Orijinalini görmek için tıklayınız : Deniz Feneri davasında tutuklu olan Zahid Akman ile 6 kişiye tahliye
rikopasa
10-21-2011, 18:22
Deniz Feneri e.V. soruşturması kapsamına tutuklanan RTÜK eski Başkanı Zahid Akman’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi serbest bırakıldı.
Önce Deniz Feneri e.V. soruşturmasını yürüten 3 savcı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla görevden alındı, ardından derneğinin kuruluş tarihinden önce edindikleri mallar üzerindeki tedbir kaldırıldı son olarak da soruşturma kapsamında tutuklananlar serbest bırakıldı.
Zahid Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi serbest bırakıldı. Avukatların yaptığı serbest kalmaları yönündeki itiraz doğrultusunda Zahid Akman, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik, İzzet Kurum ve Ali Solak serbest bırakıldı. Serbest bırakılan isimler hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulurken, yargılama süreci tutuksuz devam edecek.
-TEDBİR KALDIRILDI-
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nin, "Deniz Feneri e.V." soruşturmasının şüphelilerinin, Deniz Feneri e.V. Derneğinin kuruluş tarihinden önce edindikleri mallar üzerindeki tedbirin kaldırılmasına ilişkin kararını, uygulanması istemiyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne gönderdi. Başsavcıvekili Harun Kodalak’ın koordinesinde soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Veli Dalgalı ve Hakan Pektaş, Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nin, şüphelilerin, Deniz Feneri e.V. Derneğinin kuruluş tarihinden önce edindikleri malları üzerindeki tedbirin kaldırılması yönündeki kararı üzerine harekete geçti. Savcılar, bu kararın uygulanması istemiyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tasarruf İşlemleri Daire Başkanlığına yazı yazdı. Yazıda, soruşturma kapsamındaki tüm şüphelilerin, Deniz Feneri e.V. Derneğinin kuruluş tarihi olan 27 Şubat 1999’dan önce edindiği mallar üzerindeki tedbirin kaldırılması istendi. Dalgalı ve Pektaş ayrıca, "tahrifat" iddialarına neden olan Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararının tam metnini de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne göndererek, şüphelilerin ortağı oldukları şirketlerin sahip olduğu taşınmazlar üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını talep etti.
Milliyet
rikopasa
10-21-2011, 18:24
İşte adaletin geldiği nokta.
Bunlar tutuksuz yargılanıyor ama bazıları içeride tutuluyor.
Adaletsizce, hukuksuzca, haksızca yönetiliyoruz.
Yıldırım
10-21-2011, 18:26
İşte adaletin geldiği nokta.
Bunlar tutuksuz yargılanıyor ama bazıları içeride tutuluyor.
Adaletsizce, hukuksuzca, haksızca yönetiliyoruz.
bazıları derken...
İntifada
10-21-2011, 18:27
adalet sistemimiz doğru işlediği zamanlarda gözüme çok şirin geliyor...
doğru dürüst bir delilin yoksa salacaksın tabi...
rikopasa
10-21-2011, 19:04
bazıları derken...
Nerede yaşıyorsun sen, Uganda'da mı ?
Cevap ver cevap ... boşa lak lak yapma.
Yıldırım
10-21-2011, 19:08
Nerede yaşıyorsun sen, Uganda'da mı ?
Cevap ver cevap ... boşa lak lak yapma.
Boş lakırtı yapan sensin kardeşim...
Adam gibi bir soru sorduk...
Kimden? Pkk'danmı bahsediyorsun, Ergenekondan mı bahsediyorsun yoksa pankart açtılar diye içeri atıldığını zannettiğin adamlardanmı bahsediyorsun?
rikopasa
10-21-2011, 19:08
adalet sistemimiz doğru işlediği zamanlarda gözüme çok şirin geliyor...
doğru dürüst bir delilin yoksa salacaksın tabi...
Madem doğru dürüst delilin yoktu o zaman neden içeri aldın be kardeşim ...
O dönem halkı kandırmak için işte.
Savcıları neden değiştirdin ?
Garibüzzaman
10-22-2011, 01:45
Vay vay vay
Biz şehit cenazeleri ile ilgilenirken hemen tahliye gerçekleşmiş.
aha bi tane daha gelmiş..
rikopaşa 2;D
ama doğru kararı veren hakimden çok daha iyisini bilirsiniz sizler...
elbet birşeyler olmuştur...
he sahş..
bu sene chp neden kazanamadı?
yinemi elektrikler gitti?
Garibüzzaman
10-22-2011, 02:03
Konu Akp, Chp, meselesi değil be kardeşim.
367 kararı alındığın yine aynı düşüncedemiydin. Haksızlığı uğramıştı bir parti. Hemde çook büyük haksızlığa. Hakim daha iyi bilir dedin mi ?
O zaman neden tutuklu kaldılar. Suçu kesinleşinceye kadar suçsuzdur. Neden tutuklama kararı çıkartıyorsun. Bunlar da şahıslara yapılan bir haksızlık değil mi ?
Ergenekon davasında da aynı hatalar zinciri işlenmiyor mu ? Ki tenkit edip eleştirmediğim bir dava. Kesinleştir artık suçunu be kardeşim. Sen içerde dur biz sana bir suç buluruz bakalım der gibi niye tutuklu tutuyorsun.
Peki hizbullahçıların 120 maddeden serbest bırakıp daha sorna tekrar tutuklama kararı çıkartılmasına ne diyosun. Bir ülkenin en rezil olduğu an bu andır:) Trajikomedi
EpiVaTeS
10-22-2011, 02:04
Şahsen ben bu adamları hiç benimsemiyorum...
Albayrak grubundan iki tane adam çıktı...
gerisini salla gitsin...
onlarda Hakan ve Sinan Albayrak kardeşler...
İntifada
10-22-2011, 02:23
Şahsen ben bu adamları hiç benimsemiyorum...
Albayrak grubundan iki tane adam çıktı...
gerisini salla gitsin...
onlarda Hakan ve Sinan Albayrak kardeşler...
yanlış biliyor olabilirim ama hakan abinin o holding sahibi albayraklarla akraba olmadığını biliyorum...
çerkez asıllı almanyada büyümüş bir aileden geliyor hakan abi...
manifesto
10-22-2011, 02:24
Deniz Feneri komplosu çökmüş oldu,geçmiş olsun
EpiVaTeS
10-22-2011, 02:28
yanlış biliyor olabilirim ama hakan abinin o holding sahibi albayraklarla akraba olmadığını biliyorum...
çerkez asıllı almanyada büyümüş bir aileden geliyor hakan abi...
yanlış biliyor olabilirim bende...
ama Gökhan Albayrak'la akrabalığı var...
Gökhan Albayrak benim arkidiş oluyor...
hippi bebenin teki...
Özgür Çağrı
10-22-2011, 03:35
ahmet nedim içerde
dokunan yanar
zahid dışarda
delil yoksa elbet dışarda
ama davası süren gazeteciler niye yıllardır içerde
işimize gelenemi adil olacağız ?
Adalet herkese lazım değil mi ?
Garibüzzaman
10-22-2011, 03:51
Şu durumdayken bile yararlanmaya çalışacak kadar insanlıktan çıkmış bu hükümet...
BeldeiTAYYIBe
10-22-2011, 03:55
Bu adamlarin iceri atilmasi bir hataydi...
Nesini elestiriyorsunuz...?...
umarım İlah Adalet Yerini bulur...
Şu durumdayken bile yararlanmaya çalışacak kadar insanlıktan çıkmış bu hükümet...
böyle hukukdan,adaletten anlamayan gerzekler oldugu sürece cok yol almamiz gerekir..
birincisi haddini asma ve adam gibi yorum yap, ikincisi onlari tutuklayanda, serbest birakanda hükümet degil adalet o halde laf olsun, torba dolsun niyetinde yorum yapma kalabaliginda bulunmayalim!
böyle hukukdan,adaletten anlamayan gerzekler oldugu sürece cok yol almamiz gerekir..
birincisi haddini asma ve adam gibi yorum yap, ikincisi onlari tutuklayanda, serbest birakanda hükümet degil adalet o halde laf olsun, torba dolsun niyetinde yorum yapma kalabaliginda bulunmayalim!
acaba savcılar değişmeseydi. Tahliye olabilecekler miydi.
savcilari kim degistirdi ? "hsyk" ne oldu düne kadar hukun üstünlügü diyen, hsyk bagimsiz kurum diyen siz simdide yaygara kopariyorsunuz!
Ya beynin almıyor ya da almak istemiyor..
O savcılar neyin nesiydi ve neden görevden alındılar..
Garibüzzaman
10-23-2011, 00:19
vay vay vay hukuktan adaletten anlıyan biri çıktı :)
HSYK hiç bir zaman bağımsız kurum değildi. Şu an hiç değil. HSYK'yı bağımsız bir kurum olarak gören gözüne parmağını sok.
İntifada
10-23-2011, 00:21
Senin hukuktan adaletten anlayan ideolojine tüküreyim ben. HSYK hiç bir zaman bağımsız kurum değildi. Şu an hiç değil. HSYK'yı bağımsız bir kurum olarak gözüne parmağını sok.
itirafın böylesi...
doğru diyorsun 90 yıl kemalizme bağımlıydı...
siz eğer savcılardan dem vuracaksanız bu soruşturmayı başlatan savcılara bi bakın deriz...
Senin hukuktan adaletten anlayan ideolojine tüküreyim ben. HSYK hiç bir zaman bağımsız kurum değildi. Şu an hiç değil. HSYK'yı bağımsız bir kurum olarak gören gözüne parmağını sok.
iste sizin köhnemis zihniyetinizin itirafidir.. düne kadar halka ragmen karar verirken iyiydi simdi sivillesince ve isinize gelmeyen kararlar verincemi tu kaka oldu..
geciniz, geciniz bizahmet kuyrugunuzda olusan yarayida pansuman yapinizki daha beter azmasin!
cumhurbaskanligi,anayasa mahkemesi, danistay, yargitay ve hsyk düne kadar sizin kalenizdi ve hepsi birer birer sivillesti!
Garibüzzaman
10-23-2011, 00:31
iste sizin köhnemis zihniyetinizin itirafidir.. düne kadar halka ragmen karar verirken iyiydi simdi sivillesince ve isinize gelmeyen kararlar verincemi tu kaka oldu..
geciniz, geciniz bizahmet kuyrugunuzda olusan yarayida pansuman yapinizki daha beter azmasin!
cumhurbaskanligi,anayasa mahkemesi, danistay, yargitay ve hsyk düne kadar sizin kalenizdi ve hepsi birer birer sivillesti!
Siz derken ben kim oluyorum, sen kim oluyorsun. Aklından geçen zihniyetin ürünü değilim ben.
Söylemiş olduğun kurumlar bu zamana kadar cehape ve derin devletin kalesi idi. Ben bu zihniyetten çoook çook ötesindeyim.
Fakat deniz feneri davası ayrı bir dava. Ve bu davada oynanan oyunlar çok. Zahit Akman ve diğerleri ne dersin:hmm Ama dur sen yine kişiliğine ortaya koyar gerzek der çıkarsın...
Ya beynin almıyor ya da almak istemiyor..
O savcılar neyin nesiydi ve neden görevden alındılar..
merak etme benim beynim çoğu şeyin farkında..
o savcılar ...... tahliye etmeyeceği için görevden alındılar...
ama Allahın Adaletine Herzman inanmışımdır... ergeç o adalette yerini bulacaktırr
merak etme benim beynim çoğu şeyin farkında..
o savcılar bu şerefsizleri tahliye etmeyeceği için görevden alındılar...
ama Allahın Adaletine Herzman inanmışımdır... ergeç o adalette yerini bulacaktırr
haddini bil o insanlara serefsiz deme hakkini nerden buluyorsun!..elinde belge varmi, bilgi var mi hangi hakla onlara hakaret edebilirsin..
ama tabiki alismissiniz o köhne ideolojiniz disindakilerin suclari olmasa bile ceza almasina böyle gercekler caninizi cok acitiyor cok!
Evet ilahi adalet var ve su andada isleyen ilahi adalettir!
Siz derken ben kim oluyorum, sen kim oluyorsun. Aklından geçen zihniyetin ürünü değilim ben.
Söylemiş olduğun kurumlar bu zamana kadar cehape ve derin devletin kalesi idi. Ben bu zihniyetten çoook çook ötesindeyim.
Fakat deniz feneri davası ayrı bir dava. Ve bu davada oynanan oyunlar çok. Zahit Akman ve diğerleri ne dersin:hmm Ama dur sen yine kişiliğine ortaya koyar gerzek der çıkarsın...
anlasilan o ki deniz feneriyle bir kuyruk acin varki yirtiniyorsun..
eger ortada suc varsa cezasi verilir ama daha sucu, suclulugu sabit olmamis insanlari töhmet altinda birakmaniz ve suclu muamalesi yapmaniz pekde iyi niyetli olmasa gerek..
eger adli makamlar uygun görseydi tutuklu yargilanmalarina devam ederdi o yüdez yaygara koparmayalim, artik o cok özlediigniz eski türkiye olmayacak!
haddini bil o insanlara serefsiz deme hakkini nerden buluyorsun!..elinde belge varmi, bilgi var mi hangi hakla onlara hakaret edebilirsin..
ama tabiki alismissiniz o köhne ideolojiniz disindakilerin suclari olmasa bile ceza almasina böyle gercekler caninizi cok acitiyor cok!
Evet ilahi adalet var ve su andada isleyen ilahi adalettir!
İlahi adaletin hangisin oldugunu bilecek kadarrr cok muhterem birisin sanırım...
İlahi adaletin hangisin oldugunu bilecek kadarrr cok muhterem birisin sanırım...
hayrola ilahi adaleti bilmek icin muhterem mi olmak gerekiyor.. bana göre ilahi adalettir cok mu zoruna gitti!..
28 subatta ahi alinanlarin ilahi adaleti yavas yavas yerini buluyor var mi ötesi!
İntifada
10-23-2011, 02:56
X83lHhNY_kw
X83lHhNY_kw
neyi anlatmak istedin anlamadım
Bu ancak senin gibilerin adaleti olur..
o karari sen veremezsin sen ancak temenni edersin bir umut diye..
EpiVaTeS
10-23-2011, 03:12
neyi anlatmak istedin anlamadım
bahçelinin her dediği doğru diye bir kaide mi var...
biz bilmiyoruz...???
geçen sene davalarda savcılara el çektirirken hsyk özgürdü de...
şimdi mi bağımlı oldu...
ayrıca davada savcı değişse nolur...
kararı veren hakimler...;;)
madem hukuktan, adaletten bahsediyoruz neden güzel gelismeleri nevi sahsina münhasir görürken, isinize gelmeyenleri ak partiye mal ediyorsunuz söyleyim cünkü bir kuyruk acisi var..
bakiniz icerideki ergenokoncular, sike sorusturmasi, balyoz sorusturmasi dahil hepsi zanlidir ve suclari sabit olana kadar suclu diyemeyiz..
eger adalet sistemi yavassa ve siz 12 yildir adamlari tutuklu yargiliyorsaniz bunun sorumlusu ak parti degildir bunu o az basan beynine yerlestir zaten ak partide bu yüzden 12 eylül referandurumunu gerceklestirmedimi ve yeni anayasayida bu yüzden istemiyormu..
ama sizin gibi yobaz ve bagnaz kafalar eski türkiyeye özlem duydugu icin ak partiye garezinizi anlayabiliyorum..
ama artik sunu anlayin yirtinsanizda artik eski türkiye olmayacak daha özgür, daha bireyi ön plana cikaran ve statükonun degil, halkin egemen oldugu bir türkiye olacak..
deniz fenerine gelince nasil tutuklanma taleplerine saygi duymamiz gerekiyorsa serbest kalmalarinada saygi duymaliyiz ayrica o kafana yerlestir serbest kalmalari aklandiklari anlamina gelmez tutuksuz yargilanacaklar ve eger suc islemislerse yine tutuklanacaklardir!
dedigim gibi yaygaralariniz, aglamalarinizi, salya-sümük sizlanislarinizi anliyorum hemde cok iyi!
Bulursan tutuklarsın.
Onlar da alnına bir öpücük koyar yanına da bir mektup bırakır giderler. ( yurtdışına çıkış yasakları olsada )
Her ne kadar kafan saman dolu da olsa ali cengiz oyunlarını iyi bilirsin.
benim kafamdakin yarisi senin kafanda olsaydi bu kadar zirvalamazdin!..
kendi kendini yalanliyorsun adamlarin yurtdisi yasagi var nereye gidiyorlar kaldiki zahit akman dedigimiz adam herhangi birisi degilki istedigimiz zaman elimizle koydugumuz gibi buluruz..
zaten onlarda aklanma derdinde, kacip-gitme derdinde degil müsterih olabilirsin..
Garibüzzaman
10-23-2011, 04:08
İyi aklayın o zaman.
Haddimi bildirin gibi naralar atmaya da gerek yok.
Hadi iyi geceler
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.