fatih kısaparmak balon baskılı balon Cüppeli Hoca'dan Yakışıksız Sözler!!! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cüppeli Hoca'dan Yakışıksız Sözler!!!

ishakyilmaz
06-15-2010, 13:21
Aslında bu haberi yorumsuz,sessiz-sedasız tartışmak isterdim.Fakat hak edene sözün esirgenmemesi gerektiğini anlayışımız gereği elzem görüyorum.Cüppelinin bu talihsiz yorumunu şidetle kınıyorum.Fitne-fessatların kol gezdiği bir dönemde,hassas bir konu ve değerli Fethullah hoca hakında böyle bir yorumda bulunmak açıkçası büyük bir acizlik olsa gerek diye düşünüyorum!Doğan medyasının canhıraş sarılıp ekranlarda sürekli döndürdüğü bu haber acaba kime fayda sağlayacaktır?Şahsen bu çıkışla cüppelinin kendi ayağını baltaladığını düşünüyorum.Şayet siz Allah rızası için tebliğ şerefi ile şerefleniyorsanız,farklı mecrada bulunan din kardeşiniz için 'şuursuz'demek büyük bir talihsizlik olsa gerek...
(Buraya kadar şahsi yorumudur.)Şimdi geçelim haberimize.

http://www.marmarahaber.net/upload/Image/2009/temmuz/25/cubbeli-ahmet-gulen.jpg

Cüppeli Ahmet Hoca, Gazze’ye yardım götüren gemiler ile açıklamalar yapan Gülen’e göndermede bulundu, “Bazılarımız diyor ki Filistin’e yardım götürürken izin alınmalıdır. Bu lafı söyleyen şuur sahibi olamaz” dedi.
Arifan dergisi tarafından, dün Zeytinburnu Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonu’nda organize edilen “Resulullah Aşkına Cüppeli Ahmet Hoca” adlı programı, yaklaşık 20 kişi tarafından izlendi.

15 bin kişilik salona sığmayan izleyicilerden içeri giremeyenler için stat dışına sinevizyon ekranı kuruldu. Mehter marşlarıyla yapılan programın açılışında, kuran okunup şiirler söylendi. Tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez de programda şiir okudu. “Cüppeli Ahmet Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü vaazına başladığı sırada, kadınlar bölümünde oturan çarşaflı bir kadının çığlığı duyuldu. “Bazıları cezbeye geliyor” diyen Ünlü, vaazına devam etti. Çığlık atan kadının ise salon dışına çıkarılarak, eline ve yüzüne su dökülüp sakinleştirilmeye çalışıldığı görüldü.

Padişah tahtı gibi

Osmanlı padişahlarının tahtlarını andıran bir tahta oturarak vaazına başlayan Ünlü’nün hedefinde, geçtiğimiz hafta Amerika’dan açıklamalarda bulunan Fethullah Gülen vardı. İsrail’in kanlı baskını ile ilgili yaptığı açıklamada “İsrail’den izin alınmalıydı” diyen Gülen’i hedef gösteren Ünlü, “Şimdi bazılarımız diyor ki, Filistin’e yardım götürürken izin alınmalıdır. İsrail’in sözlerine itaat etmek lazım onlarıda kırmamak lazım. Asla ve kat a doğru değildir. Bu lafı söyleyen şuur sahibi olamaz. Çünki İsrail ne zaman izin verdi ki mazluma yardım etti. Böyle bir şey olabilir mi? Boyun eğmek izin almak asla ve asla olmaz” diye konuştu.

‘Gazze olayı ölü
toprağını kaldırdı’

Zaman zaman esprili anlatımıyla katılımcıları güldüren Ahmet Ünlü, dini sohbetinde siyasete girmeden edemedi. “Post-modern darbe” olarak nitelendirilen 28 Şubat 1997’de hükümete yapılan askeri müdahale ile girilen süreci eleştiren Ünlü, “28 Şubat sürecinden sonra insanlar daha soğuk hale gelmişti.

Bir araya gelip toplanmaktan bile korkar hale gelmişlerdi. Aramak sormak yoktu. Bunlar yapılmaz hale gelmişti. Ben ümmetten umudu kesmiştim. İnsanlar tamamen değişmişti. Böyle bir soğuk hale gelmişti. Allah korkusu yoktu. 28 Şubat sürecinden sonra ben ne haller gördüm? Bu bizim üzerimize ölü toprağı atılmış gibi bir şeydi” dedi.

‘Allah da onlara acısın’

Son Gazze olayında bu durumun değiştiğini öne süren Ünlü, “Bu Gazze olayı beni yine ümitlendirdi. Üzerimizdeki bu ölü toprağını üzerimizden kaldırdı. Bazı solcu arkadaşlar da Filistin davasına sahip çıkıyorlar. Evvelden beri Filistin’e sahip çıkıyorlarmış.

Yine sahip çıktılar. Teşekkür ediyorum onlara ama inşallah onlar da Allah yolunda niyaz ederler. Bu arkadaşlar Filistin’deki ve dünyanın farklı yerlerindeki zulüm gören insanlara acıyorlar. Allah da onlara acısın” diye konuştu.

bedırın aslanı
06-15-2010, 13:47
tamam ıste yaptıgınız en ıyı seyı yapmısın kardesım sıddetle kınamısınız daha bundan buyuk bırsey yapmanıza gerek yok..

.:Ay_Yıldız:.
06-15-2010, 13:47
Laflar ağır. Ama söylenilenin tam karşılığı!

EpiVaTeS
06-15-2010, 14:06
Böyle bir başlığa burada hiç gerek yok...

Hasan ERBEK
06-15-2010, 14:29
Böyle bir başlığa burada hiç gerek yok...
Gerek olan yeri aciklarsaniz kardesim sevinirim.Zira forumda sevgi seliyle her sozu konusulan hocalar var.Oda yerini almali diye dusunuyorum.
Gercekten uslubuyla,esprileriyle,ornekleriyle bilhassa inancssiz ve genc neslin ilgisini toplamayi basarmis bir Hocaefendi.Sanirim oda saldirinin yarattigi uzuntuyu iliklerine kadar hissetmis.Ama siyasi olaylara girmemesini beklerim her Hocaefendiden bekledigimiz gibi

EpiVaTeS
06-15-2010, 15:08
Gerek olan yeri aciklarsaniz kardesim sevinirim.Zira forumda sevgi seliyle her sozu konusulan hocalar var.Oda yerini almali diye dusunuyorum.
Gercekten uslubuyla,esprileriyle,ornekleriyle bilhassa inancssiz ve genc neslin ilgisini toplamayi basarmis bir Hocaefendi.Sanirim oda saldirinin yarattigi uzuntuyu iliklerine kadar hissetmis.Ama siyasi olaylara girmemesini beklerim her Hocaefendiden bekledigimiz gibi
Ümmet-i Muhammedi ocu bucu diye ayırmamak gerektiği kanaatindeyim...

Müslümanlarda birlik öncelikli şiarımız olmalıdır...:güzel:

TYH
06-15-2010, 15:11
Adnan Oktar'ın Cüppeliyi "ergenekoncu ahmak" diye gösterdiğinde de tepki gösterildi mi acaba?

Cihannur
06-15-2010, 15:12
Cüppeli Ahmet Hoca'nın: “Şimdi bazılarımız diyor ki, Filistin’e yardım götürürken izin alınmalıdır. İsrail’in sözlerine itaat etmek lazım onları da kırmamak lazım. Asla ve kat'a doğru değildir. Bu lafı söyleyen şuur sahibi olamaz. Çünki İsrail ne zaman izin verdi ki mazluma yardım etti. Böyle birşey olabilir mi? Boyun eğmek izin almak asla ve asla olmaz” şeklindeki sözlerinde yanlışlar vardır.

Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye yardıma giden İHH bile İsrail'den izin almak için İsrail'e başvuruda bulunmuştur. Fethullah Gülen Hocaefendi çok kuvvetli şuur sahibi olan bir insandır. Din âlimlerine yakışan davranış doğruyu söylemektir. Cüppeli Ahmet Hoca, İsrail'den izin alınması gerektiğini söyleyen şuur sahibi olamaz diyerek doğruyu söylememiştir.

manifesto
06-15-2010, 15:15
Adapazarı depreminde şehit olan vatan evlatlarımızın arkasından yaptığı yakışıksız sözler..

Mustafa Kemal'e yaptığı övdü dolu sözler...

Risale-i Nurlara ve onun müellifine yaptığı yakışıksız sözler..

Şimdide Gülen'e yaptığı yakışıksız sözler..

Cüppelinin sakalı kadar dili de uzun...

Çünki İsrail ne zaman izin verdi ki mazluma yardım etti. Böyle birşey olabilir mi?
Nerden biliyon hoca???

unnamed
06-15-2010, 15:32
Cübbeli hocayı dinlerim ve dinlemeketen de zevk alırım, aşırıya kaçmış olsada doğruları dile getirmiş...

TYH
06-15-2010, 15:32
Adapazarı depreminde şehit olan vatan evlatlarımızın arkasından yaptığı yakışıksız sözler..

Mustafa Kemal'e yaptığı övdü dolu sözler...

Risale-i Nurlara ve onun müellifine yaptığı yakışıksız sözler..

Şimdide Gülen'e yaptığı yakışıksız sözler..

Cüppelinin sakalı kadar dili de uzun...

Nerden biliyon hoca???
YUh yahu.Mustafa Kemal'e ne demiş?Kendi parasından Kur'an ı çevirtti Allah razı olsun demişti.Neden bu kadar rahatsız ediyor bazı şeyler senin gibileri anlamıyorum..Cüppeliyi tamımam etmem,yakınlık da duymam ama adam ne söylemişki,28 Şubat'tan sonra geldi paşa paşa yapması gerekenleri yaptı,keşke kaçsaymış o zaman baş tacı olurdu belki..

novek
06-15-2010, 15:41
kerten kele öldürmek sevapmış diye hadis varmış. cubbelinin videosu var internette.

TYH
06-15-2010, 16:51
kerten kele öldürmek sevapmış diye hadis varmış. cubbelinin videosu var internette.
He o başka bi konu.Bir vuruşta öldürürsen 2x 2 vuruşta öldürürsen 1x yazılıyormuş hanene..

manifesto
06-15-2010, 17:42
YUh yahu.Mustafa Kemal'e ne demiş?Kendi parasından Kur'an ı çevirtti Allah razı olsun demişti.Neden bu kadar rahatsız ediyor bazı şeyler senin gibileri anlamıyorum..Cüppeliyi tamımam etmem,yakınlık da duymam ama adam ne söylemişki,28 Şubat'tan sonra geldi paşa paşa yapması gerekenleri yaptı,keşke kaçsaymış o zaman baş tacı olurdu belki..

Cüppeli Hoca Adapazarı depreminden sonra bizler şehitlerimize ağlıyorken ne dedi??
""Mevlam zina yuvalarını vurdu" "
Ha şimdi pişmanmış..neye yarar..
Bu birr

İkinci olarak Risale-i Nur müellifi ve nurlar hakkında ki sözleri daha yeni..
Bu iki
Nihayetinde Gülen'i şuursuzlukla itham etmek..
Deprem hakkında böyle söyleyip sonra pişmanım diyen bir zatta şuur aramak çok olağan değil..

Özgür Çağrı
06-15-2010, 18:19
BenHur madem kocaelide yaşıyorsun Kocaeli sakarya yalovanın deprem zamanı adeta fuhuş hattı olduğunu ne çabuk unuttun. Bende depremi yaşadım yakınlarımı sevdiklerimi kaybettim evimi kaybettim ama deprem zamanı kemalistler şerefsizliklerinde doruğa ulaşmışlardı. Ne çabuk unuttun donanmada Kuran Kerimlerin yerlere atıldığı zamanları !

Cübbelinin o zamanki fetvasında neyi kasteddiği kimleri kasteddiği ortadadır...

Özgür Çağrı
06-15-2010, 18:20
Belki biraz ağır olsada İslam alimlerinin ağızlarına böyle sözler yakışmasada buda bir tepkidir. Ama tepkimizde ölçülü olmalıdır. Şuursuz demek ağır bir sözdür.

novek
06-15-2010, 19:17
BenHur madem kocaelide yaşıyorsun Kocaeli sakarya yalovanın deprem zamanı adeta fuhuş hattı olduğunu ne çabuk unuttun. Bende depremi yaşadım yakınlarımı sevdiklerimi kaybettim evimi kaybettim ama deprem zamanı kemalistler şerefsizliklerinde doruğa ulaşmışlardı. Ne çabuk unuttun donanmada Kuran Kerimlerin yerlere atıldığı zamanları !

Cübbelinin o zamanki fetvasında neyi kasteddiği kimleri kasteddiği ortadadır...
muthiş bir yorum depremde 4 yaşında cocuklar öldü herhalde bunlar baya gunah işlediler.
bak hele.

depremler milyonlarca yıldır olan birşey insan varolmadan oncede vardı. her gezegende var. mesela marstata oluyor mars gunahlar arttmış herhalde gerçi marsta hayat yoktu degilmi.
dogal bir sureç depremler
dunya haritasına bakarsan gunay amerika kıtası ile afrika kıtasının eskiden birleşik oldugunu gorursun zamanla birbirlerindne ayrılmışlar yer hareketi ile.

FarukARSLAN.
06-15-2010, 19:39
Ahmet Hoca bu gibi konularda hassasiyeti çok yüksek olan zatlardan olduğu için o hassasiyetine binaen bir yorum getirmiş.
Şuur gibi kelamları kullanmasa da olurmuş, ama yine de saygı ve sükûtla karşılamak lazım gelir diye düşünüyorum.

Fırat
06-15-2010, 19:47
Nedir bu medyatik hocalardan çektiğimiz onlar konuşur toplum karışır. Benim bildiğim hoca konuşur toplum ferah bulur. Ama bunlar konuştukca biz geriliyoruz..

FERM@N
06-15-2010, 20:39
Ünlü , Gülen'in sözlerini “Şimdi bazılarımız diyor ki, Filistin’e yardım götürürken izin alınmalıdır. İsrail’in sözlerine itaat etmek lazım onlarıda kırmamak lazım. Asla ve kat a doğru değildir. Bu lafı söyleyen şuur sahibi olamaz. Çünki İsrail ne zaman izin verdi ki mazluma yardım etti. Böyle bir şey olabilir mi? Boyun eğmek izin almak asla ve asla olmaz” diye yorumlamış ..

Pek de yakışıksız söz olarak atfetmediğim Ünlü'nün yorumuna saygı duyuyorum ki saygı duyulacak bir yorum yapmıştır kendileri .. Sadece "şuur sahibi olamaz " kelimesini kendileri farklı bir şekilde veya farklı bir anlama kıyasen dile getirmiştir ..Fakat yine de çoğu kesim tarafından yanlış anlaşılmıştır diye düşünüyorum ,yoksa zaten "İsrail'den izin alınmalı , itaat edilmeli , kırılmamalı " mevzusu tartışma konusu , uzar ..

Mavera
06-15-2010, 20:45
ahmet hocam yakinda cikar altaylinin karsisina yine döktürür.. acikcasi kendisi hakkinda suizanda bulunan birisi degilim, üslubunuda, yorumlarinida severim ama bazen cok fazla medyatik oluyor, saga sola laf atiyor gibi geliyor ama hayirlisi..

Hasan ERBEK
06-15-2010, 20:47
Cüppeli Hoca Adapazarı depreminden sonra bizler şehitlerimize ağlıyorken ne dedi??
""Mevlam zina yuvalarını vurdu" "
Ha şimdi pişmanmış..neye yarar..
Bu birr

İkinci olarak Risale-i Nur müellifi ve nurlar hakkında ki sözleri daha yeni..
Bu iki
Nihayetinde Gülen'i şuursuzlukla itham etmek..
Deprem hakkında böyle söyleyip sonra pişmanım diyen bir zatta şuur aramak çok olağan değil..
BenHur Ya oldugun gibi gorun Yada gorundugun gibi ol.Sen Fetullah hocaya en ufak bir elestiride acarsin agzini,savurursun salvolari,dersin ne demek istedigini iyi anla diye.Aynisini sana diyorum sende oradan ne dedigini iyi anla.Sonucta Golcuk Deniz Ussunde olanlar ayyuka cikmisti zamaninda.Hafizani calistir bir zahmet

Hasan ERBEK
06-15-2010, 20:58
He o başka bi konu.Bir vuruşta öldürürsen 2x 2 vuruşta öldürürsen 1x yazılıyormuş hanene..
Novek kardesim hele bir atisla 2 tane vurunca bonuslarida aliyormusuz :)

Cihannur
06-15-2010, 21:21

Novek kardesim hele bir atisla 2 tane vurunca bonuslarida aliyormusuz :)

Soru

Kertenkeleyi bir taşla öldürmek 100, ikinci taşla öldürmek 10, üçüncü taşla öldürmek 1 sevap kazanılır. Kertenkele insana zarar veren bir hayvan değildir neden öldürülmesi sevaptır?

Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;

Esasen zarar vermeyen hiç bir canlı öldürülemez. Öldürülmesi caiz olanlar ise, zararlı olan ve bu zararından başka türlü kurtulma imkanı olmayan hayvanlardır. Kelerin bir vuruşta öldürülmesinin sevap olması, eziyet vermeden ölmesini sağlamak içindir. Yoksa her görülen kertenkeleyi öldürmek caiz olmadığı gibi, öldürmenin kendisi de sevap olmaz. Eziyet vermeden zararından kurtulmanın yollarını aramak gerekir. Ancak öldürmekten başka çare yoksa, bir vuruşta öldürmek gerekir ki, hayvan eziyet çekmesin.

Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kim keleri ilk darbede öldürürse ona yüz sevap yazılır. İkinci vuruşta öldürürse daha az kazanır. Üçüncü vuruşta ise bundan da az sevap kazanır." (Müslim, Selam 147 (2240); Metin Müslim'den alınmadır. Ebu davud, Edeb 175, (5263, 5264); Tirmizî, Ahkâm 1, (1482). Bazı Tirmizî tertibinde Sayd bölümünde 13. babta.)

AÇIKLAMA:

Vezeğa, Ahterî'de keler olarak açıklanır. Keler, bir nevi kertenkeledir. Resulullah fuveysika diye tavsif ederek, insanlara eziyet veren haşerata dahil etmiştir. Fuveysika, fasıkcık demektir. Resulullah haşeratın ekserisinden ayrı olarak, zarar verenlere fasık demiştir. Alimler, kelerin bu grupta olduğunda görüş birliğndedir. Bir vuruşta öldürülmesinden maksad eziyet verilmemesi içindir. Zîra hayvan ikinci darbeyi almadan yaralı olarak kaçabilir. Bu da bir canlının eziyet görmesine neden olur. Buna göre insanlara zarar vermeyen hayvanları öldürmek caiz olmaz. (bkz. Kütüb-i Sitte - Prof. Dr. İbrahim Canan)

Selam ve dua ile...

Sorularla İslamiyet Editör

manifesto
06-15-2010, 21:43
BenHur Ya oldugun gibi gorun Yada gorundugun gibi ol.Sen Fetullah hocaya en ufak bir elestiride acarsin agzini,savurursun salvolari,dersin ne demek istedigini iyi anla diye.Aynisini sana diyorum sende oradan ne dedigini iyi anla.Sonucta Golcuk Deniz Ussunde olanlar ayyuka cikmisti zamaninda.Hafizani calistir bir zahmet

Hafızam yerinde Gölçük de neler olduğu da söylentiler ile az çok malum
Şimdi sen Ahmet Hoca nın Gölçük Donanma üssünü kastettiğini mi söylüyorsun? :)

Bizim eleştirimiz şundan..

Çıkarsın GAZZE ile ilgili olaylar ile ilgili konuşursun ne söylemek istiyorsan söylersin yanlışını doğrusunu..bune kim ne der..
Ama "falan şuursuzca laf etmiş" "filanın şuuru da yokmuş" dersen olmaz..

Gülen konuşurken falan hocaya çatıyor mu
Filan hocayı diline doluyor mu
Dedikoducu üslup peygamberin metodu değil..
Eleştirimiz buna binaen..

Adet oldu Cüppeli de Nurlar'a ve Cemaate veya Hocaefendiye laf yetiştirmek gibi bir misyon edinmiş kendisine

bedırın aslanı
06-15-2010, 22:46
muthiş bir yorum depremde 4 yaşında cocuklar öldü herhalde bunlar baya gunah işlediler.
bak hele.

depremler milyonlarca yıldır olan birşey insan varolmadan oncede vardı. her gezegende var. mesela marstata oluyor mars gunahlar arttmış herhalde gerçi marsta hayat yoktu degilmi.
dunya haritasına bakarsan gunay amerika kıtası ile afrika kıtasının eskiden birleşik oldugunu gorursun zamanla birbirlerindne ayrılmışlar yer hareketi ile.

senin gorusun tamamem materyalıst bır gorus kusura bakma ..

Kuran-ı Kerim de kavımlerın helakından bahseder bunlarında altında da hep doga olayları vardır zaten ,onemlı olan, anlaman gereken doga olaylarınında ALLAH ın emrınde olmasıdır.

bu işlerle alakalı oldugumuz için az cok bılıyoruz deprem nasıl olur yer kure nasıldı ne sekıldı kıtaların hareketı vs....

bir musıbet bır kavme ugrasmıssa ıllakı bır sebebı vardır..

hatta bununla ılgılı musa as. nın kıssası vardır aynı soruyu RABBIMIZE sormustur neden kavımler toplu helak oluyor dıye ?
ALLAH CC demıstır kı ey musa su karınca yuvasına elını sok musa as. sokmustur ve karıncalar elıne üşüşmüstür daha sonra bazı karıncalar musa as. elını ısırınca musa as. komple elını sılkeleyıp atmıstır butun karıncaları.
halbukı ısıran bır kac karıncaydı bu sekılde musa as. cevabını almıstır , sızde tabıkı umarım:güzel:

akgurbetci
06-16-2010, 00:13
bak hele.

Allahim ya. Gülermisin aglarmisin.

Kuran'i elinize alipta bir göz atmanizi tavsiye ederim.

Cani verende Allah alanda Allah. Nasil alacagini bilende Allah. Kac yasinda alacagini bilende Allah.

Her canli ölümü tadacaktir. Ne mutlu o 4 yaslardinda ki cocuklara ki günahsiz melek olarak Allahima kavusmuslar.

bedirin aslani'na ayrica güzel cevabindan dolayi tesekkür ederim.

unnamed
06-16-2010, 00:16
Novek ne dediğini çoğu zaman bilmediği için, onu bırakıyoruz kafasına göre yazıyor...

akgurbetci
06-16-2010, 00:20
Novek ne dediğini çoğu zaman bilmediği için, onu bırakıyoruz kafasına göre yazıyor...

(: (: (:

unnamed
06-16-2010, 00:20

Çıkarsın GAZZE ile ilgili olaylar ile ilgili konuşursun ne söylemek istiyorsan söylersin yanlışını doğrusunu..bune kim ne der..

Adet oldu Cüppeli de Nurlar'a ve Cemaate veya Hocaefendiye laf yetiştirmek gibi bir misyon edinmiş kendisine
Herkes baktığı gibi görür, Cübbeli Hocanın sohbetlerini dinlerim ve şahit olmadım, şuna buna laf attığını, son olayı söylerseniz gülen zaten eleştiriyi kendi hakketti...
gülen hocaya çatmıyor amenna ama söylediği sözlerle ortalığı iyi karıştırıyor.
Peygamberi örnek alma metoduna bakıyorsak, bugün Cübbeli'nin gülene göre sünnet yolu üzerinden gittiğini rahatlıkla söyliyebilirim...

Hasan ERBEK
06-16-2010, 00:38

Boyle daha kotu ya.Hangi mesreble problemi varsa dile getirsin onlarla catissin.Ucu sonu olmayan kelimeleri kullanip herkesi sui zan altinda koymasa ;)

depare
06-16-2010, 12:49
Doğru söze diyecek bir lafımız olmaz..

Evet biz konumumuz gereği daha hafif tepkiler gösterdik ama büyük ilim sahibi bir alimin bu hatalı sözlere bu tepkiyi vermesi yerin de oldu..

Çoğu kesim hatta içinizden bir kısmı bu sözlerin hatalı olduğunu kabul ediyorsa şuursuzca söylenmiş olduğu söylenince neden böyle tepki veriyor..?

"Şuurlu bir şekil de hatalı konuştu" deseler size ne tepki verirsiniz evet kelime farkıyla biraz daha ağır eleştiri ama aynı kapıya çıkıyor..

Benhur ya o teke tek programını adam gibi izle ya da saçmalamaktan vazgeç..!

Cübbeli Ahmet Hoca o program'da o deprem kasetin'de okuduğu ayetlerin ve söylediği hadislerin arkasın da olduğunu ancak bunun dışın da yaptığı konuşmalardan alınan olduysa özür dilediğini beyan etti...

"Deprem zina yuvalarını vurdu" sözü gayet açık fuhuş düzce,azapazarı civarın da alabildiğine yürümüş..

Ayrıca Depremlerin zina ve zulüm yüzünden olduğuna dair pek çok sahih hadis varken..

Alimlerin iki "z"(zina,zulüm) olduğu zaman üçüncü "z" yi(zelzele) bekleyin açıklamaları bulunurken Cübbeli Ahmet Hocan'ın bu sözünden pişman olduğunu iddia etmen iftiradan öte gidemez...

Çünkü söylediği ayetlerin ve diğer sahih hadis ve kaynakların arkasın da olduğunu söyledi o program'da..

Kertenkele öldürmenin sevap olduğu sahih Buhari hadislerin de geçiyor bu Peygamber (s.a.v) efendimizin sözüyken sanki Cübbeli Hoca uydurmuş gibi yorumlar yapmak bilhassa novek cehaletten öte gidemez..

depare
06-16-2010, 13:19
bak hele.

Allah bir beldeye oradaki günahkarlar yüzünden azap gönderdiği zaman sadece o günahkarlara değil o beldenin tamamına azabı tattırır..
Günahı olmayan yine Cennete gider..
Kimi insan'ın günahı yüzünden Allah ceza olarak çocuğunu yahut malını elinden alabilir...
Günarkarlara göz yumdukları için de bütün bir beldeye azap gelebilir..

Alimin birine birisi gelip "Neden günahkarlar yüzünden Allah bütün bir topluma azap yollar" diye sormuş..

O Alim de gözlerini kapatıp Allahın kendisine cevap için bir işaret yollamasını beklerken ayağını bir karınca ısırmış oda o sinirleayağını kaldırıp yere vurmuş meğer ayağı karınca yuvasının üstün de olduğu için ayağını vurunca çok sayıda karıncayı öldürmüş sonra Alim adama dönüp "İşte Allahı bir kişi bile gazaplandırırsa Allahın gazabı o toplumun hepsini kaplar" demiş..

Allahın ceza kanununa sen karar veremezsin senin beynin bunları kavrayamaz sen ancak boş ideolojiler peşin de koşarsın dinin den bi haber yaşarsın sonra da işte böyle saçmalayıp bocalarsın :)

Ben inançlı Komünistim diyorsun her Dini mesele de Dininle çelişen açıklamalar yapıyorsun..
Ateşi suyla karıştırmaya kalkarsan her defasın da sönüp gidersin..

Günahlarla depremin ne alakası var diyerek Kuran ayetleriyle bile çelişiyorsun işte buyur;

"Derken o dişi deveyi ayaklarını keserek öldürdüler ve Rablerinin emrinden dışarı çıktılar da: Ey Salih! Eğer sen gerçekten peygamberlerdensen bizi tehdit ettiğin azabı bize getir, dediler." (Araf suresi 77)

" Bunun üzerine onları, o şiddetli sarsıntı/o korkunç titreşim yakaladı da öz yurtlarında yere çökmüş bir hale geldiler. "(Araf suresi 78)

Madem günah yüzünden oluyorsa Marsta niye deprem oluyormuş nerden biliyorsun Allahın o depremleri Cinleri uyarmak tehdit etmek için var ettmediğini..?

Malum Cinler de günah işler ve bizim gibi sadece Dünya da değil bütün yıldızlar da ve gezegenler de yaşarlar e deprem Cinlere zarar vermez ki dersiniz şimdi zarar vermese de o sarsıntının onları korkutmadığın'ın garantisini verebilecekmisin :)