fatih kısaparmak balon baskılı balon Erbakan Hocayı Protesto Ediyorum - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erbakan Hocayı Protesto Ediyorum

matematikci_35
10-30-2009, 22:21
BİR ZAMANLAR SIKI ERBAKANCIYDIK AİLE OLARAK. GÜN GELDİ HAREKET ERBAKAN HOCANIN HATALARI YÜZÜNDEN İKİYE BÖLÜNDÜ. ŞİMDİ ERBAKAN HOCA KALKMIŞ HER YERDE SAYIN BAŞBAKANA SALDIRIYOR. ÖVÜNMESİ GEREKİR TALEBESİ HOCASINI GEÇTİ. AMA NE GEZER. AYRICA SAYIN ERBAKAN ERGENEKON ÇETESİ HAKKINDA NİYE TEK KELİME ETMEZ ACABA. BEN KENDİSİNİ PROTESTO EDİYORUM

mücahid55
10-30-2009, 22:59
BİR ZAMANLAR SIKI ERBAKANCIYDIK AİLE OLARAK. GÜN GELDİ HAREKET ERBAKAN HOCANIN HATALARI YÜZÜNDEN İKİYE BÖLÜNDÜ. ŞİMDİ ERBAKAN HOCA KALKMIŞ HER YERDE SAYIN BAŞBAKANA SALDIRIYOR. ÖVÜNMESİ GEREKİR TALEBESİ HOCASINI GEÇTİ. AMA NE GEZER. AYRICA SAYIN ERBAKAN ERGENEKON ÇETESİ HAKKINDA NİYE TEK KELİME ETMEZ ACABA. BEN KENDİSİNİ PROTESTO EDİYORUM

Hareketten kastınız Milli Görüş Hareketi ise ikiye bölündüğü yok. Biz Milli Görüş Gömleğini çıkardık diyerek Akpartiyi kurdu kuranlar. Hocamız milli görüş hareketinin lideridir ve milli görüşün tek temsilcisi siyasi partide saadet partisidir.

Hocamızın kimseye saldırdığı falan yok. iktidarda bir başka hükümet olsaydı bu eleştirileri yapacaktı yine. doğru bulmadığı icraatları tabiki eleştirecek. size doğru gelebilir ancak biz doğru bulmuyorsak eleştirmek en doğal hakkımız.
misalle açıklarsak, Hocamız 70 li yıllarda IMF le anlaşma yapanları eleştirdi, kendi iktidarında Imf ile anlaşmadı ve halen IMF ile anlaşma yapılmasına karşıyız. Şimdi iktidarda Akparti var diye bildiği doğrulardan mı vazgeçecek. buna saldırmak denmez.
her icraatınıza destek veren günün şartlarına göre bir o tarafa bir bu tarafa kayanların sözlerine önem verdiğiniz kadar, yıllarca bildiği doğruları ne pahasına olursa olsun söylemekten vazgeçmeyen ve milletimizin ve iktidarımızın iyiliği için kendilerini uyaran Hocamızın fikirlerinede önem verin.

en azından bu uyarıları ülkesini seven bir liderin uyarıları olarak görün ki gerçekte budur. Dost acı söyler, gerçek dost doğru -yanlış herşeyinizin arkasında duran değil yanlışlarınızı söyleyendir.

ergenekon konusunda imalı sözleriniz hiç hoş değil. bu yapılanmaların icraatları en çok milli görüş hareketine zarar vermiş ve hocamız en ağır bedeli ödemiştir. susurluk davası sürecinde bu örgütleri araştıran m.vekilimiz şüpheli bir kazada hayatını kaybetmiştir.

Erhan KARACA
10-31-2009, 00:14
matematikci_35 böyle şeyler olması muhtemel şeylerdir her zaman önemli olan bizim kendime bakmamız.. Kendisine Saygısızlık yapılmasını istemem.. Unutulmamalıdır ki Biraz da onun sayesinde oluşmuştur Ak Parti..

matematikci_35
10-31-2009, 01:33
kardeşim seçim öncesinde saadet yetkilileri ergenekoncu kanalların göz bebeği olmadı mı. sırf ak partinin oylarını düşürmek için din düşmanı uğur dündarın kanalında TAYYİP BEYE SALDIRMADI MI. BİZİ BİZANSIN ÇOCUKLARINA BENZETMEDİ Mİ. HER FIRSATTA AK PARTİYİ AŞŞAĞILIYOR. AK PARTİYE PASLI TENEKE DEDİ. AK PARTİYİ OLUŞTURAN BAŞBAKANINDA DEDİĞİ GİBİ MİLLETTİR. BEN NECMETTİN BEYİ ÇOK KIRICI BULUYORUM.

mücahid55
10-31-2009, 13:55
kardeşim seçim öncesinde saadet yetkilileri ergenekoncu kanalların göz bebeği olmadı mı. sırf ak partinin oylarını düşürmek için din düşmanı uğur dündarın kanalında TAYYİP BEYE SALDIRMADI MI. BİZİ BİZANSIN ÇOCUKLARINA BENZETMEDİ Mİ. HER FIRSATTA AK PARTİYİ AŞŞAĞILIYOR. AK PARTİYE PASLI TENEKE DEDİ. AK PARTİYİ OLUŞTURAN BAŞBAKANINDA DEDİĞİ GİBİ MİLLETTİR. BEN NECMETTİN BEYİ ÇOK KIRICI BULUYORUM.

saadet partisi imkan bulduğu heryerde kendisini anlatmaya devam edecektir. önemli olan gittiği yere göre konuşmamasıdır. bildiği doğruları taviz vermeden anlatıyor ne var bunda. bu arada kendisine kazandırdığı yeni oylarda hiç akla gelmedik çevrelerden oluşuyorsa bunda az önce yazdıklarımında etkisi var.

akpartinin oylarını düşürmek gibi bir hedef söz konusu bile olamaz. bizim hedefimiz yeni bir türkiye ve yeni bir dünya kurmaktır, herhangi bir bir partiye göre strateji belirlemeyiz , küçük hedefler peşinde koşmayız. ilk yorumumdada yazdığım gibi iktidarda akparti var diye gördüğümüz yanlışlara sessiz kalamayız. bizansın çocuklarına sizi Erbakan Hoca benzetmedi o bir başkasıydı(jacgues chirac) Hocamızda bu söz karşısında yetkililerin sessizliğini eleştirdi.( katılırsınız katılmazsınız o sizin bileceğiniz iş ama doğruları saptırmayınız.)

(http://www.akpgercegi.com/jacques-chirac-hepimiz-bizansin-cocuklariyiz/)

ishakyilmaz
10-31-2009, 14:00
Kaç kez uyardım,rica ettim,şu kısırdöngü çekişmelere girmeyiniz diye!Ya bırakın Erbakan istediğini söylesin,söylediklerinin latife olarak göremez misiniz?Neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz anlamadım.Fikir ve düşüncelerini bu minvalde harcayanlara açıkçası acıyorum!Çünkü haddinden fazla gereksiz bir konu.Faydasız konularla zamanınızı boşuna harcamayınız..

Üç mevsim
10-31-2009, 14:09
Aynen İshak Yılmaz'a katılıyorum. Bu konuları yeterince tartıştık konuştuk. Herkes kendi yolunda yürümeye devam ediyor. Didişip durmak, temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirmek fuzuli yere enerji kaybından başka birşey değil. Hoca bunları 2001'den beri söylüyor, söylüyor da ne oluyur.. Bırakın söylemeye devam etsin ;1 Onun tarzı bu, bu yaştan sonra değişmez. Talebelerine karşı kendisinde bu hakkı görüyor demek ki; biz de kendisini rakip olarak görmediğimiz için cevap verme anlamında muhattap olmuyoruz. Erbakan konusunda Başbakan ve partimizin yönetim kademesinin tavrını takınmaya devam ediyoruz.

mücahid55
10-31-2009, 14:17
size kimseyi zorla ciddiye alın demiyoruz. ancak bu tavırlarla hafife almak ve sonrada kısır tartışmadan şikayetçi olmak çelişkidir. yazdıklarımda hakaretvari bir ifade asla olmaz. Hocamızın sözlerinin kastediyorsanız onları alıntılayan ben değilim.
yorumumun silinmesi çiftestandarttır,bunuda size çok gömüyorum.

birisi01
10-31-2009, 14:38
erbakanın bir misyonu vardı. aynı misyonu son seçimde gerçekleştirmeye çalıştı başaramadı herhalde o zoruna gidiyor.bu misyon nedir diye merak edenler geçmişte iktidara geldiğinde seçim sonuçlarını iyi inceleyip analiz ederlerse(özellikle ecevitin 70li yıllarda iktidar olduğu seçimi) çok iyi anlarlar...tabi seçim öncesinde ve sonrasında gelişen olaylarıda...erbakanın MİSYONU bitti artık.. köşesine çekilip kendini muhasebeye çekse ve yaptığı hatalardan tövbe etse herhalde kendi cıkarına olur...

Berr Ak
10-31-2009, 23:14
Erbakan hakkında yazılan yazıları kasıtlı buluyorum, erbakan'ı öven yazıları da kasıtlı buluyorum bunun bir paradoks haline getirilip ak partili olmadıklarını söyledikleri halde ak partili gibi davranıp sonrasında her yazıda erbakandan bahseden insanların söylemlerini ak parti forum sayfasında görmekten rahatsızlık duyuyorum.saygılar

matematikci_35
11-01-2009, 03:51
ben ilk oyumu saadete vermiştim. sonraki üç oyumu 2004 2007 2009 ak parti.. ailemde öyle. saadet partisi kardeş partimiz. ben burada sayın erbakanı anlayamıyorum. kısır falan değil. sayın erbakan memleket için çok hizmet etmiş biri. ama artık bayrağı sayın erdoğan almış. destek olması lazım. ayrıca hatalarınıda söyleyebilir. ama üslubu çok kırıcı.mesela sayın erdoğan hapise gittiğinde sayın erbakan tayyip beyi ziyaret etti mi. tayyip bey hepimiz için şanstır. bunu görmezsek hata olur. chp ve mhp seçimde ittifak yaptı. gizli olsada. ne oldu. balıkesir manisa antalya ısparta kaybedildi. hele izmirin kemalpaşasının kaybedilmesi tam bir facia.kemalpaşada ak parti saadet ve chp kafa kafaya geldi. chp az farkla kazandı. yani oylar bölündü chp aradan sıyrıldı.. yandaş medya ak partiyi saadetle bölmeyi istiyor. ben diyorum ki kim siyaseten güçlü ise onu destekleyelim. saadet güçlü olsa idi ben her türlü eleştirime rağmen desteklerdim. ama şimdi ak parti güçlü. desteklenmeli.kimseyi peşinen eleştirmeyiz. ama görünenlerde bunu gösteriyor. selametle...

birisi01
11-01-2009, 04:11
bak matematikci belki farkında olmadan belki farkında olarak ama cok güzel bir tespitte bulunmuşsun. demişsinki"ne oldu. balıkesir manisa antalya ısparta kaybedildi. hele izmirin kemalpaşasının kaybedilmesi tam bir facia.kemalpaşada ak parti saadet ve chp kafa kafaya geldi. chp az farkla kazandı. yani oylar bölündü chp aradan sıyrıldı.."
işte erbakanın misyonu siyaset hayatı boyunca buydu. sağ oyları bölerek solun iktidar olması.. bunu 70li yıllarda yaptı. hiç düşünüldümü acaba o yıllarda neden birden türkiyeye dönüp seçimlere katıldı. o zaman demirel tek başına iktidar olacaktı ama erbakan geldi sağ oylar bölündü ve ecevit iktidar oldu sonra malum kıtlık yıllar ve bunu sonraki yıllarda tekrarladı. son seçimde de yapacaktı ama başarılı olamadı.işte erbakanın misyonu bu. sağı parcalamak...ve bazıları bunu hala görmüyor... tabi kimin için derseniz. şuan hala hangi ülkeden para alıyorsa onun için...ama artık erbakan dönemi KAPANDI ELHAMDULILLAH. darısı onun gibilerinin başına....
hocalığına gelince.. hocasının sözünü dinleyip siyasete giren daha sonrada hocasını inkar eden, şiilerin vahabilerin baascıların yolundan giden bir insan ne kadr hoca olur takdir insaf ehl'inin...

Üç mevsim
11-01-2009, 12:02
bak matematikci belki farkında olmadan belki farkında olarak ama cok güzel bir tespitte bulunmuşsun. demişsinki"ne oldu. balıkesir manisa antalya ısparta kaybedildi. hele izmirin kemalpaşasının kaybedilmesi tam bir facia.kemalpaşada ak parti saadet ve chp kafa kafaya geldi. chp az farkla kazandı. yani oylar bölündü chp aradan sıyrıldı.."
işte erbakanın misyonu siyaset hayatı boyunca buydu. sağ oyları bölerek solun iktidar olması.. bunu 70li yıllarda yaptı. hiç düşünüldümü acaba o yıllarda neden birden türkiyeye dönüp seçimlere katıldı. o zaman demirel tek başına iktidar olacaktı ama erbakan geldi sağ oylar bölündü ve ecevit iktidar oldu sonra malum kıtlık yıllar ve bunu sonraki yıllarda tekrarladı. son seçimde de yapacaktı ama başarılı olamadı.işte erbakanın misyonu bu. sağı parcalamak...ve bazıları bunu hala görmüyor... tabi kimin için derseniz. şuan hala hangi ülkeden para alıyorsa onun için...ama artık erbakan dönemi KAPANDI ELHAMDULILLAH. darısı onun gibilerinin başına....
hocalığına gelince.. hocasının sözünü dinleyip siyasete giren daha sonrada hocasını inkar eden, şiilerin vahabilerin baascıların yolundan giden bir insan ne kadr hoca olur takdir insaf ehl'inin...

Bakın eğri oturup doğru konuşalım. Milli Görüş'ün tarihsel gelişim sürecindeki tespitleriniz maalesef çok yanlış ve izandan yoksun. Sağ-sol gibi kof ideolojik tabirlerden yola çıkarak Milli Görüş hareketini yargılamaya çalışmak gerçeklerle bağdaşmaz. Erbakan Hocanın 1970'li yıllarda "Türkiye'ye dönüp", "Demirel'in oylarını bölmesini" imalı ve zan altında bırakıcı biçimde açıklıyorsunuz. İyi bilin ki bu sadece sizin kurgunuz çünkü gerçek böyle değil. Erbakan Hocayı uzaydan ışınlanmış gibi anlatmanız bakış açınızı yansıtır hakikati değil. İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından Almanya'ya gönderilmiştir, Tank ve motor üretimi konularında araştırmalar yapmak için Almanya'ya gitmiştir. Nitekim Almanya'ya turizm için gitmediği Türkiye'ye döndüğünde Türkiye'de Güneş Motor'u kurarak ilk yerli motor üretimini gerçekleştirmesiyle anlaşılmıştır. Erbakan TOBB başkanı seçilmiş ancak Süleyman Demirel tarafından ergenkoncular gibi başkanlığı engellenmiştir. Hatta fiili olarak gelip Erbakan'ı TOBB koltuğundan indirmeye bile çalışmıştır alçaklar. Erbakan, Süleyman Demriel'i üniversiteden tanıdığı için ve nasıl biri olduğunu çok iyi bildiği için ayrıca bu ülkede artık bir Milli Siyaset ihtiyacı olduğu için harekete geçmiştir. Bu ülke Süleyman Demirel gibi masoniklerin yönetimine bırakılamayacak kadar değerlidir. İyi ki de Süleyman Demirel'i tek başına iktidara getirmemiş. Erbakan Hoca hayatı Adil Düzen ideali ile geçmiş bu ülkenin büyük bir değeridir. Onun arkasından böyle 'ordan burdan para alıyordu' gibi imalar kadar çirkin bir iftira olamaz. İkinci bir iftira.. Erbakan hiçbir zaman Vahhabilerin, Şiilerin, Baasçıların yolunda gitmemiştir. Erbakan olmasaydı Milli Görüş böyle gür serpilemezdi. Ve o Milli Görüş coşkusu olmasaydı ne Tayyip Erdoğan olurdu, ne Abdullah Gül olurdu, ne Bülent Arınç olurdu. Tam aksine Mesut Yılmaz, Demirel, Ecevit, Çiller gibileriyle yönetilmek zorunda kalmaya devam ederdik....

Bu ülkede İslami uyanışı Erbakan başlatmıştır. Milli siyaset onun eseridir. Bu millet Erbakan'ı hep gururla yad edecektir. Fazilet Partisi'nden sonra yollarımız ayrılmış olabilir ama Erbakan Hoca hakkında böyle insaf ve izandan yoksun ifadeler kanıma dokunuyor. Tıpkı Milli Görüş camiasından Gülen Hocaefendi hakkında yapılan insaf ve izandan yoksun ifadelerde olduğu gibi...

Ben Nur cemaatinden Errbakan Hoca'ya yapılan saldırıyı da Milli Görüş camiasından Gülen Hocaefendi'ye yapılan saldırıyı da çok iyi biliyorum. İkisini de kabul edilemez buluyorum. Burada mesele metotlara saygı duymaktır.

birisi01
11-01-2009, 14:50
ne demek islami uyanışı erbakan başlattı. bu ülke 1000 yıldır müslüman hemde ehl-i sünnet müslüman. baasçıların şiilerin vahabbilerin elini öpmedide ne yaptı peki, bunu ispatlar görüntüleri heryerde bulmak mümkün. en basit örnek kaddafi gibi bi insanın önünde ülkenin şerefini 5 paralık etti. recep tayyip erdoğan demişsin. unutmaki başbakan milli görüşten çok şükür sıyrılmış bir insan. niye ve nasıl sıyrıldığını ben çok iyi biliyorum..onlar burda söylenmez... süleyman demireli seven ve öven bir insan değilim ama bu isimler süleymanı necmettini bülenti hepsi bir bunların. hepsi bu ülkeye zararı dokunan insanlar.adil düzenden bahsetmişsin. ne zaman adalet getirdiki. her konuşması her hareketi fitne çıkarttı ülkeyi karıştırdı. askeriyenin oyuncağı haline gelip ki bunun en basit örneği başbakanlıkta verilen iftardır. bu iftar erbakanın insayitifinde değil askeriyenin baskısı ile olmuştur. askeriyenin oyuncağı olup askeriyenin darbesine zemin hazırladı. sonunda koltuğu bırakıp KAÇTI. benzer bir durumda başbakanın duruşu bellidir. herkes bunu bilir anlatmaya gerek yok.milli görüş coşkusu diye bir şey yok bu sadece sizin gibi yüzde 2.5 luk bir kısmın inandığı vahabbi ve şii görüşlerinden oluşan bi safsata fitne başka birşey değil.ELHAMDULLILAH erbakan ve onun gibilerinin devri bitti, tırsıp kaçma dönemi bitti. kaddafi gibilerinin elinde maskara olma bitti. sözde israil düşmanı olupta israille gizli anlaşmalara dönemi bitti. şimdi ortadoğuda daha etkin bir türkiye var dahada etkinleşecek ortadoğu tekrar bizim yönetimimize gececek. biz bugün olacakları 5 sene önce biliyorduk 10 sene sonra olacaklarıda biliyoruz. asıl kırılma noktası 2023. türkiye süpergüç olma yolunda adım adım ilerken artık daha fazla mide bulandırmayın. sevmeyebilirsiniz ama takdir edin. başka deyişle gölge etmeyin başka ihsan istemez.
bu arada erbakan hakkında söylenecek daha çok söz var ama söylemeye değmez nede olsa yakın zamanda hepsi ortaya cıkacak o zaman siz görürsünüz..

birisi01
11-01-2009, 14:52
bu arada arada nur cemaati filan demişsin ben nurcu yada şucu bucu değilim buda aklında bulunsun. söylediklerimde iftira deil. iftiranın vebalini iyi bilirim.. bildiklerimiz gördüklerimiz var ona göre konuşuyoruz...fakat dönemi kapandığı için daha fazla konuşmanın bir anlamı yok. sadece düşündüğünüz kadar halk sizi sevmiyo bunu bilin. sevseler yüzde 2.5 olmaz oyunuz.millet size bi kere fırsta verdi darbe yaptırdınız. bi daha düşmez millet buna..

birisi01
11-01-2009, 15:04
masonik süleyman demirele bırakmamışmış. ona bırakmadıda kime bıraktı komunist ecevite bıraktı. sonra yaşanan siyasi kavgalarda malum zaten...hem durduk yere yurt dışında gelip öyle kritik bir zamanda parti kurup siyasete girmesini ona kim söyledi. hemde hocası siyasete girme demesine rağmen..
daha sonra hocasını neden inkar etti.sorun bakim bunları açıklayabiliyormu.
hocasını inkar eden bir talebe nasıl hoca olabilir.

elif zeynep
11-01-2009, 15:55
Forumda bu tür tartışmalar epey yapılmış, ve hiçbir tartışmamızda orta yol bulunamamıştır ki buda gayet normaldir .O nedenle Hocam'ıza yapılan eleştirilere artık cevap vermeyi bile artık gereksiz görüyorum. ;1 Herkes biraz kendi fikrini zikrini sorgulamasını öğrenebilse ne güzel olurdu, ama işte...

Berr Ak
11-01-2009, 16:46
Bu açıdan düşünmemiştim, haklısınız onlar siyaset dışında her şeyi yapabilirler.

matematikci_35
11-01-2009, 18:18
milli görüşe bir şey diyen yok. onlara saygı duyarız. bizim derdimiz tüm masonik cephe hükümete karşı saldırı başlatmışken bu saldırılarda erbakan ekranlara çıkıp sayın erdoğana öyle hakaretler ediyorki bunu kaldırmak mümkün değil.sayın erdoğan takdir edilecek olgunlukla sesini dahi çıkarmıyor.bu konu çok önemli arkadaşlar.. masonik cephe 2011 de ak partiyi ve ergenekon çetesini bitirmeyi hedefliyor.seçimlerde de yine saadet öne çıkaartılacak. bu tuzağa düşülmesin. milli görüş camiası bu seçimlerde ak partiyi desteklemeli. yoksa hep beraber batarız

Üç mevsim
11-01-2009, 19:10
ne demek islami uyanışı erbakan başlattı. bu ülke 1000 yıldır müslüman hemde ehl-i sünnet müslüman. baasçıların şiilerin vahabbilerin elini öpmedide ne yaptı peki, bunu ispatlar görüntüleri heryerde bulmak mümkün. en basit örnek kaddafi gibi bi insanın önünde ülkenin şerefini 5 paralık etti. recep tayyip erdoğan demişsin. unutmaki başbakan milli görüşten çok şükür sıyrılmış bir insan. niye ve nasıl sıyrıldığını ben çok iyi biliyorum..onlar burda söylenmez... süleyman demireli seven ve öven bir insan değilim ama bu isimler süleymanı necmettini bülenti hepsi bir bunların. hepsi bu ülkeye zararı dokunan insanlar.adil düzenden bahsetmişsin. ne zaman adalet getirdiki. her konuşması her hareketi fitne çıkarttı ülkeyi karıştırdı. askeriyenin oyuncağı haline gelip ki bunun en basit örneği başbakanlıkta verilen iftardır. bu iftar erbakanın insayitifinde değil askeriyenin baskısı ile olmuştur. askeriyenin oyuncağı olup askeriyenin darbesine zemin hazırladı. sonunda koltuğu bırakıp KAÇTI. benzer bir durumda başbakanın duruşu bellidir. herkes bunu bilir anlatmaya gerek yok.milli görüş coşkusu diye bir şey yok bu sadece sizin gibi yüzde 2.5 luk bir kısmın inandığı vahabbi ve şii görüşlerinden oluşan bi safsata fitne başka birşey değil.ELHAMDULLILAH erbakan ve onun gibilerinin devri bitti, tırsıp kaçma dönemi bitti. kaddafi gibilerinin elinde maskara olma bitti. sözde israil düşmanı olupta israille gizli anlaşmalara dönemi bitti. şimdi ortadoğuda daha etkin bir türkiye var dahada etkinleşecek ortadoğu tekrar bizim yönetimimize gececek. biz bugün olacakları 5 sene önce biliyorduk 10 sene sonra olacaklarıda biliyoruz. asıl kırılma noktası 2023. türkiye süpergüç olma yolunda adım adım ilerken artık daha fazla mide bulandırmayın. sevmeyebilirsiniz ama takdir edin. başka deyişle gölge etmeyin başka ihsan istemez.
bu arada erbakan hakkında söylenecek daha çok söz var ama söylemeye değmez nede olsa yakın zamanda hepsi ortaya cıkacak o zaman siz görürsünüz..

Bu ülke tabi ki bin yıldır müslüman ama yüz yıl öncesinden başlayan kırılma hepimizin malumu. Milli Mücadelenin Kazım Karabekir, Ali Fuat Cebesoy gibi kahraman paşalarını İstiklal mahkemelerinde yargılayan zihniyet bu ülkenin bin yıllık müslümanlığını köklerinden koparmak için elinden geleni ardına koymadı. Miletin azmiyle yeniden dirilen bu ülkeyi yöneten 40 yıllık sözde Cumhuriyet (milli (!) şef dönemi) maalesef milletine sırt çevirdi, milletinin değerleriyle savaştı. İşte Erbakan İslami uyanışı ve milleti iktidara taşıma hareketini bu noktada başlattı. Sizin şahitliğiniz tarihin şahitliği yanında bir hiçtir. Süleyman Demirel ile Necmettin Erbakanı ve Bülent Arınç'ı aynı kefeye koyamazsınız çünkü terazi bunu kabul etmez. Ayrıca bu ülkenin medarı iftiharı hepimizin abisi Bülent Arınç'tan Bülent diye bahsetmeniz de seviye algınızı ve AK Parti'den ne anladığınızı ortaya koyuyor. Sizi kendi bakış açınız ve önyargı kalıplarıyla bezenmiş pencerenizle baş başa bırakırken şunu iyi bilmenizi istiyorum köklerinden koparılmış bir AK Parti temelsiz fırlayan bina gibi olur, belli bir seviyeye geldikten sonra boşluğa düşer onun için AK Parti'yi AK Parti yapan değerleri savunmak bizim vazifemiz. Son olarak şunu söylemek istiyorum; bizler yiğidi öldürürüz ama hakkını veririz. Bizim için vefa İstanbul'da bir semt değil. Bize kızsa da tuhaf tuhaf benzetmeler yapsa da şahsi olarak Erbakan Hoca'ya olan güvenim ve saygım daimi kalacaktır. Milli Görüş ve AK Parti bu toprakların mayasıdır.

birisi01
11-01-2009, 21:37
bülentten kastım bülent arınç deil bülent ecevittir. önce bi kimi kasttetiniz die sorun sonra yargılayın..necmettin erbakandan önce adnan menderes vardı. illa milli uyanış diyorsanız bu uyanışı o başlattı bu uğurdada kellesini verdi erbakan gibi koltuğu bırakıp kaçmadı. erbakanın yaydığı milli görüş felsefesini bu ülkede sadece yüzde 2.5 benimsedi fazlası deil. bu görüşte ehli sünnet bir görüş değil zaten. neyin ne olduğunu bilmesek bu ezber laflara belki kandırabilirsiniz ama işin özünü cok iyi biliyoruz. çok şükür bildiğimizde de bugüne kadar yanılmadık.doğru tarih hiç birşeyi unutmuyor. erbakan ölmeden daha herhangi biyere erbakan yazınca 28 şubat sürecinin mimarisi diye adı geçiyor. tarih bunu unutmayacakta. siz neye inanırsanız inanın beni ırgalamaz. hakkı olanın hakkı verilir bu ülkeyi fitneyle karıştarana sadece beddua verilir ama değmez..
önyargı filan demişsiniz. daha önceki mesajlarımdada yazdım. iftiranın vebalini iyi bilirim. bilmediğim, kesin emin olmadığım birşey hakkındada bu kadar iddialı konuşmam... zaten bunların ortaya çıkmasınada az kaldı...
bu arada erdoğan erbakanda ayrılnca Recep Tayyip Erdoğan oldu. onunda nasıl ayrıldığını , neyi öğrendikten sonra milli görüşten koptuğunu çok iyi biliyorum. sizi bilmem ama başbakanda gerçekten çok vefalı bir insan, bu gerçeği öğrenmesine vesile olanlarında her türlü arkasında duruyor onlara her türlü desteği veriyor. ona bu gerçeği öğretenler bunu beklemese de...tabi başbakanda sürekli dua alıyor.zaten aldığı bu dualarla ayakta.. yoksa onca suikastten nasıl kurtulurdu..halk kime vefa gösterip kime göstermeyceğini çok iyi biliyor..kimin ne olduğunuda....milli görüş=yüzde 2.5..

mücahid55
11-01-2009, 23:26
birileri sağ- sol çatışması arasında komünizmi düşman ilan edip dinsizlikle suçlarken Milli görüşü sağın oylarını bölmek ve bölücülükle suçluyor. Öncelikle milli görüş o bahsettiğiniz yıllardada sloganlaştıdığı gibi (ne sağcıyız ne solcu Hak yolcuyuz Hak yolcu) ne sağ nede solcu olarak ifade etti kendisini. Çünkü başta hocamız olmak üzere bizler hep bu kavramların batı kaynaklı olduğunu bizim için bir şey ifade edemiyeceğini Hocamızın Fatih.s.mehmet sağcımıydı solcumuydu? sorusuyla çarpıcı olarak ifade etmeye çalıştık.

Solcuları komünizmi getirecek diye suçlarken sağcıların savunduğu kapitalizmin islami bir düzen olduğunumu sanıyorsunuz acaba? (bu arada iktidara gelen hiçbir partide komünizmi getirmemiştir) . liberal ekonomi kuran ışığında mı hazırlandı ? islama uygunmu ? bu kadar hararetle savunuluyor?

Hocamıza siyasete bulaşmasın diyerek yol göstermeye!çalışanlarda var... niçin? siyaset kominizm, faşizm, kapitalizm isteyenler ve devleti bu düzenlere göre yönetmek isteyenlere mi kalsın? Allah'ın ilahi nizamına dayalı bir adil düzen kurmaya çalışan milli görüş herzaman batılı ve batıl düzenlere karşı mücadele edecektir.

mücahid55
11-02-2009, 15:51
Hocamıza siyasete bulaşmasın diyerek yol göstermeye!çalışanlarda var... niçin? siyaset kominizm, faşizm, kapitalizm isteyenler ve devleti bu düzenlere göre yönetmek isteyenlere mi kalsın? Allah'ın ilahi nizamına dayalı bir adil düzen kurmaya çalışan milli görüş herzaman batılı ve batıl düzenlere karşı mücadele edecektir.

Sevgili kardeşim Erbakan hocaya yol gösterebilecek kadar birikim ve donanımım yok bu noktada haddimi bilirim. Benim üstünde durduğum mesele çok farklı , ülkemizdeki secmenin düşünçe kalıpları Allah'ın nizamına uygun yönetimi sindiremeyecek kadar bu noktada aciz , islami yaşam ,şeriaat düzeni hakkında halkın zihninde farklı kurgulanan bir bilinc varsaki var bu noktada elinizdeki kitle azlığı sayesinde üstünde gezintiğiniz sistemin içinde size sahip olduğunuz birikimler ile siyaset yaptırmaz lar diye iyi niyetle söylenmiş söylemim var. Hem şeriat düstürlarını secim meydanlarında haykıracaksınız halkın hissiyatını kullanıp bir yerlere geleceksiniz sonra devlet geleneği ile çakışan bir çok şeyle karşılaştığınızda ya halkın hissiyatına cevap vereceksiniz yada zinde güçlerin sizi yönlendirmesine direttiğiniz noktada kamuoyu ve bürokrat baskısı ile siyasete balans ayarı vermek isteyen cevrelere fırsat vermiş olacaksınız. Bu noktada ben diyorum ki önçe insanları temelde böyle bir sisteme alıştıracaksınız sonra siyasi kulvarda mücadele vereceksiniz. Siyaseten en zirve noktaya taşınsanızda tepeden insanlara şekil vermek bu asırda sonuçlanmayacak sistemdir. Siyasi dönüşümler büyük devrimler tabandaki enerji ile gerçekleşir.Siz tabanın hissiyatını kendi misyonunuz ile buluşturmatıkdan sonra ve etkin kitleye ulaşamadıktan sonra demokratik düzenin içinde emellerinize ulaşmanız beyhude olur.

burada görmeye pek alışık olmadığım nazik üslubunuzdan ötürü teşekkür ederim öncelikle.

fikirlerinize katılmam söz konusu değil. bizler müslümanız attığımız her adım dinimizin emirlerine, yasaklarına uygun olmak zorunda. siyasi alandaki mücadele metodunuz bu noktada bizim açımızdan kabul edilebilir değil. faizci kapitalist-liberal bir düzeni bir müslüman zaten kendisine düzen olarak kabul edemez. mücadelesini nasıl yapacak? bu alan bunları anlatmaya müsait değil. yanlış anlamak isteyen ve provake etmek isteyenlerle uğraşamam.
insanları böyle düzene alıştıracaksınız önce demişsiniz. akparti 7 yıllık iktidarı döneminde bu bağlamda ne gibi adımlar attı? aksi istikamette attığı adımları ahlaki ve eğitim alanında yaptığı gelişmeler!e dikkat çekerek fazla detaya girmeden ifade etmek istiyorum.
milli görüş iktidarları dönemlerinde ise sömürücü emperyalist düzenin milletimiz üzerindeki olumsuz etkileri kısıtlı imkanlarla dahi azaltılmöıştır. bu ilanihayet böyle devam edecek değildir, daha fazla oyla çok daha farklı ve rahatlatıcı hizmetleri milletimiz yine milli görüş iktidarlarında görecektir.

mücahid55
11-02-2009, 16:33
........Tam manası ile iradenin varlığı korunmuş olmasada geçmişe nazaran bir çok şeyden çok ileride olduğumuzu hissediyorum. Darbe teşebbüslerinin bile asimile olması muhafazakar cephenin zarar görmesini engelleyen kökleşen bir çok şeye yataklık yapan rahatlamanın olduğunu hissetmek inanın güç değil. Bizler şimdi batıda mevcut bizden çok daha iyi hukuk sistemine uygun modeli kendi devlet erkelerimize kazandırırsak her sahada mağdur olan cevrelerin bir çok noktası iyileşmiş olacak inşaALLAH . En azından şeriaatın ülkeye gelmesinden çok daha yakın bir ihtimal önce yakın ihtimallerin hayat bulmasına olanak sağlamak siyasetin ince hareketidir. Sevgiler

tabiki her geçen yıl çok şeyler değişiyor. askerin ve diğer siyaset dışı güçlerin siyasi alana müdahele güçlerinin azalması , bitmesi olumlu gelişmelerdir. ancak bunlar ne denli kendi iç dinamiklerimizle gerçekleşiyor , tartışılır. ancak tartışılmayacak bir şey varki o da bu tür sorunların hiç yaşanmadığı bir çok ülkede yine batıl düzenler hakimdir. ülkemizde gerçekleşen, kapitalist düzenin kendisini yenik göstererek farklı çevrelerle sömürü düzenini devam ettirmesidir. doğan grubu veya başka zengin aileler bitebilir ama milyarder aile sayıları artarken halkın refah seviyesinde ciddi bir iyileşme yok. ileriki yıllarda bilinçlenen milleti kandırmak ve sisteme başkaldırısını engellemek için çok daha uygun koşullarda sağlanabilir.

bizim beklentimiz bu düzenin bir günde yıkılması değildir. ayrıca her bir müslüman kafasına göre batılla savaşamaz. benim metodum bu diyorsa ona bir islami açıklama getirmek zorundadır. malesef bu noktada yeterince açık olamayacağım sizi anlıyorumda kendimi ifade etmem zor. sadece şunu söyleyebilirim milli görüş iktidarlarında milletin hertürlü kalkınması için gayret sarfederken emperyal güçlere karşı dik duruş gerçekleşmiştir. tarım ve sanayide üretim teşvik edilmiş ve iyi sonuçlar elde edilmişir. dış politikada büyük adımlar atılmıştır. ımf ile anlaşma yapıp , stratejik ortak olarak islam ülkelerine savaş açanlar seçilp emperyalizmle mücadele olmaz. zaten akparti iktidarı küreselleşme (aslında bu sömürünün küreselleşmesi) tarftarı olduğunu belirtmiştir.
biz iktidarda durabilirmiyiz dururuz, her geeçen gün şarlar iyiye gidiyor. milletimiz değişime hazırmı ? hazır.

birisi01
11-03-2009, 10:09
tabi ne sağcıyız ne solcuyuz dediler hep ondan ülkücülere arkadan saldırıp yeşil komunist diye anıldılar....
konuşturmayın şimdi beni.. neyin ne olduğunu bilmesek neyse...hak yolcusuymuş fitne cıkararakmı hakka kavuşacaklar.. her söyledikleri fitne her işleri fitne..
birileri sağ- sol çatışması arasında komünizmi düşman ilan edip dinsizlikle suçlarken Milli görüşü sağın oylarını bölmek ve bölücülükle suçluyor. Öncelikle milli görüş o bahsettiğiniz yıllardada sloganlaştıdığı gibi (ne sağcıyız ne solcu Hak yolcuyuz Hak yolcu) ne sağ nede solcu olarak ifade etti kendisini. Çünkü başta hocamız olmak üzere bizler hep bu kavramların batı kaynaklı olduğunu bizim için bir şey ifade edemiyeceğini Hocamızın Fatih.s.mehmet sağcımıydı solcumuydu? sorusuyla çarpıcı olarak ifade etmeye çalıştık.

Solcuları komünizmi getirecek diye suçlarken sağcıların savunduğu kapitalizmin islami bir düzen olduğunumu sanıyorsunuz acaba? (bu arada iktidara gelen hiçbir partide komünizmi getirmemiştir) . liberal ekonomi kuran ışığında mı hazırlandı ? islama uygunmu ? bu kadar hararetle savunuluyor?

mücahid55
11-03-2009, 15:31
tabi ne sağcıyız ne solcuyuz dediler hep ondan ülkücülere arkadan saldırıp yeşil komunist diye anıldılar....
konuşturmayın şimdi beni.. neyin ne olduğunu bilmesek neyse...hak yolcusuymuş fitne cıkararakmı hakka kavuşacaklar.. her söyledikleri fitne her işleri fitne..

mesnetsiz kuru iftiralarla sadece kendi hakkınızda fikir sahibi olmamıza katkı sağlarsınız. kimse bu yazdıklarınıza kıymet vermez sanırım.

ülkücülere arkadan saldırmak mı? suizandan başka bir şey değil. hangi ülkücü milli görüş tarafından saldırıya uğramış? peki ya metin yüksel size neyi hatırlatıyor?

hala bu kafada insanlar var demek. o yıllarda sağ sol kavgasının taraftarlığını yapan aşırı uçlar bile nasıl aynı merkez tarafından kandırıldıklarını ifade ettiler.
oysa akıncı gençlik bu kavgalara taraf olmak yerine milli manevi değerlere bağlı gençlik yetiştirmekle meşguldü, şu anki başbakanımızda bunlardan sadece biri, sağcılar solcular aralarında kavga ederken, akıncı gençlik dünyanın çeşitli bölgesinde dinleri için mücadele eden mücahidlere yardıma gidiyordu.

depare
11-03-2009, 16:04
birisi01'e
Masondu zaten Erbakan onun için bilerek siyasete dini kılıfta girip sağın oylarını bölüp sol partilere zemin hazırladı..!
Ayriyeten vehhabiydi onun için oteller kurup Arabistana yatırım yaptı..!
Ayriyeten'de Şii..!
Utanmıyorsun değil mi hiç..? Attığın iftiralar bir gün başına bela olur diye'de düşünmüyorsun değil mi hiç..?

birisi01
11-03-2009, 16:18
siz istediğinize istediğinizi söylerseniz işinize gelmeyince kuru iftira der gecersiniz. biz bileceğimizi biliyoruz. elimizde sağlam delillere biliyoruz hemde. fitne cıkmasın diye susuyoruz. nede olsa gün gelince hepsi kendiliğinden ortaya cıkacak.
kimin ne kıymet vereceği umrumda değil.
zaten halk kimede kıymet vereceğini cok iyi biliyor.
milli görüşe verdiği kıymet yüzde 2.5 fazlası yok.
ben ülkücü kökenliyim benim babamda ülkücü babamın arkadaşlarıda... o yılları ve yaşananları cok iyi bilirim. kimin nasıl saldırdığınıda. olayı yaşayanlarmı iftira atacaklar...
başbakan şuan milli görüşcü değil bunu sakın unutmayın hatta yakından uzaktan ilgisi alakası kalmamıştır.
daha önceki mesajlardada yazdım. niye kalmadığını neyi öğrendikten sonra milli görüşü bıraktığını ben cok iyi biliyorum.tabi bunu cıkıp kendisi ortalık yerde acıklayacak değildir. bizde değiliz.
ama cok hayırlı bir iş yaptı. dua aldı..
Allah yardımcısı olsun.
.
mesnetsiz kuru iftiralarla sadece kendi hakkınızda fikir sahibi olmamıza katkı sağlarsınız. kimse bu yazdıklarınıza kıymet vermez sanırım.

ülkücülere arkadan saldırmak mı? suizandan başka bir şey değil. hangi ülkücü milli görüş tarafından saldırıya uğramış? peki ya metin yüksel size neyi hatırlatıyor?

hala bu kafada insanlar var demek. o yıllarda sağ sol kavgasının taraftarlığını yapan aşırı uçlar bile nasıl aynı merkez tarafından kandırıldıklarını ifade ettiler.
oysa akıncı gençlik bu kavgalara taraf olmak yerine milli manevi değerlere bağlı gençlik yetiştirmekle meşguldü, şu anki başbakanımızda bunlardan sadece biri, sağcılar solcular aralarında kavga ederken, akıncı gençlik dünyanın çeşitli bölgesinde dinleri için mücadele eden mücahidlere yardıma gidiyordu.

birisi01
11-03-2009, 16:21
utanılacak işi ben değil erbakan yaptı.iftirada atmıyorum eğer atıyorsamda ben başıma geleceklere razıyım. ama değilse siz razımısınız başınıza geleceklere.aklın sıra ti ye almışsın ama erbakanı cok güzel özetlemişsin...
birisi01'e
Masondu zaten Erbakan onun için bilerek siyasete dini kılıfta girip sağın oylarını bölüp sol partilere zemin hazırladı..!
Ayriyeten vehhabiydi onun için oteller kurup Arabistana yatırım yaptı..!
Ayriyeten'de Şii..!
Utanmıyorsun değil mi hiç..? Attığın iftiralar bir gün başına bela olur diye'de düşünmüyorsun değil mi hiç..?

Üç mevsim
11-03-2009, 16:28
Tipik bir ülkücü felsefesi ile karşı karşıyayız arkadaşlar. Anlayışla karşılamak gerekiyor. Sabırla.. Bu mantıksal yapıdaki felsefeye hiçbir şey katılamayacağını hepiniz çok iyi biliyorsunuz.. Demagoji ve tarihi çarpıtmakla kimseye biryere varamaz. Ülkücü hareketin geçmişi ile Milli Görüşçü Hareketin geçmişi kıyaslandığında ortaya çıkacak manzara herkesin takdiridir. Elimizde kan yok Elhamdülillah!

mücahid55
11-04-2009, 13:06
Bu noktada aynı şeyleri düşünmemiz sevindirici gerçekten , zaten sorunların temelinde bu zinde güçlerin iradeyi yok sayan tavırları değilmi ,onun ötesinde kendi tavırlarını devlet refleksleri haline dönüştürmeleri çok daha vahim olanı idi.

Yeryüzünde seyir alan kanunlar en zirve hallerini evrimleşerek tecrübe edinerek kazanır. Yıllardır demokrasi kulvarında koşturmamız ülkemizdeki ideolojik cevreler yüzünden her seferinde baltalanmadımı sudan sebepler yüzünden milletin iradesine ket koyulmadımı. Kendi dinamiklerimiz dediğimiz şeyler kendi milletine balans ayarı vermedimi . Kendi dinamiklerimizdeki kötü hasletler değilmiydi bu millete Fransanın cezayire uyguladığı sömürge laiklik anlayışını reva gören. Darbe sonrasında ki katı birey haklarını yok sayan bir çok nokta AB kriterlerini yakalama adına asimile olmadımı , kendi milletinin sectiklerinin alacağı kararı şeriaat unsuru diyerek kabul etmeyen bu kadar aymaz varken siz sadece nasıl kendi dinamikleriniz ile reform değişim yapabilirsiniz. BAtı ile olan yakınlaşmalarımıza bakar iken bu noktayı kaçırmamak gerek. Evet belki ahlaken çökmüş bir toplum ama yasaları insana verdiği değer bizim yasalarımızdan çok daha insaflı ise model olarak onları almanın yollarını aramak siyasetin en zirve halidir.

Evet efendim sizi anlıyorum bazı şeyleri ifade etmek güçtür zaten bu güçlükler bizlerin niyetlerini saklıyor, bu noktada eksik olan sadece sizler değil bizlerdeyiz. Milli görüşün fikirleri hakikaten samimidir islam dünyasının kalbini taşıyacak kadar derin anlamı vardır bu noktalara benim aksi bir şeyler söylemem mümkün değildir. Evet hakikaten bu gerçekleşşe hatta islam coğrafyasındaki tefrikanın son bulması yani başlarındaki emperyalistlerden kurtulması ile bu metotları hayata geçirmek ne güzel olurdu. Ama tekrar ediyorum bu hayalin bu yöntemin aktif olması için önce islam dünyası üstündeki parcalanmışlığı üstündeki tozu atması gerekir. İslamın sadece ameli yönü ile değil ilmi yönü ile iştigal olması gerekir. Gelelim bizdeki dönüşüme bireylerin şeriaat ve milli görüş hakkında yeteri kadar bilgisi yoksa demokrasinin kendilerine verdiği alanlar ile dönüşüm yapması mümkün değildir. Her seferinde kurulu düzen islam dan kaynaklanan bir çok şeye karşı bir hayli yüksek dirençler ile bezenmiş bu sistemin içinde siyaset yapmak niyetlerimizi dışarı sızdırdığımız her vakitte bizi başa döndürecekse siyasetin dışında başka şeyleri yapmamızın gerekli olduğuna inanıyorum . Sevgiler.

ülkemizde gerçekleşen, "zinde" güçlerin siyasete müdahalesi sizin söylediğiniz gibi iç dinamiklerin kendi özgür iradeleriyle gerçekleştirdikleri eylemler değildir. 27 mayıs, 12 mart, 12 eylül , 28 şubat süreçlerinde dış güçlerin etkilerini görmeden olayları doğru tahlil etmek imkansızdır. sadece bizdemi ? pek çok ülkede terör örgütlerini kurduran, destekleyen, halkların seçtiği iktidarlara karşı orduyu ayaklandıran, suikastler düzenleyen sivil toplum kuruluşlarını kışkırtan dış güçler şimdi yine kendi parmaklarınında olduğu derin devleti tasviye etmek istiyorlarsa bunun üzerinde çok kafa yormak gerekir.
burada bu güçlerin tasviyesine karşı çıktığımız gibi bir düşünce hasıl olmasın. zaten daha önce bu sürecin olumlu olduğunu en azından öyle umduğumuzu belirttik.
olayları daha iyi anlayabilmemiz için siyonizmin gizli tarihini, türkiyede sabatayistelerin etkisini bilmemiz ve önemli her gelişmede bu grupların varlığını aklımızın bir köşesinde bulundurmamız gerekir. ülkemizdeki derin devleti dünyadaki derin devletten ayrı görürsek doğru sonuca ulaşamayız.

kesin cümlelerle ifade edemesemde, ülkemizdeki derin devlette ; pkk, hizbullah gibi yasadışı örgütlerle askeri kurumlarda oluşturulan yasa dışı istihbarat örgütleri ,mit ,gibi kuruluşların kendi aralarında ne gibi ilişkileri olduğu ve ayrıca mossad, CIA, MI6 gibi diğer ülkelerin istihbarat örgütlerinden ne derece bağımsız çalıştıklarını soru işareti olarak belirtmek isterim.

yıllarca pek çok ülkede halkın iradesine saygı duymayan ve yukarıda adı geçen örgütlerle ve başka yöntemlerle seçilmiş iktidarları deviren ülkemizdeki darbelrede etkisi bilinen bu dış güçler şimdi ne olduda içimizdeki bazı güçleri tasviye yoluna gidiyorlar sorusuna cevap bulmamız gerekir.

demokrasilerin bize göre çok gelişmiş olduğu ülkelerde darbe olmaması oralrda derin devletin olmadığı anlamına gelmez. birkaç büyük şirket ,abd de avrupada kendi çıkarları doğrultusunda bu ülkelerin meclislerinde halkları hiçe sayarak istedikleri yasaları çıkarıyorsa , büyük silah şirketleri stoklarını eritmek için savaş dahi çıkarabiliyorlarsa ( tabi bunlar tartışılabilir) o ülkelerin yöneticilerinin halk tarafından seçilmesi çok fazla bir mana taşımaz.

ülkemize geri dönecek olursak türkiyede olan kapitalist sömürü düzeni milletimizin kendisine olan öfkesini yok etmek için kendisini yenilmiş gibi göstererek yine bu öfkeyi kendi lehine kullanmasıdır. milyarder sayıları artarken ve servetllerine servet katarken millet yine perişan işsiz ve malesef siyonist emperyalizmin önüne koyduğu suni gündemlerle meşgul.

islam karşıtı güçlerle mücadele yöntemlerine gelecek olursak milli görüş bu yöntemleri dinimizin emirleri ve izin verdiği ölçüde gerçekleştiriyor. biz böyle olduğuna inanıyoruz aksini düşünenlerde bu açıdan ele alıp hayır bu yaptığınız dinin şu emrine aykırıdır demeli. herkes kafasına göre metod uyduramaz, müslümanlar batılla birbirinden bağımsız hareketlerle mücadele edemez. peki müslümanları bu noktada temsil etme hakkı kimde olacaktır? herkes kafasına göre bendedir diyemez. biz güçlüyüz, zenginiz, kalabalağız bu hak bizimdir diyemez.

kapitalistlerle işbirliği yapıp kapitalizmle mücadele olmaz. kapitalizm, komünizm gibi düzenleri insanlığın başına bela eden 5000 yılı aşkın süredir gizli örgütlerle insanlığı sömüren siyonizmin karşısına mücadeleci güç olarak çıkarken kendilerinin belirlediği kurallarla oynamak bizlere fayda getirmez.

Ömer Bekir
11-04-2009, 13:20
Pardon Mücahid55;birşey soracağım..Yaptığımız herşey İslam'ın emirlerine uymak zorundadır,diyorsunuz..Peki Erbakan Hoca Başbakan olduğu dönemde neden maaşlarına bizzat %100 zam yaptığı askerlerin darbesine Merhum Adnan menderes gibi direnmedi..Ki Adnan Menderes'in dönemi daha ağırdı,arkasında da güçlü bir politika yoktu..Erbakan Hoca'nın arkasında millet vardı,ama koltuğu bırakıp kaçtı..Yeni bir Dünya oluşturmaktan söz ediyorsunuz;ve bunu Necmettin Erbakan önderliğinde düşünüyorsunuz..Bırakın kalsın yine Erbakan Hoca önderlik yapacaksa,kendisi daha kendi eli altındaki birkaç askere söz geçiremedi..

MaU_95
11-04-2009, 13:42
Erbakan konusunda bir çok arkadaşımın hassas olduğunu görüyorum.Bu gayet normal.Ancak ben Erbakan'nın seçim döneminde telaffuz ettiği laflar CHP ve MHP'nin ağzına yakışan ancak bırakın bir siyasetçiye bir müslümana bile yakışmayacak ifadelerdir.
İşte yüz kazartıcı sözlerinden bazıları:
Eski talebesi Tayyip Erdoğan’a yüklenen Necmettin Erbakan, AKP’nin siyonizmin emrinde bir parti olduğunu söyledi

Özellikle 4.5 yıllık bu AKP iktidarı eli ile ülkede büyük tahribatlar yaptırdılar. 3 Kasım 2002 seçimlerinde; bizim arka kapıdan kaçarak AKP’de buluşanlara oy verilmemesi uyarısında bulunmuştum ama halkımız dinlemedi. İşbirlikçi AKP, ...

Lüzumsuz ampul söndürülecek, işbirlikçisi CHP`nin defteri dürülecek, 23 Temmuz sabahı Saadet güneşi parlayacak...

N.Erbakan "AKP yi avucumun içi gibi tanıyorum- onlar da maya yok- iman yok!

AKP lileri avucumun içi gibi tanıyorum- onlar siyonistlerin maşası- sanıyorlar ki un var yağ var ekmek yaparız... yapamazsınız!!!! ekmek için maya lazım, o da Allah vergisidir, AKP de maya yok maya... hiçbirşey yapamazlar

Erbakan böyle, onu böyle kabul etmeliyiz gibi sözleri de anlamsız buluyorum.Böyle olmak zorunda değil, insan her yaşta yaptığı hatadan dönebilir.Ak Parti ve Saadet evet benzer partilerdir ancak asla denk yada eşit kadar benzer değildir.Bu siyaset diyerek yalan söylemek, insanları yanlış yönlendirmek, gereksiz gerginlikler oluşturmak Erbakan gibi bir insana kesinlikle yakışmamıştır.Yaşına ve tecrubesine saygımız sonsuz.Ancak seçim döneminde ve sonrasında ettiği laflar bize köstek oldu.Oysa bu hareketi destekleyip iktidara daha güçlü gelmemizi ve kalmamızı sağlayabilirdi. Bunun için tek yapması gereken susmaktı.

Eğer hor eğer hürmet, Kişiye sözden gelir. (Yunus Emre)

O yüzden protestoya devam...

mücahid55
11-04-2009, 14:40
......

Erbakan böyle, onu böyle kabul etmeliyiz gibi sözleri de anlamsız buluyorum.Böyle olmak zorunda değil, insan her yaşta yaptığı hatadan dönebilir.Ak Parti ve Saadet evet benzer partilerdir ancak asla denk yada eşit kadar benzer değildir.Bu siyaset diyerek yalan söylemek, insanları yanlış yönlendirmek, gereksiz gerginlikler oluşturmak Erbakan gibi bir insana kesinlikle yakışmamıştır.Yaşına ve tecrubesine saygımız sonsuz.Ancak seçim döneminde ve sonrasında ettiği laflar bize köstek oldu.Oysa bu hareketi destekleyip iktidara daha güçlü gelmemizi ve kalmamızı sağlayabilirdi. Bunun için tek yapması gereken susmaktı.

Eğer hor eğer hürmet, Kişiye sözden gelir. (Yunus Emre)

O yüzden protestoya devam...

kimseyi nasıl kabul edip etmeyeceğini sizin sorununuz bizi ilgilendirmez.

akparti ile saadet partisi bize göre benzer partiler değildir. Yukarıda hocamızdan alıntı yaptığınız sözlerin nedenide budur. milli görüş partileri kapitalist sömürü düzenine karşı adil düzeni geliştirmiş ve savunmuştur. akparti ise kurulurken kurucuları milli görüş gömleğini çıkardıklarını söylemişlerdir. Akparti yöneticileri kapitalist-liberal sisteme uygun program benimsemişlerdir. bizim dünya görüşümüz açık net ortada iken milli görüşün , hocamızın, akpartiye destek vermesini beklemek ikisinden birini ya da her ikisini tanımamanın neticesidir.

iktidarda kim olursa olsun yanlış yaptığını düşünüyorsak elbette eleştireceğiz. 70 li yıllarda ımf ile anlaşan hükümetleri eleştiren Erbakan hocamız, iktidarında IMF ile anlaşma yapmayan Hocamız, IMF ile anlaşma yapan akpartiyi eleştirmese asıl o zaman yanlış yapmış olurdu.
bu bir örnek, bizim görüşlerimiz ortada iktidara göre bir oyana bir bu yana dönemeyiz.

mücahid55
11-04-2009, 14:41
....Artık millete balans ayarı vermeye gerek kalmadı Demokrasi kavramı ile kendi cıkarları örtüşmesi yeterli oluyor ki , büyük bir tasviye süreci başlatı dinamiklerimizde. ...

değişen sadece vitrin, sömürü düzeni tüm hızıyla devam ediyor. abd de obama başkan seçildi ılımlı mesajalr verdi, bizde derin güçler tasviye ediliyor,vs. önceki yorumlarımdada izah etmeye çalıştığım gibi siyonist emperyalizm kendisine olan öfkeyi kendi çıkarına bu şekilde çevirmeyi hedefliyor. bütün bu olanlar yine kendi insiyatifleriyle oluyor. ırakda ,afganistanda , filistinde , çeçenistanda kan durdumu? pakistanda olanlar nedir? sonra demokrasi dediğiniz nedir? abd de iki iki ady çıkarılır milletin karşısına onlarda zaten bu güçlerin izin verdiği kimselerdir, insanlarda ikisinden birini seçerek başkanşarını kendi isteklerişyle belirlediklerini sanarlar. diğer ülkelerde durum farklı değil.

Pardon Mücahid55;birşey soracağım..Yaptığımız herşey İslam'ın emirlerine uymak zorundadır,diyorsunuz..Peki Erbakan Hoca Başbakan olduğu dönemde neden maaşlarına bizzat %100 zam yaptığı askerlerin darbesine Merhum Adnan menderes gibi direnmedi..Ki Adnan Menderes'in dönemi daha ağırdı,arkasında da güçlü bir politika yoktu..Erbakan Hoca'nın arkasında millet vardı,ama koltuğu bırakıp kaçtı..Yeni bir Dünya oluşturmaktan söz ediyorsunuz;ve bunu Necmettin Erbakan önderliğinde düşünüyorsunuz..Bırakın kalsın yine Erbakan Hoca önderlik yapacaksa,kendisi daha kendi eli altındaki birkaç askere söz geçiremedi..

memura, işçiye , emekliye, çiftçini ürününün taban fiyatına çok daha fazla zam yaptı. askerliğimi asteğmen olarak yaptım hangi rutbedeki asker ne kadar alır bilirim öyle abartılacak bir durum yok. menderesle kıyaslamış arkadaki destekten bahsetmişsiniz. arada ne denli büyük fark olduğunu anlamadıysanız burada anlatmam boş. şu kadarını söyliyim menderes kapitalist düzeni benimseyen parti kurdu , erbakan hoca bu sömürü düzenine karşı adil düzeni savundu. koltuğu bırakıp kaçtığıda yok. hamasi söylemlerle bu konularda bir yere varılmaz.

BlueMoon
11-04-2009, 16:10
bu konu uzar gider en iyisi kilitlensin..

MaU_95
11-04-2009, 18:00
kimseyi nasıl kabul edip etmeyeceğini sizin sorununuz bizi ilgilendirmez.

akparti ile saadet partisi bize göre benzer partiler değildir. Yukarıda hocamızdan alıntı yaptığınız sözlerin nedenide budur. milli görüş partileri kapitalist sömürü düzenine karşı adil düzeni geliştirmiş ve savunmuştur. akparti ise kurulurken kurucuları milli görüş gömleğini çıkardıklarını söylemişlerdir. Akparti yöneticileri kapitalist-liberal sisteme uygun program benimsemişlerdir. bizim dünya görüşümüz açık net ortada iken milli görüşün , hocamızın, akpartiye destek vermesini beklemek ikisinden birini ya da her ikisini tanımamanın neticesidir.

iktidarda kim olursa olsun yanlış yaptığını düşünüyorsak elbette eleştireceğiz. 70 li yıllarda ımf ile anlaşan hükümetleri eleştiren Erbakan hocamız, iktidarında IMF ile anlaşma yapmayan Hocamız, IMF ile anlaşma yapan akpartiyi eleştirmese asıl o zaman yanlış yapmış olurdu.
bu bir örnek, bizim görüşlerimiz ortada iktidara göre bir oyana bir bu yana dönemeyiz.

Güzel kardeşim ben sayın Erbakan'nın sözlerinde anti-kapitalis bir bölüm bulamadım.Anti-kapitalis olursun ona bir şey demeye kimsenin hakkı yok. Ama sen kalkıp bir gruba, "iman yok, maya yok, siyonist, ülkeyi tahrip ettiler" gibi ucu bucağı, dayanağı olmayan laflar edersen buna, yıpratmaya, kötülemeye çabalamak denir. Bunu yaparken edilen laflar da yalanlardan ibaret olunca bunu eden kişiye bakıp ne oluyoruz diyor insan ister istemez.

Gittiğin yol farklı olabilir.Ama aynı kapıya çıkıyorsa ve ordan gitmek daha mantıklıysa(mantıklı değilse bire adamı dövmen mi lazım ordan gidiyo diye) neden adamı rahat bırakmıyorsun, bırak ulaşsın kapısına? Neden ordan gidene karışıyor, onu indirmeye çalışıyorsun? Yoksa sen aslında o kapıya gitmiyor musun? diye soruyor tabii insan kendi kendine..................

MaU_95
11-04-2009, 18:05
Bu arada yok ABD dost yok AB dost, yok onlar bizim yanımızda yok arkamızda yok düşman.

Arkadaşlar bu siyaset. Burda dost, düşman yok. Sadece ve sadece ülkenin çıkarları var. Dış siyaseti duygusal zeminde değerlendirmekten artık vazgeçelim. Bu yüzden zamanında dış siyasette piyondan başka bir şey değildik.Damarımıza dokunanlar dışında siyasette duysulallığa yer yok....

Ömer Bekir
11-04-2009, 22:01
memura, işçiye , emekliye, çiftçini ürününün taban fiyatına çok daha fazla zam yaptı. askerliğimi asteğmen olarak yaptım hangi rutbedeki asker ne kadar alır bilirim öyle abartılacak bir durum yok. menderesle kıyaslamış arkadaki destekten bahsetmişsiniz. arada ne denli büyük fark olduğunu anlamadıysanız burada anlatmam boş. şu kadarını söyliyim menderes kapitalist düzeni benimseyen parti kurdu , erbakan hoca bu sömürü düzenine karşı adil düzeni savundu. koltuğu bırakıp kaçtığıda yok. hamasi söylemlerle bu konularda bir yere varılmaz.

Zam yaptı,hangi emekli hangi esnaf..Askerler askeriye'leri meyhaneye çevirdikleri için mi onlara zam yaptı..Yada Genelkurmay'da ki üst düzey komutanlar Ordu Komutanlıklarında dansöz oynattıkları için mi.?

Benim karşı çıktığım zam yapması değil,Demokrasi'ye karşı gelenlere haketmediği maaşı bağlamasıdır..Ve bu Erbakan'ın lehine dönmüştür,nereye giderseniz gidin..Yukarıda da MAU_55 isimli üye'nin dediği gibi,hele her söylemlerinde konuyu İman ve İslam'a getirip,bu konu hakkında siyaset yapması hiç doğru değildir..Biz eleştirmesin demiyoruz,yanlışları söylemesin demiyoruz..Ama haksız bir şekilde hakaret etmesi bizi üzüyor..Kendisini bu uğurda yıpratacağına,doğruları yanlış yaptığını düşündüğü kişilere aktarsın ya..Başbakanımız,Erbakan hoca'yı dinlemeyecek kadar hadsiz değildir..Burada Ak Parti'ye gönül vermemiş bir sürü üye var..Bu üyeler,hükümeti veya Başbakan'ı doğru ve düzgün bir üslupla eleştirebiliyorlar..Ve hiç birisine müdahele edilmiyor,hatta çoğu zaman teşekkür ediliyor kendilerine..İşte Erbakan'dan istediğimizde bundan başkası değildir..

Ağzına"Ak Parti'ye oy verenler imanını sorgulasın,Ak Parti Yahudilerin maşasıdır,Saadet Partisi'ne oy verenler Cennetliktir"gibi sözler söyleyerek İtikad'ını bozmamasını istemekten başka bir dileğim yok..

Erhan KARACA
11-04-2009, 22:04
Ağzına"Ak Parti'ye oy verenler imanını sorgulasın,Ak Parti Yahudilerin maşasıdır,Saadet Partisi'ne oy verenler Cennetliktir"gibi sözler söyleyerek İtikad'ını bozmamasını istemekten başka bir dileğim yok..

:güzel::güzel::güzel::güzel::güzel: eminim ki kimsenin başka bi isteği yoktur..

mücahid55
11-04-2009, 23:17
ABD 'nin vizyon değişikliği belirgin şekilde ortada belki istenilen düzeyde değil ama geçmişe göre iyi niyet kısmı önde bana göre, zaman ilede bunun kökleşmesi yada sahteliğimi gün yüzüne cıkar hep beraber görürüz. .......

bu yazdıklarınızı hüsnüzan ve bakışınızdaki güzellikle değerlendirelim.
ancak gerçekler böyle değil, kapitalist sömürü düzeninin amacı insanları mutlu etmek değil, tüm insanlığı siyonizmin kölesi etmektir. abd deki vizyon değişimide defalarca ifade etmeye çalıştığım gibi yıkılmakta olan kapitalist-neoliberel düzenin sahneye koyduğu yeni bir oyundur. bu düzenlerden medet unmak, insanlığa fayda beklemek boşunadır. insanlık tarihinde Allah (cc) 'ın ilahi nizamına dayanmayan beşeri sistemlerin toplumlara saadet getirdiği görülmemiştir.

.... Bu arada yorumlarımdan demokrasiyi kutsadığım manası cıkmasın sadece sözde modern ve medeni ülkelerde ki yönetim bicimlerine baktığımızda kendi ülkemizdeki aksaklıkları görebiliyorum . Bu yüzden en azından bireysel haklar nazarındaki iyileşmeleri bu noktada tüketirsek ülke menfaatimiz acısından iyi olacağını düşünüyorum. .......
zaten temel sorunlardan biri sözde modern olan ülkeleri örnek olarak görmek, bize göre. batı toplumu ahlaken çökmüş, suç oranları had safhada , ekonomileri her geçen gün kötüye gidiyor , neoliberel politikalar insanları mutlu etmiyor. insan hakları noktasında çifte standart ayyuka çıkmış. diğer yandan kendi insanlarına refahı afrika ve asyayı sömürerek getirmeye çalışan yüzmilyonlarca insanı açlığa, ölüme terkeden batının, insan haklarına saygılı olduğunu bu ülkelerde bu hakların gelişmiş olduğunu düşünmek tabloyu bütünüyle görmemektir.

..... Aslında mesele demokratik düzenin içinde SP nin manevra alanının darlığıdır. Yani ideolojik ve batı menşeeli sistemin içinde zaten etki alanınız yok iken bu alanda siyaset yapılmasının zor olduğunu iddia ediyorum. Tabiiki insan aklı ile bezenmiş hiç bir ideoloji mutlak manada bizleri refaha kavuşturmaz bunun bilincindeyiz ama bir şeyin daha bilincinde olmak gerek , dönüşümler devrimler taban tabana zıt olduğunuz zeminin üstünde hayat bulmaz. O yüzden diyorum ki SP emellerini gerçekleştirmek istiyorsa perde arkasındaki niyetini halka sunarak hareket etmesi çok daha gerçekci olur. Hem bu sistemi batıl kabul edeceksiniz hemde bu sistemin içinde siyaset yapacaksınız benim anlamadığım bu efendim . Yoksa niyetleri samimi olabilir.

islamın yeryüzüne inişinden bu yana peygamberimizin ve ondan sonra onun yolunu takip edenlerin izledikleri yol ,bizlere islami mücadelede ne denli esnek davranabileciğimizi gösteriyor. elbette bu düzeni benimsemiyoruz, sadece biz değil müslüman olan bir kişi İlahi nizama dayanmayan bir düzeni kendisi için benimseyemez. kitabın bir kısmına uyup diğer kısmını rededemez. ibadetleri islama göre yapacak ama ekonomisini islama uygun olmayan liberalizm belirleyecek bu olmaz. yaşamın her alanını islama göre tanzim etmek zoruundayız. devlet düzeni, ekonomik, hukuk düzeni vs...
bu nedenle sistemi benimseyemeyiz, ancak ilk cümlemden hareketle dinimizin izin verdiği -emrettiği ölçüde sistem içinde veya dışında sistemle mücadele ederiz. bu çok daha ilmi bir konu teferruatıyla tartışılabilir.
saadet partisi mücadeleyi bu noktada ele aldığından ülkemizde benzersizliği açısından hareket alanı dar değil aksine çok geniştir.
filistinde hamas da önceleri seçimlere giren yasal bir parti olarak mücadele etmezken sonradan bu metodu benimsemiş ve büyük oy oranıyla iktidara gelmiştir.

saadet partisinin ,milli görüşün perde arkasında bir niyeti yoktur. kurulduğu günden beri milli görüş , mevcut düzenlerin insanlığa huzur getiremeyeceğini söylemiş ve adil düzeni savunmuştur. dünyada hüküm süren sistemlerin siyonizm tarafından insanlığı sömürmek için kurulduğunu ve çareninde islam olduğunu , insanlık tarihinin başından bu yana gelişmeleri ele alarak detaylı bir şekilde izah etmiştir.

...Tabiiki insan aklı ile bezenmiş hiç bir ideoloji mutlak manada bizleri refaha kavuşturmaz bunun bilincindeyiz...

bu tarz düzenler insanın refahını hedeflemezler zaten. ancak dünyada insanları refeh içinde yaşatsada Allah ın dinine uymayan her düzenle savaşmak müslümanların görevidir.

mücahid55
11-04-2009, 23:28
Güzel kardeşim ben sayın Erbakan'nın sözlerinde anti-kapitalis bir bölüm bulamadım.Anti-kapitalis olursun ona bir şey demeye kimsenin hakkı yok. Ama sen kalkıp bir gruba, "iman yok, maya yok, siyonist, ülkeyi tahrip ettiler" gibi ucu bucağı, dayanağı olmayan laflar edersen buna, yıpratmaya, kötülemeye çabalamak denir. Bunu yaparken edilen laflar da yalanlardan ibaret olunca bunu eden kişiye bakıp ne oluyoruz diyor insan ister istemez.

Gittiğin yol farklı olabilir.Ama aynı kapıya çıkıyorsa ve ordan gitmek daha mantıklıysa(mantıklı değilse bire adamı dövmen mi lazım ordan gidiyo diye) neden adamı rahat bırakmıyorsun, bırak ulaşsın kapısına? Neden ordan gidene karışıyor, onu indirmeye çalışıyorsun? Yoksa sen aslında o kapıya gitmiyor musun? diye soruyor tabii insan kendi kendine..................

hocamızın konuşmalarını bir bütün halinde dinlemez cımbızla sözler seçerseniz yanlış anlamaların olması kaçınılmaz.

öncelikle "siyonist" değil siyonistlerin maşası demiş. maya yok lafında ne Hocamıza göre akparti yönetimi ülkeyi idare edecek kabiliyette değil, o böyle düşünüyor ,siz farklı düşünebilirsiniz. iman yok demişmi ?bilmiyorum demişse burda imandan kasıt Allah a iman, peygambere iman gibi anlamlar taşımaz, böyle bir anlam çıkarmak hocayı tanımamaktan gelir.. iman , inanmak ülkeyi milli manevi değerlere bağlı yönetecek inanç kastedilmiştir, buda fikir özgürlüğü açısından hor görülemez.

gittiği yol aynı kapıya size göre çıkıyor , hala niye desteklemedi akpartiyi deniliyorsa hakkaten milli görüşün ne olduğu anlaşılmamış demektir.

benim önceki yorumumdan yola çıkarak anti kapitalist vurgusu yapmışsınız, ne alaksaı var gibi.
zaten sorun bu akparti kapitalist düzeni benimsediği için işbirlikçi , siyonist maşası olmakla itham ediliyor hocamız tarafından

mücahid55
11-04-2009, 23:32
Bu arada yok ABD dost yok AB dost, yok onlar bizim yanımızda yok arkamızda yok düşman.

Arkadaşlar bu siyaset. Burda dost, düşman yok. Sadece ve sadece ülkenin çıkarları var. Dış siyaseti duygusal zeminde değerlendirmekten artık vazgeçelim. Bu yüzden zamanında dış siyasette piyondan başka bir şey değildik.Damarımıza dokunanlar dışında siyasette duysulallığa yer yok....

ne demek dost düşman yok , siz dostunuz düşmanız kim bilmezseniz yanlış yaparsınız. Allah(CC) ın dinine ve müslümanlara savaş açanlar dostumuz olamaz. bunlaral hiçbir anlaşma yapılmaz demiyorum ama bu noktayı dikkate almak şartıyla. hiçbir yorumum duygusal zeminde değerlendirme kapsamında değil. öyle olsa çok daha farklı yazardım. şimdi piyon olmadığımız sizin düşünceniz ve ben katılmıyorum. ırak, afganistan, ımf , filistin, kıbrıs, açılım konuşlarınıda örnek verebilirim. konu çok dağıldı ancak yorumlarım alıntı yapılark eleştirildiğinde cevaplamak zorunda kalıyorum.

mücahid55
11-04-2009, 23:46
Zam yaptı,hangi emekli hangi esnaf..Askerler askeriye'leri meyhaneye çevirdikleri için mi onlara zam yaptı..Yada Genelkurmay'da ki üst düzey komutanlar Ordu Komutanlıklarında dansöz oynattıkları için mi.?
.....

hangi emekli? devletin resmi kaynaklarına bakınız. askerlerle ilgili yazdıklarınız hamasi nutuktan ibaret .

...Yukarıda da MAU_55 isimli üye'nin dediği gibi,hele her söylemlerinde konuyu İman ve İslam'a getirip,bu konu hakkında siyaset yapması hiç doğru değildir..Biz eleştirmesin demiyoruz,yanlışları söylemesin demiyoruz..Ama haksız bir şekilde hakaret etmesi bizi üzüyor..Kendisini bu uğurda yıpratacağına,doğruları yanlış yaptığını düşündüğü kişilere aktarsın ya..Başbakanımız,Erbakan hoca'yı dinlemeyecek kadar hadsiz değildir..Burada Ak Parti'ye gönül vermemiş bir sürü üye var..Bu üyeler,hükümeti veya Başbakan'ı doğru ve düzgün bir üslupla eleştirebiliyorlar..Ve hiç birisine müdahele edilmiyor,hatta çoğu zaman teşekkür ediliyor kendilerine..İşte Erbakan'dan istediğimizde bundan başkası değildir..

her konuyu islama getirmek biraz garip bir cümle olmuş. şu kadarını söyleyelim her işimiz islama uymak zorunda , siyasette, o zaman her hareket bu açıdan değerlendirilebilir.

Burada Ak Parti'ye gönül vermemiş bir sürü üye var..Bu üyeler,hükümeti veya Başbakan'ı doğru ve düzgün bir üslupla eleştirebiliyorlar..Ve hiç birisine müdahele edilmiyor,hatta çoğu zaman teşekkür ediliyor kendilerine..İşte Erbakan'dan istediğimizde bundan başkası değildir..

kusura bakmayından hocamızın üslubunuda siz belirleyecek değilsiniz.beğenmezseniz desteklemezsiniz, nedir bu yani anlamadım her insan sizin istediğiniz gibi hareket edecek değil ya. saadet partisine oy verenler cennetliktir demedi. inşAllah s.p. rozeti olanlar sorgusuz cennete girecektir inşaAlah ,dedi özetle.cümle daha uzundu. yani Allah dilerse , izin verirse cennete sorgusuz gireceğiz dedi bunda anarmal bir şey mi var?

Beritan
11-04-2009, 23:58
hep aynı konu...hep aynı konu.....hep aynı konu...

sıkılmadınızmı ya..
sizin ne haddinize hocayı protesto etmek...siz kendinizi ne sanıyorsunuz...
kalkıp klavyede yazmakla olmaz sizin bu yaptığınız...
kalkın onun gibi davaya baş koyun ...onun başarılarını elde edin...ondan sonra konuşun..

birisi01
11-05-2009, 00:01
ne demek bizim ne haddimize. kimki o. tövbe haşa peygambermi ki eleştirilmeyecek. hayatı koskoca hatalarla dolu. yaptığı hatalar bu ülkeyi darbeye bile götürdü. ne demek bizim ne haddimize. hangi davaya baş koymuş. konuşturmayın şimdi beni. dava dediği şey fitnedn başka birşey değil. bir insanın hayatı boyunca söylediği her söz fitne olurmu. olur. erbakan olursa olur.

Beritan
11-05-2009, 00:05
ne demek bizim ne haddimize. kimki o. tövbe haşa peygambermi ki eleştirilmeyecek. hayatı koskoca hatalarla dolu. yaptığı hatalar bu ülkeyi darbeye bile götürdü. ne demek bizim ne haddimize. hangi davaya baş koymuş. konuşturmayın şimdi beni. dava dediği şey fitnedn başka birşey değil. bir insanın hayatı boyunca söylediği her söz fitne olurmu. olur. erbakan olursa olur.
hocam dedi ya narkozlaşmışlar...sen onlardansın demek..
çünkü hocanın o kadar emeğini hiçe sayan biri ancak bu lafı hak eder.

Beritan
11-05-2009, 00:06
ki forumda bu konu yüzlerce kez tartışılmış...ve konular kitlemekle çözüm bulmuştur..
bu konun kalması kadar saçma bişey olamaz...

tabi bu bence...

aynı kısır döngü....aynı sözler....aynı davranış....hiçbirşey değişmeyecek....

haydi biebirinizi yemeye devam...

birisi01
11-05-2009, 00:08
kimin narkozlandığı ortada. kimin ne olduğuda ortada. işin aslını işin iç yüzünü bilmesek. elimizde bazı şeyler olmasa hadi bu ezber sözlere kandırdığınızı zannedebilirsiniz.
inanın, neye yada kime inandığınız kimin peşinden gittiğiniz kime sevdiğiniz umrumda değil. kişi sevdiği ile beraberdir. bu dünyada göremezseniz öldükten sonra görürsünüz neyin ne olduğunu. gerçi hoş ömür vefa ederse bu dünyadada cok şey ortaya cıkacak yakın zamanda.
dediğim gibi kime neye inanırsanız inanın ama kimseyi insan üstü yerde tutup başkalarını hor görmeyin. kendinizi cok şey biliyor sanmayın. yarın o bilgi belgeler karşınıza cıkınca nutkunuz tutulmasın.

mücahid55
11-05-2009, 00:13
kimin narkozlandığı ortada. kimin ne olduğuda ortada. işin aslını işin iç yüzünü bilmesek. elimizde bazı şeyler olmasa hadi bu ezber sözlere kandırdığınızı zannedebilirsiniz.
inanın, neye yada kime inandığınız kimin peşinden gittiğiniz kime sevdiğiniz umrumda değil. kişi sevdiği ile beraberdir. bu dünyada göremezseniz öldükten sonra görürsünüz neyin ne olduğunu. gerçi hoş ömür vefa ederse bu dünyadada cok şey ortaya cıkacak yakın zamanda.
dediğim gibi kime neye inanırsanız inanın ama kimseyi insan üstü yerde tutup başkalarını hor görmeyin. kendinizi cok şey biliyor sanmayın. yarın o bilgi belgeler karşınıza cıkınca nutkunuz tutulmasın.

yazdığınız hiçbir yorumda bir belge yok ama hep belgeden bahsediyorsunuz. bırakın suizanda bulunmayı varsa bildiğiniz yazın. savunduğunuz bir düşüncede yok ortada sadece iftira , hakaret. eğer bunlar yerine bildiklerinizi yazar ve konuy kişiselleştirmezseniz kısır döngüde olmaz konuda kapatılmaz.

birisi01
11-05-2009, 00:14
bazı gercekler vardır ki zamanı gelmeden söylenirse söyleyenin başını yakar. zamanını bekliyoruz herşeyin. öyle internet indirdilen saçma salak şeyleri belge diye sunanlardan değiliz.
şuan için bildiklerim kendime. ama size sadece kimseye körü körüne bağlanmayın derim. yarın birgün cok pişman olursunuz.

Üç mevsim
11-05-2009, 00:15

Yetti be kardeşim ne varsa elinde ya çıkar göster ya da sus, ikide bir yok elimdeki bilgiler yok elimdeki belgeler! Gına geldi ya... Varsa sözün söyle yoksa bu töhmetçi tavırdan vazgeç.

birisi01
11-05-2009, 00:16
ha bu arada iftiranın vebalini sizden daha iyi bilirim. kimseyede iftira atmam. iftira atıyosun diyerek bana iftira atmayın

birisi01
11-05-2009, 00:16
söyleyeceklerimi söyledim önceki mesajlarda acın okuyun tekrar.

Erhan KARACA
11-05-2009, 00:20
Arkadaşlar bi yaşa gelmiş insanlarız burda birilerine birşeyler zorla gösterilmez.. Albert Amca'nın bi sözünü hatırlataym size.. Atomu parçalamak kolaydır ama ön yargılar asla parçalanamaz.. birbirinizi zan altında bırakmayın arkadaşlar bunları yapmış bi insan olarak söylüyorum bunu.. Kötüleyen taraf sana bütün iyiliklerini anlatsam sen hmm doğru diyecen mi bana.. çok ii diyen taraf sana da yaptığı yanlışları anlatsam haklısın diyecek misiniz.. bırakalım bu kısır döngüyü burada..

Evet kabul ediyorum Ak parti Hükümetinin üzerinde emeği var bu kişileri gençken o keşvetmiş ancak onun da miyadı doldu.. son kullanma tarihi 1997'dan önce geçmişti..

mücahid55
11-05-2009, 00:22
söyleyeceklerimi söyledim önceki mesajlarda acın okuyun tekrar.

iyide , güzelde hiçbir konuda fikir paylaşmamışsınız. sadece hakaret , iftira , hoca şöyle fitneci , böyle kötü.

belge var ama , bilgi var ama yazmam. e o zaman yazma. sanki mit in mosssad ın vs. başkanısınızda da ... çok merak ettik.

sadece hiçbirşey bilmeden iftira attığınızı , hocamız hakkında düşüncelerinizin suizan olduğunu gösteriyor yazdıklarınız.

birisi01
11-05-2009, 00:23
ya diyorsunki hala iftira.... gülüyorum artık...

Üç mevsim
11-05-2009, 00:23
Arkadaşlar bi yaşa gelmiş insanlarız burda birilerine birşeyler zorla gösterilmez.. Albert Amca'nın bi sözünü hatırlataym size.. Atomu parçalamak kolaydır ama ön yargılar asla parçalanamaz.. birbirinizi zan altında bırakmayın arkadaşlar bunları yapmış bi insan olarak söylüyorum bunu.. Kötüleyen taraf sana bütün iyiliklerini anlatsam sen hmm doğru diyecen mi bana.. çok ii diyen taraf sana da yaptığı yanlışları anlatsam haklısın diyecek misiniz.. bırakalım bu kısır döngüyü burada..

...

Erhan yani var ya durdun durdun turnayı gözünden vurdun. Helal Olsun. Tebrik Ediyorum.

mücahid55
11-05-2009, 00:24
...

....miyadı doldu.. son kullanma tarihi 1997'dan önce geçmişti..

güya itidalli yorum. Allah bildiği gibi yapsın sizi, aynı üslupla cevap vermeyeceğim.

Erhan KARACA
11-05-2009, 00:30
Erhan yani var ya durdun durdun turnayı gözünden vurdun. Helal Olsun. Tebrik Ediyorum.

Abi ne turnası bizm tarlalara hep hınzır hayvan giriyor onları bi halledelim sonra turna.. =)

Arkadaşlar Şaka Maka Kapatalım bu konuyu Tartışılan konu Büyük insan.. Usluba dikkat edilemeli dedim aynı hatayı ben yaptım özür dilerim ama siz de adamı kasmayın bi zahmet..

iyi diyen arkadaşlardan bu gün kişinin yaptıklarını,
kötü diyen arkadaşlardan geçmişte yaptıklarını
Araştırmalarını rica ediyorum..

sevgi saygı ve hoşgörü ile..

Duygu'Seli~
11-05-2009, 01:12
kusura bakmayından hocamızın üslubunuda siz belirleyecek değilsiniz.beğenmezseniz desteklemezsiniz, nedir bu yani anlamadım her insan sizin istediğiniz gibi hareket edecek değil ya. saadet partisine oy verenler cennetliktir demedi. inşAllah s.p. rozeti olanlar sorgusuz cennete girecektir inşaAlah ,dedi özetle.cümle daha uzundu. yani Allah dilerse , izin verirse cennete sorgusuz gireceğiz dedi bunda anarmal bir şey mi var?

Normal olan neresi ki..?
Hoca nasıl dini siyasete alet ediyor? Nasıl hoca?
Haberi koyduk önünüze,hocanın ağzından çıkan söz resmen ''saadet rozetini takan cennete'' diyor! Siz onun sözünü kendinizce açıklamaya çalışmışsınız sadece,KENDİNİZCE.. Allah oy verilen partiye göre cennete yada cehenneme almıyor kimseyi efendi! Bunun olumlu yada olumsuz,sert yada yumuşak bir açıklaması olsada KABUL EDİLEMEZ! Dinimizin takva sahibi,ibadetlerini yerine getiren,ahlaklı,doğru müslümanlar cennete gidecek diye vaadi var ama şu şu siyasi partilere oy veren cennete girecek diye bir vaadi yok!

Bunun temennisi bile GÜNAH!! İnsan kendi partisine oy verenlere cennete gitsinler diye dua eder mi..? (= Va veylaa..

Hocanız AK PARTİYE oy verenlere ''cehenneme bilet alanlar'' demiş bir adam efendi!! Kulaklarımızla işittik bunuda!Hadi bunuda kıvırın.. Hangi alim,hangi hoca kimin cennete yada cehenneme gideceğine karar yada ihtimal verebilir?!!

ne demek dost düşman yok , siz dostunuz düşmanız kim bilmezseniz yanlış yaparsınız.

Hadi yaa? Siz bizden daha zekisiniz..Siz bizden daha mümin,daha müslümansınız,biz değil siz bilirsiniz öyle mi..? Sizin din anlayışınızda küçümseyip,büyüklenmekte mi var?!
Biz sizin yapamadıklaırnızı yapacak kadar zeki ve başarılı bir hükümete tabiiyiz! 28 şubatınızı hatırlayın! KOLTUĞUNDAN OLMAMAK İÇİN RESMEN O ADİ BELGEYİ İMZALAYAN ERBAKANI anımsayın! Düşman yalnız ülke dışında değil,ülke içindede oluyor gördük!

Allah(CC) ın dinine ve müslümanlara savaş açanlar dostumuz olamaz. bunlarla hiçbir anlaşma yapılmaz demiyorum ama bu noktayı dikkate almak şartıyla.

Dinimizde ticaret haram değildir!Dinimizde kafirlerle devlet yada diğer iş ilşkileri haram değildir! AK Parti hükümeti devlet ilişkilerini yürütmek adına,devlet menfaati adına her ülkenin kapısınada gider,evinede girer!
Bakın İsraile gerektiğinde cevabıda yapıştırıyor ama ticari ilişkilerinide bırakmıyor!
Koskoca hükümet neyi dikkate alacağını çok iyi biliyor..
Biz sizin hükümet döneminizide gördük,bu günüde görüyoruz! Beygir gözlüklerimiz yok! Her şey ortada..

hiçbir yorumum duygusal zeminde değerlendirme kapsamında değil. öyle olsa çok daha farklı yazardım. şimdi piyon olmadığımız sizin düşünceniz ve ben katılmıyorum. ırak, afganistan, ımf , filistin, kıbrıs, açılım konuşlarınıda örnek verebilirim.

Bu gün Türkiye ırak,suriye ve iran ile daha önce hiç bir hükümet döneminde olmadığı kadar sağlam ve gelecek vadeden bir ilşkiye sahip!Körmüsünüz? Gelişmeleri,toplantıları,diyalogları görmüyor musunuz? Dünya konuşuyor yaa siz nerede yaşıyorsunuz?!

Imf tutturmuş gidiyorsunuz! Gelin sizin hükümetiniz dönemindeki borcumuzla AK Parti Hükümeti dönemindeki borcu kıyaslayalım efendi!! UTANIR MISINIZ?!

Açılım sizin bize şikayetle geleceğiniz en son noktadır!

Sizin hükümet döneminizde hapiste yatan kürt mahkumlar,aileleri ile kürtçe konuşamıyordu! Türkçe tercüman vardı yanlarında!Yıllarca kürt halkına ajan,terörist muamelesi yapılırken çıktı mı sesiniz!

Kürt halkı Türkiyede kanalı yok diye yabancı ülkelerde yapılan o hain kürt kanallarını izleyip,yanlış yapılan o yayınlarla ülkesine kötü gözle bakmayı öğrenmedi mi?? Neredeydiniz?

Ülkemizde gavur dili ingilizceler,fransızcalar,almancalar öğretilip,eğitim verilirken,bu ülkenin vatandaşı olan kürtlerin kendi anadillerini öğrenmeleri bile YASAKTI! neredeydiniz?

Sizin zamanınızda kaç bin terörist teslim oldu?!
Sizin zamanınızda doğuya KAÇ OKUL yapıldı?!! Kaç hastahane,kaç kadın bakım evi,kaç çocuk koruma yurdu yapıldı ?!! Gelin sizin hükümetinizle izim hükümetimizin doğudaki icraatlerinide kıyaslayalım varmısınız..?

AK Parti doğuda onlarca okul,hastahane,sosyal hizmet kurumu,çocuk ve kadın bakım evleri yaptırdı!Siz kaç tane yaptırdınız ortaya koymaya var msınız?

Açılımı sizin ağzınıza almaya hakkınız yok! Bu gün kürt halkı umutlu,Türkiye umutlu! Dışlanma yok! Eziyet yok,ayrım yok!! Erbakan hocanız kendi hükümeti döneminde ZAMDAN BAŞKA NE YAPTI?

Şimdi bütün bu güzelliklere rağmen,bu umut vadeden gelişmelere rağmen hesap sormaya kalkıyorsunuz!

Siz bize yaptıklarımız için hesap sormadan evvel,kendi yapamadıklarınız için,YAPMAYI BECEREMEDİKLERİNİZİN hesabını verin efendi!!

Özelleştirmeye kızarlar kendi hükümet dönemlerinde özelleştirme yapmışlar!

Imfye kızarlar kendi hükümet dönemindeki ımf borcu ile şimdiki borcumuz kıyaslanmayacak kadar BÜYÜK!

Dış ilişkilere kızıp,uşaklıkla suçluyorlar,hocaları vaktiyle bir çöl bedevisnin hakaretine uğramış UNUTUYORLAR!

http://kimderdiki.com/wp-content/themes/massivepress/images/utanc-gecesi.jpg

Bu hale bakın da bize uşak demeden evvel utanın! Biz en azından ülke çıkarları için ticari adımlar atıyoruz,öyle gidiyoruz devletlerin ayaklarına!

İsraille ilşkilerimizden rahatsızlık duyan saadetliler kendi vakitlerinde Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in şubat ve martta protokolüne imza attığı İsrail ile Türkiye arasındaki ilk askeri işbirliği anlaşmalarına neden eleştiri yapmıyor?!! Bu imzayada sesini en çok çıkarıp,rahatsızlığını dile getiren isimde dönemin bakanlarından ABDULLAH GÜL'DÜR..

''Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 7 Haziran'da kabineyi kurma görevini RP lideri Necmettin Erbakan'a vermesinden iki ay kadar sonra, 'Mümkün değil' dediği İsrail anlaşmaları yürürlüğe koyan hükümetin bir bakanı olarak belgeleri imzalamıştı.

20 küsur yıllık mücadele ardından nihayet Milli Görüş hükümetine kavuşan Erbakan, belki de en koyu ideolojik renklerinden biri olan İsrail karşıtlığı söylemini daha ilk dakikada boşa çıkarmıştı.
Evet, İsraille askeri anlaşma, Hoca'nın bir zamanlar 'Hıristiyan Kulübü' diye hedefe koyduğu AB'ye üye olmanın hedef alınması altına imza atmışlardı. Ama asıl, 28 Şubat günü 9.5 saat süren MGK toplantısı ardından ortaya çıkan Türkiye'nin ilk ve tek 'irtica ile mücadele' programını yayımlayan da kendileri olmuştu. ''

Kim kimin yüzüne tükürüyor efendi?! Bunun kanıtıda çıktı niye sizin sesiniz çıkmadı?Demireliniz,hocanızın sınıf arkadaşı ortaya çıkardığı belgelerle rezili rüsva ettide kimin sesi çıktı?!

Boşta değil,lafta değil! Belgelenen gerçeklerden bile kaçıp,elinizi gözünüze yumdunuz! Şimdide kalkıp yapamadıklarınızı yapmayı becerenlere sitem ediyorsunuz! Bunun adı kıskançlıktır!

AK Parti'nin sizlerden ayrılmasını hazmedemediniz!
Hocada edemedi ve hala edemiyor!
Bütün hakaretlerine,cehenemlik diye yaptığı ithamlara,her yerde,her siyasi mevzuda karalamalara rağmen bu güne kadar Erdoğan ve Abdullah Gül'den ona karşı bir hakaret yada eleştiri işittiniz mi?? Hocamızdır diyip her kötü lafına saygı gösteren bu erdemli adamlara saygınız yok ise,onlara oy veren,destek olan milyonlara saygınız olsun!

Biz partimizi böyle bir kaç iftira ve adi iki kuru sözle yedirtmeyiz!

Berr Ak
11-05-2009, 01:15
Bencede bu adamın tartışılması artık gereksiz hale geldi.Hocasını sevenler gitsin kendi sitelerinde yazsın dursun.Konu hocanın ne yapıp yapmadığına dönüşmüş çünkü.

çalıkuşu
11-05-2009, 01:55
yani arkadaşlar duruyoruz duruyoruz baktık tartışılacak konu yok direkt erbakan hocaya milli görüşe bi konu açıyorsunuz sonra tartış dur ama bi sonuca varılmıyor hiçbizaman.herkesin doğruları vardır ve bunu kimse kolay kolay düzeltemez.isterseniz en ala belgeyi getirin bi davaya girmiş olan varsa davasından dönmezki.
burda birbirinze hakaret ediyorsunuz kırıyorsunuz.

mücahid55
11-05-2009, 11:09
Normal olan neresi ki..?
Hoca nasıl dini siyasete alet ediyor? Nasıl hoca?
Haberi koyduk önünüze,hocanın ağzından çıkan söz resmen ''saadet rozetini takan cennete'' diyor! Siz onun sözünü kendinizce açıklamaya çalışmışsınız sadece,........

dini siyasete alet ettiği sizin görüşünüz. laikliği ne kadar benimsemişsiniz. islam dininde siyaset dinden bağmsız yapılamaz. har alanda olduğu gibi siyasette belirleyicidir dinin kuralları. saadet rozeti takan cennete demiyor, asıl siz kendinizce açıklamış ve kul hakkına girmişsiniz. dini siyasete alet etmek dinin kurallarına uymak değil onu sizin gibi yeri geldiğince kullanmak yeri geldiğince dinle siyaseti karıştırmayın demektir.
hocamız o sözünün başında ve sonunda inşAllah diyor, Allah dilerse Allah izin verirse sorgusuz cennete gireceğiz diyor.

akpartiye oy verenlerede cehennemik demedi , sözleri olduğu gibi alıntı yapın. aks halde ark niyetli olduğunuz , sözleri söylendiği değil anlamak istediğiniz manada anlamaya çalıştığınız sonucu ortaya çıkıyor.

......

Hadi yaa? Siz bizden daha zekisiniz..Siz bizden daha mümin,daha müslümansınız,biz değil siz bilirsiniz öyle mi..? Sizin din anlayışınızda küçümseyip,büyüklenmekte mi var?!
Biz sizin yapamadıklaırnızı yapacak kadar zeki ve başarılı bir hükümete tabiiyiz! 28 şubatınızı hatırlayın! KOLTUĞUNDAN OLMAMAK İÇİN RESMEN O ADİ BELGEYİ İMZALAYAN ERBAKANI anımsayın! Düşman yalnız ülke dışında değil,ülke içindede oluyor gördük!

.........

kimsenin zekasını tartışmıyoruz. her tartışmada nedense olayı bu noktaya çekmeye çalışıyorsunuz. kimseyerde biz iyi müslümanız siz kötüsünüz demedik. nerden uyduruyorsunuz bunları? Hocamızı koltuk sevdalısı olarak görmek hangi mantalite ürünü acaba? o bahsettiğiniz belgeyi Hoca imzalamadı.

.......
Dinimizde ticaret haram değildir!Dinimizde kafirlerle devlet yada diğer iş ilşkileri haram değildir! AK Parti hükümeti devlet ilişkilerini yürütmek adına,devlet menfaati adına her ülkenin kapısınada gider,evinede girer!
Bakın İsraile gerektiğinde cevabıda yapıştırıyor ama ticari ilişkilerinide bırakmıyor!
Koskoca hükümet neyi dikkate alacağını çok iyi biliyor..
Biz sizin hükümet döneminizide gördük,bu günüde görüyoruz! Beygir gözlüklerimiz yok! Her şey ortada..

......

ticaretin haram olduğunu kim yazdı. her zamanki gibi yine çarpıtma ,yanıltmaya yönelik ifadeler. diğer ülkelerle anlaşma yapılır tabiki, ancak gel komşu müslümanları vur diye anlaşma yapılmaz. devlet maddi menfaat için insan kanının akıtılmasına yardım edemez.
.........

Bu gün Türkiye ırak,suriye ve iran ile daha önce hiç bir hükümet döneminde olmadığı kadar sağlam ve gelecek vadeden bir ilşkiye sahip!Körmüsünüz? Gelişmeleri,toplantıları,diyalogları görmüyor musunuz? Dünya konuşuyor yaa siz nerede yaşıyorsunuz?!

Imf tutturmuş gidiyorsunuz! Gelin sizin hükümetiniz dönemindeki borcumuzla AK Parti Hükümeti dönemindeki borcu kıyaslayalım efendi!! UTANIR MISINIZ?!

Açılım sizin bize şikayetle geleceğiniz en son noktadır!

Sizin hükümet döneminizde hapiste yatan kürt mahkumlar,aileleri ile kürtçe konuşamıyordu! Türkçe tercüman vardı yanlarında!Yıllarca kürt halkına ajan,terörist muamelesi yapılırken çıktı mı sesiniz!

Kürt halkı Türkiyede kanalı yok diye yabancı ülkelerde yapılan o hain kürt kanallarını izleyip,yanlış yapılan o yayınlarla ülkesine kötü gözle bakmayı öğrenmedi mi?? Neredeydiniz?

Ülkemizde gavur dili ingilizceler,fransızcalar,almancalar öğretilip,eğitim verilirken,bu ülkenin vatandaşı olan kürtlerin kendi anadillerini öğrenmeleri bile YASAKTI! neredeydiniz?

Sizin zamanınızda kaç bin terörist teslim oldu?!
Sizin zamanınızda doğuya KAÇ OKUL yapıldı?!! Kaç hastahane,kaç kadın bakım evi,kaç çocuk koruma yurdu yapıldı ?!! Gelin sizin hükümetinizle izim hükümetimizin doğudaki icraatlerinide kıyaslayalım varmısınız..?
......

"ırakla iyi ilişkiler" ... hangi ırakla önce abd ye yardım edip işgale destek verecek 1,5 milyon insanın ölmesine katkı sağlayacaksınız sonra iyi ilişkiden bahsedeceksiniz. komşu ülkeleri dış güçlerin istediği noktaya çekmek için yapılan arabuluculuk faaliyetleri iyi ilişki olamaz.
borcu kıyaslayalım demişsiniz , kıyaslayın , yazın bakalım iç ve dış borçları.

bizim zamanımızda terör oılayları bitme noktasındaydı. akparti hükümeti devraldığında sıfır noktasındaydı ve bugün açılımın konuşulduğu anda ülkenin çeşitli yerlerinden şehit haberleri geliyor.
açılım konusunu kimse daha aklından geçirmezken biz iktidarımız döneminde adımları atmıştık. ayrıca kürt hakları, kürçe konuşma noktasında hocamızın ne mutlu türküm diyene sözünün yanlışlığına dikkat ettiği sözü söylerken belki siz dünyada değildiniz.
ayrıca o bölgelere ne gibi yatırımlar yapıldığını hiç bilmiyorsunuz. 7 yıldır satıp bitiremediğinz kuruluşların, fabrikalrın pek çoğu 70 li yılrrada milli görüşün ağır sanayi hamlesi kapsamında ve özellikle çoğu doğuda yapıldı.

...... Eziyet yok,ayrım yok!! Erbakan hocanız kendi hükümeti döneminde ZAMDAN BAŞKA NE YAPTI? .......

hocamızın yaptığı zam memura , işçiye , emekliye, çitçiye, % 150,200,312,1000 gibi maaşlara yapılan zamlardır. o dönemi ya yaşamadınız, ya bilerek yanlış yazıyorsunuz.

Özelleştirmeye kızarlar kendi hükümet dönemlerinde özelleştirme yapmışlar!

Imfye kızarlar kendi hükümet dönemindeki ımf borcu ile şimdiki borcumuz kıyaslanmayacak kadar BÜYÜK!
......

özelleştirmeye değil yanlış özelleştirme politikalarına eleştirimiz var. milli üretimde özel teşebbüsü esas alır. ancak yabancı şirketlere ve yok pahasına stratejik kuruluşların satılmasına karşıyız.

refahyol döneminde ımf ile anlaşma yapılmadı her cümleniz yalan yanlış bilgilerle dolu.

mücahid55
11-05-2009, 11:10
Kaddafi olayındaki gerçekler!...

Hani bir söz vardır: Yalancı, aşağı mahallede bir yalan uydurur; yukarı mahallede de bu yalanın yayıldığını görünce, kendisi de, kendi yalanına inanmaya başlar. Bazı basın organlarının tavrı, bu örneğe benziyor. 6 sene önce, Libya gezisiyle ilgili olarak, Erbakan hakkında bir yalan uydurdular, şimdi kendileri de inanmaya başladılar. Değilse, her fırsatta ısıtıp ısıtıp servise sunmanın ne anlamı olabilir?Bildiğiniz üzere, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Irak Devlet Başkan Yardımcısı Taha Yasin Ramazan’la görüşmüştü. Görüşme sonrasında birlikte düzenledikleri basın toplantısında, bir gazeteci “Türk Dışişleri, Musul ve Kerkük konusunda hak incelemesi başlattı” şeklinde sorunca Taha Yasin Ramazan şöyle cevap vermişti:
“- Bu soruyu yanıtlamam bile. Türkiye’nin bunu yaptığına inanmıyorum. Bunu ortaya atanlar, Amerikan şer yönetimine ve siyonistlere hizmet eder. Bu, Irak ve Türkiye’nin ilişkilerini zedeler.”
Bazı gazeteler, bu sözlerle, Türkiye’nin kötülendiğinden hareketle Kürşat Tüzmen’i itham eden yazılar yayınladılar. Sayın Tüzmen bunların cevabını verdi. Fakat, söz konusu gazeteler, bu olayı vesile yaparak Erbakan Hoca’yı da hedef alan yayınlar yaptılar. Meselâ Hürriyet ve Milliyet gazeteleri, olayı “İkinci Libya Vakası” (13.01.2003) şeklinde okuyucusuna duyurdu. Bazı gazeteler de bu olayı bahane ederek Erbakan’a yüklendi.
Bizim basının bazı kronik hastalıkları var. Meselâ, çok verimli ve başarılı geçen Erbakan’ın Libya gezisini her fırsatta diline dolar, olayı çarpıtarak kamuoyunu manipüle eder. Bu konuyu çok sık gündeme getirdikleri için Libya’da yaşananları tahlil etmeye çalışalım.Libya’da neler oldu?
Muhterem Erbakan, 54. Hükümetin Başbakanı olarak, Ekim 1996’da Mısır, Libya ve Nijerya’yı kapsayan bir gezi programı düzenlemişti. Libya ziyaretinin amacı ise şuydu: Türkiyeli müteahhitlerin Libya’dan oldukça yüksek alacakları vardı. Bu para uzun süredir ödenmiyordu. Müteahhitlerin bu konuda istekleri vardı. Libya’daki Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Barlas Turan şöyle diyordu: “Refah-Yol hükümetinden çok umutluyum. Erbakan’ın Libya’daki itibarı sebebiyle, sorunlarımızı çözeceğine inanıyoruz.” (03.09.1996 tarihli gazeteler) Erbakan da bu paraların tahsili için Libya’ya gitmişti.
Erbakan Libya’da Kaddafi ile görüştü. Kaddafi’nin mizaç ve psikolojik yapısını bütün dünya biliyor. Görüşme sırasında Kaddafi, bazı patavatsızlıklar sergiledi. Erbakan Hoca Kaddafi’yi dinledi ve söylediklerine cevap verdi, yanlışlarını düzeltti, susmadı, kendine güvenen bir üslupla Türkiye’nin onurunu korudu. Müteahhitlerin haklarını gündeme getirdi, alacaklarını tahsil etti. O günlerde basında çıkan şu haber bunun ispatıydı: “Müteahhitler Libya’dan 15 milyar dolar kazandılar.” (12.01.2996) “Erbakan’ın Mısır, Libya ve Nijerya gezisi sayesinde Afrika ile köprü kuruldu.” (09.10.1996)
Olay manipüle ediliyor
Bütün bu güzel gelişmeler dururken, basın Kaddafi’nin tutumuna kafayı takmış, bu olayı bahane ederek hükümete ve Erbakan’a yüklenmeye başlamıştı. Bu başarıyı görmeyip ayrıntıya takılmaktan başka nasıl izah edilirdi? Amaç ise hükümeti yıpratmaktı. İş adamları da basının bu tutumundan rahatsız olmuştu. Sakıp Sabancı konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Hükümetin yıpratılmasını bekleyenler yanlış yapıyor.” (17.11.1996)
Mehmet Barlas da daha gezi öncesi başlatılan kampanya karşısında olayı “işin anasını unutup danasına takılmak” olarak nitelendirerek şunları yazıyordu:
“1974 sonrasında, Amerikan ambargosu yediğimiz zaman, Türk askerî uçaklarına yedek parçalar Libya’dan gelmedi mi?
1980’lere girerken, Türkiye’nin ihracatçıları ve müteahhitleri, ilk provalarını Libya’da yapmadı mı? Hiç unutmayalım.” (Sabah, 29.09.1996)
Erbakan, Libya gezisinde tam bir devlet adamı olgunluğu göstermiş, Kaddafi’ye kabadayı üslubuyla cevap verme hafifliğine düşmemiş, fakat susmayan, kendine güvenen ve ikna eden yaklaşımıyla devlet onurunu korumuştu. Aslında bu gerçekleri basın da biliyor. Fakat, gerek husumet, gerekse seviyesiz siyasi rekabet sebebiyle hakikati gizliyorlar. Hatta bu çevrelerin kendi aralarında, Erbakan’ın başarılarına iç geçirdiğini de görürsünüz. Daha kısa bir süre önce Yalçın Pekşen, “Gardrop Dinciliği” başlıklı yazısı içinde Erbakan’a yapılan haksızlık konusunda şöyle yazmıştı: “Kaddafi’nin çadırında yaşananlar ise, -hakkını yemeyelim- onun değil, Kaddafi’nin patavatsızlıklarıydı.” (Akşam, 27.1.2002)
Erbakan Türkiye’nin önünde gidiyor
Uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. Bener Karakartal, “Erbakan’ın başarıları ve devlet adamı olgunluğu”nu Erbakan’ın Afrika gezisi sonrası verdiği bir mülakatta şunları söylemişti:
“Erbakan Türkiye’nin bir adım önünde yürüyor. Türkiye’nin Erbakan’dan öğreneceği çok şey var. Türk demokrasisi şu anda Erbakan’ın gerisinde yürüyor.
Siz hiç Erbakan’ın “kavgaya kavga ile cevap” verdiğini gördünüz mü? Sinirlilik ve hırçınlıkla bütün vaktini diğer parti liderlerine sataşarak geçirdiğini gördünüz mü? Türkiye’de siyasetin içine sürüklendiği tüm “sinirlilik ve gerginlik” ortamına rağmen Erbakan kavganın dışında ve üstünde yer almaktadır, polemiklere girmemektedir. Ve hepsinden önemlisi tebessümü ve güleryüzlülüğü ile Erbakan Türk siyasetçilerine demokrasi dersi vermektedir. İşte demokrasinin ta kendisi budur. (Nedim Odabaş’ın Röp. Millî Gazete, 30.11.1996)
Bütün bu gelişmeler ortada iken, bazı basın kuruluşlarının Erbakan aleyhinde yerli yersiz kampanya yürütmesi, hiç de anlaşılabilir bir tutum değildir. Sanki bu anlayıştaki basın için başarılı olmak suç. Türkiyemizin güzel günlere ulaşması için vargücüyle çalışmak affedilmez birşey (!) Halbuki, muhterem Erbakan siyasi hayata atıldığından beri ne istiyordu. İşte bazıları:
– Yaşanabilir bir Türkiye istiyor.
– Kendi gücüyle kalkınmış bir Türkiye istiyor
– Dış güçlerin müdahalesinden kurtulmuş bağımsız bir Türkiye istiyor.
Basın sorumluluğunu bilmeli
Basının ülkenin yüzünün gülmesi için yapılan her türlü çalışmaya destek vermesi gerekmez mi? Fakat öyle olmuyor. Bazı basın kuruluşlarında kronik bir “Erbakan fobisi” oluşmuş. Hem de haksız yere “siyasi yasaklı bir lider” haline getirilmesine rağmen… Bazıları “kafese konulmuş arslan”a karşı kahramanlık gösterisinden özel bir zevk alıyorlar, herhalde…
“Hakkı yenilmiş bir siyasi lider”in hakkını savunmak basının görevleri arasında olmalı değil mi?
Basın Türkiye’de güç ve itibar kazanmak istiyorsa, bunun yolu dürüst ve bu ülkenin gerçeklerine uygun yayın politikası uygulamaktan geçer.
Yerli yersiz temiz insanlara cephe almak, ambargo uygulamak basına hiçbir şey kazandırmaz.
Basın aslî görevinin ne olduğunu çok iyi bilmeli ve ülkeye karşı sorumluluğunu hiçbir zaman unutmamalıdır.
Şakir TARIM, 22.01.2003, Milli Gazete

mücahid55
11-05-2009, 11:19
54. Erbakan Hükümeti Döneminde İsrail’le Siyasi Ticari Anlaşmalar Yapılmış mıdır? 2. Dünya Harbi’nden sonra 1945 yılında kurulan Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın ilk icraatlarından birisi 1948’de Filistin toprakları üzerinde İsrail’i kurmak olmuştu. İsrail’i ilk önce ABD, ondan on bir saat sonra da ikinci devlet olarak Türkiye tanımıştır. Ne var ki, Müslüman Arap dünyasının tepkisinden çekinen Türkiye İsrail ile ilişkilerini uzun yıllar, maslahatgüzarlık seviyesinde sürdürmüştür.
Türkiye ile İsrail arasında bugün en yoğun hale gelen ilişkilerin başlaması Rusya’daki komünist rejimin çöktüğü ve özellikle Filistin ile İsrail arasında barış rüzgarlarının estirildiği 1990’lı yıllara rastlar. Bu yıllarda Oslo’da taraflar arasında yapılan anlaşma Türk Dış Politikasında da etkisini gösterir ve Türkiye, İsrail ile ilişkilerini ABD’nin de etkisi sonucu bugünkü seviyesine doğru yükseltme çabasına girişir.
Alptekin Dursunoğlu’nun “Stratejik İttifak” isimli kitabında Türkiye İsrail anlaşmaları Kronolojisinden: Erbakan Tüm Anlaşmaları Askıya Aldı. Haber Kaynağı: İsrail Ha’arets Gazetesi

http://www.akpgercegi.com/wp-content/dursunoglu.jpg (http://www.akpgercegi.com/wp-content/dursunoglu.jpg)

Türkiye’de 1991 yılında yapılan seçimlerden sonra iktidara Süleyman Demirel Başbakanlığında kurulan DYP-SHP Hükümeti gelmiştir. Türkiye ile İsrail arasında ilk anlaşma işte bu Hükümet zamanında 11.09.1992 tarihinde imzalanan “Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması”dır.
1993’te, Turgut Özal’ın ölümü üzerine Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı, Tansu Çiller de başbakan olunca iki ülke arasındaki ilişkiler birden tırmanışa geçmiştir. Türkiye-İsrail ilişkilerini konu alan kitaplar, bu tırmanışın Türkiye’de üç mimarı olduğunu yazarlar: Süleyman Demirel, Tansu Çiller ve Çevik Bir. (Stratejik İttifak, Alptekin Dursunoğlu, sh. 25)
Bu görüşün ne derece doğru olduğunu anlamak için, bu üçlünün görevde olduğu dönemlerdeki ilişkilerin seyir grafiğine kısa bir bakış yapmakta zaruret vardır. Türkiye-İsrail İlişkilerinin REFAHYOL’dan Önceki Durumu ABD ile içli dışlı olmaya alışmış, bu dönemin TC. hükümetleri, İsrail-Filistin ihtilafında daima İsrail’den yana tavır almışlar, İsrail’i hoş tutmuşlar ve özellikle Müslüman Arap Dünyasının tepkilerini hiçe sayarak İsrail ile ikili ve stratejik
21.01.1994 İsrail’le Savunma İşbirliği Anlaşması imzalamışlardır.
25.01.1994 Türkiye’deki Yahudiler’in 500. yıl (Çiller Hükümeti Dönemi) kutlamaları.
(Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in İsrail Cumhurbaşkanı Weizman’ı İstanbul’da şeref misafiri olarak ağırlaması)
31.03.1994 Güvenlik/Gizlilik Anlaşması’nın imzalanması. (Çiller Hükümeti Dönemi)
04.06.1994 Çevre Sorunlarında ve Doğa Korunmasında İşbirliği Anlaşması’nın
15.01.1995 Terörizm ve Diğer Suçlarla mücadele anlaşmasının imzalanması.(Çiller Hükümeti Dönemi)
Mücadelede İşbirliği Anlaşması’nın imzalanması. (Çiller Hükümeti Dönemi)
13.03.1995 Telekomünikasyon ve Posta Alanında İşbirliği Anlaşması’nın 24.04.1995 Sağlık ve Tıp Alanında işbirliği anlaşmasının imzalanması. (Çiller Hükümeti Dönemi)
07.11.1995 F4İşbirliği Anlaşması’nın imzalanması. (Çiller Hükümeti Dönemi)
Uçaklarının Modernizasyonu Projesi Anlaşması’nın imzalanması. (Çiller Hükümeti 23.02.1996 Türkiye-İsrail Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşması’nınDönemi)
14.03.1996 Demirel’in İsrail Ziyareti (En üst düzeyde İlk devlet ziyareti) Türkiye-İsrail Serbest Ticaret Alanı Anlaşması’nın imzalanması. (Gümrüklerin 16.06.1996 Türkiye-İsrail Ticaret,Sıfırlanması) (Yılmaz Hükümeti Dönemi) ekonomi, sinai, teknik ve bilimsel işbirliği anlaşması (Yılmaz Hükümeti Dönemi)
Yukarıdan aşağıya doğru tarihleriyle sıraladığımız bu anlaşmalar içinde en çok yankı uyandıran, Çiller Hükümeti zamanında 23.02.1996 tarihinde Türkiye ile İsrail arasında imzalanan Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşmasıdır. Çokları bu anlaşmanın REFAHYOL Hükümeti zamanında imzalandığı düşüncesiyle eleştiri oklarını Refah Partisi’ne de yöneltmişlerdir. Bu eleştirilerin tamamen yanlış adrese yöneltilmiş olduğu M. Ali Birand’ın 22.06.1996 tarihli yani REFAHYOL Hükümeti kurulmadan önce Sabah Gazetesi’nde yazmış olduğu aşağıdaki yazıyla sabittir:
“Türkiye’nin İsrail ile Askeri İşbirliği Anlaşması yapması eskiden beri Türk Amerikan ve İsrail Genelkurmayları’nın rüyalarından biriydi… Türk ve İsrail Genelkurmay Başkanlıkları arasında görüşmeler başlatıldı. Dışişleri Bakanlığının da fikri alındı ve bir sakıncası olmadığı işareti geldi. Ayrıntılar iki ülkenin askerleri tarafından kağıda döküldü ve kimselere haber verilmeden imzalandı. Eğer Savunma Bakanı kazara ağzından kaçırmış izlenimi veren bir açıklama yapmasa daha bir süre kimse farkına dahi varamayacaktı… İkinci adım eğitimin ötesinde iki ülkenin tam bir askeri işbirliğine girmeleri, ortak manevralar ve ortak stratejiler üretmeleri olabilirdi… Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, Amerika gezisi sırasında Yahudi lobisini etkilemeyi düşündüğü için olacak, konuşmalarında anlaşmaya çok ağırlık verdi… Ancak anlaşmanın Türk Genelkurmayı’nın 2 numaralı bir generali tarafından övgü dolu cümlelerle tanıtılması… Arap çevrelerin hemen dikkatini tahrik etti . Dışişleri veya Başbakanlık susuyor, durmadan Genelkurmay konuşuyor, demeçler veriyor. Bunlar yetmiyormuş gibi seçim arefesindeki İsrail ve Amerikan basını birden bire anlaşmayı ballandıra ballandıra anlatmaya başladılar… Türk basını da geri kalır mı? Türk-İsrail uçaklarının ortak eğitimi, İsrail Genelkurmay yetkilisinin Çevik Bir Paşa’yı ziyareti sırasındaki basın açıklamaları da buna eklenince, Arap dünyasındaki kuşku ve kaygılar en üst noktaya çıkıverdi.”
REFAHYOL Dönemindeki Durum Refah Partisi’nin şahsiyetli dış politika anlayışında Türkiye’nin İsrail’le ilişkileri konusunda öngörülen ilk hedef İsrail’in işgal ettiği topraklardan geri çekilmesiydi. Birçok araştırmacı yazar gibi Refah Partisi de İsrail’i, işgal ettiği Müslüman topraklarda devlet terörünü en iyi uygulayan bir ülke olarak görüyordu.
Nitekim 20.04.1996 tarihinde İstanbul’da 96. toplantısını yapan, Dünya Parlamentolar Birliği’nin “Terörizmle Savaş Komisyonu” bildirisinde, “İsrail’in devlet terörü yaptığı” hükmünün yer almasına İsrail’in Genel Kurul’da yaptığı itiraz, 451′e karşı 663 oyla reddedilmişti.
Onun için Weizman’ın tam da Refah Partisi’nin Hükümet kurma çalışmalarını yoğunlaştırdığı bir sırada Habitat II Toplantısı için İstanbul’a gelişinde yaptığı açıklamalar son derece dikkat çekiciydi. Weizman açıkça Refah Partili bir hükümetin kurulmaması gerektiğini söylüyor, O’nun bu cür’etkârlığı da yerli şakşakçılarından büyük alkış alıyordu.
REFAHYOL Hükümetinin kurulma çalışmalarının yoğunluk kazandığı günlerde hem Batı’da hem İsrail’de hem de Türkiye’deki işbirlikçi çevrelerde cevabı merak edilen soru şuydu: Refah Partisi iktidara gelirse Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler ne olacaktı? Aslında malum çevrelerin Refah Partisi’nin iktidar olmasına karşı oluşlarının başlıca sebebi de, bu soru içindeki gizli endişelerdi.
İsrail Cumhurbaşkanı Weizman bir yandan İsrail’in Sesi radyosuna yaptığı açıklamada “Süleyman Demirel’i çok iyi tanıyorum ve Ordu’nun da kenarda bekleyeceğini sanmıyorum. Şu anda korku üzerine değerlendirme yapmanın bir anlamı yok” diyordu. (Stratejik ittifak, sh. 72)
Diğer yandan 12 Haziran 1996′da İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait Boeing 707 tipi özel uçakla İstanbul’a gelişinde, basın mensuplarının, Türkiye ile İsrail arasında ANAYOL Hükümeti zamanında imzalanan anlaşmayla ilgili olarak sordukları soruya şöyle cevap veriyordu. “İki ülke arasındaki anlaşma ekonomi ve güvenlik alanlarında karşılıklı işbirliğini öngörüyor. Arap ülkeleri bu anlaşma dolayısıyla Türkiye ile İsrail bir olup Suriye’ye saldıracaklar diyor. Bu kocaman bir aptallıktır.” Süleyman Demirel ise, “Türkiye İsrail ile gayet iyi ilişkiler içindedir, kimin kiminle işbirliği içinde olacağı kendi bileceği iştir.” diyordu.
Ve yine Weizman, Refah Partisi’nin kuracağı bir hükümetin, Türkiye-İsrail Anlaşması’nı fesh etmesi ihtimalinden bahisle sorulan bir soruya da şu cevabı veriyordu: “Anlaşmaların iptali iki ülkenin de yararına olmaz. Anlaşma iptal edilirse buna bilhassa İran ile fundamentalistler sevinir. Türkiye-İsrail anlaşması sadece bir Askeri Eğitim Anlaşmasıdır.” (12.06.1996 Hürriyet)
Peki ne oldu, REFAHYOL döneminde İsrail ile ilişkilerin seyri? Refah Partisi’nin en çok eleştirildiği konulardan birisi REFAHYOL Hükümeti zamanında 28.08.1996 tarihinde imzalanan Türkiye-İsrail Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşmasıdır. Bu anlaşmanın ihale müzakereleri REFAHYOL’dan çok önce başlamış ve Türk Hava Kuvvetleri’nin elindeki F-4 ve F-16 uçaklarının modernizasyonuyla ilgilidir. Böyle bir anlaşmanın imzalanmasının sebebi, Türk Hava Kuvvetleri’nin elindeki bu uçakların bilgi işlem modernizasyonu konusunda ABD’nin Türkiye’ye mecburi adres olarak İsrail’i empoze etmiş olmasıdır. Anlayacağınız, sözkonusu anlaşma bir ara “Uçan Tabut” denilen bu uçakların hurdaya çıkmaktan kurtarılması için bu işi yapacak bir başka ülkenin de mevcut olmaması karşısında zorunlu olarak yapılmış bir anlaşmadır.

Ömer Bekir
11-05-2009, 13:24
Kaddafi patavatsızlık etti,demişsiniz..Peki böyle patavatsız olanların peşinden gitmek mi Demokrasi oluyor..Yada patavatsızlarla iş birliği yapmak mı İslam'a uygun oluyor sadece..Bakın,size birçok açıklama yapayım..

Kaddafi 1 Eylül 1969'da gerçekleştirdiği darbeden buyana saltanatını sürdürebilmektedir..yaygın olan Senusi tarikatını İslâmdışı ilan ederek bütün faaliyetlerini durduran Kaddafi, kendi ülkesinde bu yasağını sürdürürken başka ülkelerdeki tasavvufi çevrelere şirin görünebilmek için böyle bir sempozyum düzenliyor..Bunu da kendisinin İslam'ı en iyi yaşayanlardan birisi olduğunu göstermek için yapıyor..

Necmettin Erbakan,Siyasete adım attığı ilk günlerden beri Kaddafi ile çok samimi ilişkiler kurmuştur..Ve bu ilişkilerini hala sürdürmektedir..

Dünya İslam Halk Komutanlığı 1989 yılında Libya'da Uluslararası İslama Çağrı Cemiyeti tarafından Kaddafi'nin emriyle kurulmuştur.. Cemiyetin her yıl Libya'da düzenlediği toplantılara Necmettin Erbakan ve diğer Milli Görüş mensupları katılmıştır.. 1991 yılında komutanlığın Asya işlerinden sorumlu üyeliğine getirilen Erbakan, halen İslami Halk Komutanlığı'nda Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlidir.. Görüş'ün başı Erbakan, Başkomutanına saygıda herhangi bir kusur etmemiştir..

Bu mu Devletin onurunu korumak..Sizler daha Devlet onurunun ne olduğunu bilmezken,Devletin onurunu koruduğunuzu zannediyorsunuz..

mücahid55
11-05-2009, 14:51
Kaddafi patavatsızlık etti,demişsiniz..Peki böyle patavatsız olanların peşinden gitmek mi Demokrasi oluyor..Yada patavatsızlarla iş birliği yapmak mı İslam'a uygun oluyor sadece..Bakın,size birçok açıklama yapayım..

Kaddafi 1 Eylül 1969'da gerçekleştirdiği darbeden buyana saltanatını sürdürebilmektedir..yaygın olan Senusi tarikatını İslâmdışı ilan ederek bütün faaliyetlerini durduran Kaddafi, kendi ülkesinde bu yasağını sürdürürken başka ülkelerdeki tasavvufi çevrelere şirin görünebilmek için böyle bir sempozyum düzenliyor..Bunu da kendisinin İslam'ı en iyi yaşayanlardan birisi olduğunu göstermek için yapıyor..

Necmettin Erbakan,Siyasete adım attığı ilk günlerden beri Kaddafi ile çok samimi ilişkiler kurmuştur..Ve bu ilişkilerini hala sürdürmektedir..

Dünya İslam Halk Komutanlığı 1989 yılında Libya'da Uluslararası İslama Çağrı Cemiyeti tarafından Kaddafi'nin emriyle kurulmuştur.. Cemiyetin her yıl Libya'da düzenlediği toplantılara Necmettin Erbakan ve diğer Milli Görüş mensupları katılmıştır.. 1991 yılında komutanlığın Asya işlerinden sorumlu üyeliğine getirilen Erbakan, halen İslami Halk Komutanlığı'nda Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlidir.. Görüş'ün başı Erbakan, Başkomutanına saygıda herhangi bir kusur etmemiştir..

Bu mu Devletin onurunu korumak..Sizler daha Devlet onurunun ne olduğunu bilmezken,Devletin onurunu koruduğunuzu zannediyorsunuz..

kim patavatsızların peşinden gitmiş? ve bunu kim demokrasi olarak söylemiş ? yukarıdaki yazıyı okumadan yorum yapmışsınız. sonra kaddafinin diktatörlüğü işbirliğine engel değil. sapla samanı karıştırmaya gerek yok. erbakan hocamız hakkında yalan yanlış konuyla ilgili ilgisiz ne varsa kininizi dökmek için yazmışsınız. telaşlanmayın bu kadar .

Ömer Bekir
11-05-2009, 15:04
Neden söylenenlere hiç cevap vermiyorsunuz..Her söze iftira iftira deyip duruyorsunuz,ben size gerçekleri söylüyorum..Savunduğunuz kişi'nin ne yaptığını bilmiyorsanız,benim size söyleyecek bir şeyim yok artık..

Ne oldu,diktatörlük işbirliğine engel değil,oldu değil mi..Ağzındaki baklayı nasıl çıkarttım ama..Ama Ak Parti İsrail ile,ABD ile veya diğer Avrupa ülkeleri ile iş birliği yapınca hemen İmansız parti oldu..Hemen"papa'nın heykeli'nin önünde imza attı imanı zayıf şahsiyetler"oldu değil mi..Hadi,sapla samanı karıştırma bakalımda görelim,bunu özellikle bütün Saadet Partililere söylüyorum..

Kardeşim,siz bizi kıskanıyorsunuz..Hiç boşuna yaftalanmayın..

mücahid55
11-05-2009, 15:15
Neden söylenenlere hiç cevap vermiyorsunuz..Her söze iftira iftira deyip duruyorsunuz,ben size gerçekleri söylüyorum..Savunduğunuz kişi'nin ne yaptığını bilmiyorsanız,benim size söyleyecek bir şeyim yok artık..

Ne oldu,diktatörlük işbirliğine engel değil,oldu değil mi..Ağzındaki baklayı nasıl çıkarttım ama..Ama Ak Parti İsrail ile,ABD ile veya diğer Avrupa ülkeleri ile iş birliği yapınca hemen İmansız parti oldu..Hemen"papa'nın heykeli'nin önünde imza attı imanı zayıf şahsiyetler"oldu değil mi..Hadi,sapla samanı karıştırma bakalımda görelim,bunu özellikle bütün Saadet Partililere söylüyorum..

Kardeşim,siz bizi kıskanıyorsunuz..Hiç boşuna yaftalanmayın..

cevaplar verildi yeni bir şey yokki yukarıdaki yorumları okuyun.ağzımdaki baklayı çıkarmak mı? biz diğer ülkelerle işbirliği yapılmaz demedik. lafın yarısını alıp diğer yarısını görmezlikten gelmeyin. sonra bizim açımızdan kapitalizmin hakim olduğu bir ülke demokrasi (aslında demokratur) ile yönetiliyor diye veya bir başka ülkede diktatörlük var diye ilişkimiz bunlara göre değişmez. abd ile anlaşma yapılmasın demiyoruz abd ye yardım edip ırakta müslümanların öldürülmesine katkıda bulunulmasın diyoruz.

kıskanmak neymiş? takdir edilecek bir icratınız yok neyinizi kıskanalım. hep iktidar gücündenve kalabalıktan dem vuruyorsunuz. bunlar haklılık gerekçesi olamaz. insanların çoğu doğru yolda gitseydi dünya bu halde olmazdı. biz doğru yolda olduğumuza inanıyoruz ve yanlış yapanlara bildiklerimizi anlatıyoruz. zerre kadar kıskançlık olmaz, komik olmayın.

Ömer Bekir
11-05-2009, 15:21
Piehh,Erbakan'ın ağzındaki bakla sizede vurdu..Bakk bakkk..Doğru yoldaymış da,Ak Parti'ye oy verenler doğru yolda değilmiş..Sen önce İman'dan sonra itikad'ın önemini öğren,ilim tahsili ile Siyaset akademisini bitir..Ondan sonra bana siyaset ve ilim konuş..Size bu dakikadan sonra cevap vermem,boşa zaman harcamaktır..Kusura bakmayın,size daha cevap veremeyeceğim..

Selametle...

mücahid55
11-05-2009, 15:24
Piehh,Erbakan'ın ağzındaki bakla sizede vurdu..Bakk bakkk..Doğru yoldaymış da,Ak Parti'ye oy verenler doğru yolda değilmiş..Sen önce İman'dan sonra itikad'ın önemini öğren,ilim tahsili ile Siyaset akademisini bitir..Ondan sonra bana siyaset ve ilim konuş..Size bu dakikadan sonra cevap vermem,boşa zaman harcamaktır..Kusura bakmayın,size daha cevap veremeyeceğim..

Selametle...

benim neyi ne kadar bildiğim konusunda fazla iddealı olmayın, ama madem son yorumunuz bende uzatmayacağım.

Ömer Bekir
11-05-2009, 15:33
Resulullah(s.a.v)Efendimiz neden bir Gayri Müslim'i Mekke'den Medine'ye Hicret ederken kendisine yol rehberi edindi..Madem sizin dediğiniz gibi olacaktı,o zaman hiçbir gayri müslim'le alışveriş yapmasaydı..Kardeşim,ne dediğinizi bilmeden buraya yazılar yazıp,bizi oyalamayın bari..

depare
11-05-2009, 16:42
Yahu birisi01 devlet sırrımı açıklayacaksın..?
Yok şimdi değil zamanı gelince açıklayacakmış nesin sen istihbarat ajanımı, yoksa derin devletmisin bilader (:
Bu kadar bağırıp,çağıracağına açıklarsın o çok mühim belgeyi bizide susturursun değil mi ama..?
Açıkla o öldürücü belgeyi bizde iftira atmadığına ikna olalım..

Duygu'Seli~
11-05-2009, 18:32
dini siyasete alet ettiği sizin görüşünüz. laikliği ne kadar benimsemişsiniz. islam dininde siyaset dinden bağmsız yapılamaz. har alanda olduğu gibi siyasette belirleyicidir dinin kuralları. saadet rozeti takan cennete demiyor, asıl siz kendinizce açıklamış ve kul hakkına girmişsiniz. dini siyasete alet etmek dinin kurallarına uymak değil onu sizin gibi yeri geldiğince kullanmak yeri geldiğince dinle siyaseti karıştırmayın demektir.

Valla yazınızın büyük bölümü alıntılardan ibaret okumaya lüzum görmedm.. :)
Ben burada fikirlerimi belirtip davamı savunuyorum..Bende bilirim kıyılardan köşelerden yazılar bulup, konuya dahil etmeyi..

ERBAKAN DİNİ RESMEN SİYASETE ALET EDİYOR!
Hala inkar mı ediyorsunuz? ''AK PARTİYE OY VEREN CEHENNEME BİLET ALMIŞTIR'' sözünü yetmiş milyon insan kulaklarıyla duydu efendi!
Değil sizin hocanız,hiç bir ictihad ehli alim bu rezil sözü kullanamaz! Bu dini siyasete alet etmektir! Dinimizde din siyasete değil DEVLET İŞLERİNE DAHİL EDİLEBİLİR!
Laikliğide mi bize vurmaya çalışır oldunuz? Biz mi getirdik! Madem laiklik bu kadar kötü o halde erbakan hocanız ne diye,hangi akla hizmet, ''laikliğin tehlikede olduğu anlaşılması üzerine'' İRTİCA İLE MÜCADELE GİBİ ADİ BİR BELGEYE İMZA ATIYOR?! İrticayla mücadele nedir?? DİN İLE Mİ MÜCADELE EDECEK? NİYE İMZALADI O BELGEYİ?? O oturduğu koltuktan olmamak için..!!

Hadi sıkıyosa bu belgeyide inkar edin! Hadi ispat edin bu belgenin aksini!!

http://img22.imageshack.us/img22/8906/demirelerbakangizlibelgo.jpg

İrtica ile mücadele ne demek? KİM LAİKLİĞİN MAŞASI..Bu belgeyi sordularda çıtı çıkmadı hocanın! :)

Bize laikliğin maşası,savunucu diyenler,laikliğin KORUNMASI için ''irticayla mücadele'' belgesi imzalıyor!! Zorlamı attırdılar o imzayı!Madem laikliğe karşı,çekseydi restini,deseydi ''ben dinimi bir adi rejime satmam kardeş'' diye..İstifa etseydi!!

Siz AK Partiye laiklik safsatasıyla gelecek en son partisniz!
O irtica belgesi imzalanmamış olsaydı bu gün ''başörtülüler irticai tehlike'' diye okullardan kapı dışarı edilmezdi!! Bu gün o belge yüzünden AK PARTİ'ye irticaya zemin hazırlayan parti diye dava açılamazdı!! O belge bunların yaşatılmasında önemli bir yere sahiptir hangi biriniz inkar edebilir?!!

hocamız o sözünün başında ve sonunda inşAllah diyor, Allah dilerse Allah izin verirse sorgusuz cennete gireceğiz diyor..

Hangi akla hizmet ''saadete oy verene cennete gitsin'' die dua etmek..?Buda dini siyasete alet etmek değil mi? Başka hayır duası yok mu? Saadete oy vermeyenlere ne diyor peki HOCA? Allah versin mi..? Yoksa cehenneme bilet aldınız diye kötü haber mi..?

akpartiye oy verenlerede cehennemik demedi , sözleri olduğu gibi alıntı yapın. aks halde ark niyetli olduğunuz , sözleri söylendiği değil anlamak istediğiniz manada anlamaya çalıştığınız sonucu ortaya çıkıyor..

BEN KULAKLARIMLA BİZZAT DUYDUM, İZLEDİM EFENDİ!! Küpürüyle buraya koysam yine utanırmısnız??! Ben değil onca insan kulaklarıyla duydu daha inkar mı ediyorsunuz?!
Hocanın söylediği sözleri kendi müdavimleri ''yok hoca böyle demek istemişti aslında'' diye izaha kalkışıyorlar.. :) Hoca size konuşma sonrası izahını mı yaptı..Birikte ana fikir çalışması mı yaptınız..? :)

kimsenin zekasını tartışmıyoruz. her tartışmada nedense olayı bu noktaya çekmeye çalışıyorsunuz. kimseyerde biz iyi müslümanız siz kötüsünüz demedik. nerden uyduruyorsunuz bunları? Hocamızı koltuk sevdalısı olarak görmek hangi mantalite ürünü acaba? o bahsettiğiniz belgeyi Hoca imzalamadı..

Uydurmayın kardeş! Biz sizinle bu mevzuyu ilk defa tartışıyoruz,daha evveli yok!Siz iyi kötü müslüman demiyorsunuz direk,dolaylı olarak laf sokuyorsunuz sadece! Hocanızın koltuk sevdalısı olduğuna delil yukarıdadır! İmzada bizzat kendisine aittir ve hiç bir kurum inkar edememiş,hocada aksini hiç bir şekilde tekzip edememiştir.. ;;) Yok imzalamadı diyorsanız buyrun aksini İSPATA!

ticaretin haram olduğunu kim yazdı. her zamanki gibi yine çarpıtma ,yanıltmaya yönelik ifadeler. diğer ülkelerle anlaşma yapılır tabiki, ancak gel komşu müslümanları vur diye anlaşma yapılmaz. devlet maddi menfaat için insan kanının akıtılmasına yardım edemez. .

Madem haram değil nediye amerika ile olan,israil ile olan anlaşmalara uşaklık diye kulp takıyorsunuz?!GEL KOMŞU ÜLKEYİ VUR DEMİŞSE HÜKÜMET VE SİZ BUNU İSPAT EDEMEZ İSENİZ ŞEREFSİZ OLMAYI KABUL EDİYOR MUSNUZ?!
Haddinizi bilin! İftira atıyorsunuz diyip asıl iftirayı siz atıyorsunuz!
Siz şimdi şerefsiz lafzını hakaret Olarak algılarsınız malum şartellerde problem var.Ben açıklık getireyim.. Madem böyle bir iddianız var o halde ispat edin! Zaten iddianızın arkasında olan biri iseniz o iddiayı ispat eder,o lafızdanda kurtulursunuz!;;) Amaa yook,kanıtı yoksa,ispatı yoksa herşeyi göze alarak diyorum ki ''kanıtnı koyamayan ŞEREFSİZDİR(nokta) :)

Ben iddia ve ispata hazırım ki; ERDOĞAN VE HÜKÜMET, BÖYLE ADİ BİR SÖZÜ BIRAKIN,İMAYI DAHİ YAPMAMIŞTIR! Türkiye'den savaşa başlanması teklifini sunan Amerika, RED CEVABI üzerine savaşın ilk bombasını KATARDAN ATMIŞTIR!
Uzun olmaması adına BELEGELERİ koymuyorum ama cevabınıza binaen bütün belgeleri herkesn içinde gözünüze sokmaya hazırım!!

"ırakla iyi ilişkiler" ... hangi ırakla önce abd ye yardım edip işgale destek verecek 1,5 milyon insanın ölmesine katkı sağlayacaksınız sonra iyi ilişkiden bahsedeceksiniz. komşu ülkeleri dış güçlerin istediği noktaya çekmek için yapılan arabuluculuk faaliyetleri iyi ilişki olamaz..

BUNUN KANITIDA ISPATIDA MEVCUTTUR! TEKRAR EDİYORUM BU ASILSIZ ADİ İDDİANIZI KANITLAYAMAZSANIZ YUKARIDAKİ SÖZCÜĞÜ SİZE HEDİYE EDİCEM! Evet böyle bir iftiraya ancak o hediye yaraşır!
Belge diye amerikanın savaş sonrasında askerleirn sadece gidip-gelmesi çin kullandırılan üs konusunu kabul etmiyoruz yalnız,o artık BAYATLADI! ;;)

borcu kıyaslayalım demişsiniz , kıyaslayın , yazın bakalım iç ve dış borçları..

Ben kıyaslayalım demedim..SİZ KIYASLAYIN dedim.. Her lafa iftira ile,yalan ile gelmeyi bilen,partisnin geçmişteki icraatleri ile şimdikileride kıyaslar sanıyorum! Benim iddiam belli; AK PARTİ Hükümeti'nin başardığı icraatleirn ONDA BİRİNİ saadet partisi kendi hükümet döneminde BAŞARAMAMIŞTIR(NOKTA) Hadi başlayın kıyasa..

bizim zamanımızda terör oılayları bitme noktasındaydı. akparti hükümeti devraldığında sıfır noktasındaydı ve bugün açılımın konuşulduğu anda ülkenin çeşitli yerlerinden şehit haberleri geliyor..

TERÖR BU GÜN ARTIK HERKESİN KABUL ETTİĞİ VE YABANCI GÜÇLERİN MAŞALIĞINI YAPAN,SADECE İKTİDARINA GÖRE ÖNE ÇIKARILAN YADA SUSTURULAN BİR ADİLİĞİN ADI! Sizin ergenekondan haberiniz yoktur biliyorum çünkü hocanızda sorulduğunda ''fasa fiso'' diyor :) hükümeti devirmek için adi teröristlerle birlikte iş yapan kaç tane paşayı içeri tıktığımızı görmeyecek kadar KÖRSÜNÜZ! O nedenle bu kısmı geçiyor ve size dua ediyorum! ISLAH! Hidayet evveli sadece ISLAH!!

açılım konusunu kimse daha aklından geçirmezken biz iktidarımız döneminde adımları atmıştık. ayrıca kürt hakları, kürçe konuşma noktasında hocamızın ne mutlu türküm diyene sözünün yanlışlığına dikkat ettiği sözü söylerken belki siz dünyada değildiniz. .

SİZ hiç iktidar olamadınız bir defa.. oyff ((=
Sizin koalisyon hükümetiniz açılım adına tek gözle görülür elle tutulur bir ADIM ATMAMIŞTIR!Bunada(nokta)
Söylenen ve havada kalan sözlerle değil bizim gibi İCRAAT ile gelin! Aksi hali komik oluyor..

Açılımı madem sizde vaktiyle beyan etmekle kalmışsınız,o halde niçin bu gün ÇINGAR ÇIKARTIYORSUNUZ?

ayrıca o bölgelere ne gibi yatırımlar yapıldığını hiç bilmiyorsunuz. 7 yıldır satıp bitiremediğinz kuruluşların, fabrikalrın pek çoğu 70 li yılrrada milli görüşün ağır sanayi hamlesi kapsamında ve özellikle çoğu doğuda yapıldı..

Hadi ispat edin bu ÇOĞU dediğiniz sanayi kuruluşlarını! İsmen ve kuruluş tarihleri ile birlikte istiyoruz!
Evet şu konuda haklısınız,çoğu başlattığınız iş yarım kaldı,havada kaldı! Biz hem onları tamamladık hemde yeni olan BİNLERCESİNİ YAPTIK! Pek çoğuymuş..Toplasan 10 tane etmez! Doğya yatırımın en büyüğünü AK PARTİ HÜKÜMETİ yapmıştır! Aksini iddia eden lafla değil,BELGE İLE GELSİN LÜTFEN!;;)

Pek çoğu diyor birde.. :) O pek çoğunu toplasan yirmi etmez,hadi etti diyelim,kaçı doğuda kaçı batıda,kaçı tamamlandı kaçı yarım ve en önemlisi kaçı devletin bizzat emeği ile oldu kaçı İŞ ADAMLARININ VİCDANI İLE!!!!!!!!!

hocamızın yaptığı zam memura , işçiye , emekliye, çitçiye, % 150,200,312,1000 gibi maaşlara yapılan zamlardır. o dönemi ya yaşamadınız, ya bilerek yanlış yazıyorsunuz..

Ben aksini iddia etmedi ki nerenizle okuyorsunuz muhterem?
Ben en başından beri söylüyorum zaten..Hocanın yptığı tek şey bol keseden ZAM! Akıllı hükümet yerine göre,hakkına göre zammını yapar! Ayrıca en çok zammı polis ve askere yapmıştır ki,bu gün akrabamız olan emekli bir amca aynen şuunu diyor;
''valla hoca sayesinde mesuut günler yaşadık,zam üstüne zam'' :) Zam güzeldir ama..Doğu AÇ İKEN,DOĞUYA TEK TÜK YAPILAN YATIRIM DIŞINDA BÜTÜN HAZİNEYİ ZAMMA AYIRMAK HANGİ AKLA HİZMET!! Bu gün başbakanda isterse zam üstüne zam yapıp,yatırımları kesi,sadece çalışan devlet memurlarını memnun ve mesut edemez mi..?

özelleştirmeye değil yanlış özelleştirme politikalarına eleştirimiz var. milli üretimde özel teşebbüsü esas alır. ancak yabancı şirketlere ve yok pahasına stratejik kuruluşların satılmasına karşıyız..

Sizin zamanınızda özelleştirme ile yabancılara devredilen yerlerin olmadığına EMİNMİSİN? :) İSPAT!!!!
Özelleştirmeyi öğrenin önce sonra gelin istişare yapalım! Bu ülkede kanun var! Bu gün milyonlarca ülke özelleştirmelerle nefes alıyor! Özelleştirmek vatan toğrağını satmak olsaydı,bu gün vatanın her bir yerinde özelleştirilmiş kurumlar,sahipleirnce kendi toprakları ilan edilirdi! Özelleştirmeyi bizim ceddimizde,OSMANLI'DA yapmıştır ve sadece müslüman değil kafirlerde nasibini almıştır! Onlarıda kınayın hadi!!
Politikasına karşılarmış.. Özelleştirmenin politikası zaten aynıdır,bellidir,her yerde eşittir! Ne politikasından bahsediyorsunuz siz??!

refahyol döneminde ımf ile anlaşma yapılmadı her cümleniz yalan yanlış bilgilerle dolu.

Imfye ateş püsküren Erbakan hükümeti ımf ile kamuoyu dışında ne görüşmeler yaptırmış ama.. :)

Abdullah Gül sizin o dönemde olarak bizzat açıklamıştır ve tarihide mevcuttur!
Haberin gazatesi Türkiye!
Başlık aynen öyle '' “ IMF ile kapalı kapılar ardında zorlu pazarlık” '' :) Vee tarih!
16.10.1996

Imf yanlısı diye AK Parti'ye ateş püskürenler,ımfyi kötüleyip duranlar vaktiyle bakanları Abdullah GÜL'ün hemfikir olduklarının açıklamasını yaptırmış.. :)

Imf bu gün hükümetimize çok anlaşma teklif ettiği halde,sırf bize uymadığı gerekçesi ile defalarca RED EDİLMİŞTİR!
Imf borcu diğer hükümetler döneminde yerinde sayarken,AK PARTİ HÜKÜMETİ döneminde milyarlarca borç kapanmıştır!

Atıp tutmayın..Belgeyle gelin,dolu dolu gelin ki tadımız olsun..Valla bıktık bu klişeleşmiş papağanımsı laflardan.. Bizde insanız yahu.. :):karizmatik:

Erhan KARACA
11-05-2009, 18:38
Yaşasın sonunda bu konuyu kapatacak mesaj geldi.. =) :güzel::güzel::güzel: Bravo Duyguseli Allah sizden razı olsun..

Cihan_ŞümuL
11-05-2009, 21:00
duyguseli'nden alıntı:

Bunun temennisi bile GÜNAH!! İnsan kendi partisine oy verenlere cennete gitsinler diye dua eder mi..? (= Va veylaa..Sayın Erdoğan"ın "ABD askerlerinin sağsalim evlerine dönebilmeleri için dua ediyorum" sözlerini hatırlıyoruz.

yolcu44
11-05-2009, 21:47
İnsana saygı duymak, yine insanlığın bir gereğidir. Her ne olursa olsun sonuçta Türkiye'nin Lideri, Başbakanımızın Hocasıdır kendisi. Bu inkar edilemez. Sevsek de, sevmesek de bu böyle.. Nasıl ki Sayın Başbakanımız Hocasını Eleştirme konusunda oldukça hassas, bizler de öyle hassas olmalıyız. Tokata tokatla karşılık verdikten sonra farkımız kalmıyor..

Kadim Sevgiler..

redyellow
11-06-2009, 00:02
İnsana saygı duymak, yine insanlığın bir gereğidir. Her ne olursa olsun sonuçta Türkiye'nin Lideri, Başbakanımızın Hocasıdır kendisi. Bu inkar edilemez. Sevsek de, sevmesek de bu böyle.. Nasıl ki Sayın Başbakanımız Hocasını Eleştirme konusunda oldukça hassas, bizler de öyle hassas olmalıyız. Tokata tokatla karşılık verdikten sonra farkımız kalmıyor..

Kadim Sevgiler..

Bir güzel insandan, bir güzel yorum.

Teşekkürler.

Ömer Bekir
11-06-2009, 00:42

Kadim Sevgiler..

Ben kesinlikle Erbakan Hoca'nın hocalığını eleştirmedim..Verdiği bir seminerde,kendisinden sadece İhlas Süresi'nin tefsirini 2buçuk saat dinlediğim zamanı bilirim..

Ancak,doğruya doğru,yanlışa yanlış..Efendi Hazretleri bile yanlış yapacak olsa,onun kendisinede doğruları söyleriz..Ve biz Erbakan Hoca'nın hocalığını kabul ettiğimiz halde,Erbakan'ın izinden gidenler Ak Partilileri münafık veya Kafir'le eşdeğer tutabilecek kadar kardeşlik duygularını yitirmişlerdir..

Başbakan,ince davranıyor ve alttan alıyor..Çünkü uyarsa bile"Hocam,sadece bana doğruları söyleyin yeter"dese bile,Erbakan Hoca'nın hala bu eleştirilerinden vazgeçmeyeceğini biliyor da ondan..

Benim onlarca Saadet Partili arkadaşım var,birbirimizle sık sık biraraya geliriz..Ama hiçbiri çıkıpta"siz şöyle cehenneme bilet kestiniz","biz Allah'ın izni ile Cenneti garantiledik","Siz durmadan özelleştirme yapıyorsunuz"gibi gereksiz Siyasi sözlere girmiyorlar..ilçe ve İl'de olan sıkıntıları dile getiriler,Siyasette olan boşluğu dile getirirler..Yanlışa yanlış,doğruya doğru derler..Hiç bir siyasi tartışmayı İslam'a veya başka bir dine getirmezler..

Erbakan Hoca'nın ilim mertebesi yüksek bir şahsiyet olduğunu buradaki bütün kardeşlerim biliyor..Ama Hoca olan,eleştirilemez değildir..Yanlış yapmayacak şahsiyet değildir,günahsızda değildir..Birçok yerde doğru şeyler yaptığı gibi,bazı yerlerde de yanlışlar yapmıştır..

Saygılarımla..

redyellow
11-06-2009, 00:52
Sayın ömerbekir:

Erbakan hoca ile ilgili olarak size Sayın Başbakanın tavrını, uslubunu örnek olmanızı tavsiye ederim.

Hayırlı geceler.

Erhan KARACA
11-06-2009, 01:01
Sayın ömerbekir:

Erbakan hoca ile ilgili olarak size Sayın Başbakanın tavrını, uslubunu örnek olmanızı tavsiye ederim.

Hayırlı geceler.

ömer Abi doğru söze ne nedir.. RedYellow'a katılıyorum.. =)

Beritan
11-06-2009, 01:30

Kadim Sevgiler..
vay güzel yorum tebrikler abi:saygılar:

MaU_95
11-06-2009, 11:08
hocamızın konuşmalarını bir bütün halinde dinlemez cımbızla sözler seçerseniz yanlış anlamaların olması kaçınılmaz.

öncelikle "siyonist" değil siyonistlerin maşası demiş. maya yok lafında ne Hocamıza göre akparti yönetimi ülkeyi idare edecek kabiliyette değil, o böyle düşünüyor ,siz farklı düşünebilirsiniz. iman yok demişmi ?bilmiyorum demişse burda imandan kasıt Allah a iman, peygambere iman gibi anlamlar taşımaz, böyle bir anlam çıkarmak hocayı tanımamaktan gelir.. iman , inanmak ülkeyi milli manevi değerlere bağlı yönetecek inanç kastedilmiştir, buda fikir özgürlüğü açısından hor görülemez.

gittiği yol aynı kapıya size göre çıkıyor , hala niye desteklemedi akpartiyi deniliyorsa hakkaten milli görüşün ne olduğu anlaşılmamış demektir.

benim önceki yorumumdan yola çıkarak anti kapitalist vurgusu yapmışsınız, ne alaksaı var gibi.
zaten sorun bu akparti kapitalist düzeni benimsediği için işbirlikçi , siyonist maşası olmakla itham ediliyor hocamız tarafından

Çevir kazı yanmasın. :)
Hem milli ve manevi değerlere bağlı olup olunmadığını ölçmek için nasıl bir aygıt kullanmış onu merak ettim. Dinimizde iftira da yasak değil mi?
Kapitalist düzeni kuran Ak Parti değil. Ancak bizi bu düzende düzlüğe çıkaracak parti Ak Parti dir. Öyle iki günde olmuyor bu işler.

Bu düzende dost düşman olarak konuyu ele alırsan baştan kaybedersin. Ayağını yorganına göre uzatacaksın. Ha ayağını daha çok uzatmak istiyor olabilirsin o zaman önce yorganı düzeltmen gerekir. Gece soğunda yorganı üstünden atar da ayağını uzatırsan sabaha hasta kalkarsın.

Ak parti yorganı düzeltiyor, Erbakan gibi düşünenler izin verirse bu süreç daha rahat ilerleyecek. Ama köstek oluyorsunuz!!!

MaU_95
11-06-2009, 11:15

Kadim Sevgiler..

Kusura bakma Kadim ama bu konuda sana katılamayacağım. Eleştiri hakkı hepimizin. Kendisini yapmadığı bir şey için suçlamıyoruz. Ama genç dimalara fikirler verirken bir Hoca'nın dikkatli olması gerekir. Bize de düşen gördüğümüz aksaklıkları buralarda paylaşmak. Belki birileri sesimizi duyar da "Ben napıyorum yahu?" yada "Hımmm." der. Böyle bir şeye vesile olmak ve anlatmak bizlerin öncelikli görevidir.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. O ateşi de biz yakamadık.

redyellow
11-06-2009, 11:27
Kusura bakma Kadim ama bu konuda sana katılamayacağım. Eleştiri hakkı hepimizin. Kendisini yapmadığı bir şey için suçlamıyoruz. Ama genç dimalara fikirler verirken bir Hoca'nın dikkatli olması gerekir. Bize de düşen gördüğümüz aksaklıkları buralarda paylaşmak. Belki birileri sesimizi duyar da "Ben napıyorum yahu?" yada "Hımmm." der. Böyle bir şeye vesile olmak ve anlatmak bizlerin öncelikli görevidir.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. O ateşi de biz yakamadık.

Üstadım Ateş olmayan yerden duman çıkmaz lafı bu anlamda kullanılamaz.

Bu anlamda kullanırsanız akp hakkındaki eleştiriler için de ateş olmayan yerden duman çıkmaz demeniz gerekir ki bunu söylemek istemezsiniz değil mi:)

Eleştiriye her zaman evet, ama uslup çok mühim. Hocayı da eleştirin, herkes eleştirebilir, bu en doğal hakkınızdır, fakat bazı yorumlarda eleştiri değil aşağılama, hakaret vs. olunca o zaman bu olmuyor.

Ben ve kadim arkadaş bu konuya dikkat çekmişiz.

Tercih sizindir.

Ömer Bekir
11-06-2009, 12:36
Peki,nerede aşağılayıcı cümle kullanmışım ben..?

Bir iki eleştiri yaptım,konuya cevaplar veren MÜCAHİD isimli üyenin yazılarına cevap verdim..Hangi terimimde hakaret görüyorsunuz.?

Erbakan Hoca'nın ağzından çıkanları bizzat bu kulaklarımla duydum,buna da yalan diyemezsiniz..Başbakan eleştirmiyor diye,bende eleştiremeyecek miyim..

MaU_95
11-06-2009, 15:09
Üstadım Ateş olmayan yerden duman çıkmaz lafı bu anlamda kullanılamaz.

Bu anlamda kullanırsanız akp hakkındaki eleştiriler için de ateş olmayan yerden duman çıkmaz demeniz gerekir ki bunu söylemek istemezsiniz değil mi:)

Eleştiriye her zaman evet, ama uslup çok mühim. Hocayı da eleştirin, herkes eleştirebilir, bu en doğal hakkınızdır, fakat bazı yorumlarda eleştiri değil aşağılama, hakaret vs. olunca o zaman bu olmuyor.

Ben ve kadim arkadaş bu konuya dikkat çekmişiz.

Tercih sizindir.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Ateş yanıyorsa denir.
Meyve veren ağaç taşlanır, meyve veriyorsa denir.

Biri Erbakan Hoca'ya biri Ak Parti'ye. Biz ateş yakmıyor su döküp meyve ağacını geliştiriyoruz. Fark VAR!

Sözü ne zaman kullandığımız ve nereye kullandığımız çok önemli. Yoksa kel başa şimşir tarak durumu yaşanır ki ciddiye alınmazsınız.

Ayrıca bir saygısızlık ettiysek affola. Gerçekler ağır geldiyse ona da yapacak bir şey yok, geçmiş ola.

Bu arada şahsınıza karşı değildir yorumlarım üstünüze alınmayınız.

EpiVaTeS
11-06-2009, 15:13
Hocaya saygımdan sadece şunu söylemek istiyorum...

Hani diyorlar ya Fark var...
Evet yahu Fark Var...
Arada Yüzde 35 fark var...
Protesto etmiyorum...
Söylediği sözleri yaşlılığına veriyorum...

redyellow
11-06-2009, 16:54
Ömer bey: Yazım geneldir, şahsınızın kötü bir şey yazdığını söylemedim, yazılarınızın tamamını da okumadım, ben genel olarak eleştirmek ayrıdır hakaret, aşağılamak ayrıdır bu yapılmamalıdır dedim.

Ömer Bekir
11-06-2009, 16:59

Tercih sizindir.

O zaman bir zahmet yazılarımın tamamını okuma zahmetinde bulunupta,bunları söyleyin..Benim yaptığım gibi..

redyellow
11-06-2009, 17:03
O zaman bir zahmet yazılarımın tamamını okuma zahmetinde bulunupta,bunları söyleyin..Benim yaptığım gibi..

Kardeş: ben sana yazmadım diyorum sen hala uzatıyorsun. Hayırdır, gürültü mü olsun istiyorsun?

Size sadece Başbakanın uslubunu, tavrını örnek alın dedim, başka bir şey demedim, bugün tartışmak istemiyorum.

İlla tartışacaksanız buyrun başkalarıyla tartışın.

(kimin yazılarını okuyacağıma ben karar veririm)

Hakan Özkan
11-06-2009, 17:21
Erbakan hocanın bu ülkede siyaset yapabilmesi için şeriaata inanan insan sayısının bir hayli yüksek olması lazım. Demokrasiyi sindirmiş bir ülkede batı argümanlarına karşı direnç gösterip siyaset yapılmayacağını bilmemiz lazım. Erbakan hoca siyasette başarısız olduğu gibi o partinin uzantısı da aynı şekilde başarısız olmaya mahkumdur.Ama kişiliğine farklı alanlardaki başarına kimse laf söylememesi lazım.

Duygu'Seli~
11-06-2009, 17:38
Sayın Erdoğan"ın "ABD askerlerinin sağsalim evlerine dönebilmeleri için dua ediyorum" sözlerini hatırlıyoruz.

Pardon nerenizden hatırlıyorsunuz..?
BELGENİZ VAR MI..?
Belge diye internet köşelerinin,dava anlayışından aciz,küfür ve hakaretten başka paylaşımı olmayan sitelerden alıntılar istemiyoruz yalnız!

BELGE!?

Bu iddiayı(asılsızdır) gündeme köşe yazısıyla getiren şerefsiz bir yazardır!
Doğan'ın dangalak yazarlarından melih aşık, köşesinde Başbakan Erdoğan'ın the wall street journal gazetesi yazarı bir KADINA, mektup yazdığını ve içerisnde amerikalı askerlere dua ettiğini belirtmiş! Mektubuda sadece satırlarını yazarak,aslını astarını göstermeden anlatmış..

Bir defa başbakan ingilizce bilmezken,altında kendi imzası bulunan,el yazması bir mektubu nasıl gönderiyor cevabını verir misiniz?:)

Erdoğan'ın ingilizcesi yok! Erdoğan yabancı basına mektup yazacak kadar gündem dışında olupta,gündeme oturmak isteyecek bir başbakan değil! Heleki sıradan bir köşe yazarına..

Bu günlerde aynı gazete başbakan'ın röpörtajını yayınladı! Yani onlar başbakanın ayağına gelip randevu aldılar ve röpörtaj yaptılar! Başbakanın işi yok kalkıp bir kadın gazeteciye(sıradan bir köşe yazarı,amerikada meşhurluğu bile yok araştırın!) oturup bilmediği dilde mektup yazacak ve yollıyacak öyle mi..? Derdini anlatacak kimse kalmamıştı gitti elin amerikalı yazarına oturdu mektup yazdı.. :) Gülüyorum size! Ayıp!

Bazı densizlerde makale yazmış diyor (: başbakan kendi ülkesindeki gazetecilere demeç verecek fırsatı dahi zor bulurken,birde oturup yine bilmediği dilde MAKALE yazacak?! (:

Yalan haberciliği defalarca kanıtlanmış bir gazete yazarının köşesine taşıdığı adi bir iftirayı bu gün herkes diline dolamış! Ama soruyorum kanıt yok!! Kanıt diye bana melih aşığın ya köşe yazısını yada sözde ingilizce mektubun satırlarını getiriyorlar! Satır değil aslını istiyoruz! İMZASI İLE! Bahsedilen bir mektup ve mektubun aslı ortalıklarda yok.. Araştırıyoruz sadece ''dua etiği söylenen'' satırlar ingilizce olarak önümüze çıkıyor!

SIKIYOSA MEKTUBUN ASLINI İMZASI İLE BURAYA KOYUNDA BENDE SİZDEN AF DİLİYİM!
İddiası olanın belgeside olur!

Buraya gelipte atıp tutan,etrafta duyduğu iddiaları koz niyetine önümüze koyan ve belge koymadan iftira eden herkese o meşhur sözümü hediye ediyorum!!
''elinde kanıtı olmadan,duyumlarına dayanarak iftira edenler şerefsizdirler''İftira çok adice bir davranıştır bunu hepimiz biliyoruz! Kul hakkıdır bunu da hepimiz biliyoruz..

Üstünüze alınmayın sakın..KANITI OLMAYAN diyorum!Sizin eminim vardır..;;)
Bizde kanıtı olmayan ihtimale itibar edilmez(de)

Hiç kimse kusura bakmasın benim başbakanıma böyle adice bir iftira atılacak bende ses etmiyeceğim,''yok öyle bir şey'' diyip geçeceğim öyle mi?
Başka sıkıntısı olan arzetsin..

Bu konu hakkında elimde olan ama henüz bulamadığım belgemde var! Ve daha evvel forumda bin tane edepsizin önüne koyup yüzlerini kızarttım o belge ile!
Böyle durumlarda o kadar çok dua ediyorum ki..
Bulduğumda buraya koyup sizleri utandırmak bana büyük bir zevk verecek..

zefyhr
11-06-2009, 17:49
erbakan hocanın siyaset devri artık bitti..
evet herkes düşünüyo ama ben söyliecem.tayyip kralın Pragmatist ve yer yer Makyavellist siyaseti asıp kesmenin yada oluruna bırakmanın karşısında büyük bi galibiyet almıştır.
Erbakan hocada hala 6köşeli yelkenli yel değirmenlerine karşı öfke kussun.. inan yeteneğim olsa öyle bi karikatürünü yapçam don kişot olarak onun yanında da malum sanço panço fln 6 yelkenli yel değirmenlerine saldırırken :D

akmmr
11-06-2009, 19:59
Erbakan hocanın bu ülkede siyaset yapabilmesi için şeriaata inanan insan sayısının bir hayli yüksek olması lazım. Demokrasiyi sindirmiş bir ülkede batı argümanlarına karşı direnç gösterip siyaset yapılmayacağını bilmemiz lazım. Erbakan hoca siyasette başarısız olduğu gibi o partinin uzantısı da aynı şekilde başarısız olmaya mahkumdur.Ama kişiliğine farklı alanlardaki başarına kimse laf söylememesi lazım.

şeriat diyorsun fakat şeriatla yönetilebilmemiz için müslüman bir ülke lazım..bu ülkenin % kacı müslüman 98 gibi yalan bir bilgi söyleme lütfen bana...hakkıyla müslümanım diyen %60 belki..akparti asla refah partisi uzantısı değildir..bu akpartiye bir hakarettir..çünkü ben hayatım boyunca refah çizgisine girmedim girmem de akparti merkez bir partidir..ve siyasi görüşünü erbakan hocanızdan almamıştır..

Cihan_ŞümuL
11-06-2009, 20:30
Bu iddiayı(asılsızdır) gündeme köşe yazısıyla getiren şerefsiz bir yazardır!
Doğan'ın dangalak yazarlarından melih aşık, köşesinde Başbakan Erdoğan'ın the wall street journal gazetesi yazarı bir KADINA, mektup yazdığını ve içerisnde amerikalı askerlere dua ettiğini belirtmiş! Mektubuda sadece satırlarını yazarak,aslını astarını göstermeden anlatmış..

Pki bu yalan makale için ne yaptı %47 lik devasa ak parti.dava actı mı tekzip ettirdi mi?bilmiyoruz ama ögrenmeye uğrasıyoruz.

SIKIYOSA MEKTUBUN ASLINI İMZASI İLE BURAYA KOYUNDA BENDE SİZDEN AF DİLİYİM!

Siz gösterin biz af dileyelim.ne yaptı bu konu ile ilgili ak parti.araştırdım bulamadım.kaynagına sorayım dedim.

birisi01
11-06-2009, 20:48
ne demek siz gösterin biz af dileyelim ya. iddia makamı iddiasını ispatlamakla hükümlüdür. ne yani camuru at sonrada karşıdakine hadi bunun camur olmadığını ispatla de. böyle saçmalıkmı olur ya.

Cihan_ŞümuL
11-06-2009, 20:57
eger çamur atıldıysa bunu yukarıdaki arkadasın zikrettigi gazete yapmıstır.

eger o camura akp sesszi kaldıysa "sükut ikrardan gelir" diyecegim.

elif zeynep
11-06-2009, 21:11
erbakan hocanın siyaset devri artık bitti..
evet herkes düşünüyo ama ben söyliecem.tayyip kralın Pragmatist ve yer yer Makyavellist siyaseti asıp kesmenin yada oluruna bırakmanın karşısında büyük bi galibiyet almıştır.
Erbakan hocada hala 6köşeli yelkenli yel değirmenlerine karşı öfke kussun.. inan yeteneğim olsa öyle bi karikatürünü yapçam don kişot olarak onun yanında da malum sanço panço fln 6 yelkenli yel değirmenlerine saldırırken :D

Biraz kişinin haddini bilmesi lazım ! Fikirsizce sıralanmış, mahiyeti tamamen boş lakırtıdan öteye gitmeyen bu yorumlarınıza ne denilebilir ki, en yerinde tavır gülüp geçmek olur herhalde ..
Erbakan Hoca'm - yaşını gösterip biletini kesip biçenlere rağmen- hala başımızdadır, muvazaa kabul etmeyen bir görüşün gençleri varsa ,bu Rabbimin izniyle Hocam'ın gayretleri vesilesiyledir.
Hocam'ı anlamayabilirsiniz, tercih meselesi; ama biraz saygı bekliyoruz !;1

Cihan_ŞümuL
11-06-2009, 21:17
Pardon nerenizden hatırlıyorsunuz..?
BELGENİZ VAR MI..?
Belge mi..
Erdoğan'ın ingilizcesi yokmuş.Erdoğan'ın tercümanı da yok herhalde.Mantığa bak..
Ayrıca erdoğan bunu tekzib etmiş mi..YOK !

By Recep Tayyip ErdoganThe Wall Street Journal
March 31st, 2003

ANKARA-Turkey enjoys historical, cultural and traditional ties with the Middle East, and promotes cordial relations with all countries and peoples of the region. A source of instability and concern in the region is the situation of our neighbor, Iraq. After more than a decade since the liberation of Kuwait, the Iraqi problem remains unresolved.

* * *

For the last six months in particular, Turkey has been compelled to pay close attention to the Iraqi crisis. The 58th Turkish Government, established after the elections last November, dedicated most of its work to the Iraq issue. The 59th government, of which I have just been appointed prime minister, has also engaged itself with Iraq, literally on a day-and-night basis. My Justice and Development Party government as exerted every effort so that the Iraqi problem would not lead to war, and so that new sufferings could be prevented.

The U.N. inspectors, while acknowledging in their reports that Iraq’s cooperation was gradually increasing, also stressed that Iraq was elusive in providing conclusive information on the chemical and biological elements it is known to possess. As a result, it has been concluded that Iraq’s cooperation, as far as substance was concerned, fell short of the requirements as set forth in U.N. Security Council Resolution 1441.
In our suggestions to Iraq at the highest level, we emphasized time and again the need for openness with regard to the chemical and biological material they may possess. We also stressed that small and occasional steps forward would not prevent war. Our worries have, unfortunately, proven justified.

In regard to Iraq, the Turkish government has, on three occasions, sought authority to act from our National Assembly. On Feb. 6, the motion regarding site preparation was approved. As the U.S.-led military operation loomed, a second motion on March 1-to authorize sending Turkish troops abroad as well as the deployment of foreign troops in Turkey-failed to receive the constitutionally required majority. This result and its reasons were widely and publicly discussed in a democratic environment. It seems that the shared concern among Turkish parliamentarians was the need to take account of Turkish public opinion, as well as the losses we were bound to incur in a war.
The developments that ensued clearly demonstrated that a war was imminent. In this respect, Turkey’s choice was not one of war or peace; instead, the country had to choose ways in which to minimize the effects of such a war in our immediate vicinity-while supporting our strategic ally, the United States.

The relations between Turkey and the U.S. are based on a long-standing friendship. From the outset of the Iraqi crisis we have been in close consultation with Washington, which is not only our ally but also our strategic partner. Indeed, the U.S. made numerous requests to us seeking support in the operation. Turkey did not ignore them, but appraised them very seriously, in a manner compatible with the fabric of close relations between our two countries.

Contrary to some reports in the U.S. media, and to an extent in the Turkish press, our discussions at no point entailed a bargaining for dollars. To the contrary, we have maintained the understanding that in bad days the two allies need to act shoulder-to-shoulder. Turkey has indeed been alongside the United States in nearly every major military conflict, from Korea to the Gulf War, from Bosnia to Somalia, Kosovo and Afghanistan.

Based on an urgent U.S. request on March 19, we reapplied to the National Assembly to get authorization for the opening of Turkish air space to the coalition forces led by the U.S. The Assembly approved this request on March 20, the day the war began in Iraq. Turkish air space was made available to the coalition forces on the very next day.
The Assembly has further authorized my government to deploy the Turkish Armed Forces in northern Iraq. In this regard we are witnessing certain doubts, an unease in some circles in northern Iraq, as well as in the U.S. and some European countries. This is unnecessary. Turkey has no intention to fight in a war in northern Iraq, let alone fire a single bullet. We have no desires on our neighbor’s natural resources either. Yet we vividly remember the influx of 500,000 refugees escaping from the atrocities of Saddam Hussein in the last Gulf War. We do not wish to go through the same experience again.
The aim of a limited deployment on the Iraqi side along our border is to control such an influx of refugees while providing them with humanitarian aid in an effective manner. Furthermore we need to take precautionary measures for possible intrusions by PKK/Kadek terrorists, who are concentrated in the region. In sum, Turkey’s military presence in northern Iraq is envisaged with full cooperation and coordination with the U.S., as well as with the Kurdish groups in the region.

* * *

Turkish policy regarding Iraq rests on openness and sincerity, and Turkey’s policy is clear. The territorial integrity and national unity of Iraq must be preserved. Iraq’s political system should be determined by the democratic participation and consent of the Iraqi population. Furthermore, the natural resources of Iraq are the wealth and property of the Iraqi nation as a whole. These resources should in no way be apportioned among population groups.

The Arab, Kurdish, Turkmen and other peoples that constitute Iraq are linked to Turkey by kinship. We wish them freedom, democracy, human rights and a prosperous future. Turkey will strive for peace and durable stability in the region alongside the U.S., her strategic partner and ally for more than half a century. We are determined to maintain our close cooperation with the U.S. We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.

Mr. Erdogan is the prime minister of Turkey

redyellow
11-06-2009, 23:20
Biraz kişinin haddini bilmesi lazım ! Fikirsizce sıralanmış, mahiyeti tamamen boş lakırtıdan öteye gitmeyen bu yorumlarınıza ne denilebilir ki, en yerinde tavır gülüp geçmek olur herhalde ..
Erbakan Hoca'm - yaşını gösterip biletini kesip biçenlere rağmen- hala başımızdadır, muvazaa kabul etmeyen bir görüşün gençleri varsa ,bu Rabbimin izniyle Hocam'ın gayretleri vesilesiyledir.
Hocam'ı anlamayabilirsiniz, tercih meselesi; ama biraz saygı bekliyoruz !;1

Erbakan hocamızın ellerinden hürmetle öpüyorum.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Herke kendisine yakışanı yaparmış.

Bazıları kendilerine yakışanı yapıyorlar.

Siz de kendinize yakışanı yapmışsınız, Allah razı olsun.

Duygu'Seli~
11-07-2009, 01:54
Pki bu yalan makale için ne yaptı %47 lik devasa ak parti.dava actı mı tekzip ettirdi mi?bilmiyoruz ama ögrenmeye uğrasıyoruz.

AK Partiye binlerce iftira var! AK Parti başbakanı bu sümsük,şerefsiz herif gibi binlerce öküzün iftirası ile karşı karşıya kalıyor!
Bu gün erbakan ile alakalı binlerce iftira haberi var! Bir çoğu tekzip edilmemiş! En büyük iddialardan biride ''bize oy vermeyen patates dinindendir,zekat vermeyin bize oy verin'' iddialarıdır! Erbakanda bunu tekzip etmemiş,o zaman biz bunun tekzibi yoktur diye iddiayı kabul mu edelim?!
Kendinize gelin,mantıksızlıklarla işimiz yok bizim!

Siz gösterin biz af dileyelim.ne yaptı bu konu ile ilgili ak parti.araştırdım bulamadım.kaynagına sorayım dedim.

Sayın uranyum!!
Size yorumumda belirttim ki ''bize sakın ola internet köşelerinde bulduğunuz,yada o adi yazara ait yazıyı GETİRMEYİNİZ! Getirdiğiniz yazı ingilizce!!Burda okuyan çoğu kardeşimiz anlamaz nasılsa! Getirdiğiniz yazı türkçe dahi olsa buraya''yazı'' şeklinde koymak onun aslı olduğunu asla göstermez! BİZ SİZDEN BAHSEDİLDİĞİ GİBİ BAŞBAKANIN YAZISI İLE VE ALTINDA YİNE İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ İMZASI İLE KANIT İSTİYORUZ!!YANİ MKANITIN ASLI MEKTUBU İSTİYORUZ!

Hem ''ben araştırdım bulamadım'' dediğiniz bir iddiaya nasıl olurda itibar edersiniz?! İddia adi bir yayın grubunun şerefsiz bir yazarı melih aşık tarafından kaleme alınmış sadece! Bunun dışında elinizde KANITINIZ VAR MI? Tamam tekzip kararı yok ama belgenizde yok! Bu kadar mı düşürüyorsunuz kendinizi,vicdanınızı! Yazık!
Bunları geçtim ben ''o yayın grubuna tabiiyim,ben onlara itibar ediyorum ve inanıyorum ki doğrudur'' diyorsanız orasıda ayrı bir rezalettir, onuda ben bilemem!

Belge mi..
Erdoğan'ın ingilizcesi yokmuş.Erdoğan'ın tercümanı da yok herhalde.Mantığa bak..
Ayrıca erdoğan bunu tekzib etmiş mi..YOK !.

O ingilizce bilmiyorsa tercümanı var diyorsunuz! Eee iyide iddiaya göre mektubu yazan ve altına bizzat imzayı atan ERDOĞANmış! Bunu nasıl kıvıracaksınız?!

(: Benim mantığımı sorgulayıp ''mantığa bak'' diyen şahıs, iddiayı öyle bir kapıp beynine kazımış ve kendisini iftiraya şartlamış ki, daha iddianın içeriğini bile bilmiyor.. :) ee bence de MANTIĞA bak!

İyi bakın o iddia mektubu erdoğanın yazıp,bizzat altına imza attığını belirtiyor!

Bu gün yabancı devlet adamlarına bile mektubu,başbakan yada Cumhurbaşkanı,bizzat kendi kaleminden ve kendi dilinden yazarlarken,inigilizce bilseler dahi en önemli dikkat ettikleri şey kendi dilinden,kendi kaleminden ve kendi imzası ile olmasıdır! Koskoca başbakan devlet adamlarına bile bu şekilde mektup yazarken,işi gücü yok kendi yada tercümanına ingilizce mektup mu yazdıracak?! Ve mektubunun yarısında Amerika'dan övgüyle bahsedip,askerlere dua mı edecek?!Bunu mantığı alanın mantığını hiç bir mantık kabul etmez!Çünkü gerçek ortadadır!

Ama merak etmeyin! Bahsettiğim belgemi elime alır almaz daha evvel yüzünü kızarttıklarım gibi sizlerinde yüzünü kızartmak bana büyük bir haz verecektir!Sabır Hak!

Ve sözümünde sonuna kadar ardındayım ki; böyle iftiraları ve asılsız iddiları KANITLAYAMAYANLARa o sözüm(....) hediyedir!!!

Lütfen iddianızın ardında iseniz belgenin aslıyla yani mektupla geliniz!
Bakın ben erbakanın altına imza attığı belgenin içeriğini yazıp koymadım buraya BELGEYİ KOYDUM! Sizde madem
eminsiniz,o halde mektubun aslı ile geliniz!

Ve bir şey daha.. :) O koyduğunuz yazı ve tarihi var ya.. :)

Lütfen herkes onu araştırsın ve bahsedilen gazetenin o tarihini kontrol etsin..BÖYLE BİR MEKTUPLA KARŞILAŞMAYACAKLAR.. :) Tecrübeyle sabittir..:karizmatik:

nikel
11-07-2009, 02:09
Aslında yaşına hürmeten susmak ve birilerinin zehrini akıtıp forumu germesine engel olmak lâzım.
Onun gördüklerini ve yaşadıklarını biz yaşamadık.
Onun yetiştirdiklerini biz yetiştirmedik.
Şu an Ak Parti kadrolarının % 90 ı Sayın Erbakan'ın yetiştirmesi ve öğrencileri.
Geçmişte her kes hata yapabilir ve ya insan yaşlanınca mutlaka alt kuşağın hoşuna gitmeyecek sözler sarfedebilir.
Ama geçmişte yaptığı olumlu şeylere de bakmak lazım.
Birini yerin dibine sokarken , diğerini ilahlaştırmak bence doğru değil.
2011 Seçimleri yaklaşıyor ve artık susup iş yapmak zamanı.
Sevgileri kazanma zamanı. Çatışma hiç bir yarar getirmez.Haddim olmayarak sakinliğe davet ediyorum. Çünkü bir küfür edilmediği kalıyor.
Bu foruma yakışan uslup bu olmamalı.
Kısacası , bakıyorumda forumda sırıtan bu başlık bile yanlış.

Üç mevsim
11-07-2009, 02:18
Bizler, geçmişine sahip çıkan, geçmişten aldığı derslerle geleceğe daha emin ve daha mantıklı yürüyen AK Partili gençler olarak Erbakan konusunda başta Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ve Abdullah Gül olmak üzere parti yönetimizin takındığı erdemli tavrı takınıyoruz...

Bu konu Türkiye'de, AKPartiForum'da ve bu başlık altında yeteri kadar tartışılmıştır. Onun için enerjimizi faydalı konulara harcayalım.