fatih kısaparmak balon baskılı balon EN SON HANGİ KİTABI OKUDUNUZ VE NE ANLADINIZ ? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EN SON HANGİ KİTABI OKUDUNUZ VE NE ANLADINIZ ?

Feyza
08-11-2007, 14:45
evet ben başlıyim
en son Selim Gündüzalp'in ölüm son değildir kitabını okudum yakın geçmişte çok sevdiğim bir yakınımı kaybettim ve haliyle çok etkilendim ve bu kitabı okudum

ölüm güzel şeydir budur perden ardından haber eğer güzel olmasa ölürmüydü peygamber

bende ölümü seviyorum ve diyorumki hayırlı amellerle olgun bir meyve gibi düşmek istiyorum toprağa

HUZUR
08-11-2007, 14:47
EHLİ SÜNNET....

PEYGAMBER EFENDİMİZİN SÜNNETİNE TABİ OLMAMIZI ANLADIM...

silvermann
08-11-2007, 14:56
kuantum şifresi
genetık detayları anlatan bır kıtap

candostu
08-11-2007, 14:57
En son Halit ertuğrul'un "Kendini Arayan Kadın" adlı kitabını okudum..
bir genç kızın hayatındaki düştüğü yanlışlıkları ve kendini bulma mücadelesini,yaşadıgı sarsıntıları,kendine uzatılıcak bir el aramasını falan anlatıyor baya üzücü ve düşündürücü bir kitap herkese tavsiyemdir ;)

Feyza
08-11-2007, 15:34
kimse kitap okumuyomu yafff ???

Kevsere
08-11-2007, 15:40
'TAKINTILI AŞKLAR' adlı eseri okudum...kitabın iki yazarından biri psikiyatrist diğeri psikolog iki bayan...tv de bu uzmanların iddaları dikkatimi çekti ve kitabı aldım...idda ya göre; eğer leyla ile mecnun bu devirde yaşasa idiler bu aşk hastalığından kurtulabilir lermiş şimdiki ilaç tedavileriyle...açıklamalarına kısmen kani olsamda her aşk vakası için cevap olabileceği kanati taşımıyorum:))))))

Benide_Kapatın
08-11-2007, 15:52
Tanrı Sana Küsmedi ----- Senai Demirci ve Y.Özburun

Şu girişi alıntı yapsam daha güzel anlaşılır kitap...
-------------------------
Rabbin seni şartlı sevmez...
Seni Sevenler
Seni sen var olduktan sonra sevdi.
Seni sevenler için önce var olman gerekliydi.
Yoksa nasıl severlerdi seni?
Yok olanı kim sever ki?
Hatırlamaya çalış;
Bir zamanlar yoktun.
Sen yoktun,
Seni sevenler yoktu.
Sen kendi yokluğunun farkında değildin.
Rabbin seni yokluktan buldu.
Seni yoktan var etti.
Seni hiç yokken sevdi.
Seni sevdiği için var etti.
Seni hiç yokken sevdi.
Seni sevdiği için var etti.
Başkaları seni var olduğun için sevdi.
Rabbin seni şartsız sevdi.
Seni sevmesi için var olman bile gerekmedi.
Sevenler seni sendeki kimi özellikler için sevdi çoğu kere…
Kaşın gözün,boyun posun,zekan,aklın vs.gibi ‘’ en’’lerinle sevdi.
Onlar seni en düşkün,en hasta,en anlayışsız,yani en insan hallerinle sevmediler.
Kimi şartlara bağlı çoğu kere onların sevgileri.Sanki aranızda bolca şartlı olan gizli bir kontrat imzalanmış ve o kontratın maddeleri her an senin aleyhine işletilebilirmiş gibi.Bir kere düşün seni en çıplak,en gösterişsiz halinle,bütün sıfatlarından azade seven kim?

O seni hayalle hakikat arasındayken sevdi,O seni toprakla su arasındayken sevdi.O seni sevdi,yokluğunu değil varolmanı istedi.Sen başının dara düştüğü zamanlar hariç ondan yüz çevirsen de,sık sık O’nu unutsan da,geçmişte verdiğin Söz’e ihanet etsen de,en ufak yönelişinde sana dağlarca koşan kim?
Öyleyse varolmak,büyük ve kutsal bir muhabbetin,karşılıksız bir sevginin muhatabı olmak değil de nedir?
Varolmak,seni senden öte sensiz de seven bir rabbi tanımaktan,O’nun yoluna adanmaktan başka nedir?

-----

sadece ilk şart bile bu kadar güzel ifade edilmiş.. kitabın gerisini siz düşünün..Allah (genel itibariyle)önceden beri hep korka geldiğimiz şekilde değil, Allah'ın seven ve sevilmeyi hakeden tarafını anlatıyor.... Ve asıl sevenin O'nun olduğunu ispat ediyoy...

_tuba_89
08-11-2007, 16:49
menekşeli mektup - mustafa kutlu

"Ölümle ayrılığı tartmışlar, 50 gram ağır gelmiş ayrılık"

Bu söz çok güzeldi...içinde 3 tane hikaye var en güzeli "Hacca Gidebilmek"...hac yolculuğuna yazarla birlikte çıkıyorsunuz...çok güzeldii...

eczacı
08-11-2007, 18:24
ahmet yusuf tunalı

haberin varmı (harika bir roman)

Sukût-u_Hayal
08-11-2007, 18:27
zeki kayahan coşkun

meğer annem haklıymış....

Feyza
08-12-2007, 22:21
arkadaşlar kitap okumuyonuzmu siz?
bizlede paylaşın

fatih_44
08-12-2007, 22:39
bizlede paylaşın

;D ;D ;D ;D

yolcu44
08-12-2007, 22:46
en son
Robın Sharma
"ermiş,sörfçü ve patron" adlı kitabını okudum

yaşama yaşam katan büyüleyici kitapları olan Robın sharmanın kitapları anlatmakla bitecek gibi değil.
okunmasını tavsiye ediyorum.

sevgilerle...

fatih_44
08-12-2007, 22:46
hamleti okudum

büyükdoğu
09-04-2007, 17:00
Necip Fazıl Kısakürek- Yeniçeri

tarihe ışık tutan ve osmanlı'nın yıkılmasını gerçek sebeblerini anlayacağınız ve hüzün içinde okuyacağınız bir kitap...

Ak_Kelebek
09-05-2007, 00:10
yeni başladığım bir kitabım var ''Engel tanımayanlar'' kesinlikle tavsiye ederim herkese...

tutu
09-18-2007, 04:21
cinayetten sonra -agatha crıstın

çarpıcı bir roman son ana kadar şüphelendiniz bir kaç kişi oluyor ama en sonunda hiç ummadını bu asla yapamaz dediniz bir kahraman cinayeti işemiş oluyor asla elenizden bırakamıcanız bir roman

flower
09-18-2007, 20:54
aynadaki goruntu-danielle stell2ın

tam ablamla benı anlatıyordu kıtap harıkaydı

narice
09-21-2007, 16:24
fethullah gülen DİRİLİŞ ÇAĞRISI
mutlaka okuyun

SAHILL35
09-21-2007, 16:43
fethullah gülen DİRİLİŞ ÇAĞRISI
mutlaka okuyun

ASLA OKUMAM..GERCİ Bİ ZAMANLAR HER ÇIKAN KİTABINI ALIP OKURDUM AMA NEYSE O KONUYA GİRMEYELİM FAZLA VE SEVENLERİNİ İNCİTMEYELİM..
BEN EN SON PROF.DR.SEYYİD KUTUB'UN İSTİKBAL İSLAMINDIR İSİMLİ KİTABI VE UMBERTO ECO'NUN FACCOULT SARKACI İSİMLİ KİTABLARINI OKUDUM..
İKİSİDE TAVSİYE EDİLİR TARAFIMDAN ;D

kardelen007
09-21-2007, 17:46
necip fazıl-çile...halada okyrm ...

hafız_28
09-23-2007, 17:44
Peygamberimiz'in Dilinden Hac ve Umre
Mehmed Paksu

şuan da;
Uçan Üniversiteyi okuyorum
Ümit Şimşek..

loneliness
10-12-2007, 00:09
necip fazıl-çile...halada okyrm ...

:) :) :)

Feyza
10-28-2007, 23:37
KAPANMAYAN YARA
İSMAİL FATİH CEYLAN
Aslında pek Roman okumam ama bu kitabı Eyüp Sultanda ki kitap fuarında bir kitapçı tavsiye etmişti bir solukta okudum. :)

.::RuKaL::.
10-29-2007, 00:19
Ah minel'aşk-İskender Pala

parabol
10-29-2007, 13:46
meleklerın ofkesı...

avukatlık karıyerının en basındayken coken karıyerını onu toplama cabası sonucu ulkenın en ıyı avukatlarından bırı olması ancak her cıkısın bır ınısı oldugu gıbı tekrar bataga saplanan karıyerını tamamen yanlız kalısını ve yasadıgı talıhsız olaylar anlatılıyor...gercekten hos bır kıtap..

ne oldum degıl ne olacagım demelı....

Sweet_Cat
11-02-2007, 15:28
anne frank..

erenon
11-02-2007, 16:05
atilla ilhan- fena halde leman eşinin kendisi sevmediğini düşünen leman eşinin intihar etmesinden sonra eşinin kendisine soğuk durmasının kendisinden kaynaklandığını anlayarak vicdan azabı çekmeye başlaması,roman yayınlandığı zaman çok büyük eleştirilerde almıştı

EpiVaTeS
11-02-2007, 16:06
KURAN-I KERİM (Hatim etmiştimde )
Şimdi burda anlatırsam gözlerimden yaşlar boşanır sizde üzülürsünüz bende....

Feyza
11-03-2007, 15:14
KURAN-I KERİM (Hatim etmiştimde )
Şimdi burda anlatırsam gözlerimden yaşlar boşanır sizde üzülürsünüz bende....
Allah kabul etsin

gülsima
03-02-2008, 15:42
Ali şeriati=dine karşı din Bu kitabın yazarı yeryüzünde hiçbir zaman dinin dinsizlikle savaşmadığını hep dinin karşısında dinin olduğunu soliyo haklıda zaten adamcağız da ben nedense çok zevk alamadım galiba bildiğim şeleri bi daha okuduğum için

MaU_95
03-02-2008, 15:48
Semerkant - Amin Maalouf

Herkesin okuması gerek. Bu kitapta siyasetle ilgili öğrenilecek çok şey olduğu gibi, o zamanlardaki devlet yapsını, İlk iki bölümde Ömer Hayyam, Vezir Nizam-ül Mülk ve Hasan Sabbah'ın yaşantılarını anlatmakta. Son bölümde de İran devrimini, burda da siyasetle ilgili çok önemli bilgiler yer alıyor. Uluslararası siyaseti kavramak için çok güzel örnekler var.

YavuzSultanSelim
03-02-2008, 15:58
Yunus Emre ile ilgili bir kitap okumuştum. Tasavvufu konu alıyor

gülsima
03-06-2008, 20:20
HAYY İBN YAKSAN RUHUN UYANIŞI=İBN TUFEYL VE İBN SİNA'NIN KİTABI FAZLACA FELSEFE VAR ZATEN FELSEFE HİKMET SERİSİ ÖLE OLMASI DOĞAL

Neşe
03-06-2008, 20:32
bizlede paylaşın

okuyoruz ya neden kızıyon ki?

Neşe
03-06-2008, 20:43
mülakat anıları:birbaşka insan kaynakları : mehmet erkan

sumeyra
03-06-2008, 21:11
Muhammed bozdağ-Düşün ve başar

Adından anlaşıldığı üzre psikoloji kitabı
Çok kitap okumayı sevmesemde psikoloji önem verdiğim bir konu
Bu kitabı okuduktan sonra
İleride alacağımız kararların düşüncelerimize bağlı olduğunu,fani haytımızda başımıza gelen ve
farkında olmadan isyan ettiğimiz birçok olayın aslında bizi olgunlaştırdığını öğrendim.
Şimdi daha sistemli çalışıyorum
Umutsuzluk yakınıma bile sokulamıyor
Kendimi üzerek dertlenerek biyerlere gelmenin mümkün olmadığını daha iyi bir şekilde kavradım
Her halime şükrediyorum ve en olumsuz anımdan bile artılar kazanmak için ipin ucunu hiç bırakmıyorum.Hayatımı sıkıca tuttum
İnşaallah böyle devam eder ve faydlı bir kişi olarak göçer giderim.

EpiVaTeS
03-06-2008, 21:13
Tolstoy - İnsan ne ile Yaşar
Güzel bi kitap biraz düşündürücü tabi anlamaya bağlı hikaye dilinde yazılmış eşsiz güzellikte bi kitap

gülsima
03-07-2008, 00:07
Tolstoy - İnsan ne ile Yaşar
Güzel bi kitap biraz düşündürücü tabi anlamaya bağlı hikaye dilinde yazılmış eşsiz güzellikte bi kitap

evet gerçekten güzel bi kitap okumuştum

Duygu'Seli~
03-08-2008, 22:25
İki tane bitirdim aynı hafta içinde..Biri Kravatlı Akrep..Diğeri Yakup Kadri Öztürk'ün yeni çıkardığı Canlı Bomba adlı kitap..Tavsiye ederim..Gerilim sevenler için özellikle.. ;) ülkemiz içinde oynanan siyasi ve askeri oyunları anlatıyor ikiside..Hikaye tadında ve tek kelimeyle muhteşem.. :)

gerçekçi
03-08-2008, 22:39
Bu hafta Özhan Eren'in Sarıkamışa Giden YOL-Rehin Alınan İmparatorluk kitabını okudum.Abdülhamitten Envere Osmanlıda yönetimle uğraşan asker padişah hepsinin düşüncelerini öğrenip balkan harbi ve sarıkamışta yok olmaya giden imparatorluğun durumunu gördüm.
Bir de bu hafta kısa bir kitap olan Uğur Mumcu'nun 12 Eylül Adaleti isimli kitabını ikinci kez dün gece okudum...

gülsima
03-09-2008, 01:22
MEVDUDİ=KURAN'IN DÖRT TEMEL TERİMİ(İLAH,RAB,DİN,İBADET)ÇOK GÜZEL BİR KİTAP BENCE OLMASSA OLMAZLAR ARASINDA KURANI ANLAYABİLMEK İÇİN HERKESİN OKUMASI GEREKİR

gülsima
03-12-2008, 00:32
oooooo koca forumda kimse kitap okumuyo galiba
mustafa islamoğlu adayış risalesi=imranın karısı hannenin meryemi Allah yolunda adamasını anlatıyo ve meryemi çiçek zekeriya aleyhisselamıda bahçivan olarak değerlendirio okunması gerek die düşünüorum özellikle anne ve babalara mesajlar var

Feyza
03-12-2008, 00:35
Ak Parti Siyaset akademisi, Yerel Yönetimler Ders notları Kitabını okuyorum, henüz bitmedi

eddie
03-12-2008, 00:38
lozan zafer mi hezimet mi? Kadir Mısıroğlu'nun kitabı.. evde 2.cildini buldum.. çok güzel bi kitaptı.. galiba basımı yasaklanmış.. 1. cildi hakkında bilgi verebilecek varsa pm atabilir mi? taktım da bu kitaba

_tuba_89
03-13-2008, 21:18
Kitab-ı Aşk İskender Pala :)

gülsima
03-27-2008, 00:58
Rabbani yol ve Sünnetullah=SAİD HAKİM

çağlar
03-28-2008, 21:23
üstün dökmen küçük şeyler

romakudüs
03-28-2008, 21:24
aynadaki yalanı okuyorum bitirince inşallah anlatırım

Benide_Kapatın
03-28-2008, 21:29
aynadaki yalanı okuyorum bitirince inşallah anlatırım

İyi tercih.

Kendi hayatını anlatmış Üstad.

maviinsan
03-28-2008, 21:31
KEMAL TAHİR'İN 'BİR MÜLKİYET KALESİ' adlı romanını okudum en son

ENGİNEER
03-28-2008, 21:33
Şimdi Ferit Erden Boray'ın Ermeni sorunuyla ilgili yazdığı ''Beyaz Ölüm'' kitabını okuyorum..Gerçekten mükemmel...

EpiVaTeS
03-28-2008, 22:10
Tolstoy İnsan ne ile yaşar
Baya güzel bi kitap ne oldum dememeli ne olacağım demeli diye soruyor bu kitabı okuyan bunlardan biride benim...

fazlrahmet
03-28-2008, 22:18
Selamun aleykum
Ben Ekrem Şama dan Şu Boğaz Harbi ve Oktan Keleş Bir Meczubun Rüyasını okudum herkeze tavsiye ediyorum 2. Cildide var...

gülsima
03-29-2008, 01:13
aleyküm selamm :)

eddie
03-29-2008, 01:19
lozan: zafer mi hezimet mi
kadir mısıroğlu çok eski bir kitap.. bitireli 2 hafta oldu.. 2 haftadır da test kitabı okuyorum maalesef..
kitaptan çok şey anladım ama neyse..

AkSa- 34
03-29-2008, 01:23
ERMENİSTAN
TERÖRİST''HIRISTİYAN''ÜLKENİN SIRLARI

*******kübra*******
07-22-2008, 22:22
en son CANAN TAN'dan PİRAYE'yi OKUDUM ÇOK HARİKA BİR ROMAN HERKESE TAVSİYE EDERİM

_Yeniden_
07-22-2008, 22:48
1453 Gülün Fethi...

Hala okuyorum gayet güzel...Bir Mustafa Armağan klasiği... 8)

dilemma
11-25-2008, 23:58
KURŞUN KALEM YAZILARI

A Turan Alkan

Sevgili yazarımızın edebi dünyasının yanında ufkunun genişliği arasında boğulmuş olsakta ,kendisinin bu kitapında , sosyal hayatın içinde başımıza gelebilecek kadar geniş her alana sahip bilgilere hakim olması gözden kacmayacak kadar ilginç , kendisine has bir üslüp edası ile yaşadıklarını an ve an işlemiş olduğu kitap hoş

çok güzeldir..;1

en son en son neyi okudugumu anımsayamadım.
ama sınavlar girince;
sadık hidayet-kör baykuş
murat kapkıner-ademin müstesna ölümü
ahmet telli- cocuksun sen
ve tarık dursun k-kokulu kentler hepsi yarım kaldı:(

ÇAĞINZEYNEBİ
11-26-2008, 00:40
En son konuş yoksa! Diye bi kitap okumuştum=)

osmanekinci
11-27-2008, 06:36
Abdülhamitin kurtlarla dansı'nı okumuştum

ömer faruk
11-27-2008, 11:18
faruk mercan nın fetullah gülen adlı kitabını halen okuyorum:karizmatik:

çilik
11-27-2008, 19:24
""S"uyu Arayan Adam"" GZüel bir kitaptı Geçmiş GÖzümün önünden geçti sanki:)

FarukARSLAN.
11-27-2008, 19:27
Savaşçıların Efendisi ALPARSLAN.. Son 15 sayfası falan kaldı.. Mükemmel bi roman..

Fasl-ı Gül
11-27-2008, 21:15
En son Sezai Karakoç'un "Diriliş Neslinin Amentüsü" kitabını okudum.. Hayatta nelere talip olduğumuz/olmamız gerektiği üzere düşünceler bıraktı kitap bende..Kemmiyeti küçük, keyfiyeti çok büyük bir kitap.. Okumanızı tavsiye ederim..

selamlar

Gökmen
11-27-2008, 21:24
En son Hasan KURT ,hocanın kitapını okudum, nifak ve münafık diye.
Anladığım şey ise münafık dediğimiz insanlardan bir farkımız yokmuş, çoğul konuşuyorum çünki okuduğunuzda ne demek istediğimi anlarsınız. Göremediğimiz ne incelikler varmış dinimizde ve hayatımızda o kitap ile farkına vardım.

Senin bana tafsiye edeceğin bir kitap varmı Feyza kardeş..??

Feyza
11-27-2008, 21:34
En son Hasan KURT ,hocanın kitapını okudum, nifak ve münafık diye.
Anladığım şey ise münafık dediğimiz insanlardan bir farkımız yokmuş, çoğul konuşuyorum çünki okuduğunuzda ne demek istediğimi anlarsınız. Göremediğimiz ne incelikler varmış dinimizde ve hayatımızda o kitap ile farkına vardım.

Senin bana tafsiye edeceğin bir kitap varmı Feyza kardeş..??Olmaz mı? Selim Gündüzalp Ölüm son değildir. Bu kitabı okuduktan sonra yaşam tarzınızda mutlaka değişiklikler oluyor. Ölüm sizin canınızı çok yakmıyor...

Halil Ersin Avcı - Tapınağın gizli kapısı
Çok enteresan ve bu güne ışık tutan bir kitap, Bugünün mason, asala ve bilderberg örgürlerinin geçmişteki ortak kurucuları tapınak şovelyelerini, kuruluş amaçlarını, hedeflerini ve bu güne kadar uzanan kollarını anlatıyor.

Gökmen
11-27-2008, 21:46
Olmaz mı? Selim Gündüzalp Ölüm son değildir. Bu kitabı okuduktan sonra yaşam tarzınızda mutlaka değişiklikler oluyor. Ölüm sizin canınızı çok yakmıyor...

Halil Ersin Avcı - Tapınağın gizli kapısı
Çok enteresan ve bu güne ışık tutan bir kitap, Bugünün mason, asala ve bilderberg örgürlerinin geçmişteki ortak kurucuları tapınak şovelyelerini, kuruluş amaçlarını, hedeflerini ve bu güne kadar uzanan kollarını anlatıyor.

Bu kitap tafsiyen için ALLAH senden razı olsun, Halil Ersin Avcı - Tapınağın gizli kapısı, bu kitapı özellikle alıcam çünki bu aralar şu masonlara kafayı baya taktım, zati birini kanal D,de hergün görmekten sinirlerim bozuluyor, neyse gene sinirlerim bozuldu.:kızdım: ALLAH helak etsin bunları.

Feyza
11-27-2008, 21:53
Bu kitap tafsiyen için ALLAH senden razı olsun, Halil Ersin Avcı - Tapınağın gizli kapısı, bu kitapı özellikle alıcam çünki bu aralar şu masonlara kafayı baya taktım, zati birini kanal D,de hergün görmekten sinirlerim bozuluyor, neyse gene sinirlerim bozuldu.:kızdım: ALLAH helak etsin bunları.
Allah sizdende razı olsun :). Onlarada Hidayet versin islam yolunda çalışmayı nasip etsin. Çok güzel bir kitaptır herkesin okumasını tavsiye ederim. Çok derin araştırmalar sonucunda yazılmıştır...

Gökmen
11-27-2008, 23:21
http://kitap.antoloji.com/media/erenbooks/k/22/220838_k_6802.gif kitapın biri bu sanırım ama diğerini bulamadım.
Din ve mitoloji bölümüne de baktım ama yok acaba adımı yalnış yazdım. (feyza) tapınağın gizli kapısı dimi..?

Gökmen
11-27-2008, 23:33
http://www.edebik.com/images/kitap/on_4253.gif (http://www.edebik.com/kitap.php?sayfa=ayrinti&kitap_id=4253)

Tamam feyza sonunda buldum.

Feyza
11-28-2008, 00:28
Ölüm Son değildir yazar Selim Gündüzalp. Ben 1. sini okudum 2. ve 3. de çıkmış :)

FarukARSLAN.
11-28-2008, 02:55

Masonluk konusunda Harun Yahya'nın ''Tapınakçılar ve Masonlar -- Kötülüğü Örgütleyip Düzenleyenler'' kitabına da bir bakın derim.. İsim isim ilk zamanlarından bu zamanlarına kadar çok üslupla kaleme alınmış bi kitap..
170 sahife.. İlki 2003te basılmış ancak bendeki 2006 basımlı 2. baskısı.. Şu an piyasada mıdır hiç bilmiyorum.. Ama olmaması zayıf bi ihtimaldir heralde.. ;1

Gökmen
11-28-2008, 10:24
Masonluk konusunda Harun Yahya'nın ''Tapınakçılar ve Masonlar -- Kötülüğü Örgütleyip Düzenleyenler'' kitabına da bir bakın derim.. İsim isim ilk zamanlarından bu zamanlarına kadar çok üslupla kaleme alınmış bi kitap..
170 sahife.. İlki 2003te basılmış ancak bendeki 2006 basımlı 2. baskısı.. Şu an piyasada mıdır hiç bilmiyorum.. Ama olmaması zayıf bi ihtimaldir heralde.. ;1

Çok saol faruk kardeşim, ALLAH senden,de razı olsun tafsiyene icabet edicem:)

Gönülden
11-28-2008, 10:51
Çıra yayınlarından çıkmış RAMAZAN KAYAN hocamıza ait YOl RİSALESİ adlı kitabı okumaktayım...
ideolojilerin karanlık dünyasında tevhid duruşumuzu bozmadan,sürüklenen yığınlar değil,sürükleyen yığınlar olmamız yolunda ufuk açıcı çok güzel bir kitap..

yolcu44
01-27-2009, 16:10
İskendar Pala - Tavan Arası

Kelimelere dökülmemiş ve 'bilme'yle kucaklaşmamış neler var pinhan..
Anladım ki, bilme fukarasıyım. Seninle (..........) herşey oldu ayan..

{Kadim}

Akl-ı Selim
01-27-2009, 17:01
Ragıp akyavaş Edeb yahu
1950 1970 arası yazı ve makalelerinden oluşmuş o günleri anlatan edebi ahlaki içerikli bir solukluk eser iki cilt.
Aynı dönem de Gazzali el munkız mineddalal gazzalinin ilim tasnifleri, bilginin kaynağı hayat tecrübesi ürünü bir eser

dilemma
01-27-2009, 17:13
Mustafa İSLAMOĞLU- Yerliler ve Yersizler

Necip Fazıl
01-27-2009, 17:16
Ferdi TAYFUR - Şekerci çırağı...

:cool: :saygılar: :karizmatik:

ak_cag
01-27-2009, 17:30
en son fazlur RAHMAN in ana konulariyla kuran

kitabini okudum

kitapta bildigimiz kaliplasmis dini meselelere farkli bakmis yazar

mesela dinde sefaatin olmadigini soylemis bunuda kuran ayetleriyle desteklemis

ve sonra gunumuz de kadinlarin calismasinin hic bir sakincasinin olmadigini aksine cok cok faydasinin oldugunu soylemis

tesekurederim

€bru
02-03-2009, 22:13
Şaban Döğen-İlimlerin diliyle ALLAH(c.c)..

Ah ah neler anlamadım ki bu kitabın içeriğindeki mükemmelliği anlatacak kelimeler vallahide billahide kifayetsiz kalır imanını kuvvetlendirmek isteyenler için mükemmel bir kitap.Boşuna yaşamışız hepimiz bir deve kuşuyuz aslında ben kafamı kumdan çıkardım sıra sizde ;) ALLAH Şaban Döğenden gani gani razı olsun inşaallah....

FarukARSLAN.
02-03-2009, 22:41
Osmanlı'nın Mahrem Tarihi / Mustafa Armağan..

Morte
02-09-2009, 00:15
En son Bülent Akyürek'in İçinizdeki Öküze Oha Deyin kitabını okudum. Kişisel gelişimin ne kadar kötü ve insanları uyuşturucu bir şey olduğunu ve dinimizin bu zamanlarda hayatımızda ne kadar yer ettiğini gördüm ve bu konuda endişelenmeye başladım...