fatih kısaparmak balon baskılı balon Diyarbakır savaş alanına döndü - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakır savaş alanına döndü

Feride
10-09-2011, 16:49
Gemlik'te yapılması planlanan yürüyüşe gitmek isteyen BDP'liler engellendi...

BEN MİLLETVEKİLİYİM SEN KİMSİN

Uyarılara rağmen oturma eylemine devam eden gruba polis basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti. Polisin grubu arkadan dağıtması sırasında arkadaşına milletvekillerinin de içinde bulundu grubu göstererek, ''onları muhatap alma'' demesi üzerine BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, polisin kendisine "kimsin lan sen?'' demesinin ardından Baluken de,''ben milletvekiliyim, sen kimsin?'' deyip polisin yanına yürüdü. Milletvekilini iten polis 'Ben devletim'' diyerek Baluken'e tepki gösterdi. İdris Baluken kırılan gözlüğünü göstererek, "Artık polisler milletvekillerine de müdahale etme yetkisi almış gördüğünüz gibi sırılsıklam oldum" dedi.

YAKA NUMARANI ALMADAN BURADAN AYRILMAYACAĞIM

Gültan Kışanak ise TOMA'nın üzerine sürüldüğünü iddia ederek, "O aracı üzerime süren ve bilerek üzerime su sıkan polis memurunun yaka numarasını almadan buradan ayrılmayacağım. Yoksa tek başıma oturma eylemi yapacağım" diye konuştu. Öte yandan Batıkent Kavşağında bulunan AK Parti İlçe Başkanlığına bir grup taş atarken, Medine Bulvarında da bir başka grup yola ateş yakarak ulaşıma kapandı. Mardin'den otobüslerle gelen bir grup ise Yenişehir Belediyesi Piknik Alanı yakınlarında durduruldu.

Haber vaktim

Bu haberi vermemdeki amaç, polisin kırmızıyla yazılan kısımda da görüldüğü gibi, bunların gereksiz sözlerine, gerekli cevabı cesur bir şekilde vermesi.

Zira her sözlerine, her tehditlerine boyun eğilirse işin içinden çıkılacak gibi değil galiba.

İntifada
10-09-2011, 17:02
keşke halktan birisi ortaya atlayıp bende milletim ikinizde bana hizmetle sorumlusunuz ve benim refahım için varsınız şimdi dağılın deseydi...

Feride
10-09-2011, 17:12
Cevabın neresi cesur? Ukalalık yapmış. Polisin neresi devletmiş merak ettim doğrusu? Polisler kendilerine çekidüzen vermeliler. Vatandaşla, Devletin dolayısıyla Milletin memuru olarak muhatap olmalılar!
Eğer bu sözü ortamın hararetinden dolayı söyledi ise, derhal özür dilemeli. Bir daha da böyle tahriklere kapılmamalı.
Kişilerin devlet olduğu dönemler geride kaldı, kalmış olmalı. Devlet memuruyla-milletiyle-bürokrasisiyle vesair azaları ile bir bütündür.

: )) Yok valla sana katılmıyorum. Hangi açıdan katılmıyorum söyleyeyim. Evet ilk etapta olayın harareti de vardır belki ama yahu bunlarla baş edilmez başka türlü.

Üzerlerine tazyikli su da sıksalar yeridir, ki sıkmışlar. Diğer taraftan bunların milletvekili kisvesi altında devletin polisine diklenmesi karşısında polis de vermiş gereken cevabı.

Normal şartlar altında dediğin doğrudur, kimse ben devletim deme gibi hadsizlik içerisine girmemeli. Fakat teröristlere aleni destek veren bu insancıklara bu muamele reva..

ibocan
10-09-2011, 17:18
o bölgedeki bu sıkıntıyı çözecek olan ,sizlerinde zikrettiği üzere oradaki hemşerilerimizden başkası değil gayri..ben çok istiyorum ve gönlümden böyle bi fiil geçiyor, bütün diyarbakır sokakları elllerinde pankartlarla ''kahrolsun pkk '' çekil buradan israil '' veya '' uyuşturucu özgürlüğü değil gerçek halk istiyoruz '' '' kandil kürtlerin değil ''' gibi , gibi böyle pankartlar...o kadar tesirli olur ki kürt meselesinin gerçek adını koyar gibime geliyor.. değilmi arkadaşlar ??

Hüdaverdi
10-09-2011, 17:23
Cevabın neresi cesur? Ukalalık yapmış. Polisin neresi devletmiş merak ettim doğrusu? Polisler kendilerine çekidüzen vermeliler. Vatandaşla, Devletin dolayısıyla Milletin memuru olarak muhatap olmalılar!
Eğer bu sözü ortamın hararetinden dolayı söyledi ise, derhal özür dilemeli. Bir daha da böyle tahriklere kapılmamalı.
Kişilerin devlet olduğu dönemler geride kaldı, kalmış olmalı. Devlet memuruyla-milletiyle-bürokrasisiyle vesair azaları ile bir bütündür.Oha ;D
Polis hata etmiş,polisin yapması gereken o ite kafa atmaktı,kelepçe takmaktı,hatta işkence yapmaktı ama malesef yapılamıyor.
Sana bana veya bir başkasına 'bu it kim' denilse 'pkklı itin birisidir' deriz/derler,vekil olduğunu da ilk defa duydum vekil mi gerçektende ?
Polis kck için tutuklamaya giderken itler ''bu ev vekil evidir giremezsin' diyerek polisi engelliyor zaman kaybı yaşatıyorlar,ev vekile ait değil oysa.
Herkes 'burası vekilin evi' derse,'ben vekilim' derse,hele ki vekil olduğunu iddia eden veya olan bir it bu tarz eylemelre pisliklere katılıyorsa cahil kesimi sömürüyor ve yönlendiriyorsa,polis su da sıkar,lan da der,küfürüde basar,hatta bu tarz olaylara kalkışan vekilmiş cumhurbaşkanıymış kim olursa olsun tutuklama yapılması lazım.
Zaten istedikleri bu dokunulmazlığı kullanıp devlete millete kafa tutmak,polise tokat atan köpeği vatadaşın birisi öldürse 'nedne öldürdün' denilse adamda 'sindiremedem' dese hiç kimse bir şey diyemez bu vatandaşa.Su panzerinin önünde durusa sonra gelip polise 'asker' diyerek daha polisin ne olduğumu bilmeyen geri zekalı malın birisi alçak diye bağırısa polis onu orada ezme hakkına sahip her şeye sahip.

O polis orada hem devlet hem millet,bu tür olayların yanında olmadıktan sonra,düzeni sağlamaya çalışıyorsa en düşük rütbedeki polis dahi devlettir millettir vekilden daha üstündür.Adamlar sabır sınırında görev yapıyorlar,nasıl bellik tabancasını çekip vurmmaış helal olsun iyi sabır varmış.İtin birisi teröristtin birisi sana dikleirse içini sindiriyorsan yuh derim ben sana ;D Vallah ;D

Eklediğin haberi iyi oku,kck denilen yapılanmanın ses kayıtlarını da iyi dinle,polisin ne kadar sabırlı olduğunu göreceksin.
O polis devletini savunmuyor olsaydı,eşi ve çocuğu da olmamış olsaydı kafa göz girerdi emin olabiirsin bundan,'kaybedecek neyim varki' der,en azından içini boşaltırdı bu sayede.
Vekil vekilliğini yapacak,Bursaya gitselerdi Bursa kan gölüne dönerdi.
Bozüyük olayını unutmayın derim,veya Bursanın ilçesindeki.

Feride
10-09-2011, 17:29
: ) Yok yahu bunları artık taktıkları yok. Her gösteride birileri tazyikli su yemiş oluyor sanırım: )))

Bunlara milletvekili derken bile tiksiniyorum. O yüzden demiyorum: )

Hüdaverdi
10-09-2011, 17:31
Kuduz vekili ;D
Boşuna suyun altına yatmıyorlar duş almış oluyorlar bitten pireden kurtulmak için.
Pislik yuvasıdır,koltuk altlarına baksan keneler bitler pireler fink atıyordur.
Benim kuşlar bile daha temiz ;D
Devlet bence bit ilacı dökmeli sulara.İyi bir temizlik olur,caydım,en iyisi tuz ruhu döksükler sade,erisinler yansınlar ;D

İntifada
10-09-2011, 17:35
valla kim ne derse desinde açıkçası şu an emek ve demokrasi bloğu bence mhp ve chpden çok daha iyi muhalefet yapıyor...
anamuhalefet partisi sanki...
dozunu kaçırıyorlar,istismar ediyorlar,itlik yapıyorlar ama istediklerini alıyorlar...

Feride
10-09-2011, 17:39
valla kim ne derse desinde açıkçası şu an emek ve demokrasi bloğu bence mhp ve chpden çok daha iyi muhalefet yapıyor...
anamuhalefet partisi sanki...
dozunu kaçırıyorlar,istismar ediyorlar,itlik yapıyorlar ama istediklerini alıyorlar...

Nasıl yani.. Benim gördüğüm kadarıyla sadece bir dizi istek sunup duruyorlar mutemadiyen.

Ve o nispette de gündemdeler. Sanki illegal istekleri yerine mi getiriliyor, sadece basında sürekli yer verildiği için gündemdeler malesef..

Özgür Çağrı
10-09-2011, 18:04
ben devletim ha
ben devletim milletimi döverim mantığı hala yaşıyor demek ki

2006 da başörtüsü eyleminde devletin polisleri üstümüze saldırırken burayı filistinmi sandınız laaaaaaaaaaaannn diye girişiyordu
çarpışan abilerde burayı israilmi sandınız laaaan diye cevap veriyordu.

devletmiş

pırtttt

zaten 3 - 5 gariban görünce devletliğiniz tutar sizin

not: yorumum olaya bianen değil polislerin kendini devlet zannetmesine bianendir.

maviinsan
10-09-2011, 18:06
bdp- pkk ekseninin propaganda gücü oy oranlarının çok daha üzerinde.

%5-6 oları var ama medyada sürekli gündemdeler. Neredeyse tüm bdp'li vekilleri tanıyoruz. KAç ak partili kürt vekilini tanıyoruz?

Türk medyası da bunların suyundan gidiyor. en ufak bir gösteride sanki çok büyük birşeymiş gibi saatlerce tv'lerden yayın yapıyorlar, gazetelerde sayfalarca neşriyat yapıyorlar. Açık oturumlara davet edip reklamlarını yapmalarını sağlıyorlar.

Bir dikdator olsam yapacağım ikinci şey bu medyayı budamak olurdu!

Kİm olursa olsun dövmek-öldürmek-işkence etmek hukuk dışıdır. Ama içten içe ''oh olsun'' diyorum. Onlarcası cayır cayır yansa bir gram üzüntü duymam.

Bursa'da yapmayı planladıkları yürüyüş gerçekleşirse muhtemelen bdp'lilere saldırılar olacak.DAha önce yaşanmıştı bunlar Çünkü Bursa, bdp'nin ve radikal marksistlerin eylem yapamadığı ender şehirlerden birisi. Büyükşehir olmasına rağmen bu böyle. (Yeşil bursa diye boşuna demiyorlar :) ) Onların başına gelecek her türlü musibete vicdanen üzüntü duymam.

Hüdaverdi
10-09-2011, 18:07
Oha lan ;D
Şerefsiz vekil 'ben milletim' derken sorun olmayıp polisin 'ben devletim' demesi mi sorun oluyor ? Neye göre millet kimin milleti kimin için orada ? Bunun sorgulanması gerekirken,polisin o itin verdiği cevaba karşılık cevap vermesi soruglanması kusura bakın umrumda olmaz tamamen ahmaklık ;D
İçi boşaltılmış insanlar gibi davranmanın manası yok,her asker jitemci değil,her polis jitem gibi örgütte bağlı eleman değil.
pkk ya karşı durulacaksa bu tür yavşaklara karşı durulması gerekir öncelikle,.O polis gibi veya gibiler olmasa,'buyur paşam' mantığında olsalardı terör ve bu terör besicileri daha da azardı.
Daha dün çıkıp birisi diyor 'künye numaranı ver mahkemeye vericem seni' diye,hak hukuk işine gelince kendi bildiklerini okuyanlar polise emir veremez.Bu tür davranış içinde olan hangi partili olursa olsun umrumda olmaz içeri tııkılması şart.
Bizim vergimizle o otobüsleri tutuyor bunlar farkına varın.

Feride
10-09-2011, 18:16
Oha lan ;D
pkk ya karşı durulacaksa bu tür yavşaklara karşı durulması gerekir öncelikle,.O polis gibi veya gibiler olmasa,'buyur paşam' mantığında olsalardı terör ve bu terör besicileri daha da azardı.
Daha dün çıkıp birisi diyor 'künye numaranı ver mahkemeye vericem seni' diye,hak hukuk işine gelince kendi bildiklerini okuyanlar polise emir veremez.Bu tür davranış içinde olan hangi partili olursa olsun umrumda olmaz içeri tııkılması şart.
Bizim vergimizle o otobüsleri tutuyor bunlar farkına varın.

Katılıyorum.

Yani şeyi anlamıyorum, bu karşı çıkan arkadaşların neye karşı çıktıklarını. Polisin "ben devletim" söylemine mi sadece karşısınız burada, yoksa vekil bozuntularının tabi oldukları muameleye mi

Büyük ihtimalle 2. cisi değildir. Fakat, Hüdaverdi'nin de dediği gibi söylem olarak başka dilden anlamıyorlar bunlar. Eyvallah vekil deyip sonradan üzerlerine su püskürteceklerine önce cevabını veriyor artık sonra gerekeni yapıyor: ) Mantıklı geliyor bana: )

Özgür Çağrı
10-09-2011, 18:21
zamanında bizede yapmışlardı hatırlatırım.
beyazıt meydanında biz devletizzz diye başörtülü ablalar yerlerde sürüklenmişti.
o zamanda kemalistler diyordu mantıklı :)

bu günler hep kalıcı değildir. buradaki kasıt poliste yıllardan beri süregelen zihniyettir.
halk güdülecek koyun dövülecek çocuk değildir.

polis şiddeti kime olursa olsun tasvip edilemez.

İntifada
10-09-2011, 18:23
ben her iki tavrada karşıyım...
ben milletvekiliyim...
bende devletim...
vay vay vay :)

ibocan
10-09-2011, 18:31
beyazıt meydanında biz devletizzz diye başörtülü ablalar yerlerde sürüklenmişti.

bu günler hep kalıcı değildir. buradaki kasıt poliste yıllardan beri süregelen zihniyettir.

karıştırın emri alıyorlar abi , polis ne yapsın, sabrı taşıracak ve izzeti nef'i kıracak ne varsa atıveriyorlar ortaya. b

Hüdaverdi
10-09-2011, 18:48

Harbiden oha la ;D İki olay arasında dünya kadar fark var.Biris başörtülü,terörist değil,bir diğeri terörist.Birinin polisin tutumu gereksiz anlamsız,bir diğerinde gayet yerinde hatta yetersiz bile.Birisi ülke için tehlike unsuru değil,'çoğunluk' için de tehlike olarak görülmüyor,bir diğeri büyük tehlike.Diğerinde sadece slogan var,tek talep var,diğerinde ise olay çıkarmaya hatta öldürmeye hatta ülkeyi baştan aşağıya karıştırmaya yönelik eylem var.Velev ki polis 'buyur paşam geç git Bursa' ya' dedi,Bursa da halk sonuçta bağımsız,memur değil,devleti temsil etmiyor,sabır göstermek zorunda da değil,haklı olarak bu teröristlerin karşısına silahla baltayla çıkma ihtimali var ve haklarıda boru değil terörist sürüsü geliyor oraya.
Bozüyük örneğini verdim mesela,Bozyüyükte gerçekleşen olayın bin katı Bursa da gerçekleşirdi.Hele ki şehitler arttığı bir dönemde bu tür hareketlere kalkışan değilde polisin eleştirilmesi hakikatten akıl yoksunluğu.
Kaldı ki polis kim vekil im değil ezberlemek zorunda da değil,onun tek görevi güvenliği sağlamak emri yerine getirmek.
Orada spor maçıda oynanmıyor,adamında kendine has duygusu var,sabırla davrandığı hatta sabrını zorladığı zaten görüntülerde belli,diğer köpeğinde bundan nemalanmaya çalıştığı belli,ses kayıtlarıda polis demiyor ''panzer önünde 4 tane ana öldürelim'' diye,pkklılar diyor ''4 tane ana ölsün tüm dünya sesimizi duyar'' diye.
Zaten ileride eminim bu tür olay gerçekleşecek,birisi tehdit edielcek zorla tekerleğin altına yatırılcak,veya içlerinden biris şişlicek bunu veya vuracak 'polis yaptı'diyecek.
Buna inanacak mallar,hevallar çok ne de olsa.

Polise askere hak vermek aşırı milliyetçilik değil,gerekli milliyetçiliktir,pkk ya karşı durmaktır.Polisler zaten gerektiği gibi uygulama yapıyor tüm tahriklere karşı.Hakikaten forumda bazıalrının vatan millet polis asker anlayışında fena şekilde kıtlık var.Sende de var yavuzda da var,maverada da var bir çoğunda var nun da da var.

Aha güvercin denilen,sağduyulu denilen ahmet türk bile kıçı boklu ishal olmuş beyninde uğur çıkmış güvercin olduğunu gösterdi.Kişinin konuşma şekline değil bulunduğu konuma baklak lazım öncelikle. Sadece polis değil,sıradan vatandaş bile bunların karşısında devleti temsil eder konumda artık,sonuçta devlet düşmanı bunların her biri.

Başbakan bile bir ara dayanamadı 'pkk yı tanımayanı terör örgüt demeyenlerle konuşmama' dedi bdp için.Keşke bu sözün arkasında dursaydı ama siyaset olduğu için mecbur kalıyor bir noktada.İleri de bunların seçilmesini engellicek düzenlemeler yapılmalı bir an önce.Boku bokuna yer kaplıyorlar,paralar pkkya akıyor.

ALmi´
10-09-2011, 19:01
Polis az bile yapmış. Herkesle anladığı dilde konuşmak icap eder artık. Yeteri kadar insan muamelesi yapıldı bunlara ama insan vasfını hak etmeyene nezaket göstermeye ne gerek var.

Fakat şu da var ki; Bu olayı bdp kendi lehine çevirecektir. Bdp seçmeni de partilerine hak verip, polisi suçlayacaktır.

unnamed
10-09-2011, 19:03
yorumların hepsini okumadım...
lakin polis çok güzel yapmış...
milletvekilinin!!! ne işi var orada....
millete artislik yapıyor....

ibocan
10-09-2011, 19:04
yorumların hepsini okumadım...
lakin polis çok güzel yapmış...
milletvekilinin!!! ne işi var orada....
millete artislik yapıyor....
artist değil , kurulmuş oyuncak bunlar

Hüdaverdi
10-09-2011, 19:05
Polis az bile yapmış. Herkesle anladığı dilde konuşmak icap eder artık. Yeteri kadar insan muamelesi yapıldı bunlara ama insan vasfını hak etmeyene nezaket göstermeye ne gerek var.

Fakat şu da var ki; Bu olayı bdp kendi lehine çevirecektir. Bdp seçmeni de partilerine hak verip, polisi suçlayacaktır.
Akıl varsa zaten bdpli olmazlar pkk başı için yüremezler,bunların polise hakvermesi zaten beklenemez.'Polisi vuracaktık sivili vurduk pardon' diyenlerinlerin polise hakvermesi akla mantığa zaten aykırı.Onlar polise hak verdiği an poliste bir sorun var derim ;D

ALmi´
10-09-2011, 19:07
Akıl varsa zaten bdpli olmazlar pkk başı için yüremezler,bunların polise hakvermesi zaten beklenemez.'Polisi vuracaktık sivili vurduk pardon' diyenlerinlerin polise hakvermesi akla mantığa zaten aykırı.Onlar polise hak verdiği an poliste bir sorun var derim ;D

O da doğru ama demem o ki; polisi suçlamaları için bir bahane daha çıkmış oldu onlara. Yoksa dediğine katılıyorum.

Necip Fazıl
10-09-2011, 19:10
Aferin dtplilere helal olsun böyle devam... :güzel:

Dağdakini vurup şehirdekine saygı gösterirsen böyle olur... ;ı:

Helal olsun

ALmi´
10-09-2011, 19:11
%5-6 oları var ama medyada sürekli gündemdeler. Neredeyse tüm bdp'li vekilleri tanıyoruz. KAç ak partili kürt vekilini tanıyoruz?

Aynen katılıyorum. Nerede bu AK Partili kürt milletvekilleri? Eminim ne işe yaradıklarını kendileri de bilmiyordur.
Elbette o koltuğun hakkını verecek bir iki işe yarar şey yapıyorlardır ama bu yetmez ki. Onlar nicin ordalar? Pkk'lı olmayan kürtleri temsil etmek için oradalar. Ama bugüne kadar bu konuyla alakalı kaç tane açıklama gördük onlardan? Kaçı konuştuğu zaman ''ne güzel konustu ya işte biz de pkklı olmayan kürtler olarak bunları düşünüyoruz'' dedik?

Geçen gün mehdi eker iki kelimeyi zor bir araya getirip bir iki cümle kurdu bu konuda. Başka da bu konuda açıklama yapan kürt mv hatırlamıyorum ben.

Hüdaverdi
10-09-2011, 19:12
Yahu bahaneden hikayeden bol ne var,cahil bir kesimi ele almışken bırakmazlar kullanmak için gerçek olmmayan kafadan atılan bir çok hikaye uydurup yine polisi suçlamasını bilirler.Bu yüzden tırı vırı.

Feride
10-09-2011, 19:15
Aynen katılıyorum. Nerede bu AK Partili kürt milletvekilleri? Eminim ne işe yaradıklarını kendileri de bilmiyordur.
Elbette o koltuğun hakkını verecek bir iki işe yarar şey yapıyorlardır ama bu yetmez ki. Onlar nicin ordalar? Pkk'lı olmayan kürtleri temsil etmek için oradalar. Ama bugüne kadar bu konuyla alakalı kaç tane açıklama gördük onlardan? Kaçı konuştuğu zaman ''ne güzel konustu ya işte biz de pkklı olmayan kürtler olarak bunları düşünüyoruz'' dedik?

Geçen gün mehdi eker iki kelimeyi zor bir araya getirip bir iki cümle kurdu bu konuda. Başka da bu konuda açıklama yapan kürt mv hatırlamıyorum ben.

Almi'cim ne demeleri gerekiyor ki. Sürekli sürekli çıkıp, demeç verip, insanların milliyetçilik damarlarını kabartmanın ne manası var. (Kaldı ki ben her türlüsüne karşıyım milliyetçilik söylemlerinin)

Zaten yeri gelince başbakan birlik beraberlik mesajları veriyor.

ALmi´
10-09-2011, 19:30
Almi'cim ne demeleri gerekiyor ki. Sürekli sürekli çıkıp, demeç verip, insanların milliyetçilik damarlarını kabartmanın ne manası var. (Kaldı ki ben her türlüsüne karşıyım milliyetçilik söylemlerinin)

Zaten yeri gelince başbakan birlik beraberlik mesajları veriyor.

Ben milliyetçi söylemlerde bulunsunlar demiyorum ki Feride. Kaldı ki zaten AK Partili kürtlerin milliyetçi olması mümkün değil. Yani o tür açıklamalar yapılsa bile kimse bunu dikkate almaz, aksine yapılan açıklama ters teper.

Benim söylemek istediğim şey bugün bdp'liler sözde ya da özde davalarında haklı ya da haksız devamlı gündemdeler, bir açıklama bir toplantı vs içindeler. Bu durum halkı galayana getirmeye davalarına sahip çıkmalarına neden oluyor.

Zaman zaman AK Partili kürt milletvekillerinin de bakın biz de kürdüz ama bunların amacı kürtlerin huzuru değil diye başlayan cümleler ile gündeme gelmeleri, tüm kürt milletvekillerinin toplucu yine zaman zaman açıklama yapmaları, kendi memleketlerinde halkla daha fazla iç içe olmaları ya da sadece Ankaradan doğuyu g.doğuyu seyredip sadece kapıların ardında kürt ya da pkk sorununu konuşmaları yerine; bunu halkla paylaşmaları daha iyi olmaz mı?

Bence bunu yapmaları demek sorunun çözümüne biraz daha yaklaşmak demek. Çunku halk tv de izlediğine değil birebir onlarla muhattap olanları ciddiye alır.

Ki bu yüzden bdp liler devamlı halkla iç içe, bu yuzden bdp miting ya da toplantı yapacağını bildirirken sadece 1 saat içinde meydana yüzlerce kişi toplayabiliyor.

Bunun sebebi birebir iletişimden kaynaklanıyor.

Feride
10-09-2011, 19:38
Yani ülkenin en tepesindeki insan bunları devamlı söylüyor, o açıdan demiştim.

Fakat senin de dediklerin doğru milletvekili olarak birebir iletşim içerisine girmek önemli. Yalnız nasıl bir faaliyet içerisinde olduklarını bilmiyorum o milletvekillerinin. Koltuklarında oturupta, doğu halkından da bihaber olduklarını pek düşünmüyorum açıkçası. Öyle olsaydı her seçimde oyları katlana katlana büyümezdi heralde. Başbakan dışında ak partili milletvekillerinin payı büyüktür diye düşünüyorum özetle..

Valla açıkçası ben bdp'nin o ssöylediğin kalabalığı nasıl getirdiği konusunda da şüpheliyim. Halka zorla kepenk kapattıran zihniyet, o kalabalığı pekala zorla da getirme potansiyeline sahiptir. Artık Allah bilir..

Supraliminal
10-09-2011, 19:44
Bu milletin tüm kadroları tahrik'ten çok çekti çekmeyede devam ediyor.
Aslında sorunlarımız T A H R İ K olmaktan kaynaklanıyor.
Birisi birisini kışkırtır o biriside diğerine saldırır.
Hep böyleydi böyle devam ediyor.
DENETİM YOK DENECEK KADAR AZ.

ALmi´
10-09-2011, 19:56
Tehdit olduğu doğru da her oy veren ya da her o kalabalığa katılan da tehditle gitmiyor, kendi isteğiyle giden çok daha fazla.
Tehdit genel olarak kepenk kapatmada ve oy vermede gecerli oluyor, kalabalıkta değil.
Kalabalığı ancak AK Parti mitinglerinde tehdit ederler, meydana gitmeyin diye.

Tarantula_
10-10-2011, 00:52
Ahh şeriat ah...

Hüdaverdi
10-10-2011, 01:01
Sular idaresinde çalışan sıradan fatura kesen memur değil bu kişi,validen gelen emri gerine getiren insanların hatta oradaki itlerin mal ve canını kollayan kişi.
Dediğim gibi vali mali cart curt yetkililer izin verse,güvenlik orada olmasa,yolu kesmese,Bursa da kebab yapar yerlerdi bunları.Hoş benimde hoşuma giderdi,tabi yapılması gereken de bu değil.Yapılması gereken onların yolunu kesip geri yollamaktı bu yapıldı da.Oradaki o polisin bir hatası veya bana göre bir doğrusu, devlete yüklenirdi,devletin bir elemanı olduğu içinde bunu yapmadı sabırla görevini gerçekleştirdi.Kafa atardı,gurur yapar vururdu hatta ne kaybedecek ? Tutuklama emri bile verirdi ne olacaksa olsun düşüncesiyle,adam manyak değil, bilinçli.Hem o vekil belli başlı kişilerce seçilmiş birisi,o polis de herkesin güvenliği sağlamakla görevli,belli bir kesime hitap etmiyor,en üst rütbedeki kişi olsun veya olmasın,onların karşısında duran zabıtasına kadar herkes devlettir elbet.

Eşref
10-10-2011, 01:20
: )) Yok valla sana katılmıyorum. Hangi açıdan katılmıyorum söyleyeyim. Evet ilk etapta olayın harareti de vardır belki ama yahu bunlarla baş edilmez başka türlü.

Üzerlerine tazyikli su da sıksalar yeridir, ki sıkmışlar. Diğer taraftan bunların milletvekili kisvesi altında devletin polisine diklenmesi karşısında polis de vermiş gereken cevabı.

Normal şartlar altında dediğin doğrudur, kimse ben devletim deme gibi hadsizlik içerisine girmemeli. Fakat teröristlere aleni destek veren bu insancıklara bu muamele reva..

Ben de bu fikirdeyim. Polis aslında "devletim" derken, olayın hararetiyle yanlış bir söz etmiş. Sadece "sen vekilsen ben de polisim" demesi yeterliydi.

ben devletim ha
ben devletim milletimi döverim mantığı hala yaşıyor demek ki

2006 da başörtüsü eyleminde devletin polisleri üstümüze saldırırken burayı filistinmi sandınız laaaaaaaaaaaannn diye girişiyordu
çarpışan abilerde burayı israilmi sandınız laaaan diye cevap veriyordu.

devletmiş

pırtttt

zaten 3 - 5 gariban görünce devletliğiniz tutar sizin

not: yorumum olaya bianen değil polislerin kendini devlet zannetmesine bianendir.

Orada polis; "ben devletim, döverim" demiyor. Ama milletvekili "Sen bir polis parçasısın. Ben ise koskoca bir milletvekiliyim. Seni sürdürürüm. Seni meslekten attırırım. Aç, açıkta kalırsın. Benim gibi koskoca bir vekile sen karışamazsın" diyor. Polis ise alışık olmadığımız bir şekilde bu tehdite boyun eğmemiş. Hatırlayın, zamanında bdplililer sokak ortasında başkomiser tokatlamıştı. Polisin gıkı çıkmamıştı.

Bu ülkede ister çöpçü olun isterseniz cumhurbaşkanı. Herkes bu milletin ferdidir ve herkes eşittir. Kimse ben şuyum, ben buyum diyerek, kendine bir ayrıcalık kazandıramaz, başına buyruk hareket edemez. Etmemelidir de.

İntifada
10-10-2011, 02:24
Bu ülkede ister çöpçü olun isterseniz cumhurbaşkanı. Herkes bu milletin ferdidir ve herkes eşittir. Kimse ben şuyum, ben buyum diyerek, kendine bir ayrıcalık kazandıramaz, başına buyruk hareket edemez. Etmemelidir de.

sen gerçekten bu söylediğine inanıyormusun eşref başkan :)

Mavera
10-10-2011, 02:26
kimse kusura bakmasin bence polis cok dogru söylemis acikcasi önceden hak, hukuk, hürriyet derdim ama artik bu teröristlere ve uzantilara karsi sifir töleransliyim bana kalsa toplu katliam yapilsin!

Eşref
10-10-2011, 02:33
sen gerçekten bu söylediğine inanıyormusun eşref başkan :)

Bu inanma veya inanmama meselesi değil. Olması gereken bu. Ama bu durum Türkiye'de geçerli değil. Her yerde alt-üst ilişkisi var ve sürekli üstteki alttakini eziyor.

Bu polisin davranışını önemli bulmamın sebebi ise istersek alt-üst zincirinin kırılabileceğini ve makûs kaderimizi değiştirebileceğimizi bize göstermesidir. Ben yine de inşAllah polis sürülmez veya işinden olmaz diyeyim. Malum, burası Türkiye. :)

Eşref
10-10-2011, 02:37
http://i.milliyet.com.tr/568x337/2011/10/09/bdp-li-ucer-den-polise-soytari-kilikli--1683831.Jpeg

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Diyarbakır’da bir polis memuru ile BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken arasında yaşanan diyalogu sert dille eleştirdi. Üçer şöyle konuştu:

"Kim olduğu belli olmayan soytarı kılıklı biri, bir milletvekilinin yakasına yapışarak ’devlet benim’ diyor. Eğer devlet senin gibi soytarılarsa, yerin dibine batsın bu devlet. Eğer senin gibi faşistlerse bu devlet, asla Kürt halkı bu devleti bu şekliyle kabul etmeyecektir. Ta ki Türkiye’de demokratik bir cumhuriyet, özerk Kürdistan kuruluncaya kadar Kürt halkının özgürlük mücadelesi devam edecektir. Yaşasın özgürlük, yaşasın demokratik özerklik, yaşasın özerk Kürdistan, yaşasın Kürt halkının özgürlük mücadelesi."

Kaynak (http://siyaset.milliyet.com.tr/bdp-li-ucer-den-polise-soytari-kilikli-/siyaset/siyasetdetay/09.10.2011/1448726/default.htm)

Hüdaverdi
10-10-2011, 02:39
Kesin kanaaatim akraba evliliği bunlar ;D

Fırat
10-10-2011, 02:41
Bu mesele daha çok su, ceset, kan kaldırır.. Bu çamura el sürme kardeşlik salla gitsin...

İntifada
10-10-2011, 02:41
"Kim olduğu belli olmayan soytarı kılıklı biri, bir milletvekilinin yakasına yapışarak devlet benim diyor.

sen kimsin peki gavat :D
kaç insan tanıyor seni kimsin bana hizmet etmek zorunda olan bi eşyasın...

İntifada
10-10-2011, 02:42
Bu mesele daha çok su, ceset, kan kaldırır.. Bu çamura el sürme kardeşlik salla gitsin...

biz gidicez zaten kardeşlik kalanlar düşünsün :D

Özgür Çağrı
10-10-2011, 02:47
Valla gün gelir devran döner işler değişir biz yine müslümanlar yerlerde sürüklenen polis işkencesinde kalan bireyler oluruz o zaman anlarsınız.
Zaten yıllarca solculara yapılan işkencelere gıkımızı çıkartmadık İslam dedik cihad dedik solcu gençler işkencede ölünce olsun onlar kafir dedik sonra 28 şubat geldi biz orda burda sürüklenirken bizim için sesini çıkartacak kimse kalmamıştı o günler bile birileri kartel medyasına müslümanlar aleyhine demeçler verip ecevitle onla bunla kanka olurken yine bu işkencelerden geçmiş müslümanları gitti ahmet kaya savundu başbakanımız içerdeyken solcular sesini çıkarttı muhafazakarlar ne yaptı hiç bir şey.

yani diyeceğim böyle düşmanımıza yapılıyor diye sevinmeyin polis şiddetine karşı durun bugün onlara yarın bize öbür gün şunlara.

Eşref
10-10-2011, 02:49
sen kimsin peki gavat :D
kaç insan tanıyor seni kimsin bana hizmet etmek zorunda olan bi eşyasın...

Videoyu izlemesek inanacağız. neymiş, polis vekilin yakasına yapışmış. İyi de arkadaş, polisin üzerine sanki polisi dövecek gibi yürüyen şahıs kim? Milletvekili. Ben mi yanlış görüyorum?

Yazmayayım diyorum ama milletvekili "ben milletvekiliyim" deyip polisin üzerine üzerine yürüyünce, polis biraz tırsmış ama son bir cesaretle "ben de devletim" demiş.

2m5YnP7k6RI

Supraliminal
10-10-2011, 02:50
Apocuların vekiline değil saygı duymak dokunulmazlıkları olmasaymış o polis orada onu napardı kim bilir.
Aslında yaptığı az bile ki birşeyde yapmamış ...

depare
10-10-2011, 02:51
Polis bölücü eyleme katılan milletvekilimi yoksa normal vatandaş mı diye ayırım mı yapacak..?

Karşısında ki millet falan değil bölücün'ün önde gidenleri..!

Başörtülülere saldıran Polis isterse öldürülsün umrum da olmaz..!

Ama vatana kastetmiş bir avuç satılmışa karşı öyle değil..

İntifada
10-10-2011, 02:51
la poliste ne dediğini bilmiyor :D
bende devletin polisiyim demek istiyor ama devletim diye çıkıyor ağzından tonlamadan onu anlıyorum ben :D
yazık :)

Tarantula_
10-10-2011, 02:52
Tek ihtiyacımız olan Osmanlıyı anlamak,

Osmanlı, Öcalanı paşa yapardı...

Supraliminal
10-10-2011, 02:53
Valla polis değilde orada normal sivil vatandaş dövseymiş şunu tepkimiz ne olurdu ?
Şahsen ben ayakta alkışlardım.

unnamed
10-10-2011, 03:49
herkes bir kelimeye takılmışta...
olaya bakarmısınız..
milletvekili?? sokakta polisle çatışıyor....
yav alın şunların vekilliğini ya...

Feride
10-10-2011, 10:10
herkes bir kelimeye takılmışta...
olaya bakarmısınız..
milletvekili?? sokakta polisle çatışıyor....
yav alın şunların vekilliğini ya...

: )) Vekil vekillikten çıkmış zaten. Nerede bir illegal eylem var, bunlar meydanda diyebiliriz heralde. Bunların işi gücü polis asker. Biri bir eylemde tokat atar, diğeri polis arabasını taşlar, biri polisin üzerine yürür.

Bunların meclise girmesi hata ya, neyse..Malum.. Demokrasi (!)

manifesto
10-10-2011, 12:28
Orada polisin "ben DEVLETİM" demesi kadar doğal bir şey yok.
Bu söz mecrası itibari ile doğaldır,tek başına değil.
Yani Polis vekilin evini tekmeleyip yakapaça yakalayıp
Götürüyorken "ben devletim" demesi ne denli saçma olur ise
PKK gösterilerinde huzuru sağlayıp anarşiyi önleme adına yaptığı vazifesinde
devlet adına iş görmesi normaldir,devletleşmesi de normaldir.Çünkü halkın çoğunluğunun iradesiyle ve kanun ile iş görüyor.
PKK enüklerinin yanında fink atıp devletten maaş alan müsvettelere sadece su sıkmak yetmez
Kurşun sıkmak gerek
Ama yapılamıyor.

unnamed
10-10-2011, 19:30
: )) Vekil vekillikten çıkmış zaten. Nerede bir illegal eylem var, bunlar meydanda diyebiliriz heralde. Bunların işi gücü polis asker. Biri bir eylemde tokat atar, diğeri polis arabasını taşlar, biri polisin üzerine yürür.

Bunların meclise girmesi hata ya, neyse..Malum.. Demokrasi (!)

nasıl bir demokrasiyse artık.....
konuşacam ağır olacak diye korkuyorum....

Supraliminal
10-10-2011, 19:36
Arkadaş o milletvekili dediğin bölücü terör örgütü pkk'yı destekleyen partiden milletvekili .Bu millet vekiline oy atan millet hangi şartlarda oy attı ? attırıldı ?

Çıkıp her fırsatta Şerefsiz Apo'nun leyhine sloganlar atmasını biliyorlar buradan bizler demediğimizi bırakmıyoruz bu itler hakkında hatta yeri gelse bi kaşık suda boğmak istiyoruz değil mi ?

Şurada polis hiçbirşey yapmamış Allah aşkına polistede hiçbir suç yok.Ah poliste yetki olsada şunu bir kaşık suda boğsa.

Burada günlerce anaların göz yaşı akarken acaba vicdanları biraz olsun sızlıyor mu bu itlerin ? Tabikide hayır Apo'yu destekleyenlerin tam aksine hoşlarına gidiyordur.

Yapılması gerekeni yapmamış polis keşke dövseymiş !
Çünkü yaptırımlarla baskılarla zorla seçtirilmiş bir milletvekilinin gözümde hiçbir değeri yok her dayağı hak ediyorlar.

Saltuk Buğra Han
10-10-2011, 19:38
Burada bütün suç polisindir.
Ben devletim derken yıllardır devletin olmadığı yerde bunu yüksek sesle söylemesi oldukça yanlış bir harekettir.
Devletin olmadığı yerde itlik yapmaya alışmış olan bu insanlara bu sözü söylerken yavaş yavaş ve alıştıra ,alıştıra söyleyeceksin.
Sayın milletvekili az biraz pardon , ben biraz devletim, epeydir bura da yoktum beni hatırlamaybilirsiniz gibi.
Sen ne yapıyorsun sayın polis.
Birden gökten düşer gibi bağırarak ben devletim.
Böyle dersen olmaz.
Her şeyin bir adabı vardır.
Devletin olmadığı yer de ,istediği zaman dükkan açtırıp kapattıran,
Devletin olmadığı yer de seçmenin seçme hakkını elinden alan ,
Devletin olmadığı yer de sokakları savaş alanına çeviren ,
Devletin olmadığı yer de okullar da eğitimi engelleyip öğretmen kaçıran,
Devletin olmadığı yer de daha bir sürü haltlar karıştırıp ,devletsizliğin tadını çıkarıp yanına kar kalanlara ,densiz ve iş güzar polisin biri kalkta ben devletim de.
Üstelikte bağıra bağıra.
Hayır arkadaşım alıştıra alıştıra.
Milletin ödünümü koparacaksın?
Sonra adamlar ve dahi bu laftan hoşlanmayanlar dayak yemiş çakal gibi kuyruğunu kıstırıp viyaklayıp duruyor.