fatih kısaparmak balon baskılı balon EN AZ 3 ÇOCUK - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EN AZ 3 ÇOCUK

sadettin al
12-18-2010, 23:00
merhaba sevgili arkadaşlar.aslında bu konuyu açmamın sebebi orhan gündoğdu arkadaşımızın füze kalkanı projesi ile ilgili protestosunda ilgimi çeken sonundaki uyanın artık haçlılar etrafımızı sarıyor.yazısı üzerinedir oraya yorum yazamadığım için bu konuyu açtım.geçen gün facebook da avrupalıların müslümanlardan korktukları için yayınladıkları bir video da müslümanların yıllar içerisinde giderek çoğaldıkları ile ilgili idi bu nedenle ben diyorumki arkadaşlar müslümanlar günden güne artıyor. ve haçlılar günden güne azalıyor.bu nasıl mı? oluyor avrupalılar çocuk yapmaktan korktukları için zaman içerisinde azaldılar. ve müslümanlar daha fazla çocuk yaptıkları için dünyanın her yerinde çoğaldılar. avrupa ekonomik olarak çöküşe geçti onun için ben başbakanımızın en az 3 çocuk tezini destekliyorum.sizin de düşüncenizi almak istiyorum.teşekkür.

Hüdaverdi
12-18-2010, 23:19
Nufus önemli ama eğitim daha önemli,bilgilendirme çabaları sayesinde avrupada İslama yöneliş hızla artmakta,bunların korkuları bundan kaynaklanıyor,bizim nufusumuzdan değil,kendi nufuslarının İslam'a yönelişinden :güzel: Nufusumuzun çokluğu ülkemizi ilgilendiren bir durum.Nufusu hızla artan ülkeyiz bu konuda sıkıntı yok ;D
Cephe savaşı olsa avrupanın anasını ağlatırdıkda neyse ;D

Bizde de köpeği çocuk gibi gören var ama genellikle travestiler yapıyor bunu ;D
Buna uyan normal insan varya vay onun haline ;ı:

unnamed
12-18-2010, 23:55
arkadaşlar aç ayı oynamaz diye bir tabir vardır...
bir asgari ücretlinin maaşı ortadadır...
600 lira maaşla bu adam evlenecek, üstüne çocuk yapacak, üstüne birde o evin giderlerini ödeyecek...
Tayyip baba, burda eksik olan birşeyler var..
onları bir düzeltsin daha sonra gerisi gelir..
o yüzden bu teze şiddetle KARŞI ÇIKIYORUM!!!

xfce
12-19-2010, 00:09
dunyada en gelişmiş ulkelerde az cocuk vardır.
eger nufus dagılımı piramid şeklinde ise o ulke gelişmiş sayılmaz.
şu adreste nedemek istedigimi anlatan guzel bir yazı var.
bakınız...http://cografyalise.blogcu.com/nufus-piramitleri-ve-ozellikleri/3982174

sadettin al
12-19-2010, 13:00
arkadaşlar aç ayı oynamaz diye bir tabir vardır...
bir asgari ücretlinin maaşı ortadadır...
600 lira maaşla bu adam evlenecek, üstüne çocuk yapacak, üstüne birde o evin giderlerini ödeyecek...
Tayyip baba, burda eksik olan birşeyler var..
onları bir düzeltsin daha sonra gerisi gelir..
o yüzden bu teze şiddetle KARŞI ÇIKIYORUM!!!

sana bir şey söyliyeyimmi arkadaşım o asgari ücretli zaten en az üç çocuk yapıyor. ve biliyorki ALLAH onun rızkını verir. ve zaten öylede oluyor. şimdiye kadar açlıktan bu ülkede ölen oldumu? asıl çocuk yapmazsan zaman içerisinde kökün kurur. o zaman 600 tl verecek adam da bulamazsın.

EpiVaTeS
12-19-2010, 13:03
Doğan çocuğun Rızkını ALLAH verir Tayyip Erdoğan değil Ebubekir...;)

xfce
12-19-2010, 13:07
sana bir şey söyliyeyimmi arkadaşım o asgari ücretli zaten en az üç çocuk yapıyor. ve biliyorki ALLAH onun rızkını verir. ve zaten öylede oluyor. şimdiye kadar açlıktan bu ülkede ölen oldumu? asıl çocuk yapmazsan zaman içerisinde kökün kurur. o zaman 600 tl verecek adam da bulamazsın.

yok artık turkiye gibi toprakları verimli bir ulkede açlıktan ölümmü olacak birde.
çeşitli tarım urunleri ihracatında dunyada ilk sıralarda olan turkiye gibi verimli tarıma sahip bir ulkede açlıktan olen olursa işte buna isyan ederim.
ama yinede insanlar mutfak ihtiyaclarını bile karşılamakta zorlanıyorlar.
yani varlık içinde yokluk çekiyorlar.
varmı bizden daha verimli ulke.

sadettin al
12-19-2010, 13:37
yok artık turkiye gibi toprakları verimli bir ulkede açlıktan ölümmü olacak birde.
çeşitli tarım urunleri ihracatında dunyada ilk sıralarda olan turkiye gibi verimli tarıma sahip bir ulkede açlıktan olen olursa işte buna isyan ederim.
ama yinede insanlar mutfak ihtiyaclarını bile karşılamakta zorlanıyorlar.
yani varlık içinde yokluk çekiyorlar.
varmı bizden daha verimli ulke.
onun için arkadaşım sadece hükümetin çalışmasını beklememek lazım bizlerde vatandaş olarak üretmeliyiz. ki ülkece kalkınalım hükümet kolaylık yapacak yasa çıkartacak bizlerde uygulamasını yapacağız.

xfce
12-19-2010, 13:43
onun için arkadaşım sadece hükümetin çalışmasını beklememek lazım bizlerde vatandaş olarak üretmeliyiz. ki ülkece kalkınalım hükümet kolaylık yapacak yasa çıkartacak bizlerde uygulamasını yapacağız.

sistemde üreten kazanmıyorki alıp satan yani sadece ticaret yapan daha çok kazanıyor ustelik riskide az.
oysa uretim yapmak daha zor şimdi bana piyangodan para çıksa iş kursam herhalde ticaret ile ilgili bir iş kurarım uretim yapmam.
etrafına bir bak her yer market oldu adım başı super market bu kadar çok markete ihtiyac yok aslında.

sadettin al
12-19-2010, 14:16
sistemde üreten kazanmıyorki alıp satan yani sadece ticaret yapan daha çok kazanıyor ustelik riskide az.
oysa uretim yapmak daha zor şimdi bana piyangodan para çıksa iş kursam herhalde ticaret ile ilgili bir iş kurarım uretim yapmam.
etrafına bir bak her yer market oldu adım başı super market bu kadar çok markete ihtiyac yok aslında.
üretim sadece tarlada olmaz bak ne güzel diyorsun ticaret yaparım diye oda bir üretim değilmi? sonuçta allah herkese akıl vermiş insan da on göre yapacağı iş neyse onu yapar sen ticaret başkası tarlada üretim zaten çiftci ondan kazanmıyorsa o işi yapmaz önemli olan hükümet çiftçiye kolaylıklar sağlıyormu bence evet kendi köyümüzden bahsedeyim. köyümüzde birçok fındık bahçesi veya mısır tarlası olan çiftçilere karşılıksız para verdi. ülkenin her yerinde de veriyor. bazılarına kalkınsın diye karşılıksız büyükbaş hayvan veriyor.neden çiftçi işini geliştirsin diye ondan sonrası çiftçinin üretmesine bağlı ama bakıyorum hibeyi alan üretim yapmıyor yiyor devlet daha ne yapsın.

dilemma
12-19-2010, 15:13
Teoride istek mantıklı gibi görünebilir lakin pratikte zor biraz. Evet kimse açlıktan ölmüyor cehaletten ölüyor insanlar.

xfce
12-19-2010, 16:31
üretim sadece tarlada olmaz bak ne güzel diyorsun ticaret yaparım diye oda bir üretim değilmi? sonuçta allah herkese akıl vermiş insan da on göre yapacağı iş neyse onu yapar sen ticaret başkası tarlada üretim zaten çiftci ondan kazanmıyorsa o işi yapmaz önemli olan hükümet çiftçiye kolaylıklar sağlıyormu bence evet kendi köyümüzden bahsedeyim. köyümüzde birçok fındık bahçesi veya mısır tarlası olan çiftçilere karşılıksız para verdi. ülkenin her yerinde de veriyor. bazılarına kalkınsın diye karşılıksız büyükbaş hayvan veriyor.neden çiftçi işini geliştirsin diye ondan sonrası çiftçinin üretmesine bağlı ama bakıyorum hibeyi alan üretim yapmıyor yiyor devlet daha ne yapsın.

ticaret ile uretim farklı şeyler
dediginiz gibi uretim sadece tarlada fabrikalarda vs olur.
ancak ticaret ile uretimi ayırmak lazım birisinde oraya yeni bir urun çıkartıyorsun.
ticarette ise zaten var olan birşeyin el değişiminden kar saglıyorsun.
ulke zenginligi açısından ikisi aynı şey degiller.

SaNaL DeLi
12-19-2010, 16:59
Bence gücün yetiyorsa bakmaya en az 4 çocuk olmalı :)

Ruh-i zar
12-19-2010, 17:18
3 çocukmuş.
Çocuk bakmanın yedirip içirmekten ibaret olduğunu düşünenler var hala.
Her çocuk rızkıyla doğar maddiyat aşılmayacak mesele değil.

Bilinçsiz, çocuğa evde nasıl eğitim vermesi gerektiğini bilmeyen ebebeyinlerle dolu her yer.
Onları geçtim devlet okullarda bu çocuklara adam gibi eğitim veriyo mu da 3 çocuk yapın diyo?
Eğitimsiz nüfusun artması yarardan çok zarar getirir.
Önce bunu düzeltmeye çalışsınlar sonra zemin müsait herkes 3 çocuk yapsın desinler.

xfce
12-19-2010, 17:22
3 çocukmuş.

Bilinçsiz çocuğa evde nasıl eğitim vermesi gerektiğini bilmeyen ebebeyinlerle dolu her yer.
Onları geçtim devlet okullarda bu çocuklara adam gibi eğitim veriyo mu da 3 çocuk yapın diyo?
Önce bunu düzeltmeye çalışsınlar sonra zemin müsait herkes 3 çocuk yapsın desinler.
egitimli insan sakıncalı insandır.
tarihini bilmeyen insanlar yetiştirieksinki apolitik insanlar siyasetle ilgilenmeyen insanlar olsun. seçim zamanı sadece oy veren ama hangi partiye neden oy verdigini bilmeyen insanlar olsun egitimsiz insanı yonetmek daha kolay.

Bulgaristanda tarih dersleri 2000 li yıllara kadar veriliyor bizde ise
1950 den sonrası tarih derslerinde yok sanki birileri yakın tarihimizi bilmemizi istemiyor.
belki ozaman seçim sonuçlarıda farklı olurdu.

İntifada
12-19-2010, 17:28
sanki 1950 den önceki tarihi doğru anlatıyorlar ;D;D

sadettin al
12-19-2010, 17:53
ticaret ile uretim farklı şeyler
dediginiz gibi uretim sadece tarlada fabrikalarda vs olur.
ancak ticaret ile uretimi ayırmak lazım birisinde oraya yeni bir urun çıkartıyorsun.
ticarette ise zaten var olan birşeyin el değişiminden kar saglıyorsun.
ulke zenginligi açısından ikisi aynı şey degiller.
uygulamada belki değil ama pratikte öyle ticarette belki üretileni satıyorsun ama onu satmak için zihninde birtakım üretim yapıyorsun onu pazarlamak için.

Ruh-i zar
12-19-2010, 17:54
egitimli insan sakıncalı insandır.
tarihini bilmeyen insanlar yetiştirieksinki apolitik insanlar siyasetle ilgilenmeyen insanlar olsun. seçim zamanı sadece oy veren ama hangi partiye neden oy verdigini bilmeyen insanlar olsun egitimsiz insanı yonetmek daha kolay.

Bulgaristanda tarih derlseri 2000 li yıllara kadar veriliyor bizde ise
1950 den sonrası tarih derslerinde yok sankli birileri yakın tarihimizi bilmemizi istemiyor.
belki ozaman seçim sonuçlarıda farklı olurdu.
Ahmet Şerif İzgörenin çok sevdiğim bir sözü var 'Avucumdaki Kelebek' adlı seminerini dinlerseniz orda bulabilirsiniz.

[ http://www.youtube.com/watch?v=tuLd6g-dtGk
7. kısımda geçer bu sözü ama tavsiyem baştan sona izleyin.]

Der ki;

''Eğitim insanlara belli bilgileri empoze etmek değildir, onun adı propagandadır.''

Demem o ki Tarih Coğrafya Fizik şu bu insanı eğitmez sadece bilgilendirir.
Eğitimden kastım çok daha farklı bişey.

sadettin al
12-19-2010, 18:04
3 çocukmuş.

Bilinçsiz çocuğa evde nasıl eğitim vermesi gerektiğini bilmeyen ebebeyinlerle dolu her yer.
neden her şeyi devletten beklerki insanlar anne baba çocuğunu eğitmekten bu kadarmı yoksun en az 3 yap sonra onu eğit bir taşta iki kuş vur.çocuk yapma o zaman eğitecek insanda bulamazsın.

xfce
12-19-2010, 18:10
Ahmet Şerif İzgörenin çok sevdiğim bir sözü var 'Avucumdaki Kelebek' adlı seminerini dinlerseniz orda bulabilirsiniz.

[ http://www.youtube.com/watch?v=tuLd6g-dtGk
7. kısımda geçer bu sözü ama tavsiyem baştan sona izleyin.]

Der ki;

''Eğitim insanlara belli bilgileri empoze etmek değildir, onun adı propagandadır.''

Demem o ki Tarih Coğrafya Fizik şu bu insanı eğitmez sadece bilgilendirir.
Eğitimden kastım çok daha farklı bişey.
evet seyrettim çok guzel
turkiyede oakdar geçinemeyen aç insan varki o akıllı gençlerin hedefi emekliliklerinde deniz kanarında yaşamak.

akobalı-akkurt
12-19-2010, 19:14
3 çocuklu vatansever bir tsk. general i gösterin gidip elini öpeyim...

.

unnamed
12-19-2010, 19:52
arkadaşlar tevekkül evet...
Allah rızkını verir elbet...
Rabbimin hazinesi geniş amenna..
ama bile bilede lades denilmez...
hesap ortadayken, bile bile niye bakamayacağım birşeyi üstleneyim ki..
mantıklı davranın bence...

Ruh-i zar
12-19-2010, 19:56
neden her şeyi devletten beklerki insanlar anne baba çocuğunu eğitmekten bu kadarmı yoksun en az 3 yap sonra onu eğit bir taşta iki kuş vur.çocuk yapma o zaman eğitecek insanda bulamazsın.
Her ikisinide belirttim zaten her şeyi devletten bekleyen kim.
Ayrıca ailelere baksan 10 undan 8 i bi çocuğu nasıl eğitmesi gerektiğini bilmiyodur.
Biliyosada bildiğini sandığı şey yanlıştır.:)
Hem anne baba bilinçsizse bunu görüp, onları biliçlendirmekte devletin görevidir.
Kedi köpek eğitiyoruz sanki.
Doğur sonra eğit diyosunuz çok basit bir şeymiş gibi:)

Özgür Çağrı
12-19-2010, 19:56
sanki 1950 den önceki tarihi doğru anlatıyorlar ;D;D

aynen :güzel:

Asi_isyankar
12-20-2010, 00:01
Ben en az 4 tane yapacam...
İnşallah...

ak sevda
12-20-2010, 11:28
çocuk konusu gerçekten önemli
bunun üzerine çevremde ufak bir araştırma yaptım.
ve 3 çocuklu ailede var bunlar arasında 10 çocuklu olanda
maddiyat bu konuda hiç önemli değil ne kadar zengin veya fakir ol herkes rızkını ne eksik ne fazla bu dünyadan alır.
eğitim çok önemli bu eğitim bu okula göndeyim bu kursu bitirsin değil eğer çocuğunuza siz 10 veya 11 yaşına kadar dini ve kültürel değerlerinizi öğretirseniz ve çocuğunuza özellikle dini sevdirirseniz gerisi çok kolay
eğer siz çocuğunuzun ilk eğitim dönemi olan ilkokul döneminde ona sahip çıkabilecekseniz 3 te olabilir 5 te 7 de hiç farketmez
ama çocuk yapıp sokağa salanlar ona eğitimin adına sadece maddi istekten mahrum bırakmayanlar elbetteki 3 çocuğu bile çok fazla görüyor çünkü böyleleri toplama bela oluyor

Terennüm
12-20-2010, 11:31
3 çocuklu vatansever bir tsk. general i gösterin gidip elini öpeyim...

.
iki çocuğu olan hilmi özkökü gösterebilirim:)

xfce
12-20-2010, 12:27
insanlar artık cocuk yapmıyorlar yapsalarda tek cocuk cunku cocuklarının yarın oburgun hangi şartlarda yaşayacakları belli degil.

unnamed
12-20-2010, 13:10
insanların artık cocuk yapmıyorlar yapsalarda tek cocuk cunku cocuklarının yarın oburgun hangi şartlarda yaşayacakları belli degil.

senden en az bes cocuk bekliyoruz haberin olsun...:güzel::güzel:;D;D

Ukbâ
12-20-2010, 13:21
Üç çocuk çok ideal bir sayı. Gelir ve gidere pek takılmadan bilincli bir ebeyvensek bu tarz sıkıntılar yaşamımızı etkilemez. Cahilliğimiz ve kültürel anlayışımız fakirse bir evlatınız olsa bile bunun sıkıntısını aşamassınız. Bireyler öncelikle kendilerini her yönden geliştirerek evliliği düşünsünler istenilen zemin hazır olduktan sonra evlat sayısı huzurlarını rahatlıklarını etkilemez.

siyah gül 07
12-20-2010, 13:45
3 çocukta emin değilim ama kesinlikle tek çocuk olmamalı 2 en ideali ama 3 olmasıda normal bence Rabbim doğan çocuğu mutlaka rızkıyla gönderiyor ama geleceği de mutlaka önemli tek çocuk bencil olabiliyor paylaşımcı oolmuyor ve yalnız oluyor Başbakanımız 3 diyorsa 3 tür o halde körü körüne değil bencede uygunu :ayutandım:

xfce
12-20-2010, 14:19
senden en az bes cocuk bekliyoruz haberin olsun...:güzel::güzel:;D;D

sadece kürt nufusu turk nufusunu ilerde geçmesin diye dusunulmuş birşey midir ? acaba merak ediyorum. 3 cocuk .
çunku kurtler bu hızla cocuk yaparsa cogunluk olukcalar.

EpiVaTeS
12-20-2010, 14:51
sadece kürt nufusu turk nufusunu ilerde geçmesin diye dusunulmuş birşey midir ? acaba merak ediyorum. 3 cocuk .
çunku kurtler bu hızla cocuk yaparsa cogunluk olukcalar.

he işimiz yok Kürt nüfusu geçmesin diye türklere 3 çocuk yapın diyor...
Töbe Töbe ya...

xfce
12-20-2010, 14:58
he işimiz yok Kürt nüfusu geçmesin diye türklere 3 çocuk yapın diyor...
Töbe Töbe ya...

peki ozamn ulkede ufusun artması kimin çıkarına yarayacak.
ulkede ubkadar nufusu besleycek yiycek varmı?

EpiVaTeS
12-20-2010, 15:05
peki ozamn ulkede ufusun artması kimin çıkarına yarayacak.
ulkede ubkadar nufusu besleycek yiycek varmı?

Gerizekalı amele...
O genç nüfus artsın diye...
İş gücü 2050'de düşecek diye...
Onu bunu geçmek için değil...
Ya siz KOMUNİSTLER hep böyle malmısınız...???
Hiç bir şeye aklınız basmaz mı sizin...???
doğru bassa gomunist olmassın...:güzel:

xfce
12-20-2010, 22:12
Gerizekalı amele...
O genç nüfus artsın diye...
İş gücü 2050'de düşecek diye...
Onu bunu geçmek için değil...
Ya siz KOMUNİSTLER hep böyle malmısınız...???
Hiç bir şeye aklınız basmaz mı sizin...???
doğru bassa gomunist olmassın...:güzel:

amellere saygım vardır ama senin gibilerine yoktur.
2050 de iş gucu dusecekmiş
şuanda işgucu iyide noluyor.
işçi kirasını bile odeyemiyor.
tabi sizin keyfiniz gıcır .

unnamed
12-20-2010, 22:42
amellere saygım vardır ama senin gibilerine yoktur.
2050 de iş gucu dusecekmiş
şuanda işgucu iyide noluyor.
işçi kirasını bile odeyemiyor.
tabi sizin keyfiniz gıcır .
tabi ya...
açlıktan bi hâl olduk...
ahhh kominstler nerdesiniz?
ölüyoruz ölüyoruz...
sen verdiğim ödevi yaptınmı?

mehmetMuhammed
01-08-2011, 17:46
evlenicek para yokki 650 lira maaşla tek basımıza geçinemiyoruz cocuk nasıl yapalım.

unnamed
01-08-2011, 21:22
evlenicek para yokki 650 lira maaşla tek basımıza geçinemiyoruz cocuk nasıl yapalım.
ben o maaşla 3 çocuk geçindiriyorum..
bu nasıl olcak?

mehmetMuhammed
01-08-2011, 21:40
ben o maaşla 3 çocuk geçindiriyorum..
bu nasıl olcak?

yoksa elektirik su dogalgaz bedavamı?

EvrenBilimci
01-08-2011, 22:05
yoksa elektirik su dogalgaz bedavamı?
Arkadaş Türkmenıstanda yaşıyor herhalde Nufus Az Doğal gaz bol 30 sene parasız kullanacak sanırım.

unnamed
01-08-2011, 22:09
bilakis istanbulda yaşıyorum...
evim arabam yazlığım var şükürler olsun....

CeVHeR
01-08-2011, 22:10

Para var, huzur var...

mehmetMuhammed
01-08-2011, 22:15

hani asgari ucretle yaşıyordun?
bukadar şeyin 100 de birini asgari ucretle alamazsında?

Mavera
01-08-2011, 22:17
yasim 27 ve Rabbim bana 2 cocuk nasip etti eger kismetse 3 cocuk babasi olmak istiyorum ve tamamen nasibe birakiyorum..

EvrenBilimci
01-08-2011, 22:17
hani asgari ucretle yaşıyordun?
bukadar şeyin 100 de birini asgari ucretle alamazsında?
Ben senelerdir sayısal oynadım demekki kime kısmet kime nasıb.

unnamed
01-08-2011, 22:20
o malları alırken içine bir gram haram para katmadım..
ümitlerimi sayısala bağlamam hayatta...
ki yaşım 25 şu yaşıma kadar bir kere bile şans oyunu oynamadım...
çalış dua et...
Rabbimin hazinesi bol, yeter ki elini aç ondan iste...
sayısalı beklemekle olmuyor bu işler...

mehmetMuhammed
01-08-2011, 22:22
o malları alırken içine bir gram haram para katmadım..
ümitlerimi sayısala bağlamam hayatta...
ki yaşım 25 şu yaşıma kadar bir kere bile şans oyunu oynamadım...
çalış dua et...
Rabbimin hazinesi bol, yeter ki elini aç ondan iste...
sayısalı beklemekle olmuyor bu işler...

hala merak ediyorum 650 lira gelirim var dediniz.
butun bunları nasıl aldınız peki?

unnamed
01-08-2011, 22:24
çalışarak...
bundan önce çalıştığım yerde(özel şirket müdürlük yapıyordum)
1600 lira maaş alıyordum...
4 sene çalıştım orda...

CeVHeR

Hikaye anlatıyor ya, 650 TL maaşla alınır mı o kadar şey :)

Mavera

sanane sen maliye memurumusun..

unnamed
01-08-2011, 22:27
sanane sen maliye memurumusun..
:saygılar::saygılar::saygılar:

EvrenBilimci
01-08-2011, 22:27
1600 lira alan birisi sonradan 650 liralık işe giremez.

CeVHeR
01-08-2011, 22:28
çalışarak...
bundan önce çalıştığım yerde(özel şirket müdürlük yapıyordum)
1600 lira maaş alıyordum...
4 sene çalıştım orda...

Müdür, 1600 TL maaşlada alınmaz o kadar şey, var bu işin altında başka birşey..
HEm nasıl müdürlük o öyle, 1600 TL ye müdürlükmü yapılırmış...

unnamed
01-08-2011, 22:28
sıktınız ama artık...
hesapmı verecez la size..
girerirz girmeyiz..
bir sordunuz amenna iki amenna yeter...

Mavera
01-08-2011, 22:33
1600 lira alan birisi sonradan 650 liralık işe giremez.

dostum senin derdin nedir.. neden milletin parasinin hesabi bu kadar seni dert etti..
bizler senin gibi degiliz bizler sükürü, nasibi bilen insanlariz yani azda olsa cokda olsa sükretmesini bilir ve vereninde, alaninda Mevla olduguna biat etmisizdir..
yani senin icin rakamlar önemli olabilir ki iki lafindan birinde para dedigine göre aslinda o cok yerdigin kapitalizme ne kadar meyilli oldugunu gösterir..
bak kardesim hadi bizim örf ve adetlerimizi bilmiyorsun ama o sözde övündügünüz medeni sistemde bayana yasi, erkege maasi sorulmaz ;)

CeVHeR
01-08-2011, 22:33
YAhu ben işin makarasındayımda size ne arkadaş adamın neyi nasıl aldığından...
Adam nasıl aldığını söylemiş, sizi adamdan sayıp; daha ne kurcalıyorsunuz. Ama sizde haklısınız hırsız herkesi hırsız zannedermiş. Boş konuşup adamın asabını bozup kötü laf yemeyin isterseniz. Sonra yönetimle papaz oluyoruz...
Suç sende Unnamed, elli kere dedim herkesi adamdan sayma diye...

unnamed
01-08-2011, 22:36
eyvallah beyler...
kulağımıza küpe olsun...

Mavera
01-08-2011, 22:37
yok bu arkadasimiz güya siteden uzaklastirildi ama ne hikmetse kirki cikmadan yine solugu burada aramis birisi sevabina suna zekatini versinde sussun bari..

EvrenBilimci
01-08-2011, 22:41
dostum senin derdin nedir.. neden milletin parasinin hesabi bu kadar seni dert etti..
bizler senin gibi degiliz bizler sükürü, nasibi bilen insanlariz yani azda olsa cokda olsa sükretmesini bilir ve vereninde, alaninda Mevla olduguna biat etmisizdir..
yani senin icin rakamlar önemli olabilir ki iki lafindan birinde para dedigine göre aslinda o cok yerdigin kapitalizme ne kadar meyilli oldugunu gösterir..
bak kardesim hadi bizim örf ve adetlerimizi bilmiyorsun ama o sözde övündügünüz medeni sistemde bayana yasi, erkege maasi sorulmaz ;)
Yok ya :) İnsan nefsini söledim gerçek birşey. Aylık 36 bin lira kira vereni eleştirince onlara şükürsüz demıyorsunuz. Koskoca bakan dıyorsunuz. Ben 1600 den 650 liraya insan razı olmaz dıyınce şükürsüz biz oluyoz öylemı.
Benim şükürümü kimse bilemez http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon12.gif
İş Parayı açmaya girerse 1 sene bedava çalıştım ben parasız sadece yemegı onlardan aldım yedım.
Haylende öyle umarım ilerde maaşımı alacam.
1600 Lirada degıl ha duruma göre belkı 400.

Kpss den 100 puanda alsam aylık 10 milyarda verseler memur olmam bunuda söleyım.

unnamed
01-08-2011, 22:41
müdür heba olmasın...
ben vermem...

mehmetMuhammed
01-08-2011, 22:42
dostum benim kimsenin parasıyla derdim olamaz.
arkadaşımızla sohbet ederken 650 lira maaş aldıgını soyledi ve bu parayla 3 cocuk baktıgını soyledi.

- daha sonrada mesajında dediki henuz evlenmedim evlenince sigarayı bırakıcam dedi.

1 -) 650 lira ile ben geçinemiyorum tek basıma arkadaşımız butun bunları nasıl yapıyor şaşırdım dogrusu banada ogretsin.
istedim zahmet olmaz ise.
gerçekten ihtiyacım varç bu yonteme.

CeVHeR
01-08-2011, 22:42
Yok ya :) İnsan nefsini söledim gerçek birşey. Aylık 36 bin lira kira vereni eleştirince onlara şükürsüz demıyorsunuz. Koskoca bakan dıyorsunuz. Ben 1600 den 650 liraya insan razı olmaz dıyınce şükürsüz biz oluyoz öylemı.
Benim şükürümü kimse bilemez http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon12.gif
İş Parayı açmaya girerse 1 sene bedava çalıştım ben parasız sadece yemegı onlardan aldım yedım.

Kpss den 100 puanda alsam aylık 10 milyarda verseler memur olmam bunuda söleyım.

İyi para... Allah bereket versin...

CeVHeR
01-08-2011, 22:46
arkadaşımızla sohbet ederken 650 lira maaş aldıgını soyledi ve bu parayla 3 cocuk baktıgını soyledi.

- daha sonrada mesajında dediki henuz evlenmedim evlenince sigarayı bırakıcam dedi.

1 -) 650 lira ile ben geçinemiyorum tek basıma arkadaşımız butun bunları nasıl yapıyor şaşırdım dogrusu banada ogretsin.

Bunları yapmak yetenek, özveri, azim ister...

mehmetMuhammed
01-08-2011, 22:47
Bunları yapmak yetenek, özveri, azim ister...
belli belli :)

EvrenBilimci
01-08-2011, 22:48

Edit: Biraz Ağır kaçtı özür dilerim.

Unnamed Abi
Sana 3 sorum var.
Bi mesajda evlenmedim demişsiniz arkadasa.
Nasıl 3 çocuk bakıyorsunuz.
Demmekkı Yurddan aldınız.
Eger yurddan alıp bakıyorsanız gerçekten bi müslümana yakısır iş yapmıssınız.
Tebrikler.

CeVHeR
01-08-2011, 22:51
Demekki 3 Çocuk u İllegal yapmış demek lazım ama boşver demekkı boşanmış http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon10.gif

Sen legal bir çocukmusun, burdan bakınca hiç öyle durmuyorsunda...

Mavera
01-08-2011, 22:52

unutmaki kötünün daha kötüsü vardir ve gecim bence bir sanattir daha dogrusu farkli bir olgudur insanin maasi arttikca giderleri ve lüksüde o derecede artiyor..
ben bundan 2 sene önce simdi aldigim maasin yarisini aliyordum ama Allaha sükür o zamanda bana yetiyordu hatta simdi daha fazla maas aliyorum bazen yetmedigi oluyor cünkü öncede x model bir arabaya binerken simdi y model bir arabaya biniyorum..
yani bu gelir, giderler kisiden kisiye göre degisir o acidan insanin önce gözünün doymasi gerekiyor ve süküre sahip olmasi gerekiyor yoksa degil 600, 6000 alsada az gelir..

unnamed
01-08-2011, 22:52
Demekki 3 Çocuk u İllegal yapmış demek lazım ama boşver demekkı boşanmış http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon10.gif
haddini aşmaya başlıyorsun..
duracağın noktayı bilki, kalbin kırılmasın...
gülen yüzümüzü görüyorsun şu anda....

EvrenBilimci
01-08-2011, 22:54
unutmaki kötünün daha kötüsü vardir ve gecim bence bir sanattir daha dogrusu farkli bir olgudur insanin maasi arttikca giderleri ve lüksüde o derecede artiyor..
ben bundan 2 sene önce simdi aldigim maasin yarisini aliyordum ama Allaha sükür o zamanda bana yetiyordu hatta simdi daha fazla maas aliyorum bazen yetmedigi oluyor cünkü öncede x model bir arabaya binerken simdi y model bir arabaya biniyorum..
yani bu gelir, giderler kisiden kisiye göre degisir o acidan insanin önce gözünün doymasi gerekiyor ve süküre sahip olmasi gerekiyor yoksa degil 600, 6000 alsada az gelir..
Evet bi hadisi şerifti yalan olmasın.
İlerde İnsanlar Servetle geçinemeycek.
Yanı bugun 1 milyar lira servet degılde nedir.
Ama geçinilmıyor.
1 milyarı 30 sene önceki insana versek adam 5 ay geçinir.
Tabi enflasyon farkı olur ama o kadarda degil.

CeVHeR
01-08-2011, 22:55
BAbam her zaman söyler 500 TL de kenara 5 TL koyamayn adam, 50.000 TL dede 50 TL koyamaz...

EvrenBilimci
01-08-2011, 22:55
haddini aşmaya başlıyorsun..
duracağın noktayı bilki, kalbin kırılmasın...
gülen yüzümüzü görüyorsun şu anda....
Kardes mesajı edıtleyelı cok oldu.

mehmetMuhammed
01-08-2011, 22:57
Edit: Biraz Ağır kaçtı özür dilerim.

Unnamed Abi
Sana 3 sorum var.
Bi mesajda evlenmedim demişsiniz arkadasa.
Nasıl 3 çocuk bakıyorsunuz.
Demmekkı Yurddan aldınız.
Eger yurddan alıp bakıyorsanız gerçekten bi müslümana yakısır iş yapmıssınız.
Tebrikler.
3 cocuk hayaliydi herhalde :)

Mavera
01-08-2011, 22:58
bu acidan büyüklerime imreniyorum yani kendi adima hic ama hic tutumlu degilim yani bugünün, yarini vari hic hesap etmyoruz..
sonucta bazen hersey istemediigmiz gibi gitmeyebiliyor ve bugüne muhtac olabiliyoruz benim annem ev hanimi olmasina ragmen, bir kac inekle 3 tane cocugun okumasina yardimci oldu ve onlarin evlenmesine vesile oldu biz ise günü nasil atlatiriz onun derdindeyiz..

EvrenBilimci
01-08-2011, 23:00
bu acidan büyüklerime imreniyorum yani kendi adima hic ama hic tutumlu degilim yani bugünün, yarini vari hic hesap etmyoruz..
sonucta bazen hersey istemediigmiz gibi gitmeyebiliyor ve bugüne muhtac olabiliyoruz benim annem ev hanimi olmasina ragmen, bir kac inekle 3 tane cocugun okumasina yardimci oldu ve onlarin evlenmesine vesile oldu biz ise günü nasil atlatiriz onun derdindeyiz..
Toplumun en buyuk zararı kuşkusuz yüzde yüz sigara tüketimidir Allah sorar hesabını bizden o kadar aç çocuk varken insanlar aylık 100 liradan fazla zehıre yatırım yapıyor babam dahil içiyor sigara içen insanda kuşkusuz vatansever duyguları gelişmemiştir. o parayla bir kişi aylık 2 ayakkabı alır fakire.
Düşünün milyonlar içiyor. Gerçekten yazık.

mehmetMuhammed
01-08-2011, 23:02
Toplumun en buyuk zararı kuşkusuz yüzde yüz sigara tüketimidir Allah sorar hesabını bizden o kadar aç çocuk varken insanlar aylık 100 liradan fazla zehıre yatırım yapıyor babam dahil içiyor sigara içen insanda kuşkusuz vatansever duyguları gelişmemiştir. o parayla bir kişi aylık 2 ayakkabı alır fakire.
ama iyi vergi geliri geliyor sigaradan ozellikle son gelen zamlardan sonra.

EvrenBilimci
01-08-2011, 23:04
ama iyi vergi geliri geliyor sigaradan ozellikle son gelen zamlardan sonra.
O vergi az bile Benzınden vergiyi kesecez Hepsini Sigaraya ekleyecen sigara olacak 10 lira en ıyısı olacak. Bak avrupaya 10 avro sıgara.

Mavera
01-08-2011, 23:05

bu konuda hemfikiriz sigara, icki bence bosa gitmis paradir kaldiki sadece para gitse neyse aile huzuru, saglikda bu meretlere kurban oluyor o acidan sigaraya ve ickiye yapilan zamlara acimak bir yana seviniyorum..

mehmetMuhammed
01-08-2011, 23:05
O vergi az bile Benzınden vergiyi kesecez Hepsini Sigaraya ekleyecen sigara olacak 10 lira en ıyısı olacak. Bak avrupaya 10 avro sıgara.
bence devlet daha fazla vergi koymalı.
belki vatandaşın aklı basına ozaman gelir.
vergi kaçıranlar bundan sonra kaçıramaz.

Mavera
01-08-2011, 23:06

o kadarda sallama :) avrupada yasiyorum en pahalli ülkede en kral sigara 5 euro yu gecmezu :) benim yasadigim ülkede 3.3 dan basliyor mesela..

CeVHeR
01-08-2011, 23:08
bence devlet daha fazla vergi koymalı.
belki vatandaşın aklı basına ozaman gelir.
vergi kaçıranlar bundan sonra kaçıramaz.

Sigara zamlandıkça, kaçağa olan eğilim artıyor...
Başka birşey olduğu yok...

mehmetMuhammed
01-08-2011, 23:09
Sigara zamlandıkça, kaçağa olan eğilim artıyor...
Başka birşey olduğu yok...
ee suç vatandaşta devlet vergi tahsil edemiyorki.

fatmaS
01-09-2011, 14:19
Bence en güzeli ;ı:

3 kardeşli ailelere hep özenmişimdir :w:

Dayımın çocuklarıda 3 kardeş.onlara gitmekten hep mutluluk duymuşumdur.Çok güzel oluyo.Cnaım hiç sıkılmıyo.Birisi senle ilgilenmiyosa öbürü ilgilenir :w:
:gül::gül::gül::gül::gül::gül::gül::gül::gül::gül: :gül::gül::gül::gül::gül::gül: