Orijinalini görmek için tıklayınız : Cumhurbaşkanını Protesto ediyorum...!!!
EpiVaTeS
05-03-2011, 15:57
Bir müslümanın öldürülmesinden katledilmesinden Memnuniyet duyan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü protesto ediyorum...
Kınıyorum...
ve bu yanlışını düzeltmeye davet ediyorum...
Bir Kafir tarafından öldürülen ne olursa olsun bir Müslümanın katledilmesinden memnuniyet duyulmasınıda içime sindiremiyorum...
Cumhurbaşkanı maalesef bu tavrı bu söylemleri ile kara leke almıştır gözümde...!!!
Ben kendisi hakkında olumlu olumsuz yorum yapmayacağım zira Amerika'da binlerce sivilin katlinde rol oynamış bir insandır.Aynısını Amerika yüzbinlerce kat şiddetli şekilde Irak'a uygularken gene lanet okumuştuk..Emin olduğum bir tek şey var o da birazdan "aman kardeşim müslüman müslümanın açığını aramaz,zaman birlik olma zamanı"cı arkadaşlar dolar bu konuya :)
Bir müslümanın öldürülmesinden katledilmesinden Memnuniyet duyan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü protesto ediyorum...
Kınıyorum...
Bir Kafir tarafından öldürülen ne olursa olsun bir Müslümanın katledilmesinden memnuniyet duyulmasınıda içime sindiremiyorum...
Cumhurbaşkanı maalesef bu tavrı bu söylemleri ile kara leke almıştır gözümde...!!!
Aynı fikirdeyim.
Tarantula_
05-03-2011, 16:18
Bu konuyu çok hassas bir terazide tartıp öyle konuşmak kanısındayım... Tabi memnunuz vb gibi ifadeler hoş olmamakla birlikte işin birde dış siyaset kanadı var. İfadeleri tasvip etmemekle birlikte devletimizin ve sayın Cumhurbaşkan'ımız terör konusunda (bunuda tartışabilirsiniz) bu olay üzerinden dünya kamuoyunda aynı hassasiyetin bizim ülkemiz içinde gösterilmesi açısından mesaj gönderme ve destek sağlama çabasındadır.
EpiVaTeS
05-03-2011, 16:20
Kusura bakma Tarantula...
Ben Abdullah Gül diktir eğrilmez diye Cumhurbaşkanlığı seçiminde destekledim...
Kalkıp Amerikan emelleri ile aynı fikirde olsun diye değildir...
Eğilip bükülmeye gerek yok...
Yorum yapmıyorum dese nolacak...???
Başbakan bir açıklama yaptımı hayır yapmadı...
Neden işi biliyor...
Sen Abdullah Gül'sün...
Siyasetide ben öğretecek değilim...
Zorla yorum yap diyen olmadı ona...
Yanlış yaptı...
Düzeltmeli...!!!
Tarantula_
05-03-2011, 16:23
Kusura bakma Tarantula...
Ben Abdullah Gül diktir eğrilmez diye Cumhurbaşkanlığı seçiminde destekledim...
Kalkıp Amerikan emelleri ile aynı fikirde olsun diye değildir...
Eğilip bükülmeye gerek yok...
Yorum yapmıyorum dese nolacak...???
Başbakan bir açıklama yaptımı hayır yapmadı...
Neden işi biliyor...
Sen Abdullah Gül'sün...
Siyasetide ben öğretecek değilim...
Zorla yorum yap diyen olmadı ona...
Yanlış yaptı...
Düzeltmeli...!!!
Kelimelerin seçimi hususunda mütabıkım abi sizinle ve düzeltilmesi gerektiği kanısındayım.
Ancak yiğidinde hakkını vermek lazım açıklamasında bir kaç cümle haricinde aykırı birşey gelmedi bana. Düzeltmeli mi ? Kesinlikle kendini daha netleştirmeli...
İntifada
05-03-2011, 17:29
bende abdnin sözüne itibar etmesini protesto ediyorum...
kesin öldürülmüştür (!)
Bence Ladin diye bir insan hiç varolmadı o.O
Özgür Çağrı
05-03-2011, 18:20
Kocaeli Üniversitesine kemalistlere şirinlik yapayım diye laik kemalist yasakçı rektörü atayan bir cumhurbaşkanını kınasam ne olur protesto etsem ne olur ?
bknz: çıktığı kabı beğenmemek veya ...lemek
EpiVaTeS
05-03-2011, 18:22
2007 öncesi Gül gitmiş yerine bambaşka biri gelmiş gibi...
O koltuğa otur maaşı kap diye oturtmadık...
icraat sadece hükümetten gelenlere imza atıp ora bura gezmeye gitmek değil...
işte onun için herkes RECEP TAYYİP ERDOĞAN olamaz...!!!
Hüdaverdi
05-03-2011, 18:26
Açıklamadan ben de rahatsız oldum.Hem acele etti,etmediyse bile çok gereksiz cümleler kurdu,çokta tehlikeli cümleler bunlar.
EpiVaTeS
05-03-2011, 18:45
Teşekkürler Toprağımmm...;1
Özgür Çağrı
05-03-2011, 18:46
Yarın el kaide Türkiyede küfür hakim olmuştur deyip çankayayı bombalarsa şaşırmayın :)
EpiVaTeS
05-03-2011, 18:47
Yarın el kaide Türkiyede küfür hakim olmuştur deyip çankayayı bombalarsa şaşırmayın :)
değil mi zaten...:)
b46çöçöçö
b13çöçöçöç
o4o8
...
kantır oynamıyoruz Furkan o kadar da değil :)
Özgür Çağrı
05-03-2011, 18:54
b46çöçöçö
b13çöçöçöç
o4o8
...
kantır oynamıyoruz Furkan o kadar da değil :)
Olsun olabilirliğii var reyiz ben bile kapısının önünden geçtim yani sadece içeri girip patlatmak var :)
bende katılıyorum ve kınıyorum kafirin ağzını kullanıp kafiri memnun etmek müslümana yaklışmaz. ayrıca İlköğretimde ki başörtülü kızlarada ( buluğ çağına girmiş kızlar ) da cahil ve yaptıklarınada cahallet diyen Nisa hanım ve onu desteklediğini söyliyem gül'ü ayrıca kınıyorum.
Ahmet Yasin
05-03-2011, 19:31
Kınıyorum...
Siyaset budur işte....
Bazen ''DİL''in gönlünden geçeni söyleyemez....
EpiVaTeS
05-03-2011, 19:33
Siyaset Tayyip Erdoğan'ın yaptığıdır...
Susmak bazen çok şey anlatır...
Sussun zorla konuşturmuyorlar ya...!!!
Ahmet Yasin
05-03-2011, 19:52
Haklısın susmak bazen çok şey ifade eder ama Türkiye adına biri konuşması lazım Bunu da Türkiye Cumhurbaşkanı yapmıştır.
O makamda iki kişilik olduğunu unutmayın,birincisi Türkiye cumhhurbaşkanı ikincisi Milli Görüşten gelen muhafazakar Abdullah Gül.
Böyle bir durumda şahsi düşüncesini açıklayacağını pek mantıklı sanmam
EpiVaTeS
05-03-2011, 19:57
Üstüne vazifemiydi...???
Bence yorum yapmam doğru olmaz diyip geçmeliydi...
Yorum yaptı tamamda birde üstüne o laf denir mi...???
Resmen hayal kırıklığına uğrattı beni...
Bizden biri dedik...
Buda Amerikancı oldu çıktı...
Bir terslik var ama nerede...
abdullah gül suan viyanada ve kismetse yarin bir konferansinda bulunacagim eger konusma imkanim olursa durumu ileteyim abi :)
EpiVaTeS
05-03-2011, 20:00
Eğer imkan varsa lütfen...!!!
Özgür Çağrı
05-03-2011, 20:01
Tekbir getirip yumurta at abi :hihi2:
Adam şoka girer
İslamcı protest :)
ama sorun surada furkan ben bu konuda abdullah gülü haksiz görmüyorum :)
Ahmet Yasin
05-03-2011, 20:03
Bir terslik var ama nerede...
Bencede...
Ahmet abim konuyu açıkliğa kavuşturmak vacip oldu size artık :)
Özgür Çağrı
05-03-2011, 20:09
ama sorun surada furkan ben bu konuda abdullah gülü haksiz görmüyorum :)
Hadi ya
şimdi abi bu duruma en çok şu tepki yaraşıyor
sendemi brütüs
;D
arkadaslar söyle bir durum var basbakanla, cumhurbaskanini karsilastirmayalim yani basbakanlik siyasi bir kurumdur ve o acidan basbakanimizin fikirlerini, görüslerini kafasina göre söylemesi dogaldir ki ceremesinide bir dahaki secimde kendisi ceker yani basbakan ülkenin basbakani olmasinin yani sira bir siyasi partinin lideridir..
oysaki cumhurbaskani ismi üzerinde cumhurun baskani yani halkin baskani o halde sadece muhafazakar halkin degil komunist, ateist, kemalist akliniza ne gelirse onlarinda baskani onun icin olaylari hep kendi acimizdan yontmayalim sonucta o makamin geregi bir sekilde denge siyaseti yapmak zorunda evet bunun adi takiyye oluyor ama ne yaparsin!..
biz niye baskanlik sistemini savunuyoruz iste bu yüzden cumhurbaskanligi gibi suya, sabuna dokunmayan gereksiz bir makamin ortadan kalkmasi icin!..
gelelim aciklamaya sonucta sayin gül olaya terör boyutundan bakmistir ve size göre, bize göre mücahid olan ladin uluslararasi normlara göre terörist oluyor cünkü masum halki öldürülmüstür ve terörün dini, irki, milliyeti, mezhebi yoktur!..
tabiki sayin gül yuvarlak cümlelerle gecistirebilirdi ama birde ülkemizde pkk gercegi var yani yarin adama sen isine geleni terörist, isine geleni özgürlük savascisi olarak görüyorsun demezler mi!
Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına saygı duyuyorum. Protesto edilecek bir yanı yok. Sonuçta Taliban'ın Afganistan'da Pakistan'da neler yaptığı ortada. Bunları İslam diniyle bağdaştırmak mümkün mü? Taliban'ın yaptıklarını bir hatırlayın. O müslümanların neler çektiğini ne çabuk unuttunuz. Gerçi Taliban gitti, daha da beteri Amerika geldi.
Ayrıca Bin Ladin'de kim olduğunu da bilmiyoruz. Zalim bir müslüman mı? Amerikan ajanı mı? Piyon mu? Yoksa hepsi mi? Ama bence iyi bir müslüman olmadığı aşikar. (Tabi yine de Allah bilir.)
Ama ben Cumhurbaşkanımızın yerinde olsam, memnuniyet ifade etmezdim.
Ahmet Yasin
05-03-2011, 20:19
arkadaslar söyle bir durum var basbakanla, cumhurbaskanini karsilastirmayalim yani basbakanlik siyasi bir kurumdur ve o acidan basbakanimizin fikirlerini, görüslerini kafasina göre söylemesi dogaldir ki ceremesinide bir dahaki secimde kendisi ceker yani basbakan ülkenin basbakani olmasinin yani sira bir siyasi partinin lideridir..
oysaki cumhurbaskani ismi üzerinde cumhurun baskani yani halkin baskani o halde sadece muhafazakar halkin degil komunist, ateist, kemalist akliniza ne gelirse onlarinda baskani onun icin olaylari hep kendi acimizdan yontmayalim sonucta o makamin geregi bir sekilde denge siyaseti yapmak zorunda evet bunun adi takiyye oluyor ama ne yaparsin!..
biz niye baskanlik sistemini savunuyoruz iste bu yüzden cumhurbaskanligi gibi suya, sabuna dokunmayan gereksiz bir makamin ortadan kalkmasi icin!..
gelelim aciklamaya sonucta sayin gül olaya terör boyutundan bakmistir ve size göre, bize göre mücahid olan ladin uluslararasi normlara göre terörist oluyor cünkü masum halki öldürülmüstür ve terörün dini, irki, milliyeti, mezhebi yoktur!..
tabiki sayin gül yuvarlak cümlelerle gecistirebilirdi ama birde ülkemizde pkk gercegi var yani yarin adama sen isine geleni terörist, isine geleni özgürlük savascisi olarak görüyorsun demezler mi!
Uzun lafın kısası...
Ahmet Yasin
05-03-2011, 20:20
Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına saygı duyuyorum. Protesto edilecek bir yanı yok. Sonuçta Taliban'ın Afganistan'da Pakistan'da neler yaptığı ortada. Bunları İslam diniyle bağdaştırmak mümkün mü? Taliban'ın yaptıklarını bir hatırlayın. O müslümanların neler çektiğini ne çabuk unuttunuz. Gerçi Taliban gitti, daha da beteri Amerika geldi.
Ayrıca Bin Ladin'de kim olduğunu da bilmiyoruz. Zalim bir müslüman mı? Amerikan ajanı mı? Piyon mu? Yoksa hepsi mi? Ama bence iyi bir müslüman olmadığı aşikar. (Tabi yine de Allah bilir.)
Ama ben Cumhurbaşkanımızın yerinde olsam, memnuniyet ifade etmezdim.
Höşgörü, diyalog dedik ama bu kadar da uzun boylu değil...
Yav 8 sene önce sınırlarımız içinde 2 sinagoga,İstanbul'da HSBC merkez binasına bombalı saldırı düzenleyip onlarca vatandaşımızın canını alan,canlı bomba yollayan El-Kaide değil miydi?Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
bir taraftan ölmesi iyi...
öldürülmeside iyi oldu...
ladin İslam dini gibi yüce bir dini yaptığı eylemlerle terörist dini gibi göstermeye vesile olmuştur...
bunun hesabını elbetki verecektir...
cumhurbaşka nı kendi bir açıklama yapmıştır ölen adama bakarsak iyide bir açıklama olmuş diyebilirim...
Ahmet Yasin
05-03-2011, 20:29
Yav 8 sene önce sınırlarımız içinde 2 sinagoga,İstanbul'da HSBC merkez binasına bombalı saldırı düzenleyip onlarca vatandaşımızın canını alan,canlı bomba yollayan El-Kaide değil miydi?Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Seni Haarp üstada havale ediyorum gerekli açıklamayı kendisi yapar Acizane...
Özgür Çağrı
05-03-2011, 20:30
İyi o zaman bizim kuvai milliyecilerin alayı teröristti haklısınız
vah afgan halkı vah gör senin din kardeşlerini
amerika bizim ülkemizide işgal etsemi acaba ?
o zaman kafasını kaldıran terörist olur ona göre ...
EpiVaTeS
05-03-2011, 20:32
Napmış Taliban...???
Vatanını savunmak Teröristlikse En KRAL TERÖRİST benim...
Bre Kıçlarını kaldırmaktan acizler Kalkıp Usame Bin Laden'i laf etmemelidir...!!!
İyi o zaman bizim kuvai milliyecilerin alayı teröristti haklısınız
vah afgan halkı vah gör senin din kardeşlerini
amerika bizim ülkemizide işgal etsemi acaba ?
o zaman kafasını kaldıran terörist olur ona göre ...
Üstteki yazdıklarımdan böyle birşey çıkmamıştır umarım,Amerika'ya karşı direnen herkes zaten saygıyı hakediyor,peki Türkiye'deki faaliyetleri?Dediğim gibi Türkiye'deki faaliyetlerini,terör eylemlerini açıklarsanız sevinirim.
Napmış Taliban...???
Bre Kıçlarını kaldırmaktan acizler Kalkıp Usame Bin Laden'i laf etmemelidir...!!!
talibani, hizbullahi, hamasi, cecen mücahidleri bir yana birakip bana el kaidenin faaliyetlerini savunuyor musun onu söyle abicim?
Ahmet Yasin
05-03-2011, 20:39
Şimdi El kaide Dünyanın ergenekonudur desem anlatabilirmiyim.????
Ama Bin laden taliban olarak görüyorum el kaide olarak değil...
Napmış Taliban...???
Savaşmaksa en çetin savaşları Peygamberimiz verdi. En kalleşçe saldırılara da yine o maruz kaldı. Yine en büyük işkenceleri, zulümleri onun arkasından gidenler gördü.
Peki buna rağmen, hangi kitapta Peygamberimizin canlara kıydığı yazılıdır? Kaç kişi o dönem idam edilmiş, kafası kesilmiştir? Kimler o dönem ilimden yoksun yetişmiştir?
O dönem gayri müslimler bile, o örnek, güzel yaşamı görünce akın akın Müslüman olmak istemişlerdi. Taliban yönetimindeki Afganistan'ı gören kaç kişi "İslam ne güzel bir din. Ben de müslüman olacağım." demiştir?
Amerikanın da Bin Ladin'in de canı cehenneme. İkisi de İslam dinine zarar vermiştir.
talibani, hizbullahi, hamasi, cecen mücahidleri bir yana birakip bana el kaidenin faaliyetlerini savunuyor musun onu söyle abicim?
Faaliyetlerini sahih delillerle yazabilirmisin ?
EpiVaTeS
05-03-2011, 20:46
Delilin var mı...???
Eşref...???
Peki buna rağmen, hangi kitapta Peygamberimizin canlara kıydığı yazılıdır? Kaç kişi o dönem idam edilmiş, kafası kesilmiştir? Kimler o dönem ilimden yoksun yetişmiştir?
Bu forumda bu sorunu cevaplamak istemem... Lakin apaçık yanılmaktasın !
11 eylül, londrada metro saldirisi, avrupa nin degisik ülkelerinde intihar saldirilari, türkiyede ak merkez saldirisi, turistlik bölgelerde sivil halkin kacirilmasi, öldürülmesi..
bakiniz natoya, abd askerlerine saldirmasini es geciyorum onlar savunma hakki diyelim yok siz bunlari yapmadi diyorsunuz bana biri anlatsin el kaide nedir, nasil bir terör örgütüdür, ne gibi faaliyetleri olmustur, nasil bir yapilanmasi olmustur ama bizahmet kopyala, yapistir degil ;)
Epivates kardeşim... İzzetli olamayışını kızgınlıkla karşıladığını acizane anlıyorum lakin ! Cumhurbaşkanının açıklamaları farklı milahaza ile değerlendirmen gerekir...! Ülkeler arası andlaşmalar onu bile aşar !
Ahmet Yasin
05-03-2011, 20:50
700 yıl önce İslam Alimi İbni Teymiyye nin Moğol istilasında verdiği fetva geçerlidir..
Okumanızı tavsiye derim.... (http://haksozhaber.net/news_detail.php?id=13537)
Bu fetvayı baz alan Müslümanlar o yüzden haçlılara karşı cihad ediyor.
Geçen sene mardinde 'Mardin Fetvası' olarak bilinen fetvayı hoşgörü adı altında kaldırmak istemedi mi? Ama Türkiyedeki Alimlerden kaç kişi destek verdi Araştırmanızı öneririm....
11 eylül, londrada metro saldirisi, avrupa nin degisik ülkelerinde intihar saldirilari, türkiyede ak merkez saldirisi, turistlik bölgelerde sivil halkin kacirilmasi, öldürülmesi..
bakiniz natoya, abd askerlerine saldirmasini es geciyorum onlar savunma hakki diyelim yok siz bunlari yapmadi diyorsunuz bana biri anlatsin el kaide nedir, nasil bir terör örgütüdür, ne gibi faaliyetleri olmustur, nasil bir yapilanmasi olmustur ama bizahmet kopyala, yapistir degil ;)
İspatla ??? Bende sana öyle olmadığını ispatlayayım !
EpiVaTeS
05-03-2011, 20:51
Ben Anlaşmayı bilirim...
Usulü erkanı az buçuk anlarım...
Ama kimse Cumhurbaşkanına zorla yorum yaptıramaz...
Rencide oldum...
Çünkü bende bir müslümanım Elhamdülillah...
Yarın benide bir kafir öldürse diyelim...
Benim içinde memnuniyet duyacak Müslüman bir Cumhurbaşkanım var ne güzel be...
bu idda benim degil medyanin, ülkelerin, natonun bak adi üstünde idda yok öyle birsey olmadiysa neden bu saldirilardan nemalanmak, kasetlerden saga, sola tehdit yollamak yerine biz yapmadik, ismimizi kullaniyorlar demediler!
Tarantula_
05-03-2011, 20:53
Taliban'ın sahih delillerle cihad ettiğine dair hangi kanıtlar var abi ?
Çeçenlerin nasıl insanlar olduğunu biliyoruz hamd olsun, Hamas ülkesini savunuyor. Ben din alimi değilim ancak bildiğim kadarıyla bahsedilen bu direnişler Kur'an-ı Kerim'e göre meşru yapılanmalardır. Tabi ki kafalarda soru işaretleri var ancak "...nefret ettirmeyiniz." buyurulmuştur.
EpiVaTeS
05-03-2011, 20:53
El Kaide aslında El Kayyid yani Kayıt altındakiler demektir...
ABD bunu terör örgütü gibi pazarladı...
Herkes'te inandı...
Ben şunu biliyorum ki...
Usame bin Ladin Terörist değildir...
Mücahittir...
Çeçenlerden Bosna'da savaşanlardan Filistin mücadelesi veren HAMAS'tan hiç bir farkı yoktur...
Molla Ömer'de mi terörist gözünüzde...
yada Şeyh Ahmed Yasin...???
Ben Anlaşmayı bilirim...
Usulü erkanı az buçuk anlarım...
Ama kimse Cumhurbaşkanına zorla yorum yaptıramaz...
Rencide oldum...
Çünkü bende bir müslümanım Elhamdülillah...
Yarın benide bir kafir öldürse diyelim...
Benim içinde memnuniyet duyacak Müslüman bir Cumhurbaşkanım var ne güzel be...
Çok haklısın... Lakin Deccali Kuvveti bilemezsen şu andaki Müslümanlar konumlarını kayb edebilirler !
Ahmet Yasin
05-03-2011, 20:56
Taliban'ın sahih delillerle cihad ettiğine dair hangi kanıtlar var abi ?
İslam Alimi İbni teymiyye'nin Mardin fetvasına dayanarak Cihad ediyorlar....
El Kaide aslında El Kayyid yani Kayıt altındakiler demektir...
ABD bunu terör örgütü gibi pazarladı...
Herkes'te inandı...
Ben şunu biliyorum ki...
Usame bin Ladin Terörist değildir...
Mücahittir...
Çeçenlerden Bosna'da savaşanlardan Filistin mücadelesi veren HAMAS'tan hiç bir farkı yoktur...
Molla Ömer'de mi terörist gözünüzde...
yada Şeyh Ahmed Yasin...???
yani o masum insanlari öldüren el kaide ve dolayisiyla usame bin ladin degildir..
peki abicim birde su yönden bak el kaide yani usam bin laden yüzünden müslümanlarin potansiyel terörist olmasina ne diyecegiz ki hala daha insanlar bize o kadar önyargiyla yaklasiyorki sanki islam dini vur, kir, parcala gibi vahsi bir dinmis gibi bizlere her türlü zorlugu cikariyorlar millete gec derken, bizi afedersin donumuza kadar ariyorlar!
EpiVaTeS
05-03-2011, 20:57
yani o masum insanlari öldüren el kaide ve dolayisiyla usame bin ladin degildir..
peki abicim birde su yönden bak el kaide yani usam bin laden yüzünden müslümanlarin potansiyel terörist olmasina ne diyecegiz ki hala daha insanlar bize o kadar önyargiyla yaklasiyorki sanki islam dini vur, kir, parcala gibi vahsi bir dinmis gibi bizlere her türlü zorlugu cikariyorlar millete gec derken, bizi afedersin donumuza kadar ariyorlar!
Ya Usame olmasaydı...
Yine aynısı olmayacakmıydı...
Tarantula_
05-03-2011, 20:58
İslam Alimi İbni teymiyye'nin Mardin fetvasına dayanarak Cihad ediyorlar....
Abi peki ya talibanın üstlendiği ve âlalen terörist saldırılar olan faaliyetlere ne diyorlar ? Masum insanları öldürmek var mı cihad kuralları içinde... Aşırıya kaçmayın denmiyor mu ?
bu idda benim degil medyanin, ülkelerin, natonun bak adi üstünde idda yok öyle birsey olmadiysa neden bu saldirilardan nemalanmak, kasetlerden saga, sola tehdit yollamak yerine biz yapmadik, ismimizi kullaniyorlar demediler!
Demediler mi ? Yoksa Deccali medyalar mı örttü !
Bir bakalım :
http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2001/eylul/21/d2.html
http://www.milliyet.com.tr/2001/09/17/dunya/dun02.html
Ya Usame olmasaydı...
Yine aynısı olmayacakmıydı...
bak ülkelerin politikalarini gectim abicim normal halk islama karsi önyargili olmaya basladi, bizden kacmaya basladi, kötü olaylar hep üzerimize yikildi yoksa ülkelerin islam karsiti politikalari yillardir devam ediyor ama sen gider londrada metroya saldiri yapar ve bunuda internet sitelerinde böbürlenerek anlatirsin her sakallida olur sana terörist yok bunu yapmiyorsan cikacaksin ben yapmadim diyeceksin!
Demediler mi ? Yoksa Deccali medyalar mı örttü !
Bir bakalım :
http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2001/eylul/21/d2.html
http://www.milliyet.com.tr/2001/09/17/dunya/dun02.html
haci Allah askina su kopyala, yapistir olayini su tartismalara getirmeyin ben o medyanin fikirlerini degil senin fikirlerini merak ediyorum..
benimde önümde google var iki dakikada arattirir, istedigimi bulurum!
Abi peki ya talibanın üstlendiği ve âlalen terörist saldırılar olan faaliyetlere ne diyorlar ? Masum insanları öldürmek var mı cihad kuralları içinde... Aşırıya kaçmayın denmiyor mu ?
Kardeşim Taliban'ın Molla Ömerin hazırladığı cihad hükümleri bellidir... ! Deccali medya psikolojik harb ile kullanıyor...! Masum insanları öldürmek kısmına gülüyorlar böyle bir şey yok ki diyorlar !
Ahmet Yasin
05-03-2011, 21:03
İslami yönden iyice araştırmadım Afganistanda ve birçok Müslüman ülkede ölenler masum değilmi bunları bırakıp düşmanın masumiyetini sorgulamanız ilginç.
Başta hamasın ve birçok Mücahidlerin intihar komandosu olması için bile fetva verildiğini biliyorum.En yetkili agızdan diyebilirim.
Filistinetkinlik.com sitesinde bir ara El kassam tugaylarınından yetkili bir ile aracıyla soru cevab olduğunda bu soru çok soruldu mısır alimlerinden fetva alınmıştır.
İslamın sert yüzünüde unutmamak lazım...
Davuoğlu: (Bin Ladin’in öldürülmesi) Çok önemli bir gelişmedir
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD güçleri tarafından El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesini önemli bir hadise olarak yorumladı. Davutoğlu, ''Umarım bu olayın ardından dünyada El Kaide'nin ortaya koyduğu yanlış olan imaj ortadan kalkar.'' dedi.
Kon TVAnkaraTemsilcisi Sinan Burhan tarafından sunulan Anadolu'nun Sesi programına katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yerel televizyonların yöneticilerinin sorularını,AK PartiGenel Merkezi'nde canlı yayında cevaplandırdı.
Davutoğlu, Ladin'in öldürülmesini önemli bir gelişme olarak değerlendirdi. Başbakan RecepTayyip Erdoğanile Ladin'in öldürülmesi sonrası gelişmeleri değerlendirdiklerini aktaran Davutoğlu, ''Umarım El Kaide ile birlikte dünyaya yayılmak istenen olumsuz Müslüman imajı ortadan kalkar. El Kaide ile birlikte Müslüman dünya ileterörilişkilendirilmesi ortadan kalkar.'' diye konuştu.
El Kaide ve Usame Bin Ladin'in, insanlık üzerinde yanlış bir algı oluşturduğunu ve ''Ahmet, Mehmet, Muhammed isimlerinin terör ile yan yana anılır hale'' geldiğini belirten Davutoğlu, ''Bu yanlıştı. İnşallah bu yanlış, bu olayın ardından düzelir. Biz hep El Kaide'nin karşısında olduk. El Kaide yanlış bir imaj doğurdu. Müslüman ile terör yan yana anılır hale getirilmek istendi. Biz El Kaide'nin de bu yanlış imajın da karşısında olduk. Bu olaydan büyük dersler çıkartılmasını bekliyoruz.'' diye konuştu.
Abdullah Gül'den şüphe eder şaşarım ama Ahmet Davutoğlundan şaşmam..
Boş konuşacak veya birinden korkarak konuşacak bir adam değil..
Hak neyse söylemeyi bilir..
haci Allah askina su kopyala, yapistir olayini su tartismalara getirmeyin ben o medyanin fikirlerini degil senin fikirlerini merak ediyorum..
benimde önümde google var iki dakikada arattirir, istedigimi bulurum!
Benim fikirlerim mi ? Önündeki google'da bulabileceğin şey 'Terörist' olduğudur ! Gerçeklerle ilgilenirsen sahh deliller gerekir ! Yoksa çoğunluğun sesine uyarsın ! Acizane muhabbet için anlatmıyorum !!!
öyle sabit fikirli degilimdir ama az, cok akli eren biriyiz yani kendimizce analizler yapabiliyoruz bu acidan ben el kaideyi terörist olarak görüyorum, usameye gelince ben hala daha öyle birisi var mi o noktada bile süpheliyim!
Davuoğlu: (Bin Ladin’in öldürülmesi) Çok önemli bir gelişmedir
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD güçleri tarafından El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesini önemli bir hadise olarak yorumladı. Davutoğlu, ''Umarım bu olayın ardından dünyada El Kaide'nin ortaya koyduğu yanlış olan imaj ortadan kalkar.'' dedi.
Kon TVAnkaraTemsilcisi Sinan Burhan tarafından sunulan Anadolu'nun Sesi programına katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yerel televizyonların yöneticilerinin sorularını,AK PartiGenel Merkezi'nde canlı yayında cevaplandırdı.
Davutoğlu, Ladin'in öldürülmesini önemli bir gelişme olarak değerlendirdi. Başbakan RecepTayyip Erdoğanile Ladin'in öldürülmesi sonrası gelişmeleri değerlendirdiklerini aktaran Davutoğlu, ''Umarım El Kaide ile birlikte dünyaya yayılmak istenen olumsuz Müslüman imajı ortadan kalkar. El Kaide ile birlikte Müslüman dünya ileterörilişkilendirilmesi ortadan kalkar.'' diye konuştu.
El Kaide ve Usame Bin Ladin'in, insanlık üzerinde yanlış bir algı oluşturduğunu ve ''Ahmet, Mehmet, Muhammed isimlerinin terör ile yan yana anılır hale'' geldiğini belirten Davutoğlu, ''Bu yanlıştı. İnşallah bu yanlış, bu olayın ardından düzelir. Biz hep El Kaide'nin karşısında olduk. El Kaide yanlış bir imaj doğurdu. Müslüman ile terör yan yana anılır hale getirilmek istendi. Biz El Kaide'nin de bu yanlış imajın da karşısında olduk. Bu olaydan büyük dersler çıkartılmasını bekliyoruz.'' diye konuştu.
Gayet dikkatli seçilmiş diplomatik üslup !
öyle sabit fikirli degilimdir ama az, cok akli eren biriyiz yani kendimizce analizler yapabiliyoruz bu acidan ben el kaideyi terörist olarak görüyorum, usameye gelince ben hala daha öyle birisi var mi o noktada bile süpheliyim!
El kaide'yi terörist olarak görebilmen için delil gerekir ! Hucurat suresi 6ncı ayet ne olacak ?
Usame'ye gelince dediğim gibi yakında bileceksiniz Allahualem...
El Kaide'nin iki numaralı ismi El Zevahiri son mesajında, Türkiye'ye büyük suçlamalar yöneltti.
El Kaide örgütünün iki numarası El Zevahiri, 2 hafta içinde yayınladığı ikinci ses kaydında yine Türkiye’yi hedef aldı. Uzmanlara göre örgüt, laik Türkiye’nin Müslüman dünyasındaki yükselişinden çok rahatsız.
Davos’ta Başbakan Erdoğan’ınİsrailCumhurbaşkanı Şimon Peres’e “Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” diyerek toplantıyı terk etmesi ve Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinde İsrail komandoları tarafından düzenlenen baskın Türkiye’nin Müslüman dünyasında büyük sempati toplamasını sağladı. İlk kez Filistin başta olmak üzere birçok ülkede Türk bayrakları dalgalandı, Erdoğan’ı öven şarkılar şiirler yazıldı. Arap basınında laik ve modern Türkiye’nin Müslüman dünyasının yeni lideri olabileceğine ilişkin yazılar çıktı.
20 dakikalık ses kaydı
Tabi bu durum İslam dünyasının liderliğine oynayan ve bir şeriat imparatorluğu hayali peşinde koşan El Kaide’yi rahatsız etti. Uzun süredir ortalarda görünmeyen Usame Bin Ladin’in liderlik ettiği örgütün iki numarası Ayman El Zevahiri, dün yayınladığı 20 dakikalık ses kaydında aynı 15 gün önce yaptığı gibi bir kez daha Türkiye’yi ve Türk hükümetini hedef gösterdi. “Türkiye Müslümanları öldürüyor” iddiasında bulunan Zevahiri, Türkiye’nin İsrail’e kınama mesajları vermesine rağmen bu ülkeyle ekonomik ve askeri işbirliğini sürdürdüğünü ileri sürdü ve Türk halkına, “Hükümetinize baskı yapın, Yahudi devletiyle ilişkilerini kessin. Afganistan’da evleri yakan, Müslümanlar’ı öldüren NATO güçleriyle birlikte hareket etmekten de vazgeçsin“ çağrısında bulundu.
Varlığına tehdit görüyor
Zevahiri, daha önceki ses kaydında da Başbakan Erdoğan’ı Filistin’e ordularını gönderen Kanuni Sultan Süleyman ile kıyaslamış ve “Kanuni ordularını gönderirken Erdoğan sadece yardım gemileri ile göz boyuyor” ifadesini kullanmıştı.Amerikamenkezli prestijli düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü’ne göre 2010’da sadece iki mesaj yayınlayan ve bunların ikisinde de Türkiye’yi hedef alan El Kaide örgütü, Türkiye’nin yükselişini kendi varlığına yönelik bir tehdit olarak görüyor. Enstitü tarafından, “El Kaide’nin sürpriz düşmanı” başlığıyla yayınlanan raporda, şeriatçı El Kaide’nin laik Türkiye’yi kendisine yeni düşman olarak seçtiği vurgulandı.
Türkiye’ye 3’üncü sözlü saldırısı oldu
El Kaide ilk olarak 2006’da Zevahiri’nin yayınladığı ses kaydıyla Türkiye’yi hedef aldı. Zevahiri Erdoğan’ın sözde İslamcı olduğunu, ABD’ninAKPhükümetine laikliğe uyduğu için izin verdiğini iddia etti. 4 yıl sonra Ağustos’un başında yayınlanan kaydın ardından dün yayınlanan mesaj örgütün Türkiye’ye 3’üncü sözlü saldırısı oldu.
(VATAN)
Ya bu el kaide ile ilgili neden hiç güzel haber çıkmadı tek bir tane olsun..
Neden hamas'a bu iftiralaraları atmıyorlarda çeçen mücahitlerine atmıyorlarda el kaide..
Neden..
Yani hepsi tesadüf mü? Bence ateş olmayan yerdende duman çıkmaz..
En azından böyle fabrika bacası gibi duman tütmez..
Özgür Çağrı
05-03-2011, 21:12
Eğer başbakanımız hamasla yakın ilişki kurmasaydı birçoklarınız şu an hamasada terörist diyecektiniz. Çünkü yıllardır Türkiyede İslami nesil diyalogcu batıcı İslami mücadeleye direnişe mesafeli nesiller yetiştiriliyor. 28 şubatla bu kısmen başarıldı diyebiliriz. Uyumayan bilinçli araştıran bir nesli yetiştiren eğitim hizmetlerini yürüten insanların her şeylerine el konuldu yerine yumuşak başlı batıcı diyalogcu felsefeden insanlar getirildi. Dünyadaki her İslam direniş örgütüne terörist damgası yapıştırmayı bırakın. Yarın bir gün ülkeniz demokrasi havarisi nato güçleri tarafından bombalanır sizlerde terörist diye gözaltına alınırsınız o zaman gerçek terörizmi görmüş olursunuz.
Hamas Taliban Çeçenler hepsi aslında iyi ilişkiler kurmasaydık sizin gözünüzde terörist örgütler olacaktı ki hala batıcı diyalogcu müslümanların ağzından duyuyoruz taliban çeçenler hepsi terörist diye !
Haması savunanlar hamas direniştir İslami direniştir diyenler hamas ülkesinde yas ilan etti ama siz nerdeyse göbek atmadığınız kaldı.
Böyle düşünmeye devam edin elbet başımıza nato bombaları yağar sonra amerikanın demokrasi getirişine ne dersiniz onu bilemem.
okuduklarimi, izlediklerim, gördüklerim ve yasadiklarim bir sekilde delildir belkide yanlis delidir buda benim suizanim olur!
Eğer başbakanımız hamasla yakın ilişki kurmasaydı birçoklarınız şu an hamasada terörist diyecektiniz. Çünkü yıllardır Türkiyede İslami nesil diyalogcu batıcı İslami mücadeleye direnişe mesafeli nesiller yetiştiriliyor. 28 şubatla bu kısmen başarıldı diyebiliriz. Uyumayan bilinçli araştıran bir nesli yetiştiren eğitim hizmetlerini yürüten insanların her şeylerine el konuldu yerine yumuşak başlı batıcı diyalogcu felsefeden insanlar getirildi. Dünyadaki her İslam direniş örgütüne terörist damgası yapıştırmayı bırakın. Yarın bir gün ülkeniz demokrasi havarisi nato güçleri tarafından bombalanır sizlerde terörist diye gözaltına alınırsınız o zaman gerçek terörizmi görmüş olursunuz.
Hamas Taliban Çeçenler hepsi aslında iyi ilişkiler kurmasaydık sizin gözünüzde terörist örgütler olacaktı ki hala batıcı diyalogcu müslümanların ağzından duyuyoruz taliban çeçenler hepsi terörist diye !
Haması savunanlar hamas direniştir İslami direniştir diyenler hamas ülkesinde yas ilan etti ama siz nerdeyse göbek atmadığınız kaldı.
Böyle düşünmeye devam edin elbet başımıza nato bombaları yağar sonra amerikanın demokrasi getirişine ne dersiniz onu bilemem.
aynen katılıyorum ki zaten düne kadar hamas hizbullah teröristti hemde müslümanların ağzından çokça duyardık. laik kemalistlerin ağzınd ahalen terörist çıkıyor zaten.
Tarantula_
05-03-2011, 21:18
İslami yönden iyice araştırmadım Afganistanda ve birçok Müslüman ülkede ölenler masum değilmi bunları bırakıp düşmanın masumiyetini sorgulamanız ilginç.
Başta hamasın ve birçok Mücahidlerin intihar komandosu olması için bile fetva verildiğini biliyorum.En yetkili agızdan diyebilirim.
Filistinetkinlik.com sitesinde bir ara El kassam tugaylarınından yetkili bir ile aracıyla soru cevab olduğunda bu soru çok soruldu mısır alimlerinden fetva alınmıştır.
İslamın sert yüzünüde unutmamak lazım...
Abi ne sert yüzü yahu biz hoşgörüyü sadece Kutlu Doğum haftasında mı anacağız. Bizki düşmanını sırtında taşıyıp onlara bakmış insanlarız Bizki amcasının kalbini söken birini Müslüman olduğunda affeden bir Peygamber'in (S.a.v) ümmetiyiz bilemiyorum söyleminiz tuhaf geldi galiba İslam'ın sert yüzü...
Kardeşim Taliban'ın Molla Ömerin hazırladığı cihad hükümleri bellidir... ! Deccali medya psikolojik harb ile kullanıyor...! Masum insanları öldürmek kısmına gülüyorlar böyle bir şey yok ki diyorlar !
Bilemiyorum abi ama mantıklı geldi gerçekten beynimizde yıkanıyor olabilir... En güvendiğimiz gazete bile cola reklamı aldığına göre.. :) Ama gerçekten cihad haddini aşan emre uymayan davranışları ve eylemleri varsa hakkımı helal etmiyorum...
okuduklarimi, izlediklerim, gördüklerim ve yasadiklarim bir sekilde delildir belkide yanlis delidir buda benim suizanim olur!
Bu söze sükut ederim...
Furkan bende bunu soruyorum işte.
Neden başbakınımız hamasla iyi ilişkiler gerçekleştiride neden el kaide ile değil.
Mesele cihat yapmanın verdiği rahatsızlıksa hamasta cihat yapıyor.
Hasan kel demeye çekinmeyen biri kel hasan demeyede çekinmezdi.
Yani el kaideyi över arkasında durup ilişkilerini iyi tutardı..
Peki neden başbakan ilişki gerçekleştirmedi.
Neden ülkede durmadan el kaide evlerine baskın oluyor.
Neden ahmet davutoğlu bu duruma seviniyor?
Neden bu örgüt hakkında hep şaibe var.
Neden bir hamas bir çeçen mücahitlerine aynı ithamlar ve size göre iftiralar yapılmıyor.
Benim bilgim yok ve hala kimse bunu açıklamıyor.
1993:
- 26 Şubat: ABD - New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne patlayıcıyla düzenlenen saldırıda 6 kişi öldü, 1000 kadar kişi yaralandı. Saldırı sırasında 55 bin kişinin bulunduğu Dünya Ticaret Merkezi'nin iki gökdeleninin altı yeraltı katı sarsıldı.
1995:
- 13 Kasım: Suudi Arabistan - Riyad'da Amerikalı askeri danışmanların çalıştığı bir sırada Suudi Ulusal Muhafız teşkilatı binasının önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 Amerikan askeri ve iki Hintli öldü, 60'tan fazla kişi yaralandı.
1996:
- 25 Haziran : Suudi Arabistan - Dahran yakınlarındaki Hobar Amerikan üssünün girişine iki ton patlayıcı yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda tamamı Amerikalı 19 kişi öldü, 386 kişi yaralandı.
1998:
- 7 Ağustos: Kenya/Tanzanya - Kenya'nın Nairobi ve Tanzanya'nın Dares Selam'daki Amerikan büyükelçilikleri yakınlarında patlayıcı yüklü iki araçla eşzamanlı düzenlenen saldırılarda 12'si Amerikalı 224 kişi öldü, binlerce kişi yaralandı.
2000:
- 12 Ekim: Yemen - Aden limanında Amerikan USS Cole destroyerine düzenlenen saldırıda 17 Amerikalı bahriyeli öldü.
2001:
- 11 Eylül: ABD - Toplam 266 kişi taşıyan dört yolcu uçağı, Dünya Ticaret Merkezi'nin iki gökdelenine ve Washington'daki Pentagon'a saldırı silahı olarak kullanıldı. 4. uçak Pennsylvania'ya düştü.
Tarihin en çok can kaybına yol açan saldırısında 3 bin civarında kişi öldü ve kayboldu.
2002:
- 11 Nisan: Tunus - Tunus'un Cerba adasındaki Griba sinagoguna düzenlenen intihar saldırısında 14'ü Alman 21 kişi öldü.
- 12 Ekim: Endonezya - El Kaide'den esinlenen ve Güneydoğu Asya'da bir İslami devlet kurmak isteyen bir örgüt tarafından Bali'de bir diskoteğe düzenlenen saldırıda aralarında çok sayıda yabancının da bulunduğu 202 kişi öldü.
2003:
- 12 Mayıs: Suudi Arabistan - Riyad'da bir yerleşkeye üçlü intihar saldırısında 9'u Amerikalı, 35 kişi öldü.
- 16 Mayıs: Fas - Kazablanka'da Yahudi hedeflerine ve yabancıların gittiği lokanta ve otellere düzenlenen saldırılarda 12'si intihar bombacısı, 45 kişi öldü.
- 15/20 Kasım:Türkiye- İstanbul'da İngiliz konsolosluğu ve HSBC bankası ile iki sinagoga yönelik bomba yüklü araçlarla düzenlenen dört intihar saldırısında 63 kişi öldü.
2004:
- 2 Mart: Irak - Bağdat ve Kerbela'daki kutsal Şii mekanlarını hedefleyen saldırılarda yaklaşık 180 kişi öldü.
- 11 Mart: İspanya - Madrid ve banliyösünde üç tren garında trenlere yönelik düzenlenen saldırılarda 191 kişi öldü, yaklaşık 2 bin kişi yaralandı.
2005:
- 7 Temmuz:İngiltere- Londra'da metro ve bir otobüse yönelik dört intihar saldırısında 4'ü intihar saldırganı 56 kişi öldü.
- 23 Temmuz: Mısır - Şarm El Şeyh'teki turistik yerlere düzenlenen intihar saldırılarında 68 kişi öldü.
- 9 Kasım: Ürdün - Amman'da otellere düzenlenen üçlü intihar saldırısında 60 kişi öldü.
2006:
- 24 Nisan: Mısır- Kızıldeniz'deki Dahab'da düzenlenen üçlü intihar saldırısında 20 kişi öldü, 90 kişi yaralandı.
2007:
- 14 Ağustos: Irak - kuzeydeki Niniv'de bir Kürt dini cemaatine bombalı kamyonlarla düzenlenen saldırılarda 400'den fazla kişi öldü.
- 11 Aralık: Cezayir - başkent Cezayir'de BM binalarına yönelik iki intihar saldırısında 17'si BM çalışanı, 41 kişi öldü.
2008:
- 17 Eylül: Yemen: Sana'daki ABD büyükelçiliğine bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırıda 6'sı saldırgan, 16 kişi öldü.
- 20 Eylül: Pakistan: İslamabad'daki Marriott oteline bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında 60 kişi öldü.
2009:
- 25 Aralık: Hollanda/ABD: Amsterdam-Detroit seferini yapan bir yolcu uçağında bir Nijeryalı, kalçasına gizlediği bombayla uçağı havaya uçurmaya çalıştı. Etkisiz hale getirilen saldırgan, alev alan patlayıcıyla yaralandı.
2010:
- 24 Kasım: Yemen - ülkenin kuzeyinde Şii ayrılıkçıların dini töreni sırasında düzenlenen intihar saldırısında 23 kişi öldü.
AA
Bunca olay neden hamas değilde neden çeçen mücahidi değilde neden somalideki müslümanlara değilde el kaideye atfediliyor.Mesele ne?
su farki iyi ayirt edelim haman, hizbullah, taliban kendi ülkelerine yapilan saldirlara karsi saldiri yapiyorlar yani bir nevi savunma yapiyorlar yoksa durup, dururken masum insanlari öldürdükleri nerede görüldü ama el kaide masum halka saldiri yapiyor, kafasina göre tehditlerde bulunuyor,adam kaciriyor yok bunlari yapmiyorsa o zaman cikip ben bu degilim diyecek!..
peki bir soru soracagim biz neden pkk ya terör örgütü diyoruz?
Bilemiyorum abi ama mantıklı geldi gerçekten beynimizde yıkanıyor olabilir... En güvendiğimiz gazete bile cola reklamı aldığına göre.. :) Ama gerçekten cihad haddini aşan emre uymayan davranışları ve eylemleri varsa hakkımı helal etmiyorum..
Ha kimse diyemez ki haddini aşanlar olmamışmıdır ! Onları kınamak islami görevdir ! Hatta diyetlerini bile ödetirler !
Özgür Çağrı
05-03-2011, 21:23
Muhammed o saldırılar amerikaya ve batıya karşı yapılıyor çünkü İslam toprakları o devletlerin işgali altında. Ne zaman İslam topraklarından çıkarlar o zaman saldırılar olmaz.
Hamas ülkesinde yas ilan etti dikkatinize :)
ama el kaide masum halka saldiri yapiyor, kafasina göre tehditlerde bulunuyor,adam kaciriyor yok bunlari yapmiyorsa o zaman cikip ben bu degilim diyecek!..
Bunu ispat etmen gerekir ! Her kavramın kendine ait dairesi vardır ! Delilsiz havaya konuşmak olur !
peki bir soru soracagim biz neden pkk ya terör örgütü diyoruz?
Zaten ismen bagy demen gerekir !
Tarantula_
05-03-2011, 21:23
Ha kimse diyemez ki haddini aşanlar olmamışmıdır ! Onları kınamak islami görevdir ! Hatta diyetlerini bile ödetirler !
İşte ben bunların görüp eleştirilmesini istiyorum abi. Haddi aşan eylemleri yönetim kadrosunun izni olmadan yapamacaklarına göre kim kime ceza verecek. Aşırıya gitmeyin emrine uymayanları Allah'a havale ediyorum hamd olsun Alemlerin Rabbine O'nun adaleti şüphesizdir...
Bunu ispat etmen gerekir ! Her kavramın kendine ait dairesi vardır ! Delilsiz havaya konuşmak olur !
Zaten ismen bagy demen gerekir !
ben neden seni anlamakta zorlaniyorum daha cözemedim arkadas yukarida almanagini yayinlamis yok bunlari el kaide yapmadi diyorsan senin aksini ispat etmen gerekir!
Muhammed o saldırılar amerikaya ve batıya karşı yapılıyor çünkü İslam toprakları o devletlerin işgali altında. Ne zaman İslam topraklarından çıkarlar o zaman saldırılar olmaz.
peki masum halkin sucu nedir mesela ben viyana da metroya binecegim ama el kaide saldiri düzeleyecek ben ölürsem ne olacagim, hükmü nedir yada o saldirilarda ölen masumlar yasin, yaninda kuru yanar mantigimidir..
simdi siyonistler müslüman ülkeleri isgal ediyor diye masum insanlari öldürmek caiz mi oluyor hadi abd askerine, ordusuna, karargahina, filosuna saldirilsa anlarim ama metro,alisveris merkezi, is merkezi,sokak, cadde aciklamasi nedir?
İşte ben bunların görüp eleştirilmesini istiyorum abi. Haddi aşan eylemleri yönetim kadrosunun izni olmadan yapamacaklarına göre kim kime ceza verecek. Aşırıya gitmeyin emrine uymayanları Allah'a havale ediyorum hamd olsun Alemlerin Rabbine O'nun adaleti şüphesizdir...
Yapıyorlar ! Örnek vereyim : Abdulaziz El Mukrin ! Nerden bahsediyor Arap Yarım adası ! Kimden bahsediyor Harici Cihad ! Algıyı değiştiriyorlar ! Uyanın !
=N9__04rDu0w
Sayın HaArP
2003 de Sinagoglara ve HSBC genel merkezine bombalı saldırı düzenleyerek onlarca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını hepsinden öte aralarında müslümanların bulunduğu insanların canını alan hain saldırıları El-Kaide üstlenmedi mi?En azından internette birkaç kaynakta hızlıca baktım öyle yazıyor,bilgilendirirseniz sevinirim.
Hacı senin amerika dediğin yerde yüzbinlerce müslüman yaşıyor.
Dünya ticaret merkezinde müslümanda vardı?
Kalkıp bunu bana sakın ama sakın savunma...
Orada baban çalışsaydı o zaman el kaidenin o saldırısını savunmazdın..
- 12 Mayıs: Suudi Arabistan - Riyad'da bir yerleşkeye üçlü intihar saldırısında 9'u Amerikalı, 35 kişi öldü.
- 16 Mayıs: Fas - Kazablanka'da Yahudi hedeflerine ve yabancıların gittiği lokanta ve otellere düzenlenen saldırılarda 12'si intihar bombacısı, 45 kişi öldü.
- 15/20 Kasım:Türkiye- İstanbul'da İngiliz konsolosluğu ve HSBC bankası ile iki sinagoga yönelik bomba yüklü araçlarla düzenlenen dört intihar saldırısında 63 kişi öldü.
- 14 Ağustos: Irak - kuzeydeki Niniv'de bir Kürt dini cemaatine bombalı kamyonlarla düzenlenen saldırılarda 400'den fazla kişi öldü.
- 11 Aralık: Cezayir - başkent Cezayir'de BM binalarına yönelik iki intihar saldırısında 17'si BM çalışanı, 41 kişi öldü.
- 24 Kasım: Yemen - ülkenin kuzeyinde Şii ayrılıkçıların dini töreni sırasında düzenlenen intihar saldırısında 23 kişi öldü.
- 25 Aralık: Hollanda/ABD: Amsterdam-Detroit seferini yapan bir yolcu uçağında bir Nijeryalı, kalçasına gizlediği bombayla uçağı havaya uçurmaya çalıştı. Etkisiz hale getirilen saldırgan, alev alan patlayıcıyla yaralandı.
Bunları bana savunma keke..
İntihar bombacılığının bir kere islam dininde yeri yoktur.Hadi ona kendileri fetva çıkarttı.
Zimmi bir insanın ölümüne asla cevaz yoktur.
Bırak müslümanı..Ateist olsun istersen..Bir zimmi öldürülmez İSLAM dininde..
Özgür Çağrı
05-03-2011, 21:30
Niye Çeçenlerin saldırısındada hamastada talibandada siviller ölüyor o zaman cihad etmesinmi buj insanlar ülkelerini savunmasınlarmı ?
ırakta 1 milyon masum öldürüldü amerikanın ne işi vardı ırakta vietnamda afganistanda ?
Niye Çeçenlerin saldırısındada hamastada talibandada siviller ölüyor o zaman cihad etmesinmi buj insanlar ülkelerini savunmasınlarmı ?
ırakta 1 milyon masum öldürüldü amerikanın ne işi vardı ırakta vietnamda afganistanda ?
ne yani abd yapiyor diye el kaide yedemi caiz oluyor? bak cecenleri, filistinlileri, afganlari, iraklilari anlarim sonucta orada bir zulm var ve kendilerine zulm eden ülkeye kendilerince zarar vermek istiyorlar..
ama ben hala daha anlamiyorum londradaki metrodaki insanlarin ne alakasi var terörle ki ölenlerin coguda ingilizde degil hatta iclerinde müslümanda var ayni sekilde abd deki saldirilar, avrupadaki saldirilar hepsini gectim türkiye deki saldiriyi nasil izah edebiliriz!
Özgür Çağrı
05-03-2011, 21:33
Al işte diyalogcu batıcı felsefe bu zaten. Zımmi öldürülmezmiş
Yok ya zımmi benim ülkemi işgal etmişse zımmiyi uçururum :) Zımmi benim direnişimi engellemeye çalışıyorsa zımmiyi dört taraftan keserim :)
Sen medyadan duyduğunu yazıyorsun el kaide taliban hamas çeçenya hakkında ne kadar baktın İslami kaynaklara.
Ona bakarsan haydar başa ve medyasına göre fethullah gülen amerikan ajanı siyonist
Direnmiyoruz bari direnenlere ... atmayalım yani .
Sayın HaArP
2003 de Sinagoglara ve HSBC genel merkezine bombalı saldırı düzenleyerek onlarca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını hepsinden öte aralarında müslümanların bulunduğu insanların canını alan hain saldırıları El-Kaide üstlenmedi mi?En azından internette birkaç kaynakta hızlıca baktım öyle yazıyor,bilgilendirirseniz sevinirim.
Organizasyonları Masonlar yönetiyor kardeşim ! Ergenekon bağlantılı ! Lakin Üst perdeden alt perdeye bir kaç hedef gözetir ! Üst Masonları 'El Kaide' bağlamında düşman etmek gerekti ! Çünkü İkiz kule saldırısı sosyolojik olarak Türk halkını emperyalistlere karşı memnun etti ! Bu algıdan korktular !!! Alt masonlarla fikirleri ülke içi siyasetle bağdaşınca yaptılar aly masonların hedefi ise Tayyip erdoğandı !
Bak kendi ülkesinde savunur bomba atar sivil ölür yine anlarım.
Ama intihar bombacılığı islam dininde yoktur.
İş yerini alış veriş merkezine saldırıp masum vatandaşı 3 yaşında masum çocuğu öldürmek kasıtlı öldürmek islam dininde yoktur..
Ağzımdan çok büyük bir söz çıkacaktı ama yazmıyorum..Tek söyleyeceğim bunların islam dininde yeri yoktur ve ben müslüman diyen bunu yapamaz.
El kaidede bu saldırıları üstleniyor ve sizde burada bu saldırıları savunuyorsunuz..
çok karıştı sanırım burası daha sakin daha edepli ve ilmi münazara yapmak daha faydalıdır acizane kardeşlerim... Mesele hakkati bulmak yahutta ispat etmektir...
Özgür Çağrı
05-03-2011, 21:37
ne yani abd yapiyor diye el kaide yedemi caiz oluyor? bak cecenleri, filistinlileri, afganlari, iraklilari anlarim sonucta orada bir zulm var ve kendilerine zulm eden ülkeye kendilerince zarar vermek istiyorlar..
ama ben hala daha anlamiyorum londradaki metrodaki insanlarin ne alakasi var terörle ki ölenlerin coguda ingilizde degil hatta iclerinde müslümanda var ayni sekilde abd deki saldirilar, avrupadaki saldirilar hepsini gectim türkiye deki saldiriyi nasil izah edebiliriz!
El kaide afgan kaynaklı bir örgüt değilmi afganistan işgal altında ve ayrıca bu örgüt uluslararası çapta yüzyıllardır İslamla hasım olan dinimize savaş açan haçlı zihniyetine karşı savaşıyor .
Londra metrosundaki insanların suçu ne diyorsun abi savaş yapıyorlar diyorum onun suçu ne bunun suçu ne diyorsun. Çanakkalede babası öldürülen coninin suçu ne ?
Çeçenlerin saldırılarındada siviller ölüyor veya yakınları zarar görüyor.
Türkiyedeki saldırıyı haarp üstad izah etsin amma velakin şunu rahatlıkla diyebilirim el kaide öyle sizin gibi terörist denilip sümüklü mendil gibi köşeye atılabilecek bir örgüt değildir.
hangi savastan bahsediyorsun simdi londra metrosu, avrupa alisveris merkezleri ehli küfür mü oluyor peki orada ölenler Müslümanlar ne oluyor..
kimse ülkesini savunmasin demiyor ama islam dinini bu kadar terörle bir göstermeye kimsenin hakki yok..
kimse kusura bakmasin masum halki öldürmek yigitlik degildir, saldiri düzenlemek direnmek degildir tamamen kurunun yaninda yasi yakmakdir!..
yok bu eylemleri yapmadiysa neden kendini iyi tanitamadi, neden ben yapmadim demedi, neden bunlari üstlenmekden vazgecmediler!..
bana su el kaideyi anlatirmisiniz ne gibi faaliyetleri var, ne basarilari var, usame kimdir, ne yapmistir ve nerelerde egitim almistir kendisi hakkinda abd dede egitim aldigi söyleniyor, dogru mudur?
Bu konuda son sözlerimi söyleyeceğim.
Ben Laden kim açık söylemek gerekirse tam tanımam.
El kaideyide tam tanımam.
Bir şeyi çok iyi biliyorum ki islam dininde zimmi öldürmek en büyük günahlardan biridir.
Allah ayetlerinde apaçık buyurmuyor mu? Apaçık bir masumu öldüren tüm insanlığı öldürmüştür demiyor mu?
Sivil yani zimmi biri öldürmek islam dininde yoktur.Hele bunların arasında çok sayıda müslüman varsa ölüyorsa ve bu adamlar bunu göre göre yapıyorsa bu müslümanlık veya cihad değildir.
Eğer bizim müslümanlık anlayışımız buysa ben bizim anlayışa göre müslüman değilim..
Ben Allahın kur'anında anlattığı ve resülünün tatbik ettiği müslümanlığı bilirim ve ona iman ederim.
Mesele çok basit değildir...! 'El Kaide' yi tamamen savunmak doğru olmaz ! Öünkü El Kaideden kasıt nedir en başından başlamak lazım !
Bir el kaide 'teröre karşı savaş konsepti altında' dünyada bombalama eylemleri yapıyorlar ! Eğer buna yönelik deliller varsa kınanmalıdır ! Çünkü cihad harici Beldede yapılandır bu manada !
Bir el kaide 'El Kayyit' Usame'den ve çevresindekilerden bahsediyor isek ! Onları yeterince anlattım !
Taliban'a gelince onlara laf söyleyebilecek kim var ki ! Ülkelerini savuurlar ! Onlara söylese söylese Medeni olamadılar ! Rus ve Abd işgalleri izin vermedi ! Hükümlerde biraz taassuba düşmüş olabilirler ama saldırı büyük ! DİYEBİLİRİZ ANCA !
Özgür Çağrı
05-03-2011, 21:51
Sonuç olarak cumhurbaşkanının çıkıp ooo amerika teşekkürler sağolun iyiki katlettin usameyi demesini midem kaldırmıyor.
Sonuç olarak cumhurbaşkanının çıkıp ooo amerika teşekkürler sağolun iyiki katlettin usameyi demesini midem kaldırmıyor.
Ona kızma kardeşim... İzzetsizliğimiz Müslümanların hepimizin suçudur !
evet yuvarlak cümlelerle gecistirebilirdi sonucta usame yi bir mücahid olarak gören büyük bir kitle var ama her konuda cumhurbaskanini "afaroz" etme huyundan da vazgecmeliyiz..
evet yuvarlak cümlelerle gecistirebilirdi sonucta usame yi bir mücahid olarak gören büyük bir kitle var ama her konuda cumhurbaskanini "afaroz" etme huyundan da vazgecmeliyiz..
Devlet başında olmak çok farklıdır !!! Ama Müslümanlarda diplomatikte olsa yanlış bir cümlenin hazmedilmemeside iyi anlaşılmalıdır !
11 Eylülün faiilerinin hala El kaide veya Taliban veya başka herhangi bir toplıuluk olduğunu, aynı şekil Türkiyedeki HSBC ve sinegoglara yaplıan saldırılarında bu topluluklar tarafından yapıldığını savunan insanlara hayretler içerisinde şaşıyorum...
Artık Amerşkan halkı bile inanmıyor 11 Eylül saldırılarının dış güçler tarafından yapıldığına ki, bunu kanıtlamak çin onlarca similasyonlar ve filmler hazırladılar...
PEntagonda bir gram uçak parçası bulunamadı ve yapılan açıklamada sıcaktan eriyip buharlaşarak yok oldukları söylendi...
Aynı şekil uçakların gökdelenlere çarpış anlarında yaşanan ön patlamaların görüntülrini hiçmi seyretmediniz...
Ayrıca fiziki kurallara göre o gökdelenlerin uçak çarpması ile o kadar düzenli bir şekilde yıkılamayacağını ispatlyan bilim adamlarının açıklamalarına hiçmi denk gelmediniz...
Daha uçak binaya dokunur dokunmaz binanın diğer tarafında patlama oluyor, bina çökerkan alt katlarda patlamalar oluyor. Videoları tekrardan ve dikkatlice seyretmenizi tavsiye ederim ji son iddialara görede gökdelene çarpan uçak bile yok. ünkü bazı kameralarda uçakların geliş ve çarpma açıları çok farklı...
Çok derin işler bunlar, ama Tliban yaptıye inanacak kadar saf olmayalım ve Amerikanın nasıl yüzyıllık planlar yaptığını ve bu planların gerçekleşmesi için nelerden bvazgeçebileceği gerçeğini kulağımızın bir kenarında küpe olarak tutalım....
Ben kendisi hakkında olumlu olumsuz yorum yapmayacağım zira Amerika'da binlerce sivilin katlinde rol oynamış bir insandır.Aynısını Amerika yüzbinlerce kat şiddetli şekilde Irak'a uygularken gene lanet okumuştuk..Emin olduğum bir tek şey var o da birazdan "aman kardeşim müslüman müslümanın açığını aramaz,zaman birlik olma zamanı"cı arkadaşlar dolar bu konuya :)
tabiki sayın abim bizlerde seninle aynı fikirdeyiz..ama o müslüman olan usamabin ladin ve onun örgütü taliban bi oyuncak olarak müslümanlara savaş açılmasında ve MÜSLÜMANLARIN ÖLDÜRÜLÜP KATLEDİLMESİNDE bi oyuncak olarak kullanıldı, bi müslüman diğer müslümanların öldürülmesini ve katledilmesini istemez, uçağa atlayıp diğer gayri müslümlerin binasına suikast düzenleyip BÜYÜK SAVAŞ SORUNLARI çıkartmaz, aslında bu adam bi piyon , sayın abicim inşallah beni anlamışsındır.yoksa sizinle bi alıp veremediğim durum yok..bu adam nereye gittiyse orada büyük katliamlar ve yıkım oldu,, yani bu adam bi oyuncak gibi kullanıldı ve insanların gözü boyandı , ve size sayfalarca yazabileceğim bir çok sebep var,
hem siyasi olarak anlatırım hemde manevi olarak size sunarım .ama kastım bi müslümana muhalafet olmak değil,gerçekleri konuşmak üzere,
http://www.facebook.com/video/video.php?v=212982688720569&oid=141213479285321&comments
akillisozler
05-05-2011, 20:24
yapmayın arkadaşlar abdullah gülde abd eğitiminden geçmş biridir.ben normal karşıladım.başbakanda söylese şaşmam.çünkü ırakta,afganistanda,libyada kalpler nato ve abd için attığı için artık gül ve erdoğandan gelecek açıklamalara hayret etmiyorum..
rizzelli
05-06-2011, 11:22
yapmayın arkadaşlar abdullah gülde abd eğitiminden geçmş biridir.ben normal karşıladım.başbakanda söylese şaşmam.çünkü ırakta,afganistanda,libyada kalpler nato ve abd için attığı için artık gül ve erdoğandan gelecek açıklamalara hayret etmiyorum..
bu zihniyet önceleri insanları cehenneme sokar,ahiretleri hakkında toplu infaz yapardı.şimdi ki söylemler biraz değişmiş insanların kalplerini okumakla yetiniyorlar.
sen kendini cok mu akilli saniyorsun ;)
akillisozler
05-06-2011, 13:46
akıllar kirada ,insanımız öyle hale getirilmişki artık olaylara islami kimliğiyle değil siyasi ve nefsi kimliğiyle bakıyor..
buda hem dünyada hemde ahirette zarar demektir.
burada bakılır olayın müsebbibi neye karşı mücadele ediyor..
eğer müslümanların öldürülmesine dinlerini terk etmesinemi yoksa
kendi mezhebi anlayışıyla yani bir metod etrafında haçlı birliğine karşımı ?
haçlı deyince fransadan yapılan biz haçlı ordusuyuz açıklaması,ırak işgalindeki abd deden yapılan biz haçlı ordusuyuz açıklamalarına karşı
hem ırakta hemde libyada natonun yani siyonizmin yanında oldukmu olmadıkmı ?
şimdi gelelim ladinle bizm durumumuza ladin mezhebi olarak caiz gördükleri bir metodala islam düşmanlarına karşı mücadele ederken,(bazı eylemlerini tasvip etmmesekte)
biz islam düşmanlarıyla beraber hem maddi ,hem lojistik, libyada olduğu gibi hemde savaş gemilerimizle müslümanların ölümüne devlet olarak ve hükümet olarak destek vermedikmi veya vermiyormuyuz.
şimdi ladinin durumuyla bizim durumumuzu bir müslüman olarak tahlili size bırakıyorum
diğer yandan aynı şekilde abdullah gülün ve tayyip erdoğanın nato ve ladin açıklamları konusunuda
biraz tefekkür kardeşler
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.