Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyalog
redyellow
07-31-2010, 20:23
dinler arası diyaloğ lafından hiç hoşlanmıyorum.
:saygılar::saygılar::saygılar:
.............
adi ne olsun o zaman ;)
abi bu konuda sıfırım...
fazla bir bilgim yok sayıyorum...
birde senden dinleyebilirmiyim bunun faydalarını?
İntifada
07-31-2010, 21:27
dinler arası diyalog kavramının aslı kötü yanlış birşey değil...
Peygamber efendimizin mescidde papaz heyetini misafir ettiğini ve konuşmalar yaptığını bilmekteyiz...
Beni rahatsız eden günümüzde bu diyalogda hep tavizlerin bizden verilmesi ve bu diyaloğun yapılış biçimi...
dinler arası diyalog kavramının aslı kötü yanlış birşey değil...
Peygamber efendimizin mescidde papaz heyetini misafir ettiğini ve konuşmalar yaptığını bilmekteyiz...
Beni rahatsız eden günümüzde bu diyalogda hep tavizlerin bizden verilmesi ve bu diyaloğun yapılış biçimi...
Yavuz şunun adını koyun...
İslam'a davet mi?
Yoksa din'leri kardeşleştirmemi?
kaynaklı açıklama yaparsanız sevinirm....
Terennüm
07-31-2010, 21:29
ne gibi tavizler?
İslam'a davet mi?
He asıl iş isimdeymiş yapılanlarda değil..
Zaten abi dine davet etmiyor...
Dansöz oynatıyorlar para atıyorlar...Yok Yok onlar hocaefendiye Türkiyeyi nasıl yıkacağının taktığını veriyorlar.Ondan sonrada biraz futbol konuşuyorlar...
Bir yöneticiden zahmet olmaz ise mesajları temizlemesini rica ediyorum.
Ben bu konuyu tartışma için açmadım.Tartışmak isteyenler veya sorusu olanlar başka bir yerde uygun konu açarlar.
Ben burada arşiv niteliğinde olması için bir çalışma yapıyorum bu şahsımın emeğine de Hakarettir.
İntifada
07-31-2010, 22:01
İslam'a davet mi?
vallahi ustam herhalde tebliğdir.,
yoksa dinlerarası kardeşlik nedemektir?
Herhalde sırat köprüsü kurdurup üzerinden papazla hahamla el ele tutuşup geçmek diyalog olmasa gerek
Herhalde sırat köprüsü kurdurup üzerinden papazla hahamla el ele tutuşup geçmek diyalog olmasa gerek
ben bir imamin, papazla el ele tutusmasindan rahatsiz degilim evet kardes olmayabilirler ama düsman olmalari icinde bir neden yok!..
sonucta bizler yaradilani, yaradandan dolayi sevenlerdeniz o halde onun inancina inanmayabilirin, kabul etmeyebilirsin, aykiri bulabilirsin ama görüsü yüzünden onu düsman görmek yakisik almaz..
mesela son zamanlarda israilin yaptigi zulmü yahudilikle esdeger görenler mevcut bana göre bu dünyada islam esittir terörden farkli degildir..
siyonizmin zulmünü yahudilere yüklemek yada her hristiyani hacli olarak görmekten vazgecelim artik ;)
Terennüm
07-31-2010, 22:12
bunun adına ne derseniz deyin ben sonuca bakarım..bu konuda sağdan soldan duyduğunuz kadar birde bu hareketi yönlendirenlerden dinlemenizi tavsiye ederim...
bu işlerin sencesi bencesi olmaz..madem alternatif bir yol çiziyorsunuz buyrunuz yapınız kimse size mani olmuyor..ama yapılanları görmeyip bence söyle olsaydı bence böyle olsaydı deyip enemizi bu işe katmamalıyız...
İntifada
07-31-2010, 22:33
sağdan soldan duymakmı?
6 sene evlerde ve yurtlarda kaldım...
Halada cemaatteki arkadaşlarım vasıtasıyla sohbetlere katılırım...
Az laf çok iş.Az laf çok iş.
Herkes konuşur sallar icraat yok.
Buyurun arenaya davet ediyoruz icraat yapın alkışlayalım.
Herkes laf yapar icraata gelince kimsede tık yok.
ben bir imamin, papazla el ele tutusmasindan rahatsiz degilim evet kardes olmayabilirler ama düsman olmalari icinde bir neden yok!..
sonucta bizler yaradilani, yaradandan dolayi sevenlerdeniz o halde onun inancina inanmayabilirin, kabul etmeyebilirsin, aykiri bulabilirsin ama görüsü yüzünden onu düsman görmek yakisik almaz..
mesela son zamanlarda israilin yaptigi zulmü yahudilikle esdeger görenler mevcut bana göre bu dünyada islam esittir terörden farkli degildir..
siyonizmin zulmünü yahudilere yüklemek yada her hristiyani hacli olarak görmekten vazgecelim artik ;)
açıklaman için teşekkürler abim...
Lâkin Allah'ın lanetlediği bir kavimle bırakın diyolog kurmayı aynı yoldan yürümem bile...
Sevgili Peygamberimiz zamanında anlaşma yapmış, lakin o anlaşmalarını bile bozmuşlardır....
Bu kişiler Peygambere verdiği sözlerden cayan insanlar, bunlarla nereye kadar diyolog içerisinde kalacaksınız ki?
nitekim Cenab-ı Hak buyurmuyor mu? onlar sizi asla dost bellemezler diye?
yapılanları ASLA KÜÇÜMSEMİYORUM!!! faydalı olacaklarına inandıklarını yapıyorlar, Allah yâr ve yardımcıları olsun derim, geride sadece izlerim...
İntifada
07-31-2010, 22:57
Az laf çok iş.Az laf çok iş.
Herkes konuşur sallar icraat yok.
Buyurun arenaya davet ediyoruz icraat yapın alkışlayalım.
Herkes laf yapar icraata gelince kimsede tık yok.
tıkmı yok?
Yapanların yaptıklarınıda otoriteye baş kalkmaz diye gölgeleyen benmiyim
tıkmı yok?
Yapanların yaptıklarınıda otoriteye baş kalkmaz diye gölgeleyen benmiyim
hocam kelimeleri iyi okumak gerekiyor.. kaldiki ihh baskani bile israil tv sine cikip bir nevi bu söylemi desteklemedi mi?
Bu hizmetler sonucunda hristyan,ateist vs müsluman oluyorsa laga luga etmeye gerek yok.
Hizmetin sahiplerinin kendi dinlerinden taviz veriyorlar diye bahsetmeleri en hafif dille iftira ediyorlar.
Kemalist veya diyalog hizmetlerini yerinde hiç görmemiş çapsız hocalardan öğrenmek yerine,iftira ve yalanlarına alet olmak yerine bizzat icraa eden insanlardan ,kaynaklardan öğrenin.
Bu insanlar yüzbinlerce gencin imanını kurtarmak için çalıştılar çalışıyorlar.Bu işin yurtdışında da aynı şekilde her platformda tebliğin sınırları içerisinde başarılı bir şekilde Allah'ın izniyle devam ediyor.
ibadetlerinizi başkalarının sevap hanesine yazdırmak için yapmayın,günahlarını sırtınıza geçirmek için heveslenmeyin.
hocam kelimeleri iyi okumak gerekiyor.. kaldiki ihh baskani bile israil tv sine cikip bir nevi bu söylemi desteklemedi mi?
:saygılar::saygılar::saygılar::saygılar::saygılar:
açıklaman için teşekkürler abim...
Lâkin Allah'ın lanetlediği bir kavimle bırakın diyolog kurmayı aynı yoldan yürümem bile...
Sevgili Peygamberimiz zamanında anlaşma yapmış, lakin o anlaşmalarını bile bozmuşlardır....
Bu kişiler Peygambere verdiği sözlerden cayan insanlar, bunlarla nereye kadar diyolog içerisinde kalacaksınız ki?
nitekim Cenab-ı Hak buyurmuyor mu? onlar sizi asla dost bellemezler diye?
yapılanları ASLA KÜÇÜMSEMİYORUM!!! faydalı olacaklarına inandıklarını yapıyorlar, Allah yâr ve yardımcıları olsun derim, geride sadece izlerim...
hoca su lanetleme meselesinde bana bir ayet, hadis sunabilir misin.. Allah yarattigi kulu neden lanetler nuh kavmi gibi, semud kavmi gibi lut kavmi gibi helak etmek dururken?
ne yani simdi bir yahudi günahsiz bir insana sen lanetlisin seninle isimiz olmaz mi diyecegiz?
İntifada
07-31-2010, 23:14
seninle işim olmaz demeyeceksin ama çıkıpta kardeşimsin gel sırat köprüsü kurup el ele gezelim demeyeceksin...
Onu dost edinip gülücüklü programlar düzenleyip birlik mesajları vermeyeceksin
sana düşen bir müslümana yakışır yaşayıp tebliğde bulunmaktır.gerisi bizim dinimiz bîze onların ki onlara
kaldı ki biz diyalog naraları atarken adamlar müslümanları katletmekte...
Artık tevbe suresinin 12. Ayetinin gerektirdiğinî yapmak gerekmekte
MÂİDE SÛRESİ
(70) Andolsun, İsrailoğullarından sağlam söz almış ve onlara peygamberler göndermiştik. Fakat her ne zaman bir Peygamber onlara nefislerinin hoşlanmadığı bir hükmü getirdiyse; onlardan bir kısmını yalanladılar, bir kısmını da öldürdüler.
Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek 'Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır. diyecek. Sadece 'gargat' ağacı bunu söylemeyecek çünkü o Yahudi ağacıdır buyuruluyor. (Kitab-ul Fiten H. 2239).
Abim bu apaçık lanetlenmiş bir kavim olduğunu göstermemektemidir?
seninle işim olmaz demeyeceksin ama çıkıpta kardeşimsin gel sırat köprüsü kurup el ele gezelim demeyeceksin...
sana düşen bir müslümana yakışır yaşayıp tebliğde bulunmaktır.gerisi bizim dinimiz bîze onların ki onlara
Artık maide suresinin 12. Ayetinin gerektirdiğinî yapmak gerekmekte
MÂİDE SÛRESİ
(70) Andolsun, İsrailoğullarından sağlam söz almış ve onlara peygamberler göndermiştik. Fakat her ne zaman bir Peygamber onlara nefislerinin hoşlanmadığı bir hükmü getirdiyse; onlardan bir kısmını yalanladılar, bir kısmını da öldürdüler.
Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek 'Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır. diyecek. Sadece 'gargat' ağacı bunu söylemeyecek çünkü o Yahudi ağacıdır buyuruluyor. (Kitab-ul Fiten H. 2239).
Abim bu apaçık lanetlenmiş bir kavim olduğunu göstermemektemidir?
bizahmet tefsirini alabilir miyim ;) simdi bir yahudi agziyla kus tutsada lanetlenmis mi oluyor!..
kaldiki lanetlenmis kavimlerin basina gelenler ibret vesikasi gibi önümüzde..
Artık tevbe suresinin 12. Ayetinin gerektirdiğinî yapmak gerekmekte
Evet müslümanlari katledenlerin dini yahudidir, hristiyandir ama bütün yahudi ve hristianlar müslüman katili degildir!..
dinimiz bir yahudiyle el ele gezmeyi yasaklamis mi yoksa bu dost olmak anlamina mi geliyor!..
peki birisi bana anlatabilir mi teblig nedir, nasil olmalidir ve sekil olarak hangi ol izlenmelidir..
mesela o Alemlerin Rasülü nasil teblig yapmistir birisi aktarabilir mi böylece konuyu daha derinleyebiliriz!
simdi söyle baslayalim kardes.. önce zararlari nedir? bunu bana birisi cevaplayabilir mi..
Öncelikle İslam Çok geniş bir Sistemdir... Dahili, Harici, İlay-i Kelimetullah Cehd/Cihad'ları olduğu gibi Meselelerde ''Vuku'' ve ''Düzen'' diye adlandırılan fıkıh sistemlerini barındırır ! Örneğin Peygamberimizin İslam Tarihinde Puta Tapanlara karşı Hristiyanlarla birlikte hareket ettiğini görmekteyiz... ! Bu itibarla İslam'ın ''Tevhid akidesi'' çerçevesinde geniş bir alanıda bulunmaktadır ! İlim sahipleri ikrar eder ki ! Diyalog Temastır... Bu Temas Allah c.c. inayetiyle çok fazla fayda getirmektedir... ! Lakin Üst Perdede Altını çizerek ve emin bir şekilde diyorum ki Fethullah Hocaefendi'nin zerre hatasını kimse bulamaz bu konuda ! Ama Cemaatin Uluslar arası ve Geniş bir portföyü olduğundan Cahil Düşman , İlmi eksiklikleri bulunan Müslümanlar, Cemaatin yayılma algısıyla sempati oluşturan lakin nefsi ve burjuvazi hatalarda bulunanlar Kendi nefislerinin uygulamalarını Cemaat'e atfetmektedirler ki ! Bu kısım acizane işleri karıştırmaktadır !
herkes iki noktadan hareket ediyor diyalog iki esit güc arasinda olur ancak gerek hristyanlik gerekse yahudilik asimile olmustur zaten onlar asimile olmasa islam dini inmezdi!..
Diyalog Temas'tır ! bu Temas İslam Tebliği öncesi ''Tevhid Akidesi'' içinde Doğru bilgileri ve meseleleri anlatmak, samimiyet çerçevesi ve Tevhid akidesine cevap verenlere Tam Tebliğ yapılmaktadır ! Elh... Çok faydalı olmuştur !
''Yahudilik ve Hristiyanlık'' İlluminati tarafından Şeytan'a, Güneşe Tapınmaya çevrilmiştir... Bu Hakikatlerin bildirilmeside Diyalogtur...! Bediüzzaman Hazretlerinin Çalışmalarını bilenler iyi bilirler ki İslami Deliller çok kuvvetlidir ! Hakiki İncil yahut Hakiki Ruhaniyet Kasten, Bilerek İlluminati tarafından örtülmektedir ! Uyandırılmak Onlarında Hakkıdır !
evet o dinler asimile olmus evet o kutsal kitaplar degistirilmis ama yinede bu haline inanan milyonlarca insan var sonucta peygamber efendimiz medineye hicret ettigi zaman ilk icraati yahudilerle iyi niyet anlasmasi yapmak olmustur evet yahudiler sonra bunu bozmustur ancak peygamberimiz zorlama yoluna gitmemistir...
Bu Tarz Örneklere gerek yoktur acizane kafalar karışır ! Peygamberimiz Yahudileri Sürmüş ve Cezalandırmıştır...! Lakin Kavramlar ''Vuku'' düzeyine göredir... Diyalog'taki Vuku farklı bir alandadır !
ayni sekilde torunu olmaktan gurur duydugumuz osmanlida feth ettigi yerlerdeki insanlarin dinini özgürce yasamasina izin vermistir, istese onlari Müslüman olmaya zorlayabilirdi ki
Dinde Zorlama Yoktur ayeti açıktır ! Lakin Osmanlı'nın Feth ettiği yerlerdeki Sadece semavi Dinler dhilindedir ve de ''Zımmi'' statüsündedir...!
bazen acaba yapsamiydi diye düsünmüyoruz degil!..
Asla ! Haşa ! Bir ''Zımmi'' demek Vergisini verdiği anda Canı ve Malı Haram oluyor demektir...! Peygamberimiz Ahirtte Zımmi'ye Hakkını vermeyenin Karşısında ben olacağım buyurur ! İslam adeletin Merkezi Dindir !!! asla aşırıya kaçılmaz ! ''Aşırı'' cümleside İslam Şeriatine uygun olmayan manasında kullandım acizane !
tabiki diyalog demek taviz vermek degildir, diyalog demek bir inancin, digerine tahakkümü degildir..
İslam'da Taviz sadece Kişilerin, şahısların Nefis derecelerindeki Hatalarının içtimayi hayattaki algısı üzerinedir ! Diyalog Meyveleri ile alakalandırmayı doğru bulmuyorum ! Örneğin ''Furuat'' Meselesinin Deccali Medyalar tarafından servis edilip bir çok Müslüman kardeşimizin hatalarına sebeb olması gibidir... Bu hatalara düşenler şahısların ve Fitneyi ürtenlerin hatalarıdır !!!
sizlerde hakli olarak neyi diyalog edecegiz dinimiz dinimiz onlari dost edinmeyin buyuruyor, senin dinin sana, benimki bana diyor!..
Ayetin Subut-i Kat-i Dalalet-i Kat-i manası vardır ! Allah'a, Kur'ana, Resulune, Müslümanlara KASTİ ŞEKİLDE düşman olup olmayanlar arasında değerlendirilen bir ayettir ! Örneğin Yahudi bir komşunuza iyilik edip, Örnek olmak gerektiği gibidir ! Diğerlerinede Uygulama akabinindedir !
bakiniz diyalog demek dostluk degildir, diyalog demek onlarin degistirilmis dinini hak olarak görmek degildir..
Kesinlikle ! Firavuna Yumuşak Konuşma İcraasıdır acizane !
dünyanin bir cok yerinde islam demek terörle esdeger görülüyor peki biz kendimizi nasil ifade edecegiz, köprüleri tamamen atalim mi, ayidan dost kafirden dost olmaz diyerek icimizemi kapanalim..
Asıl Önemli Tarafı burasıdır ! İslam'a Karşı ''Teröre Savaş'' konseptinde bazı Müslümanların Meseleleri Doğru Anlatabilmek için Temas kurmak zorunluluğu vardır ! Aksi Takdirde ''Teröre savaş'' konseptini kuran acımasızlar ''Ya Bizdensiniz Ya Onlardan'' demek suretiyle Teması ortadan kaldırarak Müslümanları Topyekün Dahili, Harici, İlay-i Kelimetullah, Tebliğ vazifelerini devr dışı bırakmış ve İslam'a en büyük Darbeyi vurmayı amaçlamışlardır ! Diyalog Temas İslami Zaruret alanından İslami Tebliğ Alanına dönüşmüştür ! Hizmetleri olanlardan Allah c.c. Razı olsun inş... !
hocam yanlis anlamayin ama yazi diliniz cok agir yazdiklarinizin cogunu anlamadim daha sade, anlasilir ve akici yorumlayabilirmisiniz size zahmet..
hocam yanlis anlamayin ama yazi diliniz cok agir yazdiklarinizin cogunu anlamadim daha sade, anlasilir ve akici yorumlayabilirmisiniz size zahmet..
Est. Kardeşim ne demek Vazife sayarım inş...
Lakin siz anlamadığınız yerleri acizane yazabilirseniz tek tek akıcı şekilde anlatmaya gayret edeyim inş... Derinlik içindeki bağları anlatabilmek kolay değildir acizane ! İstirhamımı mazur görün inş...
Est. Kardeşim ne demek Vazife sayarım inş...
Lakin siz anlamadığınız yerleri acizane yazabilirseniz tek tek akıcı şekilde anlatmaya gayret edeyim inş... Derinlik içindeki bağları anlatabilmek kolay değildir acizane ! İstirhamımı mazur görün inş...
hocam size göre diyalog nedir, ne degildir.. yararli midir, zararli midir ve nasil yapilmalidir anlatabilir misiniz bizde müdahil oluruz insallah..
akgurbetci
08-01-2010, 02:16
Cübbeli Ahmet hocam diyor ya tek din islamdir, baska din yoktur öyleyse dinlar arasi diyalog nasil olsun : )
hocam size göre diyalog nedir, ne degildir.. yararli midir, zararli midir ve nasil yapilmalidir anlatabilir misiniz bizde müdahil oluruz insallah..
Diyalog Elbet yapılmalıdır... Çok Büyük bir Hizmettir... Dini Görev, Temas, Fitneyi Önleme, Tarihi Devlet Stratejisi(Osmanlı), Lobi Faaliyeti, Eğitim, Sivil Sosyal Kalkınma gibi çok tafsilatlı alanları vardır ! Bu itibarla Tek Tipe indiren kardeşlerimiz için üzülüyorum ! Türkiye Ayağı farklı, Afrika ayağı farklı, Ortadoğu Ayağı farklı, Amerika ayakları farklı Vukuların İcrasına karşılık gelmektedir ! Kardeşlerimiz Türkiye Alanındaki Dahili Cihad üzerinden baktıkları için acizane tek tip şekilde tanımlarlar ! bu aslında Türkiye için Doğrudur lakin Yeryüzü Arz olarak bakıldığında Dahili Cihad ile Harici Cihad'ın karışmasına vesile olmaktadır ! Bu alanda kardeşlerimi uyarmaya çalışmaktayım acizane...
Cübbeli Ahmet hocam diyor ya tek din islamdir, baska din yoktur öyleyse dinlar arasi diyalog nasil olsun : )
Allah Katında Tek Din İslam'dır... ! Diğer Dinler kabul edilmeyecektir... Lakin ''Dinler arası Diyalog'' cümlesine takılmamak gerekir... Doğrusu son zamanlarda Kültürler Arası Diyalog şeklini almıştır ! Amaç Temastır ! Bu Teması açıklayan Cübbeli Hocaya şu videoyu izletiniz inş... :
http://www.akpartiforum.com/fethullah-gulen-herhangi-biriniz-bir-munker-gordugu-zaman-t132092.html?t=132092
İntifada
08-01-2010, 02:33
kesinlikle kabul edilemez bir söylem...
kesinlikle kabul edilemez bir söylem...
Fitneye düşmeyelim inş... Cübbeli Ahmed Hoca Yapılan işlevin yanlışlıklarını acizane eleştirmektedir... Eğer söylemlerini dikkatlice incelerseniz son dönemde Habertürk'te yaptığı açıklama yerindedir ! Demiştir ki İslami olarak eksikliği anlatan bir iç muhakeme yani Dini bir görev yapmaktayım yoksa Fethullah Hocaefendiyi asla yermem'' demektedir !
redyellow
08-01-2010, 12:08
ihh başkanı israil televizyonunda ne dedi? nasıl destekledi biraz aktarır mısınız?
ihh başkanı israil televizyonunda ne dedi? nasıl destekledi biraz aktarır mısınız?
hocam yanlis anlamazsaniz sizi samimi bulmadigimdan sordugunu sorularida samimi bulmuyor ve amacinizin iyi niyetli olmadigini düsündügüm icin size cevap vermeyecegim ;)..
her zaman yaptiginiz gibi sorularla yönlendirme yapip, konuyu amacindan saptirmaya calisiyorsunuz o yüzden bundan sonra sizi ve mesajlarinizi kaale almama gibi bir tutum sergiliyorum ;)
ama bu konuda sorusu olacak arkadaslar varsa kesinlikle tartisabiliriz ama samimi, art niyetten uzak, amaci bagciyi dövmek olmayan, konuyu saptirmayan ;)
rizzelli
08-01-2010, 12:59
İTİRAZ :
"İnne’d-dîne indellâhi’l-İslâm” (Âl-i İmrân, 19) “Allah katında hak din, İslâm’dır.” âyetinden hareketle din deyince İslâm dini akla gelir, öyleyse diğer dinlere “din” denmez. Siz dinlerarası diyalog diyerek, diğer dinleri de hak din, meşrû din kabul etmiş oluyorsunuz? diyorlar.
CEVAP :
Böyle diyenler kendilerine göre diyalog aleyhinde çok önemli bir delil buldukların ve çok önemli bir şey söylediklerini zannediyorlar. Halbuki; İlâhiyat Fakültelerinde “Dinler Tarihi” diye bir anabilim dalı var, bu işin bir sürü profesörü var. Bu meslektaşlarımızın hiçbirisi, dinler tarihi deyimi yanlış, çünkü tek din vardır, o da İslam’dır demiyorlar. Evet o işin uzmanları dinleri, semavî-gayr-i semavî, hak dinler-bâtıl dinler, ilkel dinler, çok tanrılı dinler vb. çeşitlere ayırıyorlar. Bazıları buna da itiraz edip, o profesörler de hata ediyor diyebilirler. Ama bu tenkidi yapanlar katiyyen şartlanmışlar ve Kur’an âyetlerini de bilmiyorlar.
En azından herkesin ezbere bildiği Kâfirûn suresini dikkatle okusalardı, böyle bir itirazda bulunmazlardı. Evet bu sûrede bizzat Allah, Mekkeli putperest müşriklere-kâfirlere, “leküm dîniküm veliye dînî” “O halde sizin dininiz size, benim dinim bana.” buyuruyor. Yani Allah o kâfirlerin dinine bile “din” diyor. Öyleyse, diyalog yapanlar, aslı hak olan, ama bugün tahrif edildiğine inandıkları dinlerin mensuplarıyla görüşmelerinde ve onların dinlerine din demelerinde ne mahzur olsun. Veya onlarla görüşmelere “dinlerarası diyalog” demekle onları nasıl ve niçin meşrulaştırsınlar ki!?
Dinlerarası diyalog yapanlar, biz sadece meşrû veya hak dinlerle diyalog yapıyoruz diye bir iddiada bulunmuyorlar. Diyaloğun gayesine uygun olarak, dünyada barışın gerçekleşmesi için meşrû ve -gayr-i merşrû demek doğru değil- bir Müslüman için hak olmayan dinlerle de, yani din mensuplarıyla da diyalogda bulunur. Ve bu diyalog, hak olmayan dinleri hak din kabul etme demek değildir. Diyalog yapanlar, her dini olduğu gibi kabul eder. O dini olduğu gibi kabul eder ve bu diyalog neticesinde kendi dinini birinci elden doğru bir şekilde anlatma imkânı elde eder.
Prof.Dr.Davut Aydüz
http://www.gencadam.net/content/view/742/69/
İTİRAZ :
"İnne’d-dîne indellâhi’l-İslâm” (Âl-i İmrân, 19) “Allah katında hak din, İslâm’dır.” âyetinden hareketle din deyince İslâm dini akla gelir, öyleyse diğer dinlere “din” denmez. Siz dinlerarası diyalog diyerek, diğer dinleri de hak din, meşrû din kabul etmiş oluyorsunuz? diyorlar.
CEVAP :
Böyle diyenler kendilerine göre diyalog aleyhinde çok önemli bir delil buldukların ve çok önemli bir şey söylediklerini zannediyorlar. Halbuki; İlâhiyat Fakültelerinde “Dinler Tarihi” diye bir anabilim dalı var, bu işin bir sürü profesörü var. Bu meslektaşlarımızın hiçbirisi, dinler tarihi deyimi yanlış, çünkü tek din vardır, o da İslam’dır demiyorlar. Evet o işin uzmanları dinleri, semavî-gayr-i semavî, hak dinler-bâtıl dinler, ilkel dinler, çok tanrılı dinler vb. çeşitlere ayırıyorlar. Bazıları buna da itiraz edip, o profesörler de hata ediyor diyebilirler. Ama bu tenkidi yapanlar katiyyen şartlanmışlar ve Kur’an âyetlerini de bilmiyorlar.
En azından herkesin ezbere bildiği Kâfirûn suresini dikkatle okusalardı, böyle bir itirazda bulunmazlardı. Evet bu sûrede bizzat Allah, Mekkeli putperest müşriklere-kâfirlere, “leküm dîniküm veliye dînî” “O halde sizin dininiz size, benim dinim bana.” buyuruyor. Yani Allah o kâfirlerin dinine bile “din” diyor. Öyleyse, diyalog yapanlar, aslı hak olan, ama bugün tahrif edildiğine inandıkları dinlerin mensuplarıyla görüşmelerinde ve onların dinlerine din demelerinde ne mahzur olsun. Veya onlarla görüşmelere “dinlerarası diyalog” demekle onları nasıl ve niçin meşrulaştırsınlar ki!?
Dinlerarası diyalog yapanlar, biz sadece meşrû veya hak dinlerle diyalog yapıyoruz diye bir iddiada bulunmuyorlar. Diyaloğun gayesine uygun olarak, dünyada barışın gerçekleşmesi için meşrû ve -gayr-i merşrû demek doğru değil- bir Müslüman için hak olmayan dinlerle de, yani din mensuplarıyla da diyalogda bulunur. Ve bu diyalog, hak olmayan dinleri hak din kabul etme demek değildir. Diyalog yapanlar, her dini olduğu gibi kabul eder. O dini olduğu gibi kabul eder ve bu diyalog neticesinde kendi dinini birinci elden doğru bir şekilde anlatma imkânı elde eder.
Prof.Dr.Davut Aydüz
http://www.gencadam.net/content/view/742/69/
Çok güzel bir paylaşım teşekkürler.
hipermuhafazakar
08-01-2010, 14:10
yahu aziz akpartiforum ahalisi ne kadar az düşünüyorsunuz !!
Ne çabuk unuttunuz Usame Bin Ladin'in islamın ak çehresini nasıl terörle karartığını !!
Dünyanın dört bir tarafında yahudi localarının güdümündeki basın medya ile müslümanların kötülendiğini ne kadar yanlış tanındıklarını !! pkk'ya bile terör örgütü demediklerini hiç öğrenmedinizmi ??!
Karanlık güçler islamı kötü göstermek insanları ondan uzaklaştırmak için planlar yapıyor ve devreye sokuyorlardı bir bir !
Bunun yapılacağını sezen Hocaefendi, hem islamın terörle bir alakasının olmadığını barış ve huzur içinde yaşandığını başta papa olmak üzere dünyaya göstermiştir ve bu konuda yazılacak çıkartılacak fitnelerin önünü kesmiştir, müslümanlar hakında yapılacak karalamaları boşa çıkarmıştır :güzel:
Ayrıca onlara islamı barış ortamında göstermiştir :güzel: Peygamberimiz Hudeybiyede şartları müminler aleyhine maddelerde içeren bir anlaşma yapmıştır ama bunun sonucunda müşriklere müslümanlığı barış içinde diyalog içinde göstermiştir ve müslüman olanların sayısı 2000'den 10.000'e çıkmıştır bir kaç yıl içinde...
Gülen Cemaati'de Diyaloğun Meyvesi isimli programdada gördük onlara hristiyanlara islamı güzel ve doğru tanıtmışlardı ve ne kadar yanlış bilgilerle dolu olduklarını artık müslümanlığı seçtiklerini söylemişlerdi :güzel:
Ne açıdan bakarsanız bakın bu devirde dinler arası diyalog, barış, görüşmeler, ikramlar olmalıdır. Ve bunu samimi, müslümanlığı en doluca yaşayan insanlar (cemaatler) yapmalıdır. Bir çok meyvesi var bunun işte yukarda saydım bir kaçını
Cihan_ŞümuL
08-01-2010, 15:37
redyellow Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/hoiquantinhoc/pig/emu/buttons/viewpost.gif (http://www.akpartiforum.com/showthread.php?p=777622#post777622)
bunu ben de merak etmiştim.
Madem cevaplamak istemiyorsunuz susarım
hocam malesef sizlerin iyi niyetli olmadigini düsündügüm icin sorulariniza cevap vermiyorum, tamamen kisisel bir konu ve genellestirmek istemiyorum ;)
he o konusmaya gelince google de bir arama yaparsaniz bulursunuz daha öncede dedim bana göre israil tv sine cikmasi bile o konusmaya bir destekdir ;)
Abi benim peder cemaatlerden tut ak partiye kadar eleştirir.
Ak Partiyi destekler fakat eleştirdiği konular olur.
Ben abilere gidiyorum öyle babamla bu konuda hasbihal ettiğimiz oluyor eleştirdiği noktalar oluyor.Yani babam kısacası öyle bir yöne bağlı değil.
Hata buldumu hemen eleştirir.Yani affetmez.:)
Fakat bu haberin aslını stv'de dinliyorduk ve babamın dediği tek söz ne oldu biliyor musun.
"Gayet doğru demiş." Bence haber asıldan yola çıkarak objektif bir bakış açısı ile ele alınırsa denilmek istenenin ne olduğu anlaşılacaktır.
EpiVaTeS
08-01-2010, 15:46
;D
Alemsiniz ya...;D
Özgür Çağrı
08-01-2010, 15:59
Abartılmamak kaydıyla yapılmasında bence sakınca yoktur. Dinler kardeşliği gibi saçma sapan bir şey olamaz çünkü Allah katında tek din İSLAMDIR. Sadece insanları doğru yola sevketmek için diyalog olabilir.
Dost edinmeyeceksin tebliğ eden olacaksın diyalogta
Çünkü ,
"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)
Tebliğ amacıyla diyalogun bir zararı yoktur fakat kardeşlik safsataları mazalllah adamı dinden bile çıkarır ..
rizzelli
08-01-2010, 16:50
Abartılmamak kaydıyla yapılmasında bence sakınca yoktur. Dinler kardeşliği gibi saçma sapan bir şey olamaz çünkü Allah katında tek din İSLAMDIR. Sadece insanları doğru yola sevketmek için diyalog olabilir.
Dost edinmeyeceksin tebliğ eden olacaksın diyalogta
Çünkü ,
"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)
Tebliğ amacıyla diyalogun bir zararı yoktur fakat kardeşlik safsataları mazalllah adamı dinden bile çıkarır ..
Furkan kardeşim ,bu Ayeti Kerimenin hiç tefsirini okudun mu?
Merhum Elmalı Hamdi Yazır bu Ayeti Kerime için bakın Tefsirinde ne diyor:
'Yahudi ve hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onlara velî olmayınız değil, onları velî tutmayınız, itimat edip de yâr tanımayınız, yardaklık etmeyiniz. Velâyetlerine, hükümlerine yardımlarına müracaat etmek, mühim işlerin başına getirmek şöyle dursun, onlara gerçek bir dost gibi tam bir samimiyetle itimat edip de kendinizi kaptırmayınız. Özetle onları dost olur sanıp da yakın dostlarınız gibi sıkı fıkı beraberliklere dalmayınız, tuzaklarına düşmeyiniz, isteklerine iştirak etmeyiniz. Görülüyor ki 'Yahudiler ve hıristiyanlara dostlar olmayınız' buyurulmamış, 'Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyiniz' buyurulmuştur. Çünkü 'Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez.' (Mümtehine, 60/8 ) buyurulmuştur. Şu halde müminler yahudi ve hıristiyanlara iyilik etmekten,dostluk yapmaktan, onlara âmir olmaktan yasaklanmış ve men edilmiş değil, onları dost edinmekten, yardaklık etmekten yasaklanmışlardır.'
şimdi bu tefsirde ne anladığını çok merak ediyorum.senin yazdıklarının eksik ve yanlış yönlerini görebiliyor musun?
Özgür Çağrı
08-01-2010, 17:00
[/QUOTE]. Şu halde müminler yahudi ve hıristiyanlara iyilik etmekten,dostluk yapmaktan, onlara âmir olmaktan yasaklanmış ve men edilmiş değil, onları dost edinmekten, yardaklık etmekten yasaklanmışlardır.'
[/QUOTE]
dostluk yapmaktan men edilmemiş dost edinmekten yasaklanmışlar . Bu nasıl oluyor pek anlayamadım
Tamam benim dediğim işte doğru yolu göstermek için tebliğ amaçlı hristiyan ve yahudilerle konuşulabilir. Fakat onlarla dostluk yapılmaz onlar dost edinilemezler.
rizzelli
08-01-2010, 17:10
. Şu halde müminler yahudi ve hıristiyanlara iyilik etmekten,dostluk yapmaktan, onlara âmir olmaktan yasaklanmış ve men edilmiş değil, onları dost edinmekten, yardaklık etmekten yasaklanmışlardır.'
[/QUOTE]
dostluk yapmaktan men edilmemiş dost edinmekten yasaklanmışlar . Bu nasıl oluyor pek anlayamadım
Tamam benim dediğim işte doğru yolu göstermek için tebliğ amaçlı hristiyan ve yahudilerle konuşulabilir. Fakat onlarla dostluk yapılmaz onlar dost edinilemezler.[/QUOTE]
peki farklı bir ayet ile meseleye bakalım
Maide 5: '. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size helal olduğu gibi,ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden namuslu hür kadınlar, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın, namuslu bir şekilde mehirlerini ödediğiniz takdirde, size helâldir.'
bu ayetten ne anlıyorsun?
eline saglik bende onu tam diyecektim.. furkan bana sunu izah edebilir misin kardes bir gayrimüslim kadinla, Müslüman bir erkek evlenebiliyor acaba evlenmek, dost edinmekten daha ileri degil mi?
rizzelli
08-01-2010, 17:45
eline saglik bende onu tam diyecektim.. furkan bana sunu izah edebilir misin kardes bir gayrimüslim kadinla, Müslüman bir erkek evlenebiliyor acaba evlenmek, dost edinmekten daha ileri degil mi?
evet ayetlere siyak-sibak bütünlüğüne bakmadan kendi kafamıza göre yorumlar çıkarmaya çalışırsak ayetler arasında (haşa) çelişki var diyenlerin tehlikeli konumuna düşeriz.
manifesto
08-01-2010, 17:59
Diyalog karşıtlarının anlamak istemediği çok şey var
Bu yüzden forumda tonlarca yazı varken
AVARE KASNAK gibi dön baba dön durumundalar..
Çok uzatmadan birkaç misal ile konuyu bitirmek niyetindeyim..
Bir kere bu arkadaşlar İSLAMDAN BAŞKA din yoktur gibi boş bir hayale kapılmışlar..
Dinler hem vardır hem ÇOKTUR..İslam ise tüm bu dinler içinde HAK ve gerçek ve tahrifata uğramamış ve semavi ve vahyi ve son dinin adıdır..Bu yüzden bizler müslümanız..elhamdulillah..
ikincisi peygamber kendi mescidine bizzat necranlı hristiyanları kabul etmiş sahabelerden bazılarının karşı çıkmasına rağmen onların kendi ibadetlerini yapmalarına mescidinde izin vermiş ta ki kalpleri belki yumuşar..
ve yine diyalogcular taviz veriyor gibi SİYASİ bir klişe ile yaygara koparmaktalar..
Taviz sözkonusu değil ancak kendi ezberleri dışında kalan söylemler onlar için çok şaşırtıcı ve yeni olduğu için algılayamıyorlar...
Acaba sormalı Erbakan siyasi ömrü hayatında tek bir kez olsun Türkiyede bir hristiyan yada yahudi yada alevi cemaatini ziyaret etti mi?
Mabedlerini gezip onlarla hasbihal etti mi?
Mümkün değil...Çünkü ömürleri ve düşünceleri RADİKALİZM dolu..
Bir takım İnsanların diyalog mevzusuna temkinli yanaşmaları kabul edilir ,kendi anlayış ve yorumlarına göre bu yöntemi uygun görmeyedebilirler, yalnız kendi algısının mutlak doğruymuş gibi lanse etmesi, bazı farklı din mensuplarının bir araya gelerek dünyanın ortak sorunlarına care aramaları bu yönteme baş koyanların yalnış yolda olduğunu ifade etmenin doğruluk ile bir bağı olamaz. Heleki büyük bir suc işliyor lar diye ortalığı velveleye vermeleri çok sakik de olabilir.Siyer ve kutsal kitabımızı didik edip bu yöntemin uygunluğu noktasında hem fikir olmuş Alimlerimiz ve din adamlarımızın varlığı ile yola cıkılmış ve dünya insanlığı adına hoş şeylerin olduğunu yaşayarakta görebiliyoruz . Evrensel ve son din olarak ortaya cıkmış dinin mensupları ,bir fiil her tür yakınlaşmaya öncülük edecek tarafın bizler olması gerekir iken bir araya gelmekden kacan tarafın biz olması kendi dinimize yapmış olduğumuz haksızlık olarak görüyorum. İnsanlığın içinde hatta diğer dinlerin içindeki buhranları nazara aldığımızda bütün bir insanlığın güzel dinimize bu gün o kadar ihtiyacı var iken dine uzlet hayatı yaşatmanın pek mantıklı tarafı olduğunuda düşünmüyorum belkide büyük bir sorumluluktan kacmanın bir takım ceremesi ile bile yüz göz olmaktan kurtulamayacağız. Güneşin doğup battığı her yere ulaşma gibi bir ufkun ümmeti isek bunun içrası için her tür yolun bir an önce hayata geçirilmesi gerekir.Bu yönde belli cemaatlerin büyük gayreti söz konusu , ve son yıllarda devletin bile ortak olduğu yüksek istişare masaları insanlık adına ,islamın diğer toplumlardaki yalnış algısını değiştirme adına çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
Özgür Çağrı
08-01-2010, 20:35
Ahmet abicim yalnız o ayetin konusu başka bu ayetin konusu başka eğer senin dediğin gibi olsa Kuranda çelişki var gibi görünür ve bu çok tehlikelidir bence
İntifada
08-01-2010, 20:38
Ahmet abicim yalnız o ayetin konusu başka bu ayetin konusu başka eğer senin dediğin gibi olsa Kuranda çelişki var gibi görünür ve bu çok tehlikelidir bence
Aynen öyle...
evet konular farklidir ancak Kuranda bir bütünlük vardir.. aslinda ortada bir celiski yok bu biraz tefsirlerden kaynaklaniyor.
sonucta arapcadaki cümleler türkceye cevrildiginde tam anlamini kastetmiyor olabiliyor bakiniz rizzeli arkadasimizda dile getirdi "dost edinmeyiniz" yani ona tabi olmayiniz, onu lider olarak kabul etmeyiniz anlaminda tefsir edenler vardir..
o zaman arkadaslar buyrun iki ayetide tefsirleriyle beraber paylasalim.. simdi mesela su soruyu sormak isterim neden bir erkek, gayrimüslim bir bayanla evlenebilirken bunun tersi mümkün degildir?
Bir kere bu arkadaşlar İSLAMDAN BAŞKA din yoktur gibi boş bir hayale kapılmışlar..
Bu cümlenizi doğru bulmuyorum... Reelde Tahrifata uğrayan Kitaplardır ! Din Yalnız İslam'dır !
rizzelli
08-02-2010, 01:57
Bu cümlenizi doğru bulmuyorum... Reelde Tahrifata uğrayan Kitaplardır ! Din Yalnız İslam'dır !
HaArp kardeşim siz cümleleri kesip kesip farklı manalar çıkarmazdınız,şaşırdım.BenHur arkadaşımızın arkadan gelen cümlelelerini gözden kaçırmışsınız galiba.
BenHur :
İslam ise tüm bu dinler içinde HAK ve gerçek ve tahrifata uğramamış ve semavi ve vahyi ve son dinin adıdır.
(Âl-i İmrân, 19) “Allah katında hak din, İslâm’dır.”
“leküm dîniküm veliye dînî” “O halde sizin dininiz size, benim dinim bana.” buyuruyor. Yani Allah o kâfirlerin dinine bile “din” diyor.
şimdi Kafirun suresinde (haşa) Allah müşriklerin,kafirlerin,putperestlerin dinini hak din olarak mı ortaya koyuyor?
niye kafamızda şartlanıyoruz?
din deyince onu meşru veya hak din olarak kabul edemeyeciğimize göre Kur'an'a sırtını dayamayan kendi eksik yorumlarımızı doğru diye gösterme gayretine giriyoruz.
tekrar şunu sorayım;,Hristyanlığa Yahudiliğe Budizme vs din denilince meşru veya hak din olarak mı kabuletmiş oluyoruz?.
Rizzelli kardeşim acizane olarak belirtmek istediğim ''Semavi Dinlerin'' Reelde kabul edilmesi taraflarının olmasından kaynaklanmaktadır... Hak Din İslam'dır Kavramı geniştir... Örneğin İslam'dan başka Din kabul edilemeyeceği gibi ! Zaten İslam'dan başka inen bir Din söz konusuda değildir... ! Kast ettiğim şey acizane budur !
rizzelli
08-02-2010, 02:07
tekrar şunu sorayım;,Hristyanlığa Yahudiliğe Budizme vs din denilince meşru veya hak din olarak mı kabuletmiş oluyoruz?.
Yanlış anladığınızı düşünüyorum acizane... Muhalefet etmiyorum aynen katılıyorum yalnız acizane kopyalanan kısım rahatsız etti !
Yoksa ekseriyetle acizane aynı şeyleri konuşuyoruz...! bu arada Budizm Semavi bir Din Değildir...
rizzelli
08-02-2010, 02:15
Yanlış anladığınızı düşünüyorum acizane... Muhalefet etmiyorum aynen katılıyorum yalnız acizane kopyalanan kısım rahatsız etti !
Yoksa ekseriyetle acizane aynı şeyleri konuşuyoruz...! bu arada Budizm Semavi bir Din Değildir...
Tamamdır anlaşıldı o zaman mesele.
Budizmi bilerek yazdım.buna da din diyince meşruluk kazandırmış oluyor muyuz?
Din teriminin içindeki yerini sormuyorum, meşruluk?
Budizmi bilerek yazdım.buna da din diyince meşruluk kazandırmış oluyor muyuz?
Din teriminin içindeki yerini sormuyorum, meşruluk?
''Kitap Ehli'' sınıfı bizim için temasta geçerlidir... Meşru saymayız... Temas yahut Diyalog ile Tevhid akidesinde İslami kurallara göre hareket ederiz... Bir Olan Allah'a çağırırız...
Budizm ise Polonya Yahudisi bir kişi tarafından Para ile Kitleleri yönetmek adına üretilen bir sistemdir... ! Sistemin adı Haşa Allah'a ve resulune karşı Dindir... !
rizzelli
08-02-2010, 02:27
Meşru saymayız...
cevabımı aldım.Allah razı olsun
Bu arada tebliğ, budist,ateist vs ile de yapılabilir.
Bu arada tebliğ, budist,ateist vs ile de yapılabilir.
Kesinlikle... ! Sadece kopyalanan kısım rahatsız etti... ''Boş bir Hayel cümlesi'' devamında konu izah edilsede cümle olarak rahatsız edici...
Bazı kardeşlerimiz Müslümanlar diyelim ! Haşa Allah c.c.'nün Hristiyanlık yahut Musevilik gibi Din indirdiğini sanıyorlar ! Acizane hassasiyetim buradadır... ! İslam Dışında olan her sistemin adı da Dindir... Meşru sayılmaz ! ama gerçekte İslami Kurallara göre kabul edilir...!
İntifada
08-02-2010, 02:34
''Kitap Ehli'' sınıfı bizim için temasta geçerlidir... Meşru saymayız... Temas yahut Diyalog ile Tevhid akidesinde İslami kurallara göre hareket ederiz... Bir Olan Allah'a çağırırız... Diyaloğun bu türünün hiç bir sakıncası yoktur ...
Hatta sakınca değil bu müslüman olarak görevimizdir...
Peygamberimizin mescidinde papaz heyetini misafir edip diyalogda bulunduğunu bilmekteyiz...
Evet doğrudur bir çok insan bu sayede İslamla şereflenmiştir ama geçen gün bir video izlemiştim güneydoğuda bir ilde bir çok insan hristiyanlığa geçmiş...
Keza kıbrısta 500 aile hristiyan olmuş...
Türkiye genelinde bir misyoner faaliyet sürmekte ve çocuklarımız gençlerimiz dinlerini değiştiriyor...
Bunlara karşı ne gibi önlemler alıyoruz?Hristiyana yahudiye gösterdiğimiz bu hoşgörü onların ellerini kollarını sallayarak kendi misyonerliklerini daha rahat bir zeminde yapmasına yol açıyor olabilirmi?
İkincisi şöyle bir sıkıntım var...Tamamdır höşgörü dinimizde esastır ve sonuna kadarda hoşgörü taratarı olmalıyız...
Ama bizim hoş görü ahdlerimizi hiçe sayarak her gün yeni bir islam beldesini daha işgal etmekteler...
Siyonist israil ve destekçisi haçlı orduları her gün müslüman kardeşlerimizn kanını dökmekte...Diyalogla bunu nasıl çözeceğiz?Kaldı ki ayet ortadayken...
Eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozarlar ve dininize saldırırlarsa, küfrün önderlerine karşı savaşın. Çünkü onlar yeminleri olmayan adamlardır. (Onlara karşı savaşırsanız) umulur ki küfre son verirler.|tevbe 12|
rizzelli
08-02-2010, 02:36
Kesinlikle... ! Sadece kopyalanan kısım rahatsız etti... ''Boş bir Hayel cümlesi'' devamında konu izah edilsede cümle olarak rahatsız edici...
Bazı kardeşlerimiz Müslümanlar diyelim ! Haşa Allah c.c.'nün Hristiyanlık yahut Musevilik gibi Din indirdiğini sanıyorlar ! Acizane hassasiyetim buradadır... ! İslam Dışında olan her sistemin adı da Dindir... Meşru sayılmaz ! ama gerçekte İslami Kurallara göre kabul edilir...!
tamam kardeşim anlaşamadığımız bir konu yok çok şükür.Çünkü bizi anlaştıran Kur'an olduğu için Rabbime şükürler olsun.
konuya muhalif olan kardeşlerimizin de itirazlarını delillendirerek görüşlerini görmek isterim.
Evet doğrudur bir çok insan bu sayede İslamla şereflenmiştir ama geçen gün bir video izlemiştim güneydoğuda bir ilde bir çok insan hristiyanlığa geçmiş...
Türkiye genelinde bir misyoner faaliyet sürmekte ve çocuklarımız gençlerimiz dinlerini değiştiriyor...
Öncelikle Diyaloğa karşılık Misyonerlik Siyasi arenada masonlar tarafından devreye alınmıştır... Diyaloğu baltalamak için Misyonerlik haberleri Medyada kullanılması Düğmeye Basma operasyonudur ! Bu bilinmelidir...!
Bunlara karşı ne gibi önlemler alıyoruz?Hristiyana yahudiye gösterdiğimiz bu hoşgörü onların ellerini kollarını sallayarak kendi misyonerliklerini daha rahat bir zeminde yapmasına yol açıyor olabilirmi?
Müslüman gerçek müslüman Haramı Helali bilecek kadar İslam bilgisine sahip olmalıdır...! Akıllı ve Bilinçli bir Müslüman bu oyunlara düşmemelidir ! Lakin misyonerler para, islam karşıtlığı, siyasi parapisikoloji uygulamak suretiyle İslam hakkında kulaktan dolma bilgilere sahip insanlar dışında kimseyi ele geçiremezler ! Ama Serbestlik Mevcuttur ! Misyonerliğe çözüm İslami Bilinçtir ! ''Misyonerlik'' Hristiyanlar tarafından değil Vatikan'ı ele geçiren Masonların projeleridir...! Altındaki saf ve Konudan haberi olmayan Hristiyanlar ekseriyetle Sevgi, Hz.İsa a.s.'ı kullanarak bu işleri yapmaktadırlar ! Hoşgörü'den böyle bir şey kaynaklanması mümkün değildir...!
İkincisi şöyle bir sıkıntım var...Tamamdır höşgörü dinimizde esastır ve sonuna kadarda hoşgörü taratarı olmalıyız...
Müslüman örnek adeletli, Örnek Hoşgörülü olmalıdır ! Sonuna kadar Hoşgörü asla yoktur ! Sınırları mevcuttur ! KAST'A BAKAR desek yeridir !
Ama bizim hoş görü ahdlerimizi hiçe sayarak her gün yeni bir islam beldesini daha işgal etmekteler...
Siyonist israil ve destekçisi haçlı orduları her gün müslüman kardeşlerimizn kanını dökmekte...Diyalogla bunu nasıl çözeceğiz?Kaldı ki ayet ortadayken...
Savaş Beldesinde Bulunmayan İnsanlara bu yapılır...! Belde'ye Topyekün Kuvvetle Mukabele edildiğinde İslam'ın Harici Cihad hükümleri devreye girer ! Lakin Savaş beldesinde bulunmayan Müslümanlar, Diğer Kitap ehli insanlara Diyalog, Diğerlerine Tebliğ yapabilirler ! Tek Tip bir arz görmemiz yanlıştır ! Ama Harici Cihad Dahili Cihaddan bir adım öndedir ! İlay-i Kelimetullah Cihadı En Öndedir !
rizzelli
08-02-2010, 03:18
Diyaloğun bu türünün hiç bir sakıncası yoktur ...
Hatta sakınca değil bu müslüman olarak görevimizdir...
Peygamberimizin mescidinde papaz heyetini misafir edip diyalogda bulunduğunu bilmekteyiz...
Hoşgörü ve diyalog platformlarından müslumanken hristyan olan bir kişi bile gösteremeyiz.Çünkü buradaki muhattaplar dinini bilen din adamları veya gönüllüler.Taraflar arasında halk yok !
Misyonerler faaliyetlerini son 30 yılda değil hristyanlığın başlangıcından beri yapmaktadırlar.
Türkiye'de müslumanlar hristyanlaşıyor ifadeleri tahrik edici görünse de işin aslında misyonlerin bir başarısı yok !
Aksiyon, misyonerlik tartışmaları ve 'Hıristiyanlaşan Türkler' meselesine son noktayı koyuyor. Nüfus kayıtlarına göre 1916 yılından günümüze kadar 88 yılda İslamiyetten Hıristiyanlığa geçen vatandaşlarımızın sayısı 2 bin civarında. Bunların neredeyse tamamına yakını zaten Ermeni, Süryani, Rum veya diğer etnik gruplardan olup asıl dinine dönenlerden oluşuyor. Yüz kadarı da evlilik yoluyla Hıristiyanlığa geçmiş.
Siyonist israil ve destekçisi haçlı orduları her gün müslüman kardeşlerimizn kanını dökmekte...Diyalogla bunu nasıl çözeceğiz?Kaldı ki ayet ortadayken...[/B]
Eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozarlar ve dininize saldırırlarsa, küfrün önderlerine karşı savaşın. Çünkü onlar yeminleri olmayan adamlardır. (Onlara karşı savaşırsanız) umulur ki küfre son verirler.|tevbe 12|
[/QUOTE]
sonuna kadar hoşgörü yok Yavuz kardeşim.İslam denge dini olduğu gibi hoşgörü de de dengeyi bize öğütler.
hoşgörü de sınır vardır.
milletimizin ülkemizin geleceğini tehlikeye sokacak milli manevi değerlerimize tahrib verecek davranışlara karşı hoşgörülü olunması asla söz konusu değildir.
başkalarının hakkının söz konusu olduğu meselelerde hoşgörülü olmak müsamaha göstermek kimsenin hakkı değildir.
birisi kalkıp da bir toplumun bugününe, geleceğine saldırıyor, aileyi tehdit ediyor; cana, akla, dine ve mala dokunuyorsa, bu türden davranışlara karşı müsamahalı olmak bizi aşar.
Bilinmesi gereken bazı gerçekler mevcuttur...!
İlk olarak Tarihte Hıristiyanlar Haçlı Seferlerini düzenlememişlerdir...! Haçlı Seferlerini Düzenleyenler Hıristiyanların arasına sızan TAPINAK ŞÖVALYELERİ yani Masonlardır...! İslam bize sevgi bakımından en yakın Kitap Ehli'nin Hıristiyanlar olduğunu bildirmektedir...!
İntifada
08-02-2010, 03:25
Müslüman gerçek müslüman Haramı Helali bilecek kadar İslam bilgisine sahip olmalıdır...! Akıllı ve Bilinçli bir Müslüman bu oyunlara düşmemelidir ! Lakin misyonerler para, islam karşıtlığı, siyasi parapisikoloji uygulamak suretiyle İslam hakkında kulaktan dolma bilgilere sahip insanlar dışında kimseyi ele geçiremezler ! Ama Serbestlik Mevcuttur ! Misyonerliğe çözüm İslami Bilinçtir ! ''Misyonerlik'' Hristiyanlar tarafından değil Vatikan'ı ele geçiren Masonların projeleridir...! Altındaki saf ve Konudan haberi olmayan Hristiyanlar ekseriyetle Sevgi, Hz.İsa a.s.'ı kullanarak bu işleri yapmaktadırlar ! Hoşgörü'den böyle bir şey kaynaklanması mümkün değildir...!
İyide olaya biz kendi tarafımızdan bu mantıkla yanaştığımıza göre hristiyanıda bu şekilde yanaşıyor...
İyi bir hristiyan zaten aldanmaz diyecek ve diyaloğu o çerçevede kabul edecek buda ciddiye alınmadığının bir göstergesi değilmidir?O zaman hristiyan diyaloğu sadece karşı tarafa misyonerlik yapmak için bir fırsat olarak görür anlamı çıkartılamazmı?
Vede şunu sorayım doğrudur misyonerliğe karşı en önemlisi İslam bilincimizi güçlendirmektir...
Peki bunu sadece 3 yıl evde kalan ve bu sürede öğrenciliğini sürdüren islam konusunda çok ciddi eğitim almamış gençleri evlere imam tayin ederek mi yapacağız?
Savaş Beldesinde Bulunmayan İnsanlara bu yapılır...! Belde'ye Topyekün Kuvvetle Mukabele edildiğinde İslam'ın Harici Cihad hükümleri devreye girer ! Lakin Savaş beldesinde bulunmayan Müslümanlar, Diğer Kitap ehli insanlara Diyalog, Diğerlerine Tebliğ yapabilirler ! Tek Tip bir arz görmemiz yanlıştır ! Ama Harici Cihad Dahili Cihaddan bir adım öndedir ! İlay-i Kelimetullah Cihadı En Öndedir !
pardonda bu söylediğinizi anlamdıramadım...
Müslüman beldelerimizden işgal edilmeyen kaçtane kaldı?
İntifada
08-02-2010, 03:32
sonuna kadar hoşgörü yok Yavuz kardeşim.İslam denge dini olduğu gibi hoşgörü de de dengeyi bize öğütler.
hoşgörü de sınır vardır.
milletimizin ülkemizin geleceğini tehlikeye sokacak milli manevi değerlerimize tahrib verecek davranışlara karşı hoşgörülü olunması asla söz konusu değildir.
PEki abi...
Bu nedir?Bir izah edermisiniz...
Videodaki konuşan adam ne dediğini bilmiyor abuk subuk konuşuyor onu onaylamıyorum...
Sadece bu yapılan nedir?
http://www.izletgec.com/Sirat-koprusunden-gecirilen-papazlar/q-TlBOcjVXdGtkZ1k=
İyide olaya biz kendi tarafımızdan bu mantıkla yanaştığımıza göre hristiyanıda bu şekilde yanaşıyor...
İyi bir hristiyan zaten aldanmaz diyecek ve diyaloğu o çerçevede kabul edecek buda ciddiye alınmadığının bir göstergesi değilmidir?O zaman hristiyan diyaloğu sadece karşı tarafa misyonerlik yapmak için bir fırsat olarak görür anlamı çıkartılamazmı?
Şimdi kardeşim ! Hıristiyanlar İlluminati adlı tarikatın alt kanadı olan Masonlar tarafından yönetilmiş, idare edilmiştir...! İncillerinde bulunan FARAKLİD, AHYED, MUHAMMENA kelimelerine farklı manalar verilmiştir ! Halbuki MUhammed Mustafa s.a.v. 'i görmemeleri için sistem şeytaniler tarafından değiştirilmiştir...! İyi bir hristiyandan ziyade SAMİMİ OLAN, SÖZÜNDE SADIK OLAN bu hakikatlerden kaçamaz ! Kaçamıyor zaten !!! Deliller samimi bir Hristiyanı en azından Bir olan Allah c.c.'nünde kararlı bırakmaktadır ! Çünkü Haşa Teslis Şeytaniler tarafından üretilmiş basit bir olgudur ! Bu hakikatleri bildirecek sağlam deliller bulunmaktadır !
Peki bunu sadece 3 yıl evde kalan ve bu sürede öğrenciliğini sürdüren islam konusunda çok ciddi eğitim almamış gençleri evlere imam tayin ederek mi yapacağız?
Samimi bir Müslüman Asla Dindeki Delillerle Hristiyan olmaz ! Olamaz ! Acizane Önce Hristiyan olan Müslümanların analizi gerekir !
Çözüm Her Müslüman Hassasiyetinde Kur'an-ı Haram-Helal'i Bilmek zorundadır ! Bir Kişi İslam'ı hafife alıyor ise bu zayıflık ve hastalıktır ki ! bu kendi nefsinin yanılgısıdır... Hepimiz Suçluyuz bu konuda kardeşim ! Müslümanlar olarak Bilinçlenmeli ve Bilinçlendirmeliyiz ! Buda Dini bir görevdir !
PEki abi...
Videodaki konuşan adam ne dediğini bilmiyor abuk subuk konuşuyor onu onaylamıyorum...
Sadece bu yapılan nedir?
http://www.izletgec.com/Sirat-koprus...BOcjVXdGtkZ1k=
İşçi Partisinin Mason Lideri tarafından bu cdler parapisikolojik olarak dağıtılmıştır... !
bu cd 'lerde yapılan yalanlar, parapisikolojik deccali hikayeler gerçek ile alakalandırılamaz ! Diyaloğu Karalamaya çalışmışlardır ama başaramamışlardır ! Çeşitli sitelerde cevaplar doğru şekilde verilmiştir...!
O videodaki Görüntüler Sadece İslam içinde zımmet altına alınan Yahudi ve Hristiyanlara karşı İslam ne emrediyorsa o yapılmıştır !
İntifada
08-02-2010, 03:47
İşçi Partisinin Mason Lideri tarafından bu cdler parapisikolojik olarak dağıtılmıştır... !
bu cd 'lerde yapılan yalanlar, parapisikolojik deccali hikayeler gerçek ile alakalandırılamaz ! Diyaloğu Karalamaya çalışmışlardır ama başaramamışlardır ! Çeşitli sitelerde cevaplar doğru şekilde verilmiştir...!
O videodaki Görüntüler Sadece İslam içinde zımmet altına alınan Yahudi ve Hristiyanlara karşı İslam ne emrediyorsa o yapılmıştır !
videolardaki sözler ve konuşmalar ne kadar taraflı olduğunu belli ediyor zaten...
Ama şunu sorayım sayın abim İslam rahipl haham bir imamla sırattan el ele geçecekmi diyor?
İntifada
08-02-2010, 04:00
Pekiya o videoyu doğu perinçek hazırlattı diye kaale almıyoruz...
Peki bunlar neyin nesi?
http://arsiv.zaman.com.tr/2000/04/15/guncel/2.html
http://arsiv.zaman.com.tr/2000/04/17/yazarlar/14.html
Biz diyalog çabaları sergilerken bakınız vatikan ne diyor...
Vatikan’ın 1999 yılında yayınladığı; “Towards a pastoral approach to culture” adlı bir kitapta esas maksatlarını açıkca şöyle ifade etmekteler.
“Bütün insanlar Hz. İsa’ya döndürülmeli, bütün insanlar vaftiz olarak Kilisede birleşmeli ve onun vücudu olan Kiliseye girmelidir. Yollar, usuller, metotlar değişir; ama hedef hiç değişmez: Bütün insanları Hıristiyanlık dinine sokmaktır nihaî maksadımız”.
“Bütün insanlar Hz. İsa’ya döndürülmeli, bütün insanlar vaftiz olarak Kilisede birleşmeli ve onun vücudu olan Kiliseye girmelidir. Yollar, usuller, metotlar değişir; ama hedef hiç değişmez: Bütün insanları Hıristiyanlık dinine sokmaktır nihaî maksadımız”.
Yavuz tabi ki amacı o olacak. Amacı herhalde dünyayı müslümanlaştırmak olmayacak.
Diyalog bu oda dinini anlatır bizde...Yani biz anlatacagız o susacak mı.
Tabi ki onlarında kendine göre amacı olacak.
Yani çok şaşırdım bu mesaja yani tam bir ironi malzemesi...Koptum gülmekten....
İntifada
08-02-2010, 04:12
Yavuz tabi ki amacı o olacak. Amacı herhalde dünyayı müslümanlaştırmak olmayacak.
Diyalog bu oda dinini anlatır bizde...Yani biz anlatacagız o susacak mı.
Tabi ki onlarında kendine göre amacı olacak.
Yani çok şaşırdım bu mesaja yani tam bir ironi malzemesi...Koptum gülmekten....
senin o açıklamadan anladığın bumu?
Yollar, usuller, metotlar değişir; ama hedef hiç değişmez: Bütün insanları Hıristiyanlık dinine sokmaktır nihaî maksadımız”.
sen burada verilen mesajın ehemmiyetini anlayacak kadar zeki bir insansın halbu ki...
Yahu adamın amacı tabi ki o olacak.Bizim amacımız da onları müslüman yapmak.
Bizde dinimizi anlatırız onlarda.ALLAH ALLAH.
Yani pes dedirtiyorsun yavuz.
İntifada
08-02-2010, 04:22
Yahu adamın amacı tabi ki o olacak.Bizim amacımız da onları müslüman yapmak.
Bizde dinimizi anlatırız onlarda.ALLAH ALLAH.
Yani pes dedirtiyorsun yavuz.
Diyalog toplantılarından çıkan müslüman bir kızın bir hristiyanla evlenmesi ve zamanın bunu büyük bir güzellikmiş gibi haber vermesi...
Sonra zamanda diyalog gereklidir çünkü amentümüz bir gibisinden yazılar çıkması...
işte videodaki sıratı müstakim mevzusu...
biz adamları böylemi müslüman yapacağız?
Yollar, usuller, metotlar değişir; ama hedef hiç değişmez: Bütün insanları Hıristiyanlık dinine sokmaktır nihaî maksadımız”.
bu adamlar maksatlarını böyle açık yüreklilikle dile getiriyor...
Peki o diyalog toplantılarımızda İslamı temsil edenler bu kadar yüreklilikle amaçlarını dile getirebiliyorlarmı?
Diyalogda amaç insanları müslüman yapmak değildir, bunu zaten cemaat açıkça belirtmektedir.
Peygamber efendimizin zamanında yaşayan hristiyanların durumu ile şu anki hristiyanların durumuda birbirinden farklıdır.
Ve bu platformlarda hristiyan ve yahudi tarafından uzman kişiler katılırken, Müslüman tarafından Din alanında uzmanlığı olmayan kişiler katılmaktadır.
rizzelli
08-02-2010, 08:21
Diyalogda amaç insanları müslüman yapmak değildir, bunu zaten cemaat açıkça belirtmektedir.
Peygamber efendimizin zamanında yaşayan hristiyanların durumu ile şu anki hristiyanların durumuda birbirinden farklıdır.
Ve bu platformlarda hristiyan ve yahudi tarafından uzman kişiler katılırken, Müslüman tarafından Din alanında uzmanlığı olmayan kişiler katılmaktadır.
bu kadar da desteksiz sallanmaz ki.
şaka yapıyorsun değil mi?
rizzelli
08-02-2010, 08:39
PEki abi...
Sadece bu yapılan nedir?
http://www.izletgec.com/Sirat-koprusunden-gecirilen-papazlar/q-TlBOcjVXdGtkZ1k=
senin de onayla-y-amadığın iftira ve yalan vidyosundaki nikahı kıyan Şanlıurfa Dergâh Camii İmamı Sabri Yazar'dan doğruları öğrenelim ;
0Ut7sST6QGM
XjnUksj43f8
1-) Nikahı Kıyan, Şanlıurfa Dergâh Camii İmamı Sabri Yazar, 15-18 Haziran 2000′de Harran’da yapılan hoşgörü ve diyalog toplantıları sırasında müslüman olduğunu söyleyen hrıstiyan bir erkekle müslüman bir kadının nikâhını kıyma teklifine karşı önce meseleyi müftülüğe havale ederek ilgili tarafın müslüman olduğuna dair resmî bir belgeyi kendisine getirmeleri ve resmî nikâhlarını da kıydırmaları durumunda ancak nikâh kıyabileceğini, müftülük onayından sonra ise müslüman olup İbrahim ismini alan şahsa önce kelime-i şehadeti Arapça telkin edip tekrar ettirdiğini, İngilizce tercümesinin de anında yapıldığını dolayısıyla yapılan işlemin müslüman bir erkekle müslüman bir kadının nikâhını kıymak olduğunu ifade etti. (fgulen.com, 13.03.2005)
2-) Profesör Kurtz’un, Kelimeyi Şehadet getirdiği, Ramazan ayında oruç tuttuğu ve namazını kıldığını beyan etmesi zahiren o kişinin Müslüman olduğunun kanıtı olmasına rağmen aksini iddia etmek, paranoyak bir arayışın göstergesinde başka bir şey ifade edebilirmi?
3-) Kurtz Ailesini, Dinler Arası Diyalog faaliyetleri biraraya getirip evlendirmediği ortada iken ve bahse konu Nikah Törenini teşvik eden hiç bir Kurum veya Kuruluş ortada yok iken, nasıl oluyorda Gülen Hareketinin bu işe organize ettiği veya teşvik ettiği iftirasına sarılınabiliniyor?
4-) İslam dini, kendisine iman eden kişilerden, geçmiş dinlerindeki güzellikleri terk etmesini istemiyor, sadece kendisini İslamın İtikadına, Farz ve Haramlarına göre tadil etmesini emrediyor.(3) Hatta buna istinaden Hristiyan bir insanın, kendisini İslamın emir ve yasaklarına göre tekmil ettiğinde, bu insanların ‘İsevi Müslüman’ olarak nitelendirilemesinde bir bahis yoktur! (4) Profesör Luster’in, ‘hem Hıristiyan hemde Müslümanım’ ifade şeklinden, İsevi bir Müslüman olduğunu anlatmaya çalıştığı ortadadir! Yoksa bir insanın hem Hırsitiyan olup Hatem-ül Enbiya Hz.Muhammedi (SAV) kabul etmemesi, hemde Kelimeyi Şehadet getirip kabul ettiğini belirtmesi mümkün olmadığına göre, bu ifadeyi başka yönlere çekmek insaf ile bağdaşmamaktadır! Kıldığı Namaz ve tuttuğu Oruçu neye göre tutmuştur, acaba? Elbette, İslamiyete göre! O halde zahiren Kelime-yi Şehadet getiren bir insanı, mümin olmadığını iddia edemeyiz!
5-) İslami esaslara uygun olarak kıyılan bir Nikah töreninde, Kelime-yi Şehadet getirdiği ve Müslüman olduğu bilinen kadın ve erkeğin, bir talebte bulunarak diğer dinlere mensub insanların huzurunda ve onların da kendi inançlarına göre dua etmesini istemesi, Nikahın Sahihliğine gölge düşürmez! Çünkü neticede Dini merasimi kıyan Müslüman bir İmamdır! Selçuklu Sultanı Melikşah’ın (5) ve meşhur Müçtehit İmamı Evzai ‘nin (6) , cenaze törenlerinde Hırsitiyanların katıldığı, onlarında dua ettiği bilinmektedir. Cenazeyi kıldıran madem bir Müslüman İmamdır, cenaze sahihtir!
6-) Son olarak, Zaman Gazetemize buhaberi hazırlayan Muhabir arkadaşın, yazının içeriğinde ‘Hıristiyan Lester Kurtz ile gazeteci Müslüman Meryem Kurtz’un nikahları’ şeklinde Haber yapmış olması, yanlış anlamalara sebebiyet vermesi yönünden bir tecrübe eksikliğini anımsatmaktadır! Hakkaniyeti gözönünde bulundurulması açısından, bunu da dile getirmekte fayda mülahaza ediyoruz.
Neticede, Aslı Astarı incelenmeden, su-i zan havariliği yapmaya gönüllü, Hasedleri İmanlarının Önünde kardeşlerimizin bu iddiasıda, diğer tüm İddiaları gibi ‘Dağ fare doğurmuştur ‘ niteliğindedir.
rizzelli
08-02-2010, 08:42
Ama şunu sorayım sayın abim İslam rahipl haham bir imamla sırattan el ele geçecekmi diyor?
Hocaefendi'nin vaazlarında,sohbetlerinde veya kitaplarından böyle bir şeyin geçtiğini ,ima ettiğini ispatlarsan hesabına hemen 1.000 tl yatırıcam.
İntifada
08-02-2010, 11:53
senin de onayla-y-amadığın iftira ve yalan vidyosundaki nikahı kıyan Şanlıurfa Dergâh Camii İmamı Sabri Yazar'dan doğruları öğrenelim ;
0Ut7sST6QGM
XjnUksj43f8
1-) Nikahı Kıyan, Şanlıurfa Dergâh Camii İmamı Sabri Yazar, 15-18 Haziran 2000′de Harran�da yapılan hoşgörü ve diyalog toplantıları sırasında müslüman olduğunu söyleyen hrıstiyan bir erkekle müslüman bir kadının nikâhını kıyma teklifine karşı önce meseleyi müftülüğe havale ederek ilgili tarafın müslüman olduğuna dair resmî bir belgeyi kendisine getirmeleri ve resmî nikâhlarını da kıydırmaları durumunda ancak nikâh kıyabileceğini, müftülük onayından sonra ise müslüman olup İbrahim ismini alan şahsa önce kelime-i şehadeti Arapça telkin edip tekrar ettirdiğini, İngilizce tercümesinin de anında yapıldığını dolayısıyla yapılan işlemin müslüman bir erkekle müslüman bir kadının nikâhını kıymak olduğunu ifade etti. (fgulen.com, 13.03.2005)
2-) Profesör Kurtz�un, Kelimeyi Şehadet getirdiği, Ramazan ayında oruç tuttuğu ve namazını kıldığını beyan etmesi zahiren o kişinin Müslüman olduğunun kanıtı olmasına rağmen aksini iddia etmek, paranoyak bir arayışın göstergesinde başka bir şey ifade edebilirmi?
3-) Kurtz Ailesini, Dinler Arası Diyalog faaliyetleri biraraya getirip evlendirmediği ortada iken ve bahse konu Nikah Törenini teşvik eden hiç bir Kurum veya Kuruluş ortada yok iken, nasıl oluyorda Gülen Hareketinin bu işe organize ettiği veya teşvik ettiği iftirasına sarılınabiliniyor?
4-) İslam dini, kendisine iman eden kişilerden, geçmiş dinlerindeki güzellikleri terk etmesini istemiyor, sadece kendisini İslamın İtikadına, Farz ve Haramlarına göre tadil etmesini emrediyor.(3) Hatta buna istinaden Hristiyan bir insanın, kendisini İslamın emir ve yasaklarına göre tekmil ettiğinde, bu insanların �İsevi Müslüman� olarak nitelendirilemesinde bir bahis yoktur! (4) Profesör Luster�in, �hem Hıristiyan hemde Müslümanım� ifade şeklinden, İsevi bir Müslüman olduğunu anlatmaya çalıştığı ortadadir! Yoksa bir insanın hem Hırsitiyan olup Hatem-ül Enbiya Hz.Muhammedi (SAV) kabul etmemesi, hemde Kelimeyi Şehadet getirip kabul ettiğini belirtmesi mümkün olmadığına göre, bu ifadeyi başka yönlere çekmek insaf ile bağdaşmamaktadır! Kıldığı Namaz ve tuttuğu Oruçu neye göre tutmuştur, acaba? Elbette, İslamiyete göre! O halde zahiren Kelime-yi Şehadet getiren bir insanı, mümin olmadığını iddia edemeyiz!
5-) İslami esaslara uygun olarak kıyılan bir Nikah töreninde, Kelime-yi Şehadet getirdiği ve Müslüman olduğu bilinen kadın ve erkeğin, bir talebte bulunarak diğer dinlere mensub insanların huzurunda ve onların da kendi inançlarına göre dua etmesini istemesi, Nikahın Sahihliğine gölge düşürmez! Çünkü neticede Dini merasimi kıyan Müslüman bir İmamdır! Selçuklu Sultanı Melikşah�ın (5) ve meşhur Müçtehit İmamı Evzai �nin (6) , cenaze törenlerinde Hırsitiyanların katıldığı, onlarında dua ettiği bilinmektedir. Cenazeyi kıldıran madem bir Müslüman İmamdır, cenaze sahihtir!
6-) Son olarak, Zaman Gazetemize buhaberi hazırlayan Muhabir arkadaşın, yazının içeriğinde �Hıristiyan Lester Kurtz ile gazeteci Müslüman Meryem Kurtz�un nikahları� şeklinde Haber yapmış olması, yanlış anlamalara sebebiyet vermesi yönünden bir tecrübe eksikliğini anımsatmaktadır! Hakkaniyeti gözönünde bulundurulması açısından, bunu da dile getirmekte fayda mülahaza ediyoruz.
Neticede, Aslı Astarı incelenmeden, su-i zan havariliği yapmaya gönüllü, Hasedleri İmanlarının Önünde kardeşlerimizin bu iddiasıda, diğer tüm İddiaları gibi �Dağ fare doğurmuştur � niteliğindedir.
Vallahi abi ben zaman gazetesinin yalancısıyım o zaman...
İntifada
08-02-2010, 11:54
Hocaefendi'nin vaazlarında,sohbetlerinde veya kitaplarından böyle bir şeyin geçtiğini ,ima ettiğini ispatlarsan hesabına hemen 1.000 tl yatırıcam.
e işte videoda izlemedin mi?
EL ele yürüyorlar kurulmuş sırat köprüsünden...
redyellow
08-02-2010, 12:25
e işte videoda izlemedin mi?
EL ele yürüyorlar kurulmuş sırat köprüsünden...
verdiğiniz linkte şu dikkatimi çekti:
Diyalogdan düğüne
Sosyoloji profesörü Hıristiyan Lester Kurtz ile gazeteci Müslüman Meryem Kurtz'un nikahları, Urfa'da İbrahim Camii'nde müftü, haham ve papazın huzurunda kıyıldı.
Müslüman bir erkeğin müslüman olmayan bir hanımla evlenmesinin caiz olduğunu ama bunun tersinin caiz olmadğını biliyordum acaba yanlış mı biliyorum?
haberin sonunda da şöyle deniyor:
Hem Hıristiyan hem de Müslüman
Diyaloğun bir başka göstergesi ise Lester ile Meryem'in nikahlarıydı; haham, papaz ve müftünün huzurunda kelime-i şehadet getiren Lester kendisini, 'hem Hıristiyan, hem de Müslüman' ilan etti.
HEM HRİSTİYAN, HEM DE MÜSLÜMAN....
Bu mümkün mü acaba?
Müslüman bir hanım müslüman olmayan birisiyle evlenebilir mi?
Bu konuda daha önce tartıştık bir yere varamıyoruz bir yerde düğümlenip kalıyor..
Ama şu kadarını söyleyecem adı ne olsun denmiş çok basit insanlar arası diyalog olsun..
Tek din olduğunu beyan eden Kuranı Kerim varken "dinler" diyerek kendimizi kandırmanın lüzumu yok ki..
Müslüman bir erkeğin müslüman olmayan bir hanımla evlenmesinin caiz olduğunu ama bunun tersinin caiz olmadğını biliyordum acaba yanlış mı biliyorum?
Videoyu Dikkatli Dinlemenizi öneririm... Müslüman olmadan KELİME-İ ŞEHADET GETİRMEDEN ERKEK NİKAHI KIYMADIM ! HEMDE ŞAHİTLER HUZURUNDA !
Diyalog ve Hoşgörü süreci hakkında konuya temkinli bakan kardeşlerimiz , Muhterem Hocaefendi'nin söylemlerini nazara almalarını isterim.
"Bana kalırsa bu süreci isimlendirmemek en iyisi. Hoşgörü süreci, diyalog süreci gibi şeyler de demeyelim. En iyisi neticesi henüz belirlenmemiş, nereye varacağı henüz kestirilememiş bir meseleye ad koymamaktır. Bırakalım onu zaman koysun veya zamanı gelince biz koyalım. Kim bilir bu süreçte daha nice yumuşak ve kucaklayıcı mülahazalar olacak, bu mülahazalar herkesi umudumuzun üstünde yumuşatacak, o zaman hoşgörü, diyalog kavramları bile mevcut durumu tarif etmek için yetmeyecektir. Kim bilir?" (Kırık Testi)
Diyaloğun emin ellerde olması münasebeti ile , konu hakkında endişe taşımayan bizlerde , şimdilik kendimizi tam ifade edememenin verdiği bir eksiklik ile , herkesi kucaklamama faziletsizliğine düşmeden , pek çok ortak birlerimizi gözönünde bulundurarak , anlayış gösterelim
Neticede niyetleri bilende , görende Allahtır. ve neticede hepimizin onun Rızası istikametinde yaşamayı lkendimize hedef seçmişiz
Sırat-ı Müstakim Konusu algı olarak kafa karıştırıyor gibi görünsede !
Şu açılardan bakmak icap eder...! Yalanları ve Deccali Parapisikolojiyi kenara koyduğumuzda...
Vergisini veren Zımmi = Canı Malı Haram olan Hristiyan Yahut Musevilere Müslümanlar O Beldede Kendi Dinlerinin içinde dahi Klise, Havra açmak zorundadır ! Rahatça Dinini Yaşamasına Fırsat vermelidir...! Oradaki Etkinlikte Semavi Dinlerin Yalnız Ortak Yönü gündeme gelir...! Musevi ve Hristiyanlar Bir Olan Allah'ta birleşmesi dahi yeterlidir...! Ama Müslüman olmadan Cennet mi vaadedilmiş ki ???
bu kadar da desteksiz sallanmaz ki.
şaka yapıyorsun değil mi?
Ben şahsen İslam için bir şeyler yapmaya çalışan birini hiç bir zaman eleştirmeyi sevmem.
Sen neye dayanarak salladığımı söylüyorsun?
Ben bunları internetten kopyala yapıştır yapmadım, zaten internetten birşeye kendim inanmıyorsam bunu başkalarına karşı kullanmam.
Bunlar tamamen kendi gözlerimle gördüğüm şeylerdir, asıl sallayan sensin, sen kendin diyaloğu televizyondan başka bi yerde gördünmü?
"Fethullah gülen ne derse doğrudur" diye tartışıyorsunuz, ki sahabeler bile peygamber efendimiz bir şey söylediğinde bu vahiymi? diye sorgulayıp, eğer vahiy değilse kendi görüşlerini bildirirlerdi.
Her Kavram Kendi içinde İslami Hükümlerle DEĞERLENDİRİLMELİDİR...! Diyalog çok çeşitli Kavramlara ve Uygulama makenizmalarına sahiptir...! Zımmi Olanlara uygulanan farklıdır ! Ülke Dışındaki kavramlar kendine haiz şartları vardır !
Zaten mesele bu yüzden Temas ve Diyalog Ölçüsündedir...! Örneğin Vatikan'ı ele geçiren Masonlardan kurtulması için Hristiyanlarla yapılan işlev Semavi Din ölçüsünde Tevhid Akidesi sınıfı içindedir...! Kavramı en basit şekliyle anlatmak icab ederse :
Şeytanilere karşı Semavi Dayanışması birinci derecede Bir Olan Allah'ta buluşma noktasından hareketle İkinci Derecede Tebliğ ve Hakikatlerin anlatılması konunun derinliğine göre işlemektedir !!!
redyellow
08-02-2010, 16:26
Videoyu Dikkatli Dinlemenizi öneririm... Müslüman olmadan KELİME-İ ŞEHADET GETİRMEDEN ERKEK NİKAHI KIYMADIM ! HEMDE ŞAHİTLER HUZURUNDA !
sevgili haarp:
ben videodan değil haberden bahsediyorum, orda öyle diyor.
ben videodan değil haberden bahsediyorum, orda öyle diyor.
Haberdeki Tanımlama yanlış yapılmıştır... Haberi Yapan Şahsa ait mail bombardımanı da gönderilmiştir !!! Sizler böyle hatalar yaparsanız insanların kafasının karışması çok normal şeklinde hak payıda verilmiştir...!
Ayrıca burada bilinmesi lazım gelen bir başka husus vardır ! Müslüman olan bir çok Hristiyan Kelime-i şehadet getirmesine rağmen Müslüman olduğunun açıklanmasının kendisi adına zarar vereceğini belirtip Gizlemektedir ! Bu kavramlarda çok olmaktadır ! Bu itibarla çok hassas mevzulardır !
Ayrıca burada bilinmesi lazım gelen bir başka husus vardır ! Müslüman olan bir çok Hristiyan Kelime-i şehadet getirmesine rağmen Müslüman olduğunun açıklanmasının kendisi adına zarar vereceğini belirtip Gizlemektedir ! Bu kavramlarda çok olmaktadır ! Bu itibarla çok hassas mevzulardır !
redyellow
08-02-2010, 16:33
Haberdeki Tanımlama yanlış yapılmıştır... Haberi Yapan Şahsa ait mail bombardımanı da gönderilmiştir !!! Sizler böyle hatalar yaparsanız insanların kafasının karışması çok normal şeklinde hak payıda verilmiştir...!
Eyvallah... bende yanlış diye düşünmüştüm. Teşekkürler.
hipermuhafazakar
08-02-2010, 18:58
Mezhep çatışmaları, etnik çatışmalar, terörle birleştirmeler anmalar günümüzde körüklenip dururken bunların önde gelen insanlarının bir araya gelerek görüşmeleri, dostluk mesajları vermeleri, fitnelerin önünü kesmesi ne kadarda acil bir mükemmel hamledir ! Keşke bu hoşgörü ve diyalog çalışmaları dahada artsa mezheplerin önde gelenleri parti liderlerine kadar inse ve huzur emniyet kardeşlik sağlama alınsa.... Ne zararı olur bunun yada görülmüştür ??
Dinler arası hoşgörü ve diyalog çalışmalarında aslında müslümanlık anlatılmış gösterilmiştir. Çünkü bu çalışmayı yapanlar zaten cemaat insanlarıki bunlar takvalı 5 vakit namazını kılan günümüzde peygamberimizin davasına sahip çıkan omuz veren Allahın sevdiği insanlar.. Diyaloğun Meyvesinde gördük meyveleri :güzel:
Ve ben ayrıca dinler arası hoşgörü ve diyalog çalışmalarına laf eden düşünmezleri yada kıskanç kalbi hastalıklılarla AK Partiye vatan satıyor diyen zavallıları aynı zeka ve tıynette görüyorum.
redyellow
08-02-2010, 19:01
Ve ben ayrıca dinler arası hoşgörü ve diyalog çalışmalarına laf eden düşünmezleri yada kıskanç kalbi hastalıklılarla AK Partiye vatan satıyor diyen zavallıları aynı zeka ve tıynette görüyorum.
burda haddi aştığını düşünüyor musun?
iki şeyi nasıl aynı safa korsun anlamak mümkün değil.
İntifada
08-02-2010, 19:09
nereden vardın bu kanıya?
Diyalog eleştirelemez demen diyaloğun kendi felsefesine aykırı değilmi?
Tartışmadan müzakere etmeden nasıl gerçeği bulacaksın?
Sen önce yazdıklarını oku sonra onayla ve gönder
redyellow
08-02-2010, 19:15
manifesto
08-02-2010, 20:34
Harp kardeşim siz Rabbimizden daha mı iyi biliyorsunuz??
Ne diyor rabbimiz??
Ey Kitab ehli! Dininizde sınırları aşmayın ve Allah hakkında ancak hakkı söyleyin.
Allah bizi sizin dininizden kurtardıktan sonra eğer ona dönersek mutlaka Allah'a karşı yalan uydurmuş oluruz.
Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar
Uzatmayacağım..önce ifadelerin kur'anda da bu şekilde geçtiğinden haberdar olmak gerekli
Rabbimiz bize islamı tebliğ vazifesi ile nimetlendirmiş...
Kafir öldürerek cennete gidilmez..Allah,'ın böyle bir vaadi yok
sonuç yine yok...
bir müslüman diyologla fazla bir yere varamaz....
yaşantısıyla, gösterdiği hal ve hareketlerle ancak islamı tanıtabilir....
konuşmakla iş yürüyorsa buyrun öyle yapalım...
sonuç yine yok...
bir müslüman diyologla fazla bir yere varamaz....
yaşantısıyla, gösterdiği hal ve hareketlerle ancak islamı tanıtabilir....
konuşmakla iş yürüyorsa buyrun öyle yapalım...
Ortalığı yine yıkmışsın kardeşlik:)
konuşmak için, konuşma....
buyur yapılanlara hadi laf atıyorum, şimdi kıskançmıyım?
terbiyeni takıl, siyaset ayrı, bu konu ayrı...
Ortalığı yine yıkmışsın kardeşlik:)
yıkmak gibi bir niyetimiz yokda, icraat yok ortada....
bu kadar övülen diyoloğun icraatlerini göremedim...
rizzelli
08-02-2010, 21:03
Vallahi abi ben zaman gazetesinin yalancısıyım o zaman...
verdiğiniz linkte şu dikkatimi çekti:
HEM HRİSTİYAN, HEM DE MÜSLÜMAN....
Bu mümkün mü acaba?
Müslüman bir hanım müslüman olmayan birisiyle evlenebilir mi?
Zaman Gazetemize buhaberi hazırlayan Muhabir arkadaşın, yazının içeriğinde ‘Hıristiyan Lester Kurtz ile gazeteci Müslüman Meryem Kurtz’un nikahları’ şeklinde Haber yapmış olması, yanlış anlamalara sebebiyet vermesi yönünden bir tecrübe eksikliğini anımsatmaktadır! Hakkaniyeti gözönünde bulundurulması açısından, bunu da dile getirmekte fayda mülahaza ediyoruz.
rizzelli
08-02-2010, 21:22
Ben şahsen İslam için bir şeyler yapmaya çalışan birini hiç bir zaman eleştirmeyi sevmem.
Sen neye dayanarak salladığımı söylüyorsun?
Ben bunları internetten kopyala yapıştır yapmadım, zaten internetten birşeye kendim inanmıyorsam bunu başkalarına karşı kullanmam.
Bunlar tamamen kendi gözlerimle gördüğüm şeylerdir, asıl sallayan sensin, sen kendin diyaloğu televizyondan başka bi yerde gördünmü?
"Fethullah gülen ne derse doğrudur" diye tartışıyorsunuz, ki sahabeler bile peygamber efendimiz bir şey söylediğinde bu vahiymi? diye sorgulayıp, eğer vahiy değilse kendi görüşlerini bildirirlerdi.
genç kardeşim ,ben 4 ülkede diyalog platformlarını bizzat gördüm.müsluman olanlarla sohbet ettik.müsluman olduklarını anlatırken şükür,sevinç gözyaşlarına ortak olduk.hristyanların,ateistlerin İslam'ı, Peygamber Efendimiz'in hayatını incelemeye başladıklarını sordukları sorular ve okudukları kitaplarla şahit olduk.
bunlara vesile olan insanların hizmetlerini gözlerimizle gördük.
senin bu mevzuya hakim olmadığın apaçık belli.
Din alanında uzmanlığı olmayan kişiler katılmıyor demek bu konuda çokça bilgisiz olduğunu gösteriyor.Diyalog üzerine kitap yazan,fikir yürüten,makale ele alan,bizzat iştirak eden alanında uzman olmuş prof. dr. leri nasıl görmezden geliyorsun.
tebliğ etmek için muhataplarının akademik seviyesinden çok takvalı olması yeter.
şartlanmış bir şekilde ahkam kesmeyi bırakıp ilgili kaynakları bir araştırsak mevzuyu idrak ederiz.
Harp kardeşim siz Rabbimizden daha mı iyi biliyorsunuz??
Ne diyor rabbimiz??
Uzatmayacağım..önce ifadelerin kur'anda da bu şekilde geçtiğinden haberdar olmak gerekli
Rabbimiz bize islamı tebliğ vazifesi ile nimetlendirmiş...
Benhur kardeşim asla seni şahsını yahut konuştuğumuz şeyler arasında farklar ufacık çizgiler arasında olmasına rağmen eleştirmiyor ve şahsına münhasır görmüyorum... Lakin acizane yanlış anladığını düşünmekten kendimi alamıyorum... !
Allah c.c. Üretilmiş Dinlerden bahseder iken arapça NASARA(Üretilmiş olan Hrıistiyanlık) ve yehud(Yahudiler ve Musevileri) Kast etmektedir... Allah c.c. onlara soylarıyla yani Nasaralılar ve Yahudiler diye seslenmektedir... Bu şu demektir : Allah c.c. İndirdiği Sahifeler, Kuran, İncil, Zebur ve Tevrat'ı İslam olarak indirmiştir ! Adem a.s. dan başlamak suretiyle bütün Peygamberler Mü'mindir ! Dosdoğru bir müslüman idiler !!!
Fakat İslam Peygamberimiz Muhammed s.a.v.'e kadar seviye seviye Tevhid ölçüsünde Peygamberimizle birlikte bu nur tam olarak tamamlanmış ve İslam Dini Tamamlanmıştır ! Lakin Gerçekte Tüm İndirilen Din Yalnız Aynı Amaca yönelik Yalnız İslam'dır !!! adı ve Tanımı budur !
İslam'a karşı yahut İslam dışında olan her sistemin adı da Dindir ! Bu itibarla Allah c.c. Ayırımı reelde görüp bildiği için ezelde bitirildiği için ! Din olarak tanımlamakta İçlerinden Gerçeği Hakikati bildiren Peygamberleri peyderpey göndermektedir !!! Kavram Karmaşası mevcut mu ???
Ayrıca Lütfen acizane benimle ilgili ön yargılardan vazgeçiniz... Lütfen Yazdıklarımı kavramlarımı basit Kafirleri Öldürmek Haşa gibi anlamanız çook üzücüdür...! Harici Cihad Hükümlerinin gerçekliğini Vukuya göre izah etmem sizi neden rahatsız ediyor anlamış değilim ! Lütfen yazılarımı istirham ediyorum Tekrar Tekrar okuyunuz ! !! Saygılarımla
Ayrıca Kafir var Kafir var ! Kafir gerçek manada Hakkı örten, Saklayan, bilerek kasıtlı şekilde Hakkı gizleyen manasındadır ! Bunlar Vukuya göre Hükümlere göre ayrılır !
Örneğin Hıristiyan yahut Musevi ise Kitap Ehlinin Hükümleri vukuya göre ne ise o uygulanır ! Diyalog, Tebliğ edilir ! Kime edilir ! İçlerinde Zulm edenleri hariç olanlara ! İçlerinde zulm edenler açıkça Silahla, kılıçla kuvvette mukabelede bulunanlara Fi Sebilillah Cihad İlan edilir !
Örneğin Türkiye Cımhuriyeti Devletine Allah c.c. korusun lakin bugün Amerika yahut İsrail Tarafından Açılan bir savaş başladığı an ! Türkiyeye Bomba Düştüğü an ! Bu Beldede yaşayan TÜM MÜSLÜMANLARA CİHAD İLAN ETMEK FARZ-I AYN OLUR ! Bunu Devlet-i aliye eliyle devlet içindeki Müslüman Ulema Devlete bildirmesiyle olur ! İşte O gün her ne sebeble olursa olsun(Zarureti, geçerli sebebi hariç) ! Savaşmaya yanaşmayan Müslüman Erkek Cennete giremez Harici Cihad Hükmüyle tehdit edilmektedir !
Tevbe Suresi :
14, 15. Onlarla savaşın ki, Allah onlara sizin ellerinizle azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin, mü'min topluluğun gönüllerini ferahlatsın ve onların kalplerindeki öfkeyi gidersin. Allah dilediğinin tövbesini kabul eder. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
16. Yoksa; Allah içinizden, Allah'tan, Resûlünden ve mü'minlerden başkasını kendilerine sırdaş edinmeksizin cihad edenleri ayırt etmeden bırakılacağınızı mı sandınız? Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.
20. İman edip hicret eden ve Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad eden kimselerin mertebeleri, Allah katında daha üstündür. İşte onlar, başarıya erenlerin ta kendileridir.
Enfal
15. Ey iman edenler, toplu olarak kafirlerle karşılaştığınız zaman, onlara arka çevirmeyin (savaştan kaçmayın).
Kim onlara böyle bir günde -yine savaşmak için bir yana çekilen ya da bir başka bölüğe katılmak için yer tutanın dışında- arkasını çevirirse, gerçekten o, Allah'tan bir gazaba uğramıştır ve onun barınma yeri cehennemdir. Ne kötü bir yataktır o.
17.Onları siz öldürmediniz, ama onları Allah öldürdü; attığın zaman sen atmadın, ama Allah attı. Mü'minleri Kendinden güzel bir imtihanla imtihan etmek için (yaptı.) Şüphesiz Allah, işitendir, bilendir.
18. İşte size böyle…Gerçekten Allah, kafirlerin hileli-düzenlerini boşa çıkarıcıdır.
İşte Bunlar Harici Cihad Hükümlerindendir !!!
İntifada
08-03-2010, 03:38
Eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozarlar ve dininize saldırırlarsa, küfrün önderlerine karşı savaşın. Çünkü onlar yeminleri olmayan adamlardır. (Onlara karşı savaşırsanız) umulur ki küfre son verirler.|TEVBE 12|
Fetih suresini baştan sona mealiyle okumanızıda tavsiye ederim...
Harici Cihad ile Dahili Cihad arasındaki Müslüman kardeşlerimizin kafalarının karıştığı açıktır ! Lakin kafa karışıklığı şurdan gelir ki :
Bu Çağ'a ait olmak üzere Bediüzzaman Hazretlerinin ahir zaman ölçüsü içerisinde ahir zaman bidayetine uygun olan bahs ettiği İlay-i Kelimetullah Cihad-ı sınıfına giren Kuran'la Cihad vardır ki bu Cihad Harici ve Dahili Cihaddan üstün olacaktır ! Bu Tevil gerektiren bir iştir ! Karışıklık bu alandan kaynaklanmaktadır ! Burada Dahili ve Harici Cihad Hükümleri aynen geçerli iken ! Bunlardan Üstün olan Kur'anla Cihad'ın ahir zamanda galip olacağını Allahualem bildirmiş olan Muhammed s.a.v.'in sözlerinden anlaşılmaktadır ! Lakin Harici Cihad Hz.İsa a.s. inene kadar hatta Deccali yenene kadar doğru-yanlış olarak iki safhada devam edecektir... Rabbim Hakkıyla Mukatele edenleri daha iyi bilmektedir !!!
Mezhep çatışmaları, etnik çatışmalar, terörle birleştirmeler anmalar günümüzde körüklenip dururken bunların önde gelen insanlarının bir araya gelerek görüşmeleri, dostluk mesajları vermeleri, fitnelerin önünü kesmesi ne kadarda acil bir mükemmel hamledir ! Keşke bu hoşgörü ve diyalog çalışmaları dahada artsa mezheplerin önde gelenleri parti liderlerine kadar inse ve huzur emniyet kardeşlik sağlama alınsa.... Ne zararı olur bunun yada görülmüştür ??
Dinler arası hoşgörü ve diyalog çalışmalarında aslında müslümanlık anlatılmış gösterilmiştir. Çünkü bu çalışmayı yapanlar zaten cemaat insanlarıki bunlar takvalı 5 vakit namazını kılan günümüzde peygamberimizin davasına sahip çıkan omuz veren Allahın sevdiği insanlar.. Diyaloğun Meyvesinde gördük meyveleri :güzel:
Allah c.c. Razı Olsun MaşaAllah güzel bir açıklamadır...!
hipermuhafazakar
08-03-2010, 10:32
El-Kaide saldırılarıyla kirlenen islamın ak çehresini 'dinler arası hoşgörü ve diyalog' çalışmalarıyla temizlemekten bahsediyoruz, sadece diyalogtan değil !!! sen ilk önce ne yazıldığını oku ve doğru anla ondan sonra cevap gönder.
Diyaloğu insanlar kullanırlar ! Diyaloğun bittiği yerde diyalektik başlar !
Hakan Özkan
08-03-2010, 11:03
El-Kaide saldırılarıyla kirlenen islamın ak çehresini 'dinler arası hoşgörü ve diyalog' çalışmalarıyla temizlemekten bahsediyoruz, sadece diyalogtan değil !!! sen ilk önce ne yazıldığını oku ve doğru anla ondan sonra cevap gönder.
Katılıyorum bu cümlelere. Diyalog denildiği vakit bu kelimeden islam adına taviz veriliyor ortak bir din oluşturuluyor diye saçma sapan bir şeyler çıkarmak doğru değil. İnsanların farklı kültürlerin bir araya gelerek insanlığın ortak sorunlarına care araması gibi de değerlendirebiliriz. İslam dini son dindir kimse islam dini adına taviz veremez.
Hangi Saldırılar ? 11 Eylül mü ?
Gerçek Diyalog Karanlık İlişkileri, İlluminatiyi deşifre etmek suretiyle ! 11 Eylül gibi Saldırıları Müslümanların yapmadığını ! ''Teröre Savaş'' konseptinin içini doldurmak için İlluminati tarafından Planlandığını İspatlayabilmektir diyalog !
hipermuhafazakar
08-03-2010, 11:25
Hangi Saldırılar ? 11 Eylül mü ?
Hem 11 eylül hem o adamın elinde silahlı görüntüsü bile islamı kirletiyor. Biliyorsunuzki Türkiyedeki basın bile türbanlı bayanları tehlikeliymiş gibi dışlanması gerekenlermiş gibi kötülemek için ne çılgınca çırpınıyor. Dış basın pkk'ya bile terör örgütü demiyormuş. Diyaloğun Meyvesinde gördüm ben Türkleri ne kadar yanlış bildiklerini ama sonra bu düşüncelerinin ne kadar yanlış olduğunu gördüklerini..BURADAKİ DİYALOG ELEŞTİRMENLERİ BİLMİYORLAR YABANCILARIN TÜRKLER HAKKINDAKİ MÜSLÜMANLAR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİ.. kötü bir imajı var müslümanların, bunuda dinler arası hoşgörü ve diyalog çalışmaları ile temizlediler biraz. Zaten bunu yapanlar cemaatten sünnete uyan gerçek peygamber davasına omuz veren insanlar. O yüzden bir sakıncası yok. O cemaatten insanlar ne kadar karşılaşırlarsa yabancılarla o kadar iyidir !
Hem 11 eylül hem o adamın elinde silahlı görüntüsü bile islamı kirletiyor.
Kusura Bakma Kardeşim İslami Hükümleri Dahili Cihad ve Harici Cihad Hükümlerini acizane burada belirttim ! Silahlı görüntü'nün Dünyevi sistemlerle bağlantısı ne derecedir bilemem ! Lakin İslami Alanda Bir Beldeye Silahla Mukabelede bulunursa Silah Kullanmak Farz-ı Ayn olur !!!
Ayrıca burada anlatmaya çalıştığımız acizane ! Deccali Medyaların kesmek-biçmek ve zamanlamasını ayarlamak suretiyle Dünyayı kaosa sürüklemek ''Teröre Savaş'' konseptini haklı çıkarmak üzere İslam'a açtığı savaş psikolojik harbinde sizinde etkilendiğinizi görmek daha acı bir şeydir !
İntifada
08-03-2010, 12:31
11 eylül saldırısı gerçekleştirenin el kaide olduğuna dair bir bilgiyi nereden öğrendin?
hipermuhafazakar
08-03-2010, 13:06
11 eylül saldırısı gerçekleştirenin el kaide olduğuna dair bir bilgiyi nereden öğrendin?
Elbette terör örgütlerini gizli servisler kullanıyorlar, örgüt elemanlarını ilaç içirip beyinlerini boşaltıp hipnoz edip kötü istikamette eğitip eyleme gönderiyorlar, canlı bombaları biliyoruz. Ama bunu biz biliyoruz, dünya bilmiyor ! 11 eylül terör saldırılarında binlerce masum insan öldü, o olay olduğu andan itibaren basında medyada ne diye gösterildi ? el kaide üstlendi, abd afganistan'a girdi ladin'i aramaya vs. TV'lerde böyle gösterildi dünya böyle gördü. Öyle Mahir Kaynak'ın açıklamaları yer almadı dünya basınında ! Sonuçta islam müslümanlık terörle andırıldı ve kirletildi ve bu böyle devam etti.
Siz biraz zahmet edip nette araştırın Diyaloğun Meyvesi programlarını ve oradaki Türkiyeye getirilen insanların Türkleri müslümanları önceden nasıl bildiklerini bir öğrenin. Müslümanlık barış içinde barış ortamında gösterildi Gülen hareketindekilerle. Onlar üzerlerine düşeni yaptılar Allah razı olsun.
Elbette terör örgütlerini gizli servisler kullanıyorlar,
Özellikle doğruları barındırdığı gibi genelleme yapmak yanlış olur... Gizli Servisler Konuyu Kanalize etmede daha beceriklidirler ! Özellikle çıkarlarına uygun olarak ! Örneğin Pkk Gündemde Şehid haberleri ile sardılırken ! Gizli Servislerin Yaptığı şey İran'ı Nabucco Projesinden devre dışı bırakmaktı ! Başardılar ! Doğruyu Hak Söz olarak söylemek zorundayız ! Msülüman olan Mücahidler Terör örgütü değildir ! Siyasi Alanda Deccali medyalar ile Halkları kullanmakta Teröre Savaş Konsepti içinde Bahaneyi Haklı hale getirmek için kullanırlar !
örgüt elemanlarını ilaç içirip beyinlerini boşaltıp hipnoz edip kötü istikamette eğitip eyleme gönderiyorlar, canlı bombaları biliyoruz.
Bunların olduğu vakalar mevcuttur ! Lakin Yine genelleme yapmak yanlıştır ! Özellikle İşgal Askerleri ve Gizli Servisleri Bombaları Patlatmaktadır ! Lakin Patlatılan Bombalar içirilen ilaçlar ve Beyin Kontrolü Sadece Mücahidlere karşı zafer kazanamayan İşgal Güçlerinin Fitne üretmek Kaos üretmek için Müslümanları Bölmek amacı ile Masum İnsanlar üzerinde yaptırırlar ! Yoksa Kendi Kuvvetleri olan Nato ve Amerikan Askerlerine yaptıranların da onların olduğunu mu söylemeye çalışıyorsunuz ???
el kaide üstlendi,
Üstlendi mi ? Yoksa Deccali Yalanlara mı İnanıldı ! Doğrular Söylenmesine rağmen Büyülendi mi Müslümanlar ?
http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2001/eylul/21/d2.html
http://www.milliyet.com.tr/2001/09/17/dunya/dun02.html
Siz biraz zahmet edip nette araştırın Diyaloğun Meyvesi programlarını ve oradaki Türkiyeye getirilen insanların Türkleri müslümanları önceden nasıl bildiklerini bir öğrenin. Müslümanlık barış içinde barış ortamında gösterildi Gülen hareketindekilerle. Onlar üzerlerine düşeni yaptılar Allah razı olsun.
Bu Fitneyi Üreten İlluminati idi ! Elbette Allah c.c. Razı Olsun Onlardan ki Lekeyi İnsanlara sirayet eden bu Terör Düşüncesini kırdılar ! Lakin Üst Perdede Müslümanların Harici Cihadını eleştirerek değil ! Hedef zaten Hakikati İzah etmek !
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.