Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'a Kürtçe pankart toplatıldı
LoNeLiNeSS
06-22-2008, 19:51
http://img145.imageshack.us/img145/4615/16255bx9.jpg
Başbakan Erdoğan'ın Batman'daki konuşması sırasında Ak Parti Kozluk ilçe yönetiminin açtığı �Biji Tayyip� ve �Serok Tayyip� pankartları, Başbakanlık korumaları tarafından engellendi.
Batman'da dün TOKİ'nin selzedelere yaptığı 1250 konutun anahtar teslim törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 7 bin kişilik topluluğa hitap etti. Okulların tatil olmasına karşın öğrencilerin toplanıp getirildiği, belediye otobüslerinin ücretsiz insan taşıdığı tören alanına, Ak Parti teşkilatları da kalabalık gruplarla temsil edildi.
Ak Parti Kozluk İlçe yönetimi de törene Kürtçe yazılı �Biji Tayyip� (Yaşasın Tayyip) ve �Serok Tayyip� (Başkan Tayyip) yazılı Kürtçe pankartla geldi. Güvenlik kontrolundan geçen Kozluklu Ak Parti'lilerin pankartlarını gören Başbakanlık korumaları hemen müdahale etti. Koruma polisleri pankartları toplatırken, taşıyanların isimleri de aldı.
KOZLUKLULAR TEPKİ GÖSTERDİ
Kozluk Belediye Başkanı Ak Parti'li Hikmet Bahşi, korumaların bu tutumuna anlam veremediklerini belirterek, �Başbakanımızı Kürtçe ve Türkçe pankartlarla karşılamak için günler öncesinden hazırlık yaptık. Anlaşılamayan bir nedenle Kürtçe pankartları topladılar� dedi.
TRT'de Kürtçe yayın hazırlığı yapılırken buyşle bir uygulamayı anlayamadıklarını söyleyen Bahşi, �Başbakanımıza sevgi ve saygımızı pankartlarla göstermek istedik ama izin vermediler, anlamak mümkün değil� diye konuştu.
Ak Parti Kozluk ilçe yöneticileri de Kürtçe pankartların siyasi içerikli olmadığını belirterek, �Sadece �yaşasın� ve �başkan� kelimesi Kürtçe yazılmıştı. Başbakanın korumaları üzerimize geldi, pankartları aldı. TRT'de Kürtçe yayında �biji� ve �serok� kelimelerine sansür mü uygulanacak? Bu ne tahammülsüzlük� diye konuştu.
Milliyet
Haber7
Demokrat
06-22-2008, 20:03
Cok gereksiz bir girisim bence o pankartlarin acilmasi cok anlamli olurdu insanlar samimi duygularini nasil ifade etmek istiyorlarsa birakin etsinler..
Insanlara zorla birseyleri dikta ederek elimize hic birsey gelmez inadina "Biji Serok Tayyib" diyorum ;)
Toplanmasi yerinde bir davranis olmus diyesim geldi birden
Karisiklik cikabilirdi, TRT deki yayinla toplum icerisinde pankart acmak farkli seyler bence
Bu topraklarin resmi dili Turkce oldugu icin Turkce pankart acilmasi daha dogru
LoNeLiNeSS
06-22-2008, 20:12
Kozluk teşkilatının nasıl böyle bir hataya düştüğünü anlamıyorum.. Bu ülke bu halde iken böyle bir pankart hazırlamak pek doğru değil...
Artık verilen mesajlardan anladığım başörtüsü ile kürtçe aynı kefede değerlendiriyorlar.. Ne yazık..
ATmaCA53
06-22-2008, 20:34
Toplanmasi yerinde bir davranis olmus diyesim geldi birden
Karisiklik cikabilirdi, TRT deki yayinla toplum icerisinde pankart acmak farkli seyler bence
Bu topraklarin resmi dili Turkce oldugu icin Turkce pankart acilmasi daha dogru
evet resmi dilimiz türkçedir ama gelenek dillerimizin olmasıda konuşulmasıda güzel birşeydir eleştirmek doğru olmaz. :-*
Demokrat
06-22-2008, 20:38
benim anlamadigim kürtceden neden bu kadar korkuyoruz..arkadaslar resmi dilimiz Türkcedir bu konu su götürmez ama ülkemizde yasayan milyonlarca insanin dilinide görmezden gelmemeliyiz..
O pankartta ingilizce "You will never walk alone.." yazsa kimse müdahale etmezdi ama kürtce oldugu zaman hemen bölücü pankart oluyor..
Yabanci dillere gösterdigimiz hosgörünün onda birini icimizdeki kültürlere göstermiyoruz ya ona yaniyorum :(
Hüdaverdi
06-22-2008, 20:49
Kaldırılması hoş olmamış.�biji� ve �serok� kelimeleri kimin için söylendiğini biliyoruz,'apo için kullanan kelimeler Tayyip Erdoğan için söylendi' gibisinden söylemlerin önüne geçmek için olabilir.İnsanların diline karşı çıkmamalıyız ama hiç kimsede 'ben Kürtüm' havasına girip bağıra çağıra konuşmamalı.Bizim buralarda çok oluyor ve inanılmaz tepki oluşuyor.Özellikle düğünlerinde Türk bayrağı bulundurmamaları,evlerine Türk bayrağı hiç asmamaları göze çarpıyor. :-*
Demokrat
06-22-2008, 20:51
Arkadaslar milli mac sonrasi diyarbakir, batman, hakkaride ki sevinclere bakin ve o insanalrin bu ülkeyi ne kadar sevdigine siz karar verin..
Aykiri olanlari bütün kürt kardeslerimize mal etmeyelim ben stadda maci diyarbakirli cok sevdigim bir kardesimle izledim gol sonrasi öyle samimi birbirimize sarildik ki o samimiyeti bozmaya ne pkk nin ne dtp nin nede mhp nin gücü yeter ;)
bence çok saçma o da onların iltifatlarıymış aslında ama gözler okadar körkü....onda ima arıyolar...
sevmenin gösteriliş şekli onlarda öyle....orda emeğe saygısızlık yapılmış...
çokta anlamlı bişey yapmışlar ama
Üç mevsim
06-22-2008, 21:10
Biji Tayyip Serok Tayyip
_Yeniden_
06-22-2008, 21:23
Pankart toplamak mı??
Çok rencide edici bir davranış olmuş...Türk'ün hoşgörüsüne yakışmayan davranışlarda bulunuyoruz bazen...
Bir insanın dinine, diline, kültürüne karışarak, önünü tıkayarak müslümana yakışmayan davranışlar da sergiliyoruz...
Kırık_Çocuk
06-22-2008, 21:46
Biji Apo yerine Biji Tayyip diyorlar işte..
istemiyor musunuz.!??
haritaci70
06-22-2008, 21:49
Yaa hala anlayamadılar sorun kürt halkının kürtçe konuşması değilki sorun türkçe bilmemeleri de değil.. Bırakın adam yazsın biji tayyip diye ..
I LOVE YOU tayyip yazsa onu da kaldıracakmıydınız .. Başbakanlık korumalarını kınıyorum yanlış bi davranış >:(
Demokrat
06-22-2008, 21:50
Biji Apo yerine Biji Tayyip diyorlar işte..
istemiyor musunuz.!??
Hani biji apo icin kullaniliyor ya kirlenmistir belkide o babtan bakiyorlardir yok o mantikla yaklasirsak biz nicelerine abdurrahman celebi niyetine baskan, baba, lider, bakan, milletvekili dedik 8)
_Yeniden_
06-22-2008, 21:52
Pkk geliyor bu güzelim insanlara diyor ki :
- Bak senin biji Tayyip demeni bile istemiyorlar !! Kendileri için bile biji diyemiyorsun, senin dilini bu kadar dışlıyorlar !!
Pkk çizmiş yolunu, çok güzel kullanıyor elindeki kozu..
Biz de pankart toplayalım...Sonra neden bu terör bitmiyor diye ağlayalım...
Sen bu kafayla daha çok ağlarsın kardeşim...
Kırık_Çocuk
06-22-2008, 21:53
Ayrıca bazı akadaşlar Türk (biz kürtlere karşı) hoşgörülü olmalıyız, onlar da kardeşimiz bilmem ne yaparak zaten ayrımcılığı başlatmış oluyor ve
Kürt leri bu topraklar üzerinde yaşayan azınlık olarak görüp bölücülük yapıyorlar..
sonra da savunma mekanizmasından bastırma duygusuyla Kürt kökenli vatandaşlara yapmacık bir yaklaşım içerisine girip etnik milliyetçiliklerini bastırıyorlar çok kötü, yazık ve endişe verici bir durum...
Herkesi Artık Kürt kökenli vatandaşlara Kürt,kürt kardeşlerimiz,kürt vatandaşlarımız diye hitap ederek ayrım yapmamaya çağırıyorum...Çünkü burası bizim de vatanımız...kimse böyle yaparak soyutlayamaz azınlık durumuna getiremez ve kendilerine muhtaç olunmuş gibi bi tablo yaratamaz...
Demokrat
06-22-2008, 21:55
Ayrıca bazı akadaşlar Türk (biz kürtlere karşı) hoşgörülü olmalıyız, onlar da kardeşimiz bilmem ne yaparak zaten ayrımcılığı başlatmış oluyor ve
Kürt leri bu topraklar üzerinde yaşayan azınlık olarak görüp bölücülük yapıyorlar..
sonra da savunma mekanizmasından bastırma duygusuyla Kürt kökenli vatandaşlara yapmacık bir yaklaşım içerisine girip etnik milliyetçiliklerini bastırıyorlar çok kötü, yazık ve endişe verici bir durum...
Herkesi Artık Kürt kökenli vatandaşlara Kürt,kürt kardeşlerimiz,kürt vatandaşlarımız diye hitap ederek ayrım yapmamaya çağırıyorum...Çünkü burası bizim de vatanımız...kimse böyle yaparak soyutlayamaz azınlık durumuna getiremez ve kendilerine muhtaç olunmuş gibi bi tablo yaratamaz...
Dostum bu yazinin altina imza atarim hani bazi basörtüsü paranoyaklari derler ya benim anneannemde basörtülüydü, iste benim teyzemin torununun kizida basörtülü bu biraz ona benziyor yani bir nevi günah cikarma diyelim ;)
Kırık_Çocuk
06-22-2008, 21:57
Teşekkür ederim
_Yeniden_
06-22-2008, 21:59
Kesinlikle doğru....Burası Türkiye...Bu ülke kendisine gönül vermiş herkesindir...Terörün bunca yıl bu kadar uzamasında Kürt kardeşlerimizi azınlık gibi gösteren zihniyetin payı es geçilemez zaten...
bence yanlışdavranış insanlar sevdiklerine ana dilinde sevgisini gösteremeyecekse engelenecekse, illa bir şeyler indirilecekse o insanlardan oy da istemeyin..
rikopasa
06-22-2008, 22:15
evet olay yanlış o pankart indirilmemeliydi ama o pankartı açma fikrini bulan cin arkadaşlarda ülkenin bulunduğu kırılgan durumu hesaba katarak bin düşünüp bir hareket etmeliydi. genel merkeze sorulabilirdi bu pankart ve büyük bir olasılıkla onay çıkardı ve koruma ekibi bilgilendirilirdi önceden. Türkiye'de ilk defa yapılacak ve bir tabuyu yıkacak güzel bir hareket çok yanlış bir davranışla tam tersi olarak geri tepmiştir , yazık üzüldüm.
hata yapılmıştır ... bilirsiniz Akp sempatizanı değilim ama bu konunun pkk ve dtp ye koz olarak yazılması hiç hoş olmadı ...
LoNeLiNeSS
06-22-2008, 22:25
Zaten gidişatımız o yöne doğru kaydırılıyor değil mi.. Kürt kökenli vatandaşlarımız evet ben böyle derim.. bu ayrımcılık diyede düşünmüyorum... Hiç bir zaman da bu yönde bir ayrım yapmadım.. Ancak şu da unutulmamalı bu ülkede yaşayan herkez Türk dür.. Asıl ayrımcılık ben kürt üm diyenler tarafından yapılıyor bence...
ENGİNEER
06-22-2008, 22:27
Mantıksız bir hareket...
O bölgenin insanları o bölgenin kültürü ile sevgilerini göstermişler ne var bunda?
Böyle bir durumda kim o insanların sitemine 'ihanet'' diyebilir ki...Yazık...
Demokrat
06-22-2008, 22:28
Nurullah bu ülkede yasayanlarin hepsi Türk degil, Türk vatandasidir eger anayasanin dilinden konusuyorsan oradaki irk kavrami degil vatandaslik kavrami olan Türklüktür..
Bir günah kecisi aramanin, bir suclu aramanin hic bir anlami yoktur ;)
ENGİNEER
06-22-2008, 22:30
Eğer Mecliste bir Kürtçe girişimi olsa karşı çıkarım çünkü resmi bir dil olmalı ve herkes buna uymalıdır...Ama burada herhangi birkaç vatandaşın sokakta sevgisini dile getirişi olduğu için karışmak çok yanlış...
LoNeLiNeSS
06-22-2008, 22:30
Nurullah bu ülkede yasayanlarin hepsi Türk degil, Türk vatandasidir eger anayasanin dilinden konusuyorsan oradaki irk kavrami degil vatandaslik kavrami olan Türklüktür..
Mı acaba hadi geçtim türk üm demeyi. Ben türk vatandaşıyım diyorlar mı...
LoNeLiNeSS
06-22-2008, 22:32
Eğer Mecliste bir Kürtçe girişimi olsa karşı çıkarım çünkü resmi bir dil olmalı ve herkes buna uymalıdır...Ama burada herhangi birkaç vatandaşın sokakta sevgisini dile getirişi olduğu için karışmak çok yanlış...
Evet kimsenin sokakda kine karışdığı yok zaten ancak şu anda içinde bulunduğumuz atmosfer buna uygun mu birilerinin eline koz vermiyormuyuz.. Bu haberdeki tepkim buna..
Genel olarak ne yazık ki bir türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı yada türkiye li kavramı tutturulmuş gidiyor asıl kızdığım nokta budur...
Demokrat
06-22-2008, 22:35
Demeyenler, diyemeyenler yüzünden bütün bir zümreyi töhmet altinda birakmak ne kadar etiktir!...ben mesela avusturya vatandasi olsam avusturyali mi oluyorum hayir ancak yasadigim ülkeye, gecimimi saglayan ülkeye saygim sonsuzdur o yüzden de arabin bir tarafinda türk bayragi varken, digerinde avusturya bayragi vardir ;)
_Yeniden_
06-22-2008, 22:36
Kimse kendisini Türk hissetmek zorunda değildir, dolayısıyla bu ülke de yaşayan herkes Türk'tür diyemeyiz...
Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyebilmek ve bundan rahatsızlık duymamaktır...
Bugün bizler birilerinin eline koz veriyoruz elbette...Sen kendini Türk hissetmek zorundasın diyerek, Kürt kardeşlerimizin pkk ya sempati duymalarına sebep olabiliyoruz mesela....
ENGİNEER
06-22-2008, 22:36
Evet kimsenin sokakda kine karışdığı yok zaten ancak şu anda içinde bulunduğumuz atmosfer buna uygun mu birilerinin eline koz vermiyormuyuz.. Bu haberdeki tepkim buna..
Genel olarak ne yazık ki bir türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı yada türkiye li kavramı tutturulmuş gidiyor asıl kızdığım nokta budur...
Nurullah kardeş olaya birde bu insanların PKK'lıların ''Biji Apo'' laflarına inat ''Biji Tayyip'' dediklerini ve açık açık DTP tarafına karşı tutum gösterdiklerini..Daha doğrusu adamların biz PKK'lı değiliz dediklerinide düşünebilirz ki böyle bir durum mevcut atmosferde gayet güzeldir..Birleşmeye ihtiyacımız var...
Bu hareket Almanya'da ki Türklere yapılsa ortalığı yıkardık burda...
ya ben anlamadı kesinlikle şu konuya açıklık getirim... Ben kürdüm ve tc. vatandaşıyım bunun ne sakıncası var.
LoNeLiNeSS
06-22-2008, 22:40
Demeyenler, diyemeyenler yüzünden bütün bir zümreyi töhmet altinda birakmak ne kadar etiktir!...ben mesela avusturya vatandasi olsam avusturyali mi oluyorum hayir ancak yasadigim ülkeye, gecimimi saglayan ülkeye saygim sonsuzdur o yüzden de arabin bir tarafinda türk bayragi varken, digerinde avusturya bayragi vardir ;)
Keşke senin dediğin gibi olsa gerçekten öylemi ülkemiz gerçekten de senin bahsettiğin gibimiyiz. Ben başka ülkede yaşıyorum sanırım..
Kimse kendisini Türk hissetmek zorunda değildir, dolayısıyla bu ülke de yaşayan herkes Türk'tür diyemeyiz...
Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyebilmek ve bundan rahatsızlık duymamaktır...
Bugün bizler birilerinin eline koz veriyoruz elbette...Sen kendini Türk hissetmek zorundasın diyerek, Kürt kardeşlerimizin pkk ya sempati duymalarına sebep olabiliyoruz mesela....
Senin görüşüne göre Türkiye İspanya laşmalı...
ENGİNEER
06-22-2008, 22:42
İspanya'da inanmayabilirsiniz ama yaklaşık 40'a yakın etnik kimlik var ve bunlardan sadece 2-3 tanesi huysuzlanıyor diğerleriyse .ok rahat çünkü hiçbiri İspanyolum demek zorunda değil ve kendilerini rahat hissediyorlar...
Kırık_Çocuk
06-22-2008, 22:45
Benim büyüklerim (baya büyüklerim) Türkçe bilmiyorsa ve Başbakana olaki Lawe mın xer hat Dediği zaman o kadınıda pankart gibi toplatacaklar mı?.....
yoksa döverek başbakanın yanından mı uzaklaştıracaklar ?..
Sence neyi hakediyor loni?
ben Bu ülkenin vatandaşıyım orta asyadan gelmedik oğuz boyu kayı boyu değilim..Yalan mı söyleyelim..
Ama Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım..Bunu kimse inkar edemez inkar eden önce kimliğini yırtmakla işe başlayabilir mesela..
LoNeLiNeSS
06-22-2008, 22:58
Benim büyüklerim (baya büyüklerim) Türkçe bilmiyorsa ve Başbakana olaki Lawe mın xer hat Dediği zaman o kadınıda pankart gibi toplatacaklar mı?.....
ben Bu ülkenin vatandaşıyım orta asyadan gelmedik oğuz boyu kayı boyu değilim..Yalan mı söyleyelim..
Ama Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım..Bunu kimse inkar edemez inkar eden önce kimliğini yırtmakla işe başlayabilir mesela..
Bende işde senin bahsettiklerini ve bulunduğumuz durumu açıklamaya çalışıyorum.. Ne yazık ki gidişat ve istekler tam da senin anlattığın gibi.. TC vatandaşlığı.. Kimse zorlamıyor sizi türk üm demekle ancak bunu söyleyemiyorsanız dahi bu ülkeyi bu şekli ile çok sevdiğinizi söyleyemezsiniz... Türkiye li olmak ne kadar kötü bir Almanya gibi bir ispanya gibi bir yugoslavya gibi olmak..
Demokrat
06-22-2008, 23:03
Bende işde senin bahsettiklerini ve bulunduğumuz durumu açıklamaya çalışıyorum.. Ne yazık ki gidişat ve istekler tam da senin anlattığın gibi.. TC vatandaşlığı.. Kimse zorlamıyor sizi türk üm demekle ancak bunu söyleyemiyorsanız dahi bu ülkeyi bu şekli ile çok sevdiğinizi söyleyemezsiniz... Türkiye li olmak ne kadar kötü bir Almanya gibi bir ispanya gibi bir yugoslavya gibi olmak..
O kadar önyargilisin ki kürt olmayan arkadasi bile zorla belli bir kaliba sokmaya calisiyorsun kardes!..
Neyi söyleyemiyrouz türkiyeli kavramini basbakanimiz kullaniyor o zaman kötülük ondan mi doguyor!.. birak isteyen türküm desin isteyen türkiyeli isteyende türk vatandasiyim desin bunun kistasini belirlemek sahislarin ve devletin tekelinde olamaz!..
Herhalde sende ya sev yada terket diyenlerdensin ;)
ultrAstribun
06-22-2008, 23:06
Doğru olan yapılmış.
Başbakan'ımız Türkçe'den oldukça iyi anlıyor.
Başka lisanlara gerek yok.
_Yeniden_
06-22-2008, 23:10
Ben İspanya'da, Almanya'da ya da başka bir ülkede yaşıyor olsaydım ve bana sen İspanyolsun ya da Almansın, kendini bu ırktan hissetmek zorundasın deseler di kesinlikle sessiz kalmazdım...
Bizler ırkımızı seçemiyoruz, dolayısıyla ırk siparişi yapamıyoruz değil mi?
O halde herkes hangi ırka mensup olduğunun bilincinde olmalıdır...Kimse kendini Türk hissetmek zorunda değil...Bu düşüncelerle insanları zorla ırkçılık yapmaya itmiş oluyoruz...
Birlik ve beraberliği tehdit etmeyecek şekilde her ırkın ihtiyaçları karşılanmalıdır...Kültürel değerlerinden soyutlanmalarını bekleyemeyiz...
Zaten bu bizim ülkemizin zenginliğidir...
Kimse ben Türk'üm demek zorunda değil...Ben Türkiye'liyim demek zorunda....Bu şekilde insanları ırkçılık yapmaya yönlendirmeyi ülkemizin geleceği açısından da parlak görmüyorum...Zaten dinimizde de etnik kökene dayalı milliyetçilik yani ırkçılık yasaklanmıştır...
LoNeLiNeSS
06-22-2008, 23:12
O kadar önyargilisin ki kürt olmayan arkadasi bile zorla belli bir kaliba sokmaya calisiyorsun kardes!..
Neyi söyleyemiyrouz türkiyeli kavramini basbakanimiz kullaniyor o zaman kötülük ondan mi doguyor!.. birak isteyen türküm desin isteyen türkiyeli isteyende türk vatandasiyim desin bunun kistasini belirlemek sahislarin ve devletin tekelinde olamaz!..
Türkiyeli kavramı bu ülkenin fedaralleşmesi değilmidir.. Tabiiki herkez hür iradesi kendini nasıl isterse öyle görsün ister ermeni ister arap.. Ancak bu ülkeye zarar vereceğeni bile bile bunu özellikle vurgulamak da ne demek..
Ya sev ya terk et kavramını bana nasıl olduda layık gördün acaba,,, kimin önyargılı olduğu güzel belli oluyor sanırım....
ultrAstribun
06-22-2008, 23:13
Ben İspanya'da, Almanya'da ya da başka bir ülkede yaşıyor olsaydım ve bana sen İspanyolsun ya da Almansın, kendini bu ırktan hissetmek zorundasın deseler di kesinlikle sessiz kalmazdım...
O halde herkes hangi ırka mensup olduğunun bilincinde olmalıdır...Kimse kendini Türk hissetmek zorunda değil...Bu düşüncelerle insanları zorla ırkçılık yapmaya itmiş oluyoruz...
Birlik ve beraberliği tehdit etmeyecek şekilde her ırkın ihtiyaçları karşılanmalıdır...Kültürel değerlerinden soyutlanmalarını bekleyemeyiz...
Kimse ben Türk'üm demek zorunda değil...Ben Türkiye'liyim demek zorunda....Bu şekilde insanları ırkçılık yapmaya yönlendirmeyi ülkemizin geleceği açısından da parlak görmüyorum...Zaten dinimizde de etnik kökene dayalı milliyetçilik yani ırkçılık yasaklanmıştır...
Alman vatandaşı benim kardeşimi öldürmüyo..
Bir başka deyişle Almanlar benim kardeşimi öldürenlere destek vermiyor.
Bunun ırkçılıkla ilgisi yok..
Hem o örenek verdiğin ülkelerin siyah-beyaz ayrımı yapan ülkeler olduğundan haberin yokmuş gibi davranıyorsun
Demokrat
06-22-2008, 23:15
Türkiyeli kavramı bu ülkenin fedaralleşmesi değilmidir.. Tabiiki herkez hür iradesi kendini nasıl isterse öyle görsün ister ermeni ister arap.. Ancak bu ülkeye zarar vereceğeni bile bile bunu özellikle vurgulamak da ne demek..
Ya sev ya terk et kavramını bana nasıl olduda layık gördün acaba,,, kimin önyargılı olduğu güzel belli oluyor sanırım....
Ne anlamda federallesmesi!... Bu ülkede yasayan herkes türk mü olmak zorundadir bir kisi Türkiyeliyim yada Türk vatandasiyim dedigi zaman onu dislayacakmiyiz yada türküm demedigi zaman ona terket mi diyecegiz..
Benim önyargim senin yazilarindan kaynaklaniyor ancak kürt olmayan birini bile kürtlestirmek önyargidanda öte bir vaka olsa gerek ;)...
yasin güneş pkkdan bahsetmiyoruz burada kürt kardeşlerimizden bahsediyoruz.
Yaa ordaki pankart açanlar da "karşıma bir Türk çıksa da öldürsem" diye derin suikast planları kuruyormuş. Kürtlerin Türkleri bir kastı yok, Kürt teröristlerin olabilir. Sen böyle süpürücü / topyeküncü / ön yargılı söylemler kullanırsan terörist olmayan Kürtleri terörist olmaya teşvik edersin.
Hala bu kafa bitmedi mi?
Demokrat
06-22-2008, 23:20
konuyla alakasiz pravakatörce mesajlar silinmistir!...herkes haddini bilecek, kimse icindeki kin ve nefreti burada kusarak icimize nifak tohumu ekemez..
Benim icin pkk neyse türk milliyetciligi yaparak kürdü bana düsman yapan fasistlerde aynidir!
LoNeLiNeSS
06-22-2008, 23:21
konuyla alakasiz pravakatörce mesajlar silinmistir!...herkes haddini bilecek, kimse icindeki kin ve nefreti burada kusarak icimize nifak tohumu ekemez..
Benim icin pkk neyse türk milliyetciligi yaparak kürdü bana düsman yapan fasistlerde aynidir!
Burdaki faşist kavramı benim için değildir umarım... ;) ;) ;) ;)
_Yeniden_
06-22-2008, 23:23
Bunun ırkçılıkla ilgisi yok..
Hem o örenek verdiğin ülkelerin siyah-beyaz ayrımı yapan ülkeler olduğundan haberin yokmuş gibi davranıyorsun
Bütün Kürtleri pkk ile aynı kefeye koyarak bakarsak olaylara işin başında yanlış yapmış oluyoruz malesef...Orda biji Tayyip yazılı pankartı taşıyan Kürtlerin uzaktan yakından akrabaları dağda ya da terörist oldukları için öldürüldü...
Onlar buna rağman Ak Parti'ye oy verdiler...
Bir kısmı gibi bazı oyunlara kanarak dtp ye oy verebilirlerdi, pkk yı destekleyebilirlerdi...
Unutmayalım ki % 60 ından fazlası Ak Partiye oy verdi...Ama biz gidip afişlerini toplarsak bu yüzde atmışlık kesim dillerinin yok edilmek istendiğini, kültürlerinin yozlaşmak istendiğini düşünücek...
Senin görüşüne uygun olmayanları sen nasıl faşist olarak nitelendiriyorsun.
Demokrat
06-22-2008, 23:24
üzerine alinacak bir durum varsa hic cekinme al ;) eger kendini o kategoriye soruyorsan sormadan üzerine alinabilirsin mesajimin adresi belli, o sahsiyetin mesajinida sildim ama birileride lafimi sahiplenirse dur, yapma, etmem demem 8)
Demokrat
06-22-2008, 23:25
Fasizmde bir görüstür...buda benim düsüncemdir, sana sorarak düsüncelerimi belirtecek degilim ya bana göre sizin gibiler fasisttir ve ülkeye zararlidir bunun ölcüsünüde sen belirlemeyezsin sanirim ;)
bilgi müdavimi
06-22-2008, 23:25
Adamlara yazık,kendi öz dillerini konuşamıyorlar.Bence resmi yazışma hariç kullanmalarında sakınca yoktur.Erdoğan oy kaybetti. :o
bilgi müdavimi
06-22-2008, 23:26
Haklısın fakat burası forum,sakn olmalısın.Kibar bir dille anlatmalısın derdini.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!!
Bunuda sil
Neden olmasın.
_Yeniden_
06-22-2008, 23:27
Milliyetçiliğin de bir adabı var...
Milliyetçi olan ülkesinin geleceği için, ülkesinde mutlu bir yaşam için birşeyler olsun istemez mi?
O yaşlı teyzeler, amcalar Kürt oldukları için, Kürtçe yazmışlar...Hangi insan haklarında, hangi hukukta, hangi demokraside vardır; sırf yazdıkları pankartların Kürtçe olduğundan kaldırılması...Resmi bir yazı mıdır bu?
Bizim gelenek ve göreneklerimiz aynı...Ortak tarihi bir geçmişimiz var...En önemlisi aynı dine bağlıyız...
Nedir bu korku?
Demokrat
06-22-2008, 23:28
bazilari slogan ürettigi kadar, fikir üretseydi simdi yerlerinde saymiyor olacaklardi!... hersey kivaminda güzeldir, asiriya kacildigi zaman zararli olur 8)
ya bizim komşular kürt..tayyip erdoğan abdullah gül diye ölüyorlar..
doğuda sadece kürtçe bilen türkçeden anlamayan o kadar çok insan var kii..onları dışlamak pkknın kucağına atmak olur..
şunu kabul edelim empati yapamadık..
uzun süre doğuya kürtçe bilen doktor gönderme konusunu tartıştık..onlar öğretmenlere doktorlara dertlerini anlatamıyorlar.
biz hala kürtçeyi tartışıyoruz.
LoNeLiNeSS
06-22-2008, 23:30
üzerine alinacak bir durum varsa hic cekinme al ;) eger kendini o kategoriye soruyorsan sormadan üzerine alinabilirsin mesajimin adresi belli, o sahsiyetin mesajinida sildim ama birileride lafimi sahiplenirse dur, yapma, etmem demem 8)
Kusura bakmayın bir anlık tepki ile yazmış olduğum cvp ;) ;) ;)
Bakın herkezin zaman zaman kullandığı kavram benimde kürt arkadaşlarım var benimde kürt komşularım var evet aynen benimde.. Her neyse asla çıkıpda faşistlik yapmam asla çıkıpda ya sev ya terk et ci olmadım .. Bazı kavramları karşınızdakine kullanırken daha dikkatli olun.. Türk lük bizim birleştiriciğimizdir.. Ancak bu ülkenin yükselmesini bu ülkenin sapa sağlam durmasını istiyorsan daha dikkatli olmak durumundasın yoksa birileri bizi istediği yöne yönlendirir...
Demokrat
06-22-2008, 23:33
Her türlü görüse saygim vardir ancak eger bir görüs dislayici, ötekelestirici, asimileye zorlayici, etnik milliyetci olursa acickasi saygi erdemini pek kullanmam..
Buyrun farkli görüsleri yanistmaya devam edin ama dikkat edin asiri uclarlay ayni söylemleri kullanmayin sonra malum cevrelerin ekmegine yag sürersiniz!..
Hadi milli takim sen yende su almanyayi birilerinin huzuru kacsin 8) icimizdeki irlandalilar tek yürek olusumuz karsisinda kudursunlar ;)
bilgi müdavimi
06-22-2008, 23:34
[b]Türkiyedeki çözülme sürecinin başlama nedeni LAİKLİK VE KÜRT SORUNUDUR.
Laiklik konusunda türkiyede zıt ve yanlış anlamadan kaynaklanan bir çekim var.Bu yanlış anlamak ta marjinal düşüncelere ışık tutan görüşleri ortaya çıkarıyor.
Kürt konusunda,adamın özü,kökü kürt sen tut onun dilinden hesap sor.Yok ya.Olur mu böyle şey.Onlar insan değil mi?Bunu lkullanan DTP belalarının ve PKK belalarının ortaya çıkması da bu yüzden dolayı.
Fakat AKP,kürt sorunu yani fiilen kürt sorunu nniyetine kurulan parti olan DTP den kürtlere daha çok ışık tutuyor ve hitap ediyor.
BU BÖYLE BİLİNMELİDİR...[b]
ya bizim komşular kürt..tayyip erdoğan abdullah gül diye ölüyorlar..
doğuda sadece kürtçe bilen türkçeden anlamayan o kadar çok insan var kii..onları dışlamak pkknın kucağına atmak olur..
şunu kabul edelim empati yapamadık..
uzun süre doğuya kürtçe bilen doktor gönderme konusunu tartıştık..onlar öğretmenlere doktorlara dertlerini anlatamıyorlar.
biz hala kürtçeyi tartışıyoruz.
:-*+
nasıl bu hatayı yaptılar bilmiyorum halbuki diyarbakırda ve mitinglerde,kongrelerde böyle bir olay olmamıştı...
haber milliyet kaynaklı yalan olabilir mi acaba :-\
Deniz.Feneri
06-23-2008, 01:29
Bugünlerde olmaması gerekirdi oldu ki hor görülecek bir davranış değil. Irak taki. Suriye'deki Kürt yandaşları da görsün ki bu ülkenin Kürt halkı başbakanını seviyor bağırlarına basıyor. Bunu kendi dilleri ile ifade etmelerinde sakınca görmüyorum ama apo için kullanılan bir kelime Sayın Başbakanımız içinde kullanıldığında bir gariplik çıkıyor ortaya korumalara teşekkü ediyorum bu yüzden. apo için kullanılan kelime Başbakanımız için kullanılmaz
politikaci
06-23-2008, 01:31
Çok gereksiz o pankartın açılması bir kavga çıkabilirdi milliyetçilerle onlar arasında her iki taraf içinde hayırlı olmazdı çok boş bi girişim..
_Yeniden_
06-23-2008, 01:37
Bir zamanlar apo için kullanılmıştı, şimdi başbakanımız için kullanılamaz...İlginç..
Bir kısmı apoya biji dedi diye, bu bize kalan çoğunluğun başbakanımıza kendi kültürel zenginliği olan diliyle biji demesini yasaklama hakkını vermez ki,
bu pankartlar resmi değil...
Anlamadığım birşey var...Biz Kürt halkını kaybetmek mi istiyoruz ? Bir iç savaş gibi....
Bu anti demokratik tutumlardan sıyrılabilmemiz için illa ki iç savaş mı yaşamamız gerekiyor?
Deniz.Feneri
06-23-2008, 08:22
Aynı tepkiyi göstermedikleri için dağdakilerden farksız kılıyor bazı kesimler onları ve onlar o bölgede beslendkileri sürece bu böyle devam eder gider. Kurnun yanında yanan yaş Kürt kardeşlerimize oluyor ne olursa :-\
Demokrat
06-23-2008, 11:24
Konunun icerisindeki pravakatörce, hamaset kokan, bizi birbirimize kirdirmaya calisan gereksiz yorumlar silinmistir!... Burasi ocak degildir, burasi sokakta degildir burada sloganvari söylemlerle ortaligi bulandirmak kimsenin haddine de degildir!
fatos_erd
06-23-2008, 12:06
Kurtuluş savaşında tek biz mi şehit verdik, tek biz mi bu vatan için savaştık.. Savaşta kürt kardeşlerimiz de vardı..Biz özgürce dilimizi konuşurken pankart açarken onlar neden açmasın..Buna haklarının olduğuna inanıyorum..Bende pankartları kaldıranları kınıyorum..
Kırık_Çocuk
06-23-2008, 12:45
Mesaj tarafimca yanlis anlamalara mahal verdigi icin düzeltilmistir..
Demokrat :-*
Kırık_Çocuk
06-23-2008, 12:47
Demokrat
bilgi müdavimi
06-23-2008, 15:01
Çok gereksiz o pankartın açılması bir kavga çıkabilirdi milliyetçilerle onlar arasında her iki taraf içinde hayırlı olmazdı çok boş bi girişim..
Adamların kendi dillerini konuşmasında bir sakınca yok.Onlarda insan.
Empati kur,sen onların yerinde olsan dilin türkçeyi konuşturmasalar ne yaparsın?
politikaci
06-23-2008, 15:05
Empati kur,sen onların yerinde olsan dilin türkçeyi konuşturmasalar ne yaparsın?
öncelikle burası Türkiyedir ve onlarda Türk vatandaşıdır..yani zaten türkçe konuşmaları gerekir. yanlış anlaşılmasın ben onları hor filan görmüyorum fakat biraz ileri görüşlü olursak.orada milliyetçilik duygularına çok sahip olan insanlarla aralarında büyük tartışma çıkabilirdi.bunun için gereksiz olduğunu tekrarlıyorum zaten kürt vatandaşlarımızın dilide türkçedir çünkü onlarda türkiye vatandaşı
bilgi müdavimi
06-23-2008, 15:10
Ama oradakilerin çoğu okula gitmemiş veya türkçe öğrenememiş.
O yüzden yapılan bu eylem onları PKK nın kucağına itecektir.
Ben Türk kökenli olmama rağmen bunları düşünüyorsam,onlar kürt kökenli olup kim bilir neler düşünecektir.
politikaci
06-23-2008, 15:14
Bu yüzden olay kökten yanlış. Ana ve babaların çocuklara Kürtçeyle beraber Türkçede öğretmeleri gerekir yoksa çocuk gelecekte zorlanır.
_Yeniden_
06-23-2008, 15:17
Evet doğru....Bu yapılan bence de rencide edici olmuş...
Pankartlar resmi belge değil ki Türkçe yazılmalı diye tutturuyoruz, cumhuriyet mitinglerinde go home ABDullah gibi pankartlar da vardı...Onlar topladı mı?
Bu olay ise sıradan bir mitingdi ve vatandaşların sevgilerini belirten sözcükler sadece...
pkk nın eline koz vermekten sıyrılmalıyız bence....
Resmi dil Türkçe'dir, ilelebet öyle kalıcak.....Bizler ne kadar aynı toprakta yaşadığımız kardeşlerimizin kültürel değerlerine sahip çıkarsak birlik ve beraberlik o kadar kuvvetlenir....
Hem TRT de Kürtçe yayın yap, hem de Kürtçe pankartları topla...Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyesim geldi...
bilgi müdavimi
06-23-2008, 15:18
Onlar köyde yetişmiş cahil insanlar.Nerden öğrenecekler.Annelerine kim öğrtecek.Adamlar geçim derdinden tükçe nasıl öğrenecek?
bilgi müdavimi
Evet doğru....Bu yapılan bence de rencide edici olmuş...
Pankartlar resmi belge değil ki Türkçe yazılmalı diye tutturuyoruz, cumhuriyet mitinglerinde go home ABDullah gibi pankartlar da vardı...Onlar topladı mı?
Bu olay ise sıradan bir mitingdi ve vatandaşların sevgilerini belirten sözcükler sadece...
pkk nın eline koz vermekten sıyrılmalıyız bence....
Resmi dil Türkçe'dir, ilelebet öyle kalıcak.....Bizler ne kadar aynı toprakta yaşadığımız kardeşlerimizin kültürel değerlerine sahip çıkarsak birlik ve beraberlik o kadar kuvvetlenir....
Hem TRT de Kürtçe yayın yap, hem de Kürtçe pankartları topla...Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyesim geldi...
Çok doğru.
maviinsan
Kürtçe konuştu, kimse anlayamadı !
Kürtçe konuşması anlaşılmayan DTP'li Üçer, uyarı üzerine Türkçe konuştu.
devamı http://www.haberdokuz.com/son-haberler/kurtce-konustu-kimse-anlayamadi.html
aynısı Leyla Zana'nın da başına gelmişti.
politikaci
06-23-2008, 15:19
Onlar köyde yetişmiş cahil insanlar.Nerden öğrenecekler.Annelerine kim öğrtecek.Adamlar geçim derdinden tükçe nasıl öğrenecek?
yine köklere inersek okulun azlığından kaynaklanıyor ve onunda köküne inersek babaların kızları okula göndermemesi oluyor
bilgi müdavimi
06-23-2008, 15:21
Bu da kökümüzdeki cahilliğin sebebi.Erdoğan hükümeti elinden geleni yapsa da geçmişte olan bazı şeylerin düzelmesi imkansız.... Şimdi haklısın.Ama onların şu anlık yapacakları bir şey yok.Yani kürt halkının.
_Yeniden_
06-23-2008, 15:25
Babalar kızlarını okula göndermiyor....
Çünkü daha erkeklerin okuması gerektiği bilinci yerleşmemiş orda...
Açlık, sefalet varken hangi anne baba kızım okusun derdine düşücek...
Önce ekonomik tedbirlerle insanlar biraz rahat nefes aldı, sonra okumaya teşvik edildi herkes kız erkek ayırt etmeden...
Köylere elektrik, su geldi....Okullarda ücretsiz kitap dağıtıldı, bilgisayarsız okul kalmadı...
Bunlar olmasaydı kimse çocuğunu okula göndermezdi...
öncelikle burası Türkiyedir ve onlarda Türk vatandaşıdır..yani zaten türkçe konuşmaları gerekir. yanlış anlaşılmasın ben onları hor filan görmüyorum fakat biraz ileri görüşlü olursak.orada milliyetçilik duygularına çok sahip olan insanlarla aralarında büyük tartışma çıkabilirdi.bunun için gereksiz olduğunu tekrarlıyorum zaten kürt vatandaşlarımızın dilide türkçedir çünkü onlarda türkiye vatandaşı
Türk vatandaşlarının Türkçe konuşması gerektiği anayasal bir zorunluluk da biz mi duymadık, bunun kaynağı nedir?
Ömrü boyunca hiç Türkçe konuşmayan güneydoğu / doğu köylerinde yaşayan insanlar var, onlar hakkınca çözüm öneriniz nedir? Benzin döküp yakabilir miyiz mesela?
Biraz ileri görüşlü olalım.
Milliyetçilik duygularına sahip olan kendi ırkının dilinden başka dilden konuşulduğu / pankart açıldığı yerde konuşanları, pankart açanları dövmeli midir? Milliyetçilik buysa milliyetçi olmamamıza izin var mıdır? (Hani bu da anayasal bir zorunluluksa)
Bu olay gereksizse kavga çıkacağı halde başörtüsüyle üniversiteye girmeye çalışmak neden gereksiz değil ? Madem kavga çıkmasın diye birilerinin istediği gibi yaşayacağız neden darbecilere meydanı bırakmıyoruz, bırakalım tank yürütsünler sokaklarda, kavga falan çıkmaz.
Kusura bakmayın da insanlarda ıslahı namümkün ırkçı dürtüler mevcut. Kendilerini daha iyi bilirler. Yoklasınlar vicdanlarını...
bilgi müdavimi
06-23-2008, 15:31
Kendi diliyle sevgisini dile getiriyorlar ve ellerinden pankartları alınıyor.Bu kadar faşistlik olmaz.Fakat Başbakanın bunu yaptıracağını sanmıyorum.
Bu ANTİAKP kaynaklı haber olabilir mi?
_Yeniden_
06-23-2008, 15:37
Buyrunuz.....
I. Devletin şekli
MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
----------------------------------------------------------------------------------------
Anayasa Mahkemesi, Anayasamızın ikinci maddesini çarpıtarak başörtüsü yasağını meşru kılmaya çalışıyor...
Biz de, Anayasamızın üçüncü maddesini çarpıtarak, insanların kişisel hak ve özgürlüklerine müdahale ediyoruz...
Üçüncü maddede resmi olmayan toplantı ve gösterilerde, mitinglerde Kürtçe pankar asılamaz gibi bir hüküm söz konusu değil...
İşte Türkiyenin kaybı bu yıllardır...Yorum farkı...Bu yorum farkına bakınca, madde 2 bizim başörtümüzle üniversiteye girmemizi destekler nitelikteyken, madde 3 Kürtçe pankarta karışmıyor doğrusu...
Peki, yorum farkını esas alırsak, Anayasa maddelerini yanlış yorumlamak konusunda yüksek mahkemeden, darbeci ve cuntacılardan ne farkımız kalıyor?
ben burda neyinb tartışıldığını anlamaya namzet olamadım...
ya biz tc. vatandaşı kürtleriz.. istediğmiz yerde sevgimizide nefretimizide anadilimizde gözteririz...buda sanırım endoğal hakkımız...
ama bu iş şuna benziyor lenine lider dendi diye hiç bir kimseye lider diyemezsiniz niye imiş çünkü lenine lider deniyormuş..
serok: lider demek baş demek eğer bu milletin lideri olmayı istemiyordanız hiç bir platformda bizden oy istemyin...
ben burda neyinb tartışıldığını anlamaya namzet olamadım...
ya biz tc. vatandaşı kürtleriz.. istediğmiz yerde sevgimizide nefretimizide anadilimizde gözteririz...buda sanırım endoğal hakkımız...
ama bu iş şuna benziyor lenine lider dendi diye hiç bir kimseye lider diyemezsiniz niye imiş çünkü lenine lider deniyormuş..
serok: lider demek baş demek eğer bu milletin lideri olmayı istemiyordanız hiç bir platformda bizden oy istemyin...
ya benceede bende katılıyorum sana ama şu kritik durumlarda bir nevi dedikodulara meil vermemek amacıyla böle bi toplatma yapılmıştır..
tayyipleyiz
06-23-2008, 17:48
Mesajımı silen saygısız kisiye yazıklar olsun
Söyle bakalım nerde hasamet kokuyormus?
Seni terbiyeye davet ediyorum. Tabi varsa ... ;)
haddi olmadan söylüyorum bu kadar hasas bir konu üzerinde tartışmasak siz özelinizde takılsanız...
nasıl olur ::)
bilgi müdavimi
06-23-2008, 17:54
Bence de bu daha mantıklı olur.Neyse konumuza dönecek olursak,resmi olmadığı taktirde konuşmalarının sakıncası yok.
_Yeniden_
06-23-2008, 17:55
Çoğumuz aynı şeyi söylüyoruz, tekrarlayıp duruyoruz... :)
Bence de bu daha mantıklı olur.Neyse konumuza dönecek olursak,resmi olmadığı taktirde konuşmalarının sakıncası yok.
ya neyin resmiyetiki.. zaten o adamların ana dili bu konuşacaklar isteselerde istemeselerde ama aynı zamanda resmi dil olarak tanınan bir dil trt3 anadilde yayın altında yayın yaptığı bir dil bu neyin tartışması...
Demokrat
06-23-2008, 17:58
Mesajlari silen benim.. kimsenin haddine degildri burada ortami bulandirmak!... Bir kez daha diyorum burasi ne ocaktir, ne sokak o sloganlarinizi gidin o tür yerlerde atin!..
Konu hakkinda ortami bulandirmadan söylenecek her söze kapimiz acik ancak görüyorum ki konu baska yerlere kayiyor vede buda konunun miladini dolduruyor!
bilgi müdavimi
06-23-2008, 17:59
Resmi yazışma dili demek istedim.Yazışma da kullanılırsa karşıklık olur ve ırklar arası dil çatışması ortaya çıkar.
LoNeLiNeSS
06-23-2008, 17:59
Demokrat
bilgi müdavimi
06-23-2008, 18:01
Lütfen özelden halledin bu sorunu.
Konu dağılıyor,hem de tam tartışılacak bir konu.
düzeltilen msj üzerine msjımız düzeltilmiştir..
Parantez
06-23-2008, 19:33
bence iyi olmuş o pankartı hazırlayanlara türkçesini sorabilirlerdi hiç bilmiyorlarsa türkçeyi
neden resmi dilimiz varken başka dillerle hitap edilsin ki :o
ben de düzeltiyim bari :D
Demokrat
06-23-2008, 19:39
Kirik cocugun mesajlari silinmistir, lütfen ondan alinti yapanlar mesajalrini düzeltebilir mi ;)
LoNeLiNeSS
06-23-2008, 19:43
Demokrat
Tşk ederim :-* :-*
Parantez
06-23-2008, 19:45
:'( :'( gerçekten çok yazık
ak gençlerin buluşma noktası dedik ama
sürekli bir saygısızlık başgösteriyor
insan gibi seviyeli bir biçimde
fikirlerimizi tartışsak çok daha iyi olacak
burada yalnız değilsiniz
unutmayın buradaki yaşça küçük üyelerin siyasi fikirleri burada şekilleniyor
her yorumunuzla bizleri etkiliyorsunuz
ama nerede çok mesaj yazılmış bir konu olsa girip bakıyorum
mutlaka bir sataşma var :o
biraz daha sakin olalım ve 'değerli' üyelerimizi tekrar foruma küstürmeyelim derim ben :-*
:'( :'( gerçekten çok yazık
ak gençlerin buluşma noktası dedik ama
sürekli bir saygısızlık başgösteriyor
insan gibi seviyeli bir biçimde
fikirlerimizi tartışsak çok daha iyi olacak
burada yalnız değilsiniz
unutmayın buradaki yaşça küçük üyelerin siyasi fikirleri burada şekilleniyor
her yorumunuzla bizleri etkiliyorsunuz
ama nerede çok mesaj yazılmış bir konu olsa girip bakıyorum
mutlaka bir sataşma var :o
biraz daha sakin olalım ve 'değerli' üyelerimizi tekrar foruma küstürmeyelim derim ben :-*
çok çok haklısın parantez....lütfen ama lütfen tartısırken hakarete indirgemeyelim olayı....
Demokrat
06-23-2008, 19:49
Fikirler farkli olabilir, fikirler aykirida olabilir ancak pravakatörce bir girisim olmadigi sürece fikirlere saygi duymak gerekir diye düsünüyorum ;)..
Bazilari bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi oluyor o nedenlede yazmis olmak icin yaziyor bazilari ise hic fikir belirtmeden sloganla ortami geriyor ;)..
Nedense bu tür konularda konusamayacagiz tamam orta yolda bulusmaktan vazgectim ancak fikirlerden korkmayalim ona bile raziyim 8)
Onlybullet34
06-23-2008, 21:39
Hmm...Niyet önemlidir fakat Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı geliyor sonuçta pankartların Türkçe olması daha iyi olurdu ..
berat_2107
06-23-2008, 21:59
bu ülkede yaşıyorlarsa vede kendilerince bişiler savunuyorlarsa kimse buna engel olamaz.artı burada art niyette aramamak gerekir .burada o insnaların sayın başbakanımıza göstermiş oldukları büyük sevgi yatar .
bence iyi olmuş o pankartı hazırlayanlara türkçesini sorabilirlerdi hiç bilmiyorlarsa türkçeyi
neden resmi dilimiz varken başka dillerle hitap edilsin ki :o
maviinsan
06-23-2008, 22:05
ERDOĞAN’A KÜRTÇE PANKART
Başbakan Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs 2003'teki depremin ardından 5. kez gittiği Bingöl'de Kürtçe pankartlarla karşılandı.
Yoğun sağanak yağışa rağmen Erdoğan'ı dinlemek üzere kent meydanında toplanan Bingöllülerden bazıları, ‘‘Zaza Erdoğan’’, ‘‘Keke (kardeş) Erdoğan hoşgeldin’’ pankartlarını taşıdı.
Konuşmasında ‘‘modern hırsızlar' diye nitelendirdiği hortumcuların, yıllarca fakir halkın alınterini sömürdüğünü belirten Erdoğan, ‘‘O devran kapandı, o devir bitmiştir’’ dedi. Başbakan, yağmur nedeniyle kısa kestiği mitingin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı ilköğretim okulunun açılışı yaptı.
(HÜRRİYET /12.03.2004)
http://www.realist.com.tr/secimkulisi/pankart.jpg
berat_2107
06-23-2008, 22:09
bu güzel olaylardan milletin karın ağrısı nedir bunu anlayamadım herhalde bu gidişlede bu derce düşünen insanlar oldukçada anlamayacağım...
Demokrat
06-23-2008, 22:10
ERDOĞAN’A KÜRTÇE PANKART
Başbakan Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs 2003'teki depremin ardından 5. kez gittiği Bingöl'de Kürtçe pankartlarla karşılandı.
Yoğun sağanak yağışa rağmen Erdoğan'ı dinlemek üzere kent meydanında toplanan Bingöllülerden bazıları, ‘‘Zaza Erdoğan’’, ‘‘Keke (kardeş) Erdoğan hoşgeldin’’ pankartlarını taşıdı.
Konuşmasında ‘‘modern hırsızlar' diye nitelendirdiği hortumcuların, yıllarca fakir halkın alınterini sömürdüğünü belirten Erdoğan, ‘‘O devran kapandı, o devir bitmiştir’’ dedi. Başbakan, yağmur nedeniyle kısa kestiği mitingin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı ilköğretim okulunun açılışı yaptı.
(HÜRRİYET /12.03.2004)
http://www.realist.com.tr/secimkulisi/pankart.jpg
simdi ne oldu peki ülke mi bölündü, dilimize bir zarar mi geldi, pkk mi hortladi!...cok ufak seylere takiliyor cok ;)
maviinsan
06-23-2008, 22:15
her şey biraz da çağrışım meselesi bence
ÇErkes denilince aklınıza ne geliyor? çerkes tavuğu-çerkes ethem-çerkes kızı...BUnların hiçbiri olumsuz çağrışım değil
peki kürt denilince aklınıza ne geliyor? terör-pkk -bölücülük vs.. VE bunların hepsi ne yazık ki olumsuz çağrışımlar...
Kürtçe sözcüğünü duyunca 2 kere düşünmemizin sebebi budur bence..
Bizim OKulda bir gösteride çocuğun teki gürcüce şarkı (dido) söylemişti.Herkes alkışladı.Hiçbir sorun çıkmadı.Bir düşünün Kürtçe şarkı söylediğini...
ATmaCA53
06-23-2008, 22:21
işte halkın adamı, işte insanların dertlerini dinleyen bir lider, recep tayyip erdoğan
http://www.internethaber.com/photo_news.php?id=299&no=1
Demokrat
06-23-2008, 22:22
ÇErkes denilince aklınıza ne geliyor? çerkes tavuğu-çerkes ethem-çerkes kızı...BUnların hiçbiri olumsuz çağrışım değil
peki kürt denilince aklınıza ne geliyor? terör-pkk -bölücülük vs.. VE bunların hepsi ne yazık ki olumsuz çağrışımlar...
Bizim OKulda bir gösteride çocuğun teki gürcüce şarkı (dido) söylemişti.Herkes alkışladı.Hiçbir sorun çıkmadı.Bir düşünün Kürtçe şarkı söylediğini...
sen herhalde hic kürt böregi yemedin :) .... kardesim önyargilari kirmak gerekir, eger senin aklina kürt denilince onlar geliyorsa bir yerde sorun var demektir..
Evet abd denildigi zaman kan, zulüm geliyor israil denidligi zaman siddet, aci geliyor ama kürt olayi bunlardan cok farkli...
Herkesin aklina farkli birseyler gelebilir benim aklima ne geliyor dersen güzel ülkenim, güzel insani geliyor ;)
maviinsan
06-23-2008, 22:25
sen herhalde hic kürt böregi yemedin
ben sadece Kürt üzümü biliyorum.Kürt böreği hiç yemedim ;)
Demokrat
06-23-2008, 22:26
sen herhalde hic kürt böregi yemedin
ben sadece Kürt üzümü biliyorum.Kürt böreği hiç yemedim ;)
o zaman en kisa zamanda tat..gerci bazilari ideolojik düsünüp ben kürdün böregini yemem desede, yenilesi bir börek abicim :)..
ünv yillarinda vanli bir arkadasimiz yapardi parmaklarimda o zamandan kalma izler var :)
berat_2107
06-23-2008, 22:27
bunları yapanlar kim sence türk mü insan mı cahillik mi cehalet mi
işte halkın adamı, işte insanların dertlerini dinleyen bir lider, recep tayyip erdoğan
http://www.internethaber.com/photo_news.php?id=299&no=1
:'( :'( :'( :'( :'( :'( haberlerde izledim kızla ne güzel ilgileniyor :'( :'( :'( canım başbakanım :'( :'(
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.