Orijinalini görmek için tıklayınız : ermeniler için açılırsa kapı, hocalı nın kapısı kapanır!
izninizle bir rahatsızlığımı dile getirmek istiyorum ve bu konu hakkında gençlik kollarının özellikle harekete geçmesi gerekmektedir. ermeni kapılarının kesinlikle açılmayacağı hakkında başbakanımızdan teminat almalıyız. ermeniler kardeşimiz olacak bir millet değildir. tarih bunu hep gösterdi, insanlarla sorunumuz yok devlet politikaları bunu gerektiriyor. arkadaşlar bu ermeni açılımı beni oldukça rahatsız ediyor. kesinlikle ermeniler için bir çıkar doğrultusunda dahi olsa bir işbirliğinin söz konusu olmaması gerekir. bu durumun iyi niyet ya da evrensel ahlakla alakası yok arkadaşlar. her ülke kendi çıkarını düşünür ama, Türkiye Azeri leri kaybedecek. Azeri kardeşlerimize çok büyük ayıp olur bu açılım. ki Azeri lerin gözünde bir teminat olan ülkemiz , ki burum çoğu Türk ve Müslüman ülke için geçerli gitgide büyük kayıplara uğruyor. Azeriler yalnız kaldıklarını düşünüyor ki rusya ya bile yanaşmaya başladılar. utanç verici bir durumdur. hocalı katliamı daha dün gibi... lütfen o kapılar açılmasın, obama amerikadan bi kapı açsın onlara bizi karıştırmasın. ben bu yükümlülüğün altına girmek istemiyorum. verdiğim oy'un karşılığı bu olmamalı. lütfen tabanımızın rahatsızlığını başbakanımıza duyuralım arkadaşlar.
Kesinlikle tartışmaya açık bir konu. Ama ülkeler arasında problemleri çözmek için bazı adımlar atmak gereklidir. Sonuçta barış yoluyla çözülmeyen sorunlar ileride tam bir kangrene dönüşebilir.
Tamam, Ermenileri sevmiyor olabiliriz. Hocalı katliamını unutmuş da değiliz. Ya da Ermenilerin geçmişte atalarımıza yaptıklarını da unutmadık ama bu böyle sürüp gidemez, gitmemeli. Bu sorunlara sen veren, büyüklüğünü göstermiş olur.
Azerilerin de bu durumda biraz daha anlayışlı olmaları gerekmektedir. Öncelikle bu bizim dış politikamız ve bu sebeple bizi yargılayamazlar. Kendileri Kuzey Kıbrıs'ı tanımıyor diye biz de onlara pekala rest çekebiliriz. Ama aynı milletin torunlarıyız, kardeşiz biz. Birbirimize destek olmalıyız. Şu durumda "düşmanımın dostu düşmanımdır" gibi düşünüp eğer ki Ermeni açılımı nedeniyle Türkiye'ye küserlerse, hem onlar için, hem de bütün Türk dünyası için iyi sonuçlar ortaya çıkmaz.
Acıkcası cok önemli bir konu Türkiyenin menfaati olabilir bilmiyorum ama bende şahsen rahatsızım bu konudan.
Terennüm
04-17-2009, 21:14
arkadaşlar komşunuzla ne kadar küs durabilirsiniz???
hangi dünyada yaşıyoruz...hatırlayan varmı bundan 10 sene önce suriyeyle ilişkilerimiz nasıldı...
aynı konu değil arkadaşım. KKTC yi tanımak bir kağıda imza atmaktan öte bişi diğil. ki birleşmiş milletlere konu olmuş bir ülke zaten tanınmıştır. azeriler pkk ya kıyak çekse ne düşünürsün?? ermeniler de azeriler için bir pkk dır ve biz onlara kıyak çekip kapıları açacağız. bunun sorumluluğun altına verdiğim oy la giremem.. siz de girmeyin. başbakan o kapıyı zannetmiyorum ki açsın. ama açarsa verdiğim oy' a üzülmekten ziyade duyacağım kininde sorumlusu değilim..
politikaci
04-18-2009, 14:47
Azerbaycanın ve Türkiyenin çıkarlarına göre bir adım atarsak açılabilir. Aksi Takdirde yazıklar olsun derim..
Terennüm
04-18-2009, 14:49
aynı konu değil arkadaşım. KKTC yi tanımak bir kağıda imza atmaktan öte bişi diğil. ki birleşmiş milletlere konu olmuş bir ülke zaten tanınmıştır. azeriler pkk ya kıyak çekse ne düşünürsün?? ermeniler de azeriler için bir pkk dır ve biz onlara kıyak çekip kapıları açacağız. bunun sorumluluğun altına verdiğim oy la giremem.. siz de girmeyin. başbakan o kapıyı zannetmiyorum ki açsın. ama açarsa verdiğim oy' a üzülmekten ziyade duyacağım kininde sorumlusu değilim..
azeriler pkkya kıyak çekse ne düşünürdün diye yazmışsın verdiğimnmisal bile alakasız ermenistanla bir sınr kapın var peki pkkyla bir sınır kapın varmı? alakasız bir benzetme..
konu ermenilerse sonsuza kadar küs durabiliriz. bu millete ipin ucunu verirsen gerisi de gelir. bu millet henüz nisan 2008 de "resmi soykırım anmaları" düzenliyor. ve o anmalarda 10 binlerce kişi Türk bayrağı yakıp, çiğniyor. peki biz ne yaptık?? kapı açıyoruz. peki daha önce söz vermedik mi açmamak için. evet verdik ermeniler işgal ettiği azerbaycan topraklarını terketmediği sürece kapıları açmayacağız dedik. kapıyı evrensel ahlak ilkeleri var kardeşim diyerek açılmasını hoş görmek boylu boyunca bir fiyasko, dünya da diplomasi böyle yürümüyor. bizi savaşa sokacak bir durum olursa , arkadan vuracak ilk devlet ermenistan dır.
fark yok birini yapan terörist bir devlet, diğerini yapan terörist bir grup... Türk bayrağını çiğneme-yakma günü düzenleyen bir milletle, gözünü Türk topraklarına dikmiş bir devletle anlaşma yapıp sınır açarak onların ekonomisine katkıda bulunmakne demek yahu..
ishakyilmaz
04-18-2009, 14:58
Arkadaşlar önemli meseleleri tartışırken çok dikatli ve liyakatli bir söylem arz etmemiz gerekiyor.Monoton tabir ile; laf olsun torba dolsun mantığı gütmemek gerek..Önce bunun bilincinde olmamız konulara objektif temas etmemizi sağlar.Şuan ermeni meselesi ile ilgili azerililerin ve içimizdeki bazılarının felaket tellalığı yaptıklarını salim bir akılla düşünen herkes görebilmektedir.Herkes bilmelidir ki hiçbirimizin bu meselelerdeki hassasiyeti Recep Tayyip Erdoğan'ın hasassiyeti kadar olamaz! Sayın Başbakanımızın ve AK Parti hükümetlerinin başarılı ve taviz vermez Dış İlişkiler politikalarını hepimiz çok iyi bilir,gördükde..! Türkiye artık içte demiyorum dışta itibarı ve dinlenirliği en üst düzeyde olan bir ülke!Her geçen gün devletler arası ilişkilerimiz gelişmekte,arz ve talepler gündeme gelmektedir! Bu durum böyle iken siz kalkıp astığım astık,kestiğim kestik diyemezsiniz!!! Ülke ve millet menfaatlerinizi gözeterek her türlü adımı atmak gerek,çünkü konsensüs bunu gerektiriyor! Konuların temelinde yattan ve bizlerinde dinlendirdiği husus Dış politikalarda yabancılaşmadan Öz be ÖZ Türkiye evladı gibi davranarak sorunları çözmeye gayret göstermektir! Ne mutlu ki Tayyip Erdoğan ve AK Parti bunun bilincinde!!!
Terennüm
04-18-2009, 15:04
sen arkadan vuracak ülkeleri hesaplarsan ermenistan sonlarda kalır.hiçbir çözümsüzlük çözüm değildir tabiki yaşanmış olaylar var bunları kimse göz ardı edemez.ermeniler osmanlı döneminde milleti sadıka olarak anılırıd tabiki o önemde sıkıntılar yaşandı.onalrın büyük çoğunluğunun pişman olduğunu hatta itiraf ettikleri kayıtlarda var.ben hükümetimizin dış politikasını destekliyorum.başbakanımızda bu konuda en az sizin kadar hassastır..
ama çözümsüzlük çözüm değildir....
yaa kardeşim bu devlete kapı açınca getirisi mi daha çok olacak götürüsü mü?? :) kaç kişilik bir millet bunlar yaw?? soykırım yaftallığını bıraksınlar, dünyada kurdukları bilmem kaç yüz Türkiye aleyhine faaliyet yürüten örgütleri kapatsınlar. karabağı terketsinler. sınırı açalım. hani büyük millet ??? büyük millet dediğin böyle olur. koy ambargoyu büyüklüğünü göster. ab için ermenilere kıyak çekmeye yokum. referandum yapsınlar. o kapı öyle basit bir kapı değil.
sen arkadan vuracak ülkeleri hesaplarsan ermenistan sonlarda kalır.hiçbir çözümsüzlük çözüm değildir tabiki yaşanmış olaylar var bunları kimse göz ardı edemez.ermeniler osmanlı döneminde milleti sadıka olarak anılırıd tabiki o önemde sıkıntılar yaşandı.onalrın büyük çoğunluğunun pişman olduğunu hatta itiraf ettikleri kayıtlarda var.ben hükümetimizin dış politikasını destekliyorum.başbakanımızda bu konuda en az sizin kadar hassastır..
ama çözümsüzlük çözüm değildir....
yapanlar pişman olmuş olabilir. çünkü insan kesen bir insan da ister istemez bir pişmanlık olur, vicdan meselesi. bizim işimiz şimdikiler pişman mı?? kurdukları örgütlere bakılırsa hiç de pişman değiller. Türk bayrağı yakma günü düzenliyorlarsa hiç hiç pişman değiller.
Terennüm
04-18-2009, 15:44
sen üzerine düşeni yap kıbrısta olduğu gibi kimse seni sıkıştıramaz.nedir bu kardeşim her sene abd başkanı soykırımı lafını kullancakmı yok abnin ermeni kozu bu ne yahu bu işler kolay işler değil tabi.adamlar içimizde hainleri bile bize karşı yani hükümete karşı kullanıyor.şimdi güzel kardeşim bu hükümet iktidar olduğu günden itibaren hatta kuruluş aşamsında da bulundum vehala buradayım.sadece şunu söyleyeceğim çözümü o kadar karışık konularda bile gayet başarılı olmuşlardır tebrik ediyorum bu işide bizim menfaatlerimize en uygun şekilde çözüleceğini düşünüyorum dış politika iç politikaya benzemez...
Terennüm
04-18-2009, 15:47
Türkiye'ye karşı pazarlık kozu ne?
ABD ve Rusya iki büyük oyuncu. Azerbaycan ve Ermenistan gerginliği ile Türkiye’nin ikisi arasındaki git-gel’leri ABD ile Rusya’nın Kafkas yarışında nerede duruyor? Mahir Kaynak iyibilgi’ye değerlendirdi…iyibilgi röportaj
http://www.iyibilgi.com/images/haber/34977.jpg Son Türkiye, Ermenistan, Azerbaycan, Rusya ilişki hattını değerlendirirsek ilk olarak…
Son gelişmeler, Ermenistan’ın Azerbaycan’a 1993’teki saldırısının bir Rusya operasyonu olduğunu gösterdi. Bu yüzden Azerbaycan’la yakınlaşsak Ermenistan’ı, Ermenistan’la yakınlaşsak Azerbaycan’ı kaybediyoruz. Karabağ işgali çok başarılı bir operasyondu.
Sınır meselesiyle düşününce Kafkaslarda nasıl bir yeni denge oluşabilir sizce?
Bu kilit açılamadı. Açılamayınca bizim Kafkaslara girişimiz mümkün olmuyor. Ermenistan bir coğrafi engel olarak orada duruyor.
ABD’deki etkin düşünce kuruluşları raporlarında ABD’nin Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşması gerektiği yazılıyor. Peki ABD hangi ölçüde ve çerçevede bir yakınlaşma ister?
Yakınlaşma olmasına karşı olduğunu zannetmiyorum. Türkiye Ermenistan’la yakınlaştıktan sonra Kafkasların kapısının kendisine açılacağını düşünüyor. Yani önce Kafkasların açılacağını sanmıyor.
Rusya bunu görüyordur…
Rusya görüyor. O da şunu istiyor: Türkiye ile yakınlaşması Kafkasları kendisi için kolaylaştırır.
Rusya Azerbaycan üzerinden Türkiye’yi kendisine çekmek istiyor, denilebilir mi?
Hayır, Türkiye ile pazarlık kozu olarak kullanıyor, elinde tutuyor…
www.iyibilgi.com (http://www.iyibilgi.com/) röportaj
Terennüm
04-18-2009, 15:49
şurayı dikkatle okursan sevinirim
ABD’deki etkin düşünce kuruluşları raporlarında ABD’nin Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşması gerektiği yazılıyor. Peki ABD hangi ölçüde ve çerçevede bir yakınlaşma ister?
Yakınlaşma olmasına karşı olduğunu zannetmiyorum. Türkiye Ermenistan’la yakınlaştıktan sonra Kafkasların kapısının kendisine açılacağını düşünüyor. Yani önce Kafkasların açılacağını sanmıyor.
Rusya bunu görüyordur…
Rusya görüyor. O da şunu istiyor: Türkiye ile yakınlaşması Kafkasları kendisi için kolaylaştırır.
Rusya Azerbaycan üzerinden Türkiye’yi kendisine çekmek istiyor, denilebilir mi?
Hayır, Türkiye ile pazarlık kozu olarak kullanıyor, elinde tutuyor…
Terennüm
04-18-2009, 15:51
türkiye bölgede hakim bir ülke olmak istiyor tabi bunu şartları var kafkasyada söz sahibi olmak istersen önce komşunla ilişkileri düzeltmelisin...bu arada o kadar hassas bir noktaki azerileride küstürmemeliyiz..
umarım biraz kendimi ifade etmişimdir..
Ertuğrul ÖZGÜL
04-18-2009, 16:49
Başbakanda Abdullah gülde son sözlerini söylediler neden daha yarayı kaşıyorsunuzki karabağ sorunu çözülmeden adım atmayacağız diyorlar bakıyorum azerilere yok rusyaya gitmeler yok tehditler karabağ ve hocalı nasıl oldu peki ruslar verdi tankı tüfeği ermeniye ez dedi kim kurtardı türkiye şimdi sen git ruslara sığın ne çabuk unuttunuzki size tüm eziyetleri yaptıran ruslar neyse Allah akıl versin azerilere onlar bize en ufak şeyde arkalarını döne bileceklerini gösterdiler tüm iyi niyetlerimize rağmen biz gene yaparız elimizden geleni ama Allah akıl versin onlara
Tarantula_
04-18-2009, 16:54
Ermeni sınırı Azeri kardeşlerimizin sorunları çözülmeden açılmamalıdır asla....
Tarantula_
04-18-2009, 16:55
Başbakanda Abdullah gülde son sözlerini söylediler neden daha yarayı kaşıyorsunuzki karabağ sorunu çözülmeden adım atmayacağız diyorlar bakıyorum azerilere yok rusyaya gitmeler yok tehditler karabağ ve hocalı nasıl oldu peki ruslar verdi tankı tüfeği ermeniye ez dedi kim kurtardı türkiye şimdi sen git ruslara sığın ne çabuk unuttunuzki size tüm eziyetleri yaptıran ruslar neyse Allah akıl versin azerilere onlar bize en ufak şeyde arkalarını döne bileceklerini gösterdiler tüm iyi niyetlerimize rağmen biz gene yaparız elimizden geleni ama Allah akıl versin onlara
Evet Rusalara sığınmaları akıl işi değil... :evet:
DadaşAkp
04-18-2009, 17:46
komşu komşuya muhtac bize muhtaclar ermeniler bizler bırakalım kendi meselerimizi çözelim ne kapı acılsın ne de dostluk kurulsun ermeniden dost olmaz ayıdan past olmaz
komşuluk diplomatik ilişkiler vs. hepsi hikaye mesele Türkiye nin elini güçlendirmek 10 yıl sonra yapılanın önemini daha rahat anlarız ;)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.