fatih kısaparmak balon baskılı balon Cuma namazını kadın imam kıldıracak - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cuma namazını kadın imam kıldıracak

Ertuğrul ÖZGÜL
06-10-2010, 11:33
Cuma namazını kadın imam kıldıracak
İngiltere'de yarın bir kadın cuma namazı kıldıracak. Pakistan asıllı feminist yazar Raheel Raza geçtiğimiz yıllarda ABD'de namaz kıldıran Amina Vadud'dan sonra cuma namazı kıldıran ikinci imame olacak.

İngiltere'de Cuma namazını ilk kez bir kadın kıldıracak. İngiliz The Independent gazetesi, Kanadalı feminist bir yazarın, kadın erkek karışık yapılacak yarınki Cuma namazını yöneterek bu görevi üstlenen ilk Müslüman kadın olacağını yazdı.

Geçtiğimiz yıllarda da Amerika'da Afrika asıllı olan Amina Vadud adlı bayan kadın erkek karışık cemaate cuma namazı kıldırmış ve dünya gündemine oturmuştu.

Toronto'da yaşayan ve insan hakları savunucusu olan Raheel Raza'dan Oxford'daki sonradan İslam dinini seçmiş, küçük bir cemaati yönetmesi ve hutbeyi yapması istendi.

Pakistan asıllı Feminist yazar Raza, Toronto'da bundan beş yıl önce yine kadın erkek karışık bir cemaate hitap etmişti. Amina Vadud, İngiltere'de de 2008 yılında cuma namazı kıldırmıştı.

Raheel Raza

İndenpent gazetesi Raza'nın, bu görevi üstlenecek ve Müslüman bir aileden gelen ilk kadın olduğunu kaydetti. Amina Vadud ise Hıristiyan bir aileden geliyordu.

Batı dünyası Amina Vadud ile fazla gündeme getirmediği kadın imam olayını bu kez Raheel Raza üzerinden gündeme taşımak istiyor.

http://www.timeturk.com/images_1/news/100620100813550734936_3.jpg

timetürk

Hüdaverdi
06-10-2010, 11:56
Ben bu sonradan müslüman olanları,zamanında ABD'de Malcolm X'in de içinde bulunduğu -sonradan ayrıldığı- islam hareketindekilere benzetiyorum.Fazla bilgisi olmadıkları için faşist bir yapıya sahiplerdi,ehli sünnet nedir bilmezlerdi,bu yüzden hataları baya vardı.O zamanlarda internette yoktu,onlara akıl babalığı yapacak biriside.

Ulen teknolojinin en ileri olduğu dönemdesin madem müslüman oldun tam olda araştır bak ney neymiş ney değilmiş.İngilterede şeriat mahkemeleri var,müslüman sayısı çok fazla git öğren.İlla feministsin diye ''erkek egemenliğine son'' düşüncesiyle böylesine saçma sapan harekette bulunmak peygamberimizede hakarettir dinimizede,peygamberimiz her konuda bilgi saçarken insanoğluna bu konuda da çıkıp ''kıldır'' diye mi buyurmuş ki kafasına göre egoları tatmin etmek için böyle saçma sapan hareketlerde bulunuyorlar ?

Ben bunları yoşlaştırmacılardan görüyorum.Tek istedikleri insanları yozlaştırmak,uzaklaştırmak,tartışma ortamına sokmak,hatta şiddet eylemlerine başlamlarını sağlamak.Fantazilerii kocasıyla paylaşsın.

Ertuğrul ÖZGÜL
06-10-2010, 12:02
İslamiyeti rayından çıkartmak için bilinçli yapılan işlere benziyor bence bunlar...

.:Ay_Yıldız:.
06-10-2010, 12:46
Namazı kılacak kitle kadın olsa olabilir. Ama cemaat kadın erkek karışık diyor. Birincisi cemaat karışık duramaz,ikincisi erkeklerin bulunduğu yerde kadın imamlık yapamaz. Bunun feminizmle alakası yoktur,eğer dine inanıyorsan kurallarada itaat etmelisin. Bir bayan olarak bunu gururla söyleyebiliyorum.

Ahmet Yasin
06-10-2010, 13:01
إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ

Şüphesiz o Zikr’i (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.''HİCR suresi, 9. ayeti"

İnsanlar istediği kadar kendi kafalarına göre birşeyler yaptığını sanmaya devam etsin.Rabbim onları ıslah etsin.

İntifada
06-10-2010, 13:01
Ne günlere kaldık yahu...

sarar
06-10-2010, 13:44
Bu Ne Başı Açık Kollar Açık Nasıl Olcak =))

unnamed
06-10-2010, 15:10
Birincisi kadınlara ne zamandan beridir Cuma namazı farz oldu?
Bu islamı yozlaştırmaktan başka birşey değildir, bilinçli yapılan harekettir...
İslamı sonradan tanıyan ve feministlik gibi saçma bir ideolojiye islamı bağlamak, ahmaklıktan ileri gitmeyen birşeydir...
Allah ıslah eylesin....

0000000000
06-10-2010, 21:14
Fıtratın her tür duygusuna ters bir durum...

Benim namazımın içinde sadece rıza gezinmesi gerekir...

Bayanlar ile aynı safta olmak düpe düz aymazlıktır...

Niyetleri kirletir.. Huşuyu bitirir..Namazın içinde rıza değil şeytani duygular olur..

Kesinlikle olmaz böyle bir şey..

Kutsal kitabı bütünü ile tahrif edemeyen güçler , içini ve duygusunu kurcalayarak milleti sapkınlığa itiyorlar...

mehmetakif24
06-10-2010, 21:16
O Kadının Arkasında Saf'a duracaklara ne yazık.
Allah Hidayet versin ne diyelim.

Terennüm
06-10-2010, 21:16
bu ilk değil sonda olmayacaktır..

Özgür Çağrı
06-10-2010, 21:18
Kadın normal olsa ve kadın cemaate kıldırsa bir nebze anlıyacağımda

bu sapıklık gibi bence

CeVHeR
06-10-2010, 21:23
Bunlar şaşırmış...

ak sevda
06-10-2010, 21:33
bunlar sadece islam ile ilgili olarak ortalığı karıştırmak istiyorlar bence
bir bayanın erkeklere imam olması şüphesiz sapıklıktan başka bir şey değildir.
Allahım böyle düzenbazlara sana havale ediyoruz

depare
06-12-2010, 12:30
Rezalet o kadar insanın namazını bozmaya ne hakkın var senin..!
Bir de Peygamberimiz (s.a.v) dönemin de böyle yapılıyormuş yalanın kuyruklusu uzat uzatabildiğin kadar..!

Mavera
06-12-2010, 18:46
alametlerde bayagi bir belirmeye basladi ya sonumuz hayrolsun..

ishakyilmaz
06-12-2010, 18:48
Bu haberi dün akşam izledim.Şahıs ve olay tamamen provokasyon niteliğinde gözüküyor.Allah ıslah eylesin diyorum.

rıfat gökalp
06-13-2010, 02:05
Diyanet'in konuyla ilgili fetvası

Kadınların namazda imamlık yapması, bir kadının hemcinsleri olan diğer kadınlara imamlığı ve kadın-erkek karışık cemaate veya sadece erkeklere imamlığı olarak iki kısma ayrılır.

Kadının hemcinsleri olan diğer kadınlara imamlığı konusunda, Hz. Peygamber (s.a.)\'in hanımlarından Ümmî Seleme ve Hz. Aişe\' nin kadınlara imam olarak namaz kıldırdıklarına, bu durumda öne geçmeyip ilk safın ortasında durduklarına ait ilk devir hadis kaynaklarında bilgiler vardır. Kadınların günlük beş vakit namazda olduğu gibi, teravih namazında da diğer kadınlara imamlık yapmaları lslâm fakihleri tarafından caiz görülmüştür.

Bir kadının, erkeklere veya kadın-erkek karışık cemaate imamlık yapması ise, ilk hadis kaynaklarından Ahmed b. Hanbel\' in Müsned\' inde, Ebu Davud\'un Sünen\' in de, İbn Huzeyme\' nin Sahih\'inde, Beyhaki\'nin Sünen-i Kebir\'inde, Hakim\'in Müstedrek\'inde ve muahhar pek çok kaynakta yer alan bir habere göre Hz. Peygamber (s.a.v.) istisnai olarak Ümmî Varaka isimli hafız-ı Kur\'an bir sahabiyye hanımın kendi ev halkına imamlık yapmasına izin vermiştir. Ümmî Varaka\'nın ev halkı ise, ölümünden sonra azad olmaları kaydıyla hür kıldığı biri erkek diğeri hanım iki köleden ibaretti. Bu rivayete dayanarak İmam Ahmed, Ebu Sevr, Müzeni, Taberi, Ibn Teymiyye gibi alimler, kadının zaruret halinde erkeklere de imamlık yapabileceğini söylemişlerdir.

İmam-ı Azam Ebu Hanife, Şafii gibi müctehidler ile cumhur-ı fukaha ise, kadının erkeklere imamlığını caiz görmemişlerdir.

İngiltere'deki Feminist kadın'ın ilgi çekebilmek ve şov maksadı bir dezenformasyona giriştiğimi düşünüyorum.

Hüdaverdi
06-13-2010, 05:42
Demin haberine baktım fotoları gördüm açıklamalarını okudum.
Ben bu kadının samimi müslüman olduğuna inanmıyorum kardeşim.Bu bu kadar açık ve net.Kutsal kitabımızı söylemiş bunla ilgili bir yasaklama yokmuş demi.Kutsal kitabımızla namazın ne şekilde kılınacağı da yazmamakta.Haydi namaz kılmayalım kampanyası başlatıyorum bende,bakalım kaç koyun ve öküz peşimden gelecek ?

Sadece Kuranı referans almak ahmaklıntan öte bir şey değildir.Günümüze uyarlamak lazımmış,öyle diyor hanım efendi,21.yıl yıla uyruulması lazımmış,tepkilerin olmadığını düşündüğünden -protesto- insanların değişime sıcak baktığını dile getiriyor.Kendi ağzıyla söylüyor değişimi,yozlaştırmak yani.Neyi değiştiriyor ? Kime göre ?

İlk mesajımda dediğim gibi,kocasına uygulasın bu fantazilerini,kocası yoksa namaz kılmak cemaat koca bulma ortamı değildir asla.Parkinson hastalığına tutulcak elleri titrek olacak hala neyin peşindeler.Madem ki hayır yaptığını düşünüyor gizliden yap ? Ah yüzüne karşı söylesem ah.Hep foruma nasip oluyor.

Parmaklarda yüzükler,yüzünde gözünde makyaj,burnunda pirsinkmidir nedir o metal şeye benzeyen şeyden.Islah eyleYa Rab,kapından başkasına muhtaç eyleme bizleri..

novek
06-28-2010, 22:23
saçını bantla kapatmamış sakıncalı

Mavera
06-28-2010, 22:24

evet evet cok sakincali.. zinhar dinden cikar!

unnamed
06-28-2010, 22:26
novek canın mı sıkılıyor seniin?
benim ki baya sıkkın...
haberin olsun.....

novek
06-28-2010, 22:26
insan kotu niyetli ile inundeki degil kadın erkek olsa ona bile kotu gozle bakar.

Mavera
06-28-2010, 22:27
insan kotu niyetli ile inundeki degil kadın erkek olsa ona bile kotu gozle bakar.

insan herkesi, kendisi gibi görürmüs derler ya o hikaye.. ;)

unnamed
06-28-2010, 22:30
evet novek evet....:@

Cihannur
06-28-2010, 23:58
İslama aykırı uygulamayı ben de protesto ediyorum. Kadın, erkeklere imam olamaz.http://img822.imageshack.us/img822/9555/okkzgnsmiley1.gif (http://img822.imageshack.us/i/okkzgnsmiley1.gif/)

novek
06-29-2010, 11:08
başımıza taş yagacak yarın.

depare
06-29-2010, 12:39

Hımm demek saçın kıldan ibaret olduğu için örtülmesin'in mantıksız olduğunu ima etmeye çalışıyorsun dikkat et senin mantığına göre sakıncasız olan çoğu yerin örtülü çık meydan da çırılçıplak bir tur at tüm sakıncalı durumlardan özgürlüğe kanat çırp :)

Böyle Felsefe yapmak kolay icraat görelim icraat (:

Secret man
06-29-2010, 12:48
Ne hale geldik beee