fatih kısaparmak balon baskılı balon Dindar nesil yetistirmek devletin görevi midir? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dindar nesil yetistirmek devletin görevi midir?

Mavera
02-05-2012, 01:45
Evet arkadaslar son günün moda tartismasini burada tartismak istiyorum bunu acarkende konuya degisik acilimlar getirmek istiyorum..

basbakanimiz sizce neyi kastetmis olabilir?
devletin görevimidir dindar bir nesil yetisdirmek?
bu yetistirme olayi nasil olacak diyanet araciligiyla mi yoksa ihl araciligiyla mi?
peki diger dine mensub kisileri ne yapacagiz?
bir gencin ateist olma hakki yok mudur?
devletci bir din anlayisi mi olacak?
din deyince bir cok cemaat, mezhep, tarikat var hangisi baz alinacak?
chp li genclerin sokaklara dökülmesi ne anlam ifade ediyor?
peki biz gercekten dindar miyiz yoksa dincimiyiz?

evet arkadaslar sorulara göre daha farkli sorular yöneltmeyi düsünüyorum..

İntifada
02-05-2012, 01:55
gönül isterki chplileri bu kadar çemkirten bu cümle nihayete ulaşsın...
laik,kemalist sistemde dindar gençlik nasıl yetişecek ?
bu din kültürü dersi müfredatıyla mı,bu cuma hutbeleriyle mi dindar nesil yetiştireceksiniz ?
devlet dindar gençliğin yetişebileceği alanların özgürlüğünü sağlamalı,hakkını korumalı bence...
o işide işin ehillerine bıraksınlar...
kandil gecelerinde ezanı değiştiren,kurandan gökten indiği varsayılan kitap ve vahye dogma diyem mustafa kemale bir nevi baskıyla dua ettiren,hutbe konularını belirleyen,laikikten taviz vermeyen devlet dindar değil din'i'dar bir gençlik yetiştirir ancak...

Mavera
02-05-2012, 02:03
bende diyorum ki devlet dindar nesil yetistirmeyle degil dindar nesil yetistirilecek ortamin olusmasiyla ugrassin..
yani devlet dinini yasamak isteyeni kisitlamasin, onu kendi kriterlerinde bir müslüman olmaya zorlamasin ve egitimini rejimin öngördügü sekilde degil dinimizin öngördügü sekilde versin sorun olmaz...
sahsen ben bu devletin dindar bir nesil yetistirecegini düsünmüyorum, tamam simdi iktidarda ak parti var ya yarin?..
zamaninda ihl lerde cumhuriyetci, laik dindarlar yetissin diye acilip sonra halkin sahiplenmesiyle mecrasindan kaymadi mi..
sahsen devlet din, diyanet islerine el atinca ve bu ülkeninde adi türkiye nolunca orada bir düsünüyorum!

Feride
02-05-2012, 02:03
bu din kültürü dersi müfredatıylamı,bu cuma hutbeleriylemi dindar nesil yetiştireceksiniz ?
devlet dindar gençliğin yetişebileceği alanların özgürlüğünü sağlamalı,hakkını korumalı bence...
kandil gecelerinde mustafa kemale dua ettiren,hutbe konularını belirleyen,laikikten taviz vermeyen devletin dindar değil din'i'dar bir gençlik yetiştirir ancak...

Güzel izah etmişsin. Katılıyorum. Ve anahtar cümleyi de şu olarak görüyorum:

Yani devlet, dindar neslin yetişebileceği alanları özgürleştirmeli bununla da kalmayıp, ehil kişileri bu alanların başına getirmelidir.

Peki dinci mi olmak yoksa dindar mı olmak sorusuna ise şöyle cevap vermek gerekirse; dinci, yahut milliyetci,bucu veya şucu gibi ifadeler, idareten bir kimlik tespiti gibi geliyor bana.

En güzel ifade anlayışının "dinci yerine dindar" , "milliyetci yerine vatansever" vs. şeklinde olması gerektiği kanaatindeyim.

EpiVaTeS
02-05-2012, 02:09
Dindar nesil yetiştirmesin...
Dindar nesil yetiştirebilecek yerlerin özgürlüğünü sağlasın yeter...

İntifada
02-05-2012, 02:14
Devletin dini adalet olsun en mühimi bu...

Feride
02-05-2012, 02:17
Zaten şuan bizim yönetim anlayışımız gereği, devletin dindar nesil yetiştirmesi demek ,dini alanları özgürleştirmesi demektir.

Devletin dini adalet olsun demek değil de, adaleti düstur edinmesi daha doğru bir ifade olur heralde..

Mavera
02-05-2012, 02:27
aslinda su soruyuda sormadan edemiyorum.. dindar nesilden kasit nedir?

İntifada
02-05-2012, 02:29
Adaletle hükmedilmedikten sonra devlet islamı sadece afyon olarak kullanır maalesef bu böyle

EpiVaTeS
02-05-2012, 02:30

bahsettiği mevzu...
belediyede ihale kopartan iki goygoy yapan değildir herhalde...

Mavera
02-05-2012, 02:33
malesef son zamanlarda dindar bir burjuvazide olustu bunu ne yapacagiz.. hani su bizim furkanin devamli dile getirdigi mücahidlikten, mütehatlige terfi edenler..

EpiVaTeS
02-05-2012, 02:35
malesef son zamanlarda dindar bir burjuvazide olustu bunu ne yapacagiz.. hani su bizim furkanin devamli dile getirdigi mücahidlikten, mütehatlige terfi edenler..

ooo onların önünü almak istiyorsan bu partide bu çok zor...
çünkü babalarını kovmak lazım partiden...

partinin hippi takımı dediğimiz bu zırtolardan hiç mi hiç hazzetmiyorum...

hacı sayid'de manita kovalayıp partide iki toplantıya girip belediyede ihaleleri götüren bu zippo gençlikten nefret ediyor ve bunlardan uzak durmaya çalışıyorum...

bunlardan yetişecekse mümkünse yetişmesin...!!!!

İntifada
02-05-2012, 02:35

bi de o var tabi...
kimilerine göre dindarlıktan kasıt kılayım beşimi göreyim beşimi alayım maaşımı...
kimine göre bu kadar değil...
dinde iskontoya gidende,zamma gidende var...
reformist din solu,konformist din sağı bin yanda...
dediğim gibi devlet özgürlüğü sağlamalı...
sırf müslümanlar içinde değil bu devlete vergi veren,vatandaşı olan gayrimüslimlarinde özgürlüğünü sağlamalı...
dindarlık konusunu işin ehli isimlere bıraksınlar...
kimi çocuğunu ilahiyata gönderir,kimi tarikata,kimi kendi eğitir,kimi tevhidi bi vakfa...
herkes aynı düşüncede değil ne yazık ki...
diyelim bir metod seçti devlet ona göre dindar nesil yetiştirecek...
ya ben o metodu,ekolü yeterli bulmuyorsam ?

Mavera
02-05-2012, 02:37
yok akinci namaz kilinca, hacca gidince, oruc tutunca iyi bir dindar oluyormuyuz yani dindarlik bumudur?
malesef kabul edelim son yillarda suya, sabuna dokunmayan bir dindar profili olusturuluyor artik bunun adini euro islam mi, ilimli islam mi, dinde reform mu ne koyarsaniz koyun..

İntifada
02-05-2012, 02:43
bence değildir...

Mavera
02-05-2012, 02:44
o zaman biz dindar nesli nasil yetistirecegiz daha dogrusu hadi dindarini yetistidik bilincli dindari nasil yetistirecegiz?

_Ednâ_
02-05-2012, 02:54
Evet arkadaslar son günün moda tartismasini burada tartismak istiyorum bunu acarkende konuya degisik acilimlar getirmek istiyorum..

basbakanimiz sizce neyi kastetmis olabilir?
devletin görevimidir dindar bir nesil yetisdirmek?
bu yetistirme olayi nasil olacak diyanet araciligiyla mi yoksa ihl araciligiyla mi?
peki diger dine mensub kisileri ne yapacagiz?
bir gencin ateist olma hakki yok mudur?
devletci bir din anlayisi mi olacak?
din deyince bir cok cemaat, mezhep, tarikat var hangisi baz alinacak?
chp li genclerin sokaklara dökülmesi ne anlam ifade ediyor?
peki biz gercekten dindar miyiz yoksa dincimiyiz?

evet arkadaslar sorulara göre daha farkli sorular yöneltmeyi düsünüyorum..

Beni din konusunda memleketi ikiye ayrımakla itham ediyor, ben dediklerimin arkasındayım. Ben "dindar bir nesil yetiştirmek hedefimiz" dedim. Bu sözlerimin arkasındayım. Senin hedefin bu değilse bilemem. Sayın Kılıçdaroğlu, sen bizden atesit bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? Biz muhafazakar demokrat nesil peşindeyiz.
bu başbakanın ifadesi...

ben bu ifadelerden başbakanın dinciliği kastettiğini düşünmüyorum,
sadece %90 ınından fazla müslüman olan Türkiye'de islami değerlere sahip çıkan, dininden bihaber olmayan, nereye çeksen oraya giden tarzda olmayan bir gençlik yetişmesini teşvik edicez manasını çıkarıyorum.
dünya düzeninde görüyoruzki, içki, uyuşturucu, ağzıma alamadığım daha birsürü bağımlılıktan ötürü genç nesil ailesinden kopmakta ve dini değerlerin ona kazandırmış olduğu edepten, ahlaktan yoksun bir şekilde en verimli yıllarını dehşet şekilde sarfetmekte.
hatta özelliklede avrupada bunun önünü alamayan ülkeler farklı arayıştalar, gençlerin dini boşluğunu dini boşluk olduğunu kabullenemeselerde o anlam veremedikleri boşluğu doldurma çabasındalar...
onun için dini değerlerine sahip çıkan, bununla birlikte edep, ahlak ve dini, milli hassasiyet içinde yetişen bir neslin başa gelmesini arzu etmek, helede %90 ınından fazlası müslüman olan bir ülkede islam dini için bu arzulamak çok doğal ve çok zaruri olarak görüyorum...

bir genç elbette kendi aklıyla kanaat ettiği diğer dinlerden birine tabi olabilir yada dinsizlik seçimindede bulunabilir.
ama bir nesil dini hassalardan yoksun olamaz, işte devlet bu zemini hazırlamakla elbette mükelleftir.
başbakanın bu ifadeleri genç neslin dini değerlerini, dini hassalarını elinden alınmak için yaratılan ortama müsade edilmeyeceği yönündedir.
ve bu noktada başka dinler değilde, hedefteki islam dini için bu gerçekleştiriliyorsa işte burda bir tezatlık vardır ve biz buna müsade etmiyceğiz manası vardır.

bu itibarlada hangi cemiyet cemaat olursa olsun bu tamamen aklını mantığını kullanan genç neslin tercihidir. yeterki ortam oluşturulsun.

İntifada
02-05-2012, 03:00
en basitinden o üst raflara,bezlere sardığımız kitabı alt raflara çoluklarımızın,çocuklarımızın ulaşacağı yerlere indirmekle başlayacağız işe...
herşey önce ailede başlar...
karı ve ya kocanın bir şekilde evini bir kuran halkasına çevirmesi lazım...
cemaatlere,vakıflara yönlendirmemiz lazım çoluğumuzu çocuğumuzu...

devlet dindar nesle yardım mı etmek istiyor ?

diyanet denen kurumu dağıtsın...
yada yetkilerini düzenlesin...
devlet diyanetin üzerinden camileri kontrol etmeyi bıraksın...
isteyen imam kendi hutbesini kendisi versin...

sonra ya şu din kültürü dersini kaldırsın,ya da isteyen öğrencinin muaf olabileceği müfredatı bir heyet tarafından belirlenmiş olarak sürdürsün...

sonra şu yatır,bu baba gibi insanların bilinçsizce gittiği yerleri kapasın...elime yetki geçse oruç baba denen yerin etrafını duvarla çevirtirim...

İntifada
02-05-2012, 03:04
hasan el benna kitabında şöyle diyor...

(hükümetin)Her şeyden önce din eğitimini bütün aşamalarda ve herkese vermesi lazımdır.Müstehcen yayınları,fuhuş yuvalarını,ocak söndüren kumar çeşitlerini yasaklaması lazımdır.Ahlaksızlığı ve materyalizmi yayan,ümmetin değerlerini tahrip eden,en kutsal duygularını rencide eden yıkıcı felsefelerin propogandistlerini susturması ve çanlarına ot tıkaması gerekir.

tabi onun tasvir ettiği devlet olgusu bizim bildiğimizden çok ayrı...

Özgür Çağrı
02-05-2012, 03:16
Devlet dindar nesil değil biat eden itaatkar bir muhafazakar nesil yetiştirme gayretindedir. Hükümetin ve desteklenen çevrelerin hedefi budur. Muhafazakar bir kitle yetiştirmek ve bu kitlenin kayıtsız şartsız desteğini sağlamaktır.
Dindar nesilden kastedilenin bu olduğunu düşünüyorum.

_Ednâ_
02-05-2012, 03:16
hasan el benna kitabında şöyle diyor...

(hükümetin)Her şeyden önce din eğitimini bütün aşamalarda ve herkese vermesi lazımdır.Müstehcen yayınları,fuhuş yuvalarını,ocak söndüren kumar çeşitlerini yasaklaması lazımdır.Ahlaksızlığı ve materyalizmi yayan,ümmetin değerlerini tahrip eden,en kutsal duygularını rencide eden yıkıcı felsefelerin propogandistlerini susturması ve çanlarına ot tıkaması gerekir.

tabi onun tasvir ettiği devlet olgusu bizim bildiğimizden çok ayrı...

kesinlikle, zararlı olduğu düşünülen, dini değerlerin hassasiyetin kazanılmasına fırsat vermeyen tüm alışkanlıklar, birden değil fakat yavaş yavaş temizlenmesi gerekli diye düşünüyorum.
çünkü müslümanların değerleri, bir zamanlar chp nin gençlere yönelik yaptığı bazı organizelerdende anlaşıldığı gibi (örn. kadeş rezaleti) o ortamları oluşturarak kalplerinden zihinlerinden alınıyordu.. yazıkki sonradan bu organizelere bile gereksinim duymaya gerek kalmamıştır...

onurcan
02-05-2012, 03:35
Dindar nesil yetistirmek devletin görevi midir? başlık yanlış bence
din özgürlüğünü devlet benimsemeli sadece şartları sağlamalı ...

İntifada
02-05-2012, 03:42
benim gerek türkiyede gerekse dünyada gördüğüm,tanıdığım,okuduğum hiç bir (eğer kelime tam karşılıyorsa-konuya uygun olsun) dindarı bir devlet yetiştirmedi...

Ammar
02-05-2012, 06:24
yanlış anlamışsınız başbakan dindar nesil değil "muhafazarkar demokrat" yetiştirme hedefindedir !
yep yeni sıfır bir tabir mi kavram mı her ne ise bir nevi ılımlı islam diye bileceğimiz bir nesil...

ben şahsen ilk duyduğumda sevinmiştim ama "muhafazaka demokrat" sevinci kursakta bıraktı.

dindar insanın bilinçlendirilmesi kolaydır ılımlı ( demokrat ) olanın bilinçlenmesi gayri müslim-i müslüman etmekten daha zordu.

Allah hükmü Allah'ıın sistemi Allahın şeriati hiç bir yan sanayi, merdiven altı üretimi yedek parça ideolojilere ihtiyacı yoktur.

devlet eğer islami ise dindar ve bilinçli dindar yetiştirmek görevidir. aynı zamanda günahlardan uzaklaştırmakta görevlidir.

ancak Türkiye bununla görevli değil.

müslümanların önünü açsın diyaneti kapatsın veya dağıtsın. en azından başkanını partiler seçmesin ( yaşar nuriler böyle seçildi )

Hütbelerden ellini çeksin.

medreselerin açılmasına olanak sağlasın ! ( serbest )

elleni vakıf mallaından çeksin ( kapalı çarşı, mısır çarşısı ) vs...

Ammar
02-05-2012, 06:25
yanlış anlamışsınız başbakan dindar nesil değil "muhafazarkar demokrat" yetiştirme hedefindedir !
yep yeni sıfır bir tabir mi kavram mı her ne ise bir nevi ılımlı islam diye bileceğimiz bir nesil...

ben şahsen ilk duyduğumda sevinmiştim ama "muhafazaka demokrat" sevinci kursakta bıraktı.

dindar insanın bilinçlendirilmesi kolaydır ılımlı ( demokrat ) olanın bilinçlenmesi gayri müslim-i müslüman etmekten daha zordu.

Allah hükmü Allah'ıın sistemi Allahın şeriati hiç bir yan sanayi, merdiven altı üretimi yedek parça ideolojilere ihtiyacı yoktur.

devlet eğer islami ise dindar ve bilinçli dindar yetiştirmek görevidir. aynı zamanda günahlardan uzaklaştırmakta görevlidir.

müslümanların önünü açsın diyaneti kapatsın veya dağıtsın. en azından başkanını partiler seçmesin ( yaşar nuriler böyle seçildi )

Hakan Özkan
02-05-2012, 09:44
Parti ile alakalı olduğu için devlet projesi olamaz. Başbakan kimliği ile değil partisel kimlik ile konuşmuş. Dindar nesili yönetmek her devletin ideali olmalıdır . Yamyam az olacak her çeşit sorunlar az olacak devletin işlerliği kolaylaşacak niyet budur.

BlueMoon
02-05-2012, 10:06
bu din kültürü dersi müfredatıyla mı,bu cuma hutbeleriyle mi dindar nesil yetiştireceksiniz ?
kandil gecelerinde ezanı değiştiren,kurandan gökten indiği varsayılan kitap ve vahye dogma diyem mustafa kemale bir nevi baskıyla dua ettiren,hutbe konularını belirleyen,laikikten taviz vermeyen devlet dindar değil din'i'dar bir gençlik yetiştirir ancak...

Guzel aciklamissin kardes once ulkemizin bu laik kemalist sapık duzenden kurtulmasi şart

Ahmet Yasin
02-05-2012, 10:57
Gençliği yönlendiren değil yönünü bulmasına yardım eden demektir.Devlet.

Garibüzzaman
02-05-2012, 12:22
Hasan Cemal'ın bu konuda çok çarpıcı bir tespiti söz konusu, torna tezgahından çıkmış tek tip kafalar mı yetiştirmeyi planlıyorsunuz.

Dindar nesiller yetiştirme politikasına ne zaman ihtiyaç duyulmuş. Devletin bir şey yapmasına gerek var mı ?
Devlet gölge etmesin, yasaklamasın, özgür bıraksın, toplum zaten kendi ihtiyaçlarını karşılar.

_Ednâ_
02-05-2012, 12:35
Hasan Cemal'ın bu konuda çok çarpıcı bir tespiti söz konusu, torna tezgahından çıkmış tek tip kafalar mı yetiştirmeyi planlıyorsunuz.

Dindar nesiller yetiştirme politikasına ne zaman ihtiyaç duyulmuş. Devletin bir şey yapmasına gerek var mı ?
Devlet gölge etmesin, yasaklamasın, özgür bıraksın, toplum zaten kendi ihtiyaçlarını karşılar.

eğer başbakanın dediği sözden liberallerin ve laik-cumhuriyetçilerin anladığını anlarsak dediğiniz doğru olabilir...

Bay658
02-05-2012, 14:30
Bir söz vardı kimin söylediğini anımsamıyorum lakin konu ile alakadar bir söz.
Küfür düzenini yöneten kişi namaz kılsa nolur kılmasa nolur...
Devletin yetiştireceği dindar, laik düzene sadık,namazını kılan, orucunu tutan ahlaklı bir birey olmaktan başka birşey olmayacaktır.

_Ednâ_
02-05-2012, 14:45

birzamanlar tekke ve zaviyeleri kapatan köktenci zihniyetle, hütbelerden elini çeken, diyaneti kapatan zihniyet arasında bir fark görmüyorum...
din ve devlet işleri ayrı olmamalı bence, bir bütün olarak hareket etmeli ama tabi bu mevcut düzene göre deil....
bugün akparti varsa yarın olmayabilir..
diyanetin daha kullanışlı, daha fonksiyonlu hale getirmek, vazifelerini genişletmek ve genç neslin dini değerlerini kazanıp muhafaza etmesinde sağlanacak ortamı yaratmada neden 1. numaralı konumda olması sağlanmasınki...
din işlerini devlet işlerinden büsbütün ihraç etmek bence devletin ilerde dini sorunları halletmede uzaklaşması, çözümsüz kalmasına sebep...

BeldeiTAYYIBe
02-05-2012, 14:52
cumhuriyetin kurulus yillarinda, tevhidi tedrisat yasasi vesilesiyle bu halkin manevi muslugu kesilmisti....bu musluk yeniden damlamaya baslasa bile devlet üzerine düseni ,en azindan mevcut konjonktürde , yapmis olacaktir.

Devlet dindar elbette yetistirmeli.
Fakat HERKESI dindar olacaksin diye zorlamak degildir bu.
Taleb edenin hakkini vereceksin anlaminda, dindar yetismek isteyenlere bu imkani devlet vermeli....

Ammar
02-05-2012, 15:57
birzamanlar tekke ve zaviyeleri kapatan köktenci zihniyetle, hütbelerden elini çeken, diyaneti kapatan zihniyet arasında bir fark görmüyorum...
din ve devlet işleri ayrı olmamalı bence, bir bütün olarak hareket etmeli ama tabi bu mevcut düzene göre deil....
bugün akparti varsa yarın olmayabilir..
diyanetin daha kullanışlı, daha fonksiyonlu hale getirmek, vazifelerini genişletmek ve genç neslin dini değerlerini kazanıp muhafaza etmesinde sağlanacak ortamı yaratmada neden 1. numaralı konumda olması sağlanmasınki...
din işlerini devlet işlerinden büsbütün ihraç etmek bence devletin ilerde dini sorunları halletmede uzaklaşması, çözümsüz kalmasına sebep...

islami bir toplumda tabikide devletle din( islam ) ayrı olamaz. ayrı olursa bugünkü Türkiye olur !

depare
02-05-2012, 16:09
Herhalde devletin görevi ama bu sistem devletin'in değil bunlara düşen sadece önünü açmak olabilir yetiştirmek değil :)

Laik sistemden Dini bir nesil yetiştirmesini beklemek katır dan buzağı beklemek gibi bir şey olur :)

Feride
02-05-2012, 16:16
Herhalde devletin görevi ama bu sistem devletin'in değil bunlara düşen sadece önünü açmak olabilir yetiştirmek değil :)

Laik sistemden Dini bir nesil yetiştirmesini beklemek katır dan buzağı beklemek gibi bir şey olur :)

Çok bir fark yok diye düşünüyorum. Devletin yetiştirmesi veya bunu diyanet ya da diğer alt kurumlar aracılığıyla yapması.

Tabi şeriatla yönetilen ülkelerde devlet bizzat işin içerisinde. Belki onlar için devlet doğrudan dindar nesil yetiştiriyor diyebiliriz.

Laik sistemden beklediğimiz , gölge etme başka bişey istemez, derdik önceden (28 şubat dönemlerinde). şimdi ise daha çok haklar verilmesini istiyoruz doğal olarak. Bu da ancak kurumların özgürleştirilmesiyle olacaktır ve ehil ellere bırakılması suretiyle..

Hüdavendigâr
02-05-2012, 16:17
Şu an devletin bu konuda yapacağı tek şey dindar neslin yetişmesi için halihazırdaki mevcut ve potansiyel tehlikeleri ortadan kaldırmak olacaktır.aksi takdirde bu iş ne diyanetle olur ne de okullarda verilen din dersleri ile..bekleyip görelim,umarız bu söz havada kalmaz..

Terennüm
02-05-2012, 16:34
1. Eğitim Görevi

İnsanlar, haklarını isteyebilmek onlara saygılı davranılmasını beklemek ve onları koruyabilmek için, onların ne olduğunu ve nasıl kullanılabileceğini bilmelidirler.

2. Yasama Görevi

Meclis, yasa çıkarmakla görevlidir. Yasaların çıkması sonucu, insan hakları eğitimi ve insan haklarının korunması ile ilgili organ ve görevlilerin görevleri belirlenir.

3. Yürütme Görevi

Yürütme yetkisini cumhurbaşkanı, hükümet ve onların yetki verdiği yönetici ve memurlar kullanır. Devletin yürütme organı, hakların çiğnenmesini engeller.

4. Yargı Görevi

Devlet, yargı görevini, mahkemeler eliyle kullanır. Haksızlığa uğrayanlar mahkeme yoluyla kendilerini savunup haklarını arayabilirler. Yargıcın verdiği kararlar, değişikliğe uğramadan uygulanmak zorundadır.

5. Devletin Kişi Özgürlüklerine İlişkin Görevleri

Devletin vatandaşa karşı öncelikli görevlerinden birisi; kişinin bedensel ve ruhsal varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaktır. Devletin kuruluş amacı da, vatandaşlarının mutluluğu için çalışmaktır. Herkesin, kendini koruyan devlete saygılı, kendini barındıran topluma uyma ve onu geliştirme görevi vardır.

Devlet önce bu vazifelerini hakkıyla yapsın sonrasında tartışalım...

Seyyah
02-06-2012, 07:47
İslam'da tebliğ ve eğitim görevdir,

Sünnet-i Seniyyeler ve Ayetlerde emrolunduğu üzere.

Beşeri değerler değişkendir, buna dayalı olarak mantıkda değişkendir, her dönemin mantığı ile bu soruya farklı cevaplar verilebilir.

Ama İslam tüm zamanları kapsar, emir değişmez.

Belki şu olabilir, istemeyene zorlanmaz.

Ama kesin olan şey, her sorumluluk müessesesi ( Aile ebevey, Akraba lideri, Cemaat lideri, Devlet lideri kısaca karar alan mercii ) İslami eğitim ve öğretimi asgari düzeyde bile olsa vermelidir.

Vermemelidir demeden önce nelere karşı geldiğinizi analiz etmelisiniz.

HaArP
02-09-2012, 00:18
1. Eğitim Görevi

İnsanlar, haklarını isteyebilmek onlara saygılı davranılmasını beklemek ve onları koruyabilmek için, onların ne olduğunu ve nasıl kullanılabileceğini bilmelidirler.

2. Yasama Görevi

Meclis, yasa çıkarmakla görevlidir. Yasaların çıkması sonucu, insan hakları eğitimi ve insan haklarının korunması ile ilgili organ ve görevlilerin görevleri belirlenir.

3. Yürütme Görevi

Yürütme yetkisini cumhurbaşkanı, hükümet ve onların yetki verdiği yönetici ve memurlar kullanır. Devletin yürütme organı, hakların çiğnenmesini engeller.

4. Yargı Görevi

Devlet, yargı görevini, mahkemeler eliyle kullanır. Haksızlığa uğrayanlar mahkeme yoluyla kendilerini savunup haklarını arayabilirler. Yargıcın verdiği kararlar, değişikliğe uğramadan uygulanmak zorundadır.

5. Devletin Kişi Özgürlüklerine İlişkin Görevleri

Devletin vatandaşa karşı öncelikli görevlerinden birisi; kişinin bedensel ve ruhsal varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaktır. Devletin kuruluş amacı da, vatandaşlarının mutluluğu için çalışmaktır. Herkesin, kendini koruyan devlete saygılı, kendini barındıran topluma uyma ve onu geliştirme görevi vardır.

Devlet önce bu vazifelerini hakkıyla yapsın sonrasında tartışalım...

Hukuk, Demokrasi, İnsan Hakları ! İstihbari ve Küresel Finans Dünyasında bunlar hayeldir...! Osmanlı Devleti Kafir'i boyun eğdirip Adaleti emrederdi ! Kafir'i baş eğdirmeden(Kastım Liderliktir) mümkün olamıyacak bir hayeldir..! Allah c.c. emretmesi müstesna...!

Hüdaverdi
02-09-2012, 00:33
Bugün meclis tv ye baktımda chpli bölücü vekiller şunu diyordu ''sistemi eleştirdiği için tutuklanan kişiler öğrenciler'' falan filan,haklarını koruyorlar.Bu sistemi eleştirme olayını bir dindar veya cemmatten birileri,veya kapalı bir kız (mesela atatürkü sevmiyorum diyen ablamız) veya bunların kıl kaptığı kişiler olsa,diyecekler ''sistem düşmanı,irtica hortladı'',oysa bölücükle ülkeyi bölmekle zerre ilişkileri düşünceleri olmayan kişi bunlar.
Olay bu kadar açık,chp yıllardır komonları,totoşları,ibnoşları,kemoşları,tombalacıl arı, bilmemnecileri bölücüleri kckcıları korudu,ee haliyle bu hükümette bölücülükle işi olmayan milli değerlerine sahip çıkan,en azından Allahsızda olsa gözü açık bir nesil istiyor,ülke içinde en uygunu dindar bir nesil elbet.Öteki dünyanında uhasebesini yapılıyor elbet ;D Şahsen zamanında devlet sahip çıksaydı gençliğe,şuan ben Kuran okuyor olabilirdim belki ? Veya teşvik edilseydi ? Devlet elinden geleni yapmalı,aileleri de bilinçlendirmeli gençliğede sahip çıkmalı.

Okulda namaz kılıyor diye çocukları haber yapan yavşak sübyancı gibi bir nesili kimse istemez.

HaArP
02-09-2012, 00:44
Dindar nesil yetiştirmekten daha mühimi var! Mevcut dindar neslin şekilciliğe kaymasını engellemek.

Ahlak, Edep, Haya etmek evrensel kabul edilebilir... Dindarlık derken kastedilen budur ! Yoksa Müslümanlık desek Başörtüsü yahutta İmamhatiplik simgesi kadar küçük değil !!! Onları korumak adına ölmek kadar da büyüktür !!!

İslam Hakkın yerini bulması demektir bir manada... Bu itibar ile Adalet, Ahlak, Haya, Erdem, Fedakarlık, Emanete hıyanet etmemek, Elinden ve dilinden Müslümana zarar vermemek demektir aynı zamanda, Doğru sözlü olmak, Kafir yani kastıyla Nuru yok etmeye çalışana sert Müslümanın zayıfına da güçlüsüne de ahlaki nazala bakmak demektir...! İslam sözde değil sözü ettiğini yapmaya azmetmektir... Aslında seçimlerin Hak Olanını elde etmeye cehd(kuvvetli çaba) etmektir...!

Maun Suresi zihinlerimizi tazeler inşaAllah...

xfce
02-09-2012, 13:31
bu ulkede her dinden her mezhepten insan yaşıyor hatta hiç bir dine mezhepe inanmayanlar var din insanların kendi özelidir devletin karışmaması gerekir.