fatih kısaparmak balon baskılı balon Erbakan ve Fethullah Gülen - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erbakan ve Fethullah Gülen

AK_Genclik
07-18-2008, 12:09
Necmeddin Erbakan Başbakan olduğu dönemde bir söylenti yayılır Erbakan ve Fethullah Gülen gizli görüşme yaptılar diye ve bunu iki tarafa onaylatmak ister medya

Necmeddin Erbakan'a Fethullah Gülen'le görüştünüz mü diye sorulunca Erbakan biz hocaefendiyle günde 5 defa aynı ortamda bulunuyoruz diye yanıtlar

Fethullah Gülen'e Erbakan'la günde 5 vakit aynı ortamda bulunduğunuz söyleniyor bu doğrumu denildiğinde ise Gülen'in verdiği cevap bir hayli ilginç kesinlikle Erbakan'la aynı ortamda bulunmuyoruz.

Müntesip
07-18-2008, 12:14
Kardeşim senin derdin ne söylermisin ? Ne yapmaya çalışıyorsun ? Amacın müslümanların araasına fitne tohumları serpmek mi ? Bil ki sebep olan yapan gibidir ! Bundan muradın ne ? M.Fethullah GÜLEN'i küçük düşürmek mi ?
Şüphesiz Müslümanların arasına nifak sokanlara ALLAH(c.c)ın azabı şedittir !

hakansükür
07-18-2008, 12:17
Erbakan 5 vakit namazda Allah huzuruna durduğu için böyle demiştir.
F.Gülen neden böyle dedi orası mechul

Beylerbeyi
07-18-2008, 12:43
gerçekten de Gülen, Erbakan'a karşı sürekli soğuk durdu. belki de bir bildiği vardı. Gülen'in yapmış olduğu icraatlar, dine hizmeti üslubu, hitabeti, sıcaklığı bizim ona karşı antipati beslememize engel oluyor. kim ne dersin bugün Gülen, dünyada hem ülkemize hem dinimize en çok hizmet eden büyük bir insandır. keşke siyaset konusunda ecevit'e olan yakınlığının yarısını erbakan'a gösterebilseydi!!

erbakanı destekleyenler gülen'i fazla yumuşak olmakla, türbanı yasaklayan ecevit'i desteklemekle suçluyor. haksız da sayılmazlar. iki tarafında ulaşmak istediği yer aynı yollar farklı. belki de erbakancılar gülen cemaatine fazla sert yaklaştılar belki de anlatmak istediklerinde başarılı olamadılar.

iki tarafta aynı yolun yolcusu birbirimize daha sıkı kenetlenmemiz gereken böyle bir dönemde iki tarafın birbirini suçlamaları yerine dostça ilişkiler geliştirilerek sıkı bir birliktelik kurulması yüreğinde iman taşıyan herkesin duası olsa gerek.

Berika
07-18-2008, 12:52
Bu kadar saçma bir konu görmedim daha önce :o

Ben hocaefendiyi sevenler arasında erbakana atıp tutanı hiç görmedim.

Malesef her zaman aynı şey karşıma çıkıyor.

Erbakanı sevenler insanları dini yönden sevabını,günahını,kararlarını çok fazla eleştiriyorlar..

Onlarla ne zaman konuşsanız iş sizin günahkar olmanıza gelir dayanır.

Hiç bunun aksiyle karşılaşmadım.

Mili görüşün forum sitelerine girerseniz görürsünüz.

Cemaatle nasıl dalga geçildiğini

nasıl ağır hakaretler edildiğini..

Bir müslümana bu yakışmaz..

Eleştirmek ayrı hakaret etmek ayrı..

bu konuda şaşırmayı çok istiyorum gerçekten!

Ne diyim ben sizlere inanamıyorum ..

Dediğine inanmıyorum dediyse de sanane !

buradan ne gibi bir sonuç çıkarmamız gerek Ak Gençlik !

.

Demokrat
07-18-2008, 12:57
Erbakanin, Hocaefendiye gösterdigi sayginin 10 da birini su fanatik milli görüscüler gösterse ortam hic bir zaman gerilmeyecek..
Ancak her daim kul hakkindan, Dinden dem vuran cogu milli görüscü arkadasimiz bu konuda etik sinirlarini oldukca zorluyor!..
Siyasi olarak yollari farkli olabilir bu gayet normaldir ama bazi kendini bilmezler hadlerini asip, Hocaefendiyi resmen hristiyanligin misyoneri ilan ediyorlar..
Ben sahsim adina Erbakani hic bir zaman tasvip etmedim, onun partilerine oy vermedim, vermeyecegimde ama siyasi elestiri disinda onun sahsina hakarete varan elestirilerde bulunmak haddimize degildir!...
Ayrica bu konu cok ama cok provoke kokuyor, sonunun konu kesinlikle hayirli olmayacak, cünkü yine asiri fanatikler bu konuda atip, tutacaklar!

Beritan
07-18-2008, 14:50
Erbakan 5 vakit namazda Allah huzuruna durduğu için böyle demiştir.
F.Gülen neden böyle dedi orası mechul

bende okuyunca 5 vakit namaz diye düşündüm.. :-*

Berika
07-18-2008, 14:51
zaten 5 vakit namazdan bahsediyor 8)

Beritan
07-18-2008, 14:52

peki fetullah hoca dan neden bahsediyo..ben anlamadım anlatırmısın?

Meftun
07-18-2008, 14:55
Eee yani ne demek oluyor bu..

şimdi buradan erbakanın ne kadar dindar ve saygılı olduğunu, hocaefendinin namaz bile kılmayan bir saygısız! olduğunu mu çıkarmamız gerekiyor..

kıssadan hisse bu mudur!!!!

biz ne zaman 'din kardeşi' olduğumuzu hatırlayacağız çok merak ediyorum...

bizim birbirimize duyduğumuz nefretin,birbirimize attığımız çamurun beşte birini baykal yapmıyordur yahu...

birbirimizin yanlışlarını ortay dökmeye kalkarsak necmettin erbakanın başka hocaefendilerle hatta bir tarikatın bölünmesine sebep olabilecek kadar olan münasebetlerini anlatırım...

ama benim bildiğim müslümanların birbirlerinin yani DİN KARDEŞLERİNİN ayıbını örtmesi gerekir...

biz böyle öğrendik vesselam!!!!

Berika
07-18-2008, 14:57

Hocaefendiye bunu erbakanın dediği gibi aksettirmemişler demek ki

yoksa bunu söylemez zaten niye söylesin ki :o

arkadaşın ne yapmaya çalıştığı ortada

Meftun
07-18-2008, 14:57

erbakan ima yapmış, dolaylı olarak görüşmediklerini söylemiş...

fetullah hoca realite yapmış, direkt olarak görüşmediklerini söylemiş...

ihtilafa mahal var mı?

Beritan
07-18-2008, 14:58
Eee yani ne demek oluyor bu..

şimdi buradan erbakanın ne kadar dindar ve saygılı olduğunu, hocaefendinin namaz bile kılmayan bir saygısız! olduğunu mu çıkarmamız gerekiyor..

kıssadan hisse bu mudur!!!!

biz ne zaman 'din kardeşi' olduğumuzu hatırlayacağız çok merak ediyorum...

bizim birbirimize duyduğumuz nefretin,birbirimize attığımız çamurun beşte birini baykal yapmıyordur yahu...

birbirimizin yanlışlarını ortay dökmeye kalkarsak necmettin erbakanın başka hocaefendilerle hatta bir tarikatın bölünmesine sebep olabilecek kadar olan münasebetlerini anlatırım...

ama benim bildiğim müslümanların birbirlerinin yani DİN KARDEŞLERİNİN ayıbını örtmesi gerekir...

biz böyle öğrendik vesselam!!!!

bu senin düşüncelerin...ben bişey anlamadım...konu alakasız geldi...sadece hocamın dediğini anladım..
sende çektinde çektin...sanki ne demişim gibi..

Hıfz-ı lisan
07-18-2008, 14:59

erbakan ima yapmış, dolaylı olarak görüşmediklerini söylemiş...

fetullah hoca realite yapmış, direkt olarak görüşmediklerini söylemiş...

itilafa mahal var mı?
:) :)+

Meftun
07-18-2008, 14:59
üzerine alınma ümmü_seleme bu yorumum sana değil konuyaydı...

eğer sana yorum yaparsam ikinci mesajımdaki gibi alıntı yaparım ;)

Beritan
07-18-2008, 15:00
üzerine alınma ümmü_seleme bu yorumum sana değil konuyaydı...

eğer sana yorum yaparsam ikinci mesajımdaki gibi alıntı yaparım ;)

iyi sevindim...çünkü konu banada alakasız geldi..
görüşürler yada görüşmezler...bize ne

Hıfz-ı lisan
07-18-2008, 15:02
Arkadaş görüşmüyor diyerek üzgünlüğünü belirtmek istedi olsa gerek :-\ :o

tayyipleyiz
07-18-2008, 15:02
gerçekten de Gülen, Erbakan'a karşı sürekli soğuk durdu. belki de bir bildiği vardı. Gülen'in yapmış olduğu icraatlar, dine hizmeti üslubu, hitabeti, sıcaklığı bizim ona karşı antipati beslememize engel oluyor. kim ne dersin bugün Gülen, dünyada hem ülkemize hem dinimize en çok hizmet eden büyük bir insandır. keşke siyaset konusunda ecevit'e olan yakınlığının yarısını erbakan'a gösterebilseydi!!

erbakanı destekleyenler gülen'i fazla yumuşak olmakla, türbanı yasaklayan ecevit'i desteklemekle suçluyor. haksız da sayılmazlar. iki tarafında ulaşmak istediği yer aynı yollar farklı. belki de erbakancılar gülen cemaatine fazla sert yaklaştılar belki de anlatmak istediklerinde başarılı olamadılar.

iki tarafta aynı yolun yolcusu birbirimize daha sıkı kenetlenmemiz gereken böyle bir dönemde iki tarafın birbirini suçlamaları yerine dostça ilişkiler geliştirilerek sıkı bir birliktelik kurulması yüreğinde iman taşıyan herkesin duası olsa gerek.

Ecevit' e kim yakın durmuş, hangi yakınlık, kime karşı ? Ben bunların tekzipini defalarca ekledim, istersen yine de eklerim. İlgi duyan, takdir hep ecevit olmuştur tıpkı bazı liderler gibi ... Gerçekleri gören yapılanları farkedebilenler. İsimler üzerinde duracağımıza yapılanlara bakmak sağlık kazandırır her zaman ... Kardeşlik ve uhuvvet birlikteliğini sağlama görüşünü paylaşıyorum. :)

Beritan
07-18-2008, 15:03

zülücek bişey yok..
herkesin kendi tercihidir

tayyipleyiz
07-18-2008, 15:04
Bu konunun amacı belli ... Ömrü de belli. Umarım yanlışa sapmayız. ;)

Berika
07-18-2008, 15:04
evet beni çöp kutusuna atın diyor :D :D

Hıfz-ı lisan
07-18-2008, 15:06

zülücek bişey yok..
herkesin kendi tercihidir
arkadaş onu belirtmek istedi ozaman ;D anladık şahsı..zeynep gönder :D :D

tayyipleyiz
07-18-2008, 15:07
Kaynak belirtilmeyen, provakatif başlıklar açmayalım. Amacımız ne kardeşlik bağlarını belli muhterem isimlerle zedelemek mi? Ben bu açıklamaya dair hiç birşey bilmiyorum. Kaynak yazılmazsa başlık silinecektir.

Saygılarımla ....

nazlım
07-18-2008, 15:08
kusura bakmayın ozaman ben başkalarıyla tartıştım

tayyipleyiz
07-18-2008, 15:18
Kişilerin zanları cemaati bağlamaz. Bunu bilmemizde sonsuz fayda var. Cemaatin başındaki zattan bunu duymadan "nurcu" demek de kul hakkını girici oluverir. HafizanAllah ...

Hıfz-ı lisan
07-18-2008, 15:20
Nurcuların içindeydim diyorsunuz :-\.. herkesin görüş açısı başka olsa gerek ben şuana kadar Erbakan hakkında enufak bir kırıcı bir söze dahi şahit olmadım.. :)

Berika
07-18-2008, 15:21
Ben de duymadım ???

Müntesip
07-18-2008, 15:40

Kardeşim kulaktan dolma tencereden taşma bilgilerle Hocaefendi'nin siyasilere karşı yaklaşımlarını yazmışsın ancak bu söylediklerin dogrulugu olmayan bilgiler ,
1. si Hocaefendi'nin yakınlığı söz konusu değil . Ecevit 28 şubat sürecinde dahi gönüllüler hareketinin faaliyetlerine muhabbetle mukabelede dulunmuştur ve bunun karşılığı olarakta hoş sözler almıştır . Yani Hocaefendi Ecevit'e sen böyle böyle yaptın bizim işlerimizi övemezsin mi demeliydi ?
2.si Hocaefendi hiçbir zaman Erbakan hakkında kötü bir söz söylememiştir hatta Erbakan hoca'nın cemaatinden onca iftira ve hakaret gelmesine rağmen hiçbir zaman kötü mukabelede bulunmamıştır.
vs vs uzatmaya gerek yok sanırım.Bu olayda medyanın saptırması ve 28 şubat darbesinin medya oyunlarından biri . Veyl olsun alet olanlara ! Veyl olsun müslüman kardeşini karalayanlara !

Ancak son paragrafın takdire şayan ve ders niteliğinde ! ALLAH (c.c ) razı olsun !

Mucahid
07-18-2008, 16:10
Selamünaleyküm Sevgili arkadaslar basta konu olmak üzere butun yorumları okudum.Bende acizane birseyler ifade etmek istiyorum.Degerli beyefendiler degerli hanımefendiler ben bu konu üzerine sunları ifade etmek isterim.Bizler daha ne kadar bir birbirimize camur atmaya devam edecegiz.Ben BİR MİLLİ GÖRÜSCÜYÜM ama SAYIN Fethullah Gülen Hocaefendiyi takdir ediyorum.Sayın Hocam Asrın Lideri Necmettin Hocam'ı da seviyorum.Bu tartısma Konusu tamamen gerekirsiz diye dusunuyorum.Diger bu nokta sa ya arkadaslar cemaatler olsun vakıflar olsun birbirimize camur atmak yerine dua edelim Allah yolunuz daim etsin.Allah muvaffak etsin diye.Eger bizler birbirimize camur atmaya devam edersek bir arap boyu yol alamayız.Bunu aksini savunan varmı.Arkadaslar Ben MİLLİ GÖRÜSCÜYÜM diye diger Cemattelere dusmanlık besleyecek degilim.Tam aksine hosgörülü karsılıyorum.Onların bilgilerinden istifade etmeye caba harcıyorum.KENDİMİZE GELELİM DUSMANLIK YERİNE DOST OLALIM.Ara da bir bende kızıyorum insanlar'a ama o cematte LİDERİNE Degil.BEN SAYIN ASRIN LİDERİ HOCAM NECMETTİN ERBAKAN'A DA SAYIN MEHMET FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİYE ALLAH HAYRILI UZUN ÖMÜRLER NASİP EYLESİN.ALLAH HER İKİSİNDEN DE RAZI OLSUN.SELAM VE DUA İLE KALIN.ALLAH BU ÜMMETE ÜMMET KARDESLİGİ BİLİNİCİ TEKRAR DAN NASİP EYLESİN.

Meftun
07-18-2008, 16:17
Fetullah Gülen hocaefendinin cemaatler ve tarikatler hakkında bir benzetmesi çok hoşuma gitmişti ve bütün sorularımı cevaplamıştı...bunu nakşibendi tarikatından cemaate geçmek isteyen bir genç üzerine Mahmud Esad COŞANı arayarak söylüyor...

İslamı büyük bir ev olarak tanımlıyor..Her bir cemaati ve tarikatı da odalar olarak...Hepimiz aynı evdeyiz..farklı odalardayız..belki kapılarımız yok,belki koridorda karşılaşıyor,aynı mutfakta yemek yiyoruz... BİRLİKTE YAŞAMAYA MECBURUZ!!!

hasılı Fetullah hoca Esad hocayı arayarak 'hocam sizin odadan bizim odaya geçmek isteyen bir genç var ' diyor...

Esad hoca da 'elbette' diyor ve anlayışla karşılayıp,karşı çıkmıyor.,zaten neden karşı çıksın ki?

sanırım üstüne fazla söz söylenmeyecek bir anektod....

Berika
07-18-2008, 16:18
Fetullah Gülen hocaefendinin cemaatler ve tarikatler hakkında bir benzetmesi çok hoşuma gitmişti ve bütün sorularımı cevaplamıştı...bunu nakşibendi tarikatından cemaate geçmek isteyen bir genç üzerine Mahmud Esad COŞANı arayarak söylüyor...

İslamı büyük bir ev olarak tanımlıyor..Her bir cemaati ve tarikatı da odalar olarak...Hepimiz aynı evdeyiz..farklı odalardayız..belki kapılarımız yok,belki koridorda karşılaşıyor,aynı mutfakta yemek yiyoruz... BİRLİKTE YAŞAMAYA MECBURUZ!!!

hasılı Fetullah hoca Esad hocayı arayarak 'hocam sizin odadan bizim odaya geçmek isteyen bir genç var ' diyor...

Esad hoca da 'elbette' diyor ve anlayışla karşılayıp,karşı çıkmıyor.,zaten neden karşı çıksın ki?

sanırım üstüne fazla söz söylenmeyecek bir anektod....

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

Beylerbeyi
07-19-2008, 17:26
konuyla ilgili yazdığım mesajda biraz saçmalamışım. özür dilerim :-[

normalde bilip bilmeden pek yorum yazmam ama her iki tarafıda kötülememek için öyle bir yazı yazdım. malesef batırmışım.

fethullah gülen hocaefendiyi ne kadar sevdiğime Allah şahittir. babam final dersanesinde müdür olmasına rağmen hocaefendinin dersanesine gitmeye devam ettim. bir dönem yurtlarında kaldım. burda da her hafta elimden geldiğince sohbetlere gitmeye çalışıyorum.

kıbrıs gibi bi yerde cemaatle bağlantı kurmazsanız bozulmanız daha kolay olur. hocaefendinin cemaati güçlü olmadığı için, türkiyede anadolu gençlik diye geçen kıbrısta farklı bir isimle nitelendirilen ve kktc nin en büyük derneği olan erbakan'a bağlı cemaatte görev aldım. ak partili olduğumu anlayınca benden soğumaya başladılar. yanlarına gittiğim arkadaslar suratını asıp benle ilgilenmediler. istenmediğim yerde kalmam diyerek bıraktım cemaati. cemaatte adam gibi adamlarda vardı 'kaz kafalılar'da. yorumlarını beğendiğim, güvendiğim bir arkadaş hocaefendinin ecevitle yakınlık kurduğunu anlatıp dururdu. ordan aklımda kalmış ve salak gibi gelip buraya yazdım. demekki kimseye güvenmeyeceksin.

hocaefendinin ecevitle yakınlık kurduğunu söyleyip başta muntesip ve alamet-i farika abimin haklı olarak tepkisini çektim. vallahi kötü bi niyetle yazmamıştım mesajı. allah affeder inşallah. tekrar özür dilerim.

Beritan
07-19-2008, 20:55
Selamünaleyküm Sevgili arkadaslar basta konu olmak üzere butun yorumları okudum.Bende acizane birseyler ifade etmek istiyorum.Degerli beyefendiler degerli hanımefendiler ben bu konu üzerine sunları ifade etmek isterim.Bizler daha ne kadar bir birbirimize camur atmaya devam edecegiz.Ben BİR MİLLİ GÖRÜSCÜYÜM ama SAYIN Fethullah Gülen Hocaefendiyi takdir ediyorum.Sayın Hocam Asrın Lideri Necmettin Hocam'ı da seviyorum.Bu tartısma Konusu tamamen gerekirsiz diye dusunuyorum.Diger bu nokta sa ya arkadaslar cemaatler olsun vakıflar olsun birbirimize camur atmak yerine dua edelim Allah yolunuz daim etsin.Allah muvaffak etsin diye.Eger bizler birbirimize camur atmaya devam edersek bir arap boyu yol alamayız.Bunu aksini savunan varmı.Arkadaslar Ben MİLLİ GÖRÜSCÜYÜM diye diger Cemattelere dusmanlık besleyecek degilim.Tam aksine hosgörülü karsılıyorum.Onların bilgilerinden istifade etmeye caba harcıyorum.KENDİMİZE GELELİM DUSMANLIK YERİNE DOST OLALIM.Ara da bir bende kızıyorum insanlar'a ama o cematte LİDERİNE Degil.BEN SAYIN ASRIN LİDERİ HOCAM NECMETTİN ERBAKAN'A DA SAYIN MEHMET FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİYE Allah HAYRILI UZUN ÖMÜRLER NASİP EYLESİN.Allah HER İKİSİNDEN DE RAZI OLSUN.SELAM VE DUA İLE KALIN.Allah BU ÜMMETE ÜMMET KARDESLİGİ BİLİNİCİ TEKRAR DAN NASİP EYLESİN.

milli görüşlüsünüz he... :)+
yorumunuzda harike 8)

tayyipleyiz
07-19-2008, 21:03
konuyla ilgili yazdığım mesajda biraz saçmalamışım. özür dilerim :-[

normalde bilip bilmeden pek yorum yazmam ama her iki tarafıda kötülememek için öyle bir yazı yazdım. malesef batırmışım.

fethullah gülen hocaefendiyi ne kadar sevdiğime Allah şahittir. babam final dersanesinde müdür olmasına rağmen hocaefendinin dersanesine gitmeye devam ettim. bir dönem yurtlarında kaldım. burda da her hafta elimden geldiğince sohbetlere gitmeye çalışıyorum.

kıbrıs gibi bi yerde cemaatle bağlantı kurmazsanız bozulmanız daha kolay olur. hocaefendinin cemaati güçlü olmadığı için, türkiyede anadolu gençlik diye geçen kıbrısta farklı bir isimle nitelendirilen ve kktc nin en büyük derneği olan erbakan'a bağlı cemaatte görev aldım. ak partili olduğumu anlayınca benden soğumaya başladılar. yanlarına gittiğim arkadaslar suratını asıp benle ilgilenmediler. istenmediğim yerde kalmam diyerek bıraktım cemaati. cemaatte adam gibi adamlarda vardı 'kaz kafalılar'da. yorumlarını beğendiğim, güvendiğim bir arkadaş hocaefendinin ecevitle yakınlık kurduğunu anlatıp dururdu. ordan aklımda kalmış ve salak gibi gelip buraya yazdım. demekki kimseye güvenmeyeceksin.

hocaefendinin ecevitle yakınlık kurduğunu söyleyip başta muntesip ve alamet-i farika abimin haklı olarak tepkisini çektim. vallahi kötü bi niyetle yazmamıştım mesajı. Allah affeder inşAllah. tekrar özür dilerim.

Estağfirullah Sevgili kardeşim. Af Allah' tan, samimiyetine içtenlikle inanıyorum. Araştırman ve bilgilenmen, en büyük mutluluk oldu benim için. İnsan bilmediğine düşman olurmuş. Senin hatanın farkına varmanda senin bakış açın ve gönül güzelliğinin yansıması. Umarım forum hayrına olur.

Sevgilerimle ... :)

hakansükür
07-19-2008, 22:47
Selamünaleyküm Sevgili arkadaslar basta konu olmak üzere butun yorumları okudum.Bende acizane birseyler ifade etmek istiyorum.Degerli beyefendiler degerli hanımefendiler ben bu konu üzerine sunları ifade etmek isterim.Bizler daha ne kadar bir birbirimize camur atmaya devam edecegiz.Ben BİR MİLLİ GÖRÜSCÜYÜM ama SAYIN Fethullah Gülen Hocaefendiyi takdir ediyorum.Sayın Hocam Asrın Lideri Necmettin Hocam'ı da seviyorum.Bu tartısma Konusu tamamen gerekirsiz diye dusunuyorum.Diger bu nokta sa ya arkadaslar cemaatler olsun vakıflar olsun birbirimize camur atmak yerine dua edelim Allah yolunuz daim etsin.Allah muvaffak etsin diye.Eger bizler birbirimize camur atmaya devam edersek bir arap boyu yol alamayız.Bunu aksini savunan varmı.Arkadaslar Ben MİLLİ GÖRÜSCÜYÜM diye diger Cemattelere dusmanlık besleyecek degilim.Tam aksine hosgörülü karsılıyorum.Onların bilgilerinden istifade etmeye caba harcıyorum.KENDİMİZE GELELİM DUSMANLIK YERİNE DOST OLALIM.Ara da bir bende kızıyorum insanlar'a ama o cematte LİDERİNE Degil.BEN SAYIN ASRIN LİDERİ HOCAM NECMETTİN ERBAKAN'A DA SAYIN MEHMET FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİYE Allah HAYRILI UZUN ÖMÜRLER NASİP EYLESİN.Allah HER İKİSİNDEN DE RAZI OLSUN.SELAM VE DUA İLE KALIN.Allah BU ÜMMETE ÜMMET KARDESLİGİ BİLİNİCİ TEKRAR DAN NASİP EYLESİN.

Tek kelime ile sağduyu çağrısı yaptınız +1
Milli görüşcüler buraları karştırmak için provokatörlük yapıyor diyenlere duyrulur ;)

murat kurt
07-19-2008, 22:53
Mücahit kaç yaşındasın bilmiyorum ama alnında öpüyorum kardeşim. Senin gibi değerli insanlara bu ülkenin ihtiyacı var.

AK_Türk
07-19-2008, 22:55
ikiside cok guzel seyler yapiyorlar ama Erbakanin son zamanlardaki hali pek iyi degil :-\

hakansükür
07-19-2008, 22:57
Mücahit kaç yaşındasın bilmiyorum ama alnında öpüyorum kardeşim. Senin gibi değerli insanlara bu ülkenin ihtiyacı var.

Aynen

isimsiz
07-19-2008, 23:59
ya bende milli görüşcüyüm ama milli görüşün içinde hizmetin içnde bulunduğum kadar bulunuş değilimdir. ama şimdi lütfen tek taraflı milli görüşcüler hocaefendiyi sevmiyor diye suçlanmasın çünkü hizmetin içinde bulunan birçok kişide erbakanı sevmiyor. yani ben iki topluluğuda tanıyorum suç sadece bir tarafın değil. ha şunu söyleyeyim Fethullah Gülen'e saygım sonsuzdur. :-*

hakansükür
07-20-2008, 00:01
F.Gülen Türkiye'ye hizmet eden kişilerin başında gelenlerden birisidir.

mamo35
07-20-2008, 04:06

ne hizmetinden bahsediyorsun sen arkadaşım,ne yaptı söylermisin bana,müslümanlığı ve müslümanları bölmedimi,türkiyede yaşayan müslümanları Kur'an çizgisinden çıkarıp,kafasına göre yarattığı müslümanlığın çizgisine sokmadımı.ben kesinlikle cemaat müslümanlığına karşıyım.Allah ın resulünü tanımayan kişiyi(fettullah gülen) bende tanımam.

fettullah gülenin dediği gibi "La İlahe İllallah" değil sadece

La İlahe İllallah Muhammedun Resulullah

evet bende müslümanlıkta ayırıcı etken olan herşeye ve herkese karşıyım,arkadaşın dediği gibi cemaat müslümanlığı gerçekmüslümanlık değildir

Hüdaverdi
07-20-2008, 04:39
Oldum olası akıl sır erdiremem bu durumlara.Bir insanın yaptıkları taktir edilebilir,onun eserleri okunabilir,onun yaptıklarına destek olanabilir,onun siyesi görüşü benimsenebilir,onun kara kaşına kara gözüne hayran kalınabilir ama asla o kişi için aynı dinine mensup insanların sırf 'bizden değil' diye hor görülemez,kalbi kırılamaz.Bunlar olduğu vakit anıtkabiri tapınak-Atatürk'ü peygamber olarak görenlerden hiç bir farkımız kalmaz.

Erbakan'ıda Fethullah Gülen'ide sevenler Kur'an ve Peygamber izinden giden kişiler,hepsinin yolu ahirete çıkıyor,neden çekişip birbirini yerler hiç anlamam. Meftun'nun yorumunda yazdığı gibi evler aynı odalar farklı,farklılık varsa dahi neden birbirlerinin imanlarını sorgulayıp biri ötekine 'sen şöyle şöyle kişinin peşindesin müslüman değilsin' veya 'sen şuna oy verdin sonunuz cehennem' der ? Neden ev sahibi olmaya çalışırlar ? Neden Erbakan Hocayı veya Fethullah Gülen hocayı peygambermiş gibi görüp taparmışcasına severler ?

Bu güzel ev Allah'ın,hiç kimse ev sahibi olmaya soyunmasın.Eve zarar vermesin.
Allah büyüktür,istediğini evin bodrum katına yollar istediğini güzel bahçesinde ağırlar.

Kiracı azgın azınlık zaten kafa şişiriyor yeterince,birde siz başlamayın :-*

hakansükür
07-20-2008, 04:53
İslamiyet bir ağaç gibidir.Bu cemaatler ağacın dallarıdır.Sonuçta bir kökten geliyoruz

Vesselam

CHATLAK
07-20-2008, 12:38
Sebep olanda yapan gibidir derken arkadaş sebep olanıda işaret ettiğini nede cabuk unutmuş Önce ne söylediğini bileceksin sonra sözünü söyleyeceksin

Bu meseleyi tartışmayı sacma bulanların tartışma anlayışlarını sacma buluyorum

Sonra kardeşim kimse gökten zembille inmedi fethullah gülen hocayı tartışalım deyince neden herkes revayla koparıyor onuda anlamıyorum

GAYET ACIK VE NET BİR OLAY ÖNÜMÜZDE DURUYOR

tartışma munazara ehli olmayan arkadaşların konuyu irdelemeleri fitne cıkarır aksi helde mezhep imamları bile birbirleriyle tartışmışlar bazı noktalarda ayrılığa düşmüşlerdir bu yüzden islamda mezhep cemiyetleri kurulmuştur şimdi siz bunu tartışmayı sacma bulmakla islamın bir ahlakınıda zedelemiş oluyorsunuz

LoNeLiNeSS
07-20-2008, 12:53
Hoca efendi ile Erbakan görüşmek zorunda mı. Yada Hoca efendinin Erbakan ı desteklemesi mi gerekli.. Bugün Milli Görüş ün Hoca efendiye bu kadar kızgınlığının altında seçimlerde cemaatten alamadığı oylar vardır.. Burası kesin.. Hoca Efendi ile Erbakan ı aynı ortamda düşünmek çok yalnış olurdu.. Erbakan için çok sorun olmasa gerek bu. Erbakan a belkide itibar kazandırırdı. Ancak çok büyük sorumlulukları görevleri olan bir lider isim olan Hoca efendi nin siyasi bir liderle helede Milli Görüş lideriyle aynı ortamda bulunması aynı görüşleri paylaşması yalnış anlamalara sebebiyet verebilir. Ve cemaati zor durumda bırakabilir di..

Bildiğim kadarı ile Hoca efendi tüm siyasilere aynı uzaklıkdadır..

Demokrat
07-20-2008, 13:02
Aslinda Nurullah cok güzel bir noktaya degindin.. ikisinin bir arada olma zorunlulugu var mi kaldiki kulvarlari ayri Hocaefendi siyasete oldu, olasi uzak durmustur hem erbakani destekleme gibi bir zorunluluguda olamaz kaldiki erbakanin siyasi hareketi cogu büyük cemaat tarafindan tam anlamiyla destekleniyor diyemeyiz..
Erbakan, ak parti gibi acilim yapamadi bu nedenlede cogu cemaat temkinli yaklasti ve o cizgide görünmemeye calisti, ülkemizin sartlari ortada...
Olaya bireysel bakarsak bende her daim muhafazakardim, ihl liydim ama hic bir zaman milli görüscü olmadim hemde en yakinlarim milli görüscü olmasina ragmen cünkü ben milli görüs hareketini tasvip etmedim, etmekte zorunda degilim! yani her muhafazakar insan erbakani destekleyecek diye bir kaide yok..

CHATLAK
07-20-2008, 13:10
Yaşanılan her olayı siyasi yönüyle değerlendirmek hastalık haline gelmiş

Konuya cok dikkatli bakıldığında meselede tevil yöntemi kullanılmış bu yüzden aslında siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz

elif zeynep
07-20-2008, 13:14
Açıkcası burada Fethullah Gülen hocanın ne söylemek istediğini anlamaya çalışsamda, niçin bu şekilde bir karşılık vermiş onuda anlayamadım. Lakin böyle bir cevap yerine susabilir ,cevap vermeyebilirdi. Ben de bir Milli görüşcüyüm, ve Fethullah Gülen hoca'yı takdir ettiğim, lakin bir türlü tasnif edemediğim davranışları da var.Milli görüşcü olanlar kendilerinden mesuldur, bir kimsenin eleştirisi de milli görüş anlayışı diye empoze edilmemelidir...

dua ile

Demokrat
07-20-2008, 13:15
Yaşanılan her olayı siyasi yönüyle değerlendirmek hastalık haline gelmiş

Konuya cok dikkatli bakıldığında meselede tevil yöntemi kullanılmış bu yüzden aslında siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz

Evet ama aktörlerden birisi önemli bir siyasi hareketin lideri digeride önemli bir ilim hareketinin lideri olunca ister, istemez isin icine siyaset giriyor...
daha önce bir arkadasta belirtmisti eger hocaefendiyi sevenler oylarini milli görüs hareketlerine verseler su anda böyle bir konu tartisilmis olur muydu!, bizde diyoruz ki bu dünyada hersey menfaat mi bir insani sevmek icin ona birseyler vermek, ondan birseyler mi almak zorundayiz..
ben erbakani cok seviyorum, takdir ediyorum, yaptiklarindan dolayi güzel sözlerle aniyorum ama hic bir zaman oy vermedim, vermemde..
Bizde diyoruz ki o insanlar Sayin güleni sevmeyebilirler, takdirde etmeyebilirler ancak sayin gülene agir hakaretler, yakistirmalar hicte hos olmasa gerek ayni sekilde bunun tersi erbakan hakkinda yapilanlar icinde gecerlidir..
Sonucta yollar ayridir birisi siyasetle hedefe ulasilacagina kanaat getirmis, birisi bilimle... ikisininde yolu acik olsun ;)

CHATLAK
07-20-2008, 13:22
işte böyle bakmak istediğin yerden bakarsan ortaya Erbakan ve Fethullah Gülen catışması diye birşey cıkar ki buda müslümanların ayrılığa düştüğü bir nefret ve kırılma noktasına dönüşür

Halbuki Allah cc buyuruyorki birbirinize sım sıkı sarılın dagınıp parcalara bölünmeyin işte müslüman cemaat ve siyasi önderlerin eliyle yüz yıllardır müslümanlar bu zilletin bedelini ödüyor BİZ böyle konuşmaya devam edelim bakalım

Demokrat
07-20-2008, 13:29
olay sadece fethullah gülen- erbakan olayi degildir kabul etmeliyiz ki bütün cemaatler arasinda bir sogukluk bulunmaktadir evet öyle bakmak istemiyoruz ama durum ortadadir..
Bizde olaylara hüsnüzanla yaklasmak isteriz ama gercekler ortada durmaktadir biz bu gercekleri konusuyoruz sanirim genclik olarakta konusmak en tabii hakkimizdir..
Simdi sapla, samani ayiralim milli görüs bir siyasi hareket midir yoksa bir cemaat midir ona göre bir kritere oturtup, degerlendirelim eger bir cemaatse dediginiz yönde hareket edebiliriz yok eger siyasi bir hareketse o zaman kendi görüslerimizi beyan etmek cok dogaldir diye düsünüyorum ;)

CHATLAK
07-20-2008, 13:36
olay sadece fethullah gülen- erbakan olayi degildir kabul etmeliyiz ki bütün cemaatler arasinda bir sogukluk bulunmaktadir evet öyle bakmak istemiyoruz ama durum ortadadir..
Bizde olaylara hüsnüzanla yaklasmak isteriz ama gercekler ortada durmaktadir biz bu gercekleri konusuyoruz sanirim genclik olarakta konusmak en tabii hakkimizdir..
Simdi sapla, samani ayiralim milli görüs bir siyasi hareket midir yoksa bir cemaat midir ona göre bir kritere oturtup, degerlendirelim eger bir cemaatse dediginiz yönde hareket edebiliriz yok eger siyasi bir hareketse o zaman kendi görüslerimizi beyan etmek cok dogaldir diye düsünüyorum ;)

sap ile samanı birbirine karıştırmayalım derken saptan bahseder onu tanımlamaya calışıyorsun ama samanı unutuyorsun bu ne uyanıklık be kardeşim herşey zıddıyla bilinir diyor fakihler.

hüsnüzanla yaklaşalım diyorson mşl bende öyle diyorum hüsnüzanla yaklaşalım diyorum ben milli görüşcü erbakancı fethullah gülenci vs gibi birisi değilim ki bu acılımları tanımlamak bana ne kazandıracagınıda cok iyi biliyorum tarihe gecen malumat yığınından başka hic birşey

ben sana diyorum ki eğer tartışma cedel munazara ilmiyle ahlaklanıyorsan ozaman gel tartışalım ki bununda bir ahlakı vardır

Demokrat
07-20-2008, 13:45
Sapla, samandan kastim iki ayri kulvardaki kisilerin ayni kriterler etrafinda degerlendirilmesidir..
Aslinda su noktada hem fikiriz "ci, cu" diye insanlari bir kaliba sokarak sanki onlar baska bir dava icin hizmet ediyorlarmis gibi suizanda bulunuyoruz..
Hepimizde benim düsüncem en iyisi mantigi az, cok var!.. ancak yasamimizin bazi devrelerinde öyle olaylarla karsilasiyoruz ki buda bizim hüsnüzanimizi alip getiriyor..
Somut bir örnek vereyim bir cemaatin camiisine gittik ben ihl yim diye benim arkamda namaz kilmayi kabul etmeyen kisiler benim din kardeslerim ondan sonra bu insanlara hüsnüzan beslemem ne kadar zor sen takdir et..
"Tarik" lerimiz ayri olabilir ancak hedef ayni kimisi siyasetle o yola ulasacagini, kimisi Dini bilimlerle, kimiside Akli ilimlerle ulasabilecegini düsünmüs ve yolunu cizmistir bu gayet normaldir ancak en azindan ortak paydada bulusulabilir..
Ancak simdi görüyoruz ki sanki birbirlerinin acigini arar bir durum mevcut bunu su yada bu yapiyor diyemeyiz hepimiz yapiyoruz, hepimizde bir önyargi almis basini gidiyor..
Bu konuda fikrin varsa buyur paylas, hüsnüzan disinda nasil bir yol izlenebilir evet gecmisteki ictihadlar önümüzde duruyor ancak olaylari bu zamanin konjoktörüne göre degerlendirerek nasil öneriler getirirsin kardesim ;)

Berika
07-20-2008, 15:55
Hoca efendi ile Erbakan görüşmek zorunda mı. Yada Hoca efendinin Erbakan ı desteklemesi mi gerekli.. Bugün Milli Görüş ün Hoca efendiye bu kadar kızgınlığının altında seçimlerde cemaatten alamadığı oylar vardır.. Burası kesin.. Hoca Efendi ile Erbakan ı aynı ortamda düşünmek çok yalnış olurdu.. Erbakan için çok sorun olmasa gerek bu. Erbakan a belkide itibar kazandırırdı. Ancak çok büyük sorumlulukları görevleri olan bir lider isim olan Hoca efendi nin siyasi bir liderle helede Milli Görüş lideriyle aynı ortamda bulunması aynı görüşleri paylaşması yalnış anlamalara sebebiyet verebilir. Ve cemaati zor durumda bırakabilir di..

Bildiğim kadarı ile Hoca efendi tüm siyasilere aynı uzaklıkdadır..

Katlıyorum.Olay bu kadar basit işte

.Zaten ikisi de çok farklı konumdalar.

tayyipleyiz
07-21-2008, 02:59

ne hizmetinden bahsediyorsun sen arkadaşım,ne yaptı söylermisin bana,müslümanlığı ve müslümanları bölmedimi,türkiyede yaşayan müslümanları Kur'an çizgisinden çıkarıp,kafasına göre yarattığı müslümanlığın çizgisine sokmadımı.ben kesinlikle cemaat müslümanlığına karşıyım.Allah ın resulünü tanımayan kişiyi(fettullah gülen) bende tanımam.

fettullah gülenin dediği gibi "La İlahe İllallah" değil sadece

La İlahe İllallah Muhammedun Resulullah

Çok biligilisin ...(!) Ömrünü de biliyormusun. ;)

Hıfz-ı lisan
07-21-2008, 21:26
Cemaat müslümanlığıda mı varmış.. :-X

Müntesip
07-22-2008, 13:17
Aslında olay basit , burada konunun başlangıç safhasının ne kadar yanlı oldugu gözler önündeyken bizler yine de konuşalım.M.Fethullah GÜLEN bir sohbetinde diyor ki ;
"Bazı kesimlerin müslüman alemine tefrika sokmak için bizleri gruplandırıp -cı,-cu diye adlandırması benim anama sövmelerinden daha çok zoruma gidiyor ! " bilmiyorum bu cümle sizlere ne anlatıyor ?
Olayın kökünü nereye dayandırısınız bilmem ama bazı kesimler bizlerim aramıza tefrika sokmak için bir takım isimlerle bizleri bölmeye calıştılar bizim kendinden başkasını müslüman görmeyen müslüman kardeşlerimizde oltaya geldi ! Sonuç , sanki bunu M.Fethullah GÜLEN istiyormuş gibi lanse ediyorlar.Kısacası bugün bile bazı müslümanlar ( ! ) bana Fethullahçı diyor ( ! ) . Benim cevabım ise gayet açık ;
" Hayır ,ben Hz.MUHAMMED(sav)ci 'yim .! "
Bu konu tartışmaya gerek olmayacak kadar zayıf temeller üzerine bina edilmiş uzatmaya gerek yok ! Ayrıca bir takım kişilerin konum tavan yapsın diye böyle birilerini tahrik edecek konular açmasını etik bulmuyorum.Herkesin dini kendine burada ekonomik,siyasi veya insan hakları vs vs tartısmaları yapalım.Bu konuları başka bir bölümde ( Dini konular ) orada enine boyuna yazarak tartısalım ,sonuçta burası din adına tartışmaların yapılacagı platform değildir !
Saygılarımla !

ismet
11-23-2008, 22:27
Arkadaşlar ben yorumların çoğunu okudum ve neyi tartıştığımızı anlamadım. Erbakan ve Gülen'in arasındaki konuşmadan bize ne ? Bunu tartışmak bize ne kazandıracak... Ben şahsen ikisinin de yolunda değilim. Tabi saygım var onlara karşı çoğu konuda da destekliyorum fakat beni ilgilendirmez aralarındaki konuşma... Başbakanımız milli görüş gömleğini çıkardık dememiş miydi. Bitti artık... Erbakan da bize arka bahçedeki çocuklar demişti bunu da hatırlayalım... Bizler artık ayrıldık bitti... Erbakanla Gülen'in konuşmasını biz Akpartililer değil de Saadet Partisini destekleyenler tartışsınlar...

remix20
11-23-2008, 22:47
yani kendinizi bu şekilde kabul ediyorsunuz bence arka bahçede olsa iyi ama oda zor sizlere soruyorum akp nin içinde maddi menfaatleriniizmi var yoksa allah rızası içinmi oradasınız allah rızası için olamaz icraatlerden her şey belli oluyor sizlere bir sorum daha var sizler yarın huzuru mahşerde desteklediğiniz siyasilerle haşrolmak istermisiniz

ismet
11-23-2008, 22:54
Biz zaten arka bahçenin duvarından atlayıp kaçıp Akpartiyi kurduk... Tabi kurucu üyeler ilk atladı ondan sonra o kadar çok kişi atlamaya çalıştı ki duvar yıkıldı... Bu arada konumuz Erbakan ve Gülen in konuşması... Benim yorumum da bir Akpartili olarak beni ilgilendirmez kendi aralarındaki bir konuşmadır... Konu dışına taşmaya hiç gerek yok...

ahmetermiş
11-23-2008, 23:10
yani kendinizi bu şekilde kabul ediyorsunuz bence arka bahçede olsa iyi ama oda zor sizlere soruyorum akp nin içinde maddi menfaatleriniizmi var yoksa allah rızası içinmi oradasınız allah rızası için olamaz icraatlerden her şey belli oluyor sizlere bir sorum daha var sizler yarın huzuru mahşerde desteklediğiniz siyasilerle haşrolmak istermisiniz

SEN kendini bilmez kişi türbanı yasak ederlerken nerdeydin..?
SEN imam hatiplere 8 yıllık eğitim ile kilit vurulurken hiç vebalini düşünmedinmi?
SEN kuran kursları kapatılırken tepkini niye koymedın ?
SEN kuran öğreten imamlara cezalar verilirken kendi partindeki imanını ölçtünmü..
SEN ordudan hanımının başı kapalı diye atılırken o imzayı atanlardan niçin hesap soramadın.?
SEN ne had le kişilerin imanını ölçüyorsun.?
SEN bu ülkede çekiç gücü göndereceğim deyipte gelor gelmez süresini uzatırken kendi imanınını ve o liderinin de İMANını ölçtünmü?
SEN ŞİRKE GİTTİĞİNİN FARKINDAMISIN..?
SEN 12 yaşın altındakiler kuran öğrenemez derlerken nerdeydin..?
SEN haddini bil ve kimsenin iman derecesini çlçme..!
bak ben senin partine ve düşüncene laf söylememek için kendimi zor tutuyorum... bu ülkede islama ısteyerek yada istemeyerekte olsa kımlerin daha fazla zarar verdiğini bu millet anladı ama senin gibiler hala anlamadı..anlamazsınızda,,sizin dini lideriniz kim? siz kime hizmet ediyorsunuz, o lideriniz şeyh mi? yoksa mehdimi ilan ettiniz.
mısırı hatırladınız umarım..

remix20
11-23-2008, 23:16
Fethullah gülenin erbakan hocadan uzak durması çünkü hoca islam birliği müslümanlar bir araya gelsin diyor fethullah gülen ise dinler arası diyalog medeniyetler ittifakı başka ne sorun olabilirki...

ahmetermiş
11-23-2008, 23:22
Fethullah gülenin erbakan hocadan uzak durması çünkü hoca islam birliği müslümanlar bir araya gelsin diyor fethullah gülen ise dinler arası diyalog medeniyetler ittifakı başka ne sorun olabilirki...

kişi bilmediğinin düşmanıdır..
sen peygamberler tarihini bi araştır bakayım..sevgili peygamberimiz kimlerle anlaşmalar imzalamış neden imzalamış bir bak ..ve anlaşmanın sebebınede bir bak..
nasılki amerika ingiliz ..geçmişte bir ülkeyı ele almadan önce ..kolejler amerikan hastaneleri,dernekler,localar,vs leri o ele geçireceği ülkede yapıyor ve daha sonra kendi zihnıyetine yakın insanları iş başına getiriyorsa..! fethullah gülen penceresinede öyle bakacaksın..önce kolej ve yardımlarla o ülkelerin gönüllerini fethediyor ve insana yatırım yapıyor tabiri caizse damardan giriyor..
erbakan tepeden ineyim düyor ama bindiği uçağa hakım olmasını bır turlü beceremedı ve tutunamadı hep düştü..!
yanı nıyetler halis..ama yöntemler farklı..!
yöntemler farklı diyede al bırını göklere çıkar öburunude yerin dibine batır..! olmaz bu na allahta kuluda razı olmaz..
mahkemeyı kubrada sende bende hesap vereceğim ..laf söylerken ölçülü olmalı.
erbakan fethullah hocayı yanına almak için geçmiş yıllarda neler yapmış bi araştır bakayım..

remix20
11-23-2008, 23:32
evet yapmıştır ama onlar gibi taviz vererek değil ayrıca para için yapmadıkları rezillik yok bak kardeş mesela yabancılar yani hıristiyanlar filan fethullah güleni övüyor entellektüel mişmiş falan filan yahu kafirin sevdiği övdüğü kişiden islama ne gibi bir fayda olur anlayamıyorsunuz gelelim şu refahyol dönemine şu anda akp ye verilen bu kadar destek onlara verilseydi devrim yapılırdı milletin cebi onların zamanında para gördü şu an değil şu an cebimizdekileri nasıl alırız onun peşindeler yanlışmı galiba keyfiniz yerinde ama mazlumun ahı çıkar aheste aheste ak kardeş.....

ahmetermiş
11-23-2008, 23:54
o dediğin zaman refah yol zamanında ıktıdar olmadıkı.. 6 ay idare edbildi..!

bir hukumetın icraatının ıyı olmasını anlaman için en az ıkı üç yıl iktıdarda kalması gerektir..!
erbakan da o gunun şartlarında bol keseden bır zam yaptı artık bu lafı 70 yıl bellersiniz..ben o gunkune laf söylemek istemıyorum ama bak hala zorluyorsun beni... bana anlattırma o gunleri... benım liderim parti kapattırmayacaktı..benım lıderim merve kavakçıyı gösteripte bunu ülke sorunu haline getıttırmeyecekti..benım lıderim hırsıza yolsuza sütten çıkmı kaşık demiyecekti..benım liderim ecevıte orada laf söyletmeyecekti. yav benı konuşturma o gunlar yıne aklıma geldi.. başımızı dık tutturmadı gelen vurdu gıden vurdu..
bır susurluk,bır aczimendi olayını ,bir madımak olayını,bır uğur mumcu olayını çözemeyenler bu ülkeyi yönetemezler..her ne kadar nıyetınızde düşüncenızde iyi olsa dahi..
O gunlerde bir bakanla tartışdım dedimkiii.. sayın bakanım nıye bır tayyıp erdoğana sahıp çıkamıyorsunuz?nıye bır merve kavakçıya sahıp çıkamıyorsunuz?nıye partıyı kapattırabılıyorsunuz..?ecevıt kadar masaya yumruğunuzu neden vurmuyorsunuz dedim ve cevap aynen şöyle..hem vallahi hemde billahi aynen aktarıyorum.
BANA BAK dedi..sen kendine tetıkçimi arıyorsun..? yok efendim rica ederim benım tetığim oydur dedim...adam bir sinirkii gucu bana yetecek sanki..bak dedi benımde çoluğum çocuğum var,benımde bır ailem var..sen git kendine bi tetıkçi bul dedi..hemde öyle sert söylediki anlatamam..!
bu sefer benım sınırım kabardı..sen bana bak dedim..:kızdım: benım tetiğim oydur.oyumu sıze verdim ve sizi destekledim ve destekliyorum.eğer çocuğunu düşünüyorsan kelleyi koltuğa almıyacaksan sıyasete gırmeyecektin dedim..bana yıne yuksek bır sesle söyleyememıyeceğim bır kaç laf daha söyledi ve ben patladım:kızdım: ve O sözler ağzımdan otomatıkman döküldü.. ne refahçıyım,ne erbakancı... ne siyasetçiyim ne menfaatçı..!ne ithalatçıyım ne ıhracatçı...! şeriatçıyım ben şeriatçı ..! sözleri ağzımdan döküldü ve o bakan sustu kaldı ve kalktı gıttı..bu sözlerime en başta rabbim şahit ve o gunun belediye başkanı ve 6 -7 kişilik bır kaç kişi de bu olayı bızzat gördüler..
yani diyeceğim odurkii sen bizlerle değil..! git refah yolu yıkan demirel ile,cintonık ile,ağar abileri ile,vural savaşlarla, nusret demiral la,kemal alemdar ve o gunun proflarıyla,refah yolu içerden yıkan vatan hainlari ile uğraş..ben az söyledim sen çok anla lütfen..

remix20
11-24-2008, 00:12
Iyi ya işte şunu bi anlasanız 11 ay da bunların sekiz senede yaptıklarını yaptı tabiki çalışma yönünde batı ilişkileri filan değil....

ahmetermiş
11-24-2008, 00:19
sen heralde çocuksun ben sana ne söylüyorum sen daha hala bi şeyler söyletmeğe çalışıyorsun..
refah yol hukumetınde verilen zamlardan dolayı para bulunamıyacaktı..!avrupadaki işçilerin mevduatlarına göz dikmiştik..50 milyar turkiyeye getir ve istediğin aracı ülkemize sokabilirsin dedik ve böylelikle para bulmuştuk,ardındanda o da baktıkki yetmiyecek..kaddafideki turk işçilerinin parasını rica ettik.. HAFIZAİ BEŞER NİSYAN İLE MALÜLDÜR...!

Ak_Melek
01-19-2009, 16:10
MERAK EDİYORUM BU KONUYU NEYE DAYANARAK AÇTIN? KAYNAĞIN NEDİR BELİRTİRMİSİN?AYRICA BENCE ÇOK SAÇLA BİR KONU BOŞ KALMIŞSINDA CANIN KONU AÇMAK İSTEMİŞ GİBİ NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN BİR KONU AÇIYORSUN BENCE KONU İÇİN YORUM YAPMAK BİLE GEREKSİZ....

Ak_Melek
01-19-2009, 16:19

arkadaşım sen at gözlüklerini çıkarda etrafa öyle bak...bizler içimizdeki inançlarımıza ve fikri düşüncelerimize göre kararımızı vermişiz.bunu sorgulamak ayrıca sana düşmezz..bizim ALLAH huzurunda içimiz rahat sizde öle şüpeler varsa vay halinize...

Osmancik
01-19-2009, 18:04
İslamiyet bir ağaç gibidir.Bu cemaatler ağacın dallarıdır.Sonuçta bir kökten geliyoruz

Vesselam

aynen katiliyorum ve belirtiyorum ki iclerinde biri varki diger Islam alimleri ile bir karede Resmi Bulunmamaktadir tam aksine diger dinlerin mensuplari ile de fazlasi ile resmi Bulunmaktadir

Örnegin almanya da Yabanci Mecliz üyeleri secilir ve Tüm cemiyetler birlesirken Nurcular tek basina girerler ve bir cok seyde oldugu gibi

Zaman gazetesi Israil köpekleri zulm ederken Türkiyede ki yahudilere zulüm söz konusu degilken Yahudileri savunmaya gecerler

Burada gördügümüz gibi ayrimciligi Fetullah Gülen yapmaktadir

Osmancik
01-19-2009, 18:10
o dediğin zaman refah yol zamanında ıktıdar olmadıkı.. 6 ay idare edbildi..!

bir hukumetın icraatının ıyı olmasını anlaman için en az ıkı üç yıl iktıdarda kalması gerektir..!
erbakan da o gunun şartlarında bol keseden bır zam yaptı artık bu lafı 70 yıl bellersiniz..ben o gunkune laf söylemek istemıyorum ama bak hala zorluyorsun beni... bana anlattırma o gunleri... benım liderim parti kapattırmayacaktı..benım lıderim merve kavakçıyı gösteripte bunu ülke sorunu haline getıttırmeyecekti..benım lıderim hırsıza yolsuza sütten çıkmı kaşık demiyecekti..benım liderim ecevıte orada laf söyletmeyecekti. yav benı konuşturma o gunlar yıne aklıma geldi.. başımızı dık tutturmadı gelen vurdu gıden vurdu..
bır susurluk,bır aczimendi olayını ,bir madımak olayını,bır uğur mumcu olayını çözemeyenler bu ülkeyi yönetemezler..her ne kadar nıyetınızde düşüncenızde iyi olsa dahi..
O gunlerde bir bakanla tartışdım dedimkiii.. sayın bakanım nıye bır tayyıp erdoğana sahıp çıkamıyorsunuz?nıye bır merve kavakçıya sahıp çıkamıyorsunuz?nıye partıyı kapattırabılıyorsunuz..?ecevıt kadar masaya yumruğunuzu neden vurmuyorsunuz dedim ve cevap aynen şöyle..hem vallahi hemde billahi aynen aktarıyorum.
BANA BAK dedi..sen kendine tetıkçimi arıyorsun..? yok efendim rica ederim benım tetığim oydur dedim...adam bir sinirkii gucu bana yetecek sanki..bak dedi benımde çoluğum çocuğum var,benımde bır ailem var..sen git kendine bi tetıkçi bul dedi..hemde öyle sert söylediki anlatamam..!
bu sefer benım sınırım kabardı..sen bana bak dedim..:kızdım: benım tetiğim oydur.oyumu sıze verdim ve sizi destekledim ve destekliyorum.eğer çocuğunu düşünüyorsan kelleyi koltuğa almıyacaksan sıyasete gırmeyecektin dedim..bana yıne yuksek bır sesle söyleyememıyeceğim bır kaç laf daha söyledi ve ben patladım:kızdım: ve O sözler ağzımdan otomatıkman döküldü.. ne refahçıyım,ne erbakancı... ne siyasetçiyim ne menfaatçı..!ne ithalatçıyım ne ıhracatçı...! şeriatçıyım ben şeriatçı ..! sözleri ağzımdan döküldü ve o bakan sustu kaldı ve kalktı gıttı..bu sözlerime en başta rabbim şahit ve o gunun belediye başkanı ve 6 -7 kişilik bır kaç kişi de bu olayı bızzat gördüler..
yani diyeceğim odurkii sen bizlerle değil..! git refah yolu yıkan demirel ile,cintonık ile,ağar abileri ile,vural savaşlarla, nusret demiral la,kemal alemdar ve o gunun proflarıyla,refah yolu içerden yıkan vatan hainlari ile uğraş..ben az söyledim sen çok anla lütfen..

Kardesim sen ilk önce at gözlügünü cikar sonra devam edelim Erbakan hoca bol keseden dagitirken her hafta Kaynak Paketleri aciklardi akp gibi önceki elestirdikleri hükümetin Ekonomi Programmi ile hareket etmedi

bakiyorumda sanki kendi ekonomi Programmi ile Türkiyenin ekeonomisini düzelttiginizizi saniyorsunuz ki düzelme sadece hayalinizde gözükmektedir kime burada hava atiyorsunuz

i

Osmancik
01-19-2009, 18:14
sen heralde çocuksun ben sana ne söylüyorum sen daha hala bi şeyler söyletmeğe çalışıyorsun..
refah yol hukumetınde verilen zamlardan dolayı para bulunamıyacaktı..!avrupadaki işçilerin mevduatlarına göz dikmiştik..50 milyar turkiyeye getir ve istediğin aracı ülkemize sokabilirsin dedik ve böylelikle para bulmuştuk,ardındanda o da baktıkki yetmiyecek..kaddafideki turk işçilerinin parasını rica ettik.. HAFIZAİ BEŞER NİSYAN İLE MALÜLDÜR...!

kardesim sandigimdanda cahilsin Tayip bey simdi buna benzer yöntemle aydin dogana karsi efelendigi halde Millionlarini kurtarmadimi kardesim nerede yasiyorsun sen

FarukARSLAN.
01-19-2009, 18:32
Örnegin almanya da Yabanci Mecliz üyeleri secilir ve Tüm cemiyetler birlesirken Nurcular tek basina girerler ve bir cok seyde oldugu gibi

Zaman gazetesi Israil köpekleri zulm ederken Türkiyede ki yahudilere zulüm söz konusu degilken Yahudileri savunmaya gecerler

Burada gördügümüz gibi ayrimciligi Fetullah Gülen yapmaktadir

Zaman gazetesi nerede savunmuş yahudileri ey gafil.. Hem Yahudi'yi bende savunurum.. Siyoniste cephe alırız biz!

Ne ayrımından bahsediyorsunuz, uzayda mı yaşıyorsunuz anlamadım ki..

Ak_Melek
01-19-2009, 18:50
amaç bölücülük bölücülük var diyerek ortalığı karıştırmışş..hoca efendinin okulları sayesinde türkçemiz yayılıyorr gözü kapalı arakadaşşım ne yaptı diyorsun yaa açta gözlerini gör..okullar sayesinde hiç bilinmedik ülkelerde türkçe öğretilip islamiyet yayılıyor.türkçe olimpiyatlarında 550 öğrenci gelip yarışmıştı hemde türkçe konuşarak ama bunlarıda görmemezlikten gelirisinizz sizz ve sizin gibiler.ortalığı karıştırmayında siz daha faydalı birşeyler yapınnda görelim.....

Osmancik
01-19-2009, 18:54
Ey Gafil insan Hocaniz agzina bir defa siyonist kelimesini almis degil nerede yahudiyi savunup siyonizme karsi siniz Erbakan olmasa siyonizmin ne oldigunu bilmiyordunuz kaldiki
Fetulah bey siyonizmi anlatmiyor ki elestirsin

kardesim gözünü ac Filistinliler katlediliyor ve türkiyede bundan dolayi yahudilere zulüm söz konusu degilki ne anlatmaya salisiyor

Osmancik
01-19-2009, 18:58
amaç bölücülük bölücülük var diyerek ortalığı karıştırmışş..hoca efendinin okulları sayesinde türk dili yayılıyorr gözü kapalı arakadaşşım ne yaptı diyorsun yaa açta gözlerini gör..okullar sayesinde hiç bilinmedik ülkelerde türkçe öğretilip islamiyet yayılıyor.türkçe olimpiyatlarında 550 öğrenci gelip yarışmıştı hemde türkçe konuşarak ama bunlarıda görmemezlikten gelirisinizz sizz ve sizin gibiler.ortalığı karıştırmayında siz daha faydalı birşeyler yapınnda görelim.....

Hey be Hey vah cahiöl karedesim

Sayin fetulah efendiye Türk dilini yay

Türkce Olympiyatlari düzenle diye ayet mi inmis

Basörtüyü Teferruat olarak gör diye ayetmi inmis

Cennete mi götürecek bu uygulamalar

kaldiki türkce olympiyatlarin Fetih söleni ile ayni zamana denk gelmesi asil amacini göstermekte görebilene

Ak_Melek
01-19-2009, 19:05

kaldiki türkce olympiyatlarin Fetih söleni ile ayni zamana denk gelmesi asil amacini göstermekte görebilene

"kedi ulaşamadığı ciğere pis dermiş" tabiri caizse bundan farklı birşey göremiyorum.karalamaktan başka yaptğınız birşey yok.siz kendinizce düşüncelere dalmaya devam edin şahsım adına hoca efendi ile birlikteyiz büyüyoruz ve büyümeye devam edicez.güzellikleri bizde göreceksiniz.izlemeye devam edin;1ayrıca iyi şeyler yapmak için ayet mi inmesi gerekiyor anlıyamadım.hoca efendinin başörtüyü teferruat gördüğünüde nerden çıkardın? zaten erbakan yüzünden başörtü yasaklanmadı mı? onun yüzünden başörtüsü sorunu çıkmadımı ? herşey ortada....

FarukARSLAN.
01-19-2009, 19:06
Ey Gafil insan Hocaniz agzina bir defa siyonist kelimesini almis degil nerede yahudiyi savunup siyonizme karsi siniz Erbakan olmasa siyonizmin ne oldigunu bilmiyordunuz kaldiki
Fetulah bey siyonizmi anlatmiyor ki elestirsin

İyi de kardeş Zaman Gazetesi yahudiyi savunuyor lafından atladın Fethullah Gülen ağzına siyonist lafı almamışa..

Bi konduğun dalda kal gel sonra tartışalım. Üslubunu da tart, ölç sonra konuş. Böyle salya akıtarak söyediğin kelamlara kulak asanı bulamazsın buralarda..

Siyonizmi de Osmanlı'dan beri biliyoruz merak etmeyin siz.

kardesim gözünü ac Filistinliler katlediliyor ve türkiyede bundan dolayi yahudilere zulüm söz konusu degilki ne anlatmaya salisiyor

Siz ne anlatmaya çalıştığınızın farkına varın, yeter.. Filistin'i görmeyio söz konusu Fethullah Gülen olunca Erbakan olunca vay efendim Filistin'de şu oluyor bu oluyor siyonist bunu yapıyor şunu yapıyor..

Efendi, 40 küsür yıldır vardır bu dava.
Siz konduğunuz dalda biraz durun öyle ötün yeter..

Üç mevsim
01-19-2009, 19:08
Arkadaşlar şurada müslüman olgunluğunu gösterelim ve efendice tartışalım. Büyük kitlelerin değer verdiği önemli büyüklerimiz hakkında çok daha dikkatli ve özenli konuşmalıyız. Bu önemli insanların kendilerine bir hareket moetodu belirlemelerini onlara çok görüyor olmamız ne kadar yüzeysel yorum yaptığımızı gösteriyor herhalde..

FarukARSLAN.
01-19-2009, 19:11

Önce bi FETHULLAH demeyi öğren..

Sonra da Türkçe Olimpiyatları'nı felan hor gör..
Olimpiyatlar Fetih zamanına denk geldi evet. Ancak finali o zamana denk geldi, dayatılana boyun eğceğine biraz bilgin ile konuş.
Hem finali de o güne geldi evet. Ancak siz görün iyice çatır çatır çatlayın diye geldi..
Bakın 555 yıl önce İstanbul'u fethediyorduk,Bizans'a Türkçe'yi götürüyorduk. Bugün dünyayı Türkçe'ye getirdik ÇEKEMEYENE SELAM OLSUN! manasında..

Bizans görüşlülerin işi ancak çamur atmaktır.
Ama bizlerde Fatihler eksik olmuyor işte. Şansınıza küsün.. ;)

Osmancik
01-19-2009, 19:16
"kedi ulaşamadığı ciğere pis dermiş" tabiri caizse bundan farklı birşey göremiyorum.karalamaktan başka yaptğınız birşey yok.siz kendinizce düşüncelere dalmaya devam edin şahsım adına hoca efendi ile birlikteyiz büyüyoruz ve büyümeye devam edicez.güzellikleri bizde göreceksiniz.izlemeye devam edin;1ayrıca iyi şeyler yapmak için ayet mi inmesi gerekiyor anlıyamadım.hoca efendinin başörtüyü teferruat gördüğünüde nerden çıkardın? zaten erbakan yüzünden başörtü yasaklanmadı mı? onun yüzünden başörtüsü sorunu çıkmadımı ? herşey ortada....

Vay vay lafa da bak bi lafla suturdun beni

kardesim saydiklarin zulüm gören Islam alemine faydasi ne gösterirmisin ?

Kuran da Türkce dilini yay diye bir ayet yaziyormu?

kedi ulasamadigi yere pisi pisi dermis lafada bak Milli görüsünde okullari var amma sizler gibi pisi pisi demedigimiz icin o kadar da yaygin olmaya bilir

sizlerin gibi sasma sapan olmypiyatlar yerine Kurani kerim ziyafetleri vermeyi terzih ederiz

biryerlere varalim diye Ayetlerden taviz vermeyiz birilerini karsisinda diz cökmeyiz

Osmancik
01-19-2009, 19:23
Önce bi FETHULLAH demeyi öğren..

Sonra da Türkçe Olimpiyatları'nı felan hor gör..
Olimpiyatlar Fetih zamanına denk geldi evet. Ancak finali o zamana denk geldi, dayatılana boyun eğceğine biraz bilgin ile konuş.
Hem finali de o güne geldi evet. Ancak siz görün iyice çatır çatır çatlayın diye geldi..
Bakın 555 yıl önce İstanbul'u fethediyorduk,Bizans'a Türkçe'yi götürüyorduk. Bugün dünyayı Türkçe'ye getirdik ÇEKEMEYENE SELAM OLSUN! manasında..

Bizans görüşlülerin işi ancak çamur atmaktır.
Ama bizlerde Fatihler eksik olmuyor işte. Şansınıza küsün.. ;)

Türkce olympiyatlarinin neresini hor görmemeyim ki benim icin öncelik Müslüman kardeslerimize hosgörü zulüm edenlere degil

Osmanli Türkceyi degil adaleti ve islami getirmistir bunu da diz cökerek degil biraz bilgilen sonra devam ederiz

Türkce dilini ögretiyorlarmis

FarukARSLAN.
01-19-2009, 19:29
Türkce olympiyatlarinin neresini hor görmemeyim ki benim icin öncelik Müslüman kardeslerimize hosgörü zulüm edenlere degil

Osmanli Türkceyi degil adaleti ve islami getirmistir bunu da diz cökerek degil biraz bilgilen sonra devam ederiz

Türkce dilini ögretiyorlarmis

Osmanlı Türkçeyi getirmemiş..
Sen Türçeyi getirmiş lafı ile asıl kastımı anlayacak düzeyde değilsin anlaşılan. Fethullah Gülen'i de hapsetmezdin bir örneğe yoksa..

Başarıyı başarıyla kıyaslıyorsun kardeşim.
Kasma :)

ishakyilmaz
01-19-2009, 19:32
Bir insanın veyahut bir kurumun adı çıkacağına canı çıksın der atalarımız...Okadar doğru ve yerinde söyenmiş ki sözün üzerine söz söylememek gerek,lakin bu konuda biraz açmam gerek,malüm şahıslar çarpıtabilirler.Kartel medyasından bahsediyorum arkadaşlar..!birkez bunların isimleri çıkmış;yalancı,dolancı,bazıları ergenekoncu,v.s diye uzar gider...Şimdi bizlerinde haberlere ve söyentilere bakarken özelikle hassas ve önemli konularda sık eleyip ince dokumalıyız.Bu konudada kartel medyası kendi kendini deşifre edip,yalanlatırmıştır..!Haberde dikkat ettiyseniz;kasıtlı haber yapmak isteyen ve İki değerli alimi birbirine düşürmek olmadı bunları mensuplarını birbirine kırdırtmak için cingözlük tasarlanmış,cambazlık yapılmış kısacası tezgah kurulmuştur..!İyi bir şekilde süzerseniz haberde her iki hocaya farklı zamanlarda aynı soru soruluyor?biri evet diyor diğeri hayır?ve bununla birlikte tezgahın amacı belli oluyor.Bende bunun üzerine birkaç analiz yapmak istiyorum.Birincisi muhalefet edenler yanlarında mıydınız?ikincisi doğruluğunu tespit etmediğiniz,bilmediğiniz haberler üzerinden birilerini karalamak suç değil midir?Devam edeceğim ama şimdi çıkmak zorundayım..

Ak_Melek
01-19-2009, 19:33
Vay vay lafa da bak bi lafla suturdun beni

kardesim saydiklarin zulüm gören Islam alemine faydasi ne gösterirmisin ?

Kuran da Türkce dilini yay diye bir ayet yaziyormu?

kedi ulasamadigi yere pisi pisi dermis lafada bak Milli görüsünde okullari var amma sizler gibi pisi pisi demedigimiz icin o kadar da yaygin olmaya bilir

sizlerin gibi sasma sapan olmypiyatlar yerine Kurani kerim ziyafetleri vermeyi terzih ederiz

biryerlere varalim diye Ayetlerden taviz vermeyiz birilerini karsisinda diz cökmeyiz

bizim dilimiz öğretilirken aynı zamanda islamiyetin yayıldığının farkında değilsin sanırım görmek istediklerini görüyorsun.türkçeyi konuşup ALLAH PEYGAMBER aşkından bahsettiklerini görmedin heraldeki bu şekilde yazabiliyorsun.türkçeyi yayın diye ayet gelmemiş ama islamiyeti yayın diye ayet gelmiş vede biz önce kendi dilimizi sonrada dinimizi yayarak görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.siz ne anlarsınız ki bundan siz baskı kurarak ancak insanları hem müslümanlıktan hemde türklükten soğutursunuz...

akmmr
01-19-2009, 19:39
arkadaşlar tartışmanın ne kadar gereksiz bir tartışma olduğunun farkındayım ama fetullah hocaya ve onun hizmetine laf atan arkadaşa(osmancik) soruyorum hiç mi izlerken duygulanmıyorsun eğer cevabın hayırsa yazık sana..karşılaştırdığın adamlardan birisi siyasetçi digeri din adamı lütfen bir din adamı hakkında konuşurken dikkat et..dünyada hizmet hareketinin ne kadar gayri müslimi müslüman yaptığına bi bak istersen...

FarukARSLAN.
01-19-2009, 19:47
arkadaşlar tartışmanın ne kadar gereksiz bir tartışma olduğunun farkındayım ama fetullah hocaya ve onun hizmetine laf atan arkadaşa(osmancik) soruyorum hiç mi izlerken duygulanmıyorsun eğer cevabın hayırsa yazık sana..karşılaştırdığın adamlardan birisi siyasetçi digeri din adamı lütfen bir din adamı hakkında konuşurken dikkat et..dünyada hizmet hareketinin ne kadar gayri müslimi müslüman yaptığına bi bak istersen...

Onların amacı başka kardeşim.. ;1
Din, iman meselelerinde onlardan başkası yok ya.. Onlar dünyanın tek 'mücahid'leri ya..
O yüzden tek rakipleri THY..
Fethullah Gülen'in yaptıkları yapmadıkları bahane yani..

Osmancik
01-19-2009, 19:50
Senin Islam alimi diye Niteledigin hoca nin islam alimleri ile bir karede resmi varmi ?

tam aksine papazlarla ic ice olan bir hocayi nasil hos göreyim ki ?

Neyden duygulanacagim Bülent erinc in yaptigi gibi türkce yani irki okullar aciliyor diye aglayayaimmi

benim icin önemli olan islam suuru ögretilen mücadeleci Haksizlik karsisinda susmayan sütcü imamlar yetistirilmesi yoksa azis nesinde okullar aciyor

kalp gözü kapali olanlar göremez

bir ata sözü var söyle arkadaslarini söyleyeyim senin kim oldugunu

Fetulah hocanizin kimlerle takildigi ortada su zamanda siyonizm kelimesini agzina almakatan yoksun

sadece papa nin misyonu olan Dinler arasi diyalog ile biryerlere gelmeye salistigini iddia etmekte

FarukARSLAN.
01-19-2009, 19:55
Senin Islam alimi diye Niteledigin hoca nin islam alimleri ile bir karede resmi varmi ?

tam aksine papazlarla ic ice olan bir hocayi nasil hos göreyim ki ?

Eeee.. Hadi şimdi gel bakalım Osmanlı'ya..

İlla İslam alimleri bir arada olacak diye bir kaide yok. Herkes üzerine düşeni farklı yollarda farklı yerlerde de getirir.
Ama gel bakalım şu sözünle Osmanlı'ya..

Hatta yine Fatih..
Fatih değil midir, Bizans'ı fethettikten sonra tüm inançlara saygı gösterip bizzat Fener Rum kilisesi papazıyla görüşüp orayı himaye eden..

Fatih değil midir taa Venedik'lerden ressam getirip portesini yaptıran..

Buyur.. Burdan yak kardeş..

Çelişme kendinle ;;)

Osmancik
01-19-2009, 19:56
Onların amacı başka kardeşim.. ;1
Din, iman meselelerinde onlardan başkası yok ya.. Onlar dünyanın tek 'mücahid'leri ya..

fetulah gülen in yaptiklari neymis ? yaptiklari sadece siyonistlerin destegini arkasina alarak sesini cikarmayan ,mücadele etmeyen bir topluluk yetistirmesi icin destek alarak türkce okullari ve hic bir müslümana faydasi olmayan türkce olympiyatlari

iradesi olmayan ürkek topluluk ancak buraya kadar

yok bilmem amerika güclü ne yapalim savas mi acalim diyerek ürkekce yaklasan toplum yetistiriyorlar

Ak_Melek
01-19-2009, 19:56

katılıyorum sana faruk tek rakipleri THY :D anlamadığım neden kabullenilmiyor güzel işler yapıldığı ? neden hep karalamalar yapılıyor? güzellikler desteklense herşey dahada güzel hale gelse sanırım birileri amaçlarına ulaşamadığı için bu imkansızz görünüyor? sevmiyorum dinle siyaseti karıştıran insanlarıı müslümanlık ayrıdır siyaset ayrıdır ama siz hep
bir kefeye koyduğunuz içinde işte böle batıyorsunuz vede battıkça çıkamıyorsunuz.:güzel:

FarukARSLAN.
01-19-2009, 20:03
fetulah gülen in yaptiklari neymis ? yaptiklari sadece siyonistlerin destegini arkasina alarak sesini cikarmayan ,mücadele etmeyen bir topluluk yetistirmesi icin destek alarak türkce okullari ve hic bir müslümana faydasi olmayan türkce olympiyatlari

yok bilmem amerika güclü ne yapalim savas mi acalim diyerek ürkekce yaklasan toplum yetistiriyorlar

Kardeş.. Hala çırpınıyorsun..
Erbakanla karşılaştırılıyor konuda dikkat edersen..
Yaptıkları neymiş diye sorana git araştır öyle gel demezler mi..

Erbakan ile karşılaştıramıyorsan onu yapmış bunu yapmamış diyemezsin. Sana hangisi üstün gelir o senin bileceğin iş.. Mesela bana ikisi de bir yönden eşit gelir..
Ayrımcısınız siz.
Farkımız bu.
İtibar görmeyeceksiniz bu kafayla, boşa kürek çekiyorsunuz çünkü..

Ak_Melek
01-19-2009, 20:06

arkadaşım ürkek olmayıpta ne yaptınız çok merak ediyorum? kesinlikle sizin milli duygularınız körelmişş türkçeyi alın bir kenara atın diyorsun.savaşı zaten biz ilmimizle açıyoruz ama sizin gibi düz bakan insanlar bunu göremezz de anlıyamazda...

Osmancik
01-19-2009, 20:07
Eeee.. Hadi şimdi gel bakalım Osmanlı'ya..

İlla İslam alimleri bir arada olacak diye bir kaide yok. Herkes üzerine düşeni farklı yollarda farklı yerlerde de getirir.
Ama gel bakalım şu sözünle Osmanlı'ya..

Hatta yine Fatih..
Fatih değil midir, Bizans'ı fethettikten sonra tüm inançlara saygı gösterip bizzat Fener Rum kilisesi papazıyla görüşüp orayı himaye eden..

Fatih değil midir taa Venedik'lerden ressam getirip portesini yaptıran..

Buyur.. Burdan yak kardeş..

Çelişme kendinle ;;)

ilk önce tesekür ederim güzel bir yerdenyaklastin inanki kendimle selismemekteyim

Fatih sultan mehmet han su an fetulah talebesi olsaydi inanci ile degil fetulah efendi ve akpciler gibi sizin mantiginiza göre Düsmanlar cogunlukta simdilik birsey yapmayalim gizli likle yaklasalim diyerek istanbulu feth edemezdi

Ilk önce Allah in kudretine inandi ,Kuvvete degil hakka inanarak hareket etti sonra Istanbulu feth ettikten sonra adaleti yerine getrirdi

kaldiki simdi kimseye saygi göstermeyin demiyoruz birilerinin karsisinda saygui göstercegim diyede boyun egmeyin diyoruz ,diz cökmeyin diyoruz

kusura bakma amma benim saygi ve hosgörü anlayisim boyun egmekten ibaret degildir

hosgörü vesaygi karsilikli olur Bir taraftan Müslüman kardeslerimi horgörürken zulüm getirenlere hosgörü ile yaklasmam

ve benim hösgörüm tepkime ve yaptirimlarima engel degildir

Terennüm
01-19-2009, 20:07
bu tür tartışmalar bize ne kazandırıyor ona bakmak lazım.

akmmr
01-19-2009, 20:10
farukun da dediği gibi osmancik osmanlı hoşgörüsüdür o..sadece kendini müslüman gören bi zihniyet içinde yaşama istersen hzizmet dediiğn oluşumda milyonlar ve dünyaya islamı anlatıyor o kadar insanın hakkına girme bence osmancik öteki dünyada borcunu ödeyemezsin bu kadar insanın hakkını..bence şükretmelisin islam aleminde böyle bir oluşumun olduğu için..

Osmancik
01-19-2009, 20:12
arkadaşım ürkek olmayıpta ne yaptınız çok merak ediyorum? kesinlikle sizin milli duygularınız körelmişş türkçeyi alın bir kenara atın diyorsun.savaşı zaten biz ilmimizle açıyoruz ama sizin gibi düz bakan insanlar bunu göremezz de anlıyamazda...

ilk önce Allaha inandik sonra kendimize güvenerek bir yerlereden sert tepki gelecek diye ürkmeyerek Kibris harekatini gerceklestirdik

Bosna Hersekte büyük yardimlar ve destek olduk her yönde gidin bosna herseklilere sorun bir silah fabrikamiz bombalandi

ilimle yaklasmislar

karnini mi doldurdunuz ilimle ilimle destegi bir arada götürmenize manimi var?

akmmr
01-19-2009, 20:16
ilk önce Allaha inandik sonra kendimize güvenerek bir yerlereden sert tepki gelecek diye ürkmeyerek Kibris harekatini gerceklestirdik

Bosna Hersekte büyük yardimlar ve destek olduk her yönde gidin bosna herseklilere sorun bir silah fabrikamiz bombalandi

ilimle yaklasmislar

karnini mi doldurdunuz ilimle ilimle destegi bir arada götürmenize manimi var?

arkadaşım lütfen ya sen kimsin kıbrıs harekatında sen vardın demek peşinden de bosnaya geçtiniz ha helal olsun size...kominist rejimden kurtulmaya çalışan orta asyada naptın??onların da sadece bedenini mi doyurdun.???

Ak_Melek
nasıl destek verilmiyorr? ? ? hoca efendinin yaptığı yardımları görmüyorsunuz sanırım.. kimse yok munun çalışmalarının nasıl destek vermiyoruz ? ? ?savaşa mı gidelim onumu istiyorsunuz ?

FarukARSLAN.
ilk önce tesekür ederim güzel bir yerdenyaklastin inanki kendimle selismemekteyim

Fatih sultan mehmet han su an fetulah talebesi olsaydi inanci ile degil fetulah efendi ve akpciler gibi sizin mantiginiza göre Düsmanlar cogunlukta simdilik birsey yapmayalim gizli likle yaklasalim diyerek istanbulu feth edemezdi

Ilk önce Allah in kudretine inandi ,Kuvvete degil hakka inanarak hareket etti sonra Istanbulu feth ettikten sonra adaleti yerine getrirdi

kaldiki simdi kimseye saygi göstermeyin demiyoruz birilerinin karsisinda saygui göstercegim diyede boyun egmeyin diyoruz ,diz cökmeyin diyoruz

kusura bakma amma benim saygi ve hosgörü anlayisim boyun egmekten ibaret degildir

hosgörü vesaygi karsilikli olur Bir taraftan Müslüman kardeslerimi horgörürken zulüm getirenlere hosgörü ile yaklasmam

ve benim hösgörüm tepkime ve yaptirimlarima engel degildir

Peki o zaman.. Yine Fatih..

İstanbul'u feth etmeden önce Karamanoğulları ile, İran'la hatta Venedik ile barş antlaşmaları yaptı.. Hatta İstanbul'u fethederken arada çıkıp uğraşı yaratmasınlar diye bir çok tavizde verildi o antlaşmalarda..

Eee.. Bunlar boyun eğmemiydi kardeş..
Fatih boyun mu eğmişti?..

Olaya doğru bi persfektiften bakamıyorsun maalesef kardeşim..
Karşındakilerin de Erbakan'a karşı olduğu için değil, ikisini de ''eşit'' payda da gördüğü için Fethullah Gülen'e siper olduğunu anlamalısın..