Orijinalini görmek için tıklayınız : felsefe dersini protesto ediyorum...
bilmem öğretmenden midir derstenmidir...derste sürekli şöyle birşeyden bahsediliyor...hiçbirşey hiçbirşeyi yoktan var edemez...töbe töbe allah bizi yoktan var etmemişmidir..bu ders bizi dinden uzaklaştırıp kafamızın karışmasına neden oluyo diye düşünüyorum..
FELSEFE!!!İlginç bir dersti gerçekten...bizim hocamız çok iyiydi dalga geçerek işiliyordu dersi...Bu masa var mı yoksa gördüğümüz için mi var sanıyoruz ya da görmek istediğimiz için mi var olabilir :P gibisinden ders boyu saçmalıyorduk...Fakat felsefe gerçekten dine aykırı çok fazla düşünce içeriyor....
Biz de sayısal olmamız münasebetiyle ve o yaşların verdiği cahillikle dersi pek takmazdık.Hoca da garibim alışmıştı bu duruma.
maviinsan
10-20-2007, 15:54
Felsefe iyi bir derstir aslında.Ama giren öğretmenler genellikle uçuk tipler olduğu için yanlış okutuluyor olabilir.Herşey öğretmende bitiyor.Bizim ne okuldaki ne de dersanedeki felsefe öğretmenimiz dine aykırı şeyler söyledi.Ama söyleyen hocalar vardır muhakkak
akgulrafet
10-20-2007, 17:52
felesefe dersini arkadaşlar sizin gibi anlams bulanlardan biride benim. Felsefe dersi yerine daha bilgili daha güzel dersler konulmalı bence ama bu yök başımızdayken bakalım daha hangi dersler çıkacak.Arkadaşlar öss sınavında bile imtihana tabii tutuluyoruz.
felsefe dersine kocaman bir sıfır veriyorum
felsefe derslerını cok severım...sayısal ogrencısıyım ama ılgım cok buyuk degısık gorus ve yorumlara acık bır ders...ogretmenımız muhtemelen ataıst bı kadın..onunla tartısmayı sevıyorum ozellıkle dın uzerıne..bana cevap verememesı onu tezlerını curutmem bana cok buyuk haz verıyor... :D
felsefe derslerını cok severım...sayısal ogrencısıyım ama ılgım cok buyuk degısık gorus ve yorumlara acık bır ders...ogretmenımız muhtemelen ataıst bı kadın..onunla tartısmayı sevıyorum ozellıkle dın uzerıne..bana cevap verememesı onu tezlerını curutmem bana cok buyuk haz verıyor... :D
aynen ben de derste hocayı sıkıştıracak sorular soruyorum ...tamam ben biliyorum neyin ne olduğunu ama bilgi yetersizliği olan arkadaşlarım dersten sonra kafalarının karıştığını söylüyor.. dolayısıyla bende korkuyorum gençliğin yanlış yerlere sürüklenmesinde..
ayrıca yorumlarınız için teşekkürler....
.::RuKaL::.
10-21-2007, 16:47
Bende felsefe dersinin gereksiz olduğu kanaatindeyim..
Tamam belki bizler birşeyler biliyor ve imani yönden kendimizi koruyabiliyoruz..
Fakat zaten imanı zayıf olanların iyice kafası karışıyor..
Ve felsefe öğretmenlerinin geneli uçmuş olduğundan öğrencilere imansızlık aşılanıyor..
Ama din dersi öğretmeni kalksa müfredat dışı dini birşeyler anlatsa ve duyulsa ortalık birbirine girer.. >:(
Her felsefe öğretmeninin doğru insan olmasını bekleyemeyeceğimize göre kaldırılsın bence..
Hatta beden eğitimi dersinden bile daha gereksiz olduğunu düşünüyorum..
ASLAN MASHADOV
10-22-2007, 01:41
Bizim lisedeki felsefe öğretmenimiz ayrıca din dersinede giriyordu.Elhamdülillah hiç sorun yaşamadık :D
loneliness
10-22-2007, 01:52
Bende felsefe dersinin gereksiz olduğu kanaatindeyim..
Tamam belki bizler birşeyler biliyor ve imani yönden kendimizi koruyabiliyoruz..
Fakat zaten imanı zayıf olanların iyice kafası karışıyor..
Ve felsefe öğretmenlerinin geneli uçmuş olduğundan öğrencilere imansızlık aşılanıyor..
Ama din dersi öğretmeni kalksa müfredat dışı dini birşeyler anlatsa ve duyulsa ortalık birbirine girer.. >:(
Her felsefe öğretmeninin doğru insan olmasını bekleyemeyeceğimize göre kaldırılsın bence..
Hatta beden eğitimi dersinden bile daha gereksiz olduğunu düşünüyorum..
Buda çok yanlış olmuyormu felsefe nin hiç bir yararı yokmuş gibi felsefeyi kaldıralım demek olmuyor...Onun yerine felsefe daha düzgün ve iyi öğretilse demek veya din dersi daha iyi öğretilse demek yakışır bize yoksa çıkıp kaldıralım demek kolay...
Bizim lisedeki felsefe öğretmenimiz ayrıca din dersinede giriyordu.Elhamdülillah hiç sorun yaşamadık :D
HADİ YA SÜPERMİŞ :D :D
kadimcengiz
10-22-2007, 12:06
ilginç bi dersimizdi ama öğretmenimizi gerçekten çok seviyordum hala da sevmekteyim
YavuzSultanSelim
11-10-2007, 00:32
ben ilk bu dersi duyduğumda böle bir düşünceyi sölemiştim.
yok o filozofun düşüncesi yok şunun düşüncesi. tek bir düşünce vardır İSLAM. olay bitmiştir yani.
böle dersleri koyarak nerelere varmaya çalışıolar acaba
kayısıkentli44
11-10-2007, 00:33
yok o filozofun düşüncesi yok şunun düşüncesi. tek bir düşünce vardır İSLAM. olay bitmiştir yani.
yaa farklı düşünceleri ögrenerek İSLAMIN ne kadar dogru ve bizim için yararlı oldgunu görüyoruz.. ;) ;)
EpiVaTeS
11-10-2007, 00:34
bende protesto ediyorum .....
yaa farklı düşünceleri ögrenerek İSLAMIN ne kadar dogru ve bizim için yararlı oldgunu görüyoruz.. ;) ;)
tamam doğru söylüyosunda bu dini zayıf insanların aklını karıştırmaZ mı????
Arkadaslar aslında cok tehlıkelı bır ders..ıslamıyetı tam olarak bılmeyen bırı kesınlıkle dınden cıklar...bız suan dın felsefesını ıslıyoruz..hocamız oyle sorular soruyor kı...
tanrı varmıdır..
tanrı mukemmelse nıye kotu dıye bırsey vardır....
tanrının gucu seytana yetmıyormu da ona karsı olan bır varlıgı yok edemıyor....dıye bır suru absurt soru ıle karsılasıyorum..(bır gun carpılcak derste zaten)
tabı ben bunların hepsıne mantıklı bır cevap verıyorum..sonunda susması gereken yıne hoca oluyor cunku verecek cevap bulamıyor..ancak her sınıfta benım gıbı ogrencıler yok kendı sınıfımda bıle cevap verebılen bır ben varım ve dıger ogrencılerın akılları karısıyor..tereddute dusuyor..
gercekten tehlıkelı bır ders...
Sukût-u_Hayal
11-10-2007, 17:09
Arkadaslar aslında cok tehlıkelı bır ders..ıslamıyetı tam olarak bılmeyen bırı kesınlıkle dınden cıklar...bız suan dın felsefesını ıslıyoruz..hocamız oyle sorular soruyor kı...
tanrı varmıdır..
tanrının gucu seytana yetmıyormu da ona karsı olan bır varlıgı yok edemıyor....dıye bır suru absurt soru ıle karsılasıyorum..(bır gun carpılcak derste zaten)
tabı ben bunların hepsıne mantıklı bır cevap verıyorum..sonunda susması gereken yıne hoca oluyor cunku verecek cevap bulamıyor..ancak her sınıfta benım gıbı ogrencıler yok kendı sınıfımda bıle cevap verebılen bır ben varım ve dıger ogrencılerın akılları karısıyor..tereddute dusuyor..
lisedeyken felsefe dersinden nefret etmiştim... dediğin gibi islamiyeti bilmeyen biri dinden çıkar...
tanrı varmıdır..
evt bende şimdi şüphelen meye başladım sizin hocayla bizim hoca aynı hocamı diye ..çünkü aynı şeyler bizde de yaşanıyor.demekkki bu felsefecilerin hepsi aynı
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.