fatih kısaparmak balon baskılı balon Dünyada rüsvet 6.sırada Türkiye var! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyada rüsvet 6.sırada Türkiye var!

Katade
02-05-2011, 12:45
Eğitim, sağlık, vergi ve güvenlik gibi hizmetleri alabilmek için rüşvet vermek gereken ülkeler açıklandı. Listenin 6. sırasında Türkiye var.

http://img204.imageshack.us/img204/4250/110204rusvetgrafikhlarg.jpg (http://img204.imageshack.us/i/110204rusvetgrafikhlarg.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

İSTANBUL - Uluslarası Yolsuzluk Anketi'nin (Global Corruption Barometer) son sonuçlarına göre geçtiğimiz yıl her 4 kişiden biri ihtiyacı olan hizmeti alabilmek için rüşvet verdi.

Yolsuzluk karşıtı Transparency International örgütün yayınladığı anket halktan sıradan insanları 9 temel hizmeti almak için vermesi gereken rüşvete odaklanıyor.

En çok rüşvetin yüzde 29 ile polise verildiğini gösteren ankette gümrük, eğitim, yargı, sağlık, evrak, emlak, vergi ve kamu hizmetleri için en çok rüşvetin Liberya, Afganistan ve Irak en çok rüşvet verilen ülkeler olarak sıralanıyor.

ntvmsnbc

Erhan KARACA
02-05-2011, 13:06
bugün ukba abi sözcü aldı haberi orda okumustum.. Doğrudur.. statükocular eskiden kalma rüşvet alma kaidesini hala bozamadı..

Katade
02-05-2011, 13:07
Polisler konusunda Bi çalışma yapılması gerekiyor iç acıtıcı bi durum günlük hayatımızda gören çok vardır eminim.

Katade
02-05-2011, 13:09
bugün ukba abi sözcü aldı haberi orda okumustum.. Doğrudur.. statükocular eskiden kalma rüşvet alma kaidesini hala bozamadı..

Evet ama onların sonuda yakındır Şuan yine iyi durumdayız eskiye bakarsak.

Mavera
02-05-2011, 13:25
acaba ellerine birseyler sikistirsak bizi 1. yaparlarmi..

Sevban
02-05-2011, 13:42
acaba ellerine birseyler sikistirsak bizi 1. yaparlarmi..

:) :) :)

İntifada
02-05-2011, 13:43

:şaşkın::şaşkın::şaşkın:
bu kadarınada pes

Erhan KARACA
02-05-2011, 22:49
:şaşkın::şaşkın::şaşkın:
bu kadarınada pes

yeminle sözcü aldı ağa (: gerçi bana al getir dedi ama o istedi (: ben sadece raftan alıp kasaya getirdim (:

Özgür Çağrı
02-05-2011, 22:59

uh vallamı eyvahh etk açık verdin ya ;D tabi arkadaş çevresi kozmopolit olunca insanın her türden okuması gerekiyor yav :karizmatik:
ukba abi bizi sözcüye abone yapsanaa yapsanaa yapsanaa ;D;D

Erhan KARACA
02-05-2011, 23:05
Sözcü okumak can sıkıntısına mutsuzluga bire bir.. insanların çaresizlik içinde nasıl çırpındıklarını görüyorsun gülüyorsun (:

Mavera
02-05-2011, 23:12
desenize ukbayida kaybettik bugün sözcü olan yarin cumhuriyet alir, ortadogu alir :)

Erhan KARACA
02-05-2011, 23:27
hafta içi gideyim yanına.. aydınlık bile alıyordur suç üstü yapmak lazım (: yarın der erhan aldı kasaya getirdi diye (:

Mavera
02-05-2011, 23:34
yok yok aynen söyle bir aciklama yapar ve isin icinden cikar..

Biz farkli cesmelerdeki suyun tadina bakiyorsak bu bizim mahalledeki cesmeden akan o berrak, temiz ve saglikli suya olan ihtiyacimizi daha bir istiyakla arttiracakdir..
yoksa ismi aydinlik olan sözde halkin gazeteleri su karisik ortadoguda bile yeni cag acmaktan bihaber müsvettelerdir :)..

Erhan KARACA
02-05-2011, 23:37
vayyy ahmet abi bu yazıyı bi yerden mi kopyaladın (:

Mavera
02-05-2011, 23:51
vayyy ahmet abi bu yazıyı bi yerden mi kopyaladın (:

hic huyum degildir.. bizimde az, cok edebi yanimiz vardir ama biz daha cok siyasi yanimizi ortaya cikariyoruz :)..

Erhan KARACA
02-05-2011, 23:57
hiç edebi olay deme (:

bugün ukba oldürdü beni gülmekten:D hala gülüyorum..

depare
02-06-2011, 02:42
Sadece para mı ya da sadece işini görme karşılığı mı :)

Ben dondurma deposun da çalışıyorum yazın epey polis aşındırıyor kapımızı tabi çoğu havasını alıyor (:

Çok alışmışlar onlara göre çok normal..

Ukbâ
02-06-2011, 21:55

Erhan benmi aldım yahu kartel basını geçtin bu haber ile. Sen abi alalım bakalım küfür ne yazmış diye :)

Bürokrasi tam anlamı ile milletin iradesine geçmiş değil o yüzden bir çok kurumda rüşvet olayı devam ediyordur eskisi gibi faal ve aktif olmasada vardır.

Erhan KARACA
02-06-2011, 22:21
Demedim mi yan çizecek diye demedim mi yau (:

manifesto
02-06-2011, 22:29
Böyle bir liste çakmadır..Dünyada tanzanya uganda zimbawwe hatta rusya..
Vietnam kamboçya daha bir sürü kıytırıktan devlet var..oralarda paras yoksa hiçbir şey yaptıramazsın..
Kırgızistan var ki biz rüşvet vermeden oturum dah, alamazdık..
Hani nerede bu ülkeler? hiçbirisi listede yok
Bu liste onu yayımlayanların FANTAZİSİNDEN öte değil..