fatih kısaparmak balon baskılı balon Erbakan, Anayasa paketi için ilk kez konuştu - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erbakan, Anayasa paketi için ilk kez konuştu

İntifada
04-15-2010, 19:14
Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Milli Görüş Teşkilatı'nın 40. yıl etkinliklerine katılmak üzere Almanya'nın Berlin şehrine gitti.
Erbakan, Anayasa değişiklik paketine ilişkin, "Biz Anayasa'nın köklü bir değişikliğe tabi tutulmasından yanayız. Eğri büğrü bu paketle Türkiye'nin meseleleri hallolmaz." dedi.

Necmettin Erbakan, partisinin eski yöneticileri Şevket Kazan ve Oğuzhan Asiltürk eşliğinde THY uçağıyla saat 12.00'de Ankara'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na kendisini karşılamaya gelenlerin kolları arasında güçlükle yürüyerek giren Erbakan, ziyareti ve Anayasa değişiklik paketine ilişkin görüşlerini gazetecilere aktardı.

Anayasanın köklü bir değişikliğe tabi tutulmasından yana olduklarına işaret eden Erbakan, "Bu parça pürtük çalışmalar bir şey ifade etmez. Bunlar vakit kaybından ibarettir. Kökünden, köklü değişiklik yapmak lazım." dedi.

Erbakan, "Anayasa değişiklik paketini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da, "Söyledim, bu paket, yapılması icap eden şeylerin içerisinde bir kısmını eğri büğrü şekilde toplanmış bir paket. Bu paketle Türkiye'nin meseleleri hallolmaz." karşılığını verdi.
Milli görüşü, bütün insanlığın kurtuluşu, yeni bir dünyanın kuruluşu olarak anlatan Necmettin Erbakan, "Komünizm 80 yıl zulüm edip yok olmuştur. Aynı şekilde kapitalizm de çökmektedir. Onun için insanlığın Milli görüşe dönmekten başka çaresi yoktur." diye konuştu.
İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı'nın (IGMG) organize ettiği 40. yıl etkinliklerinde onur konuğu olan Erbakan, Berlin'in yanı sıra Köln'de de bazı etkinliklere katılacak.
CİHAN

Ertuğrul ÖZGÜL
04-15-2010, 19:17
Vaycanına ne kadar cesur bi adam... anayasayı hep değiştirmek gerekmiş.... bunu baykal dese hiç başbakan olmadı fırsatı yoktu akıl veriyor denir ama sen başbakanda oldun acaba nerdeydin o zaman....

İntifada
04-15-2010, 19:19
olurmu ertuğrul bey 54. hükümet bambaşkaydı daha öylesi görülmedi :)
Bak ben sana söyliyelim bu değişiklik paketi onaylansın anayasayı bir değiştirelim milli görüşçü bazı çevreler bununda kendilerinin dayatması sonucu olduğunu söylerler
Ha bide bu yazıyı ben caps olarak kayıt altında tutucam gün gelir derler erbakan hocamız öyle birşey demedi gösteririz

Ertuğrul ÖZGÜL
04-15-2010, 19:23
Derler zaten....
Biz iktidara geldikten sonraki ekonomik düzelmelere Ecevitin bizizm çalışmalarımız yeni meyvesini verdi dediği gibi bunlarda der... sözde söylemek kolay nede olsa...

İntifada
04-15-2010, 19:25
davos çıkışı ve tezkere geçmemeside milli görüşçüler sayesinde olmuş öyle diyorlar hatta imf le son dönemde anlaşma olmamasıda

Cihan_ŞümuL
04-15-2010, 19:41
sen başbakanda oldun acaba nerdeydin o zaman....

O zaman akp neden 1 yılın sonunda değiştirmedi diye soralım

Neden 7 yıl bekledi.

Hoca hatalıysa akp de hatalı.

:):)

isimsiz
04-15-2010, 19:43
MİLLİ SELAMET PARTİSİ 24 milletvekili ile chp koalisyon hükümettinde orta kısım imam hatipleri açtırabiliyorsa ve üstelik sadece 24 milletvekili ile imama hatip sayısı rekor sayıta ulaşıyorsa 500 küsür milletvekili ile 8 yıldır bir anayasa kökten değişebilir kanaatimce...:güzel:

Erhan KARACA
04-15-2010, 19:50
Arkadaşlar o zamanki şartlarla şimdiki şartlar aynı değil o zaman o anayasayı değiştirmeyi aklından geçirmek için Şizofren olmak gerekirdi.. Ancak şimdi durum farklı.. son düzenleme gayet mantıklı ve gayet doğru.. Eğer şuan bu düzenleme olmadan anayasa degiştirmeye kalksalar.. Ak Parti kapatılırdı.. Ak parti kapatılırsa zaten gelecek kişilerden anayasa beklemek büyük hata olur (: Ak parti Gool Goll GOLL diyerek anayasa2nın ilk önce kısmen sonra da tümden degiştirilmesine destek veriyorum ((:

I'm not love 1982
I love 2002
I love 2010
I love 2011

rizzelli
04-15-2010, 19:53
MİLLİ SELAMET PARTİSİ 24 milletvekili ile chp koalisyon hükümettinde orta kısım imam hatipleri açtırabiliyorsa ve üstelik sadece 24 milletvekili ile imama hatip sayısı rekor sayıta ulaşıyorsa 500 küsür milletvekili ile 8 yıldır bir anayasa kökten değişebilir kanaatimce...:güzel:

4 tane partisi kapanan için herşeyi herşeye yapmak yapabilmek kolay.

ne de olsa halk size partilerini kapanmanız için oy veriyor dimi.

isimsiz
04-15-2010, 19:57

refah partisin kapanma gerekçesi ne biliyor musunuz?

başörtüsü yasağını kaldırma girişimi

başörtülü biri olarak ben bu gerekçeden gurur duyuyorum başörtüsünü kaldırmak olasılığı karşısında bile koltuklarından vazgeçip partilerinin kapanmasını göze alanlara selam olsun....:güzel:

İntifada
04-15-2010, 19:58
öylemi belkide 28 şubattaki tavrından sonra imamhapiplileri ve başörtüleri bu hale sokmasından yola çıkarak belki daha bomba bir anayasa hazırlayabilirdi öylemi?

rizzelli
04-15-2010, 20:06

başörtülü biri olarak ben bu gerekçeden gurur duyuyorum başörtüsünü kaldırmak olasılığı karşısında bile koltuklarından vazgeçip partilerinin kapanmasını göze alanlara selam olsun....:güzel:

refah partisi 30 tane nedenden şu bu milletvekilinin söylemlerinide katarak kapatıldı.

fevri çıkışlarınız refah partisini kapatmak isteyenler için çok güzel kozlar verdiniz.

partisinin kapanmasından gurur duyan seçmende türkiyeye özel bir durum herhalde.

rizzelli
04-15-2010, 20:07
baykalın akparti yerine saadeti tercih etmesi herhalde bundandır.

Fırat
04-15-2010, 20:20
Ne güzel bir iş yaptınız öyle tebrik ederim. Laiklik sizce nasıl korunur hiç merak etin mi? Önce insanlar dine aç bırakılır sonra bunlar kıvama gelir daha sonrada koyarsın önlerine imamhatibi al sana modern fişleme. Anayasa Mahkemesi, danıştay sayıştay gibi kurumlar laiklik için nasıl korunur sanıyorsun. Sizin Milli selameti ve 24 miletvekilini tebrik ediyorum çok güzel bir iş başarmışlar. Bilerek yada bilmeyerek bir projenin en önemli ayağı oldunuz inşAllah gün gelir farkına varırsınız..

redyellow
04-15-2010, 22:31
Vaycanına ne kadar cesur bi adam... anayasayı hep değiştirmek gerekmiş.... bunu baykal dese hiç başbakan olmadı fırsatı yoktu akıl veriyor denir ama sen başbakanda oldun acaba nerdeydin o zaman....

Bu yazınızı insaf ölçülerine sığar buluyor musunuz gerçekten?

Erbakan bir sene başbakan oldu onu da koalisyon yoluyla.

Bir senede anayasayı tümden değiştermek mümkün idiyse akp 8 senedir iktidar hem de tek başına derlerse ne dersiniz?

hoca kötü bir şey mi demiş?

Bu anayasa tümden değiştirilmeli demiş.

siz aynı görüşte değil misiniz yoksa?

Bu anayasa tümden değiştirilmemeli mi?

Deveye sormuşlar niye boynun eğri diye cevap vermiş nerem doğru ki diye.

Bu anayasa ayne öyle değil mi?

Erbakan deyince mi kötü oluyor?

İntifada
04-15-2010, 22:38
anlaşılan eğri ve büğrü kelimeleri bundan böyle milli görüş holiganinizminin lügatında yerini alacak

montenegro
04-15-2010, 22:52
milli_mücahide rumuzlu kişiyi dikkatle takip ediyorum

bu kişiye hiçbir şey anlatamassın körü körüne bir taassub var bu kızda

Allah selamet versin ne diyeyim

isimsiz
04-15-2010, 22:54
refah partisi 30 tane nedenden şu bu milletvekilinin söylemlerinide katarak kapatıldı.

fevri çıkışlarınız refah partisini kapatmak isteyenler için çok güzel kozlar verdiniz.

partisinin kapanmasından gurur duyan seçmende türkiyeye özel bir durum herhalde.

bakın okuduğunuzu iyi anlayın partimin kapatılmasından gurur duymuyorum partimdeki insanlar benim örtüm için koltuklarını feda ettiler bundan gurur duyuyorum....:güzel:

montenegro
04-15-2010, 22:56
neden mi 7 senedir beklenildi Anayasa değişikliği için

çünkü şartlar yeni olgunlaştı

7- senedir kapatma davası ve sarıkız,ayışığı,yakamoz,eldiven,balyoz ,kafes gibi bir sürü darbe atlatıldı

ve bi bu kadarda ergenekon gibi çetelerle mücade yapıldı

7 sene önce cumhurbaşkanlğı medya basın ve diğer bürokratik güçler sivil toplumlar Akp nin şimdiki kadar arkasında değildi ve güçlü değildi

bunu anlamayabilmek ufuk ister

İntifada
04-15-2010, 22:57
bakın okuduğunuzu iyi anlayın partimin kapatılmasından gurur duymuyorum partimdeki insanlar benim örtüm için koltuklarını feda ettiler bundan gurur duyuyorum....:güzel:

partin senin başörtün için dik durup bu milleti cuntacıların ve siyonist demirelin eline bırakmasaydı hem sizin hemde bütün imam hatipli kardeşlerimiz için daha hayırlı olacaktı

Cihan_ŞümuL
04-15-2010, 22:59
neden mi 7 senedir beklenildi Anayasa değişikliği için

çünkü şartlar yeni olgunlaştı

7- senedir kapatma davası ve sarıkız,ayışığı,yakamoz,eldiven,balyoz ,kafes gibi bir sürü darbe atlatıldı

ve bi bu kadarda ergenekon gibi çetelerle mücade yapıldı

7 sene önce cumhurbaşkanlğı medya basın ve diğer bürokratik güçler sivil toplumlar Akp nin şimdiki kadar arkasında değildi ve güçlü değildi

bunu anlamayabilmek ufuk ister

Tamam amenna.

Yukarıda bir üye 54. hükümet neden yapmadı diye sordu.Bizde ona atfen neden 7 senen bekledi dedik.yoksa lafımız yoktu.siz de takdir edersiniz ki 11 aylık bir hükümette anayasa değişmez.

montenegro
04-15-2010, 23:01
partin senin başörtün için dik durup bu milleti cuntacıların ve siyonist demirelin eline bırakmasaydı hem sizin hemde bütün imam hatipli kardeşlerimiz için daha hayırlı olacaktı

bravodostum işte bu

28 şubatta askerden kaçan erbakan

27 nisanda askere karşı dik duran erdoğan

iki kıyaslama

şimdi kalkmış diyorlar ki koltuklarını feda ettiler

yaptıkları yanlışı ancak böyle bir demogoji ve cerbeze ile çarpıtarak insanları kandırabilirler

helal olsun valla

peki o zaman soarım

28 şubatta kuran kursları açıkken imam hatip açıkken neden birilerinin tepkilerini çekerek ve söz ve davranışları ile alet olarak bu kurumların kapanmasına vesile oldular

diyelim ki karşıda böyle bir güç var niye direnmeyip karşı koymayıp koltuklarını bırakıp kaçtılar

bu mu fedakarlık

erbakandan önce ülkede başörtüsü yasağı yoktu kuran kursları açıktı

ama erbakandan sonra tam tersi oldu

bunda erbakan hükümetinin payı büyüktür

ALmi´
04-15-2010, 23:08
O zaman akp neden 1 yılın sonunda değiştirmedi diye soralım

Neden 7 yıl bekledi.

Hoca hatalıysa akp de hatalı.

Ak partinin iktidar olduğu zamanlarda ve daha sonraları meydanlarda 'Cumhuriyet mitingler'i yapılırdı sizinde bildiğiniz gibi. Neymiş efendim? laiklik elden gidiyormuş.

Ortada hiçbir şey yokken bazı kendini çağdaş sanan bu insanlar bu derece tepki gösteriyordu iken bu iktidara, söyler misiniz ak parti iktidarı hangi akla hizmet yeni bir anayasa çıkaracağını söyleseydi o zamanlar? bu ne kadar mantıklı ve ne kadar olması mümkün bir durum halini alabilirdi?

Zamanı henüz şimdi geldi bu anayasa değişikliğinin.Ve inşallah tüm demokrasi karşıtlarına inat en yakın zamanda güzel bir sonuca ulaşacaktır.

redyellow
04-15-2010, 23:09

Partiniz dini değerleri savunduğu için kapatılırsa bundan ancak gurur duyulur.

Ve dediğiniz gibi özel bir durumdur.

Bu arada güzel kozlar verdiniz demişsin.

Eğer akpli isen unutma ki akp de kapatma davasına muhatap olmuş 1 evet 1 tek oy farklı kapatılmaktan kurtulmuştur.

Bu durumda akp de onlara "koz" mu vermiş oluyor?

yapmayın etmeyin arkadaşlar, yazarken azcık aynaya da bakın lüften.

isimsiz
04-15-2010, 23:10
milli_mücahide rumuzlu kişiyi dikkatle takip ediyorum

bu kişiye hiçbir şey anlatamassın körü körüne bir taassub var bu kızda

Allah selamet versin ne diyeyim

körü körüne mi???

kardeş ben 4 yıl nur cemaatinin içinde bulundum

babam koyu akpartilidir....

milli görüşü kendi araştırmalarım sonucu seçtim....

milli görüşü araştırırken nur cemaatinin her progmanında başta geliyordum

okuduğum pırlantalar dizimin boyunu geçti

dinlediğim F. Gülen kasetlerinden not tuttardım hocam bana sohbetlerimde kasetleri özetletirdi...

hocalarım sohbette takılınca Hoca efendi bir kitabında şöyle diyordu diye ben atlar hocam şu kitabında diyordu derdim....

pırlanta ve kasetlerden yapılan bilgi yarışmasında birinci bile gelmiştim....

körükörüne bağlananmak araştırmadan cevreden duyduklarıyla yada ailesinin etkisiyle olur...

ben elhamdülillah araştırdım nur cemmati içinde yetişmiş koyu akpartili bir babanın kızı olarak milli görüşü seçtim.

peki ya siz hiç araştırdınız mı????

beni tanımadan yorum yapmayın lütfen....

redyellow
04-15-2010, 23:11

Nasıl dik duracaktı sayın akıncı?

Hem ellerine koz verdiniz deniyor hem dik durmaktan bahsediliyor.

Koalisyon ortağının milletvekilleri çatır çatır istifa ediyor nasıl dik duracaksınız anlatın da biz de öğrenelim?

Demirelle ne alaka onu hiç anlamadım.

demireli cumhurbaşkanı yapan milli görüş mü?

redyellow
04-15-2010, 23:13
Ak partinin iktidar olduğu zamanlarda ve daha sonraları meydanlarda 'Cumhuriyet mitingler'i yapılırdı sizinde bildiğiniz gibi. Neymiş efendim? laiklik elden gidiyormuş.

Ortada hiçbir şey yokken bazı kendini çağdaş sanan bu insanlar bu derece tepki gösteriyordu iken bu iktidara, söyler misiniz ak parti iktidarı hangi akla hizmet yeni bir anayasa çıkaracağını söyleseydi o zamanlar? bu ne kadar mantıklı ve ne kadar olması mümkün bir durum halini alabilirdi?

Zamanı henüz şimdi geldi bu anayasa değişikliğinin.Ve inşallah tüm demokrasi karşıtlarına inat en yakın zamanda güzel bir sonuca ulaşacaktır.

Ya iyi güzel yazıyorsunuz da arkadaşımızın yazısını iyi okumuyorsunuz ki.

"erbakan hoca 1 yıllık iktidarında anayasayı niye tümden değiştirmedi" diyen zihniyete madem öyle kolaydı siz niye 7 senede değiştirmediniz diyor iyi okuyun lütfen.

Mavera
04-15-2010, 23:14
hocam bizim elimizden bu kadar geliyor sizin yasiniz genc iktidara gelirseniz bir el atarsiniz!..
ama bi zahmet dikkat edinde ikinci 28 subat süreci acmayin basimiza malum ak parti ancak temizledi 28 subatin pisliklerini.. ;)

montenegro
04-15-2010, 23:15
körü körüne mi???

kardeş ben 4 yıl nur cemaatinin içinde bulundum

babam koyu akpartilidir....

milli görüşü kendi araştırmalarım sonucu seçtim....

milli görüşü araştırırken nur cemaatinin her progmanında başta geliyordum

okuduğum pırlantalar dizimin boyunu geçti

dinlediğim F. Gülen kasetlerinden not tuttardım hocam bana sohbetlerimde kasetleri özetletirdi...

hocalarım sohbette takılınca Hoca efendi bir kitabında şöyle diyordu diye ben atlar hocam şu kitabında diyordu derdim....

pırlanta ve kasetlerden yapılan bilgi yarışmasında birinci bile gelmiştim....

körükörüne bağlananmak araştırmadan cevreden duyduklarıyla yada ailesinin etkisiyle olur...

ben elhamdülillah araştırdım nur cemmati içinde yetişmiş koyu akpartili bir babanın kızı olarak milli görüşü seçtim.

peki ya siz hiç araştırdınız mı????

beni tanımadan yorum yapmayın lütfen....

olabilir bütün bunlar Erbakana tassubunun olmadığını göstermez

bende eski bir ülkücüydüm

Fethullah hoca cemaatinin içinde 10 senedir fazla bulundum

ama şimdi bir Ak partiliyim

partimi yanlışları ile doğruları ile seviyorum

bence herkes yanlş yapar

eğer bir gün gelirde Ak parti şimdiki misyonunda saparsa yanlış yaptı der bırakırım partimi

ve hala partimin teşkilatında bulunan belediye başkanlarını bir kısım bakanları eleştirebiliyorum

sende öyle ol
:)

redyellow
04-15-2010, 23:20
hocam bizim elimizden bu kadar geliyor sizin yasiniz genc iktidara gelirseniz bir el atarsiniz!..
ama bi zahmet dikkat edinde ikinci 28 subat süreci acmayin basimiza malum ak parti ancak temizledi 28 subatin pisliklerini.. ;)

Bir gün o yaşlara gelirseniz inşaallah sizin arkanızdan yaşınızla alay eden terbiyesizler bulunmaz!!!

İntifada
04-15-2010, 23:21
Nasıl dik duracaktı sayın akıncı?

Hem ellerine koz verdiniz deniyor hem dik durmaktan bahsediliyor.

Koalisyon ortağının milletvekilleri çatır çatır istifa ediyor nasıl dik duracaksınız anlatın da biz de öğrenelim?

Demirelle ne alaka onu hiç anlamadım.

demireli cumhurbaşkanı yapan milli görüş mü?

mgk toplantılarından yaptırım kararları çıktığında neden ses seda duyamıyorduk şimdi?acaba o zaman o yaptırım kelimesini duyduğunda eğri büğrü diyebildimi o raporu önüne koyanlara?
erken seçime gidilseydi eğer bu hallere düşmezdik
yılların tecrübeli siyasetçisi erbakan bilmiyormuydu istifa ederse demirel tansu çillere başbanlık vermeyecek?

Mavera
04-15-2010, 23:27
Bir gün o yaşlara gelirseniz inşaallah sizin arkanızdan yaşınızla alay eden terbiyesizler bulunmaz!!!

niye bu kadar alindiniz!.. sonucta her yasin bir güzelligi vardir ve eger erbakan hoca siyasetciyse kinayeli göndermeler gayet normaldir..
baykala yasi üstünden göndermeler yapinca normal, erbakana yapinca anormal!..
eger erbakan bu yasta cikip siyaset yapiyorsa bende onun yasinada, basinada elestiri getirir, yorum yaparim!..
yastan kastimiz onun bunamasi, halden düsmesi, baskalarinin yardimina muhtac olmasi degildir ki bunlar hepimizin basina gelecekdir burada yaptigim elestiri siyaset hirsinin ilerlemis yasina ragmen dinmemis olmasidir..
bakiniz basbakanimiza bir dahaki dönem aday degilim diyor bu bir erdemdir, bu koltuk sevdasinin olmadiginin göstergesidir..
erbakan hoca bu yasta böyle siyasi bir tempoya giriyor ve siyasetle yakindan ilgileniyorsa bende ondaki bu azmi siyasete yeni atilmis genclere benzetiyor ve ona siyasi genc boyutunda bakiyorum.. ;)

redyellow
04-15-2010, 23:30
mgk toplantılarından yaptırım kararları çıktığında neden ses seda duyamıyorduk şimdi?acaba o zaman o yaptırım kelimesini duyduğunda eğri büğrü diyebildimi o raporu önüne koyanlara?
yılların tecrübeli siyasetçisi erbakan bilmiyormuydu istifa ederse demirel tansu çillere başbanlık vermeyecek?

Yapmayın allah aşkına yahu..

İstifa etmeyip bekleseler tansu çillerin milletvekilleri istia ediyordu ve hükümet azınlığa düşecekti yahu bunu görmeden nasıl yazıyorsun böyle bir şeyi?

Demirelin öyle bir şey yapacağını tahmin ettikleri için sayın yazıcıoğlunun da desteğini alarak basına açık bir şekilde önceden şu kadar milletvekilinin imzası alındı tansu çillerin başbakanlığına güven oyu verceğiz denildi ama buna rağmen demirel haini yine yaptı yapacağın.

O istifa eden milletvekillerinin arkasında demirel yokmuydu?

İnsafa davet ediyorum sizi.

niye bu kadar alindiniz!.. sonucta her yasin bir güzelligi vardir ve eger erbakan hoca siyasetciyse kinayeli göndermeler gayet normaldir..
baykala yasi üstünden göndermeler yapinca normal, erbakana yapinca anormal!..
eger erbakan bu yasta cikip siyaset yapiyorsa bende onun yasinada, basinada elestiri getirir, yorum yaparim!..
yastan kastimiz onun bunamasi, halden düsmesi, baskalarinin yardimina muhtac olmasi degildir ki bunlar hepimizin basina gelecekdir burada yaptigim elestiri siyaset hirsinin ilerlemis yasina ragmen dinmemis olmasidir..
bakiniz basbakanimiza bir dahaki dönem aday degilim diyor bu bir erdemdir, bu koltuk sevdasinin olmadiginin göstergesidir..
erbakan hoca bu yasta böyle siyasi bir tempoya giriyor ve siyasetle yakindan ilgileniyorsa bende ondaki bu azmi siyasete yeni atilmis genclere benzetiyor ve ona siyasi genc boyutunda bakiyorum.. ;)

Hala utanmadan sıkılmadan bir insanın yaşıyla ilgili yazıyorsun.

Ben de sana diyorum ki::

İnşaallah sen de o yaşa geldiğin zaman senin arkandan yaşınla alay eden terbiyesizler olmaz!

İntifada
04-15-2010, 23:36
bensizi insafa davet ediyorum erken seçime gidilebilen bir dönemdi bunu biliyoruz .çoğunluk elde vardı

Mavera
04-15-2010, 23:37
herkes haddini bilecek!.. beni terbiyeye davet etmek sizin haddinize degildir siz bakacaksiniz isinize!..
siz kendi terbiyenize mukayyet olun, baskalarininkini bosverin.. burada taassub icinde yorumlar yapip ahkam kesmek yerine fikirlere saygi göstermeyi yeglerseniz daha evla olur..
yazdiklarimi anlayabilecek kapasiteniz yoksa buda sizin sorununuz burada erbakan hocayi savunacagiz diye mahalle agziyla yazmak ancak milli görüscülere yakisir!..
her yasin bir güzelligi vardir ve kimsenin yasiyla ilgili bir sorunumuz yok oradaki kinayeyi, mecazi anlayamacak kapasitedeki insanlar tartismayi camurlastirmaya calisiyor..
benim kastim acik ve nettir erbakan hoca bu yasta siyasi yorumlar yapiyor, siyasi bir hirsla hareket ediyorsa benim icin siyaseten genc biridir ve hala daha siyasi ihtirasi vardir..
o acidan basbakanimiz bir dahaki dönem aday olmayacagi icin aday olursa o hirsini dindirebilir!..
daha önce baskalariyla yasadiginiz seviyesiz tartismalari lütfen benimle yasamayin.. eger ordaki yasiniz dogruysa babamdan da büyüksünüz ve bizler erbakan hoca dahil bütün büyüklerimize hakkettigi saygiyi yeterince gösteririz!

montenegro
04-15-2010, 23:45
bi aralar forumda mücahid vardı bu tip başlıkları hiç kaçırmazdı

nerelerde şmdi o ?

redyellow
04-15-2010, 23:48
bensizi insafa davet ediyorum erken seçime gidilebilen bir dönemdi bunu biliyoruz .çoğunluk elde vardı

Anlıyamadım.

Erken seçim derken, çoğunluk derken?

redyellow
04-15-2010, 23:49
sayın galevera:

Muhatabım olamazsın.

Uslubunu değiştirmezsen senin yazıların benim gözümde bundan sonra yok hükmündedir.

Kendi kendine yazmak istiyorsan yaz.

Ya da uslubunu değiştir.

redyellow
04-15-2010, 23:49
bi aralar forumda mücahid vardı bu tip başlıkları hiç kaçırmazdı

nerelerde şmdi o ?

Yazsa kızıyorsunuz yazmasa nerde diyorsunuz:)

Mavera
04-15-2010, 23:54
sayın galevera:

Muhatabım olamazsın.

Uslubunu değiştirmezsen senin yazıların benim gözümde bundan sonra yok hükmündedir.

Kendi kendine yazmak istiyorsan yaz.

Ya da uslubunu değiştir.

Afedersiniz ama ben size yönelik bir laf söylemedik ki ben acizane görüslerimi belirttim ve görüslerimdeki mecazi anlamayip ahkam kesen sizsiniz..
neyse uzatmak gibi bir huyum yok, seviyesizlesme gibi bir tavirda takinmam..
siz hem büyügümsünüz, hemde kardesimissiniz.. sizi agir sekilde elestirebilir, kizabilir, tartisabilirim ama hakaret tarzi uslublari asla benimsemiyorum..
o acidan yazdiklarinizi bir kez daha kontrol ederseniz, cümleler icinden kelimeleri cimbizla cekmeyip geneline bakarsiniz tartisma seviyesi daha yükselir..
Su mübarek aksamda kalp kirmak,suizanda bulunmak gibi acziyete düsmemek adina bende kastimi asan sözlerim icin sizden özür dilerim..

İntifada
04-16-2010, 00:04
Anlıyamadım.

Erken seçim derken, çoğunluk derken?

erken seçime gitmek için koalisyonun elinde gereken milletvekili sayısı vardı.Zaten bir çok kişide söyledi erken seçime gidilmemek büyük hataydı diye

redyellow
04-16-2010, 00:13
erken seçime gitmek için koalisyonun elinde gereken milletvekili sayısı vardı.Zaten bir çok kişide söyledi erken seçime gidilmemek büyük hataydı diye

Yapma hocam, seçim yapılalı daha ne kadar olmuştu?

1995'in ARALIK ayında yapıldı seçim hocam lütfen.

1996 temmuzda hoca başbakan oldu, istifalarda 1997 mayıs-haziran gibi.

yani seçimin üzerinden sadece 15-16 ay geçmiş, iki sene bile olmamıştı.

demirelin kışkırttığı, koçun bile 10 milyon dolar ayırdım dediği bir ortamda hangi milletvekili erken seçime evet der?

Bir çok kişinin ağzı torba değil ki büzesin... herkes konuşur ama gerçek öyle değil ki....

Partisinin içinde bulunduğu koalisyon hükümetine hayır diyen, bakanlıktan istifa eden, EMİR ERİ milletvekilleri daha seçileli iki sene olmuşken erken seçime gider mi?

redyellow
04-16-2010, 00:16
Afedersiniz ama ben size yönelik bir laf söylemedik ki ben acizane görüslerimi belirttim ve görüslerimdeki mecazi anlamayip ahkam kesen sizsiniz..
neyse uzatmak gibi bir huyum yok, seviyesizlesme gibi bir tavirda takinmam..
siz hem büyügümsünüz, hemde kardesimissiniz.. sizi agir sekilde elestirebilir, kizabilir, tartisabilirim ama hakaret tarzi uslublari asla benimsemiyorum..
o acidan yazdiklarinizi bir kez daha kontrol ederseniz, cümleler icinden kelimeleri cimbizla cekmeyip geneline bakarsiniz tartisma seviyesi daha yükselir..
Su mübarek aksamda kalp kirmak,suizanda bulunmak gibi acziyete düsmemek adina bende kastimi asan sözlerim icin sizden özür dilerim..

Teşekkür ederim. Ben şahsıma almadım zaten, şahsıma yazsaydınız (ben de sizden yaşlıyım tahmin ediyorum) emin olun alınmam, güler geçerim.

Ama insanların değer verdikleri kişiler vardır, sevdikleri kişiler vardır.

onlarla alay edilmesi takdir edersiniz ki hoş değildir. Bir kişinin fikri ve düşüncesini eleştirmek gerekir, yaşını değil. Unutmayalım ki inaşallah Allah ömür verirse bizde o yaşlara gelince İHTİYAR olacağız, YAŞLI olacağız.

cımbızla çekme huyum pek yoktur, bakın diğer arkadaşlarla yazışıyorum ve cımbızlamadım:)

Özür dilemek bir erdemdir, siz de bu erdemi göstermişsiniz, teşekkür ederim tekrar.

Mavera
04-16-2010, 00:18
ya söyle bir elestiri yapmak yanlis olur.. erbakan ve milletvekilleri o zaman istifa etse bile bu istifalar meclisten gececegi icin tabiki mecliste kabul edilmeyecekdi..
ancak erbakan hoca ona sunulan 28 subat kararlarini kabul etmedigini deklare edip, hükümetin istifasini bassaydi belki ne 28 subat olacakdi, ne ak parti dogacakdi!

Hüdaverdi
04-16-2010, 00:42
Erbakanın gönlümde bambaşka bir yeri var.Değeri anlaşılmadı malesef.
Ne zaman önü açılsa bazıları tarafından kapatıldı.

Yine kendine has yorum yapmış :=)
Eğride olsa büğrüde olsa hiç yoktan iyidir.
Önemli olan,eksikliklere rağmen sivil anayasının oluşması.
Eğer bu seferde olmazsa bir daha hiç olmayacağı düşüncesindeyim.

redyellow
04-16-2010, 00:42
ya söyle bir elestiri yapmak yanlis olur.. erbakan ve milletvekilleri o zaman istifa etse bile bu istifalar meclisten gececegi icin tabiki mecliste kabul edilmeyecekdi..
ancak erbakan hoca ona sunulan 28 subat kararlarini kabul etmedigini deklare edip, hükümetin istifasini bassaydi belki ne 28 subat olacakdi, ne ak parti dogacakdi!

28 şubat kararlarını hükümet uygulamadı. Hoca istifa etti, sonuç ne oldu: Yeni hükümete uygulattılar.

O zaman da denildi istifa konusu ben hiç katılmadım buna. İstifa etmek kaçmak olurdu. Siz istifa edince onların zaten arayıp da bulamadıkları şey budur gelirler otururlar oraya.

haaa hükümet resmi bir açıklama yapıp sert bir tavır alabilir miydi? (akpnin e-muhtıraya yaptığı gibi)

O ortakla bu da zor.

Bakanların bile onların oyuncağı olmuş hükümet olarak nasıl tavır alabilirsiniz ki?

Erbakan hoca tek başına iktidar olsaydı bunu yapardı, yapmazsa o zaman bende sizin gibi düşünürdüm.

redyellow
04-16-2010, 00:45

ne güzel yazmışsınız.

Erbakan hoca aslında kötü bir şey dememiş, anayasa tümden değişmeliydi güzel olan buydu diyor. Niye burda hemen tepki gösteriliyor anlamıyorum.

Ben de erbakan hoca gibi düşünüyorum bu anayasa, bu faşist anayasa tümden değiştirilmeli.

Ama yapılmamış, belli bir bölüm değiştiriliyor. hiç yoktan iyidir sizin dediğiniz gibi, kar kardır bir başka deyişle.

buna karşı ne yapacağım?

bir saadetci olarak eğer referanduma gidilirse oyum EVET olacak.

Genel Başkan numan bey de açıkladı zaten partinin tavrını.

Anayasa tümden değiştirilmeliydi demek kötü bir şey değildir, bukadar eleştiriyi hak etmiyor erbakan hocam.

teşekkürler

Mavera
04-16-2010, 00:47
zaten senaryo yazilmisti önce dyp icindeki cürükler ayartildi sonra demirel görevi alinca ciller yerine yilmaza verdi..
ancak söyle bir sorun var 28 subatin ayak sesleri aylar öncesinden geliyordu ve erbakan hoca bunu mutlaka sezdi orada gereken önlemi alsaydi, ortagina ragmen tepkisini koysaydi o zaman halkta "durun bir dakka neler oluyor" derlerdi..
erbakanin koyacagi tepkiyle gidilecek ilk secimde refah partisi tek basina iktidar olurdu peki hoca ne yapti sessiz kaldi ve sonunu bekledi böyle oluncada karsi gücler hemen senaryoyu harekete gecirip hamle hamle senaryoyu hayata gecirdiler..

Hüdaverdi
04-16-2010, 00:52
ne güzel yazmışsınız.
Erbakan hoca aslında kötü bir şey dememiş, anayasa tümden değişmeliydi güzel olan buydu diyor. Niye burda hemen tepki gösteriliyor anlamıyorum.
Ben de erbakan hoca gibi düşünüyorum bu anayasa, bu faşist anayasa tümden değiştirilmeli
Ama yapılmamış, belli bir bölüm değiştiriliyor. hiç yoktan iyidir sizin dediğiniz gibi, kar kardır bir başka deyişle.
buna karşı ne yapacağım?
Anayasa tümden değiştirilmeliydi demek kötü bir şey değildir, bukadar eleştiriyi hak etmiyor erbakan hocam.
teşekkürlerKısacası postal kokulu bir anayasayla yönetilmemek amacımız :=)
Zamanla eğri olan kısımlarda düzeltilir elbet.Eğri büğrü olduğu halde bu kadar sorun yaratıyorsa,tam gerektiği gibi olsa kesin ama kesin darbe olurdu (=:

Hani şey gibi düşünelim,odada çok sivri sinek olurda içeri sprey sıkarız ama az,çok sıkarsak etkisi daha uzun sürer ve bizde etkileniriz.Az az,ucundan ucundan (=: Kötü örnek oldu ama olsun :=) Maksat biraz gır gır.

redyellow
04-16-2010, 01:03
zaten senaryo yazilmisti önce dyp icindeki cürükler ayartildi sonra demirel görevi alinca ciller yerine yilmaza verdi..
ancak söyle bir sorun var 28 subatin ayak sesleri aylar öncesinden geliyordu ve erbakan hoca bunu mutlaka sezdi orada gereken önlemi alsaydi, ortagina ragmen tepkisini koysaydi o zaman halkta "durun bir dakka neler oluyor" derlerdi..
erbakanin koyacagi tepkiyle gidilecek ilk secimde refah partisi tek basina iktidar olurdu peki hoca ne yapti sessiz kaldi ve sonunu bekledi böyle oluncada karsi gücler hemen senaryoyu harekete gecirip hamle hamle senaryoyu hayata gecirdiler..

Yok katılmıyorum.

Bu sefer de erbakan korktu, kaçtı derlerdi.

Dediğiniz gibi senaryo yazılmıştı, erbakan hocanın yaptığı bence doğruydu, 28 şubat kararlarını hükümet aylarca uygulamadı. Uygulamazdı da zaten.

Ortak sağlam olsaydı, hükümet bir sene daha devam etseydi bu kararlar uygulanmadğı zaman ne olacaktı? o kararlar, mgk laçka olmuş olacaktı.

Mgk de böyle karar alsanız da hükümet olarak uygulamıyoruz geçersizdir, yönetim hükümetindir denecekti.

ben böyle düşünüyorum.

ama dediğimiz gibi ortağınız çürük olunca hiç bir şey planladığınız gibi olmuyor.

hele bir de başta morrison varsa:)

redyellow
04-16-2010, 01:05
Kısacası postal kokulu bir anayasayla yönetilmemek amacımız :=)
Zamanla eğri olan kısımlarda düzeltilir elbet.Eğri büğrü olduğu halde bu kadar sorun yaratıyorsa,tam gerektiği gibi olsa kesin ama kesin darbe olurdu (=:

Hani şey gibi düşünelim,odada çok sivri sinek olurda içeri sprey sıkarız ama az,çok sıkarsak etkisi daha uzun sürer ve bizde etkileniriz.Az az,ucundan ucundan (=: Kötü örnek oldu ama olsun :=) Maksat biraz gır gır.

Yok, zamanla tamamını düzeltmek zor, şimdilik böyle idare edip fırsatını bulunca bunu tamamen çöpe atmak lazım:)

Devenin boynunun düzeltebilir misiniz?

en iyisi kesip pastırma yapmaktır:)

Mavera
04-16-2010, 01:06
Yok katılmıyorum.

Bu sefer de erbakan korktu, kaçtı derlerdi.

Dediğiniz gibi senaryo yazılmıştı, erbakan hocanın yaptığı bence doğruydu, 28 şubat kararlarını hükümet aylarca uygulamadı. Uygulamazdı da zaten.

Ortak sağlam olsaydı, hükümet bir sene daha devam etseydi bu kararlar uygulanmadğı zaman ne olacaktı? o kararlar, mgk laçka olmuş olacaktı.

Mgk de böyle karar alsanız da hükümet olarak uygulamıyoruz geçersizdir, yönetim hükümetindir denecekti.

ben böyle düşünüyorum.

ama dediğimiz gibi ortağınız çürük olunca hiç bir şey planladığınız gibi olmuyor.

hele bir de başta morrison varsa:)

peki erbakan dogruyu yaptiysa neden halktan itibar görmedi neden fazilet partisi 3. parti oldu, neden fazilet partisinden bölünen ak parti iktidar oldu?

bedırın aslanı
04-16-2010, 01:10
redyellow abim basarılar dılıyorum ALLAH sabrını artırsın inşaALLAH.:güzel::w:

Mavera
04-16-2010, 01:13
redyellow abim basarılar dılıyorum ALLAH sabrını artırsın inşaALLAH.:güzel::w:

buyur abicim al sana canli örnek.. burada bir yarisma, bir savas, bir catisma varmis gibi arkadas gelip seni motive ediyor..
olay budur abicim olayi bir cekismeye cevirenler yüzünden bizim önyargimiz asla kirilmaz!

redyellow
04-16-2010, 01:20
buyur abicim al sana canli örnek.. burada bir yarisma, bir savas, bir catisma varmis gibi arkadas gelip seni motive ediyor..
olay budur abicim olayi bir cekismeye cevirenler yüzünden bizim önyargimiz asla kirilmaz!

Arkadaşımızla tanışıklığımız var, samimiyete binaen yazılmış bir yazı, o şekilde anlamayın lütfen.

üstelik benim motiveye ihtiyacım olmadığını burdaki herkes bilir.

Ben bizatihi motiveyim zaten:)

peki erbakan dogruyu yaptiysa neden halktan itibar görmedi neden fazilet partisi 3. parti oldu, neden fazilet partisinden bölünen ak parti iktidar oldu?

Halktan itibar görmemek yanlış olduğunu mu gösterir?

mesela muhsin yazıcıoğlunu hatırlayın rahmetliyi.

Hiç itibar görmedi!!!!

Yanlışmıydı siyaseti?

İktidar olmak, çok oy almak mutlak doğru anlamına gelmez (çünkü chp de bu ülkede yüzde 40 oy aldı), az oy almak da mutlak yanlıştır anlamına gelmez.

doğru ve yanlışın ölçüsü azlık veya çokluk olmamalı.

Mavera
04-16-2010, 01:28
tabiki yanlis anlarim.. arkadas gelir özelden sana basari dileginide iletir, görüslerinide yada ziyaretci defterinede yazabilir..
ama burada hararetli bir tartismanin icine dalar ve sana basari, sabir dilerse o zaman bizde "iste zihniyet bu" deme hakkina sahip oluruz..

konuya dönecek olursak.. muhsin baskanin itibar görmemesi onun sahsiyla alakali degil partisiyle alakaliydi kendisi bir kitle hareketi kuramadi, bütün kitlelere hitap edemedi o yüzden hep nadasa birakildi..
bendeniz bbp genclik baskanligi yapmis biriyim ve secimden önce bize karsi bir teveccüh olurdu gelin görün ki hic sandiga yansimazdi..
sonra ben sorardim oy verenlere neden secimden önce bize umut veriyordunuzda secimde bunu yansitmiyordunuz..
bana dedikleri muhsin baskan iyi diyor, hos diyorda ona oy verecegiz oy bosa gidecek o yüzden verdik fazilete, mhp ye,anapa oyumuz heba olmasin diye..
bakiniz bu halk hakettigi kisiye hakettigi degeri veriyor bunu 48 de menderesle gördük,83 de özala, 95 de erbakana, 2000 li yillarda da erdogana hakettigi degeri verdi..
halk erbakani ve fazileti samimi bulmadi yok öyle olmasaydi dsp gibi bir parti birinci cikmazdi, öyle olmasaydi fazilet 3. parti olmazdi..
bakiniz 367 olayinda ak parti tepkisini koyunca halkta bunun karsiligini vermistir tabiki erbakan tek basian iktidar degildi o yüzden sineyi millete dönmeside kolay degildi ancak halkta iz birakacak bir tepki koymadigi icin halkta ona secimlerde tepki koydu!

rizzelli
04-16-2010, 01:29
bence konunun aslına dönersek bu pakete,

kıyametleri koparan statükocu chp akpnin kendi anayasasını kurmak istiyor diyor.

Erbakan hoca da eğri büğrü paketle sorunlar hallolmaz diyip kökten anayasa değişikliği istiyor.

akparti ise Türkiyenin gerçeklerini gözönünde bulundurarak adım adım anayasada köklü değişiklikler yapıyor,yapacak inşaAllah.

akpartinin iktidardaki 8.senesini doldurmasının en büyük nedeni makul olanı yapmak.

Türkiyeyi okuyamayanlar makul denen şu kelimeye çok çok uzaklar.

redyellow
04-16-2010, 01:37
sayın galevera:

Halk 28 şubatın nasıl bir ahlaksızlık olduğunu gördüğü için 367 olayında tepkisini koydu.

28 şubatın nasıl bir ahlaksızlık, çirkeflik olduğunu görmeden o zaman bu tepkiyi vermezdi diye düşünüyorum.

bugünki ortamın oluşmasında 28 şubatın çirkefliklerinin büyük katkısı vardır.

Ahlaksızlar kendilerine göre kaş yapayım derken göz çıkardılar.

dspnin birinci çıkmasında faziletin samimiyetsizliğini gösterebiliyorsanız size siyasi düşüncelerinizi gözlüğünüzü yeniden gözden geçirin derim.

Apoyu unutmayın dsp ve mhp apo sayesinde o kadar oyu almıştır.

Faziletin o gürültüde o kadar oy alması bile bir başarıdır.

bugün akpnin arkasında onlarca basın var, o dönem faziletin arkasında kim vardı: MİLLİ GAZETE.

lütfen....

redyellow
04-16-2010, 01:39
bence konunun aslına dönersek bu pakete,

kıyametleri koparan statükocu chp akpnin kendi anayasasını kurmak istiyor diyor.

Erbakan hoca da eğri büğrü paketle sorunlar hallolmaz diyip kökten anayasa değişikliği istiyor.

akparti ise Türkiyenin gerçeklerini gözönünde bulundurarak adım adım anayasada köklü değişiklikler yapıyor,yapacak inşaAllah.

akpartinin iktidardaki 8.senesini doldurmasının en büyük nedeni makul olanı yapmak.

Türkiyeyi okuyamayanlar makul denen şu kelimeye çok çok uzaklar.

Erbakan hocanın bu düşüncesine akp de katılıor aslında, mümkün olsa anayasayı tümden değiştirirler, bunu isterler.

bu durumda hem erbakan hocanın bu görüşüne saygı duymak hem de akpnin şimdilik bunu yapabiliyoruz tavrına tepki koymamak lazım.

Yukarda da yazdım:

Ben de anayasanın tümden kaldırılmasını, yenilenmesini istiorum.

ama bu değişiklik referanduma giderse oyum:

EVET olacaktır.

Bizim ki çok doğru hocanın çok yanlış tavrından önce her ikimizin ki de doğru ama elden gelen budur demek daha iyi olur düşüncesindeyim.

Mavera
04-16-2010, 01:45
sayın galevera:

Halk 28 şubatın nasıl bir ahlaksızlık olduğunu gördüğü için 367 olayında tepkisini koydu.

28 şubatın nasıl bir ahlaksızlık, çirkeflik olduğunu görmeden o zaman bu tepkiyi vermezdi diye düşünüyorum.

bugünki ortamın oluşmasında 28 şubatın çirkefliklerinin büyük katkısı vardır.

Ahlaksızlar kendilerine göre kaş yapayım derken göz çıkardılar.

dspnin birinci çıkmasında faziletin samimiyetsizliğini gösterebiliyorsanız size siyasi düşüncelerinizi gözlüğünüzü yeniden gözden geçirin derim.

Apoyu unutmayın dsp ve mhp apo sayesinde o kadar oyu almıştır.

Faziletin o gürültüde o kadar oy alması bile bir başarıdır.

bugün akpnin arkasında onlarca basın var, o dönem faziletin arkasında kim vardı: MİLLİ GAZETE.

lütfen....

bakiniz ak partiyle, saadet ayrimida tam bu noktada cikti.. cünkü ak parti kanadi bu siyaset anlayisla basarili olamayacagini, hedefe ulasamayacagini dile getirirken gelenekciler kücük olsun, benim olsun zihniyetini benimsedi ve hala daha o zihniyetteler..
aponun yakalanmasiyla esen rüzgarla dsp, mhp nin birinci oldugu asikardir ancak merve kavakciya o terbiyesizligi yapanlara halk eger haddini bildirmediyse bu noktada faziletinde halkla bir iletisim sorunu oldugunu gösterir..
ya birde söyle bir sorun var madem halk ak partiyi iktidara getirerek 28 subat ahlaksizligini anladi peki neden saadet partisi degilde ak parti neden asli dururken ondan ayrilan bir partiye itibar edildi, bunun nedeni nedir?
peki 28 subatin üstünden 13 sene gecti peki neden simdi saadete ve erbakana güclü bir teveccüh yok?

redyellow
04-16-2010, 01:48
Şimdi büyük birliğe de güçlü bir teveccüh yok.

Saadete güçlü bir teveccühün olmaması kötü olduğunu mu gösterir?

Mavera
04-16-2010, 01:53
Şimdi büyük birliğe de güçlü bir teveccüh yok.

Saadete güçlü bir teveccühün olmaması kötü olduğunu mu gösterir?

ama bbp ile saadet arasinda cok büyük fark var.. sp nin gecmisi 40 yila dayaniyor ve avrupa dahil dünyanin dört bir yaninda güclü bir yapilanmasi var..
bbp ise mhp den ayrilma kücük bir parti,sp yle karsilastirmak yanlis olur.. kaldiki turgut özal, recep tayyib erdogan, abdullah gül gibi liderlerinde bir sekilde milli görüsle yollarsi kesismis..
velhasil kelam halk neden milli görüsten kopanlara ilgi gösteriyorda, kendisine ilgi göstermiyor sorun nerede?

redyellow
04-16-2010, 01:56
Saadet koskoca bir akp çıkarmış içinden, özal, erdğan, gül, arınç gibi kişiler çıkarmış.

Bırakın da bu kadar zayıf olsun hocam:)

Bu kadar bölünmeden sonra toparlanmak öyel kolay mı?

Başka bir parti, cemaat, görüş olsaydı tamamen sıfırlanırdı şimdiey kadar.

Belki de sırayladır.

Yavaş yavaş toparlanıyoruz, dikkat edin kendinize!

Mavera
04-16-2010, 02:02
benim ak partiyle üyelik dahil hic bir resmi bagim yoktur ak partiyede sadece bir kez oy verdim gerci su ana kadar sadece iki kere oy kullanmak nasip oldu ya..
hakeden kimse ona oy veririm, numan hocayi begeniyorum, siyasi anlayisini takdir ediyorum ancak ben fazla dayanamayacagini düsünüyorum..
cünkü sp bana göre bir partiden cok bir aile yapilanmasi baksaniza erbakan hocanin oglu ve kizida yönetimde ve yakinda fatih erbakan basa gecerse hic sasirmam..
sunu net söyleyebilirim sp bu yapilanmasiyla ne kadar hareketlenirse hareketlensin o eski sasali günleri göremez cünkü gelisime, degisime kendini hep kapiyor..
o refah partisi yillarini hatirlarsin abicim.. herkeste bir heyacan vardi, sevk vardi, ask vardi..
insanlar kapi kapi dolasiyor adil düzeni anlatiyordi acikcasi o coskuyu ben ak parti dahil hic bir partide görmedim dersem abartmis olmam, o günleri yasayanlarda beni cok iyi anlar..

redyellow
04-16-2010, 02:07
Refah partisi bu ülkeye bi daha gelmez zaten, onun yerini tutacak parti olamaz... refahla ilgili yazdıklarına aynen katılıorum.

(bu arada bende saadete üye değilim, resmi bir bağım yok)

Mavera
04-16-2010, 02:16
aynen öyle o zamanlari unutmak kolay degil.. ihl yillarimdi bizler mgv deydik ve az direklere tirmanip bayrak asmadik..
20 ekim pazar günü bütün oylar refaha diyerek kosturuyorduk ama ortada bir samimiyet vardi, muhabbet vardi, hirs vardi gelin görün ki simdilerde hersey takiyye, yapmacik geliyor..
iste sorunda tam burada abicim ben simdilerde saadette o eski samimiyeti bulamiyorum, dün kardeslerimiz dediklerine yaptiklari ithamlari kabul edemiyorum, dün ayni yolda yürüdüklerini simdilerde isbirlikci ilan etmelerine anlam veremiyorum..
Ben erbakani elestiririm,kendimce yanlislarini söylerim ama ona saygim ve sevgim sonsuzdur ancak siyasi bir kisi oldugu sürece elestirilerde kacinilmazdir..

EZEL
04-16-2010, 02:16
Ne güzel bir iş yaptınız öyle tebrik ederim. Laiklik sizce nasıl korunur hiç merak etin mi? Önce insanlar dine aç bırakılır sonra bunlar kıvama gelir daha sonrada koyarsın önlerine imamhatibi al sana modern fişleme. Anayasa Mahkemesi, danıştay sayıştay gibi kurumlar laiklik için nasıl korunur sanıyorsun. Sizin Milli selameti ve 24 miletvekilini tebrik ediyorum çok güzel bir iş başarmışlar. Bilerek yada bilmeyerek bir projenin en önemli ayağı oldunuz inşAllah gün gelir farkına varırsınız..

O projenin dava adamları bu gün Ak Partide hangi posizyonda biliyormusun ?

aynen öyle o zamanlari unutmak kolay degil.. ihl yillarimdi bizler mgv deydik ve az direklere tirmanip bayrak asmadik..
20 ekim pazar günü bütün oylar refaha diyerek kosturuyorduk ama ortada bir samimiyet vardi, muhabbet vardi, hirs vardi gelin görün ki simdilerde hersey takiyye, yapmacik geliyor..
iste sorunda tam burada abicim ben simdilerde saadette o eski samimiyeti bulamiyorum, dün kardeslerimiz dediklerine yaptiklari ithamlari kabul edemiyorum, dün ayni yolda yürüdüklerini simdilerde isbirlikci ilan etmelerine anlam veremiyorum..
Ben erbakani elestiririm,kendimce yanlislarini söylerim ama ona saygim ve sevgim sonsuzdur ancak siyasi bir kisi oldugu sürece elestirilerde kacinilmazdir..
Çünkü Türkiyenin herkesiminden oy almak için merkez muahfazakar bir politika izlemeye başladık söylemlerimizi değiştirdik

AYRICA ERBAKANI ELEŞTİRENLER ÇOK BÜYÜK GÜNAH ALIYOR ARKADAŞLAR ERBAKANIN ARKASINDAKİ GÜC İLE AK PARTİNİN ARKASINDAKİ GÜC BİR DEĞİL VEDE ERBAKANI ELEŞTİRENLER ŞUNU UNUTMAMALIDIRKİ REFAH PARTİSİNİN ÜST YÖNETİCİLERİ ŞU AN AK PARTİDEDİR

redyellow
04-16-2010, 09:45

Eğer refahtaki samimiyeti akpde de görmüyorum bulamıyoru derseniz bu yazınıza katılırım, sadece saadeti eleştirmek için yazarsanız buna katılmamı beklemeyin.

Yapılan eleştirileri de yanlışlarınızı düzeltmek içni bir fırsat olarak düşünseniz daha iyi olur, yapılan eleştirilerde (uslup hariç) haklılık payları var mı acaba diye düşünseniz????

Erbakan hocayı eleştirenlere hiç bir şey demem, eleştiri ayrıdır hakaret ayrıdır, eleştiri tabiki olacak ama haklı olursa o eleştiri alınıp baş üstüne konur, haksız ise karşı çıkılır, hakaret ise, aşağılamak vs. ise bu ayıptır.

Mesela tutup da Erbakan hoca bu anayasa tümden değiştirilmeli dediği zaman hemen erbakan hoca sen niye anayasayı tümden değiştirmeden demek için biraz insanın vicdan noktasında eksikliğinin olması lazım.

Bu eleştiri değildir.

Zaman zaman hocaya yapılan eleştiriler eleştiri boyutunu aşıp hakarete varıyor ben ona da itiraz ediyorum. Eleşriyiye haklı eleştiriye evet... Hakarete: kimi olursa olsun hayır.

Güzel bir tartışmaydı.

Teşekkür ederim.

Mavera
04-16-2010, 10:01
Öncelikle hayirli cumalar ;
sizde benim gibi gec yatip, erken kalkanlardansiniz anlasilan..
Ben ak partiye üye degilim derken ak partiyle resmi bagimin yani secim calismalari, parti calismalari anlamindada hic bagim olmadi..
ben sadece 27 temmuz secimlerinde hava alaninda oy kullanmak disinda ak partiyle kesistigim bir nokta yok cünkü Türkiye de ikamet etmiyorum o acidan su anda parti calismalarindaki samimiyeti, muhabbeti bilemiyorum..
Ancak o zamanlar bizati icinde oldugum icin ve ondan sonrada bir cok kez secim yasama tecrübesi yasadigim icin o zamanki lezzeti, muhabbeti, samimiyeti bulamadigimi söyleyebilirim..
belkide milli görüsün gerilemesinin faktörlerinden biride bu uhuvetin zayiflamasi olsa gerek..
Erbakan hocayi ben elestiririm cikar bizlere yahudi isbirlikcisi imasi yaparsa, narkozlu derse, arka bahceden kacanlar derse, cömezler derse ve chp,mhp den daha agir elestirilere yaparsa ayni sekil elestirilmeside normaldir..
sonucta erbakan hocaninda bir cok hatasi olmustur yok olmadi diyorsaniz su anda ak partinin yerinde o olurdu!..
sp nin üzerinde hala daha demoklesin kilici gibi duruyor, numan hoca baskan gibi görünsede erbakanin hakimiyeti yadsinamaz o acidan ben numan hocanin iktidar olup, muktedir olamadigini düsünüyorum tabiki siz simdi milli görüste baskanlik sorunu yoktur diyeceksiniz ama siyasi partilerde bu tür sorunlar hep olmustur..
mesela 2000 li yillardaki kongrede recai kutan yerine,abdullah gül secilseydi belki parti kapatilmayacakdi, ak parti kurulmayacakdi, yola beraber devam edilecekdi yani anlayacaginiz oradaki ayrilisin fitilide bir baskanlik yarisiyla basladi..

redyellow
04-16-2010, 10:15
Eyvah eyvah.. ben aşağıya baktım siz yoktunuz onun için yazmıştım:)

Şaka bir yana herkese hayırlı cumalar, Allah her şeyin hayırlısını versin bu güzel cuma günü hürmetine.

Galevera:

dedim ya eleştiriye her zaman evet.

Ama eleştiriyi kendinize de yapmanız kaydıyla.

(partiye değil abdullah gül feriştah genel başkan olsa kapatılacaktı, yenilikçiler olunca kapatılmazdı diye bir şey olsaydı akp için kapatılma davası açılmazdı:), fazilet kapatılacaktı ki yenilikiler ayrılsınlar....)

Terennüm
04-16-2010, 10:21
erbakan hocamızın açıklamsını yerinde buluyorum.ama bunun olmayacağını kendiside biliyor.muhlafette iken bu tür açıklamalar kadar doğal birşey olamaz.ama bir de şöyle bakmak lazım kazın ayağı hiçte göründüğü gibi değildir.
ayrıca rahatsız olduğum bir konuyuda söylemek isterim.
niye bu tür konularda hala bir birimizle uğraşırız ki?
kelime ve zaman israfı olarak görüyorum.zira iki tarafta ikna olmayacağından diyalektikten ve birbirimizi kırmadan öteye geçemiyoruz..
vel hasıl kelam biz saadetli kardeşlerimizi seviyoruz hocamıza da saygımız var.
gerisi lafı güzaftır....

redyellow
04-16-2010, 10:42
erbakan hocamızın açıklamsını yerinde buluyorum.ama bunun olmayacağını kendiside biliyor.muhlafette iken bu tür açıklamalar kadar doğal birşey olamaz.ama bir de şöyle bakmak lazım kazın ayağı hiçte göründüğü gibi değildir.
ayrıca rahatsız olduğum bir konuyuda söylemek isterim.
niye bu tür konularda hala bir birimizle uğraşırız ki?
kelime ve zaman israfı olarak görüyorum.zira iki tarafta ikna olmayacağından diyalektikten ve birbirimizi kırmadan öteye geçemiyoruz..
vel hasıl kelam biz saadetli kardeşlerimizi seviyoruz hocamıza da saygımız var.
gerisi lafı güzaftır....

Bugün mübarek cuma...

Müminlerin bayramı.

Bu güzel günde bu güzel yazının üzerine söz söylemenin anlamı yok diye düşünüyorum.

muhabbet ve sevgilerimi sunuyorum.

cumanız hayırlı olsun, işleriniz güzel, gönlünüz huzurlu, paranız bereketli olsun.

Cihan_ŞümuL
04-16-2010, 19:38
Ne cok şey yazmıssınız.

Hepsini üşenmedim okudum .

Ve çok duygulandım.

galevera kardeşimizin ve redyellow abimizin bu hoş sohbeti beni çok etkiledi.

Özlediğimiz tablo bu dedim.

Her ikisinden de Rabb razı olsun.

Ben oyunu bir kez ak partiye ve gerisinde milli görüş patilerine vermiş biri olarak akp lileri çok çok seviyorum.Nasıl sevmem bütün ailem ak partili.

Selametle...

redyellow
04-17-2010, 00:01
Ne cok şey yazmıssınız.

Hepsini üşenmedim okudum .

Ve çok duygulandım.

galevera kardeşimizin ve redyellow abimizin bu hoş sohbeti beni çok etkiledi.

Özlediğimiz tablo bu dedim.

Her ikisinden de Rabb razı olsun.

Ben oyunu bir kez ak partiye ve gerisinde milli görüş patilerine vermiş biri olarak akp lileri çok çok seviyorum.Nasıl sevmem bütün ailem ak partili.

Selametle...

Bizi SEVMİİİN Mİİİ cevherim? :)

unnamed
04-17-2010, 00:07

Evet gözlerim yaşardı, aynı görüş imamhatipler arka bahçemizdir dedi ve imam hatipler kapanmaya ve başörtüsü yasağı patlak vermeye başladı. Ne kadar acayip değil mi? Saadet partisi şimdi niye bu kadar ılımlı davranıyor? Hocanın elbet yaptığı iyi faaileyleri vardır, ama yapmaya çalıştıkları ve son zamanlar Ak Parti aleyhtarlığı hocayı bitirmiştir, tabi milli görüşçüler hariç. Ben bir Ak Parti'li olarak partinin yanlış yaptığı herşeyi cesurca açıklıyabiliyorum, artık bu olgunluğa milli görüşçülerde katılsın ve özellikle artık Ak Parti forumunda hoca aleyhtarlığı yorumlar yazmasınlar....

redyellow
04-17-2010, 00:18
Evet gözlerim yaşardı, aynı görüş imamhatipler arka bahçemizdir dedi ve imam hatipler kapanmaya ve başörtüsü yasağı patlak vermeye başladı. Ne kadar acayip değil mi? Saadet partisi şimdi niye bu kadar ılımlı davranıyor? Hocanın elbet yaptığı iyi faaileyleri vardır, ama yapmaya çalıştıkları ve son zamanlar Ak Parti aleyhtarlığı hocayı bitirmiştir, tabi milli görüşçüler hariç. Ben bir Ak Parti'li olarak partinin yanlış yaptığı herşeyi cesurca açıklıyabiliyorum, artık bu olgunluğa milli görüşçülerde katılsın ve özellikle artık Ak Parti forumunda hoca aleyhtarlığı yorumlar yazmasınlar....

öfkeden ne yazdığınızın farkında değilsini sanıyorum. Bu ne demek? milli görüşçüler gelip bu forumda hocanın aleyhinde yorum mu yapıyorlar:)

Daha sakin olun lütfen.

Bir de şu İMAM HATİPLER ARKA BAHÇE lafını bi daha yazmayın, sizi severim.

Bu sözü Erbakanın söylediğini iddia edenlere hem de türkiye büyük millet meclisinin kürsüsünden çok ağır cevap verilmiştir, iddiaya davet edilmiştir ve halen iddia sahipleri bu iddialarını ispatlayamamışlardır.

Siz onların durumuna düşmeyin.

Muhabbetle.

unnamed
04-17-2010, 00:28
öfkeden ne yazdığınızın farkında değilsini sanıyorum. Bu ne demek? milli görüşçüler gelip bu forumda hocanın aleyhinde yorum mu yapıyorlar:)

Daha sakin olun lütfen.

Bir de şu İMAM HATİPLER ARKA BAHÇE lafını bi daha yazmayın, sizi severim.

Bu sözü Erbakanın söylediğini iddia edenlere hem de türkiye büyük millet meclisinin kürsüsünden çok ağır cevap verilmiştir, iddiaya davet edilmiştir ve halen iddia sahipleri bu iddialarını ispatlayamamışlardır.

Siz onların durumuna düşmeyin.

Muhabbetle.
Abi teşekkür ederim bende sizi severim.
Ben tam 28 şubat sürecinde İmam Hatip'te okuyan bir insanım, belkide o kötü günlerin, yasakların çekildiği döneme hala şahitlik edebilrim. Ama konunun en büyük tarafı sn. Başbakanımız gibi, hoca'da bu tür zihniyetin karşısında dimdik durabilseydi o yaşananlar hiçbir zaman yaşanmamış olacaktı. Lütfen samimiyetime inanın Ak Parti'nin yaptığı yanlışları dışarda, ve bu forumda açık bir dille eleştirdim ve hala da eleştirmeye devam ederim. Ben bunu yapabilen milli görüşçü görmedim, ancak kalkar hükümete gelmesi hayal bile değilken bu tür açıklamalar yaparsa, bu benim bam telime dokunur, cevabımı veririm. Verdiğim cevaplar kesinlikle sizi kırmak yada üzmek amaçlı olmadığınıda size söylemem gerektiğine inanıyorum, ama Erbakan'a toz kondurmuyorsunuz, bende buna aleyhtarlık derim...
Vesselam...

redyellow
04-17-2010, 00:33
sayın unnamed:

Şimdi o beylik tayyip bey gibi dir durabilseydi felan sohbetlerine girmeyelim bu işin içinden çıkamayız.

TAyyip beyin tek başına iktidar olma gücüyle erbakan hocanın koalisyon durumunu, bir senelik başbakanlık durumunu 8 senelik başbakanlık durumuyla karşılaştırarak yazı yazanlara artık cevap vermeme kararı aldım:)

ancak kalkar hükümete gelmesi hayal bile değilken bu tür açıklamalar yaparsa, bu benim bam telime dokunur, cevabımı veririm.

Ya alla rızası için bu nasıl bir söz?

Bir siyasinin açıklama yapması için hükümete gelme hayali, imkanı olması mı lazım? Hükümete gelme ihtimali az olanlar konuşmasınlar mı? :)

Erbakana hadi hep beraber toz konduralım, alalım elimize birer süpürge her tarafını toz edelim.

ne olacak sayın unnamed?

ne gececek elimize?

Bakın yukarda ARKA BAHÇE lafını etmişsiniz, bu erbakan hocaya toz kondurmak değil düpe düz çamurdur, bizim toz kondurmamıza gerek kalmıyor ki zaten bazı güçler erbakan hocaya yeteri kadar çamur atıyorlar, bi de biz mi toz konduralım?

Muhabbetle

unnamed
04-17-2010, 00:40
Redyellow abi, size cevap vermeyeceğim kalpler kırılmasın diye, kimse zannetmesin ki yazacak bir şey bulamadığım için yazmadığımı tek düşüncem kalp kırılmasının önüne geçmektir.
Vesselam...

redyellow
04-17-2010, 00:52
Redyellow abi, size cevap vermeyeceğim kalpler kırılmasın diye, kimse zannetmesin ki yazacak bir şey bulamadığım için yazmadığımı tek düşüncem kalp kırılmasının önüne geçmektir.
Vesselam...

Kesinlikle yazacak bi şeyler olduğuna eminim.

Eyvallah.

İntifada
04-17-2010, 01:00
yazacak şey var elbet.
1 yılla 8 yılı mukayese edemeyiz diyenlere sözüm kalsaydınız 8 yıl başta dik dursaydınız.
en başta askere boynunu eğmeseydiniz. hadi eğdiniz bari hükümet kurabilen bir çoğunluğunuz varken erken seçime gitseydiniz.
30 yıllık siyasetçi erbakan kestiremiyormuydu bu istifadan sonra çillere koltuk bırakılmayacağını?

unnamed
04-17-2010, 01:05
yazacak şey var elbet.
1 yılla 8 yılı mukayese edemeyiz diyenlere sözüm kalsaydınız 8 yıl başta dik dursaydınız.
en başta askere boynunu eğmeseydiniz. hadi eğdiniz bari hükümet kurabilen bir çoğunluğunuz varken erken seçime gitseydiniz.
30 yıllık siyasetçi erbakan kestiremiyormuydu bu istifadan sonra çillere koltuk bırakılmayacağını?
Sayın Akıncı, inanın dediklerinizi dememek için durdum, ben deseydim konu polemiğe dökülecekti, yinede saolun hislerime tercüman olmuşsunuz..
Vesselam...

redyellow
04-17-2010, 01:07
yazacak şey var elbet.

Hocam bu erken seçim konusunu daha önce yazmıştın ya:)

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/images/styles/orangeblue/buttons/viewpost.gif (http://www.akpartiforum.com/showthread.php?p=733496#post733496)
Ben de:

Yapma hocam, seçim yapılalı daha ne kadar olmuştu?

1995'in ARALIK ayında yapıldı seçim hocam lütfen.

1996 temmuzda hoca başbakan oldu, istifalarda 1997 mayıs-haziran gibi.

yani seçimin üzerinden sadece 15-16 ay geçmiş, iki sene bile olmamıştı.

demirelin kışkırttığı, koçun bile 10 milyon dolar ayırdım dediği bir ortamda hangi milletvekili erken seçime evet der?

Bir çok kişinin ağzı torba değil ki büzesin... herkes konuşur ama gerçek öyle değil ki....

Partisinin içinde bulunduğu koalisyon hükümetine hayır diyen, bakanlıktan istifa eden, EMİR ERİ milletvekilleri daha seçileli iki sene olmuşken erken seçime gider mi?

demiştim:)

hala da diyorum!

300 kusur milletvekiliyle 8 sene iktidarda durmakla çürük bir ortakla koalisyon hükümetinde durmak arasındaki farkı anlatmama herhalde gerek yok...bu gece vakti beni yormayın:)

İntifada
04-17-2010, 01:18
sn redyellow ne yazıkki sizin bu erken seçim meselesiyle ilgili söylediğiniz şeyler tatmin edici şeyler değil.

görüldüğü üzere kendi tahminleriniz üzerinden cevap yazıyorsunuz.Ben Hala yorumumu sürdürüyorum erken seçime gidilmeliydi en azından gitmeye çalışılmalıydı.en azından denedik ama olmadı diyebilirdi bizlere
30 yıllık siyaset geçmişi herhangi bir tecrübe kazandırmamış olacakki istifa etti

redyellow
04-17-2010, 01:24
sn redyellow ne yazıkki sizin bu erken seçim meselesiyle ilgili söylediğiniz şeyler tatmin edici şeyler değil.

görüldüğü üzere kendi tahminleriniz üzerinden cevap yazıyorsunuz.Ben Hala yorumumu sürdürüyorum erken seçime gidilmeliydi en azından gitmeye çalışılmalıydı.en azından denedik ama olmadı diyebilirdi bizlere
30 yıllık siyaset geçmişi herhangi bir tecrübe kazandırmamış olacakki istifa etti

Tahmin mi? tahmin mi?

Yapma allah aşkına.

Bunu dersen üzülürüm senin gibi gündemi takip eden birisine hiç yakışmıyor.

Ne tahmini?

refah yol hükümetini yıkmak için 10 milyon dolar ayırdım diyen rahmi koçun kendisi.

Erken seçime gidilmeliydi diyorsun Allah aşkına seçim yapılalı 15 ay olmuş, tek başına seçime gidecek yasayı meclisten çıkaracak gücünüzde yok nasıl yapacaksınız bunu?

Mehmet ağara mı imza attırıcaksınız, yıldırım aktunaya mı imza attıracaksınız?

Emin olun ne yazdığınızı bilmiyorusnuz artık!

Emir emir dedim tahmin diyorsunuz.

emirle istfa etmedi mi onlarca milletvekili doğru yoldan?

İnsaf edin hocam insaf!

redyellow
04-17-2010, 01:29
Yaşanan kritik süreçte mecliste ve beş yıldızlı otellerde, localarda milletvekili pazarlıkları yapılıyordu. Özellikle pazarlıklar DYP üzerinde dönüyordu. Bazı milletvekilleri o zaman yaptıkları açıklamalarda 2–3 milyon dolar olan transfer tekliflerinin 5 milyon dolara kadar çıktığını söylüyorlardı. Zaten kısa bir süre sonra DYP çözüldü, istifalar başladı. Ardından istifa edenler tarihe 28 Şubat partisi olarak geçen DTP diye bir parti kurdular. Ardından bu parti 28 Şubat hükümetine ortak yapıldı. Askerler ve egemen güçler bu işe çok mutlu oldular ve Refah – Yol hükümeti tarihe karıştı.

http://alperenocaklari.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=313&Itemid=120

Bunu saadetci birisi söylemiyor dikkat edin lütfen.

EZEL
04-17-2010, 01:31
Yarın bu konuya döneceğim dönüşüm muhteşem olcak emin olabilirsiniz ...

redyellow
04-17-2010, 01:33
Yarın bu konuya döneceğim dönüşüm muhteşem olcak emin olabilirsiniz ...

muhteşem olsun ama sakin olsun, sinirli olmasın:)

ya da yarın tatil, biraz dinlenelim:)

EZEL
04-17-2010, 01:43
muhteşem olsun ama sakin olsun, sinirli olmasın:)

ya da yarın tatil, biraz dinlenelim:)

Ben hayatımda hep doğruları konuştum yanlışları görmemezlikten gelmedim gelmemde RECEP TAYYİP ERDOĞAN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNDA BURDA DAHA DOĞMAMIŞ KİŞİLER AHKAM KESİYORSA BENDE RACON KESERİM

İntifada
04-17-2010, 01:46
258 milletvekilinden hükümetin kararlarını destekleme imzası alınmıştı siz benden daha iyi biliyorsunuz.
Ayrıca varsayımdan gidelim koalisyon ortağının milletvekilleride bilmiyormu bu süreçte kendilerine düşen bir pay olmayacak bir seçim olsa dyp-sp başa gelecek kesin birşey bu.

redyellow
04-17-2010, 01:47
Ben hayatımda hep doğruları konuştum yanlışları görmemezlikten gelmedim gelmemde RECEP TAYYİP ERDOĞAN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNDA BURDA DAHA DOĞMAMIŞ KİŞİLER AHKAM KESİYORSA BENDE RACON KESERİM

:)

sakin olun lütfen, beni bile korkuttun yahu:)

redyellow
04-17-2010, 01:49
258 milletvekilinden hükümetin kararlarını destekleme imzası alınmıştı siz benden daha iyi biliyorsunuz.
Ayrıca varsayımdan gidelim koalisyon ortağının milletvekilleride bilmiyormu bu süreçte kendilerine düşen bir pay olmayacak bir seçim olsa dyp-sp başa gelecek kesin birşey bu.

ne güzel yazmışsınız, teşekkür ederim.

258 milletvekilinden imza alınmıştı niçin? Hükümetin kurulumuna destek için.

Biz ise ERKEN SEÇİMDEN BAHSEDİYORUZ.

Umarım arasındaki farkı anlıyorsunuzdur.

Hiç bir seçimin garantisi yoktur, dyp-refah gelir diye bir tek milletvekiline 15 ay milletvekilliği yapmış birine imza attıramazsınız.

İntifada
04-17-2010, 01:59
erken seçim için gerekn çoğunluğa sahip bir hükümet var sayın redyellow
bu formüle başvurulmamış bile
üstelik demirelin başbakanlığı daha çillere yedirilmeyeceğini bile bile nasıl istifa eder?
erken seçim için uğraşılmalıydı
158 milletvekili sadece sende var 25 milletvekili daha bulsan 1/3 şartını yakalayacaksın sizce o kadar zormu?

redyellow
04-17-2010, 12:09
nerden biliyorsun başvurmadıklarını? erbakan hocanın yanında mıydın? hocanın aklından neler geçtiğini, neler düşündüğünün hepsini sana anlattılar mı? belki onlar da düşündü ama gerçekleşme imkanı göremediler???

Erken seçime gitmek için 158+25'in yeteceğini düşünüyor musunuz gerçekten? mecliste kaç milletvekili var bilimyor musunuz?

İntifada
04-17-2010, 12:26
550 milletvekili oluyor mecliste ve erken seçim kararı için 1/3 milletvekili yeterli

redyellow
04-17-2010, 14:09
550 milletvekili oluyor mecliste ve erken seçim kararı için 1/3 milletvekili yeterli

110 milletvekilinin imzasıyla meclis toplantıya cağrılabiliyor, 184 milletvekilinin de mecliste hazır olması gerekiyor toplantının başlaması için.

Ama karar alınması için bunlar yeterli değildir.

MHP Grubu'nun 110 imzayı tamamlayarak Meclis'i toplantıya çağırması halinde, Genel Kurul'un toplanabilmesi için, İçtüzük uyarınca yeterli çoğunluk aranacak. TBMM Genel Kurulu, milletvekili sayısının beşte üçünü oluşturan 184 milletvekilinin katılımıyla toplanabiliyor.

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=83320

Sizin dediğiniz yanlış.

eğer öyle olsa 550 milletvekilinin 3 de 1 i ne eder:

183

Bir parti iktidar olacak mesela 365 milletvekiliyle, bir başka partinin (veya partilerin)de 185 milletvekili olacak diyelim.

Bunlar 185 kişi bir araya gelip ülkeyi erken seçime götürebilir mi?

yapmayın allah aşkına.

İntifada
04-17-2010, 14:13
meclis genel sayısının 3 te birinin istifası erken seçim için yeterli sayın redyellow

redyellow
04-17-2010, 14:40
yahu sayın akıncı:

Gerçekten mi yazıyorsun yoksa benimle alay felan mı ediyorsun?

Arkadaşım milletvekilinin bu ülkede tek başına istifa etme yetkisi bile yoktur, sen neden bahsediyorsun?

milletvekilinin istifasının mecliste oylanması ve kabul edilmesi lazım.

ANAYASA NE DİYOR?

Milletvekillerinin istifası ile ilgili işlemler Anayasa’da düzenleniyor. 1985’e kadar istifa eden milletvekilinin, bu istifasının kabulü için, Genel kurulda yapılan oylamada, üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 276 kabul oyu gerekiyordu. Yapılan değişikliğin ardından ise artık salonda bulunanlar arasından, kabul oylarının ret oylarından bir fazla çıkması yeterli bulunuyor.

Anayasa’nın 84. maddesi ‘’İstifa eden milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesi, istifanın geçerli olduğu TBMM Başkanlık Divanınca tespit edildikten sonra, TBMM Genel Kurulunca kararlaştırılır’’ hükmünü taşıyor ne diyor: SALONDA BULUNANLARIN....

Salona erken seçime karşı olan diğer milletvekillerini tamamı gelince nasıl karar alacakınız, nasıl milletvekilinin istifasını kabul ettireceksiniz?

Allah aşkına şu inatı bırak yahu.

İntifada
04-17-2010, 14:59
158-saadet partisi milletvekili
110-dyp
268
muhsin yazıcıoğlu destek veriyordu 8 milletvekilide ondan gelince gerekli çoğunluk oluşuyor.

kaldıki sizin verdiğiniz kanun milletvekili sayısının yüzde 5 inde oluşan sonuç ama ben size 1/3 lük orandan bahsediyorum.

redyellow
04-17-2010, 15:09
158-saadet partisi milletvekili
110-dyp
268
muhsin yazıcıoğlu destek veriyordu 8 milletvekilide ondan gelince gerekli çoğunluk oluşuyor.

kaldıki sizin verdiğiniz kanun milletvekili sayısının yüzde 5 inde oluşan sonuç ama ben size 1/3 lük orandan bahsediyorum.

Neyse akıncı ben pes ettim:)

he erken seçime gidilirdi, hatta milletvekili seçileli 15 ay olmuş milletvekilleri gittiler yalvardılar yahu ne olur erken seçime gidelim dediler, biz milletvekilliği istemiyoruz, kıyak emekli olmak istemiyoruz illa da seçim dediler erbakan karşı çıktı!!!!

Dyp den tek milletvekili bile istifa etmedi!!

Dypliler kalıp halinde hükümete hep destek verdiler!!!

Erken seçim sözkonusu olunca da bu dypliler hep sapa sağlam dururlardı!!!

İyi mi? nasıl? bu sefer güzel yazdım değil mi?

İntifada
04-17-2010, 15:13
Neyse akıncı ben pes ettim:)

he erken seçime gidilirdi, hatta milletvekili seçileli 15 ay olmuş milletvekilleri gittiler yalvardılar yahu ne olur erken seçime gidelim dediler, biz milletvekilliği istemiyoruz, kıyak emekli olmak istemiyoruz illa da seçim dediler erbakan karşı çıktı!!!!

Dyp den tek milletvekili bile istifa etmedi!!

Dypliler kalıp halinde hükümete hep destek verdiler!!!

Erken seçim sözkonusu olunca da bu dypliler hep sapa sağlam dururlardı!!!

İyi mi? nasıl? bu sefer güzel yazdım değil mi?

hele bi yeltenilseydide vazgeçen dyp liler olsaydı en azından elden gelen yapıldı ama olmadı derdik.
konudan fazlasıyla uzaklaştık
dua ile

redyellow
04-17-2010, 15:15
Yeltenilmediğini sen çok iyi biliyorsun ya bana söz düşmez, erbakan hocanın yanında olan, sürekli onunla fikir alışverişi yapan sensin, kesin yeltenmemişlerdir, düşünmemişlerdir!!!!!!

Selam ve dua ile.

0000000000
04-17-2010, 15:47
Erbakan ve teşkilatını fes eden güçler ile ak parti iktidarını kapatmaya yeltenen güçler birebir aynıdır. 28 şubattaki sivil alan darlığı bürokrasideki zayıflık o dönemdeki zinde güçler için kolay tıraşlama ile sonuçlanmıştır. Bu gün Ak parti aynı güçler karşısında o günlerden daha güçlü ise Erbakan'nın siyasi manevralarından ders çıkarmak ile gercekleşmiştir. Toplumun kurumların sosyolojik gelişmelerinide göz ardı etmeyelim her sahadaki bireyin güçü siyasi partilere olan müdahaleleri kısıtlamıştır. Her dönemi kendi zamanında değerlendirmek gerek. Yoksa hamaset yapmış oluruz. Egemen güçlere boyun eğmeyenler siyasi tarihimiz boyunca mağdur edilmiştir o yüzden mağdur olanlara karşı sadece siz hatalıydınız o yüzden darbe yaşandı diye çıkışmak etik değildir. O dönemin çevreleri herhalükarda muhafazakar cepheyi tıraşlamak istiyordu Erbakan onlar için bahane oldu sadece.

EZEL
04-17-2010, 17:58

Bu 4 partinin sanırım ikisi askeri darbeler döneminde biz Ak parti olarak o dönemlerde olsaydık bizde şimdi üçüncüsü ile uğraşıyor olurduk Halkın partilere ne için oy verdiği bellidir kendi görüşlerine ve fikirlerine ugun politika üretirsen icraatlar yaparsan sana oy verir ama gördükki herşey sadece bir başsavcının elinde sen istediğin kadar halkın istediğini yap dur ...

Allah onlardan razı olsun kardeşim ..

Rizzelli bizide kapatabilirler bunun olmasını engellemek için Anayasayı değiştirme çalışıyoruz yarın bir gün kapatılsaydık sen Ak Partiden utançmı duyacaksın ? Refah Partisini kapatan zihniyet Genel başkanımızı hapis yatıran zihniyet değilmidir ? Kapatılan Refah Partisinin bir çok mensubu şu an partimizin yönetiminde değilmidir ? Bir anlamda sen onlarıda suçlamış olmuyormusun ?

bravodostum işte bu

28 şubatta askerden kaçan erbakan

27 nisanda askere karşı dik duran erdoğan

iki kıyaslama

şimdi kalkmış diyorlar ki koltuklarını feda ettiler

yaptıkları yanlışı ancak böyle bir demogoji ve cerbeze ile çarpıtarak insanları kandırabilirler

helal olsun valla

peki o zaman soarım

28 şubatta kuran kursları açıkken imam hatip açıkken neden birilerinin tepkilerini çekerek ve söz ve davranışları ile alet olarak bu kurumların kapanmasına vesile oldular

diyelim ki karşıda böyle bir güç var niye direnmeyip karşı koymayıp koltuklarını bırakıp kaçtılar

bu mu fedakarlık

erbakandan önce ülkede başörtüsü yasağı yoktu kuran kursları açıktı

ama erbakandan sonra tam tersi oldu

bunda erbakan hükümetinin payı büyüktür

Erbakan Hocanında arkasında Ak Parti gibi tek başına iktidar yapan bir güç olsaydı koalisyon ortağına muhtaç olmasaydı eminimki bazı şeyler daha farklı olurdu Erbakandan önce başörtüsü yasağı yoktu kuran kursları açıkmış yani Erbakandan önce kızlarımız üniversiteye başörtüyle girebiliyorlamıydı bizim niye haberimiz olmadı ? Demişsinki söz ve davranışları ile kurumların kapanmasına vesile oldular onlar o kurumlar için mücadel ettiler senin şimdi onları haksız bir şekilde itham etmen çok ayıp bence çok büyük haksızlık ediyorsun günahlarını alıyorsun .

28 Şubat olmasa idi Ak Partimizde olmaz idi ...

160 Küsürat milletvekili ile Başbakanımızda koalisyon ortağı olarak iktidara gelse Darbe zihniyetinin güclü olduğu dönemde sesini çıkaramazdı

Şimdi durum farklı şimdi 28 şubat Ak Partiye darbe zihniyeti karşısında durma gücü veriyor çünkü halk 28 şubattta geçenleri biliyor
Şimdi 28 şubattaki darbe zihniyetin karşısında duran güçlü bir medya var sivil toplum kuruluşları var İktidarın arkasında güclü bir halk kitlesi var Erbakanında arkasında bunlar olsaydı eminimki oda güclü dururdu .

Aynı düşünüyorum .

ne güzel yazmışsınız.

Ben de erbakan hoca gibi düşünüyorum bu anayasa, bu faşist anayasa tümden değiştirilmeli.

buna karşı ne yapacağım?

teşekkürler

Bana Numan Kurtulmuş demede ne dersen de Başbakanımızın tırnağı olamaz kendisi ayrıca kendisini hiç sözü özü bir insanda değil ..

Benim söylemek istediklerimi bu iki arkadaş söylemiş zaten :

Erbakan ve teşkilatını fes eden güçler ile ak parti iktidarını kapatmaya yeltenen güçler birebir aynıdır. 28 şubattaki sivil alan darlığı bürokrasideki zayıflık o dönemdeki zinde güçler için kolay tıraşlama ile sonuçlanmıştır. Bu gün Ak parti aynı güçler karşısında o günlerden daha güçlü ise Erbakan'nın siyasi manevralarından ders çıkarmak ile gercekleşmiştir. Toplumun kurumların sosyolojik gelişmelerinide göz ardı etmeyelim her sahadaki bireyin güçü siyasi partilere olan müdahaleleri kısıtlamıştır. Her dönemi kendi zamanında değerlendirmek gerek. Yoksa hamaset yapmış oluruz. Egemen güçlere boyun eğmeyenler siyasi tarihimiz boyunca mağdur edilmiştir o yüzden mağdur olanlara karşı sadece siz hatalıydınız o yüzden darbe yaşandı diye çıkışmak etik değildir. O dönemin çevreleri herhalükarda muhafazakar cepheyi tıraşlamak istiyordu Erbakan onlar için bahane oldu sadece.

Arkadaşlar o zamanki şartlarla şimdiki şartlar aynı değil o zaman o anayasayı değiştirmeyi aklından geçirmek için Şizofren olmak gerekirdi.. Ancak şimdi durum farklı.. son düzenleme gayet mantıklı ve gayet doğru.. Eğer şuan bu düzenleme olmadan anayasa degiştirmeye kalksalar.. Ak Parti kapatılırdı.. Ak parti kapatılırsa zaten gelecek kişilerden anayasa beklemek büyük hata olur (: Ak parti Gool Goll GOLL diyerek anayasa2nın ilk önce kısmen sonra da tümden degiştirilmesine destek veriyorum ((:

I'm not love 1982
I love 2002
I love 2010
I love 2011

İki siyasi görüşün birbirine vurması her iki partiyede yaramaz .Bilinçli bir Ak Parti seçmeni her durumda Erbakan'a çatılmasının AK Partiye zarar getireceğini bilmeli buna göre haret etmelidir

redyellow
04-17-2010, 18:29
sayın ezel:

Numan bey hakkındaki görüşlerin hariç katılıyorum.

Numan bey için niye bu kadar öfkelisin anlamadım. Mesela özü sözü bir değil demişsin, kişisel bir tanışıklığın felan mı var?

selamlarımla.

EZEL
04-17-2010, 18:42
sayın ezel:

Numan bey hakkındaki görüşlerin hariç katılıyorum.

Numan bey için niye bu kadar öfkelisin anlamadım. Mesela özü sözü bir değil demişsin, kişisel bir tanışıklığın felan mı var?

selamlarımla.

redyellow Numan Kurtulmuşu bir gün nöbetimde Genç Bakış programında izledim kendisini hiç samimi bulmadım ..

redyellow
04-17-2010, 18:49
redyellow Numan Kurtulmuşu bir gün nöbetimde Genç Bakış programında izledim kendisini hiç samimi bulmadım ..

Anladım, görüşündün bi şey diyemiycem.

Nöbet derken?

EZEL
04-17-2010, 19:24
Anladım, görüşündün bi şey diyemiycem.

Nöbet derken?

Gece işte nöbetteyken oturup baştan sonuna kadar izledim samimi olmayan çarpıtılmış cevaplar verdiğini gördüm benim gözümde sınıfta kaldı ..

redyellow
04-17-2010, 21:48
Anladım, nöbet deyince ben acaba asker nöbeti mi diye düşünmüştüm.

isimsiz
04-18-2010, 16:54
yorumların bazılarında şöyle denilmiş Erbakan doğru yapıyorsa neden az oy alıyor?

Allah aşkına bu kişler hiç mi Peygamber tarihi okumamış??? Hz. Nuh un gemisine binen kaç kişiydi???? yada biz bilmiyormuyuz ki bazı peygamberler gelmişte hiç ümmetleri bile olmadan bu dünyadan göçüp gitmişler.

şimdi laflarımı çarpıtıp sakın kimse çıkıp sen Peygamberlerle Erbakan ı mı kıyaslıyorsun demesin kesinlikle böyle birşeyi ima etmeye çalışmıyorum

DEMEK İSTEDİĞİM ŞU ÇOK OLMAK HAK YOLDA OLMAK AZ OLMAK YANLIŞ YOLDA OLMAK DEMEK DEĞİLDİR. BÖYLE DÜŞÜNENLER NUH PEYGAMBERİN HAYATINI BİR OKUSUNLAR KENDİ OĞLU BİLE İNANMAŞITI AMA DOĞRU YOLDA OLAN OYDU... saygılarımla....:güzel:

onurcan
04-18-2010, 16:58
ERBAKAN SİYASİ BİR LİDERMİ?
YOKSA DİN ALİMİMİ NE DEĞİNİZ ANLAŞILMIYOR....

milletinadami
04-18-2010, 16:58
yorumların bazılarında şöyle denilmiş Erbakan doğru yapıyorsa neden az oy alıyor?

Allah aşkına bu kişler hiç mi Peygamber tarihi okumamış??? Hz. Nuh un gemisine binen kaç kişiydi???? yada biz bilmiyormuyuz ki bazı peygamberler gelmişte hiç ümmetleri bile olmadan bu dünyadan göçüp gitmişler.

Maşallah Erbakan hocaefendiyi ve peygamberler tarihini kıyaslayalım...
Arkadaşlar maalesef bu işi buraya kadar getirdiniz...

Mavera
04-18-2010, 17:57
kusura bakmayin ama her azinlik hak degildir.. erbakani, peygamber efendimiz ve baska peygamberlerle kiyaslamak fanatikligin artik ne safhaya vardiginin göstergesidir..
erbakan hoca bir fanidir ve diger siyasiler gibi yanlislari vardir olayi dini boyuta cekmenin alemi yok erbakan hoca dini bir lider degil ki ona dini ölcülerden bakalim!

milletinadami
04-18-2010, 18:08
ERBAKAN SİYASİ BİR LİDERMİ?
YOKSA DİN ALİMİMİ NE DEĞİNİZ ANLAŞILMIYOR....

Peygamberlerle kıyaslamasından olaya nasıl baktıkları anlaşılıyor!!!

(rahmetli milli mücahide afet ılgazda böyle derdi)

:) :) :)

unnamed
04-18-2010, 18:29
Çok doğru tepitler yapılmış, hocaefendi diye bahsedilen bir insan var ortada. Bunun adını ya siyasetçi koysunlar yada hoca koysunlar.

redyellow
04-18-2010, 18:50

şimdi laflarımı çarpıtıp sakın kimse çıkıp sen Peygamberlerle Erbakan ı mı kıyaslıyorsun demesin kesinlikle böyle birşeyi ima etmeye çalışmıyorum

DEMEK İSTEDİĞİM ŞU ÇOK OLMAK HAK YOLDA OLMAK AZ OLMAK YANLIŞ YOLDA OLMAK DEMEK DEĞİLDİR. BÖYLE DÜŞÜNENLER NUH PEYGAMBERİN HAYATINI BİR OKUSUNLAR KENDİ OĞLU BİLE İNANMAŞITI AMA DOĞRU YOLDA OLAN OYDU...

saygılarımla....:güzel:

Bu yazıdan Erbakanın peygamber ile kıyaslandığını çıkarmak kelimenin en hafif tabiriyle ayıptır.

Verilmek istenen mesaj çok açık halbuki:

ÇOK OLMAK MUTLAK HAKLI OLMAK DEMEK DEĞİLDİR

Aynı şekilde AZ OLMAK DA MUTLAK HAKSIZ OLMAK DEĞİLDİR.

Yazıyı çarpıtanları insafa davet ediyorum.

(bir kişi hariç, onda zaten insaf diye bir şey yoktur)

Mavera
04-18-2010, 18:56
Kusura bakma ama abicim o benzetmenin hic bir aciklamasi olamaz!.. simdi su sorunun cevabini hala daha alamadik erbakan dini bir ulemamidir yoksa siyasi bir lider midir..
Kiyaslanacak o kadar sey varken neden peygamberler? Neden yanlis anlasilmaya mahal verecek benzetmeler?
Kabul edelim abicim Milli görüsteki bu marjinaller yüzünden insanlar milli görüse mesafeyle bakiyor, olaylara hemen dini boyut katmalari yüzünden milli görüse itibar edilmiyor..
asil ironik olan nedir biliyormusun ak partiden bir isgüzar cikip birileri tayyib erdogani peygamberle, halifeyle, padisahlarla kiyaslar bunu doyasiya elestirirsiniz ama böyle benzetmeleri hos gösterirsiniz..
kendi adima ak partilide olsa baska biriside olsa bu tür insanlari hak, batil diye ayiran ve ucu acik söylemleri kabul etmiyorum!

redyellow
04-18-2010, 19:00
siz kusura bakmayın ama o anlatımı erbakanı peygamberle kıyasladı diye çarpıtmanın hiç bir açıklaması olmaz,olamaz.

Bu artniyetliliktir ve ayıptır.

gayet güzel bir anlatım yapılmış, çarpıtanları kınıyorum.

Cihan_ŞümuL
04-18-2010, 19:03
milli_mücahide laflarının nasıl çarpılacalıgını tahmin etmiş.uyarmıs ama nafile...

redyellow
04-18-2010, 19:05

DEMEK İSTEDİĞİM ŞU ÇOK OLMAK HAK YOLDA OLMAK AZ OLMAK YANLIŞ YOLDA OLMAK DEMEK DEĞİLDİR. BÖYLE DÜŞÜNENLER NUH PEYGAMBERİN HAYATINI BİR OKUSUNLAR KENDİ OĞLU BİLE İNANMAŞITI AMA DOĞRU YOLDA OLAN OYDU... saygılarımla....:güzel:

Yazının bu bölümünü nedense bazıları görmüyor, görmezden geliyor.

Hatta birii yazıyı alıntı yapıyor ama bu bölümü çıkartıp da alıntı yapıyor!

Doğrusu ona da yakışıyor bu hile!!!!

Mavera
04-18-2010, 19:05
ben soruma hala daha cevap alamadim ama bir milli görüscü beni aydinlatsin.. erbakan din ulemasimi yoksa siyasi bir lider mi milli görüs dini bir cemaat mi yoksa siyasi bir hareket mi..
lütfen söyle etraflica bir aciklama yapin, ayibi bize birakin.. böyle sacma karsilastirma yapanlara karsi ayip yapmayida pek önemsemiyorum..
bunu bazi ak partililerde yapiyor onlarada ayni tepkiyi koyuyoruz böyle hassas konularda kafalarina göre kiyalama yapmak olayi baska boyutlara ceker..

Cihan_ŞümuL
04-18-2010, 19:06
Kiyaslanacak o kadar sey varken neden peygamberler?
Peygamberlerle kıyaslama yapmamıstır.Sadece taraftarların azlığı yada çokluğu bakımından bir kıyaslama yapmıstır.

Mavera
04-18-2010, 19:08
Yazının bu bölümünü nedense bazıları görmüyor, görmezden geliyor.

Hatta birii yazıyı alıntı yapıyor ama bu bölümü çıkartıp da alıntı yapıyor!

Doğrusu ona da yakışıyor bu hile!!!!

abicim Nuh a.s bir peygamberdi peki erbakan kim? yani hangi sifatla ona bakalim bir aciklar misiniz, neden erbakanin yolundan gidelim?
lütfen konuyu carpitmadan sorularima cevap verin.. hoca diyorsak ona din bilgisinden dolayi degil prof oldugundan dolayi diyoruz yok sizler onu din alimi görüp hoca diyorsaniz acaba bu konuda hangi kitaplari vardir belirtinde bizde okuyalim!

Cihan_ŞümuL
04-18-2010, 19:08
ben soruma hala daha cevap alamadim ama bir milli görüscü beni aydinlatsin.. erbakan din ulemasimi yoksa siyasi bir lider mi milli görüs dini bir cemaat mi yoksa siyasi bir hareket mi..
lütfen söyle etraflica bir aciklama yapin, ayibi bize birakin.. böyle sacma karsilastirma yapanlara karsi ayip yapmayida pek önemsemiyorum..
bunu bazi ak partililerde yapiyor onlarada ayni tepkiyi koyuyoruz böyle hassas konularda kafalarina göre kiyalama yapmak olayi baska boyutlara ceker..
peki bilgim yok ama size bir soru sorayım da konu böylece ilerlesin.

İkisi birden olamaz mı?

Neden bir ayrım olsun?

redyellow
04-18-2010, 19:09

Sevgili arkadaşım:

diyelim siyasetci, diyelim ki din uleması diyelim ki sade bir vatandaş.

ne olacak?

ne değişecek?

din uleması olursa peygamberlerle kıyaslamak caizdir mi diyeceksiniz?

Mavera
04-18-2010, 19:09
Peygamberlerle kıyaslama yapmamıstır.Sadece taraftarların azlığı yada çokluğu bakımından bir kıyaslama yapmıstır.

bende onu diyorum ya neden Nuh a.s kiyaslamasi baska bir kiyaslama olamazmiydi..
simdi her azinlik Nuh a.s azinligimi oluyor simdi bu yönden bakarsak azinlik ama Nuh a.s da oglu bile inanmamistimi diyecegiz!..
Bu arada neye ve kime göre hak, batil.. neye ve kime, göre azinlik..
bu sorularim hep havada kalyior!

redyellow
04-18-2010, 19:12
abicim Nuh a.s bir peygamberdi peki erbakan kim? yani hangi sifatla ona bakalim bir aciklar misiniz, neden erbakanin yolundan gidelim?
lütfen konuyu carpitmadan sorularima cevap verin.. hoca diyorsak ona din bilgisinden dolayi degil prof oldugundan dolayi diyoruz yok sizler onu din alimi görüp hoca diyorsaniz acaba bu konuda hangi kitaplari vardir belirtinde bizde okuyalim!

Arkadaşım bak sana bir kıyaslama daha yapayım:

Bak peygamberlerde ekmek yerdi, sende yiyorsun.

GALEVERA DA NEFES ALIYOR, PEYGAMBERLERDE NEFES ALIYORDU.

Şimdi ben seni peygamberle kıyalamış mı oluyorum?

Yapma yahu.

Bak adamınbirisine çarpıtmak tam olarak yakışıyor ona cevap bile vermem.

Ama senin bu tavrını anlamıyorum.

(hoca denmesi sadece prof.olduğundan değildir, erbakanın hayatını biraz araştırın isterseniz, erbakan fatihanın tefsirini birhafta anlatacak kadar dini bilgiye de haizdir, sanırım siz tam tanımıyorsunuz)

Mavera
04-18-2010, 19:12
Sevgili arkadaşım:

diyelim siyasetci, diyelim ki din uleması diyelim ki sade bir vatandaş.

ne olacak?

ne değişecek?

din uleması olursa peygamberlerle kıyaslamak caizdir mi diyeceksiniz?

önce adini koyalim!.. yok din bilgini diyorsaniz ben dini konularda kitabini, yorumunu, bilgisini görmedim benim bildigim hoca siyasi bir lider ve mühendistir yani dini olarak liderlik vasfi varmidir, tartisilir!..
simdi dini olarak liderlik vasfi olmayan birininin partisine oy verip, vermemeyi hangi akla göre hakk ve batil olarak degerlendirebiliriz..
simdi erbakan ve milli görüs neye göre hak oluyor bunu ögrenebilir miyim?

Mavera
04-18-2010, 19:14
Arkadaşım bak sana bir kıyaslama daha yapayım:

Bak peygamberlerde ekmek yerdi, sende yiyorsun.

GALEVERA DA NEFES ALIYOR, PEYGAMBERLERDE NEFES ALIYORDU.

Şimdi ben seni peygamberle kıyalamış mı oluyorum?

Yapma yahu.

Bak adamınbirisine çarpıtmak tam olarak yakışıyor ona cevap bile vermem.

Ama senin bu tavrını anlamıyorum.

(hoca denmesi sadece prof.olduğundan değildir, erbakanın hayatını biraz araştırın isterseniz, erbakan fatihanın tefsirini birhafta anlatacak kadar dini bilgiye de haizdir, sanırım siz tam tanımıyorsunuz)

acik konusayim abicim ben erbakanin dini yönü hakkinda fazla bilgim yok bu konuda yayinlanmis eserleri varsa samimi olarak paylasirsan sevinirim..
abicim benzetme var benzetme var buradaki benzetme ayni bir peygamber gibi onada az kisi inaniyor tarzindaki benzetmedir yani öyle yemek, icmek gibi havadan, sudan seyler degildir..
simdi bana samimice cevaplarmisin erdoganida halifeye, peygambere, padisaha benzetenler var aylarca mansetlerde oldu, tartisildi sen bu konuda ne düsündün?

ardunus
04-18-2010, 19:20
Maşallah Erbakan hocaefendiyi ve peygamberler tarihini kıyaslayalım...
Arkadaşlar maalesef bu işi buraya kadar getirdiniz...
ya siz kıyasın nasıl yapılacagını bilmiyorsunuz yada akıl ve izandan yoksunsunuz peygamberi örnek almakla kıyaslama arasındaki farkı anlayamayacak kadar körsünüz

ardunus
04-18-2010, 19:23
kusura bakmayin ama her azinlik hak degildir.. erbakani, peygamber efendimiz ve baska peygamberlerle kiyaslamak fanatikligin artik ne safhaya vardiginin göstergesidir..
erbakan hoca bir fanidir ve diger siyasiler gibi yanlislari vardir olayi dini boyuta cekmenin alemi yok erbakan hoca dini bir lider degil ki ona dini ölcülerden bakalim!
peki hak nedir kıyaslamak ne demektir örnek almak ne demektir ordan sallamak kolay

Cihan_ŞümuL
04-18-2010, 19:25
bende onu diyorum ya neden Nuh a.s kiyaslamasi baska bir kiyaslama olamazmiydi..
simdi her azinlik Nuh a.s azinligimi oluyor simdi bu yönden bakarsak azinlik ama Nuh a.s da oglu bile inanmamistimi diyecegiz!..
Bu arada neye ve kime göre hak, batil.. neye ve kime, göre azinlik..
bu sorularim hep havada kalyior!

başka kimi örnek alırsa laısn emin ol daha büyük kulplar takılacaktı.

Bak kimi örnek alıyorlar bak şu kötü huyları olanı vs.. diyerek daha çirkef olacaklardı.

Hem peygamberlerden başka örnek alıcak daha yüce kişiler mi var?

Onların yolundan gitmek en doğru yoldur.

Cihan_ŞümuL
04-18-2010, 19:26
ardanus "sallamak"demesek:):)

Mavera
04-18-2010, 19:30
peki hak nedir kıyaslamak ne demektir örnek almak ne demektir ordan sallamak kolay

ben salliyorum sen dogrusunu yazda ögrenelim.. birakin su klavye delikanliligini varsa bir bildigin yaz yoksa ortaya fitne atip ondan sonra kösene cekilme öyle hakki savunan birine yakismiyor!