fatih kısaparmak balon baskılı balon Dünya Davos Fatihini Alkışladı,İçimizdeki Yabancılar Beğenmedi..!Tanıyalım Bunları.? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünya Davos Fatihini Alkışladı,İçimizdeki Yabancılar Beğenmedi..!Tanıyalım Bunları.?

ishakyilmaz
01-31-2009, 15:02
Başbakan Erdoğan'ı topa tuttularhttp://www.habervaktim.com/resim/resim55423_1.jpg?t=74436834 (http://www.habervaktim.com/haber/55423/erdoganin_cikisi_yahudi_lobisini_iyice_azdirdi.htm l)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e gösterdiği tepki, yurtiçinden ve dışından büyük destek gördü.

Fakat başta CHP olmak üzere bazı kesimler Erdoğan'ın bu tavrını topa tuttular.

İşte onların verdiği olumsuz tepkiler:

Gazeteci Mehmet Ali Birand:Heyecana kapıldı, faturası olur

Başbakan Erdoğan, heyecana kapıldı. Başka bir şey diyemiyorum ama bunun bir faturası var. Türkiye, İsrail'e sırtını dönerek hayatına devam edemez.

Emekli Büyükelçi İnal Batu: Başbakan çok fevri bir insan

Maalesef Başbakan çok fevri bir insan. Orada da maksadını aşan tavırlar sergiledi. "Davos benim için bitmiştir." dedi. Davos sadece Peres'ten ibaret değil. Önce Türkiye'nin, sonra Hamas'ın çıkarları düşünülmelidir.

Emekli Büyükelçi Özden Sanberk: Haklıyken haksız duruma düştü

İsrail Cumhurbaşkanı'nın konuşması kendi içinde tutarlı. Başbakan öfkesine hakim olamadı. Haklıyken haksız duruma düştü. Dinleyenleri insanlık suçu işlemekle itham etti.

Emekli Büyükelçi İlter Türkmen: Kendini Hamas'la fazla özdeşleştirdi

Bu bir Arap-İsrail meselesi. Bu bir siyasi meseledir. Biz bunu İslam'la İsrail arasında bir mesele olarak gördük. Başbakan kendini Hamas'la fazla özdeşleştirdi.

MHP milletvekili Deniz Bölükbaşı: Bu tepki yetersiz

Başbakan'ın öfkesi kontrol edilemez hale geldi. Bu tepki yetmez. BOP eşbaşkanlığını bırakmalı, askeri ihaleler askıya alınmalı Yahudi kuruluşlurından aldığı madalyayı iade etmeli.

İsrail gazetesi Haaretz: Heron siparişleri önümüzdeki ay Türkiye'de

İsrail terörist devlet olsun ya da olmasın, ilk Heron siparişleri önümüzdeki ay Türkiye'ye ulaşabilir.

CHP Milletvekili Onur Öymen: Diplomaside karşıdakine 'sen' denilmez

Kalkıp Gazze'ye şiddet yoluyla bir devlet kurmayı isteyen bir örgütün sözcülüğünü yapıyorsunuz. Bence Davos'ta dünya açısından Erdoğan bitmiştir. Hamas'a karşı Mısır ve bütün Arap ülkeleri tepki gösteriyor. Açın bakın dünya basını ne yazıyor? Diplomaside karşınızdaki düşmanınız dahi olsa dikkatli olacaksınız; örneğin karşınızdakine 'sen' diye hitap edilmez. Türkiye, Ortadoğu'da arabulucu ve çözüme katkıda bulunma fırsatını kaybetmiştir.

ishakyilmaz
01-31-2009, 15:04
Türkiye'yi savaşta terk edip kaçacakları hafızanıza iyi kazıyın.Bizler ülkemizin selameti ve sıhhati için canla başla çalışırken,bunlar hala manda himayesinde olmamızı,sömürgecilik ilkesini istemektedirler..!

ishakyilmaz
01-31-2009, 19:13
Unutmamalıdırlar ki;tarih tezahürden ibarettir..!Tarih sizi affetmeyeceği gibi,aslada unutmayacaktır..!

Feride
01-31-2009, 19:20
sürekli olarak haklıyken haksız duruma düştü deniliyor bu muhalifler tarafından. eğer bir insan haklıysa haklı olduğunu ortaya çıkaracak şekilde de konuşması çok normaldir başbakanımızın yaptığı gibi.. yani haklıysak susacağız, haksızsak zaten susmak gerek gibi tuhaf bir düşünce içerisindeler görünüşe göre..

redyellow
02-02-2009, 18:02
İçimizdeki yabancılar mı?

Yoksa:

İçimizdeki İsrailliler,

İçimizdeki yahudi aşıkları,

İçimizdeki gönüllü uşaklar....

Mı olmalıydı?

halil_han
02-02-2009, 18:06
Adamlar alışkın değil tabi böyle durumlara, anlayamıyorar. Tarih okumamışlar belli ki görmemişler şanımızı, büyüklüğümüzü. Her zaman alttan almaya, pısırıklığa alışmışlar. Ya da direk hizmetkarlık yapıyorlar. Her neyse Allah ıslah etsin.

ishakyilmaz
02-02-2009, 18:11
Türkiye dünyanın lokomotifi yörüngesinde yoluna devam ediyor.Sorunlar oldukça fazla lakin çözüm için gece gündüz demeden çalışıyor AK PARTİ.Bunu kabülenmek istemeyenler bu vatanın sınırlarının dışına çıkabilir..!Öyle inanıyorum ki bunların bir ayağı batıda bir ayağı Türkiye'de..!

kutsalruh
02-03-2009, 05:58
doğan grubu değilmik, ülkeyi çıkarına kullananlar..normal karşılamak lazım..bunların ne olduğu belli değil....

*AZRA*
02-03-2009, 11:25
bu gibi insanlarıı kale almıyorum grur haysiyet yok çünkü bunlarda:@

Kırık_Çocuk
02-03-2009, 12:26
Böyle davranmak durumundayız herzaman..Üstümüze düşen aslında budur. Bundan sonra da boynu bükük siyaset izlenmesin istiyoruz dış dünyada ama elimizden gelen de ancak bu kadarı..

ishakyilmaz
02-03-2009, 12:31
Birkaç mönşör 75 milyonun sesi ve tercümanı olamaz...Türkiye'nin itibarının yükselmesini hazmedemeyen üstelik devlet yönetiminde bu kişiler bu vatanın gerçek sahibi olamazlar.Herkes haddini bilmeli,haddini aşmak cüretinde bulunmamalı..!Başbakanımız Türkiye'nin yok olmaya yüz tutan tarihini gün yüzüne çıkarmıştır,ister kabul etsinler,ister etmesinler gerçek bu...

ishakyilmaz
02-03-2009, 12:35
http://www.habervaktim.com/resim/resim55476_1.jpg?t=74436834 (http://www.habervaktim.com/haber/55476/chpli_oymen_nasil_kivirdi.html)
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos çıkışının hemen ardından ekranlara çıkarak Başbakan'a sert eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, yanlış anlaşıldığını savundu.

Erdoğan'ı, ortaya koyduğu tepki sebebiyle değil, Hamas saldırılarını kınamadığı için eleştirdiğini öne süren Öymen, "Herkesin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na saygılı davranması ve cevap hakkı tanıması lazım. Başbakan'a yapılan muamele yanlıştır. Başbakan'ın da bu olaya tepki göstermesi doğrudur." dedi.

CHP'nin dış politika kurmayı Onur Öymen, Davos'taki gerginliğin hemen ardından yaptığı değerlendirmede Başbakan'a sert eleştiriler yöneltti. Erdoğan'ın panelde Hamas'ın sözcülüğünü yaptığını ileri süren Öymen, "Davos ve medeni dünya için Erdoğan bitmiştir. Erdoğan, Türkiye'nin haklı prestijini zedelemiştir. Türkiye, Ortadoğu'da arabulucu ve çözüme katkı olma fırsatını kaybetmiştir." ifadelerini kullandı. Onur Öymen, Zaman'a yaptığı açıklamada, sözlerinin yanlış aktarıldığını iddia etti. İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in ve moderatörün tavrını tasvip etmesinin mümkün olmadığının altını çizdi. Öymen, "Davos'ta Başbakan'a açıkça haksızlık yapıldı. Bu nedenle toplantının terk edilmesi doğal ve haklı bir tepkiydi." diyen CHP lideri Deniz Baykal'la görüş ayrılığı yaşamadığını da bildirdi. Tepki çeken açıklamaları Baykal'ın onayıyla yaptığını vurgulayan Öymen, "Genel Başkan'la aramızda herhangi bir görüş ayrılığı yok. Panelden hemen sonra kendisiyle görüştüm, ardından televizyonlara konuştum. Sözlerime herhangi bir itirazda bulunmadı" diye konuştu.

Kırık_Çocuk
02-03-2009, 12:40
Anlayanlar anladı..Kimin kimi savunmadığını..Yoksa Başbakan orayı terkettiğinde Hurra gazeteciler peşinde koşmazdı..Demokrasi diye çığıranlara hamasın seçim kazanmış bi parti olduğunu ve muhatap alınması gerektini bahsetmekten baska bisey soylemedi gayet normal

halil_han
02-03-2009, 12:45
Başbakanımızın tepkisinin ardından eli ayağında dolaşarak, alelacele açıklama yapma gereği duymuş ve korkaklığını tüm dünyaya ispatlamıştır onur öymen. Baykal da açıklama apma işini ertelemiştir. Önce şöyle bir bakıyorlar dünya ne tepki verecek diye. Bakıyorlar ki olumsuz açıklama yapmak zarar veriyor hemen baykal çıkıyor destekçiyiz diyor, onur öymen yanlış anlaşıldım diyor. Geçin bu ayakları bu millet artık böyle ayaklara gelmiyor.