Orijinalini görmek için tıklayınız : Domatesin 3 kilosu 1 liraya düştü
M.Atilla
03-13-2011, 20:26
Ekim ayının ortasında, kilosu markette 6-7 TL'ye ulaşan domatesin 3 kilosu 1 liraya düştü. Adana'daki semp pazarlarında domates kalitesine göre 35, 50, 75 kuruş ile 1 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
http://medya.zaman.com.tr/2011/03/13/m_domates_k.jpg
Sera ürünlerinin ve kışlık sebzelerin yoğun olarak piyasaya sürülmesi ve hava sıcaklığının yüksek seyretmesi nedeniyle domatesin fiyatı geriledi.
Durumdan memnun kalan satıcılar, şunları ifade ettiler: "Daha önce domates satışları durma noktasına geldi. Pahalı olduğu için vatandaş alamayacak durumda idi. Şimdi ise fiyatlar çok uygun ve satışlarımız gayet güzel. Bundan sonra da bu şekilde devam etmesini bekliyoruz."
Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Özgür Mahallesi'nde kurulan semt pazarında bugün domates 35 kuruşla 1 liraya tezgahlarda yerini aldı. 30 yıldır pazarcılık yapan Mehmet Doğan, domates fiyatının, tarihinin en yüksek değerine ulaşmasının ardından normale döndüğünü hatta çok düştüğünü söyledi. Yaz aylarında domatesin en çok bulunduğu günlerde bu fiyata domates sattıklarını hatırlatan Doğan, önceleri yarım kilo alanların şu anda 3-4 kilo birden aldığını kaydetti.
(CİHAN)
ZAMAN
Hüdaverdi
03-13-2011, 20:36
En çok sevdiğim sebze,bir ara sırf bundan yedim ama sonra kış sebebiyle yiyememeye başladım uzun süre oldu.
Evde var ama hala tadı tam kıvamında değil.
Ne güzel bir nimet :güzel:
İntifada
03-13-2011, 22:44
menemenlik 2 kilo aldım bugün :)
salkım mı bahçemi?
hangisi yav;D
Bu haberin haber değeri yok. Zaten televizyonlarda, haber bültenlerinde ben bu haberi hiç duymadım. Eğer 3 kilosu 1 lira yerine, 1 kilosu 3 lira olsaydı, şimdi gazetelerden, televizyonlardan bu haber eksik olmazdı.
Daha önce dometesin kilosu 3 lirayken isyan eden haberciler, "güya enflasyon yok" diyenler, hani nerede?
bizim gomunist xfce takmisti dometese, kendisi nerelerde görünmüyorda kimbilir belkide domatesleri stokluyordur :)
bizim gomunist xfce takmisti dometese, kendisi nerelerde görünmüyorda kimbilir belkide domatesleri stokluyordur :)
xfce ile domates tartışması yapmıştık değil mi? Şimdi hatırladım. Bu arada Antalya'da domatesler tatlanmış. Bizimkiler dün domates almış. Lezzetliydi.
İntifada
03-13-2011, 23:37
israil tohumuysa boykot edelim !!!
bilgisi olan varmı ?
EpiVaTeS
03-13-2011, 23:42
xfce nerde...
Domates 5 lira diyip duruyodu...
Kazıklamışlar...
Saftiriği...;D
menemenlik 2 kilo aldım bugün :)
yumurda,domates, tatlı biber,tuz,köri.kısık ateşte üstünü kapatıp yapacan of . . .
İntifada
03-13-2011, 23:51
aga napalım ya :)
vizelerde geliyo :)
vizelerde artık domates bibere talim :)
sabah beyaz peynirle akşam yumurtayla :)
yumurda,domates, tatlı biber,tuz,köri.kısık ateşte üstünü kapatıp yapacan of . . .
üstüne birde kaşar eriteceksin ki fena:güzel::güzel:
Köri mi?
Köri mi?
He ya abi takıntıdır bende ocakta pişen herşeye dökerim : D
He ya abi takıntıdır bende ocakta pişen herşeye dökerim : D
Tadına baktıysam da hatırlamıyorum. Ben menemeni acı yeşil biber, soğan, köy tereyağı, hormonsuz kabuğu soyulmuş tarla domatesi, yumurta, tuz ve karabiberle yaparım.
İntifada
03-13-2011, 23:58
köy yumurtası diyor sonra kabuğu soyulmuş domates diyor :)
adam sosyete beyler :)
yav rendele gitsin kabuk napcak vitamini orada :)
konu nasil menemene geldi ya :)
köy yumurtası diyor sonra kabuğu soyulmuş domates diyor :)
adam sosyete beyler :)
yav rendele gitsin kabuk napcak vitamini orada :)
Köy yumurtası demedim yahu. Köy tereyağı dedim. Rende asıl sosyete işi. Biz eski usul elde soyar ince ince kıyarız. Rende teknolojisine geçemedik. ;1
İntifada
03-14-2011, 00:05
e tamam rendeleme ince ince doğra :)
kabuk napcak sana :)
sen allah bilir salata yaparken salatalığın kbuğunuda soyuyorsundur...
Bu konu menemene nasıl geldi :) :) Bari bir tabakta bize koyun :) :)
ulan yavuz;D
konuyu nerden nereye getirdin yine;D
Özgür Çağrı
03-14-2011, 00:09
domatesler ot gibi ya hiç kokusu yok neyseki anacım yazdan koymuş dondurucuya bi menemen oluyor onla üf üf daha bugün yidik la :)
e tamam rendeleme ince ince doğra :)
kabuk napcak sana :)
sen allah bilir salata yaparken salatalığın kbuğunuda soyuyorsundur...
Bizim oralarda domatesin de salatalığın da kabuğu soyulur.
İntifada
03-14-2011, 00:09
Bu konu menemene nasıl geldi :) :) Bari bir tabakta bize koyun :) :)
yav eşrefe sosyete diyoduk sen çıktın abi şimdide :)
tabak koymam ben masaya :)
tavadan devam :)
çatala yok tabak yok :)
ekmek var tava var çay var çay kaşığı var :)
bide karabiber :)
İntifada
03-14-2011, 00:10
Bizim oralarda domatesin de salatalığın da kabuğu soyulur.
;D;D;D
ahh ahhh...
sizin oralar işi bilse zaten chpye oy vermez ;D
;D;D;D
ahh ahhh...
sizin oralar işi bilse zaten chpye oy vermez ;D
Bizim buralar derken Malatya'yı kast ettim. Antalya'nın insanı sosyetedir. Domatesin kabuğunu soymaya kalksalar, ortada domates kalmaz. Ondan "kabuğu da faydalı" der, bize yutturmaya çalışırlar.
Eskiden analarımız domatesin, elmanın kabuğunu soyamayan kızı gelin olarak bile almazmış. Şimdi nerde.
;DŞimdi ki gelinler erkeğe soyduruyorlar hocam... :)
İntifada
03-14-2011, 00:23
yav bırakın :)
domatesin kabuğunu soyan adam sosyetedir aga bence :)
üzerine silecen hart diye ısıracan :)
;DŞimdi ki gelinler erkeğe soyduruyorlar hocam... :)
lütfen kendi adımıza konuşalıım;D;D;D
lütfen kendi adımıza konuşalıım;D;D;D
Yok üstadım çevremizde görüyoruz o bakımdan söyledim,;D ;D :)
genç akkurtlar geliyor auuu adam doğa terk.aynı ben :p
Yok üstadım çevremizde görüyoruz o bakımdan söyledim,;D ;D :)
hadi bizde yedik;D;D;D
İntifada
03-14-2011, 00:27
valla hacım ben elma yiyince yanımdakiler şaşırır mesela...
elmadan bir tek sapı kalır :)
geri kalan her tarafını yerim :)
Yahu Akıncı söyletme beni. Hz. Yusuf zamanında bile kadınlar elmanın kabuğunu soyarken ellerini kesmişlerdi. Ben bildim bileli elmadır, salatalıktır, domatestir, kabuğu soyulur. Eski insanlar da bilirlermiş kabuğun faydalı olduğunu. O nedenle soydukları kabuğu hanımlar yüzlerine maske yaparmış.
Şimdi sosyete devri. Kabuk soyamayan gençler, "faydalı" diye elmayı domatesi salatalığı kabuklu önümüze getirir oldu. Hele birde o kabuk sertse tamam. Çiğne çiğne dur. En sonunda sosyetesin ya, diri diri yutarsın o kabuğu. Aman Allahım! ): Neymiş efendim; faydalıymış. Yahu her faydalı şeyi yiyecek miyiz? Eski hanımlar ne güzel o kabuktan maske yapar bize de meyveyi, sebzeyi kabuksuz yedirirlermiş. Şimdi midemize o sert, diken gibi kabuklar giriyor. Cebimizden de tonca makyaj malzemesi parası çıkıyor.
http://www.chpmugla.org.tr/wp-content/uploads/2009/12/chp-kadın-kolları-toplantı-2.JPG
Laiklik elden gidiyor din ve mutfak işleri ayrılsın
İntifada
03-14-2011, 00:44
bırak bu işleri eşref :)
Ruh-i zar
03-14-2011, 00:47
Sinir oldum bu habere.
2 gün önce gittim kilosu 2 liradan aldım.
Ertesi gün bi baktım 50 kuruş :@:@
bırak bu işleri eşref :)
Akıncı kardeşim. Sen o imzandaki hür yobazlık simgesini sil. Yerine şunu koy;
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSC4S5JYkBx9HjRWSexDYb7stj2x64U9 vCypxr6TRlWgbFNYeiATw&t=1
İntifada
03-14-2011, 00:54
puhaha :)
domatesin kabuğunu soyanlar koysun onu :)
yavuza yapılan büyük bir hakarettir bu;D
ya harbiden o imza pek durmamış ben her seferinde balyoz diye okuyorum :R onun yerine akkurt koyun ,hatta yavuz sen güzel çiziyon en şöyle güzelinden bi imza yap bende koyarım vallaha :)
ya harbiden o imza pek durmamış ben her seferinde balyoz diye okuyorum :R onun yerine akkurt koyun ,hatta yavuz sen güzel çiziyon en şöyle güzelinden bi imza yap bende koyarım vallaha :)
bu adam kendi eliyle ölüme gidiyor beyler;D;D
peşi sırada yavuz geliyor;D;D
haci kasiniyorsun demedi deme ;D;D
EpiVaTeS
03-14-2011, 02:06
Olm Yobazı nasıl okumuyon la...
İntifada
03-14-2011, 03:18
iyi dedin :)
eşref reis nası bi imza istersin :)
Hem faydalı hem de lezizdir kabuklar :)
Kabuğuyla yemezsem kendimi elma yemiş gibi hissetmem :ağla:
Hanım evlatları yer kabuksuz meyveyi :hihi2: Söz meclisten dışarı :hihi2:
Sevgili Nûn, televizyonlardaki sosyete hanımlar sence domates, elma kabuğu soyabilir mi?
Mesela çoban oyu ile kendi oyunu farklı tutan o sosyete hanımın domates soyduğunu bir hayal et. Edebilir misin? Edemezsin. Kesin kabuğuyla yiyordur. Hatta günümüzün altın günleri düzenleyen sosyete hanımları da kesin kabuklu yiyordur. Kabuk soymayı öğrenmek yerine de sayfa sayfa kabuğun faydaları üzerine kitap okurlar. Çoğu doktordan bile fazla bilirler kabuğun faydalarını.
Ben kasabalıyım. Git anadoluda benim köylü analarımın yanına. Sana kabuklu domatesi hiç yedirir mi? Kabuklu elma hiç yedirir mi? Kağıt gibi soyar onları. Kabuğun bir yüzüne bakınca arkası görünür. Sonra da o elmayı bir bir tabağa güzelce dilimler. Yanına da elini silmen için ıslak bezini getirir. Afiyetle yersin valla. Haksız mıyım Nûn?
Neyse hadi. Meyve sebze kabuğu soyamayan gençlerimizin fazla üzerine gitmeyeyim. İnşAllah ileride öğrenirsiniz. Söz meclisten dışarı ;ı:
iyi dedin :)
eşref reis nası bi imza istersin :)
Osmanlı - Türk kültürünü yansıtan; geçmişini unutup, tembelliğe mazeret arayan; sosyete kültürüne de tokat gibi inecek bir imza olsun. Tabi böyle bir imzayı sen çizebilir misin? orası da ayrı bir konu. (:
Başka işiniz yokmu domatesin elmanın kabuklarıyla uğraşıyosunuz :hmm
M.Atilla
03-14-2011, 15:09
http://www.turkiyes.net/wp-content/uploads/2010/09/Domates.jpg
Zevkler ve renkler tartışılmaz..İsteyen soyarak yer isteyen soymadan; isteyen közler, isteyen kızartır..Önemli olan yemek..Patlıcanın dalından koparıldığı anda yenildiğini gördüğümden beri bu tür konular anlamsız geliyor artık:)
Özgür Çağrı
03-14-2011, 18:53
Valla babam bugün pazardan almış kilosu 2.5 tl :)
İntifada
03-14-2011, 20:51
Valla babam bugün pazardan almış kilosu 2.5 tl :)
of of ;D
bu darbeyi zor atlatırsınız...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.