Orijinalini görmek için tıklayınız : Farklı Bakışlarla Bir Kitap... Beraber Okuyalım mı? (7. Kitabı Belirliyoruz)
Fasl-ı Gül
08-08-2008, 16:52
es-selam Kıymetli Arkadaşlar
Hepimiz her an kendi bakış açımızın ve ufkumuzun muvazenesince hayatı öğreniyoruz. Hepimiz testimizin ölçüsünce okyanustan nasibimizi alıyoruz. Ve yaşamımıza da buradan kazandıklarımız üzerine şekillendiriyoruz. Hayat testimizin boyutunu yaşadıklarımız, okuduklarımız hülasa tecrübelerimiz belirliyorsa, payımıza düşenleri ziyadeleştirmek ve bereketlendirmek adına bir teklifim olacak sizlere ;
Beraberce belirlediğimiz bir kitabı hep beraber okuyalım mı? Ve okuduğumuz kitabı beraber mütalaa edelim mi?
Eğer bunu başarabilirsek farklı bakış açılarıyla bir kitabı değerlendirmiş olacağız ve birbirimizden çok şey öğreneceğiz. Fikir teaatisinde bulanarak "çay sohbeti" tadında tecrübeler katacağız hayatımıza.
Anahatlarını bu şekilde tespit ettiğimiz teklifin ayrıntıları sizin görüşleriniz itibariyle şekillenecek arkadaşlar. Tabi teklifimize "eyvallah" diyorsanız.
Bizden bu kadar, buyrun sıra sizde.
Gönülden
08-08-2008, 18:12
ve aleykümselam..
Bence çok güzel ve nasipleneceğimiz bir etkinlik olurda..
Hangi kitabı okuyup beraber analiz edeceğiz... :)
Kitabı belirlersek bende eyvallah..
evet güzel bir çalışma olur kitap ismi verilir belirli bir zaman verilir sonra güzelce yorum yaparız :D
oturanboğa
08-08-2008, 18:16
çok güzel olur
Fasl-ı Gül
08-08-2008, 18:17
Kitap belirlemenin bir istişare sonucu olmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Belirlen kitaba göre de bir vakit belirleriz inşallah. Kitap tekliflerini inşallah bir sonraki aşamada dillendiririz. Desteleriniz için teşekkür ederim değerli kardeşlerim.
selametle
Kitap belirlemenin bir istişare sonucu olmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Belirlen kitaba göre de bir vakit belirleriz inşAllah. Kitap tekliflerini inşAllah bir sonraki aşamada dillendiririz. Desteleriniz için teşekkür ederim değerli kardeşlerim.
selametle
biz teşekkür ederiz böyle güzel fikirlerle geldiğiniz için
Gönülden
08-08-2008, 18:24
Kitap belirlemenin bir istişare sonucu olmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Belirlen kitaba göre de bir vakit belirleriz inşAllah. Kitap tekliflerini inşAllah bir sonraki aşamada dillendiririz. Desteleriniz için teşekkür ederim değerli kardeşlerim.
selametle
Fikir çok güzel biraz güncelleyelim tanıtım olsun.. :) sonrada hep beraber istişare edeceğimiz kitabi seçeriz....bu arada bu güzel fikriniz için...+1
Fasl-ı Gül
08-08-2008, 18:40
Beğenileriniz inşallah gayretimizi artırsın. "Niyet hayır, akibet hayır" diyerek yola revan olduk, Rabbim muvaffak etsin...
HAYATISIGI
08-08-2008, 19:06
Çok güzel bir fikir paylaştınız Allah Razı Olsun.
İnşallah olur ve yapabiliriz...
Fasl-ı Gül
08-08-2008, 20:20
Çok güzel bir fikir paylaştınız Allah Razı Olsun.
İnşAllah olur ve yapabiliriz...
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Aramıza hoşgeldiniz :)
İnşallah daha çok arkadaşı haberdar ederiz. Hayır işlerde acele etmek lazım ...
Fasl-ı Gül
08-08-2008, 22:20
Siz de bizimle beraber kitap okumak istemez misiniz? Aynı kitabı farklı bakışlarla tefekkür etmenin hazzı başka neyde olabilir ki..
Desteklerinizi bekliyoruz...
bence de çok güzel bir fikir :-*
Fasl-ı Gül
08-09-2008, 00:16
bence de çok güzel bir fikir :-*
Desteğiniz için teşekkür ederim..
Sevgili Dostlar;
Hak ile meşgul olalım ki bâtılın bizi işgaline müsaade etmemiş olalım.. Davetimiz "Hakka" dır. Müsbet ya da menfi görüşlerinizi bekliyoruz...
Gönülden
08-09-2008, 10:44
Güncelleme.. :)
Fasl-ı Gül
08-09-2008, 13:23
İlk adım olarak yola beraber çıktığımız arkadaşlarımızı listeleyelim inşallah.
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7.
Beraber yürüyelim diyorsanız... Buyrun sizleri bekliyoruz .
bence kendini en başa yazmalıydık bu güzel fikir senden geldi o zman kurucu sensin
Fasl-ı Gül
08-09-2008, 13:29
bence kendini en başa yazmalıydık bu güzel fikir senden geldi o zman kurucu sensin
Samimi düşünceleriniz teşekkür ederim. Başta ya da sonda olmaktan öte "yolda olmak" önemlidir diye düşünüyorum. İnşAllah amacımıza ulaşabiliriz. Rabbim muvaffak etsin.
Samimi düşünceleriniz teşekkür ederim. Başta ya da sonda olmaktan öte "yolda olmak" önemlidir diye düşünüyorum. İnşAllah amacımıza ulaşabiliriz. Rabbim muvaffak etsin.
zaten böyle bir cevap bekliyordum sizden ;D ;D ;D
Fasl-ı Gül
08-10-2008, 17:10
Siz olmadan adımlarımızın biri eksik kalacak.. Katılımlarınızı bekliyoruz.
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7.
AY IŞIĞI
08-11-2008, 09:35
Bende varım inşaAllah kitap okumayı çok seviyorum.Diğer arkadaşlarda seviyorlardır eminim ???
Fasl-ı Gül
08-11-2008, 21:48
Teşriflerinizle adımlarımız kuvvetleniyor... Düşüncelerimizin "amel"e dönüşmesine vesile olanlara selam ve minnet olsun..
[b]
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7.AY IŞIĞI
8.yalçın
9.
Fasl-ı Gül
08-12-2008, 23:46
Sesimiz yankısını aramaya devam ediyor dostlar... İşte sesimize ses verenler.. Ya Siz neredesiniz?
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9.
Gönülden
08-15-2008, 15:39
Güncelleme... :)
Arkadaşlar ilginizi bekliyoruz..
Fasl-ı Gül
08-15-2008, 22:24
Serpilip büyüyen düşünceler için katılımlarınızı bekliyoruz dostlar...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9.
bu kadar isim kitaba başlamak için yetmez mi?
siyah gül 07
08-16-2008, 19:34
Merhabalar görseydim daha önce yazardım kesinlikle kitap okumayı çok seviyorum çok güzel olacak inşAllah bu güzel fikriniz için çok teşekkürler(+) :-*
Duygu'Seli~
08-16-2008, 21:56
Benide yazabilirsiniz.. :) Güzel ve faydalı bir düşünce..Teşekkürler.. :-*
Fasl-ı Gül
08-17-2008, 20:30
Hoşgeldiniz siyah gül 07 ve duyguseli kardeşim.. Sizi aramızda görmek bizi ziyadesiyle sevindirdi..
[color=blue]1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11.
bu kadar isim kitaba başlamak için yetmez mi?
eddie kardeşim haklısınız aslında. Bu hafta kitap istişaresi haftası olsun ve böylelikle fazla zaman kaybetmeden katılımın biraz daha artması içinde beklemiş oluruz. Kitap seçimi en önemli aşama kanaatimce ve bizden çok daha tecrübeli abilerimiz, ablalarımız ve dahî kardeşlerimizden kitap tavsiyeleri bekliyoruz. İnşallah ben yarın iki kitabı sunmaya çalışacağım sizlere.. Katkılarınızı beklerim.. Rabbimin yardımıyla inşallah hayırlı bir çalışma olur..
selametle
Fasl-ı Gül
08-18-2008, 20:50
Sevgili Dostlar
Kitap seçimi bence işin en zor kısmı ve büyük sorumluluk istiyor. Ben bir kaç kitap ismi yazmaya çalışacağım lakin sizlerinde kıymetli fikir ve tavsiyeleri bizler için çok daha önemli olacaktır... Vira Bismillah
VAR OLMAK- Nurettin TOPÇU: ".... insan niçin düşünür, nasıl hisseder? Dimağ ve kalp birbirleriyle anlaşarak birlikte çalıştıkları zaman nasıl eser meydana geliyor? Belki bu ufacık cilt, böyle birtahlilin vesilesi olabilir.
İçersinde düşüncenin kalbe tabi olduğu bu parçalar, gönülle söyleşmek ihtiyaç olduğu zamanlarda yazıldı ve bir kaç dergide zaman zaman çıkartıldı. Gönül yerini düşünceye terkettiği devirde onlar unutuldu. Hareketler, gönüldeki izleri ezip de örselediği zaman gelince, yeniden onlara hasret duyuldu. Şimdi gözyaşı ayak izlerine damlıyor. Hareketlerin harabettiği gönülde sade bir yetim iniltisi var. Tellerine bazı yenilerini de ilave ettiğimiz bu eski sazın terennümlerini dinleyecek kulak varsa, onda kırık bir kalbin akislerinden başka bir şey duymayacaktır" diyor Nurettin Topçu giriş yazısında.. Ne derseniz Beraber okuyalımm mı?
Fasl-ı Gül
08-19-2008, 14:05
İkinci kitap önerimiz:
[b]SEZAİ KARAKOÇ- DİRİLİŞ MUŞTUSU : “ …. Diriliş eylemi, kişiliğin dışavuruşu, kimliğin belirlenişi ve varoluş ısrarı demektir.
Tek tek çoğalmak. Durmadan bilinçlenmek. Bilinç kılıcını durmadan bilemek : Diriliş eyleminin çıkış noktası budur.
………….
Azgın bir kışı yaşıyoruz. Bunu aşarsak, sabır ve dayanıklılık gösterirsek. Bahar ve arkasından yaz gözükecektir.
Ve çiçeklerin en üstünün ve meyvelerin en kurtarıcısı, bir ilahi armağn gibi, dalların ucundan uzanacaktır göğe açılmış ellere doğru…” diyen Sezai Karakoç bu kitabında “diriliş” düşüncesini şekillendirmeye çalışıyor. Kitap, İnsanlığın Alınyazısı Bir Çocuk, Diriliş Gecesi, Benlik Pürüzü , Mizaç, Üslûb… vd. . başlıklarından oluşan yazılarla bizlere sunuluyor..
Beraber Okuma, tefekkür etme çabamızın içinde yer almak ister misiniz?
[color=black]Dostlar bu hafta içinde okuyacağımız kitabı belirlememiz yol almamız açısından gereklidir diye düşünüyorum. Eğer sizin de tavsiye ettiğiniz kitaplar varsa paylaşmanız konumuzu bereketlendirecektir. Katkılarınızı bekliyoruz.
Gönülden
08-19-2008, 14:31
Fatma kardeşim kitap seçimlerini ben size bırakmak isterim...seçimler yerinde..
Siz kitap önerilerinizi sunun biz arasından birine karar verelim....
Bana şimdilik ikinci kitap daha yakın geldi...tabi 3.yüde bekiliyoruz...diğer arkadaşlaında fikri önemli tabi...başka kitap önerisi olanlarında fikrini alalım ...
Çalışmalarınızdan dolayı minnet olsun..
Fasl-ı Gül
08-19-2008, 20:40
Üçüncü kitabımız
FATİH OKUMUŞ- CENNETİM OLUR MUSUN ? : Söz uçar, yazı kalır.. Son on yılda damla damla biriktirdiğim, kaptan kaba aktarıp dönderdiğim sözlerimin özlerini şimdi elinizde tuttuğunuz bu kaseye koyarak “ala istihyain” arz ediyorum efendim.
Bu çalışmayı bir çiçek demeti gibi kabul edin. İçinde mümkün olduğunca, bahçemin rengi farklı, kokusu farklı çiçeklerinden numunelere yer vermeye çalıştım…Çiçeklerimi kokularına göre ayırıp düzenleyince altı bölümden oluştuklarını gördüm. Birincisine “münacat” adını verdim. Allah ve Resulü kokanlar burada toplandı. İkincisine “kalbiyyat” adını verdim. Yanık kokular burada toplandı. Üçüncüsüne “nefsiyyat” adını verdim. Bunlar, kokusunu hissedebilmek için hassas bir zevke sahip olmayı gerektirenlerdi. Dördüncüsüne “edebiyat” adını verdim. Bunlar çiçek gibi değil; sanki kitap gibi , kütüphane gibi kokanlardı.” Diyor Fatih OKUMUŞ Söz Başı’nda.. Beraber okumak isterseniz sizleri bekleriz...
selamlar
Sevgili Dostlar
Kitap seçimi bence işin en zor kısmı ve büyük sorumluluk istiyor. Ben bir kaç kitap ismi yazmaya çalışacağım lakin sizlerinde kıymetli fikir ve tavsiyeleri bizler için çok daha önemli olacaktır... Vira Bismillah
VAR OLMAK- Nurettin TOPÇU: ".... insan niçin düşünür, nasıl hisseder? Dimağ ve kalp birbirleriyle anlaşarak birlikte çalıştıkları zaman nasıl eser meydana geliyor? Belki bu ufacık cilt, böyle birtahlilin vesilesi olabilir.
İçersinde düşüncenin kalbe tabi olduğu bu parçalar, gönülle söyleşmek ihtiyaç olduğu zamanlarda yazıldı ve bir kaç dergide zaman zaman çıkartıldı. Gönül yerini düşünceye terkettiği devirde onlar unutuldu. Hareketler, gönüldeki izleri ezip de örselediği zaman gelince, yeniden onlara hasret duyuldu. Şimdi gözyaşı ayak izlerine damlıyor. Hareketlerin harabettiği gönülde sade bir yetim iniltisi var. Tellerine bazı yenilerini de ilave ettiğimiz bu eski sazın terennümlerini dinleyecek kulak varsa, onda kırık bir kalbin akislerinden başka bir şey duymayacaktır" diyor Nurettin Topçu giriş yazısında.. Ne derseniz Beraber okuyalımm mı?
ben bu kitabın okunması taraftarıyım.. fikir size ait olduğu için sizin öneride bulunmanız daha doğru olmuş.. eğer arkadaşlar da hemfikir olursa bu kitaba başlayalım..
Gönülden
08-21-2008, 15:29
İkinci yada üçüncü kitap olabilir...
Hadi kararımızı verelim inşallah...başlaylım...
Fatma hanım son söz sizde..
Fasl-ı Gül
08-21-2008, 20:16
Okunması önerilen kitaplar:
1. Nurettin TOPÇU- VAR OLMAK
2. Sezai KARAKOÇ- DİRİLİŞ MUŞTUSU
3. Fatih OKUMUŞ - CENNETİM OLUR MUSUN?
Kitaplarımızın kısa bir tanıtımını yapmaya çalıştık. Kitap seçimini bu hafta içinde (24 Ağustos'a kadar) belirlememiz gerekiyor arkadaşlar. Sevgili Gönülden ve eddie kardeşlerim tercihlerini belirttiler. Kitab tayini için diğer yol arkadaşlarımızın da tercihlerini öğrenmemiz daha hoş olacaktır.. Sonrasında en çok istenen kitabı okumaya başlarız biiznillah... Düşüncelerinizi bekliyoruz ... selamlar
Duygu'Seli~
08-22-2008, 02:57
Bende eddie ve gönülden hanıma katılıyorum..Okumadım henüz ama okumak isterim..En kısa sürede temin etmeye çalışıcam inşAllah.. :-*
AY IŞIĞI
08-22-2008, 11:08
Bende 3.kitabı merak ettim ::)
HAYATISIGI
08-22-2008, 20:19
Arkadaslarımız cogunlukla hangi kitabı isterlerse onu okuyabiliriz.
Yalnız tam olarak karar verdikten sonra temin edebilmemiz için bize müddet verebilir misiniz?
Fasl-ı Gül
08-22-2008, 21:21
Kitap seçimi ile ilgili düşüncelerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim hepinize.. Şu anda Sezai KARAKOÇ- Diriliş Muştusu ile yola çıkacağız gibi görünüyor. Yarında görüş belirtmeyen arkadaşlarımız tercihlerini yazarlarsa ilk kitabımızı ilan ederiz. Ama Pazar günü kitap ismini netleştireceğiz inşallah. Kitap temini ve okunması için iki hafta yeterli olur diye düşünüyorum. Eğer süre ile ilgili farklı görüşleriniz olursa belirtirseniz memnun olurum. Fazla zaman kaybetmemek için ilk kitabımızı okurken ikinci kitabı da belirlemeye gayret ederiz inşallah. Kitap seçimi için sizlerin isim belirtmesinin çok önemli olacağı kanaatindeyim.Bu konuyu inşallah ilk kitabımızı okurken tekrar gündeme getiririz. İlginiz için teşekkür ederim. Selamlar...
Fasl-ı Gül
08-23-2008, 23:38
Selamlar Kıymetli arkadaşlar,
Okuyacağımız ilk kitabımız SEZAİ KARAKOÇ-DİRİLİŞ MUŞTUSU olsun inşallah.. Vira bismillah diyerek yola çıkalım.. Rabbim yolumuzu açık etsin, okuduğumuzu görebilecek göz, gördüğümüzü idrak edecek akıl, idrakimizi amele dönüştürecek yürek nasip etsin.. Bu düşüncemizin amele dönüşmesine vesile olan "yoldaş"lara selam ve minnet olsun...
Kitap temini ve okunması için iki hafta yeterli olur inşallah. Bu süre içinde okuduklarımızdan satırları ve bizde oluşturduğu mülahazaları da inşallah burada paylaşırız..
Şunu da hatırlatalım ki yeni kitapseverlere kapımız her daim açıktır...
[b]1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11.
HAYATISIGI
08-24-2008, 11:48
Hayırlı Olsun Kardeşim.
Bizlerle böyle bir konu paylaştığınız için Allah Razı Olsun...
(Rabbim yolumuzu açık etsin, okuduğumuzu görebilecek göz, gördüğümüzü idrak edecek akıl, idrakimizi amele dönüştürecek yürek nasip etsin.. Bu düşüncemizin amele dönüşmesine vesile olan "yoldaş"lara selam ve minnet olsun...)
Gönülden
08-26-2008, 14:29
Tamdır inşallah temin ederiz...hayırlısıyla başlayalım bakalım...
Fasl-ı Gül
08-27-2008, 21:20
Sevgili Dostlar;
Kitapları temin edebildiniz ya da okumaya başladınız mı? Gelişmelerden birbirimizi haberdar edersek yolumuzu da daha iyi tanımış oluruz...
Rabbim yolumuzu açık etsin, okuduğumuzu görebilecek göz, gördüğümüzü idrak edecek akıl, idrakimizi amele dönüştürecek yürek nasip etsin.. Bu düşüncemizin amele dönüşmesine vesile olan "yoldaş"lara selam ve minnet olsun...
Şunu da hatırlatalım ki yeni kitapseverlere kapımız her daim açıktır...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11.[/b]
Gönülden
08-29-2008, 11:39
Kitabi dün akşam itibariyle temin ettim...şöyle bir göz gezdirdim...güzel bir seçim yapmışız...gelecek nesiller için sabırla yoğrulup şahlanılacak günler için, insanda diriliş muştusunu kademe kademe anlatmış içeriği güzel akıcı bir kitab....
Biraz okumaya başlayalım...burda paylaşacağız inşallah..
Başka kitap temin eden yok mu... :)
Fasl-ı Gül
08-29-2008, 18:59
Kitabi dün akşam itibariyle temin ettim...şöyle bir göz gezdirdim...güzel bir seçim yapmışız...gelecek nesiller için sabırla yoğrulup şahlanılacak günler için, insanda diriliş muştusunu kademe kademe anlatmış içeriği güzel akıcı bir kitab....
Biraz okumaya başlayalım...burda paylaşacağız inşAllah..
Başka kitap temin eden yok mu... :)
Hayırlı olsun ablacım.. İnşallah okudukça da beğeniniz artar. Ben de şu an kitabı okumaya başladım.. Diğer arkadaşlarımızda inşallah kitabı temin etmişlerdir.
Bu mübarek günlerde gelirken yüreklerde "diriliş muştusu" uyanması duamız olsun inşallah..
selamlar...
bende sabırsızlıkla kitabın gelmesini bekliyorum ;D ;D
Başlığı yeni gördüm o kadar güzel bir düşünce ki çok çok tebrik ediyorum ve teşekkürediyorum..Beni de yazabilirsiniz kitabı en kısa zamanda temin edeceğim... :)
Fasl-ı Gül
09-02-2008, 17:42
İnternet erişimindeki bir arızadan dolayı forumdan bir kaç gün uzak kalmak zorunda kaldım arkadaşlar.. Vuslat bugüne imiş... ve ayrılık zor imiş...
Kitap temini ve okumaları için belirlediğimiz süreyi bir hafta kadar uzattık dostlar...Haberiniz olsun inşallah. Bu durumda Ramazan'ın ikinci haftasından sonra (15 Ramazan/ 15 Eylül'e kadar ) kitabları da okumuş oluruz ve yeni bir kitaba başlarız inşallah..
Sesimizin yankısı kuvvetlenerek artıyor dostlar...İlginize teşekkürler... "Parabol" hoşgeldiniz aramıza...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.
HAYATISIGI
09-02-2008, 22:53
Allah Razı Olsun Senden Kardesim Güzel Fikrin İçin;
Yalnız Sana Özel Mesaj Yoluyla Ulaşamıyoruz.
Kontrol Edebilir Misin?
bilgi müdavimi
09-03-2008, 17:15
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
ben de kitabı okumaya başladım.. ne yalan söyleyim hep böyle kitapları okurken sıkıntıdan patlarım.. :D ağır aksak ilerliyorum.. :D
çok güzel bir üslub kullanmış Sezai Karakoç.. materyalizm, kapitalizm gibi saçma felsefeleri çok orjinal benzetmelerle açıklamış.. bitirmeyi başarabilirsem güzel olacak da... :D
HAYATISIGI
09-03-2008, 20:04
Gönülden Arkadaşımız Allah Razı Olsun. Diriliş.f arkadaşımıza gerekli bilgileri gönderebildim.
Fasl-ı Gül
09-04-2008, 00:14
Aramıza yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum.. İnşallah yolumuzda sabit kadem olmak nasip olur...
Sezai KARAKOÇ- DİRİLİŞ MUŞTUSU ... Beraber okuyoruz...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.
Eddie kardeşim inşallah kitabı bitirmek ve içinde verilen mesajları hayatımızın serlavhaları arasına yerleştirmek nasip olur.. Diğer kardeşlerimiz de kitabı temin ettiği zaman inşallah daha derin sohbetlere başlayacağız...
selamlar
yarım saat önce kitabı bitirmiş bulunuyorum.. ilk bitiren olarak görüşüm şudur efendim:
kitap, yazarın 1976 ve 1980 tarihleri arasında yazdığı yazılardan derlenerek hazırlanmış ama sanki dün yazılmış.. insanların içinde bulunduğu bunalımlar, sapkın inanışlar hala olduğu gibi duruyor..
bir diriliş erinin içimizde bulunduğumuz karanlık devri aydınlığa ulaştırmasından bahsedilmiş.. ilk başta "yahu yoksa Sezai Karakoç yeni bir peygamberden falan mı bahsedecek tövbe tövbee." dedim.. ama diriliş erinden kasıt benmişim meğer.. :)
adım adım diriliş eri ne demektir bunun idrakine vardırmaya çalışmış insanları yazarımız.. anlayana tabi.. bence bu kitap maddeye değer veren herkese okutulmalı..
diriliş eri olma hevesiniz olmasa bile okuyun.. sıkıntıdan patlasanız da yine de okuyun :) ben öyle yaptım.. :D
fatma kardeşim Allah razı olsun
kitabım geldi hemen başlamayı düşünüyorum çok teşekkür ederim
Duygu'Seli~
09-05-2008, 19:34
Mustafa'nında kitabı gelmiş..Ben kaldım.. ::)
siyah gül 07
09-05-2008, 19:46
Benim kitabımda geldi çok teşekkür ediyorum hemen başlayacağım okumaya :)
Ya bu çok güzel bir çalışmaymış. Biraz geç kalmışım ama zararın neresinden dönülse kardır diyerekten ben de aranıza katılıyorum. Bu kitabı alıp okuyacağım ama size yetişir miyim bilemiyorum ? Kısmet diyelim. :)
Fasl-ı Gül
09-06-2008, 15:28
"eddie" kardeşim kitabı bitirmişsiniz tebrik ediyorum ve ilk bitiren siz olduğunuz için benden bir artıyı kabul buyurun(+)
Kitabla ilgili yorumlarınız da çok hoş olmuş. Belki bir "diriliş eri" olarak bundan sonra hayata bakışınız da bir nebze farklılaşacaktır. "Aksiyon insanı" olmanın tatlı sorumluluğunu omuzlarınızda hissetmişsinizdir belki de...
Tekrar teşekkürler "eddie"... Kitablarını temin eden kardeşlerimizin yorumlarını da bekliyoruz...
Hoşgeldiniz enfal kardeşim.. İnşallah bizlerle aynı yolda olmak sizi mutlu kılacaktır..
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.
Üç mevsim
09-07-2008, 03:40
Bu konuyu daha önce görmeliydim.. Forumumuzun en faydalı çalışmalarından biri olacaktır bu bölümdeki hizmet inşallah.. Bu aksiyoner davranışınız için önce sizi sonra da bu kültür ve ruh hareketine destek olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Eddie forumda bugüne kadar artı verip de artı verdiğimi söylediğim ender kişilerden oldunuz. (+) Eddie'nin açıklaması, ismini daha önceden hatırladığım ancak okuma fırsatı bulamadığım Diriliş Muştusu için beni daha çok heyecanladırdı. Bu medeniyet listesine eklenme isteğimi bildiriyorum. Kitaba ulaşmaya çalışayım kısa sürede..
Gönülden
09-08-2008, 12:48
Ne güzel herkes okumaya başlamış...en erken ben temin ettim ama sona kaldım sanırım... :) en kısa zamanda bitiriyoruz inşallah...diriliş kardeşim böyle güzel bir çalışmadan dolayı tekrar Allah razı olsun..
AY IŞIĞI
09-09-2008, 10:54
Kitap benimde elime ulaştı en kısa zamanda bitirmek nasip olur inşallah dua kardeşim fatma sana canı gönülden teşekkür ederim bu konuda bize yardımcı olduğun için.Her zaman dualarımdasın unutma canım. :-*
HAYATISIGI
09-09-2008, 16:05
Kitap benimde elime ulaştı en kısa zamanda bitirmek nasip olur inşAllah dua kardeşim fatma sana canı gönülden teşekkür ederim bu konuda bize yardımcı olduğun için.Her zaman dualarımdasın unutma canım.
(Aynı Şeyler Benim İçinde Geçerli)
Fasl-ı Gül
09-09-2008, 16:54
Sevgili Dostlar;
Eğer bu güzellikleri paylaşabiliyorsak bu sizlerin katkılarından kaynaklanıyor. Samimi niyetleriniz için Rabbim hepinizden razı olsun. Belki "isim" olarak zikredilmese de bu güzelliklerin ortaya çıkmasında bizden daha büyük fedakarlıklarda bulunan abilerimiz, ablalarımız var. Rabbim onlardan binlerce kez razı olsun ve Rahman ismi celilinin tecellisince mükafatlandırsın onları...
Kardeşlerimiz pek çoğu kitabı temin edip okumaya başlamış, bu mesajları okumak bizleri daha da çok mesrur eyliyor. İnşallah Pazartesiye kadar hepimiz yorumlarımızı da ekleriz. Ayrıca yeni bir kitap belirleme vakti de yaklaşıyor. Yeni kitap için özellikle tavsiyelerinizi bekliyoruz dostlar..
Ne Güzel ki sesimizin yankısı sesimizden daha kuvvetli olarak aksetmeye başladı dostlar.. Aramıza yeni katılan arkadaşlara "hoşgeldiniz" diyorum ve hoş bulacağımıza da kaniyim..
Medeniyet bilincinin yüreğimize doğması ne güzel... Temelleri sapasağlam duran medeniyetimizin bizlerin katkısını beklediği muhakkak.. ve bu medeniyet inşaasının tuğlaları olmaktan daha şerefli bir amel var mıdır ki...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15.
Fasl-ı Gül
09-22-2008, 22:22
Sevgili Dostlar;
Forumumuzun yeni bir alt yapıya kavuşmasıyla beraber bazı mesajlarımızda silindi malesef ki... Kitaplarla ilgili değerlendirmeye başlamamız gerektiğine dair yazdığımız mesajlarda "gaib" olan mesajlar arasındaydı.. Tekrar olacak ama bazı konuları burada yazmamız icab ediyor zannımca...
Dostlar;
Kitapların bitmesi için 15 Eylülü son tarih olarak belirlemiştik lakin malum sebeplerden dolayı tarihi değiştirmek durumunda kaldık.. Eğer sizde uygun görürseniz bayram haftasına kadar "Diriliş Muştusu" kitabını mütalaa edelim ve aynı zamanda bayram sonrasında okuyacağımız kitabı belirleme gayreti içinde olalım.. Hassaten şunu belirtmek isterim ki bu defa çıkacağımız yolda yönü siz belirleyeceksiniz, kitapları siz değerli kardeşlerimizin tavsiye ettikleri arasından tayin edeceğiz.. Kitap seçimi bizler için çok önemli dostlar ve katkılarınıza çok ihtiyacımız var... Kitapla ilgili müsbet ya da menfi görüşlerinizi ve yeni kitabımız ile ilgili düşüncelerinizi bekliyoruz...
Aramıza Feyz kardeşimizde katılmıştı, ona tekrar hoşgeldin diyoruz...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16.
Kitap dostlarına selam olsun...
Benim adımıda eklemiştiniz o mesajda silinmiş. :)
Fasl-ı Gül
09-22-2008, 22:48
Kitapla ilgili ilk değerlendirmeyi "eddie" kardeşim yapmıştı. Şimdi sıra bizde olsun.. Belki bu yazı bir değerlendirme yazısından ziyade, kitaptan yaptığım alıntılar ve bende bıraktığı izlerden müteşekkil olacaktır. Birbirimizin yazdığı değerlendirme yazılarını da yoruma tabi tutarsak istifademiz daha fazla olacaktır inşallah.. Bismillah..
Kitabı dirilişi özleyen bir insan olarak elime alıp okumaya başladım. Bir yandan okuyor bir yandan da “diriliş” kelimesinin zihnimde uyandırdıklarını düşünüyordum. “Diriliş” “umuttu, muştuydu”. Hazan rüzgarlarından sonra kar altına gizlenen küçük tohumun yeniden farklı bir biçimde toprağın üzerine çıkması “diriliş”ti. Tohumken onca acılar çekmişti, “ya ulaşmazsam yeryüzüne” diye nice ahh!lar çekmişti. Karanlığın en derununda bir ışık göreceği umudunu ise hiç yitirmemişti. Benim gibi… Öyle ya “diriliş eylemi, bir meşalesi, en elverişsiz şartlarda bile söndürmeden elde tutma, yüksekte tutma girişimi” değil miydi? “Şartla ne kadar ağır olursa olsun, ürkmeyecektik, İnsanın alınyazısı, ağırlığıyla, şartların ötesindeydi.” Biliyorduk ki; “Azgın bir kışı yaşıyoruz. Bunu aşarsak, sabır ve dayanıklılık gösterirsek, bahar ve arkasından yaz gözükecektir. Ve çiçeklerin en üstünü ve meyvelerin en kurtarıcısı, bir ilahi armağan gibi, dallarından ucundan uzanacaktır göğe açılmış ellere doğru”.. Elimi uzattım ötelere ve niyazımı sundun O’na.. Kitabın kapanmasıyla o tatlı iklimden dünyaya döndüm yeniden ve okumaya devam ettim.. Şöyle diyordu üstad KARAKOÇ:
“Zahmet ve çileden başkasını vaat etmemektedir çökmek üzere olan gece. Bu gecede insana gerekli olan, görev bilinci ve ödev ahlakıdır.
Armağan zamanı, bilinmeyen bir vakte, Tanrı’nın bildiği bir vakte kadar kapandı. Emeğinden gayrısı fayda vermeyecektir insana bu dönemde.
Korku köprüsü aşılacaktır bu gecede. Muştunun ipekten ayaklarıyla.
İncecik omuzlarda kafdağından ağır bir emaneti taşıma yükümlülüğü, gece seferinin gündeminde ana madde olarak gözükmektedir.
Gecede kaybolmamak, yabancı seslere aldanmamak, baştan çıkarıcı görüntülere kanmamak; kıldan ince kılıçtan keskin yolda dosdoğru yürümek: İste, gece yürüyüşünün güvenlik ilkesi.” Acaba dedim dosdoğru yürüyebilmek bu ayakların becerebileceği bir iş mi? Rabbim istikamet nasip et duası döküldü dilimden Gökten rahmet boşalırken. Hamdettim Rabbime Doğru yol rehberimi bana bildirdiği için, ebediyen değişmeyecek değerlerle bizi bezediği için..
“Bir değer ortaya koymak, kendini yaşamaktır. Eleştiriden öteye gidememek, başkalarını yaşamaktır.” Bir mihenk daha bulmuştum satır aralarından.. Eleştiriden başka bir hedefi olmamak ölümü değil miydi ruhun ve düşüncenin. Önce insanın kendini yaşaması sonra başkalarına bakmalıydık değil mi? Şimdi “eleştiri ve yergilerden öte, değer ortaya koyma sancı ve ağrılarına katlanma saati.”
Diriliş üzerine düşünmeye devam ediyordum bir yandan satırları okurken.. Toplumları dirilten, rahmete vesile olan insanları… Bu arada yazar dirilişi tanıtıyordu bana: “Diriliş, bir düşüşten çıkış ve kurtuluştur. Acı deneylerden sonra, var oluşun gerçek anlama ve amacına dönüştür Diriliş….Lafzın ötesine ve arka planına inerek, ordan ,ruhu, gönlü ve davranışı hakikatin yüksek fırınında yeniden özbenliklerine kavuşturma çilesi olarak onu benimsemek gerekir.”Yolumun kolay olmadığını biliyordum, emek gerekiyor, sabır gerekiyor, taze umut gerekiyordu. Yılmadan çalışmak gerekiyordu. Her yolun bir zahmeti vardı, ve yolumuz “medeniyet” yoluydu ve beslendiğimiz medeniyeti canlandırmakta kolay olmayacaktı. Bu medeniyet kolay mı kurulmuştu? Kökleri sapasağlam duran medeniyeti tekrar inşa görevini yüklenmenin talibi olmak kolay iş miydi? Ben bir tuğla koyabilsem mesrur olacaktım, sadece benim de bir tuğlam olsun yeterdi. Medeniyetin yeşilliklerini torunlarımız devşirsindi yeter ki… Medeniyetim bana özgürlüğü vermişti. “ Rabbime inandığım için özgürdüm, özgürlüğümü Rabbimden almıştım.. Ah o insanlar ki “Ebedi ve ezeli Allah’a teslim olmayı bir tutsaklık sayacaktır da, aslında hayatları bir zavallılık ağıyla örülü bir takım kişilere tanrıymışlar gibi tapacak ve bunu özgürlük! eşitlik! diye nitelendirecektir.” Hakiki özgürlüğü bulmak ne güzelmiş.. Umudumu hep canlı tutan da bu inanç değil mi?.. “Peygamberlerin getirdiği muştu, vahiy muştusu, insanı zamana mahkûm olmaktan kurtaran kutsal haberler kaynağıdır. Kurumayan Tanrı çeşmesidir muştu. “bütün dünyanın ağaçları kalem, denizleri mürekkep olsa” bu muştuyu yazarlar ve bitiremezler.” “Mü’minin görevi, amentüyü bir ilaç prospektüsü gibi ezberlemek değil,acı gibi gelse de ilacı içer gibi onu ruhuna geçirmesidir,onunla ruhunu özdeşleştirmesidir, ruhunu amentüleştirmesidir.”
Ve benlikten geçmek lazımdı. “Kendini gören kendini aşamaz” Kendini aşamayan, var oluşunun ok gibi yönlendiği noktaya, zirve noktasına eremez. Kendini arayan, yitirmeden bulamaz. Yüce bir ereğin coşkusuyla erimeyi göze alamayan, hakikat çizgisinde kristalize olamaz… Diriliş eri, aydınlatacak odada, kendi ışığını öbürlerinin ışığına katmakta olan bir mumdur. O, eriyen, erimeye mahkûm olan yanına bakmaz, hep ışığa bakar, ışığının öbür ışıklarla oluşturduğu aydınlığa bakar… Ve diriliş eri, mizacını, yoğrulacak bir hamur gibi, hakikat öğretisi ve yaşantısı olan İslama teslim edecektir.” Teslimiyeti yaşamak, en büyük özgürlük. Rabbim sen teslimiyeti tattır bize, teslimiyetle güçlendir bizi.. Kulluğun manasını sana teslimiyetle yaşat bize… Ebediyet bilinci ver bizlere. “ Yaralanmış ruh, ancak, ebedilik aynasında kendisini görerek şifaya kavuşur. En hurda davranış bile, ebedi ve mutlak ölçülerle tartıldığı takdirde yalandan ve çirkinden arınabilir.”
Kitabın sonlarına geldikçe diriliş muştuları daha bir canlanmaya başladı. Karanlıklarda olsam da güneşin doğacağını biliyordum, güneşin doğması bir mucizeydi ve o mucizenin gerçekleşmesi benim gayretime bağlıydı. Yeter ki umutsuzluğa düşmeden çalışalım yeter… “Umutsuzluk yok. Gün gelir, gül de açar, bülbül de öter.” Evet biz önce “kendimizi yetiştirmeli ve hakikate sarılmalıydık, gerçek inanç, düşünce, duyarlılık ve davranış sahibi olmaya bakmalı ve bu özellikleri yitirmeden çoğalmanın çarelerini aramalıydık…”
Beklenen gün gelecektir, yoksa beklenen gün bugün mü? Haydi “kutlu saati” arayalım beraber….
Ve inşallah bir diriliş eri olarak en azından bunu dava edinen bir "kul" olarak kitabı hitama erdirdim….
Selamlar
Gönülden
09-24-2008, 17:52
Canım bu ne güzel bir istişare Allah razı olsun ..
konuya olan hakimiyetiniz ve bakış tarzı zaten kitapla bütünlük arz ediyor...inşallah bende yarın hazırladığım yazıyı sizinle paylaşırım..
gerçekten çok gerçekçi bakış açısıyla,bir yol seçmemize yardımcı olan bir kitap.çok şey öğrendim ben bu kitaptan.Allah razı olsun hepinizden.Beğendiğim can alıcı kısımları ajandama not ettim en kısa zamanda burayada yazacağım.kitabı okuyamayan arkadaşlarımıza bu şekilde bir yararımız olur belki...
Fasl-ı Gül
09-25-2008, 19:08
Yorumlarınız için teşekkür ederim kıymetli dostlar...
Kitap Dostları;
Bu hafta kitap değerlendirme haftamız ve verimli geçirebilmek adına mesajlarınızı bekliyoruz daha yoğun olarak.. Ayrıca okuyacağımız diğer kitap için önerilerinizi de burada görmek isteriz arkadaşlar... Bu kitap sizlerin kıymetli önerileriz sonucunda seçilirse daha faydalı olacaktır inşallah.. Bekliyoruz dostlar..
selamlar...
Akl-ı Selim
09-25-2008, 19:23
Yarın kitap seçimi için istişare edilecek ama sahayı en azından bu akşam belirleyebilirmiyiz. Ona göre teklifler sunulur.Planlı bir okuma olacaksa bu elbette varız. Ancak bu tek kitapla kalmamalı ki üzerimizdeki etkisini görelim.
Diriliş e teşekkr bir borç oldu.......iftarda dudaklardan dökülen dualarda olmak dileği ile arkadaslar.
Akl-ı Selim
09-25-2008, 19:25
Yalçın abi niyetimi okumussun yine ben fikirlerimi sunma hazırlığı yaparken sen kitap teklifinde bile bulunmussun sen bir baskasın üstadımsın benim Teravihsde görüşürüz.inş.Eyvah kerametlerinni arkadaslarla paylastım ama..........
Duygu'Seli~
09-25-2008, 19:28
Ben diğer arkadaşlar gibi kitap hakkında çokta olumlu şeyler düşünmüyorum malesef..Belki şaşıracaksınız ama beni,ruhumu çokta etkileyemedi bu muştu.. Daha hemen ilk sayfasında Allah'a Tanrı lafzıyla seslenilmesi beni bayağı bozdu.. Onun dışındaki diğer düşüncelerimi,kitabın amacını vs son üç sayfayı okuduktan sonra paylaşıcam inşAllah..
selametle..
Gönülden
09-26-2008, 12:35
Kitapta Tanrı, ruhulkudüs,arınma gibi gelimelerin sık geçmesi benimde dikkatimi çekti...Allah lafzının ve İslam litaratürü içerisinde yer alan kelimelerin tercih olunması kitabın bütünlüğüyle daha iyi bağdaşağı kanısındayım..ama kitapda bir okadar da uslubu ile dikkat çeken cümleler gizli..okuduklarımdan bazılarını paylaşmak isterim...
Diriliş eylemi kişiliğin dışa vuruşu,kimliğin belirlenişi ve varoluş ısrarı demektir...bilinç kılıcını durmadan bileyerek kendini yenilemek..
Diriliş eylemi, bir meşaleyi en elverişsiz şartlarda bile södürmeden elde tutma girişimidir..asla gerilemeden,yavaş fakat güvenli bir ilerleyiş eylemi..
ve o beklenen..görüntüye değil,öze,dışa değil içe bakan...ön planı değilarka planı gören...propaganda edilenleri değil,edilmeyenleri bilen..verilmeyeni alabilen,gizliyi, sır olanı kurcalayıp tarihini çözen...derleyişleri dağıtan,dağılmışları derleyen...kapitalizmin ve kominizmin karanlığını delen, umut ışıkları taşıyan...yaşanılan azgın kışa rağmen sabırla baharın gelmesini bekleye..
Bir değer ortaya koymak kendini yaşamaktır....eleştiriden öteye gidememek başşkalarını yaşamaktır..
Sağlıklı eleştiri, değer ortaya koymakla birlikte yürüyen değer ortaya koymayı hedef alan eleştiridir..
Bu diriliş akımını bir yaşam tavrı haline getirmek..ruhun kapalı pancurlarını aralamak, kapalı kapısını zorlamak...tıpkı Hayberin kapısını zorlamak gibi..kapı açılana kadar sabırla beklemek ve kapıdan ayrılmamak..
Gönüller birliğini muştu kuracaktır.."korku" da bir birlik kurar fakat bu birlik, geçiçi bir birliktir..korku havası dağılır dağılmaz, birlikte dağılır..ama "muştu birliği" öyle değil...eğer o muştu gerçek bir muştuysa, devamlı ve kalıcı bir birlik sağlayacaktır..amaç kökleştikçe birlik bozulmaz bilakis toplum haline gelir..
Bu yol alınteri yoludur..işleri Allaha tevekkül ancak alınteri dökmüşlerin hakkıdır....alınteri sabrın meyvesidir...emek çekmeden sona erişilme beklenemez..
[I]Çok yoruldum yaza yaza..o kadar çok kayle alınacak ve nasiplenilecek cümle varki...biraz dinleneyim yazacağım gene :cheesy:
Fatmacım bü güzel cümlelerle buluşmamızı sağladığın için minnet olsun
Yeni kitap konusunda Yalçın bey'le hemfikirim efendim
Fasl-ı Gül
09-26-2008, 15:18
Hayırlı Cumalar ve Geceniz mübarek olsun Dostlar;
Yalçın Hocam kitap teklifiniz için teşekkür ederim, diğer arkadaşlarımızda Fethullah GÜLEN Hocaefendi'nin Pırlanta serisinden bir kitabı okuma konusunda hem fikir iseler içinden yine beraber belirleyebileceğimiz, sizin özel olarak istifade edebileceğimizi düşündüğünüz bir kitabı okuyarak başlayabiliriz..
Gönülden Ablacım, kitaptan seçtiğiniz ve yüreklerimize sunduğunuz inciler için çok teşekkürler... Gönlünüze, emeğinize sağlık, sizleri yorduysak affola :)
Duygu Hanım, kitapta "Tanrı" kelimesinin sıkça kullanılması doğrusu beni de rahatsız etti. Çünkü biz "Tanrı" kelimesini daha çok dine uzak insanların dilinden duyuyoruz ve bu yüzden bu kelime soğuk geliyor, en azından ben öyle düşünüyorum.. Fakat yazarın "Tanrı" tabirini kullanması kitap için bir nakısa değildir diye düşünüyorum.. Bu hususa değindiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum, çünkü farklı bir bakış kattınız kitaba...Diğer yorumlarınızı da merakla bekliyoruz..
Müjdat Bey hoşgeldiniz, şeref verdiniz.. İnşallah düzenli olarak kitap okumaya gayret ediyoruz, bizden kaynaklanan bazı noksanlıklarımız olsa da inşallah destekleriniz ve tavsiyelerinizle daha faydalı işleri beraber başaracağız.. Kitap ismini belirlemede katkılarınızı bekleriz..
Beraber okuyoruz...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.
Fasl-ı Gül
09-28-2008, 23:43
Sevgili Dostlar;
Bu hafta geç kalmış olsak dahi kitap değerlendirme haftamızdı. Buna rağmen değerlendirme ve bilgilendirme mesajlarını büyük bir özlemle beklemek, gözlerimizi yollarda bırakıyor. Belki bayram telaşının başlaması, belki diğer sebepler gecikmeye neden olmuş olabilir, en azından bu konuda bizleri bilgilendirmenizi istirham ederiz.
Muhterem Fethullah Gülen'in Pırlanta serisinden bir kitabı okumaya karar verdik, lakin henüz hangi kitabı okuyacağımızı kararlaştıramadık. Dostların önerilerini bekliyoruz.. Bu hafta içinde bir kitap ismi belirleyelim ki temin ve okuma sürecleriyle beraber fazla vakit kaybetmeyelim..
Ve bir özür: Kitap ismi belirleme sürecinde sizlerle beraber olamayacağım, inşallah sıla-i rahim maksuduna ermek niyetiyle tebdil-i mekan ediyoruz. Şimdiden tüm dostların bayramını tebrik ediyorum, Rabbim hayırlara vesile kılsın.. Dualarınızı beklerim.. İnşallah memleketten döndükten sonra belirlenen kitabı okumaya başlayacağım bende.. Hayırlı bayramlar..
selamlar..
Üç mevsim
10-04-2008, 00:32
Diriliş Muştusu'nu okudum bitirdim çok şükür. Biraz geç kaldığım için de mahcubum aynı zamanda.. Kitap hakkında mülahazalara daha sonra değinebiliriz (kendi adıma). İkinciyi okurken birinci hakkında birşeyler söyleyebiliriz değil mi?.. Evet evet..
Gülan Hoca'nın kitaplarıyla pek alakadar değilim, o nedenle bu konuda fikir belirtemeyeceğim.
afrikan85
10-04-2008, 02:02
benim arkadaşlarıma tavsiyem (varlığın ****fizik boyutu) okudunuzmu bilmiyorum ama gerçekten çok etkileyici ve bilgilendirici.
afrikan85
10-04-2008, 02:03
bide farzetki öldün bu kitap imam-ı şafinin hocasının yazdığı birkitaptır ve öldükten sonraki hayatı anlatır gerçekten çok etkileyicidir okurken ağlatıyor insanı.
M. Fethullah Gülen'in Pırlanta serisinde bulunmayan tek kitap yeni çıkan sükûtun çığlıkları kitabı. Ben bu kitabı ve bugün Zaman gazetesinin Kitap Zamanı isimli ekinde dikkatimi çeken ve merak ettiğim bir kitabı tavsiye etmek istiyorum.
Norveçli siyaset kuramcısı Jon Elster'in Ekşi üzümler'i, insanoğlu'nun seçimlerinin kısıtlamalar tarafından biçimlendirilmiş olabiliceği üzerine yapılan bir tartışma. Yazar farklı kaynaklardan ve kuramlardan yararlanarak hazırladığı kitabında, insanların kendi kişiliklerini seçebilecekleri fikrini de eleştirel bir şekilde yorumluyor. Bu yönüyle Elster'in eseri, kişilik planlamasında başarılabiliceklerin bir sınırı olduğunu hatırlatıyor. ( Çeviri: Barış Cezar; Metris yayınları.)
Efkâr-ı Mütemadi
10-06-2008, 17:38
merhaba arkadaşlar.. ilk kitabı kaçırdım ama bundan sonra ben de varım olmak isterim aranıza kabul ederseniz..Tam bir kitap kurduyumdur..Bence düşüncelerimize zıt olan kitapları da okuyabiliriz. İnsanın bakış açısını çok değiştiriyor gerçekten..
merhaba arkadaşlar.. ilk kitabı kaçırdım ama bundan sonra ben de varım olmak isterim aranıza kabul ederseniz..Tam bir kitap kurduyumdur..Bence düşüncelerimize zıt olan kitapları da okuyabiliriz. İnsanın bakış açısını çok değiştiriyor gerçekten..
Aynı fikirdeyim Kitap okurken bari kalıplara girmiyelim. :kiss:
Akl-ı Selim
10-06-2008, 19:11
Bu başlığı açan arkadaslardan diriliş ve yalçın ın fikirlerini öncüler oldukları için saygıdan dolayı önemsiyorum. Bu yüzden ikinci kitap için nihai kararı onlardan almak gereği hissediyorum Umarım son kararlarını bu gün yarın belirtirler........
Fasl-ı Gül
10-06-2008, 19:52
Kıymetli kardeşlerim
Kitap seçimi için mevzu bahis olan kalıplara sıkışmaktan ben de korkuyorum, lakin söylediğimiz gibi kitapları istişare sonucunda belirleme eğiliminde olduğumuzdan ve istişare sürecinde bir çok kardeşimizin susmayı yeğlediğinden kitap belirleme işi de zorlaşıyor bizim için.. Aldığımız son kararda Fethullah Gülen'e ait bir kitabı okumayı karalaştırdık ve hala isim belirleyemedik, bize vereceğiniz en güzel destek alternatif kitap isimleri belirtmenizdir.. Şu an yazarımızı tesbit ettik ve kitap ismi bekliyoruz, Feyza hanımın teklifi bana uygundur ve diğer arkadaşlarda kabul ederse okumaya başlayabiliriz.. Ve şu hususu da belirtmeliyim ki bu grubta bizlerle beraber okuma yapan arkadaşlardan Gülen'e ait kitapları okumayan kardeşlerimiz vardır . Türkiye'deki ve dünyadaki sosyo-dini yapıyı etkileyen kıymetli bir şahsiyetin en azından bir kitabını okumanın hem dînî, hem de sosyolojik açıdan uygun olduğunu düşünüyorum ve bu kitabı okumanın gerekli olduğu zannını taşıyorum.. Böylece tanımadan konuşma gafletinden de kurtulmuş oluruz..
Arkadaşlar;
Kitap ismi belirleme faaliyetini bundan sonra farklı bir yol ile gerçekleştireceğiz ve anket yöntemini kullanacağız. Siyaset, kişisel gelişim, felsefe, din, tarih konularının hepsinden kitap okumaya gayret göstereceğiz.. Okuduğumuz her kitabı ise ayrı başlık altında tertışacağız...Ayrıntılı bilgiyi farklı bir başlık altında sizlere sunacağız inşallah..
Eva kardeşim hoşgeldiniz, sizi aramızda görmek gözümüzün aydınlığı oluyor..
Beraber okuyoruz...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.Eva
18.
Efkâr-ı Mütemadi
10-06-2008, 20:06
bence dili cok agır olmayan bi kitap okuyalım, en azından herkese hitap etmiş oluruz..
Artık başlayalım diriliş kardeşim isterseniz eyleme, feyza hanımın da ifade ettiği gibi
SÜKUTUN ÇIĞLIKLARI (http://www.nt.com.tr/esatis/urun.php?uid=36915)nda sabit kalabiliriz diğer arkadaşlarında bu noktda fikirleri alınıp bir an önce okuma kurnasına dalalım ne dersiniz
:kiss:
Fasl-ı Gül
10-09-2008, 22:26
Sevgili Arkadaşlar,
Kitab ismi belirleme aşaması çok uzun sürdüğü için daha fazla vakit kaybetmeden bu kitabı okumaya başlayalım diyorum. Artık kitap tesbit işini farklı bir yöntemle farklı bir başlık altında yapacağız inşallah. Merak eden kardeşlerimiz adrese gidebilirler..
http://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=43719
Kitabımız hayırlı olsun.. İnşallah hepimizin istifade edeceği bir okuma serüveni olur...
Emeği geçenlere selam ve minnet olsun.. Teşekkürler Feyza Hanım, teşekkürler Yalçın Hocam...
Beraber Okuyoruz... SÜKUTUN ÇIĞLIKLARI- M.Fethullah GÜLEN
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.Eva
18.
Sizleri de bekliyoruz.. Bir de siizin bakışınızla görmek istiyoruz satırlardaki derinlikleri...
FarukARSLAN.
10-18-2008, 03:17
Çok hoş bir fikir.. Ayrı bir konu açılsa her başlığa belirli bir süre verilse ve o süre bitmeden ayrı bir başlık açılmasa.
Ama süreye zamanında katılamayanlar da olucak sonradan görenler falan..
Neyse hayırlısı olsun, manalı bir fikir. Herkesin üstüne koymasıyla anlamlı bir etkinlik yapabiliriz inşallah...
FarukARSLAN.
10-18-2008, 03:18
Ohooo ben ilk sayfaya bakmıştım sadece, ipin ucunu kaçırmışım :cheesy:
Fasl-ı Gül
10-18-2008, 18:05
Hoşgeldiniz FArukARSLAN kardeşim. Okumaya niyet ettiğimiz kitab için farklı bir başlığımız mevcut. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Sükûtun Çığlıkları adlı kitabını bu başlık altında (http://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=44173) mütalaa edeceğiz inşallah. Katılımlarınızı bekleriz..
Beraber Okuyoruz... SÜKUTUN ÇIĞLIKLARI- M.Fethullah GÜLEN
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.Eva
18.FarukARSLAN
19.
Sizleri de bekliyoruz.. Bir de sizin bakışınızla satırlardaki derinlikleri görmek niyetiyle...
Fasl-ı Gül
10-28-2008, 23:23
Kıymetli Arkadaşlar;
Birlikte okumaya niyet ettiğimiz ikinci kitabımız olan Sükûtun Çığlıkları adlı eser için bitirme tarihini 27 Ekim olarak kararlaştırmıştık. Lakin kitapların sizlere ulaşması ve okunma süresi göze alınınca sürenin uzatılması gerektiğini düşündük. En son tarihi 9 Kasım olarak belirlemeyi düşünüyoruz. Sizin görüşlerinizde bizim için çok önemli arkadaşlar. Tarih ile ilgili farklı önerilere açığız. Kitaplar elinize ulaştığında kitapla alakalı düşüncelerimizi bu başlık altında (http://www.akpartiforum.com//suk-tun-cigliklar-m-fethullah-gulen-t44173.html) paylaşacağız inşallah..
Yeni kitap belirleme kriterlerimizi (http://www.akpartiforum.com//kainati-oku-mak-adina-t43719.html)gözden geçirdikten sonra ankete katılmasını istediğiniz kitapları belirtirseniz memnun oluruz dostlar.. Böylece hepimizin istifade edeceği yeni kitabımızı da fazla vakit kaybetmeden belirleriz inşallah.. Katkılarınızı bekleriz.. :çiçek:
selamlar
Akl-ı Selim
10-29-2008, 13:06
Diriliş ilgi alakan çok bu başlıkta. Ancak kitaplar halen ulaşmadı Yalçın üstadımla dün beraberdik sordum kendisine gelicek dedi. okuyup hazmetme için yeterli bir süre mi sizce.
BEndeniz düğün dernek telaşıyla biraz uzak kaldım foruma.YEni bir heyecanla aranızda olucam inş.
Fasl-ı Gül
10-29-2008, 13:53
Müjdat Bey, öncelikle hayırlı ve mübarek olsun temennilerimi sunmak isterim:gül:
Kitaplar "gönülden" ablamızın yoğun gayretleriyle yakında sizlerin ellerine ulaşacak inşallah. Bu vesile ile kıymetli "yalçın" üstad ve "gönülden" ablama emeklerinden dolayı teşekkür etmek isterim, Rabbim niyetlerinin karşılığını kat kat verecektir elbette. Güzelliklerle bizleri mesrur eylediler. Adanmışlık ruhunu bizlere eylemleriyle gösteren güzel insanlara selam ve minnet olsun... :çiçek::çiçek:
Kitapları temin ettikten sonra sürenin yeterli olmayacağı hususunda ittifak sağlanırsa süreyi uzatabiliriz. Kitabın belli bir süreye sıkıştırılmasında öte hazmedilip hayatımıza yansıyacak yönlerinin gündeme getirilmesi öncelikli hedefimiz. Bunun için beraberce elimizden geleni yapacağız inşallah.
Katkı ve ilginiz için teşekkür ederim.
selamlar
siyah gül 07
10-30-2008, 12:30
Merhabalar ikinci kitabımız SÜKUTUN ÇIĞLIKLARI elime az önce ulaştı vehemen başlıyacağım okumaya inşAllah emeği geçen dirilis.f ve gönülden kardeşime ve kitabın elimize ulaşması için çaba sarfeden herkese sonsuz teşekkürü borç biliyorum Allah razı olsun...
:gül:Selam ve dua ile:gül:
:gül:
Gönülden
10-30-2008, 13:06
Arkadaşlar kitapların gönderimi bitti...bugün herkese ulaşacağını umuyorum..
Öncelikle kitapları alıp dağıtmaya bizleri vesile eyleyen Yalçın üsdadımıza çok teşekkür ediyorum..Rabbim hayrını kabul eylesin inşallah..:çiçek:
Adres alımında bana yardım eden ve böyle bir kitap ekseninde bizlerin bir arada olmasına vesile olan Diriliş kardeşimede çok teşekkürler...Rabbim ondanda razı olsun..:gül:
Kitabı okuyup mütalaa etmek için 9 kasım bana uyar...okumaya başlayalım nekadar okuyabilirsek okuduğumuz yere kadar mülahaza ederiz inşallah
Akl-ı Selim
10-30-2008, 17:18
Kitap az önce elime ulaştı. Emeği geçen diriliş, gönülden Ve üstadım yalçın bey e sonsuz teşekkürler. ee hadi başlıyalım okumaya dalalım nurun deryasna, Bakalım neler çıkacak.......................
Gönülden
10-30-2008, 17:42
E hadi artık kitap size ulaşmış ise farklı şeylerin uzantısıda size ulaşmasa iyi olur bunun hesabını nasıl vereceksiniz bilmiyorum , eee yeni bir oluşum içinde ifade azizliği yaşamak hoş olsada sıkıcı olacaktır ama neyse
Yalçın bey ne demek istiyor Müjdat bey ;ı: :hihi2:
Kitabı haftalar önce aldım fakat okumak için sizleri bekledim. Artık beyin fırtınası başlasa da; cümeler üzerinde hitamsız bir mülahazaya ulaşabilsek efendim :)
Gönülden
10-30-2008, 18:27
Ne demek istediğim , ben yarın fiziki olarak kendisini gördüğümde , değişik renk ve hafif yüzeysel gerginliği ifşa edip hatta imkan olursa fotojenik bir imaj ile sizlere sunarım o zaman belki ifade ve kelimlere pek ihtiyac olmaz , hem siz neden müjdat beyin başına gelecekleri gölgede bırakmak istiyorsunuz bırakın yaşanacak olanları yaşasın efendim , cünkü yaşanacak olan yaşayacak olanlara ibret olacak :)
yaşayacak olanlara ibret olma adına harcanıyorsunuz Müjdat bey ;ı: Rabbim sizi Yalçın bey'in dilinden kurtarsın ;)
Gönülden
10-30-2008, 18:30
;450310']Kitabı haftalar önce aldım fakat okumak için sizleri bekledim. Artık beyin fırtınası başlasa da; cümeler üzerinde hitamsız bir mülahazaya ulaşabilsek efendim :)
Başkanım beyin fırtınasında sizlere yetişemesekte, yorumlarınızla tekemmül olacağız inşallah :merhaba:
Evet en sonunda ulaştık kitaba(kendi adıma söylüyorum)
hadi bakalım okuyalım:)
Efkâr-ı Mütemadi
10-30-2008, 20:37
evet benim de bugün elime geçti çok teşekkür ederim allah razı olsun emeği gecenlerden yarın sınavım oldugu için bugün başlayamayacagım ama en kısa zamanda okumaya başlayacagım inşallah.
Fasl-ı Gül
10-31-2008, 00:11
Sevgili Dostlar;
Mesajlarınızı okumak, düşünmenin ortak paydasında buluşmak huzur verdi. Bizlerin bu huzura kavuşmasına vesile olan, kitapların sizlere ulaştırılmasında maddi ve manevi emeklerini esirgemeyen "yalçın üstad" ve "gönülden ablama" tüm kitap dostları adına teşekkürü bir vefa bilirim. :çiçek::çiçek:
Bu konunun anlam kazanmasına vesile olan tüm dostlara tek tek teşekkür ederim, sizlerin katılımı olmasaydı konumuzun da boynu bükük kalacaktı.. Yalnız bırakmadınız, teşekkürler.. :gül:
Başkanım şeref verdiniz, hoşgeldiniz.
Artık derinliklere dalma zamanı, inşallah hep beraber okuyup, farklı dünyalardan bakışlarla değerlendireceğiz kitapları..
Kolay gelsin hepimize..
selamlar
O şeref bize ait efendim. Böyle terakkiye hitap eden fikirleriniz olmasa, manidar cümleleriniz ve fiilleriniz olmasa; nasiplenmek için ataklarımız kimbilir hangi yöne olacaktı.
Ben de, konunun aktiviteden farklı bir buut, bir mana kazanmasına vesile olan muhterem Yalçın hocama; geri gelmeyen şu en değerli hazinemiz olan zamanı, fedakârca harcayıp emek veren muhterem Canan (gönülden) ablama ve konunun fikir sahibi, konunun ehemmiyet kazanmasında öncülük eden Fatma (diriliş.f) hocama ve ayrıca konuya ilgi gösteren bütün arkadaşlara gönül dolusu sevgilerimi sunuyorum ;1 :çiçek::gül:
Kadim Sevgiler...
Fasl-ı Gül
10-31-2008, 01:09
Beraber Okuyoruz... SÜKÛTUN ÇIĞLIKLARI- M.Fethullah GÜLEN
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.Eva
18.FarukARSLAN
19. [,,::Prizma::,,]
20.
Yola revan olduk...Zora talip olduk.. "Okuyarak", "anlayarak", "düşünerek" mevkimizi belirleme niyetindeyiz..
Her birimizin farklılıkları güzellikleri daha net görmemize vesile değil midir? "Görmeye" talibiz.. Sizleri de bekleriz...
Akl-ı Selim
10-31-2008, 09:06
E hadi artık kitap size ulaşmış ise farklı şeylerin uzantısıda size ulaşmasa iyi olur bunun hesabını nasıl vereceksiniz bilmiyorum , eee yeni bir oluşum içinde ifade azizliği yaşamak hoş olsada sıkıcı olacaktır ama neyse
Yalçın bey ne demek istiyor Müjdat bey ;ı: :hihi2:
Gönülden benim ifade etmek istediğim hadi bir an önce okuyalım demekti. Ama üstat yazmış bişeyler yine sizide beni de şaşırtıyor.
Ben okunacak kitap belirlenmeden önce almış okumaya başlamıştım. Okudum bitti Kitabın içinde çok hoşuma giden defalarca tekrar tekrar okuduğum tespitlerde vardı. eleştirdiğim yanlış bulduğum bölümlerde. Kitap hakkındaki genel düşüncelerimi en kısa sürede sizlerle paylaşıcam İnşaallah.
Fasl-ı Gül
11-01-2008, 14:28
Ben okunacak kitap belirlenmeden önce almış okumaya başlamıştım. Okudum bitti Kitabın içinde çok hoşuma giden defalarca tekrar tekrar okuduğum tespitlerde vardı. eleştirdiğim yanlış bulduğum bölümlerde. Kitap hakkındaki genel düşüncelerimi en kısa sürede sizlerle paylaşıcam İnşaallah.
Feyza kardeşim, kitapla alakalı yorumlarınızı hasretle bekliyoruz. İnşallah bizlerde en yakın zamanda kitabı tamamlayıp yorumlarımızı paylaşacağız.
Hepimizin istifade edeceği bir okuma serüveni içinde ilerlemek niyetimizdir. İnşallah eksikliklerimizi de görüp hep berabere aha güzele ulaşacağız.
selamlar
Duygu'Seli~
11-01-2008, 19:52
Kitap elime bu gün ulaştı..
Yalçın abimiz ve gönülden ablamıza teşekkür ediyorum..
Yarın okumaya başlıycam inşAllah..
Selametle..
Fasl-ı Gül
11-06-2008, 00:45
Kıymetli Arkadaşlar,
Kitaplarımız yalçın hocamız ve gönülden ablamızın yoğun gayretleri ile ellerinize ulaştı ve hepimiz okumaya başladık inşallah kitapları.. Kitabı henüz bitirmesek dahi de yorumlarımızı kitap için ayırdığımız sayfa da (http://www.akpartiforum.com/suk-tun-cigliklar-m-fethullah-gulen-t44173.html) belirtebiliriz. Böylece okumadığmız satırlara ulaşmak için daha gayretli bir okuma gerçekleştirebiliriz..
Kitap belirleme işlemini anket yöntemiyle yapacağımızı daha önce zikretmiştik (http://www.akpartiforum.com/kainati-oku-mak-adina-t43719.html), Sükûtun Çığlıkları'ndan sonra okuyacağımız kitapla alakalı önerilerinizi bekliyoruz arkadaşlar.. Kitap belirleme sürecinin çok uzamaması için böyle bir yol takip ediyoruz..
Ankette yer almasını taleb ettiğiniz kitapları burada belirtirseniz daha güzeli bulma yolunda uzun bir adım atmış olacağız. Her konuda , istediğiniz sayıda kitabı teklif edebilirsiniz arkadaşlar..
İlgi ve alakınız için şimdiden çok teşekkür ederim hepinize..
selamlar :çiçek:
Duygu'Seli~
11-06-2008, 02:18
Ben Osman Nuri Topbaş hocamızın ''İnsan denen muamma'' isimli kitabını öneriyorum..;1 Bunun dışında yine Osman Nuri hocamızın ''Hüdaiyi'nin izyafet sofrası'dan'' isimli kitabını düşünüyorum..;1
Fasl-ı Gül
11-06-2008, 19:02
Ben Osman Nuri Topbaş hocamızın ''İnsan denen muamma'' isimli kitabını öneriyorum..;1 Bunun dışında yine Osman Nuri hocamızın ''Hüdaiyi'nin izyafet sofrası'dan'' isimli kitabını düşünüyorum..;1
İlgin için teşekkürler duygu kardeşim.
Arkadaşlarımız da okumamız gerektiğine inandıkları kitapları bizlerle paylaşırlarsa anketi bir an önce başlatırız. Siyaset, tarih, felsefe, din, hikaye, roman ... Her konuda kitap önerilerinizi bekliyoruz arkadaşlar.. Tavsiyeleriniz arasından seçilen kitaplarla anketimizi başlatacağız ve en çok oyu olan kitabı beraberce okuyacağız inşallah.. Katılımlarınızı bekliyoruz..
selamlar
Feyza kardeşim, kitapla alakalı yorumlarınızı hasretle bekliyoruz. İnşallah bizlerde en yakın zamanda kitabı tamamlayıp yorumlarımızı paylaşacağız.
Hepimizin istifade edeceği bir okuma serüveni içinde ilerlemek niyetimizdir. İnşallah eksikliklerimizi de görüp hep berabere aha güzele ulaşacağız.
selamlarBen o yorumu ekledikten sonra foruma giremedim çok yoğundum ki hala öyleyim, sorunlar, işler vs.... Bugün yarın eklerim İnşaallah. :utandım:
birkaç gün önce ibrahim paşalı-öğle uykusunu okudum.
tavsiye edebililrim. insana farklı baktıran ve birazda ezber bozan, fakat cok tatlı, mizahi bir o kadarda iğneleyici dili olan bi kitap..
sonraki okumaya bende dahil olmak isterim inşallah
Fasl-ı Gül
11-10-2008, 23:16
birkaç gün önce ibrahim paşalı-öğle uykusunu okudum.
tavsiye edebililrim. insana farklı baktıran ve birazda ezber bozan, fakat cok tatlı, mizahi bir o kadarda iğneleyici dili olan bi kitap..
sonraki okumaya bende dahil olmak isterim inşallah
Tavsiye ettiğiniz kitabı değerlendirmeye alacağız inşallah..İlginiz için çok teşekkür ederim... Aramıza hoşgeldiniz..:çiçek::gül:
İnşallah yeni kitabımızı belirlediğimizde beraber okumaya başlayacağız..
Beraber Okuyoruz...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.Eva
18.FarukARSLAN
20. Püsküüt
21.
Bende bir kitap tavsiyesinde bulunucam.:utandım:
Selim Gündüzalp'in Ölüm son değildir isimli kitabı. Ölüm ile ilgili tüm düşünceleri, kalıplaşmış bakış açılarını alt üst eden bir kitap. Ölümü çok farklı boyutlarıyla ele almış Selim Gündüzalp. Ben çok çok önce bir yakınımı kaybettikten sonra okumuştum. Kitabı okuduktan sonra yaşama, insanlara ve ölüme bakış açım değişti. Ben Ölüm son değildir 1 i okudum 2. ve 3. seriside çıkmış. yani 1 i tekrar okurum sizde eşlik ederseniz. :ayutandım:
Akl-ı Selim
11-12-2008, 14:29
Kitap tavsiyesinde acizane şu iki kitabı öneririm ama daha sonra sımıflandırmasını diriliş.f ye ve yalçın üstadıma bırakıyorum.
Şunu da eklemek isterim ki önereceğim kitaplar biraz akademik gelebilir. Bütün arkadaşların aynı heyecanı duymasını beklemem. Mustafa Sibai nin oryantalizm ve oryantalistler tercüme mücteba uğur Bu kitap biraz hadis sahasına aittir. bir diğeri ise; Recep Şentürk Modernleşme ve Toplum Bilim Bu kitap biraz islam hukuku sahasına aittir.
sergüzeşt
11-12-2008, 17:34
çok sewdim bu fikri yaa bence bi an ewwel kitap belirlemek için istişare yapılabilir..faydalı bi çalışma olabiliceği kanaatindeyim o listeye benide ekleyin lütfenn
Duygu'Seli~
11-12-2008, 17:59
Ben kitabı hala okuyorum..Aslında hemen bitebilecek bir kitap ama fırsatımız her zaman olmuyor..En kısa sürede fikirleirmi paylaşayım inşAllah..;;)
selametle..
Akl-ı Selim
11-12-2008, 18:30
çok sewdim bu fikri yaa bence bi an ewwel kitap belirlemek için istişare yapılabilir..faydalı bi çalışma olabiliceği kanaatindeyim o listeye benide ekleyin lütfenn
Hoşgeldiniz aramıza bu ikinci kitap efendim . TEkliflerimizde üçüncü için aramıza katılmanızla şevkimiz daha ziyade artacaktır.
Fasl-ı Gül
11-12-2008, 23:35
Aramıza yeni katılan sergüzeşt kardeşimize "hoşgeldiniz" diyorum öncelikle, tüm arkadaşlarım adına.:gül:
Feyza Hanım ve Müjdat Beye kitap tavsiyeleri ve ilgileri için çok teşekkür ediyorum. Kitapların hepsini değerlendirmeye alacağız inşallah. Bu aralar sınavlarımın yoğunluğu dolayısıyla kitap belirleme aşaması biraz aksayacak gibi görünüyor, bundan olayı tüm arkadaşlardan gecikmeyi maruz görmelerini istirham ediyorum :utandım: Önümüzdeki hafta içinde yeni kitabı belirleme anketini sizlere sunmaya çalışacağım inşallah.. Diğer arkadaşlardan da kitap tavsiyelerini hasretle bekliyoruz:)Beraber
İlginiz için tekrar teşekkürler arkadaşlar.. Okumaya, anlamaya, düşünmeye devam inşallah...
Beraber Okuyoruz...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.Eva
18.FarukARSLAN
20. Püsküüt
21. sergüzeşt
22.
Ve biz.. Özümüze inmek, anlamak ve yaşamak için, okumaya, düşünmeye, tüm bakışları beraberce tahlil etmeye talibiz.. Ben de varım diyorsanız.. Burdayız..
"HADÎS GÜNLÜĞÜ" / ENGİN NOYANhttp://forum.iktibas.info/images/goup.gif (javascript:self.scrollTo(0,0);)
Yıllar süren, uzun ve yorucu bir arayıştan sonra nihâyet Hak ve Hakîkat’i bulabilmiş olmanın büyük heyecânı içinde, bana mutlaka ve bir ân evvel Hadîs-i Şerîf’ler ve siyer ile de tanışıp onlarla iyice hemhâl olmam gerektiğini hatırlatan Mü’min ve de Mü’mine Müslüman kardeşlerime, Hz. Ömer’e (r.a.) atıfta bulunarak “Kefânâ Kitâbullâh!” – “Âllah’ın, azze ve celle, kitâbı bize yeter!” diyordum. Büyük bir nezâket göstererek fazla ses çıkartmıyorlardı bu ukalâlığıma – besbelli Hz. Ömer’e (r.a.) hürmeten ve henüz hidâyet bulmuş bir kardeşlerini fazla zorlamamak, hatta kırmamak için. Doğrusu ben de o günlerde bu tavrımın, tâbir câizse, “câhiliye entellektüelliği” dönemimin henüz kurtulamadığım bir tortusundan kaynaklandığını farkedemiyordum bir türlü; öylesine kapılmıştım, kendimi haklı görmenin tatlı sarhoşluğuna! Tâ ki, günlerden bir gün, içlerinden biri, cân dostum, azîz ve muhterem kardeşim İsmet Uçma –Hakk Te’âlâ, azze ve celle, ondan ebediyyen râzı olsun- ben “çiçeği burnunda tâze Müslüman”ı şöyle adamakıllı bir sarsıp silkeleyip, yine tâbir câizse, “nefs-i entellektüelliye”mi kırmanın artık kaçınılmaz hâle geldiğine karar verip de: “İyi söylüyorsun, doğru söylüyorsun ama, Hz. Ömer (r.a.) bu sözü söylediğinde, Hz. Peygamber (s.a.v.) sağdı henüz! Kitâbullâh’ın hayata en doğru şekilde aktarılabilmesi için sözleriyle, davranışlarıyla ortaya koyduğu rehberlik, canlıydı, gündelik hayatın tabiî, olmazsa olmaz bir parçasıydı! Hz. Ömer’in (r.a.) bu çıkışını, bu çerçeve içinde değerlendirmezsen eğer, yarın, Allah muhafaza, çok pişman olabileceğin vahim hatalara düşersin! Gel, sen akıllı adamsın, sen sen ol ve bir ân evvel Hz. Peygamber’in örnek hayatı ve hadîsleriyle tanış. Göreceksin, yepyeni bir ufuk açılacak sana o zaman. İnan, Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’ın, azze ve celle, dîni İslâm’ı en doğru, yâni Murâd-i İlâhî’ye en uygun şeklide yaşamanın başka yolu yok!” Hayırlara vesîle olur inşaallah!
ee seyy aynı tavır bende de var sanırım biraz:utangaç:
o sebeple bir tanıtımda gördüm yazıyı okuyunca yüzüm kızardı. bir fikir olabilir.
Fasl-ı Gül
11-13-2008, 16:33
"HADÎS GÜNLÜĞÜ" / ENGİN NOYANhttp://forum.iktibas.info/images/goup.gif (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:self.scrollTo%280,0%29;)
Tavsiye ettiğiniz kitabı değerlendirmeye alacağız inşallah.. İlgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum..
Kıymetli Dostlar;
Sükûtun Çığlıkları kitabı ile ilgili yorumlarımızı bu başlık (http://www.akpartiforum.com/suk-tun-cigliklar-m-fethullah-gulen-t44173.html?p=456009#post456009) altında bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum, inşallah adım adım hedefimize doğru ilerliyoruz, sizlerin güzel katkılarıyla..
Okuyacağımız yeni kitabın belirlenme aşamasında sizlerin katkılarını beklemeye devam ediyoruz. Kitap tavsiyesinde bulunmayan arkadaşlarımızın da tavsiyelerini bekliyoruz. İnşallah en yakın zamanda anketimizi sizlere sunacağız ve yeni kitabımızı okumaya başlayacağız...
selamlar
Benim de tavsiye ettiğim kitaplar şöyle;
Roman olarak : Tolstoy - İnsan Ne İle Yaşar
Kişisel Gelişim: Mümin Sekman - Herşey Seninle Başlar
Roman tadında kişisel gelişim: Robın Sharma - Ferrarisini Satan Bilge
Kadim Sevgiler... ;1
Efkâr-ı Mütemadi
11-13-2008, 16:44
Çanakkale Mahşeri- Mehmed Niyazi
olabilir bence, tavsiye edebilicegim çok kitap var ama ben genelde felsefi kitaplar okurum, kimilerimize ters gelebilir bu belki...
Fasl-ı Gül
11-14-2008, 17:18
;456040']Benim de tavsiye ettiğim kitaplar şöyle;
Roman olarak : Tolstoy - İnsan Ne İle Yaşar
Kişisel Gelişim: Mümin Sekman - Herşey Seninle Başlar
Roman tadında kişisel gelişim: Robın Sharma - Ferrarisini Satan Bilge
Kadim Sevgiler... ;1
Kıymetli başkanım, tavsiye ettiğiniz kitapları listemize ekledik, inşallah en yakın zamanda listelediğimiz kitaplardan arasından seçeceğimiz isimlerle oluşturduğumuz anketi sizlerle buluşturacağız.. İlginiz için çok teşekkür ederim...
Çanakkale Mahşeri- Mehmed Niyazi
olabilir bence, tavsiye edebilicegim çok kitap var ama ben genelde felsefi kitaplar okurum, kimilerimize ters gelebilir bu belki...
Eva kardeşim, tavsiye ettiğiniz kitap için çok teşekkür ederim. Felsefi kitaplar okumayı ben de çok severim, hatta en çok felsefî kitapları okurum.. Ve şöyle düşünmek lazım, felsefe, i'mal-i fikir yapmak ise her kitap biraz felsefi içeriğe sahiptir ;1 Farketmeden felsefe okuyoruz yani:)..
İlgin için çok teşekkür ederim kardeşim..
selamlar
Hakan Özkan
11-14-2008, 17:47
Yalçın üstadım, Müjdat hocam bizi aranıza almadığınız için sizi eshefle kınıyorum.İsmimizi sayfaya yazdıramasakta sizin okuduğunuz kitabı bilahere alıp okuma gayretindeki bu kardeşinizi bir dahaki sefere unutmamanız temennisiyle.
Fasl-ı Gül
11-14-2008, 18:20
ANKA : Sadık Yalsızuçanlar
İKNA ODASI : Yıldız Ramazanoğlu
ŞAFAKTAN ÇOK ÖNCE : Selahattin Yusuf
Sevgili Diriliş f öncelikle bu denli kitap okuma aşkı ile yanan dört bir yanınızdan bir nebze ateş alıp kor halinde duran hislerimize ilham vermek umarım hepimizin şiarı olur ,acizane bu kitapları öneriyorum
Yalçın Hocam, kitap tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum, inşallah listemize ekledik kitapları.. İstişare ve incelemelerden sonra anketimizi oluşturacağız.. İlgi ve alakanız için tekrar teşekkürler..
hakan11 Bey, aramıza hoşgeldiniz, inşallah yeni kitabımızı beraberce okumaya başlayacağız..
selamlar
Beraber Okuyoruz...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.Eva
18.FarukARSLAN
20. Püsküüt
21. sergüzeşt
22.hakan11
23.
Fasl-ı Gül
12-24-2008, 20:32
Kıymetli Arkadaşlar,
Yolculuğumuz devam ediyor, yoldayız, belki adımlarımız yavaşladı ama bu daha hızlı koşacağımız manasına geliyor zannımca..
"Anka" ile ilgili yorumlarımızı buradan paylaşmaya (http://www.akpartiforum.com/sadik-yalsizucanlar-anka-48087.html?p=485618#post485618)devam ederken artık yeni kitabımızı da belirlemeye başlamalıyız diye düşünüyorum, sizlerde bir beis görmüyor iseniz..Bu defa "tarih" alanında bir okuma yapmayı düşünüyoruz, her alandan zihnimizi zenginleştirmek adına..Tavsiye edeceğiniz "tarih" kitaplarını burada bizlerle paylaşabilirsiniz arkadaşlar.. Yeni kitabımızı hafta başına kadar belirleyebilirsek hepimiz için daha güzel olur inşallah..
Katkılarınızı bekliyoruz.. Adımlarımızın sesini sizlerle duyabilmek adına..
selam ile...
Beraber Okuyoruz...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.Eva
18.FarukARSLAN
20. dilemma
21. sergüzeşt
22.hakan11
23.
savasansahin
12-24-2008, 20:50
ÇEÇEN DİRENİŞ TARİHİ
Çeçen Direniş Tarihi, yalnızca bir direnişin tarihi değildir. Çeçen ulusunun umumî ve hatta millî tarihidir. Kitapta Çeçenler �in Kafkasya topraklarındaki etkinlikleri, rolleri, kökeni, kavimsel şeceresi, yetiştirdiği liderleri, başka uluslarla olan ilişkileri, vatanlarına saldıran düşmanlara karşı yüz yıllarca gösterdikleri direnişi, zengin bir kaynakçaya müracaat edilmek sûretiyle işlenmiştir. Sayı itibariyle zaten az olan Çeçen ulusu, dört bir yandan gelen saldırgan kavimlerle boğuşmaktan, siyasal, sosyal ve kültürel bir tarih yazmaktan yoksun kalmıştır tarihi yazmak değil, ister istemez yaşamak zorunda bırakılmıştır. Çeçenler �in yaşayarak yazdığı tarihi ise, Çeçen olmayanlar kaleme almıştır. Yeteri kadar olmasa da Çeçen tarihçileri ve bilim adamları kendi kavmî kültürlerini tespit mücâdelesinde asla geri durmamışlardır. Değerli araştırmacı Tarık Cemal Kutlu, bu çalışmasında, Türk halkına Çeçenleri tarihleriyle tanıtma amacını gütmüş, onların bilinebilen en eski zamanlarına kadar inmiştir. Okuyucu kitapta kendisi için müşkül gelecek pek çok yer adı, kişi adı vs. ile karşılaşacaktır. Hatta değişik bir alfabe görecektir. Modern Batı Türkçe`sine göre Çeçence�deki sesler çok fazladır. İmlâsı ve yazılış şekli aynı olmasına rağmen bir sesin uzatılması veya kısaltılması Çeçence�de kelimenin anlamını tamamen değiştirebilmektedir. Bundan dolayı yazar, kitaba bir de Çeçence-Rusça-Türkçe alfabe eklemiştir.
YAZAR:TARIK CEMAL KUTLU
YAYIN EVİ:ANKA YAYINLARI
KATEGORİ:TARİH...
bu kitabı sizlere tavsiye ederim..
vesselam
Çok hoş bir uygulama bende katılmak isterim bundan sonra ayrıca şuan okunan kitap "Anka" sanırım nezaman bitiyor süresi?? , malum ben biraz geç geldim.. =))
Bundan sonraki kitap tarihi bir kitap olucakmış sanırım aslında konuyu görür görmez aklıma thomas more'un "Ütopya"sı gelmişti fakat tarih kitabı değil malum.. =)) Yavuz Bahadıroğlu'nun "Mısır'a Doğru" adlı bir tarihi romanı var okurken sıkılmadan okunacak bir kitaptır benimde nacizane tavsiyem budur..
Fasl-ı Gül
01-01-2009, 23:47
Aramıza hoşgeldin şidaam kardeşim.. bir ümid oldun yeniden bizlere..
Şu an Anka'yı okuyoruz ve yeni kitabımızı belirleyene kadar temin edip sende Anka durağından yolculuğumuza katılabilirsin.. Kitap tavsiyen için çok teşekkür ediyoruz kardeşim.. İnşallah yakın zamanda yeni kitabımız için anketimizi açtığımızda tavsiyeni değerlendireceğiz..
Hoşgeldin tekrardan şidaam :çiçek:
Beraber Okuyoruz...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.Eva
18.FarukARSLAN
20. dilemma
21. sergüzeşt
22.hakan11
23.şidaam
24.
Hayata dair bizimde bir bakışımızın olduğunu göstermek için.. Sizleri de bekliyoruz..
bun okuma kervanına bende katılmak isterim ama finnaler başlıyor...kendi kitap listemde var birikmiş kitaplarım var okunmak için sırada bekleyen....sadık yalsızuçanlar denince akan sularda durur benim için ama bidahaki kitabta eğer kabul ederseniz size katılayım:)
Güzel insan ANKA bittimi yoksa , edebi ağırlığı olan ve zihinleri yüksek düzeyde zorlayan bir kitap acıkcası daha bitiremedim .
Anka bitti lakin eminim ki onu birkaç kez daha okuyacağım. Okumak gerek..
Sindire sindire okumanız takdire şayan
Fasl-ı Gül
01-03-2009, 10:15
bun okuma kervanına bende katılmak isterim ama finnaler başlıyor...kendi kitap listemde var birikmiş kitaplarım var okunmak için sırada bekleyen....sadık yalsızuçanlar denince akan sularda durur benim için ama bidahaki kitabta eğer kabul ederseniz size katılayım:)
Hoşgeldin Sevgili Rukiye kardeşim,
Aramıza hoşgeldin, şeref verdin.. Yeni bir yol arkadaşı daha edinmek o kadar güzel ki..
Sadık Yalsızuçanlar ile yola devam etmeni acizane tavsiye ederim.. Tahmin ediyorum ki adımlarını hızlandırarak bize yetişeceksindir. Henüz yeni kitabımızı belirlemedik, yeni kitabımız belirlenene kadar ve hatta daha sonra da Anka'yı bitirebilirsin..
Sevgili dilemma, öncelikle özlettin kendini, göremiyorum seni artık.. Yoksa ben mi bakmayı unuttum acaba ?;1
Yeni kitabımız tarih içerikli bir kitap olsa güzel olur diye düşündük ve bunu yazdık ama tavsiye kitap çok fazla gelmedi.. Anka kitabıyla ilgili bölümede çok yorum gelmeyince kitabın henüz bitmediğini düşündük. Onun için geç kaldık biraz. Pazartesi gününe yani kitap anketimizi sunmayı düşünüyoruz ve bu arada yine kitap tavsiyelerini de bekleriz.
Yalçın Hocam biz kitabımızı bitirdik, yorumlarımızı ekledik (http://www.akpartiforum.com/sadik-yalsizucanlar-anka-t48087.html) ve yol arkadaşlarımızı bekliyoruz şimdi de.. Ve yol arkadaşlarımızdan istikameti belirlemek adına yardımlarını istiyoruz.. Anka zihinlerin yüzeysel tortusunu aşıp derinlere inmek isteyen bir kitap, bu açıdan biraz zorladı beni de.. Tekrar okunması gereken bir kitap bence de.. Farklı bir zaman ve mekanda, aynı cümlelerle buluşmak ama ayrı düşüncelere bulanmak gerekir..
selam ile..
Beraber Okuyoruz...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.Eva
18.FarukARSLAN
19.[.,.Prizma.,.]
20. dilemma
21. sergüzeşt
22.hakan11
23.şidaam
24.rukayye
25.
Sevgilli diriliş.f,
Bir süredir evde değildim. O yüzden internetten mahrumdum. Görüşemedik.
Tavsiye kitaba gelirsek, tarih içerikli bir kitap olarak.. hmm hafızamı biraz yoklamam gerekecek. Çok uzun süredir sadece öyküden ibaret okumalarım var.
Ama ben tavsiye olarak konu olarak belirlenenden/düşünülenden farklı olması kabalık olmazsa, son zamanlarda okuduğum birkaç kitap ismi vereyim:
Mustafa İSLAMOĞLU-TAVSİYELER.
ENGİN NOYAN-HADİS günlüğü (Fevkalade güzel
Ve yine Mustafa İSLAMOĞLU'ndan YERLİLER VE YERSİZLER.
emine demir
02-15-2009, 05:32
hala devam ediyormu arkadaşlar bu etkinlik?katılmak istiyorum bende.cevaplarsanız sevınırım!
Üç mevsim
02-15-2009, 05:52
hala devam ediyormu arkadaşlar bu etkinlik?katılmak istiyorum bende.cevaplarsanız sevınırım!
Evet devam ediyor. Bu anlamlı etkinliğin düzenleyicisi Fatma Hanım size yanıt verecektir...
Fasl-ı Gül
02-15-2009, 12:07
Sevgili Emine Hanım;
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz :gül:
Etkinliğimiz devam ediyor ve şu an itibariyle dördüncü kitabımızı arkadaşlarımızla beraber okumuş bulunmaktayız.. Beşinci kitabımız için anketimizi bu bölümden takip edebilirsiniz ve en geç Pazartesi günü anketimiz sizin tercihlerinize açılmış olacaktır inşaallah.. Kitaplarımızı belli bir süre içinde okuyup, beraber yorumlama gayretindeyiz ve her bakıştan istifade etmek niyetiyle bu yola çıktık.. Bizimle aynı yolu paylaşan arkadaşlarımızın yorumlarıyla da gücümüze güç gelecektir..
İnşaallah sesinizle gücümüze kuvvet gelecektir.. Hoşgeldiniz Emine Hanım..
Beraber Okuyoruz...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.Eva
18.FarukARSLAN
19.[.,.Prizma.,.]
20. dilemma
21. sergüzeşt
22.hakan11
23.şidaam
24.rukayye
25.emine demir
26.
Sizin bakışlarınızla da bir kitabı görebilmek adına... Yoldayız.. Sizleri de bekliyoruz...
selam ile..
emine demir
02-16-2009, 04:19
Sevgili Emine Hanım;
Etkinliğimiz devam ediyor ve şu an itibariyle dördüncü kitabımızı arkadaşlarımızla beraber okumuş bulunmaktayız.. Beşinci kitabımız için anketimizi bu bölümden takip edebilirsiniz ve en geç Pazartesi günü anketimiz sizin tercihlerinize açılmış olacaktır inşaallah.. Kitaplarımızı belli bir süre içinde okuyup, beraber yorumlama gayretindeyiz ve her bakıştan istifade etmek niyetiyle bu yola çıktık.. Bizimle aynı yolu paylaşan arkadaşlarımızın yorumlarıyla da gücümüze güç gelecektir..
İnşaallah sesinizle gücümüze kuvvet gelecektir.. Hoşgeldiniz Emine Hanım..
Beraber Okuyoruz...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.Eva
18.FarukARSLAN
19.[.,.Prizma.,.]
20. dilemma
21. sergüzeşt
22.hakan11
23.şidaam
24.rukayye
25.emine demir
26.
Sizin bakışlarınızla da bir kitabı görebilmek adına... Yoldayız.. Sizleri de bekliyoruz...
selam ile..
hoşbulduk..İnşallah uzun müddet beraber yürürüz bu yolda.zaman içerisinde nacizane kitap tavsiyelerimi paylaşırım eminim.Selam ve dua ile.... teşekkürler! :gül:
Necip Fazıl
02-16-2009, 04:33
hoşbulduk..İnşallah uzun müddet beraber yürürüz bu yolda.zaman içerisinde nacizane kitap tavsiyelerimi paylaşırım eminim.Selam ve dua ile.... teşekkürler! :gül:
inşALLAH... bekleriz bu konuda ve diğer konulardaki paylaşımlarınızı... ;1
emine demir
02-16-2009, 18:19
inşALLAH... bekleriz bu konuda ve diğer konulardaki paylaşımlarınızı... ;1
dj arkadaş radyoyada katılımım olacak ama,bı cozebılsem nasıl ısım alacağımı.:utangaç: yardımlarınızı bekliyorum.....
emine demir
02-21-2009, 18:24
[quote=dirilis.f;512388]
Sevgili Emine Hanım;
arkadaşlar henüz anket açılmadımı yoksa başka bir sayfadamı?banı bilgilendirirmisiniz?
Fasl-ı Gül
02-21-2009, 19:34
[quote=dirilis.f;512388]
Sevgili Emine Hanım;
arkadaşlar henüz anket açılmadımı yoksa başka bir sayfadamı?banı bilgilendirirmisiniz?
Kıymetli kitap dostları;
Anketimize bu sayfadan (http://www.akpartiforum.com/beraber-okuyoruz-5-kitabimizi-belirliyoruz-t56512.html) ulaşıp tercihinizi belirtebilirsiniz..
Emine Hanım, ilgi ve alakanız için teşekkürler..
selam ile..
Mücahidim_ben
04-01-2009, 23:57
selamün aleyküm bu etkinliğe can feda igra kitap ismini belirleyin okuyalım arkadaşlar anliz edelim
Fasl-ı Gül
04-03-2009, 22:18
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz mücahidim_ben nickli arkadaşım.. :gül:
Okuma faaliyetimize inşaallah daha hızlı bir şekilde devam edeceğiz.. Son günlerde derslerimdeki yoğunluk, tez vs. sebeplerle (bahane üretmek istemem ama durum da bu :() konuyu biraz ihmal ettik.. En son okuduğumuz Yürek Devleti hakkında da yorum eklemekte hayli geç kaldım.. Okuma serüvenimiz tüm arkadaşlarımızın katkısıyla devam etse de Yürek Devleti kitabımızda bu sesler soluklaştı malesef.. Ümidimizi şudur ki, yeni kitabımızı belirlerken daha çok arkadaşımızın sesiyle karşılaşırız ve okumalarımızda böylelikle daha heyecanlı geçer..
Yeni kitabımızın belirlenmesi için okuma iştiyakında olan tüm arkadaşlarımızdan tavsiye kitap isimleri bekliyoruz..
Yolda isek adımlarımızın sesi duyulsun kitap dostları....
selam ile..
Beraber Okuyoruz...
1. gönülden
2. çilik
3. oturanboğa
4. HAYATIŞIĞI
5. eddie
6. dirilis.f
7. AY IŞIĞI
8. yalçın
9. siyah gül 07
10. duyguseli
11. parabol
12.Bilgi Müdavimi
13.Enfal
14.ozgun_genc
15. Feyza
16. Müjdat
17.Eva
18.FarukARSLAN
19.[.,.Prizma.,.]
20. dilemma
21. sergüzeşt
22.hakan11
23.şidaam
24.rukayye
25.emine demir
26.Mücahidim_ben
27.
serefgur
04-04-2009, 15:07
çok güzel olur arkadaşlar
Fasl-ı Gül
04-05-2009, 13:45
Kıymetli kitap dostları; bu defa sizlerle beraber "Güllerin Efendisini" anlatan, Peygamberimiz (sav)in yüce ahlakından bahseden bir kitabı okuyalım diyoruz.. Eğer sizlerde bu talebe "eyvallah" derseniz sizlerin tavsiye ettiği kitaplar arasından bir seçim yapıp anketimizi belirleyelim ve kitabımızı okumaya başlayalım.. Baharı biz de "gül" ile karşılayalım. :gül:
Bizlerle bu yolda olmak isteyen arkadaşlarımızı da buraya bekliyoruz.. Tavsiye ve düşünceleriniz bizim için çok önemlidir arkadaşlar.. Cevaplarınızı bekliyoruz..
selam ile..
Ben de sıradaki kitapla birlikte bu etkinliğe katılmak istiyorum ;1
Tavsiye ettiğiniz konu gayet hoş. Eğer kabul görürse, Peygamber Efendimiz (sav) hakkında ben de bir kitap tavsiyesinde bulunmaya çalışırım inşallah ;1
selcuklu27
04-07-2009, 16:08
selman kayabaşının teşkilat kitabı olabilir.
Fasl-ı Gül
09-29-2009, 19:26
Sevgili Arkadaşlar;
Bir sene öncesinde sizlerle beraber güzel bir etkinliğin nüvelerini atmıştık.. BUgüne kadar 5 kitap okuduk, 6. kitabımız belirlendi fakat değerlendirme aşamasına geçemedik.. Şimdi yeniden başlayalım diyoruz..
Kaldığımız yerden daha güçlü olarak..
Evet, yeniden bismillah..
7. kitabımızı belirleyip okuma serüveninde bizlerle beraber olan arkadaşlarmız bu sayfaya düşüncelerini aktarırlarsa memnun olacağız..
7. kitabımız ile ilgili tavsiyeleri de bu başlık altında toplayalım ve burada beraber okumamız üzere tavsiye edilen eserler arasından beş tanesini anketimize koyalım..
Haydin Kitap Dostları.. Yola devam diyoruz.. Siz de var mısınız?
Daha önceki okumalara nedense ben iştirak etmemiştim. Bu sefer inşAllah katılmak istiyorum..
Lakin aklımda şuan için bir kitap yok. İnşeAllah daha sonra belirtirim: )
Sevgili Fasl-ı Gül teşekkürler..
Fasl-ı Gül
09-30-2009, 16:06
Teşekkürler Feride hanım.. Hoşgeldiniz.. :)
Arkadaşlar daha önce okuma listemizde kayıtlı olan arkadaşlarımızın isimlerini tekrar yazdırmalarını istirham ediyoruz.. Eski listemizde kayıtlı olup şuan forumda bulunmayan arkadaşlarımızın olduğu gibi, okuma listesinin haricinde kalmak istyen arkadaşlarımızda olabilir..
Bunun için ben de varım diyenlerin kelimelerini görmek istiyoruz..
Yol uzun.. Yolcuda da azim var mı?..
Joanne Greenberg (http://www.metiskitap.com/scripts/catalog/Author.asp?ID=19911)
Sana Gül Bahçesi Vadetmedim
Lİste hazırlamıştım upuzuuun ama silindi :(
Fasl-ı Gül
10-01-2009, 15:54
Teşekkürler dilemma.. Ve zahmet olacak biliyorum ama yeniden listeni bizlere sunarsan çok menun oluruz kardeşim.. :)
Kitap dostları, ilginizi bekliyoruz.. Cümlelerinizle yolculuk neşelenecek.. Kıymetlenecek.. Yolumuz çiçeklenecek..
Amin Maalouf'un
Çivisi Çıkmış Dünya: Uygarlıklarımız Tükendiğinde
kitabını öneriyorum.
Fasl-ı Gül
10-02-2009, 15:13
Yalçın Başkanım, ilginiz ve desteğiniz için teşekkürler..
Menes kardeşim, tavsiyenizi değerlendirmeye alacağız.. Katkınız için teşekkür ederim..
Kitap dostları, sayfamız, kelimelerimiz, düşüncelerimiz sizlerle daha da kıymetlenecek.. Desteklerinizi bekliyoruz..
Ve okuma serüveninde ikinci dönem.. BERABER OKUYORUZ..
1. Feride
2. dilemma
3. Yalçın KARACA
4. menes
5. Fasl-ı Gül
6.
Düşünebildiğimiz kadar anlarız..
Kelimelerimiz kadar kavrarız..
Düşünmek ve keşfetmek için..
Sizleri de bekliyoruz.. :gül:
reyAKbay
10-02-2009, 16:06
Ben de varım. 6.sıraya talibim aranıza kabul buyurursanız
Fasl-ı Gül
10-04-2009, 17:41
Hoşgeldiniz reyAkbay kardeşim.. :)
Katılımcı arkadaşlarımızdan kitap tavsiyelerini bekliyoruz..
Ve sesimize nefes katacak yeni arkadaşlarımızın da cümlelerini görmek istiyoruz..
Okuma serüveninde ikinci dönem.. BERABER OKUYORUZ..
1. Feride
2. dilemma
3. Yalçın KARACA
4. menes
5. Fasl-ı Gül
6. reyAkbay
7.
Ben de katılmak istiyorum :)
reyAKbay
10-04-2009, 17:52
Aslında aklımda birçok kitap ismi var fakat ilk olarak Elif Şafak-Pinhan 'ı önermek istiyorum.Son zamanlarda isminden sıkça bahsedilen ve övgü yağmuruna tutulan AŞK'ı okuduktan sonra Elif Şafak'a olan hayranlığım daha da arttı.Şuan için yazdığı tüm kitapları okumayı düşünüyorum nasip olursa.Pinhan'ı alıp okumayı düşünüyordum,sizlerle beraber aynı kelamları okumak kitabı daha da anlamlı-zevkli hale getirecektir inş. Okuyanlarımızda vardır aramızda muhakkak-benim Elif Şafak'ı keşfetmem bayağı geç oldu çünkü.Bu sebepten ötürü diğer arkadaşlarımızdan da tavsiyeler almak faaliyetimizi daha da efdal hale getirecektir.Emeği geçen herkese bu sayede teşekkürlerimi iletiyorum.
Fasl-ı Gül
10-05-2009, 15:40
Editörümüzde hoşgeldiler :)
Yeni sezonun ilk kitabı roman türünden olsun diye düşündük. Daha sonra farklı alanlarda okumalara kulaç atacağız inşaallah.. "Tavsiye"ye değer her kitabı burada dile getirebilirsiniz. Kapımız açık :)
reyAkbay kardeşim, kitap tavsiyeniz için teşekkürler.. Tavsiyelerden yaptığımız derleme nihayetinde bir haftaya kalmadan anketimizi açar ve okuyacağımız kitabımızı belirleriz.. Bu süreçte üye arkadaşlarımızın da daha yoğun desteklerini bekliyoruz..
Okuma serüveninde ikinci dönem.. BERABER OKUYORUZ..
1. Feride
2. dilemma
3. Yalçın KARACA
4. menes
5. Fasl-ı Gül
6. reyAkbay
7.Tarihsever
8.
Kitapların yoldaşı olmaya talip olan.. İşte seni bekliyoruz..
çalıkuşu
10-06-2009, 01:06
bende kitap dostlarının arasında olmak istiyorum ben 8nci sıraya talip oluyorum.
benim daha okumaya başlayalı bikaçgündür devam ettiğim dostoyevskinin karamazov kardeşleri yeni başladım lakin güzel gidiyor tavsiye ederim
Seçime sunulaCak kitaplar belli bir çevrenin, çerçevenin kitapları olmasın istiyorum.
Farklı tatlar var dünyada..
Daha önce okumadığımız, duymadığımız biri girsin hayatımıza.
Aslında aklımda birçok kitap ismi var fakat ilk olarak Elif Şafak-Pinhan 'ı önermek istiyorum.Son zamanlarda isminden sıkça bahsedilen ve övgü yağmuruna tutulan AŞK'ı okuduktan sonra Elif Şafak'a olan hayranlığım daha da arttı.Şuan için yazdığı tüm kitapları okumayı düşünüyorum nasip olursa.Pinhan'ı alıp okumayı düşünüyordum,sizlerle beraber aynı kelamları okumak kitabı daha da anlamlı-zevkli hale getirecektir inş. Okuyanlarımızda vardır aramızda muhakkak-benim Elif Şafak'ı keşfetmem bayağı geç oldu çünkü.Bu sebepten ötürü diğer arkadaşlarımızdan da tavsiyeler almak faaliyetimizi daha da efdal hale getirecektir.Emeği geçen herkese bu sayede teşekkürlerimi iletiyorum.
Tavsiyem önce Baba ve ***'i okuyun :)
Bu iki kitabı kafamda birbirini sıfırlayacak gibi geliyor:)
Halil Cibran- Ermiş diğer tavsiyem.
Bir de Küçük Prens :)
Karısını Şapka Zanneden Adam- Oliver Sacks
Terennüm
10-06-2009, 19:03
SEvgili Dostlar ufak karışıklık olmuş yola devam ediyoruz.
Enginliğiyle BİZİM DÜNYAMIZ M Fethullah Gülen . Benim nacizane teklifim budur.
ne kadar okuma özürlü olsam da yalçın beyin davetine icabet ederim.
Fasl-ı Gül
10-07-2009, 16:49
Kitap tavsiyeleri için teşekkür ediyorum.. çalıkuşu ve ademetyemez hoşgeldiniz.. :)
Kitap tavsiyeleriyle alakalı bir ksıtlamamız yok arkadaşlar. Tavsiyeye değer her kitap baş tacımızdır. Ama farklı çiçeklerden bal almaya da dikkat edeceğiz elbette.. Okumada amaç budur zaten.. Kitap seçimlerini de bu hususu dikkate alarak yapacağız inşaallah..
Önyargıları kırarak farklı düşüncelerin izlerini de görebilmek.. İnsan okuduktan sonra hangi izi takip edeceğini anlar ya.. İşte bunun için okumaya davet ediyoruz sizleri..
BERABER OKUYORUZ..
1. Feride
2. dilemma
3. Yalçın KARACA
4. menes
5. Fasl-ı Gül
6. reyAkbay
7.Tarihsever
8. çalıkuşu
9. ademetyemez
10.
Düşünce izini sürmek için.. Bekliyoruz..
Fasl-ı Gül
10-09-2009, 23:18
Benim tavsiye ettiğim roman da Selimoviç'in "Derviş ve Ölüm"ü.. Tavsiye edilen kitaplar arasından 5 eserimizi seçip Pazartesi günü oylarınıza sunacağız okuyacağımız kitabı..İnşaallah..
Yeni dönemde okumalarımız devam ediyor yine arkadaşlar..
HEm kemmiyetimiz, hem keyfiyetimiz göze değer olsun..
Bunun için sizin de düşünce dünyanıza açılmak isteriz..
BERABER OKUYORUZ..
1. Feride
2. dilemma
3. Yalçın KARACA
4. menes
5. Fasl-ı Gül
6. reyAkbay
7.Tarihsever
8. çalıkuşu
9. ademetyemez
10.
Düşüncenin izini sürmek için.. Her izde biraz daha derinleşmek için.. Bekliyoruz..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.