Orijinalini görmek için tıklayınız : Farklı Fikirlere Yer Var mı?
millialbay
03-17-2008, 23:56
Selamün Aleyküm,
Aranıza yeni katıldım ve merak ettiğim bir şey var.
Ben yeryüzünde AKP ye oy verecek olan en son kişiyim.İslami ölçütlere değer veririm.Bazı değişmezlerim vardır.
Ben bu fikri ayrılığımla bu forumda yer edinebilir miyim?
Yani daha açık sormak gerekirse, forumda sadece AKP yandaşlarına mı izin vardır?
Eğer öyle ise kimseyi rahatsız etmeden çıkabilirim ve fakat değilse o zaman bu forumda İlmi Tartışmalara da girmem kaçınılmaz olacaktır.
Kesinlikle İslami ölçütlerin dışına, bu tartışmalarda çıkmayacağıma dair söz veriyorum.
Sonuç nedir?Kalayım mı yoksa çıkayım mı?
lütfen kalın.. aslında hepimiz sizlerin görüşlerini merak ediyoruz.. bu forumda aktif olmaya başladığınızda da görebilirsiniz.. sizin gibi düşünen çook insan var..
saygılar efendim..
hakaret etmedikçe sanmıyorum ki forumdan uzaklaştırılırsın hoşgeldin kardeş
millialbay
03-18-2008, 00:06
Tamam öyleyse şuraya tıklayın bakalım ne olacak?
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=34998.0
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 00:13
Asla
millialbay
03-18-2008, 00:17
Muvaffakiyet Allah'tandır.Biz yalnızca çalışmakla emrolunduk.
millialbay
03-18-2008, 00:23
yazımı okudunuz mu
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=34998.0
Aslında kontejyan dolu, ama bu forum sizide sindirebilecek olgunlukta. Farklı fikirlere herzaman saygılıyız, amaç bağcıyı dövmek olmadığı sürece
millialbay
03-18-2008, 00:33
Bağcıyı dövmek düşüncesi küçük beyinli insanların büyük hedeflere ulaşamamasının bir neticesidir.
Hedef büyük olmalı ama beyinde de yeterli kapasite olmalı.
Elbette ki ben yeterli eğitim düzeyini almış ve ilmi tartışmayı bilen bir insanım.
Tek yanlışım tahammülsüzlüklere karşı benim de tavrımın tahammülsüzlük şeklinde olacak olması.
Umarım bunlara gerek kalmaz.
Öncelikle hosgeldin kardes..herhalde en fazla beni karsinda bulacagin icin hos geldin diyelim, sizlerin varligi beni sevindiriyor yoksa burada ayni fikirlere sahip kisilerle nereye kadar fikirlerimizi tartisabilecegiz ki..
Bir ara bende sizin forumlara ugrayarak iadei ziyaret yapayim 8)
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 00:36
Tartışmak ve kendi fikirlerinin üstün olduunu kabul ettirmek egoizm den başka bişey değildir.
Fikir bi işe yarayacak ise -herkes için geçerli bu- bilgidir değilse geliştirilememiş kuramdan ibaret..
ama sende bi bilgi bende bi bilgi değiştirelim sende iki bilgi bende iki bilgi :)
millialbay
03-18-2008, 00:37
Hay Hay başım üstüne.
Bizim forum hangisi biliyor musun?
Hay Hay başım üstüne.
Bizim forum hangisi biliyor musun?
Bilmedigimi varsayarak beni bilgilendirebilir misin güzel kardesim..
millialbay
03-18-2008, 00:39
Tartışmak ve kendi fikirlerinin üstün olduunu kabul ettirmek egoizm den başka bişey değildir.
Fikir bi işe yarayacak ise -herkes için geçerli bu- bilgidir değilse geliştirilememiş kuramdan ibaret..
ama sende bi bilgi bende bi bilgi değiştirelim sende iki bilgi bende iki bilgi :)
Bir müslümanın asli vazifesi diğer insanlara da tebliğdir.
Sizce bu da mı egoizmdir.
Allah'ın yanlış yaptığını savunmuyorsunuz sanırım.Söylediğiniz bu tabiri yanlışlıkla ağzınızdan çıkmış kabul ediyorum.Zira benim de ağzımdan böyle yanlış tabirler çıkabilirdi.Allah affetsin.
millialbay
03-18-2008, 00:41
www.milligorusportal.com
Burada tüm ilmi tartışmalar dahilinde bulunabilirsiniz.Tek aranan şart sağlam deliller ve kardeşlik unsurunu unutmadan ifade özgürlüğü dahilinde yazmak ve tartışmaktır.
Bir müslümanın asli vazifesi diğer insanlara da tebliğdir.
Sizce bu da mı egoizmdir.
Allah'ın yanlış yaptığını savunmuyorsunuz sanırım.Söylediğiniz bu tabiri yanlışlıkla ağzınızdan çıkmış kabul ediyorum.Zira benim de ağzımdan böyle yanlış tabirler çıkabilirdi.Allah affetsin.
Teblig? sen simdi bize tebligdemi bulunacaksin kardes, mesela hangi konularda teblig de bulunacaksin ;)
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 00:42
Tebliğ bildirmektir bildirmekte bilgi vardır Fikir 7 milyar insanda aynı olan bişey değildir 7 milyar parmak izi bile farklı sanırım tam anlatamadım egoizmden kastımı
yani seninle ilmi-filmi herangi bişey tartışacaz ve sen-konu sen değil herhangi bir insan anlasıldı mı- bana galip gelmenin hazzıyla muzaffer bi komutan gibi hissedeceksin :)
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 00:43
Tebliğ derken ayrıca sana yeni bi vahiy mi geldi
çünkü diğer tebliğleri biz biliyoruz da :)...
www.milligorusportal.com
Burada tüm ilmi tartışmalar dahilinde bulunabilirsiniz.Tek aranan şart sağlam deliller ve kardeşlik unsurunu unutmadan ifade özgürlüğü dahilinde yazmak ve tartışmaktır.
orada bir adet üyeligim mevcut ama gerek üsengeclikten, gerekse oranin beni bogan ortamindan bir, iki kere girdim ama sonra ayagim kesildi, insallah iyi bir vesileyle yine yolumuz düserde kardeslerimizle hasbihal ederiz..
millialbay
03-18-2008, 00:48
Madem herkes tüm tebliğleri biliyor o zaman Allah neden tebliği sınırlı bir süre için geçerli tutmadı.Siz de bana tebliğ edeceksiniz elbette.Ben de insanım ve hatalar işleyebilirim.Ben de sizin yaptığınız hataları görerek bu forumda tebliğ (İslami Ölçütlerle uyarma ve bilgilendirme) yapacağım.Tebliğ sadece vahiy sonrasında Peygamberlerin yaptığı ve sonrasında da unutulacak bir olgu değildir.
Madem herkes tüm tebliğleri biliyor o zaman Allah neden tebliği sınırlı bir süre için geçerli tutmadı.Siz de bana tebliğ edeceksiniz elbette.Ben de insanım ve hatalar işleyebilirim.Ben de sizin yaptığınız hataları görerek bu forumda tebliğ (İslami Ölçütlerle uyarma ve bilgilendirme) yapacağım.Tebliğ sadece vahiy sonrasında Peygamberlerin yaptığı ve sonrasında da unutulacak bir olgu değildir.
Simdi kriterin ne olacak diye soracagim Kuran ve Sünnet diyeceksin..kardes teblig yapmana eyvallah ama teblig diyerek erbakan hocayi bize anlatmaya calisirsan(tecrübeliyiz) o zaman orada dur diyebiliriz ;)
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 00:51
Yanlız arkadaşım müslüman müslümana neyi tebliğ edecek hedefi yüksek tutuyodun hani.. o zaman sana göre bi sapkına islamiyeti tebliğ et :P
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 00:53
(İslami Ölçütlerle uyarma ve bilgilendirme) yapacağım.
Bunu hangi sıfatla yapacaksın ilmin nedir senin ey derviş??
Yanlız arkadaşım müslüman müslümana neyi tebliğ edecek hedefi yüksek tutuyodun hani.. o zaman sana göre bi sapkına islamiyeti tebliğ et :P
Seninde sorduugn soruya bak biz cehenneme bilet almis adamlariz tabiki teblige ihtiyacimiz var onlara göre!
(İslami Ölçütlerle uyarma ve bilgilendirme) yapacağım.
Bunu hangi sıfatla yapacaksın ilmin nedir senin ey derviş??
Erbakan hoca nin medresinde egitim almis daha ne olsun ki!..
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 00:56
hahaha :)
Erbakan hoca büyük bir bilim adamıydı
acep bundan da bişeyler kapmışmıdır Ahmet abi :)
hahaha :)
Erbakan hoca büyük bir bilim adamıydı
acep bundan da bişeyler kapmışmıdır Ahmet abi :)
Tayyib Erdogan, Abdullah Gül hepsini o egitti 8)..Erbakan bana göre bir dahidir bunu saka demiyorum, ciddiyim o bir dahidir bunu inönü bile itiraf etmistir ama keske dehasini hic siyasete bulastirmasaydi diyorum..
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 01:04
Erbakanın Profesor olduğunu biliyordum ve ihtisas alanını Makin mühendisi olarak biliyordum
Bizim Fiziksel egzersiz dersinde bile Erbakan hocanın çalışmalarını duydum şaşırdım Erbakan hocanın uzay olduğunu anladım :)
Erbakanın Profesor olduğunu biliyordum ve ihtisas alanını Makin mühendisi olarak biliyordum
Bizim Fiziksel egzersiz dersinde bile Erbakan hocanın çalışmalarını duydum şaşırdım Erbakan hocanın uzay olduğunu anladım :)
Sana hic anlatmadimi milli görüscü bir arkadaismiz alman leopar tanklarinda erbakan hocanin imzasi vardir, erbakan cok zeki biridir kimse onun zekasina laf atmiyor zaten..
burada sanki basit bir insan gibi konusuyoruz ama bazen bizim hayal edemediklerimizi basariyor o insanlar ;)
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 01:08
dizel motoru filan alman ekonomisine büyük katkı yapmış ama ben nerden bilirdim Hoca kalp le Fiziksel egzersizle ilgili çalışma yapmış aklıma gelmezdi biri tıp biri mekanik
Yok birde isin su yani var neden bu siyaseti siyasetciler disinda herkes yapar bakiyorum erbakan, özal,demirel,ecevit, yilmaz, ciller, bahceli hic birinin siyasetle alakasi yok coguda mühendis yoksa ülkeyi yeniden mi insa etmeyi düsünüyorlardi 8)
millialbay
03-18-2008, 01:14
Yok birde isin su yani var neden bu siyaseti siyasetciler disinda herkes yapar bakiyorum erbakan, özal,demirel,ecevit, yilmaz, ciller, bahceli hic birinin siyasetle alakasi yok coguda mühendis yoksa ülkeyi yeniden mi insa etmeyi düsünüyorlardi 8)
Siyasetle alakası yok dediğin erbakan hoca saçlarını bu uğurda ağarttı.
Fehmi ÇALMUK'un erbakanı anlatan kitabını sadece ilk 40 sayfasını okusan onun neden siyasetçi olduğunu anlarsın.
Ayrıca siyaset ve islamı ayrı düşünmek sadece islama atılan iftiradır.
Yani her müslümanın dünya siyasetini bilmesi, bunun için siyaseti takip etmesi gerekir.
Ayette bizlere aranızda Emri bil maruf ve nehyi anilmünker yapacak bir topluluk bulunsun diyor.
Bu da şahıs meselesi değildir cemaat meselesidir ve siyaset meselesidir.
Zira siyaset yapmadan hadi filistindeki müslümanlara yardım edin de görelim.
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 01:16
islamiyette ilk ayrılık da siyasi çekişmeden doğmadı mı ? siyaset rezil bişey zaten
Kardes evet siyasetle islami ayri düsünmeyelim ama siyasal islam sana ne düsündürüyor..
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 01:48
senin hedefin filistine neye kaydı ?burnunun dibindeki halkı kurtarmaya bakacağına dünyayı kurtarmaya direk islam birliğini kurmaya çalışıyorsun.Biz daha kendi halkımızın inancını yaşamasını sağlayamazken sen kendi kaderini çizmiş ve halen bu yolda yürüyen Filistini kurtarıyorsun..
millialbay
03-18-2008, 01:53
Öncelikle siyaset hakkında yorum yaparken, başta Peygamberimiz (s.a.v.) olmak üzere bir çok müslümanın da siyaset yaptığını unutmamak lazımdır.Onlar bizim için iyi örneklerdir.
Siyasal islam ve engellemelere hazır mıyım sorusuna gelince verecek tek bir cevabım vardır.
İstiklal marşımız buram buram islam kokmaktadır ve ilk kelimesi KORKMA şeklinde başlamaktadır.Devamını ve diğer kıtaları okuduğumuzda da kimlerden korkmamamız gerektiğini anlarız.
Ya da daha kesin bir delil olan Ayete başvuralım.
Ne diyor Kur'an,
Onlar hiç bir kınayıcının kınamasından korkmazlar.
Bunun ardından da şuna cevap vermek istiyorum ki ben bu dünyayı kurtarma ve filistine destek, islam birliği gibi konuları sadece Erdoğanın islamın siyasi lideri olamayacağına işeretle söyledim ve ardından da bir hadis yazayım.
Bir müslüman zulüm ve işkence görürken, diğer bir diyarda bir müslüman gece deliksiz (aralıksız) uyuyarak sabahlayabiliyorsa, uyandığında ben müslümanım demesin.
İşte biz şartlar ne olursa olsun filistinde ki kardeşlerimizi de düşünmek zorundayız.Düşünmeyen kaderine razı olur.Allah tehtid edenlerin en büyüğüdür.
o zaman can alici bir noktaya daha gelelim..Cok güzel konuya islami acidan yaklasiyorun peki Türkiyede bu ne kadar mümkün birde o tarafindan düsün, Türkiyedeki siyasetin gidisatini, rejimin bu konudaki katiligina ne diyeceksin..
28 subat süreci örnegi var onu birakin ak parti gibi suya, sabuna dokunmayan partiyi bile laiklik karsitligi odagi yaptilar o ne demeli
millialbay
03-18-2008, 02:25
o zaman can alici bir noktaya daha gelelim..Cok güzel konuya islami acidan yaklasiyorun peki Türkiyede bu ne kadar mümkün birde o tarafindan düsün, Türkiyedeki siyasetin gidisatini, rejimin bu konudaki katiligina ne diyeceksin..
28 subat süreci örnegi var onu birakin ak parti gibi suya, sabuna dokunmayan partiyi bile laiklik karsitligi odagi yaptilar o ne demeli
Buna da daha önce ayetle cevap vermiştim.
Onlar hiçbir kınayıcının kınamasından korkmazlar diyor rabbim.
Ayrıca Allah bize bunları yapmamızı emretmiyor sadece bu yolda çalışmamızı emrediyor.Muvaffakiyet Allah'tandır, eksiklikse bizden.
Bak İstanbul'u almak ve küffarın elinden kurtarmak için kaç alim hayatlarını feda ettiler.Bunların arasında sayısız sahabe de var.Bu sahabelerden biri de Eyüp Sultan'dır.Şimdi Eyüp Sultan hata mı yaptı.
Şunu da unutmamak lazım, eğer Eyüp Sultan ve diğerleri o çalışmaları yapmasalardı Fatih İstanbul'u fethedebilir miydi sanıyorsun?
Diğer soruna gelelim.Kendi ülkesinde lider olamayan demişsin.
İslami ölçütler dahilinde siyasi liderlik yapabilecek özelliklere ayet ve hadis ışığında bakıldığında Erbkana sayılı bir kaç ismin başında gelir.Mesela Necip Fazıl KISAKÜREK de önceleri Erbakanın hızlı davrandığı ve bazen aşırıya giderek liderlik özelliğinin olmadığını söylemiş ve fakat yıllar sonra hatasını anladığında da Hocamdan nasıl özür dileyeceğini bilmemiştir.Demiştir ki Erbakan'a yaptığım saygısızlık için tüm İslam Aleminden özür diliyorum.
İslam ülkelerine baktığımızda da ben Erbakanın bu ülkelere liderlik yapabişleceğini iddia etmiyorum.D8 leri kurarak bunu zxaten başarmış olduğunu söylşüyorum.Şimdi erbakan ve milli milli görüşün islama siyasi liderlik yaptığının zaten hepimiz şahidiyiz.
Bir önerim var.Hacca git.Orada samimi müslüman olarak farkettiğin her insana erbakandan bahset ve onunla ilgili düşüncelerini sor.Eğer hacca gidemiyorsan yakın zaman içinde gidecek birinden bunu iste.O gitsin 20 kişiye ya da istediği kadar kişiye sorsun.O zaman anlayacaksın ki erbakan zaten islam dünyasının siyasi lideridir.
Bir şey daha var.
Bundan bir süre önce demirel başörtülüler gitsin arabistanda okusun dedi.Bunun üzerine CNN televizyonu arabistana gidip oradaki islam üniversitesinin yöneticileri ile bir röportaj yaptı.Konu arabistanda okumak için türklerden ne isteniyordu.Diyaloğu yazıyorum.Bunu internetten takip edebilirsin.Ya da zaten izleyenleriniz de çok olmuştur.
- efendim türkiyede olup ta arabistan da okumak isteyen öğrencilerden talep ettiğiniz nelerdir.
- biz türkleri çok severiz.Hala Osmanlı'nın yüceliği okullarımızda okutulmaktadır.Türkiyeden gelecek olan herkese kapımız açıktır.Lakin bazen kadro yetersizliği ve benzeri konulardan dolayı gelmelşerini erteleyebildiklerimiz ya da sonradan göndermek zorunda olduklarımız var.Böyle durumlarda da türkiyeden tavsiye edilmeleri halinde kesinlikle engellemelerle karşılaşmayacaklardır.
- bu tavsiyeler kimden gelirse öğrenciler hemen kabul edilir
-bir kaç kişi var hepsi de siyasetçiler.
- kimdir bunlar
- en başta erbakan hocamızdır.O buradaki üniversitelerin hepsinin yöneticisi konumundadır.Onun istekleri emir olarak kabul görür.
- başka kim var efendim.
- Recai kutan var mesela.Allah Ondan razı olsun.Sonra Şevket kazan var.Şu an aklıma gelmeyen başka isimler de var.
- Arabistanda sözü ve hatırı geçen, sayılan yalnız milli görüş siyasetçileri midir.
- evet buna neden şaşırdınız ki.
Konu uzundur.
Kısaca bir örnek daha vermek gerekirse milli görüş mitinglerinden birinde İsmail heniye (filistin başbakanı) telefon açmış ve erbakanın kendisinin hocası olduğunu dünyaya haykırmıştır.
Dahası önümüzdeki haftasonu filistinli müslümanlar için bir miting daha yapılacak sakarya da.Oraya bir çok filistinli siyasetçi ve alimler katılacağı haberi geldi.Orada da erbakanın kendilerinin hocaları olduğu itirafını işitebilirsiniz.Lakin tv5 ten takip edin.Diğer kanallar göstermez.
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 02:31
Orada da erbakanın kendilerinin hocaları olduğu itirafını işitebilirsiniz
bu neyi ispatlayacak? bu söylemlerden sen kendine ne çıkarıyosun ego nu mu tatmin ediyorsun Erbakanı anlatacak isen bunları dinlemeye ihtiyacımız yok bu insanlara yabancı değiliz.
Öncelikle emegin icin tesekkürler kardes cogunluguna katilmamakla beraber, az bir bölümüne katiliyorum..
neyse tanisma faslini, tartisma ortamina dönüstürmeyelim bir kez daha hos geldin, sefa getirdin ;)
millialbay
03-18-2008, 21:20
Orada da erbakanın kendilerinin hocaları olduğu itirafını işitebilirsiniz
bu neyi ispatlayacak? bu söylemlerden sen kendine ne çıkarıyosun ego nu mu tatmin ediyorsun Erbakanı anlatacak isen bunları dinlemeye ihtiyacımız yok bu insanlara yabancı değiliz.
Siz sordunuz ben erbakanı anlattım.Nerde hata yaptım.Ayrıca Erbakanı anlamaya herkesin ihtiyacı var.Bunu unutmayalım.Ben mesela Erdoğanı anlamak için çok zamanımı harcadım ve hala da harcamaktayım.Bundan dolayı da üzgün değilim.Bu benim işim.Hepimiz oy kullanıyoruz.O halde hepimiz siyasetçiyiz.
Şunu ifade etmek istiyorum ki Erdoğan gerçekten çok değişmiştir.İdeolojisini de değiştirmiştir.Daha korkunç olanı isie bu halkın da ideolojisini değiştirdi.
Artık Çanakkale ruhunu kaldırdı bu milletin üzerinden.Bu millet bundan sonra İsrail, Avrupa ve ABD ile savaşamaz.Bundan korkar.
Peki Erbakani anlayabildin mi kardes? o zaman senle, bizim aramizdaki fark nedir biz neden anlayamiyoruz yoksa anlamak mi istemiyoruz?
Erdoğan'ın ideolojisini değiştirdiğine ve halkın da ideolojisinin değiştiğine katılıyorum; ama bunun korkunç olduğuna katılmam gerçekten korkunç olur. Size Türk insanının bir savaş durumunda ABD ile son damlasına kadar savaşacağını kanıtlamak için ancak bir savaş çıkarmamız gerekiyor, başka bir şekilde kanıtlayamayız zira.
Öte yandan yeni ideoloji "hiçbir ideolojinin arkasından körü körüne gitmemek, hiçbirine baba yadigarı olarak bağlanmamak ve memleket için hayırlı olan ne ise onu benimsemek ve şu anki fikrini yarın daha iyisi çıktığında her an değiştirebilecek kapasiteye sahip olmak"tır. Ben bu fikirde bir felaket göremiyorum.
Siz Erdoğan'ı hala anlamaya çalışıyorsunuz, yani henüz anlamadınız; ama eften püften bir dolu iddia atıyorsunuz ortaya. Anlamadığınız bir şeyi nasıl bu kadar konuşabiliyor ve anlamadığınız bir şey ile ilgili neden bu denli önyargılı davranıyorsunuz?
Ben Erbakan'ı anladım ve bu memlekette Erbakan zihniyetinin hiçbir işe yaramayacağını "onu anladıktan sonra" gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum.
millialbay
03-18-2008, 22:03
Erdoğan'ın ideolojisini değiştirdiğine ve halkın da ideolojisinin değiştiğine katılıyorum; ama bunun korkunç olduğuna katılmam gerçekten korkunç olur. Size Türk insanının bir savaş durumunda ABD ile son damlasına kadar savaşacağını kanıtlamak için ancak bir savaş çıkarmamız gerekiyor, başka bir şekilde kanıtlayamayız zira.
Öte yandan yeni ideoloji "hiçbir ideolojinin arkasından körü körüne gitmemek, hiçbirine baba yadigarı olarak bağlanmamak ve memleket için hayırlı olan ne ise onu benimsemek ve şu anki fikrini yarın daha iyisi çıktığında her an değiştirebilecek kapasiteye sahip olmak"tır. Ben bu fikirde bir felaket göremiyorum.
Siz Erdoğan'ı hala anlamaya çalışıyorsunuz, yani henüz anlamadınız; ama eften püften bir dolu iddia atıyorsunuz ortaya. Anlamadığınız bir şeyi nasıl bu kadar konuşabiliyor ve anlamadığınız bir şey ile ilgili neden bu denli önyargılı davranıyorsunuz?
Ben Erbakan'ı anladım ve bu memlekette Erbakan zihniyetinin hiçbir işe yaramayacağını "onu anladıktan sonra" gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum.
Vah vah.Şu yazınızı bir üniversite tezinde yazsanız size 15 yıl diploma alma yasağı verilirdi.
Ben ideoloji değişti diyorum siz de kabul ediyorsunuz.İslam düşüncesi bir ideolojidir.Halkın ve AKP nin ideolojisi de ılımlı islam ideolojisidir.Yani sadece namaz kılar ve oruç tutarsınız.Filistinde olanlara ABD ile aranız bozulmasın diye sessiz kalırsınız.Sonra da savaş çıkarsa abd ile savaşırız dersiniz.
Çok ciddiyim bu yazınızı bir üniversite tezi olarak yazsanız haber bültenlerine konu olursunuz.Oy veriyorsunuz.Azcık siyaset öğrenin ve ideolojileri iyi kavrayın lütfen.
Ey sultan fatih.Bak torunun ne halde.İdeolojisinin değişmesini korkunç olarak yorumlayamayacak kadar cahilleşmiş.Ve ey sultan fatih.Benim ideolijim daima sabit kalacak ve kardeşlerime (filistin, ırak, iran vs.) yapılan her haksızlığın da karşısında olacağım.
istersen gövde gösterisi yapmayi birakta arkadasin ne demek istedigini anla ;)..arkadasin ideolojiden neyi kastettigi bellidir ama siz isinize geldigi gibi anliyorsunuz siz bu anlayis tarziyla 15 üniversite bitirseniz ne fayda!..
Sizler sabit fikirlisiniz, gelisen zamana ragmen hep ayni nakarati tekrarliyor, kendinizi kurtarici, müjdelenen nesil olarak görüyorsunuz ancak her gecen gün eriyor, kan kaybediyor, samimiyet sinavindan kaliyorsunuz..
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 22:08
İthamlarına dikkat ed kimseyi cahillikle itham edemezsin kişileri değil fikirleri tartışman uygun olandır.gerginlik yaratma..
Senin ideolojiden anladığın İslam ideolojisidir, bir başkasınınki Ateizm'dir. Senin kast ettiğin üzere yorum yapmak gibi bir kısır döngü mahkumiyetim olduğunu da neredençıkarıyor ve beni cehalet ile suçlama cesaretini de nereden alıyorsunuz?
İslam bir ideoloji olabilir. Sözkonusu olan rejimi Cumhuriyet olan bir ülkeyi yönetmek olduğunda sizin ideoloji terimini İslamiyet ile sınırlandırmanız ve bu doğrultuda hoşgörüyü,genişlemeyi ve herkese kucak açmayı İslam'dan sapmak olarak yorumlamanızdır asıl cehalet.
Öte yandan farklı fikirlere yer var mı sorunuza hakarete varmamak koşuluyla evet, yanıtını almıştınız. Görüyorum ki hakaret etmeye başladınız ( cahil ), benden yana sorun yok, ben hakarete uğramaya da hakaret etmeye de alışığım; ancak forumda fikirlerimizi tartmaya devam edebilmemiz için böylesi basit ifadelerden kaçınmanız gerekiyor, gerekecektir.
hoşgeldin kal gerektiğinde yollarız ama yola çıkmak amaçlı gelmediysen kalırsın ;)
hoşgeldin kal gerektiğinde yollarız ama yola çıkmak amaçlı gelmediysen kalırsın ;)
Arkadas kalici degil gibi duruyor :D :D..bir ara benide misafir ederse bende onlarin mekani ziyaret edecegim ama ayni hosgörüyle karsilanmak sartiyla ;)
Arkadas kalici degil gibi duruyor :D :D..bir ara benide misafir ederse bende onlarin mekani ziyaret edecegim ama ayni hosgörüyle karsilanmak sartiyla ;)
nerden gelmişki :-\
heryere misafir olmaya gitme ;)
millialbay
03-18-2008, 22:27
Senin ideolojiden anladığın İslam ideolojisidir, bir başkasınınki Ateizm'dir. Senin kast ettiğin üzere yorum yapmak gibi bir kısır döngü mahkumiyetim olduğunu da neredençıkarıyor ve beni cehalet ile suçlama cesaretini de nereden alıyorsunuz?
İslam bir ideoloji olabilir. Sözkonusu olan rejimi Cumhuriyet olan bir ülkeyi yönetmek olduğunda sizin ideoloji terimini İslamiyet ile sınırlandırmanız ve bu doğrultuda hoşgörüyü,genişlemeyi ve herkese kucak açmayı İslam'dan sapmak olarak yorumlamanızdır asıl cehalet.
Öte yandan farklı fikirlere yer var mı sorunuza hakarete varmamak koşuluyla evet, yanıtını almıştınız. Görüyorum ki hakaret etmeye başladınız ( cahil ), benden yana sorun yok, ben hakarete uğramaya da hakaret etmeye de alışığım; ancak forumda fikirlerimizi tartmaya devam edebilmemiz için böylesi basit ifadelerden kaçınmanız gerekiyor, gerekecektir.
Sorun da bu zaten.Şeriatcı falan olamaz AKP ama hala islamcı, dindar, şeriatcıymış gibi propagandalar yapıyorsunuz.
İdeolojiler ise sadece ülkemiz hariç tüm dünya da okullarda liderlik derslerinde anlatılır.Evet onların liderlik adı altında bazılarında da daha değişik isimler altında tıpkı matematikmiş gibi dersleri vardır ve buralarda ideolojiler anlatılır.
Her yerde aynı anlatılır.İdeoloji esasta 3 tanedir.Komunizm, kapitalizm ve islam.AKP çok açıkça özelleştirme, sıcak para ve benzeri eko-politikalarıyla kapitalist olduğunu kanıtlamıştır.Yobaz diye bize derler.Bilmem anlatabildim mi.
nerden gelmişki :-\
heryere misafir olmaya gitme ;)
Yabanci bir yer degil mgf den gelmis, orasida bizim ikinci yuvamiz degil mi gitmeyelim mi 8)
hmm hadiya gidin gidin yabi ;)
millialbay
03-18-2008, 23:02
MGF değil, milligorusportal com dan geliyorum.Orada inanılmaz delilleri de bulacaksınız.Yalnız sadece sorun ve öğrenin.Burada yaptığınız gibi ilimsiz delilsiz (kuran ve sünnetsiz) konuştuklarınız, orada sadece kirlilik oluşturacaklardır.
MGF değil, milligorusportal com dan geliyorum.Orada inanılmaz delilleri de bulacaksınız.Yalnız sadece sorun ve öğrenin.Burada yaptığınız gibi ilimsiz delilsiz (kuran ve sünnetsiz) konuştuklarınız, orada sadece kirlilik oluşturacaklardır.
mgf farkli bir yermi ne o milli görüscülerdemi aralarinda ayrilmis 8)..kardes ben birsey ögrenmek istesem, en son ögrenecegim kisi herhalde önyargili, hazimsiz, cekemeyen, kabullenemeyen bazi milli görüscüler olur o yüzden oraya ugrasam bile soru sorma gibi bir yanlisin icinde asla bulunmam ;)..
Sizin siyasi bakis acinizla benimki cok farkli o yüzden orta bir yolda bulusmamiz bile imkansiz ama yinede görüslerinize saygiliyim..
millialbay
03-18-2008, 23:27
mgf farkli bir yermi ne o milli görüscülerdemi aralarinda ayrilmis 8)..kardes ben birsey ögrenmek istesem, en son ögrenecegim kisi herhalde önyargili, hazimsiz, cekemeyen, kabullenemeyen bazi milli görüscüler olur o yüzden oraya ugrasam bile soru sorma gibi bir yanlisin icinde asla bulunmam ;)..
Sizin siyasi bakis acinizla benimki cok farkli o yüzden orta bir yolda bulusmamiz bile imkansiz ama yinede görüslerinize saygiliyim..
Hayır farklılık içermiyor.Portal da daha ilmi çalışmalar yapıldığı kanaatinde olduğumdan kişisel olarak tercihimi ordan yana gösterdim.Ayrıca portala üyelik için telefon falan alınıyor.Diğeri ise alternatiftir.Nereden geliyorsunuz sorusu karşısında yalancı çıkmamak için düzeltme yaparak forum değil portal uyarısında bulundum.
Bu arada ben size soru sorduğunuzda ilmi ve kesinlikle de delilli cevaplar alırsınız dedim.Ark niyetli kişiler Abdülhamitin de meclisinde bulunuyordu.Mesela siyonizm ile ilgili sorularınızı orada sorabilir, ardından gelecek olan cevapların da sadece islami olanlarını, yani Kur'an ve Hadis ile delillendirilmiş olanları alır, diğerlerini sallarsınız.Ben de sallamanız için gereken yardımı yaparım :D
Yine de siz bilirsiniz.
Kardes orada sadece dini ve islami ilimler alanindami meseleler var evet simdi bana diyeceksin islam ve din her yerdedir ancak ihl mezunu biri olarak birilerinin bana fetva verircesine tebligde bulunmasini kabul etmiyor ve acikcasi dikkate almiyorum..
Sizde bu siteye geldiginizden beri kendinizi hak ilan edip sanki bizler batilmisiz gibi bizleri zail etmeye calisiyor, teblig yaparak kurtardiklarim kardir havasina bürünüyorsunuz..
Acik konusayim benim size tahammül ettigim kadar siz orada bana tahammül edemezsiniz cünkü islami ölcütleri gaye edindigini söyleyen cogu milli görüscü arkadaism nedense bir müddet sonra fikirleri tartismayi birakip hakaret, iftira ve karalamaya meyil ediyor buda benim oldukca rahatsiz ediyor..
Bu nedenle o forumlardan su dönemde uzak duruyorum belki ileride sizleri daha iyi anlayabilecegimi umarsam bilgilerinizden faydalanmak isterim..
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 23:35
senin amacın Saadete oy ise Tebliğ vebenzeri uydurmaların saçma ve manasız olur
Yok eğer sahiden beni düşünüyorsan ;Sonuna kadar haklısın ama saadete oy vermeyeceğim ..
Tatmin oldun mu??
florasan
03-18-2008, 23:45
yer var ama hoşgörü yok
yaptığım yorumlara nedense ezilmişliğin verdiği duyguyla olsa hep bir yorum yapıldı
umarım bundan sonra yapılmaz
yer var ama hoşgörü yok
yaptığım yorumlara nedense ezilmişliğin verdiği duyguyla olsa hep bir yorum yapıldı
Nasil bir hosgörüsüzlük gördünüz kardes..birde nasil bir ezilmislik icindeyiz biraz acar misin kardes ;)
millialbay
03-18-2008, 23:52
Nuh Aleyhisselam 1000 yıldan 50 eksik kalana kadar mücadele etiş ben daha yeni başladım.6 tıldır tebliğciyim :D
Değerli kardeşim ben sizin iyiliğiniz için söylüyorum.Biliyorum, AKP çok güçlü.Sizlerin oyu ile çok güçlü hale geldi.Siz de (ki biz de öyleyiz) bir müslüman olarak hep zulüm gören safta yer aldınız.Bu gün geldiğiniz büyük güç olma şerefinden de vazgeçmekte zorlanıyorsunuz.Elbette bunları anlıyorum.Saadete gelmeniz sadece temennimdir.Tüm isteğim, arzum, mücadelem her ne kadar bu yönde de olsa sizin de bizi haksız çıkarma ihtimaliniz var elbette.Yani mesela yöneticilerinizden filistin için daha büyük bir şey yapmasını isteyin.Mesela bakın şu anda filistinden bir heyet önümüzdeki haftasonu yapılacak olan bir miting için ankaraya geldiler.Miting sakarya da.Siz de bu mitinge gelin ve kürsüye yaklaşıp, AKP nin adını vererek ya da vermeyerek siz bilirsiniz.Ama filistine olan hayranlığınız ve duanızı onlara gösterin.Bir müslümana yakışanı yapın.Bir kez olsun filistin için ağlayın.
Bakın en son İsmail Heniye (filistin başbakanı) ülkemize geldiğinde başbakanın onunla görüşmediğini, fakat katil israilin başbakanının da mecliste konuştuğuna şahit olduk.Bu bizi üzer.Yoksa yüzde ikibuçuk değil.Biz 2,5 lara alıştık.Müslümanların birleşememesine alışamadık.
florasan
03-18-2008, 23:55
yer var ama hoşgörü yok
Nasil bir hosgörüsüzlük gördünüz kardes..birde nasil bir ezilmislik icindeyiz biraz acar misin kardes
ben akparti de kimseyi sevmek zorunda değilim (ama takdir ederim ayrı mesele)
zaman gazetesinde gerçekler gün gibi ortada
tusiad destek vermişse bir amacı bir çıkarı vardır bunu bilmeyen mi var
varsa olumlu eleştriniz yapın ki bu kendimi geliştirmeme yardımcı olur
ama yoksa lütfen susun mesajlarıma alıntı ile cevap vermeyin
Neyse kardesim sen kendi tarikini be kendi tarikimi secmisim..evet hedefimiz belki ayni, yüreklerimiz ayni sey icin agliyor ama ayni düsünmüyoruz..
Buda normaldir bu ayrilik degildir bu cesitliliktir..nasilki benim seni ak partili yapma bir gayem yoksa seninde beni saadetli yapman gibi bir gayen olmamali..
sen kendi dogrularini anlatirsin, ben kendi dogrularimi anlatirim ama son karari yine kendimiz veririz ancak sen illaki sen batildasin, ben haktayim dersen orada bir tartisma yasarim..
sonucta siyasettir bu hersey dogrudur diye bir kaide yok ama birbirimiz hakkinda suizanda bulunmamak gerekiyor..
Kırık_Çocuk
03-18-2008, 23:57
Sen sahiden kendini Peygamber sanıyorsun.Ya da saadetin yeni seçim çalışmaları artık böyle ilerliyor yazıık..
yer var ama hoşgörü yok
Nasil bir hosgörüsüzlük gördünüz kardes..birde nasil bir ezilmislik icindeyiz biraz acar misin kardes
ben akparti de kimseyi sevmek zorunda değilim (ama takdir ederim ayrı mesele)
zaman gazetesinde gerçekler gün gibi ortada
tusiad destek vermişse bir amacı bir çıkarı vardır bunu bilmeyen mi var
varsa olumlu eleştriniz yapın ki bu kendimi geliştirmeme yardımcı olur
ama yoksa lütfen susun mesajlarıma alıntı ile cevap vermeyin
Kardes forum olgusuna yabancisiniz herhalde o mesaji buraya gönderdigin an o mesaj genele mal olmustur olumlu, olumsuz yada ici bos her türlü cevap gelecektir bu gayet normaldir..
benim mesajlarim bir nevi senin mesajlarini "ti" ye almak, senin göndermelerine karsi gönderme yapmaktir..senin gercekelr dedigin senin adina gerceklerdir genel adina gercekler degildir o yüzden bizde kendi gerceklerimiz dogrultusunda ayni mesajlari atmaya devam ederiz, bizim öyle birilerini gelistirme gibi gayemizde yok ama isinize gelmiyorsa sizi zorla tutma gibi bir lüksumuzda yok ;)
florasan
03-19-2008, 00:01
eyvallah
Sorun da bu zaten.Şeriatcı falan olamaz AKP ama hala islamcı, dindar, şeriatcıymış gibi propagandalar yapıyorsunuz.
İdeolojiler ise sadece ülkemiz hariç tüm dünya da okullarda liderlik derslerinde anlatılır.Evet onların liderlik adı altında bazılarında da daha değişik isimler altında tıpkı matematikmiş gibi dersleri vardır ve buralarda ideolojiler anlatılır.
Her yerde aynı anlatılır.İdeoloji esasta 3 tanedir.Komunizm, kapitalizm ve islam.AKP çok açıkça özelleştirme, sıcak para ve benzeri eko-politikalarıyla kapitalist olduğunu kanıtlamıştır.Yobaz diye bize derler.Bilmem anlatabildim mi.
İdeoloji kısır döngüsünde kaldığın, hala 70li yıllarda yaşadığın ve ortalığı velveleye vermeye çalıştığın, bunu yaparken de "küçük dağları ben yarattım" diye kıs kıs güldüğün böylece belli oldu.
Konu benim açımdan kapanmıştır!
Kervan yürür!
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.