Orijinalini görmek için tıklayınız : Devlet törenleri,ingiltereninki gibi olsa nasıl olur ?
Hüdaverdi
11-22-2011, 22:31
Bakıyorum ingiltere ne güzel eski askeri elbiselerle suvarilerle atlarla,atlı arabalarla karşılıyor misafirlerini,hatta evlilikleri bile bu şekilde gerçekleşiyor.Bizde de Osmanlı tarzı bir şey olsa nasıl olur ? Adamlar ne güzel korumuş krallığı kraliçeliği prensliği bilmemneyi bizimkilerde yok edip üstüne kezzap dökmeye kalkmış.
Neyse padişah ben olurum,harem kurmak kolay harun yahya yardım eder bombom şekerlerinden badem gözlüklerinden kedilerinden jaguarlarından yollar,vezir yaparım onu da,atlı süvari lazım bana gönüllü aranıyor forumdan ;D
Hüdaverdi
11-22-2011, 23:13
Sorma hacım Osmanlı fotolarına bakıyorum ne güzel tören düzeni var,birde ingiltereye bakıyorum iç çekiyorum ;D Ne güzel günlermiş,görmek isterdim çok.
Yıldırım
11-23-2011, 00:18
Sorma hacım Osmanlı fotolarına bakıyorum ne güzel tören düzeni var,birde ingiltereye bakıyorum iç çekiyorum ;D Ne güzel günlermiş,görmek isterdim çok.
Abi fotoğraf makinası kaç yılında icat edildi:)
Ertuğrul ÖZGÜL
11-23-2011, 00:23
Benim bildiğim 1900 yılına ait resimler var daha eskisini bilmem...
Hüdaverdi
11-23-2011, 03:19
Abi fotoğraf makinası kaç yılında icat edildi:)
En sonunda,1888 yılında,kutu fotoğraf makinesi piyasaya sürüldü. Bu makine,Kodak sistemini kullanan (Eastman Dry Plate and Film Company-Eastman Kuru Plak ve Film Şirketi) tarafından geliştirildi. Söz konusu makine, 100 pozluk filmle dolu olarak satıldı. Çekimden sonra, makine ve film Rochester'e gönderiliyor,burada film almıyor,banyo işlemi yapılıyor, makineye tekrar film doldurularak sahibine iade ediliyordu.
İcadı bundan daha da eskiye dayanıyormuş,1888 de kutu olarak piyasaya sürülmüş.
Çekilen fotolardandı sanırım,bunları hareketlendirme olayıda var,yanılmıyorsam 2.Abdülhamid'i gösteren böyle görüntüler vardı veya son padişahların birinde.
Zamanında İstanbuldan padişahın Kabeye deve sırtında gönderdiği hediyeler mi ne vardı,bunu tüm padişahlar yapmış hatta konusunu açmıştım onların bile fotoğrafı var padişahın mı olmayacak ?
Aha buldum konuyu. http://www.akpartiforum.com/surre-alayi-surre-i-hum-y-n-alayi-t140322.html
Konu başlığını yazarsan google a çıkar görüntüler.
http://www.anomalies-unlimited.com/Odd%20Pics%202/Images/1Pic.jpg
ilk fotoğraf 1826 osmanlının son demleri
bizde halk genelde fotoğraf ve çizimlere resim der burada bi düzlük yoksa :) resimlere fotoğraf denilmiş sanırım. çünkü fotoğraf makinası çıktığında osmanlı batılılaşmış daha doğrusu fransızlaşmıştı...
Hüdaverdi
11-23-2011, 03:28
La foto diyorum resim ne alaka ;D Resim ile fotonun ayrımını yapıyoruz elbet.
La foto diyorum resim ne alaka ;D Resim ile fotonun ayrımını yapıyoruz elbet.
sana demedim bir karmaşa var bu konuda. o zaman siz eski osmanlı tören ve giyimleriden bahsetmiyorsunuzdur :)
sana demedim bir karmaşa var bu konuda. o zaman siz eski osmanlı tören ve giyimleriden bahsetmiyorsunuzdur :)
Bence Hüdaverdi başımızda kavuğun, sırtımızda kaftanın olduğu dönemleri söylüyor. O öyle güzel bir dönemdi ki Fransızlar bile bize ait kültüre hayran olmuş, Türk desenleriyle işlenmiş kumaşlar giymeye başlamışlar, evlerine şark köşesi kurmuşlardı.
Sonra?
Başımızdaki kavuğun yerini fes aldı. Sırtımızdaki kaftan gitti Fransız ceketi geldi. Bizi taklit eden Fransa'yı biz taklit etmeye başladık.
Kesinlikle eski kültürlerimizi, gelenek-göreneklerimizi sembolik de olsa yaşatmalıyız. Ramazan aylarında bunu kısmen yapıyoruz ama bence çok yetersiz.
İntifada
11-23-2011, 04:01
abiler yıl olmuş 2011 hala neyden bahsediyorsunuz...
ne kaftan ne la...
abiler yıl olmuş 2011 hala neyden bahsediyorsunuz...
ne kaftan ne la...
Pantolon gömleği çıkarıp tekrar erkek entarileri giyelim demiyoruz Akıncı. Sembolik de olsa eskiyi yaşatalım diyoruz. Bu bizim kültürümüz. İngiliz hala yaşatıyor biz neden yapmıyoruz?
İntifada
11-23-2011, 04:13
tarihemi tapınacağız yav...
1 gün osmanlının elbisesini giyeceğimize,365 gün osmanlının edebini,adaletini takınalım daha iyi olur bence :)
Hüdaverdi
11-23-2011, 04:18
Ha ben de onudiyorum yaşansa ne güzel olur,arap ülkelerinin bile gözleri parlar.
ntv ye sanırım Suriyeli muhalifin birisi çıktı mesela,Türkçe konuşuyor ama akıcı değil tabi aksanı kayıyor.
Adam Türk bayrağını yakan Suriyelilere resmen Bir Türkten daha şiddetli şekilde ama güzel dille eleştirdi,o bayrağın ay yıldızının 10 kadar ülke demişti sanırım bayrağında bulunduğunu,o ay yıldızın İstanbulun fethinin bir sembolü olduğunu hatırlattı o köpeklere haliyle bizlere de.Adamlarda hala Osmanlı sevgisi,İstanbulun fethi,ay yıldızın değerini kıymetini biliyor.Tabi yakıp yırtan ayaklarına sürenler ingiliz fransız dölü her biri,işgal zamanında arta kalan tohumlar. 1 kişi bişe bunu dile getiriyorsa önemli bir şey.
İngilizlerin o geçişleri olsun gözlerimi kamaştırıyor resmen.
Aynı şey vatikanda da var,isviçre mi isveç askerinden mi oluşan bir manga yapıyor.Başka ülkelerde de vardı hatırlamıyorum salla gitsin hatırladıkça delleniyorum ;D
1 gün osmanlının elbisesini giyeceğimize,365 gün osmanlının edebini,adaletini takınalım daha iyi olur bence :)
Edeptir, adalettir, sevgi-saygıdır, bunlar sembolik olarak değil, var olduğumuz sürece bütün kalbimizle yaşatmamız gereken şeyler.
İfade etmeye çalıştığımız şey eskiye ait motiflerdir. Mesela ben evimin bir köşesini Osmanlı motifleriyle süsleyip şark köşesi kurmayı çok isterim. Bu 2011'i bırakıp eskiye dönmek demek değil; biraz zevk meselesi, biraz eskiye özlem, biraz da eskiyi yaşatarak anma meselesidir.
Hüdaverdi
11-23-2011, 04:30
Başa ne geldiyse zevk meselesinden geldi hacı hala gelmekte ;D
Evim olursa ileride şark mark değil de harem dairesi kurmayı planlıyorum malum Osmanlı denince akla ilk harem geliyor ;D Eleştiri olarak diyorum bunu tabi.
Ha düşünülmeyecek bir şey değil de aslında ;ı:
Yok yok eleştiri.
Kendimimi kandırıyorum ne ;ı:
Abi çok iyi dedin, aynen öyle de törenlerimizi batıllara göre değil de kendi kültürümüze göre yapsak iyi olmaz mı :)
İntifada
11-23-2011, 12:04
tören yapmayak ;D
hay ağzına sağlık. şua osmanlıdan bize mehter marşından başka hiç bir şey kalmamış oda bayram seyran yada eğlencelerde eğlencelik olarak kullanılıyor. ha bide mimarisi var. çoğu zaten ya asker işgali altında yada iş bankası işgali altında en güzel köşelere kapmışlar. onuda öylece bırakmışız çağdaş anlamda devamını getirmemişiz.
eee bu kadar da olur diyebilirsiniz çünkü hala osmanlıyı kara bulut olarak görenler ödüllendiriliyor.
osmanlı hala ölmedi çünkü mehter marşı var :) :D
sevdamızmillet
11-24-2011, 00:23
olsa çok iyi olurdu ecdadımızı yad ederdik amma bizim ülkede bu kadar osmanlı düşmanı olduktan sonra zor olur o işler.başlarlar irtica söylemlerine "istemeyük" derler
Ya son günlerde Kore tarihi dizilerini izliyorum adamlar erotizm katmadan ne güzel tarihi diziler yapıyorlar ki onların tarihinin ihtişamı bizim Tarihiminizin ihtişamının yanında bir hiç yani bizim tarihimizde dizilere konu olacak o kadar malzeme varki kimse neden el atmıyor anlamıyorum .. Kore tarih dizilerinde devamlı 3 krallık dönemi ve 3 krallığın birleştirilmesi işleniyor yani hep birlik ve berabeliğin önemini işliyorlar bizimde buna ihtiyacımız yokmu ?
Çok güzel olur mesela sünnet olurken de özel dikim Osmanlı kıyafeti kullananlar var ne kadar güzel..
Bu şekil de sırtın da pelerin elin de papaz asasına benzeyen saçmasapan bir sopa kullanmaktan kurtulmuş olur ve batı kültürü hayranlığın dan uzak durmuş oluruz :)
Kültür sadece beyinler de tutulacak bir olgu değildir onu hayatın içinde yaşatmakta gerekir..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.