fatih kısaparmak balon baskılı balon Erbakan istifa etmeseydi, 28 Şubatçılar ne yapacaktı? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erbakan istifa etmeseydi, 28 Şubatçılar ne yapacaktı?

Ertuğrul ÖZGÜL
08-11-2010, 12:04
http://medya.zaman.com.tr/2010/08/11/ym_eylem_k.jpg
Erbakan istifa etmeseydi, 28 Şubatçılar ne yapacaktı?
TRT Haber'de dün gece Rıdvan Memi'nin Kozmik Oda programına konuk olan Tansu Çiller'in 'Kara Kutusu' olarak tanınan eski danışmanı Şükrü Karaca, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Erbakan'ı bir teğmene tokatlattıracaklardı"

28 Şubat sürecinde Erbakan'ı istifa etmeye ikna eden isim olan Şükrü Karaca, bunu da "siyasi onurunun zedeleneceği olaylara maruz kalabileceği" uyarısıyla yapmıştı. Karaca, Kozmik Oda programında Erbakan'a söylediklerinin blöf olmadığını söyledi. "Başbakan'ı istiskal edeceklerdi" diyen Karaca, Rıdvan Memi'nin ısrarla bunun içeriğini sorması üzerine şunları söyledi: "İstifa etmediği takdirde Erbakan'ı genç bir teğmene tokatlatacaklardı örneğin. Bunu kameraların karşısında herkesin gözü önünde yaptıracaklardı. Bu bu açıklıkta söylemedim Erbakan'a, ama anladı ve bu noktadan sonra istifa etti"

"Koç Ailesi Çiller'den sübvansiyon istedi"

Karaca, Tansu Çiller'in medya patronlarını hedef alan 1997 Sultanahmet konuşmasının bir sürecin sonucu olduğunu söyledi. Kavganın çok önce başladığını belirten Şükrü Karaca, meselenin birilerinin istediklerini alamaması olduğunu söyledi.

Karaca bizzat Çiller'in anlatımını aktararak, Koç ailesinin patronlarının Çiller'e Gümrük Birliği'ne girmemesi yönünde baskı yaptığını, bunu başaramayınca da bu sefer Çiller'den bir kaç milyar dolarlık sübvansiyon talep ettiğini anlattı. Karaca bu talepler karşılanmayınca kavganın başladığını, Sultanahmet konuşmasının da bunun sonucu olduğunu vurguladı.

"Dolmabahçe Mutabakatı ile Büyükanıt'ın görev süresi uzayacaktı, Kıvrıkoğlu engelledi"

Şükrü Karaca, Başbakan Erdoğan ve Eski Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe görüşmesine de ilişkin de ilginç yorumlar yaptı. Söz konusu Dolmabahçe mutabakatının Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasıyla sona erdiğini iddia eden Karaca, mutabakatın birinci maddesinin Gül'ün Cumhurbaşkanı olmaması olduğunu ayrıca Büyükanıt'ın görev süresinin uzatılmasının da diğer bir madde olduğunu ileri sürdü. Aslında Gül'ün köşke çıkmasıyla bu mutabakatın bozulduğunu söyleyen Karaca, bu sırada 2002'de emekli olmuş olan Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu'nun Büyükanıt'a 'Protokolü biliyoruz' mesajını göndererek Büyükanıt'ın görev süresinin uzatılmasını istemekten vazgeçmesini sağladığını iddia etti.

"Kıyat'tan Çiller'e mesaj: Senin ne haddine böyle bir şey söylemek"

Emekli Koramiral Atilla Kıyat'ın "93-97 arası faili meçhuller devlet politikasıydı" iddiasının sorulması üzerine de Şükrü Karaca, "Atilla Kıyat böyle bir açıklama yapıyorsa bunun arkasında bir şey aramak gerekir" dedi. Karaca, Kıyat'ın askeri çevrelerde Nato Paşası olarak nitelendirildiğini ve Nato'nun duyarlılıklarıyla hareket eden bir yapıya sahip olduğunu söyledi.Şükrü Karaca Kıyat'ın Brüksel'de görev yaptığı sırada Türkiye'nin AB'ye alınmaması halinde Avrupa Ordusu'nun NATO'ya katılımını veto etmekten söz eden Çiller'e "Senin ne haddine böyle bir şey söylemek" şeklinde bir mesaj gönderdiğini açıkladı. Kıyat'ın dış projelere duyarlı birisi olduğunu söyleyen Karaca, bu isme ihtiyatla yaklaşılması gerektiğini savundu ve "Atilla Kıyat böyle bir şey diyorsa, Türkiye'nin sorunlu bölgeleri ile ilgili bir yerlerde bir şeyler kotarılıyor demektir. Pandoranın kutusunu açıyor Atilla Kıyat" dedi.

zaman

Ertuğrul ÖZGÜL
08-11-2010, 12:12
28 şubattan hesap soran ergenekondan haberi yok ama erbakanın... ne gerip dünya değil mi arkadaşlar...

CeVHeR
08-11-2010, 23:15
Çiller'in “Kara Kutusu” eski danışman Şükrü Karaca, 28 Şubat süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “İstifa etmeseydi Başbakan Erbakan'ı bir teğmene tokatlatacaklardı” dedi.

HABERVAKTİM-

TRT Haber'de dün gece Rıdvan Memi'nin Kozmik Oda programına konuk olan Çiller'in ‘Kara Kutusu' olarak tanınan eski danışmanı Şükrü Karaca, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Erbakan'ı bir teğmene tokatlattıracaklardı”
28 Şubat sürecinde Erbakan'ı istifa etmeye ikna eden isim olarak gösterilen Şükrü Karaca, iddiasına göre, bunu “siyasi onurunun zedeleneceği olaylara maruz kalabileceği” uyarısı üzerine yaptı.

Karaca, Kozmik Oda programında Erbakan'a söylediklerinin blöf olmadığını söyledi. “Başbakan'ı istiskal edeceklerdi” diyen Karaca, Rıdvan Memi'nin ısrarla bunun içeriğini sorması üzerine şunları söyledi: “İstifa etmediği takdirde Erbakan'ı genç bir teğmene tokatlatacaklardı örneğin. Bunu kameraların karşısında herkesin gözü önünde yaptıracaklardı. Bu açıklıkta söylemedim Erbakan'a, ama anladı ve bu noktadan sonra istifa etti.”

http://habervaktim.com/gommefoto/45562797453.jpg

Enfusi
08-11-2010, 23:27
Yaparlardı şaşmamak gerek. Çünkü devlet egemliğini zabt etmişlerdi. Askeri kanadın devlet üstünde gücünün zirvesindeyken olayın vuku bulması inandırıcı geliyor.

redyellow
08-12-2010, 01:35
Buna cesaret edebileceklerini düşünmüyorum ama gene de bu alçaklara pek güven olmaz. Ama bunu yaparlarsa ülkede kan çıkardı.

Yalnız Konuşan kişiyi iyi tanırım.

Erbakan hocayı hiç sevmez, bu sebeple konuştuklarına da temkinli yaklaşmak lazım.

Mavera
08-12-2010, 01:36
adam resmen erbakan hoca korktu, istifa etti demeye getiriyor..

mehmetakif24
08-12-2010, 01:38
adam resmen erbakan hoca korktu, istifa etti demeye getiriyor..
erbakan korktu evet ama kan cıkmasından korktu.

Mavera
08-12-2010, 01:42
erbakan korktu evet ama kan cıkmasından korktu.

ama birileride erbakanin kanlimi, kansiz mi olacak sözünü hep öne sürer bu biraz celiskili olmuyor mu?

mehmetakif24
08-12-2010, 01:47
ama birileride erbakanin kanlimi, kansiz mi olacak sözünü hep öne sürer bu biraz celiskili olmuyor mu?
İşte bu sonuca varacak olursak

Adil düzene geçiş olcaktır kanlımı olacak kansızmı sertmi olcak yumuşakmı olacak

bu sözler erbakanın haklı olduğunu birkez daha ortaya koymuştur.

şuanda hükümet adil düzene yumuşak şekilde geçmek için çaba sarfediyor. eğer başarılı olunmazsa kanlı olacaktır.
refahyol hükümet nabız yoklama hükümeti idi. Akparti iktidarı ise nabza göre şerbet hükümetidir.

Mavera
08-12-2010, 01:52
cok kez dedim yine diyorum senin bu iyimserligine hayranim kardesim.. acaba bu süreci yasamak icin 28 subat gereklimiydi peki o zaman tepki koysaydida durum bu rahleye gelmeseydi..

mehmetakif24
08-12-2010, 01:59
cok kez dedim yine diyorum senin bu iyimserligine hayranim kardesim.. acaba bu süreci yasamak icin 28 subat gereklimiydi peki o zaman tepki koysaydida durum bu rahleye gelmeseydi..

28 şubat gereklimiydi?

28 şubat darbesi yapılabilecek kadar ülkemizin devlet olarak çürük bir ağaç olduğunu göstermiştir. Gerekli kelimesi yanlış olur.
şöyle diyebiliriz. 28 şubat yaşanacak kadar kötü bir durumda isek buda koalisyon hükümetiyle değil iktidar hükümetiyle değişir. Tepki koysaydı eğer bugun erdoğanı bulamayabilirdik.

ya çabucak kanlı geçiş yapacaktık buda cok zor ozamanlar halkımızı daha bukadar uyanık değildi. yada yeni bir sistemle halka hainleri göstererek tatlı geçiş yapacaktık.(şuanda olduğu gibi)

depare
08-12-2010, 11:23
Bunu basından gizlemeden yapmak yürek ister..!
O tokat atan eli yedirirler adama..!

redyellow
08-12-2010, 20:34
Bunu basından gizlemeden yapmak yürek ister..!
O tokat atan eli yedirirler adama..!

Basından gizlemeyeceklermiş, kara kutu şükrünün dediğine göre herkesin gözü önünde yapacaklarmış.

Ben pek inanmadım.

Böyle bir şey olması halinde dediğiniz gibi o tokatı atana, attırana da o eli yedirirlerdi!

Erbakan hoca bile tutamazdı insanları.

Mavera
08-13-2010, 00:29
kardeş biraz fazla sinirli değil misin?

kıyımdan bahsederken seni kastetmedim. sen daha yenisin zaten. eskiden daha adamın rumuzuna bakarak mesaj dahi atmamış milligörüşçüler banlandı forumda. bunu da şuan forumda olmayan 2 üye yapıyordu. ahmet iyi bilir.

sevdiğim bir abimdi, üzüldüm sadece kendisini banlanmış görünce. inşallah 1 hafta aradan sonra tekrar foruma katılır.

murat o banlanan iki kisiden en fazla ceken nusrettir, onlara karsi, onlarin diktatörlügüne karsi en fazla dik durusu sergileyen nusrettir bundan emin olabilirsin..
hatta bu yüzden nusret istenmeyen adam oldu..
kardes sebebsiz kimse banlanmaz. o abi diye belledigimiz kisinin yaptigi hakaretleri görünce ona hic bir saygim kalmadi kendisi bize örnek olacagina resmen bize hakaret etti..
bizim yanlislarimiz olabilir, biz dört dörtlük insanlar degiliz ama burada bizleri hedef gösterip birde bizi birbirimize düsürmeye calisirsa babam olsa saygim kalmaz..
Velhasil kelam kardesim icin rahat olsun eger ortada bir adaletsizlik olsa buna en fazla tepkiyi nusret koyar, ben koyarim ama artik bardak tasmistir kardesim..

unnamed
08-13-2010, 01:18
ne denilirse denilsin...
28 şubat'ın en kabahatli adamı hala gözümde Erbakan'dır...
belki de dirayetli bir duruşla istifa etseydi, şimdi belki de hala o iğrenç günün kalıntıları olmazdı bizlerde...

mehmetakif24
08-13-2010, 01:23
ne denilirse denilsin...
28 şubat'ın en kabahatli adamı hala gözümde Erbakan'dır...
belki de dirayetli bir duruşla istifa etseydi, şimdi belki de hala o iğrenç günün kalıntıları olmazdı bizlerde...

daha 28 şubat olmamışken erbakanın yerinde odun olsa o partiye oy veririm diyenler vardı. o günkü halkın zihniyeti her ne olursa olsun erbakan düşmanlığıydı. Bu düşmanlık milliyetçi cephe ve ortanın sağı dedikleri zad idi.