kadınlarını soydularmı ?
size gelip bağcıları boşaltacaksınız nere giderseniz gidin dedilermi ?
abini babanı ve yahut amcnın oğlunu bla bla dili,ırkı yüzünden işkenceye maruz bıraktılarmı...
yok...
siz olayı temelde kaçırıyorsunuz...
devlet önce pkkyı kurdu,sonra zulümlerle pkknın büyümesine sebep oldu...
pkk orduya lazımdı zira bir tehdit oldukça tsk otoritesini koruyacaktı...
ama sonra tahmin edemedikleri kadar büyüdü pkk...
şimdi önüne geçemiyorlar...

İntifada
12-25-2011, 03:06
bende üzülüyorum ama başka şeye üzülüyorum...
bunlar olmayabilirdi...
20 25 yaşında çocuklar bu memleketin çocukları birbirlerini öldürmeyebilirdi...
İslam diyorum İslam...
Dindarlar yumruğunu vurmalı masaya...

EpiVaTeS
12-25-2011, 03:18
islam diyorsunda kafir olarak öldüğü alenen belli olanlara üzülmem ben...

İntifada
12-25-2011, 03:22
niye kafir olduğu belli olsun ?
şimdi bizim orduda komutanlardan bir sürüsünün kafir,aeist olduğu tespit ediliyor...
islama düşman bir sürü politika güttüler...
bizim askerimizdemi bu durumda kafir ölüyor ?
o 14 ü arasında 1 imanıyla ölen vardı belki hepsine kafir demek sıkıntılı...

EpiVaTeS
12-25-2011, 03:50
imanıyla ölen...?
olm saçmalama ateist-dinsiz-marksizt örgütte imanlı adamın işine...
inanan adamın işi ammarın hizbullahıdır...
yada el kaide felan...

İntifada
12-25-2011, 03:53
niye abi işte bende diyorum sana aynı mantıkla bir pkklıda bunu söyleyebilir...
''imanlı adamın askerde ne işi var ?''
ammarın hizbullahı yıllarca devlete dayamış sırtını...
paşa gibi devletçi yaftasını yemiş...
ha tabi kimse aponun karısı mitçi o ne iş diye sormuyor...

Blur
12-25-2011, 04:16
imamları katleden bi örgütün içinde yok imanlıdır yok bilmem nedir diye tartışmak çok saçma...

kaldı ki ölen 14 kişinin arasında müslüman'da varsa tüküreyim onun müslümanlığına öbür tarafa gittiğinde müslümansa verir hesabını bize ne ?

İntifada
12-25-2011, 04:19
namaz kılanları ordudan atan bir kurumu demiyorsunuz hiç...
darbe yapıp islamcıları idamla yargıladılar daha dün...
doğrudur pkkyı en iyi dinle vururuz...
kürt gençlerine önderliklerinin ve liderlerinin kafirlik yaptığını anlatmalı insanlar...
ama bunu yaparken orduyu öne sürmek mantıklı olmuyor...

Blur
12-25-2011, 04:26
ordunun kafasında ki adamlarıda her zaman eleştirmişimdir bu konularda fakat ben Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım bu ülkenin evladıyım ülkemin askerine kurşun sıkanın dini imanı farketmez karşısında olurum.

İntifada
12-25-2011, 04:32
işte kardeş sabahtan beri aynı şeyi anlatmaya çalışıyorum...
devletten yıllarca zulüm görmüş adamda tem senin zıttın kafada düşünüyor...
birileri öldükçe bu iş bitmez...
onun torunu çocuğu yiğeni sürdürür kan davasını...
devlet ağır kayıplar verdi bir kaç ay içinde bu operasyonlar tabiki yapılacak...
ama bi noktadan sonra masaya oturulma vakti gelir...

Blur
12-25-2011, 04:34
kardeşim karşımızda devlet dahi yok 3 5 çapulcu var masaya kiminle oturacağız pkk ile masaya oturmak demek israil'le amerika ile uzlaşmak demek türkiye'nin bunu yapmasını istermisiniz?

İntifada
12-25-2011, 04:42
pkk ile masaya oturmamak,askeri olarak varlığını sürdürmesini devam etmesini istemek israilin türkiyede silahlı kuvvet bulunduruyor olması demektir asıl kardeşim...

3-5 çapulcu var diyorsun kaybettiğimiz genç sayısı binleri buluyor,kaybettiğimiz para yüz milyarlarca doları buluyor...
hepsi 3-5 çapulcu için mi ?

Blur
12-25-2011, 04:44
onu çözememek devletin sorunu zaten bu olayda taviz veren devlet kesin olarak tavrını ortaya koyamıyor malesef gelen her hükümet dış ülkelere taviz verdiği için dolaylı olarak pkk'ya da göz yumuyor..

İntifada
12-25-2011, 04:50
halk pkkyı ve terörü,kürt sorununu doğru anlamadığı için oluyor olan kardeşim...
operasyon yap öldür bunlar olsa olsa en fazla 1 sene susturur pkkyı...
sen dağdakini öldürmeyeceksin dağdakini indirecek ve dağa çıkmayı engelleyecek adımı atacaksın...
zaten bu saldırıların artmasının nedeni mit müsteşarının pkk ile yaptığı görüşmelerin ortaya çıkması...
tam diyalog zemini oluştuki pkknın başlarından birisi emri verdi...

İntifada
12-25-2011, 04:52
benim feci şekilde uykum geldi...
hayırlı geceler kardeş...

Blur
12-25-2011, 04:53
hocam bu saatten sonra diyalog falan filan hikaye o adamların duruşu bellidir daha bdp ile diyalog kurulamazken pkk ile nasıl anlaşacaksın zaten deminde söylediğim gibi bu olayın birden fazla kanadı var taviz verdiğimiz için bu durumdayız adamların anlaşma şartları öcalan'ın salınması vs..... bunlara hiç bir türk evladı sıcak bakmaz...

Blur
12-25-2011, 04:55
eyvallah kardeşim allaha emanetsin görüşmek üzere.

Cihannur
12-25-2011, 05:09
PKK Sorununu Kürt Sorunundan ayrı düşünemeyiz. PKK, Kürt Sorununundan beslenmektedir. Kürt Sorunu büyük oranda çözüme ulaşır, Kürtlerin; kimlik hakları (vatandaşlık tanımının değiştirilmesi), kültürel hakları (mesela müfredata Kürtçe seçmeli derslerin dâhil edilmesi) ve yönetim hakları (yerel yönetimler reformuyla yerel yönetimlerin yetkilerinin arttırılması) kendilerine verilirse ve Kürtler; bu ülke bizim ülkemiz, biz bu ülkenin diğer kardeşlerimizle birlikte aslî sahipleriyiz; kimlik haklarımız, kültürel haklarımız, yönetim haklarımız devletimiz tarafından verilmiştir ve bizler Kürt kimliğimizle diğer vatandaşlarımız gibi ülkemizin 1. sınıf vatandaşlarıyız algısı bütün Kürtler tarafından hissedilirse Kürt Sorunu büyük oranda çözüme ulaşmış olacaktır inşaallah. Kürt Sorununu büyük oranda çözüme ulaştırmamız, Bölücü Terör Örgütü'nü bitirmemiz veya minimize etmemiz yönünde bize büyük katkı sağlayacaktır inşaallah.

Mavera
12-25-2011, 05:43
asker ölümünede gerilla ölümünede üzülüyorum sonuçta bizim toprakların çocukları ölüyor . Bu işten çıkar sağlayan bir israil askeri amerikan askeri fransız askeri gelip bizim çocuklarımızın yerine ölmüyor.
ölende biz öldürende
o yüzden üzülüyorum.
gerilla ne oluyor? resmen pkk nin agziyla konusuyorsun!..

Cihannur
12-25-2011, 06:28
ölende biz öldürende
o yüzden üzülüyorum.

Teröristleri öldürmekten zevk almıyoruz. IRA terörizmi bıraktı. ETA terörizmi bıraktı. PKK hâlâ terörizm yapmakta ısrar ediyor. PKK silah bıraksın, örgütün üst düzey yöneticileri Norveç, İsveç veya benzeri bir Kuzey Avrupa ülkesine iltica etsinler. PKK silah bırakmaya yanaşırsa devletin yetkilileri de kısmî bir affı düşüneceklerdir. Genel af olmaz; belki kısmî bir af olabilir. Çünkü genel af olursa Abdullah Öcalan da serbest kalır. Türkiye'de hiçbir hükümet Öcalan'ı serbest bırakmayı ne göze alabilir ne de Öcalan'ı serbest bırakmanın sorumluluğunu taşıyabilir. PKK veya Kürtler, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılacağı hayalini kurmasınlar. Abdullah Öcalan, ömrünü Allah bilir çok büyük ihtimalle cezaevinde tamamlayacaktır.

Bu işin birinci boyutu. İşin ikinci boyutu Kürt Sorununun çözümüdür. Bu saatten sonra ne demokratikleşmeden ne de Kürt Sorununun çözümünden geriye dönüş yapılması çok zordur. Türkiye toplumu makûl çoğunluğuyla Kürtlere verilebilecek hakların verilmesinden yanadır veya bir kısmı da sessiz kalarak onaylar. Devletin, Kürtlere haklarını vermede sınırları olacaktır. Zaten devlet eğer vereceği haklarda ölçüyü koruyamazsa Türkler ve Kürtler, Allah korusun ki birbirlerine girebilirler.

Kürtler yönetim hakkı için yerel yönetimlerin etkinliğinin arttırılmasına razı olmalılar. Demokratik özerklik veya federasyon günümüz için Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin verebileceği bir hak değildir. Belki 20-30 sene sonra demokratik özerklik veya federasyon düşünülebilir.

Kürtler kimlik hakkı için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı veya benzeri bir düzenlemeyle yapılacak vatandaşlık düzenlemesine razı olmalılar. İki kimliklilik, iki ayrı millet (ulus) ayrıştırması bugün için Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin verebilceği bir hak değildir. Belki 20-30 sene sonra o zaman ülkede yaşayan halkın anlayışına göre farklı bir vatandaşlık tanımına gidilinebilir.

Kürtler kültürel haklar için Kürtçe seçmeli dersin ilkokuldan üniversiteye kadar üniversite dâhil seçmeli ders olarak okutulmasına razı olmalılar. Kürtlerin bugüne kadar elde edememiş olduğu başka kültürel hakları varsa onlar da verilebilir. Kürtler ana dilde öğretimi zorlamamalıdırlar. Ana dilde öğretim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugün için verebileceği bir hak değildir. Belki 20-30 sene sonra ana dilde öğretim konusu bir şekilde halledilebilir.

Eğer Kürtler; illa da federasyon veya demokratik özerklik, illa da iki ulusluluk ve Kürt kimliğinin anayasaya girmesi, illa da ana dilde öğretim zorlamasına girerlerse Kürt Sorununun çözümü zorlaşır.

Özgür Çağrı
12-25-2011, 15:41
gerilla ne oluyor? resmen pkk nin agziyla konusuyorsun!..

Gerilla savaşı, küçük ve gizli birliklerin düzenli bir orduya karşı yürüttükleri yıpratma savaşı taktiği, zayıf kuvvetlerin güçlüye karşı uyguladığı direniş savaşının unsurudur.

her biji mavera her biji ;D

EpiVaTeS
12-25-2011, 16:12
furkanın kürtlük damarı tutmuş...
madem gerilla sende git olm yanlarına...