Orijinalini görmek için tıklayınız : Faşizme İnat Kardeşimsin Hrant !
Özgür Çağrı
01-19-2012, 19:46
https://p.twimg.com/AjhUjr6CAAAyi3A.jpg
http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2012/01/19/vicdanlar-sokaga-dokuldu-1929709.Jpeg
Taksim Meydanı’nda buluşan “Hrant’ın arkadaşları” geçen 5 yılda cinayetin aydınlatılamamasını Taksim Meydanı'ndan Şişli Halasgargazi Caddesi üzerinde bulunan Agos Gazetesi'ne kadar yürüyerek protesto etti. Saat 13.00'de başlayan ve onbinlerce kişinin adeta insan seli oluşturduğu 'sessiz yürüyüş'te slogan atılmazken, binlerce kişi ellerinde 'hepimiz Hrantız hepimiz Ermeniyiz' yazılı dövizler ile kortej oluşturdu. Yürüyüşte, en önde Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve çocukları yer aldı. Sanatçılar, milletvekilleri, aydınlar, yazarlar, siyasi parti temsilcisi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Batman'da askerlik yaparken arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşunla şehit olan Ermeni asıllı asker Sevag Şahin Balıkçı'nın ailesi de yürüyüşe katıldı. Yürüyüş saat 14.30 sıralarında grubun Agos Gazetesi'nin önüne ulaşmasıyla sona erdi.
Saatler 15.00'ı gösterdiğinde Hrant Dink'in anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan onbinlerce kişi, 'Katil devlet hesap verecek', 'Bu dava böyle bitmeyecek, "Faşizme inat kardeşimsin Hrant', 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Biz bitti demedem bu dava bitmez' sloganlarını attı.
'ONU BİR KEREDE ÖLDÜRMEDİLER'
Sloganların ardından Hrant Dink'in arkadaşı gazeteci ve yazar Karin Karakaşlı, Agos Gazetesi'nin penceresinden kalabalığa seslendi.
“19 Ocak bir anma günü değil. Hiçbir zaman olmadı. Herkes acısının yaşandığı gün bir başına kahroldu" diyen Karakaşlı, "Sonra 23 Ocak geldi, Türk düşmanı ilan edilen bir Ermeni gazetecinin cenazesi hepimizi buluşturdu. Onu güpegündüz bu caddede sırtından vurdular hepimizi de görgü tanığı kıldılar" diye konuştu.
Karakaşlı, "Onu bir kere de öldürmediler canlar. Barış çağrıları yapan yazılarını yazarken öldürdüler. Valilik binasında uyarırken öldürdüler. Mahkemeden mahkemeye koştururken öldürdüler. Kendisi yetmezmiş gibi oğlunu ölümle tehdit ederken ve kimbilir ona, bizlere hiç söyleyemediği neler neler ederken öldürdüler. Gerisi çorap söküğü gibi geldi. Gizlenen telefon görüşmeleri, başlatılmayan ya da üstü kapatılan soruşturmalar... Hepsi birbirini izledi. Başta Veli Küçük ve Kemal Kerinçsiz başta olmak üzere pek çok Ergenekon sanığının Dink sağken linç kampanyası yürüttüğü biliniyordu ama bu cinayet davası bir türlü Ergenekon ile bağlantısı kurulamadı" diye konuştu.
Sözleri sık sık sloganlar ve yuhalamalarla kesilen Karin Karakaşlı, "Bu kepazeliğe bir son verin artık. Yargıtay bir kez de adalet adına temyiz makamı olsun. Bunları yapmak şarttır, farzdır. Çünkü bize yaşatılan ayıptır, zulümdür, günahtır. 'Dosya kapandı' diyorlar bize. Hrant Dink dosya değil ki kapansın. O bir yara" dedi. Karakaşlı, Türkiye’de öldürülen Ermenilerin isimlerini okurken, binlerce kişi de hep bir ağızdan ‘Burada!’ diye bağırdı.
VURULDUĞU NOKTAYA KALDIRIM TAŞI YERLEŞTİRİLDİ
Bu arada 5 yıl önce katledilen Hrant Dink'in öldürüldüğü yere Ermenice ve Türkçe, "Hrant Dink burada öldürüldü. 19 Ocak 2007 saat 15.05" yazılı bir kaldırım taşı yerleştirildi. Kaldırım taşının etrafıra mumlar yerleştirilirken Agos Gazetesi'ne de "5 yıl değil 95 yıl da geçse, bu dava böyle bitmez" yazılı bir afiş asıldı.
SIRRI SÜREYYA ÖNDER: CİNAYETİ DEVLET ÜSTLENDİ
Yürüyüşe katılan BDP İstanbul milletvekillerinden Sırrı Süreyya Önder, mahkemenin Dink davası ile ilgili kararını şu sözlerle eleştirdi:
''Demokratik haklarını savunmak için bir araya gelen öğrencilerden, doğasına, kurduna kuşuna sahip çıkan çevrecilere kadar herkesi bir örgüt torbasına koyma konusunda çok mahir olan bu devlet, devletin gizli açık bütün yapılanmalarının kol kola girip işlediği bir cinayet örgütün varlığını yansıtıyor."
"Hükümet kendini 'bu yargının tasarrufudur' deyip bunun dışına atamaz çünkü soruşturma izni hükümetten istendiğinde mesela MİT mensupları için vermedi. Bu statükonun, bu zalimliğin önemli bir parçası. Bu dediğim şeylerden örgüt çıkaran devlet bundan çıkarmıyorsa bu bir tek anlama gelir. Cinayeti devlet üstlenmiştir, katil de devlettir. Bundan sonraki temyiz sürecinden bahsedilmesi hiç önemli değil artık. Bu halkın vicdanında mahkûm olmuştur. Temyiz hiç önemli değil.''
AHMET HAKAN: DUYARLILIK DEVAM EDİYOR
Yürüyüşe katılanlardan gazeteci Ahmet Hakan, “Soğuk havaya rağmen katılım yüksek. Bu yürüyüş bir duyarlılığın devam ettiğini gösteriyor. Bu cinayet milliyetçilik duygusu kabarmış iki çocuğun yapabileceği bir şey değil. Tüm olanlar örgütsel bir yapıya işaret ediyor” dedi. Sanatçı Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya da, "Buradaki insan sayısının Türkiye’deki tüm vicdanlı insanları temsil ettiğini düşünüyorum. Türkiye bir kırılma noktasından geçiyor. Buraya gelen insanlar, diğer tüm kimliklerinden soyutlanarak bir kardeşleri öldürüldüğü için buraya geliyor. Ben bunu çok önemsiyorum" diye konuştu.
'TÜRKİYE HRANT İÇİN BİR ARAYA GELDİ'
Hrant Dink'in arkadaşı Gazeteci Aydın Engin de, "Biz bitti demeden bu dava böyle bitmez. Bugünün en anlamlı sloganı başka söze gerek bırakmıyor. Bize ‘Siz kimsiniz’ diye soruyorlar. Biz işte bu alanda toplanan on binleriz. Bu sadece bir kuru kalabalık değil. Burada Türkiye’nin mozaiği Hrant için bir araya geldi. Hükümet adına Başbakan Erdoğan, Hrant'ın katilini 32 saatte yakaladıklarını söyledi. Evet, doğrudur ama 36. saatte İstanbul Emniyet Müdürü bu cinayetin örgüt bağlantısı olmadığını söyledi. Yani 5 yıl sonra verilen bu hüküm aslında cinayetin hemen ertesinde verilmişti" açıklamasını yaptı. (Ajanslar)
Osmanlı 650 yıl ermenilere adam gibi bakmış hoşgörü göstermiş,
bu ermeniler Osmanlının zor zamanında askerleri cephedeyken ne yapmış ?
Köylerini basıp hırsızlık katliam ve tecavüz !!!!
Bazılarına iyilik yapılmaz ermenilere hiç yapılmaz !!!!
Bunlar güçlensin yine aynı kansızlığı yaparlar !!!
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/409196_368614453155762_226848567332352_1695088_209 6181465_n.jpg
Şu millet bir kere de Hepimiz Müslümanız diye sokağa dökülse keşke!!!
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/395593_317225084982461_209758582395779_874305_1793 326259_n.jpg
unsparing
01-19-2012, 20:09
Hepimiz ermeniyiz diyenler fransanın çıkardığı ermeni
soykırımına ceza yasası için acaba Türkiyedeki ermeni
vatandaşları neden sesini çıkarmadı neden onlar hepimiz
Türküz demediler neden sokaklara çıkıp isyan etmediler sizler
ne çabuk ermeni oldunuz !! her yıl bunu büyük bir olay
haline getirdiler sanki çok önemli biriydi hadi onuda geçtim
demekki burda da ermeni asıllılar çok...ermenistanda bir
Türk katledilse ermeniler hepimiz Türküz diye bağırırmıydı.
Hepimiz ermeniyiz diyenler ermenistanda gidip yaşasınlar
o zaman! ne hırant dinkmiş be kimler öldü bu kadar sesiniz
çıkmadı fransadaki ermeniler yasayı onayladığında bu
insanlar Türkiyede miydi ? Bu olay karşısında gösterdikleri
duyarlılığı başka olaylar ve insanlar içinde gösterseler keşke...
Ayrıca birçok değerli insanımız yok edilirken susup sessiz
kalan bu insanlar ne kadar inandırıcı olabilir ki...
Hrant Dink bahane, propaganda şahane...
Tarih hocam söylemişti de çok etkilenmiştim. Dink öldürülmeden 1 gün evvel şehit vermişiz biz. Şehit verildikten 1 gün sonra da milletim çıktı ermeniliğini ilan etti...
Yıldırım
01-19-2012, 21:00
Hrant Dink bahane, propaganda şahane...
Tarih hocam söylemişti de çok etkilenmiştim. Dink öldürülmeden 1 gün evvel şehit vermişiz biz. Şehit verildikten 1 gün sonra da milletim çıktı ermeniliğini ilan etti...
Kardeşim bence çok yanlış düşünüyorsun.
Bu olay ne şehitlerle nede Ermeni olmakla hiçbir ilgisi yok.
Buradaki amaç gerçek katilleri bulmak.
Gerçek katiller bulunduğundan seninde işine yarar benimde.Sende bende biliyoruz ki Danıştay cinayetinin arkasındaki el buradada var.
Bu elin çıkartılması lazım.
Hakim örgütü çıkaramadı ama savcı "delilde var örgütte var" diyor...
Sence bu araştırılmamalımı?
İntifada
01-19-2012, 21:07
Hrant olmak ermeni olmak bu topraklarda öldürülme,katledilme sebebiyse hrantım ermeniyim...
ogün samastın eline türk bayrağı verilirken,fatihalar yasinler bitmez karadenizde denilirken hiç tepki yoktu ne iş ?
unutmayın !
Dün dedemizi Kuran okuyor diye asan
Dün ablamızı başörtüsü yüzünden okula almayan
Dün abimizi namaz kılıyor diye ordudan atan
Dün annemizi irticacı deyip hor gören
kimse hrantıda o öldürdü !
Osmanlı 650 yıl ermenilere adam gibi bakmış hoşgörü göstermiş,
bu ermeniler Osmanlının zor zamanında askerleri cephedeyken ne yapmış ?
Köylerini basıp hırsızlık katliam ve tecavüz !!!!
Bazılarına iyilik yapılmaz ermenilere hiç yapılmaz !!!!
Bunlar güçlensin yine aynı kansızlığı yaparlar !!!
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/409196_368614453155762_226848567332352_1695088_209 6181465_n.jpg
Şu millet bir kere de Hepimiz Müslümanız diye sokağa dökülse keşke!!!
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/395593_317225084982461_209758582395779_874305_1793 326259_n.jpg
Şimdi arkadaş ermenilerin katlettiği türkleri gösterirken bunu yapan Hrant Dink değildi sanırım.
Tarihte yapılanlarla bugun aramızda yaşayan ermenileri öldürmekte çözüm olmasa gerek.Lakin bu davanın önemi eskisi gibi faili mechulleri istemiyoruz olsa gerek.Derin eller bu ülkenin insanından elini ceksin demek istiyor.
İkinci konuya gelince milletimizin kendi evladına göstermedigi hassasiyeti baskasına gostermesi cok ilginc.O konuda senınle aynı duyguları paylasıyorum bu kadar acınacak bir durumdur ki hepimiz narkozlu haldeyiz.Onları savunmak mhpli olmak olmus pkk yı lanetlemek fasistlik olmus buna bende uzuluyorum.Frasadakı yasada bile yanlız kaldık içler acısı..
Bakın olayın arkasının araştırılmaması gibi bir şeyi düşünmem söz konusu değil. Bunu mesajıma ekleyecektim ama boşver dedim keşke ekleseymişim. Ve -sizin gibi- bu topraklarda yaşayan Müslüman da olsa gayrimüslim de olsa öldürülmemelidir, yaşamını iyi bir şekilde sürdürmelidir diye düşünüyorum.
Benim tek dediğim şey şu: Birçok konuda tepkisiz kalan insanlar nasıl oluyor da bir Ermeni öldürülünce böyle birlik oluyor? Kim bu insanları böyle topluyor?
...
İkinci konuya gelince milletimizin kendi evladına göstermedigi hassasiyeti baskasına gostermesi cok ilginc.O konuda senınle aynı duyguları paylasıyorum bu kadar acınacak bir durumdur ki hepimiz narkozlu haldeyiz.Onları savunmak mhpli olmak olmus pkk yı lanetlemek fasistlik olmus buna bende uzuluyorum.Frasadakı yasada bile yanlız kaldık içler acısı..
cartman abim daha net ifade etmiş düşüncelerimi...
İntifada
01-19-2012, 21:28
herkes kendi isteğiyle gidiyor...
kamuoyu rahatsız...
16 temmuz gençlik hareketi,müslüman yazarlar,liberaller herkes oradaydı...
Özgür Çağrı
01-19-2012, 21:33
Hrant aslında bu ülkedeki devlet katliamlarının faili meçhullerin derin yapıların öldürdüğü insanların sembolü haline gelmiştir. Bu salt ermeni davası değildir. Bu dava salt hrant dink davası değildir.
Bu dava uluderenin davasıdır ceylan önkolun davasıdır iskilipli atıf hocanın şeyh saidin uğur kaymazın salih mirzabeyoğlunun davasıdır.
Biz bugün hepimiz ermeniyiz hepimiz kürdüz hepimiz türküz hepimiz arabız hepimiz mazlumuz masumlardan yanayız.
Birileri itlere sahip çıkıyor onları koruma altına alıyor faşistlere kol kanat geriyor. Bu derin yapı 15 sene önce beyazıtta bizi coplayan yapıdır.
depremde ölen uludere ölen insanların ölümüne sevinenler hrant öldürüldüğündede sevindiler.
Türkler Ermeniler Kürtler Lazlar Gürcüler Araplar bu ülkede mülteci değildirler göçmen değildirler muhacir değildirler. Bu gruplar bu ülkenin bu ülkeyi ayakta tutan kolonlardır. Kolonu kesilmiş bina ayakta duramaz çöker. Ermenisi öldürülmüş Türkiyede kolonu kesilmiş binaya benzer. Çöker .
Onun için biz bugün bütün mazlumlar adına haykırıyoruz
Hepimiz Hrantız ! Hepimiz Ermeniyiz !
Hrantin ermeni olmasiyla sözde ermeni soykirimina gönderme yapmak cok sacmadir!.. olay hrantin ermeni olamsi degildir olay ortada bu ülkenin bir vatandasinin sözde vatan, millet, sakarya adina katledilmesi ve sözde hukuk devletinin o katilleri neredeyse bir ödüllendirmedigi kalmasidir ki aslinda karakolda türk bayragi önünde verilen pozlarda ödüllendirildiklerini gösterir..
ama sizde haklisiniz hrant ermeniydi o acidan cani cehenneme!.. olaya insan boyutundan bakmak gerekir, hrantin bu ülkeye ne zarari olmus, bu ülkede hangi illegal islerin icinde olmus birisi bana anlatabilir mi..
helal olsun verin gazi, pohpohlayin ogün, yasin, erhan gibi katilleri ki bundan sonra bir ermeni, rum sesini cikarabiliyor mu!..
bu arada kurtlar vadisi pusu bu aksamdi degil mi?
neden bu meseleyi bu kadar darlaştırıyorsunuz aziz kardeşlerim..
bunu tarihle yüzleştirme yada bir türk ölse ermeniler bunu yaparmıydı gibi kıyaslama faslına çevirmemeliyiz...
osmanlı zamanında dünyada müslümana yada bir türke hoşgörü şimdiki zamana göre vahşetten ibaretti..
o zamanda topraklarındaki hristiyana yahudiye yada ırklara kıyaslama yönetimiyle haklarını verseydi belkide bünyesinde barındırmaması bile gerekirdi...
bakmayın o kalabalığa hepsi aynı şey için orda değil bence :)
ergenekonu kucaklayanlayanların, chp lilerin, pkk yandaşlarının, ordaki niyetleri 'vay nasıl arka plan görünmez örgütten çıkmaz' demek filan değildi ...
ben ordaki bu niyeti halis taşıyanların şimdiye kadarki tüm failimeçhuller için orda olduklarını düşünüyorum...
şehitlerimizde bir failimeçhuldür bence hrantdinkte ...onun için bence böyle kıyaslamalara girilmesin...
neden bu meseleyi bu kadar darlaştırıyorsunuz aziz kardeşlerim..
bunu tarihle yüzleştirme yada bir türk ölse ermeniler bunu yaparmıydı gibi kıyaslama faslına çevirmemeliyiz...
osmanlı zamanında dünyada müslümana yada bir türke hoşgörü şimdiki zamana göre vahşetten ibaretti..
o zamanda topraklarındaki hristiyana yahudiye yada ırklara kıyaslama yönetimiyle haklarını verseydi belkide bünyesinde barındırmaması bile gerekirdi...
bakmayın o kalabalığa hepsi aynı şey için orda değil bence :)
ergenekonu kucaklayanlayanların, chp lilerin, pkk yandaşlarının, ordaki niyetleri 'vay nasıl arka plan görünmez örgütten çıkmaz' demek filan değildi ...
ben ordaki bu niyeti halis taşıyanların şimdiye kadarki tüm failimeçhuller için orda olduklarını düşünüyorum...
şehitlerimizde bir failimeçhuldür bence hrantdinkte ...onun için bence böyle kıyaslamalara girilmesin...
şehitlerimiz nasıl faili meçhul oluyor merak ettim ?
şehitlerimiz nasıl faili meçhul oluyor merak ettim ?
hrantdink nasıl faili meçhul oluyorsa ..
hrantdink nasıl faili meçhul oluyorsa ..
hrant dinkin arkasında bir örgütün olduğunu herkes düşünüyorsa da bunu biz yaptık ve yapmaya devam etcez diyen bir kişi göremiyorum çünkü at izi it izine karışmış sus pus her yer..
Ya Şehitlerimiz için ? Hepsi meydanda dans ediyor bilmiyorum gözünüze çarpıyor mu ?
BeldeiTAYYIBe
01-19-2012, 22:19
Birsey varki onu bilmeden yola cikan hedefe ulasamaz.
Tepki vermek iyidir.
Tepkiyi nasil verecegin önemlidir.
Hrant degilim,
Ermeni degilim...Allah kimseyi böyle bir gaflete düsürmesin.
Sucsuz cana kiyanlari,
Hranta yapilanlari lanetliyorum...
Hranti sevmiyorum, kinde duymuyorum...
Ne din kardesimdir,
nede fikirdasimdir...
Hrant olmayi gerekttiren ne var ortada?
Adama sikilan kursunmu?
Bir koministe haksizlik yapilir herkes bir anda O kominist kesilir,
Bir ermeni katledilir herkes bir anda o ermeni olur...
Biz biz olarak kalsak,
Kendi safimizdan tepki versek daha güzel olmazmi?
Lanet olsun bu milletin huzuruna kursun sikanlara.
Lanet olsun ....
İntifada
01-19-2012, 22:23
'yokluğum türk varlığına armağan olsun' diye bi pankart gördüm...
çok hoşuma gitti...
unsparing
01-19-2012, 22:26
'yokluğum türk varlığına armağan olsun' diye bi pankart gördüm...
çok hoşuma gitti...
O pankartı açan arkadaşa şöyle demek isterdim sen ve senin
gibilerin varlığı kaç para etmişki yokluğu bize armağan olsun!
İntifada
01-19-2012, 22:28
gibilerin yokluğu kaç para etmişki varlıkları bize armağan olsun!
yine anlamadın değil mi ?
hrant dinkin arkasında bir örgütün olduğunu herkes düşünüyorsa da bunu biz yaptık ve yapmaya devam etcez diyen bir kişi göremiyorum çünkü at izi it izine karışmış sus pus her yer..
Ya Şehitlerimiz için ? Hepsi meydanda dans ediyor bilmiyorum gözünüze çarpıyor mu ?
her ikisinininde kesiştiği çok büyük bir nokta var bence ben şahsen ikisini birbirinden ayırmıyorum .. kuklalar ayrı, onlar hep dans ediyor zaten...
unsparing
01-19-2012, 22:31
yine anlamadın değil mi ?
yoo çok iyi anladım yokluğunu armağan eden birisinin daha
önce varlığı olmalıdır. sen ince mesajı alamamışsın
İntifada
01-19-2012, 22:33
sen ince mesajı alamamışsın
valla kardeş kusura bakmada sen en başta mesajı kaçırmışsın...
her ikisinininde kesiştiği çok büyük bir nokta var bence ben şahsen ikisini birbirinden ayırmıyorum .. kuklalar ayrı, onlar hep dans ediyor zaten...
ikisi aynı kapıya çıkar mı çıkamaz mi orasını bilmiyorum ama faili meçhul de göremiyorum =)
gibilerin varlığı kaç para etmişki yokluğu bize armağan olsun!
o pankartı açan hrant olsa gerek ..
unsparing
01-19-2012, 22:42
o pankartı açan hrant olsa gerek ..
Bunlar çakma hrant :)
Hüdaverdi
01-19-2012, 23:01
Ozan Arif ne güzel demiş;
''Haydi bunlar dışardan, bir de bunun içi var.
Sayın bakın mecliste PKK’nin kaçı var.
Biri kancık, bildigim en az yirmi ***i var.
Çıldıracak gibiyim vallahi çıldıracak.
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak.
Kürdü. Lazı, Çerkezi, bir ağacın dalları,
Bu ağacın adı Türk, daha çoktur kolları.
Ağaca balta vuran Ermeni’nin dölleri.
Kürt ARIF’in gardaşı,bu gardaşlık duracak.
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak
İntifada
01-19-2012, 23:12
ozan arif ne lan ;D
Kürdü. Lazı, Çerkezi, bir ağacın dalları,
Bu ağacın adı Türk, daha çoktur kolları.
çok manidarmış sorumlu kardeş ;D
Hüdaverdi
01-19-2012, 23:19
Nete yaz çıkar ;D
La onu bunu bırakta çok güzel hatunlar gitmiş ha.
Gitsemiydik la bizde bir iki süryani ermeni ayarlardık.
Eee para deste deste onlarda turnayı gaşından vurmuş olurduk ;D
http://img839.imageshack.us/img839/7894/radikalv.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/839/radikalv.jpg/)
Gerçi krolarda,mallarda çok vardı la,ter kokar hepsi,pis pis,nefes almak zor olurdu.
Ölüye bu kadar yalakçılık yapıyorlarsa canlıya yapacakları muameleyi düşünemiyorum.
Saltuk Buğra Han
01-19-2012, 23:21
Şöyle bir hafızamı yokladım da ,bundan yaklaşık bir sene kadar önce israil de bir yangın çıkmış ve bir çoğumuz üzüldüğümüzü ifade etmiştik..
Çünkü için de yaşayan milyonlarca canlısıyla beraber, ormanların yanarak yok olması hepimizin sorumluluğunda olan ilahi bir mirasdı.
Fakat, o neydiki birden bire şimdikinin yufka yürekli arkadaşları ,adeta eski kızılderıililerin savaşlarda ki çığlıklarını aratmayacak bir şekıide de yangına köruk olup benzinle gitmeye kalkmış, bizler de onları etmeyin eylemeyin diye ikna etmeye çalışmış ama pek başarılı olamamıştık.
Hatta bazıları daha da ileri gitmek suetiyle ınsanlıktan bile çıkıp odun olmaya karar vererek yangına katkıda bulunmak istemiş , biz de artık pes demıştik.
Şimdi aradaki farka bakıyorum da ciddi bir gelişme var.
Üstelik bu gelişme o kadar fark edilir bir hal olmuş ki Osmanlının zayıflamasından faydalanıp dedelerimizi katleden ,çocukların ,kızların ırzına geçıp sayısız katliamlara ımza atan bir milletten olacak kadar.
Hüdaverdi
01-19-2012, 23:24
Odunlar kim,pesedenler kim la ;D
İntifada
01-19-2012, 23:25
gitseydin müslümanların olduğu tarafta dururdun sende...
başörtülü,sakallı namazdan çıkıp gelmişlerdir büyük ihtimal tertemiz dururdun yanlarında...
hayır diğerlerinin yanınada gidebilirdin insan ayıracaklarını sanmıyorum...
ölmene gerek yok gözünü budaktan sakınma senide severler...
yok beni sevmesinler diyorsan bir garipte sen vurabilirsin hepimiz ogün samastın diyen bi sürü mal birikmiş onlara sevdirirsin kendini ;D
Özgür Çağrı
01-19-2012, 23:25
dedelerimizi katleden ,çocukların ,kızların ırzına geçıp sayısız katliamlara ımza atan bir milletten olacak kadar.
tıpkı ittihatçıların ermenilere . silahlı kuvvetlerin kürtlere yaptığı gibi . öyle değil mi ?
Şöyle bir hafızamı yokladım da ,bundan yaklaşık bir sene kadar önce israil de bir yangın çıkmış ve bir çoğumuz üzüldüğümüzü ifade etmiştik..
Çünkü için de yaşayan milyonlarca canlısıyla beraber, ormanların yanarak yok olması hepimizin sorumluluğunda olan ilahi bir mirasdı.
Fakat, o neydiki birden bire şimdikinin yufka yürekli arkadaşları ,adeta eski kızılderıililerin savaşlarda ki çığlıklarını aratmayacak bir şekıide de yangına köruk olup benzinle gitmeye kalkmış, bizler de onları etmeyin eylemeyin diye ikna etmeye çalışmış ama pek başarılı olamamıştık.
Hatta bazıları daha da ileri gitmek suetiyle ınsanlıktan bile çıkıp odun olmaya karar vererek yangına katkıda bulunmak istemiş , biz de artık pes demıştik.
Üstelik bu gelişme o kadar fark edilir bir hal olmuş ki Osmanlının zayıflamasından faydalanıp dedelerimizi katleden ,çocukların ,kızların ırzına geçıp sayısız katliamlara ımza atan bir milletten olacak kadar.
Bak bunu sevdim...
İntifada
01-19-2012, 23:28
evet...
müslüman topraklarını işgal eden bir devlette yangın çıkmıştı...
hatta işgal hala sürüyordu...
bugün olsa yine yanmasına sevinirmiyim bilmiyorum ama uçak gönderilmesine yine tepki koyacağım kesin...
unsparing
01-19-2012, 23:28
tıpkı ittihatçıların ermenilere . silahlı kuvvetlerin kürtlere yaptığı gibi . öyle değil mi ?
Haydaa adam yine aldı lafı Kürtlere getirdi
Özgür Çağrı
01-19-2012, 23:29
Haydaa adam yine aldı lafı Kürtlere getirdi
başkalarını eleştirmeden önce kendi devletine kendi geçmişine bakacaksın kardeşim. yoksa boş konuşmuş olursun.
Hüdaverdi
01-19-2012, 23:32
gitseydin müslümanların olduğu tarafta dururdun sende...
başörtülü,sakallı namazdan çıkıp gelmişlerdir büyük ihtimal tertemiz dururdun yanlarında...
hayır diğerlerinin yanınada gidebilirdin insan ayıracaklarını sanmıyorum...
ölmene gerek yok gözünü budaktan sakınma senide severler...
yok beni sevmesinler diyorsan bir garipte sen vurabilirsin hepimiz ogün samastın diyen bi sürü mal birikmiş onlara sevdirirsin kendini ;D
Ne durucam la yalakçıların yanında ;D Ermeniler rumlar varken banane müslümanların yanı,bir iki kız tavla paraya para deme ;D Hoş nefes alsa yeter yaş mühim değil para herşeyi çözer ;ı:
Aha ntv yi izliyorum,hala şapşal şapşal gösteriyorlar cenazeyi,izleyip hem güüyorum hem sövüyorum,adamın biride çıkıp ''şunlar burada bunlar burada 'gericiler burada' der sizinle böyle şey geçer,anla ;D Şimdi yazsam şikayet eder kendini bilmez bir iki kişi ;ı:
Hareketler,sloganlar,pankartlar,aynı kck yı savunanlar ki kck yı savunanlarda orada,ergenekonu savunanlar gibi,zerre fark yok.kck lı teröristlerde ak partiye saldırıyor,bu ermeni dölleri de ak partiye saldırıyor,kck lılarda yürüyüşten önce veya sonra fark etmez esnafa saldırıyor,bu ermeni dölleride esnafa saldırdı.Onların da pankartı söylemi aynı bunlarında.Ergenekonda ak partiye saldırıyor bunlarda.kck lılar ölüleri sömürüyor,kürtleride,bunlarda ölüleri sömürüyor ermenileri de kürtleride fark yok ortada aynı yolun yolcuları.Madem birlik berebarlik diyorlar,açsınlar ermeni bayrağının yanına türk bayrağı,yürüsünler.Gerçi bu maskaralıkta işe yaramaz ergenekoncular yapıyor ama yaramıyor ;D Birbirini pofpofluyorlar maşallah.
unsparing
01-19-2012, 23:33
başkalarını eleştirmeden önce kendi devletine kendi geçmişine bakacaksın kardeşim. yoksa boş konuşmuş olursun.
Yani senin şu an ekmeğini yediğin suyunu içtiğin devletten bahsediyoruz heralde...
Ben geçmişimle GURUR DUYUYORUM sen olmayan geçmişine
yakın dur OLMAYACAKTA !
Özgür Çağrı
01-19-2012, 23:33
Ne durucam la yalakçıların yanında ;D Ermeniler tumlar varken banane müslümanların yanı,bir iki kız tavla paraya para deme ;D Hoş nefes alsa yeter yaş mühim değil para herşeyi çözer ;ı:
Aha ntv yi izliyorum,hala şapşal şapşal gösteriyorlar cenazeyi,izleyip hem güüyorum hem sövüyorum,adamın biride çıkıp ''şunlar burada bunlar burada 'gericiler burada' der sizinle böyle şey geçer,anla ;D Şimdi yazsam şikayet eder kendini bilmez bir iki kişi ;ı:
Hareketler,sloganlar,pankartlar,aynı kck yı savunanlar ki kck yı savunanlarda orada,ergenekonu savunanlar gibi,zerre fark yok.kck lı teröristlerde ak partiye saldırıyor,bu ermeni dölleri de ak partiye saldırıyor,kck lılarda yürüyüşten önce veya sonra fark etmez esnafa saldırıyor,bu ermeni dölleride esnafa saldırdı.Onların da pankartı söylemi aynı bunlarında.Ergenekonda ak partiye saldırıyor bunlarda.kck lılar ölüleri sömürüyor,kürtlerde,bunlarda ölüleri sömürüyor ermenileri de kürtleride fark yok ortada aynı yolun yolcuları.Madem birlik berebarlik diyorlar,açsınlar ermeni bayrağının yanına türk bayrağı,yürüsünler.Gerçi bu maskaralıkta işe yaramaz ergenekoncular yapıyor ama yaramıyor ;DBirbirini pofpofluyorlar maşallah.
ermeni dölü ne la ? Sen Türk dölüsünde ne oluyor yani ?
İntifada
01-19-2012, 23:35
Ne durucam la yalakçıların yanında ;D Ermeniler tumlar varken banane müslümanların yanı,bir iki kız tavla paraya para deme ;D Hoş nefes alsa yeter yaş mühim değil para herşeyi çözer ;ı:
Hareketler,sloganlar,pankartlar,aynı kck yı savunanlar ki kck yı savunanlarda orada,ergenekonu savunanlar gibi,zerre fark yok.kck lı teröristlerde ak partiye saldırıyor,bu ermeni dölleri de ak partiye saldırıyor,kck lılarda yürüyüşten önce veya sonra fark etmez esnafa saldırıyor,bu ermeni dölleride esnafa saldırdı.Onların da pankartı söylemi aynı bunlarında.Ergenekonda ak partiye saldırıyor bunlarda.kck lılar ölüleri sömürüyor,kürtlerde,bunlarda ölüleri sömürüyor ermenileri de kürtleride fark yok ortada aynı yolun yolcuları.Madem birlik berebarlik diyorlar,açsınlar ermeni bayrağının yanına türk bayrağı,yürüsünler.Gerçi bu maskaralıkta işe yaramaz ergenekoncular yapıyor ama yaramıyor ;DBirbirini pofpofluyorlar maşallah.
ona yalakçılık değil türklük adına suçsuz bir ermeniyi öldürenlerin karşısında yer almak denir...
filistin mitingindede sana ve partine yardırıyorlar,başörtüsü mitingindede gitme o zaman şey geçiyorlar ;D
o mitingi düzenleyenler,insanları oraya çağıranlar hatta hrant dink ergenekoncumuydu ?
öyle ise neden öldürdü ergenekon onu ;D
dölle adam olunmuyor ;D
ben demiyorum islam diyor bunu...
Hüdaverdi
01-19-2012, 23:37
Ermeni dölü = köpekle eş konumda bir şey ;D Gerçi bizim köydeki köpeklerimiz bile sadık la.Bir kaçı huy değiştirince dereye götürüp vuruyorlar ama olsun eğer kırma değilse sadık oluyorlar ;D
Ama türk dölü = insan ;D Yapısı gibi hareket eder,bölmekle uğraşmaz,sabırlı davranır.
İsmailağa Camiinde katledilen İmam Bayram Ali Öztürk' ün ölüm gününü google a sormadan kaç kişi söyleeyebilir. Kaç kişi onun için sokaklara dökülmüştür. Yoksa Hrant olayı üç beş çapulcunun yapamayacağı birşeydi ama İmamı öldüren kişi tek başına düşünüp kurgulayıp yapmıştı bu olayı. Neden kimse Bayram Ali Özztürk olmadı. Neden kimse o olayın arkasında durmadı. Neden kimse arkasını sormadı. Neden faili meçhullerin sembolü Bayram Ali Öztürk olmadıda Hrant oldu..Neden bir ermeni...
beni zorlamayın ne oluyor burda uygun olmayan kelimeler felan.... silerim bak...
İntifada
01-19-2012, 23:43
Ermeni dölü = köpekle eş konumda bir şey ;D Gerçi bizim köydeki köpeklerimiz bile sadık la.Bir kaçı huy değiştirince dereye götürüp vuruyorlar ama olsun eğer kırma değilse sadık oluyorlar ;D
Ama türk dölü = insan ;D Yapısı gibi hareket eder,bölmekle uğraşmaz,sabırlı davranır.
Allah insana islam gözüyle bakmayı nasip etsin...
kimden öğrendin bu ağzı ?
kurandanmı,hadistenmi ?
ogün samast,yasin hayalmi insan...
ufacık çocuklara tecavüz eden türkler var onlarmı insanda diğerleri köpek ?
ırkla kanka övünmek şeytanlaşmaktır...
çünkü ilk ırkçı şeytandır...
ben ateşten o topraktan ben ondan üstünüm diyordu...
bence sinirlendiysen,yada hakaret etmek istiyorsan müslümana yakışacak tarzda yap yok islamı önemsemem diyorsan insana yakışacak şekilde davran...
İsmailağa Camiinde katledilen İmam Bayram Ali Öztürk' ün ölüm gününü google a sormadan kaç kişi söyleeyebilir. Kaç kişi onun için sokaklara dökülmüştür. Yoksa Hrant olayı üç beş çapulcunun yapamayacağı birşeydi ama İmamı öldüren kişi tek başına düşünüp kurgulayıp yapmıştı bu olayı. Neden kimse Bayram Ali Özztürk olmadı. Neden kimse o olayın arkasında durmadı. Neden kimse arkasını sormadı. Neden faili meçhullerin sembolü Bayram Ali Öztürk olmadıda Hrant oldu..Neden bir ermeni...
bu çok basit bir eleştiri kusura bakmada...
ismailağa yürüyüş düzenledi,mitingler yaptı,kamuoyunda baskı oluşturduda insanlarmı katılmadı...
Hüdaverdi
01-19-2012, 23:43
ona yalakçılık değil türklük adına suçsuz bir ermeniyi öldürenlerin karşısında yer almak denir...
filistin mitingindede sana ve partine yardırıyorlar,başörtüsü mitingindede gitme o zaman şey geçiyorlar ;D
o mitingi düzenleyenler,insanları oraya çağıranlar hatta hrant dink ergenekoncumuydu ?
öyle ise neden öldürdü ergenekon onu ;D
dölle adam olunmuyor ;D
ben demiyorum islam diyor bunu...
La deget bildiğin yalakçılar.Bir fatiha okuamdıkları kaldı ermeninin arkasından ;D Gerçi ben iyi oldu öldürülmüş ne güzel demiyorum.Benim deli olduğum şey bu yalakların sokağa dökülmesi,ak partiye çamur atmaları.Madem örgüt öldürdü bunu,örgütün adı ergenekon,daha 1-2 gün önce hrantın ağabeyi cnn türke mi ne çıkıp nedim şeneri,ahmet şıkkı savunuyordu ''gardaşlarım'' diyordu ;D Onlarda örgütten yargılanıyor ama ;D Bunların karşı olduğu öldürenler değil,aksine devlet.Pankartları olsun,sloganları olsun,saçma sapan söylemleri olsun devlete millete bayrağa ne akdar kin nefret besledikelrini gösteriyor.Yemişim onların adalet beklentisine.Ulen adam yemiş müebbet hapisi ne yapılsın domaltılıp Taksime' mi konulsun ? Götür temyize bekle oranın kararını.Diyorlar savcılar ak partinin adamı hepsi,ulen savcı zaten örgüt suçlaması yapıyor bunlara ;D Ak partiye neden hırlıyor bu itler ? İyice kafa karışıklılığı içinde bunlarda.
İçlerine kck yı savunanlar,pkk yı savunanlarda girince iyice çorba oluyor maşallah.
Ergenekon olsun olmasın,ergenekonu destekleyenlerle aynı çizgide ilerliyorlar şuan ben buna bakarım ;D
Saydırsınlar bende onlara saydırıyorum la ;D
Gavurdan adam olmaz ;D
Özgür Çağrı
01-19-2012, 23:45
öh la hacı yapma etme küfre düşersin böyle konuşmakla .
kurandanmı,hadistenmi ?
bence sinirlendiysen,yada hakaret etmek istiyorsan müslümana yakışacak tarzda yap yok islamı önemsemem diyorsan insana yakışacak şekilde davran...
ismailağa yürüyüş düzenledi,mitingler yaptı,kamuoyunda baskı oluşturduda insanlarmı katılmadı...
Buda çok basit bir savunma oldu...
İki kelime edersin safın belli olur...
Hrant için günlerdir metiyeler diziyorsunuz, şarkılar bile yayınlayıp ağlıyorsunuz. İki kelime edersin yeter...
hüdaverdi şaka yaptığını düşünüyorum ama lütfen bu tabiri kullanma bir daha şaka yaparken..ermeni olmak ya da olmamak tercih meselesi değil biliyorsun ..
İntifada
01-19-2012, 23:49
La deget bildiğin yalakçılar.Bir fatiha okuamdıkları kaldı ermeninin arkasından ;D Gerçi ben iyi oldu öldürülmüş ne güzel demiyorum.Benim deli olduğum şey bu yalakların sokağa dökülmesi,ak partiye çamur atmaları.Madem örgüt öldürdü bunu,örgütün adı ergenekon,daha 1-2 gün önce hrantın ağabeyi cnn türke mi ne çıkıp nedim şeneri,ahmet şıkkı savunuyordu ''gardaşlarım'' diyordu ;D Onlarda örgütten yargılanıyor ama ;D Bunların karşı olduğu öldürenler değil,aksine devlet.Pankartları olsun,sloganları olsun,saçma sapan söylemleri olsun devlete millete bayrağa ne akdar kin nefret besledikelrini gösteriyor.Yemişim onların adalet beklentisine.Ulen adam yemiş müebbet hapisi ne yapılsın domaltılıp Taksime' mi konulsun ? Götür temyize bekle oranın kararını.Diyorlar savcılar ak partinin adamı hepsi,ulen savcı zaten örgüt suçlaması yapıyor bunlara ;D Ak partiye neden hırlıyor bu itler ? İyice kafa karışıklılığı içinde bunlarda.
İçlerine kck yı savunanlar,pkk yı savunanlarda girince iyice çorba oluyor maşallah.
Ergenekon olsun olmasın,ergenekonu destekleyenlerle aynı çizgide ilerliyorlar şuan ben buna bakarım ;D
Saydırsınlar bende onlara saydırıyorum la ;D
Gavurdan adam olmaz ;D
ulan muhafazakarlar iktidar falan olamaz bu kafayla ben söyleyeyim bu pısırklıkla,devletçilikle...
çok müthiş sistem var o yüzden yıllardır müslümanlar çekiyor...
hrant dinkin öldürülmesi kafes eylem planında yer alıyor...
senin esas çıkıp o meydana yığlman lazım senin partinin yıkmaya,senin başına vurmak için yapıldı bunlar...
sen hiç bi halt yeme,herşeye eyvallah de sonra meydanda devlet düşmanları vardı...
devler düşmanları vardı sen neredeydin ?
adam ergenekonun,diasporanın ekmeğine yağ sürmedi 3 gerizekalı tarafından öldürülüyor adıda türklük için öldürüldü oluyor...
senin başta türk olarak,sonra ergenekon düşmanı olarak orada olman lazım...
filistin mitinglerinde,başörtüsü mitinglerinde,şehit cenazelerinde,cumhuriyet mitinglerindede sayıyorlar sövüyorlar devlete hükümete...
cumhuriyet mitingine katılan türkler neci senin hesaba göre ?
yok türkler yanlış yapmıyorya sana göre...
insanlık gavurlukla alakalı birşey değil...
Hüdaverdi
01-19-2012, 23:50
kurandanmı,hadistenmi ?
ismailağa yürüyüş düzenledi,mitingler yaptı,kamuoyunda baskı oluşturduda insanlarmı katılmadı...Hacı ermenilerin büyük çoğunluğu %99 Türk düşmanı Türkiye düşmanı bu bir gerçek.Eee düşmanı el üstünde tutacak değilim insan yerine de koymam dostta edinmem akrabada eidnmem ne kız alır ne kız veririm üzerlerinden kazançta sağlamam ;D Allah demiyor mu dost edinmeyin bunlarla diye,ne sözlerine güvenirim ne arkamı dönerim ne de emanet teslim ederim.Yapıları hayalleri ileriye dönüp planları herşeyleri beesbelliylen elbet dışlarım her daim.Irkçılık dğeil bilinçli yaklaşım bu ;D
Mesela israilde %6 lık kesim mecburi askerlik olayına karşıymış,trt ekibi bunların eylemine gitti bir kaçıyla röportaj yaptı,elemanın söylediklerini duysan evlatlık edinmeye kalkarsın ;D Ama sayıları az.Bunların %4'ü lezbiyen ve homo desen %2'si adam gibi adam sayılır.%2 için israillileri dışlamıcak değilim ;D
hüdaverdicim sen gitsen kuslarla, böceklerle, ciceklerle ugrassanda böyle konularda yorum yapmasan..
inan güzel kardesim konusmaman daha evla ;)
Bu konuda kısa ve öz olarak kiminiz ermeni kiminiz hırant sa ,
bende binlerce şehidim... ulubatlı hasanım...binlerce masumum... binlerce filistinliyim....Rachel Corrie'yim binlerce çeçenliyim...
binlerce afganlıyım...hakları ellerinden alınmış yıllarca adi avrupanın sömürgesi olan müslüman halklarım ben... yürüyün ardımdan......
İntifada
01-19-2012, 23:54
Hacı ermenilerin büyük çoğunluğu %99 Türk düşmanı Türkiye düşmanı bu bir gerçek.Eee düşmanı el üstünde tutacak değilim insan yerine de koymam dostta edinmem akrabada eidnmem ne kız alır ne kız veririm üzerlerinden kazançta sağlamam ;D Allah demiyor mu dost edinmeyin bunlarla diye,ne sözlerine güvenirim ne arkamı dönerim ne de emanet teslim ederim.Yapıları hayalleri ileriye dönüp planları herşeyleri beesbelliylen elbet dışlarım her daim.Irkçılık dğeil bilinçli yaklaşım bu ;D
Mesela israilde %6 lık kesim mecburi askerlik olayına karşıymış,trt ekibi bunların eylemine gitti bir kaçıyla röportaj yaptı,elemanın söylediklerini duysan evlatlık edinmeye kalkarsın ;D Ama sayıları az.Bunların %4'ü lezbiyen ve homo desen %2'si adam gibi adam sayılır.%2 için israillileri dışlamıcak değilim ;D
sırdaş olmayın diyor...
hayvan gibi davran,selamı sabahı kes,konuşma demiyor...
yok eğer öyle yaparsan tebliğ denen şeyi nasıl yapacaksın ?
islam kimseye zulm etme diyor...
Üstünlük takvadadır ırklarla alakası yoktur diyor
islam sana ülkende yaşayan garyimüslimlere dokunma diyor...
peygamberin kim bir zımmiye zulmederse ahirette yakasına ben yapışırım diyor...
o oran bi kere senin kafadan salladığın bi oran gerçek diyemezsin bi gerçekliği yokta,hrant o sana göre yüde 99 olanlardan değildi...
türklerin yüzde kaçı ermeni düşmanıysa ermenileride o kadarı türk düşmanıdır...
ben okumaya cesaret edemiyorum bazen yazdığınız yorumları ...
din bir olmaması ırk bir olmaması üç beş ermeninin yaptığı hatayla insan dışı varlık olarak tanımlanmasınamı sebep...
şu başkasıyla paylaşamadığınız topraklarda bir zamanalr ninelerimiz dedelerimiz kuranı kerimleri ahırda saklayıp kimse görmesin diye geceleri okudukları zamanlarda oldu... kuranıkerim okuduğu için türlü türlü işkencelere maruz kaldıkları zamanlarda oldu...
kimmi yaptı insan dedikleriniz yaptı bunları...
ama çıkıp kimse geçmişini bu pisliklerle bir tutamıyacağı gibi 1 masum ermeniyide böyle hatalar yapanlarla bir tutamayız..
bu şekilde genelleme yapmak bir müslümana yakışmıyor ...
İntifada
01-19-2012, 23:56
Buda çok basit bir savunma oldu...
İki kelime edersin safın belli olur...
Hrant için günlerdir metiyeler diziyorsunuz, şarkılar bile yayınlayıp ağlıyorsunuz. İki kelime edersin yeter...
Kaç kişi onun için sokaklara dökülmüştür
bunu söyleyen sen değilmisin ?
Hüdaverdi
01-19-2012, 23:58
ulan muhafazakarlar iktidar falan olamaz bu kafayla ben söyleyeyim bu pısırklıkla,devletçilikle...
çok müthiş sistem var o yüzden yıllardır müslümanlar çekiyor...
hrant dinkin öldürülmesi kafes eylem planında yer alıyor...
senin esas çıkıp o meydana yığlman lazım senin partinin yıkmaya,senin başına vurmak için yapıldı bunlar...
sen hiç bi halt yeme,herşeye eyvallah de sonra meydanda devlet düşmanları vardı...
devler düşmanları vardı sen neredeydin ?
adam ergenekonun,diasporanın ekmeğine yağ sürmedi 3 gerizekalı tarafından öldürülüyor adıda türklük için öldürüldü oluyor...
senin başta türk olarak,sonra ergenekon düşmanı olarak orada olman lazım...
filistin mitinglerinde,başörtüsü mitinglerinde,şehit cenazelerinde,cumhuriyet mitinglerindede sayıyorlar sövüyorlar devlete hükümete...
cumhuriyet mitingine katılan türkler neci senin hesaba göre ?
yok türkler yanlış yapmıyorya sana göre...
insanlık gavurlukla alakalı birşey değil...
Sessiz çoğunluğuz la her türlü bizim iktidar ;D
Zamanla bunlarında sesini kestiricez :güzel:
Meydana çıkmak çözüm olsaydı cumhuriyetçiler başarı elde ederdi ;D
Devlet düşmanı var diye dağa çıkan ülkesini seven bir mal gördün mü la ? Asker jandarma o görevi üstlenir,devletin savcısı polisi bunların dizginlerini tutar,herkes sokağa dökülseydi ooo al sana kaos ;D Oyumu verdim gerisi devletin işi.
La orada ermeniciler haliyle kürtçüler var,görmüyor musun esnafa kuduz köpe kgibi saldırıyorlar,elelrindeki pankartlar ortada,sol terör örgütleri orada.Para verseler çıkmam sevmem böyle soytarılıkları.Zaten söyledikleri çelişki,çoğu da meraktan,reklam amaçlı orada.Ha bir de tv programına parayla katılanalrda vardır eminim ;D
Agosun tajı ne akdar la ? 50 bin kişi katılmış bak buraya ;D
Muhsin Yazıcıoğlu zamanında çıkıp açıklama yaptı bu ogunle,yasinle ilgili.Bunlar bana yetiyor,bunları görmeyenler unutanlar var hacı.
Çamhuriyetçi la onlar,yalaçı,ülke millet düşmanları her biri.
Türk var Türk var,Kürt var Kürt var ;D
Ama ermeni tek yapı değişmez.
bunu söyleyen sen değilmisin ?
Eeee sen sokaklara dökülme iki kelime et. Öbürü sokaklara dökülsün. Biri köşesinde yazsın, biri programında bahsetsin, biri arkadaşına söylesin, biri pankart taşısın ama Hrant için bu kadar şey yapanlar onun içinde birşeyler yapsalar idi...
Hüdaverdi
01-20-2012, 00:04
sırdaş olmayın diyor...
hayvan gibi davran,selamı sabahı kes,konuşma demiyor...
yok eğer öyle yaparsan tebliğ denen şeyi nasıl yapacaksın ?
islam kimseye zulm etme diyor...
Üstünlük takvadadır ırklarla alakası yoktur diyor
islam sana ülkende yaşayan garyimüslimlere dokunma diyor...
peygamberin kim bir zımmiye zulmederse ahirette yakasına ben yapışırım diyor...
o oran bi kere senin kafadan salladığın bi oran gerçek diyemezsin bi gerçekliği yokta,hrant o sana göre yüde 99 olanlardan değildi...
türklerin yüzde kaçı ermeni düşmanıysa ermenileride o kadarı türk düşmanıdır...Hacı çok şey deniliyor da bazı şeylerde unutuluyor ;D
Hani söylenir yazılır hep peygamberimiz bir şehirde bir kadının peçesi açtırıldı diye o yeri yerle bir etti diye.Doğru mudur yanlış mıdır bilmem ama yazılır çizilir sürekli.Ülke içinde kuyu kazan varsa,devlet düşmanlığı yapılıyorsa,devletindiğer düşmanlarıyla kucak kucağa gelip saldırılıyorsa,devlette kendisini korur halkta.Zaten devlet burada yargının kararını onaylamıyor bile,cumhurbaşkanı biile abisini davet etti köşke.Adam yemiş müebbeti,bunlar hala ak partiye saldırıyorlar.Kimileri bu kararı alan hakimin ergenekoncu olduğunu,ergenekonun hükümete gol attığını yazıp çiziyor.Bunlar örgütün değil de evletin üstüne gelmesi malca hareket.Eee gelirlerse eleştirirm ben de ;D Yahu adamları ispiyonlayan adam bile içeride yatıyor la,madem bunlar bu kadar aalet aşkıyla yanıp tutuşuyor,bunu da dillendirsinler ;D
'' "Türk"ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur.'' Hrant Dink
Bu Türk düşmanı Ermeni için bu kadar ağıt yakmaya değer mi ? ;ı:
İntifada
01-20-2012, 00:05
o zaman onu ilk başta ismailağaya söyleyeceksin...
ben bu forumda dahi o konuyla ilgili yorum yaptım diye hatırlıyorum...
cemaat bu olayı içine kapatırsa millete yansıtmazsa insanlar napsın ?
mahmud efendi tayyip evladım bu olayın suçlularını bul diye yakasına yapışsa bu olay böyle kapanmazdı...
hee ne düşünüyorum ?
saadettin ustaosmanoğlunun bu konuda güzel yorumları var okuyup dinleyebiliriz...
'' "Türk"ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur.'' Hrant Dink
bu konuda kaynak alabilirmiyim.. yok su birilerine söylemedigi söz söyleme huyundan vazgecemeyecegiz..
delinin birisi bir tas atiyor sonra kirk akilli cikarmaya calisiyoruz yok bu lafi söylediyse bu konu yeterince gündemi mesgul ederdi ;)
İntifada
01-20-2012, 00:12
Sessiz çoğunluğuz la her türlü bizim iktidar ;D
Zamanla bunlarında sesini kestiricez :güzel:
Meydana çıkmak çözüm olsaydı cumhuriyetçiler başarı elde ederdi ;D
Devlet düşmanı var diye dağa çıkan ülkesini seven bir mal gördün mü la ? Asker jandarma o görevi üstlenir,devletin savcısı polisi bunların dizginlerini tutar,herkes sokağa dökülseydi ooo al sana kaos ;D Oyumu verdim gerisi devletin işi.
La orada ermeniciler haliyle kürtçüler var,görmüyor musun esnafa kuduz köpe kgibi saldırıyorlar,elelrindeki pankartlar ortada,sol terör örgütleri orada.Para verseler çıkmam sevmem böyle soytarılıkları.Zaten söyledikleri çelişki,çoğu da meraktan,reklam amaçlı orada.Ha bir de tv programına parayla katılanalrda vardır eminim ;D
Agosun tajı ne akdar la ? 50 bin kişi katılmış bak buraya ;D
Muhsin Yazıcıoğlu zamanında çıkıp açıklama yaptı bu ogunle,yasinle ilgili.Bunlar bana yetiyor,bunları görmeyenler unutanlar var hacı.
Çamhuriyetçi la onlar,yalaçı,ülke millet düşmanları her biri.
Türk var Türk var,Kürt var Kürt var ;D
Ama ermeni tek yapı değişmez.
he he...
kesersin iktidar oluyorsun ama muktedir olamıyorsun...
sen kokmuş tuzu öne sürüyorsun...
hrant dinkin vurulacağı kendisine bildirildiği halde umursamayan emniyet müdürü,ogün samastın eline bayrak verip resimlerini çeken jandarma,bu cinayette örgüt yoktur diyen mahkemeden bahsediyorsun değilmi ;D
doğru devlete bırak işi sonrası ergenekonun istediği olsun...
esnafa saldırmaları bu organizasyonun kötülüğünümü gösterir ?
organizasyonu düzenleyenler hadi esnafa saldıracağızmı demiş ?
orada islamcılarda vardı onlarıda gördüm...
agosun trajıyla ne alakası var ?
saadet partisinin istanbuldan aldığı oy ne kadar ?
milyonluk filistin mitingi düzenliyor...
reklam içinmi gitti millet ?
muhsin diyorsan muhsin yazıcıoğlunu kim öldürdüyse hrantıda onlar öldürdü...
hrantta cinayeti işleyen ortada bağlantılar ortada...
o bağlantılar aydınlanınca muhsin yazıcıoğlu davasınında daha çok üzerine gidebileceksiniz...
hiç bunuda düşünmüyorsunu değil mi ?
'' Ermenistan'la tanışmak
''Türk''ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur.
Yeter ki bu mevcudiyetin farkında olunsun.
Bu farkındalığın asıl sorumlusu ise Diaspora'ya yayılmış Ermenilerden ziyade Ermenistan yönetimleridir. Ermenistan hükümetlerinin sorumluluklarının bilincinde olmaları ve gereğini yerine getirmeleri aslolandır.
Ne var ki 12 yıllık bağımsızlık döneminde Diaspora ile Ermenistan ilişkilerine bakıldığında, Ermenistan hükümetlerinin henüz bu sorumluluğun bilincine yeterince varmadıkları görülür. Birkaç gösterişli 'Pan Armenian Buluşması' dışında işlevsel bir 'Diaspora-Ermenistan buluşması' mekanizması dahi kurulamamıştır.
Ermenistan'ın Diaspora ile ilişkileri bazen Diaspora'nın bazen de Ermenistan'ın inisiyatifinde ağır aksak yürütülmüş, kalıcı ve daha ziyade Ermenistan merkezli bir kurumlaşmaya gidilememiştir.
Oysa Ermenistan'ın çoktan özel ve çok güçlü bir Diaspora Bakanlığı kurmuş olması gerekirdi. Bu bakanlık sayesinde de dünyanın en ücra köşelerine dahi dağılmış ve dağılacak tek Ermeni bireyinin dahi nasıl kucaklanabileceği temel bir kaygıya dönüştürülebilir, sonrasında bu kaygı doğrultusunda hareket edilir ve buna göre projeler geliştirilebilirdi.
Bunun yapılmamış olması hâlâ büyük bir eksik olarak gözüküyor. Bu kaygısızlığıyla Ermenistan kendisinin ne denli bir ana kök olduğunun farkında değil ki Diasporadakiler'e de bunu hissetirebilsin.
Bu da gösteriyor ki Ermenistan elbette layık ama Ermenistan yönetimleri henüz Diasporalıya layık değil.
Ermenistan'ın Diasporalı bireyle kuracağı birebir ilişkinin Diaspora Ermeni'sinin kimliğinde ve kimliğin yeni cümlelerinin kuruluşunda oynayacağı rol çok büyüktür ve tartışmasızdır.
Bugün Diaspora'da açık tutulan Ermeni okullarının, dil kurslarının, sosyal ya da kültürel kurumların ya da diğer tüm kollektif faaliyetlerin yegâne amacı Ermeni kimliğini yeni kuşaklara taşımak, korumak ve mümkünse geliştirmektir. Bu amaç için milyonlarca dolar harcanır. Sonuçta elde edilen, bilinen ama konuşul(a)mayan bir dil ile arada bir kilisesine giden ama o kadarla yetinen bir kimliktir.
Oysa diğer taraftan öyle bir gerçek vardır ki bunun gereğini yerine getirmek artık kaçınılmazdır.
O da Ermenistan'la Diasporalı'nın kuracağı moral diyaloğun bizatihi kendisinin en doğal okul olduğudur.
Diasporalı gencin bu okullarda okumamış, bu kiliselere gitmemiş olsa da bir kez Ermenistan denilen doğal okulla tanışması kimliği için çok şey ifade eder.
Diaspora gencine on yıllar içinde eğitimle ve kiliseyle verilen Ermeni kimliğiyle, o gencin Ermenistan'ı bir kez ziyaret ederek edineceği kimlik arasında ikincisinin lehine ağır basan bir köklülük söz konusudur.
Bu dediğimizin ne denli doğru olup olmadığını denemek o denli pahalı bir şey değildir. Bir kenara ayırılacak üç beş kuruşla bir gencin yıllık tatilinin 15 gününü Ermenistan sokaklarında geçirmesi pekâlâ sağlanabilir.
Ermenistan'ı ziyaret eden ve öncesinde Ermeni kimliğinden bir hayli de uzak gözüken gencin, 15-20 günlük bu sürede edinmiş olduğu kimliğin nasıl damardan absorbe edildiği görülecektir.
Artık o dakikadan itibaren gencin bu kimliğini dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun unutması bir daha olanaksızdır.
Gayrı o kimlik ona damardan şırıngalanmıştır...
Dolayısıyla gençler için Ermenistan'a özel seyahat turlarının düzenlenmesi birincil derecede kimlik kazandırıcı faaliyettir. Bu çalışmalar ne pahasına olursa olsun her yerde yıllık programların başına alınmalıdır.
Ermeni kimliğinin doğrudan Ermenistan'dan edinilecek cümleleri, kelimelerle anlatılamayacak denli zengin kazanımlardır.
Bu durum, saksıda yetiştirilmeye çalışılan narin bir bitkinin kendi toprağı, kendi suyu ve kendi güneşiyle tanışmasına da benzetilebilir.
Denemesi bedavadır... Herkese önerilir.''
Hrant Dink - Agos - 13 Şubat 2004
Hüdaverdi
01-20-2012, 00:13
bu konuda kaynak alabilirmiyim.. yok su birilerine söylemedigi söz söyleme huyundan vazgecemeyecegiz..
delinin birisi bir tas atiyor sonra kirk akilli cikarmaya calisiyoruz yok bu lafi söylediyse bu konu yeterince gündemi mesgul ederdi ;) "Agos’tan 13 Şubat 2004 Sayı 411 Ermenistan’la tanışmak - Ermeni kimliği üzerine (8)"
http://turquieeuropeenne.eu/article1414.html
ben bu yaziyi ilk defa okuyorum ve neden daha önce gündeme gelmedi onuda anlamiyorum.. gerci bu lafi söylemesi bile onun ölümü hakettigi anlamina gelmez sonucta fikir özgürlügü var ama hrantin türkiye konusunda bu kadar keskin söylemleri oldugunu bilmiyordum..
İntifada
01-20-2012, 00:17
Hacı çok şey deniliyor da bazı şeylerde unutuluyor ;D
Hani söylenir yazılır hep peygamberimiz bir şehirde bir kadının peçesi açtırıldı diye o yeri yerle bir etti diye.Doğru mudur yanlış mıdır bilmem ama yazılır çizilir sürekli.Ülke içinde kuyu kazan varsa,devlet düşmanlığı yapılıyorsa,devletindiğer düşmanlarıyla kucak kucağa gelip saldırılıyorsa,devlette kendisini korur halkta.Zaten devlet burada yargının kararını onaylamıyor bile,cumhurbaşkanı biile abisini davet etti köşke.Adam yemiş müebbeti,bunlar hala ak partiye saldırıyorlar.Kimileri bu kararı alan hakimin ergenekoncu olduğunu,ergenekonun hükümete gol attığını yazıp çiziyor.Bunlar örgütün değil de evletin üstüne gelmesi malca hareket.Eee gelirlerse eleştirirm ben de ;D Yahu adamları ispiyonlayan adam bile içeride yatıyor la,madem bunlar bu kadar aalet aşkıyla yanıp tutuşuyor,bunu da dillendirsinler ;D
hrant dinkmi kuyu kazmış ?
bu yazdıklarıyla peygamberin peçe için çıktığı savaşın alakası ne ?
eğer bu söz konusuysa bacılarının örtüsünü açanlar vurdu hrantı ne duruyorsun ?
nisa 43 tede önünü arkasını kapatırsan namaza yaklaşmayın yazıyor biliyormusun niye namaz kılıyoruz ?
7 yazılık yazı dizisini okudum ben 3 ü nette var okuyabilirsin...
yazıyı okuyunca anlıyorsun ki bu diasporanın yapmaya çalıştığı propogandadır...
hrant dink kendi yaptığı açıklamada bu sözden diasporanın oluşrutmaya çalıştığı ruhsal durumu kast ettiğini söyledi...
eleştiri yapacaksak insaflı yapalım...
Özgür Çağrı
01-20-2012, 00:19
http://www.akpartiforum.com/hrant-dink-bu-sozu-soyledi-mi-t158999.html?t=158999
Yıldırım
Açık konuşalım...
Burada kimse Hırant'ın katilleri bulunsun gözüme uyku girmiyor demiyor...Herkes bu davayı kendi amacına ve fikrine hizmet ettiği için el üstünde tutuyor ve özen gösteriyor..
Kimisi olaya insan hakları açısından daha iyi bir yere geliriz diye bakıyor.
Kimisi ölen Türk değilse sahip çık azınlık hakları göz önünde tutulsun diyor.
Kimisi cuntanın gerçek yüzünü ortaya çıkarmak istiyor.
Kimisi olayı devlete kitleyip faşist devlet nağraları atmak istiyor.
Herkes aslında birşeylerin peşinde ...
İnsan hakları açısından olaya bakanları tenzih ederek kimsenin bir Ermeni ölmüş vs. vs. umrunda bile değil.
Yani o "Hepimiz Ermeniyiz Hepimiz Hırant'ız" sözleri sadece dil ile söylenmiş sözlerdir.
İntifada
bakın bu sözler ona ait...
Ermeniler ve Türkler birbirlerine bakışlarında klinik iki vaka durumundadırlar. Ermeniler travmalarıyla, Türkler de paranoyalarıyla.
ben Ermenilere sürekli şunu söylüyorum: Yeter! İngilizlere, Fransızlara, Almanlara bu kadar güvenmenin bir anlamı yok. Geçmişte güvendik ve ne olduklarını gördük. Onların alacağı kararlarla bu işler çözülmez. Bu işler Türklerle Ermenilerin gayretiyle çözülür
Hayır, o psikolojiyi halen yaşıyorum. Benim için Türklük önemli bir kimliktir. Beraber yaşadığım insanları aşağılamakla suçlanmak benim için katlanılır bir işkence değildir. Çünkü ben böyle bir şey yapmam. Ben bununla mücadele eden biriyim. Ama eğer alnıma böyle bir suçlama yapıştırılıyorsa onurlu davranmayı yeğlerim. Irkçılık bence hayatta en ağır suç.
Özgür Çağrı
01-20-2012, 00:26
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/394098_222585127829904_146953608726390_515710_5790 68812_n.jpg
nisa 43 tede önünü arkasını kapatırsan namaza yaklaşmayın yazıyor biliyormusun niye namaz kılıyoruz ?
Üste o yazının tamamını ekledim.
Ben yukarıdaki o makalede Türk düşmanlığı yapıldığını anlıyorum. Ki zaten o makaleden dolayı hrant dink 6 aylık hapis cezası almıştır ama cezası ertelenmiştir. yani o mahkemedeki hakimler senin anladığın ve anlatmak istediğin gibi anlamamışlar o makaleyi...
Hrant Dink o makalede Ermeni diasporasını savunuyor ve diasporayla ermenistan hükümetlerinin daha çok işbirliği yapmalarını istiyor. kendince yetersiz gördüğü ermeni hükümetleri ve diaspora arasındaki iletişim ve işbirliğinden de ermeni hükümetlerini sorumlu tutuyor ve bu yetersizliğin giderilmesi için gerekli adımların atılmasını istiyor bunda diasporanın bir suçu olmadığını belirtiyor.
Yine Hrant daha da ileri giderek diaspora bakanlığının da çoktan kurulması gerektiğini yazısına ekliyor ve ermenistanın diasporalıya (diaspora ermenilerine) layık olduğunu ama ermenistan hükümetlerinin henüz diasporalıya layık olamadığını da beyan ediyor.
Hüdaverdi
01-20-2012, 00:27
he he...
kesersin iktidar oluyorsun ama muktedir olamıyorsun...
sen kokmuş tuzu öne sürüyorsun...
hrant dinkin vurulacağı kendisine bildirildiği halde umursamayan emniyet müdürü,ogün samastın eline bayrak verip resimlerini çeken jandarma,bu cinayette örgüt yoktur diyen mahkemeden bahsediyorsun değilmi ;D
doğru devlete bırak işi sonrası ergenekonun istediği olsun...
esnafa saldırmaları bu organizasyonun kötülüğünümü gösterir ?
organizasyonu düzenleyenler hadi esnafa saldıracağızmı demiş ?
orada islamcılarda vardı onlarıda gördüm...
agosun trajıyla ne alakası var ?
saadet partisinin istanbuldan aldığı oy ne kadar ?
milyonluk filistin mitingi düzenliyor...
reklam içinmi gitti millet ?
muhsin diyorsan muhsin yazıcıoğlunu kim öldürdüyse hrantıda onlar öldürdü...
hrantta cinayeti işleyen ortada bağlantılar ortada...
o bağlantılar aydınlanınca muhsin yazıcıoğlu davasınında daha çok üzerine gidebileceksiniz...
hiç bunuda düşünmüyorsunu değil mi ?
La kokmuş tuzu öne sürmek bu adamın cesedini öne sürmek işte ;D
Veya paso geçmişte jitemin falanın filanın yaptıklarını ortaya yeniymiş gibi sergilemek.
Sömürü aracı ölümler hep.Bu yüzden o kesim tarafından %100 paso ''ulan bir kaç kişi daha ölse keşke'' denir eminim,ne de olsa güzel sömürü aracı.
Aha papaz da öldürüldü,kimse papaz olmadı neden olmuyorlar ? Veya incil basan kitap evindekiler öldürüldü,'almanız' diye sokağa dökülsünler.Bunların adalet anlayışı sadece hrant üzwerine mi la ;D Samimiyet yok,söylemleri bunu gösteriyor zaten.
Öldürülceğini bildiği halde koruma verilmeyen bir çok kadın da var ölen,kimse 'biz ayşeyiz' diye yürüdüğünü görmedim ;D
Sadece biri için yapıyorlar,onu da sosyalist midir ne boktur onların sömürü aracı oldu çıktı.
Bu devlet ergeneonla hesaplaşıyor la,ergenekon zaten bu yüzden bu adamı,papazı,incil basanları öldürttü ;D
Organize eden öyele demez,kimse demez,bdp li terörist vekiller bile sözde önlemeye çalışıyormuş gibi yapar.Oraya marksist midir ne pisliktir onların geleceğini biliyorlar,geliyorlar,ellerinde örgüt bayrakları,klişe sözleri ee onları defet kov gitsin veya polisten yardım iste ama işlerine geliyor.
Değil İslamcı istersen orada Kabe imamı olsa fark etmez,sen hiç seks klübüne girer misin ? Veya 10 veya 3 hatuun olduğu bir odaya ? Girmezsin,herkes gireceği ortamı çok iyi bilmeli bellemeli ona göre hareket etmeli.Kliseye girdi diye hiç mum yakmak olur mu ? ;D Bunların ki bu hesap işte.
Trajın çok önemi var,madem bu kadar arkasından ağlanıyor,seviliyor sayılıyor onun için devlete başkaldırılıyor,demek ki bu adam büyük bir şahsiyet.Hafta içi milletin işi gücü yok yürüyecek bu soğukta ha ? Bindirilmiş kıta ;D
Saadet mitingine kimse gitmez ama Fiistin mitingine herkes gider ülkücüsüne kadar ;D
Muhsin başkan çıktı açıkladı bu yasin hayli de diğerlerinin ne olduğunu.Bunların amaçlarını vs.
Hrantı vatan sever birisi öldürdü demiyorum la hala anlamadın mı ;D Benim derdim bu sömürücülerin söylentilerindeki çelişki.
Hedefleri yanlış adres.
Hüdaverdi
01-20-2012, 00:32
hrant dinkmi kuyu kazmış ?
bu yazdıklarıyla peygamberin peçe için çıktığı savaşın alakası ne ?
eğer bu söz konusuysa bacılarının örtüsünü açanlar vurdu hrantı ne duruyorsun ?
7 yazılık yazı dizisini okudum ben 3 ü nette var okuyabilirsin...
yazıyı okuyunca anlıyorsun ki bu diasporanın yapmaya çalıştığı propogandadır...
hrant dink kendi yaptığı açıklamada bu sözden diasporanın oluşrutmaya çalıştığı ruhsal durumu kast ettiğini söyledi...
eleştiri yapacaksak insaflı yapalım...Alakayı kuramadın mı la ;D Peygamber 1 peçe için savaş ilan ediyorsa,demek ki ''kendiniz ezdirme'' demeye getiriyor,'ezmeye çalışanın kafası ezilir' anlamı çıkıyor.Bunlar da kckcılarla kol kola girmiş devletin başını ezmeye kalkışıyorlar 1 ölü beden üzerinden.Doğal olarak birlik ve bütünlük içinde bu tür çıbanların koparılması lazım elbet.Yok ki şirketimiz avukatımız suç duyurusunda bulunayım bu yürüyüşü organize edenlere karşı ;D
İntifada
01-20-2012, 00:37
devlet o yapılanların sorumlularını bulup cezalandırdımı abicim ?
yok...
o zaman doğal olarak insanlar bunları öne sürecek...
yine aynı laf...
insanlar sosyal platform kurup haklarını aradılarda insanlar onlara destek vermedimi ?
miting düzenlediler gitmedilermi ?
hrant aydın bir insandı ve dostlarıda aydınlardı...
oluşuma gittiler,mitingler düzenlediler...
ölülerine davalarına sahip çıktı adamlar...
bak ne diyorsun organize edenler demez...
o organizasyonun içinde yer alan bir durum değil...
bu bir siyasi suçlunun evinden necip fazıl kitabı çıktı diye necip fazılı gözaltına almak,evinden salih mirzabeyoğlu kitabı çıktı diye salih mirzabeyoğlunu tutuklamak kadar saçmadır...
ameller niyetlere göredir...
kimse orada o bu gelsin olay çıkarsın diye düzenlemedi mitingi..
he o gerizekalıların o hareketi yapmasıyla senin gibilerin çıkıp o adamlar yüzünden tüm programı eleştirmesi aynı şeydir...
ne alakası var sex klübüyle ?
o ortamda islama aykırı olan ne var ?
içtimi insanlar,zinamı ettiler ortalık yerde naptılar ?
cidden ne söyleyeceğini bilmiyorsun sırf laf etmek olsun diye yazıyorsun...
bu olaya karşısın ama daha niye karşı olduğunu bilmiyorsun...
trajın önemi yok tabiki...
saadetin düzenlediği filistin mitingiyle mantık olarak ne farkı var bunun ?
sen hrantın burada bir simge olduğunu bunun üzerinden cuntaya mesaj verildiğini anlamıyormusun ?
yok eğer anlamıyorsan istanbulda 300 bin 400 bin oy alan saadetin düzenlediği filistin mitingine milyon kişinin gelmesini nasıl anlıyorsun ?
BeldeiTAYYIBe
01-20-2012, 00:38
ben bu yaziyi ilk defa okuyorum ve neden daha önce gündeme gelmedi onuda anlamiyorum.. gerci bu lafi söylemesi bile onun ölümü hakettigi anlamina gelmez sonucta fikir özgürlügü var ama hrantin türkiye konusunda bu kadar keskin söylemleri oldugunu bilmiyordum..
Bizde bunu anlatmaya calisiyoruz ya güzel kardesim.
Kim olursa olsun katledilmeyi hak etmiyor...bunu lanetliyorum.
Lakin ne hikmetse birileri dügmeye basmiscasina bir anda herkes hrant oldu ermeni oldu bunuda anlamak zordur.
Harnt olmaya ne merakli insan varmis bunuda anlamak zordur.
İntifada
01-20-2012, 00:39
Alakayı kuramadın mı la ;D Peygamber 1 peçe için savaş ilan ediyorsa,demek ki ''kendiniz ezdirme'' demeye getiriyor,'ezmeye çalışanın kafası ezilir' anlamı çıkıyor.Bunlar da kckcılarla kol kola girmiş devletin başını ezmeye kalkışıyorlar 1 ölü beden üzerinden.Doğal olarak birlik ve bütünlük içinde bu tür çıbanların koparılması lazım elbet.Yok ki şirketimiz avukatımız suç duyurusunda bulunayım bu yürüyüşü organize edenlere karşı ;D
peygamber örtü kutsaldır mesajı veriyor 1
kadınlar değerlidir mesajı veriyor 2
zulme karşı çıkın mesajı veriyor 3
ne güzel diyorsun kendini ezdirme diyor...
bir vatandaşın ezilmesine neden sessiz kalıyorsun ?
sırf kcklılar değil bu durumdan rahatsız olan herkes kol kola girdi...
mavi marmarada hristiyanlar ateistler vardı...
bu mavi marmarayı haksızmı çıkarır ?
http://d1201.hizliresim.com/t/m/1y0wk.jpg
Bu arada ben de Hrant Dink'in öldürülmesini savunmuyorum.
Ben onun masum bir Anadolu evladı gibi gösterilmesine ve ölümünün gereğinden fazla abartılmasına karşı çıkıyorum.
Ayrıca Hrant Dink eski bir eli kanlı sol terör örgütü olan tikko'nun üyesiydi. Yani Hrant Dink, bazılarının lanse etmeye çalıştıkları gibi bir ''barış kelebeği'' değildi.
İntifada
01-20-2012, 00:51
Ben onun masum bir Anadolu evladı gibi gösterilmesine ve ölümünün gereğinden fazla abartılmasına karşı çıkıyorum.
Ayrıca Hrant Dink eski bir eli kanlı sol terör örgütü olan tikko'nun üyesiydi. Yani Hrant Dink, bazılarının lanse etmeye çalıştıkları gibi bir ''barış kelebeği'' değildi.
kim dedi ?
barış karşıtı naptı mesela ?
diasporanın düzenlediği konferansa katılmaması olabilirmi ?
o sözün aslı astarı ortada...
cımbızlamaya kanacağım diyorsan hak yemiş olursun diyorum...
insan araştırıp,okumalı...
unsparing
01-20-2012, 00:57
kim dedi ?
barış karşıtı naptı mesela ?
diasporanın düzenlediği konferansa katılmaması olabilirmi ?
o sözün aslı astarı ortada...
cımbızlamaya kanacağım diyorsan hak yemiş olursun diyorum...
insan araştırıp,okumalı...
Ya sen kitap okumaya gitmiyomuydun akıncı hadi git kitabını oku
özetinide çıkart çok yoruldun yeter bu günlük bu kadar :)
Hüdaverdi
01-20-2012, 01:00
Hacı devlet çıktı açıkladı 36 saat içinde yakaladık diye ;D
Savcı yapmış iddianmesini sunmuş,avukat geçmiş savunmaya.İş sadece mahkemeye kalıyor.
Mahkemeyi de ak parti yönetmediğine göre,zaten en çok ak partinin başı ağrıdı bu ölümden dolayı.
Her şey bitti bunla mı uğraşacağız der,hemen kararı aldırırdı yoksa.
La yürünler isterlerse öpüşerek portesto etsinler mahkemenin kararını ama söylemleri pankartları yazdıkları çizdikleri beni dellendiriyor ;D Ulen versinler devlete destek örgütün peşine takılan bu hkümet sanki başka hükümet gitmişte,ak parti gelmiş tıkamış süreci.Demek ki hala yargısa askerde poliste ergenekon diğerleri vs. kalıntıları var,bunu dillendirmiyor bunlar.Öyle kafa var ki bunlarda beyin yok,chp gibi söylenip duruyorlar paso.Öldüyse öldü nan bari ermeni lafını kullanma 5 yıldır aynı pisliği yapıyorlar,sırf bu pislik bile ne kadar ülkenin gündemini yoğunlaştırdığın ıgördükleri halde eksmiyorlar.Kessinler bu pisliği tamamen davayı öne çıkarsınlar ama yok illa ermenicilik yapacaklar.
Yemişim aydınlıklarını.Bu hrantın peşinden ağlayanlar ergenekona destek verenler.Hrantın yalakaları da örgütün yaptığını iddia ediyor.
Hrantın aydın denilen akılsız yazarların biri dahi örgütü öne çıkarmış mı acaba yazılarında kitaplarında ? Aksine onlar örgütü savunuyorlar bir yandan,hatta arkadaşları örgüt elemanı olsa bile 'ama agzeteci' diyip dest k veriyorlar.Yemişim ben böyle aydınlığı mal değil halkımız yemezler bu ucuz numaraları.Yiyenler de aha öyle sokağa dökülüyor.
Gerçi her boku bahane edip sokağa dökülenlerden oluşuyor çoğu o başka mevzu ;D
Desinler demesinler,olay çıkarıacağı belli.Kürtçülerde orada maocularda marksizlerde bilmemnecilerde komcularda.La diyom ya pankartları örgüt yazıları var,bunların işi gücü zaten sokağa dökülüp sağa sola pislemek.Bunu bilmemek için cahil olmak lazım organize edenlerde cahil edildir eminim ne de olsa aydınlar hani ;D
Çok olay var.Orada örgütçülerde var,ırkçılarda var.Asıl ırkçı oradakiler.Hem ırkçılık yapıyorlar hem de ırkçılığı körüklüyorlar.
İşleri birlik bütünlük vs. olsa uleny numaradan da olsa bari bir türk bir ermeni bayrağını taşıyın 'hah iyimiş' deriz.Cumhurbaşkanı bile ermenistana gitti maç izledi,'iyi lan ne güzel' dedik sevindik.Veya ermenistanın bilmem ne kentinde esnaf sokağa çıktı pkkyı protesto etti valilik önünde 'halal' dedim.Geldi ermeniler yine işi bozdu,yine ırkçılıklarını öne çıkardı,yine güvenilmez gavur dölü olduklarını gösterdiler,soykırım diye anırmaya başladılar.Bunlara kendi bayrakların ıbile emanet etmeye gelmez pislerler hemen 'türk verdi bunu' diye.Böyle ırkçı,devlet düşmanı,örgüt sempatizanlarının olduğu yerde İslamcıları nne işi var ? Gerçi banane anasını satayım,aha hatunu almış polis örtüsünü çıkarmış falanmış filanmış.Vallahi billahi Allah şahidim sevind,im ben buna bile.Bulunduğu konumu bilmezse kişi her türlü pisliğe bulaşır.Ulan ben bile pisliğe bulaşmıyorsam bu tür ortamlarla işim yoksa veya pis bir ortamda işim yoksa,bu kişilerin 'islamcı' sıfatını yiyenlerin nasıl işi oluyor aklım almıyor.''İslmi kürditan'' diye dağa çıkanlar var,pkknın islami bir koluda var.Şimdi bu mala 'valla hayatı imanı cihaddı' demek mi mümkün ? Adam mal,kim bilir kaç kez deldiler arkasını.Ortam herşeyden önemli.
Adamı zerre kimse bilmiyordu bu bir yana gazetenin adı bile bilinmiyordu hatta öldürüldükten sonra yalakçılar sokağa döküldüğünde 'ulan İstanbulda bu kadar ermeni mi var' denildi tartışıldı.KKTC lideri bile öldü soğaka adımını atan 10 kişi bile yoktu bunla bile kıyas yapılabilir.Öldürdetenler biliyordu bunlar sokağa çıkar,bunlara pkklılarda kürtçülerde katılır diye,hesabını yapmadan durup duruken öldürmezlerdi zaten bu adamı.Adı belli değil sanı belli değil,tek çıkar yolu ermeni olması.Bu yürüyüşler de bile organize edenelrde bir numara var elbet yoksa hiç bir aptal çıkmaz sokağa birisi için.
Filistin her kesimin ortak noktası.Ak parti olsun mhp,saadet,diğerleri vs.
uzatmaya gerek yok bu cevap yeterli....
Hüdaverdi
01-20-2012, 01:13
peygamber örtü kutsaldır mesajı veriyor 1
kadınlar değerlidir mesajı veriyor 2
zulme karşı çıkın mesajı veriyor 3
ne güzel diyorsun kendini ezdirme diyor...
bir vatandaşın ezilmesine neden sessiz kalıyorsun ?
sırf kcklılar değil bu durumdan rahatsız olan herkes kol kola girdi...
mavi marmarada hristiyanlar ateistler vardı...
bu mavi marmarayı haksızmı çıkarır ?
Sadece örtü değil,ortada başkaldırış var ki örtüye saldırı oluyor ki bunun üzerine peygamber müdahalede bulunuyor.Başkaldırış olmasa zaten örtüye müdahale edilmez.Eee haliyle güvenlik söz konusu burada.İnsanların güvenli olmadığı yerde yaşamasıda mümkün değil.Ben böyle algılıyorum.
Eee haliyle bizim devlette adamı öldüreni yakaladı kısa sürede verdi yargıya,iş yargıya kalmış.Şu pis ortamın yaratılmasının sebebi zatem öldüren ve örtüden asıl,kaynak bunlar,bunlara alkış tutmuyorum ki ;D Ama madem bir pislik yapmışlar,o zaman bu pisliğe karşı çıkanlar neden üstüne bir pislik daha katıp sıvıyorlar ülkenin üzerine ? Madem örgüt örgüt,ula örgütü dillendirin lanet edin onlara karşı pankart yapın ama yok.Ortak mı yoksa bunlar ? Olabilir ;D
Mavi marmarayla ne alakası var la ;D Gemide hristiyan da vardı.Diğer gemiler de hristiyan gavur ülkelerinden kalktı alkışladık.Kepçe altında ölen kadında hristiyandı veya değildi ben orasına bakmam Filistin önce vicdan meselesi, din meselesi değil.Sadece din meselediyle bakılsaydı hiç bir ülkeden bu ülke için bir hayır adımı beklemezdi hiç kimse,veya Filistini tanıyan bir ülke çıkınca nefret ederdik 'napıyor la bu gavurlar' diye..Bir ülke ve halkına yapılan zulüm var,burada ise örgütün öldürdüğü bir tek şahıs var.
Birisi tanınmayan ortadan bölünmüş ülke,seçileni dahi kabul görmeyen ambargo içindeki halk.Diğeri istediği gibi yazıp çizen dolaşan nefes alan ve hala eşi çocuğunun yaşadığı ülke,rahatça sokağa dökülenler istedikleri gibi sağa sola saldıranlar devlete başkaldıranlar.Bu kadar özgürlük varken,oldu olacak yargıyı ermenistana taşıyalım veya ülke topraklarını verelim ermenilere ;D
Ayrıca Hrant Dink eski bir eli kanlı sol terör örgütü olan tikko'nun üyesiydi.
TERÖR ÖRGÜTLERİNDEKİ GİZLİ ERMENİLER
TTK Başkanı Prof. Halaçoğlu’nun dikkat çektiği diğer bir nokta ise TİKKO ve PKK terör örgütlerinin içinde yer alanların birçoğunun “Ermeni dönmesi Kürtler” olduğuydu. Tartışma, bu sözler üzerine daha da alevlendi. Peki Halaçoğlu haklı mıydı?
Türkiye’nin terör tarihinde gizli veya Kripto Ermenilerin olduğu, terör örgütlerinde de Türkiye karşıtı Ermenilere büyük sempati duyulduğu bir gerçek. Bölücü Ermeniler en fazla PKK içerisinde yer aldı. İmralı’da tutuklu bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan, ikinci kez devlet başkanı seçilmesi sonrasında Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’a 10 Nisan 1998’de gönderdiği mektupta, 1915 tehcirini soykırım olarak tanıdıklarını bildiriyordu. Öcalan’a göre Ermeni soykırımı, Hitler’in Yahudi soykırımı için de önayak olmuştu. Aynı şekilde PKK’ya yakınlığıyla bilinen Avrupa’daki sözde “Kürdistan Parlamentosu” da Nisan 1997’de aldığı bir kararla Ermeni tehcirini “soykırım” olarak tanımıştı. Kararda ilginç bir şekilde, Hamidiye Alayları ile korucu sistemi arasında bağlantı kurulup, günümüzde de Kürtler ve Aleviler’e yönelik “soykırım” yürütüldüğü iddia edilmişti.
PKK içerisinde yer alan “Ermeni dönmeler” ve “gizli Ermeniler” ile örgüt arasında sıkı bağ bulunuyor. PKK Başkanlık Konseyi üyesi Nuriye Kespir, Merkez Komite üyeleri Bekir Bakırcıoğlu ve Musa Haciyav’ın da sözü edilen Ermenilerden olduğu biliniyor.
ÖCALAN-TİKKO-ASALA BAĞLANTISI
TİKKO’daki Ermeniler ile PKK arasındaki bağlantı, karşılıklı menfaat ilişkisine dayanıyor. Ermeniler terör örgütü mensuplarına yardım ettiği gibi, militanlar da Ermenilere yardım ediyor. Bu anlamda bir dönem faaliyette olan ASALA ile PKK ilişkisi bir tesadüf değil. Adapazarı’nda öldürülen uyuşturucu kaçakçısı Behçet Cantürk, ASALA konusunda ön plana çıkan bir isim. Diyarbakır Lice nüfusuna kayıtlı Cantürk’ün annesi, Hatun Demirciyan isimli bir Ermeni. Cantürk’ün yasadışı yollardan elde ettiği paraları önce ASALA, sonra PKK’ya aktardığı, PKK’nın kaçırdığı uyuşturucuyu dünya piyasalarına pazarladığı ileri sürülmüştü. Abdullah Öcalan İmaralı’da görülen duruşmasında ASALA ile 1980’lerde birlikte hareket ettiklerini ve toplantı düzenliklerini aktarıyor. Amerika’da yayımlanan Armenian Struggle dergisinde 1985’te çıkan bir makalede de ASALA yandaşlarının şu ifadelerine yer veriliyor: “Türk askerlerine karşı Kürt kardeşlerimizle omuz omuza verdiğimiz mücadelede bir üst düzey militanımızla 22 savaşçımızı yitirdik. Kürt kardeşlerimizle beraber silahlı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Şimdilik toparlanmak için daha geri mevzilere çekileceğiz; ancak bir süre sonra Kürt savaşçılarla eylemlerimizi Anadolu’nun içine kadar taşıyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”
SOL TERÖR İÇİNDEKİ KRİPTO ERMENİLER
Tıpkı PKK’da olduğu gibi birçok sol örgütte de lider seviyesinde Ermeniler var. Türkiye Komünist Partisi-Marksist/Leninist (TKP/ML)’nin askerî kanadı olarak ortaya çıkan terör örgütü TİKKO’da çok sayıda Ermeni’nin varlığı dikkat çekiyor. Ermeni-Hıristiyan Garbis Altınoğlu, TKP/ML örgütünün teorisyenliğini ve genel sekreterliğini yaptı. TİKKO’ya yakın internet sitelerinde hâlâ yazıları yayımlanıyor. 1946 doğumlu Garbis Altınoğlu, Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi Bölümü mezunu. Babası Ohannes Altınoğlu da 1957’de Amasya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı ile İslam olan dinini Hıristiyan olarak değiştirmiş.
Ermeni asıllı bir diğer TİKKO mensubu ise Orhan Bakır (Armanek Bakırcıyan) idi. Bakırcıyan, 12 Eylül öncesi İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde okurken arkadaşı Hrant Dink ile birlikte Surp Haç Lisesi’nde belletmen olarak görev yapıyordu. Bakırcıyan daha sonra Hrant ve arkadaşı Stefan ile sol örgütlere katılma kararı aldı. Ancak Ermeni oluşları işlerini zorlaştırmasın diye Hırant, Fırat; Stefan, Murat; Armanek ise Orhan adını aldı. Dağa çıkan ve sonraki yıllarda Ali Ağa koduyla Tunceli ve civarında terör estiren Armanek, nam-ı diğer Orhan, o bölgedeki gizli Ermenilerle temas kurmayı başardı. 1978’de askerî bir operasyon sırasında öldürüldü. 1988’de İzmit yakınlarında bir TİKKO evini basan güvenlik güçleri, Ermeni asıllı Türk vatandaşı Manvel Demir’i yaralamış; ancak Manvel kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Demir, Ömer kod adıyla TKP/ML’nin İstanbul İl Sekreterliği görevini yürüttü. TİKKO’nun Zeytinburnu sorumlusu Aziz Demirel de Ermeni asıllı idi.
.....
İntifada
01-20-2012, 02:29
Sadece örtü değil,ortada başkaldırış var ki örtüye saldırı oluyor ki bunun üzerine peygamber müdahalede bulunuyor.Başkaldırış olmasa zaten örtüye müdahale edilmez.Eee haliyle güvenlik söz konusu burada.İnsanların güvenli olmadığı yerde yaşamasıda mümkün değil.Ben böyle algılıyorum.
Eee haliyle bizim devlette adamı öldüreni yakaladı kısa sürede verdi yargıya,iş yargıya kalmış.Şu pis ortamın yaratılmasının sebebi zatem öldüren ve örtüden asıl,kaynak bunlar,bunlara alkış tutmuyorum ki ;D Ama madem bir pislik yapmışlar,o zaman bu pisliğe karşı çıkanlar neden üstüne bir pislik daha katıp sıvıyorlar ülkenin üzerine ? Madem örgüt örgüt,ula örgütü dillendirin lanet edin onlara karşı pankart yapın ama yok.Ortak mı yoksa bunlar ? Olabilir ;D
Mavi marmarayla ne alakası var la ;D Gemide hristiyan da vardı.Diğer gemiler de hristiyan gavur ülkelerinden kalktı alkışladık.Kepçe altında ölen kadında hristiyandı veya değildi ben orasına bakmam Filistin önce vicdan meselesi, din meselesi değil.Sadece din meselediyle bakılsaydı hiç bir ülkeden bu ülke için bir hayır adımı beklemezdi hiç kimse,veya Filistini tanıyan bir ülke çıkınca nefret ederdik 'napıyor la bu gavurlar' diye..Bir ülke ve halkına yapılan zulüm var,burada ise örgütün öldürdüğü bir tek şahıs var.
Birisi tanınmayan ortadan bölünmüş ülke,seçileni dahi kabul görmeyen ambargo içindeki halk.Diğeri istediği gibi yazıp çizen dolaşan nefes alan ve hala eşi çocuğunun yaşadığı ülke,rahatça sokağa dökülenler istedikleri gibi sağa sola saldıranlar devlete başkaldıranlar.Bu kadar özgürlük varken,oldu olacak yargıyı ermenistana taşıyalım veya ülke topraklarını verelim ermenilere ;D
sen o kadın sahabeye yapılan olayla ilgili ne biliyorsun kardeş ?
şu olmasa bu olmaz,o olmas abu olmaz diyorsun...
kadın sahabe bir yahudinin dükkanında alışveriş yaparken yahudiler kadının tesettürünü çıkarır...
sırf başörtüsüde değil çarşafı bile düşer üzerinden...
avret yerleri görünür...
bunun üzerine savaş açılır...
olayda medinede gerçekleşir bu arada hicretten sonra...
sen neyi nasıl algılıyorsun o mühim değil...
önemli olan islam buna nediyor o dur...
tesettür için yahudilerle savaşan peygamber hiç bir azınlığa,zımmiye ırk farklılığı,inanç farklılığı yüzünden zulmetmişmidir bakman lazım...
eğer kolluk kuvvetlerinin sorumluları yakalamasını hükümetin övünçü olarak sunuyorsan,yargının bu saçmalığınıda hükümete yergi olarak geri döndürmen gerekir...
çok basit...
meydanı insaflı insanlar boş bırakırsa,insafsızlara yol açılır...
bu böyledir istismara açıktır böyle yerler...
şehit cenazelerinde yapılmadık soytarılık bırakmayan adamlar var onların suçunu kime yükleyeceğiz ?
e madem önce vicdan meselesi ne diye şucular bucularda cenazedeydi diye eleştiriyorsun hüdaverdi...
komple çelişiyorsun kendinle...
özgürlük ya sokakta kafasına sıkılan mermide özgürlükten...
'ermeni' kelimesinin küfür olarak algılandığı bir memlekette özgürlük...
demin köpek diyordun adamlara şimdi özgür oldular öylemi...
İntifada
01-20-2012, 02:34
.....
ohoo yine aynı şey...
weret efendiye soru sor karşılığ köşe yazısı vs.
yusuf halaçoğlu mhpden vekil olarak ne idüğünü çok güzel belli etti...
o alıntıladığın türk kanı meselesi yıllar önce açıklığa kavuşan bir meseledir eğer okumam diyorsan adamın 3-4 satırdan oluşan kendi açıklamasını okuyabilirsin...
şu yukarıdaki alıntıya gelince çok basit bir soru sordum...
hrantın barış karşıstı olduğunu kanıtlayan yada gösterenibir örgütle güdümlü olarak gerçekleştirdiği örgütsel bir saldırı,bir eylem örneği verebiliyormusunuz ?
İntifada
01-20-2012, 02:36
Ya sen kitap okumaya gitmiyomuydun akıncı hadi git kitabını oku
özetinide çıkart çok yoruldun yeter bu günlük bu kadar :)
gittim kardeş...
kusura bakma cevap gecikmiş...
özette çıkarırım,altınıda çizerim...
insan kalmak için,şuur kazanmak için okumak şart tavsiye ederim...
manifesto
01-20-2012, 02:40
Medya Hrant haberlerini 5 yıldır bilinçli bir şekilde pazarlıyor
Amaç belli
Katil devlet sloganları attırıp
TC ye sövdürmek
Oysa Türkiye'de devlet terörü ile öldürülen onca insan daha var
Hrant'ı onlardan daha değerli kılan ne?
Ayrıca ben bu kalabalığın bu denli rahat toplanmasını çok normal görmüyorum
Muhtemel gizli Ermeni cemaati
Aralarında saf bir kaç Türk de var
Artık bu dava bir an önce neticelenmeli
Suçlular hapsdilmeli ve tekrarı yaşatılmamalı
Hepsi bu..
Adnan Kahveciler
Gaffar Okkan'lar
Tüm bunlar da bizim evlatlarımız
Yeter ama artık bu DİNK DONK GEYİĞİ!
İntifada
01-20-2012, 02:43
Ulan benhur...
siz o adamlar için miting düzenledinizde millet gelmedimi...
saf bi kaç türkmüş senin hocanda başörtüsü mitingine katılanlara cahil demişti aynı kafa işte...
16 temmuz gençlik hareketi dahi oradaydı
mavi marmarada bulunan insanlardan bazısı oradaydı
islami stklardan insanlar oradaydı...
laf konuşunda lafa benzesin...
başörtüsü mitinglerine bile katılmıyorsunuz filsitin mitinglerine bile katılmıyorsunuz...
oturduğunuz yerden ahkam kesmeyi bırakın,sağa sola ince bıyıklı abilerinizi salacağınıza üstüne gidin şu olayların biraz...
metin yüksele kim sıktıysa hrantada o sıktı...
anlayın artık şunu...
manifesto
01-20-2012, 02:50
Akıncı,ilk kez mi sıkıyor devlet
Üzerine gidin derken meydanlarda KATİL DEVLET sloganları atarak mı olacak bu iş?
Hepimiz üzüldük öldürülmesine
Gariban ve Anadolu Ermenisi babacan bir insandı
Toprağı bol olsun
Ama yeter artık kardeş
5 yıl oldu
Ne kadar sürecek
55 yıl daha mı?
Kimi müebbet aldı
Kimi 22 yıl
Devlet içinde koruyanlar da var ise umarız onlar da çıkarılır ortaya
Ve şu meydanlara inin muhabbetini bırak
Meydanlara inecek en son insanları meydana çağırıyorsun
Onlar meydana indi mi,bağırıp çağırmaya slogan atmaya inmez
Koçum hemi :)
Hırant Dink üzerinde Mazlum Ermeniler edebiyatı yapılıyor sizlerde çanak tutuyorsunuz Ermeniler onlarca diplamatımızı öldürdü kimse bu kadar sahiplenmedi utanın utanın
Hüdaverdi
01-20-2012, 03:02
sen o kadın sahabeye yapılan olayla ilgili ne biliyorsun kardeş ?
şu olmasa bu olmaz,o olmas abu olmaz diyorsun...
kadın sahabe bir yahudinin dükkanında alışveriş yaparken yahudiler kadının tesettürünü çıkarır...
sırf başörtüsüde değil çarşafı bile düşer üzerinden...
avret yerleri görünür...
bunun üzerine savaş açılır...
olayda medinede gerçekleşir bu arada hicretten sonra...
sen neyi nasıl algılıyorsun o mühim değil...
önemli olan islam buna nediyor o dur...
tesettür için yahudilerle savaşan peygamber hiç bir azınlığa,zımmiye ırk farklılığı,inanç farklılığı yüzünden zulmetmişmidir bakman lazım...
eğer kolluk kuvvetlerinin sorumluları yakalamasını hükümetin övünçü olarak sunuyorsan,yargının bu saçmalığınıda hükümete yergi olarak geri döndürmen gerekir...
çok basit...
meydanı insaflı insanlar boş bırakırsa,insafsızlara yol açılır...
bu böyledir istismara açıktır böyle yerler...
şehit cenazelerinde yapılmadık soytarılık bırakmayan adamlar var onların suçunu kime yükleyeceğiz ?
e madem önce vicdan meselesi ne diye şucular bucularda cenazedeydi diye eleştiriyorsun hüdaverdi...
komple çelişiyorsun kendinle...
özgürlük ya sokakta kafasına sıkılan mermide özgürlükten...
'ermeni' kelimesinin küfür olarak algılandığı bir memlekette özgürlük...
demin köpek diyordun adamlara şimdi özgür oldular öylemi...
Aga tamam işte 1 tek kişiye savaş açılmamaış ki,2 kişi gönderilir her türlü gideri var adamın tek ne de olsa ;D
Ama tek değil belli ki savaş yapılmış,belli bir seviyeye gelmiş durum.
Bura da zaten azınlığa diğer dinlere zulmetme yok,böyle bir şey olsa ooo İslam huzur dini değil zulüm dini olurdu ;D
O ayrı bu ayrı.
La yargı ile kolluk kuvveti aynı klasmanda değil ki apayrı şeyler hem yapısal olarak hem hükümete bağlılık bağımsızlık olarak ;D
Bunların zaten örgütten kastı ergenekonmuş başyozmuş uçan kuşmuş kaçan tilkiymiş değil,devleti örgüt oalrak görüyorlar.
Aha birgün paçavrasını aç bak orada yazıyor herşey,o mitinge katılanlarda belli zihniyette zaten,devleti düşman bellemiş kişiler.Ötesi berisi yok bunun tamamen ortada.
Hacı iş insaflı insanfsız boyutunda değil,her şeyde sokağa dökülseydi ooo milletin nefes almaya vakti olmazdı la ;D
İnsaflılar doldursa bile insanfsızların bacaklarına Allah kilit vuramayacağına göre onlarda sokağa çıkacak,tam çatışma ortamı mis gibi,örgütlerin asla kaçırmayacağı bir fırsat ;D
Aha bu tür yürüyüşler katılan ergenlerden bir grup otobüsü işgal ediyor,otobüs işgalide dünyanın en malca hareketi ha ;D
Bir vatandaş otobüse biniyor,akbilini basıp binip evine gitmek istiyor.Bastırmmaya çalışıyorlar.Ardından eleman hiç bir kötü söz veya kaş göz hareketi yapmadığı halde,sırf o yavşakların sözüne gelmediğinden dolayı o şeref yoskunları bu adamı darp ediyor,darp bir yana linç ediyor.Ha bir de bunlar öğrenci ha sözde,hani şu kafası kazıtılan lavuklardan.İnsaflılar ile insanfsızların karşılaşması bak bu güzel bir örnek buna benzer bir sürü de var metro olsun,metrobüs olsun,veya terör olsun vs.En günceli bu hrantın yürüyüşü.10 kadar göz altı varmış.
Şehit cenazeleirndeki soytarılık yapanlar zaten genel de tgb li gerzekler.Aha bak bunlarda Türküm diye gezeninler ha.Ne yaptığını bilmeyenler ;D Bir çok cenaze töreninde zaten şehit yakınları zorla uzaklaştırdı bu mahlukları,darp edildikleride olsa.Cenaze bu organize eden yok ama sahipleri var,sahipte çıktılar.Bu hrantın organizesini yapan veya yapmayan olsun olmasın sahipleri çıkar 'de gedin la sömürmeyin kocamı' der eşi veya kızları veya o çok aydın arkadaşları olur biter.Kalabalık olsunda kimlerden olursa olsun fark etmez.Adamın dediği gibi ''gericilerde burada'' ;D
La ne çelişmesi ;D Vicdan ile orada bulunanların alakası ne ? Şucu bucu dediklerim onu bunu sömüren kişiler,başı boş elemanlar,ötesi berisi yok bunun.Bunların vicdanla alakası zaten yok.
Ha bu yürüşlere bilmemnelere ermeniciliği öne çıkarmasalardı,komonlar leninler maocular bilmemneciler sosyalistci islamcılar falancılar filancılar saçma sapan kafa yapıları belli bir kesime hitap değil de sıradan halde gerçekleştirselerde,'örgüt' diyip ardından örgütün devlet olduğunu söylemeselerdi işte o zaman insanflı denilen kişiler katılırdı.Sayı az olurdu ama en azından insan gibi davrananlar bulunurdu.Kuru kalabalık bir cacık değil.İyice ermenici,devlet düşmanları,solcular,partililer olayı oldu çıktı maksat dinkten çıktı propagandaya dönüştü.
Aha orada bulunan bilmemneciler daha düne kadar kutlu doğum için ünide açılan standakilere saldırmamışlar mıydı ? Baya vicdanlılarmış la ;D
Aha oradakiler benim için köpek,bu 5 yıldır böyle değişmez,5 yıl öncesinde de böylelerdi.Ama çıkıp atsızlar gibi 'ermenilere ölümm' demiyorum la ;D Aha öldürülürse böyle olur,adamı resmen kahraman yaptılar,reklamını gerçekleştirdiler,ülkenin başına iş açtılar yapanlar yaptıranalr.Zaten amaç buydu biliniyordu bilmedikleri işe kalkışmazlar.Oysa bireysel bir iş olsaydı madem vatan millet sakarya o zaman bu eleman bu kişi yerine gider,çok konuşan leyla zananın kafasına sıkardı misler gibi.
Bireysel denilen şeye zaten kimse bu şekilde kalkışmaz.Çıkar ahmet ürke,veya bdplinin diğer lavuğuna,veya bizim bakana kafa atanlar yumruk sallayanalr gibi tepki gösterirdi.
Adam öldürmek kolay değil.Yan anlık sinir olacak veya namusuna el uzatacak veya salak cahil olacaksın bu adamı vuran gibi.
Aklı başında olan herkes bilir bireysel bir şey olmadığını zaten peşin sıra bir sürü cinayet var 2007 de papazdı incil eviydi bilmem neydi.Aha Şemdinlideki kitapevindin arkasından bile asker çıktı.Asker çıkmasaydı çıkıp dieyceklerdi 'bireysel eylem' diye.
ahmet altan gibi bir terörist hala yaşıyorsa,veya meclise terörist girip altına devletin aracı veriliyorsa vs. özgürlüğün daniskası var demektir bu ülkede.Ulen fransada bile yok la bu özgürlük daha neyin özgürlüğü olacak cumhurbaşkanı ermeni soyundan mı gelsin ;D
Supraliminal
01-20-2012, 03:18
Forever Ottoman
Bu destek aşağılık kompleksidir halen ASALAn'ın katlettiği binlerce Türk için zil takıp oynayan Ermenileri güldüren bir kompleks..! Ermeni diasporasını haklı olarak şaşırtıp ağzını açık bıraktıran bir kompleks..!
Bu sürünün önünde ki çobanlara Ermenistana doğru bir U dönüşü yapmalarını rica ediyoruz çünkü sürüler çobanlarını takip eder..!
Dink davası,Dink dernekleri,Dink fuarı,Dink sokağı,Dink semineri,Dink yürüyüşü dink,dink,dink bu nedir yahu..?
Bütün faili meçhullerin simgesiymiş simge olacak o kadar insan varken güya halkımız Dinki simge yapmış yersen :)
Fikirleri 5 yıl içinde değişenler başkaları tarafından başkalaştırılmaya mahkum insanlardır bu itham da yerine gitmiştir..
Bugün bu yürüyüşü yapan Türklere yıllar önce Dink şöyle seslenmişti; "'Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur."
İntifada
01-20-2012, 10:11
Hırant Dink üzerinde Mazlum Ermeniler edebiyatı yapılıyor sizlerde çanak tutuyorsunuz Ermeniler onlarca diplamatımızı öldürdü kimse bu kadar sahiplenmedi utanın utanın
asalanin diplomat oldurmesinden utanip.kendini taksimde yakan ermeni var...
herhalde bundan buyuk sahiplenme olmaz...
Hah işte bütün ermenileri sevmek bütün Ermeni üç kağıtçıları masum göstermek için bir bahane buldunuz kendinize bravo bravo İsrailin yaptıklarını kınayan yahudilerde var sevsene bütün yahudileri :)
Ne kardeşliği Allah aşkına güldürme yarın bir gün "hepimiz yahudiyiz" dersiniz artık
http://img263.imageshack.us/img263/6775/hrant.jpg
Hepimiz ermeniyiz
http://www.haber10.com/images/news/300x225/69649.jpg
http://www.sonsayfa.com/resimler/74000/75944.jpg
http://www.boluekspres.com/fotolar/2011/buyuk/166881303718612.jpeg
İntifada
01-20-2012, 11:56
Hah işte bütün ermenileri sevmek bütün Ermeni üç kağıtçıları masum göstermek için bir bahane buldunuz kendinize bravo bravo İsrailin yaptıklarını kınayan yahudilerde var sevsene bütün yahudileri :)
cevabini fazlasiyla aldin...
git yakabiliyosan yak kendini...
rachel corriede yahudi bir ailede buyudu senin gibi bir suru muslumana sahsiyet dersi verir...
''Ey iman edenler! Siz Müslümanlardan başkasını sırdaş edinmeyin. Çünkü onlar size şer ve fesat çıkarmada ellerinden geleni bırakmazlar. Dâima sizin sıkıntıya düşmenizi isterler. Size olan düşmanlıkları, zaten ağızlarından taşıp meydana çıkmıştır. Kalplerinin gizlediği düşmanlık ise daha fazladır. Âyetlerimizi size iyice açıkladık. (Eğer akıllarınızı kullanırsanız, onlardan yararlanırsınız).'' (Ali İmran/118)
''İşte siz o kimselersiniz ki o düşmanlarınızı seversiniz, Halbuki siz bütün kitaplara iman ettiğiniz halde, onlar sizi sevmezler. Hem huzurunuza geldiler mi "âmenna!" biz de "inandık!" derler. Aralarında başbaşa kaldıkları vakit de, size duydukları kin ve düşmanlık sebebiyle, parmaklarını ısırırlar. De ki: "Geberin kininizle!" Allah bütün kalplerin künhünü bilir.'' (Ali İmran/119)
''Size bir ferahlığın, bir nimetin ulaşması onları üzer. Bir fenalığın gelmesine ise, âdeta bayılırlar. Şayet siz sabreder ve Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız, onların tuzakları size hiçbir zarar veremez. Çünkü Allah, elbette onların yaptıklarını (ilmiyle, kudretiyle) kuşatmıştır.'' (Ali İmran/120)
''Ey iman edenler! Yahudi ve Hıristiyanları velî edinmeyin. Onlar ancak birbirlerinin velisidirler. Sizden kim onları velî edinirse o da onlardandır. Allah böylesi zalimleri doğru yola iletmez.'' (Maide/51)
''Muhammed, Allah’ın resulüdür. Onun beraberindeki müminler de kâfirlere karşı şiddetli olup kendi aralarında şefkatlidirler.'' (Fetih/29)
Terennüm
01-20-2012, 15:43
dink ve dink gibi farklı milletten olan insanların sırf ırkından dolayı öldürülmesine karşıyım bu yahudide olsa böyledir..fransanın yaptığı aymazlığa aynıyla mukabelede bulunmak hele hele sizin ruandada cezayirde yaprıklarınızada biliyoruz tarzında açıklamalar sömürgeci bir toplum için(fransa) çok şey ifade etmez..çünkü medeni olduklarını iddia edenlerin üstadın tabiriyle mimsiz (m)edeniyet oldukları her dönem alenen ortadadır..
bknız..mimsiz medeniyet
Hakan Özkan
01-20-2012, 16:19
Aşırı milliyetçiliğin zehirli kısımları bizi neler ile uğraştırıyor.
EpiVaTeS
01-20-2012, 17:13
ne hrantım nede ermeni...
yanlış varsa cezası çekilsin...
amma velakin kalkıpta ne hrantım derim nede ermeni...
gerçi ırkçı değilim problem yok amma işte felan...
Hrant olmesiydi ve onu öldüren faşist it cezayı çeksin ama ben kendime ben ermeniyim demem
Ben kendime Kürdüm, Arapım derim ama Osmanlıyı arkasından vuran ermeni kafirlere saygı göstermem
İntifada
01-21-2012, 01:51
Aga tamam işte 1 tek kişiye savaş açılmamaış ki,2 kişi gönderilir her türlü gideri var adamın tek ne de olsa ;D
Ama tek değil belli ki savaş yapılmış,belli bir seviyeye gelmiş durum.
Bura da zaten azınlığa diğer dinlere zulmetme yok,böyle bir şey olsa ooo İslam huzur dini değil zulüm dini olurdu ;D
O ayrı bu ayrı.
hiç bişey anlamadım bu cümlelerden desem...
başörtüsü çıkarılan sahabenin düşündüğün tavrından bu sava nasıl vardın...
La yargı ile kolluk kuvveti aynı klasmanda değil ki apayrı şeyler hem yapısal olarak hem hükümete bağlılık bağımsızlık olarak ;D
Bunların zaten örgütten kastı ergenekonmuş başyozmuş uçan kuşmuş kaçan tilkiymiş değil,devleti örgüt oalrak görüyorlar.
cinayeti işleyen devlet adına işliyor,kollayan devlet adına kolluyor...
bu karar tabiki devletin hala temizlenemediğini gösteriyor...
adamlar kendilerine biz asılız siz iktidar olsanızda devlet biziz müktedir biziz diyor...
Aha birgün paçavrasını aç bak orada yazıyor herşey,o mitinge katılanlarda belli zihniyette zaten,devleti düşman bellemiş kişiler.Ötesi berisi yok bunun tamamen ortada.
Hacı iş insaflı insanfsız boyutunda değil,her şeyde sokağa dökülseydi ooo milletin nefes almaya vakti olmazdı la ;D
İnsaflılar doldursa bile insanfsızların bacaklarına Allah kilit vuramayacağına göre onlarda sokağa çıkacak,tam çatışma ortamı mis gibi,örgütlerin asla kaçırmayacağı bir fırsat ;D
genellemeler genelde yanlıştır...
ötesi berisi var tamamen ortada değil yine kendi belirlerdiğin bir oranı gerçek buymuş gibi sunuyorsun...
herşey için sokağa dökülünecek hak başka türlü alınmıyor...
oturduğun yerden hiçş birşeyi değiştiremiyorsun ha ben çıkmam diyorsan çıkanlara saygı duyacaksın...
orada bir sürü insaflı insan vardı çatışmaya falan girmediler...
Aha bu tür yürüyüşler katılan ergenlerden bir grup otobüsü işgal ediyor,otobüs işgalide dünyanın en malca hareketi ha ;D
Bir vatandaş otobüse biniyor,akbilini basıp binip evine gitmek istiyor.Bastırmmaya çalışıyorlar.Ardından eleman hiç bir kötü söz veya kaş göz hareketi yapmadığı halde,sırf o yavşakların sözüne gelmediğinden dolayı o şeref yoskunları bu adamı darp ediyor,darp bir yana linç ediyor.Ha bir de bunlar öğrenci ha sözde,hani şu kafası kazıtılan lavuklardan.İnsaflılar ile insanfsızların karşılaşması bak bu güzel bir örnek buna benzer bir sürü de var metro olsun,metrobüs olsun,veya terör olsun vs.En günceli bu hrantın yürüyüşü.10 kadar göz altı varmış.
o meydanda binlerce insan içinden kaçı yaptı böyle birşeyi ?
he görmek istediğin bu olunca görürsün...
kutlu doğum programına geliyor chp başkanı oradan çıkıyor dini değerlere saydırıyor...
bunun sorumlusu kim şimdi ?
Şehit cenazeleirndeki soytarılık yapanlar zaten genel de tgb li gerzekler.Aha bak bunlarda Türküm diye gezeninler ha.Ne yaptığını bilmeyenler ;D Bir çok cenaze töreninde zaten şehit yakınları zorla uzaklaştırdı bu mahlukları,darp edildikleride olsa.Cenaze bu organize eden yok ama sahipleri var,sahipte çıktılar.Bu hrantın organizesini yapan veya yapmayan olsun olmasın sahipleri çıkar 'de gedin la sömürmeyin kocamı' der eşi veya kızları veya o çok aydın arkadaşları olur biter.Kalabalık olsunda kimlerden olursa olsun fark etmez.Adamın dediği gibi ''gericilerde burada'' ;D
şehit cenazelerinde soytarılık yapanların genelde ülkücü olduğunu cümle alem biliyor...
kurt işareti yaparak yürüyenler tgbli olmasa gerek...
onlar gericiler burada diyor,sen bilmem neler burada diyorsun aranızda bir fark göremiyorum...
onbinlerce insan içinden 3-5 örneğe takılarak olayı kara çıkarmaya çalışıyorsun...
islamcı gençliğin abileri,büyükleri meydandaydı hiç bu tarz şeylerden bahsetmediler savundular yürüyüşü...
Kuru kalabalık bir cacık değil.
kime göre ?
sana göre...
bu da nesnel birşey değil...
Aha oradakiler benim için köpek,bu 5 yıldır böyle değişmez,5 yıl öncesinde de böylelerdi.Ama çıkıp atsızlar gibi 'ermenilere ölümm' demiyorum la ;D Aha öldürülürse böyle olur,adamı resmen kahraman yaptılar,reklamını gerçekleştirdiler,ülkenin başına iş açtılar yapanlar yaptıranalr.Zaten amaç buydu biliniyordu bilmedikleri işe kalkışmazlar.Oysa bireysel bir iş olsaydı madem vatan millet sakarya o zaman bu eleman bu kişi yerine gider,çok konuşan leyla zananın kafasına sıkardı misler gibi.
Bireysel denilen şeye zaten kimse bu şekilde kalkışmaz.Çıkar ahmet ürke,veya bdplinin diğer lavuğuna,veya bizim bakana kafa atanlar yumruk sallayanalr gibi tepki gösterirdi.
Adam öldürmek kolay değil.Yan anlık sinir olacak veya namusuna el uzatacak veya salak cahil olacaksın bu adamı vuran gibi.
Aklı başında olan herkes bilir bireysel bir şey olmadığını zaten peşin sıra bir sürü cinayet var 2007 de papazdı incil eviydi bilmem neydi.Aha Şemdinlideki kitapevindin arkasından bile asker çıktı.Asker çıkmasaydı çıkıp dieyceklerdi 'bireysel eylem' diye.
senin için köpek olabilir benim için o azınlıkların hepsi peygamberimin emaneti...
hadisinde söylediği gibi size emanet onlar...
atsızcılar,bireysel olamaz falan filan farklı bişey anlatmıyorsun ki
tamam...
insanlar ne diyor ?
devlete bağlı güçler önce adamı öldürecek sonra devletin mahkemesi olayı kapatacak...
ahmet altan gibi bir terörist hala yaşıyorsa,veya meclise terörist girip altına devletin aracı veriliyorsa vs. özgürlüğün daniskası var demektir bu ülkede.Ulen fransada bile yok la bu özgürlük daha neyin özgürlüğü olacak cumhurbaşkanı ermeni soyundan mı gelsin ;D
ahmet altan dün ergenekon belgelerini açıklarken hayrandınız adama...
hiç bir muhafazakar gazete cesaret edemezken adamlar ergenekona kök söktürdü...
bu memlekete sizin vatansever bildiklerinizden 100 kat fazla hizmet etti sırf şu ergenekon meselesiyle...
gelsin ne zararı var ?
şimdiye kadarkiler türk soyundan geldi sana ne faydası oldu ?
soylamı adam olunuyor ?
Hrant olmesiydi ve onu öldüren faşist it cezayı çeksin ama ben kendime ben ermeniyim demem
Ben kendime Kürdüm, Arapım derim ama Osmanlıyı arkasından vuran ermeni kafirlere saygı göstermem
hmmm...
osmanlıyı yıkan ittihatçıların bir ırkını araştır sonra ben neyim diyeceksin bakalım...
beyler siz neyin kafasini yapiyorsunuz, bu uzun yazilari okuyacagimizi düsünmüyorsunuz degil mi :)
xhidayet
01-21-2012, 01:58
Hrant olmak ermeni olmak bu topraklarda öldürülme,katledilme sebebiyse hrantım ermeniyim...
ogün samastın eline türk bayrağı verilirken,fatihalar yasinler bitmez karadenizde denilirken hiç tepki yoktu ne iş ?
unutmayın !
:güzel::saygılar::saygılar::saygılar:
unutmayın !
Yani AK Parti Hükümetinin başında olduğu devletmi öldürdü ?
İntifada
01-21-2012, 02:07
Yani AK Parti Hükümetinin başında olduğu devletmi öldürdü ?
evet...
iktidara rağmen müktedir olanlar öldürdü...
derin devlet yada ergenekonda denilebilir...
hrant dinkin öldürülmesi kafes eylem planı denilen şeyin planlı eylemlerinden birisidir...
http://www.akpartiforum.com/bu-belgeye-ne-olacak-t158970.html?t=158970
xhidayet
01-21-2012, 02:13
Hrantı öldüren tetikçi zihniyet "milliyetçilik yumuşak karnı"nı kullanmayı iyi biliyor...
Osmanlıyı yıkan "süperego" iş başında.. vatan kurtaran şabanlara tek sözüm: Beni ordudan atan ETÖ subayına suçumu sorduğumda şöyle demişti:
"Vatanının selamati için bu şart"..
Vatanın selameti için her yolu mübah gören bir zihniyet var orta da ve..
Uyanık olmazsanız, MAŞA OLMAYA MUKTEDİR OLURSUNUZ..ER VEYA GEÇ...
Hüdaverdi
01-21-2012, 02:32
Neyini anlamadın la,1 kişiye saldırı sonucu direk savaş ilan edilmemiştir diyorum ;D
Belli ki öncesinden meydana gelen olaylar var ki,savaş yapılmışsa yapılmış.1 kişinin hareketiyle savaş mı olurmuş ;D
Aksi halde 2 adam gönderilir her türlü işi haledilir.Savaş yapıldı deniliyorsa büyük grup olması lazım karşıdna,ama tek kişi veya ufak bir gurp yaptıysa savaşlık zaten durum yok orta.
Hacı hangi devlet adına işliyor la cinayeti ;D O zaman tsk dahil tüm yargı olsun hükümet olsun muhalefetine kadar cümle alem suçlu bu durumda.Bir yanda devlet,öte yanda gizli yapılanma var.Gizli yapılanamda bu hükümetin ayağını kaydırma çabası içindeyken 'devlet yaptı' demek zaten saçmalık olur.O zaman ergenekon davasının ismi 'devlet terör örgütü' olması lazım ;D
TSK nın adamları Şemdinlide kitapevi bombaladı,devlet adına mı yapıldı ? Devlet yaptıysa terörist bir devletin içinde barınıyoruz demek olur bu da,israille eşit bir ülke olmuş oluruz.Yapma la ;D
Genelleme değil hacı,bizim bakanlar olsun,veya vekil veya cumhurbaşkanı veya karş ıgörüşündeki her kim olusa olsun yazarından tut YÖK başkanına,AYM başkanından tut ellerindne gelse çaycısına kadar bu güruh saldırıyor saldırmaya da devam ediyor.Aha en son şevki kazan'ı linç etmeye kalktılar ;D Sadece bunlar değil,hemen hemen bütün eylemelrde olay çıkartan da bunlar,1 mayısta bir boruya havai fişek koyup polis helikopterine atan da -ki kancık bile var içlerinde- bu şerefsizler değil miydi hacı ? Lise terk kızı hamile bırakıp polisin üstüen salan,bebek düşünce 'katil polis' diyen de bunlar,kızın evli olmadığıda,bebekten bihaber olduğuda,polise ilk saldıranın kendisi olduğuda,kaçarken bu kancığın düştüğüde hem raporlar hem de görüntüler ortaya döktü zaten.Geçmiştede bunlar böyleydi hala böyle gelecekte de kancıklıklarına devam edecekler.Hani faşizm deniliyor ya,aha bunlar ta kendileri.Kemalistleri nasıl dışlıyorsam aha bunlarda aynı terane dışlarım ;D Bunlar ermenide olur,kürtçüde olur,hristiyanda olur,hatta islamcı gibi de davranır,tek olamadıklar şey Türklük.'Türküm' dedirtemezsin veya 'Türküm' dersen 'sen faşistsin' derler.Ama kürdüm dersen 2insaflı insancık' derler.Her türlü bayrağı simgeyi yatak fantazisini benimserler ama Türk denilince sanki küçükken tecavüze uğramışlar gibi korkuyorlar nefret duyuyorlar.Irkçılığı körükleyen anam babam olsa ben iplemem hacı ;D La sen şimdi çamhuriyet mitinglerini de savunursun ha ;D vİnsaflarına tüküreyim onların neresi insaflı ? Ermeni denilince insaflı olunuyorsa,koyun sürüsü gibi onun bunun peşine takılıyorlarsa vay anam var yemişim böyle insafı.Türk ve devlet düşmanından ifsaf bekleyseydi pkklılar yer yüzünün en insaflı melek yüzlüleri ilan edilirdi.
30-40 kişi yaptı ;D 10 kişi gözaltına alındı içlerinde gancıklar bile vardı la baya güzeldi bak bir tanesi ;D
Mesela sadece sağa sola saldımak değil.Önceki 4 yıl da sağa sola saldıran olmadı ama ülkenin gündemini saçma sapan işlerle doldurup durdular.
Neymiş yırtık ayakkabısı varmış,kemal kılıçdaroğlunun propagandasıan döndü bu iş ;D Ula madem yırtık ayakkabılı bir zavallı kendisi,öğrencilere nasıl burs veriyordu ? Bir eğitim yeri var bunların,ufacık çocuklar eğiti mgörüyor kamp gibi bir şey.Çok sevdiği insanflı yalakaları yardımda bulunsaymış bari ;D
Sorumlsuu onu oraya davet edende ;D
Kurt işaretini herkes yapar ülkücü vs. demek doğru değil,ibnelik olsun diye inatla o işareti yapan bile olur.
Ülkücü müsün desen ocaklar zaten kapalı.Her zafer işareti yapan insan olmadığına göre,her kurt işareti yapanda ülkcüü değil.
tgb liler zaten bayrakla seyranla katıldı bir ara organize şekilde baktılar kovuluyorlar dayak yiyorlar,bayraksız yapmaya başladılar bu tür şeyeleri.İşin organiza yanı var,birden doğan tepki olayı var.
O gerici diyen 'insanflı' dediğin kişilerin içinde bulunuyor,benim demem doğal insafsız kısmındayım işin,bu yüzden arada fark var hacı ;D
Ağızlar bir,sloganlar bir,pankartlar bir,organize geldikleri ortada,gazetecilerin çelişksii de ortada,kemal bile çelişti la yok dediği örgüte var dedi adam :w: Çarşı pazar değil ki orası herkes kendi kafasına göre hareket etsin.Hepsi aynı.Rahatsız olup oradan ayrılanları katmıyorum bak ;D
Çamhuriyetçilerde kruu kalabalıktı hacı,bir cacık olmadıkları ortada.Dilipak bile yazdı 2 gün önce 2007 de anıtkabir ziyareti 13 milyon mu ne.2011 de ise 3 milyon.Tabi oranın sorumlu komutanı fazla fazla yazmış rakamları.Yazmadı var saysak bile kuru kalabalıkların bir işe yaramadığı ortada.Hoş bizim işimize yaramı şimdiye kadar o başka mevzu ;D
La peygamber emaneti deme çarpılırsın ;D Kuyu kazanlar peygamber emaneti değil anca peygamber düşmanı olursa olur.
Algı sorunu yaşayan insanlar hacı onlar,ne derlerse desinler vız gelir tırıs gider ;D
Aha chpli hatun vekil kızı için AYM ye başvurdu,neymiş laikliğe aykırıymış kuran kursu yaşı,katsayı da çağdaşlığa aykırıymış.Bunu ak parti geldiğidnen beri paso diyorlar elelrine geçen mağlubiyet oluyor paso.Bunlarda devleti suçladıkça haksız duruma düşecekler her daim ;D Ne zaman yalakalığı bırakır da insan gibi davranırlarsa,işte o zaman söyledikelri anlaşılır.
Ula daha dün tv de söylendi,nedim şener hrantın anma günü programında mı ne davet edilmediğinden veya ismi anılmadığından dolayı,şeenri arkadaşları orayı terketmiş.Hrantın abisi de tarafsız bölgeye katılı p 'nedim benim kardeşim' diyordu.Bir yandan şener sahip çıkacak,hrantın abisi 'kardeşim' diyecek,öte yandan adı dahi anılmayacak,şenerina rkadaşları küsüp gidecek.
Fantaziye bak,baya insanflılarmış la ;D
Yemişim bunların insanlıklarını.Boşa demiyorum yalakçı bunlar,sömürücü.Ne kadar çok ölüm kan o kadar beslenme sömürü kaynağı.
İnsan olmadığını anlayınca hayranlık ışığım sönüverdi la ;D Eee zamanla insanları yüzü ortaya çıkıyor veya görülüyor.Görene ne mutlu.Kök söktürme işi kendi başarısı mı yoksa başka işler var mı arkalarında ? Daha önce zerre ses çıkaramazdı bunlar,aha Nokta dergisi örneği ortada,anında götürülerdi.100 kat hizmet ettiği kadar 1000 katta pkkya hizmet etti.Her türlü bu dava zaten yürütülecekti,altanlık bir durum yok ;D
pkkyı al devletin başına koy,ne olur ? ;D Aha al ermeniyi koy devletin başına.Bu devleti bir ermeni pkklı yıkacaksa onun yerien bir Türk gelir başarısızlığı sonucu devlet yıkılır daha hayırlı olur.
la hüda reyiz ne ictiysen banada ver, bu yaziyi bir insan evladinin okumasini beklemiyorsun degil mi :D
hiç bişey anlamadım bu cümlelerden desem...
başörtüsü çıkarılan sahabenin düşündüğün tavrından bu sava nasıl vardın...
cinayeti işleyen devlet adına işliyor,kollayan devlet adına kolluyor...
bu karar tabiki devletin hala temizlenemediğini gösteriyor...
adamlar kendilerine biz asılız siz iktidar olsanızda devlet biziz müktedir biziz diyor...
genellemeler genelde yanlıştır...
ötesi berisi var tamamen ortada değil yine kendi belirlerdiğin bir oranı gerçek buymuş gibi sunuyorsun...
herşey için sokağa dökülünecek hak başka türlü alınmıyor...
oturduğun yerden hiçş birşeyi değiştiremiyorsun ha ben çıkmam diyorsan çıkanlara saygı duyacaksın...
orada bir sürü insaflı insan vardı çatışmaya falan girmediler...
o meydanda binlerce insan içinden kaçı yaptı böyle birşeyi ?
he görmek istediğin bu olunca görürsün...
kutlu doğum programına geliyor chp başkanı oradan çıkıyor dini değerlere saydırıyor...
bunun sorumlusu kim şimdi ?
şehit cenazelerinde soytarılık yapanların genelde ülkücü olduğunu cümle alem biliyor...
kurt işareti yaparak yürüyenler tgbli olmasa gerek...
onlar gericiler burada diyor,sen bilmem neler burada diyorsun aranızda bir fark göremiyorum...
onbinlerce insan içinden 3-5 örneğe takılarak olayı kara çıkarmaya çalışıyorsun...
islamcı gençliğin abileri,büyükleri meydandaydı hiç bu tarz şeylerden bahsetmediler savundular yürüyüşü...
kime göre ?
sana göre...
bu da nesnel birşey değil...
senin için köpek olabilir benim için o azınlıkların hepsi peygamberimin emaneti...
hadisinde söylediği gibi size emanet onlar...
atsızcılar,bireysel olamaz falan filan farklı bişey anlatmıyorsun ki
tamam...
insanlar ne diyor ?
devlete bağlı güçler önce adamı öldürecek sonra devletin mahkemesi olayı kapatacak...
ahmet altan dün ergenekon belgelerini açıklarken hayrandınız adama...
hiç bir muhafazakar gazete cesaret edemezken adamlar ergenekona kök söktürdü...
bu memlekete sizin vatansever bildiklerinizden 100 kat fazla hizmet etti sırf şu ergenekon meselesiyle...
gelsin ne zararı var ?
şimdiye kadarkiler türk soyundan geldi sana ne faydası oldu ?
soylamı adam olunuyor ?
hmmm...
osmanlıyı yıkan ittihatçıların bir ırkını araştır sonra ben neyim diyeceksin bakalım...
Türkler yapmış
Hüdaverdi
01-21-2012, 02:41
la hüda reyiz ne ictiysen banada ver, bu yaziyi bir insan evladinin okumasini beklemiyorsun degil mi :DAgam yarın sınavım var stresliyim zatei ;D Uyumam lazımdı sözde.
Alkölsüz bira içtim ;D
İntifada
01-21-2012, 03:10
Neyini anlamadın la,1 kişiye saldırı sonucu direk savaş ilan edilmemiştir diyorum ;D
Belli ki öncesinden meydana gelen olaylar var ki,savaş yapılmışsa yapılmış.1 kişinin hareketiyle savaş mı olurmuş ;D
Aksi halde 2 adam gönderilir her türlü işi haledilir.Savaş yapıldı deniliyorsa büyük grup olması lazım karşıdna,ama tek kişi veya ufak bir gurp yaptıysa savaşlık zaten durum yok orta.
belliki falan değil...
olay rivayetlere göre medine döneminde oluyor yani yahudilerle anlaşma yapıldıktan sonra...
öncesinde savaşı gerektiren bir durum olsaydı savaş ilan etmekten geri durmazdi peygamberimiz...
Hacı hangi devlet adına işliyor la cinayeti ;D O zaman tsk dahil tüm yargı olsun hükümet olsun muhalefetine kadar cümle alem suçlu bu durumda.Bir yanda devlet,öte yanda gizli yapılanma var.Gizli yapılanamda bu hükümetin ayağını kaydırma çabası içindeyken 'devlet yaptı' demek zaten saçmalık olur.O zaman ergenekon davasının ismi 'devlet terör örgütü' olması lazım ;D
TSK nın adamları Şemdinlide kitapevi bombaladı,devlet adına mı yapıldı ? Devlet yaptıysa terörist bir devletin içinde barınıyoruz demek olur bu da,israille eşit bir ülke olmuş oluruz.Yapma la ;D
devletin polisi,jandarması,valisi,istihbarat başkanı sorumludur bu cinayetten...
neden dönemin büyük başlarına soruşturma izni verilmedi ?
istanbul emniyetine gönderilen istihbarat neden sümenaltı ediliyor ?
savcı örgüt var derken mahkeme örgüt yok diyor...
bunlar 'faili devlet'in kanıtları değilmi...
ergenekon zaten devlet terör örgütüdür...
devleti bunlardan kurtardığın az temizlersin devleti...
şemdinlide kitap evini bombalıyanlara bu memleketin genelkurmay başkanı çıktı tanırım iyi çocuklardır dedi...
devletin iplerini elinde tutan adamların emriyle yapıldı şemdinlide...
ne yapıldı ?
yıl oldu 2012 adamlar daha yeni ceza aldı...
yavaş yavaş devleti bu katillerin elinden kurtarıyorlar ama şu hrantın mahkeme kararı gösteriyorki hala elleri uzun...
Genelleme değil hacı,bizim bakanlar olsun,veya vekil veya cumhurbaşkanı veya karş ıgörüşündeki her kim olusa olsun yazarından tut YÖK başkanına,AYM başkanından tut ellerindne gelse çaycısına kadar bu güruh saldırıyor saldırmaya da devam ediyor.Aha en son şevki kazan'ı linç etmeye kalktılar ;D Sadece bunlar değil,hemen hemen bütün eylemelrde olay çıkartan da bunlar,1 mayısta bir boruya havai fişek koyup polis helikopterine atan da -ki kancık bile var içlerinde- bu şerefsizler değil miydi hacı ? Lise terk kızı hamile bırakıp polisin üstüen salan,bebek düşünce 'katil polis' diyen de bunlar,kızın evli olmadığıda,bebekten bihaber olduğuda,polise ilk saldıranın kendisi olduğuda,kaçarken bu kancığın düştüğüde hem raporlar hem de görüntüler ortaya döktü zaten.Geçmiştede bunlar böyleydi hala böyle gelecekte de kancıklıklarına devam edecekler.Hani faşizm deniliyor ya,aha bunlar ta kendileri.Kemalistleri nasıl dışlıyorsam aha bunlarda aynı terane dışlarım ;D Bunlar ermenide olur,kürtçüde olur,hristiyanda olur,hatta islamcı gibi de davranır,tek olamadıklar şey Türklük.'Türküm' dedirtemezsin veya 'Türküm' dersen 'sen faşistsin' derler.Ama kürdüm dersen 2insaflı insancık' derler.Her türlü bayrağı simgeyi yatak fantazisini benimserler ama Türk denilince sanki küçükken tecavüze uğramışlar gibi korkuyorlar nefret duyuyorlar.Irkçılığı körükleyen anam babam olsa ben iplemem hacı ;D La sen şimdi çamhuriyet mitinglerini de savunursun ha ;D vİnsaflarına tüküreyim onların neresi insaflı ? Ermeni denilince insaflı olunuyorsa,koyun sürüsü gibi onun bunun peşine takılıyorlarsa vay anam var yemişim böyle insafı.Türk ve devlet düşmanından ifsaf bekleyseydi pkklılar yer yüzünün en insaflı melek yüzlüleri ilan edilirdi.
ben kemalistlerin yaptığı hiç bişeyi savunmam ulusalcılarında...
hrantı öldürenlerde emri verenlerde onlar...
hrantı manşet edenler,yargılayanlarda onlar...
sen bu mitinge kıl oldun niye adam ermeni çünkü zoruna gidiyor ve eleştirecek birşey arıyorsun elindede tek bir şey var falanca o mitinge gitti...
bu bir eleştiriyse öbür falancada o mitingdeydi ergenekon düşmanları,ulusalcı düşmanları,islamcılar...
o zaman sen bu mantıktan yaklaşınca bu mitingi savunmak zorunda kalıyorsun...
mitingin mesajı neydi ?
hrantın kanı yerde kalmamalı,devlet bunun hesabını vermeli yada sormalı...
siz devlet deyince sadece hükümeti anladığınız için çok abes geliyor bu sözler size...
bu çocukları istanbula hrantı vurması için yollayan devlettir !
30-40 kişi yaptı ;D 10 kişi gözaltına alındı içlerinde gancıklar bile vardı la baya güzeldi bak bir tanesi ;D
Mesela sadece sağa sola saldımak değil.Önceki 4 yıl da sağa sola saldıran olmadı ama ülkenin gündemini saçma sapan işlerle doldurup durdular.
Neymiş yırtık ayakkabısı varmış,kemal kılıçdaroğlunun propagandasıan döndü bu iş ;D Ula madem yırtık ayakkabılı bir zavallı kendisi,öğrencilere nasıl burs veriyordu ? Bir eğitim yeri var bunların,ufacık çocuklar eğiti mgörüyor kamp gibi bir şey.Çok sevdiği insanflı yalakaları yardımda bulunsaymış bari ;D
Sorumlsuu onu oraya davet edende ;D
belki öğrencilere burs verdiği için yırtıktı ayakabısı,yada ayakkabı almayı gerekli görmüyordu ne yapacaksın...
yırtık ayakkabısı varmışı kemal kılıçtaroğlunun o yana çekmesiyle senin bu yana çekmen arasında bi fark yok...
ayağındaki deliği bırakında ensesindeki kurşun deliğine bakın...
senin milliyetçilerin işi...
keşke birileride onlara eğitim verip okutsaydı...
cehalet kötü şey...
vatanseverim milliyetçiyim diye dolanıyor cahil çocuklar sonra...
Kurt işaretini herkes yapar ülkücü vs. demek doğru değil,ibnelik olsun diye inatla o işareti yapan bile olur.
Ülkücü müsün desen ocaklar zaten kapalı.Her zafer işareti yapan insan olmadığına göre,her kurt işareti yapanda ülkcüü değil.
tgb liler zaten bayrakla seyranla katıldı bir ara organize şekilde baktılar kovuluyorlar dayak yiyorlar,bayraksız yapmaya başladılar bu tür şeyeleri.İşin organiza yanı var,birden doğan tepki olayı var.
O gerici diyen 'insanflı' dediğin kişilerin içinde bulunuyor,benim demem doğal insafsız kısmındayım işin,bu yüzden arada fark var hacı ;D
Ağızlar bir,sloganlar bir,pankartlar bir,organize geldikleri ortada,gazetecilerin çelişksii de ortada,kemal bile çelişti la yok dediği örgüte var dedi adam :w: Çarşı pazar değil ki orası herkes kendi kafasına göre hareket etsin.Hepsi aynı.Rahatsız olup oradan ayrılanları katmıyorum bak ;Dhmmm...
olur olur...
hatta nasıl yapılıyormuş diye merak edip yapan bile vardır ;D
Çamhuriyetçilerde kruu kalabalıktı hacı,bir cacık olmadıkları ortada.Dilipak bile yazdı 2 gün önce 2007 de anıtkabir ziyareti 13 milyon mu ne.2011 de ise 3 milyon.Tabi oranın sorumlu komutanı fazla fazla yazmış rakamları.Yazmadı var saysak bile kuru kalabalıkların bir işe yaramadığı ortada.Hoş bizim işimize yaramı şimdiye kadar o başka mevzu ;D
evet bir işe yaramadı ;D
ondan ödü koptu milliyetçilerin ;D
başbakan bakanlar ardı arkasına açıklama yaptı kamuoyu rahatsız oldu diye ;D
hiç işe yaramadı ;D
La peygamber emaneti deme çarpılırsın ;D Kuyu kazanlar peygamber emaneti değil anca peygamber düşmanı olursa olur.
Algı sorunu yaşayan insanlar hacı onlar,ne derlerse desinler vız gelir tırıs gider ;Dvalla çarpılma falan onu bi geçte...
sen şu hadis olsun islami konu olsun 'bence şöyledir,şöyle olur' demeyi bıraksan iyi olur...
peygamberim onları ümmete emanet ediyorum diyor bende emanetin başım üstüne diyorum...
'ne derlerse desinler vız gelir tırs gider demek' ben karşımdakinin yazdıkları doğruda olsa kabul etmiyorum demektir...
doğru bir hareket değildir
Aha chpli hatun vekil kızı için AYM ye başvurdu,neymiş laikliğe aykırıymış kuran kursu yaşı,katsayı da çağdaşlığa aykırıymış.Bunu ak parti geldiğidnen beri paso diyorlar elelrine geçen mağlubiyet oluyor paso.Bunlarda devleti suçladıkça haksız duruma düşecekler her daim ;D Ne zaman yalakalığı bırakır da insan gibi davranırlarsa,işte o zaman söyledikelri anlaşılır.
Ula daha dün tv de söylendi,nedim şener hrantın anma günü programında mı ne davet edilmediğinden veya ismi anılmadığından dolayı,şeenri arkadaşları orayı terketmiş.Hrantın abisi de tarafsız bölgeye katılı p 'nedim benim kardeşim' diyordu.Bir yandan şener sahip çıkacak,hrantın abisi 'kardeşim' diyecek,öte yandan adı dahi anılmayacak,şenerina rkadaşları küsüp gidecek.
Fantaziye bak,baya insanflılarmış la ;D
Yemişim bunların insanlıklarını.Boşa demiyorum yalakçı bunlar,sömürücü.Ne kadar çok ölüm kan o kadar beslenme sömürü kaynağı.
chpnin yaptığı islam düşmanlığını konuya katarak chplilerde oraya katıldı demekki bu program yanlış mesajımı veriyorsun...
eğer bu olayı yanlış görmendeki algı buysa ters çevir chp zihniyetine düşman bir sürü insan oaradaydı demekki bu miting doğru...
hrantın kardeşi öyle dedi diye bu eylemi ve hrantı suçlu buluyorsan ergenekon denen örgütü ortaya çıkaran ahmet altana hrant dink vakfı bu sene ödül verdi o zaman bu olay doğru
İnsan olmadığını anlayınca hayranlık ışığım sönüverdi la ;D Eee zamanla insanları yüzü ortaya çıkıyor veya görülüyor.Görene ne mutlu.Kök söktürme işi kendi başarısı mı yoksa başka işler var mı arkalarında ? Daha önce zerre ses çıkaramazdı bunlar,aha Nokta dergisi örneği ortada,anında götürülerdi.100 kat hizmet ettiği kadar 1000 katta pkkya hizmet etti.Her türlü bu dava zaten yürütülecekti,altanlık bir durum yok ;D
pkkyı al devletin başına koy,ne olur ? ;D Aha al ermeniyi koy devletin başına.Bu devleti bir ermeni pkklı yıkacaksa onun yerien bir Türk gelir başarısızlığı sonucu devlet yıkılır daha hayırlı olur.bir sürü cümle yazıyorsunda bunlar yine farazi...
şöyle yapılsa böyle olur şöyle olursa böyle olur diye...
arkasında ne var kendi başarısımı...
diyelim arkasında birileri var senin muhafazakar medyan korkak tavukmu ?
onlar alamazmıydı servisi...
altanlık durum yokmuş sırf ergenekonu ortaya çıkarmakla kalmadı türkiyede yaşanan her abuk subuk olayın belgelerinide bu adamlar ortaya çıkardı...
siz askere toz kondurmazken bu adamlar dağlıacada,aktütünde,heron skandallarında gerçeği milletin gözüne soktu...
teröristmiş ;D
senin vatansever dediklerinin 100 yıl dursa yapamayacağı hizmeti yaptı adamlar...
İntifada
01-21-2012, 03:18
Türkler yapmış
senin bu kafayla başın dertte kardeş...
yahu sen niye birilerinin hatalarını birilerine bindiriyorsun direk...
ittihatçıların türk olması nasılki tüm türklerin utancı değilse terside aynı şekildedir...
Özgür Çağrı
01-21-2012, 03:37
ahmet abi okuyan var yav alan razı satan razı bence biz karışmayak.
kusura bakma hüdo reyiz ben okuyamadım son gönderin baya uzun bölüp bölüp göndereydin okurdum :)
Özgür Çağrı
01-21-2012, 04:01
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/408186_331083053579310_100000328545626_1060748_801 186572_n.jpg
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.