fatih kısaparmak balon baskılı balon EY KUL! DİLE BENDEN NE DİLERSEN - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EY KUL! DİLE BENDEN NE DİLERSEN

Duygu'Seli~
01-22-2008, 21:10
Eşrefoğlu Rumî Hazretleri bir gece dergâhında ibadet ediyordu. Bu sırada bir ışık peyda oldu. O ışıktan şöyle bir hitap duyuldu:

"Ey kul! Dile benden ne dilersen. Bütün haram olan şeyleri sana helâl kıldım." Eşrefoğlu Rumî Hazretleri bir anda ALLAHü Teâlâ'nın izni ile sesin sahibi olan şeytanı yakaladı. Avucunun içinde sıkmaya başladı. Şeytan:

-Yâ şeyh! Ne yapıyorsun? ALLAH bana kıyamete kadar mühlet vermiştir. Sen ise beni öldürmek istiyorsun, deyince, Eşrefoğlu:

-Ey mel'ûn! Sen benim talebelerimin ve dostlarımın imanlarına kastetmeyeceğine dâir söz verirsen, salarım, dedi. Şeytan da:

-Onların îmânlarına kastetmeyeceğime söz veriyorum, dedi. Bunun üzerine Eşrefoğlu Rûmî:

-Ey mel'ûn! ALLAHü Teâlâ ile olan ahdine vefâ etmedin. Benimle olan ahdine mi vefâ edeceksin. Bildiğin şeyden geri kalma, dedi ve Şeytanı saldı.

Durumu talebelerine anlatınca talebeleri:

-Onun şeytan olduğunu nereden anladınız? diye sordu:

-Bütün haramları sana helâl kıldım, deyince anladım. Çünkü ALLAHü Teâlâ'nın haram ettiği şeyler zâta mahsus değildir. Kıyamete kadar bâkidir, buyurdu.

beyandan alinti