Orijinalini görmek için tıklayınız : Et ihaleleri iptal edildi...
milletinadami
05-06-2010, 20:04
http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/2009812/82407.gif2 ihale de iptal edildi
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Et ve Balık Kurumu'nun kasaplık sığır ithali amacıyla açtığı iki ihaleyi iptal etti.
Erhan KARACA
05-06-2010, 20:56
(: açıkcası kendi adıma üzülmedim (: Ahırda mallar var fiyatlar düştü ama çok düşecek diye tırsıyorum.. :S
Hakan Özkan
05-06-2010, 21:07
Ya işte halimize bak bu iş buralara kadar nüksetmeden neden tedbir alınmaz anlamam.Tabiki Tarım ve Köyişleri bakanlığı bu işleri kağıt üzerinden halletme yolunu takip eder, çiftçim ne halde diye tabanın sesine kulak vermez ise olacağı bu.Allahtan Başbakanımız bu olayla ilgilendide su yatağını buldu.
Erhan KARACA
05-06-2010, 21:31
Hakan Bey Çitfçinin durumunun o kadar kötü oldugu düşüncesinde degilim nedense.. gelinen noktada bazı eksiklikler var kabul ediyorum ancak çiftçilerin 100'de 60'şı keyfi kredi Borcu.. 100'de 30'u daha fazla kazanma derdinde.. 100'de onun ise hukumet'in eksikliklerinden şikayetçi.. çiftçi olanlar yanlış anlamasın ama şuanda devlet dairesinde çalışmaktansa çiftçi olmak para kazanma açısından çoook ama çook mantıklı..
İhale iptali kötü oldu, bu hemen et fiyatlarına yansır. Çifçinin durumu o kadar kötü değil, kendi yaptıklarından dolayı et ithali gerçekleşiyordu. Hayvanları saklayıp karaborsaya düşmesinin ve et fiyatlarının bu kadar delirmesinin sonucu doğan bir olaydır. Et ithali muhalafet olmaya bahane arayan muhalefetin işine yaramıştı.
gumruk birligine girdigimizde şartlardan bir tanesi her sene ab den belli miktarda et ithal etmek zorundaydık .
delidana hastalıgı çıktıgında bu et ithalini ab den kestik.
şimdi gumruk birligi şartlarını yerine geitiriyoruz.
Diyordum novek nerelerde...Hoşgeldin kardeş...
Cihannur
05-07-2010, 00:19
Avrupalılar eti ortalama 8 TL'den alırlarken, Türkiye'de etin 30 TL'lere kadar
fiyatlardan satılması büyük haksızlıktır. 1 kilo etin fiyatı için 15 TL seviyeleri günümüz için uygun olacaktır.
montenegro
05-07-2010, 00:22
gumruk birligine girdigimizde şartlardan bir tanesi her sene ab den belli miktarda et ithal etmek zorundaydık .
delidana hastalıgı çıktıgında bu et ithalini ab den kestik.
şimdi gumruk birligi şartlarını yerine geitiriyoruz.
95 lerde gümrük birliğine girdik aradan 15 sene geçti 15 senedir uygulamamışız şimdi uyguluoruz öle mi
biraz ayağınız yere bassın gerçek dünyada neler oluyor öğrenin hayali farazi sağdan soldan duyduğunuz laflarla ülkeyi ve dünyayı değerlendirmeyin
Erhan KARACA
05-07-2010, 00:26
Avrupalılar eti ortalama 8 TL'den alırlarken, Türkiye'de etin 30 TL'lere kadar
fiyatlardan satılması büyük haksızlıktır. 1 kilo etin fiyatı için 15 TL seviyeleri günümüz için uygun olacaktır.
ucuza satmak için ucuza mal edeceksin maliyetini düşüreceksin (: kapiş ?
ben mala 2 bin verip 2250'ye satamam (: 2250 satmam için benim bu malı 1500'ye mal etmem lazım (: öyle hersey 2 dudak arasında olmuyor sabır ve zaman lazım (:
ben mala 2 bin verip 2250'ye satamam (: 2250 satmam için benim bu malı 1500'ye mal etmem lazım (: öyle hersey 2 dudak arasında olmuyor sabır ve zaman lazım (:
Ak Parti hükümetin başına geldiinden beridir, nedense insanlarımız hiç zam gelemeyeceğini düşünür oldu, bu hükümetin elinde olan birşeymi ki? Aklıma takılan bir soru var, bundan önceki hükümette neden bu kadar eleştiri yapılmıyordu? sokaklara sütler dökülmüyordu? Gecede benzinin üç kere zamlandığını biliyorduk...
Cihannur
05-07-2010, 00:41
O zaman ya hayvan üretimi arttırılarak canlı etin fiyatı düşürülmeli ya da ithal hayvan getirilmelidir. Avrupa'da eğer eti 8 TL karşılığı fiyatlardan satan oralardaki çiftçiler kâr edebiliyorlarsa, Türkiye'deki çiftçiler de 15 TL'ye satıp kâr edecek duruma gelmelidirler. Et, illa Avrupa'daki gibi 8 TL'ye karşılık gelecek fiyatlardan satılsın demiyorum. Çiftçilerimizi düşünelim; ama halkımızı da düşünelim. Avrupa'da etin kilosu 8 TL'ler seviyesindeki fiyatlardan satılıyorken, Türkiye'de etin kilo fiyatının bunun 2 katından fazla fiyata satılmasını doğru bulmuyorum.
Erhan KARACA
05-07-2010, 01:02
Ak Parti hükümetin başına geldiinden beridir, nedense insanlarımız hiç zam gelemeyeceğini düşünür oldu, bu hükümetin elinde olan birşeymi ki? Aklıma takılan bir soru var, bundan önceki hükümette neden bu kadar eleştiri yapılmıyordu? sokaklara sütler dökülmüyordu? Gecede benzinin üç kere zamlandığını biliyorduk...
Ak partili olmak demek ak partiyi eleştirmemek demek degildir.. konu hakkında tüm yorumlarımı okumanı isterm (:
O zaman ya hayvan üretimi arttırılarak canlı etin fiyatı düşürülmeli ya da ithal hayvan getirilmelidir. Avrupa'da eğer eti 8 TL karşılığı fiyatlardan satan oralardaki çiftçiler kâr edebiliyorlarsa, Türkiye'deki çiftçiler de 15 TL'ye satıp kâr edecek duruma gelmelidirler. Et, illa Avrupa'daki gibi 8 TL'ye karşılık gelecek fiyatlardan satılsın demiyorum. Çiftçilerimizi düşünelim; ama halkımızı da düşünelim. Avrupa'da etin kilosu 8 TL'ler seviyesindeki fiyatlardan satılıyorken, Türkiye'de etin kilo fiyatının bunun 2 katından fazla fiyata satılmasını doğru bulmuyorum.
demekki türkiyede 2 katı fiyatına mal ediliyor. (: yahu anlamamak için ısrar mı ediyorsunu anlatamıyor muyum bilemedim gitti (:
bizim koskoca ilçede hayvan yok olanlar az.. onun için ilçede et yuksek.. hayvancılıga tesvik getirilmeli.. gerekli olan bazı destekler daha var .. tarım ve köy işleri bakanımız bunun farkında.. beni asıl memnun eden o.. bugun olmasa da birgün olacak beklentiler.. o zaman tam anlamı ile düzelir..
ayrıca süt olayına gelince.. hayvana yedirdigini hayvanın sütünden çıkaramazsan borcun olur borca girersin hayvanı satmak zorunda kalırsın.. sonra et hayvan kalmadıgından et fiyatı artar..
Erhan kardeşim eleştirmek değildir demedim, yanlış bir anlatım kullanmışım herhalde, kusura bakmayın. Bu kadar tepkinin doğmasına sadece üzülüyorum, bu insanlar eskiden neredeydi diye düşünmekten kendini alamıyor insan...
Erhan KARACA
05-07-2010, 01:13
Bu kadar insan neredeydi.. sandık başındaydı o zaman .. Ak partiye oy attı o zaman.. böyle düşün biraz da (:
Cihannur
05-07-2010, 01:16
demekki türkiyede 2 katı fiyatına mal ediliyor. (: yahu anlamamak için ısrar mı ediyorsunu anlatamıyor muyum bilemedim gitti (:
bizim koskoca ilçede hayvan yok olanlar az.. onun için ilçede et yuksek.. hayvancılıga tesvik getirilmeli.. gerekli olan bazı destekler daha var .. tarım ve köy işleri bakanımız bunun farkında.. beni asıl memnun eden o.. bugun olmasa da birgün olacak beklentiler.. o zaman tam anlamı ile düzelir..
ayrıca süt olayına gelince.. hayvana yedirdigini hayvanın sütünden çıkaramazsan borcun olur borca girersin hayvanı satmak zorunda kalırsın.. sonra et hayvan kalmadıgından et fiyatı artar..
Tamam işte. Sorun hayvanın az olması. Eğer Türkiye hayvan sayısını arttırırsa, et fiyatları makûl seviyelere çekilebilir. Yemin pahalı sütün ucuz olması da önemli bir sorun. Yem fiyatlarının da ucuzlatılması gerekiyor.
Erhan KARACA
05-07-2010, 01:24
(: noktayı yakalıyorsunuz ancak bunlar kolay olmuyor.. zaman gerekiyor..
koyluler kendi kooparatiflerini kurdukları zaman gorucez sut şirketlerlerini
koyluler kendi kooparatiflerini kurdukları zaman gorucez sut şirketlerlerini
Tamam köylü kursun kooparatifini, sütü nasıl işleyecekler? yada ne şekilde piyasaya sürecekler? Sütten peynir, yoğurt vb. bir çok ürün elde ediliyor, bunların her birinin neredeyse ayrı fabrikaları var, bunları nasıl yapacaklar? Fabrikalar çifçiye, çifçide fabrikaya muhtaçtır...
Tamam köylü kursun kooparatifini, sütü nasıl işleyecekler? yada ne şekilde piyasaya sürecekler? Sütten peynir, yoğurt vb. bir çok ürün elde ediliyor, bunların her birinin neredeyse ayrı fabrikaları var, bunları nasıl yapacaklar? Fabrikalar çifçiye, çifçide fabrikaya muhtaçtır...
zaten koylulerin sermayesi olmadıgı için süt şirketleri vs .
köylülerden ucuza faydaalnıyor ama devlet kooparatif kurmalarına destek olursa.
yada çiftçiler paralarını birleştirirse olabilir.
ama devletin yapacagına inanmam çünkü devlet zengin sınıfın karını dusunuyor.
geçenlerde mersinde çiftçiler eylem yaptılar domateslerimizi bizden 30 kurusa alanlar nedne markette 3 liraya satıyor diye.
milletinadami
05-07-2010, 13:39
aslında ihaleyi ne güzel bir firma kazanmıştı...
hacılar..
:)
redyellow
05-08-2010, 00:20
Köylüyü düşünelim vs.vs ama arkadaş et olmuş 30 milyon, et ithal etmeyelim diyoruz ama insanı zorla buna sevkediyorlar.
Geçenlerde ankarada yakın bir köye gittik, süt var dediler iyi gelmişken biraz alalım dedik kaç lira diye sorunca şaşırdık kaldık:
Ankarada 1,250 köyde 1,600:)
Köylülerimize sonsuz sevgimiz saygımız var, hep köyden geldik ama biraz abarttılar!
İhalenin niye iptal edildiğini tam bilimyoruz ama mutlakayenilenmeli ve bu ithalat gerçekleştirilmelidir.
Et değil canlı hayvan alınmalıdır, bu doğru bir seçimdir.
Tümden iptal edilir bu hayvanlar getirilmezse et 50 lira bile olur!
Cihan_ŞümuL
05-08-2010, 12:46
redyellow abi canlı hayvan ithalatını destekliyormusun?
ve parca et ithalatı hakkında ne düşünüyorsun?
redyellow
05-08-2010, 12:56
redyellow abi canlı hayvan ithalatını destekliyormusun?
ve parca et ithalatı hakkında ne düşünüyorsun?
Parca et ithali ancak bi şartla olmalı: Alacağımız ülkede islami kurallara uygun kesim şartı aranarak.
daha önce bir yerde okumuştum, arap ülkelerinin avrupa ülkelerinde böyle çok büyük mezbahaneleri varmış, kesimi orda gerçekleştirip ülkeye ithali bu yolla sağlanıyormuş.
Böyle olabilir.
Bu şüpheli ise parça et ithaline karşıyım.
Et fiyatları da malum uçtu gitti., bu durumda canlı hayvan ithaline karşı değilim.
Köylümüzün zararına olacak bu kesin ama köylümüz, hayvancılarımızda ipin ucunu iyice kaçırdılar yahu.
30 milyona et mi olur?
En makul yol canlı hayvan ithali sanırım. Şüphe vs. olmaz hiç olmazsa.
Parca et ithali ancak bi şartla olmalı: Alacağımız ülkede islami kurallara uygun kesim şartı aranarak.
daha önce bir yerde okumuştum, arap ülkelerinin avrupa ülkelerinde böyle çok büyük mezbahaneleri varmış, kesimi orda gerçekleştirip ülkeye ithali bu yolla sağlanıyormuş.
Böyle olabilir.
Bu şüpheli ise parça et ithaline karşıyım.
Et fiyatları da malum uçtu gitti., bu durumda canlı hayvan ithaline karşı değilim.
Köylümüzün zararına olacak bu kesin ama köylümüz, hayvancılarımızda ipin ucunu iyice kaçırdılar yahu.
30 milyona et mi olur?
En makul yol canlı hayvan ithali sanırım. Şüphe vs. olmaz hiç olmazsa.
köylü 30 milyona satmıyorki kasaplardaki marketlerdeki satış fiyatı bu koylu 15 liraya falan satıyor bildigim kadarıyla.
mazot fiyayları.
yada yem fiyatları vs.
giderleride işin içine katın.
yoksa koylu ne hayvancılıktan, yada tarımsal urunlerden acaba gerçekten çok kazanıyormu?
aracılar goturuyor parayı.
olan tüketiciye oluyor.
geçenlerde süt grevini, domates eylemini hatırlayın koylulerin.
redyellow
05-08-2010, 15:55
köylü 30 milyona satmıyorki kasaplardaki marketlerdeki satış fiyatı bu koylu 15 liraya falan satıyor bildigim kadarıyla.
mazot fiyayları.
yada yem fiyatları vs.
yoksa koylu ne hayvancılıktan, yada tarımsal urunlerden acaba gerçekten çok kazanıyormu?
olan tüketiciye oluyor.
Sanırım bu başlıkta anlattım.
Geçenlerde ankarada bir köye gittik.
Gitmişken süt var dediler bir kaç kilo alalım peynir vs. yaparız ankaradan ucuzdur diye düşündük.
Vardık bi bayan... Ne kadar süt dedik?
1,600 TL
Ankara merkezde evinin önüne gelen arabalarda 1,250 köye gitmişim köylünün ayağına varmışım 1,600 TL
Köylü 30 milyona satmıyor ki dediniz ya onun için anlattım.
Tabiki köylü 30 milyona satmıyor ama eminim ki köye gidip et sorsak ona da 25 felan derler.
Çünkü ankarada 30 olmadan önce süt sorduğumuzda eti de sormuştuk 20 lira demişlerdi.
15 liraya et bulamazsınız en azından bu köylerde başka köyleri bilemem.
Aracılar da tabi ki bu işin içinde buna itirazım olmaz. İç içe bu konular yani.
ama bakın şimdi ithal konusunu duyunca pat diye et düştü.
ne oldu mazota ucuzluk mu oldu? yem fiyatı mı düştü?
tabiki hayır.
Çünkü et suni olarak artırılmıştı.
Ben canlı hayvan ithaline olumlu bakıyorum bu sebeplerle.
düşsün de biraz et yiyelim yahu:)
Sanırım bu başlıkta anlattım.
Geçenlerde ankarada bir köye gittik.
Gitmişken süt var dediler bir kaç kilo alalım peynir vs. yaparız ankaradan ucuzdur diye düşündük.
Vardık bi bayan... Ne kadar süt dedik?
1,600 TL
Ankara merkezde evinin önüne gelen arabalarda 1,250 köye gitmişim köylünün ayağına varmışım 1,600 TL
Köylü 30 milyona satmıyor ki dediniz ya onun için anlattım.
Tabiki köylü 30 milyona satmıyor ama eminim ki köye gidip et sorsak ona da 25 felan derler.
Çünkü ankarada 30 olmadan önce süt sorduğumuzda eti de sormuştuk 20 lira demişlerdi.
15 liraya et bulamazsınız en azından bu köylerde başka köyleri bilemem.
Aracılar da tabi ki bu işin içinde buna itirazım olmaz. İç içe bu konular yani.
ama bakın şimdi ithal konusunu duyunca pat diye et düştü.
ne oldu mazota ucuzluk mu oldu? yem fiyatı mı düştü?
tabiki hayır.
Çünkü et suni olarak artırılmıştı.
Ben canlı hayvan ithaline olumlu bakıyorum bu sebeplerle.
düşsün de biraz et yiyelim yahu:)
siz koyluden kaç ton sut almaya gittiniz?
tuketim içinmi aldınız yoksa toptan olarak satmak içinmi gittiniz.
yok eger ben kendi ihtiyacım içi marketten degilde koyluden alıcam derseniz elbette koylu market fiyatına satar.
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HpbC8abkCUw&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HpbC8abkCUw&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
redyellow
05-08-2010, 16:07
siz koyluden kaç ton sut almaya gittiniz?
tuketim içinmi aldınız yoksa toptan olarak satmak içinmi gittiniz.
yok eger ben kendi ihtiyacım içi marketten degilde koyluden alıcam derseniz elbette koylu market fiyatına satar.
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HpbC8abkCUw&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HpbC8abkCUw&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
Kaç ton? eve tüketim için peynir, yoğurt vs. kullanım için. 5-10 kg nihayetinde.
Köylü ayağına kadar gitmişken marketten daha fazla para isterse sonuç bu olur kimse kusura bakmasın.
Siz marketle aynı fiyat diyorsusn ama hayır daha çok istediler diyorum iyi okuyun yazımı.
senin dedigin farklı bir olay.
ben koylunun tuccara satmasından bahsediyorum.
adamlar marketler gibi sürümden kazanmıyorlar.
devamlı son tuketiciye satmıyorlar. sen koylunun sana kaça sattıgını bırakta tuccar kaça alıyor onu tartış.
redyellow
05-08-2010, 16:25
Konumuz et ithali.
Bana et kaç liraya sunuluyor: 30 felan.
Beni bu ilgilendiriyor.
Etin bu fahiş fiyatını düşürmek içni çare olarak et ithali gündeme gelmiş.
ben de bu ithali destekliyorum.
olay budur.
selamlarımla.
Konumuz et ithali.
Bana et kaç liraya sunuluyor: 30 felan.
Beni bu ilgilendiriyor.
Etin bu fahiş fiyatını düşürmek içni çare olarak et ithali gündeme gelmiş.
ben de bu ithali destekliyorum.
olay budur.
selamlarımla.
döviz kuru yapay olarak dusuk tutuldugu için.
turkiyedeki çiftçilerin giderleri yuksek oldugu için.
elbette ithalat olur.
et ithalinden bir tek ithalatı yapan firmalar ve bize satan ulkeler kazanıcak.
montenegro
05-08-2010, 18:17
mazot fiyayları.
yada yem fiyatları vs.
olan tüketiciye oluyor.
köylüye faizsiz havancılık desteği altında krediler veriliyor
yem ve mazot desteğide sağlanıyor
sen hiç kafanı yorma novek :)
köylüye faizsiz havancılık desteği altında krediler veriliyor
yem ve mazot desteğide sağlanıyor
sen hiç kafanı yorma novek :)
haber kaynagı gosterirmisin.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.