Orijinalini görmek için tıklayınız : Fatih Altaylı!..
Asi_isyankar
11-20-2010, 19:34
Şerefsiz misiniz!
Kusura bakmayın ama son zamanlarda “bazılarınca” pek makbul hale geldiği için biraz ağzımı bozacağım bugün.
Çünkü bugün konu edeceğim “yavşakları” başka türlü tariflememe imkân yok.
Daha doğrusu var ama öyle yazsam daha da beter olacak.
O yüzden “yavşaklar” diyeyim. Siz içinizden geldiği gibisini anlayın.
Kırk yıllık hurmaların tırmaladığı yavşaklardan söz edeceğim.
Bir Ahmet Kaya’cılıktır aldı başını gidiyor.
O günlerde, yani Ahmet Kaya’nın kimilerince eleştirilip kimilerince linç edildiği günlerde “tırsıp” suspus olanlar, aradan 10 yıl geçince birden celalleniverdiler.
“Ahmet Kaya’ya nasıl bunları yazdınız” diye.
Baktım ne yazmışım diye.
Fazlaca bir yazı yok doğrusu. Çünkü Ahmet Kaya’ya karşı hiçbir tavrım olmadı. Hatta severdim. Birilerini kızdırdığı günlerde televizyona çıkarmış, hatta bir de program yapmasına aracılık etmiştim.
Ona “çatal bıçak” fırlatanlardan olmadım asla.
Ama hakkında çok ağır bir yazı yazdığım doğru.
Ama ne zaman yazdım, neden yazdım?
Ahmet Kaya, Türkiye’yi terk edip gitmişti. Ve gittiği yerde, yanlış hatırlamıyorsam bir PKK toplantısında, “Şerefsizlerin memleketini terk edip geldim” diye bir konuşma yapmış, konuşma gazete ve televizyonlara haber olmuştu.
Ve ben de Ahmet Kaya için, “Şerefsiz sensin” diye bir yazı yazmıştım.
Çünkü ben, “şerefsizlerin ülkesinde” yaşamıyorum. Şerefsiz değilim.
Elbette benim ülkemde de her ülkede olduğu kadar, bazen daha fazla, bazen daha az şerefsiz var ama burası asla ve asla şerefsizlerin ülkesi değil.
Başkalarını bilmem ama ben bu lafı yalayıp yutamazdım. Yutkunup oturamazdım.
O yüzden de “o şerefsizliği” çok da ağır bir yazıyla kendisine iade ettim.
Pişman mıyım?
Ahmet Kaya bugün yaşasa ve “Bu ülkenin insanlarına şerefsiz dediğim için pişmanım” deseydi, ben de “Pişmanım” derdim.
Ama şu anda asla pişman değilim.
Bana ve bu ülkenin şerefli insanlarına şerefsiz diyen birine yine aynı yanıtı veririm. Çünkü ben “yavşak” değilim.
Üstelik bilen bilir.
Biz asla zor günlerde “sipere yatanlardan” olmadık.
Hiçbir şeyin hesabını 10 yıl sonra “arkamızı sağlama alınca” sormadık.
Not: Bakın ben hiç dolambaçlı yollar izlemedim. Lafımı zamanında, gününde söyledim. Yılmaz Güney’i “fikir suçlusu” zannedenlere, “Ne fikri be. O adam katildi. Adam öldürdüğü için hapse girdi, fikirlerinden dolayı değil. Pavyon kavgasında, kadın meselesinden adam öldürdü. İyi sinemacı olabilir ama iyi adam değildi. Şimdi adını vermeyeyim, eşini döverdi. Adam öldürürdü. Bu mu kahraman” dedim o günlerde. Ahmet Kaya’nın da aynen Tanju Çolak gibi fikir suçundan değil otomobil kaçakçılığından yargılandığını söyledim. Yalan mı bunlar?
Fatih Altaylı
20 Kasım 2010 / Habertürk Gazetesi
http://www.otekimahalle.com/wp-content/uploads/2009/10/fatih-altayli.jpg
Asi_isyankar
11-20-2010, 19:38
Altaylı 1999'daki MGD gecesinden sonra da
Ahmet Kaya için şu alçakça satırları yazmıştı!..
'Kaya yalancı haysiyetsizin biridir.
Avantayı nereden buluyorsa ona göre bağırır.
Bugün PKK'nın para dağıttığını görünce PKK'lı,
yarın travestiler dağıtsın onlardan.'
konuyu tam bilmiyorum acaba iddiaları doğru mudur ?bilgilendirirseniz sevinirim.
Asi_isyankar
11-20-2010, 21:31
konuyu tam bilmiyorum acaba iddiaları doğru mudur ?bilgilendirirseniz sevinirim.
Hangi iddialar?
Yahu hani forumdaki uslüpdan şikayetçi olunuyordu!!!
bu kadar kızmanın bir anlamı yok..
sadece açıklama yapılmış ve doğru söylemiş...
10 sene önce Kaya'ya küfür edenler şimdi neden sahip çıkıyor?
bunun amacı nedir?
kötüleme olsa amenna...
Kaya bu ülkeye şerefsiz derse, elbet ki aynı dojazda cevabını alacaktır..
ha Altaylı olmuş ha başkası fark etmez...
Asi_isyankar
11-20-2010, 22:30
Altaylı alçağı sadece Ahmet Kaya'ya değil
bize de hakaret etmiştir bu yazısında.
Bu durumda kendisi için edepli bir üslup kullanacak halimiz yok
zira "şerefsiz" şerefsizdir, "alçak" alçaktır,
"yavşak" yavşaktır, "cibiliyetsiz" cibiliyetsizdir.
Başka bir tabir kullanmanın luzümü yok...
peki ahmet kaya nin o sözleri söyledigine dair görüntü, belge, bilgi var mi? varsa bizimle paylasirmisiniz..
altaylinin yaptigi caldigi minareye kilif uydurmakdir..
Asi_isyankar
11-20-2010, 22:33
bu kadar kızmanın bir anlamı yok..
sadece açıklama yapılmış ve doğru söylemiş...
10 sene önce Kaya'ya küfür edenler şimdi neden sahip çıkıyor?
bunun amacı nedir?
kötüleme olsa amenna...
Kaya bu ülkeye şerefsiz derse, elbet ki aynı dojazda cevabını alacaktır..
ha Altaylı olmuş ha başkası fark etmez...
Birincisi, Kaya bu ülkeye "şerefsiz" dememiştir.
Buna senin aklın alıyor mu?
Demiş olsa bile Altaylı ve Özkök gibilerine "şerefsiz" demiştir
-ki bu konuda çok haklıdır, bende sonuna kadar kendisine katılıyorum.
Altaylı ve Özkök gibiler şerefsizlerin önde gidenidir...
Birincisi, Kaya bu ülkeye "şerefsiz" dememiştir.
Buna senin aklın alıyor mu?
Demiş olsa bile Altaylı ve Özkök gibilerine "şerefsiz" demiştir
-ki bu konuda çok haklıdır, bende sonuna kadar kendisine katılıyorum.
Altaylı ve Özkök gibiler şerefsizlerin önde gidenidir...
şimdi tarafsız bakınca...
sen demedi diyorsun...
gazete yazarı dedi diyor...
kime inanacağız bu konuda?
Altaylı alçağı sadece Ahmet Kaya'ya değil
bize de hakaret etmiştir bu yazısında.
Bu durumda kendisi için edepli bir üslup kullanacak halimiz yok
zira "şerefsiz" şerefsizdir, "alçak" alçaktır,
"yavşak" yavşaktır, "cibiliyetsiz" cibiliyetsizdir.
Başka bir tabir kullanmanın luzümü yok...
Ama Muhammedin açtığı konuda kimse böyle demiyordu. Karşımızdaki uslübunu bozsada biz bozmamalıydık. Hanımlar ve bazı üyeler bu durumdan çok müzdaripdi ve forumdan soğumuşlardı. Sizde bu uslüp bozukluğundan şikayertçi idiniz diye hatırlıyorum sanki...
Ahmet Kaya, Türkiye’yi terk edip gitmişti. Ve gittiği yerde, yanlış hatırlamıyorsam bir PKK toplantısında, “Şerefsizlerin memleketini terk edip geldim” diye bir konuşma yapmış, konuşma gazete ve televizyonlara haber olmuştu.
...
Fatih Altaylı' dan zerre haz etmem hatta nefret ederim ama bende yazıda o kadar kızacak birşey göremiyorum. Ki zaten diyorda Ahmet Kaya yaşoyor olsa idi ve söylediklerimden pişmanın dese idi bende pişmanım derdim diyor. Ahmet Kaya' yı sevdiğini söylüyor ve o zaman için konuşuyor. O zaman o sözleri üzerine öyle bir cevap vermiştim diyor...
Fatih Altaylının anasından emdiği sütü burnundan getirtmeyeceği düşünecek kadar ne var anlayamadım doğrusu...
Ama Muhammedin açtığı konuda kimse böyle demiyordu. Karşımızdaki uslübunu bozsada biz bozmamalıydık. Hanımlar ve bazı üyeler bu durumdan çok müzdaripdi ve forumdan soğumuşlardı. Sizde bu uslüp bozukluğundan şikayertçi idiniz diye hatırlıyorum sanki...
öyle deme Nusretim...
sana bana o kurallar...
Bu arada arkadaş belirtmiş ahmet kaya dese bile fatih altaylı özkök gibi şerefsizlere demiştir diye..
Fatih altaylı'da pkk'lı soysuzlara demiş işte niye bu kadar büyütüyosunuz ki adam ana bacı sövmüşmü ahmet kaya'nın söylediği söz ortada o konuşmanın tarihini hatırlayan varsa gazetelerden bulalım zor bir şey değil.
ahmet kaya vatan hasretiyle gurbette hayatini kaybetmistir.. ahmet kaya nin o sözlerini hatirlamiyorum ama olaya mantikli bakarsak kürtlerinde yasadigi bir ülkenin hepsine serefsiz demesi cok aptalca olur..
orada kendisi hakkinda "vay serefsiz" diye baslik atan hürriyete ve mgd gecesinde ona karsi lince girisen sosyete sanatclarina bir gönderme vardir..
fatih altayliya gelince o her devrin adami oldugu icin pek itibar ettigim gazeteci degildir..
pkk bayrağı altında apo yu özledim şarkısı acaba abdullah çatlı için mi söylendi bu adamın hayat görüşü ortada savunulan adamın ülkemize ne gibi bir hayrı faydası olmuş çok merak ediyorum yalnızca siyasi bir duruşu olduğundan dolayı kürt kökenli arkadaşlarımız ahmet kaya'yı savunuyor..
ahmet kaya vatan hasretiyle gurbette hayatini kaybetmistir.. ahmet kaya nin o sözlerini hatirlamiyorum ama olaya mantikli bakarsak kürtlerinde yasadigi bir ülkenin hepsine serefsiz demesi cok aptalca olur..
orada kendisi hakkinda "vay serefsiz" diye baslik atan hürriyete ve mgd gecesinde ona karsi lince girisen sosyete sanatclarina bir gönderme vardir..
fatih altayliya gelince o her devrin adami oldugu icin pek itibar ettigim gazeteci degildir..
abi şimdi...
senin versaymından yola çıkarsak, aynı Kürtler birbirine silahta sıktı..
lafmı söylemeyecek....
bana pekte mantıklı gelmedi...
amenna Altaylıyı günahım kadar sevmem, ama yazısında güzel noktalar değinmiş..
bunları görmek yerine neleri tartışıyoruz...
Ahmet kaya'nın vatan sevgisini neye göre değerlendiriyorsunuz..
blur öyle diyorsun ama mesela ben kürt degilim, doguya hayatimda hic gitmedim hatta milliyetciligin had safhada oldugu trabzonluyum ama burada dile getirmek istedigim konu bir kisinin fikirleri yüzünden linc edilmesidir..
sormadan edemeyecegim ahmet kaya kürtce kaset yapacagim diyene kadar pkk li degilmiydi neden onun hakkinda iddalar, haberler, belgeler yoktuda o geceden sonra bir anda servis edildi ve siyasi bir sekilde linc edilerek sürgüne mecbur birakildi..
ahmet kaya özgürlükcü biridir, halklarin kardesligini, özgürlügünü savunur o basörtülüye sözde muhafazakarlardan daha cok sahip cikti, tayyip erdogan hapse girerken onu sarkilariyla ugurladi, kürt kelimesinin söylenmesinin korkuldugu bir anda kürtce kaset yapacagim diyerek tabulari yikmistir..
rahmetli keske yasaydida demokratik acilim sürecine katki yapsaydi.. ahmet kaya sizlerin gözünde bir pkk li, bir hain, bir bölücü olabilir benim gibi türk kökenli milyonlarin gözünde gözüpek bir özgürlük savascisidir!..
http://www.youtube.com/watch?v=8Y5VSbI6QLw
Gülten Kaya' nın konu ile ilgili açıklamaları...
Ahmet kaya'nın vatan sevgisini neye göre değerlendiriyorsunuz..
o her konserinde vatan sevgisini dile getirmis, birlikten, dirlikten, kardeslikten bahsetmistir..
hic bir zaman bölücü söylemlerde bulunmamis her daim özgürlükleri savunmustur ama bir gecede servis edilen bir resim ve söylem üzerinden onu linc edenler onun daha pkk yla baglantisini ortaya koyamamislardir!..
madem pkk liydi o pkk neden ona sahip cikmadi neden uzaklarda tek basina hayatina kaybetti!
abi şimdi...
senin versaymından yola çıkarsak, aynı Kürtler birbirine silahta sıktı..
lafmı söylemeyecek....
bana pekte mantıklı gelmedi...
amenna Altaylıyı günahım kadar sevmem, ama yazısında güzel noktalar değinmiş..
bunları görmek yerine neleri tartışıyoruz...
ben sana birsey söyleyim kardesim altayli gibi dostum olacagin ahmet kaya gibi düsmanim olsun hic degilse mert bir düsmanim olur!..
günahin kadar sevmedigin adamin bir günahini sevmekte ironik olsa gerek..
ama sende haklisin bozuk saat bile günde iki kez dogruyu gösteriyor!
manifesto
11-20-2010, 22:59
Hayır da bu Ahmet Kaya sevgisi neyin nesi?
yakında hepimiz Ahmet Kayayız demeye de başlarlar..
Beyler AHMET KAYA Vallahi ben apoyu özledm diyen PKK sempatizanıdır..
Bukadar...
Şimdi kürt sorununun çözümlenme aşamasıyla bizler de müsbet hareket eden kürtlerle sık sık bir araya gelebiliriz..
Ama APO ve Türevleri ile değil..
Duracağımız yer çok şükür bellidir.
Ben o iki mezara gitmiş olsam İKİSİNE de TÜKÜRÜRDÜM..
İntifada
11-20-2010, 22:59
üslupta yerlerde...
yakında hepimiz Ahmet Kayayız diye böğürmeye de başlarlar..
Beyler AHMET KAYA denilen şerefsiz Vallahi ben apoyu özledm diyen PKK sempatizanı Kürtçü bir pezevenkti..
Bukadar...
Şimdi kürt sorununun çözümlenme aşamasıyla bizler de müsbet hareket eden kürtlerle sık sık bir araya gelebiliriz..
Ama APO ve Türevleri ve tabir madem moda yavşakları ile değil..
üstadim fikirlerini hakaret etmeden dile getiremiyormusun yoksa kendine bu üslubumu yakistiriyorsun..
sen onu sevmeyebilirsin, pkk lida görebilirsin, öldügüne göbekte atabilirsin ama öyle düsünmeyenleri töhmet altinda birakma hakkina sahip degilsin..
Allahtan basbakanimiz sizin gibi düsünmüyor o serefsiz deyip, suratina tükürdügün adam icin basbakanimiz gözyasi döküp, rahmet dilemistir..
banlayın küfür etti..
banlayın banlayın:D:D
manifesto
11-20-2010, 23:08
Başbakanımız siyaseten hareket etmek zorunda.Ben onun yaptığı ile benim düşüncemin çeliştiğini düşünmüyorum.Ahmet Kaya için ağladığını da sanmıyorum.
Şimdi Ahmet Kayaya sövecek yerecek vakit değil ancak bir kahraman edası ile mezarları ziyaret ediliyor adam öldürmüş katil olan Yılmaz Güney ler şimdi baştacı ediliyor..Ben buna eyvallah demek gibi bir düşünce de değilim..
Henüz APOYU da bağrıma basacak kadar şefkat yüklü değilim..
manifesto
11-20-2010, 23:10
ya arkadaşlar sizde karar verin YAVŞAK kelimesi altında bukadar yorum yapılmasına izin verilmiş bizim o kelimeyi cümle içinde kullanmamıza müdahale edilmiş..
Tutarlı davranmak herzaman yeğdir..NuN kardeşim bu söz sizeydi..
sana kimse bagrina bas demiyorki.. böyle bir konu gecmis üstünede kayanin 10. ölüm yildönümü o yüzden bu siralar ismi fazla zikrediliyor..
basbakanimiz siyaseten yaklasmiyor olaya insanca yaklisyor cünkü oda ahmet kaya gibi düsüncesinden dolayi ceza aldi, hapse girdi ve o hapse girerken onu ahmet kaya ugurladi o yüzden siyasetten, politikadan daha önemli bir duygusal bakis acisi vardir..
su bir gercekdirki eger isinize gelince özgürlükcü olup, isinize gelmeyen konularda milliyetcilerden daha cok milliyetci olursaniz samimiyetiniz sorgulanir!..
malesef muhafazakar kesim alevi, kürt, ermeni konularinda kendi magduriyetlerini unutup vurun abaliya takdigi uyguluyor belkide magdurluktan, magrurluga bir dönüs oluyor ne dersiniz!
ya arkadaşlar sizde karar verin YAVŞAK kelimesi altında bukadar yorum yapılmasına izin verilmiş bizim o kelimeyi cümle içinde kullanmamıza müdahale edilmiş..
Tutarlı davranmak herzaman yeğdir..NuN kardeşim bu söz sizeydi..
Sabretmesini bilmeli insan :)
Yetiştiremiyorum hâliyle, o kadar rezil kelimeler var ki, başlıktaki hafif kaldığı için sona bıraktım :)
Herkese söylüyorum: Kişiye alenen hakaret edemezseniz kardeşim, bu böyle biline!
Bakın bu uyarı mesajıydı, daha da karışmam.
Asi_isyankar
11-20-2010, 23:23
yakında hepimiz Ahmet Kayayız demeye de başlarlar..
Beyler AHMET KAYA Vallahi ben apoyu özledm diyen PKK sempatizanıdır..
Bukadar...
Ama APO ve Türevleri ile değil..
Yönetici notu: Kelimelere dikkat edin, bu son uyarımdır!
manifesto
11-20-2010, 23:26
ve o hapse girerken onu ahmet kaya ugurladi o yüzden siyasetten, politikadan daha önemli bir duygusal bakis acisi vardir..
Ahmet Kaya iyi şeyler yapmış olabilir yapmıştır da.Burada estirilmeye çalışılan hava bu insanın sudan çıkmış ak kaşım iması.İyilerini sayarken kötülerini de sayıcaz.
Başbakan'ı hapse girerken uğurlamış ise demokrat bir davranış sergilemiş.Bu onun tüm hal ve hareketlerine kefil olmamızı gerektirmez..
Onbinlerce insana konser verirken vallahi ben apoyu özledim" diyen de yine bu zattır.Şimdi oğlu ŞEHİT düşmüş vatan anasını al yanına koy.Tercihini de sen yap..
Bence sorunları çözeyim derken ifrat ile tefrit arasında bukadar sık gidip gelmemeliyiz.Ayrıca ben millyetçilk falan da yapmıyorum öyle bir yapım yok.
Nasıl ki o insanlar adam öldürüp yurtdışına kaçan ve ben apoyu özledim diyen insanların mezarına çiçek bırakıyorsa ki kendi düşünceleridir ben o iki mezara da tükürürdüm eğer ölüye saygım mezara saygım olmasaydı.Bu da benim düşüncem olurdu.
Yüzüme tükürecek arkadaş..yavaş ol yavaş..konuyu kişiselleştirme...
üstadim ben bardagin dolu tarafini görmek istiyorum.. beni ilgilendiren tarafi demokratligidir, özgürlük anlayisidir, kardeslik vurgusudur ayrica ahmet kaya hakkinda o konser ve resim disinda pkk li olduguna dair belge, bilgi, haber, resim, görüntü yoktur..
kaldiki 28 subat gibi bir süreci yasayan biz muhafazakar kesim düzmece haberlerden, masa basi haberlerden, dügmeye basilarak yayina sokulan haberlerden haberdariz..
ve ne ilgincdirki ahmet kaya ödül aldigi geceye kadar sütten cikmis ak kasik, büyük sanatci ama bir gecede tü kaka oluyor, serefsiz oluyor bumudur yani?
ahmet kayayla ters düsen bir cok özelligimiz var, sevmedigim bir cok yani var ama burada olaya insani boyutta bakiyorum ve bana ahmet kayami, altaylimi gibi bir secenek soruluyor bende altayli gibi biriyle ayni safta olacagima birilerinin hain ilan ettigi biriyle ayni kefede olmayi yegliyorum..
manifesto
11-20-2010, 23:34
http://www.youtube.com/watch?v=Z0x6yLGmocU
Şurada herifin derdi belli..Bukadar da olmaz..
ayrica ahmet kaya hakkinda o konser ve resim disinda pkk li olduguna dair belge, bilgi, haber, resim, görüntü yoktur..
pkk lı olmanın nasıl bir belgesini istiyorsun? pkk kimliği mi çıkmalı üzerinden.Yanlış yapmıştır ve bedelini ödemiştir...Biz onu kürtçe konuştuğu için yada kütrçe kaset yaptığı için eleştirmiyoruz...APO ya da kucağımızı açalım..artık bundan sonra APONUN ne suçu var ki? böyle bir şey olabilir mi..müsbet hareket etmek ahmak olmayı gerektirmez..
Böyle konular iyi oluyor, kimlerin samimi kimlerin reklam amaçlı haraket ettiklerini anlayabiliyoruz... :karizmatik:
"DOST APOYU ÖZLEDİK" diyen bir insanı savunan,bebek katilinin yol açtığı her türlü acıya eyvallah demiştir benim gözümde..
maymunlar nasıl da çıldırıyor itbaşı anılınca.
İntifada
11-20-2010, 23:38
reis sen system of a down dinlemiyondur o zaman...
Asi_isyankar
11-20-2010, 23:39
Devletin Apo ile görüşmesini ve hatta
onunla müzakere etmeye başlamasını nasıl karşılıyorsunuz peki?
pkk lı olmanın nasıl bir belgesini istiyorsun? pkk kimliği mi çıkmalı üzerinden.Yanlış yapmıştır ve bedelini ödemiştir...Biz onu kürtçe konuştuğu için yada kütrçe kaset yaptığı için eleştirmiyoruz...APO ya da kucağımızı açalım..artık bundan sonra APONUN ne suçu var ki? böyle bir şey olabilir mi..müsbet hareket etmek ahmak olmayı gerektirmez..
adam bu videoda bile birlikten, dirlikten bahsetmis birde üstüne kürt milliyetciligi yapip kürtlügünü vurguluyor...
birde konsere katilanlara bakarmisiniz ahmet kaya ferhat tunc grup yorum grup ekin,agirejiyan..
digerleri hala daha bu ülkede sanatini icra ederken ahmet kaya neden tu kaka edildi..
adam kürdüz sonuna kadar demis yok kürt oldugunu söylemeyi pkk li olarak görüyorsaniz ne diyeyim birde sunu kabul edelim evet bütün kürtler pkk li degildir ama pkk kürt kökenli bir örgüttür bu gercegi gözardi edip kürtlerin genelinde bir sempati yok dersek gercekci olmaz..
zaten demokratik acilimda bu nedenle baslamadimi o yörenin haklarini verip pkk nin varlik nedenlerini ortadan kaldirmak!
Önce bir sakinleşin, burası ahır değil! Bir müddet kilitli kalacak.
Evet sinirler yatışmıştır umarım :)
Açıyorum başlığı, bana o güzelim beğeni puanlarınızı eksilttirmeyin :)
Arkadaş konuyu sürekli farklı yerlere çekiyor ve insanları provake ediyor sadece bu konuda olmadı bu yemişim ahmet kaya'sını ahmet kaya kimdir anlatsın biri bana ne vermiştir bu ülkeye hangi taşı koymuştur hangi tahtayı dikmiştir ne yapmıştır bu adam bize.. Bölücü başını öven şarkısı var , ee pkk bayrağının altında resmi var daha neyi tartışıyosunuz anlamıyorum amma demokratsınız kardeşim eşitlik özgürlük diye diye adamı kahraman yapacaksınız..
Görüşmek farklıdır; yardım istemek, anlaşmak, desteklemek farklıdır. Devlet Apo ile görüşüyor olabilir. Ama bu görüşmenin amacı bilgi almak mı? Yoksa Apo ile anlaşmak mı? İşte bu soru çok önemli.
Eğer devlet Apo ile anlaşmak için görüşüyorsa, başbakanımız Apo için onca hakaretler etti. Ona her defasında terörist başı dedi. Bebek katili dedi. Onunla anlaşmayı şerefsizlik olarak gösterdi. Apo, kendisine onca hakareti savuran bir devletle nasıl anlaşma masasına oturuyor? Böyle birşey mümkün olabilir mi? Demek ki devlet sadece apo'dan bilgi alıyor. Bu da normal.
http://www.youtube.com/watch?v=Z0x6yLGmocU (http://www.youtube.com/watch?v=Z0x6yLGmocU)
Benhur'un sözlerine tamamen katılıyorum. Sanırım ülkemizde herkes Ahmet Kaya'yı seviyordur. Çok güzel bir sesi var. Ama yanlış yaptı. Ona olan büyük sevgimizden dolayı belki onun hatasını görmek istemiyor olabiliriz. Ama bu sonucu değiştirmiyor.
6XPy4hQSnSY
Vallahi Apoyu özledim diyen biri ..
Asi_isyankar
11-21-2010, 10:30
Eşref Kardeşim; Başbakan Hükümet adına o sözleri kullandı.
Devlet gerekirse herşeyi konuşulabileceğini söylemişti.
Ezel ve Blur'a bu konuda artık hiç cevap vermeyeceğim
Çünkü kusura bakmasınlar ama hep bozuk kaset gibi başa sırılıyorlar.
İdraklarında mı bir sorun var yoksa böyle mi görmek istiyorlar
Anlamadım gitti...
Eşref Kardeşim; Başbakan Hükümet adına o sözleri kullandı.
Devlet gerekirse herşeyi konuşulabileceğini söylemişti.
Ezel ve Blur'a bu konuda artık hiç cevap vermeyeceğim
Çünkü kusura bakmasınlar ama hep bozuk kaset gibi başa sırılıyorlar.
İdraklarında mı bir sorun var yoksa böyle mi görmek istiyorlar
Anlamadım gitti...
Asi_isyankar sen niye üzerine alınıyorsun Ahmet Kayanın "Vallahi Apoyu özledik " dediği konser görüntülerini koyduk ne yapalım koymayalımmı ?
Bana bu cümleyi açıkla "Vallahi Apoyu özledik " Ama bana bu cümleyi açıklarken işte orda barıştanda sözediyor kardeşliktende sözediyor işte Başbakanımız şunu şunu dedi diye gelme bana bu cümleyi savun bana bu cümleyi açıkla .
3 kuruş aklı olan Vallahi Apoyu özeldik diyen birinin hiç bir söylemindeki samimiyetine Türk Halkının inanmıyacağını bilir Sen Türk halkının 1 numaralı can düşmanına naat yakıcaksın sonra barıştan kardeşlikden sözedeceksin bizde sana hoşgörülü yaklaşacağız böyle bir şey varmı
Şunun gibi düşünün biri size bir yandan ana avrat küfür edecek bir yandan gelin kardeş olalım diyecek bana ana avrat küfür ettikden sonra istediği kadar kardeşlikde samimi olsun işim olurmu benim onunla olmaz .
Kürtlerinde olmaması lazım ben bir Türk olarak 1 numaralı kürt katili kürtlerin bebeklerinin hamile kadınlarının yaşlı ninelerinin katili APO'yu seven vede APO'a naatlar yakanların söylediği hiç bir söylemi ciddiye almıyorum kaalede almıyorum çünkü onlar kendi katillerine vede onu sevenlere tapıyorlar sen kendi kan davana sahip çıkmazsan senin davanada kimse destek vermez üsteklide size müstehaktır der ....
Bakın yazdıklarım ağır ama ben Türkiyede bir çok insanın bakış açısını halk dilinde yansıtıyorum yansıtıyorumki biribirmizin bakış açısını ve hassasiyetlerini anlayalım bilelim .
Asi_isyankar
11-21-2010, 11:01
Asi_isyankar sen niye üzerine alınıyorsun Ahmet Kayanın "Vallahi Apoyu özledik " dediği konser görüntülerini koyduk ne yapalım koymayalımmı ?
Bana bu cümleyi açıkla "Vallahi Apoyu özledik " Ama bana bu cümleyi açıklarken işte orda barıştanda sözediyor kardeşliktende sözediyor işte Başbakanımız şunu şunu dedi diye gelme bana bu cümleyi savun bana bu cümleyi açıkla .
3 kuruş aklı olan Vallahi Apoyu özeldik diyen birinin hiç bir söylemindeki samimiyetine Türk Halkının inanmıyacağını bilir Sen Türk halkının 1 numaralı can düşmanına naat yakıcaksın sonra barıştan kardeşlikden sözedeceksin bizde sana hoşgörülü yaklaşacağız böyle bir şey varmı
Şunun gibi düşünün biri size bir yandan ana avrat küfür edecek bir yandan gelin kardeş olalım diyecek bana ana avrat küfür ettikden sonra istediği kadar kardeşlikde samimi olsun işim olurmu benim onunla olmaz .
Kürtlerinde olmaması lazım ben bir Türk olarak 1 numaralı kürt katili kürtlerin bebeklerinin hamile kadınlarının yaşlı ninelerinin katili APO'yu seven vede APO'a naatlar yakanların söylediği hiç bir söylemi ciddiye almıyorum kaalede almıyorum çünkü onlar kendi katillerine vede onu sevenlere tapıyorlar sen kendi kan davana sahip çıkmazsan senin davanada kimse destek vermez üsteklide size müstehaktır der ....
Bakın yazdıklarım ağır ama ben Türkiyede bir çok insanın bakış açısını halk dilinde yansıtıyorum yansıtıyorumki biribirmizin bakış açısını ve hassasiyetlerini anlayalım bilelim .
Elbette Apo'dan nefret edebilirsin.
Bunun için Ahmet Kaya'yı yadırgayabilirsin buna birşey diyemem
Saygı duyarım, ancak sadece buna bağlı kalmak neyin nesidir?
Başbakan'da Öcalan'a "Sayın" demişti, kimse birşey dedi mi?
Bunun üzerinde duruldu mu? Hayır.
O zaman ne diye bu şarkı bu kadar abartılıyor
Bana Ahmet Kaya'nın başkaca hata ve yanlışlarından söz eder misin?
Yine başbakan diyorsun farkındamısın ? Başbakan hiç bir şey demeseydi yada Ahmet Kaya nankör deseydi sen yine Ahmet Kayayı sevecektin kendin için kriter olmayanı başkaları içinde kriter yapma sonra ben kendi kişisel adıma hiç bir zaman başbakana Ahmet Kaya konusunda hak vermedim vede bir politikacı benim kriterim olamaz çünkü adı üstünde o bir politikacı . Asi isyankar yazılarımın tam karşılığı olan cevaplar vermiyorsun eksik ve kaçamak cevaplar veriyorsun .
Asi_isyankar
11-21-2010, 11:15
Yine başbakan diyorsun farkındamısın ? Başkana hiç bir şey demeseydi yada Ahmet Kaya nankör deseydi sen yine Ahmet Kayayı sevecektin kendin için kriter olmayanı başkaları içinde kriter yapma sonra ben kendi kişisel adıma hiç bir zaman başbakana Ahmet Kaya konusunda hak vermedim vede bir politikacı benim kriterim olamaz çünkü adı üstünde o bir politikacı . Asi isyankar yazılarımın tam karşılığı olan cevaplar vermiyorsun eksik ve kaçamak cevaplar veriyorsun .
:)
Ne yazdığını sen biliyor musun?
:)
Ne yazdığını sen biliyor musun?
Ne yazdığımı ben biliyorum sen yazdığım yazı üzerinden vereceksen buyur cevap ver veremiyorsan sen bilirsin ama sanırım veremiyeceksin çünkü hep işin içinden çıkarken kullandığın Başabakan yolunu tıkadım elinde başka dayanakların varsa buyur .
Asi_isyankar
11-21-2010, 11:25
Ne yazdığımı ben biliyorum sen yazdığım yazı üzerinden vereceksen buyur cevap ver veremiyorsan sen bilirsin ama sanırım veremiyeceksin çünkü hep işin içinden çıkarken kullandığın Başabakan yolunu tıkadım elinde başka dayanakların varsa buyur .
Bu cevabımı istersen gene oku.
Ve kendi verdiğin cevaba tekrar bak.
Ne demek istediğimi kavra sonra tekrar cevap yaz istersen.
Bu cevabımı istersen gene oku.
Ve kendi verdiğin cevaba tekrar bak.
Ne demek istediğimi kavra sonra tekrar cevap yaz istersen.
Başbakan' ın Apo' ya sayın demesi bir anlıkı dalgınlık yahut dil sürşmesi idi ama Ahmet Kaya' nın ki bilinçli olarak şarkıda birkaç kez söylenmiş sözler...
İkisini kıyaslayacak kadar IQ seviyenin düşük olacağına inanmıyorum, bunu bilinçli olarak yapıyorsun. Kısaca laf ebeliği yapıyorsun ve bu senin değerini düşürüyor haberin ola...
Asi_isyankar
11-21-2010, 11:35
Başbakan' ın Apo' ya sayın demesi bir anlıkı dalgınlık yahut dil sürşmesi idi ama Ahmet Kaya' nın ki bilinçli olarak şarkıda birkaç kez söylenmiş sözler...
İkisini kıyaslayacak kadar IQ seviyenin düşük olacağına inanmıyorum, bunu bilinçli olarak yapıyorsun. Kısaca laf ebeliği yapıyorsun ve bu senin değerini düşürüyor haberin ola...
Yahu çifte standart yapmakta üstünüze yoktur herhalde.
Ölçülere de bakıyorsunuz ya helal olsun.
Size göre yanlış olan bir şeyin ölçüsü çok mu önemli?
Ahmet Kaya'nın yaşadıklarını ve Başbakan'ın yaşadıklarını kıyaslayın
ve ona göre düşünüp yorum yazın.
Empati kurmayı beceremediniz gitti...
Asi_isyankar
11-21-2010, 11:48
Daha Önce Blur arkadaşa yazmış olduğum bu cevabı buraya da
Eklemek istiyorum. Ancak anlaşılmasını rica ediyorum...
Öncelikle apo'yu özledim demesi ve kürdistan bayrağı önünde konser verip dağları yeşerteceğiz tek milli kimlik bağımsız kürdistan gibi laflar kullanmasını nasıl açıklayacaksın merak ediyorum..
http://www.haber2000.com/images/orjinal/ahmet%20k.png
Öcelikle bu fotoğrafın fotomontaj olduğunu belirtmek isterim.
Bunu mahkeme de tespit etti.
Buna inanmazsan sana daha fazla açıklık getirebilirim.
Madem bu ahmet kaya vatanını milletini bu kadar çok seviyordu neden hiç Türkiye lehine bir şarkı yazmadı neden Türk ile Kürt'ü hiç aynı şarkı içerisinde kullanmadı ? Neden sürekli şiddet çağrıştıran sözler kullanıyor bu adam şarkılarında..
Buyur kardeşim.
Ey Torunlar... Sanmayın...
Ey torunlar
Bize sordunuz mu biz kimleriz
Alevi Sünni
Kürt Türk
Kardeşçe yatan elleriz
Sanmayın ki yeryuzunde kalanlarımız düşman olacak
Sanmayın ki bu vatan için ölen bizler ayrı ayrı
Toprak olacak
Bizler bu topraklar için şimdi burdayız
Sanmayın ki birer faniyiz
Acıdayız kordayız
Sizler böyle davrandıkça
Bizler burda zordayız
Kavga devam ederse
Bir gün yine ordayız
Bir gün sizde gelip buradan bir görseniz
Ülkeyi dört bir koldan sevgiyle örtseniz
Bizler işte o zaman huzur ile uyuruz
Bunları her kesim ile paylaşır dururum
Şarapneller patlarken gözlerimin önünde
Ayrım yoktur ülkemin yarınında dününde
Vatan için seve seve canımızı verdikte
Kahrolan yine biziz halimizi gördükçe
Sanmayın ki rahat uyuruz bu kavgalar sürdükçe
İstemem mezarda ne bir anıt ne bir taş
Sizler birlikte olun vatan için hemi kardeş
Neden böyle ağlarız bilirmisiniz mezarda
Sizleri böyle gördükçe yaralarımız azarda
Yine destanlar yazarız yattığımız mezarda
Alevi Sunni nedir
Nereden çıktı bu kavga
Sevmesini bilseniz inan biter bu dava
Vatanıma zarardır puslu ürkek bu hava
Bizler yine birliğiz
Barışta hem savaşta
Kopartmak istiyorlar sizi bu yarışta
Kürt Türk
Alevi Sunni
Bu ütopyada bu mezarlar seçilmez
Birlik olup haykırdık
Bütün dünya duysun diye
Cesetlerimiz geçilir de
Çanakkale geçilmez
Bizler birlikte öldük
Sizler neden kavgada
O gün birlik tohumları ektik
Bu gün neden biçilmez
Sizler Birlik oldukça
Çanakkale'ler değil
Edirne'den Ardahan'a
Ülkemin bir karış toprağı geçilmez...
Ahmet KAYA...
W9_FrSMw_18
http://www.youtube.com/watch?v=W9_FrSMw_18
Neden bu adamın konserlerinde sürekli sarı kırmızı yeşil bayraklar açılıyordu neden biji kürdistan serok apo sloganları atılıyordu ? Bu adamın konserleri neden hep bi siyasi organizasyon gibi insanlara servis ediliyordu..
Ee..Hem teröre, hem bölücülüğe, hem de PKK�a karşı olacaksınız, ondan sonra da çıkıp PKK�ın başı-bebek katili Apo hayranlığını açıkça dile getiren, Kürtçülük yapıp PKK�a yalakalık yapan, Kürdistan haritası önünde Apo türküleri söyleyen haini allayıp-pullayıp millete sanatçı diye yutturmaya çalışacaksınız..
Bekliyorum cevaplarını.
Bu adam tek bir kitlenin taraftarı değildi.
O yüzden konserlerine PKK'lısından tut Ülkücüsüne kadar herkes giderdi.
İstersen zafer ve ülkücü işaretleri yapan konser izleyicilerinin
videosunu da göstereyim.
Konserde birileri Apo, PKK bayrağı açıyorsa
bunda Ahmet Kaya'nın ne suçu var?
Ahmet Kaya kimseye karşı değildi.
Sadece bu ülkenin birlik ve bütünlüğünden yanaydı.
Konserlerinde defalarca, üstüne basa basa
bu ülkenin birlik ve bütünlüğünden söz etti.
Bunu izlersen belki ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.
İzlemeden geçmemeni tavsiye ederim.
OFn38QoNO2Q
http://www.youtube.com/watch?v=OFn38QoNO2Q
Son olarak;
İnanıyorum ki senin gibi milliyetçi bir insan
eğer Ahmet Kaya'nın yerinde olsaydı, o haksızlıklara uğrasaydı
çoktan dağa çıkardı herhalde.
Ahmet Kaya o şarkıyı söylediği vakit karşısında onu sahipleyen
büyük bir kitle vardı. O kitle en çok Kürt milliyetçilerinden oluşuyordu.
Büyük haksızlıklara uğramıştı, dışlanmıştı, karalanıyordu.
Ruh hali çok kötüydü. Hassasiyetleri o anda kim ne kadar düşünebilir ki?
Yinede Ahmet Kaya herkesin sanatçısıydı ve ona göre şarkılarını söylerdi.
Abdullah Öcalan o zamanlar sık sık barıştan yana olduğunu dile getiriyordu.
Ahmet Kaya o Abdullah Öcalan'ı kastederek
barışı isteyen Abdullah Öcalan'ı kastederek o şarkıyı söylemiştir.
Mahkeme, Ahmet Kaya'ya o şarkıyı söyledi diye dava açtı.
Peki mahkemenin sonucunu biliyor musun?
Mahkeme Ahmet Kaya'yı hem bu konuda hem diğer tüm
konularda berat etti.
Bu videoyu da seyredersen konuya daha objektif yaklaşabilirsin.
Beklediğin cevapları alabilirsin.
Ama kesinlikle seyretmeni isterim.
Hem yukarıdaki fotoğrafın fotomontaj olduğu anlatılıyor
hem Abdullah Öcalan'la ilgili o şarkı niçin söylendiğinin cevabı var.
zh_4k0W2s0I
http://www.youtube.com/watch?v=zh_4k0W2s0I
Eğer Ahmet Kaya sağlam bir insan olmasaydı
Başbakan Erdoğan onu defalarca anmazdı.
Ahmet Kaya'ya ve meseleye daha geniş bir açıdan bakmanı tavsiye ederim.
Saygı ve sevgiyle...
manifesto
11-21-2010, 23:03
Asi yanlış ata oynuyorsun..Ahmet Kaya iyi yönleri olan siyasi derinliği olan bir insan olabilir.Barışdan çokça da bahsedebilir.Ama o bir pkk sempatizanı olarak anılacak.Bu değişmez.Kürtlere yapılandan haksızlıklardan çokça bahsetmiştir barış borozancılığı yapmış da olabilir ama TEK BİR GÜN BÖLÜCÜBAŞINA akıttığı kanlardan dolayı hesap sorduğunu hatırlamıyorum..O KANLAR bizim kanımız asi..bu başka bir şey değil..
Bu yüzden akan kanın yerini GÜZEL sözlerle dolsuramazsın..yorma kendini..
Asi_İsyankar keşke sayfalarca yazı yazacağına en başından Keşke Olmasaydı belgeselini koysaydın :)
Herkesin izlemesini tavsiye ediyorum, eşi çok güzel açıklamalar yapıyor. Soru işaretleriniz kalmayacaktır.
Bu Fatih Altaylı denen heriften illet oluyorum.
Değil miydi örtü için miting yapan kızlara "f...şe" diyen!
O devrin adamıdır.
Mühür kimdeyse ona yılışır.Onun askeri olur.
Asi_isyankar
11-22-2010, 10:49
Asi yanlış ata oynuyorsun..Ahmet Kaya iyi yönleri olan siyasi derinliği olan bir insan olabilir.Barışdan çokça da bahsedebilir.Ama o bir pkk sempatizanı olarak anılacak.Bu değişmez.Kürtlere yapılandan haksızlıklardan çokça bahsetmiştir barış borozancılığı yapmış da olabilir ama TEK BİR GÜN BÖLÜCÜBAŞINA akıttığı kanlardan dolayı hesap sorduğunu hatırlamıyorum..O KANLAR bizim kanımız asi..bu başka bir şey değil..
Bu yüzden akan kanın yerini GÜZEL sözlerle dolsuramazsın..yorma kendini..
"Devlet Apo'ya ne kadar saygı gösteriyorsa
Bende o kadar saygı gösteriyorum"
Ahmet KAYA...
Asi_isyankar
11-22-2010, 10:54
Arkadaşlarla beraber FaceBook'ta
Fatih Altaylı'yı protesto etmek için bir sayfa açtık.
İsteyen buyursun gelsin...
http://www.facebook.com/album.php?aid=25024&id=161661780535551&saved#!/pages/Fatih-Altayli-yi-Protesto-Ediyoruz/161661780535551 (http://www.facebook.com/album.php?aid=25024&id=161661780535551&saved#%21/pages/Fatih-Altayli-yi-Protesto-Ediyoruz/161661780535551)
Arkadaşlarla beraber FaceBook'ta
Fatih Altaylı'yı protesto etmek için bir sayfa açtık.
İsteyen buyursun gelsin...
http://www.facebook.com/album.php?aid=25024&id=161661780535551&saved#!/pages/Fatih-Altayli-yi-Protesto-Ediyoruz/161661780535551 (http://www.facebook.com/album.php?aid=25024&id=161661780535551&saved#%21/pages/Fatih-Altayli-yi-Protesto-Ediyoruz/161661780535551)
Verdiğin linkde küfür diz boyu, üslup diye birşey yok ve seviye çukurlarda...
Bu linki vererek forumda bulunan onlarca bayanın o sayfaya bakmalarını sağlamak bile yanlış...
Asi_isyankar
11-22-2010, 11:25
Verdiğin linkde küfür diz boyu, üslup diye birşey yok ve seviye çukurlarda...
Bu linki vererek forumda bulunan onlarca bayanın o sayfaya bakmalarını sağlamak bile yanlış...
Küfür yazılmasın diye mesaj yazdık.
Gözümüze takılan küfürleri de siliyoruz merak etmeyin.
Lütfen küfür atmış diyenler bu videoyu dinlesin.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=109014769167440&oid=111880496524&comments
En azından bir karşıya savunma hakkı verelim.
Asi_isyankar
11-22-2010, 11:34
Galiba şerefsiziz
Nagehan Alçı, geçen hafta Akşam’da Ahmet Kaya için zamanında yazdığı “Yalancı haysiyetsizin biridir. Avantayı nereden buluyorsa ona göre bağırır. Bugün PKK’nın para dağıttığını görünce PKK’lı, yarın travestiler dağıtsın onlardan. Siz paradan haber verin Ahmet’e” yazıları nedeniyle Ertuğrul Özkök gibi muhasebeye çağırdı Fatih Altaylı’yı.
Cevap: Herkese yavşak dedikten sonra, bir de başlıktan bir meydan okuma ile geldi: Şerefsiz misiniz?
Böyle bir cümleyi çok satan bir gazetenin genel yayın yönetmeninin köşesinin başlığında görmenin, bunun olağanlaşmasının, bir gram akıl olmayan bu üslubun medya polemiği muamelesi görmesinin şokunu atlattıktan sonra bu soru üzerinde ciddi ciddi düşündüm?
Acaba biz şerefsiz miyiz?
Ne tesadüf devlet-PKK görüşmelerinin başladığı 1997 yılında, aniden Lübnan’ın Bar Elias kentinde Öcalan’la görüşen, bu görüşmesi terörle mücadele yasası yüzünden Kanal D’de yayınlanmayınca (giderken bunu bilmiyor muydu), ham kasetleri MİT’e teslim etmiş, (bizzat kendisi yazdığı için biliyoruz) bu görüşmeyle ilgili Yenimahalle’de MİT’e brifing vermiş;
1996’da Kardak’a bayrak dikmiş, Öcalan İtalya’dayken Öcalan’ı geri getirmeye gitmiş, İtalyan sokaklarında eylem yapmış;
1998’de üniversite kapısında gösteri yapan başörtülü kadınlara “fahişe” demiş, daha yakın zamanda “Yolda önümü kesen başı örtülü bir bayan bana; Büyüklerimiz başörtülülerin okullara, üniversitelere girmesi için uğraşıyorlar. Lütfen programınızda bu talebi dile getirin. Biraz da başörtülülerin kötü yola düşmelerini engellemek için uğraşsınlar. Ekonomik güçlükler nedeniyle para karşılığında fuhuş yapan başörtülüler tanıyorum, dedi” gibi saçmalamış;
18 Mart 2002’de Radyo D’de insan hakları savunucusu Eren Keskin için “Bu kadını ilk gördüğüm yerde cinsel tacizde bulunmazsam namerdim” demiş;
Televizyonlarda orduyu eleştiren bir yazar için “O gün o programa katılanlardan olsaydım, Türk Ordusu’na saldıran hanımefendiye tek bir soru sormak isterdim. Hanımefendi o ordu aslında neyi koruyor biliyor musunuz? Hanımefendi belki farkındasınız, belki değilsiniz ama o ordu sizin bacak aranızı da koruyor” diye yazabilmiş;
Ne yanıt vereceğini bilmiyorum. Büyük ihtimalle demokrasiden, ordunun siyasete müdahalesinden, Güneydoğu’dan falan söz ederdi. Bense ona çok kısa bir yanıt verirdim.
Serdar Ortaç’ın bile nedamet getirdiği Ahmet Kaya linçi için yazdığı iğrenç yazılar için küçük bir özür dilemektense “Şerefsiz m isiniz?” diye meydan okumuş, bunu yapan herkese “yavşaklar” diyebilmiş..;
Bir adamın, büyük paralar akıtılarak kurulan son büyük gazetenin, en zarif aşk yazarından, en vicdancı solcu yazarına kadar onlarca aklı başında insanının, yüzlerce yetenekli gazetecinin tepesine oturtulduğu bir ülkede;
Bütün bunlara karşı hiçbir şey diyemediğimiz ve hiçbir şey yapamadığımız, hâlâ oturup bu medya düzeninde yazı yazmaya konu aradığımız için;
Galiba hepimiz sahiden onun dediği gibi...
yildirayogur@gmail.com
http://taraf.com.tr/fotoraflar/yazarlar/yildiray-ogur_4468_b.jpg (http://taraf.com.tr/yildiray-ogur/)
MANİFESTOM 21.11.2010
Yıldıray Oğur (http://taraf.com.tr/yildiray-ogur/)
Galiba şerefsiziz
Konu ile alakasız ve hakaret içerin yazılar yazmayınız,mesajlarınız yakından takip edilecek gerekli işlemler isim gözetmeksizin yapılacaktır.
Konu hakkında pek bilgim olmamakla birlikte bir süredir gerek burada gerek başka forumlarda bir Ahmet Kaya.cılıgin alıp başını gittiği dikkatimi çekmişti. Yere vurulan birilerinin bir sure sonra samimi veya gayri samimi olarak göklere çıkarıldığı zamanları iyi okumak gerekir.
manifesto
11-22-2010, 12:41
Bu cümlenin nasıl tamamlandığını sanırım anlıyoruz..
Kendisi şerefiz sanırım bu şerefsizliğine ORTAK arıyor olmalı.
Şimdi devlet apo ile görüşmüş gazeteci apo ile görüşmüş
Bununla kıyaslamayı birisinin apoya sevgi veya ilgi duyması ile yapamayız...
İslam peygamberi davası için kimlerle muhatap oldu görüştü?
Bu görüşmeler onun bu kişilere sempati duyduğu anlamına gelir mi?
Yani bunu söyleyen insanda ZEKA kırıntısı dahi olmaması gerekir.
Şimdi Ahmet Kaya'yı ben çok eleştirmiycem benim eleştirim onun bir barış fedaisi gibi karşımıza konulmaya çalışılmasına tepkim.Yoksa Ahmet Kaya gibi niceleri var..
Okadar kürt yazar çizer var..daha namuslu daha şerefli..Mehmet Metiner'i yıllardır izliyoruz bir kürt ve aydın kişi ama bir gün apo ile ilgili iltifat anlamına gelecek bir söz işitmedik..yada pkk ya bir sempatisi olduğunu hiç işitmedik.pkk nın bir realite olması farklıdır ona sempati ilgi duyulması farklıdır..
Şimdi Mehmet Metiner gibi şeferli kürt kardeşlerimiz varken neden Ahmet Kaya'yı onurlandıralım ki?
İnsanlar Ahmet Kaya yorumlarken şarkılarının etkisinde kalarak kanaatini yönlendiriyor . Kendimi defalarca sorguladım Ahmet Kayanın bir çok videosunu izledim kendi kanaatimi oluşturmak için .
Öncelike en çok sorgulanması gereken şu videonun
kuENUxZFXfs
sorgulamasını yaptım kendimce Ahmet Kayayı savunanlarmı diyeyim sevenlerimi diyeyim bilemiyorum bu videodaki Ahmet Kayanın arkasında dev Apo posteri varken söylediği " Vallahi Apoyu özledik " sözlerini savunurken Ahmet Kaya o sözleri yakalandıkdan sonra cezaevinde barış mesajları veren bölcü başının sözlerinin hemen arkasından bu konserde bu konuşmayı yaptığına dem vuruyorlar .
Kendimce mantık yürütmeye devam ediyorum Ahmet Kaya bu kitlelere karşı Öcalanı eleştirerek barış mesajları verebilirmiydi diye bence veremezdi onada saldırılardı . Elinde Öcalan posterleri olan bir kitleyede herhalde Ahmet Kayadan başka hiç bir sanatçıda barıştan sözedemez barış mesajları veremezdi diye düşünüyorum . Sorgulamama devam ederek şunlarıda soruyorum ödül gecesinde hakkını cesaretle arayan Ahmet Kayanın o cesareti geçmişte bir çok mazlum kürt vatandaşının katleden PKK'yı eleştiremezmiydi diye soruyorum eleştirmenin büyük tehlikeli bir risk olduğunu hatta ölüm listesine bile girebileceğini düşünüyorm kendimce birde eleştirse demin bahsettiğim kitleye barış mesajları vermenin yoluda kapanır .
Düşünmeye devam ediyorum bir Türk olarak daha önce bir çok sözünü tutmamış bölücü çiyan başının cezaevinde barıştan sözetmesi vesileysiyle ben veya bir başka Türkün acaba Ahmet Kayanın söylediklerini söylermiydim diye .. Söylemezsem neden söylemezdim diye düşünüyorum sonra videoda en son söylediği dağlara gidelim şarkısı ve sözleri aklımdan geçiyor . Ahmet Kayayı savunanların veya sevenlerinin Ahmet Kayanın hoş şarkıları olmasaydı bu videodaki sözlerine tepkisi ne olurdu diye düşünüyorum bence çok şey değişirdi o zaman diye ona olan destek yarı yarıya azalırdı diye bir tahminde bulunuyorum . Ödül törenindeki yaptığı konuşmayı bir basın açıklaması ilede yapabilirdi diye düşünüyorum ama sanırım Ahmet Kaya ses getirmek istiyordu bu yüzden ödül gecesini seçti diye düşünüyorum düşünüyorum ama ödül gecesininde böyle bir açıklama için uygun bir yer olduğunada katılıyorum . Ordaki Ahmet Kayaya haksız tepki veren insanlarada çok yüklenemiyorum çünkü o dönemde terör çok gündemdeydi insanlarda haklı olarak baya bir önyargı vardı .
Son olarak tahlillerime devam ediyorum Ahmet Kaya Türkiyede haksızlığa uğradı yurt dışına kaçtı kaçtı çünkü yargılansaydı onu yargılayan mahkemenin en azından bu günkü gibi baskı altında olmadan etkilenmeden kararlar veremiyeceğini bende herhalde oda düşündü . Yurt dışında hitap ettiği kitleye ayak uydurdu orda konserlerini ağırlıklı olarak PKK yanlılarına veriyordu mesajlarıda değişti biraz . Ahmet Kayanın en büyük sorunu uslüp sorunuydu meydan okurcasına konuşma tarzı haklı doğru cümleler kursada ülkedeki terör gerginliği bu meydan doğru ama meydan okurcasına konuşmayı benimseyeceğini tahmin etmeliydi keşke uslübu daha yumuşak olsaydı biraz daha sivri cümleler kurmasaydı vede ne pahasına olursa olsun o cümleleri kurmasaydı . Şunu tahmin etmek zor değildi Ahmet Kaya içinde zor değildi Apoyu hani sebeple olursa olsun o sözleri söylediğinde Türk Halkının onu afetmeyeceğini tahmin etmeliydi . Siz bir halkın can düşmanına hangi şart ve maksatla olursa olsun naatlar yakarsanız o halk sizi kolay kolay affetmez sizide düşman beller . Ahmet Kaya iyi niyetliydi barışı isteyen bir insandı ama delidolu cahil hesapsız çıkışları olan birisiydi yaptıklarının sözlerinin karşı taraftan nasıl etki yaratacağını vede algılanacağını tahmin edemiyordu . Yaptığı hataları malasefki bu halk kolay kolay affetmez affedenlerinde bir çoğu şarkılarının güzelliğinin etkisinde kalıyor kalmıyorum diyen yalancının daniskasıdır .
Özgür Çağrı
11-22-2010, 19:23
Bir adamın, büyük paralar akıtılarak kurulan son büyük gazetenin, en zarif aşk yazarından, en vicdancı solcu yazarına kadar onlarca aklı başında insanının, yüzlerce yetenekli gazetecinin tepesine oturtulduğu bir ülkede;
Bütün bunlara karşı hiçbir şey diyemediğimiz ve hiçbir şey yapamadığımız, hâlâ oturup bu medya düzeninde yazı yazmaya konu aradığımız için;
Aynen öyle ...
Ahmet kaya aponun oğluyum dese ben yine seviyorsam severim pkklı olmuş olmamış benim için önemli değil. pkklı olsa bile 10 tane kemalisti 10 tane faşoyu cebinden çıkarır. pkk destekçisi tanıdıklarımla en ağır tartışmalara girerim ama karakter olarak hepsi şu en vatansever geçinen kurt köpeklerinden daha kaliteli adamlardır. Ahmet kayanında dediği gibi bu türkçü şaman faşistlere karşı kürdüz ölene kadar aga :)
Videonun son 10 saniyesini eğer forumadn biri söylese klavyenizle öldürürdünüz yahu,"pkklı olması beni ilgilendirmez" diyenler
ne diyor Kaya
laikliği,cumhuriyeti,kemalizmi savunuyoruz
helal olsun size be apoyu özleyen kemalisti seven islamcı liberaller :)
_Ll9Tzvnh5I
manifesto
11-22-2010, 19:39
pkklı olmuş olmamış benim için önemli değil.
senin için önemli olmadığını farketmediğini biliyoruz.Bizim için önemlidir ve farkeder aga
Asi_isyankar
11-22-2010, 20:00
Biri çıkmış "Kemalisttir" diyor
Biri çıkmış "Apoisttir" diyor.
Birileride çıkıp "Erdoğancı"dır, yada "Fethullahçıdır" demekte.
Başka sayfalarda.. :)
İşte öyle bir şeydir her kesimin sanatçısı olmak.
Güzel yanları olduğu gibi, zorlayıcı yanları da var.
Arkadaşlar; Ahmet Kaya her kesimin sanatçısıydı.
Yani her kesimin mazlumlarını savunurdu.
Alevisinden, Sünnisinden, Türkünden, Kürdünden, Lazından,
Çerkezinden, Sağcısından, Solcusuna, her kesimin sanatçısıydı.
İşte Demokrat, Tarafsız, Aydın olmak böyle bir şey.
İşte Ahmet Kaya bu yüzden çok seviliyor ve çok yadırganıyor.
Ezel; kendince yaptığın analiz için teşekkür ederim.
Her ne kadar bazı noktalarına katılmasam da
hakikaten iyi bir analiz yapmışsın.
Ahmet Kaya asla sadece Şarkılarından ötürü sevilmiyor.
Elbette bazı kişiler sadece şarkılarından ötürü onu seviyor olabilir
bu çok normal bir durumdur.
Ancak gerek sesiyle, gerek şarkılarıyla,
gerek dürüstlüğüyle, gerek karekteriyle,
gerek demokratlığıyla
Ahmet Kaya genel itibarıyla çok sevilmektedir.
Ahmet kaya aponun oğluyum dese ben yine seviyorsam severim pkklı olmuş olmamış benim için önemli değil. pkklı olsa bile 10 tane kemalisti 10 tane faşoyu cebinden çıkarır. pkk destekçisi tanıdıklarımla en ağır tartışmalara girerim ama karakter olarak hepsi şu en vatansever geçinen kurt köpeklerinden daha kaliteli adamlardır. Ahmet kayanında dediği gibi bu türkçü şaman faşistlere karşı kürdüz ölene kadar aga :)
Enteresan ve bana göre talihsiz bir yorum olmuş.
İnşALLAH yanlış okuyorumdur, yanlış yorumluyorumdur bu yorumu.
Bahsi geçen eğer PKK ise, yerin dibine girsin, yok Kürt Halkından bahsediyorsak başımız üstüne.
El-insaf diyorum, onca verilen şehidimize şu sözlerden sonra on defa daha ağlıyorum.
Biri çıkmış "Kemalisttir" diyor
Biri çıkmış "Apoisttir" diyor.
Birileride çıkıp "Erdoğancı"dır, yada "Fethullahçıdır" demekte.
Başka sayfalarda.. :)
İşte öyle bir şeydir her kesimin sanatçısı olmak.
Güzel yanları olduğu gibi, zorlayıcı yanları da var.
Arkadaşlar; Ahmet Kaya her kesimin sanatçısıydı.
Yani her kesimin mazlumlarını savunurdu.
Alevisinden, Sünnisinden, Türkünden, Kürdünden, Lazından,
Çerkezinden, Sağcısından, Solcusuna, her kesimin sanatçısıydı.
İşte Demokrat, Tarafsız, Aydın olmak böyle bir şey.
İşte Ahmet Kaya bu yüzden çok seviliyor ve çok yadırganıyor.
Ezel; kendince yaptığın analiz için teşekkür ederim.
Her ne kadar bazı noktalarına katılmasam da
hakikaten iyi bir analiz yapmışsın.
Ahmet Kaya asla sadece Şarkılarından ötürü sevilmiyor.
Elbette bazı kişiler sadece şarkılarından ötürü onu seviyor olabilir
bu çok normal bir durumdur.
Ancak gerek sesiyle, gerek şarkılarıyla,
gerek dürüstlüğüyle, gerek karekteriyle,
gerek demokratlığıyla
Ahmet Kaya genel itibarıyla çok sevilmektedir.
apoyu ve kemalizmi öven bir insanı tarafsız bir aydın ilan ettin ya,sana +rep veriyorum başka ne diyeyim ki..
Aynen öyle ...
iste buda kürt fasizanligina, kürt kafatasciligina iyi bir örnekdir.. cok ama cok talihsiz bir yorum olmus..
Özgür Çağrı
11-22-2010, 21:06
Enteresan ve bana göre talihsiz bir yorum olmuş.
İnşALLAH yanlış okuyorumdur, yanlış yorumluyorumdur bu yorumu.
Bahsi geçen eğer PKK ise, yerin dibine girsin, yok Kürt Halkından bahsediyorsak başımız üstüne.
El-insaf diyorum, onca verilen şehidimize şu sözlerden sonra on defa daha ağlıyorum.
Öyle apoyumu özlemiş mahoyumu özlemiş kimi özlemişse özlemiş ben seviyorum ahmet kayayı isteyen sevmesin. adam pkk lıymış chp liymiş mhp liymiş ne ayıracam yeri gelir mustafa yıldızdoğanda dinlerim adam hemşerim ayrıca sempatimde vardır kişiliği varsa haksızlığa karşı dur diyorsa başım üstüne. ahmet kayadan 3 tane türkçü nefret ediyormuş 10 sene öncede 5 tane türkçü öldürdü türküz cumhuriyetimizin diyerek ... Valla bu halk ya çok safmış yada bu devlet çok kurnazmış bir halk 80 sene nasıl böyle enayi yerine konur insan cahil olmayagörsün üstüne çok binen oluyor vesselam ...
Öyle apoyumu özlemiş mahoyumu özlemiş kimi özlemişse özlemiş ben seviyorum ahmet kayayı isteyen sevmesin. adam pkk lıymış chp liymiş mhp liymiş ne ayıracam yeri gelir mustafa yıldızdoğanda dinlerim adam hemşerim ayrıca sempatimde vardır kişiliği varsa haksızlığa karşı dur diyorsa başım üstüne. ahmet kayadan 3 tane türkçü nefret ediyormuş 10 sene öncede 5 tane türkçü öldürdü türküz cumhuriyetimizin diyerek ... Valla bu halk ya çok safmış yada bu devlet çok kurnazmış bir halk 80 sene nasıl böyle enayi yerine konur insan cahil olmayagörsün üstüne çok binen oluyor vesselam ...
ahmet kayayi severek dinleyen, onun özgürlük anlaysini takdir eden birsi olarak diyebilirim ki özgürlügünde bir siniri vardir..
kusura bakmayalim ama sadece ve sadece dogrulari söyledi diye onun herseyine eyvallah diyemeyiz ben hala daha ahmet kayanin pkk li olmadigina inaniyorum evet sempazitanlik vardir ki bu sempazitanlik malesef ama malesef genelde var iste sorunda burada basliyor bir insan neden pkk ya sempati duyar devlet önce bunu tespit edip sonrada icraat yapmalidir..
olayi türkcü, kürtcü boyutuna getirirsen söylemlerinde samimi olmazsin, o türkcülerden farkin olmaz sonucta olaya insani boyuttan bakalim, özgürlükler boyutundan bakalim yok kürt, türk boyutundan bakacaksak benim icin asiri türk milliyetciside, asiri kürt milliyetciside aynidir yani kafatascidir ve zararlidir..
yani ben bdp ile mhp yi ayirt etmiyorum!..
Özgür Çağrı
11-22-2010, 21:25
Anayasasından ders kitabına kadar her şeyin türke endeksli olduğu bir memlekette ben türk milliyetçiliğini abes karşılarım kürt milliyetçiliğini arap laz boşnak milliyetçiliğinde hak payı ararım neden 80 senedir yok sayılıyorlar. Dağa taşa ne mutlu türküm diyene yazdır ondan sonra geç karşıma yıllardır kucak açıyoruzda şöyle oluyorda böyle oluyorda. Arkadaşım kimin toprağında kime kucak açıyorsun istersen açma yani :) herkesi asimile etmeye çalışarak kucak açtığınımı zannediyorsun.
cins cins adamlar var yav şu hayatta adam diyor laz yok çerkes yok kürt yok herkes türk bu memlekette beğenmeyen barzani itinin yanına gitsin :) La havle gülparem bunca insan bu dilleri kafasındanmı uyduruyor bu kültürler uzaydanmı geldi yediğin kürt böreği laz böreği aydanmı ithal edildi. Madem gitmeye çok meraklısın sende defol tanrı dağına bende mezopotamyaya çekileyim çağıralım bizanslılarıda bari onlar yerleşsin topraklarına.
Cins çok vesselam ama bir tane suçlu belleyipte vurun abalıya vurun hainede olmuyor ...
Asi_isyankar
11-22-2010, 21:26
Sende Ahmet Kaya'mız gibi deli dolu bir çıkış yaptın :)
Ancak arkadaşların hassasiyetlerine dikkat etmemiz gerekir kardeşim.
Sağduyulu hareket etmeliyiz, ve o yönde yorumlar yazmalıyız.
Aynı şekilde diğer arkadaşlar da sağduyulu olmalı.
Dostça...
furkancim ne mutlu türküm lafininin anti tezi asla ne mutlu kürdüm sözü degildir ikiside ayni derecede kiskirtici, ayni derecede ayrimci bir söylemdir..
yani birileri asiri türkcülük yapiyor diye, kürtlerin haklarini elinde aliyor diye tersini yapmak o türklerle ayni kafaya sahip olmak demekdir..
kimse kusura bakmasin hak ararkende adil olunmalidir siz hak arayacagiz diye size yapilan haksizliklarin aynisini yapmaya kalkarsaniz o yapilan haksizliklari mesrulastirmis olursunuz..
kanla, silahla hak arayanlar istedigi kadar hakli olsunlar haksiz bir insanin canina kiymalari bile bütünüyle onlari haksiz cikarir..
siz eger eli kanli terör örgütünü dolayli yada dolaysiz mesrulastirmaya kalkarsaniz ve bunun bir hak mücadelesi oldugunu idda edersiniz birileride size ayni sertlikle cevap verebilir..
suna eminimki eger bu sorun böyle sürümcedeyse, cözülemiyorsa bunda türk milliyetcielri kadar hassas dönemleri kasiyan, insanlari provoke eden, birseyleri bir anda degistirme iddasiyla herseyi basa döndüren kürt milliyetcilerinde sucu vardir..
bu sorun akli selimle cözülür öyle vur, kir, parcala yada ici bos sloganvari söylemlerle degil..
bu acidan bir türk kökenli olarak ne kadar türksem o kadar kürdüm, ne kadar trabzonluysam o kadar amedliyim diyerek ayni hassasiyeti kürt kardesimdende bekliyorum onlarda pireye kizip, yorgan yakmak yerine daha saglikli yaklasimda bulunabilirler..
Özgür Çağrı
11-22-2010, 21:40
Mustafa Kemalin kürdüyüm bölümü hariç bir vatandaş benim duygularımı şiire yazmış yorumlamış.
Sizde anlamak istiyorsanız sizede dinlemek düşer sanırım :)
http://www.izlesene.com/video/-ben-kurdum!-diyemedim-soz-muzik-by-kesko/2199977
Çok değil 11 dakika ha 30 sene savaşıp 11 dakika dinleyemiyorsan onu bilemem :)
ben ne diyorum sen ne diyorsun.. ben sana haktan, özgürlükden dem vuruyorum sen bana sarkida, siirden dem vuruyorsun..
hakdan, hukukdan bahsediyoruz ne güzelde die getirmis vatan saiir "hakkidir, hakka tapan milletimin ISTIKLAL"..
Özgür Çağrı
11-22-2010, 22:07
Şarkı şiir hakkı özgürlüğü haykırıyor ama :)
Şarkı şiir hakkı özgürlüğü haykırıyor ama :)
neye ve kime göre hak?
Özgür Çağrı
11-22-2010, 22:22
Herkes için ideal olan hak kimseden fazla bir şey istenmiyor .. Dinlememişsin anlaşılan :)
haci dedim ya hak anlayisimiz farkli bu is öyle sarki, türküyle olacak iste degil ;) cünkü herkes kendi tarafindan yontuyor..
sen kürt, türk diye basladigin icin olay orada kopmustur..
Özgür Çağrı
11-22-2010, 22:34
Ne diyeyim marslı uzaylımı diyeyim abi sorun nerdeyse onu diyeceğim yoksa kürt yoktur hep türk vardırmı diyeyim :hihi2:
haci sen ne demek istedigimi anlyiorsunda isine gelmiyor.. ben diyorum ki ne mutlu türkü demeyede, sonuna kadar kürdüz demeyede eyvallah dememeliyiz..
tabiki bireyler kimliklerini özgürce ifade etmelidir ama bunu yaparken bunu bir üstünlük göstergesi, bir gövde gösterisi seklinde yapmamalidir..
o değil de kürt diye birşey yoktur repliği kime aitti?bi kadının bunu söylediği aklıma kazınmış tee bebeyken duymuştum..harbi şu an merak ettim kimdi acaba
Özgür Çağrı
11-22-2010, 22:45
Dindarlara karşı:Laik
Alevilere karşı:Sünni
Kürtlere karşı:Türk
Gaymüslimlere karşı:Müslüman olan bir devletten bahsediyoruz.Ve bu devlet; kozmopolit Osmanlı'dan homojen bir ulus devlet yaratma projesinin ürünü...
(alıntı)
böyle daha kucaklayıcıyım sanırım tamam so sory :)
Delilin NuR
11-22-2010, 22:55
Sevgide özgürlük saygıda mecburiyet vardır...
Kim kimi seviyorsa sever ama herkes karşıdakinin hassasiyetine saygı duymak zorunda...
Bu herkes için geçerli! ...
Özgür Çağrı
11-22-2010, 23:34
ya niye benim faşo damarıma basıp bülbül gibi öttürüyorsunuz lütfen yani adımız apocuya çıkacak ya yuh :hihi2: Zaten bütün işleri bitirdim geldim burda gaza geliyorum yav muhammede söz verdim uhuvvet risalesi okuyacağım hadi herkese iyi geceler.
Not : pkklı değilim apocuda değilim ama kürt olduğum doğrudur
not 2 : çok saygıdeğer milliyetçi kardeşlerim benden uzak durun yumuşak karnıma sağ sol kroşeleri indirmeyiniz
furkan sen böyle yazdikca birileride "en iyi kürt, ölü kürttür" diye icinden türkü tutturuyorlar haberin olsun :)
bırakın artık şu kürt türk meselesini...
Müslamanım diyen bir adamın bunları konuşması ayıptır...
Mü'minler!
Sözümü iyi dinleyin, iyi belleyin. Rabbınız birdir, babanız birdir. Hepiniz Âdem'densiniz, Âdem de topraktan yaratılmıştır. Hiç kimsenin başkaları üzerinde soy sop üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük, ancak takvâ iledir. Müslüman müslümanın kardeşidir.
Özgür Çağrı
11-22-2010, 23:41
Zaten bütün suç sende abi bak yav tahrike bak sayın hakim lütfen yav nerde bu devlet :)
ya niye benim faşo damarıma basıp bülbül gibi öttürüyorsunuz lütfen yani adımız apocuya çıkacak ya yuh :hihi2: Zaten bütün işleri bitirdim geldim burda gaza geliyorum yav muhammede söz verdim uhuvvet risalesi okuyacağım hadi herkese iyi geceler.
Not : pkklı değilim apocuda değilim ama kürt olduğum doğrudur
not 2 : çok saygıdeğer milliyetçi kardeşlerim benden uzak durun yumuşak karnıma sağ sol kroşeleri indirmeyiniz
Hadi kardeşim hadi hala burada mısın?
Bir daha ki sefere her şeyi kökten çözeceğiz.
Bu konuların suyu çıktı.
Özgür Çağrı
11-22-2010, 23:42
Hadi kardeşim hadi hala burada mısın?
Bir daha ki sefere her şeyi kökten çözeceğiz.
Bu konuların suyu çıktı.
Bak ya gelde optimize etme resmen gel beni optimize et diyor :hihi2:
Zaten bütün suç sende abi bak yav tahrike bak sayın hakim lütfen yav nerde bu devlet :)
sen bahcelinin kürt versiyonusun :)
Özgür Çağrı
11-22-2010, 23:44
Kaldımı sehizz ;D
Delilin NuR
11-22-2010, 23:46
:) :) :)
Kaldımı sehizz ;D
matematik dehaligi anlaminda demedim la fasistlik anlaminda dedim yoksa matematik konusunda aga babasi bile bahcelinin eline su dökemez hatta bahceli yeni bir cigir acarak "bahceli hesabi" gibi bir hesap sistemini matematik bilimine kazandirmistir :)
"Şerefsizlerin yüzünden ülkemi terk ettim" demiş olmasın ben öyle hatırlıyorum ama...
Gerçi Hürriyet sözleri işine geldiği gibi bulamaç edip servis yapabilir..
Furkan PKK'nın katlettiği kürtlere ne kadar üzüldüysem katlettiği askerlerde o kadar üzüldüm hiçmi açıp bakmadınız bilmiyorum PKK katliamlarında ölen kürtleri hiçmi görmediniz illa duyarlı olmanız için sizlerinmi kardeşi ölmeliydi .
Bu gün terör olmasaydı şu Ahmet Kayanın şarkısında yanlış cümleler olmasaydı bu gün Kürdüz ölene kadar şarkıyı dilime dolamış söylüyor olurdum vede hiç gocunmazdım . Başkasının ahına duyarlı olacaksın bizler doğuda PKK'lılar kürtleri katlederken duyarlıydı o acıyı ta yüreklerimizin içinde hisettik gözyaşı döktük ordaki insanlar ölmesin diye evlatlarımızı kardeşlerimizi gönderdik Diyarbakır cezaevindeki işgencelerden vatandaş olarak haberimiz zamanında olmadı olsaydı belki askeri rejim var diye tepkimizi koyamazdık ama ilk fırsatta hesabını sorardık . Bu gün iletişim çok ilerledi toplumun eğitim seviyesi arttı vatandaş daha duyarlı oldu geçmişte o olayların olduğunda bu imkanlar yokdu .
Bu gün birisinin PKK'yı sevmesi hoşgörü ile bakması umrumda değil demekle PKK'nın bebekleri askerleri katletmesi umrumda değil demek arasında fark yoktur . Hani bizden utanmıyorsan Allahtan utan ..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.