fatih kısaparmak balon baskılı balon Erkek adam cam siler mi? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erkek adam cam siler mi?

Ak_Kelebek
11-14-2008, 11:05
Sizce erkek cam silmeli mi?

Silmeli derseniz neden?
Silmemeli derseniz neden?

yolcu44
11-14-2008, 11:19
Açıkcası ben siliyorum. Ulaşılmayan yerlere bayanların çıkmasına dayanamam ve kıskançlık da var tabii :w:

Hülasa silmeli tabi ki...

siyah gül 07
11-14-2008, 11:20
tabiki de silmesi güzel
ama bence silmemeli yakıştıramam ben ;ı:

ÜMİT-AK
11-14-2008, 11:21
Sizce erkek cam silmeli mi?

Silmeli derseniz neden?
Silmemeli derseniz neden?
kişiye bağlı herkesin bir prensibi var...
BENİM ŞAHSEN BÖYLE LÜKSÜM YOK,,,,:D
HEM SİZ BAYANLAR VARKEN BİZ NİYE SİLİYORUZ..:D

gelişimV
11-14-2008, 11:23
gerekirse silmeli

siyah gül 07
11-14-2008, 11:27
araba camına sözümüz yok efendim ev camı olunca iş değişiyor işte silene sözümüz yok tabide silmese daha iyi olur ;ı:

mc_metin_055
11-14-2008, 11:29
ev islerini de erkekler yapsın ozman ben silmem;D

Ak_Kelebek
11-14-2008, 11:33
kişiye bağlı herkesin bir prensibi var...
BENİM ŞAHSEN BÖYLE LÜKSÜM YOK,,,,:D
HEM SİZ BAYANLAR VARKEN BİZ NİYE SİLİYORUZ..:D

Ne demek siz bayanlar varken?:kızdım: hayat ortaktır.Sen eşin cam silerken aşağıdan geçen adamın şöle bir yukarı baktığını düşünebiliyor musun? Ne hissedersin o zaman?

Ak_Kelebek
11-14-2008, 11:35
gerekirse silmeli
işte budur + verdim kardeşim ;)

AY IŞIĞI
11-14-2008, 11:39
:w::w: Kelebek yine yaptın yapacağını. Ya bencede ev camı olursa silmesini istemem güle katılıyorum yakıştıramam yani ama tabi silmek istersede karışmam ;ı:kendisi bilir.

ömer faruk
11-14-2008, 11:45
duruma göre deişir mesala kadın evde yatacak uzanıp tv izlicek ve erkek cam silecek yemezler :paat:ha silemicek durumdadır hastadır o zaman iş deişir tabi ileşinceye kadar cam durur silinmeden iileşince kadın yine siler :karizmatik:

ÜMİT-AK
11-14-2008, 11:48
[quote=Ak_Kelebek;456337]Ne demek siz bayanlar varken?:kızdım: hayat ortaktır.Sen eşin cam silerken aşağıdan geçen adamın şöle bir yukarı baktığını düşünebiliyor musun? Ne hissedersin o zaman?[
ÖNCELİKLE EVLİ DEĞİLİM EŞİM DE YOK DEDİĞİN GİBİ HAYAT ORTAK
ANCAK BUNUN CAM SİLMEYLE NE BAĞLANTISI VAR ONU ANLAMADIM.
BEN SADECE SİLEMEM DEDİM SİZ DERKEN DE ESPRİ OLSUN DİYE SÖYLEDİM
YANİ SORUNUN CEVABI BEN SİLMEM AMA YARDIM EDERİM....

Nikimi_Kaybettim
11-14-2008, 12:00
Erkeğe pek yakışmaz gibi. En iyisi camı ben sileyim, diğer bütün ev işlerini erkek yapsın. :utandım:

FarukARSLAN.
11-14-2008, 12:11
Hayır yaa bu ne demektir böyle
Ne camı ne erkeği ne yıkaması.:şaşkın:

Valla hiç yakıştıramıyorumda ben bu kelimeleri birbiri ardına aynı cümlede..

Yani şahsen.... Yıkamaaaaaaaaaammm ;D

(Zaten arabamda yok, araya bahane de giremez:w:)

FarukARSLAN.
11-14-2008, 12:13
duruma göre deişir mesala kadın evde yatacak uzanıp tv izlicek ve erkek cam silecek yemezler :paat:ha silemicek durumdadır hastadır o zaman iş deişir tabi ileşinceye kadar cam durur silinmeden iileşince kadın yine siler :karizmatik:

Budur... :karizmatik:

Ak_Kelebek
11-14-2008, 12:19
[quote=Ak_Kelebek;456337]Ne demek siz bayanlar varken?:kızdım: hayat ortaktır.Sen eşin cam silerken aşağıdan geçen adamın şöle bir yukarı baktığını düşünebiliyor musun? Ne hissedersin o zaman?[
ÖNCELİKLE EVLİ DEĞİLİM EŞİM DE YOK DEDİĞİN GİBİ HAYAT ORTAK
ANCAK BUNUN CAM SİLMEYLE NE BAĞLANTISI VAR ONU ANLAMADIM.
BEN SADECE SİLEMEM DEDİM SİZ DERKEN DE ESPRİ OLSUN DİYE SÖYLEDİM
YANİ SORUNUN CEVABI BEN SİLMEM AMA YARDIM EDERİM....

Olmaz mı yahu hayat ortak sa erkek de kadın gibi her işi yapmalı.Kadın iş dünyasında en az erkek kadar yoruluyor zaten birde akşam eve gider yemek yapar,bulaşık yıkar,evi toparlar erkek ise ayağını uzatıp tv izler:kızdım: Hafta sonu geldiğinde kadının bir pazarı vardır onda da cam siler,halı yıkar ama erkek hala tv başında dır.Sanki bütün hafta sadece o çalışmış gibi.
İllaki gündüz silmek gerekmez ki camı gece silin kardeşim kimse görmez o zaman sizi :w::w::w:

siyah gül 07
11-14-2008, 12:20

Bu değildir bu kadarda acımasız olmayın derim ben:hmm

ömer faruk
11-14-2008, 12:30
[quote=ÜMİT-AK;456344]

Olmaz mı yahu hayat ortak sa erkek de kadın gibi her işi yapmalı.Kadın iş dünyasında en az erkek kadar yoruluyor zaten birde akşam eve gider yemek yapar,bulaşık yıkar,evi toparlar erkek ise ayağını uzatıp tv izler:kızdım: Hafta sonu geldiğinde kadının bir pazarı vardır onda da cam siler,halı yıkar ama erkek hala tv başında dır.Sanki bütün hafta sadece o çalışmış gibi.
İllaki gündüz silmek gerekmez ki camı gece silin kardeşim kimse görmez o zaman sizi :w::w::w:
Bakın burda arkadaşımız haklı aslında gerçekten çok yoğunlar bu kesin kusura bakmayın sizin yoğun oldunuzu düşünemdik
evet ne gibi yoğunluk sabah kalkınca tvideki sabah proğramlıryla (seda abla vs) güne başlıyolar zaten öğleye kadar sürüyo sonra öğle uykusu falan sonra yine tv de çıkan yemek tarifi veren proğramlar aslında yemek yapmak için tarif almıyolar maksat vakit geçirmek çünkü tvden aldığı tarifi yapan kadın çok nadirdir:w: sonra komşuda 5 çayı falan sonra bi bakıyon akşam olmuş yemek yapmayı unutmuş koca eve gelince kocacım ölüyom bittim öldüm yorgunluktan bu gün çok işim vardı yemek yapamadım dışarda yiyelimmi :karizmatik:

ÜMİT-AK
11-14-2008, 12:30
[quote=Ak_Kelebek;456361][quote=ÜMİT-AK;456344]

İllaki gündüz silmek gerekmez ki camı gece silin kardeşim kimse görmez o zaman sizi :w::w::w:[/quo
HADİ SİLEYİM BARİ KALBİN KALMASIN...:w:
:güzel:

FarukARSLAN.
11-14-2008, 12:33
Bu değildir bu kadarda acımasız olmayın derim ben:hmm

Budur budur, siz acımasız olmayın o kadar yahu
Hasta olunca bişey yaptırmıyoruz işte, iyileşince siler
Kaçmıo ya camlar ;D

Ak_Kelebek
11-14-2008, 12:36
Fıtrat itibari ile rızık kazanıp getirme işi erkeğe aittir. Kadının çalışmaya mecburiyeti yoktur. Erkeğin çalışıyor olması ev işlerine zaman ayırması biraz zor.
Amma cam silme işi bence öyle değil, Heleki şehir hayatında kadın tesettüre riayet etse bile cam silmesi biraz sakıncalı bence. Zorunluluk hali dışında evin camlarını erkek silmeli.
ALLAH Rasulu evinde temizlik yapar, evini süpürür eşlerine yardım edermiş. Erkek eşine imkanlar ölçüsünde yardımcı olmalı.
Çalışan kadının işi dahada zor. O kadar saat çalışıyor birde eve gelip yemek pişirmek, ortalık toplamak birde çocuk varsa onlara bakmak çok daha zor. Buna kadın özgürlüğü deniyor. Bence zülümden başka bir şey değil.

siyah gül 07
11-14-2008, 12:40
Budur budur, siz acımasız olmayın o kadar yahu
Hasta olunca bişey yaptırmıyoruz işte, iyileşince siler
Kaçmıo ya camlar ;D

Yok kesinlikle katılmıyorum sana kelebek en güzel cevabı vermiş açıklamalı olarak teşekkürler dostum ama düşüncem hala sabit bayanlar silsin bi zahmet camları :ayutandım:

seva
11-25-2008, 16:49
Erkek mecbur kalmakdıkça silmez ama silecek tabi bizim burda çamaşır asan adam varken cam silmek neki :D

Necip Fazıl
11-25-2008, 16:53
hayat müşterektir gürüşünü savunanlar silmelidir der diğer yandan erkekliğine laf getirmemek için dee silmemelidir derler...

bense şöyle düşünüyorum yada şöyle diyeyim ben silerim çünkü cam silmek tehlikeli olduğu için sevdiğim kişileri o tehlikeye atmak istemem...
;1

FarukARSLAN.
11-25-2008, 16:58
Silmez.

Lâmı, cimi yok :V

seva
11-25-2008, 17:02
Silmez.

siler siler siler siler :w:

Zeynep
11-25-2008, 17:06
Gerektiği durumda silmeli...

FarukARSLAN.
11-25-2008, 17:10
Camın silinmesi gereken durumda silmesi gereken kişi evin hanımıdır .

Ben silmem ;ı:

Zeynep
11-25-2008, 17:14
tamam siz silmeyin zorlamıyoruz orasını eşiniz olacak kişi bilir :D

Feride
11-25-2008, 17:23
gayet tabi silmeli. zira cam silmek tehlikeli bi iştir. o yüzden bayanların yapması sakıncalı. en azından tehlikeli bölgeleri erkeklerin silmesi mutlaka gerekli bir durumdur bana göre.

Enfal
11-25-2008, 17:27
Camları erkekler mi silmeli kadınlar mı silmeli tartışmasını ben doğru bulmuyorum zira bunu tartışmaya bile gerek yok. Tabi ki erkekler silecek. Bunun bir çok nedeni var. Kimse kardeşinin ,eşinin camlardan sarkmasını istemez herhalde. Abi bu iş erkeklerin o kadar. Ayrıca en nihayetinde bu bir temziliktir ve temizliği sadece kadınlara yakıştırmak saçma olur. :)

Ak_Kelebek
11-25-2008, 17:27
Silmez.

Allah sana cam sildirecek eş nasip etsin... (amin) :w::w::w:

ishakyilmaz
11-25-2008, 17:29
Neden doğruyu bulmak için zekeriya beyaz hocaya sormuyorsunuz? Bu sorulara ondan daha güzel cevap kim verebilir ki?:hihi2:Bana da sorduğunuza göre elbetteki hayatt bazen istemediğiniz şartları önünüze sürebilir ozaman yapmasını arzu etmediğiniz işleri seve seve yapmak zorundasınız.:)

ÜMİT-AK
ya bu dua değil bedua gibi bir şey:D:D:D

yok yokkk dua ettim ben :w::w::w:

Feride
Camları erkekler mi silmeli kadınlar mı silmeli tartışmasını ben doğru bulmuyorum zira bunu tartışmaya bile gerek yok. Tabi ki erkekler silecek. Bunun bir çok nedeni var. Kimse kardeşinin ,eşinin camlardan sarkmasını istemez herhalde. Abi bu iş erkeklerin o kadar. Ayrıca en nihayetinde bu bir temziliktir ve temizliği sadece kadınlara yakıştırmak saçma olur. :)

valla doğru söze ne hacet:) tamamiyle katılıyorum gerekçelerine.

FarukARSLAN.
11-25-2008, 17:30
gayet tabi silmeli. zira cam silmek tehlikeli bi iştir. o yüzden bayanların yapması sakıncalı. en azından tehlikeli bölgeleri erkeklerin silmesi mutlaka gerekli bir durumdur bana göre.

Tehlikeli diye erkek mi ölsün şimdi, hani biz eşittik :hihi2:

Gökmen
11-25-2008, 17:30
Kesinlikle hayır, silmemeli. Tamam bulaşığa,çamaşıra ve yemeğe olurda cam asla olmaz, evin içinde görülmezsin bunları yaparken ama cam olayı ALLAH muhafaza ya adın çıkar sonra layt erkeğe olursun 1 kalori artık gerisini sen düşün:) Bu arada güzel bir noktaya değinmişsin fikrine sağlık, bayanlar çıkarsın bu tür şeyleri aklından artık.

FarukARSLAN.
11-25-2008, 17:31

Töbeee.. Hayır konuş hayır . :hihi2:

FarukARSLAN.
11-25-2008, 17:33
Neden doğruyu bulmak için zekeriya beyaz hocaya sormuyorsunuz? Bu sorulara ondan daha güzel cevap kim verebilir ki?:hihi2:Bana da sorduğunuza göre elbetteki hayatt bazen istemediğiniz şartları önünüze sürebilir ozaman yapmasını arzu etmediğiniz işleri seve seve yapmak zorundasınız.:)

Tabi kendi adınıza konuşuyorsunuz.. :w:

Feride
11-25-2008, 17:36
Tehlikeli diye erkek mi ölsün şimdi, hani biz eşittik :hihi2:
;1;1;1
yok kimse ölsün demeyiz tabi de. bir iş paylaşımı olmalıdır mutlaka. o camlarında silinmesi gerekli olduğuna göre, ya temizlikçi çağırır adam ya da kendi yapar. şahsen ben başka türlü bir alternatif bilmiyorum:)

Gölge
11-25-2008, 17:40
Gerektiği durumlar da siler cam silmek ne ayıptır nede günahtır ....:karizmatik:

FarukARSLAN.
11-25-2008, 17:44
;1;1;1
yok kimse ölsün demeyiz tabi de. bir iş paylaşımı olmalıdır mutlaka. o camlarında silinmesi gerekli olduğuna göre, ya temizlikçi çağırır adam ya da kendi yapar. şahsen ben başka türlü bir alternatif bilmiyorum:)

İş paylaşımı olmasın demiyorum ki bende.. Kadın silsin erkek teşekkür eder ona bundan âlâ paylaşım mı olur (:

tekrarlıyorum
Lâmı, cimi yok

-Erkek- silmez .:V

Ak_Kelebek
11-25-2008, 17:45
İş paylaşımı olmasın demiyorum ki bende.. Kadın silsin erkek teşekkür eder ona bundan âlâ paylaşım mı olur (:

tekrarlıyorum
Lâmı, cimi yok

-Erkek- silmez .:V

Sİ-LE-CE-KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK:@:paat::paat:

Feride
11-25-2008, 17:47

sinirlenme ak kelebek nasıl olsa silerler.:))

seva
Camın silinmesi gereken durumda silmesi gereken kişi evin hanımıdır .

Ben silmem ;ı:
neden silmeyi bilmiyormusun aaa olmaz çok ayıp bütün sorumluluk erkek kadın eşit olmalıdır diye düşünüyorum..

FarukARSLAN.

Görürsem söylerim ..:V

AY IŞIĞI
11-25-2008, 17:49
Ya kelebeğim bırak silmesinler ne kızıyorsun :w: onlar silmiyor diye camlar pismi kalıcak.:utangaç: sileriz evelAllah..

Ak_Kelebek
11-25-2008, 17:50
Görürsem söylerim ..:V

Görürsün görürsün :w::w::w::w::w:

FarukARSLAN.
11-25-2008, 17:50
neden silmeyi bilmiyormusun aaa olmaz çok ayıp bütün sorumluluk erkek kadın eşit olmalıdır diye düşünüyorum..

Bende erkekle kadın eşit diye düşünüyorum.. Aksini söylemedim ama, Buna binaen camları kadınların silmesi gerektiğini söylüyorum.. ;ı:

FarukARSLAN.
11-25-2008, 17:51
Görürsün görürsün :w::w::w::w::w:

Görüntüde bi hinlik yatıyor.. ama neyse ;D

Silersem görürsün :kızdım:

seva
11-25-2008, 17:53
Bende erkekle kadın eşit diye düşünüyorum.. Aksini söylemedim ama, Buna binaen camları kadınların silmesi gerektiğini söylüyorum.. ;ı:
birini sen birinide eşin siler olur biter :D

Ak_Kelebek
11-25-2008, 17:54
ben siler diyorum faruk için:w::w::w::w::w:

Necip Fazıl
11-25-2008, 17:56
Görüntüde bi hinlik yatıyor.. ama neyse ;D

Silersem görürsün :kızdım:

bu gidişle evde kalırsın sen :w: :w:

seva
11-25-2008, 18:02
erkekleri gaza getirmek lazım sildirmek için..

FarukARSLAN.
11-25-2008, 18:05
Teker teker gelin yaa :ağla:

ben siler diyorum faruk için:w::w::w::w::w:

Ben silmez diyorum faruk için valla
Silmem yaaaaa ;ı:

Erkek adam cam siler mi diyor soruda, cevabım 'silmez' işte.
erkek adam deil miyim ben:V

bu gidişle evde kalırsın sen :w: :w:

Evlenip cam silceğime evde kalırım daha iyi ;D

birini sen birinide eşin siler olur biter :D

O zaman ben kendi payıma düşen camı silmeme hakkımı kullanırım :D

seva
11-25-2008, 18:30
O zaman ben kendi payıma düşen camı silmeme hakkımı kullanırım :D
niye iyi temizleyememe korkusu mu var :D:yehoo:

FarukARSLAN.
11-25-2008, 18:44
niye iyi temizleyememe korkusu mu var :D:yehoo:

Yoo, erkek adam silmez dedik ya.. ;ı:

seva
11-25-2008, 19:12
Yoo, erkek adam silmez dedik ya.. ;ı:
iyide erkek temizlemezse kim temizleyecek :D

FarukARSLAN.
11-25-2008, 19:19
iyide erkek temizlemezse kim temizleyecek :D

Kadıııınn(kııızzz(bayaaaan(hanııım(hatuuun(DİŞİİİİ )))) ;D

Beritan
11-25-2008, 20:28
kesinlikle silmeli çünkü ben cam silmeden korkuyorum:ayutandım:

seva
11-26-2008, 00:22
Kadıııınn(kııızzz(bayaaaan(hanııım(hatuuun(DİŞİİİİ )))) ;D
Erkek adamda yapmalı ;D

Neşe
11-26-2008, 01:15
kadının ne işi var tabiki erkek cam silmez

ÜMİT-AK
11-26-2008, 01:26
gerçekten takdir ettim seni...;1

Neşe
11-26-2008, 01:29
gerçekten takdir ettim seni...;1

ama doğrusu bu zaten ben teşekkür ederim

ÜMİT-AK
11-26-2008, 01:32
ama doğrusu bu zaten ben teşekkür ederim
diğer bayanları karşına aldın haberin olsun...

Neşe
11-26-2008, 01:32
diğer bayanları karşına aldın haberin olsun...

herkese verecek bi cevabım vardır isteyen istediğini desin bakalım

ÜMİT-AK
11-26-2008, 01:38
BU CÜMLEDEN SONRA KİMSE YANAŞAMAZ SANA
BEN BİLE KORKTUM:w:

Neşe
11-26-2008, 01:40
BU CÜMLEDEN SONRA KİMSE YANAŞAMAZ SANA
BEN BİLE KORKTUM:w:

yok est. korkmaya gerek yok ama kadın varken erkeğin cam silmesi çok yanlış hem ben yakıştıramam

ÜMİT-AK
11-26-2008, 01:41
yok est. Korkmaya gerek yok ama kadın varken erkeğin cam silmesi çok yanlış hem ben yakıştıramam
keşke herkes senin gibi mantık yürütebilse;1

Neşe
11-26-2008, 01:43

teşekkür ederim.kızlarda bunun doğru olmadığını biliyorlar ama diyorlar işte

seva
11-26-2008, 02:21
kadın köle değil kadında siliyorsa erkekte silecek :P:

Neşe
11-26-2008, 02:30
kadın köle değil kadında siliyorsa erkekte silecek :P:

kölelikle ne alaka

ya kadın elinin hamuruyla erkek işine karışmamalı deniliyor ya erkek içinde aynı şey geçerli

seva
11-26-2008, 02:33
kölelikle ne alaka

ya kadın elinin hamuruyla erkek işine karışmamalı deniliyor ya erkek içinde aynı şey geçerli
hamur işine erkeklerde karışıyor zaten erkek kadın birbirine yardım etmeli diye düşünüyorum..

Neşe
11-26-2008, 02:34
hamur işine erkeklerde karışıyor zaten erkek kadın birbirine yardım etmeli diye düşünüyorum..

bence çok yanlış erkek akşama kadar çalışsın birde gelip evde cam silsin ozamn o kadın ne işe yarıyor sorabilirmiyim?

seva
11-26-2008, 02:37
bence çok yanlış erkek akşama kadar çalışsın birde gelip evde cam silsin ozamn o kadın ne işe yarıyor sorabilirmiyim?
kadın sabah akşama kadar iş görsün bulaşık çamaşır yemek ev işi o zaman erkek ne işe yarıyor..

Neşe
11-26-2008, 02:39
kadın sabah akşama kadar iş görsün bulaşık çamaşır yemek ev işi o zaman erkek ne işe yarıyor..

evde iş yapmak nedir ki herşey hazır artık ama erkek sabahtan akşama kadar başkasının işinde çalışıyor bu daha zor

seva
11-26-2008, 02:41
evde iş yapmak nedir ki herşey hazır artık ama erkek sabahtan akşama kadar başkasının işinde çalışıyor bu daha zor
birde hazır alamayanları düşün bence hazır iş yapmayanları düşün sen galiba çalışan birisiniz sürekli evde değilsin ki böyle konuşuyosun bacım

Neşe
11-26-2008, 02:45
birde hazır alamayanları düşün bence hazır iş yapmayanları düşün sen galiba çalışan birisiniz sürekli evde değilsin ki böyle konuşuyosun bacım

alakası yok ev kzıı sayılırım öğrenciyim yani hazır olmasın ev işi nedir ki ya sen gözünde çok büyütmüşsün sence bi erkeğin kalkıp cam silmesi ne kadar doğru

ÜMİT-AK
11-26-2008, 02:46
seva evlimisin sen..

seva
11-26-2008, 03:01
alakası yok ev kzıı sayılırım öğrenciyim yani hazır olmasın ev işi nedir ki ya sen gözünde çok büyütmüşsün sence bi erkeğin kalkıp cam silmesi ne kadar doğru
Gerektiğinde Camda Siler Her İşide Yapar..
Osmanlı kültürünü inceledim biraz, esnafları her sabah kapısının önünü süpürürmüş, yerlere tükürme adetleri yokmuş. Hatta bir alman akademisyen Osmanlı erkeklerinin çoğunun kellik sebebini buna dayandırıyor.Aile içi yaşantısına dair pek bişeye rastlamadım. Ama şu var ki ; Evlerinin kapısında iki tokmak varmış, birisini bayanlar çalıyor diğerini erkekler ve çıkardığı ses farklı oluyor böylece içerdekilere toplanmak için fırsat veriliyor. İnce bi davranış gibi. Hem şöyle bi geriye baktığımızda 60 yıl süren 'görücü usulu'ne dayanan evliliklerin çoğu bu kültürden geliyor. Rahmetli dedemle ananemin 60 küsur yıllık evliliklerine baktığımda birbirlerine olan saygılarının hiç bitmediği, ifade şekillerinin dahi 'hanıımm', 'beeyy' olduğunu, 'tuvalete/lavobaya gitmek' yerine hicabından 'abdest bozma' tabirini kullandığını görüyorum. Böylesi evlilikleri de onlarla beraber tarihe gömdüğümüzü düşünüyorum. Gerçi burda bunu kullanma sebebim bu değildi. Saim(Simon hoca) ile olan bi muhabbetimiz aklıma gelmişti. Bana şey demişti orda. Belki hatırlamaz. 'Ben kiii romantik erkek, ben kii romantik Osmanlı erkeği' ifadesiydi.Hatta bi ara avatarında 'Son Osmanlı' filminin başrol oyuncusu kenan imirzalıoğlununun kulağına bir gül takılmış resmi vardı.Ben de kendisine 'abi onu değiştir, kabadayı filminde piskopat rolünü dehşet canlandırmış o erif' demiştim. Sonrasında aldığım cevap ; 'ben kiii ile başlayan cümlelerdi. Bana bu kadar açıklama yaptırdın ya 'o http://www.ingilizceforum.net/images/smilies/smile.gif Neyse daha detaylı bilgi almak istersen Yavuz Bahadıroğlu'nun 'Biz Osmanlıyız' kitabına bak http://www.ingilizceforum.net/images/smilies/gozkirp.gif hiç erkek dediğin eşine yardımcı olmalı, ona her konuda yanında olduğunu hissettirmeli. İşler konusunda yalnız kaldığını hisseden kadın, mutlak surette huzursuzluğa kapılacaktır. Eğer eve geldiğimizde huzurlu, mutlu ve gülen bir yüzle karşılaşmak istiyorsak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeliyiz. Paylaşım kadar güzel bişey varmı hayatta? ,

seva
11-26-2008, 03:01
seva evlimisin sen..
hayır değilim

Neşe
11-26-2008, 03:06
bilgiler için teşekkür ederim ama hala sana katılmıyorum herkesin belli başlı görevleri vardır bence bir erkeğin cam silmesi yanlış ben müsade etmem zaten

seva
11-26-2008, 03:11
bilgiler için teşekkür ederim ama hala sana katılmıyorum herkesin belli başlı görevleri vardır bence bir erkeğin cam silmesi yanlış ben müsade etmem zaten

peki annesi cam silerKen ALLAH KORUSUN rahatsızLandı..camLar yarım kaLdı silinmesi gerekiyor..ozaman annesi rica etti..oğLum şurayıda sen siLde öyLe kaLmasın diye..kadın rahatsız ama işide düşünüyor..OğLu acaba cam siLmezmi?

FarukARSLAN.
11-26-2008, 13:43

Budur işte beee :yehoo:

seva
11-26-2008, 14:00
Budur işte beee :yehoo:
erkek adam işte görür temizlikte yapar ok :güzel:

Ak_Kelebek
11-26-2008, 14:02
NE ALAKASI VAR BUNUN MANTIKLA PEK ANLAYAMADIM DOĞRUSU:hmmBiz erkek adam cam siler derken mantıksız mı olduk? Bence yanlış bir kelime kullandın,ayrıca erkek cam siler yakışsın yada yakışmasın neşecim sen devam et silmeye ve yakıştırmamaya biz bundan bahsetmiyoruz aslında. Yarın bir gün hanım hasta olunca,kuzu kuzu silinecek o camlar o kadar.

seva
11-26-2008, 14:06
NE ALAKASI VAR BUNUN MANTIKLA PEK ANLAYAMADIM DOĞRUSU:hmmBiz erkek adam cam siler derken mantıksız mı olduk? Bence yanlış bir kelime kullandın,ayrıca erkek cam siler yakışsın yada yakışmasın neşecim sen devam et silmeye ve yakıştırmamaya biz bundan bahsetmiyoruz aslında. Yarın bir gün hanım hasta olunca,kuzu kuzu silinecek o camlar o kadar.
helal işte bu

AY IŞIĞI
11-26-2008, 14:24
Ya bir cam yüzünden çektiğiniz eziyetlere bir bakın :w: tamam arkadaşlar kimin camı silinecekse ben silerim önemli değil :ayutandım: çünkü mecburiyet hariç bende erkeğin cam silmemesinden yanayım paylaşmak güzeldir ama cam hariç mesela yemekte yardımcı olabilir evi toparlamakta vs...

seva
11-26-2008, 14:38
Ya bir cam yüzünden çektiğiniz eziyetlere bir bakın :w: tamam arkadaşlar kimin camı silinecekse ben silerim önemli değil :ayutandım: çünkü mecburiyet hariç bende erkeğin cam silmemesinden yanayım paylaşmak güzeldir ama cam hariç mesela yemekte yardımcı olabilir evi toparlamakta vs...
çamaşırları bulaşıklarıda yıka oldu mu :güzel:

FarukARSLAN.
11-26-2008, 14:58
erkek adam işte görür temizlikte yapar ok :güzel:

Ok mok değil ;D

seva
11-26-2008, 15:05
Ok mok değil ;D
sana bişey soracam sen erkek adam deyince ne anlıyon

FarukARSLAN.
11-26-2008, 15:13
sana bişey soracam sen erkek adam deyince ne anlıyon

Anladığım şeylerden biri, 'cam silmeyen' mesela..

seva
11-26-2008, 15:59
Anladığım şeylerden biri, 'cam silmeyen' mesela..
ortada o kadar camcılarda erkek adam unutma :P:

FarukARSLAN.
11-26-2008, 16:05
ortada o kadar camcılarda erkek adam unutma :P:

eh, meslek icabı.. hem silmiyorlardır onlar :w:

aşk-ı ilahi
11-26-2008, 16:17
bence zaten erkek silsin..

FarukARSLAN.
11-26-2008, 16:47
bence zaten erkek silsin..

Ama olmadı şimdi hemşerim.. :hihi2:

aşk-ı ilahi
11-26-2008, 16:50
Ama olmadı şimdi hemşerim.. :hihi2:

olmadığının farkındayım...

hani hiç görmedim...görsem diye...

art niyet yok....;1

politikaci
11-26-2008, 16:51

neşem :) :) karşı çıktım kelimene biricik kardeşinede kızacakmısın :D

hadi bakalım :)

Üç mevsim
11-26-2008, 16:52
Bakın ben şuna hiç katılmıyorum. Erkek adam şunu yapar mı bunu yapar mı?
Yapar tabi ya, ne var yani. Cam da siler, bulaşık da yıkar.

AY IŞIĞI
11-26-2008, 16:55

Tebrikler :merhaba: güzel bir tespit ama bana göre yakışmaz yaa ;ı: etrafımda belkide hiç görmediğim için bana tuhaf geliyor.;ı:

seva
11-26-2008, 17:09
eh, meslek icabı.. hem silmiyorlardır onlar :w:
yurtdişinda temizlik yapan erkekler kaç lira kazanıyor haberin var mı cam siliyor evi süpürüyor hali yıkıyor :güzel:

Necip Fazıl
11-26-2008, 17:23

örnek beni verebilirsin :ağla: :(

bikeresinde evde yalnız kalmıştım vee kendim yaptığım bulaşıkları yıkamak zorunda kalmıştım... :ağla:

Neşe
11-27-2008, 01:18
bence bi erkeğin kalkıp cam silmesi çok yanlış tabiki hayat müşterek eşi hasta oldu acil bişey oldu ozaman amenna kadın iyse eşi cam siliyorsa çok yanlış ben yakıştırmam yani

seva
11-27-2008, 01:49
bence bi erkeğin kalkıp cam silmesi çok yanlış tabiki hayat müşterek eşi hasta oldu acil bişey oldu ozaman amenna kadın iyse eşi cam siliyorsa çok yanlış ben yakıştırmam yani
iyi Peygamber Efendimizin eşine yardım etmesi de mi yanlış nütfen çarpıtma

Neşe
11-27-2008, 01:50
iyi Peygamber Efendimizin eşine yardım etmesi de mi yanlış nütfen çarpıtma

çok alakasız bi cümle kurmuşsun ozamn sen evlenince evde otur eşin camları silsin

seva
11-27-2008, 01:54
çok alakasız bi cümle kurmuşsun ozamn sen evlenince evde otur eşin camları silsin
çok alakalı tabi silecek ben bütün işleri birden yetiştirememki

Neşe
11-27-2008, 01:55
çok alakalı tabi silecek ben bütün işleri birden yetiştirememki

ya canım düşünsene eşin akşama kadar başkasının işinde çalışıyor ve yoruluyor o geldikten sonra sen ona nasıl kıyıpta sildiricen anlamıyorum ki....

seva
11-27-2008, 02:04
ya canım düşünsene eşin akşama kadar başkasının işinde çalışıyor ve yoruluyor o geldikten sonra sen ona nasıl kıyıpta sildiricen anlamıyorum ki....
yorucu işlerde çalışan biriyle evleneceğimi kim söyledi size acaba..

kıyıp kıymamakla ne alaka...

bak meselePeygamber Efdimiz s.a.v ev işlerinde eşine yardım eden kendi işlerini sökük dikiş vs gibi işleri bile kendi yapan ,teheccüde kalkmak için bile eşinden izin alan mükemmel bir insandır, insan-ı kamildir...

Erkek

Neşe
11-27-2008, 02:07
yorucu işlerde çalışan biriyle evleneceğimi kim söyledi size acaba..

kıyıp kıymamakla ne alaka...

bak meselePeygamber Efdimiz s.a.v ev işlerinde eşine yardım eden kendi işlerini sökük dikiş vs gibi işleri bile kendi yapan ,teheccüde kalkmak için bile eşinden izin alan mükemmel bir insandır, insan-ı kamildir...

Erkek

çok büyük konuşuyorsun sen hasta olunca tabi eşin yardım edicek ama sen iysen ona ne gerek var ki? o zaten akşama kadar çalışıyor bide cam silmekle mi uğraşıcak....

seva
11-27-2008, 02:12
çok büyük konuşuyorsun sen hasta olunca tabi eşin yardım edicek ama sen iysen ona ne gerek var ki? o zaten akşama kadar çalışıyor bide cam silmekle mi uğraşıcak....

Neden bir erkeğin kendine yetiyor olabilmesi erkekleri rahatsız eder ki.Hep birine bagımlı yaşamak erkeklerin çok hoşuna gidiyor sanırım.Birisi kıyafetlerini yıkamadan ütülemeden giyemezler.Açlıktan ölselerde 1 yumurta kırıp yiyememek çokmu erkeksi geliyor =)

seva
11-27-2008, 02:13
kadın erkeklerin işlerini yapmak zorundadır.Çünkü erkeklere ev işi yakışmaz:)

ömer faruk
11-27-2008, 11:32
kadın erkeklerin işlerini yapmak zorundadır.Çünkü erkeklere ev işi yakışmaz:)
bakın ne güzel demiş arkadaş bayanlar erkeklerin işlerini yapmak zorundadır ama erkeğin eline kadın iğşi yakışmaz teşekürler arakadaşım:karizmatik:

seva
11-27-2008, 13:40
bakın ne güzel demiş arkadaş bayanlar erkeklerin işlerini yapmak zorundadır ama erkeğin eline kadın iğşi yakışmaz teşekürler arakadaşım:karizmatik:
Evet canım Peygamber Efendimizede yakışmıyordu dimi :P:

Tövbe Tövbe

MehmetMert
11-27-2008, 15:11
Şuan 3 kafadar birlikte kalıyoruz. Temizlik zamanı cama cıktıkmı; kamelyadan bize bakan bayanları, hatta evinin camından bizi seyreden hanımefendileri, hatta site kamerasından seyredenleri iyi biliyorum ve onları hic anlamıyorum. :D bide sırıtıyorlar, onuda farkediyorum. Birgün yönetime yazı verecem o gülen teyzelerim gelsin bi zahmet siliversinler camlari diye :kızdım: Şimdi sorarım size erkeklerin cam silmesi abesmi? Bence gayet normal, "Temizlik imandandır." erkek yapamaz kadın yapması gerek denmemiş. ;;)

Zeynep
11-27-2008, 15:19
süper yorum bravo :)

Feyza
11-28-2008, 01:02
Zora kalınca camda siler , yemekte yapar, bulaşıkta yıkar. ;)

Üç mevsim
11-28-2008, 11:38
Şuan 3 kafadar birlikte kalıyoruz. Temizlik zamanı cama cıktıkmı; kamelyadan bize bakan bayanları, hatta evinin camından bizi seyreden hanımefendileri, hatta site kamerasından seyredenleri iyi biliyorum ve onları hic anlamıyorum. :D bide sırıtıyorlar, onuda farkediyorum. Birgün yönetime yazı verecem o gülen teyzelerim gelsin bi zahmet siliversinler camlari diye :kızdım: Şimdi sorarım size erkeklerin cam silmesi abesmi? Bence gayet normal, "Temizlik imandandır." erkek yapamaz kadın yapması gerek denmemiş. ;;)

Aa bakın MehmetMert çok ince bir noktaya değindi. Demek ki neymiş; bayanların, cam silen bulaşık yıkayan ya da vb temizlik işlerini yapan erkeklere bıyık altından gülerek bakışı, erkekleri bu işlerle ilgilenmek uzak bırakıyor. Onun için napmiycez; temizlik yapan erkeklere gülmiycez :neki:

Ak_Kelebek
11-28-2008, 11:51
Aa bakın MehmetMert çok ince bir noktaya değindi. Demek ki neymiş; bayanların, cam silen bulaşık yıkayan ya da vb temizlik işlerini yapan erkeklere bıyık altından gülerek bakışı, erkekleri bu işlerle ilgilenmek uzak bırakıyor. Onun için napmiycez; temizlik yapan erkeklere gülmiycez :neki:

:w::w::w:süpersin özgünnn yaaa:w::w: evet mesela ben heççç iş yapan erkeğe gülmem ;ı:

Feyza
11-28-2008, 11:53
:w::w::w:süpersin özgünnn yaaa:w::w: evet mesela ben heççç iş yapan erkeğe gülmem ;ı:
He yaa. Hem gülen tamamen iyi niyetli, erkeği taktir ettiği için gülüyor dalga geçtiği için değil. İçiniz fesat, Kaşlarını çatıp sinirli sinirli baksa daha mı iyi olur. Gülmüş işte daha ne yapsın :hihi2:

Ak_Kelebek
11-28-2008, 12:04
Tabi canım aslında ne kadar yakıştığı için erkeğin eline cam sil ve bez tebessüm ediyordur bayanlar aslında erkekleri;D Bu erkeklerde hiç bişi anlamıolar :V :V

seva
11-28-2008, 15:58
bir kere cam silmek tehlikeli bir iş.duruma bu yönden bakıldığında ve anlatıldığında,
onlar zaten kendileri isteyecektir silmeyi.:D

FarukARSLAN.
11-28-2008, 16:32
Vah zavallı erkekler.. bu kızlardaki dil olduktan... ohooooo

seva
11-28-2008, 16:35
vah zavallı erkekler kadına muhtaçlar :P:

FarukARSLAN.
11-28-2008, 17:00
Kadınlar erkeklere erkekler kadınlara muhtaçtır..

yıkamasınlarda camları görelim :V

AY IŞIĞI
11-28-2008, 17:07
:w:Ya kaç gündür bu mesele etrafında kanavice haline geldiniz , evde camların hangi noktalarında olduğunu bilmiyorum ama bu meselenin bu kadar uzamasına inat bir hafta sonu evin bütün camlarını silecem:w:

:w::w: gerçektende çok uzadı yaa..Yalçın abi şimdiden kolay gelsin..;ı:

Necip Fazıl
11-28-2008, 17:12
:w:Ya kaç gündür bu mesele etrafında kanavice haline geldiniz , evde camların hangi noktalarında olduğunu bilmiyorum ama bu meselenin bu kadar uzamasına inat bir hafta sonu evin bütün camlarını silecem:w:

cam silme işide uzamasın bu kadar...
nede olsa kadınlar alışkın bu işlere... :w: :D

seva
11-28-2008, 17:27
Kadınlar erkeklere erkekler kadınlara muhtaçtır..

yıkamasınlarda camları görelim :V
Erkeklerde yıkayacaktır demekki kadın erkek birbirine muhtaç her konuda :P:

__ysmn__
08-10-2009, 04:46
Allaaaaaah nerde o cam silen erkek adam
Onu Allahın emriyle istiyorum ;D

LeyaL
08-10-2009, 10:45
Erkek adam cam siler mi? = Neden silmesin =)

Asıl bir bayan cam silermi silmeli mi diye sorulmalı diye düşünmekdeyim..
Şimdi cam silmek için cama çıkmak gerek, ee o yoldan bir sürü erkek geçmek de,
karşı binalardakiler de cabası.. Şimdi diyecekler ki yolda yürürken de erkekler var..
Lâkin bu ayrı mevzu..Bu tür işler beylere düşer (:
İşlerine gelmez o ayrı =)

Yani bana kalırsa bir evin camını her daim erkek silmeli.. :)

Tarantula_
08-10-2009, 10:50
Bence silmeli hâtta kimilerine abartı gelebilir ama çoğu ev işini erkekler yapmalı diye düşünüyorum, eşimizi, annemizi bizim başımızın üstünde tutmamız lazım onların yükünü ciddi şekilde azaltmalıyız diye düşünüyorum. Ben gereken herşeyi yaparım sadece cam silmek değil aklınıza ne geliyorsa...! Sabit fikirli olmanın alemi yok cennet annelerin ayağının altındadır derken kolay madem öyle ona göre davran o zaman...

Cerrah
08-10-2009, 10:51
Benim babam annem istediği zaman camları siliyor. Sildi