Orijinalini görmek için tıklayınız : Enflasyon Düştü Yalanı
Dört yıldır ‘ekonomide başarı’ şarkısını dilinden düşürmeyen AKP hükümeti, çifte seçim yılına girilen şu günlerde ‘tam gaz’ iyimserlik pompalamaya devam ediyor.
Başbakan başta olmak üzere bütün bakanlar açıklamalarında enflasyon, işsizlik,
üretim ve milli gelir rakamlarının ekonomiyi zıplattığını anlatıp duruyor. Hem de ayakları yere basmadan!
Mesela Başbakan’a göre, iktidara geldiklerinde yaklaşık 2 bin 500 dolar olan milli gelir, 4 yılın sonunda 5 bin 380 dolara yükselmiş. Yüzde 30’lar civarında olan enflasyon tek haneli rakamlara düşürülmüş. Merkez Bankası’nın ‘tam takır, kuru bakır’ olan kasası da yeşil Amerikan dolarları ile tıka basa doldurulmuş.
Şimdi insan böylesine bol yıldızlı tabloya bakınca, ‘vay be’ diyesi geliyor. Meğerse güzel ülkemin güzel insanları, ‘cep delik, cepken delik’ vaziyetten sıyrılarak uçuşa geçmiş, cebi para görmüş, kışlık-yazlık evlerinde bir eli yağda, bir eli balda güzel güzel oturur duruma erişmiş.
İşte bu anlattıklarımıza ne denir, biliyor musunuz? Eskilerin tabiriyle ‘Yeme de yanında yat!’ denir.
Ne muhteşem bir tablo, değil mi? Herkes ne yapacağının şaşırmış vaziyette, göbeğini kaşır duruma gelmiş.. Zaten yüce makamlarda da, memleketin manzarası muhteşemdir canım… Hele birde sokağa çıkıp, iki üç nakarat sallayıp, itibarı da tavana vurdurdunuz mu, iş bitti demektir.
Bakın, ekonominin düzelmesini en çok bizler isteriz. Çünkü hayatımızı uzun saatler çalışıp düşük ücretler alarak sürdürmeye çalışan ya da işsizler ordusunun bir parçası olarak sefaletle yüz yüze gelen bizleriz.
Ekonomimizin düzelmesini istiyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret alıp, kendimize, ailemize, çevremize vakit ayırabilmek, çocuklarımızı okutmak, geleceklerini güvence altına almak istiyoruz. Hastalandığımızda, insanca koşullarda tedavi olmak, gerekli ilaçlara kolaylıkla ulaşabilmek istiyoruz. Hastalanma hakkımızı bile hiçe sayan bu ekonominin düzelmesini istiyoruz.
Şimdi bütün bu saydıklarımızda bizim açımızdan en ufak bir düzelme var mı? Yoksulluk ve açlık sınırında yaşayan vatandaşların sayısında azalma var mı? Tabi ki yok! Hiç kimse kalkıp rakamları öne sürmesin, bizler, sizler bu saydığımız gerçekleri her gün bizzat yaşıyorsunuz. Öncelikle biz cebimizi doldurmadan karnımızı doyurma peşindeyiz. İşte hesaplanan açlık sınırı: 750 YTL.
Buna rağmen Başbakan ‘milli gelir ikiye katladı’ diyor. Peki, bu nasıl oluyor? Yoksa bizim kafamız falan mı basmıyor? Hayır, aksine, sıkıntıyı hisseden vatandaşa karşı iktidar kalem oyunlarıyla numara çekmeye kalkıyor. Bunu da şöyle yapıyor; milli geliri döviz cinsinden hesaplıyor, haliyle bu rakam, alım gücündeki artışı yansıtmıyor. Yani enflasyonla karşılaştırıldığında döviz kuru bugün olması gereken seviyenin yarısına denk geliyor. Ve, eğer olası bir sermaye kaçışının başlamasıyla, milli gelirin tekrar üç bin doların altına düşmesi an meselesi olduğunu gizliyor. Diğer taraftan hızla artan tüketici kredilerinin oluşturduğu parasal genişlemede, doğal olarak tüketimi kamçılıyor ve ekonomi üretime yönelik kredilerden çok tüketici kredileriyle büyüyor.
‘Enflasyon düşüyor’ deniyor. Peki, bu nasıl oluyor? Öncelikle satışa çıkarılan varlıklarımız büyük bir döviz girişi oluşturuyor. Açıklanan enflasyondan daha yüksek olan borçlanma faizleri, sıcak para çekiyor. Bollaşan döviz, serbest kur rejimi nedeniyle döviz kurlarını hızla aşağıya çekiyor. Bu da özellikle sanayinin ithal girdiye bağımlı hale gelmesine neden oluyor, üretici fiyatlarının aşağıya çekilmesine yol açıyor.
Diğer yandan hızla artan tekelleşme, gerileyen tarım gibi faktörler, gıda sektörü gibi vatandaşın temel ihtiyaç maddelerini karşılayan sektörlerde fiyatların ortalama enflasyondan çok daha fazla artmasına neden oluyor. Dolayısıyla, pek yakında gündelik hayatta enflasyon göstergelerinin yalancı çıkması aklı sıra önlenmiş oluyor.
Dediğimiz gibi AKP’liler sürekli olarak ‘rakamlar yalan söylemez’ diyerek bizleri oyalıyor. Ama bizim ne oyalanmaya zamanımız, ne de mecalimiz var. Biz aşağıda sıralayacağımız yalan söylemeyen gerçek rakamlara inanıyoruz. Ülkenin asıl gerçeklerinin bunlar olduğu birebir yaşayarak görüyor, hissediyoruz.
İşte size bir demet rakam:
2002 yılında 221 milyar dolar düzeyinde olan iç ve dış borç toplamı 2006 sonu itibariyle 377 milyar dolara çıktı. Yani, AKP hükümetinin dört yıllık döneminde Türkiye’nin toplam borcu 156 milyar dolar arttı. Hükümet, 20 yılda alınan borcun yüzde 70’ini dört yılda borçlandı.
5 yılda faize yaklaşık 184,3 milyar dolar harcadı. Faize giden para, yatırım için ayrılan 55,7 milyar doların üç katıdan daha fazla. 2002 yılında Türkiye’deki sıcak para miktarı 8 milyar dolarken, bu para 2006 yılı sonu itibariyle 66 milyar dolara çıktı.
2002 yılında 1000 dolarını bozdurarak Hazine kâğıdına yatıran bir kişinin kazancı 4 yılın sonunda yüzde 159 arttı. 2006 sonunda 1000 dolar 2 bin 591 dolar oldu. Faizlerin yüzde 2 civarında olduğu çok sayıda ülkeden birinde yatırımcının bu kazancı elde etmesi için 75 yıl beklemesi gerekiyordu.
Borsaya yatırılan 1000 dolar ise dört yılda 4 bin 400 dolar oldu. Yatırımcının, yüzde 340’lık kazancı Avrupa borsalarında elde etmesi için elde etmeniz için ortalama 175 yıl beklemesi gerekiyordu.
Cari açık dört yıl önce 1,5 milyar dolardı, cari açık bugün 31,3 milyar oldu. 80 yılda 57 milyar dolarlık cari açık verilirken son 5 yılda toplam 107 milyar dolarlık cari açık verildi. Bu açık, borçlanmayla kapatıldı.
2002 yılında her 100 kişiden 2’si borçluyken, bugün bu rakam her 26’ya ulaştı.
2002’de vatandaşın kredi kartı ve tüketici kredisi borcu 6,2 katrilyon lira idi bugün bu rakam 71,3 katrilyon, yani 71,3 milyar YTL düzeyinde bulunuyor.
2002 yılında icralık olanların sayısı 38 bin 263 kişiyken bu rakam 2006 Kasım sonu itibariyle 543 bin 195 kişi seviyesine çıktı. Bu borçlarının 481’bini kredi kartı, 61 bini ise tüketici kredisi borçlusu. Bu kişilerin ödemesi gereken borç miktarı ise 21 milyar YTL. Ve bu borca uygulanan faiz miktarı yüzde 85 – 95 arasında değişiyor.
Sonuçta esas olarak devlet vatandaşın sırtından alabildiğini almakta, ama yine de açığını kapatamadığında başka bir yola, borçlanmaya başvurmaktadır. Devlet vergi olarak alması gerekeni patronlardan borç olarak almaktadır. Üstüne de faiz ödemektedir. İşte bu değirmen de böyle dönmektedir.
Bir başlık altında dursanda konuşsak ::)
Peki, bu nasıl oluyor? Yoksa bizim kafamız falan mı basmıyor?
Tam isabet !..
Alışveriş yapan her makul orta zekalı insan solcusu, sağcısı enflasyonun düştüğünü basitçe anlıyorken başka ne denebilir..
Yavuz_ErTürk
01-11-2008, 22:01
o kadar kendini neden yordun kardeşim tabii ki kafan basmıyor ya da körsün...
Reha Muhtar'a İtiraf diye bir program vardı, o geldi birden aklıma.Yeniden yayına koyalım mı o programı senin için?
Ha şöyle, insan kendini, ne olduğunu, ne kadar olduğunu bilmeli ya hu!
Yunus_Emre
01-13-2008, 17:11
Bu provakatorcu arkadas ulkenin gelistigini yukseldigini goremiyor sanirim :) :)
Boyle yalanlara karnimiz tok ;)
abicim ben size katılmıyorum.valla halkın alım gücünün düştüğünü kesin olarak söyleyebilirim.evet bence enflasyon konusunda hükümetimiz başarılı olamadı
abicim ben size katılmıyorum.valla halkın alım gücünün düştüğünü kesin olarak söyleyebilirim.evet bence enflasyon konusunda hükümetimiz başarılı olamadı
Söyler misin bana bundan 6 yıl önce sıfır model bir araba ne kadardı ve şimdi ne kadar ya da bir ev Ak Parti hükümetinden önce ne kadardı, şimdi ne kadar?
bilmiyorsan gir google'a, ufak bir araştırma yap.Sonra kopyala yapıştır buraya... ( pek seversiniz ya hani )
Yunus_Emre
01-14-2008, 21:25
Alim ve satim gucunun arttiginin,ev,araba,erzak fiyatlarinin dustugunden bu arkadaslarin haberi yok sanirim.
Alim ve satim gucunun arttiginin,ev,araba,erzak fiyatlarinin dustugunden bu arkadaslarin haberi yok sanirim.
Haberi aldıkları yer dolayısıyla olsa gerek, evet, pek bir bihaberler olaylardan.
Ayşe_Berra
01-14-2008, 21:41
Bi düşün bakalım en basitinden evine aldığın tüpe ne kadar zam geldi 5 senede. Eğer önceki zamlar gibi artsaydı tüp fiyatları şuan ödediğinin kaç katı fiyat ödeyecektin.Bu çok basit bir örnekti bunun gibi birsürü konu var.Ama ne diyeyim insan görmek istediğini görür. Çamur atmak kolay. Ama bu kadar hizmet veren bir hükümetin ve en önemlisi oy veren bu kadar insanın vebali altına giriyorsunuz.Hesabı zordur.
Yunus_Emre
01-14-2008, 21:49
Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az ;)
Söyler misin bana bundan 6 yıl önce sıfır model bir araba ne kadardı ve şimdi ne kadar ya da bir ev Ak Parti hükümetinden önce ne kadardı, şimdi ne kadar?
bilmiyorsan gir google'a, ufak bir araştırma yap.Sonra kopyala yapıştır buraya... ( pek seversiniz ya hani )
kardeşim bak sen de diyorsun hükümetimiz zengine kolaylık sağlıyor.fakirin arabayla evle ne işi olacak.benim fakirim halkım aç işsiz değil mi?araba fiyatı ucuzlamış banane ben açım diyor insanımız.halkın arasına gir ve sor bi işlerini bak ne cevaplar alacaksın.bu böyle yürümez kardeşim bu ülke esnafı köylüsü istdiği an hükümeti düşürür anladın mı?seçimden seçime oylarını satarak yardım alarak bu işler yürütülemez dostum biraz da gerçeklein farkında ol lütfen
Bi düşün bakalım en basitinden evine aldığın tüpe ne kadar zam geldi 5 senede. Eğer önceki zamlar gibi artsaydı tüp fiyatları şuan ödediğinin kaç katı fiyat ödeyecektin.Bu çok basit bir örnekti bunun gibi birsürü konu var.Ama ne diyeyim insan görmek istediğini görür. Çamur atmak kolay. Ama bu kadar hizmet veren bir hükümetin ve en önemlisi oy veren bu kadar insanın vebali altına giriyorsunuz.Hesabı zordur.
tamam kabul ecevit hükümetine oranla çok başarılı hükümetimiz bu noktada hemfikiriz dostum.evet zam o kadar da fazla sayılmaz ama düşün bakalım gelirime ne kadar eklendi.
Anlaşılıyor ki sen "halk" değilsin! O içine gir dediğin halkın ta kendisiyim ben.Üniversite öğrencisiyim, 3 kardeşli, bir ev hanımının ve en alt kademe bir devlet memurunun ( diğer bir deyişle 657'ye tabi bir memurun ) çocuğuyum ben. Halk dediğin benim yani!
Madem halka bu kadar güveniyorsun, daha fazla konuşmanın bir anlamı yok.Halk bensem yol AK!
Öte yandan, zengin her zaman alıyordu evini arabasını kaç para olursa olsun, ben düşük gelirliler için de artık kolaylaştığını ve o günden bugüne fiyat anlamında bir şeyin değişmediğini, enflasyonun düştüğünü anlatmaya çalıştım.
ceyhanli
01-16-2008, 00:07
arkadaş ülkemizde gerçekleri bilen ne çok insan varmış helal olsun be herkes yalan bi siz doğrusunuz. yüzde 47 oy veren insanlara oylarını sattı diyosun insanımıza milletimize satılık diyosun bide çıkmış gerçekleri gör diyosun. senin partine oy verse millet o zaman gerçekleri görmüş olurdu değilmi. sana oy vermeyince satılık. ulan ne güzel istanbul. herkes bi yol tutturmuş adınıda gerçek koymuş.
Yunus_Emre
01-16-2008, 00:08
AKtunaHAN kardesim senin aciklamalarin cok hosuma gidiyor.Konulari cok iyi hizah ediyorsun.+1 begeni ;)
kardeşim bak sen de diyorsun hükümetimiz zengine kolaylık sağlıyor.fakirin arabayla evle ne işi olacak.benim fakirim halkım aç işsiz değil mi?araba fiyatı ucuzlamış banane ben açım diyor insanımız.halkın arasına gir ve sor bi işlerini bak ne cevaplar alacaksın.bu böyle yürümez kardeşim bu ülke esnafı köylüsü istdiği an hükümeti düşürür anladın mı?seçimden seçime oylarını satarak yardım alarak bu işler yürütülemez dostum biraz da gerçeklein farkında ol lütfen
Mülayim bey öncelikle "hükümetimiz" dediğiniz partiye çeşitli vesilelerle o kadar itiraz ettiniz ki bence artık sizin parti değiştirme zamanınız gelmiş.Hayır zaten başka bir partiliyseniz de amacınız birçok "gelip de geçenin" yaptığı gibi aba altından sopa sallamaksa buna "tecahül ü arifane" değil "tecahülü arif" derim ben.
Konuyla ilgili fikirlerinize de az sonra bir cevap gelmezse ben bir şeyler karalarım...
tamam kabul ecevit hükümetine oranla çok başarılı hükümetimiz bu noktada hemfikiriz dostum.evet zam o kadar da fazla sayılmaz ama düşün bakalım gelirime ne kadar eklendi.
e bunu kabul ediyorsan da sorun yok.şöyle örnekleyelim bu durumu:
3 yıl önce 1000 lira geliri olan Ali, patatesi 3 yıl önce de 10 liraya alıyordu, şimdi de 10 liraya alıyor. Ali'nin geliri şu anda 1100 lira olduğuna göre
a) Ali kesinlikle kardadır.Durumunda bir iyileşme kesinlikle vardır.Kimse bunu inkar edemez.
b) Tamam, Ali hala tam anlamıyla bir refah seviyesine erişememiştir; ama cebinde +100 lirası vardır, dolayısıyla umutludur.
c) Zaten Ali de benim maaşımı 2000 lira yapın demedi hiçbir partiye.Bunun böyle olamayacağını Ali bile biliyor,bilmeyenler utansın.
d) Ali'nin durumunda az da olsa bir gelişme olduğunu inkar eden ya da gelişme olduğunu kabul edip daha fazlası olmadığı için birilerini suçlayan insan Türkiye gerçeklerinden uzak,uzay çağında pardon uzayda yaşıyordur ancak!
e) Yar saçların lüle lüle, mülayim sana güle güle!
Yunus_Emre
01-16-2008, 00:12
Belli ki arkadas forum'a,partimizi karalamak icin uye olmus.Yonetici arkadaslar gerekeni yapacaktir ;)
Duygu'Seli~
01-16-2008, 00:14
Sen korkmadan adam gibi hangi partiyi yada kimleri desteklediğini söylesene..Desteklediğin hükümete göre karşılaştıralım şimdiki hükümetin yaptıklarını..Ben iddia ediyorum..Bu güne kadar Ak Parti hükümetinin ulaştığı başarı yüzdesine,Türkiyede başka bir parti ulaşamamıştır..Varsa adam gibi kanıtın buyur kanıtla..Gerçi sen şimdi ''BEN PARTİ TUTMUYORUM,DESTEKLEMİYORUM..'' diye her zamnkiler gibi yalanda söylersin..Cesaretiniz yok ki..Pardon ama siz adammısınız..??? >:( >:( böyle iftiralarla nankörlük ediyorsunuz..Yazık size Vallahi acıyorum kardeşim..Evet doğru söylemişsin yukarda..Bu halk nasıl başa getirirse indirmesinide iyi bilir.. >:( Zira bunu iki seçimdede üst üste gördük..Gerçi senide anlıyorum..İçinize sindiremiyorsunuz..Zordur tabii..Buda bir çeşit hastalık..HAZIMSIZLIK..!!
Ama şunu unutma sakın..Herzamn söylüyorum..Siz ki bir avuç azınlıksınız..Bir avuç azınlık büyük bir kitleye asla tahakküm edemez..Hoşunuza gidiyor galiba her yerde bunun yüzünüze vurlması..Azmış azınlık..Konuşun siz..Yapabildiğiniz,becerebildiğiniz tek şey de bu zaten..Elinizden daha fazlası gelseydi bu gün savunduğunuz kişiler başınızda olurdu..Yazzık size kardeşim..Yazzık.. :-\
AKtunaHAN kardesim senin aciklamalarin cok hosuma gidiyor.Konulari cok iyi hizah ediyorsun.+1 begeni ;)
Eyvallah Yunus Emre ;)
Desteklediğin hükümete göre karşılaştıralım şimdiki hükümetin yaptıklarını
Duyguseli;
Umarım chpyi tutmuyordur, yok öyleyse bizim yaşımız tutmuyor karşılaştırmaya (: (:
Duygu'Seli~
01-16-2008, 00:17
Desteklediğin hükümete göre karşılaştıralım şimdiki hükümetin yaptıklarını
Duyguseli;
Umarım chpyi tutmuyordur, yok öyleyse bizim yaşımız tutmuyor karşılaştırmaya (: (:
;) yok Tuna kardeşim kesin bu arkadaş parti tutmuyordur..
3 yıl önce 1000 lira geliri olan Ali, patatesi 3 yıl önce de 10 liraya alıyordu, şimdi de 10 liraya alıyor. Ali'nin geliri şu anda 1100 lira olduğuna göre
a) Ali kesinlikle kardadır.Durumunda bir iyileşme kesinlikle vardır.Kimse bunu inkar edemez.
b) Tamam, Ali hala tam anlamıyla bir refah seviyesine erişememiştir; ama cebinde +100 lirası vardır, dolayısıyla umutludur.
c) Zaten Ali de benim maaşımı 2000 lira yapın demedi hiçbir partiye.Bunun böyle olamayacağını Ali bile biliyor,bilmeyenler utansın.
d) Ali'nin durumunda az da olsa bir gelişme olduğunu inkar eden ya da gelişme olduğunu kabul edip daha fazlası olmadığı için birilerini suçlayan insan Türkiye gerçeklerinden uzak,uzay çağında pardon uzayda yaşıyordur ancak!
bu beş maddeye altıncısını da eklemek farz oldu.
f) Mülayim pek bir mülayimmiş, yalan oldu (:
Mülayiiimm, nerdesiiinn? (:
Yunus_Emre
01-16-2008, 00:19
Mulayim kardes cevaplari okuyunca gitti sanirim :)
Duygu'Seli~
01-16-2008, 00:25
Mulayim kardes cevaplari okuyunca gitti sanirim :)
Başka yerleri karıştırıyor..Kendi beyin hücreleri çerçevesinde tabi.. >:( >:(
Yunus_Emre
01-16-2008, 00:28
:) :)
arkadaş ülkemizde gerçekleri bilen ne çok insan varmış helal olsun be herkes yalan bi siz doğrusunuz. yüzde 47 oy veren insanlara oylarını sattı diyosun insanımıza milletimize satılık diyosun bide çıkmış gerçekleri gör diyosun. senin partine oy verse millet o zaman gerçekleri görmüş olurdu değilmi. sana oy vermeyince satılık. ulan ne güzel istanbul. herkes bi yol tutturmuş adınıda gerçek koymuş.
ya siz gerçekten olayın farkında değilsiniz.ben neden bunları yazdım ?olayın içindeydim de ondan.bakın size anlatayım.ben , haydi açıklayayım bingöllüyüm.2003 bingöl depreminden sonra sağolsunlar hükümetimiz anında bingöle yardım elini uzattı.her taraftan yardımlar geldi.değil mi?allah veren den de alandan da emeği geçen herkesten razı olsun.bu yardımların bir kısmı dağıtıldı belli bir kısmı askeriye ve bazı sivil binaların bodrum katlarında saklandı.ne zaman akadar 2004 yerel seçimlerine kadar.belli bir kısmı da satıldı sayın(!) milletvekillerimiz tarafından ve geliri zimmetlerine geçirildi.neyse o depolarda saklanan malzemeleri biz belediye seçimlerinde seçime 2-3 gün kala gece dağıttık.bazı ailelere beyaz eşya yardımı da yaptık.bunlar depremin mallarıydı dikkatinizi çekerim.
bunla da yetinmedik ki.başka ne yaptık.seçim arefesinde saat 23ten sonra son bir operasyonumuzu da yaptık.bu defa hem beyaz eşya, hem gıda hem de para yardımı yaptık oy için.fakirlere 500 ytl orta hallilere 300 ytl olmak üzere.inanmayacaksınız ama önümüzde ve arkamızda emniyet müdürlüğünün tahsis ettiği koruma polisleri bizi koruyordu.artık nasıl olmuşsa ki içimizde köstebek vardı.bizimkiler de başka partilerde vardı.haber alan dtpliler bizi gözetliyorlarmış.yerel gazetelerde çalışan gazetecileri de alıp takip etmişler bizi gizli gizli.çekimlerini yapmışlar ertesi gün yer yerinden oynayacak yani.her neyse uzatmayayım.dedim ya bizim de köstebeğimiz vardı.her şeyden haberdar olduk araya milletvekillerimiz girdi tehdit falan derken basına yansıtmayı zarzor engellediler.ve biz o seçimi kazandık.
biz bunları yaparken siz utanmadan, bilgilerinizi doğruluk süzgecinden geçirmeden kalkmış beni başka partidenmiş gibi göstermeye çalışıyorsunuz.ama yapın size kızmıyorum hepinize de hakkım varsa helal ediyorum.ama lütfen özeleştiriye açık olun olmazsanız halimiz başkaları gibi olur.bakın o geceyardım ettiklerimizin kayıtları hala mevcut bizde ve gizli çekim yapan gazetecilerde.kafası bozulanın teki çıkar tüm aleme rezil rüsva eder bizi.yani siz bilirsiniz yoldaşlarım.ama lütfen özeleştiriye açık olun hiçkimse mükemmel değildir.tam bir mükemmellik insan maddesine aykırıdır çünkü.saygılarımla
AKmetalci
01-17-2008, 00:05
niye tutuyorsunuz böyle kalasları sitede.Verin teskeresini gitsin.
Duygu'Seli~
01-17-2008, 00:12
ya siz gerçekten olayın farkında değilsiniz.ben neden bunları yazdım ?olayın içindeydim de ondan.bakın size anlatayım.ben , haydi açıklayayım bingöllüyüm.2003 bingöl depreminden sonra sağolsunlar hükümetimiz anında bingöle yardım elini uzattı.her taraftan yardımlar geldi.değil mi?allah veren den de alandan da emeği geçen herkesten razı olsun.bu yardımların bir kısmı dağıtıldı belli bir kısmı askeriye ve bazı sivil binaların bodrum katlarında saklandı.ne zaman akadar 2004 yerel seçimlerine kadar.belli bir kısmı da satıldı sayın(!) milletvekillerimiz tarafından ve geliri zimmetlerine geçirildi.neyse o depolarda saklanan malzemeleri biz belediye seçimlerinde seçime 2-3 gün kala gece dağıttık.bazı ailelere beyaz eşya yardımı da yaptık.bunlar depremin mallarıydı dikkatinizi çekerim.
bunla da yetinmedik ki.başka ne yaptık.seçim arefesinde saat 23ten sonra son bir operasyonumuzu da yaptık.bu defa hem beyaz eşya, hem gıda hem de para yardımı yaptık oy için.fakirlere 500 ytl orta hallilere 300 ytl olmak üzere.inanmayacaksınız ama önümüzde ve arkamızda emniyet müdürlüğünün tahsis ettiği koruma polisleri bizi koruyordu.artık nasıl olmuşsa ki içimizde köstebek vardı.bizimkiler de başka partilerde vardı.haber alan dtpliler bizi gözetliyorlarmış.yerel gazetelerde çalışan gazetecileri de alıp takip etmişler bizi gizli gizli.çekimlerini yapmışlar ertesi gün yer yerinden oynayacak yani.her neyse uzatmayayım.dedim ya bizim de köstebeğimiz vardı.her şeyden haberdar olduk araya milletvekillerimiz girdi tehdit falan derken basına yansıtmayı zarzor engellediler.ve biz o seçimi kazandık.
biz bunları yaparken siz utanmadan, bilgilerinizi doğruluk süzgecinden geçirmeden kalkmış beni başka partidenmiş gibi göstermeye çalışıyorsunuz.ama yapın size kızmıyorum hepinize de hakkım varsa helal ediyorum.ama lütfen özeleştiriye açık olun olmazsanız halimiz başkaları gibi olur.bakın o geceyardım ettiklerimizin kayıtları hala mevcut bizde ve gizli çekim yapan gazetecilerde.kafası bozulanın teki çıkar tüm aleme rezil rüsva eder bizi.yani siz bilirsiniz yoldaşlarım.ama lütfen özeleştiriye açık olun hiçkimse mükemmel değildir.tam bir mükemmellik insan maddesine aykırıdır çünkü.saygılarımla
Önce hakaret et İftira et..Sonrada ''ben sizdenim..'' de.. Ne kadar zekisin öyle kardeş..Senin gibi hakaret edipte sonra sizdenim diyen kaç kişi geldi buraya haberin var mı..?? :-\ eminim yoktur.. Ayrıca Ak Partili milletvekillerinin deprem için ayrılan erzağa(yiyecek,giyecek) ve çoğu ikinci el olan eşyalara ihtiyacı yok.. ;) Ben inanmak istiyorum..Kanıtla ispat et bende o zamn özür dileyeyim..Madem kanıtın var,hangi milletvekili,hangi Ak Partili görevli yapılan yardımlardan kendine de almış,saklamış..!!Kusura bakma ama hiçte inandırıcı değil..Elbette eleştiri yapacaksın..Yeri gelir bizde eleştiririz partimizi..Ama eleştiri yapmak demek İftira etmek ve Yalan konuşmak değildir...Sizinkisi eleştiri değil..Hazımsızlık..
Anlaşılıyor ki sen "halk" değilsin! O içine gir dediğin halkın ta kendisiyim ben.Üniversite öğrencisiyim, 3 kardeşli, bir ev hanımının ve en alt kademe bir devlet memurunun ( diğer bir deyişle 657'ye tabi bir memurun ) çocuğuyum ben. Halk dediğin benim yani!
Madem halka bu kadar güveniyorsun, daha fazla konuşmanın bir anlamı yok.Halk bensem yol AK!
Öte yandan, zengin her zaman alıyordu evini arabasını kaç para olursa olsun, ben düşük gelirliler için de artık kolaylaştığını ve o günden bugüne fiyat anlamında bir şeyin değişmediğini, enflasyonun düştüğünü anlatmaya çalıştım.
güzel anladım sizi.enflasyonun düştüğü tam bir palavra.nerde düşmüş halkın evindeki, çarşısındaki, pazarındaki enflasyonu göstermiyor ki medya.bakın sayın abdüllatif şener geçenlerde enflasyonun son durumu hakkında çıklama yaptı.bir zahmet okuyun.gerçi bu araştıracak kadaracizsiniz onu biliyorum da yine de söyleyeyim dedim.
şu da var hükümetimiz ilk geldiğinde enflasyon yüzde 36larcivarındaydı şu an yüzde 12 civarında bu çok büyük bir başarı sizin de takdir ettiğiniz gibi.ama kemal derviş de yüzde 90 larda olan bir enflasyonu yüzde 36 lara indirmişti.sizce bu nasıl bir başarı
AKmetalci
01-17-2008, 00:20
ya abicim cevap vermeyin topice.1 kişiye 1298321 kişi yazarsa adam güler ya.muhatap olmayın zevzekle.boşverın hee tamma aslansın diyin geçin.boşverın parmaklarınıza yazık.
Mülayim bey öncelikle "hükümetimiz" dediğiniz partiye çeşitli vesilelerle o kadar itiraz ettiniz ki bence artık sizin parti değiştirme zamanınız gelmiş.Hayır zaten başka bir partiliyseniz de amacınız birçok "gelip de geçenin" yaptığı gibi aba altından sopa sallamaksa buna "tecahül ü arifane" değil "tecahülü arif" derim ben.
Konuyla ilgili fikirlerinize de az sonra bir cevap gelmezse ben bir şeyler karalarım...
bu konu hakkındaki yorumumu saat 10 civarında siteye girdiğinde okuyacaksın ben akşam yazıyorum sen de gündüzoku ne olacak.kesinlikle hiçbir partiye sempatim yok
AKmetalci
01-17-2008, 00:24
tamam koçum tamam aslanım kemal derviş kraldı sende kralsın tamam.hadi canım hadi
başka bir yorumunda 657 lerdendin sen ne oldu hemen değişiverdin bakıyorum.evet siz pancar gibisiniz.sizi beslediklerinde sert olgun olursunuz.topraktan kökünüz çekildiğinde yapraklarınız soluverir.pişirildiğiniz de renginiz tamamen değişir.akıllanmazsınız siz dostum
AKmetalci
01-17-2008, 00:29
ya arkadaşım hadi ya tamam uzatma. tamam bak diyorum tamam enflasyon düşmedi ama benim tansiyonum düşecek valla.yeter tamam babanıda al git.
Duygu'Seli~
01-17-2008, 00:31
bu konu hakkındaki yorumumu saat 10 civarında siteye girdiğinde okuyacaksın ben akşam yazıyorum sen de gündüzoku ne olacak.kesinlikle hiçbir partiye sempatim yok
Hem hiç bir partiye sempatim yok diyorsun..Hem de ben sizdenim diyorsun.. :) Sen şimdi kendini zeki mi sanıyorsun..??Üzülme ama burdan hiçte öyle görünmüyor.. :-\ Azgın azınlık..
Hem hiç bir partiye sempatim yok diyorsun..Hem de ben sizdenim diyorsun.. :) Sen şimdi kendini zeki mi sanıyorsun..??Üzülme ama burdan hiçte öyle görünmüyor.. :-\ Azgın azınlık..
hayır ben zeki değilim öyle bir iddiam da olmaz zaten.insanlara kabiliyetlerinin üstünde kabiliyet atfedilirse azar dostum.
Duygu'Seli~
01-17-2008, 00:45
hayır ben zeki değilim öyle bir iddiam da olmaz zaten.insanlara kabiliyetlerinin üstünde kabiliyet atfedilirse azar dostum.
Bana Amerikan replikleri atma şimdi..Dostum falan.. :P zekisin dememiştim ayrıca..Hem insana kabiliyetinin üstünde kabiliyet verilmesi nasıl oluyor..?? ;D Bende sana bir şey söyliyim mi dostum..Sizin tek sorununuz o koca kafanızın beyninizden büyük olması.. 8) 8)
Yunus_Emre
01-17-2008, 00:47
Arkadaslar,ben mulayim kardesimize OM'den bir mesaj attim.Sececegi yolu kendisi sececektir ;)
AKmetalci
01-17-2008, 00:48
Bana Amerikan replikleri atma şimdi..Dostum falan.. :P zekisin dememiştim ayrıca..Hem insana kabiliyetinin üstünde kabiliyet verilmesi nasıl oluyor..?? ;D Bende sana bir şey söyliyim mi dostum..Sizin tek sorununuz o koca kafanızın beyninizden büyük olması.. 8) 8)
aahahahahahahahahahahahahah helala hahahahahahah hey dostum terk et artık burayı
ceyhanli
01-17-2008, 00:48
arkadaş geç bu vatanseverlik bilmişlik ayaklarını sen bildiğini doğru sanıyorsan biz seni tutmayalım bildiğin yolda devam et. Allah yolunu açık etsin. ama unutma akıl akıldan üstündür bu dünyanın en akıllı insanı kendini sanma. hükümetin tabiki yanlışları olacak. geniş katılımlı bir parti ve herkesi birebir kontrol etmek hiç partide mümkün olmadığı gibi bu partide mümkün değil. mesela bende milli eğitim bakanın atamlar konusunda yaptığı icraatlardan hiç memnun değilim ama müfradatta yapılan değişikliklerden çok memnunum örnek olarak. önceden müfredat hayvan davranışlarıyla insan davranışlarını bir tutan. yani hayvanda yapılan deneyin sonuçları mutlaka insandada aynı çıkar mantığıyla hareket eden davranışçı sistemden kurtarıp. halk ezberci sistem diye bilir, insan gibi düşünmeyi analiz yapmayı karar vermeyi sağlayan yapısallaştırmayı getirdi. hala sorun var tam mükemmel değil şuan için ama zamanla daha güzel olacak. demek istedğim ufak ayrıntılarda sorunlar var ama bütünde bu hükümet iyi gidiyor halkda bunu takdir ediyor. demek istedğim senin aklın seni anca götürür sen yüzde 47ye akıl vermeye kalkma sana düşmez bu. hem unutma senin doğru die bildiğin şeylerin kaynağının nerden geldiğini bilenlerde var bu ülkede ;)
sen kendini koru muhafaza et yeter bu senin için...
Yunus_Emre
01-17-2008, 00:51
Arkadaslar, terk et,git,defol gibi sozcukleri kullanmamaya dikkatle ozen gosterelim.Burasi resmi bir forum.Gidecek olan en yakin zamanda gider.
Giden giden kalan saglar bizimdir ;)
ülke insanımızın hatırlama süresi 15 günü geçmez.ama sizin ne yazık ki sadece 3 dakikaymış bundan dolayı sizin için üzüldüm ama bundadabir hayır vardır yoksa insanlar kimden ibret alacaklardı o durumda.3 dakka evvel yazdığınızı unutuyorsunuz dostum.
insanlara kabiliyetleri üzerinde kabiliyet atfetmeyi örnekle açıklayayım.anlama sorununuz var da ondan yani.misalen beni sizi akıllı bilirdim onun için ne yaptığını bilen biri diye düşünürdüm ama az önce yanıldığımı anladım.bu bir misal idi sadece
Duygu'Seli~
01-17-2008, 00:57
ülke insanımızın hatırlama süresi 15 günü geçmez.ama sizin ne yazık ki sadece 3 dakikaymış bundan dolayı sizin için üzüldüm ama bundadabir hayır vardır yoksa insanlar kimden ibret alacaklardı o durumda.3 dakka evvel yazdığınızı unutuyorsunuz dostum.
insanlara kabiliyetleri üzerinde kabiliyet atfetmeyi örnekle açıklayayım.anlama sorununuz var da ondan yani.misalen beni sizi akıllı bilirdim onun için ne yaptığını bilen biri diye düşünürdüm ama az önce yanıldığımı anladım.bu bir misal idi sadece
Kabiliyetle benim az önceki davranışımın alakası nedir dostum..? 8) :P Verdiğiniz misalde sizin kendi düşünceleriniz gibi saçma.. ;) amacım burda hakaret etmek değil ama siz zorla kendinize ettiriyorsunuz..Kaşıntı ilacımda yok ki ne etsek.. :-\ :) Adam gibi hakaret etmeden,saygı çerçevesi içersinde fikirlerinizi söyliyecekseniz EyvALLAH.. >:( ama siz haddinizi gittikçe aşıyorsunuz..
Yunus_Emre
01-17-2008, 01:00
mulayim kardes,
Haddini gectigin halde "kardes" diye hitap ediyorum.Forum'u karistirmaya calisiyorsun mesajlarindan belli.Yonetici arkaslar senin icabina bakacaktir kuskun olmasin ;)
ceyhanli
01-17-2008, 01:06
yaw tamam tek akıllı sensin. 2 gram aklınla bildiğin 2.5 bilgi onunda yarısı yalan... hadi yoluna şansını zorlama fazla
Ayşe_Berra
01-17-2008, 01:08
Ya arkadaşlar harcadığınız zamana yazık günah..Bırakın kendi haline avutsun dursun..
ceyhanli
01-17-2008, 01:15
ya bu tiplere gülüyorum ben aslında eğlence oluyo. ne biçim bi kibir vardır anlamıyorumki. "tek bilen benim tek akıllı benim siz bilmezsiniz siz anlamazsınız." nedir bu sözler böle ya. bildiği anladığı bişey olsada konuşsa tamam. başımın üstünde yeri var ama bişeyde yok ezberlemiş iki söz tekrarlayıp duruyor. arkadaş o kadar akıllıysan tek bilen sensen neden bu ülke nie bu kadar borç batağında engin bilginle kurtar ülkeyi. ha diyosam fırsat vermiyorlar o zaman bi sus fazla konuşmada bu işi yapanlar rahat çalışsın insanlara ayak bağı olma. sana tavisyem islam ahlakı kitabında "linkini kitaplar bölümüne attım" 40 tane kalp hastalığı ve çaresi yazılı. özellikle kibir riya ucb ile ilgili güzel bilgiler ve çareleri var aç orayı oku.faydasını görürsün bak ciddiyim bu konuda
AkSa- 34
01-17-2008, 01:21
mülayim uzaaaaaaaaaaaaaaa.çevre kirliliği yarattığının farkinda değilsin sanırım ;)
İşçi aç! Emekli Aç! Esnaf aç! bazıları vatanı satıp gıcır gıcır gemicikler alırken, bazılarıda emekli kuyruklarında eziliyor!
enflasyon düşmüşmüş. beyler! gerçekleri konuşalım ; Türbanlıda aç, türbansızda aç! kaybeden halk yani biz! kazanan kendine ak diyen hortumcular! gerçekleri göremiyorsanız yanlış yere bakıyorsunuz demektir! yabancılara yaltaklanan kapitalist köpekler tarafından yönetiliyoruz!!
Hepsi aç ama oyu alan yine AK Parti... Ama şimdi size sorsak, vereceğiniz cevap belli; halk cahil, halk aptal, halk gerizekalı sadece biz akıllıyız....
Bırakın bu İnönü zihniyetini, Türk Milleti Zekidir...
Zabıt Efendi
03-05-2008, 03:14
Hepsi aç ama oyu alan yine AK Parti... Ama şimdi size sorsak, vereceğiniz cevap belli; halk cahil, halk aptal, halk gerizekalı sadece biz akıllıyız....
MÜSLÜMANLAR APTAL DEĞİLDİR.ÖYLE ZAMAN OLUR Kİ ŞAHLANIRLAR ÖYLE ZAMAN OLURKİ BÜYÜK GÜÇLERİN TATLI RÜYALARINA KAPILIRLAR.O RÜYALARDAN UYANIRLAR FAKAT İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLUR.
MÜSLÜMANLAR APTAL DEĞİLDİR.ÖYLE ZAMAN OLUR Kİ ŞAHLANIRLAR ÖYLE ZAMAN OLURKİ BÜYÜK GÜÇLERİN TATLI RÜYALARINA KAPILIRLAR.O RÜYALARDAN UYANIRLAR FAKAT İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLUR.
Bir tek sizin gibi ermiş insanlar dalmıyor bu rüyalara...
Sahi siz kimsiniz, kendinizi nasıl da diğer müslüman kardeşlerinizden daha akıllı görebiliyorsunuz. Size bu yetkiyi kim veriyor. Ben çok merak ediyorum. Ben de sizin gibi ermek istiyorum...
Zabıt Efendi
03-05-2008, 03:18
Sahi siz kimsiniz, kendinizi nasıl da diğer müslüman kardeşlerinizden daha akıllı görebiliyorsunuz. Size bu yetkiyi kim veriyor. Ben çok merak ediyorum. Ben de sizin gibi ermek istiyorum...
SİZ DERKEN KASIT BİZ İSEK KİM OLDUĞUMUZ AÇIKTIR.ZULMÜ ALKIŞLAMAYAN ,ZALİMİ ASLA SEVMEYENLERDENİZ.
Yani çok konuşan ama iş icraata geldimi koltuğa yapışıp oturanlardansınız :D :D :D
ümitli_bekleyis
03-05-2008, 03:20
SİZ DERKEN KASIT BİZ İSEK KİM OLDUĞUMUZ AÇIKTIR.ZULMÜ ALKIŞLAMAYAN ,ZALİMİ ASLA SEVMEYENLERDENİZ.
O zaman bizimle iyi anlaşacağınıza eminiz ;) Tam doğru adrestesiniz fakat seçtiğiniz yol yanlış gibi ...
Tamam işte benden bundan bahsediyorum, sizin gibi olabilmek için ne yapmalıyım. Bana bir öğret. Ben de başkalarından daha akıllı olup, böyle sahte rüyalara dalmak istemiyorum...
Zabıt Efendi
03-05-2008, 03:37
Yani çok konuşan ama iş icraata geldimi koltuğa yapışıp oturanlardansınız Kahkaha Kahkaha Kahkaha
BUNLAR YAZDIKLARIMIZA CEVABEN İSE R.T.E NİN GEÇMİŞ YILLARDA MEYDANLARI COŞTURAN KONUŞMALARINI İNCELEYİNİZ.ÇÜNKÜ BUNA GÖRE YAPIŞMIŞ OTURUYOR R.T.E ,KALKMAYADA NİYETİ YOK GİBİ...
Tamam işte benden bundan bahsediyorum, sizin gibi olabilmek için ne yapmalıyım. Bana bir öğret. Ben de başkalarından daha akıllı olup, böyle sahte rüyalara dalmak istemiyorum...
RÜYALARDAN UYANMANIN YEGANE YOLU HAKTAN GEÇER,
BATILLA GEMİ YÜRÜMEZ...
Yani çok konuşan ama iş icraata geldimi koltuğa yapışıp oturanlardansınız Kahkaha Kahkaha Kahkaha
BUNLAR YAZDIKLARIMIZA CEVABEN İSE R.T.E NİN GEÇMİŞ YILLARDA MEYDANLARI COŞTURAN KONUŞMALARINI İNCELEYİNİZ.ÇÜNKÜ BUNA GÖRE YAPIŞMIŞ OTURUYOR R.T.E ,KALKMAYADA NİYETİ YOK GİBİ...
BATILLA GEMİ YÜRÜMEZ...
Yine çıkarttınız bizi müslümanlıktan...
BATILLA GEMİ YÜRÜMEZ...
Emin olun kalkmayacaktır hakkını verdiği sürece ki veriyor da...
Zabıt Efendi
03-05-2008, 03:48
NEDEN BUNU YAZDINIZ.
TEKRAR GİREBİLİRSİNİZ,İSLAM YÜCE BİR DİNDİR.
NEDEN BUNU YAZDINIZ.
TEKRAR GİREBİLİRSİNİZ,İSLAM YÜCE BİR DİNDİR.
Siz çıkarttınız. Bizi yine batıl yolda gidenlerden eylediniz. Biz çok şükür müslümanız. Ama siz bizi nedense hep müslümanlıktan çıkartıyorsunuz. Yine soruyorum. Size bu yetkiyi kim veriyor...
Zabıt Efendi
03-05-2008, 03:50
Yani çok konuşan ama iş icraata geldimi koltuğa yapışıp oturanlardansınız
Emin olun kalkmayacaktır hakkını verdiği sürece ki veriyor da... AYNEN ..
Zabıt Efendi
03-05-2008, 03:51
Siz çıkarttınız. Bizi yine batıl yolda gidenlerden eylediniz. Biz çok şükür müslümanız. Ama siz bizi nedense hep müslümanlıktan çıkartıyorsunuz. Yine soruyorum. Size bu yetkiyi kim veriyor...
.....ÇÇÇIIIIKKKAARRRMMMIIIYYYOOOORRUUUUZZZ......
?
BÖYLE BİR YETKİMİZ YOKTUR.
İLLAKİ ÇIKTIK DİYORSANIZ.TEKRAR GİREBİLİRSİNİZ.
.....ÇÇÇIIIIKKKAARRRMMMIIIYYYOOOORRUUUUZZZ......
?
BÖYLE BİR YETKİMİZ YOKTUR.
İLLAKİ ÇIKTIK DİYORSANIZ.TEKRAR GİREBİLİRSİNİZ.
Ne demek çıkarmıyoruzzzzzzzz. Siz batıl yolun yolcuları , biz ise hak yolun yolcularıyız demedin mi?
Yani çok konuşan ama iş icraata geldimi koltuğa yapışıp oturanlardansınız
Emin olun kalkmayacaktır hakkını verdiği sürece ki veriyor da... AYNEN ..
Bravo bunu anlamışsınız şaşşırdım doğrusu :o :D
Zabıt Efendi
03-05-2008, 03:59
Ne demek çıkarmıyoruzzzzzzzz. Siz batıl yolun yolcuları , biz ise hak yolun yolcularıyız demedin mi?
DEMEDİK
10 yıldır ailesinden 8 yüz Km uzakta tek başına ayakta kalmaya çalışan 2 yıldır evli olup ev geçindiren biri olarak söylüyorum ki, enflasyon düşmüştür. Bunu genç arkadaşların hemen anlayıvermesini beklemiyorum, ama biz bunu birebir yaşıyoruz. Alım gücü de azalmamış bilakis artmıştır, ben çok korkunç dönemler yaşadım, %30-40 zam aldığımı hatırlıyorum (enflasyon düzeltmesi:)) alım gücü yine de artmazdı, dolar karşısında ezilir büzülürdük, TL'miz şuanda göğsümüzü kabartıyor, TL'nin sıfırlarını raporlara sığdıramazdık, dünyanın en değersiz parası gibiydi, artık o günler geride kaldı. O günleri sorumlu olarak yaşamayanlar için enflasyonun düştüğünü anlamak zor.
Kafaların basmaması gayet normal üstüne gitmetyin.:)
Birisi enflasyon (http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=32265.0) mu dedi?
kimsenin aç olduğu yok bee... ezberlemişler lafları ısıtıp ısıtıp koyuyolar önümüze.. bak lügat kardeş ne güzel cevap vermiş..
manifesto
03-05-2008, 22:00
Şu milli görüşçüler yok mu
sanırsın herifler bulunmaz hint kumaşı
her yerde onların yalanı iftirası
Bunlar enflasyon hesabından ne anlar..
Bir ezber var"millet aç perişan sefil"
öte yandan bir bakıyorsun BANKALAR kredi kullandırmada Cumhuriyet rekorları kırıyor
Aç olan millete bak :)
Yesinler sizin yalanlarınızı ama biz yemeyiz
dünyadaki müthiş kriz her ülkeyi vurdu.. heryerde ekonomi berbat.. sadece tedbirini önceden almış olanların ekonomisinde bi yamuk yok.. onlardan biri de türkiye.. petrol fiyatları azıcık çıksa yerlebir olur türkiye diye felaket tellalığı yapıyolardı.. al 3 katına çıktı fiyatı biz hala ekmek elden su gölden yaşıyoruz.. bunda ak partinin ekonomi işini sıkı tutmasında payı büyük..
gidin işinize yaa.. meyve veren ağacı taşlıyo terbiyesiz herifler..
Ekonominin iyi olduğunu söyleyen arkadaşlar biraz fazla iyimserler gibime geliyor arkadaşlar.
Artık bu gün para biriktirme devri geride kalmıştır.
Gününü kurtaran kârdadır.
Kimse kimseyi kandırmasın. IMF ile çalışan dünyada hangi ülke felâha kavuşmuş gösterecek olan varmı dostlar?
ımfyle çalışmayan ülke var mı canım.. ya felaket tellallığından başka bişey değil sizin yaptığınız.. evet ekonomi eskisi gibi süper değil ama tüm dünyada bu böyle..ve biz tedbirimiz önceden aldığımız için hala diğer ülkeler gibi çuvallamadık.. bence sen bu lafları size ezberletenlere bi sor ak partiden önce nasıldı diye?
KAmusal mışş
03-06-2008, 03:11
Daha dün derste ülkenin ekonomisi hakkında bayağı bi tartıştık.Şu anda bi çok ülkede kriz var ve en çok etkileyen Amerikadaki mortgace krizi.
Hocamız, okulumuzun dekanı çok sert bir Ak parti karşıtı ve sol görüşlü bi yasakçı olmasına rağmen ekonominin daha ileriye gitme gibi bi durumunun olmadığını söyledi.
Oturduk derste kendimiz hesapladık.Tekrar ediyorum bunu yapan bi iktisat profesorü dekanımız ve Ak parti karşıtı.
Bize başbakanımızın açıklamalarını izleyip izlemediğimizi sordu dersin girişinde sonrasında da yaptığımız hesaplamalarla başbakanımızın açıklamalarının doğru olduğunu kanıtladı.Ekonomimiz şu anda ancak %5 büyüyebilir yani sınırlı ve başbakanımız da bu açıklamayı yaptı.
Biz de çok şaşırdık hocamızın başbakanımızın sözlerine olumlu yaklaşmasına ama açıklaması gayet basitti ideolojilerimizi bi kenara bırakıp iktisatçı gözüyle bakmamızı istemişti sadece.Ben de bunu söylemek istiyorum çok doğruydu çünkü ideolojileri bi kenara bırakıp objektif yaklaşmak lazım...
ekonominin çok süper olduğunu söyleyen beyfendiler gitsin bassın pusulaya evetleri hatta öyle bi bassınlar ki pusula musula kalmasın.ancak 800 lira maaşla ev geçindirmeye çocuk okutmaya çalışan insanlara gelince.orda dursunlar.
ipleri verin imf nin vs. eline ,sora ekonomi indi çıktı.imf siz olmaz.imf olmadan hangi devlet yaşıyor bilmemne.imf,abd,israil bu şerefsizler olmadanda bu ülke yürüdü efendiler.r.t.e nin geçmişte içnde bulunduğu siyasi ortamı hatırlarsanız imfsiz ab siz nası oluyormuş göreceksiniz.
fakat öyle bi derdiniz yok.he yapsalar iyidir doğrudur dersinz başka bişe yk.
sizin sorununuz aşağıda saklıdır =
"İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAMAZSANIZ,YAŞADIĞINIZ GİBİ İNANMAYA BAŞLARSINIZ..."
Şuraya (http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=32156.0) bak da Ak parti garibanları nasıl fakirlertirmiş (!) gör. Kimse herkesin zengin olduğunu, herkesin refah içinde yaşadığını iddaa etmiyor ama bazı gerçekler de güneş gibidir; böyle senin yaptığın gibi balçıkla sıvanmaz, o gerçekte şudur ki Ak parti kötüye gidişi iyiye çevirmiştir, tabii görenlere, ne demişler:
"BAKMAKLA GÖRÜLMEZ AMA GÖRENLER BAKANLARDIR"
Ne demişler:
"EN UMMADIĞIN KEŞFEDER ESRAR I DERUNUN,
SEN HERKESİ KÖR ALEMİ SERSEM Mİ SANIRSIN "
Ne demişler:
Gözlüklerini de al git !
kabardey_06
03-07-2008, 03:08
yakın tarihi milletimize unutturmaya çalışanlar boşa kürek çekmesinler,,2002 yılı öncesi ortalık gül bahçesiydi de ak parti iş başına gelince mi kaktüs ve dikenlerden geçilmez hale geldi,,,bir konu hakkında değerlendirme yaparken yorum getirirken insaf ölçülerini gözardı edenler,,embesil dahi olamazlar,,kabul edin veya etmeyin türkiye ekonomisi daha önceki dönemlere nazaran çok daha iyi durumdadır,,ev ve araba almayı HAYAL dahi edemeyenler şimdilerde çok rahat kredi çekip bu emellerini gerçekleştirebilme durumuna gelmişlerdir,,,,elbetteki, ayağını yorganına göre uzatmayan iş bilmezler bu kolaylıktan faydalanamamış hatta zararını görmüştür,öyle veya böyle bir zaman sonra ev yada araba sahibi olacakların sayısı azımsanmayacaak sayıdadır,,,iç piyasanın dar boğazdan kurtulamaması rahat nefes alamıyor olması, çekilen kredilerin taksitlendirilmesi sonucu kişinin eline geçen paranın bir kısmını bu taakside ayırıyor olamsından kaynaklanmaktadır,,,birde bizim milletimiz malesef ki tüketimi çok rahat gerçekleştirebilmektedir,,evde tek telefon varken ve sadece o telefonun faturası ödeniyorken,,şimdi aynı ev,,üç belkide dört ayrı fatura ödemek durumundadır,,sebeb ?? anne baba ve üç çocuğa ait cep telefonları,,olmasın mı yani diyebilirsiniz ??,,olsun olmasınada ,harcamalarına dikkat etmeyen aileler kalkıpta hükümeti yaptıklarından dolayı insafsızca eleştirmesinler,,,memur maaşlarının ödenemez hale geldiği günler çokda eskilerde değildir,,yakın tarihimizin ekonomik parametrelerine bakılırsa bu hükümetin karnesine geçer not vermemek için sıfırcı melahat olmak gerekir,,,şaka gibi ama,,bugün amerika zangır zangır sallanmaktadır,,,tüm dünya ülkeleri meydana gelebilecek bir ekonomik depremden en az hasarla kurtulabilmenin derdine düşmüş oldukları şu zaman diliminde bizler halk olarak bence şükredelim,,,,,devasa problemler henüz çözülmüş değildir,,,,lakin çözüme kavuşturacak olan kadrolar ak parti kadrolarıdır,, ak parti kadroları çalışır,diğer partiler sadece ve sadece KADROLAŞIR,,bana inanmıyorsanız mehmet moğoltaylara sorun,,koray aydınlara sorun,,,anaplı keçecilere sorun,,,ülkemizde bir avuç zenginimiz varken,,şimdi o bir avuça avuç yalatacak binlerce zenginimizin varlığı gazetelerde haber olmuştur,bu,ülkemiz adına sevindirici bir gelişmedir,umarım zengin fakir arasındaki makas her geçen kapanır,,,,zaman olaa hayr ola,,,
Iyisiyle,kötüsüyle gecmis gecmiste kalmistir..memura öyle bol keseden zam yapmak sorun degil zaten öyle zamlar yapildigi icin su anda ekonomimiz imf nin elinde..
Evet belki Erbakan ekonomi konusunda iyi isler yapmisti ve yapacakti ama diger konulardaki hatalari nedeniyle malesef siyasi arenadan silindi ;)
Iyisiyle,kötüsüyle gecmis gecmiste kalmistir..memura öyle bol keseden zam yapmak sorun degil zaten öyle zamlar yapildigi icin su anda ekonomimiz imf nin elinde..
Evet belki Erbakan ekonomi konusunda iyi isler yapmisti ve yapacakti ama diger konulardaki hatalari nedeniyle malesef siyasi arenadan silindi
hey gidi kardeşim,baktığın halde neden görmezsin?herşey ortadadır.şu vatanın öz kaynaklarıyla neler yapılır bu adam gösterdi,gören gördü..bu tür kaçamak cümlelerle neden hala oyalanırsınız.kendinize gelin
Biz yeterince kendimizdeyiz o yüzden sen bosuna kendini yorma..bu halk herseyi cok iyi gördü ve gereken cevabi iki secimdede verdi ama cevabi anlamak istemeyenler hala daha maziyle avunmayi bilirler..
Biz yeterince kendimizdeyiz o yüzden sen bosuna kendini yorma..bu halk herseyi cok iyi gördü ve gereken cevabi iki secimdede verdi ama cevabi anlamak istemeyenler hala daha maziyle avunmayi bilirler..
ahhh ahh,kendindesin biliyoruzda sanki %2 yle %50 yi karşılaştırmakta zorlanıyorsun gibime geliyor..
DUYMAK İSTEDİĞİNİZ GİBİ ANLAMAYIN ALLAH AŞKINA,BUNUN ÖBÜR TARAFI VAR,BİZ SORMASSAK ALLAH SORAR
İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAMAZSANIZ ,YAŞADIĞINZ GİBİ İNANMAYA BAŞLARSINIZ...
Ne o cehenneme bilet mi kesiyorsun..istersen sorgu, sual isini ehillerine birak...öyle karsilastirma gibi bir derdimizde yok sonucta hersey zamanla daha iyi anlasiliyor..
istersen inanc bekciligi yapma kardes, sonucta bizim nasil yasadigimizi veya inandigimizi ölcen bir alet yok elinde o halde müslüman bir kardesin hakkinda suizanda bulunmamani tavsiye ederim ;)
Ne o cehenneme bilet mi kesiyorsun..istersen sorgu, sual isini ehillerine birak...öyle karsilastirma gibi bir derdimizde yok sonucta hersey zamanla daha iyi anlasiliyor..
istersen inanc bekciligi yapma kardes, sonucta bizim nasil yasadigimizi veya inandigimizi ölcen bir alet yok elinde o halde müslüman bir kardesin hakkinda suizanda bulunmamani tavsiye ederim
BİLET MİLET KESTİĞİMİZ YOK!!.SADECE OLUP BİTENİ SÖYLEMEYE ÇALIŞIYORUZ Kİ.ÖBÜR TARAFTA İNSANLAR YAKAMIZA YAPIŞMASIN.HUZURU MAHŞERDE YÜZÜMÜZ KIZARMASIN.
ÇOK AKILLI ,DİNDAR OLDUĞUMUZU İDDAA ETMEDİK HİÇBİR ZAMAN ANCAK DİYORSANIZ Kİ BİZ ÇOOOK TAKVA EHLİYİZ,SEN BİLMEZSİN BUNLARI,
TAMAM O ZAMAN
DURMAK YOK YOLA DEVAM,AB YE ABD YE İSRAİLE TAKILMAYA DEVAM...
Yine kendinizle celismektesiniz hem bekcilik yok diyorsunuz hemde bizlerin takva ehli olup, olmadigini sorguluyorsunuz..
Kusura bakmayin ama kisi önce kendinden sorumludur siz önce kendi sorumluluklarinizi yerine getirin sonra buyrun gelin bize yanlislarimizi anlatin..
Evet siz kendinizce görevinizi yaptiniz, biz sizi dikkate almadik hatta takmadim bile belki narkozlu olmamizdan, belkide arka kapidan kactigimizdan dolayidir..
Evet simdi size göre cehenneme bilet aldik ama asil takdir yeri bellidir, o yer hakkinda yorum yapmak haddinizede degildir sanirim güzel kardesim ;)
Kusura bakmayin ama kisi önce kendinden sorumludur siz önce kendi sorumluluklarinizi yerine getirin sonra buyrun gelin bize yanlislarimizi anlatin..
Evet siz kendinizce görevinizi yaptiniz, biz sizi dikkate almadik hatta takmadim bile belki narkozlu olmamizdan, belkide arka kapidan kactigimizdan dolayidir..
Evet simdi size göre cehenneme bilet aldik ama asil takdir yeri bellidir, o yer hakkinda yorum yapmak haddinizede degildir sanirim güzel kardesim
TAKMA KARDEŞ TAKMA :-[
NE DİYELİM KENDİNDE SÖYLERSİN NARKOZLU OLDUĞUNUZU :-[
Bİ GÜN O NARKOZ GEÇEÇEK ANCAK KORKARIZ Kİ İŞ İŞTEN GEÇECEK..
KEŞKE SANA BOPUN NE ARZI MEVUDUN NE OLDUĞUNU ONUN EŞBAŞKANININ KİM OLDUĞUNU ANLATABİLSEYDİK.
SANA DAHA YORUM YAZMA GEREĞİ GÖRMÜYORUZ.ANCAK BU MİLLETE VE BU VATANA ÇOOK YAZIK OLACAK. BUNU AKLININ EN TAZE YERİNDE SAKLA
Akil hocaligin icin sagol eger gün gelir bir gün kafama dank ederse derim vaybe forumda elemanin biri bana böyle demistide ben ciddiye almamistim..
Sen kendi görevini yaptin, kendince yanlis gördüklerini söyledin biz o elestirilerini göz önüne aldik, dikkate deger bulmadik, cikaracagimiz dersleri cikardik ve yolumuza devam ediyoruz..
Sizler samimi olmadiktan sonra agzinizla kus tutsaniz bu millete yaranamazsiniz kardes..chp cizgisiyle muhalefet eden ak partiyi bitirmek icin düsmanimin düsmani, dostumdur mantigini güderek tuncay özkanin kanalina bile cikan bir zihniyet ne yapsa fayda etmez güzel kardesim ;)..
siz buyrun yolunuza devam edin, siz böyle anti söylemlerle kafalari celdiginizi saniyorsunuz ama elinizdeki insanlari bile kaciyirosunuz bunuda bir zahmet sen aklinin en taze yerinde saklayiver ;)
mehmed_akif
03-07-2008, 16:26
aman ya rabbim her tarafta boş tartışmalar bunun bir orta yolu yok mu yahu?
kabardey_06
03-07-2008, 18:13
refahyol iktidarı uzun mesafeli koşularda hemen depara kalkan koşucular gibi davrandı ve ilk virajda solunum yetmezliğinden ötürü iki seksen olduğu yere yığılıverdi,,refahyol iktidarının başarı diye millete yutturmaya kalktığı hiç bir icraat yoktur ki,sonunda faturasını halk ödememiş olsun,,iş bilmez bir işletmecinin elinde bulundurduğu sıcak parayı nerelerde harcayacağını bilememesi gibi zamanın koalisyon hükümeti millete şirin görünebilmek adına ucuz ve göstermelik bir kaç adım atmıştır,elinde avucunda neyi varsa zamanlı zamansız piyasaya sürmüştür,süreklilik arzetmeyen küçük çaplı ekonomik hamleler bizi sıkıntılarımızdan kurtarmazlar, belki o an için rahatlatıcı olabilirler fakat köklü reformlar içermediği için netice itibariyle müsbet bir sonuç alınmaz,,ayrıca iktidar odur ki,hem ekonomiyi hem de sosyal ve siyasal yapıyı bir dengede tutabilsin,,zamanın koalisyon hükümeti evlere şenlik bir anlayışla hareket etmenin karşılığını çok geçmeden zinde güçler eliyle görmüştür,,oysa ak parti hareketi sosyal siyasal ve ekonomik dengeleri gözetebilmek adına ağar fakat emin adımlar atmakla en doğru olanı yapmıştır ve yapmaktadır,imf ak partinin ürünü değildir,,imf ye olan borcun büyük bir kısmını ak parti iktidarı ödemiş olup,ülkeyi borç sarmalından bir nebzede olsa kurtarmıştır,,kabul edilsin ya da edilmesin türkiyemiz hızla büyümektedir,cazibe merkezi olma yolunda büyük atılımlar gerçekleştirmiştir,sıkıntılar elli altmış yıllık beceriksiz iktidarların kartopu misali büyüttüğü devasa problemlerdir,bu problemleri çözebilecek yegane kadro ak parti çatısı altında toplanmıştır,,ve problemler tek tek çözüme kavuşturulacaktır,,az biraz sabır lütfen,,
hipermuhafazakar
03-07-2008, 23:50
çakılı çivisi olmayanların şakşakçıları bizleri incitmek için buraya başlık açıyor sizde kaale alıp cevap veriyorsunuz
bu ülkeyi önceki hükümetlerin ne halde bıraktıklarından dahi haberleri yok bunların
dertleri sadece koltuk olan parazitler tüm millet düşmanlarıyla bir olmuş akparti ağacını zehir akıtan dişleriyle kemiriyorlar, bu ve benzeri başlıkların hepsi onların fabrikasyonudur !
enflasyon 40 yıl sonra bu ülkede tek haneye indi. bu kasti faul amaçlı başlığı açanların partileri gelse başa tekrar bir 40 yıl daha bekleyecekti millet bir akparti gelsede şunu dizginlese diye..
MOD ARKADAŞLAR, GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIN SİLİN BU VE BENZERİ KONULARI !!!
atatürkçüyüm
03-31-2008, 15:38
evet araba fiyatı inmiş olabilir ama o arabayı alamayan fakir kesimin ekmeğine %25 zam yapılıyor..yetmedi elektiriğe suya ve doğalgaza zam yapılıyor..
ben sana söyliyeyimmi o arabalar neden ucuzluyor çünki benzine düzenli olarak bu ülkede 2 haftada bir zam yapılır işte o zamlar bize daha doğrusu zengin kesime ucuzluk olarak yansıyor..inşallah matamatiğin salamdır.. ;D
atatürkçüyüm
04-01-2008, 01:08
gerçekler size boş bize doludur arkadaşım..
biz gerçek işlerin adamıyız...ayrıca konuyu hazırlayan arkadaşıma teşekür ederim..
biz gerçek işlerin adamıyız...ayrıca konuyu hazırlayan arkadaşıma teşekür ederim..
Hayrola boncuk mu buldun 8)..Sizin gercek dedikleriniz sanal alemdem bile daha sanal ;)
Adam mısın??? Çok ilginç...
atatürkçüyüm
04-01-2008, 01:35
hakaret etme seviyeli ol tamam
uysal olmak yaratılan insanın en temel özelliğidir.
Saygi, Efendilik, Haddini bilmekte insanoglu icindir bunlardan birinide siz muhafaza etseniz kimse size hakaret etmez bundan emin olabilirsiniz ;)
atatürkçüyüm
04-05-2008, 16:07
Saygi, Efendilik, Haddini bilmekte insanoglu icindir bunlardan birinide siz muhafaza etseniz kimse size hakaret etmez bundan emin olabilirsiniz ;)
tarafsız olmanı dilerdim..
arkadas; senin gibi insanların ve aga babalarının yüzünden bu hale geldi bu memleket. çekemediginizin yüzünden ne yapacagınızı şaşırıyorsunuz. İNŞALLAH ALLAH SİZİN GİBİLERİNE bir daha bu ülkeyi yönetmeyi nasip etmez. nezaman enflasyon inmeye başlasa ve güzel şeyler olmaya başlasa, bunların BABALARI bir kaç medya bozuntusu felaket tellallıgı yaparak yapılan güzelliklere gölge düşürüyorlar bunların maksadı enflasyon düşüyormuş çıkıyormuş pek te önemli degil maksatları kargaşa çıkarıp ;o kargaşada nasıl rant elde ederim peşindeler işte bu arkadasımız gibilerinide kullanıyorlar
acıyorum hallerine ne BÜYÜK MEMLEKETİMİZ varki sizin gibilerini bagrına basıyor 80 yıldır devletin içini boşalta boşalta bir sey bırakmadılar AGA BABAların . 6 YILDA ancak bu hale geldi enflasyon şarkılar yazdılar sizin zamanınızda ''devletin malı deniz yemeyen...., ye babaye'' o günleri unuttunuzda şimdi bunlarımı sorgulamaya başladınız HADİ ORADAN...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.